Ordförande Ulrika förklarar inför 2009

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ordförande Ulrika förklarar inför 2009"

Transkript

1 Medlemsblad nr 1 Styrelsemedlemmar: Ulrika Stenbäck Lönnquist, ordförande Kenth Wiklund, vice ordf. Kaj Gulin, kassör Eva Marlene Vikström, sekr. Övriga: Bo Ringh Jannice Larsson Raimo Lundberg Jan Boholm Olov Lönneborg Joakim Larsson Januari 2009 Ordförande Ulrika förklarar inför 2009 Svartviksdagarnas främsta ambition under 2009 är att locka gamla och nya besökare att ta del av Svartviks industriminnen. Det är också vår ambition att på olika sätt fördjupa, utveckla och förmedla den historia som området berättar, och att på det sättet också öka intresset för den industrihistoria som Medelpad bär. Så för varje ny kunskap som skapas hos någon och för varje upplevelse som kommer att minnas av någon kommer vi i föreningen också att ha lyckats med våra ambitioner. Redaktion: Raimo Lundberg Kenth Wiklund Layout: Fredrik Näslund Ordföranden Ulrika,Alex Åsenlund och Ulrika Hådén tar en välbehövlig paus på terrassen till Caféet innan den stora anstormningen till 2008 års Svartviksdagar. Foto: Kenth Wiklund Hur har ditt första år som ordförande varit? Ja ännu ett år har gått på Svartvik och fogats till dess historia. Mitt första darrande år som ordförande är till ända och vi står inför ett nytt spännande och händelserikt Störst i minnet från i fjol är Svartviksdagarna, som traditionsenligt arrangerades sista helgen i augusti. Nytt för året och en blivande tradition var Barnens dag firandet som gick av stapeln under en av de två Svartviksdagarna. Med bland annat barnaktiviteter av olika slag, utställningar, ministjärnor och en teaterföreställning, där disponent paret Barth och en flicka från sågverket tog oss med till 1900-talets början, lockade vi storpublik till Svartviks industriminnen. Vilken folkfest det blev!

2 Svartviksdagarna Ett annat härligt minne är också den Arkivdag vi hade i november. Under några timmar slog vi upp dörrarna till vårt fantastiska arkiv. Inger Söderberg noterar Siv Svenssons uppgifter om ett familjefoto. Foto: Fredrik Näslund De samtal som växte fram mellan de många människor som sökt sig till oss under denna dag var fantastiska att lyssna till. Gamla minnen berättade av äldre Njurundabor blandades med funderingar från yngre besökare om hur deras släktingar hade haft det när de bodde på Svartvik. Det blev en mycket lyckad dag! Det har också arbetats med en film om Svartviks historia under året. Håkan R Johansson på AV-media har just färdigställt den och under ett kommande arrangemang under våren kommer den att visas. och filmvisning på Caféet. Sommaren och höstens program kommer i nästa nummer. Vi kommer också att försöka öka samarbetet med andra föreningar, aktörer och med Sundsvalls kommun. Genom samverkan kan både vår verksamhet och andras utvecklas och bli snäppet bättre. Gillska stugan ska också i år fyllas med aktiviteter. Svartviks skola arbetade i fjol upp ett potatisland där de satte potatis som sedan åts under hemkunskapslektionen. Arbetet med att levandegöra denna miljö fortsätter och kanske kommer ett äppelträd och några bärbuskar planteras i Theresa Gills lilla täppa. Men Svartviksdagarna? Vi kommer även i år att ha teater, ministjärnor, scouter, ponnyridning, barnslöjd och mycket mer, men också en hel del nya inslag som kommer att berika och göra Njurundas festligaste dagar ännu bättre. Vad har vi att vänta? Vårens program är klart och kan ses i detta medlemsblad. Boka in torsdagarna varje månad mellan februari och maj i kalendern, för då bjuds det på spännande föreläsningar Remmar i långa rader gick som smör i solsken under årets Svartviksdagar. Foto: Fredrik Näslund Sida 2

3 Svartviks industriminnen framtidsidéer Sedan Sundsvalls kommun anställt en intendent på området (mars 2008) finns en resurs för att formulera planer och ett måste skriva ansökningar om pengar vare sig det är kommunala, statliga, EU eller andra medel som kan komma ifråga. Kommunen, Kultur & Fritid, kommer att vara projektägare och Svartviksdagarna kommer att delta i det samråd med olika aktörer som kommer att ske. Medlemsblad nr 1, januari 2009 Rapport från intendenten 2008 har på ett ganska diskret sätt varit ett viktigt år i Svartviks utveckling. Under de närmare 20 år som gått sedan diskussionerna om ett industriminne/museum i Svartvik satte igång är det, mig veterligen, första gången som den offentligt finansierade verksamheten på området bedrivits enbart med kommunala medel. Och så verkar det bli även framgent, åtminstone under Så här ligger landet idag. Kommunfullmäktige har beslutat att anta utredningen Agenda Kulturarv. I den föreslås Kultur & fritidsförvaltningen ta ansvar för de kulturminnesplatser som kommunen förvaltar, bl.a. Svartvik. I utredningen framgår att bl.a. det skogsindustriella kulturarvet ska lyftas fram och vara tillgängligt för alla. Arbetet med att bevara och vidareutveckla kulturarvet ska präglas av långsiktighet och hög kvalitet. Hur det ska göras konkret kommer att utredas under våren 2009, för att sedan ligga till grund för budgetbeslut inför Ett steg i rätt riktning verkar det som. Med kommunala medel som grund Bra annonsplats, men inga bildelar i Hyvleriet, men väl Svartviks Teater Foto: Fredrik Näslund finns goda möjligheter att söka extern finansiering för större utvecklingsprojekt, t.ex. hyvleriet och vattentornet, som led i områdets utveckling. När det gäller den faktiska verksamheten tar vi fasta på de utgångspunkter som togs fram redan för tio år sedan, men som är lika giltiga idag, nämligen: Kulturmiljön är utgångspunkten hänsyn tas mot områdets kulturhistoriska värden. Kunskapsspridning om det industriella kulturarvet. Samverkan med olika ideella, privata och offentliga aktörer. Mats Johansson Intendent vid Svartviks industriminnen Sida 3

4 Svartviksdagarna Program februari-april Observera att årets januariprogram infaller första torsdagen i februari och aprilprogrammet den 23 april avsteg från sista torsdag varje månad Torsdag den 5 februari kl Kjell Jonsson Från Hemmanet till UB: en intellektuell biografi. Kjell Jonsson växte upp på Hemmanet, Svartvik, granne med körgården, med sina föräldrar och två bröder. Sedan maj 2006 är han överbibliotekarie vid Umeå universitet. Han har varit verksam som lärare på ett stort antal kurser, både inom ämnet idéhistoria och vid andra institutioner och högskolor sedan början på 1980-talet. Inom idéhistorien har han framförallt undervisat om och 1900-talet och i filosofins och naturvetenskapens historia. För oss kommer han att berätta om sin klassresa, framförallt genom böckernas värld; från uppväxten i Svartvik till professur i Umeå. Torsdag den 26 februari kl Lokalhistorisk afton Fullmatat program där de medverkande utifrån olika kunskaper och erfarenheter ger en bred belysning av hur man kan ge sig in i lokalhistorisk forskning eller bara få en inblick i hur man kan finna material till sin egen historia. Inte bara kyrkböcker - Hur du kryddar Sida 4 ditt släktforskande. Karl-Ingvar Ångström, ordförande för Midälva Genealogiska förening. Svartviksföreningars arkiv - ett kulturarv. Ulrika Hådén, arkivchef Föreningsarkivet Västernorrland. Erfarenheter från hembygdsforskning. Inger Söderberg, lokalhistorisk författare Torsdag den 26 mars kl Sven Bodin Herrar, borgare, bönder, fiskare men vart tog arbetarna vägen? - Ludvig Nordströms blinda fläck. Ludvig Nordström, mest känd för sina reportage om Lort Sverige, var en entusiastisk hyllare av industrisamhället och såg fabriksröken som ett positivt tecken på framsteg, men vart tog arbetarna vägen? frågar Sven Bodin och det blir spännande att höra Sven Bodin, som forskat om Ludvig Nordström. Torsdag den 23 april kl Unika arkivfilmer från Njurunda Foto: Kenth Wiklund Arkivfilmer från våra samlingar och arrangemang. I skrivande stund Foto: Hans Östbom är urvalet inte klart, men med tanke på att vi har mer film än vi kan visa på både en och flera torsdagskvällar, så lovar vi att Kenth Wiklund kommer att bjuda på ett intressant program.

5 Bilaga till Medlemsblad nr K A L L E L S E Årsmöte Föreningen Svartviksdagarna Tid: kl måndag den 9 mars 2009 Plats: Café Svartvik, Svartviks industriminnen PROGRAM Sedvanliga årsmötesförhandlingar: Förhandsvisning för medlemmarna av Filmen om Svartvik som vi berättat om i Medlemsblad nr Jan Boholm och Alex Åsenlund berättar om teaterplaner på Svartvik sommaren 2009.

6 Bilaga till Medlemsblad nr Förslag till årsmötets dagordning och valberedningens förslag 1. Mötets öppnande 2. Fråga om mötet är behörigt utlyst 3. Dagordningen fastställs 4. Val av mötets ordförande och sekreterare samt två protokolljusterare, vilka tillika är rösträknare. Förslag: Mötesordförande Kaj Gulin och mötessekreterare Eva Marlene Vikström. Förslag till justerare vid mötet. 5. Verksamhetsberättelse 6. Ekonomisk rapport 7. Revisionsberättelse 8. Frågan om ansvarsfrihet för den avgående styrelsen 9. Val av styrelse a) Ordförande för 1 år. Förslag: Omval av Ulrika Stenbäck Lönnquist b) Val av sekreterare för 2 år. Förslag: omval av Eva Marlene Vikström. (Kassören Kaj Gulin kvarstår 1 år) c) Fyra styrelseledamöter för 1 år. Förslag: Omval av Kenth Wiklund, Bo Ringh, Raimo Lundberg och Jannice Larsson.

7 Bilaga till Medlemsblad nr c) Tre suppleanter för 1 år. Förslag: Nyval av Mattias Ekhem, Eva Sandström och Alex Åsenlund 10. Val av revisorer för 1 år. Förslag: Omval av Magnus Eriksson och Kerstin Sandström 11. Val av två valberedare. Valberedningen har bestått av: Barbro Fagerström och Raimo Lundberg. 12. Val av ledamöter som företräder föreningen i Svartviks industriminnen. a) En ordinarie ledamot för 2 år. Förslag: Omval av Raimo Lundberg. (Bo Ringh kvarstår 1 år.) b) En suppleant för 2 år. Förslag: Omval av Kenth Wiklund (Åke Sundström. kvarstår 1 år.) 13. Fastställande av medlemsavgift. Styrelsen föreslår: Oförändrad avgift 100:- för enskild/familj och 150 för förening. 14. Verksamhetsplan och budget för kommande verksamhetsår 15. Övriga frågor 16. Mötets avslutande.

8 Bilaga till Medlemsblad nr Verksamhetsplan 2009 Svartviksdagarna vill under 2009 Värva fler medlemmar, skaffa fler annonsörer och visa samlingar och området för fler betalande grupper. Satsa på marknadsföring och vara sparsam med andra omkostnader. Få företags- och kamratgrupper att förnöja sig med kägelspel. Genomföra de traditionella Svartviksdagarna med fler nya inslag. Arrangera möten, seminarier och återkommande program i Kunskapsloftet (föreläsningar, film etc). Medlemsvård och utveckling Ge ut tre Medlemsblad, hålla Hemsidan uppdaterad, genomföra en studieresa och ge möjlighet till deltagande i seminarier o.dyl. Fortsätta det löpande arbetet med vård och visningar av samlingarna. Fortsatt arbete i skol- och fotogruppen samt samverkan med andra (föreningar, företag m.fl.) genom nätverk, arrangemang och utställningar. Bevaka möjligheten att söka bidrag för projekt utifrån våra planer och allmänna målsättningar. Besökscentrum Café Svartvik Driva caféverksamheten under längre tid i sommar och under vissa helger vår och höst. Vi fortsätter med att sätta Svartviks industriminnen på kartan som ett attraktivt besöksmål. I Svartvik speglas Sveriges utveckling som industriland och här finns plats för lek och unika upplevelser.

9 Arkivens dag vid Svartviks industriminnen Vid Svartviksdagarna och vid enstaka andra tillfällen har vi visat våra samlingar. I år deltog föreningen för första gången i Arkivens dag. Medlemsblad nr 1, januari 2009 Ryggraden i samlingarna är den arkivförteckning som Linnea Hådén upprättade januari Under Arkivens dag spreds samlingarna ut från Kunskapsloftet en trappa upp från Café Svartvik till angränsande konferenslokal. Besökarna kunde då ta del av pärmar med bilder och via två datorer få tillgång till register och bilder. Bilder är vår stora attraktion Åströms bilder med nu över bilder inskannade med motiv bl. a. från Sundsvall, Alnö, Njurunda samhällen och landsbygd. Öhrbergs 600 bilder från främst Svartviksfabriken. Från utställningen Svart på vitt på Svartvik, som visades under Svartviksdagarna, ställdes ett antal foton av Hans Östbom ut. Trängsel blev det ändå både i Loft och Konferenslokal då ett hundratal besökare strömmade till. I Loftet visades det korta Bildspelet om Svartviks historia som används vid guidningar och där fanns litteraturen, intervjuer och annan dokumentation. Fredrik Näslund hade utvecklat smidiga kopplingar mellan register och bilder samt producerat skyltmaterial. Resultatet av IT-satsningen kan ni se på hemsidan. Arkivens dag blev överraskande välbesökt. Många engagerade och positiva besökare stannade länge vid datorer och pärmar. Många passade på att fika i Café Svartvik mellan varven. Foto: Fredrik Näslund Ni kan gå in och komplettera uppgifter och beställa bilder. När det gäller Öhrbergs bilder har vi mycket information, som av tekniska skäl inte gått att lyfta in på hemsidan. Vi måste skriva in det manuellt på nytt. Gå in på vår hemsida: och välj Bildarkivet. Biblioteket I Kunskapsloftet har föreningen ca 200 titlar om lokal- och industrihistoria. Tanken är att studenter och forskare kan ha litteratur tillhands och av den anledningen tänker vi öka antalet standardverk. Stadsbiblioteket har välvilligt katalogiserat våra böcker och du kan se vad som finns genom att Katalogen finns på Stadsbibliotekets webbkatalog. Sökväg: Välj: Avancerad sökning i vänster spalt. Välj: Enheter (en bit ner till vänster) och Välj sedan: Svartviksdagarna. Tryck: Sök och du kommer till allt som hittills katalogiserats. Det finns alltid litteratur som inte hunnit katalogiseras. Sida 5

10 Svartviksdagarna Välkomna till Hotell Aina! Under Sommaren och hösten 2008 så målades Hotellet om Under många år kunde man ta in på hotell Ankaret en gång Svartviksbolagets kontor. Med tiden såg hotellet allt tröttare ut. Nu har Per-Erik och Anette Söderberg tagit över och lanserat Hotell Aina, ett litet familjärt hotell med fokus på trivsel och prisvärde. Hotellet har 45 bäddar fördelat på 17 moderna enkel- och familjerum. Alla rum har egen dusch, WC, kabel-tv och trådlöst Internet. Enklare maträtter finns för hotellgäster. Före jul 2008 flyttade familjen Söderberg in i f d prästgården, som byggdes på 1850-talet och ligger mellan kyrkan och hotellet. Kontoret/Hotellet byggdes 1907 efter att det tidigare kontoret brunnit. Vi frågar hotellägarna om deras vidare planer? Vi vill fortsätta att renovera rum efter Sida 6 Foto: Fredrik Näslund rum. Vi är långt ifrån klara. Varje rum är individuellt inrett och har sin personliga stil. Vi har fått förfrågningar om konferensrum, men i dagsläge har vi inte plats för det men i framtiden vill vi ordna det. På vår hemsida vill vi att det ska finnas bilder på varje rum och det kommer. Om hotellets färgsättning Statsantikvarie Peter Sundborg har bistått familjen Söderberg med färgsättningen. Byggnaden har relativt få färglager och det ursprungliga finns troligen inte kvar. Ägarna ville ha en ljus fasad med gröna omfattningar och lister. Sundborg rekommenderade en färgsättning från perioden

11 Medlemsblad nr 1, januari 2009 Alnön Sågverksön som gav Sundsvalls stenstad dess glans. Rubriken har hämtats från den broschyr som Föreningen Sågverksfolket gav ut med anledning av sitt 25 årsjubileum i september Svartviksdagarna räknar sina anor till 1990/91, men Sågverksfolket startade redan Initiativ hade tidigare tagits till Sågverksmonumentet på Alnön som invigdes Föreningen som gett ut tre böcker om sågverksfolk har material till ytterligare en bok, men funderar nu även att satsa på besöksnäringen. Man vill göra historien lättillgänglig och spännande genom en kartguide, skyltar, rastplatser och En dröm vore ett sågverksmuseum.... Sågverksfolket blir en viktig aktör i nätverket Medelpads industriminnen som du kan läsa om på annat håll i bladet. Från vänster nye ordförande från 2008 Lars Karlsson tillsammans med några entusiaster från 1983: Åke Löfqvist, Thomas Andersson, Paul Persson, Bengt Pettersson och Lars Pettersson längst till höger. Foto: Raimo Lundberg Enkäten Vi har bra koll på våra medlemmar som kan ställa upp. Vi har en lista på personer som ej ingår i styrelsen men som hjälper till med olika saker. Detta bekräftades av enkäten i förra numret. Vi frågade om vi kan få hjälp med än det ena än det andra. Bara ett svar fick vi in. Det betyder att vi f.n. inte kan starta nya personkrävande aktiviteter. Sida 7

12 Svartviksdagarna Den gamla bilden Nu ligger Hans Åströms och Yngve Öhrbergs bilder ute på webben. Vi vill bjuda på några bilder framöver i Medlemsbladet. De blir snäppet bättre än de vi bjuder via datorn, eftersom vi vill sälja bilder av god kvalitet och därmed få in pengar till verksamheten. Medlemsblad nr 1, januari 2009 Vem som höll Hans kamera när denna bild togs vet vi inte, kanske ett av barnen eller hustrun Vendla. Vi ser en skollärare som skogsarbetar. Det kanske inte är så märkligt även om Hans vid sin bortgång beskrevs som en drömmare och konstnärsnatur, vilket hans bilder vittnar om. Hans Åström föddes 15 december 1908 i Sköns församling norr om Sundsvall och kom senare till dåvarande Njurunda kommun där han under större delen av sitt liv bodde med sin hustru och arbetade som lärare vid Svartviks skola. Fotograferade gjorde han från 1930-talet och in bit in på 1970-talet. Hans avled den 21 jan Se bilder på webben: Välj Bildarkivet. Nya medlemmar Hans Björklund, Njurunda 2. Siv Svensson, Kvissleby Föreningen Svartviksdagarna Svartviksvägen Kvissleby 3. Bo Holmstedt, Njurunda Org.nr Pg

Ulrika lämnar styrelsen!

Ulrika lämnar styrelsen! SVARTVIKAREN En medlemstidning från Föreningen Svartviksdagarna Ulrika lämnar styrelsen! Januari 2011 Januari 2011 Ulrika kommer att ha Svartvik som ett tjänsteuppdrag och kan därför inte sitta på våran

Läs mer

Ulrika Hådén lämnar Svartviksdagarnas styrelse

Ulrika Hådén lämnar Svartviksdagarnas styrelse Medlemsblad nr 1 Styrelsemedlemmar: Ulrika Hådén, ordf. Ulrika Stenbäck Lönnquist, vice ordf. Bo Ringh, kassör Raimo Lundberg, sekr. Övriga: Kenth Wiklund Jannice Larsson Olov Lönneborg Joakim Larsson

Läs mer

Christer Ersson ny ordförande Bra saker händer och mindre bra saker händer. Vi tar några steg framåt och något steg tillbaka.

Christer Ersson ny ordförande Bra saker händer och mindre bra saker händer. Vi tar några steg framåt och något steg tillbaka. SVARTVIKAREN En medlemstidning från Föreningen Svartviksdagarna - 1 - Maj 2011 Christer Ersson ny ordförande Bra saker händer och mindre bra saker händer. Vi tar några steg framåt och något steg tillbaka.

Läs mer

Årsmötesprotokoll 2017 Samhällsföreningen Tor Årsmötesprotokoll. Årsmöte 2017 för Samhällsföreningen Tor

Årsmötesprotokoll 2017 Samhällsföreningen Tor Årsmötesprotokoll. Årsmöte 2017 för Samhällsföreningen Tor Årsmötesprotokoll Årsmöte 2017 för Samhällsföreningen Tor 2017-04-23 Närvarande: Malin Stattin, Annika Lamell, Monika Sundström, Linda E Nordström, Björn Garefelt, Sören Tjärnström, Benny Wälitalo, Ingela

Läs mer

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs Årsmöte måndag 27/2 2017. Scandic Bollnäs I ordförandes och vice ordförandes frånvaro, öppnade ledamot Pontus Forsmark mötet och hälsade alla välkomna. 1. Fastställande av röstlängd för mötet. En närvarolista

Läs mer

ÅRSMÖTESPROTOKOLL IK VAVD Mötets öppnande Ordföranden, Ann Axelsson, hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat.

ÅRSMÖTESPROTOKOLL IK VAVD Mötets öppnande Ordföranden, Ann Axelsson, hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. ÅRSMÖTESPROTOKOLL IK VAVD 2016 03 07 Plats: Närvarande: Klubblokalen medlemmar, närvarolista bifogas 1 Mötets öppnande Ordföranden, Ann Axelsson, hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2

Läs mer

SPF Seniorerna Vikbolandet

SPF Seniorerna Vikbolandet SPF Seniorerna Vikbolandet Protokoll fört vid årsmötesförhandlingar den 21 februari 2018 kl. 14.00 i Östra Husby bygdegård Ordföranden Lars Andersson hälsade de drygt 130 närvarande medlemmarna välkomna

Läs mer

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 Sida 1 av 6 Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 1 Årsmötets öppnande. Klas Wetter hälsade alla 25 medlemmar välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Godkännande

Läs mer

Slutredovisat efter EU-projektet

Slutredovisat efter EU-projektet Medlemsblad nr 1 Styrelsemedlemmar: Ulrika Hådén, ordf. Kenth Wiklund, vice ordf. Bo Ringh, kassör Raimo Lundberg, sekr. Övriga: Jannice Larsson Kerstin Sandström Gunder Hedman Kaj Gulin Ulrika Stenbäck

Läs mer

Köksträdgården invigd

Köksträdgården invigd Medlemsblad nr 3 Styrelsemedlemmar: Ulrika Hådén, ordf. Kenth Wiklund, vice ordf. Bo Ringh, kassör Raimo Lundberg, sekr. Övriga: Jannice Larsson Kerstin Sandström Gunder Hedman Kaj Gulin Ulrika Stenbäck

Läs mer

Svensk Internmedicinsk Förening Protokoll från 47:e årsmötet Clarion Hotell Gillet, Uppsala, 2013-09-25

Svensk Internmedicinsk Förening Protokoll från 47:e årsmötet Clarion Hotell Gillet, Uppsala, 2013-09-25 1 Mötets öppnande SIM s ordförande Jerker Persson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Mötets behöriga utlysande Mötet befanns vara stadgeenligt utlyst med kallelse publicerad via föreningens hemsida

Läs mer

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 1. Mötets öppnande Lena Togander, föreningens ordförande, hälsade alla välkomna och förklarade därefter årsmötet

Läs mer

Protokoll Årsmöte 2015-04-12 Feministiskt Initiativ Gävle

Protokoll Årsmöte 2015-04-12 Feministiskt Initiativ Gävle Protokoll Årsmöte 2015-04-12 Feministiskt Initiativ Gävle Plats: Fängelsemuseets konferenslokal (Hamiltongatan 1 Gävle) 1 Mötets öppnande förklarar mötet öppnat klockan 13:11 ÅRSMÖTE 2015 2 Fastställande

Läs mer

Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte

Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte Datum: 2019-03-27 Plats: Landeryds Golfklubb, Linköping Närvarande: 26 st medlemmar Bilaga 1) Närvarolista (endast i sekreterarpärmen, namn publiceras ej

Läs mer

Protokoll nr 1/2014 Östervåla Hembygdsförenings Årsmöte söndagen den 16 mars 2014, kl 17.00 i Korskyrkan, Östervåla.

Protokoll nr 1/2014 Östervåla Hembygdsförenings Årsmöte söndagen den 16 mars 2014, kl 17.00 i Korskyrkan, Östervåla. Protokoll nr 1/2014 Östervåla Hembygdsförenings Årsmöte söndagen den 16 mars 2014, kl 17.00 i Korskyrkan, Östervåla. 1 Inledning och mötets öppnande. Ordförande Anette Jerresand förklarade årsmötet öppnat.

Läs mer

Svartviksdagarna invigdes av sågverksindian

Svartviksdagarna invigdes av sågverksindian Medlemsblad nr 3 Styrelsemedlemmar: Ulrika Hådén, ordf. Ulrika Stenbäck Lönnquist, vice ordf. Bo Ringh, kassör Raimo Lundberg, sekr. Övriga: Kenth Wiklund Jannice Larsson Kerstin Sandström Gunder Hedman

Läs mer

Protokoll fört vid årsmötet för FSO, Föreningen Social Omsorg Birka Paradise

Protokoll fört vid årsmötet för FSO, Föreningen Social Omsorg Birka Paradise Protokoll fört vid årsmötet för FSO, Föreningen Social Omsorg 2011-03-13 Birka Paradise 1. Mötets öppnande Avgående ordförande Siv Bringetun hälsade alla välkomna och förklarade 2011 års årsmöte öppnat.

Läs mer

Ingen trängsel på Svartvik

Ingen trängsel på Svartvik Medlemsblad nr 3 Styrelsemedlemmar: Ulrika Hådén, ordf. Ulrika Stenbäck Lönnquist, vice ordf. Bo Ringh, kassör Raimo Lundberg, sekr. Övriga: Kenth Wiklund Jannice Larsson Olov Lönneborg Joakim Larsson

Läs mer

Protokoll Svenska Jämthundklubbens klubbmöte. Hotell Scandic Östersund City 2011-02-05

Protokoll Svenska Jämthundklubbens klubbmöte. Hotell Scandic Östersund City 2011-02-05 Protokoll Svenska Jämthundklubbens klubbmöte. Hotell Scandic Östersund City 2011-02-05 1. Justering av röstlängden. Mötet beslutar att justering skall ske vid behov. 2. Val av ordförande för mötet. Som

Läs mer

PROTOKOLL från ÅRSMÖTE mars på Metropols Konferenscenter, Sundsvall

PROTOKOLL från ÅRSMÖTE mars på Metropols Konferenscenter, Sundsvall PROTOKOLL från ÅRSMÖTE 2013 21 mars på Metropols Konferenscenter, Sundsvall Närvarande: 80-talet röstberättigade medlemmar. 1 Årsmötets öppnande Ordföranden Sture Henningsohn hälsade alla välkomna. Sture

Läs mer

3. Upprop av mötesdeltagare och fastställande av röstlängd Röstlängd godkänns. (se bilaga)

3. Upprop av mötesdeltagare och fastställande av röstlängd Röstlängd godkänns. (se bilaga) Årsmöte 23/04/09 1. Mötets öppnande 2. Fråga om årsmötet blivit behörigt utlyst 3. Upprop av mötesdeltagare och fastställande av röstlängd 4. Fastställande av dagordning 5. Val av funktionärer för årsmötets

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat. Årsmöte Kils Slalomklubb Torsdagen den 22/9-2016 1. Mötet öppnas Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd 19 medlemmar deltar på

Läs mer

Protokoll från Årsmöte 2007

Protokoll från Årsmöte 2007 Protokoll från Årsmöte 2007 Mötesdata Tid: Onsdagen den 13 juni 2007 kl. 19:00 Plats: Skidgården Hackefors 1 Mötet öppnas Vice ordförande Torgny Andersson förklarade mötet öppnat och hälsade de 35 närvarande

Läs mer

Årsmötesprotokoll 2015

Årsmötesprotokoll 2015 FSDB Stockholm och Gotlands län Årsmötesprotokoll 2015 Dag: Lördag 28 mars 2015 Tid: 13:13-17:00 Plats: Dövas Hus, Palmfeltsvägen 15 Närvarande: 26 röstberättigade medlemmar. 1 Årsmötets öppnande FSDB

Läs mer

STADGAR FÖR BLÖTBERGETS KULTURFÖRENING

STADGAR FÖR BLÖTBERGETS KULTURFÖRENING STADGAR FÖR BLÖTBERGETS KULTURFÖRENING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Namn, verksamhetsområde och karaktär 2 Ändamål 3 Verksamhet 4 Organisation 5 Medlemsmöten 6 Medlemskap 7 Medlemsavgift 8 Lokalt samarbete 9

Läs mer

Protokoll från DVUS årsmöte i Skövde 13 april 2018

Protokoll från DVUS årsmöte i Skövde 13 april 2018 Stockholm 20180429 Dermatologi och Venereologi Undersköterskor i Sverige Protokoll från DVUS årsmöte i Skövde 13 april 2018 1 Mötet öppnas Ordförande hälsar välkommen och förklarar mötet öppnat. 2 Val

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 36:e ordinarie årsmötet Lördagen den 12 mars 2016 kl. 16.00 på Hotell Höga Kusten i Kramfors kommun. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades

Läs mer

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING Dagordning för Hammarby IF Orienteringsförenings årsmöte för 2011 1. Hammarby IF Orienterings 89:e årsmöte öppnas. 2. Fastställande av röstlängd för mötet. 3. Val av ordförande

Läs mer

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet.

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 (3) Datum 2014-03-27 Årsmöte mars 2014 Protokoll fört vid Villaägarföreningen Jakobsbergs 126:e årsmöte torsdagen den 27 mars 2014 kl. 18:30 på Pilbogården, Kristinagatan 14, Västerås.

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB.

FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB. Årsmöte 2014-02-02 FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB. 1. Val av ordförande för mötet. Till ordförande valdes Torbjörn Cairén. 2. Val av sekreterare. Till sekreterare valdes Ulla Omberg. 3. Godkännande

Läs mer

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10 Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Årsmötets öppnande Ordförande Thord Byström hälsade alla välkomna, förrättade prisutdelning och förklarade därefter årsmötet öppnat. 1 Fastställande

Läs mer

LITE ATT KOMMA IHÅG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LICENSKURS Licenskurs i Rally kontakta Danne 016-140957 073-5844814 Licenskurs i Folkrace kommer att. meddelas via hemsidan. Kontakta Anita 070-6504532 eller

Läs mer

Ordförande Lennart Ahrné hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordförande Lennart Ahrné hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll årsmöte Årsmöte för, SP Food & Bioscience, Närvarande Representanter från följande företag/organisationer: Orkla Confectionery & Snacks Sverige Västra Götalandsregionen SP Food and Bioscience

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Årsmöte 2014-03-01 på Tånga Hed, Vårgårda Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna till årsmötet. Efter ett kort anförande om klubbens

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Tid och plats: 1 september 2012 i Malmö Föreningens ordförande Aviva Suskin-Holmqvist öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 1 Val av mötesordförande Som ordförande

Läs mer

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING 2012 Nr: 2 BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING Museets öppettider: Lördag-söndag under juni-augusti kl.11.00-15.00 Grupper hela året Årsmötet 28 mars i Övergransgården sidan 2 Torpbesök i tid

Läs mer

SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm

SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm Årsmöteshandlingar 21 februari 2019 Innehållsförteckning sid Dagordning årsstämma 2019 2 Årsredovisning 2018 - Förvaltningsberättelse 3 - Resultat- och balansräkning 4

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för SPF Seniorerna Orsa 26 februari 2018 kl i Orsa -Skattunge Hembygdsgård.

Protokoll fört vid årsmöte för SPF Seniorerna Orsa 26 februari 2018 kl i Orsa -Skattunge Hembygdsgård. SPFSeniorerna Orsa Protokoll fört vid årsmöte för SPF Seniorerna Orsa 26 februari 2018 kl.15.00 i Orsa -Skattunge Hembygdsgård. 1 Årsmötets öppnande. Parentation. Ordförande Bernt Westerhagen hälsade ca

Läs mer

Årsmöte Onsdag , 18.30

Årsmöte Onsdag , 18.30 Årsmöte Onsdag 2016-04-27, 18.30 Stjärnholms Slott Årsmöteshandlingar Version 1.0 Innehåll FÖRSLAG TILL DAGORDNING... 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015... 3 REVISIONSBERÄTTELSE... 4 ÅRSREDOVISNING FÖR 2015...

Läs mer

Kallelse till höstmöte. Torsdagen den 20 november Klockan Vi ses på Idrottens Hus, lokal Atlanta Karlsgatan 28-30, Örebro

Kallelse till höstmöte. Torsdagen den 20 november Klockan Vi ses på Idrottens Hus, lokal Atlanta Karlsgatan 28-30, Örebro Nr Nr 155 155 3-2014 Kallelse till höstmöte Torsdagen den 20 november Klockan 19.00 Vi ses på Idrottens Hus, lokal Atlanta Karlsgatan 28-30, Örebro Kappseglingsresultat Information om Grythem Avgifter

Läs mer

Protokoll årsmöte

Protokoll årsmöte Protokoll fört vid Ringamåla Fiber Ekonomisk Förenings årsmöte 2018-05-03. Plats: Bygdegården Högaböke Närvarande: ca 20 medlemmar. 0 Mötets öppnande Ordförande Jens Svensson hälsade alla välkomna och

Läs mer

välja till justerare vid årsmötet. välja till rösträknare. Röstlängden med namnen på alla medlemmar som får rösta finns med som bilaga 1.

välja till justerare vid årsmötet. välja till rösträknare. Röstlängden med namnen på alla medlemmar som får rösta finns med som bilaga 1. ÅRSMÖTESPROTOKOLL För Svenska Kyrkans Unga Datum, år och plats: MÖTETS ÖPPNANDE öppnade mötet. MÖTETS BEHÖRIGA UTLYSANDE Kallelsen till årsmötet fanns tillgänglig den årsmötet var behörigt utlyst. VAL

Läs mer

Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat. Årsmöte Kils Slalomklubb Torsdagen den 30/9 2017 1. Mötet öppnas Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd 15 medlemmar med rösträtt

Läs mer

Sunds Samfällighetsförenings årsmötesprotokoll 2016

Sunds Samfällighetsförenings årsmötesprotokoll 2016 Sunds Samfällighetsförenings årsmötesprotokoll 2016 Ärende: Årsmöte i Sunds Samfällighetsförening 2016 Tid: Lördagen den 19 mars 2016 kl. 1000-1130 Plats: Närvarande: Finska föreningens lokal, Lånesta

Läs mer

Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba

Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen 17-19 i Storvreten, Tumba 1. MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Lars Johansson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Nödvändiga handlingar för mötet fanns

Läs mer

Protokoll Årsmöte 2013

Protokoll Årsmöte 2013 Protokoll Årsmöte 2013 www.sporren.info Datum: 2013-02-25 Plats: Stadshuset/Ryttmästaren Tid: 17.00-18.00 Närvarande: Helene Hopfgarten, Birgitta Lilja, Catharina Hedlund-Östman, Tordleif Hansson, Monica

Läs mer

DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00

DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00 DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00 1. Årsmötets öppnande. 2. Parentation 3. Val av presidium a) mötesordförande b) sekreterare. c) protokolljusterare tillika rösträknare. 4.

Läs mer

Feministiskt initiativ Gävle ÅRSMÖTE 2016

Feministiskt initiativ Gävle ÅRSMÖTE 2016 Protokoll Årsmöte 2016-03-20 Feministiskt initiativ Gävle ÅRSMÖTE 2016 Plats och tid: Fängelsemuseet, Hamiltongatan 1, kl. 13:00-16:00 BILAGOR Dagordning (bilaga 1) Närvarolista och röstlängd (bilaga 2)

Läs mer

Dansförening kallelse

Dansförening kallelse Dansförening kallelse 170531 Välkommen på årsmöte och start av en social dansförening 170613 kl 19-21! Vi startar igång föreningen med dagordningen på nästa sida. Vi fikar sedan och diskuterar i de arbetsgrupper

Läs mer

Handlingar. Mälarscouternas kårstämma 2013. Mälarscouterna Karsviks Hage malarscouterna.se 08-872460. 168 55 Bromma

Handlingar. Mälarscouternas kårstämma 2013. Mälarscouterna Karsviks Hage malarscouterna.se 08-872460. 168 55 Bromma Handlingar Mälarscouternas kårstämma 2013 Innehållsförteckning Förslag till dagordning... 3 Motioner... 4 Motion 1, AL och Ledarutbildningen Scout... 4 Motion 2, Låset i Östergården... 4 Valberedningens

Läs mer

Välkommen på årsmöte!

Välkommen på årsmöte! 2015-02-06 Välkommen på årsmöte! Den 28:e februari är det dags för Djurens Rätt Lunds årsmöte, där vi sammanfattar året som varit och planerar för 2015. Mötet äger rum 11.00-13.00 på Svaneskolan, Möllegatan

Läs mer

Medlemsbrev våren 2017

Medlemsbrev våren 2017 Medlemsbrev våren 2017 Föreningen Backamo Vänner kallelse till årsmöte 29 april Alla är hjärtligt välkomna till årsmötet, ingen föranmälan. Årsmöte 29 april Vi samlas i matsalen, byggnad 40. Programmet

Läs mer

Olle tackade för informationen, förklarade årsmötet för öppnat.

Olle tackade för informationen, förklarade årsmötet för öppnat. Fört vid årsmöte den 25 februari 2017. Plats: Allianslokalen i Alunda Närvarande: se särskild närvarolista PROTOKOLL 1 Mötets öppnande Olle hälsade välkommen till årsmötet 2017. Lennart Johansson ordförande

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 31 januari 2014 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

Årsmötet beslutade att godkänna den ekonomiska redogörelsen och lägga denna till handlingarna.

Årsmötet beslutade att godkänna den ekonomiska redogörelsen och lägga denna till handlingarna. Årsmöte Lindesbergs Curlingklubb Tid och plats 2016.09.23 i klubblokalen Närvarande Sören Edelton, Kjell Guldbrand, Sören Eriksson, Lars-Uno Karlsson, Patrick wiiand, Patrik Klockare, Kenneth Carlsson,

Läs mer

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson Protokoll fört vid årsmöte den 30 maj 2015 Koloniföreningen Solhällan. Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

Playstars årsmöte 2014-03-30

Playstars årsmöte 2014-03-30 Playstars årsmöte 2014-03-30 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Protokoll från KommITS Riksmöte 2007

Protokoll från KommITS Riksmöte 2007 2007-12-06 Dnr Protokoll från KommITS Riksmöte 2007 Datum: 2007-12-06 Närvarande: Se bilaga 1 1 Årsmötet förklarades öppnat av Anette Knutsson 2 Val av ordförande och sekreterare Till ordförande för dagens

Läs mer

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 090204.

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 090204. Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 090204. Deltagare: Sigbritt Bothin, Siv Bringetun, Susanne Rydén, Anna Strömstedt och Åsa Vidman. Dessutom deltog revisorerna Aina

Läs mer

GÅRVIKS BADORTSFÖRENING

GÅRVIKS BADORTSFÖRENING GÅRVIKS BADORTSFÖRENING Protokoll Årsmöte Dag/Tid 2015-07-25 kl 11.00-12.15 Plats; Gula Villan 1 Mötets öppnande Föreningens ordförande Åsa Gustaf- Jansson hälsade alla hjärtligt välkomna och öppnade årsmötet

Läs mer

Playstars årsmöte

Playstars årsmöte Playstars årsmöte 2015-03-29 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Klubbnr: 1297 Årsmöte Plats: Idalagård Datum: Tid: 19.00

Klubbnr: 1297 Årsmöte Plats: Idalagård Datum: Tid: 19.00 1. Mötets öppnande. Lokalklubbsordförande Kerstin Ekholm hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Kerstin Ekholm redogjorde för nuläget gällande ny plan och stuga. Bygglov är klart,

Läs mer

Tisdagen den 22 november 2016 Kl 1900 i klubbhuset i Tomelilla. Kenth Bergström hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

Tisdagen den 22 november 2016 Kl 1900 i klubbhuset i Tomelilla. Kenth Bergström hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 1(5) Tomelilla Golfklubb Höstmöte Tisdagen den 22 november 2016 Kl 1900 i klubbhuset i Tomelilla Närvarande: personer Kenth Bergström hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 1 1. Fastställande

Läs mer

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta Årsmöte 2014 Protokoll från årsmöte med Tyresö hembygdsförening torsdagen den 20 februari 2014 i Uddby gårdskafé. Närvarande: 51 medlemmar. 1. Mötet öppnas Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning STADGAR Antagna vid årsmötet 24 mars 2013 Innehållsförteckning 1 Namn, verksamhetsområde... 3 2 Hembygdsrörelsens grundsyn... 3 3 Hembygdsrörelsens ändamål... 3 4 Hembygdsförenings organisation... 3 5

Läs mer

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR FRÅN MÖTE 9 MARS 2015. INNEHÅLLER PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTET SAMT KALLELSE, DAGORDNING, VERKSAMHETSBERÄTTELSE, EKONOMISK REDOVISNING. REVISIONSBERÄTTELSE SAMT

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Koloniföreningen Steffens Minne.

Protokoll fört vid årsmöte med Koloniföreningen Steffens Minne. Protokoll fört vid årsmöte med Koloniföreningen Steffens Minne. Plats: Föreningshuset Steffens Minne Tid: 2016-04-24 Närvarande: 44 röstberättiga medlemmar 1 Föreningens ordförande Maria Ahlén öppnade

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Sida 1 (5) Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Åkers Hembygdsförenings styrelse lämnar för verksamhetsåret 2006 följande verksamhetsberättelse. Årsmötet genomfördes den 29 mars 2006

Läs mer

UNGDOMSSEKTIONEN Där behöver vi hjälp att komma igång. Kom gärna med förslag vad vi skall göra under året.

UNGDOMSSEKTIONEN Där behöver vi hjälp att komma igång. Kom gärna med förslag vad vi skall göra under året. TÄVLINGAR 2012 24 Mars Våffelracet 15 April RS och FRS Sprintcupen 17 Maj Torsdagsrally Sprintcupen 21 Juli Midnattssolsrallyt 3 Aug. Kvällsrally 18 Aug Kräftracet 1 Sept Rally EMK Kannan 20 Okt Sprintcupen

Läs mer

Årsmöteshandlingar. årsmöte Feministiskt initiativ Linköping

Årsmöteshandlingar. årsmöte Feministiskt initiativ Linköping Årsmöteshandlingar årsmöte 2018-01-25 Feministiskt initiativ Linköping Innehåll Dagordning... 2 Årsberättelse Feministiskt initiativ Linköping 2017... 3 Resultaträkning för 2017 Feministiskt initiativ

Läs mer

Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 )

Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 ) Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 ) 1 NAMN Föreningens namn är NYKÖPING- OXELÖSUNDS SLÄKTFORSKARFÖRENING. 2 SÄTE Föreningen har sitt säte i Nyköping. 3 ÄNDAMÅL Nyköping-Oxelösunds Släktforskarförening

Läs mer

STADGAR. Skånska Trädgårdsföreningen Box ALNARP

STADGAR. Skånska Trädgårdsföreningen Box ALNARP Skånska Trädgårdsföreningen Box 65 230 53 ALNARP STADGAR Godkända och fastställda vid årsmöte 2003-05-17 och 2004-05-15 Reviderade vid årsmöte 2006-05-13 och 2007-05-12 Alnarp 2007-05-24 Ordförande Lennart

Läs mer

ÅRSMÖTE DALARÖ KULTUR och FÖRENINGSCENTRUM

ÅRSMÖTE DALARÖ KULTUR och FÖRENINGSCENTRUM 1 ÅRSMÖTE DALARÖ KULTUR och FÖRENINGSCENTRUM Protokoll fört vid årsmöte på Tullhuset - 2014 04 08 1 Öppnande Mötet öppnas av ordförande Richard Nordgård som hälsar all välkomna.. 2 Fastställande av dagordning

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 8 mars 2015 Kl. 14.00 i Falkenbergs Sparbank.

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 8 mars 2015 Kl. 14.00 i Falkenbergs Sparbank. Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 8 mars 2015 Kl. 14.00 i Falkenbergs Sparbank. Ordförande Joakim Sjögren hälsade alla välkomna, tackade Falkenbergs Sparbank för att vi får nyttja

Läs mer

Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på. Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00

Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på. Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00 Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00 Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 2 veckor före Årsmötet. Klubbens verksamhets-

Läs mer

Årsmöte West Coast Jitterbugs. Mötets öppnande Föreningens ordförande Elisabeth Axelsson öppnade årsmötet kl. 19.10

Årsmöte West Coast Jitterbugs. Mötets öppnande Föreningens ordförande Elisabeth Axelsson öppnade årsmötet kl. 19.10 Årsmöte West Coast Jitterbugs 19 oktober 212 Mötets öppnande Föreningens ordförande Elisabeth Axelsson öppnade årsmötet kl. 19.1 1 Fastställande av röstlängd Medlemmar som betalat medlemsavgiften prickas

Läs mer

Tid och plats Lördagen den 2 april 2016, kl 14.00, Örnsköldsviks församlingshem.

Tid och plats Lördagen den 2 april 2016, kl 14.00, Örnsköldsviks församlingshem. 2016-04-02 1 (4) Tid och plats Lördagen den 2 april 2016, kl 14.00, Örnsköldsviks församlingshem. Vid årsmötet deltog 20 personer. Närvarande styrelseledamöter Britta Håkans Elly Gunnarsson Inger Söderlind

Läs mer

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA Antagna på årsmöte 2011-xx-xx 1. Firma Lokalavdelningens namn är jagvillhabostad.nu Uppsala. 2. Syfte Lokalavdelningens syfte är att bevaka samt agera utifrån unga bostadssökandes

Läs mer

Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat. Årsmöte Kils Slalomklubb Lördagen den 26/9-2015 1. Mötet öppnas Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd 12 medlemmar

Läs mer

Ordföranden hälsar de närvarande medlemmarna (ca 40 st) välkomna och förklarar mötet öppnat.

Ordföranden hälsar de närvarande medlemmarna (ca 40 st) välkomna och förklarar mötet öppnat. Årsmötesprotokoll Datum: 14 april 2013 Plats: Församlingshemmet Norra 1 Mötet öppnas Ordföranden hälsar de närvarande medlemmarna (ca 40 st) välkomna och förklarar mötet öppnat. 2 Val av ordförande och

Läs mer

Gillska stugan Rapport om ett skolprojekt

Gillska stugan Rapport om ett skolprojekt Gillska stugan Rapport om ett skolprojekt Norra Bergets Kulturhistoriska verksamhet i samarbete med Föreningen Svartviksdagarna och Svartviks skola Innehållsförteckning Inledning sid 3 Syfte och målsättning

Läs mer

onsdag den 18 mars kl 18.00 i Korskyrkan

onsdag den 18 mars kl 18.00 i Korskyrkan onsdag den 18 mars kl 18.00 i Korskyrkan Ur programmet: Årsmötesförhandlingar Annika Rönnkvist, Kullens Handelsträdgård, berättar och visar bilder: Lotteri - vi tar tacksamt emot vinster till lotteriet.

Läs mer

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare PROTOKOLL Årsmötet Sammanträdesdatum 2011-05- 14 Tid: Plats: 10.00-11.45 Cefalushuset i Riksdagen Närvarande: 15 medlemmar enligt förteckning 1 Öppnande IFFKs ordförande, Ulla Y Gustafsson, hälsade välkommen

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2016 PATIENTFÖRENINGEN FH SVERIGE

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2016 PATIENTFÖRENINGEN FH SVERIGE PROTOKOLL från ÅRSMÖTE 2016 i PATIENTFÖRENINGEN FH SVERIGE Tid: Lördagen den 12 mars 2016, klockan 12.00 15.00 Plats: Närvarande: Föreläsningssalen, R64, Karolinska sjukhuset, Huddinge Enligt närvarolista

Läs mer

1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet röstlängden till 14 st. delegater med 25 röster. Bilaga 1.

1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet röstlängden till 14 st. delegater med 25 röster. Bilaga 1. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Svartbäcken torsdagen den 12 februari 2015 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala.

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Svartbäcken torsdagen den 12 februari 2015 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala. Sida 1 av 5 SPF Seniorerna Svartbäcken Uppsala Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Svartbäcken torsdagen den 12 februari 2015 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala. Närvarande 55 medlemmar.

Läs mer

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF www.bouvierklubben.com Protokoll fört på Svenska Bouvierklubbens årsmöte lördagen den 7 mars på Lerums Brukshundklubb.

Läs mer

Stadgar för föreningen Öfolket

Stadgar för föreningen Öfolket Stadgar för föreningen Öfolket Syfte 1 Öfolket är en ideell förening som är partipolitiskt och religiöst obunden. Öfolkets verksamhetsområde är Storön 1:1, att renovera och upprusta, bevara och vårda öns

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved.

Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved. Kallelse till ILCO:s årsmöte 2010 Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved. 10.30 Kaffe och fralla 11.00 Sedvanliga årsmötesförhandlingar 12.30 Lunch 13.30

Läs mer

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund årsmötesprotokoll den 15 mars 2009 i Göteborgs Skyttegilles lokal i Göteborg

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund årsmötesprotokoll den 15 mars 2009 i Göteborgs Skyttegilles lokal i Göteborg 1 Rasklubben för dansk/svensk gårdshund årsmötesprotokoll den 15 mars 2009 i Göteborgs Skyttegilles lokal i Göteborg 1 Årsmötets öppnande Ordförande Anders Sjöberg hälsade alla välkomna och förklarade

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2013

Verksamhetsberättelse för 2013 Verksamhetsberättelse för 2013 ILCO:s Jönköpings länsförening 2014-03-16 Mäster Gudmunds Källar Jönköping Kallelse till ILCO:s årsmöte 2014 Söndagen den 16 mars håller vi årsmötesförhandlingar på restaurang

Läs mer

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar!

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Medlemsblad Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Till vår förenings 21:a årsmöte, den 12:e mars, hade 75 medlemmar infunnit sig. Efter årsmötesförhandlingarna höll vår inbjudne föreläsare, Gunnar Henningsson,

Läs mer

Protokoll fört vid Selma Lagerlöf-sällskapets årsmöte 12/8 2017

Protokoll fört vid Selma Lagerlöf-sällskapets årsmöte 12/8 2017 1 Protokoll fört vid Selma Lagerlöf-sällskapets årsmöte 12/8 2017 Plats: Berättarladan, Rottneros Närvarande: ett drygt hundratal av sällskapets medlemmar, ordf. Eva Eriksson, sittande ordf. Susanne Nyman,

Läs mer

Stadgar. för Kullaledens vänner förening

Stadgar. för Kullaledens vänner förening Stadgar för Kullaledens vänner förening Föreningen bildad Den 11 november 2014 1 Föreningens syfte och mål Kullaledens Vänner är en ideell, oberoende förening som har till ändamål att värna om Kullaledens

Läs mer

Protokoll fört vid SVK Södras Årsmöte 15 mars 2017 kl 19.00

Protokoll fört vid SVK Södras Årsmöte 15 mars 2017 kl 19.00 Protokoll fört vid SVK Södras Årsmöte 15 mars 2017 kl 19.00 på Gästgivaregården i Hurva. 1 Mötet öppnas. SVK Södras ordförande Cicci Landén öppnar mötet. 2 Justering av röstlängden. Förslag att röstlängden

Läs mer

1 Mötets öppnande Tillförordnad ordförande, Susanne Rosander, öppnar mötet och hälsar alla välkomna.

1 Mötets öppnande Tillförordnad ordförande, Susanne Rosander, öppnar mötet och hälsar alla välkomna. Protokoll representantskap 2014 1 Mötets öppnande Tillförordnad ordförande, Susanne Rosander, öppnar mötet och hälsar alla välkomna. 2 Fastställande av röstlängd Mötet beslutar att röstlängden fastställas

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Villaägarna på Gotland. Sekreterare: Ulf Jönsson. Ordförande: Ulf Almlöf

Protokoll fört vid årsmöte med Villaägarna på Gotland. Sekreterare: Ulf Jönsson. Ordförande: Ulf Almlöf Protokoll fört vid årsmöte med Villaägarna på Gotland Tid 2015-04-16 kl 18.30 21.00 1-24 Plats: Restaurang Visborg, Visby Sekreterare: Ulf Jönsson Ordförande: Ulf Almlöf Justerare: Ebbe Sundberg 1 Mötets

Läs mer

Protokoll Årsmöte. Årsmöte, Brännögården söndagen den 6 mars 2016

Protokoll Årsmöte. Årsmöte, Brännögården söndagen den 6 mars 2016 Protokoll Årsmöte Årsmöte, Brännögården söndagen den 6 mars 2016 Närvarande: 29 personer inklusive styrelsen var närvarande på årsmötet. 26 av dessa var röstberättigade. 1 Mötets öppnande Matts Eriksson

Läs mer