DYKERIMEDICIN TEORI OCH PRAKTIK HÄLSA & LIVSSTIL DYKNING I FILIPPINERNA KURSSLEDARE HANS ÖRNHAGEN 2016 KURSRESA

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "DYKERIMEDICIN TEORI OCH PRAKTIK HÄLSA & LIVSSTIL DYKNING I FILIPPINERNA KURSSLEDARE HANS ÖRNHAGEN 2016 KURSRESA"

Transkript

1 TEORI OCH PRAKTIK HÄLSA & LIVSSTIL DYKNING I FILIPPINERNA KURSSLEDARE HANS ÖRNHAGEN 2016 KURSRESA DYKERIMEDICIN DYKERIMEDICIN I FILIPPINERNA. Följ med dr Hans Örnhagen på en resa med kombinationen dykning i tropiskt hav och fördjupade kunskaper i dykerimedicin, hälsa och livsstil. Detta är ett lärorikt och roligt äventyr du inte vill missa. Föreläsningar, labora0oner och övningar Besök i tryckkammare Bo bekvämt på lyxig resort i Filippinerna Makrodykning i Dauin Vägg och revdykning på Apo Island Fitness; Pulse, Core och Yoga Kurs i dykerimedicin med Hans Örnhagen

2 Dykerimedicin i Filippinerna Det här är en kursresa 0llsammans med dr Hans Örnhagen. EV äventyr med en perfekt kombina0on dykning i tropiskt hav och fördjupade kunskaper i dykerimedicin, hälsa och livss0l. Hans Örnhagen är en välkänd auktoritet inom dykmedicin och 0llika förbundsläkare för SSDF. Hans kommer under resan av hålla intressanta föreläsningar som bl.a. innefavar ämnen som: Hälsokrav och hinder för dykning, tryckutjämning och anpassning 0ll tryck, skadepanorama och olycksfallssta0s0k med mera. Under kursen och resan bor du och hela gruppen på lyxiga Atmosphere Resort i Dauin, Filippinerna. För dig som önskar kommer det av finnas möjlighet 0ll väldigt mycket dykning på de fantas0ska platserna kring Dauin och Apo Island. Målgrupp Vare sig du är icke- dykande läkare, intresserad av av få veta lite om vad sportdykning är, eller driven sportdykare med intresse för dykerimedicin så har kursen något av ge. För dykerimedicinskt cer0fierade läkare räknas kursen som en refresher- kurs och ger 5 års förlängning av behörigheten av u^ärda friskintyg för dykning. Du som kursdeltagare är självklart välkommen av ta med dig din partner, vän eller familj, även om de inte dyker eller önskar delta i själva kursen.

3 Dauin Dumaguete är huvudstaden i regionen Negros Oriental och ligger på den sydöstra kusten av ön. Negros är av bergigt och vulkaniskt ursprung. Ön är väldigt bördigt och känt under namnet sugar island. Cirka 30 minuters bilfärd från Dumaguete ligger Dauin och här är det dykning som gäller. Det bästa med dykningen vid Dauin är kombina0onen av makro, de vackra reven, väggarna och de stora fiskarna vid Apo Island. OavseV om du är en snorklare, nybörjare på dykning eller avancerad dykare så finns det något som passar dig här. När du inte dyker finns det flera ak0viteter kring Dauin. An0ngen kopplar man bara av vid resortens pool eller njuter av den härliga spaanläggningen. Det finns även mängder av u^lykter 0llgängliga vid resorten. Dauin är omringad av ev fantas0skt fint bergområde med vavenfall och sjöar, hit kan du följa med på vandringsturer med mera. Det går även av besöka den lokala marknaden eller ta en golfrunda på den närliggande golbanan. Övriga ak0viteter du hivar runt Dauin är Zipline, ATV (4- hjulig motorcyckel i bergsterräng), mountain biking, snorkling och yoga. På Resorten kan de även arrangera u^lykter för av snorkla med valhaj. DeVa görs nära Oslob Village, cirka 1,5h från Atmosphere med bil och båt. DeVa kan göras på plats och kostnad 0llkommer. Mer informa0on om ak0viteter hivar ni i PDF på vår hemsida.

4 Atmosphere Resort & Spa Atmosphere Resort & Spa är en plats för avkoppling och njutning. Resorten är vackert beläget bredvid det gamla kokosnötplantagen och precis framför havet och husrevet. Servicen är av högsta klass och hotellets faciliteter lika så. Resorten öppnade 2008 och är byggd i tradi0onell filippinsk s0l kombinerat med modern västerländsk arkitektur och komfort. Atmosphere ligger precis vid Dauins kust, känd för sin spektakulära makrodykning samt mivemot välkända Apo Island med siv marina reservat. DeVa gör resorten 0ll ev paradis för dykare. Men oavsev om du kommer för av dyka, snorkla, njuta av spaanläggningen eller bara läsa en bok vid poolen så kommer du garanterat få en fantas0sk 0d på Atmosphere Resort & Spa. Resorten är också känd för siv utsökta gourmet- kök med satsning pa hälsosamma välsmakande räver. Du kan välja av lägga 0ll en avgij för av uppgradera din resa 0ll halvpension (frukost och tre- räversmiddag). Du kan välja från 4 olika menyer, vilket erbjuder allt från lävare snacks 0ll europeiska och asia0ska räver. Du kan även välja av bara ha frukost inkluderat och äta från resortens á la carte meny samt från de få närliggande resorterna längs med stranden. Det finns även några små lokala eateries där du kan testa på lokal filippinsk mat. Be oss om resotens meny om du vill veta mer.

5 Ta sig Fll och från Dauin Dauin ligger i södra Filippinerna. Flyget som är inkluderat i denna resa är från Stockholm 0ll Manila i Filippinerna med en mellanlandning längs vägen. Väl i Manila kommer du av få transfer 0ll ev hotell i närheten av flygplatsen och bo där i en nav. Dagen därpå flyger du med inrikesflyg 0ll Dumaguete. Från Dumaguete flygplats är det sedan bara 30 minuters bilfärd 0ll Dauin. Anledningen 0ll av du bor på hotell en nav i Manila är för av säkra upp mot eventuella flygförseningar. På deva säv minskar vi risken för dig av missa div vidareflyg eller tvingas flyga vidare utan div bagage. Önskar du shoppa i Manila så finns det ev väldigt stort köpcentrum i närheten av Manila som heter Mall of Asia, hit kan du enkelt ta en taxi. I samband med din bokning ber vi dig av meddela oss om du önskar flyga från annan ort och/ eller vill ha alterna0v på möjliga förlängningar i Filippinerna. Vi kan absolut ta fram ev pris och upplägg 0ll dig för deva. Vi kan först bekräja div flyg ejer av vi har fåv in flygbetalning från dig, innan dessa kan flyg0der och pris förändras.

6 Kursledare Hans Örnhagen Det skall sägas från början, någon stor sportdykare med tusentals dyk är jag inte, trots ev idag 40 år gammalt CMAS cer0fikat. Fast och andra sidan har jag ägnat hela miv vuxna liv åt dykerimedicin, dykerimedicinsk forskning och utbildning i ämnet. Det började i Lund 1967 när jag erbjöds en amanuenstjänst i fysiologi ejer av ha skrivit en studentuppsats om det som var hev redan på den 0den vätskeandning. Jag fick möjlighet av använda vätskeandningen som ev redskap för av studera effekter av höga tryck och ejer min disputa0on 1977 var det aktuellt av i Sverige följa upp en del av ZeVerströms experiment med vätgas. Orsaken var av COMEX i Frankrike börjat intressera sig för möjliga an0- HPNS- egenskaper hos vätgas. De förberedande experimenten avslutades i Lund 1980 och jag erbjöds möjligheten av komma 0ll marinens nyöppnade forskningsanläggning MDC på Berga genom en tjänst som laborator vid Försvarets forskningsanstalt. Vid MDC genomförde vår forskargrupp inte bara hydroxexperiment. Vi testade bland mycket annat nitrox, tryckutjämningskapacitet, ubåtsräddningsprocedurer och byggde en simulator för av testa rebreathers på ev verklighetsnära säv i laboratorier. I och med flyven 0ll Stockholm kom jag av börja arbeta med SSDF och från 1981 har jag varit förbundsläkare. När min forskningshandledare Claes Lundgren flyvade 0ll USA 1977 fick jag ärva hans undervisningsåtagande gällande dykarläkare vid marinen och sedan dess har jag varje år bidragit med mina kunskaper i denna utbildning. Från 1999 har jag dessutom drivit en tvåveckors kurs i dykerimedicin för läkare enligt EDTC curriculum på Maldiverna där jag också gjort mina senaste dyk. För av sammanfava vad jag tycker är vik0gt av kunna för en läkare som sysslar med dykerimedicin har jag skrivit några böcker där de senaste, Dykerimedicin och hyperbar fysiologi, kom ut på studentliveratur förlag, Lund, 2011 och Oxygen vid dykeriolyxfall på SSDF förlag Som pensionär ägnar jag allt mer 0d åt dykerihistoria och Dyktankhuset på Djurgården, men jag bedriver for^arande konsultverksamhet inom dykmedicin och jag tycker for^arande av det är roligt av undervisa. Du kan komma i kontakt med mig på hans@ornhagen.se.

7 Dykerimedicin med Hans Örnhagen Även om många tror av det är trycket på djupet som ger belastningen vid dykningen, så är det fak0skt så av några av de största fysiologiska förändringarna sker I samband med av man övergår från av vara landlevande 0ll vistelse i vaven. Under kursen dykerimedicin, kommer vi av i föreläsningar och labora0oner gå igenom de olika effekterna av vaven och tryck på människan. Föreläsningar: Introduk0on 0ll kroppens organsystem och basala funk0oner, hälsa och diet Effekten av lokalt vaventryck (immersion) på andning, cirkula0on m.m. Vistelse i vaven, neddykning, arbetskapacitet i vaven Transport av gaser i blodet, gasuppladdning och utvädring, dyktabeller och dykdatorer Bubbelbildning, dekompressionssjuka och behandling av dekompressionssjuka Hälsodeklara0onen, hinder för dykning, handikappsdykning, barn och dykning Olycksfallssta0s0k och skadepanorama vid dykning Labora0oner: UndervaVensspirometri och ergometri i vaven Andhållningsfysiologi Tryckutjämning av mellanörat AV mäta kondi0on Besök vid tryckkammare Fitness- gruppträning: Pulse - en träningsform som innehåller såväl kondi0on som styrketräning Core - en träningsform med styrketräning för bål- muskulaturen På övrig 0d kan vi prata om allt det andra exo0ska som vätgasdykning och vätskeandning för av inte tala om allt det spännande ni varit med om och kanske söker förklaring 0ll. Vill du förbereda dig inför kursen och ha en källa för yverligare info under resan, kan du köpa H Örnhagen Dykerimedicin och hyperbar fysiologi StudentliVeratur, 2011, Lund 0ll rabaverat pris. Kontakta Hans på hans@ornhagen.se.

8 DIN KURSRESA I DYKERIMEDICIN DAG FÖR DAG Torsdag 3 mars Du lämnar Stockholm på ejermiddagen och flyger 0ll Manila i Filippinerna. Fredag 4 mars Du landar på ejermiddagen på Manila flygplats och får transfer 0ll ev hotell i närheten av flygplatsen där du checkar in och bor under en nav för av säkra upp mot ev. bagage och flygförseningar. Lördag 5 mars Du checkar ut från hotellet i Manila, äter frukost och får transfer 0llbaka 0ll Manila flygplats där du kliver på planet vidare 0ll Dumaguete. Flyget går ungefär klockan 13:00 och tar en dryg 0mma. Vid Dumaguete flygplats blir du upphämtad och får transfer 0ll din resort, vilket tar cirka 30 minuter med bil. Väl framme checkar du in på resorten och dykcentret och får din rumsnyckel samt info om mål0der. Du går sedan ner 0ll dykcentret och får en genomgång av säkerheten samt av du får visa upp dykcer0fikat, loggbok och försäkringspapper samt fylla i papper om av du är i form för dykning. Du får också informa0on om hur den dagliga dykningen går 0ll. Söndag 6 mars Idag är det dags för din första dyk och kursdag. Följande sju dagar är kursdagar, men utöver kursmomenten, finns det även 0d för nöjesdykning. Du väljer vilka av momenten du önskar deltaga i. Notera av 0der och kursprogram är ungefärligt och kan påverkas av väder och vind med mera. 08:30-12:30 Lek0on under dykning: Avvägning och flytkraj 16:00-17:00 Labora0oner: FTD- test /step- test 17:30-18:00 Fitness- gruppträning: Pulse 18:30-20:00 Föreläsningar: Hälsoaspekter på dykning och friskintyg

9 DIN KURSRESA I DYKERIMEDICIN DAG FÖR DAG Måndag 7 mars 08:30-12:30 Lek0on under dykning: Studium av risker vid båtdykning 16:00-17:00 Labora0oner: Fensimningsteknik 17:30-18:00 Fitness- gruppträning: Core 18:30-20:00 Föreläsningar: Inertgastransport Tisdag 8 mars 08:30-12:30 Lek0on under dykning: UV- signaler och kommunika0on 16:00-17:00 Labora0oner: Andning och CO2- effekter 17:30-18:00 Fitness- gruppträning: Pulse 18:30-20:00 Föreläsningar: Bubbelbildning och dekompressionssjuka Onsdag 9 mars 08:30-12:30 Lek0on under dykning: Gruppens beteende under dyk 17:30-18:00 Fitness- gruppträning: Core 18:30-20:00 Föreläsningar: Andning och cirkula0on under dykning Torsdag 10 mars 08:30-12:30 Lek0on under dykning: Dykguide - dykarinterak0on 16:00-17:00 Labora0oner: Tryckutjämning 17:30-18:00 Fitness- gruppträning: Pulse 18:30-20:00 Föreläsningar: Medicinska problem vid dykning och olycksfallssta0s0k Fredag 11 mars 08:30-12:30 Lek0on under dykning: Egna observa0oner av medicinska risker 17:30-18:00 Fitness- gruppträning: Core 18:30-20:00 Föreläsningar: Psykiatri och dykning

10 DIN KURSRESA I DYKERIMEDICIN DAG FÖR DAG Lördag 12 mars 08:30-12:30 Lek0on under u^lykt: Besök vid tryckkammaren i Dumaguete stad 18:30-20:00 Föreläsningar: Samarbete mellan dykinstruktörer och läkare Söndag 13 mars Du äter frukost och checkar därejer ut från Atmosphere Resort och får transfer 0ll Dumaguete flygplats. Du checkar in på inrikesflyget 0ll Manila som lämnar flygplatsen runt 10:00. En dryg 0mma senare landar du på Manila flygplats. Flyget vidare hem går först vid elva på kvällen, så dagen i Manila spenderas på egen hand. Önskar du shoppa rekommenderar vi av du tar en taxi 0ll Mall of Asia, Filippinernas största köpcentrum cirka 20 minuter från flygplatsen. Här kan man även gå på bio, restaurang, bowla med mera. Se dock 0ll av vara 0llbaka för incheckning på flygplatsen i god 0d inför avresa, tänk på av det oja är mycket trafik. Måndag 14 mars Du landar i Stockholm igen på ejermiddagen och kan blicka 0llbaka på ev härligt äventyr i Filippinerna. Vänligen notera Vårt gedigna program är endast en preliminär plan som påverkas u0från de yvre förutsävningarna som vädergudarna belönar oss med. Det innebär av vi kan behöva flyva ak0viteter och dykplatser 0ll andra dagar och även ersäva planerade ak0viteter med alterna0va om det krävs. Din kursledare finns med för av se 0ll av du får ut maximalt av just din resa.

11 OM EXPEDITIONEN Datum Resmål 3-13 mars 2016 Dauin - Filippinerna - Indiska Oceanen Inkluderat i priset Flyg Stockholm Manila t/r 1 nav i delat dubbelrum på Cherry Blossom i Manilla inklusive frukost och transport t/r Inrikesflyg från Manila 0ll Dumagete t/r 8 näver i delat boende på Atmosphere Resort & Spa inklusive frukost Dykpaket med 10 båtdyk inklusive guide, 12 L flaska, nitrox, vikter och bälte Marinparksavgijer, lokala skaver och avgijer Presenta0oner av resortets marinbiolog Introduk0on 0ll Yoga, huvudmassage samt cocktailparty på torsdagar Gra0s Wifi Kurs i dykerimedicin med Hans Örnhagen Speciellt för er Obegränsad dykning på det fina husrevet (utan guide) Tillgång 0ll konferensrum med utrymme för 15 personer Testdyk i pool för ickedykare U^lykt 0ll resortets projekt soppköket där de dagligen serverar 85 barn mat Ej inkluderat i priset Dykutrustningshyra Övriga ak0viteter, mål0der & dryck som ej nämns ovan Dricks, rekommenderas men är inte ev krav Frivilligt uppgradering 0ll halvpension SEK per person och vistelse Pris per dykare i delat dubbelrum: SEK Pris per ickedykare i delat dubbelrum: SEK Pris per dykare i delat 4- bäddsrum: SEK Pris per ickedykare i delat 4- bäddsrum: SEK Kontakt Scuba Travel Scandinavia Hans Örnhagen hans@ornhagen.se

12 OM EXPEDITIONEN Om Betalning På vilka sä^ kan jag betala min kurs? Via bankgiro, kontoöverföring eller via onlinebetalning med VISA, Mastercard, Eurocard. Du kan även be oss om en faktura 0ll din arbetsplats. Meddela oss isåfall fakturaadress. Hur mycket skall jag betala och när? När du har bekräjat en bokning med Scuba Travel Scandinavia kommer du av få en bokningsbekräjelse inom en 0ll två arbetsdagar. För av kunna säkra din plats på resan så behöver du betala en anmälningsavgij på SEK inom 7 dagar från bokningsdatumet. DeVa är en resa med reguljärflyg, du måste betala hela flygkostnaden för av Scuba Travel Scandinavia ska kunna boka div flyg, innan deva är gjort kan flygkostnad och 0llgång förändras. Resterande slutbetalning skall betalas senast 14 dagar innan avresa. Tillägg Hyra av dykutrustning Dykutrustning finns 0llgänglig. Fråga Scuba Travel om uppdaterad prislista. All dykutrustning förbokas via Scuba Travel och betalas sedan på plats på dykcentret. Avbeställningsskydd Avbeställningsskydd via ERV kan läggas 0ll för 6 % av resans totala pris. Extra bagage På grund av de alltmer stränga restrik0oner då det gäller bagagevikt på flygplan så måste varje väska godkännas av flygbolaget. Vi hjälper gärna 0ll ifall ni behöver boka extra bagage. Avgijerna varierar mellan flygbolagen. Kontakta Scuba Travel i god 0d inför avresa. VikFgt Alla pass måste vara gil0ga minst 6 månader ejer hemkomstdatum. Alla dykare måste ha ev gil0gt dykcer0fikat, dykförsäkring, loggbok för dykare, dykdator och en ytmarkeringsboj (SMB) med sig på dykresan (du kan även hyva SMB och dykdator på resorten). För denna resa rekommenderar vi alla dykare av vara cer0fierade PADI Open Water dykare eller motsvarande samt cirka 10 loggade dyk. Har du inte loggat något dyk under senaste året rekommenderar vi av du gör ev avrostningsdyk innan avresan. Inträffar kostnadsökningar för Scuba Travel ejer av avtalet blivit bindande för parterna, får arrangören höja priset för resan med ev belopp som motsvarar kostnadsökningarna om dessa t.ex. beror på ändringar i transportkostnader, flyg, skaver & avgijer och ändringar i valutakurser. När du bokar accepterar du Scuba Travel Scandinavias resevillkor. Angivet innehåll på u^lykter som Scuba Travel Scandinavias har i sin informa0on, t.ex. resans innehåll, antal dyk, dykning på ev speciellt ställe, är angivna för op0mala förhållanden t.ex. poli0ska/myndighets beslut, väder etc. kan påverka resan. Ansvarig ledare eller kapten har all0d räv av ändra resans innehåll p.g.a. väder, poli0skt beslut eller annan åtgärd som ligger utanför dennes kontroll och som kan äventyra resenärernas eller fartygets säkerhet. Vid sådan ändring har resenären ingen räv 0ll kompensa0on eller återbetalning.

13 OM EXPEDITIONEN PrakFsk informafon Försäkringar I Filippinerna är allmän sjukvårdsförsäkring inte en självklarhet. Du ska därför skriva ut och ta med dig papper på av du har en fungerande dykförsäkring. Observera av deva inte behöver vara detsamma som en vanlig sjukvårdsförsäkring, ring och hör vad din hemförsäkring täcker för av vara säker. Har du ingen dykförsäkring sedan 0digare löser du den enklast på Divers Alert Network, DAN. Öronproblem Du kommer troligtvis av ligga i vavnet många 0mmar dagligen under under denna resa. Då kommer dessvärre öronbekymmer som på beställning. Du bör därför ha med dig förebyggande behandling mot yvre hörselgångsinflamma0on, extern o0t. EV bra recep^riv, förebyggande läkemedel mot yvre hörselgångsinflamma0on är O0nova. Har du oja bekymmer bör du dessutom ha med örondroppar för behandling av en uppkommen inflamma0on t ex Terracortril med polymyxin B. Denna medicin är receptbelagd, men går i regel av få utskriven om du förklarar syjet med den för din läkare. Observera av yvre hörselgångsinflamma0on inte har något med tryckutjämningsproblem av göra. Har du oja bekymmer med tryckutjämning av öron eller bihålor bör du istället be läkaren läkaren skriva ut avsvällande medicin i form av t ex Rinexin. På resorten säljer de även an0bio0ska örondroppar. Klimat Det är varmt i vavnet och på land på Filippinerna. VaVentemperturen variera såklart ju djupare vi dyker, men vi kan räkna med temperaturer mellan grader vid ytan. Vi rekommenderar heldräkt för av få bävre skydd, så ta med deva hemifrån om du har, annars går det fint av hyra på plats. Vad det gäller klädsel på land kommer du av spendera det mesta av 0den i shorts och T- shirt. Mellan mars och juni så är det som varmast i Filippinerna med temperaturer på ca grader och även på naven så går det aldrig under 25 grader. Elu^ag och WiFi På resorten är eluvagen europeiska s0ckkontakter bestående av två runda s0j med 220 samt 110 volt (som i Sverige). Det finns WiFi på hela Atmosphere Resort samt på alla rum. Resevaluta Valutan i Filippinerna är filippinska pesos, men även US dollar fungerar bra. De flesta större hotel, restauranger och bu0ker accepterar kreditkort och så även på Atmosphere Resort. På Atmosphere kan man betala med Visa, MasterCard och American Express (dock 5% 0llägg på just AmEx). Närmsta bankomat finner du i Dumaguete, 30 min bilfärd bort. På Atmosphere Resort kan du säva upp alla kostnader på rummet och betala vid utcheckning. Dricks Olika länder har olika kulturer. Hos oss i Europa förekommer normalt inte större summor i dricks, medan det i andra delar av världen är den huvudsakliga delen av lönen inom serviceyrken. I Filippinerna är det kutym av betala dricks, men inget krav. Vi föreslår ca 10% om du vill ge dricks. Fotografering Du kanske vill dokumentera din resa med olika typer av kameror. På dykcentret kan du dels hyra undervavenskameror och på resorten finns rymligt kamerarum med laddningssta0oner. Utanför dykcentret finns stora kar med färskvaven för av skölja kameran. Mer informafon Du finner mer informa0on om resortens prak0ska detaljer samt de ak0viteter som de kan erbjuda, på vår hemsida: hvp://scubatravel.se/des0na0oner/asien/filippinerna/landbaserat/atmosphere- resort.php

CrossFit Camp DUBBLA TRÄNINGSPASS STRAND RELAX GOD MAT SPANIEN - OKTOBER 2015. Glädje - Gemenskap - Inspiration

CrossFit Camp DUBBLA TRÄNINGSPASS STRAND RELAX GOD MAT SPANIEN - OKTOBER 2015. Glädje - Gemenskap - Inspiration CrossFit Camp DUBBLA TRÄNINGSPASS STRAND RELAX GOD MAT SPANIEN - OKTOBER 2015 Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare både fysiskt och

Läs mer

DYKERIMEDICIN 2018 KURSRESA TEORI OCH PRAKTIK HÄLSA & LIVSSTIL DYKNING PÅ MALDIVERNA KURSSLEDARE HANS ÖRNHAGEN

DYKERIMEDICIN 2018 KURSRESA TEORI OCH PRAKTIK HÄLSA & LIVSSTIL DYKNING PÅ MALDIVERNA KURSSLEDARE HANS ÖRNHAGEN TEORI OCH PRAKTIK HÄLSA & LIVSSTIL DYKNING PÅ MALDIVERNA KURSSLEDARE HANS ÖRNHAGEN 2018 KURSRESA DYKERIMEDICIN DYKERIMEDICIN I MALDIVERNA. Följ med dr Hans Örnhagen på en resa med kombinationen dykning

Läs mer

DYKERIMEDICIN 2019 KURSRESA TEORI OCH PRAKTIK HÄLSA & LIVSSTIL DYKNING PÅ MALDIVERNA KURSSLEDARE HANS ÖRNHAGEN

DYKERIMEDICIN 2019 KURSRESA TEORI OCH PRAKTIK HÄLSA & LIVSSTIL DYKNING PÅ MALDIVERNA KURSSLEDARE HANS ÖRNHAGEN TEORI OCH PRAKTIK HÄLSA & LIVSSTIL DYKNING PÅ MALDIVERNA KURSSLEDARE HANS ÖRNHAGEN 2019 KURSRESA DYKERIMEDICIN DYKERIMEDICIN I MALDIVERNA. Följ med dr Hans Örnhagen på en resa med kombinationen dykning

Läs mer

TUFFA TRÄNINGSPASS SOL GOD MAT MARBELLA SPANIEN - APRIL 2016

TUFFA TRÄNINGSPASS SOL GOD MAT MARBELLA SPANIEN - APRIL 2016 Toughest OCR camp TUFFA TRÄNINGSPASS SOL GOD MAT MARBELLA SPANIEN - APRIL 2016 Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare både fysiskt och

Läs mer

Barcelona Training Camp

Barcelona Training Camp TUFFA TRÄNINGSPASS SOL RELAX GOD MAT BARCELONA - SPANIEN - 14-18 MAJ, 2016 Barcelona Training Camp Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare

Läs mer

Friskis & Svettis Kungsbackas träningsresa

Friskis & Svettis Kungsbackas träningsresa Friskis & Svettis Kungsbackas träningsresa La Manga Club, Spanien 19-26 september 2017 Vi skapar träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Efter resan till La Manga kommer du att återvända hem som

Läs mer

La Manga Training Camp

La Manga Training Camp TUFFA TRÄNINGSPASS SOL RELAX GOD MAT SPANIEN - 28 APRIL - 5 MAJ, 2016 La Manga Training Camp Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare både

Läs mer

Yoga & Spa i Spanien med YogaByLink

Yoga & Spa i Spanien med YogaByLink Yoga & Spa i Spanien med YogaByLink La Manga Club, Murcia Spanien 15-22 oktober För att skapa energi i höstens mörka dagar och hålla träningslusten vid liv, bjuder vi nu in dig till en härlig gruppresa

Läs mer

Marbella Training Camp

Marbella Training Camp Marbella Training Camp TUFFA TRÄNINGSPASS STRANDLIV RELAX GOD MAT SPANIEN - 25 OKTOBER - 1 NOVEMBER, 2016 Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du ska komma hem som dig själv men

Läs mer

Friskis & Svettis Eskilstuna

Friskis & Svettis Eskilstuna Friskis & Svettis Eskilstuna Träningsresa 2018 La Manga Club, Spanien 6-13 Maj 2018 Vi skapar träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Efter resan till La Manga kommer du att återvända hem som dig

Läs mer

MALDIVERNA 2017 RESORTLIV PÅ

MALDIVERNA 2017 RESORTLIV PÅ 2017 RESORTLIV PÅ MALDIVERNA Skäm bort dig själv på på Maldiverna. Dags att fylla på med lite D-vitamin? Tropik dykning och snorkling i kristallklart vatten och soliga dagar på stranden kommer att göra

Läs mer

Fitness Camp La Manga

Fitness Camp La Manga Fitness Camp La Manga GRUPPTRÄNING RELAX FÖRELÄSNINGAR GOD MAT SPANIEN - APRIL 2016 Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare både fysiskt

Läs mer

La Manga Training Camp

La Manga Training Camp TUFFA TRÄNINGSPASS SOL RELAX GOD MAT SPANIEN - 21-28 SEPTEMBER, 2016 La Manga Training Camp Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare både

Läs mer

6-13 MAJ 2018 LA MANGA, SPANIEN Träningsresa. I samarbete med:

6-13 MAJ 2018 LA MANGA, SPANIEN Träningsresa. I samarbete med: 6-13 MAJ 2018 LA MANGA, SPANIEN Träningsresa I samarbete med: Vill du boka din resa! Ring 031 774 1300 eller maila info@invictustravel.com Resemålet La Manga Club ligger i Murcia-regionen i sydöstra Spanien.

Läs mer

Friskis&Svettis Training Camp 5-12 nov La Manga Club, Spanien

Friskis&Svettis Training Camp 5-12 nov La Manga Club, Spanien Friskis&Svettis Training Camp 5-12 nov La Manga Club, Spanien För att skapa energi i mörka november och hålla träningslusten vid liv, bjuder vi nu in dig som är medlem i Friskis&Svettis Kalmar till en

Läs mer

DYKERIMEDICIN 2017 KURSRESA TEORI OCH PRAKTIK HÄLSA & LIVSSTIL DYKNING PÅ MALDIVERNA KURSSLEDARE HANS ÖRNHAGEN

DYKERIMEDICIN 2017 KURSRESA TEORI OCH PRAKTIK HÄLSA & LIVSSTIL DYKNING PÅ MALDIVERNA KURSSLEDARE HANS ÖRNHAGEN TEORI OCH PRAKTIK HÄLSA & LIVSSTIL DYKNING PÅ MALDIVERNA KURSSLEDARE HANS ÖRNHAGEN 2017 KURSRESA DYKERIMEDICIN DYKERIMEDICIN PÅ MALDIVERNA. Följ med dr Hans Örnhagen på en resa med kombinationen dykning

Läs mer

SPAIN TRAINING CAMP 8-15 okt. 2017

SPAIN TRAINING CAMP 8-15 okt. 2017 SPAIN TRAINING CAMP 8-15 okt. 2017 Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Målsättningen är att du ska komma hem som dig själv men starkare både fysiskt och mentalt. You. Just stronger

Läs mer

LIVEABOARD MV Nouarn, Wrecks & Reefs. Robban

LIVEABOARD MV Nouarn, Wrecks & Reefs. Robban Robban LIVEABOARD MV Nouarn, Wrecks & Reefs Semestra ute till havs i Röda Havet. Allt från små färggranna revfiskar till bjässar som hajar, mantor, dugonger, majestätiska valhajar. Dessutom spännande vrak

Läs mer

PT on the Run to Spain

PT on the Run to Spain TRÄNING SOL RELAX GOD MAT COSTA DE VALENCIA, SPANIEN - 2016 Training Camp Spanien 15-22 SEPTEMBER 2016 Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Målsättningen är att du ska komma hem

Läs mer

Drivkraft Träningsresa Rethymnon, Kreta 9-16 maj 2019

Drivkraft Träningsresa Rethymnon, Kreta 9-16 maj 2019 Drivkraft Träningsresa Rethymnon, Kreta 9-16 maj 2019 foto: Y.Skoulas, www.visitgreece.gr Tillsammans med Invictus travel arrangerar vi nu en till träningsresa där träning, gemenskap och god mat står i

Läs mer

TUFFA TRÄNINGSPASS SOL GOD MAT MARBELLA SPANIEN - APRIL 2016

TUFFA TRÄNINGSPASS SOL GOD MAT MARBELLA SPANIEN - APRIL 2016 Toughest OCR camp TUFFA TRÄNINGSPASS SOL GOD MAT MARBELLA SPANIEN - APRIL 2016 Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare både fysiskt och

Läs mer

Hjärnan beteende kultur och hälsa Kursresa till Kina 27 augusti - 5 september 2012 Kursprogram sjukvårdspersonal

Hjärnan beteende kultur och hälsa Kursresa till Kina 27 augusti - 5 september 2012 Kursprogram sjukvårdspersonal Hjärnan beteende kultur och hälsa Kursresa till Kina 27 augusti - 5 september 2012 Kursprogram sjukvårdspersonal KursSKinaLakare12 1(6) Hjärnan beteende kultur och hälsa 27 augusti - 5 september Kursgivare:

Läs mer