Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad"

Transkript

1 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger måndagen den 13 september 2010, kl Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Lars-Ove Jansson (S) Margareta Asserwall (S) Gert Raiml (V) Ragnar Menser (MP) Peter Joensuu (M), ersättare för Margareta Jarlstedt (M) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C) Per-Olov Ålander (C) Övriga närvarande Annika Eriksson, chef för medborgarservice Jan-Åke Hermansson, bitr kommundirektör Justerare Justeringens plats och tid Paragrafer Lars-Ove Jansson (S) och Peter Joensuu (M) Kommunledningsstabens kansli, Arvika den 17 september Underskrifter Sekreterare Annika Eriksson Ordförande Claes Pettersson Justerare Lars-Ove Jansson Peter Joensuu ANSLAG/BEVIS Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Arvika kommun, Kommunstyrelsen Förvaringsplats för protokollet Kommunledningsstabens kansli, Ö:a Esplanaden 5, Arvika Underskrift Utdragsbestyrkande

2 KS 169 Dnr KS 2010/ Avrapportering från utskottet Vård och omsorg t utgår.

3 KS 170 Dnr KS 2010/1 100 Verksamhetsuppföljning Kommundirektören redovisar pensionsmedelsförvaltningen till och med augusti Kommunstyrelsens beslut Pensionsmedelsförvaltningen läggs med godkännande till handlingarna.

4 KS 171 Dnr KS 2010/ Motion om renovering och återinvigning av minnessten över Per Anderssons födelse, Gösta Frödin (FP) Gösta Frödin (FP) föreslår i en motion att kommunen låter renovera minnesstenen i Öjerud till minne av Per Anderssons födelse samt att minnesstenen återinvigs vid en högtidlig ceremoni den 3 februari 2011 som ett led i Arvikas 100-årsfirande. Gösta Frödins motion den 18 maj Kommunfullmäktiges protokoll den 31 maj 2010, 97. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 18 juni Allmänna utskottets protokoll den 9 augusti 2010, 124. Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige ger Kommunstyrelsen/ Kommunförvaltningen i uppdrag att utreda förutsättningarna och möjligheterna att genomföra arrangemang i enlighet med Gösta Frödins motion. Motionen bifalles.

5 KS 172 Dnr KS 2010/ Motion om att tidigarelägga möjligheten för fullmäktigeledamöter att ställa en interpellation samt enkel fråga, Peter Söderström (S) Peter Söderström (S) föreslår i en motion att interpellationer och enkla frågor ska läggas in tidigare under fullmäktiges sammanträden. Peter Söderström anser att en passande tidpunkt för behandling av interpellationer och enkla frågor skulle vara direkt efter allmänhetens frågestund. Peter Söderströms motion den 1 juni Kommunfullmäktiges protokoll den 31 maj 2010, 98. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 21 juni Allmänna utskottets protokoll den 9 augusti 2010, 123. Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige bifaller motionen och beslutar att tidpunkten för interpellationer och enkla frågor ska läggas direkt efter allmänhetens frågestund. Motionen bifalles.

6 KS 173 Dnr KS 2009/ Medborgarförslag att bygga om bowlinghallens lokal till en stor motionshall I ett medborgarförslag föreslås att bowlinghallens lokaler i simoch sporthallen görs om till en stor motionshall. Medborgarförslag den 14 maj Kommunfullmäktiges protokoll den 25 maj 2009, 138. Samhällsbyggnad, miljö och service protokoll den 10 december, 137 Samhällsbyggnad, miljö och service tjänsteskrivelser den 1 juni 2009 och den 26 november Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige Efter Samhällsbyggnad, miljö och service utredning om lämplig verksamhet i före detta Sporthallens bowlinghall, så beslutades om att lokalerna ska användas till bordtennisverksamhet.

7 KS 174 Dnr KS 2010/ Medborgarförslag om anslagstavlor för ideella föreningar I ett medborgarförslag föreslås att Arvika kommun upprättar separata anslagstavlor för ideella föreningar. Särskilt påpekas vikten av en kulturtavla. Medborgarförslag den 26 april Kommunfullmäktiges protokoll den 26 april 2010, 73. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 2 juli Allmänna utskottets protokoll den 9 augusti 2010, 122. Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att Arvika kommun har ett flertal anslagstavlor utplacerade i centrala Arvika. Dessa är öppna för alla att använda för affischering. Vid behov rengörs tavlorna. Den centralt placerade kryssformade anslagstavla som är placerad vid torgets nordöstra hörn är en väl använd tavla. Där finns fyra ytor för affischering, varav två kommer att förses med en överliggande skyltning om att de renodlas för föreningsverksamhet. Genom den nybildade stadsmiljögruppens arbete i centrum kommer bland annat kommunens anslagstavlor löpande att ses över.

8 KS 175 Dnr KS 2010/ Medborgarförslag om cykelparkering I ett medborgarförslag föreslås att cykelparkeringen vid järnvägsstationen kompletteras med ytterligare cykelställ med bra låsmöjligheter. Medborgarförslag den 1 juni Verksamheten Samhällsbyggnad, miljö och service tjänsteskrivelse den 3 augusti Samhällsbyggnad, miljö och service protokoll den 19 augusti 2010, 63. Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige delar förslagsställarens synpunkt om vikten av att prioritera en förbättring av cykelparkeringen vid järnvägsstationen. Medborgarförslaget hänförs till pågående planering med parkeringspolicy samt utveckling kring järnvägsstationen med önskemål om att påskynda ärendet.

9 KS 176 Dnr KS 2009/ Medborgarförslag om befrielse från ensembleavgift för medlemmarna i Arvika Stadsmusikkår m. m. I ett medborgarförslag föreslås att Arvika Stadsmusikkår befrias från ensembleavgift och att Kommunala Musikskolan får uppräkna sin budgetram motsvarande bortfallet av denna intäkt. Medborgarförslag den 30 november Kommunfullmäktiges protokoll den 30 november 2009, 284. Verksamheten Lärande och stöds tjänsteskrivelse den 1 september Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige I olika kommuner runtomkring i Sverige så stöds amatörorkestrar med t ex betald tid för de lärare i musik-/kulturskola som medverkar eller så får ensemblerna en större ekonomisk uppbackning. I Arvika har det skett i den form att man genom Musikskolan ordnat lokaler och ledare för de körer och ensembler som har blandat vuxna och ungdomar. I arbetet med strategisk plan och budget 2010 har utskott och förvaltning försökt minska konsekvenserna av budgetanpassningar för barn och ungdom. En av åtgärderna var att höja ensembleavgifterna för vuxna. Att ta bort ensembleavgiften ses därför inte som möjligt.

10 KS 177 Dnr KS 2010/ Förslag angående försäljning av villatomter och prissättning i äldre planområden Enligt beslut i kommunstyrelsen den 11 juni , togs principbeslut att villatomter inte skulle säljas på andra villkor än att kravet att uppföra bostadsbyggnad ska uppfyllas. Motivet var att det var brist på villatomter i kommunen. Nu har tillgången på villatomter förbättrats. Med detta som bakgrund föreslås att köp av hel eller del av villatomt utan krav på byggnadsskyldighet ska vara möjligt under förutsättning av att särskilda skäl föreligger. Särskilda skäl kan vara att den aktuella tomten sedan lång tid ligger obebyggd i ett övrigt bebyggt område, eller att tomten är svår att bebygga. Verksamheten Samhällsbyggnad, miljö och service tjänsteskrivelse den 6 juli Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att 1. Kommunstyrelsens beslut den 11 juni 2007, 117 om kravet på byggnadsskyldigheten vid försäljning av tomter i områden med äldre detaljplaner upphävs. 2. Om särskilda skäl föreligger ges möjlighet att i äldre planområden köpa hel eller del av villatomt utan krav på byggnadsskyldighet, till gällande tomtpris och v/a-taxa. 3. Beslutanderätten och undertecknande av överlåtelsehandlingar för försäljning av hel eller del av tomt i äldre planområden utan krav på byggnadsskyldighet, delegeras till verksamhetschefen för Samhällsbyggnad, miljö och service. Kommunfullmäktige beslutar att den prissättning på villatomter som finns idag gäller tillsvidare.

11 KS 178 Dnr KS 2010/ Försäljning av fastigheten Kägelbanan 13, Arvika En förfrågan har inkommit från ägarna till grannfastigheten till tomten Kägelbanan 13, Repslagaregatan 22 B om att få köpa tomten. Förfrågan om att få dela den aktuella tomten har funnits tidigare. Vid den senaste förfrågan beslutade kommunstyrelsen den 15 oktober att tomten skulle lämnas till försäljning genom mäklare. Tomten har sedan detta beslut varit till salu hos mäklare och senare på kommunens hemsida. Trots att tomten marknadsförts under lång tid har den inte sålts. En orsak till detta är sannolikt tomtens inklämda läge i en stark sluttning. Med detta som bakgrund bedöms att särskilt skäl finns att sälja tomten utan krav på byggnadsskyldighet. Ett förslag till köpekontrakt har tagits fram som innebär att fastigheten säljs främst för att ge bättre utrymme för den verksamhet som bedrivs på grannfastigheten. Köpeskilling om kronor har reducerats från tidigare pris kronor på grund av svårigheten att få den såld. Verksamheten Samhällsbyggnad, miljö och service tjänsteskrivelse den 13 augusti Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige 1. Godkänna köpekontraktet för försäljning av fastigheten Kägelbanan 13 till köpeskillingen om kronor utan krav på byggnadsskyldighet. 2. Uppdra till kommunstyrelsens ordförande Claes Pettersson och tf verksamhetschef Ulf Richardson att underteckna köpehandlingarna.

12 KS 179 Dnr KS 2010/ Hantering av ärenden enligt lagen om lägenhetsregister Lagen om lägenhetsregister trädde i kraft den 1 juli 2010 och innebär i korthet att alla bostadslägenheter (per fastighet) ges specifika nummer. Det gäller både flerbostadshus och småhus. Lantmäteriet har ansvarat för uppbyggnaden och insamlingen av grundmaterialet för registret medan kommunen ska ansvara för ajourhållningen av registeruppgifterna. Kommunen fastställer belägenhetsadress för varje entré och lägenhetsnummer för varje lägenhet. Med anledning av ovanstående behöver Kommunfullmäktige fatta beslut om vilken nämnd som ska hantera ärenden enligt lagen om lägenhetsregister. Uppgiften kan inte ligga på den nämnd som ansvarar för fastighetsägande och fastighetsförvaltning i kommunen då nämnden har rätt att förelägga fastighetsägare att komma in med uppgifter (en nämnd kan inte förelägga sig själv). Uppgiften föreslås därför läggas på Myndighetsnämnden. Myndighetsnämndens reglemente föreslås revideras genom ett tillägg sist i 1. Samhällsbyggnad, miljö och service tjänsteskrivelse den 30 juli Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att ansvaret att hantera ärenden enligt lagen (2006:378) om lägenhetsregister ska ligga på Myndighetsnämnden samt fastställa förslag till revidering av Myndighetsnämndens reglemente 1.

13 KS 180 Dnr KS 2010/ Skolverket, mottagande av statsbidrag till lärarfortbildning våren 2010 Skolverket har med stöd i förordning (2007:222) om statsbidrag för fortbildning av lärare beslutat att tilldela Arvika kommun kronor för våren Skolverkets beslut den 21 juni Utskottet Lärande och stöds protokoll den 11 augusti 2010, 104. Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige tar emot beviljat statsbidrag om kronor till fortbildning av lärare.

14 KS 181 Dnr KS 2010/ Avyttring av bostadsrätt i fastigheten Snickaren 13 Kommunstyrelsen beslutade den 17 maj 2010, 101, att successivt sälja de två bostadsrätter som finns i stiftelsen Blomsterfonden. Verksamheten för Lärande och stöd har haft lägenheten i Snickaren 13 för uthyrning men den har varit ledig en tid. Bostadsrätten har ett rum och kök och finns på Jakobsgatan 11 B. Lägenheten är i renoveringsbehov. Utan föregående av upprustning har lägenheten varit till försäljning genom mäklare under slutet av juli och början av augusti. Ett förslag till köpekontrakt har tagits fram som innebär att kommunen säljer bostadsrätten för en köpeskilling om kr. Samhällsbyggnad, miljö och service tjänsteskrivelse den 16 augusti Allmänna utskottets protokoll den 23 augusti 2010, 131. Kommunstyrelsens beslut 1. Godkänna förslag till köpekontrakt för bostadsrätten i fastigheten Snickaren 13 till en överenskommen köpeskilling om kr. 2. Uppdra till kommunstyrelsens ordförande Claes Pettersson och tf verksamhetschef Ulf Richardson att underteckna köpehandlingarna.

15 KS 182 Dnr KS 2010/ Medborgarförslag om miljövänliga hundbajspåsar I ett medborgarförslag föreslås att hundägare i Arvika kommun ska få miljövänliga hundbajspåsar gratis. Medborgarförslag den 19 april Verksamheten Samhällsbyggnad, miljö och service tjänsteskrivelse den 2 juli Utskottet Samhällsbyggnad, miljö och service protokoll den 19 augusti 2010, 61. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen instämmer i att det är viktigt att om möjligt använda miljövänliga hundbajspåsar. Kommunstyrelsen har idag inte möjlighet att dela ut hundbajspåsar och kunna genomföra omhändertagandet av dem på ett sådant sätt att det blir ett miljövänligt resultat.

16 KS 183 Dnr KS 2010/ Medborgarförslag om fler cykelställ i centrum av Arvika I ett medborgarförslag föreslås att centrum kompletteras med ytterligare cykelställ. Medborgarförslag den 17 maj Verksamheten Samhällsbyggnad, miljö och service tjänsteskrivelse den 3 augusti Utskottet Samhällsbyggnad, miljö och service protokoll den 19 augusti 2010, 62. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen delar förslagsställarens synpunkter om vikten av goda parkeringsmöjligheter i centrum för cyklar. Medborgarförslaget hänförs till pågående planering angående parkeringspolicy samt utveckling kring järnvägsstationen med önskemål om att påskynda ärendet.

17 KS 184 Dnr KS 2010/ Förfrågan om ändring av jaktarrende Styrelsen i Näbbols Viltvårdsområde (VVO) har inkommit med en förfrågan om att få överta jaktarrendet på kommunens fastighet Billingsberg 2:1 i Stavnäs. Idag innehar en privatperson arrendet som omfattar 130 ha småvilt- och älgjakt. Arrendeansökan från Näbbols Viltvårdsområde den 14 april Skrivelse från nuvarande arrendator den 3 augusti Verksamheten Samhällsbyggnad, miljö och service tjänsteskrivelse den 6 juli Utskottet Samhällsbyggnad, miljö och service protokoll den 19 augusti 2010, 60. Skrivelse komplettering från nuvarande arrendator den 9 september Kommunstyrelsens beslut t återremitteras till verksamheten Samhällsbyggnad, miljö och service för komplettering.

18 KS 185 Dnr KS 2010/ Granskning av kommunens insatser för att förebygga drogmissbruk bland ungdomar KPMG har fått i uppdrag av de förtroendevalda revisorerna i Arvika kommun att se närmare på hur kommunen arbetar för att förebygga drogmissbruk bland ungdomar. I granskningsarbetet har det även ingått att beskriva omfattningen och innehållet i det förebyggande arbete som bedrivs. KPMG:s granskningsrapport den 31 maj Verksamhetschefens yttrande den 18 juni Verksamhetschefens yttrande den 1 juli Utskottet Lärande och stöds protokoll den 11 augusti 2010, 106. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen godkänner yttrandet och översänder detsamma till Kommunrevisionen.

19 KS 186 Dnr KS 2010/ Projekt Confetti i Dottevik, ansökan om medel Flyktingenheten ansöker om kronor för att bedriva projektet Confetti i Dottevik. Tanken är att Arvika kommun tillsammans med Svenska kyrkan ska bedriva grannskapsarbete i bostadsområdet Dottevik. Avdelningschef, FoL, ansökan den 14 juni Utskottet Lärande och stöds protokoll den 11 augusti 2010, 107. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beviljar kronor för anställning av en personal i två år till projekt Confetti i Dottevik. Pengarna tas ur Migrationsverkets statliga medel som inte tidigare tagits i anspråk. En återredovisning av projektet lämnas till Utskottet Lärande och stöds första sammanträde juni 2011 samt till Kommunstyrelsen.

20 KS 187 Dnr KS 2010/ Redovisning av ej verkställda beslut enligt 9 och rapportering enligt 28 f-g LSS samt enligt 4 kap 1 och rapportering enligt 16 kap 6f SOL Kommunen har skyldighet att till Socialstyrelsen rapportera in gynnande beslut som ej verkställts inom tre månader från beslutsdatum. Under andra kvartalet 2010 har verksamheten Vård och omsorg (ÄO) tre beslut och (LSS) sju beslut som ej verkställts. Kvartalsrapport, ÄO, LSS, IFO andra kvartalet Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen tar del av anmälan om ej verkställda beslut enligt 9 och rapportering enligt 28 f-g LSS samt enligt 4 kap 1 och rapportering enligt 16 kap 6f SOL för andra kvartalet 2010.

21 KS 188 Dnr KS 2010/ Ansökan om yrkeshögskoleutbildning, arbetsnamn Fordonsmekaniker inom el- och hybridteknik, 100 YH-poäng under 20 veckor med start hösten 2011 Den 15 juni 2010 startar årets stora ansökningsomgång för utbildningsanordnare som vill bedriva utbildning inom ramen för yrkeshögskolan med start hösten 2011 eller våren Arvika Näringslivscentrum föreslår en ny yrkeshögskoleutbildning till Fordonselektriker inom el- och hybridteknik. Utbildningen omfattar 100 Yh-poäng och ska bedrivas på deltid, 50 %, under ett år. Kursstarter planeras i augusti 2011 och i augusti 2012 med 20 studieplatser vid varje antagningstillfälle. Ansökan ska vara Myndigheten för yrkeshögskoleutbildning tillhanda senast den 15 september Muntlig information. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen ansöker om att få starta en yrkeshögskoleutbildning till Fordonselektriker inom el- och hybridteknik i augusti 2011 och i augusti 2012 med 20 studieplatser vid varje antagningstillfälle.

22 KS 189 Dnr KS 2010/ Ansökan för statsbidrag för yrkesvux 2011 Skolverket har inbjudit kommunen att utöver ordinarie verksamhet inom den kommunala vuxenutbildningen ansöka om statsbidrag för att bedriva yrkesinriktad gymnasial vuxenutbildning. Rektor för Vuxenutbildningen föreslår att Arvika kommun ansöker om statsbidrag för yrkesvux 2011 med totalt kronor för sammanlagt 157 studieplatser. 125 årsstudieplatser á kronor, kronor, inom Handel och administration, Omvårdnad, Hotell och restaurang, Industri (CNC och svets), Fordon (truckförare), Fordon och el (fordonsel) samt 32 deltagarplatser á kronor, kronor inom persontransport (bussförarutbildning). Ansökan ska vara Skolverket tillhanda senast den 21 september Skolverkets information den 9 juli Avdelningschefen FoL, beslutsunderlag den 3 september Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen ansöker om statsbidrag för yrkesvux 2011 med kronor.

23 KS 190 Dnr KS 2010/ Anmälan av delegeringsbeslut Allmänna utskottets protokoll den 9 augusti och 23 augusti samt ärenden enligt bifogade listor.

24 KS 191 Dnr KS 2010/ Anmälningsärenden Listan den 13 september 2010 över anmälningsärenden läggs till handlingarna.

25 KS 192 Dnr KS 2010/ Teckningsanmälan av förlagslån till Kommuninvest ekonomisk förening Från Kommuninvest Ekonomisk förening föreligger en inbjudan om att teckna en del i föreningens förlagslån. Erbjudandet kan endast utnyttjas av medlemmarna. Kommunfullmäktige fattade , 130, beslut om att teckna förlagslån. Kommunfullmäktiges protokoll den 30 augusti 2010, 130. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen verkställer kommunfullmäktiges beslut om att teckna förlagslån till Kommuninvest Ekonomisk förening.

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.10 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare för Inger Hjerpe

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-10.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Utskottet Samhällsbyggnad, miljö och service 2010-10-21 101 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl. 14.00-16.15 Beslutande Ledamöter Inger Hjerpe, ordförande (S) Nils-Gunnar Andersson (S) Pia Embretsen

Läs mer

Claes Pettersson, ordförande (S)

Claes Pettersson, ordförande (S) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, måndagen den 9 november kl. 14.00 16.15 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Hans Forssell

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl. 15.30 16.00. Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Lars-Ove Jansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 11.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson, Ordförande (S) Aina Wåhlund, Vice

Läs mer

Arvika kommun, allmänna utskottet

Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 8.30-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, Allmänna utskottet

Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Lilla sessionssalen, klockan 08.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Aina Wåhlund (S), ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) ersätter Claes Pettersson (S) Sten

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) kl 08.30-11.30 Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Anna Wikstrand, utvecklingschef

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Anna Wikstrand, utvecklingschef Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström (s), ersätter Claes Axelson (v)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Samhällsbyggnad, miljö och service 2010-04-20 28 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl. 14.00-16.45 Beslutande Ledamöter Inger Hjerpe, ordförande (S) Nils-Gunnar Andersson (S) Torgny Danielsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

Utskottet lärande och stöd

Utskottet lärande och stöd Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.20 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund (S), ordförande Peter Joensuu (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00, 13.15-15.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S), ej 25 och

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 08.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) Mona Smedman

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 13.15-16.05 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lisbeth Öjstrand,

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 117 Anna Wikstrand, utvecklingschef 121

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 117 Anna Wikstrand, utvecklingschef 121 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Lars-Ove Jansson (s), ersätter Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.45 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund, Ordförande (S), ej 64 Henrik Axelsson, 1:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Beslutande Ledamöter Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, måndagen den 15 mars 2010, kl. 14.00-16.30 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2013-05-16 38 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 16.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Börje Wahlund

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.15 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson (V) Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.30-17.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, allmänna utskottet

ANSLAG/BEVIS Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 08.30-12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

Arvika kommun, allmänna utskottet

Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 8.30-11.25 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (S), 176-177, 179-182 Mari-Louis Johansson (S), ersättare för Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.00-17.00 Beslutande Ledamöter Aina Whålund Ordförande (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt (S) Peter Joensuu (M) Lars-Ove Jansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Samhällsbyggnad, miljö och service 2010-11-11 108 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl. 14.00-15.30 Beslutande Ledamöter Inger Hjerpe, ordförande (S) Elisabeth Hjalmarsson (S) ersättare för

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.40 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (13)

Sammanträdesprotokoll 1 (13) Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 17.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Mikael Jareke, kommundirektör Anna Wikstrand, bitr. kommundirektör Mattias Thorängen, sekreterare. Mattias Thorängen.

Mikael Jareke, kommundirektör Anna Wikstrand, bitr. kommundirektör Mattias Thorängen, sekreterare. Mattias Thorängen. Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 08.30 10.00 Peter Söderström (S), ordförande Aina Wåhlund (S),

Läs mer

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C)

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 11.40 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare ANSLAG/BEVIS. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare ANSLAG/BEVIS. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark (m) Mona

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad. Allmänna utskottet

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad. Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes

Läs mer

Annika Eriksson, kommunsekreterare Gunnar Tidemand, kommundirektör JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör

Annika Eriksson, kommunsekreterare Gunnar Tidemand, kommundirektör JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-10-08

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-10-08 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 08.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) (c) Gösta

Läs mer

Kommunledningsstabens kansli

Kommunledningsstabens kansli Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Ylöjärvi, kl. 08.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Anders Söderström (s), ersättare för Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, måndagen den 29 november 2010, kl 14.00-15.55. Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen klockan 08 30-11 00 Beslutande Aina Wåhlund ordförande (s) Anders Söderström (s), ersätter Claes Pettersson (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Anders Söderström (s), ersättare för Sten Fransson (s) Claes Axelson (v)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2010-11-18 99 Plats och tid AKKVA, kl. 13.15-16.30 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande S Kerstin Svensson S Margareta Jarlstedt M Hans Forssell S Maria Rönnehäll S

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef 132 Anna Wikstrand, utvecklingschef 143

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef 132 Anna Wikstrand, utvecklingschef 143 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.30 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström (s), ersätter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.30-17.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Emelie Asplund (S) ersättare för Lars-Ove Jansson (S) kom kl 14.05

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Utskottet Lärande och stöd 2009-02-04 17 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, klockan 13 00-16 30 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Carina Bönström (S)

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 79

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 79 Plats och tid Hillringsberg, REC Scamnodule AB kl 0830-1200 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd (7)

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd (7) Utskottet Lärande och stöd 2009-01-07 1 (7) Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, klockan 08 00-10 20 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s) Lisbeth Öjstrand (fp) Ulf Westlund

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s), ersätter Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2010-03-18 30 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-17.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande (S) Kerstin Svensson (S) Peter Jouensuu (M) Hans Forssell (S) Maria Rönnehäll

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2012-08-16 74 Plats och tid Beslutande Ledamöter Garvaren röd, kl13.15-17.00 Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset kl 8.30-12.00, 13.00-15.45 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson (S) Margareta Asserwall

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Utskottet Lärande och stöd 2009-08-05 122 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl. 08:00-11:00 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Ulf Westlund (S) deltar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2013-02-21 10 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 17.10 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Börje Wahlund (M) Harry Eklöf

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Lärande och stöd 2012-02-08 38 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.00-17.15 Beslutande Ledamöter Aina Wåhlund (S), ordförande Carina Bönström (S) ersättare för Lars-Ove

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140 Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl. 08:00-15:50 Beslutande Övriga deltagande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.40 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare för Inger Hjerpe

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesrum Kongsvinger Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesrum Kongsvinger Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 12.15 Peter Söderström (S), ordförande Aina Wåhlund (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-08-19 213 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2010-04-15 41 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-17.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande (S) Rikard Dahlin ers. för Kerstin Svensson (S) Peter Joensuu (M) ers.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika Onsdagen den 2 maj kl 13.00 16.30 Aina Wåhlund Ordförande (S) Lisbeth Öjstrand (FP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 11.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund, Vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-09-02 223 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Utskottet Lärande och stöd 2009-04-01 52 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, klockan 13.00-17.30 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 14.00-16.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson (S) Margareta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesrum Kongsvinger, Stadshuset, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.00 16.20

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesrum Kongsvinger, Stadshuset, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.00 16.20 Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Stadshuset, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.00 16.20 Aina Wåhlund, ordförande (S) Lisbeth

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00, Räddningstjänstens lokaler, Arvika, kl. 13.15-15.10 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande, ej 115 Aina Wåhlund (S),

Läs mer

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2013-11-18 76

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2013-11-18 76 Plats och tid Scandic Winn, Karlstad, kl 9.15-11.30 2013-11-18 76 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande Ann-Sofie Alexandersson, vice ordförande Peter Joensuu, vice ordförande Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Beslutande Ledamöter Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika Onsdagen den 20 februari kl 08.00 12.00 Aina Whålund Ordförande (S) Margaretha von Wachenfeldt (S) Peter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-9.30 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson (V) Jan

Läs mer

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C)

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 10.20 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Evelina Lilja, sekreterare Kerstin Hallgren, controller Anne-Louise Jansson, avdelningschef.

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Evelina Lilja, sekreterare Kerstin Hallgren, controller Anne-Louise Jansson, avdelningschef. Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Jonas Ås (S) Maria

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Evelina Lilja, sekreterare Mia Johansson, enhetschef Jenny Österberg, skolskjutssamordnare, 54. Stefan Jonsson. Utskottet lärande och stöd

Evelina Lilja, sekreterare Mia Johansson, enhetschef Jenny Österberg, skolskjutssamordnare, 54. Stefan Jonsson. Utskottet lärande och stöd Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.30 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund, ordförande (S) Peter Joensuu, 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Arvika Näringslivscentrum, sammanträdesrum Sadelmakarn kl Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Arvika Näringslivscentrum, sammanträdesrum Sadelmakarn kl Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Plats och tid Beslutande Arvika Näringslivscentrum, sammanträdesrum Sadelmakarn kl. 18.30 19.00 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Lars-Ove

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (6)

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Allmänna utskottet

Allmänna utskottet Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl. 08.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark

Läs mer

Margareta Jarlstedt. Kommunledningsstabens kansli, Arvika den. ARVIKA KOMMUN, Utskottet Vård och omsorg

Margareta Jarlstedt. Kommunledningsstabens kansli, Arvika den. ARVIKA KOMMUN, Utskottet Vård och omsorg Utskottet Vård och omsorg 2008-06-18 58 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Skive, klockan 13.15-16.40 Beslutande Sten Fransson, ordförande (s) Kerstin Svensson, vice ordförande (s) Margareta Jarlstedt,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Beslutande Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.00-17.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Anders Söderström(s) ersätter Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Utskottet Lärande och stöd

ARVIKA KOMMUN, Utskottet Lärande och stöd Utskottet Lärande och stöd 2008-01-09 1(10) Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, klockan 08 30-12 00 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (s) 1, 08 30-09 30 Lars-Ove Jansson (s) Lisbeth Öjstrand (fp)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Samhällsbyggnad, miljö och service 2010-01-21 1(8) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl. 14.00-15.30 Beslutande Ledamöter Inger Hjerpe, ordförande (S) Nils-Gunnar Andersson (S) Torgny Danielsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.00 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson (V) Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset sammanträdesrum Kongsvinger, kl 08.30-16.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.30-17.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Verkstaden sal C, kl 13:30-16.00 Beslutande Ledamöter Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt (S) Carina Bönström (S) ersättare

Läs mer

Kommunstyrelsen (336) Håkan Jivesand (s) ers för Claes Pettersson (s) Aina Wåhlund (s), ordförande Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s)

Kommunstyrelsen (336) Håkan Jivesand (s) ers för Claes Pettersson (s) Aina Wåhlund (s), ordförande Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Kommunstyrelsen 2007-11-12 319(336) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, klockan 14 00-16 00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Håkan Jivesand (s) ers för Claes Pettersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Henrik Axelsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika onsdagen den 2 oktober, kl 13.00-15.45 Aina Wåhlund Ordförande (S) Lisbeth Öjstrand

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Utskottet Lärande och stöd 2009-10-14 177 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl. 08.00-17.20 Beslutande Aina Wåhlund, (S), ordförande Carina Bönström (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP)

Läs mer

Utskottet lärande och stöd

Utskottet lärande och stöd Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Kim Hedengård (V), ersättare

Läs mer

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Johan Åkerman, sekreterare Malin Linell, musikledare 38. Johan Åkerman

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Johan Åkerman, sekreterare Malin Linell, musikledare 38. Johan Åkerman Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 08.00 11.15 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund, Ordförande (S) ej 36 Lars-Ove Jansson, Vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Lena Kandergård (S), 1:e vice ordförande Börje Wahlund (M),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika onsdagen den 4 september, kl 13.00-17.20 Aina Wåhlund Ordförande (S) Lisbeth Öjstrand

Läs mer