Café med program våren 2017

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Café med program våren 2017"

Transkript

1 Café med program våren 2017 Torsdagar i Helgeandsgården Middagsbön Sopplunch Program

2 Välkommen till torsdagsgemenskap i Helgeands församling! På torsdagarna under terminstid bjuder vi in till sopplunch i församlingshemmet, direkt efter middagsbönen. 50:- per person, betalas kontant eller med swish Efter lunchen serveras kaffe och kaka till vårt caféprogram som består av föredrag eller musikunderhållning av inbjudna gäster. Det går också bra att komma efter lunchen för att lyssna till föredraget. Helgeands församling Nordanväg Lund Tel: Webbadress:

3 2 februari Jan Hjärpe Religionsvetenskap och religionshistoria under mina 54 år. Jan Hjärpe är religionshistoriker och professor emeritus i islamologi vid Lunds universitet och är en av landets mest framstående experter på mellanöstern och politisk islam. Jan kommer att berätta och dela med sig av de erfarenheter och kunskaper han samlat under sina 54 år i branschen. 9 februari Martina Björk Abelarde och Eloise Martina Björk disputerade hösten 2016 med en avhandling i latin om den romerske poeten Ovidius. Hon kommer att berätta om den klassiska kärlekssagan mellan Abélard och Heloïse; "Till min ende efter Kristus från din enda i Kristus. Martina är verksam som kyrkomusiker i Helgeands och Sankt Peters klosters församlingar.

4 16 februari Programmet inställt 23 februari Göran Jojje Wallin Den meningssökande löparen. Göran Jojje Wallin beskriver kroppen som ett alfabet. Den behöver vara i rörelse från första till sista bokstav. Göran delar med sig av sin fantastiska resa där han gjort det omöjliga möjligt. Följ Jojjes första steg ur rullstolen och de trevande löpstegen och vidare mot de hittills sexton genomförda marathonloppen!

5 2 mars Martin Garlöv Vardagstro och Frälsarkransen. Livets pärlor är något av ett radband för evangeliska lutheraner. Det har gått mer än 25 år sedan biskop Martin Lönnebo - inblåst på en grekisk ö - trädde den första Frälsarkransen. Idag bär tusentals kristna i Sverige och ute i världen med sig den i vardagen. Martin Garlöv är kommunikationsstrateg med Svenska kyrkan i Lund som sitt arbetsfält. Han kommer till vårt torsdagscafé med Frälsarkransen på sin handled och berättar om vad kransen av pärlor betyder för hans vardagstro. 9 mars Anders Nihlgård Lui i mitt hjärta Anders Nihlgård har varit kyrkoherde i Sankt Peters klosters församling och är fortfarande verksam i det internationella arbetet i Lunds pastorat. Lui ligger i Sydsudan, världens nyaste stat och sårat och utarmat av tidigare konflikter. Luistiftet är Lunds stifts vänstift och Anders har varit drivande i vänrelationen som har resulterat i flera konkreta projekt. Han har både besökt Lui själv och varit värd för besökare från Lui som kommit till Lund.

6 16 mars Erik Aurelius Poängen med Luther Erik Aurelius har varit biskop i Skara och dessförinnan professor i biblisk teologi i Göttingen i Tyskland. Han har även arbetat som präst i olika församlingar i Linköpings stift. Erik kommer att belysa olika frågor om Luther ur ett historiskt perspektiv. Hur kommer det sig att reformationen spreds som en löpeld på 1520-talet? Hur styrde reformationen besluten på Västerås riksdag 1527 för hela det svensk-finska riket högt uppe i Europas norra utkant? Vad var poängen med Luthers idéer? Och vad är poängen med Luther för oss idag? 23 mars Eva Svederberg Pilgrimsvandring till Nidaros topp första etappen. En förutsättning för en lång vandring är väl ingångna kängor. I augusti 2016 tog Eva, tillsammans med ett 20-tal andra vandrare, de första stegen mot Nidarosdomen i Trondheim. De började första etappen i Bergakyrkan i Bjärred och avslutade den i Hamneda strax söder om Ljungby i Småland. Eva delar med sig av minnen från sin pilgrimsvandring till Nidaros.

7 30 mars Per Eneroth Lunds stads utveckling i framtiden Per Eneroth är gatuchef på Tekniska förvaltningen i Lund. Han leder arbetet med att bygga och driva kommunens infrastruktur där även spårvägsprojektet ingår. Per kommer att berätta om kommunens roll i Lunds utveckling mot en hållbar och växande stad, vilka mål som finns och hur de ska nås med klimatsmarta medel. 6 april Sverker Oredsson Lundafamiljer Sverker Oredsson som har varit kommunstyrelseordförande, universitetsdirektör och historieprofessor. På vårt caféföredrag berättar han för oss om några Lundafamiljer. Vi får höra om familjen Ohlsson som var boktryckare i tre generationer, Martin Weibull med söner och barnbarn och Ruben Rausing och hans två söner. Sverker kommer också att berätta om familjen Petréns, Lunds universitets kanske viktigaste familj och den köpmannadynasti som familjen Westrup representerade. Sist men inte minst får vi lyssna till triss i rektorat; Martin P:son Nilsson, Per Stjernquist och Nils Stjernquist.

8 20 april Martina Björk Ovidius metamorfoser År 2017 är det 2000 år sedan den romerske poeten Ovidius dog. Hans Metamorfoser är ett av den västerländska kulturens mest älskade litterära verk. Martina Björk, kyrkomusiker i Helgeands och Sankt Peters klosters församlingar, har doktorerat på en avhandling om Ovidius och presenterar verket. 27 april Per Abenius Bilen, biffen, bostaden och beteendet Per Abenius är miljöexpert och sitter i Miljödomstolen i Umeå. I femton år var han miljöchef på Sandvik, under en period då miljö- och klimatfrågan stod i fokus i politik och näringsliv. Som pensionär håller Per studiecirklar och föredragsserier om klimatfrågorna. Det här föredraget handlar om bilen, biffen, bostaden och beteendet, dvs hur vi reser, äter och bor. Vad betyder egentligen klimatavtalet i Paris för oss vanliga människor och vad måste vi ändra på? Och vilken makt har konsumtionssamhället och reklamen över vårt beteende?

9 4 maj Maja Ögren Andersson Missbruksfamiljen Vad gör man för att inte tappa fotfästet helt när hoppet så gott som försvinner? Maja Ögren Anderssons son hamnade i tungt missbruk medan hon själv jobbade som kriminalreporter på ortens största tidning. Nu delar hon med sig av sina erfarenheter för att hjälpa andra, som författare och föreläsare. 11 maj Daniel Bramsell Bakom kulisserna Daniel Bramsell har varit pressekreterare för Antje Jackelén i tio år, först under åren då hon var biskop i Lunds stift och sedan 2014 då hon blev Svenska kyrkans ärkebiskop. Daniel kommer att prata om hur teamet i Uppsala tänker och arbetar kring media, opinionsbildning och sociala medier. Vi får också höra konkreta exempel på hur arbetet runt en ärkebiskop kan och har sett ut under åren.

10 18 maj Sören Andersson Att prata om sorg Sören Andersson arbetar på Johanssons begravningsbyrå. Han låter oss få inblick i ett arbete som många gånger är svårt, men som samtidigt skänker honom stor glädje i mötet med människor. Hur har de ständiga mötena med människor i sorg påverkat honom under de 30 år som han arbetat som begravningsentreprenör? Vi får också höra om hur avlidna tas om hand och om andra kulturers begravningstraditioner. 1 juni Kerstin Wimmer Att lära känna sig själv och Gud Luthers sökande efter ett ärligt språk. Kerstin Wimmer är präst och Lutherforskare vid Köpenhamns universitet och arbetar idag som lärare i teologi på Svenska kyrkans utbildningsinstitut i Lund. Kerstin kommer att föreläsa om Martin Luther och hans sökande efter ett ärligt språk i sin längtan efter att lära känna Gud och sig själv.

11 Välkommen att delta i gudstjänst och bön i Helgeandskyrkan! Tisdag: Morgonmässa Onsdag: Kvällsmässa Torsdag: Middagsbön med själaringning Lördag: Lördagsmusik Söndag: Högmässa

12 Vill du veta mer om våra torsdagscaféer eller vår övriga verksamhet? Kontakta oss! Elinn Leo, diakon, , Frida Abenius, information, , Instagram: helgeandsforsamling

Vandringsfolket - Program för firandet kring Lunds domkyrka 28 maj 2 juni

Vandringsfolket - Program för firandet kring Lunds domkyrka 28 maj 2 juni Vandringsfolket - Program för firandet kring Lunds domkyrka 28 maj 2 juni Tisdag den 28 maj 10.30-12.00 Pilgrimsvandring med barnvagn Följ med på en pilgrimsvandring genom Lund. Vi vandrar med utgångspunkt

Läs mer

Vandringsfolket - Pilgrimsvägen Skåne Blekinge 10 år. Program för firandet kring Lunds domkyrka 28 maj 2 juni

Vandringsfolket - Pilgrimsvägen Skåne Blekinge 10 år. Program för firandet kring Lunds domkyrka 28 maj 2 juni Vandringsfolket - Pilgrimsvägen Skåne Blekinge 10 år Program för firandet kring Lunds domkyrka 28 maj 2 juni Tisdag den 28 maj - enkelhet Caféet på Domkyrkoforum har öppet 10-17 10.30-12.00 - Pilgrimsvandring

Läs mer

Bön för vår kyrka och vår värld

Bön för vår kyrka och vår värld Bön för vår kyrka och vår värld Bönen Vår viktigaste uppgift som kristna är att söka Gud, att låta hans kärleks eld tändas och brinna i våra hjärtan. Bön är att befinna sig i den älskande Gudens ansiktes

Läs mer

Kista kyrka 30 år. Jubileumsprogram 30 september - 5 oktober

Kista kyrka 30 år. Jubileumsprogram 30 september - 5 oktober Kista kyrka 30 år Jubileumsprogram 30 september - 5 oktober KISTA KYRKA 30 ÅR TISDAG 30/9 Kista kyrka, vad berättar byggnaden? En kväll om själva kyrkobyggnaden med kyrkorum och angränsande verksamhetslokaler.

Läs mer

Andreasakademin En lekmannaakademi Hösten 2015

Andreasakademin En lekmannaakademi Hösten 2015 Andreasakademin En lekmannaakademi Hösten 2015 Vad är Andreasakademin? Målsättningen för församlingsens vuxenfördjupning är att vi ska gripa oss an stora ämnen - utan att krångla till det. Namnet Andreasakademin

Läs mer

Kristendomen. Inför provet

Kristendomen. Inför provet Kristendomen Inför provet Kristendomen Allt började med Jesus. Från Jesus första lärjungar spreds läran. Kristna tror på en Gud. Kristna tror att Jesus vad Guds son. Gud kan visa sig på tre olika sätt:

Läs mer

Enligt kristendomen visar sig Gud på tre sätt: SOM FADERN, SONEN OCH ANDEN. 1. Gud visar sig som en FADER, som bryr sig om sina barn.

Enligt kristendomen visar sig Gud på tre sätt: SOM FADERN, SONEN OCH ANDEN. 1. Gud visar sig som en FADER, som bryr sig om sina barn. Enligt kristendomen visar sig Gud på tre sätt: SOM FADERN, SONEN OCH ANDEN GUD ÄR ALLTSÅ TRE PERSONER I EN EN TREEING GUD 1. Gud visar sig som en FADER, som bryr sig om sina barn. 2. Gud visar sig som

Läs mer

Heliga danser: Att dansa in i Gloriat är underbart

Heliga danser: Att dansa in i Gloriat är underbart ARTIKLAR UR KYRKANS TIDNING NR 23 2017, 8 JUNI Heliga danser: Att dansa in i Gloriat är underbart Intresset för heliga danser ökar. Fler och fler församlingar tar in dansen i verksamheten. Det händer något

Läs mer

Arborelius och Jackelén: Ett viktigt ekumeniskt tecken

Arborelius och Jackelén: Ett viktigt ekumeniskt tecken Arborelius och Jackelén: Ett viktigt ekumeniskt tecken - dagen.se (http://www.dagen.se/debatt/arborelius-ochjackelen-ett-viktigt-ekumeniskt-tecken-1.786572) Gemenskap. Vi hoppas att det som nu står för

Läs mer

Kalender för Arbogabygdens församling

Kalender för Arbogabygdens församling Kalender för Arbogabygdens församling Januari 2019 Sön 13 Mässa för små och stora Präst predikant: Johan Linnman Vi har julgransplundring efter mässan i Trefaldighetsgården. Välkomna! Sön 13 Präst: Johan

Läs mer

Sommaren 2016 Munka Ljungby församling

Sommaren 2016 Munka Ljungby församling Sommaren 2016 Munka Ljungby församling Foto: Henrik Nilsson Sommarmusik - onsdagar kl 18.30 Össjö / Tåssjö / Munka Ljungby Alla onsdagar under juni-juli-augusti är det antingen Mässa eller Sommarmusik

Läs mer

Vasa församling HÖSTEN Gudstjänster Konserter Vardagsaktiviteter

Vasa församling HÖSTEN Gudstjänster Konserter Vardagsaktiviteter Vasa församling HÖSTEN 2016 Gudstjänster Konserter Vardagsaktiviteter Söndag 2 oktober kl. 11.00 Den helige Mikaels dag HÖG Stefan Martinsson, predikant Tore Bennshagen, celebrant Söndag 2 oktober kl.

Läs mer

PROGRAM 4 december februari

PROGRAM 4 december februari Wesleybladet 2018-5 PROGRAM 4 december 2018-25 februari 2019 www.wesleykyrkan.se Gudstjänster och samlingar 2018-5 Tisdag 4 december 14:00 Tisdagsträffen. Öppen gemenskap med kaffe, andakt, sång och musik

Läs mer

Program september - december 2018

Program september - december 2018 Strängnäs Kår Program september - december 2018 Frälsningsarmén Hospitalsgatan 18, 654 30 Strängnäs Telefon: 0152-10286 Plusgiro: 69 46 02-4 E-post: strangnas@fralsningsarmen.se; Hemsida: fralsningsarmen.se/strangnas;

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

musik i helena S:ta Helena kyrka

musik i helena S:ta Helena kyrka musik i helena S:ta Helena kyrka musik i helena hösten-2018 Tack Gud för Livet och dess gåvor! Du talar till mej och rör vid mej genom orden, sången och musiken. Du vill att jag ska förstå att jag är gränslöst

Läs mer

Välkomna till våra gudstjänster i Träslövs kyrka

Välkomna till våra gudstjänster i Träslövs kyrka Församlingens hemsida: www.svenskakyrkan.se/traslov samt Varbergsposten Träslövs församlingsexp tel 0340-20 10 30 är öppen mån-fre 9:30-12:00, tis 13.00-15.00 Gunnarsgårdsgatan 2, 432 37 Varberg. E-mail:

Läs mer

S å ser jag din. Aktuellt från Habo Missionsförsamling och Equmenia Habo.

S å ser jag din. Aktuellt från Habo Missionsförsamling och Equmenia Habo. Nr 4/2016 September-Oktober S å ser jag din kärlek från Dig Så känner jag livet inom mig Som himlen runt vår jord, ditt ord består Då vet jag att du älskar Aktuellt från Habo Missionsförsamling och Equmenia

Läs mer

En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen.

En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen. En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen. Equmeniakyrkan är en ung kyrka i Sverige med en nästan 200-årig historia. Tillsammans med miljarder kristna över hela

Läs mer

LUNDABYGDENS RPG-FÖRENING. -På kristen grund- Program hösten 2018

LUNDABYGDENS RPG-FÖRENING. -På kristen grund- Program hösten 2018 LUNDABYGDENS RPG-FÖRENING -På kristen grund- Program hösten 2018 Skapelse Evolution - Bibeltro Onsdagen 22 augusti kl 14.30 Plats : Pingstkyrkan Föredrag av professor John-Gunnar Forsberg År 1978 fick

Läs mer

VÄLKOMMEN till Pingstkyrkan Smålandsstenar

VÄLKOMMEN till Pingstkyrkan Smålandsstenar VÄLKOMMEN till Pingstkyrkan Smålandsstenar Program Mars April - Maj 2019 Vi vill vara en välkomnande, kärleksfull och växande gemenskap med Jesus och varandra MARS 3 Söndag 10.00 FÖRSAMLINGSMÖTE Nattvard

Läs mer

Vandringsfolket - pilgrimer på väg!

Vandringsfolket - pilgrimer på väg! Vandringsfolket - pilgrimer på väg! Pilgrimsvägen Skåne Blekinge fyller 10 år! Temat för jubileet är Vandringsfolket. Med start från sju olika platser kommer merparten av Pilgrimsvägen att vandras på.

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Mars - Maj 2019

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Mars - Maj 2019 FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Mars - Maj 2019 De hör ihop! Två bilder tätt ihop. Vinter och vår sida vid sida och så nära varandra att gränsen nästan har suddats ut. De hör ihop, det kramade

Läs mer

Musik. Gudstjänster. Café. Utflykter

Musik. Gudstjänster. Café. Utflykter Musik Gudstjänster Café Utflykter Sommar 2017 Sommarutflykter Utflykterna går med buss som startar från Hackeforsgården, passerar Hjulsbro och vändplatsen vid sidan av Ekholmens centrum. Anmäl var du vill

Läs mer

KALENDER SÖDERMÖRE PASTORAT. September 2018

KALENDER SÖDERMÖRE PASTORAT. September 2018 KALENDER SÖDERMÖRE PASTORAT September 2018 Söndag 2/9 14:e sön. efter trefaldighet Enheten i Kristus 10.00 Högmässa Ljungby kyrka Bengt-Olof Roos 11.00 Gudstjänst Mortorps kyrka Skjuts K-M Fröler: 070-444

Läs mer

Vårprogram Utfärd, föredrag och studiegrupper. Foto: arkivbild

Vårprogram Utfärd, föredrag och studiegrupper. Foto: arkivbild Vårprogram 2016 Utfärd, föredrag och studiegrupper Foto: arkivbild Välkommen till Kyrkfolket! Kyrkfolket i Perstorp-Oderljunga arrangerar merparten av verksamheten för vuxna i församlingen. Alla är välkomna

Läs mer

barnens altarskåp vill du veta mer? ta med mig hem!

barnens altarskåp vill du veta mer? ta med mig hem! barnens altarskåp vill du veta mer? ta med mig hem! gudstjänst Kyrkklockorna ringer när det är dags för gudstjänst i kyrkan. Här sjunger vi sånger som kallas psalmer och vi ber till Gud, att Gud ska

Läs mer

Jakobs kapell. Jakobsgården

Jakobs kapell. Jakobsgården Jakobs kapell Jakobsgården Mars - Maj 2019 Välkommen till Jakobs kapell / Jakobsgården Jakobs kapell / Jakobsgården är Svenska kyrkans lokaler i nordvästra Borlänge. Verksamheten drivs i samverkan mellan

Läs mer

Svenska kyrkan Gränbystaden

Svenska kyrkan Gränbystaden Svenska kyrkan Gränbystaden Fem år i gallerian 2016 Höstens program Djup. Högst upp. spädbarnsmassage Tisdagar kl 10 12 fr o m i slutet av sept. Kurskostnad 350 kr. Info och anmälan direkt till ledare

Läs mer

Välkommen till Pingstkyrkan i Vänersborg!

Välkommen till Pingstkyrkan i Vänersborg! Välkommen till Pingstkyrkan i Vänersborg! Julen 2015 februari 2016 O helga natt, o helga stund för världen, då Gudamänskan till jorden steg ned! För att försona världens brott och synder, för oss han dödens

Läs mer

Jakobs kapell. Jakobsgården

Jakobs kapell. Jakobsgården Jakobs kapell Jakobsgården September - November 2018 Välkommen till Jakobs kapell / Jakobsgården Jakobs kapell / Jakobsgården är Svenska kyrkans lokaler i nordvästra Borlänge. Verksamheten drivs i samverkan

Läs mer

Program för EFS i Töllsjö. Program för EFS i Töllsjö. Januari April Januari April 2017

Program för EFS i Töllsjö. Program för EFS i Töllsjö. Januari April Januari April 2017 Program för EFS i Töllsjö Program för EFS i Töllsjö Januari April 2017 Januari April 2017 Januari Servering Vaktmästare Söndag 1/1 Töllsjö kl 17.00 Grupp 1 Lars Töllenius Jonas Ljunggren Solveig mfl Elisabeth

Läs mer

DET HÄNDER I KYRKAN. Mars - April S. Kyrkogatan 10, Strömstad mån, ons-fre kl

DET HÄNDER I KYRKAN. Mars - April S. Kyrkogatan 10, Strömstad mån, ons-fre kl DET HÄNDER I KYRKAN Mars - April 2017 S. Kyrkogatan 10, Strömstad 0526-183 00 mån, ons-fre kl. 10-12 www.svenskakyrkan.se/stromstad N är våren kommer med nytt liv efter den kalla vintern så firar vi påsk.

Läs mer

Studieprogram. Anmälan till SV ,

Studieprogram. Anmälan till SV , Studieprogram Info om anmälan till kurser, studiecirklar och studiebsesök finns vid varje akivitet. Vi hoppas du skall finna något av intresse i vårt utbud! Anmäl ditt intresse redan nu! Musiklyssning

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL EFS-KYRKAN HELSINGBORG

VÄLKOMMEN TILL EFS-KYRKAN HELSINGBORG TA GÄRNA MED MIG HEM! VÄLKOMMEN TILL EFS-KYRKAN HELSINGBORG EN GUIDE TILL EFS-KYRKAN HELSINGBORG Fr.o.m. september 2016 Jesus talade åter till dem och sade: Jag är världens ljus. Den som följer mig skall

Läs mer

Tre viktiga händelser och skeenden i kristendomens historia

Tre viktiga händelser och skeenden i kristendomens historia Tre viktiga händelser och skeenden i kristendomens historia Från förföljd jesusrörelse till romersk statsreligion Den stora schismen: delningen mellan kyrkan i väst och öst Splittringen av den katolska

Läs mer

Onsd 13/ Luciagudstjänst, M Uddling, M Ivarsson. Lussebullar och pepparkakor Torsd 14/ Julbord. Se nedan.

Onsd 13/ Luciagudstjänst, M Uddling, M Ivarsson. Lussebullar och pepparkakor Torsd 14/ Julbord. Se nedan. DECEMBER Sönd 3/12 11.00 Första Adventsgudstjänst. Sångensemble, trumpet Joacim Andersson, M Ivarsson, EK Norberg. Glögg och pepparkaka. Försäljning av julkransar. Sönd 10/12 17.00 Mässa, B Eriksson. Kyrkkaffe

Läs mer

DET HÄNDER I KYRKAN. Maj - Juni S. Kyrkogatan 10, Strömstad mån, ons-fre kl

DET HÄNDER I KYRKAN. Maj - Juni S. Kyrkogatan 10, Strömstad mån, ons-fre kl DET HÄNDER I KYRKAN Maj - Juni 2017 S. Kyrkogatan 10, Strömstad 0526-183 00 mån, ons-fre kl. 10-12 www.svenskakyrkan.se/stromstad G ud slösar med färger och former, dofter och smaker. Hela världen är underbar.

Läs mer

Musik. Gudstjänster. Café. Utflykter

Musik. Gudstjänster. Café. Utflykter Musik Gudstjänster Café Utflykter Sommar 2018 Sommarutflykter Utflykten till Gammelkil går med buss som startar från Hackeforsgården, passerar Hjulsbro och vändplatsen vid sidan av Ekholmens centrum. Utflykten

Läs mer

Gilla oss på Facebook

Gilla oss på Facebook & Gilla oss på Facebook www.facebook.com/lerumsforsamling www.svenskakyrkan.se/lerum Beröringspunkten Beröringspunkten är en mötesplats för alla som vill stanna upp en stund och låta sig bli berörda. En

Läs mer

Studiegrupper. Örgryte församlingshem. Hösten 2016

Studiegrupper. Örgryte församlingshem. Hösten 2016 Studiegrupper Örgryte församlingshem Hösten 2016 Studiegrupper för öppna och tillåtande samtal om tro och liv Örgryte församlingshem Hösten 2016 I studiegrupperna tillåter vi oss själva och varandra att

Läs mer

Sommar i Vasa. Djurparksresa, gudstjänster, midsommarfirande med mera! VASA

Sommar i Vasa. Djurparksresa, gudstjänster, midsommarfirande med mera! VASA Sommar i Vasa Djurparksresa, gudstjänster, midsommarfirande med mera! VASA Församlingsblad NR 2 SOMMMAREN 2012 Allting är Herrens... Allting är Herrens och allt har han skapat, skapat i kärlek och gett

Läs mer

Café och luncher i Vara väst

Café och luncher i Vara väst Café och luncher i Vara väst Måndagsfrukost Varje måndag i Vara församlingshem 09.00-11.00 En stund av gemenskap. Vi fikar och pratar. Du kan även läsa tidningen Vi träffas varje måndag t.o.m 18 december

Läs mer

Och det är bara några bra skäl till att bli konfirmand. Välkommen!

Och det är bara några bra skäl till att bli konfirmand. Välkommen! Du blir tagen på allvar för den du är. Det är roligt och kul. Du upplever gemenskap. Du träffar gamla och nya vänner. Du får åka på läger. Du får veta vad kristen tro handlar om. Och det är bara några

Läs mer

Helgseminarium för dig som vill nå din ort. Sociala medier och webb-tv för alla församlingar

Helgseminarium för dig som vill nå din ort. Sociala medier och webb-tv för alla församlingar Helgseminarium för dig som vill nå din ort Sociala medier och webb-tv för alla församlingar 17-18 September 2011 Men hur gör vi det på bästa sätt och hur säger vi det så man förstår? Den här helgen i Stockaryd

Läs mer

PROGRAM 25 februari - 21 april

PROGRAM 25 februari - 21 april Wesleybladet 2019-1 PROGRAM 25 februari - 21 april 2019 www.wesleykyrkan.se Gudstjänster och samlingar 2019-1 Vad har du i dina händer? Bibeln om förvaltarskap Måndag 25 februari Tisdag 26 februari 14:00

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Juni September 2019

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Juni September 2019 FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Juni September 2019 Delad passion! Det vetenskapliga namnet på blomman är Passiflora, vi kallar den Passionsblomma och det finns bortåt 500 arter av den. Jag

Läs mer

Kristendomen. Kristendomens tidiga historia

Kristendomen. Kristendomens tidiga historia Jesus tog på sig alla människors misslyckanden och synder när han dog på korset. På så sätt befriade Jesus människorna till att kunna leva ett liv nära Gud och beroende av Gud. Kristendomen uppstod i det

Läs mer

Program Oktober - december 2018

Program Oktober - december 2018 Program Oktober - december 2018 EFS-kyrkan Adress EFS-kyrkan Södra Gröngatan 43 A 831 35 Östersund Mejl & webb info@efsostersund.se www.efsostersund.se Swish EFS-kyrkan 123 223 84 18 Frösövallen 123 421

Läs mer

PROGRAM 24 april - 24 juni

PROGRAM 24 april - 24 juni Wesleybladet 2018-2 PROGRAM 24 april - 24 juni 2018 www.wesleykyrkan.se Gudstjänster och samlingar 2018-2 Tisdag 24 april 14:00 Tisdagsträffen. Öppen gemenskap med kaffe, andakt, sång och musik m.m. Torsdag

Läs mer

DET HÄNDER I KYRKAN. September. S. Kyrkogatan 10, Strömstad mån, ons-fre kl

DET HÄNDER I KYRKAN. September. S. Kyrkogatan 10, Strömstad mån, ons-fre kl DET HÄNDER I KYRKAN September 2016 S. Kyrkogatan 10, Strömstad 0526-183 00 mån, ons-fre kl. 10-12 www.svenskakyrkan.se/stromstad September och terminsstart för verksamheter. I detta nummer av församlingsbladet

Läs mer

Strängnäs. Program Nov Jan 2017

Strängnäs. Program Nov Jan 2017 Strängnäs Program Nov 2016 - Jan 2017 Frälsningsarmén Hospitalsgatan 18, 654 30 Strängnäs Telefon: 0152-10286 Plusgiro: 69 46 02-4 E-post: strangnas@fralsningsarmen.se; Hemsida:www.fralsningsarmen.se/strangnas;

Läs mer

Andreasakademin Inspiration och fördjupning för vuxna Våren 2016

Andreasakademin Inspiration och fördjupning för vuxna Våren 2016 Andreasakademin Inspiration och fördjupning för vuxna Våren 2016 Vad är Andreasakademin? Målsättningen för församlingsens vuxenfördjupning är att vi ska gripa oss an stora ämnen - utan att krångla till

Läs mer

Månadsbrev för januari

Månadsbrev för januari Månadsbrev för januari Välkommen till 2018! Jag har arbetat i Svenska kyrkan, New York, i snart 30 år. Mitt arbete som administratör har gett mig tillfälle att möta många olika slags människor. Jag trivs

Läs mer

Kalender för Kvistofta församling

Kalender för Kvistofta församling Januari 2019 Sön 13 09:30 Sön 13 Sön 13 Ons 16 12:00 Ons 16 18:00 Tors 17 08:00 Sön 20 Sön 20 Ons 23 12:00 Gudstjänst Fjärestad kyrka Torvild Evenson predikar. Mässa Glumslövs kyrka Fredrik Lagerstam predikar

Läs mer

Hössna prästgård Kursprogram hösten 2013

Hössna prästgård Kursprogram hösten 2013 Hössna prästgård Kursprogram hösten 2013 Välkommen till Hössna prästgård! Välkommen till den vackra prästgården vid Hössna kyrka, strax utanför Ulricehamn. Vi är glada över att få hälsa dig välkommen till

Läs mer

träffpunkter KUNGSBACKA HANHALS FÖRSAMLING, SVENSKA KYRKAN hösten 2015 / våren 2016

träffpunkter KUNGSBACKA HANHALS FÖRSAMLING, SVENSKA KYRKAN hösten 2015 / våren 2016 träffpunkter KUNGSBACKA HANHALS FÖRSAMLING, SVENSKA KYRKAN hösten 2015 / våren 2016 Vis Att varje människa i Kungsbacka-Hanhals ska få en personlig tro på Jesus Kristus onen På följande sidor presenteras

Läs mer

Värnamo Pastorat Församlingsrådet i Värnamo församling 2014-2015 140224 1.

Värnamo Pastorat Församlingsrådet i Värnamo församling 2014-2015 140224 1. Församlingsrådet i Värnamo församling 2014-2015 140224 1. Plats och tid: Prostgården i Värnamo kl 18.30 19.40 Thomas Borglin Tommy Jönsson Victoria Liljekvist Sara Green Helena Persson Helén Håkansson

Läs mer

Bibelordet. Känn dig alltid välkommen på våra samlingar!

Bibelordet. Känn dig alltid välkommen på våra samlingar! P r o g r a m december januari februari 2016/17 Bibelordet Rom. 5: 1-2 Då vi nu har gjorts rättfärdiga genom tro, har vi frid med Gud genom vår herre Jesus Kristus. Han har gett oss tillträde till den

Läs mer

SEPTEMBER Lörd 2/ Lekmannakåren gästar Vikens lekmannakår. Allsång med L Ahlberg. Sönd 3/ Gudstjänst, B Eriksson, M Uddling.

SEPTEMBER Lörd 2/ Lekmannakåren gästar Vikens lekmannakår. Allsång med L Ahlberg. Sönd 3/ Gudstjänst, B Eriksson, M Uddling. SEPTEMBER Lörd 2/9 16-18 Lekmannakåren gästar Vikens lekmannakår. Allsång med L Ahlberg. Sönd 3/9 17.00 Gudstjänst, B Eriksson, M Uddling. Kyrkkaffe Sönd 10/9 17.00 Mässa, M Ivarsson. M Nordberg Kyrkkaffe

Läs mer

Schema grundkursen 2010 Tema Vecka Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Övrigt. Droginfo (Sal 5) Kulturtorsdag Teater: En midsommarnatts

Schema grundkursen 2010 Tema Vecka Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Övrigt. Droginfo (Sal 5) Kulturtorsdag Teater: En midsommarnatts Schema grundkursen 2010 Tema Vecka Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Övrigt 34 23/8 Skolstart, upprop Info, schema Folkhögskola Förberedelse: Presentation Vi i gruppen (BS, SD) Presentation Pres. Kyrkans

Läs mer

Café med program våren 2015

Café med program våren 2015 Café med program våren 2015 Torsdagar 13.00 i Helgeandsgården 12.00 Middagsbön 12.15 Sopplunch 13.00 Föredrag 22 januari Eva Svederberg Pilgrim på Dag Hammarskjöldsleden. Med bilder från den lappländska

Läs mer

Kyrknytt. Information från Svenska kyrkan i Dalstorps församling

Kyrknytt. Information från Svenska kyrkan i Dalstorps församling Kyrknytt Information från Svenska kyrkan i Dalstorps församling Vintern 2012 Julen år 2012 Nu går det mot Jul igen, Förhoppning om: vit Jul julklappar fridfull Jul god mat god gemenskap gamla traditioner.

Läs mer

Häng med på ett konfaäventyr! På hav & på land, med cykel & i båt hemma & borta!

Häng med på ett konfaäventyr! På hav & på land, med cykel & i båt hemma & borta! Häng med på ett konfaäventyr! På hav & på land, med cykel & i båt hemma & borta! Denna bok tillhör: Fotspår i sanden En natt hade en man en dröm. Han drömde att han gick längs en strand tillsammans med

Läs mer

6 augusti - Kristi Förklarings Dag - år A

6 augusti - Kristi Förklarings Dag - år A 1503 6 augusti - Kristi Förklarings Dag - år A Ingångsantifon (jfr Matt 17:5) I det lysande molnet blev Anden synlig och hördes Faderns röst: Detta är min älskade Son, han är min utvalde, lyssna till honom.

Läs mer

6 augusti - Kristi Förklarings Dag - år B

6 augusti - Kristi Förklarings Dag - år B 1509 6 augusti - Kristi Förklarings Dag - år B Ingångsantifon (jfr Matt 17:5) I det lysande molnet blev Anden synlig och hördes Faderns röst: Detta är min älskade Son, han är min utvalde, lyssna till honom.

Läs mer

6 augusti - Kristi Förklarings Dag - år C

6 augusti - Kristi Förklarings Dag - år C 1515 6 augusti - Kristi Förklarings Dag - år C Ingångsantifon (jfr Matt 17:5) I det lysande molnet blev Anden synlig och hördes Faderns röst: Detta är min älskade Son, han är min utvalde, lyssna till honom.

Läs mer

Foto: Willy Bjørnstad. Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga

Foto: Willy Bjørnstad. Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga Foto: Willy Bjørnstad Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag kl. 10:00-16:00 Fredag kl. 11:00-16:00

Läs mer

Centrumkyrkan - i hjärtat av Dalarna

Centrumkyrkan - i hjärtat av Dalarna Centrumkyrkan - i hjärtat av Dalarna Programblad Feb-April 2015 Några ord från Pastorn Guds särskilda tid för Mora De flesta av oss har varit med om det. Ibland blir vi överraskade, ibland kommer det som

Läs mer

ANDLIG FÖRDJUPNING Hösten 2018

ANDLIG FÖRDJUPNING Hösten 2018 ANDLIG FÖRDJUPNING Hösten 2018 platser och tider där du kan söka stillhet och bön Retreater & Pilgrimsvandringar Samtalsgrupper & Rum för bön Uppmaningen: Stanna upp, titta, lyssna är ett gott råd för

Läs mer

Välsignelse inför skolstart

Välsignelse inför skolstart Välsignelse inför skolstart I en riksomfattande kampanj under år 2016-2017 kommer välsignelse inför skolstart och Mikaelidagen att lyftas fram både på svenska och finska. Det övergripande temat är människovärdet.

Läs mer

Domkyrkans Vänner Medlemsbrev 1 Februari 2015

Domkyrkans Vänner Medlemsbrev 1 Februari 2015 Domkyrkans Vänner Medlemsbrev 1 Februari 2015 Vi har nu lämnat de fina och stämningsfyllda helgerna under första delen av kyrkoåret och går nu vidare mot ljusare och längre dagar. Framför oss har vi en

Läs mer

Frälsningsarmén Trelleborg

Frälsningsarmén Trelleborg Offentliga Samlingar Frälsningsarmén Trelleborg December 2018- Februari 2019 En hälsning från kårledaren Så stundar åter juletid och vi är många som ser framemot julefrid och juleljusen som lyser upp vintermörkret.

Läs mer

i Centrumkyrkan Tumba händer nr , 2 september 14 oktober

i Centrumkyrkan Tumba händer nr , 2 september 14 oktober i Centrumkyrkan Tumba händer nr 3 2012, 2 september 14 oktober DETTA PROGRAMBLAD är en hälsning till dig från Centrumkyrkan i Tumba. Du hittar den i centrum, Gröndalsvägen 10. Du är varmt välkommen till

Läs mer

Västerås 2013-11-05. PROGRAMTABLÅ vecka 46 för ÖPPNA KANALEN VÄSTERÅS

Västerås 2013-11-05. PROGRAMTABLÅ vecka 46 för ÖPPNA KANALEN VÄSTERÅS Västerås 2013-11-05 PROGRAMTABLÅ vecka 46 för ÖPPNA KANALEN VÄSTERÅS Måndag 11 november 05.00 Hitta din kropps centrum 05.10 06.00 Hitta din kropps centrum 06.10 07.00 Hitta din kropps centrum 07.10 Skaparens

Läs mer

Vilka tre föremål hade du tagit med dig till en öde ö?

Vilka tre föremål hade du tagit med dig till en öde ö? Mitt livs resa Vilka tre föremål hade du tagit med dig till en öde ö? Under konfirmationstiden i Aspenkyrkan ger sig konfirmanderna ut på en fiktiv resa till en öde ö där de får leva som skeppsbrutna,

Läs mer

Programblad januari februari 2019 för UMEÅ KÅR

Programblad januari februari 2019 för UMEÅ KÅR Programblad januari februari 2019 för UMEÅ KÅR Frälsningsarmén Umeå Fullsatt lunchkonsert med Samuel Ljungblahd - till förmån för Frälsningsarméns sociala verksamhet. JANUARI Vecka 1 Tis 1/1 Lör 5/1 Sön

Läs mer

Programblad september oktober 2018 för UMEÅ KÅR

Programblad september oktober 2018 för UMEÅ KÅR Programblad september oktober 2018 för UMEÅ KÅR Frälsningsarmén Umeå Omslagsbild: Linnea Kampha, Umeå. SEPTEMBER Vecka 35 Fre 31/8 Lör 1/9 Sön 2/9 11.00 Gudstjänst. Enheten i Kristus. Vecka 36 Mån 3/9

Läs mer

Varje söndag firar vi Gudstjänst kl 11 i någon av våra kyrkor. I sommar hoppas vi även att vår nya orgel i Tygelsjö kyrka kommer att slutmonteras.

Varje söndag firar vi Gudstjänst kl 11 i någon av våra kyrkor. I sommar hoppas vi även att vår nya orgel i Tygelsjö kyrka kommer att slutmonteras. Tygelsjö och Västra Klagstorp kyrkor En kort sekund Välkommen, i handen har du det första numret av ditt nya kyrkblad. Här kommer du att få veta om allt som händer i och kring dina kyrkor. Detta nummer

Läs mer

Foto: Reine Jonsson Församlingsblad för VISBY MISSIONSFÖRSAMLING September - oktober 2019

Foto: Reine Jonsson Församlingsblad för VISBY MISSIONSFÖRSAMLING September - oktober 2019 Foto: Reine Jonsson Församlingsblad för VISBY MISSIONSFÖRSAMLING September - oktober 2019 September 1 Söndag 11:00 Tillsammanshögtid Equmeniakyrkan Gotland Tema: Till jordens yttersta gräns... i Hemse

Läs mer

Augusti Vecka Mitt i sommaren

Augusti Vecka Mitt i sommaren Augusti 2016 Vecka 31 2016 Mitt i sommaren Förra året började inte sommaren på riktigt förrän i mitten av augusti så man kan alltid hoppas på ytterligare två sommarmånader och då är vi mitt i den. Semestern

Läs mer

Program 6 dec jan. 2019

Program 6 dec jan. 2019 Program 6 dec. 2018-31 jan. 2019 Så här fin blev vår kyrka efter reparationen! Bilden tagen en solig novemberdag 2018 /KAA EFS-kyrkan Präst Jonatan Wolfbrandt. jonatan.wolfbrandt@efs.nu. 070-440 22 89

Läs mer

PROGRAM. 3 juli - 25 september

PROGRAM. 3 juli - 25 september PROGRAM 3 juli - 25 september 2016 www.wesleykyrkan.se GUDSTJÄNSTER OCH SAMLINGAR Fr.o.m. den 10 juli är vi tillbaka i Wesleykyrkan Sommarens tema: Kristens resa 2016 Söndag 3 juli 18:00 Sommargudstjänst

Läs mer

För att världen ska tro

För att världen ska tro För att världen ska tro Kyrkodagar om ekumenik Uppsala 24 26 augusti 2007 ARBETSGEMENSKAPEN KYRKLIG FÖRNYELSE Kyrkodagar i Uppsala I KYRKAN I SVERIGE OCH I VÄRLDEN blir det allt tydligare att gränser sakta

Läs mer

För kyrkan och enskilda kristna är några frågor alltid högaktuella. Det är frågor som

För kyrkan och enskilda kristna är några frågor alltid högaktuella. Det är frågor som Inledning Det var med förundran jag gick in i den nyrenoverade kyrkan. Hittades också den där målningen här tidigare? Och den där? Javisst, var svaret jag fick. Vad hade hänt? Jo, kyrkobyggnaden hade restaurerats,

Läs mer

DOPBEKRÄFTELSE Vid Leitourgias årskonferens på Island på Martin Luthers dopdag 2015-11-11

DOPBEKRÄFTELSE Vid Leitourgias årskonferens på Island på Martin Luthers dopdag 2015-11-11 DOPBEKRÄFTELSE Vid Leitourgias årskonferens på Island på Martin Luthers dopdag 2015-11-11 P. I Faderns och (+) Sonens och den heliga Andens namn. Amen. F. Välsignad vare den heliga Treenigheten, kärlekens

Läs mer

Behandla andra som du själv vill bli behandlad Hjälp människor som är i nöd Treenigheten är viktig = Gud är tre gestalter: Gud är Fadern, Sonen och

Behandla andra som du själv vill bli behandlad Hjälp människor som är i nöd Treenigheten är viktig = Gud är tre gestalter: Gud är Fadern, Sonen och Kristendomen Grundtankar Alla troende kristna tror på EN gud Kristna kallas de människor som följer Jesus Kristus lära Jesus är Messias Bibeln är den viktigaste och heligaste boken för kristna Bibeln är

Läs mer

DECEMBER. Vi går mot juletider.

DECEMBER. Vi går mot juletider. Björksäterkyrkan december 2017 - februari 2018 Vi går mot juletider. Jesus blev människa, en av oss. Julens största kärlekshälsning är detta, att Jesus vill möta oss var och en. År efter år, dag efter

Läs mer

Lindome församlings Församlingsinstruktion KR 2006. Lindome församlings FörsamlingsInstruktioN F I N

Lindome församlings Församlingsinstruktion KR 2006. Lindome församlings FörsamlingsInstruktioN F I N Lindome församlings FörsamlingsInstruktioN F I N Lindome församling är ett enförsamlingspastorat som ej ingår i samfällighet. I församlingen finns fyra prästbefattningar: en kyrkoherde och tre komministrar.

Läs mer

livet Taizé EN LITEN TIDNING FRÅN BJÖRKÖ MISSIONSKYRKA SEPT - NOV

livet Taizé EN LITEN TIDNING FRÅN BJÖRKÖ MISSIONSKYRKA SEPT - NOV livet Taizé EN LITEN TIDNING FRÅN BJÖRKÖ MISSIONSKYRKA SEPT - NOV 2010 1 KALENDARIUM 17 söndag 11.00 Gudstjänst med nattvard Att leva tillsammans Leif Herngren Charlotta Alexanderson 7 söndag 17.00

Läs mer

askims församling Månadsblad april 2013 VÅRKONSERTER Möt våren med en konsert!

askims församling Månadsblad april 2013 VÅRKONSERTER Möt våren med en konsert! Månadsblad april 2013 VÅRKONSERTER Möt våren med en konsert! askims församling www.svenskakyrkan.se/askim Gilla på Facebook: Askims församling: Askims kyrka, Mikaelskyrkan och Billdals kyrka GUDSTJÄNSTER

Läs mer

Kyrknytt. Hösten 2013

Kyrknytt. Hösten 2013 Kyrknytt Hösten 2013 I detta nummer informerar vi särskilt om Kyrkovalet den 15 september. I år är det extra viktigt att du röstar eftersom din röst påverkar vårt inflytande i det nya pastoratet! Jösta

Läs mer

PINGSTKYRKAN I SANDVIKEN PROGRAMBLAD JUNI-SEPTEMBER Vår VISION:

PINGSTKYRKAN I SANDVIKEN PROGRAMBLAD JUNI-SEPTEMBER Vår VISION: PINGSTKYRKAN I SANDVIKEN PROGRAMBLAD JUNI-SEPTEMBER 2018 Vår VISION: Vi vill vara en Jesuscentrerad församling som skapar en gemenskap mellan Gud och människor, där alla blir sedda och bekräftade, och

Läs mer

Årskrönika 2009 Församlingsbladet för Sankt Fransiscus församling, Segeltorp, Stockholm

Årskrönika 2009 Församlingsbladet för Sankt Fransiscus församling, Segeltorp, Stockholm Församlingsbladet för Sankt Fransiscus församling, Segeltorp, Stockholm Lucia Söndag den 13 december (Luciadagen) genomfördes luciahögtiden i gemenskap med Segeltorps Hembygdsförening och Sankt Mikaels

Läs mer

Internationell grupp

Internationell grupp Hela världen i Uppsala stift Foto: Kristina Strand Larsson Internationell grupp Vem har ansvar för församlingens internationella arbete? En enda kropp liksom kroppen är en och har många delar och alla

Läs mer

Däremot blev jag biskop själv för tjugo år sedan i sommar och nu sedan jag pensionerats har jag nog perspektiv på vad det är att vara biskop.

Däremot blev jag biskop själv för tjugo år sedan i sommar och nu sedan jag pensionerats har jag nog perspektiv på vad det är att vara biskop. En biskops uppdrag Snart ska ni nominera biskopskandidater. Om några veckor ska ni välja bland dem. Jag tänker inte ge er några råd om vem av kandidaterna ni ska rösta på. Däremot blev jag biskop själv

Läs mer

Medlemsbrev 2:2012. För styrelsen i Linköpings Domkyrkas Vänner

Medlemsbrev 2:2012. För styrelsen i Linköpings Domkyrkas Vänner Medlemsbrev 2:2012 Efter en kall vinter och vår så går vi nu mot en skön sommartid för rekreation och njutning. Sommaren är också en tid då vår Domkyrka erbjuder ett rikt och varierat utbud. Domkyrkokaplan

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL December 2018 Februari 2019

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL December 2018 Februari 2019 FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL December 2018 Februari 2019 Alla behövs! Hur ska det gå? Kommer vi att klara det här? Det är klart att vi ställer oss de frågorna, inte minst då utmaningarna

Läs mer

KALENDER SÖDERMÖRE PASTORAT. Februari 2019

KALENDER SÖDERMÖRE PASTORAT. Februari 2019 KALENDER SÖDERMÖRE PASTORAT Februari 2019 Söndag 3/2 Kyndelsmässodagen Uppenbarelsens ljus 10.00 Högmässa Ljungby kyrka Välsignelse av ljus, Ljungbykören, kyrkkaffe Bengt-Olof Roos, Lars Övrenius 11.00

Läs mer

MÖJLIGT Matt 19:26 PINGSTKYRKAN. Tollarp - Kristianstad. april - juni 2018

MÖJLIGT Matt 19:26 PINGSTKYRKAN. Tollarp - Kristianstad. april - juni 2018 april - juni 2018 Jesus såg på dem och sa: För människorna är det inte möjligt, men för Gud är allting MÖJLIGT Matt 19:26 PINGSTKYRKAN - Inget är omöjligt för Gud Matt 19:23 Jesus sade till sina lärjungar:

Läs mer