Instruktioner för bokning och beställning av lokaler via webb eller bokningsklient i TimeEdit 3.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Instruktioner för bokning och beställning av lokaler via webb eller bokningsklient i TimeEdit 3."

Transkript

1 Instruktioner för bokning och beställning av lokaler via webb eller bokningsklient i TimeEdit 3. Det finns två sätt att beställa och boka lokaler på i TimeEdit 3. Oavsett vilket av sätten man väljer, kommer alla bokningar att hamna i TimeEdits databas och bokningen kan nås på samma sätt. De två sätten är bokningsklient och webbokningssida. Bokningsklienten är till för dig som skall lägga hela kursscheman eller göra annan mer omfattande bokning. Webbokningssidan är avsedd för ren lokalbokning och till för dig som bara bokar enstaka lokaler tex mötesrum. Webbokningssidan kan även användas av dig som har dina kursscheman på annat sätt än i TimeEdit 3 och bara vill kunna beställa lokaler till dina scheman, ur tex gemensamma lärosalars lokalbestånd, för att sedan lägga in dessa i exempelvis ett pappersschema. Du kan göra både bokningar och beställningar oavsett om du använder webbokningssidan eller bokningsklienten. Bokningar och beställningar En bokning innebär att då du lagt in en lokal i en bokning och slutfört bokningen, är lokalen bokad. En beställning innebär att det går iväg en ansökan om att få lov att boka en viss lokal till en lokalägare som kan godkänna eller neka beställningen. Lokalen blir först bokad när lokalägaren godkänt beställningen. Beställaren får en e-postbekräftelse då beställningen godkänts eller nekats. Vilka lokaler du får boka direkt och vilka du behöver beställa, beror på vilka rättigheter du har till vilka lokaler i systemet. En tumregel är att du får boka din egen institutions lokaler, men måste beställa lokaler då du vill låna lokaler av någon annan, tex av gemensamma lärosalar.

2 Virtuella lokaler Man beställer lokaler genom att använda sk virtuella lokaler. En virtuell lokal är en hitte-på lokal som pekar på en eller flera riktiga lokaler. Normalt indikerar namnet och signaturen på den virtuella lokalen att den är till för att skapa beställningar. Den virtuella lokalen som används för att beställa lokalen Edens Hörsal har t ex signaturen Virt-Ed:116 och namnet Edens Hörsal Beställ och kortnamnet Edhör Beställ. För att beställa lokalen Edens Hörsal skapar du en bokning precis som vanligt och inkluderar lokalen Virt-Ed:116 på bokningen. Detta kan göras antingen via bokningsklienten eller via webbokningssidan. En virtuell lokal behöver inte motsvara exakt en vanlig lokal utan kan användas för att beställa en viss typ av lokal, en lokal i ett vist hus osv. Ett exempel är den virtuella lokalen Virt-V:Dator Våning 1 (V:Datorsal Våning 1 Beställ) som används för att beställa en valfri datorsal på våning 1 i V-huset på LTH. Precis som vanliga lokaler tillämpas rättigheter på de virtuella lokalerna. Du kan därför ha rätt att beställa vissa lokaler men inte andra. Ekonomisk befogenhet Om du bara skall boka och beställa lokaler som inte är försedda med kostnad, kan du gå vidare till nästa stycke. Ekonomisk befogenhet behöver bara sökas av dig som skall boka lokaler som är försedda med en kostnad, exempelvis lokalerna ut gemensamma lärosalars bestånd. För att få lov att boka lokaler som är försedda med en avgift för bokning, krävs en speciell delegation från din institution eller motsvarande. Syftet med detta är att få kontroll över vem som ådrar sin institution eller motsvarande kostnader för lokalhyra. Delegationen heter Ekonomisk befogenhet. Vem som får ådra sin institution eller motsvarande kostnad, varierar på olika ställen på Lunds universitet och därmed vem som blir beviljad ekonomisk befogenhet. Prata med din studierektor, prefekt eller motsvarande för att ta reda på vad som gäller hos dig! Du som skall ansöka om ekonomisk befogenhet, gör detta på följande sätt: 1. Gå till LUCAT och logga in 2. Gå till Min sida -> Mina behörigheter 3. Välj Ansök om behörighet till höger, ovanför listan på dina nuvarande behörigheter 4. Välj IT-tjänstgrupp Studieadministration 5. Välj IT-tjänst TimeEdit 6. Välj Behörighet Ekonomisk befogenhet 7. Ange vilka attestorganisationer, vilka kostnadsställen du skall ansöka om att få boka till; a. Skriv in kostnadsstället i sökrutan under rutan attestorganisationer. b. Klicka på Lägg till c. Upprepa för varje attestorganisation/kostnadsställe som du vill ansöka om behörighet att få lov att boka för. 8. Klicka på Ansök 9. Ansökan går nu till prefekt eller motsvarande för godkännande! Påminn gärna den som är attestansvarig på din institution eller motsvarande om att gå in och godkänna din ansökan!

3 Att boka och beställa lokaler Webbokning Gå till och logga in med din LUCAT-id och LUCAT-lösenord. Du kommer nu till en bokningssida på webben. Överst på sidan ser du olika sätt att filtrera på de lokaler som du kan boka och beställa. Under detta fält ser du en lista på de lokaler du har rätt att boka och beställa. De lokaler du har rätt att boka direkt heter det de heter utan varken prefix eller suffix. De lokaler du har rätt att beställa har prefixet Virt- i signaturen och suffixet Beställ i namnet.

4 Bokning steg 1 Att söka efter en lokal Skriv namnet på den lokal du vill söka fram i fältet Sök. Du får nu fram den lokal du vill boka i sökresultatet under filtreringsalternativen. Att filtrera efter en lokal Du kan även filtrera fram lokaler efter tex hus eller lokaltyp. Detta gör du genom att filtrera i dropdown-menyerna.

5 Du kan även filtrera på att endast visa lokaler som är lediga en viss tid. Detta gör du genom att kryssa i rutan visa endast lediga lokaler och skriva in den tid och det datum du önskar boka. Nu visas endast de lokaler som är lediga den tid du önskar boka i listan över sökresultat. Att boka en lokal För att boka en viss lokal, klicka på lokalen i listan över sökresultat. Du får nu upp en kalender som visar när lokalen är bokad den vecka du valt. Klicka på önskad, ledig tid i kalendern. Fyll i önskad start och sluttid och klocka på OK. Bokning steg 2 Du får nu upp ett formulär med uppgifter som behövs för att kunna boka. Lokal (obl) Den eller de lokaler du önskar boka eller beställa. Du kan boka eller beställa flera lokaler i samma bokning genom att klicka på + bredvid raden för Lokal Kostnadsställe (obl) Kostnadsstället som lokalen skall bokas på Webbokningsaktivitet (obl) Vad lokalen skall användas till, tex möte eller disputation Personal den personal som skall tjäna som bokningsreferens på bokningen. Du kan lägga till fler personer genom att klicka på + bredvid raden för personal Konteringssträng (obligatoriskt om lokalen kostar) Om lokalen medför en kostnad för lokalhyra skall det alltid anges varifrån kostnaden för lokalhyra skall tas. Finns det ingen konteringssträng i en

6 beställd lokal som medför kostnad, kommer beställningen att nekas. Gäller det den bokning av en lokal utan kostnad, behövs ingen konteringssträng. Titel Om man önskar att ha en titel på sin bokning skriver man in den här. Titeln syns sedan i webbvisningen över lokaler. Observera att titeln även syns som rubrik för lokalbokningar på flygplatsvisningen av lokalbokningar på några av Lunds univesitets informationsskärnmar. Stava rätt och uttryck dig korrekt! Publik kommentar - En längre kommentar som syns på de flesta webbvisningar över lokalbokningar. Kurskod Om man skall beställa lokaler till ett schema, är det allra bästa att vända sig till en bokare som har klientbehörighet, så att bokningen kan läggas in i rätt schema i TimeEdit. Om du ändå skall beställa lokaler till en kurs, skriv i kurskoden i fältet för kurskod. Lokalen kommer dock INTE in i något schema, utan kommer att ligga som en lös lokalbokning i TimeEdit. URL Om du vill att en webbadress skall synas i bokningen i TimeEdits webbvisning Intern kommentar Kommentarer till tex beställningsmottagaren av din beställning. Det kan vara uppgifter om vilken sal du vill ha, om vem som är ansvarig för bokningen eller om det är något annat du vill meddela den som tar emot en beställning. Kontaktuppgifter kontaktuppgifter som telefonnummer och adress till den som gjort en viss bokning. När du fyllt i formuläret ovan, klicka på Beställ/Boka. Lokalen blir nu bokad alternativt beställd! Att ändra i en bokning Du kan bara ändra i bokningar som du själv gjort. För att ändra i en bokning, scrolla längst ner på bokningssisdan och klicka på den bokning du önskar ändra under Mina bokningar. Du får nu upp ett pop-up förnser som visar din bokning. Klicka på ändra. Nu kan du justera bokningstexter eller avboka din bokning.

7 Beställning via bokningsklient Du som använder bokningsklienten för bokning skall göra de beställningar av lokaler du behöver utanför ditt ordinarie lokalbestånd via TimeEdits bokningsklient. Precis som för webbokningen behöver du dock först ansöka om ekonomisk befogenhet i LUCAT för att få lov att beställa lokaler som medför en lokalkostnad för din institution eller motsvarande. För att beställa en lokal, gör så här: 1) Kontrollera att lokalen du vill boka är ledig. Man kan inte se om en lokal man inte har behörighet att boka är ledig eller inte i klienten, utan detta måste du göra via någon av TimeEdits webbingångar, exempelvis den här: 2) Fyll i din valdalista precis som vanligt. När du kommer till lokal, söker du fram en virtuell lokal och lägger den i din bokning, på samma sätt som om det var en vanlig, fysisk lokal. 3) Rita in din bokning i kalendern i TimeEdit precis som vanligt. Bokningen får ett gult hörn som visar att det finns en beställning i bokningen. 4) En beställning går nu iväg till den som äger lokalen. Lokalägaren godkänner eller avslår din bokning. Du får nu en e-postbekräftelse skickad till den e-postadress du angett i användarinställningarna på ditt bokarkonto. Om bokningen blir godkänd, ligger nu den fysiska lokalen i din bokning. Du behöver inte göra någonting mer! Blir beställningen nekad, blir hörnet på bokningen rött. Ingen lokal blir bokad då en beställning nekas. Att beställa en lokal till en befintlig bokning Om du vill lägga beställa en lokal till en befintlig bokning, gör så här: 1) Sök fram bokningen i din bokningslista. 2) Markera bokningen genom att klicka på den. 3) Sök fram den önskade virtuella lokalen i objektlistan 4) Klicka och dra den virtuella lokalen till bokningslistan. Släpp lokalen i bokningslistan. 5) Välj Lägg till i menyn som dyker upp. 6) Bokningen får nu en beställning i sig och får ett gult hörn som indikerar att det är en beställning. En beställning går iväg till lokalägaren som godkänner eller nekar bokningen.

8 Att avboka en beställd lokal I skrivande stund finns det ingen beställningsflöde för att avbeställa lokaler. Du kan själv ta bort en lokal ur en bokning, även om du inte har någon bokningsrätt till lokalen. Lokalägaren behöver dock veta om du bokar av en lokal, speciellt om du gör det med mindre än två veckors innan bokningen infaller. För att avboka en lokal som du själv inte är lokalägare av (exempelvis LU:s tentamenslokaler och gemensamma lärosalar) gör så här: 1. Skicka e-post till lokalägaren. Ange bokningens boknings-id i mailet, så att lokalägaren vet vilken bokning det gäller. Du hittar en boknings boknings-id genom att: a. Högerklicka på bokningen b. Välj Visa info c. Du får nu upp info-fältet med information om bokningen. ID-numret står överst under rubriken Bokningsinfo. 2. Lokalägaren letar nu upp bokningen och tar bort lokalen. Anledningen till att låta lokalägaren ta bort lokalen är för att meddela lokalägaren om avbokningen, så att en avbokad lokal inte står olåst. Tänk på att om lokalen kostar, gäller LU:s avbokningsregler, även om du själv avbokar lokalen!

STOCKHOLMS UNIVERSITET. Manual TimeEdit. För användare i TimeEdit. Lisa Johansson

STOCKHOLMS UNIVERSITET. Manual TimeEdit. För användare i TimeEdit. Lisa Johansson STOCKHOLMS UNIVERSITET Manual TimeEdit För användare i TimeEdit Lisa Johansson 2015-09-07 För frågor om TimeEdit, kontakta Lisa Johansson på lisa.johansson@su.se eller 08-16 36 00, eller timeedit.support@su.se

Läs mer

STOCKHOLMS UNIVERSITET. Manual TimeEdit. För användare i TimeEdit. Lisa Johansson

STOCKHOLMS UNIVERSITET. Manual TimeEdit. För användare i TimeEdit. Lisa Johansson STOCKHOLMS UNIVERSITET Manual TimeEdit För användare i TimeEdit Lisa Johansson 2017-01-24 För frågor om TimeEdit, kontakta Lisa Johansson på lisa.johansson@su.se eller 08-16 36 00, eller timeedit.support@su.se

Läs mer

STOCKHOLMS UNIVERSITET. Manual TimeEdit. För användare i TimeEdit. Lisa Johansson

STOCKHOLMS UNIVERSITET. Manual TimeEdit. För användare i TimeEdit. Lisa Johansson STOCKHOLMS UNIVERSITET Manual TimeEdit För användare i TimeEdit Lisa Johansson 2018-01-17 För frågor om TimeEdit, kontakta Lisa Johansson på lisa.johansson@su.se eller 08-16 36 00, eller timeedit.support@su.se

Läs mer

Innehåll Nyheter TimeEdit... 2 Skicka e-post vid avbokning... 2 Ange Egen text samt Extern person på många bokningar i bokningslistan...

Innehåll Nyheter TimeEdit... 2 Skicka e-post vid avbokning... 2 Ange Egen text samt Extern person på många bokningar i bokningslistan... Innehåll Nyheter TimeEdit... 2 Skicka e-post vid avbokning... 2 Ange Egen text samt Extern person på många bokningar i bokningslistan... 3 Skicka många bokningar via e-post... 4 Skicka många avbokningar

Läs mer

Med dessa inställningar kommer du att se fullständiga bokningar som du gjort i den tidsordning du skapat dem.

Med dessa inställningar kommer du att se fullständiga bokningar som du gjort i den tidsordning du skapat dem. Bokningar Blå bokningar är bokningar som (minst) innehåller de objekt man har i Valda-listan. Blå bokningar dyker upp i kalendern redan då man har ett enda objekt i Valda-listan. Bokningstexten man ser

Läs mer

Nybörjarvägledning TimeEdit 3

Nybörjarvägledning TimeEdit 3 Nybörjarvägledning TimeEdit 3 Det finns många sätt att använda TimeEdit 3. Arbetsgången beror så väl på strukturen hos de scheman man skall lägga som hur man personligen föredrar att arbeta. Har man aldrig

Läs mer

Lathund - TimeEdit Introduktion

Lathund - TimeEdit Introduktion Lathund - TimeEdit Introduktion Lathund - TimeEdit 3.4 - Introduktion v1.3 Kort om TimeEdit Syftet med denna lathund är att beskriva och förklara en del av de begrepp som används i TimeEdit. Vi hoppas

Läs mer

Manual webb-bokning. Giltig från 2015-02-01. Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla.

Manual webb-bokning. Giltig från 2015-02-01. Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla. Manual webb-bokning Giltig från 2015-02-01 Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla.se Innehåll 1. Inledning och webbadress 2. Söka tider 3. Schemat

Läs mer

Kommentar [k1]: Behöver vi kommentera det som finns till höger ovanför schematyp?

Kommentar [k1]: Behöver vi kommentera det som finns till höger ovanför schematyp? Webbklienten Webben är uppbyggd med hjälp av flikar. När du öppnar lärosätets schemasida finns ett antal flikar som syns på webben för alla. Om du loggar in får du ytterligare flikar och möjligheter till

Läs mer

Användarmanual NeverLOST webbokning

Användarmanual NeverLOST webbokning Användarmanual NeverLOST webbokning INNAN DU KOMMER IGÅNG... 2 SCHEMAN... 2 INLOGGNING... 2 EFTER INLOGGNING... 3 LÄGGA SCHEMA OCH BOKA TENTAMEN... 4 Val av kurs... 4 BOKA NY (LÄGGA SCHEMA OCH BOKA TENTAMEN)...

Läs mer

Lathund- Skapa objekt i TimeEdit 3 på Stockholms universitet

Lathund- Skapa objekt i TimeEdit 3 på Stockholms universitet Lathund- Skapa objekt i TimeEdit 3 på Stockholms universitet Revision 4-2012-03-23 Innehållsförteckning Inledning... 3 Skapa delkurser... 5 Skapa moment... 6 Skapa grupper och undergrupper... 7 Skapa grupper...

Läs mer

Instruktioner TimeEdit Web

Instruktioner TimeEdit Web 2018-11-21 Instruktioner TimeEdit Web Hitta till schemawebben... 2 Sök fram ett schema... 2 Mer information om lokalen eller kursen... 4 Anpassa schemat... 4 Exportera ett schema till Excel... 7 Prenumerera

Läs mer

Instruktion för ändringar i schemat samt att lägga till information som syns för studenterna.

Instruktion för ändringar i schemat samt att lägga till information som syns för studenterna. Instruktion för ändringar i schemat samt att lägga till information som syns för studenterna. Att ta fram sitt schema i remissen. 1. Kopiera webbadressen och klistra in i adressfältet på din webbläsare;

Läs mer

Användarinstruktion för etolk

Användarinstruktion för etolk Användarinstruktion för etolk 1 Välkommen till etolk! Innan du kan börja använda etolk måste du registrera dig för ett nytt konto och logga in och byta ditt engångslösenord. Följ instruktionerna i det

Läs mer

Funktionsbeskrivning TSROnline/Kundwebb

Funktionsbeskrivning TSROnline/Kundwebb Taqs II Funktionsbeskrivning TSROnline/Kundwebb Skapad: 2017-01-12 Uppdaterad: 2018-03-27 Innehåll Logga in 2 Startsidan 2 Nyheter 3 Beställda uppdrag 4 Beställ tolk. 5 Arbetsgång för beställning av tolk..

Läs mer

Innehåll. TimeEdit Stockholms universitet. Sida 1

Innehåll. TimeEdit Stockholms universitet. Sida 1 Innehåll Manual TimeEdit... 3 Bokningars färger... 3 Bokningslista... 3 Rekommenderade basinställningar bokningslista... 3 Utsökning bokningslista... 3 Tillgängligalistan... 4 Rekommenderade basinställningar

Läs mer

Bokningslista Handledare

Bokningslista Handledare XXX Bokningslista Handledare Manual v. 5 Bokningslista v. 4, Handledarmanual Innehåll: 1 Inledning... 3 1.1 Inloggning... 3 2 Bokningslistan... 5 2.1.1 Överblick över alla studentgrupper... 5 2.1.2 Enskild

Läs mer

Beställa varor från Webbutik KUL

Beställa varor från Webbutik KUL 1 (12) 2016-10-07 Status: i Pilotdrift Beställa varor från Webbutik KUL Innehållsförteckning Inloggning... 2 Snabbguide för beställning... 2 Spara beställning... 6 Spara som mall - Favoritbeställning...

Läs mer

Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig

Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig XXX Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig Manual v. 7 Innehåll: 1 Inledning... 3 1.1 Inloggning... 3 2 Bokningslistan... 5 2.1 Skapa ny bokningslista... 5 2.2 Inställningar... 7 2.2.1 Grundinformation...

Läs mer

Boka på www.taxibil.se med Konto

Boka på www.taxibil.se med Konto Boka på www.taxibil.se med Konto Logga in Sidan 02 Boka Sidan 03-04 Fakturareferens Sidan 04 Kostnadsställe Sidan 04 Fakturainfo Sidan 05 Boka returresa Sidan 06 Bokningslista Sidan 06-08 Avboka Sidan

Läs mer

TimeEdit Nyheter i TimeEdit Detta dokument beskriver nyheterna i TimeEdit 3.5.3

TimeEdit Nyheter i TimeEdit Detta dokument beskriver nyheterna i TimeEdit 3.5.3 TimeEdit 3.5.3 Nyheter i TimeEdit 3.5.3 Detta dokument beskriver nyheterna i TimeEdit 3.5.3 Innehåll Sida 1.0 Relationer 2 1.1 Relationer 2 1.2 Att använda dynamiska relationer 3 1.3 Delrubrik 4 2.0 Senaste

Läs mer

Hitta till schemawebben... 2. Sök fram ett schema... 2. Mer information om lokalen eller kursen... 4. Anpassa schemat... 4

Hitta till schemawebben... 2. Sök fram ett schema... 2. Mer information om lokalen eller kursen... 4. Anpassa schemat... 4 Serviceenheten TimeEdit support timeedit@gu.se INSTRUKTIONER TIMEEDIT WEB 2014-05-27 Schemawebb-användare 1 / 11 Hitta till schemawebben... 2 Sök fram ett schema... 2 Mer information om lokalen eller kursen...

Läs mer

Introduktion till TimeEdit

Introduktion till TimeEdit Introduktion till TimeEdit TimeEdit är ett avancerat, grafiskt resursplaneringssystem som hanterar bokningar av olika slag. Det är ett fleranvändarsystem som ger total kontroll vid bokning och schemaläggning.

Läs mer

Användarmanual för nya Röda tråden

Användarmanual för nya Röda tråden Användarmanual för nya Röda tråden - En manual för att ge insikt om att det är enklare att lära sig själv Av: Kristofer Eriksson, Kvalitetsamanuens 11/12 Innehåll 1. Skapa ett konto... 2 2. Ändra kontoinställningar...

Läs mer

Bokningslista Examinator

Bokningslista Examinator XXX Bokningslista Examinator Manual v. 5 2014-04-23 Innehåll: 1 Inledning... 3 1.1 Inloggning... 3 2 Bokningslistan... 5 2.1.1 Överblick över alla studentgrupper... 5 2.1.2 Enskild studentgrupp... 8 2.1.3

Läs mer

Kultur- och fritidskontoret LATHUND. Söka/ skicka förfrågningar om lediga lokaler

Kultur- och fritidskontoret LATHUND. Söka/ skicka förfrågningar om lediga lokaler Kultur- och fritidskontoret LATHUND Söka/ skicka förfrågningar om lediga lokaler Lokalbokningar På kommunens hemsida kan man titta på bokningar, skicka bokningsförfrågningar och få information om lokaler

Läs mer

manual interbook SKOLOR

manual interbook SKOLOR manual interbook SKOLOR Innehållsförteckning 1. Inledning 1.1 Huvudanvändare och underanvändare 2. Hitta Interbook 2.1 Hjälp-funktion 3. Logga in 3.1 Glömt lösenord 3.2 Byta lösenord 4. Boka lokal 5.1

Läs mer

LibNet 2.1 onlinetjänst

LibNet 2.1 onlinetjänst LibNet 2.1 onlinetjänst Användarguide Innehållsförteckning 1. Generell information... 3 1.1. Tekniska krav... 4 2. Kunduppgifter... 5 2.1. Användarprofiler... 6 2.1.1. Ändra en befintlig användarprofil...

Läs mer

Lathund fo r Schakt och TA - a renden Sida 1 av 13

Lathund fo r Schakt och TA - a renden Sida 1 av 13 Lathund fo r Schakt och TA - a renden Sida 1 av 13 Innehåll Inloggning... 3 Skapa ärende... 3 Fylla i schaktformuläret... 4 Obligatoriska fält som måste vara ifyllda för att kunna spara ärendet:... 5 Icke

Läs mer

VÅRDNADSHAVARE. Manual

VÅRDNADSHAVARE. Manual VÅRDNADSHAVARE Manual INLOGGNING Inloggning till Vklass kan ske på flera olika sätt. För att ta reda på vilken metod som används på just ditt barns skola behöver du kontakta skolan. 1. 2. Inloggning med

Läs mer

Instruktion till kund för beställning av språktolk via webbtjänsten TSR online

Instruktion till kund för beställning av språktolk via webbtjänsten TSR online Instruktion till kund för beställning av språktolk via webbtjänsten TSR online Gå in via www.tolkformedlingvast.se. Logga in med ditt användarnamn och lösenord. Kontakta tolkförmedlingskontoret om du inte

Läs mer

SORSELE KOMMUN. Handbok OEW. 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson. Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19)

SORSELE KOMMUN. Handbok OEW. 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson. Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19) Handbok i OEW 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19) Använd det användarnamn och lösenord som du fått. Fungerar det inte hör av dig till Mari-Anne

Läs mer

Manual för bokning. Under menyn kan ni se vilken sida ni befinner er på för stunden. Här finns även en länk till hjälpfilen (den ni läser just nu).

Manual för bokning. Under menyn kan ni se vilken sida ni befinner er på för stunden. Här finns även en länk till hjälpfilen (den ni läser just nu). Manual för bokning Översikt Överst på sidan visas en meny där ni kommer åt funktionerna på sidan. Klicka på Boka för att gå till bokningssidan eller Mitt konto för att se era personuppgifter, bokningar

Läs mer

Manual KomMa Intra VOF

Manual KomMa Intra VOF Manual KomMa Intra VOF S y s t e m f ö r b o k n i n g a v V O F s e g n a b i l a r Vård- och omsorgsförvatningen Innehåll Mer information... 2 Logga in... 2 Boka... 2 Ändra / avboka... 5 Historik...

Läs mer

Nya sjukhusområdet Helsingborg Börja med: 1. Gå in på Internet Explorer

Nya sjukhusområdet Helsingborg Börja med: 1. Gå in på Internet Explorer 2016-03-09 Fastighetsdivisionen 1 (6) Support: Anna Manecke Tel: 076 629 99 85 Supporttid: kl 10:00-11:00 och 13:00-14:00 Nya sjukhusområdet Helsingborg Börja med: 1. Gå in på Internet Explorer 2. Gå in

Läs mer

Innehåll. TimeEdit Stockholms universitet. Sida 1

Innehåll. TimeEdit Stockholms universitet. Sida 1 Innehåll Manual TimeEdit... 2 Bokningsregler centrala lokaler... 3 Skicka bokning via e-post... 3 Avbokningar... 3 Ombokningar... 4 Av- och ombokningsregler... 4 Debitering... 4 Forskarkurser... 4 QR-koder/kortlänkar...

Läs mer

RACCOON DEVELOPMENT AB

RACCOON DEVELOPMENT AB INNEHÅLL NYHETER 2-4 ARTIKLAR 5-7 BANNERS 8-10 SIDOR 11-15 AVDELNINGAR 16-17 MENY 18-20 TIDNINGEN 21-23 MEDARBETARE 24-26 FÖRSTASIDAN 27-28 Sid 2 NYHETER Hantera nyheter För att lägga till nyheter - klicka

Läs mer

edwise Reviderad:

edwise Reviderad: 1 edwise Reviderad: 20171116 Guide för dig som vårdnadshavare Ägare: PMC Lärportalen edwise används i Åstorps kommun på samtliga förskolor och grundskolor. För att kunna använda edwise måste du som vårdnadshavare

Läs mer

ANSÖKNINGSANVISNINGAR NORDPLUS 2005

ANSÖKNINGSANVISNINGAR NORDPLUS 2005 ANSÖKNINGSANVISNINGAR NORDPLUS 2005 VIKTIGT! Skriv ut och läs dessa ansökningsanvisningar noggrant innan du fyller i ansökan! Följ anvisningarna nedan. Hjälptext finns också elektroniskt i ansökningsformuläret.

Läs mer

Lathund fo r Schakt och TA - a renden Sida 1 av 19

Lathund fo r Schakt och TA - a renden Sida 1 av 19 Lathund fo r Schakt och TA - a renden Sida 1 av 19 Innehåll Skapa användare i systemet... 3 Inloggning... 4 Skapa ärende... 4 Fylla i schaktformuläret... 5 Obligatoriska fält som måste vara ifyllda för

Läs mer

En personuppgift är information som kan kopplas till en fysisk person som är i livet. Även kodade uppgifter kan anses vara personuppgifter.

En personuppgift är information som kan kopplas till en fysisk person som är i livet. Även kodade uppgifter kan anses vara personuppgifter. Innehåll Vad finns i lathunden?... 2 Vad är Dataskyddsförordningen (GDPR)?... 2 Dataskyddsförordningen och formulär på webben... 2 Checklista inför skapandet av formulär... 2 Tacksida... 3 Formulärblock...

Läs mer

Användarmanual ServiceOnLine. Användarmanual. ServiceOnLine. C:\Documents and Settings\80008\Skrivbord\ServiceOnLine manual.

Användarmanual ServiceOnLine. Användarmanual. ServiceOnLine. C:\Documents and Settings\80008\Skrivbord\ServiceOnLine manual. Användarmanual ServiceOnLine C:\Documents and Settings\80008\Skrivbord\ServiceOnLine manual.doc Sidan 1 av 24 Innehåll Sid. Innehåll Sid.... 2 Starta ServiceOnLine och logga in... 3 Sök personal... 4 Sökning

Läs mer

E-tjänsten för förskola, fritidshem och skola

E-tjänsten för förskola, fritidshem och skola 2019-05-24 E-tjänsten för förskola, fritidshem och skola Den här manualen visar hur du använder e-tjänsten för förskola, fritidshem och skola. Manualen beskriver hur du gör för att lämna schema, ändra

Läs mer

Utsökning schema TimeEdit

Utsökning schema TimeEdit Utsökning schema TimeEdit 1 Innehåll: Hur du söker ut schema. Hur du hittar ID-nr. Byter mellan textschema och grafiskt schema. Hur du söker ut lokal. Prenumerera på schema. Utsökningstips. Skriv in adressen:

Läs mer

När du valt grupp får du upp denna sida med alla medlemmar i gruppen. Klicka på kalender som finns på den grå menyraden (inringad i rött på bilden).

När du valt grupp får du upp denna sida med alla medlemmar i gruppen. Klicka på kalender som finns på den grå menyraden (inringad i rött på bilden). Lathund MyClub Innehåll Närvaroregistrering... 2 Skapa aktiviteter i kalendern... 7 Skapa kallelse när du skapar aktivitet... 14 Ta bort aktivitet från kalendern... 18 Närvaroregistrering mobil... 19 Närvaroregistrering

Läs mer

Lathund - Schoolsoft för vårdnadshavare

Lathund - Schoolsoft för vårdnadshavare Lathund - Schoolsoft för vårdnadshavare Startsida Startsidan är uppdelad i två olika sidvisningar. Du kan antingen titta på en dagsflik för att se allt som är aktuellt för den innevarande dagen. Du kan

Läs mer

MANUAL Nyregistrering som ny medlem eller loggar in gör du via: (Klicka på låset uppe till höger)

MANUAL Nyregistrering som ny medlem eller loggar in gör du via:   (Klicka på låset uppe till höger) MANUAL 2017-01-01 Nyregistrering som ny medlem eller loggar in gör du via: http://sli.se/apps/sli/?db=59 (Klicka på låset uppe till höger) 1 Registrera konto För att logga in eller skapa ett konto (bli

Läs mer

Instruktion för registrering

Instruktion för registrering Instruktion för registrering Introduktion Den här instruktionen visar steg för steg hur registrering går till. Här hittar du också vanliga problem som kan uppstå, de visas i en blå ruta. Vi använder ett

Läs mer

Användarmanual för Lagledning.se

Användarmanual för Lagledning.se Användarmanual för Lagledning.se Denna manual är avsedd för dig som en av TEM:s lagkunder och ska fungera som ett stöd när du använder vår tjänst. Innehåll Innehåll... 1 Logga in... 2 Första sidan... 3

Läs mer

Kronoby kommun Kruunupyyn kunta. e-bokning s-varaus. Hur man gör en bokningsförfrågan Med reservation för ändringar

Kronoby kommun Kruunupyyn kunta. e-bokning s-varaus. Hur man gör en bokningsförfrågan Med reservation för ändringar Kronoby kommun Kruunupyyn kunta e-bokning s-varaus Hur man gör en bokningsförfrågan 13.5.2016 Med reservation för ändringar Innehåll Bokningsförfrågan för Idrottshallen... 3 Bokningsförfrågan för kommungården...

Läs mer

Manual Webb-admin för evenemang

Manual Webb-admin för evenemang Manual Webb-admin för evenemang Version: 001 Innehållsförteckning Logga in... 1 Lägg in nytt/redigera evenemang... 3 Prenumerant... 3 Evenemang eller Aktivitet... 3 Huvudtema och Tema... 3 Huvudkategori

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Botkyrka kommuns system för lokalbokning föreningsbidrag förenings- och anläggningsregister

Botkyrka kommuns system för lokalbokning föreningsbidrag förenings- och anläggningsregister l a u n a m r a d n anvä o g k o o b r e t in Botkyrka kommuns system för lokalbokning föreningsbidrag förenings- och anläggningsregister 1 Sök ledig tid utan registrerad användare... 2 2 Sök ledig tid

Läs mer

Skapa beställning i Visma Proceedo. Ange din e-postadress och ditt lösenord och tryck på OK.

Skapa beställning i Visma Proceedo. Ange din e-postadress och ditt lösenord och tryck på OK. Skapa beställning i Visma Proceedo Ange din e-postadress och ditt lösenord och tryck på OK. Du kommer in i startbilden. För att skapa en beställning klicka på fliken Inköp. I startbilden kan du se om du

Läs mer

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Inloggning... 2 Redigeringsläget... 3 Skapa innehåll... 4 Verktygsfältet... 4 Lägga till textblock... 4 Ändra textformat... 5 Lägg

Läs mer

Kom igång med KronoX

Kom igång med KronoX Kom igång med KronoX Manual för personal Version 1.1 Innehåll 1. Starta KronoX och logga in... 1 2. Klientens funktioner... 2 2.1. Förklaring till alla kolumner... 3 2.2. KronoX-klientens meny... 4 2.3.

Läs mer

Manual till det nya ordersystemet start v Logga in på följande sida och spar som favorit:

Manual till det nya ordersystemet start v Logga in på följande sida och spar som favorit: Manual till det nya ordersystemet start v 32 2017 Logga in på följande sida och spar som favorit: order.tupperware.se E-postadress och password (4 sista sifforna i personnumret) är samma som förra orderportalen:

Läs mer

Registrera närvaro via

Registrera närvaro via Registrera närvaro via https://narvaro.abf.se Inloggning Inloggningsuppgifter För att få tillgång till närvarowebben så kontaktar du din ABF avdelning. Ditt personnummer fungerar som användarnamn och ditt

Läs mer

Användarmanual Care. Care är ApoEx beställningssystem för läkemedel och andra produkter som behövs inom vården. Version 1.0

Användarmanual Care. Care är ApoEx beställningssystem för läkemedel och andra produkter som behövs inom vården. Version 1.0 Användarmanual Care Care är ApoEx beställningssystem för läkemedel och andra produkter som behövs inom vården. Version 1.0 Logga in i Care 1. Öppna din webbläsare 2. Skriv in webbadressen care.apoex.se.

Läs mer

1. Logga in. 2. Loggat in

1. Logga in. 2. Loggat in 1. Logga in Samtliga registrerade föreningar hos SVBF finns tillgängliga i systemet. Varje förening har ett lösenord och därmed rättighet att logga in som sin förening. Det är upp till varje förening att

Läs mer

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb Kom igång med Riksbyggen Kundwebb På din nya kundwebb får du tillgång till information, hjälp och uppgifter kopplat till ditt boende samt en rad olika verktyg som underlättar i kommunikationen med Riksbyggen.

Läs mer

Skriv in webbadressen i webbläsaren på din mobiltelefon. Adressen är www.nassjo.se/snikke, välj direktlänken TimePool Webb längst ned på sidan.

Skriv in webbadressen i webbläsaren på din mobiltelefon. Adressen är www.nassjo.se/snikke, välj direktlänken TimePool Webb längst ned på sidan. Time Care Pool i mobilen Denna produkt fungerar på både, iphone-, Android-telefoner och ipads. 1 Åtkomst till Time Care Pool 1.1 WEBBADRESS Skriv in webbadressen i webbläsaren på din mobiltelefon. Adressen

Läs mer

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Inloggning... 2 Redigeringsläget... 3 Skapa innehåll... 4 Verktygsfältet... 4 Lägga till textblock... 4 Ändra textformat... 5 Lägg

Läs mer

Heroma användarmanual Självservice i nya webben

Heroma användarmanual Självservice i nya webben Heroma användarmanual Självservice i nya webben Logga in i Självservice Logga in med ditt vanliga användarnamn och lösenord och klicka på Logga in. Har du glömt ditt lösenord klickar du på Glömt ditt lösenord?

Läs mer

Hantera dokument i arkivet

Hantera dokument i arkivet Hantera dokument i arkivet 2 Innehållsförteckning 1. SÖK EFTER DOKUMENT... 4 2. ÖPPNA ETT DOKUMENT... 5 3. BLÄDDRA MELLAN DOKUMENT... 6 4. STÄNG ETT ÖPPNAT DOKUMENT... 6 5. SPARA EN SÖKNING... 7 6. VÄLJ

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben Kundens ex Gäller från 2017-01-01 Innehåll Inledning... 2 Ansökan på webben... 2 Förutsättningar... 2 Logga in... 2 Ansökan... 3 Felmeddelanden... 4

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

För programansvariga

För programansvariga 2018-05-04 För programansvariga OBS! Endast registrerade anställda och studenter vid Lunds universitet ska kunna logga in på LDC programförmedling med sin Lucat ID eller med sitt studentkonto. För att

Läs mer

Dubbelbokning. Bokning 1. Välj objekt, högerklicka och välj Tillåt dubbelbokning på det. objekt som ska dubbelbokas. Bokning 2

Dubbelbokning. Bokning 1. Välj objekt, högerklicka och välj Tillåt dubbelbokning på det. objekt som ska dubbelbokas. Bokning 2 Dubbelbokning Om du gör en dubbelbokning från början och vet vilken lokal du ska byta till 1. Välj de objekt du ska boka som vanligt på bokning 1. 2. För de objekt du vill dubbelboka, högerklicka och välj

Läs mer

Manual för beställare Rekvisition med förattest Mölndals stad

Manual för beställare Rekvisition med förattest Mölndals stad Manual för beställare Rekvisition med förattest Mölndals stad Rekvisition... 2 Fyll i rekvisitionen... 2 Kontera rekvisitionen... 3 Namnge beställningen... 3 Val av leveransadress... 3 Fältet Information

Läs mer

VÅRDNADSHAVARE. Manual

VÅRDNADSHAVARE. Manual VÅRDNADSHAVARE Manual INLOGGNING Inloggning till Vklass kan ske på flera olika sätt. För att ta reda på vilken metod som används på just ditt barns skola behöver du kontakta skolan. 1. 2. Inloggning med

Läs mer

HANTERING AV ELEKTRONISKA PERSONALLIGGARE INOM VATTENFALL SERVICES

HANTERING AV ELEKTRONISKA PERSONALLIGGARE INOM VATTENFALL SERVICES HANTERING AV ELEKTRONISKA PERSONALLIGGARE INOM VATTENFALL SERVICES INFORMATION FÖR VERKSAMMA NÄRINGSIDKARE PÅ BYGGARBETSPLATSEN T.EX. UNDERENTREPRENÖRER 1(10) version 0.93 2017-03-27 Information om användande

Läs mer

Version 2.0 2014-02-14

Version 2.0 2014-02-14 Version 2.0 2014-02-14 1 Starta NatureIT Starta en webbläsare i din PC, Mac, läsplatta eller smartphone och skriv in www.natureit.se eller www.natureit.no. Då skall du få upp en bild som ser ut så här:

Läs mer

2. Ifall det är första gången ert nätverk ansöker om Nordplus-stöd via denna databas (2005 ) måste du registrera dig som ny användare.

2. Ifall det är första gången ert nätverk ansöker om Nordplus-stöd via denna databas (2005 ) måste du registrera dig som ny användare. ANSÖKNINGSANVISNINGAR 2006 Innan du fyller i ansökan: *Skriv ut och läs dessa ansökningsanvisningar noggrant. *Följ anvisningarna nedan. Hjälptext finns också elektroniskt i ansökningsformuläret. Kryssa

Läs mer

FM Byggbokning på Kongahälla Center

FM Byggbokning på Kongahälla Center FM Byggbokning på Kongahälla Center FM bokningssystem: FM Byggbokning är ett reservationssystem för bokning av leveranser till byggplatsen. Målet med systemet är att säkerställa att era leveranser kommer

Läs mer

Manual för projektledare

Manual för projektledare Manual för projektledare FoU i VGR är en databas innehållande Västra Götalandsregionens FoU-produktion: Forsknings- och utvecklingsprojekt Forskares akademiska grad och anställning Vetenskapliga publikationer

Läs mer

Inställningar för användare

Inställningar för användare Inställningar för användare Organisationens -administratör kan göra de flesta inställningarna för en användare. Logga in på som administratör... Visa och söka efter användare i organisationen... Visa användarinformation...

Läs mer

Manual Interbook. Datum: 2013 01 24 Version 1.3 Sidan 1 (14)

Manual Interbook. Datum: 2013 01 24 Version 1.3 Sidan 1 (14) Manual Interbook Datum: 2013 01 24 Version 1.3 Sidan 1 (14) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1. 1 Föreningsregistret... 3 1.2 Kontaktpersoner... 3 1.3 Huvudanvändare och underanvändare... 3 2. Hitta

Läs mer

INOTES-WEBBMAIL Liten lathund om e-postprogrammet inotes

INOTES-WEBBMAIL Liten lathund om e-postprogrammet inotes INOTES-WEBBMAIL 9.0.1 Liten lathund om e-postprogrammet inotes Innehållsförteckning Inloggning på inotes på jobbet... 3 Inloggning på inotes hemma... 3 Startsidan... 4 Läsa e-post... 5 Ta bort mail...

Läs mer

Lathund Slutattestant. Agresso Self Service

Lathund Slutattestant. Agresso Self Service Lathund Slutattestant Agresso Self Service Sidan 2/15 Innehållsförteckning 1. Inloggning 3 2. Startsida 5 Mina uppgifter 5 Rapporter 5 Inköp 5 Alternativ 6 3. Slutattestering av fakturor 6 Åtgärdsknappar

Läs mer

Under Administration finns följande val: Grupper, Användare, Adresser, Konteringsvärden, Delegeringar och Abonnemang.

Under Administration finns följande val: Grupper, Användare, Adresser, Konteringsvärden, Delegeringar och Abonnemang. Lathund Lokaladministratör (senast uppdaterad 2009-03-14) Lokaladministratör Om du fått rollen Lokaladministratör så kan du se mer information i än tidigare. Rollen är främst avsedd för ekonomiadministratörer,

Läs mer

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor Aktivera ditt Pagero Online-konto 1. När ditt företag har blivit registrerat skickas ett mail till din e-postadress. I mailet hittar du en länk

Läs mer

Lathund för hantering av kalender och schema funktioner i TimeEdit och Moodle.

Lathund för hantering av kalender och schema funktioner i TimeEdit och Moodle. Lathund för hantering av kalender och schema funktioner i TimeEdit och Moodle. Alla lokaler som bokas i universitetets lokaler hamnar i TimeEdit. Detta är gäller alltså alla lokaler som bokas via Annette

Läs mer

Webb-bidragsansökan Manual

Webb-bidragsansökan Manual sansökan Manual Kontakt: Föreningsutvecklaren 0171-46 43 46 forening@habo.se Giltig från 2019-01-25 Innehåll 1. Inledning och webbadress 2. Lösenord 3. Logga in 4. Uppdatera föreningsuppgifter 5. Sök bidrag

Läs mer

Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS

Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS Beskrivning av hur du anmäler, utreder och följer upp miljöavvikelser i Östersunds kommuns system för miljöavvikelser, DF RESPONS. Innehåll 1. Process

Läs mer

Visma Proceedo. Att attestera - Manual. Version 1.2 / 131206

Visma Proceedo. Att attestera - Manual. Version 1.2 / 131206 Visma Proceedo Att attestera - Manual 1 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 1) ALLMÄNT OM ATTESTERING/GODKÄNNANDE... 3 2) ATTESTNIVÅER OCH DELEGERING... 4 3) NYA BESTÄLLNINGAR ATT GODKÄNNA...

Läs mer

Inloggning och hitta till dina sidor

Inloggning och hitta till dina sidor Lathund ibfborlange.se Detta är en enklare lathund framtagen för redaktörer på ibfborlange.se som har behov av att kunna redigera enklare information på sitt lags sida samt andra funktioner runt Idrottonline.

Läs mer

STEGBESKRIVNING - WEBB

STEGBESKRIVNING - WEBB STEGBESKRIVNING - WEBB Logga in och Ut 1. Öppna upp en webbläsare (Chrome eller Firefox) 2. Skriv in sökvägen: www.krukmakarenshus.org/wp-admin/ 3. Fyll i inloggningsuppgifterna och tryck Logga in 3. När

Läs mer

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL 1 INLEDNING Programmet ipool är ett system för att på ett effektivt sätt sköta bemanning och personalinformation via ett webbaserat gränssnitt som är enkelt att använda

Läs mer

WebUntis en kort introduktion

WebUntis en kort introduktion WebUntis en kort introduktion Alla kan på hemsidan se schema för klass, lärare och sal utan inlogg. Testa att ta fram såväl en klass som till exempel en lärare och välj olika veckor för att lära dig funktionen.

Läs mer

När du valt grupp får du upp denna sida med alla medlemmar i gruppen. Klicka på kalender som finns på den grå menyraden (inringad i rött på bilden).

När du valt grupp får du upp denna sida med alla medlemmar i gruppen. Klicka på kalender som finns på den grå menyraden (inringad i rött på bilden). Lathund MyClub Innehåll Närvaroregistrering... 2 Skapa aktiviteter i kalendern... 7 Skapa kallelse när du skapar aktivitet... 14 Ta bort aktivitet från kalendern... 18 1 Närvaroregistrering Logga in på

Läs mer

ma- ochh Version 1.0

ma- ochh Version 1.0 JURIDISKA FAKULTETEN vid Lunds universitet Handledning till Schem ma- ochh lokalbokningssystemet Version 1.0 Innehåll INLEDNING 11 1.1 Hur kommer jag åt systemet? 2 1.2 Inloggning 33 2.1 Val av termin

Läs mer

Komma igång med AivoBeställning Äldreomsorg

Komma igång med AivoBeställning Äldreomsorg Komma igång med AivoBeställning Äldreomsorg Logga in För att kunna beställa måste du först logga in i systemet med de inloggningsuppgifter som du fått från köket/din leverantör. 1. Fyll i Användarnamn

Läs mer

Guide för räddningstjänsternas kontaktpersoner

Guide för räddningstjänsternas kontaktpersoner Guide för räddningstjänsternas kontaktpersoner Denna guide beskriver hur Räddningstjänsternas kontaktpersoner godkänner och prioriterar anmälningar till kurser som anordnas av MSB. Alla personer inom Räddningstjänsten

Läs mer

www.luvit.com LUVIT Portal Användarmanual

www.luvit.com LUVIT Portal Användarmanual www.luvit.com LUVIT Portal Användarmanual Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 4 2 STARTSIDA... 5 2.1 MENYN UPPE TILL HÖGER... 5 2.1.1 Mitt campus... 5 2.1.2 Om BSVC... 5 2.1.3 Kurskatalog... 5 2.1.4 Länkar...

Läs mer

Snabbintroduktion: Komma igång med e-tjänsten

Snabbintroduktion: Komma igång med e-tjänsten Snabbintroduktion: Komma igång med e-tjänsten Introduktion för föreningar Uppdaterad 2018-07-03 Idrott & förenings e-tjänst är ett webbaserat hjälpmedel för föreningar och privatpersoner i Göteborgs Stad.

Läs mer

Användardokumentation Beställning via rekvisition

Användardokumentation Beställning via rekvisition 2019-03-21 1 (14) Användardokumentation Författare: Marika Agetoft Användardokumentation Beställning via rekvisition Inledning Denna användardokumentation även kallad lathund används för att beställa via

Läs mer

GroupWise 6.5 för Malmö Högskola av Mikael Carlsson

GroupWise 6.5 för Malmö Högskola av Mikael Carlsson GroupWise 6.5 för Malmö Högskola av Mikael Carlsson Kursdokumentation GroupWise för användare Sidan 1 av 25 Skicka e-post med GroupWise 3 Adressboken 4 Bilaga 5 Skapa vidarebefodran i GroupWise 6 Ta bort

Läs mer

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&)

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&) Gå in på www.lernia.se Klicka på rubriken Registrera CV 1. Fyll i dina användaruppgifter. - Skriv in din e-postadress, glöm inte att upprepa e-postadressen - Skriv in ett önskat lösenord och upprepa detta.

Läs mer