19 maj 2014 Protokoll för Årsstämma 2014, Brf Finnberget tisdagen den 6 maj i Vilans skola

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "19 maj 2014 Protokoll för Årsstämma 2014, Brf Finnberget tisdagen den 6 maj i Vilans skola"

Transkript

1 1. Stämmans öppnande Föreningens ordförande Pontus Ekstam hälsade alla medlemmar välkomna och förklarade årsstämman öppnad. Han presenterade sedan den styrelse som arbetat sedan förra årsstämman. 2. Val av ordförande vid stämman att välja Helena Westerling till ordförande för årsstämman. Helena Westerling övertog ordförandeklubban och tackade för förtroendet att få leda förhandlingarna. 3. Godkännande av dagordning att godkänna förslaget till dagordning med en ändring och ett tillägg: På förslag av valberedningen delades 14 upp i 14a, Val av ordförande och 14b, Val av övriga styrelseledamöter och ersättare. En ny 19, Övriga frågor, lades till före den sista punkten, årsmötets avslutande. Som övriga frågor anmäldes Förvaltaren SBC, Fixargrupper, Gunnebostängslet i backen, Fönster, Busshållplatsen och ombyggnaden av Kvarnholmsvägen, Lekplatsen på Varvsgården, Husvärdar och Gym. 4. Anmälan av stämmoordförandens val av protokollförare att godkänna stämmoordförandens val av som protokollförare. 5. Val av två justerare tillika rösträknare att utse Martin Engvall och Gabriele Galehr till justerare av protokollet tillika rösträknare. 6. Fråga om stämman blivit stadgeenligt utlyst Kallelse till stämman skickades per post den 15 april och var ute hos medlemmarna den 17 april. Kallelsen ska enligt stadgarna vara utsänd högst fyra och minst två veckor före stämman. att anse att den var utlyst i enlighet med stadgarna. 1(8)

2 7. Fastställande av röstlängd Avprickningslistan visade 45 röstberättigade medlemmar, varav 1 fullmakt. (Bilaga 1, röstlängd) att fastställa röstlängden enligt avprickningslistan. (Ytterligare tre medlemmar anlände under årsstämmans gång, men det uppstod inget behov att justera röstlängden.) 8. Styrelsens årsredovisning Pontus Ekstam gick igenom och kommenterade styrelsens förvaltningsberättelse inklusive resultat- och balansräkning för Föreningens intäkter var drygt 11,1 miljoner kronor och kostnaderna drygt 10,6 miljoner kronor. Det gav ett positivt resultat på kronor. Intäkterna var ungefär lika stora som 2012 men kostnaderna ca 1,5 miljoner kronor lägre. De lägre kostnaderna förklarades till en del av lägre räntor, tack vare amortering och omläggning av lån, till en del också av att några planerade projekt, som byte av garageportar, inte hunnits med under året. Föreningen har god likviditet, intäkterna täcker de löpande kostnaderna och pengar avsätts planenligt för underhåll. Pontus informerade om några av de åtgärder som genomförts under 2013: Byte av VAledning, byte av ekonomisk förvaltare från Fastighetsägarna till SBC, anlitande av SBC för teknisk förvaltning, underhållsbesiktning av fastighet och lekplatser. Som svar på en motion till förra årsstämman har styrelsen undersökt intresset för elstolpar på parkeringsplatser. Svaren har varit mycket varierande och inte gett något tydligt besked. Styrelsen får därför arbeta vidare med frågan. För de närmaste åren förutser styrelsen ungefär lika stora intäkter och kostnader som under En genomgång av underhållsplanen, som gjorts med hjälp av SBC, och enligt den planeras under 2014 bland annat byte av garageportar och byte av entréportar på Finnbergsvägen 54-60, systematiskt brandskyddsarbete och underhåll av lekplatser (enligt en undersökning som gjorts 2013), fortsatt undersökning av fönster och balkongdörrar som behöver renoveras, bedömning av renoveringsbehov på takfot, hängrännor, stuprör och snörasskydd på taken samt översyn av tallar och andra träd med hjälp av en arborist. För 2015 planeras bland annat OVK, obligatorisk ventilationskontroll, och omläggning av takpapp på Finnbergsvägen 2-3 och är det enligt underhållsplanen dags för spolning av stammar. att med godkännande lägga årsredovisningen till handlingarna. 9. Revisorernas berättelse Helena Westerling föredrog revisionsberättelsen från Mats Ivarsson, auktoriserad 2(8)

3 revisor från Litus Revision. att lägga revisionsberättelsen till handlingarna, samt att notera att revisorn föreslår att årsstämman ska behandla förlusten enligt förslaget i förvaltningsberättelsen, men att det inte är en förlust utan en vinst som ska behandlas. 10. Fastställande av resultat- och balansräkning att fastställa resultat- och balansräkning för Beslut om resultatdisposition Stämman hade att ta ställning till följande resultat: Balanserat resultat Årets resultat Summa Styrelsen föreslog följande disposition: Överföring till fond för yttre underhåll Överförs i ny räkning att disponera resultatet enligt styrelsens förslag. 12. Ansvarsfrihet för styrelseledamöterna Revisorn föreslog enligt revisionsberättelsen att styrelsen skulle beviljas ansvarsfrihet för räkenskapsåret i enlighet med revisorns förslag att bevilja styrelsen ansvarsfrihet för det gångna räkenskapsåret. 13. Arvoden till styrelsen Åsa Thulin från valberedningen föreslog oförändrat arvode till styrelsen för i enlighet med valberedningens förslag att fastställa oförändrat arvode, 4 prisbasbelopp (för närvarande kronor) exklusive sociala avgifter, för styrelsen att fördela inom sig. 14. Val av styrelseledamöter och ersättare Åsa Thulin redogjorde för valberedningens förslag och gjorde en kort presentation av de föreslagna ledamöterna och ersättarna i styrelsen. Valberedningen föreslog att styrelsen skulle bestå av fem ledamöter och tre suppleanter. i enlighet med valberedningens förslag 3(8)

4 att välja fem ledamöter och tre ersättare till styrelsen. 14a) Val av ordförande enligt valberedningens förslag att välja Gudrun Nuzzaci till ordförande på 2 år 14b) Val av övriga ledamöter och ersättare enligt valberedningens förslag att välja Linus Svärd (omval) och Anna Lillhannus (tidigare ersättare) till ledamöter på 2 år, samt att välja Ted Forssblad (omval), Birgit Oldsberg och Leif Enbom (båda nyval) till ersättare i styrelsen på 1 år. I styrelsen ingår dessutom och Nickolina Krajisnik, som vid förra årsstämman valdes till ledamöter på 2 år. Den nya styrelsen välkomnades med en varm applåd. 15. Val av revisor att uppdra till styrelsen att, liksom tidigare, upphandla en auktoriserad revisor. 16. Val av valberedning att välja Karin Björkquist (omval) Henning Müller, Pontus Ekstam och Michael Absalonsen (samtliga nyval) till valberedning, samt att utse Karin Björkquist till sammankallande i valberedningen. 17. Motioner från medlemmar Stämman behandlade en motion från en medlem. Maria Larsson föreslog att årsstämman skulle fatta beslut om att göra en trappa eller bergbana från Finnberget till Finnboda hamn. Styrelsen föreslog att motionen skulle avslås med motiveringen att detta är ett komplicerat projekt som skulle medföra mycket höga kostnader för de boende och att det finns andra frågor som enligt styrelsen är mer prioriterade. Lars-Uno Sandblom ansåg att styrelsens förslag var dåligt motiverat och att styrelsen borde ha förklarat hur höga kostnader det rör sig om. Han föreslog att årsstämman skulle tillsätta en arbetsgrupp med uppgift att undersöka kostnader och hur projektet skulle kunna genomföras. Linus Svärd förklarade att förslaget inte är nytt men att det tidigare inte funnits någon som velat driva frågan. Styrelsen såg gärna att en grupp åtog sig att undersöka 4(8)

5 förutsättningarna för en förbindelse ner till Finnboda. Ytterligare några frivilliga anmälde sig till arbetsgruppen. att tillsätta en arbetsgrupp som undersöker förutsättningarna för en trappa eller bergbana till Finnboda hamn, samt att till arbetsgrupp utse Lars-Uno Sandblom, Jörgen Larsson, Mats Ljunggren, Sylvie le Guyader, Gabriele Galehr och Jonas Axelsson, med Lars-Uno Sandblom som sammankallande. 18. Förslag från styrelsen angående stadgeändring a) Ändring av 36 och 37 i stadgarna Årsstämmorna 2011 och 2012 fattade beslut om en ändring i 5 i föreningens stadgar, så att den överensstämmer med den ekonomiska plan som togs fram vid bildandet av Brf Finnberget. Ändringen innebär att årsavgiften ska beräknas på bostadsrätternas andelstal, inte på insatsen. En stadgeändring måste beslutas av två på varandra följande stämmor, och därför togs frågan upp vid årsstämmorna både 2011 och Vid stämman 2012 påpekades att ytterligare ett par paragrafer behöver ändras, så att fördelning mellan bostadsrätterna beräknas på andelstal och inte på insats. Det gäller 36 och 37. Styrelsen fick i uppdrag att återkomma med förslag till årsstämman Det gjorde styrelsen, och årsstämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag att ändra ordet insatser till andelstal i 36 och 37 i föreningens stadgar. Även den ändringen måste beslutas av två på varandra följande stämmor. Årsstämman beslutade för andra gången att i enlighet med styrelsens förslag ändra ordet insatser till andelstal i 36 och 37 i föreningens stadgar. b) Ändring av 23 och 32 i stadgarna Till årsstämman 2013 föreslog Louise Wedefelt och Åsa Thulin i en motion en stadgeändring som innebär att föreningens ordförande ska väljas vid årsstämman. Enligt de gällande stadgarna väljer stämman styrelseledamöter och ersättare, och sedan utser styrelsen inom sig såväl ordförande som vice ordförande, sekreterare och ekonomiansvarig. Styrelsen delade uppfattningen att medlemmarna bör få välja ordförande vid årsstämman, och stämman beslutade i enlighet med förslaget i motionen att ändra stadgarnas 23 och 32 enligt följande: 23. Idag står det Styrelseledamöter och suppleanter väljs på ordinarie stämma. 5(8)

6 Ändras till Styrelseordförande, övriga ledamöter och suppleanter väljs på ordinarie stämma. 32. Idag står det 14. Ändras till 14a. 14 b. Val av styrelseledamöter och suppleanter. 14a. Val av styrelseordförande på 2 år 14b. Val av övriga styrelseledamöter och suppleanter. För att bli gällande måste stadgeändringen beslutas av två på varandra följande stämmor. Årsstämman beslutade för andra gången att ändra 23 och 32 i föreningens stadgar i enlighet med styrelsens förslag. 19. Övriga frågor Styrelsen svarade på frågor från deltagarna i årsstämman och fick några medskick till det kommande styrelsearbetet. a) Förvaltare Ett par medlemmar ställde frågor om beslutet att anlita SBC för teknisk förvaltning och om fastighetsskötarens roll i förhållande till SBC. Linus Svärd svarade att en teknisk förvaltare behövs i första hand för långsiktig planering av underhåll och större insatser, samt att felanmälan via SBC underlättar uppföljningen. Fastighetsskötarens roll är i huvudsak densamma som tidigare. b) Fixargrupp En boende på Lilla gården ville bilda en fixargrupp för att ta ner träd som stör utsikten. Han fick besked av Linus Svärd att styrelsen beslutat anlita en arborist för bedömning av vilka träd som behöver tas bort, och att det inte är tillåtet för de boende att på egen hand fälla några träd. Däremot får de gärna röja sly, särskilt under de gemensamma städdagarna. c) Gunnebostängsel På en fråga om möjligheterna att få bort det trasiga och rostiga stängslet i backen ner mot Kvarnholmsvägen uppmanade Linus Svärd dem som reagerar att själva kontakta kommunen. Pontus Ekstam förklarade att den delen av berget numera ägs av Skanska och att det går bra att kontakta dem också. Styrelsen tog med sig uppmaningen att kontakta markägaren. d) Fönster En medlem var kritisk mot att den utlovade renoveringen av fönster och balkongdörrar tar så lång tid, och att det är svårt att få information om vad som planeras. Pontus Ekstam beklagade att utredningen tagit tid och höll med om att informationen kunde ha varit bättre. Han förklarade att styrelsen under 2013 tagit hjälp av SBC, som gjort en 6(8)

7 besiktning av sju lägenheter och visat på renoveringsbehoven samt föreslagit en provrenovering i en lägenhet. Styrelsen har beslutat genomföra en provrenovering enligt förslaget och räknar med att därefter ha bättre underlag för ett beslut om fortsatt renovering. e) Busshållplatsen och vägbygget Flera av de närvarande var kritiska mot den försämrade tillgängligheten med buss under ombyggnaden av Kvarnholmsvägen. Pontus Ekstam förklarade att kommunens beslut att sätta igång bygget kommit mycket snabbt och att styrelsen gått ut med information så snart man fått den från kommunen. Han berättade att han tillsammans med Ulf Enestam, ordförande i Brf Saltsjöhöjden, skrivit till kommunens projektledare och påpekat olägenheterna för bland annat föräldrar med småbarn och äldre som har svårt att ta sig uppför och nedför backen. Nu har projektledaren Ulrica Andersson inbjudit dem till ett möte tillsammans med SL och Keolis. Pontus bad deltagarna i årsmötet att skicka med frågor som de vill ha besvarade, så att han kan ta dem med sig till mötet. Flera boende har också själva kontaktat SL och bland annat krävt en busskur vid den provisoriska busshållplatsen vid tunnelmynningen. Styrelsen uppmanades att sätta upp en varning vid stigen ner till Gäddviken, där en del av berget ska sprängas bort. f) Lekplats på Varvsgården En medlem ville veta vad som framkommit vid besiktningen av lekplatserna och vad som kommer att göras. Pontus Ekstam förklarade att det enligt besiktningen inte finns något på lekplatserna som kan vålla större skada, däremot en del som kan vålla mindre skada och som ska tas bort. Det gäller bland annat uppstickande pinnar. Man har dessutom rensat bort en del saker som de boende ställt ut själva på lekplatserna. Några boende på Varvsgården ville starta en fixargrupp för att själva göra i ordning lekplatsen på den gården. Helena Westerling uppmanade dem att kontakta styrelsen för att få besked om vad som planeras och vad de kan bidra med. g) Husvärdar Birgit Oldsberg föreslog att man skulle utse en husvärd i varje port med ansvar för att hålla fint runt husen och bland annat plocka bort fimpar och annat skräp. Helena Westerling konstaterade att Birgit nu är invald i styrelsen och har möjlighet att arbeta vidare med förslaget där. h) Gym En medlem ville veta om det finns någon ledig lokal där man kan inrätta ett gym. Linus Svärd förklarade att det för ca ett och ett halvt år sedan funnits en grupp som skulle utreda frågan och komma med ett förslag, men att det inte gett något resultat. Några praktiska problem som diskuterats är vem som är ansvarig om någon skadas i gymmet och vilka som ska ha nyckel till det. Under diskussionen påpekades att Brf Saltsjöhöjden har ett gym, men att det är bara tillgängligt för deras medlemmar och sköts av en medlem som arbetar med utrustning för gym, samt att gymmet nere vid 7(8)

8 Henriksdal erbjuder rabatt till boende på Finnberget. Linus uppmanade dem som är intresserade av att starta ett gym på Finnberget att fundera igenom förutsättningarna och komma med ett förslag till styrelsen. 20. Avslutning Pontus Ekstam överlämnade blommor till valberedningen, Åsa Thulin, Louise Wedefelt och Karin Björkquist, som tack för ett bra jobb. Helena Westerling som lett stämman och som skriver protokollet tackades också med blommor. Gudrun Nuzzaci framförde ett varmt tack till Pontus Ekstam för hans insatser som ordförande i föreningen. Hon överlämnade blommor och lovade ytterligare avtackning senare. Marko Klemetti och Anna Ehn, som också lämnar styrelsen, kommer att avtackas vid ett senare tillfälle. Helena Westerling önskade den nya styrelsen lycka till. Hon tackade för en väl genomförd årsstämma och förklarade den avslutad.. Protokollförare:... Mötesordförande:... Helena Westerling Justering: Martin Engvall Gabriele Galehr 8(8)

4 maj 2012 Protokoll för Årsstämma 2012, Brf Finnberget tisdagen den 24 april i Vilans skola

4 maj 2012 Protokoll för Årsstämma 2012, Brf Finnberget tisdagen den 24 april i Vilans skola 1. Stämmans öppnande Föreningens ordförande Pontus Ekstam hälsade alla medlemmar välkomna och förklarade årsstämman öppnad. Han passade samtidigt på att presentera den styrelse som arbetat sedan förra

Läs mer

13 maj 2015 Protokoll för Årsstämma 2015, Brf Finnberget tisdagen den 28 april i Vilans skola

13 maj 2015 Protokoll för Årsstämma 2015, Brf Finnberget tisdagen den 28 april i Vilans skola 1. Stämmans öppnande Årsstämman inleddes med information om föreningens kommande fönsterprojekt (se sammanfattning efter protokollet). Därefter hälsade föreningens ordförande Gudrun Nuzzaci alla medlemmar

Läs mer

BRF Målarprinsen. Föreningsstämma. Strandskolans Matsal. Den 25 april 2007

BRF Målarprinsen. Föreningsstämma. Strandskolans Matsal. Den 25 april 2007 BRF Målarprinsen Föreningsstämma Strandskolans Matsal Den 25 april 2007 Stämmoprotokoll 1. Stämmans öppnande Styrelsens ordförande Jonas Carvbo hälsade alla närvarande varmt välkoma och förklarade mötet

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Pinnpojken. Onsdagen 29 maj 2013

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Pinnpojken. Onsdagen 29 maj 2013 Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Pinnpojken Onsdagen 29 maj 2013 1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande Tommy Ringart förklarade stämman öppnad. 2 Godkännande av dagordningen Styrelsens

Läs mer

2014-04-29. Bostadsrättsföreningen. ÅRSTÄMMAN 2013 Sammanträdesdatum 1-20. Plats Kvarterslokalen på Mjölkvägen 61. Tid 19,00-19,30

2014-04-29. Bostadsrättsföreningen. ÅRSTÄMMAN 2013 Sammanträdesdatum 1-20. Plats Kvarterslokalen på Mjölkvägen 61. Tid 19,00-19,30 1-20 Plats Kvarterslokalen på Mjölkvägen 61 Tid 19,00-19,30 ande De närvarande medlemmarna i brf Trollbacken Enligt den bifogade röstlängden. Övriga Nils Johansson, ordförande Ulf Nygård, Riksbyggen Sekreterare

Läs mer

1. Stämmans öppnade Föreningens tf. ordförande Carina Holm hälsade all välkomna och förklarade stämman öppnad.

1. Stämmans öppnade Föreningens tf. ordförande Carina Holm hälsade all välkomna och förklarade stämman öppnad. BRF SÖDRA HAGA Protokoll från ordinarie föreningsstämma tisdagen den 16 juni 2015. Plats: Föreningslokalen, Engelbrektsvägen 157 1. Stämmans öppnade Föreningens tf. ordförande Carina Holm hälsade all välkomna

Läs mer

Tid och plats: Onsdagen den 23 maj 2012 i Banslättsskolans matsal i Tullinge

Tid och plats: Onsdagen den 23 maj 2012 i Banslättsskolans matsal i Tullinge 2012-05-23 1 Tid och plats: Onsdagen den 23 maj 2012 i Banslättsskolans matsal i Tullinge Deltagare: Se bilaga 1 : Bengt Karlsson Kevin Kuru Paragrafer: 1 19 Sidor: 1 5. Bilagor: 1 Röstlängd 2 Dagordning

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Brf Björkbacken STÄMMOPROTOKOLL HSB Stockholm Föreningsstämma Samlingssalen Kvarnhjulet kl

Brf Björkbacken STÄMMOPROTOKOLL HSB Stockholm Föreningsstämma Samlingssalen Kvarnhjulet kl Samlingssalen Kvarnhjulet kl 19.00 1 Årsstämmoprotokoll för brf Björkbacken Verksamhetsperioden 2009 05 01 2010 04 30 Paragrafer 1-18 Mötesordförande.. Stefan Johansson Justerare Amie Hemmen Justerare.

Läs mer

Protokoll från årsstämma, Brf Årsta gård 2011

Protokoll från årsstämma, Brf Årsta gård 2011 Protokoll från årsstämma, Brf Årsta gård 2011 Datum: Måndagen den 23 maj 2011 Plats: Gemensamhetslokalen, Svärdlångsvägen 19, Årsta 1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande Ronny Schueler hälsade alla

Läs mer

Mötets öppnande 1 Ordföranden Torbjörn Thyr hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande 1 Ordföranden Torbjörn Thyr hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. 1 (4) Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma för Brf HSB 78 Sävja i Uppsala torsdagen 10 maj 2007 Mötets öppnande 1 Ordföranden Torbjörn Thyr hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat.

Läs mer

PROTOKOLL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA BRF ODIN 20

PROTOKOLL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA BRF ODIN 20 BRF Odin 20 Sidan 1 av (5) PROTOKOLL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA BRF ODIN 20 DEN 9 MAJ 2012 KLOCKAN 19:00 IDUNGATAN 14 1 Stämmans öppnande Ingvar Palm hälsade alla varmt välkomna till ordinarie årsstämma

Läs mer

Protokoll Ordinarie föreningsstämma 6 maj 2015

Protokoll Ordinarie föreningsstämma 6 maj 2015 Bostadsrättsföreningen Sida 1 av 7 Tid 2015-05-06, kl 19:00 Plats Aulan, Åsö gymnasium Stämman öppnas Bostadsrättsföreningens ordförande Martin Samuelsson öppnar stämman och lämnar ordet till Ove Schramm.

Läs mer

HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats.

HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats. HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats. 1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande fyll i namn hälsar varmt välkomna till den ordinarie föreningsstämman

Läs mer

Styrelseordföranden Afsaneh Heidarian hälsade de närvarande medlemmarna välkomna och förklarade mötet öppnat.

Styrelseordföranden Afsaneh Heidarian hälsade de närvarande medlemmarna välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma Brf Dalen 10, Grangården Söndagen den 1 juni 2014 kl 16:00 i föreningens egen lokal Täppgränd 11 Enskededalen 1 Stämmans öppnande Styrelseordföranden Afsaneh

Läs mer

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Göran Strömbäck hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Närvarande medlemmar har prickats av på röstlängden,

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

Årsmötesprotokoll Brf Vitkålen 1 Restaurang Klyftan Onsdagen den 4 februari 2009

Årsmötesprotokoll Brf Vitkålen 1 Restaurang Klyftan Onsdagen den 4 februari 2009 Årsmötesprotokoll Brf Vitkålen 1 Restaurang Klyftan Onsdagen den 4 februari 2009 1 Mötets öppnande Styrelseordförande Christian Petersén förklarade årsmötet öppnat och hälsade alla välkomna. 2 Upprättande

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma i HSB:s brf Kristinebergshöjden nr 245, org.nr

Ordinarie föreningsstämma i HSB:s brf Kristinebergshöjden nr 245, org.nr Ordinarie föreningsstämma i HSB:s brf Kristinebergshöjden nr 245, org.nr 716417 8183. Protokoll: 1 19 Tid: Måndagen den 18 maj 2015, kl. 19.00 Plats: Föreningslokalen i HSB brf Örnar, Love Almqvists väg

Läs mer

Protokoll. fört vid föreningsårsstämma med Lofsdalsspår Ekonomisk Förening

Protokoll. fört vid föreningsårsstämma med Lofsdalsspår Ekonomisk Förening Protokoll fört vid föreningsårsstämma med Lofsdalsspår Ekonomisk Förening Tid: 5 augusti 2018 kl 10.00 Plats: Fjällanläggningen, konferenslokalen i Lofsdalen Närvarande: Emil BackmanStyrelsen/Lofsdalsfjällens

Läs mer

Protokoll för ordinarie föreningsstämma för Brf Karlsvik 39

Protokoll för ordinarie föreningsstämma för Brf Karlsvik 39 2014-05-18 Protokoll för ordinarie föreningsstämma för Brf Karlsvik 39 Plats: Bingohallen, S:t Eriksgatan 31 Dag: Måndag 18 maj, 2015 Tid: kl. 19.00 Dagordning 1. Öppnande Eva Ekermann förklarade stämman

Läs mer

STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdag den 13 februari år 2018 kl. 18.

STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdag den 13 februari år 2018 kl. 18. Bostadsrättsförening Vilbergen i Norrköping Sidan 1 av 5 STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Plats: Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdag den 13 februari år 2018 kl. 18.30 1 Föreningsstämmans

Läs mer

Bostadsrättsförening Linero i Lund

Bostadsrättsförening Linero i Lund Bostadsrättsförening Linero i Lund Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2012-05-23 1 19 med bilagor Plats: Fritidslokalen, Kämpagränden 21 E, Lund Antal röstberättigade 29 st. varav en med fullmakt.

Läs mer

1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet röstlängden till 14 st. delegater med 25 röster. Bilaga 1.

1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet röstlängden till 14 st. delegater med 25 röster. Bilaga 1. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsstämma med: Datum: Brf Gullvivan, Munka-Ljungby Tid: 19:00

Protokoll fört vid ordinarie årsstämma med: Datum: Brf Gullvivan, Munka-Ljungby Tid: 19:00 Brf Gullvivan Protokoll årsstämma 2014 14 Protokoll årsstämma Protokoll fört vid ordinarie årsstämma med: Datum: 2015-04-20 Brf Gullvivan, Munka-Ljungby Tid: 19:00 Plats: Skyddsrummet, Växthusvägen 1 Öppnande

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

PROTOKOLL årsstämma 30 mars 2014

PROTOKOLL årsstämma 30 mars 2014 PROTOKOLL årsstämma 30 mars 2014 Närvarande Se röstlängd. 1. Årsstämman öppnas Ordförande Jan Olov Westerberg förklarade stämman öppnad och gick igenom vissa praktiska frågor. 2. Val av ordförande för

Läs mer

Protokoll Föreningsstämma HSB Österöd Söndagen den 20 November 2016

Protokoll Föreningsstämma HSB Österöd Söndagen den 20 November 2016 Protokoll Föreningsstämma HSB Österöd Söndagen den 20 November 2016 1.Öppnande av stämman. Patrik Johansson förklarar årets stämma för öppnad och hälsar alla välkomna. 2. Val av ordförande vid stämman

Läs mer

Bostadsrättsförening Linero i Lund

Bostadsrättsförening Linero i Lund Bostadsrättsförening Linero i Lund Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2015-05-27 1-20 med bilagor Plats: Fritidslokalen, Kämpagränden 21 E, Lund. Antal röstberättigade 37 st. varav en med fullmakt.

Läs mer

Protokoll föreningsstämma den 17 mars 2011 Plats: Mathiasgården, Vallentuna

Protokoll föreningsstämma den 17 mars 2011 Plats: Mathiasgården, Vallentuna ÄPPELBLOMMANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Protokoll föreningsstämma den 17 mars 2011 Plats: Mathiasgården, Vallentuna Stämmans öppnande Peter Bergman öppnade stämman och hälsade alla medlemmar välkomna. 1. Val

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 19 april 2016

PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 19 april 2016 PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 19 april 2016 1 Föreningsstämmans öppnande Styrelsens ordförande, Anton Fröidstedt, hälsar alla välkomna till den ordinarie föreningsstämman avseende räkenskapsåret

Läs mer

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL 1 (5) Mötesdatum: Tid: 2017-02-11 16.00 Plats: Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE 1. Mötets öppnande Ordförande Lars Fahlberg hälsade alla närvarande varmt välkomna och förklarade

Läs mer

Ordinarie fö reningssta mma 2014

Ordinarie fö reningssta mma 2014 Ordinarie fö reningssta mma 2014 Datum och tid: 24 november 2014 Klockan 19.00-20.15 Lokal: Samlingssalen, St. Thomas kyrka, Vällingby Centrum Närvarande: Se bilaga 1 Övriga närvarande: Bo Wolwan, BoWo

Läs mer

Klubbnr: 1297 Årsmöte Plats: Idalagård Datum: Tid: 19.00

Klubbnr: 1297 Årsmöte Plats: Idalagård Datum: Tid: 19.00 1. Mötets öppnande. Lokalklubbsordförande Kerstin Ekholm hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Kerstin Ekholm redogjorde för nuläget gällande ny plan och stuga. Bygglov är klart,

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma, HSB Bd Kolarängen 1 Folkets Hus, Kallhäll. Järfälla den 8 maj 2014. 1 Föreningsstämmans öppnande

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma, HSB Bd Kolarängen 1 Folkets Hus, Kallhäll. Järfälla den 8 maj 2014. 1 Föreningsstämmans öppnande Föreningsstämman öppnas av styrelsens ordförande Tommy Karlson 1 Föreningsstämmans öppnande Järfälla den 8 maj 2014 årsredovisningen, bilaga 3 till protokollet). Stämman beslutar att fastställa förelagd

Läs mer

Bostadsrättsförening Linero i Lund

Bostadsrättsförening Linero i Lund Bostadsrättsförening Linero i Lund Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2014-05-21 1-19 med bilagor Plats: Fritidslokalen, Kämpagränden 21 E, Lund. Antal röstberättigade 34 st. varav två med fullmakt.

Läs mer

STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdagen den 18 februari år 2014 kl. 18.

STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdagen den 18 februari år 2014 kl. 18. Bostadsrättsförening Vilbergen i Norrköping Sidan 1 av 6 STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Plats: Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdagen den 18 februari år 2014 kl. 18.30 1

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma HSB Brf Spåret

Ordinarie föreningsstämma HSB Brf Spåret 1 (6) Ordinarie föreningsstämma HSB Brf Spåret Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i HSB bostadsrättsförening Spåret Datum/tid: 2019-04-24, kl 18.00-20.00 Plats: Trälhavet, Folket hus i Åkersberga

Läs mer

STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdag den 16 februari år 2016 kl. 18.

STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdag den 16 februari år 2016 kl. 18. Bostadsrättsförening Vilbergen i Norrköping Sidan 1 av 5 STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Plats: Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdag den 16 februari år 2016 kl. 18.30 1 Föreningsstämmans

Läs mer

HSB bostadsrättsförening Colosseum i Nacka

HSB bostadsrättsförening Colosseum i Nacka HSB - där möjligheterna bor HSB bostadsrättsförening Colosseum i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 2015 Datum/tid: 2015-05-12, kl 19:00-20:30 Plats: Melanders Fisk, Nacka Forum 1. Föreningsstämmans

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Banslätt den 28 maj 2008. Stämmans öppnande och val av ordförande för stämman

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Banslätt den 28 maj 2008. Stämmans öppnande och val av ordförande för stämman Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Banslätt den 28 maj 2008. 1 Stämmans öppnande och val av ordförande för stämman Per-Olof Erickson förklarade stämman öppnad och föreslog att Christer

Läs mer

1 Stämmans öppnande Styrelseordföranden Afsaneh Heidarian hälsade de närvarande medlemmarna välkomna och förklarade mötet öppnat.

1 Stämmans öppnande Styrelseordföranden Afsaneh Heidarian hälsade de närvarande medlemmarna välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma Brf Dalen 10, Grangården Söndagen den 12 maj 2013 kl 16:00 Brf Lönnparkens lokal Grusåsgränd 47-139 Enskededalen 1 Stämmans öppnande Styrelseordföranden Afsaneh

Läs mer

Du och din bostadsrättsförening. Planering inför FÖRENINGSSTÄMMAN

Du och din bostadsrättsförening. Planering inför FÖRENINGSSTÄMMAN Du och din bostadsrättsförening Planering inför FÖRENINGSSTÄMMAN En gång om året ska en föreningsstämma hållas i bostadsrättsföreningen och dit ska alla medlemmar kallas. Här fattas bland annat beslut

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Årsmöte 2014-03-01 på Tånga Hed, Vårgårda Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna till årsmötet. Efter ett kort anförande om klubbens

Läs mer

Årsstämma Brandskyddsföreningen Sverige,

Årsstämma Brandskyddsföreningen Sverige, Protokoll Årsstämma Brandskyddsföreningen Sverige, 802000-4266 Datum och tid Tisdag den 29 maj 2018 Plats Grillen/Årstaängsvägen 21C, Liljeholmen 1 Val av ordförande och protokollförare för mötet Mötet

Läs mer

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te 2015-03-01 pa SKKs kansli, Spa nga Mötets öppnande Brith Andersson välkomnade alla till SKKs lokaler och berättade lite om deras verksamhet

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämma i Brf Berglandet i Nacka, 2013-05-29

Protokoll fört vid årsstämma i Brf Berglandet i Nacka, 2013-05-29 Protokoll fört vid årsstämma i Brf Berglandet i Nacka, 2013-05-29 Styrelsens ordförande Nils-Erik Hedin hälsade alla välkomna och förklarade årsstämman öppnad. 1. Val av ordförande för stämman. Lars Edström,

Läs mer

Sveriges Fotterapeuter Protokoll från Årsstämman 2005-03-19 Atrium, Uppsala

Sveriges Fotterapeuter Protokoll från Årsstämman 2005-03-19 Atrium, Uppsala Sveriges Fotterapeuter Protokoll från Årsstämman 2005-03-19 Atrium, Uppsala 1 Årsstämmans öppnande Förbundsordförande Ann Lindström hälsade alla välkomna och förklarade Årsstämman öppnad. 2 Val av ordförande

Läs mer

PROTOKOLL från ordinarie föreningsstämma i Bostadsrättsföreningen Höjdpunkten

PROTOKOLL från ordinarie föreningsstämma i Bostadsrättsföreningen Höjdpunkten 1(4) PROTOKOLL från ordinarie föreningsstämma i Bostadsrättsföreningen Höjdpunkten 2013-04-25 Plats Föreningens klubblokal l Stämmans öppnande Stämman öppnas av styrelsens ordförande Olle Hagernäs, som

Läs mer

Närvarande: På årsstämman deltog 32 medlemmar från 27 fastigheter, se bilaga 2.

Närvarande: På årsstämman deltog 32 medlemmar från 27 fastigheter, se bilaga 2. JAKOBSDALS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Protokoll årsstämma Sida 1 (5) Protokoll från ordinarie årsstämma Tid: Söndagen den 22 mars 2015 kl 19.00 Plats: Hagbyskolans Matsal Närvarande: På årsstämman deltog 32

Läs mer

Kallelse & Agenda för årsstämma

Kallelse & Agenda för årsstämma Bostadsrättsföreningen Veken 1 Sida 1 av 5 Kallelse & Agenda för årsstämma 2014 05 11 Härmed kallas medlemmarna i Brf Veken 1 till årsstämma Datum: Söndagen den 11 maj 2014 Tid: 19:15 Plats: I boxningsklubben

Läs mer

Protokoll Årsstämma Bostadsrättsföreningen Hökboet 2009

Protokoll Årsstämma Bostadsrättsföreningen Hökboet 2009 Protokoll Årsstämma Bostadsrättsföreningen Hökboet 2009 Dag Tisdagen den 2 juni 2009 Tid Kl 18.30 Plats Bondens Bar och Restaurang, Bondegatan 1D 1 Stämmans öppnande Föreningens ekonomiansvarige Mats Brolin

Läs mer

VÄLKOMNA TILL ÅRSSTÄMMA! BF Muttern 14 u.p.a. 2013

VÄLKOMNA TILL ÅRSSTÄMMA! BF Muttern 14 u.p.a. 2013 VÄLKOMNA TILL ÅRSSTÄMMA! BF Muttern 14 u.p.a. 2013 Dagordning Dagordning Stämmans öppnande Godkännande av dagordningen Val av stämmoordförande Anmälan av stämmoordförandens val av protokollförare Val av

Läs mer

Brf Flottiljen. Årsredovisning Foto Lena Malmborg 76

Brf Flottiljen. Årsredovisning Foto Lena Malmborg 76 Brf Flottiljen Årsredovisning 2017 Foto Lena Malmborg 76 Att bo i en bostadsrättsförening vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften

Läs mer

ORDINARIE ÅRSMÖTE MED BRÄNNÖ VÄGFÖRENING 2015

ORDINARIE ÅRSMÖTE MED BRÄNNÖ VÄGFÖRENING 2015 BRÄNNÖ VÄGFÖRENING PROTOKOLL 430 85 Brännö 2015-03-14 Org.nr. 855100-0428 ORDINARIE ÅRSMÖTE MED BRÄNNÖ VÄGFÖRENING 2015 Tid: lördag den 14 mars 2014 kl. 12.00 Plats: Brännögården, Brännö Närvarande: 15

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Malin Grönberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Malin Grönberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Malin Grönberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden till 18 st. röstberättigade medlemmar närvarande (Bilaga 1).

2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden till 18 st. röstberättigade medlemmar närvarande (Bilaga 1). 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Linnéa Lundberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Protokoll Årsstämma 2015-04-25 Folkets Hus i Gusum

Protokoll Årsstämma 2015-04-25 Folkets Hus i Gusum Sidan 1 av 5 Ekonomiska Föreningen S:t Anna Skärgård 725000-5308 Protokoll Årsstämma 2015-04-25 Folkets Hus i Gusum 1 Mötets öppnande Ekonomiska Föreningens ordförande, Bengt Imberg, hälsade alla deltagare

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med HSBs bostadsrättsförening Tunö i Kista kyrka den 21 maj 2014.

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med HSBs bostadsrättsförening Tunö i Kista kyrka den 21 maj 2014. Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med HSBs bostadsrättsförening Tunö i Kista kyrka den 21 maj 2014. 1 Stämmans öppnande Efrem Rhawi, ordförande, hälsade alla välkomna till årsstämman i HSBs

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för IF Friskis & Svettis Visby

Protokoll fört vid årsmöte för IF Friskis & Svettis Visby Protokoll fört vid årsmöte för IF Friskis & Svettis Visby 2018 03 24 Närvarande: se bilaga 1 1 Årsmötets öppnande Ordförande Leif Thomsson hälsade de närvarande välkomna och förklarade årsmötesförhandlingarna

Läs mer

HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm

HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm 1 HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm PROTOKOLL Fört vid ordinarie FÖRENINGSSTÄMMA i HSBs Bostadsrättsförening Bågen Nr 223 i Stockholm onsdagen den 18 maj 2011 på Debaser Restaurang AB,

Läs mer

Protokoll Föreningsstämma (5) Mötesdatum Tid 19:00. Vid protokollet. Mats Klingberg. Justeras.

Protokoll Föreningsstämma (5) Mötesdatum Tid 19:00. Vid protokollet. Mats Klingberg. Justeras. Protokoll Föreningsstämma 2011 2011-05-22 1 (5) Protokoll HSB:s Bostadsrättsföreningen Stureby i Stockholm Slag av sammanträde Föreningsstämma Mötesdatum 2011-05-17 Tid 19:00 Plats Föreningslokalen Skönviksvägen

Läs mer

Bostadsrättsförening Linero i Lund

Bostadsrättsförening Linero i Lund Bostadsrättsförening Linero i Lund Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2009-05-26 1-19 med bilagor Plats: Fritidslokalen Kämpagränden 21 E, Lund Antal röstberättigade 32 st. 1 Öppnandet Stämman

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 2009-08-03 PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 1 Årsmötets öppnande Ordförande Lars Billström hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsmötet. 2 Fastställande

Läs mer

PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018

PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018 PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018 Bostadsrättsföreningen Borgmästaren i Skövde. Dag: Onsdagen den 18 april 2018 Plats: Konferensrummet, Skövde Golfklubb Tid: Klockan 18.00 19.30 Paragraf Anteckning Benämning

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Brf Delfinen Datum 2013-05-28 Ordinarie årsstämma Sidan 1 av 5

Sammanträdesprotokoll Brf Delfinen Datum 2013-05-28 Ordinarie årsstämma Sidan 1 av 5 Ordinarie årsstämma Sidan 1 av 5 Plats och tid: Gemensamhetslokalen, Delfinen, klockan 19.00 Närvarande: Lgh nr: 5, 8, 9, 10, 12, 19, 22, 24, 26, 32, 33, 39, 43, 45, 46, 50, 53, 54, 55, 58, 60, 61, 62,

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL 1 Årsmötets öppnande Ordförande Lars Billström hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsmötet. 2 Fastställande av röstlängd

Läs mer

Förslag till stadgeförändringar för Bostadsrättsföreningen Runhällen

Förslag till stadgeförändringar för Bostadsrättsföreningen Runhällen Förslag till stadgeförändringar för Bostadsrättsföreningen Runhällen Styrelsen för Brf Runhällen förslår följande stadgeändringar att behandlas på extra föreningsstämma 2017-02-22 samt ordinarie föreningsstämma

Läs mer

ÅRSMÖTE I BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN MORKULLAN 22 APRIL 2009

ÅRSMÖTE I BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN MORKULLAN 22 APRIL 2009 1(4) ÅRSMÖTE I BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN MORKULLAN 22 APRIL 2009 1 Öppnande av stämman Bostadsrättsföreningen Morkullans ordförande, Marie Carlsson, öppnade stämman. 2 Val av stämmoordförande Till mötesordförande

Läs mer

Protokoll från föreningsstämma Torsdagen den 25 april 2019 kl Föreningslokalen Eskadervägen 42, KV

Protokoll från föreningsstämma Torsdagen den 25 april 2019 kl Föreningslokalen Eskadervägen 42, KV 1 Protokoll från föreningsstämma Torsdagen den 25 april 2019 kl. 18.30. Föreningslokalen Eskadervägen 42, KV 1. Stämmans öppnande 2. Godkännande av dagordning Dagordningen godkändes. 3. Val av stämmoordförande.

Läs mer

Löpande uppdatering av Bostadsrätternas mönsterstadgar genom ändringar, tillägg och förtydliganden; Nuvarande stadgar för Brf Fyren antagna

Löpande uppdatering av Bostadsrätternas mönsterstadgar genom ändringar, tillägg och förtydliganden; Nuvarande stadgar för Brf Fyren antagna 15 1 st byts ut mot följande; På ordinarie föreningsstämma ska förekomma: 1. Öppnande 2. Val av stämmoordförande 3. Anmälan av stämmoordförandens val av protokollförare 4. Godkännande av dagordningen 5.

Läs mer

PROTOKOLL FÖR ORDINARIE ÅRSSTÄMMA I BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KRABBAN DEN 15 Maj 2010

PROTOKOLL FÖR ORDINARIE ÅRSSTÄMMA I BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KRABBAN DEN 15 Maj 2010 15 Maj 2010 PROTOKOLL FÖR ORDINARIE ÅRSSTÄMMA I BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KRABBAN DEN 15 Maj 2010 1 Stämmans öppnande Ordföranden Heino Busse öppnade mötet kl. 15.05 och hälsade alla välkomna. 2 Dagordning

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010.

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010. Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010. 1 Föreningens firma och säte Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö. Organisationsnummer är

Läs mer

Årsstämma 2011-05-16 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick

Årsstämma 2011-05-16 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick Årsstämma 2011-05-16 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick BRF Stångåblick hörnet Nygatan - Hamngatan Plats: Lagerbladet, Snickaregatan 22 Datum: 2011-05-16 Utskriven: 2011-05-17 Närvarande medlemmar: 44

Läs mer

Årsstämma 2013-05-14 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick

Årsstämma 2013-05-14 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick Årsstämma 2013-05-14 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick BRF Stångåblick hörnet Nygatan - Hamngatan Plats: Lagerbladet, Snickaregatan 22 Datum: 2013-05-14 Utskriven: 2013-05-15 Närvarande medlemmar: 54

Läs mer

Årsstämma 2010 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick

Årsstämma 2010 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick 2010-05-24/GM Årsstämma 2010 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick BRF Stångåblick hörnet Nygatan - Hamngatan Plats: Datum: Utskriven: Lagerbladet, Snickaregatan 22 2010-05-24 2010-05-25 Närvarande medlemmar:

Läs mer

l Öppnande Simon Dolk öppnade föreningsstämman och hälsade alla välkomna. 2 Ordförande Stämman beslutade att till stämmoordförande utse Oskar Stähl.

l Öppnande Simon Dolk öppnade föreningsstämman och hälsade alla välkomna. 2 Ordförande Stämman beslutade att till stämmoordförande utse Oskar Stähl. Torsdagen den 4 maj 2017, kl. 19. 00-20. 30 Plats: Sankt Hans Kyrklänga, Lund 1(3) l Öppnande Simon Dolk öppnade föreningsstämman och hälsade alla välkomna. 2 Ordförande Stämman beslutade att till stämmoordförande

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN FÖRENINGSSTÄMMA 2011-05-05 Brf Rosenfeldt

PROTOKOLL FRÅN FÖRENINGSSTÄMMA 2011-05-05 Brf Rosenfeldt PROTOKOLL FRÅN FÖRENINGSSTÄMMA 2011-05-05 Plats: Föreningslokalen, Drottninggatan Tid: 2011-05-05 kl 18.00. 1 STÄMMANS ÖPPNANDE Stämman öppnas av föreningens ordförande Stefan Grönqvist, som hälsar de

Läs mer

PROTOKOLL 2008-04-28. 1 Stämmans öppnande Styrelseordförande Ruben Hansson hälsade alla välkomna och förklarade stämman öppnad.

PROTOKOLL 2008-04-28. 1 Stämmans öppnande Styrelseordförande Ruben Hansson hälsade alla välkomna och förklarade stämman öppnad. Bostadsrättsföreningen Egen Härd i Örebro Föreningsstämma 2008 PROTOKOLL 2008-04-28 1 (2) Plats: Stadsträdgårdens restaurang, Örebro Tid: 2008-04-28, kl. 19:00 Närvarande: Se bifogad närvarolista (Bil.

Läs mer

Avesta Vatten och Avfall AB Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:30 08:35. Beslutande.

Avesta Vatten och Avfall AB Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:30 08:35. Beslutande. Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:30 08:35 ande Lennart Palm (S) Övriga deltagande Göran Johansson, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Erik Nordén, VD Christina Hardyson, sekreterare

Läs mer

Bostadsrättsförening Linero i Lund

Bostadsrättsförening Linero i Lund Bostadsrättsförening Linero i Lund Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2010-05-25 1-20 med bilagor Plats: Fritidslokalen Kämpagränden 21 E, Lund Antal röstberättigade 34 st. 1 Öppnandet Stämman

Läs mer

IJ} Årsstämma BRF Dykärret Mindre 11: Protokoll nr Årsstämma. Typ av möte: Datum och tid: , klockan

IJ} Årsstämma BRF Dykärret Mindre 11: Protokoll nr Årsstämma. Typ av möte: Datum och tid: , klockan BRF Dykärret Mindre 11: Protokoll nr 1-2012 Plats: Nurnberghuset Typ av möte: Datum och tid: 2012-05-07, klockan 19.00-22.00 Närvarande från styrelsen: Lars Richt (Ordförande) Anders Bergman Eva l.lndhe

Läs mer

Protokoll fört vid Möjaskärgårdens bredband, ekonomisk förenings ordinarie föreningsstämma, punkterna 1-21 i Möjahallen, Möja den 26 maj 2018

Protokoll fört vid Möjaskärgårdens bredband, ekonomisk förenings ordinarie föreningsstämma, punkterna 1-21 i Möjahallen, Möja den 26 maj 2018 Protokoll fört vid Möjaskärgårdens bredband, ekonomisk förenings ordinarie föreningsstämma, punkterna 1-21 i Möjahallen, Möja den 26 maj 2018 1. Stämmans öppnande Styrelsens ordförande Ulf Westerberg hälsade

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping.

Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping. Protokoll 2015-05-16 1-27 Sidan 1 av 6 Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping. 1 Fullmäktigemötets öppnande Klubbens ordförande, Roger

Läs mer

Simon Haque hälsar alla närvarande välkomna och öppnar mötet. 2 Godkännande av dagordningen.

Simon Haque hälsar alla närvarande välkomna och öppnar mötet. 2 Godkännande av dagordningen. Brf Oljemålningen nr 1 Årsstämma 2018 Närvarolista Simon Sawert Pastellvägen 10 Simon Haque Pastellvägen 8 Billie Stilander Pastellvägen 10 Kim Silverstav Pastellvägen 10 Susanne von Plenker-Tind Pastellvägen

Läs mer

Anders Friberg, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Avesta Vatten och Avfall AB Erik Nordén, VD Avesta Vatten och Avfall AB

Anders Friberg, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Avesta Vatten och Avfall AB Erik Nordén, VD Avesta Vatten och Avfall AB Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:45 08:50 ande Laila Borger (S) Övriga deltagande Anders Friberg, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Erik Nordén, VD Siw Karlsson, ekonomichef Avesta

Läs mer

Ordförande Michael Carlsen hälsade de närvarande medlemmarna välkomna och förklarade stämman öppnad. 2 VAL AV ORDFÖRANDE 3 VAL AV PROTOKOLLFÖRARE

Ordförande Michael Carlsen hälsade de närvarande medlemmarna välkomna och förklarade stämman öppnad. 2 VAL AV ORDFÖRANDE 3 VAL AV PROTOKOLLFÖRARE Protokoll - Ordinarie föreningsstämma HSB, Brf Lindeborg, i Malmö Tid: 2016-04-04 kl.19.00-21.30 Plats: S:t Mikaels kyrka Lindeborg 1 ÖPPNANDE Ordförande Michael Carlsen hälsade de närvarande medlemmarna

Läs mer

Smygehus Havsbad. Protokoll från Brf Smygehus Havsbads föreningsstämma Bcstad;rittsfurenin9en. förklarade stämman öppnad.

Smygehus Havsbad. Protokoll från Brf Smygehus Havsbads föreningsstämma Bcstad;rittsfurenin9en. förklarade stämman öppnad. Distribution: Styrelsen, Valberedningen och Hemsidan Föreningsstämma: 2012-06-02 på Hotell Scandic Victoria Tower, Stockholm Protokoll från Brf Smygehus Havsbads föreningsstämma 2018 Jan Andersson föredrog

Läs mer

Protokoll från ordinarie föreningsstämma 2017 för Bostadsrättsföreningen Runhällen

Protokoll från ordinarie föreningsstämma 2017 för Bostadsrättsföreningen Runhällen Protokoll från ordinarie föreningsstämma 2017 för Bostadsrättsföreningen Runhällen Datum och tid: Torsdag 18 maj 2017 kl. 19:00-20:30 Plats: Centrumkyrkans lokaler, Vikingavägen 1, Vallentuna centrum Dagordning

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Göken i Stockholm. Handlingar till ordinarie föreningsstämma

HSB Bostadsrättsförening Göken i Stockholm. Handlingar till ordinarie föreningsstämma HSB Bostadsrättsförening Göken i Stockholm Handlingar till ordinarie föreningsstämma 2017-02-09. HSB Bostadsrättsförening Göken i Stockholm 2017-01-20 KALLELSE Härmed kallas föreningsmedlemmarna i HSB

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Lingmark hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Lingmark hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Lingmark hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Årsstämma 2009 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick

Årsstämma 2009 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick 2009-05-31/ESN Årsstämma 2009 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick BRF Stångåblick hörnet Nygatan - Hamngatan Plats: Datum: Utskriven: Lagerbladet, Snickaregatan 22 2009-05-19 2009-06-02 Närvarande medlemmar:

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Skvaltan i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 18 maj 2015

HSB Bostadsrättsförening Skvaltan i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 18 maj 2015 HSB Bostadsrättsförening Skvaltan i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 18 maj 2015 Plats: Storängssalen, Ga Värmdövägen 176, Nacka l. Öppnande av föreningsstämma Stämman öppnades av föreningens

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Skvaltan i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 21 maj 2013

HSB Bostadsrättsförening Skvaltan i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 21 maj 2013 HSB Bostadsrättsförening Skvaltan i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 21 maj 2013 Plats: Forumkyrka n, Serenadvägen 25 1. Öppnande av föreningsstämma Stämman öppnades av föreningens sekreterare

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 16 JULI 2010 I LUDVIKA

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 16 JULI 2010 I LUDVIKA 2010-07-28 PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 16 JULI 2010 I LUDVIKA Före årsmötesförhandlingarna hälsade vice ordföranden Britt-Marie Fröjdhammar medlemmar och gäster välkomna. Traditionsenligt

Läs mer

Välkommen till. årsstämma 2015

Välkommen till. årsstämma 2015 Välkommen till årsstämma 2015 Dagordning 1. Stämmans öppnande 2. Val av mötesordförande 3. Anmälan om protokollförare 4. Godkännande av röstlängd o fullmakter 5. Fastställande av dagordning 6. Val av justerare

Läs mer

Konstaterades att 49 medlemmar registrerats som röstberättigade vid dagens årsmöte.

Konstaterades att 49 medlemmar registrerats som röstberättigade vid dagens årsmöte. Protokoll fört vid sammanträde med: Ersta diakonisällskaps årsmöte 2015 Mötesdatum: Måndagen den 18 maj 2015 Tid: Kl. 19:00 20:00 Plats: Ordförande: Sekreterare: Bringsalen, Ersta hotell & konferens Kenneth

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Stockholmsdistrikt ÅRSMÖTESPROTOKOLL Klubbnr: Plats: Vällingby BK Datum: Tid: 19.00

Svenska Brukshundklubbens Stockholmsdistrikt ÅRSMÖTESPROTOKOLL Klubbnr: Plats: Vällingby BK Datum: Tid: 19.00 Närvarande lokalklubbar: Danderyd-Täby BK, Järfälla BK, Lidingö BK, Mälarö BK, Nacka BK, Solna-Sundbyberg BK, Stockholm Södra BK, Tyresö BK, Vaxholm BK, Vällingby BK, Värmdö BK och Österåkers BK Ej närvarande

Läs mer

Avesta Industristad AB Årsstämma Laila Borger (S)

Avesta Industristad AB Årsstämma Laila Borger (S) Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:0 08: ande Laila Borger (S) Övriga deltagande Anders Friberg, ordförande Karin Perers (C) Örjan Bengs, ekonomichef Siw Karlsson, ekonomichef Avesta kommun Christina

Läs mer

HÖGANÄS BRUKSHUNDKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL

HÖGANÄS BRUKSHUNDKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 HÖGANÄS BRUKSHUNDKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2015-02-11 Närvarande: ca 25 personer 1 Mötets öppnande Höganäs Brukshundklubbs ordförande Christer Ekendahl hälsade alla välkomna och öppnade mötet. 2 Fastställande

Läs mer