Text: Sven-Erik Wikström Foto: Inger Kåberg Johansson.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Text: Sven-Erik Wikström Foto: Inger Kåberg Johansson."

Transkript

1 SPF Seniorerna Aktiv, Arboga hade 14 dec 2016 månadsmöte med bl.a. Luciatablå. Mötet inleddes med att gamla som nya deltagare hälsades välkomna av ordförande Margaretha Jurstrand. Hon informerade sedan om senaste KPR-mötet, där informationen varit bristfällig avseende bygget av det nya äldreboendet. Dock framkom det att platsen för det nya boendet ev. skulle uppföras vid Åbrinken. Beslut skulle tas senare idag. Vidare att nästa års programblad skulle komma oss tillhanda under vecka 1 nästa år. Därefter sammanfattade hon vad som hänt sedan förra mötet, vad avser resor till olika platser samt underhållningar. Mycket uppskattat var underhållningen med Divine på Forum i Köping. Bengt-Åke Pålsson tog nu scenen i besittning och förrättade dragning på bildpasset och aktivitetskortet. Vinsterna bestod av trisslotter. Dagens förtäring bestod av en riktigt god julgröt som tillagats av Inger Kåberg Johansson, som hon kokat hemma i sin bostad. Ett jättejobb. Ett stort tack från oss Inger. Klubbmästeriet har även dom varit flitiga och ordnat med skinksmörgåsar och kaffe. Gröt och smörgåsar till c:a 150 personer medför en hel del jobb. Ett stort tack till er alla som hjälpt till med dukning och servering. Per Johansson deklamerade ett par dikter, bl.a. Tomten med sedvanlig ackuratess. Därefter kom Lucia med tärnor och intog scenen. Under ledning av Anna Ytterberg framförde de sångerna synnerligen väl. De sjöng i stämmor med mycket klara röster. De fick även göra ett extranummer. Då sjöng de en sång skriven av barn från Etiopien som heter Salaam vilket betyder Fred, Kärlek och Glädje. Sången framfördes på originalspråk. Mycket uppskattat. Applåderna blev långa. Margaretha tackade så mycket för det gångna året och hälsade oss välkomna till nästa månadsmöte den 18/1 17 då vi kommer att underhållas av trubaduren Lars Håkansson Text: Sven-Erik Wikström Foto: Inger Kåberg Johansson.

2 Månadsmöte med SPF Seniorerna Aktiv, Arboga. Mötet inleddes med att ordförande Margaretha Jurstrand hälsade alla välkomna till novembermötet. Hon hälsade särskilt Generationskören under ledning av Lars Jauring hjärtligt välkomna. Antalet sångare var mellan stycken, så hela scenen fylldes. Även våra nya medlemmar uppmärksammades. Kören inledde sitt uppträdande med en gammal klassiker som Elvis sjöng på sin tid (Good Luck Charm) och fortsatte sedan med Fats Dominos gamla slagnummer Blue Berry Hill. Anne Allard sjöng solo Proud Mary av John Fogarty. Även den fina balladen Cotton Fields framfördes. Fler gamla godingar framfördes till publikens förtjusning som visades med handklappning i rätt takt. Jauring omförmälde då att alla hade klarat provet för att bli medlemmar i kören. Hela framträdandet var mycket uppskattat. Sedvanlig kaffedrickning följde därpå. Till kaffet serverades en god smörgås. Vi får tacka klubbmästeriet som alltid lyckas med sitt uppdrag. Ordföranden fortsatte att informera om att vi snart ska få utbildning i HLR lite längre fram i tiden. Vi fick även en påminnelse om att försöka värva nya medlemmar till föreningen. Ingen Kåberg Johansson informerade om att man nu håller på att lansera en ny hemsida 1 december och att den till en början kommer att vara lite torftig innan allt kommer på plats. Ha överseende! Den gamla går dock att läsa under november, men inte redigera. Reeseansvarig Marianne Åhlander informerade om 2017 års resor som i stort sätt är bestämda. Det är både resor i repris och nya lite exklusiva resmål. Vi väntar med spänning på nya häftet som kommer på nyåret. Bengt-Åke Pålsson påminde om Öppet Hus på Arboga Gym samt att fylla i Aktivitetskorten och Bildpasset för inlämning till decembermötet. Kanske vinner man en trisslott! Information om våra rättigheter ang. mediciner när man uppnått en ålder av 75+ gavs av Agneta Mellgren. Hon meddelade också att man kunde beställa tid på apoteket och där få

3 råd och upplysning av en farmaceut om hur medicinerna skall intas så att de inte motarbetar varandra bl.a. Trafikansvarig Bernt Mellgren berättade om arbetet i trafiksäkerhetsrådet. Han hade framfört vårt önskemål om utdelning av broddar till oss pensionärer. Detta hade inte beviljats. Mötet avslutades med lottdragning där högsta vinsten var presentkort på 200: - hos Arboga centrumförening. Vi tackar SPF Seniorerna Aktiv för en trevlig eftermiddag. Text: S-E Wikström Foto: Inger Kåberg Johansson Månadsmöte med modevisning SPF Seniorerna Aktiv Arboga hade den 19/10 månadsmöte med modevisning. Allt inleddes med att ordf. Margaretha Jurstrand hälsade alla välkomna till mötet. Innan modevisningen informerade hon om olika aktiviteter som ligger framför oss. Bl.a. att det kommer att bli fredagsdans till Sterners med början den 11/11 kl Vi får också komma till Arboga gym den 23 november mellan kl då det blir föreläsning, cirkelpass och fika. Även Actic kommer att bjuda in SPF lite längre fram. Barbro Holst meddelade att hörseldagen hade blivit framflyttad men datum ännu inte var bestämt. Vi ska vara uppmärksamma på annons i lokalpressen. Det händer mycket mer, så gå in på vår hemsida och se efter. Därefter började modevisningen där våra egna mannekänger visade upp höstens och vinterns mode från TEHÅ:s, Titt-In, ModeNytt och POPS.

4 Allt till musik framförd av Leif Lindqvist. Eftersom vi befann oss i IOGT-lokalen fanns ingen catwalk, varför mannekängerna måste gå ut på golvet mellan borden och visa upp kläderna. Detta upplevdes bra av publiken, eftersom de då kunde se kreationerna på nära håll och t.o.m. få känna på kläderna. Även scenen, vilken dekorerats med blommor från Bellis, användes vid presentationen av plaggen. Det fungerade riktigt bra. Mannekängerna gjorde ett riktigt bra jobb.

5 Efter modevisningen var det lottdragning med presentkort från centrumaffärerna som vinster. Trafikansvarig Bernt Mellgren påminde om att vi inte får glömma att sätta på oss reflexerna och se till att halkskydden är i prima skick eftersom höstmörkret inträffat. Ett stort tack till klubbmästeriet som brett smörgåsar till ca 150 personer. Text: Sven-Erik Wikström Foto: Inger Kåberg Johansson Irländsk musik för SPF Seniorerna Aktiv på månadsmötet 21 september 2016 SPF Seniorerna Aktiv Arboga hade andra månadsmötet innevarande höst, men vi var för första gången bänkade i IOGT-lokalen på Storgatan. Detta p.g.a. renoveringen av Medborgarhuset. Men detta gick också väldigt bra, trots att lokalen är något mindre. Mötet öppnades av ordförande Margareta Jurstrand som hälsade oss alla 98 st välkomna, särskilt de fyra nya medlemmar som infunnit sig. Hon hälsade samtidigt dagens artister Deborah Henriksson och Mats Nyman från Västerås välkomna. Margareta informerade om KPR-mötet och att hon framfört att vi i föreningen ville vara delaktiga när det nya omsorgsboendet planerades. Den 5 8 september hade en vandring i Sälenfjällen anordnats och det hade varit 19 deltagare. Ansvariga för detta var Eva och Thomas Ansanius. Vandringen var mycket lyckad och önskemål framfördes att detta skulle återkomma nästa år.

6 Resan tillsammans med SPF-medlemmar i Köping och Kungsör till Toscana var också lyckad, med besök på vingårdar i närheten av Pisa, där god italiensk mat avnjöts. DM i golf har också spelats och vi gratulerar Ylva Martinsson till segern i damklassen. Barbro Holst informerade om att det kommer att bli s.k. hörseldag längre fram i höst, då man kan få lära sig att på olika sätt testa sin hörsel. Annonsering om detta kommer i tidningen. En felskrivning har inträffat ang. Hjalmarrevyn kommande vår. Sista anmälningsdag är den 11/ , och föreställningen är lördagen den 18 februari Dagens sångartist Deborah Henriksson kommer från USA, men är bosatt i Sverige sedan många år. Hon skriver sina texter själv och dessa rör sig inom keltisk/country och folkmusik. Hon har spelat och turnerat i USA, Irland, Österrike och Sverige. Hon har gett ut 4 st album och det 5:e är på väg. Melodierna var av en stillsam ton och njutbar för örat. Hennes musik spelas flitigt på radiostationer världen över i bl.a. USA, Kanada, Frankrike, Kina, Italien och Australien. För musiken svarade Mats Nyman. Det var en annorlunda upplevelse. Mycket uppskattad. Margareta avslutade mötet med att tacka alla som kommit och påminde om nästa månadsmöte som är den 19 oktober då det blir modevisning med egna mannekänger. Text: S-E Wikström Foto: Inger Kåberg Johansson

7 Upptaktsmöte för SPF Seniorerna Aktiv 17 augusti 2016 I år förlades upptaktsmötet till Vinbäcken i Arboga. Mötet öppnades av ordförande Margaretha Jurstrand och hon hälsade alla välkomna till mötet. Innan detta hade de som ville kunnat gå en tipspromenad där man skulle lista ut vilka maträtter som avsågs i olika recept. Högsta vinsten bestod naturligtvis av en kokbok som vi fått i samband med Sparbanken Västra Mälardalens bidrag till hjärtstartare.

8 Angående hjärtstartaren informerade Margaretha att den kommer att följa med oss vid våra månadsmöten och en del andra aktiviteter. Det kommer också att erbjudas utbildning i HLR för alla medlemmar under sen höst och kommande vår. Margaretha påminde också om informationsmötet den 23/8 kl i Vuxenskolans lokaler angående resan till Toscana den september. Det rekommenderas att vi läser programhäftet för hösten där det har kommit till ett par nya aktiviteter, bl.a. stickkafé och ljugarbänken. Friskvårdsgruppen puffade också för olika aktiviteter under hösten. Bl.a. vandring som kommer att ske antingen vid Säterbo eller bakom gamla Nalles. Platsen kommer att meddelas vid månadsmötet nästa gång och på vår hemsida. Vid mötet serverades också lunch bestående av en silltallrik till förrätt och lax till huvudrätt. Maten tillagad och serverad av Stadskällaren. Vid kaffet avnjöts underhållning av musikanterna Kajsa och P-O från Kumla. Båda duktiga att spela, och Kajsa berättade, med en härlig värmländsk dialekt, om olika saker som inträffat under deras korta äktenskapliga samvaro. Dessa lockade till många skratt.

9 Mötet avslutades med att Margaretha tackade alla 90 närvarande för denna gång och påminde om att nästa månadsmöte blir i IOGT-lokalen på Storgatan onsdag 21 september, med anledning av att Medborgarhuset är under reparation. Text: Sven-Erik Wikström Foto: Inger Kåberg Johansson SPF Seniorerna Aktiv Arbogas månadsmöte 18 maj 2016 Ordförande Margaretha Jurstrand hälsade ett nittiotal medlemmar och dagens underhållare, Duo Grande, välkomna till vårens sista månadsmöte.

10 HRF Hörselskadades Riksförbund, inbjuder intresserade till hörselträffpå Soludden lördag 4 juni. Gratis buss avgår från resecentrum. Anmälan till Bertil Strutz. Mer information kommer i annons i Arboga Tidning. Inför hösten planerar Birgit Johansson att starta två nygamla cirklar, Musik för mig och kanske för dig och en berättarcirkel, Ljugarbänken. Fler får plats i Skriv med oss och Hjärngympa. Agneta Mellgren avser att starta cirkeln, Försök inte lura mig, filmsnuttar och diskussioner kring bedrägerier mot äldre. Hon planerar också en ny omgång med cirkeln, Må bra med eller utan läkemedel. Till slut påminde Agneta om stroketestet AKUT. A Ansikte: be personen le och visa tänderna. K Kroppsdel: be personen lyfta armarna och hålla kvar i 10 sekunder. U Uttal: be personen säga en enkel mening. T Tid: Ring om personen inte klarar testet - varje minut är viktig. Bengt-Åke Pålsson informerade om besöket på Högsta Gård, en ekologisk grisgård den 8 juni och fjällvandringen i Sälen 5-8 september. Götakanalcykling blir det någon dag i vecka 33 och om övriga sommaraktiviteter finns information på hemsidan. Efter vårtallriken blev det dags för Duo Grande från Västerås. Det var Ernesto Grande med sonen Viktor som tog med oss på en musikalisk resa med sydamerikansk touch. Så blev det dags för dragning på inlämnade Bildpass och Aktivitetskort. Det blir fler och fler som hoppas på att vinna en trisslott. Dragning på sålda lotter gav ett antal medlemmar en spännande påse att ta med hem. Margaretha avslutade mötet med ett stort tack till klubbmästeriet och önskade alla en riktigt skön sommar. Text: Christina Lövkvist Bild: Inger Kåberg Johansson

11 Månadsmöte för SPF Seniorerna Aktiv Arboga 20 april 2016 Ordförande Margaretha Jurstrand hälsade alla välkomna till aprils månadsmöte. Flera nyblivna medlemmar och dagens föreläsare, Staffan Werme, blev särskilt uppmärksammade. Staffan Werme, fd.politiker från Örebro, numera fårbonde, höll en föreläsning Framtiden tillhör de gamla. Han började år 1816 då genomsnittsåldern i Sverige var 38 år. Människan föddes, var barn några år och sedan arbete. Inte många blev gamla och om, var den gamle helt beroende av andras välvilja tas beslut om folkpension vid 67-års ålder. Genomsnittsåldern var då år så det blev inte många som kunde ta del av sina pensionspengar. Välfärdsstaten Sverige byggs upp under de följande åren beslutades om ATP, pensionsåldern var 67 år och medellivslängden var 70 år. Det blev fortfarande inte så många år som pensionär för de flesta människorna. Idag 2016 har genomsnittsåldern, även för män, ökat till över 80 år. Nu är det ett stort antal som ska ha pension och dessutom i många år.

12 År 2022 börjar 40-talisterna bli över 80 år och de är väldigt många. Men kommer pensionsåldern fortfarande vara år? Klarar samhället av denna pensionärspuckel? Politikerna är märkbart oroade. Många kommer att vilja arbeta längre, medan en del varken vill eller orkar. Dock är det en trend idag att äldre har lättare att få anställning, deras erfarenhet uppskattas. År 2150, tror man, dör de första 150-åringarna och då har de levt i ca 80 år som pensionärer! Staffan Werme avslutade sin underhållande föreläsning med att framtiden tillhör de gamla. Efter kaffepaus fick vi veta att resan till Ryttmästarbostället och Dahlénmuséet har ändrat datum till 9 juni. Bengt-Åke Pålsson påminde om att lämna in Bildpasset och Aktivitetskortet vid månadsmötet i maj. Vid DM i bowling i Köping 8 april blev det två bronsmedaljer till Arboga genom Irene Johansson och Bozze Karlsson. DM i bridge hålls i Arboga 22 maj. Inger Kåberg Johansson berättade att Må Bra projektet fortsätter med en ny webbföreläsning, Rörelseglädje med Sofia Åhman och Thomas Fogdö, 12 maj kl i Örtagårdskyrkan. Barbro Holst påminde om att det är viktigt att kontrollera sin hörsel. Dagens brus i alla miljöer ger inte våra öron så många lediga stunder. Till sist använd inte tops vid rengöring av öronen. Risk att bara peta vaxet längre in i hörselgången. Ett nytt avsnitt av projektet Försök inte lura mig visades. Den här gången uppmanades vi att vara på vår vakt, vid bankomaten, vid betalning med kontokort, mot personer som ber om hjälp osv. Eftersom varken Bernt Mellgren eller Karl-Arne Waern var på årsmötet i februari blev de nu avtackade med blommor för sina uppdrag i föreningen.

13 Efter lotteridragning fick klubbmästeriet ett stort tack för gott arbete och ordförande Margaretha berättade att nästa månadsmöte blir onsdag 18 maj. Då serveras vårtallrik och Duo Grande underhåller. Bindande anmälan till Ingegerd Eliasson. Text: Christina Lövkvist Bild: Inger Kåberg Johansson SPF Seniorerna Aktiv Arboga månadsmöte 16 mars 2016 Ordförande Margaretha Jurstrand hälsade gamla och nyblivna medlemmar välkomna till mars månadsmöte. Ett särskilt välkomnande fick Håkan Sterner som var dagens underhållare efter information och kaffe. Polismyndigheten, nationellt bedrägericenter i samarbete med PRO, SPF Seniorerna och Brottsofferjouren driver ett projekt för att förebygga stöld och bedrägerier i hemmet, under namnet, Försök inte lura mig. I filmen Mitt hem är min borg fick vi se ett antal varianter

14 på bedrägerier som ett antal äldre råkat ut för. Det gäller att aldrig lämna ut personuppgifter eller kortkoder, aldrig släppa in obekanta personer i hemmet. Kontrollring till det företag de säger sig komma ifrån. Det kommer att visas fler filmer under vårens möten med samma tema. Sven-Erik Wikström berättade att åldringsbrotten ökar och att det är viktigt att hålla kontroll på väska och plånbok när man är ute och handlar. Agneta Mellgren vill starta en studiecirkel om Ålderism (åldersdiskriminering). Intresserade hör av sig till Agneta. Bengt-Åke Pålsson, friskvårdssektionen informerade om att - Gerty Severin leder en stavgångsgrupp som samlas på onsdagar kl.10 vid f.d. Shell macken på Nygatan. - i maj blir det vårvandring i Stengärdet, Kungsör och studiebesök på Högsta gård där man har ekologisk uppfödning av grisar. - en fjällvandring planeras 5 8 september, med boende på Gammelgården i Sälen. - Christer Nyström är ny ansvarig för golfaktiviteter. Marianne Åhlander, resesektionen, berättade om kommande resor och att det alltid är bra att skriva upp sig på reservlistan. - Ost- och vinmässa i Örebro, 22 april - Ericsbergs Slott, 17 maj - Åland 31 maj, Eckerölinjen och gott skärgårdsbord - Ryttmästarbostället och Dahlénmuseet, 8 juni Monica Eriksson, ny studieansvarig, vill ha tips på nya studiecirklar. Elvisafton blir det 10 april på Medborgarhuset. Arbogas alla pensionärsföreningar är inbjudna och även SPF Seniorerna föreningarna i KAK området. Gäddgårdsskolan efterlyser skolmormor/morfar. Kontakta skolan om intresse finns.

15 Lena Birgersdotter, kultur och film, berättade att seniorerna i landet är aktiva och tar stor del i kulturutbudet. I Arboga visar Bio Kontrast kvalitetsfilm ett antal måndagar under våren. Efter fika drog Håkan Sterner igång Rocka loss som senior Det blev en blandning av spelglädje och mer allvarliga tankar, att behålla livslusten efter 70, fortsätta att vara nyfiken, ha roligt och att det ska kännas meningsfullt.

16 Håkan fick med oss i allsång, dansa twist och frågesport. En danstävling där det gällde att dansa rätt dans fick flera par upp på dansgolvet och de blev belönade med grönsaker. Håkan tycker att man ska välja att vara optimist, det finns trots allt elände i världen en hel del framsteg att glädjas åt. Efter en dryg timme med Håkan Sterner var det nog många som tyckte att livet var både fullt av glädje och möjligheter.

17 Efter lottdragning och tack till klubbmästeriet som ordnat med gott fika avslutade Margaretha Jurstrand sitt första månadsmöte som föreningens ordförande med att önska oss välkomna till månadsmötet i april då Staffan Werme kommer och talar om Ålderism. Text: Christina Lövkvist Bild: Inger Kåberg Johansson Årsmöte för SPF Seniorerna Aktiv Arboga 17 februari 2016 Ordförande Brittmarie Utterström hälsade ca 100 personer välkomna och förklarade årsmötet öppnat. Pär Johansson höll parentation över de medlemmar som avlidit under året.

18 Därefter informerade distriktsordförande Elvy Bürger om aktuellt inom förbund och distrikt. Sedvanliga årsmötesförhandlingar genomfördes och det valdes en delvis ny styrelse för SPF Seniorerna Aktiv Arboga. Till ny ordförande valdes Margaretha Jurstrand. Övriga styrelsemedlemmar blev Jan-Olof Björklund, Mats Isaksson, Sören Karlsson, Inger Kåberg Johansson, Christina Lövkvist, Jan Peterson, Maud Vestin och Sven-Erik Wikström. Blommor överlämnades till avgående ur styrelse och valberedning. Avgående ombud och från sektioner fick också blommor.

19 Efter fyra år som styrelsens ordförande avgick Brittmarie Utterström och hon avtackades med blommor och present både från förening och distrikt. Brittmarie Utterström avslutade därefter årsmötet som nu övergick i månadsmöte. Marianne Åhlander, från resesektionen, informerade om vårens resor. Ost och vinmässan i Örebro 22 april, Eriksbergs slott 17 maj, Resa till Åland 31 maj och Ryttmästarbostället i Skövde 8 juni. Anmälan till alla resor senast 1april. Bertil Söderberg, som håller i studiecirkeln Populär historia, vill få fler att delta. Han berättade om vad man kan lära sig i den cirkeln. Efter kaffe och smörgås underhöll Veteranerna, Sven-Erik Wikström med sång och Leif Lundquist med dragspel. Det blev ett antal medryckande melodier från herrarna.

20 Vid den sedvanliga lotteridragningen blev ett antal medlemmar vinnare till kassar med olika olivprodukter Nyblivna ordförande Margaretha Jurstrand avslutade mötet med att tacka klubbmästeriet för ett bra jobb med serveringen och inbjöd till nästa månadsmöte då Håkan Sterner kommer med showen "Rocka loss som senior". Text: Christina Lövkvist Bild: Inger Kåberg Johansson Månadsmötet 20 januari 2016 Vice ordförande Margaretha Jurstrand hälsade alla välkomna och särskilt våra nya medlemmar. Ett särskilt välkomnande fick dagens underhållare, Sweet Old Fashion Girls med Kjells Kapell.

21 Trots ett snabbt byte av lokal från Medborgarhuset till Godtemplarlokalen kom över hundra personer på årets första månadsmöte. Byte av lokal informerades både på hemsidan och via mail. Det fanns även en buss vid Medborgarhuset för transport till den nya möteslokalen. Informationskanalerna har fungerat bra. Sweet Old Fashion Girls med Kjells Kapell inledde med Sunny side of the street. Efter detta framträdande fick vi följande information. Inger Kåberg Johansson informerade om "Må bra projektet". Den 12 maj blir en ny webbsändning och föreläsning av Thomas Fogdö samt ytterligare en webbsändning den 27 oktober. Pia Ahlgren informerade att det finns önskemål hos äldre medlemmar att få besök. Pia efterlyste frivilliga medlemmar till besöksverksamheten. Intresserade anmäler sig till Pia eller någon i styrelsen. Vice ordförande Margaretha Jurstrand berättade att alla 85 åringar och äldre får en julblomma. Samtidigt med utdelning av blommorna ställdes frågan om önskemål av besök. Agneta Mellgren informerade om broschyren, "Säkerhet i vardagen". Broschyren delades ut efter mötet. Agneta berättade om ICE, (in case of emergency) hur viktigt det är att lägga in detta i mobilens telefonbok. Man skriver ICE före namnet i telefonboken på någon nära anhörig. Vid eventuell olycka kan räddningspersonal snabbt komma i kontakt med anhöriga. Information finns i broschyren. Från friskvårdsektionen informerade Bengt-Åke Pålsson. Aktella aktiviteter är friskvårdskortet och bildpasset. Bildpasset finns utlagd på hemsidan. Ut och motionera uppmanade Bengt- Åke. Fyll i dessa och lämna in senast till månadsmötet i maj. Du får då delta i en lottdragning. Övriga aktiviteter är skidåkning. Nisse som är en riktig klippare, tar hand om intresserade skidåkare. Samling vid Jäderstullen (gamla Shellmacken) för fortsatt färd till golfbanan. Anmälan till Nils-Erik Johansson. Skidåkningen är inställd om temperaturen är lägre än-15 grader. Vice ordförande Margaretha Jurstrand informerade om distributionsproblemen med årets programhäfte. Styrelsen ska se över distributionen till nästa års utskick. Blev problem eftersom programmet fanns tidigare på hemsidan än i brevlådan. Resor som är populära tog snabbt slut. Resesektionen vill att man anmäler sig på reservlistan. En del resor är inställda, Armémuseet och Dramaten, det är få anmälda. Spa-resan till Tallinn har fått fel benämning. Spa-behandling ingår inte i resans pris. Önskas Spa-behandling får

22 man bekosta det själv. Övriga resor under våren är Ost och Vinmässa, Ericsbergs slott, kryssning till Åland samt till Ryttmästarbostället och Dahlenmuseet. Aktuell studiecirkel är Hjärngympa, ledare Bertil Strutz, cirkeln börjar den 25 januari i SPF:s lokaler på Norra Vikingagatan. Lena Birgersdotter informerade att minst 1500 personer i Arboga sett filmen, En man som heter Ove, samt om kommande filmer. Biokontrast börjar med sina filmer i februari. Filmerna kostar ebart 50 kronor. Gå på dessa filmer uppmanade Lena, de är mycket sevärda. Göran Glimsholt hade deltagit vid den stora vattenläckan i Köping natten till måndagen den 18 januari. Göran informerade om den stora katastrofen när hela Köping och Munktorp blev utan vatten. En vattenledning från vattentornet hade brustit. Ett stort bekymmer var den stränga kylan, uppställda vattentankar fick värmas och bevakas hela tiden. Vattenleveransen var tillbaks i kranarna under måndagseftermiddagen. Men man är tvungen att koka vattnet tills proverna visar att det går att dricka. Lärdom enligt Göran Glimsholt förvara en petflaska med vatten i frysen, så man har till morgonkaffet. Efter all information var det dags för fika. Fantastiskt bra ordnat med tanke på det snabba bytet av möteslokal. Vi fick både kaffe och smörgås. Bra jobbat Jan Peterson med medhjälpare. Ni ska ha en stor eloge. Två som diggade Efter fikat fick vi lyssna till ytterligare underhållning av Sweet Old Fashion Girls med Kjells Kapell. Mycket fin sång och musik. De avslutade med Let s Call Operator, samt ett extra nummer Scandinavian Shuffle. Sweet Old Fashion Girls med Kjells Kapell avtackades med varma ihållande applåder. Därefter genomfördes lotteridragning. Efter utdelning av lotterivinster tackade vice ordförande Margaretha Jurstrand klubbmästeriet för insatsen med byte av möteslokalen och hälsade alla välkomna till nästa månadsmöte den 17 februari som dessutom är årsmöte. Ny ordförande ska väljas. Årsmöteshandlingarna finns tillgängliga på Vuxenskolans lokaler två veckor före årsmötet. Handlingarna finns även tillgängliga en vecka före årsmötet på hemsidan. Vice ordförande Margaretha Jurstrand avslutade mötet Text: Bernt Mellgren Foto: Inger Kåberg Johansson

31 jan. Vad händer i Piteå? Utvecklingen i Piteå Skoogs och Lindbäcks framtidsplaner på månadsmötet kl Lokal: Stadshotellet.

31 jan. Vad händer i Piteå? Utvecklingen i Piteå Skoogs och Lindbäcks framtidsplaner på månadsmötet kl Lokal: Stadshotellet. Klipp ut! Aktiviteter januari juli 2018 31 jan. Vad händer i Piteå? Utvecklingen i Piteå Skoogs och Lindbäcks framtidsplaner på månadsmötet kl.13.00. Lokal: Stadshotellet. 07 febr. Mitt liv i Norrbotten

Läs mer

SPF Seniorerna Trosas MÅNADSBREV MARS 2019

SPF Seniorerna Trosas MÅNADSBREV MARS 2019 1 av 5 2019-02-27 20:06 SPF Seniorerna Trosas MÅNADSBREV MARS 2019 Om du inte önskar få vårt månadsbrev med beskrivning av månadens aktiviteter så är det bara att meddela oss detta på spfseniorerna.trosa@gmail.com

Läs mer

31 jan. Vad händer i Piteå? Utvecklingen i Piteå Skoogs och Lindbäcks framtidsplaner på månadsmötet kl Lokal: Stadshotellet.

31 jan. Vad händer i Piteå? Utvecklingen i Piteå Skoogs och Lindbäcks framtidsplaner på månadsmötet kl Lokal: Stadshotellet. Klipp ut! Aktiviteter januari juli 2018 31 jan. Vad händer i Piteå? Utvecklingen i Piteå Skoogs och Lindbäcks framtidsplaner på månadsmötet kl.13.00. Lokal: Stadshotellet. 07 febr. Mitt liv i Norrbotten

Läs mer

Luciabesök hos SPF Seniorerna Aktiv Arboga 16 december

Luciabesök hos SPF Seniorerna Aktiv Arboga 16 december Luciabesök hos SPF Seniorerna Aktiv Arboga 16 december Ordförande Brittmarie Utterström hälsade ett hundratal medlemmar välkomna till decembermötet. På dagens program stod besök av Arboga Lucia med tärnor

Läs mer

Vallebygden. RESE- OCH PROGRAMBLAD September 2017 Mars 2018

Vallebygden. RESE- OCH PROGRAMBLAD September 2017 Mars 2018 Vallebygden RESE- OCH PROGRAMBLAD September 2017 Mars 2018 Föreningen tillhör SPF Seniorerna, en partipolitiskt och religiöst obunden medlemsorganisation för alla som har rätt till pension i Sverige, oavsett

Läs mer

Hjärtbladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Juli Medlemsblad nr 4

Hjärtbladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Juli Medlemsblad nr 4 Hjärtbladet Medlemsblad nr 4 Juli 2017 Vi tar vid där sjukvården slutar! 1 Ordförande har Hej alla, 2 0rdet! Efter en härlig vår och sommar med många trevliga träffar vill jag passa på att välkomna nya

Läs mer

SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem

SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem Inledning Ordförande Lars Åhman hälsade medlemmarna välkomna till årsmötet. Drygt 100 personer. Parentation

Läs mer

Bodekull. Program SPF Bodekull i Karlshamn. Vårt kansli. Karlshamn

Bodekull. Program SPF Bodekull i Karlshamn. Vårt kansli. Karlshamn Bodekull Karlshamn Program 2018 SPF Bodekull i Karlshamn SPF Bodekull i Karlshamn är en ideell förening som är öppen för alla pensionärer. Den är helt opolitisk, religiöst neutral och vill ta vara på pensionärernas

Läs mer

DHR Ängelholm NR

DHR Ängelholm NR DHR Ängelholm NR. 1. 2017 DHR ÄNGELHOLM. dhr.angelholm@gmail.com MOBIL. 070 58 180 51 ORGANISATIONSNR: 839400-5931 BANKGIRO: 414-8698 Hemsida. dhr-angelholm.se DHR Ängelholm Åsbogatan 40 26251 Ängelholm.

Läs mer

Bodekull. Program SPF Bodekull i Karlshamn. Vårt kansli. Karlshamn

Bodekull. Program SPF Bodekull i Karlshamn. Vårt kansli. Karlshamn Bodekull Karlshamn Program 2017 SPF Bodekull i Karlshamn SPF Bodekull i Karlshamn är en ideell förening som är öppen för alla pensionärer. Den är helt opolitisk, religiöst neutral och vill ta vara på pensionärernas

Läs mer

Protokoll fört vid PRO Nyeds årsmöte den 10 februari 2015. Lokal: Åsbacka Servicehus.

Protokoll fört vid PRO Nyeds årsmöte den 10 februari 2015. Lokal: Åsbacka Servicehus. Protokoll fört vid PRO Nyeds årsmöte den 10 februari 2015. Lokal: Åsbacka Servicehus. 1 Årsmötets öppnande Ordf. Barbro Ekberg hälsade alla hjärtligt välkomna till årsmötet. Hon hälsade även representanterna

Läs mer

SPF Seniorerna Vikbolandet

SPF Seniorerna Vikbolandet SPF Seniorerna Vikbolandet Protokoll fört vid årsmötesförhandlingar den 22 februari 2017 kl. 14.00 i Östra Husby bygdegård Ordföranden Monica Helgesson hälsade de drygt 140 närvarande medlemmarna välkomna

Läs mer

Program våren I vår inbjuder vi till: Studiebesök hos Charkmans Besök på Spårvagnsmuséet Sommaravslutning på Kronhjortsgården

Program våren I vår inbjuder vi till: Studiebesök hos Charkmans Besök på Spårvagnsmuséet Sommaravslutning på Kronhjortsgården Program våren 2019 I vår inbjuder vi till: Studiebesök hos Charkmans Besök på Spårvagnsmuséet Sommaravslutning på Kronhjortsgården Pg 444699-3 Bråbo SPF Månadsmöten. Blå Salen, Ättetorpskyrkan kl 14.00

Läs mer

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2011

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2011 2011 PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2011 Styrelsen har under året bestått av: Ordförande / studieorganisatör Vice ordförande / pressombud Kassör Sekreterare Styrelseledamot / medlemsvärvare

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med PRO Öja-Gemla på Solgården

Protokoll fört vid årsmöte med PRO Öja-Gemla på Solgården Öja Gemla 1 (5) Protokoll fört vid årsmöte med PRO Öja-Gemla på Solgården 2018-02-14. 1. Årsmötets öppnande. Ordf. Bertil Nilsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Som började med att:

Läs mer

MÅNADSBLAD DECEMBER-16. Malmabergs Mötesplats. Släggargatan VÄSTERÅS Telefon:

MÅNADSBLAD DECEMBER-16. Malmabergs Mötesplats. Släggargatan VÄSTERÅS Telefon: MÅNADSBLAD DECEMBER-16 Malmabergs Mötesplats Släggargatan 3 723 37 VÄSTERÅS Telefon: 021-39 18 70 Veckoschema Malmabergs Mötesplats Måndagar Tvåänds-stickning 09.00-12.00 Internationella danser (Avslutning

Läs mer

11 december Månadsmöte med julbord

11 december Månadsmöte med julbord Nyaste rapporterna ligger överst 11 december Månadsmöte med julbord SPF Seniorerna - Skillingaryd har haft julbord på Järnvägshotellet vilket samlade 52 medlemmar. Ordförande Lennart Fritz hälsade välkommen.

Läs mer

Program. januari maj Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar.

Program. januari maj Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar. Program januari maj 2017 Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar. På våra månadsmöten serveras kaffe med tillbehör till självkostnadspris.

Läs mer

Välkommen till Klubb 65 Hallstahammar

Välkommen till Klubb 65 Hallstahammar SPF Progr 2018_Layout 1 2018-08-23 08:40 Sida 1 PROGRAMBLAD Höst/Vinter 2018-2019 Måndag 3/9 Månadsträff i Forum kl. 13.30 Stina Elg underhåller. Information, lotteri och kaffe. Torsdag 6/9 Bowling med

Läs mer

Våren Möten, dans, resor, studier, fester, bridge, bowling, bingo, boule, gymnastik, PRO Påverkar m.m. Spar programmet!

Våren Möten, dans, resor, studier, fester, bridge, bowling, bingo, boule, gymnastik, PRO Påverkar m.m. Spar programmet! Våren 2019 Möten, dans, resor, studier, fester, bridge, bowling, bingo, boule, gymnastik, PRO Påverkar m.m. Spar programmet! 1 Varje vecka (utom helger) Bingo : Kringlans matsal. Måndagar kl. 15.00. Start

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Resor- och lägerprogrammet Bli sponsor - Stöd vår verksamhet - Inbjudan till FUB:s Årsmöte Talldungen, Haverdal 2019 Vandring med FUB Lärvux -Är du sugen på att läsa?-

Läs mer

Aktiviteter juli december juli Bussresa i Pitebygden

Aktiviteter juli december juli Bussresa i Pitebygden Klipp ut! Aktiviteter juli december 2017 12 juli Bussresa i Pitebygden 10 aug SPF Häggens Golftävling 15-16 aug 2 dagars- resa till Kiruna (Kiruna i framtiden, Stadsomvandlingen, besök i gruvan) 30 aug

Läs mer

PROGRAM 485 BJÖRKEN 2016

PROGRAM 485 BJÖRKEN 2016 PROGRAM 485 BJÖRKEN 2016 Program 2016-2017 14 september: Månadsträff med Vikstasonen Torsten Hallman, fyrfaldig världsmästare i motocross. Berättar om sina framgångar världen över. 4 oktober: Kl 19.00

Läs mer

Protokoll fört vid medlemsmöte med PRO Lindsdal

Protokoll fört vid medlemsmöte med PRO Lindsdal Protokoll fört vid medlemsmöte med PRO Lindsdal Datum 2018-01-16 Tid 13.00 Plats Lindsdals Folkets Hus 1 Mötets öppnande 2 Dagordning Ordförande Christer C Svensson öppnade mötet och hälsade de närvarande

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie styrelsemöte med SPF Seniorerna Häggen den 13 februari 2017.

Protokoll fört vid ordinarie styrelsemöte med SPF Seniorerna Häggen den 13 februari 2017. Protokoll fört vid ordinarie styrelsemöte med SPF Seniorerna Häggen den 13 februari 2017. Närvarande: Mona Lindblom, Mona Wilsson,, Allan Isaksson, Jan Lundquist, Barbro Sundström, Kjell Kemi, Vivianne

Läs mer

Veckobrev nr 38 (18 september-24 september) Då var det dags igen. Månadsmöte/ Grödinge Bygdegård

Veckobrev nr 38 (18 september-24 september) Då var det dags igen. Månadsmöte/ Grödinge Bygdegård Veckobrev nr 38 (18 september-24 september) 2017 Då var det dags igen Månadsmöte/ Grödinge Bygdegård Ståtliga svampar Onsdagen den 20 september kl. 12.00 Med ord och bild presenterar Botkyrka Teaterförening

Läs mer

ÖSTRA BLEKINGE Program vår och höst 2019

ÖSTRA BLEKINGE Program vår och höst 2019 ÖSTRA BLEKINGE Program vår och höst 2019 Foto KEA Hemsida: www.spfseniorerna.se/ostrablekinge V i samarbetar med Möten och Träffar för alla medlemmar Alltid kl 14.00 - om inget annat anges!! TEMA-träffar:

Läs mer

PROGRAM CLUB FREJA. Vår och höst 2014 Våren 2015. För deltagande i aktivitet krävs medlemskap i SPF Club Freja

PROGRAM CLUB FREJA. Vår och höst 2014 Våren 2015. För deltagande i aktivitet krävs medlemskap i SPF Club Freja PROGRAM CLUB FREJA Vår och höst 2014 Våren 2015 För deltagande i aktivitet krävs medlemskap i SPF Club Freja Månadsmöten Vår och höst 2014 Club Freja Månadsmöten hålls vanligen första tisdagen i månaden

Läs mer

Hjärtbladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Augusti Medlemsblad nr 6. Foto: Bernt Ljungqvist

Hjärtbladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Augusti Medlemsblad nr 6. Foto: Bernt Ljungqvist Hjärtbladet Medlemsblad nr 6 Augusti 2018 Foto: Bernt Ljungqvist Vi tar vid där sjukvården slutar! Ordföranden har ordet! Hej alla, En sådan härlig sommar vi haft! Maj månad, Juni månad, Juli månad och

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte på Solbackens Trygghetsboende Länghem

Protokoll fört vid årsmöte på Solbackens Trygghetsboende Länghem Föreningen SPF Seniorerna Västra Kind. Protokoll fört vid årsmöte på Solbackens Trygghetsboende Länghem 2016-02-10. 1 Mötet öppnades och ordförande hälsade välkommen. 2 Parentation hölls över 5 medlemmar

Läs mer

Hösten Möten, dans, resor, studier, fester, bridge, bowling, bingo, boule, gymnastik, PRO Påverkar m.m. Spar programmet!

Hösten Möten, dans, resor, studier, fester, bridge, bowling, bingo, boule, gymnastik, PRO Påverkar m.m. Spar programmet! Hösten 2018 Möten, dans, resor, studier, fester, bridge, bowling, bingo, boule, gymnastik, PRO Påverkar m.m. Spar programmet! 1 Varje vecka (utom helger) Bingo : Boule: Kringlans matsal. Måndagar kl. 15.00.

Läs mer

Sävsjö PRO-förening Verksamhetsberättelse för år 2014

Sävsjö PRO-förening Verksamhetsberättelse för år 2014 Sävsjö PRO-förening Verksamhetsberättelse för år 2014 Bilagor: 1. Resultaträkning 2. Balansräkning 3. Revisionsberättelse Verksamhetsberättelse för Sävsjö PRO-förening 2014 Styrelsen har under året haft

Läs mer

Hösten Möten, dans, resor, studier, fester, bridge, bowling, bingo, boule, gymnastik, PRO Påverkar m.m. Spar programmet!

Hösten Möten, dans, resor, studier, fester, bridge, bowling, bingo, boule, gymnastik, PRO Påverkar m.m. Spar programmet! Hösten 2019 Möten, dans, resor, studier, fester, bridge, bowling, bingo, boule, gymnastik, PRO Påverkar m.m. Spar programmet! 1 Varje vecka (utom helger) Bingo : Boule: Bowling : Bridge: Kringlans matsal.

Läs mer

Nya Cirkelledare Trivselafton Siv, Magnus, Kersti & Kjell Kaffeträff Christina Dahlqvist

Nya Cirkelledare Trivselafton Siv, Magnus, Kersti & Kjell Kaffeträff Christina Dahlqvist Nytt Reseombud Majvor Hansson Nya Cirkelledare Trivselafton Siv, Magnus, Kersti & Kjell Kaffeträff Christina Dahlqvist Cirklar och övrig verksamhet Vi finns i PRO-lokalen, Varmfrontsgatan 23. Intresseanmälan

Läs mer

SPF Sydporten, Hörnefors

SPF Sydporten, Hörnefors SPF Sydporten, Hörnefors Verksamhetsplan 2015 2 Verksamhetsplan för Sydporten under 2015 förblir och skall vara Kamratskap, Trevnad och Samhörighet. Vår ambition är att ta vara på medlemmarnas önskemål

Läs mer

Våren fester, auktion, bingo, boule, Möten, dans, resor, studier, gymnastik, påverkan

Våren fester, auktion, bingo, boule, Möten, dans, resor, studier, gymnastik, påverkan Våren 2016 Möten, dans, resor, studier, fester, auktion, bingo, boule, gymnastik, påverkan m.m. 1 PRO-DANS Vallmogården 3 km norr om Malung. Lördagar 17-21 23 april Löpsjötorparns 28 maj Rios PUB-AFTNAR

Läs mer

Fålhagen. Årsmötesprotokoll 1(5)

Fålhagen. Årsmötesprotokoll 1(5) Årsmötesprotokoll 1(5) 2017-03-16 Årsmötet ägde rum i lokalen Storgatan 11. Närvarande 50 medlemmar och två gäster. 1 Årsmötet inleddes med parentation för att hedra minnet av under året avlidna medlemmar

Läs mer

HÖSTPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR

HÖSTPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR Huvudsta Klippgatan 8, 171 47 SOLNA pg 129756-3 Hemsida:pro.se/huvudsta E-post: huvudsta@pro.se HÖSTPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR OBS! OBS! OBS! Medlemsträffarna är i Skoga äldrecentrum, på onsdagar,

Läs mer

Program 2019 Äldrefrågor Utvecklingsfrågor Interna frågor Trafik och säkerhet Hemsida och IT

Program 2019 Äldrefrågor Utvecklingsfrågor Interna frågor Trafik och säkerhet Hemsida och IT Program 2019 SPF är en politisk neutral organisation, som har till uppgift att tillvarata pensionärernas intressen. SPF Olofströmsbygden omfattar hela Olofströms kommun och har mer än 300 medlemmar. Avdelningen

Läs mer

Hösten Möten, dans, resor, studier, fester, auktion, bingo, boule, gymnastik, påverkan m.m. Spara programmet!

Hösten Möten, dans, resor, studier, fester, auktion, bingo, boule, gymnastik, påverkan m.m. Spara programmet! Hösten 2016 Möten, dans, resor, studier, fester, auktion, bingo, boule, gymnastik, påverkan m.m. Spara programmet! 1 PRO-DANS Vallmogården 3 km norr om Malung. Lördagar 17-21 17 september Tång& C:o 19

Läs mer

PROGRAM HÖSTEN Foto Sia Magnusson

PROGRAM HÖSTEN Foto Sia Magnusson PROGRAM HÖSTEN 2015 Foto Sia Magnusson Göteborg i augusti 2015 Hjärtligt välkomna tillbaka efter sommaruppehållet! Hoppas att ni alla kunnat njuta av sommaren. Vi hoppas också att ni har möjlighet att

Läs mer

KINDA SPF PROGRAM VÅR-SOMMAR 2018 VARMT VÄLKOMMEN!!!!!!

KINDA SPF PROGRAM VÅR-SOMMAR 2018 VARMT VÄLKOMMEN!!!!!! KINDA SPF PROGRAM VÅR-SOMMAR 2018 VARMT VÄLKOMMEN!!!!!! Tisdag 13 mars kl 13.30 Kättilstad församlingshem Vikten av en god munhälsa Information av tandhygienist från Folktandvården. Einar Samuelsson med

Läs mer

med dans Med Lars Håkansson

med dans Med Lars Håkansson Musikunderhållning med dans Med Lars Håkansson Blandade favoriter visor, schlagers, pop, rock, country, dansband Onsdagen den 4 april kl. 15.00-17.00 Medborgarhuset Tillberga Entré 40 kr inkl. fika Kulturpub

Läs mer

Program Hösten SPF Lundby Höstprogram 2018

Program Hösten SPF Lundby Höstprogram 2018 1 Program Hösten 2018 2 Program för våra månadsmöten Månadsmötena börjar kl.12.00 tredje torsdagen i månaden i Samlingslokalen Granngården, Wieselgrensgatan 11, våning 2, hiss finns. (Buss 31 hållplats

Läs mer

Protokoll fört vid Aneby PRO årsmöte den 12 februari 2013 i Allianskyrkan, Aneby

Protokoll fört vid Aneby PRO årsmöte den 12 februari 2013 i Allianskyrkan, Aneby Protokoll fört vid Aneby PRO årsmöte den 12 februari 2013 i Allianskyrkan, Aneby 1 Årsmötet öppnas Ordförande Roland förklarade årsmötet öppnat och hälsade ett 90-tal medlemmar samt kyrkoherde Peter Andreasson

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE SPF SENIORERNA SKÄRHOLMEN 2016

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE SPF SENIORERNA SKÄRHOLMEN 2016 VERKSAMHETS- BERÄTTELSE SPF SENIORERNA SKÄRHOLMEN 2016 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2016 STYRELSEN har under året haft följande sammansättning: Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Medlemssekreterare

Läs mer

PROGRAM HUDIKSVALL RPG

PROGRAM HUDIKSVALL RPG PROGRAM HUDIKSVALL RPG HÖSTEN 2015 VARFÖR BILDADES RPG? Jo, så här var det! För drygt 40 år sedan beslutade de ekumeniska organen samt kyrkor och samfund att bilda en gemensam pensionärsförening vars huvudsakliga

Läs mer

Hjärtbladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Februari Medlemsblad nr 5

Hjärtbladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Februari Medlemsblad nr 5 Hjärtbladet Medlemsblad nr 5 Februari 2018 Vi tar vid där sjukvården slutar! 1 Ordförande har Ordet! Hej alla, Tänk att det gått ett helt år sedan jag valdes och trädde in som ordförande för föreningen

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2013

Verksamhetsberättelse för 2013 Verksamhetsberättelse för 2013 ILCO:s Jönköpings länsförening 2014-03-16 Mäster Gudmunds Källar Jönköping Kallelse till ILCO:s årsmöte 2014 Söndagen den 16 mars håller vi årsmötesförhandlingar på restaurang

Läs mer

SPF Aktiv Månadsmöte 10 december 2014 Arbogas Lucia besökte SPF Aktiv Arboga

SPF Aktiv Månadsmöte 10 december 2014 Arbogas Lucia besökte SPF Aktiv Arboga SPF Aktiv Månadsmöte 10 december 2014 Arbogas Lucia besökte SPF Aktiv Arboga Då var det dags för årets sista månadsmöte. Ett stort antal seniorer hade kommit för att lyssna och se Arbogas Luciatåg. Ordföranden

Läs mer

Solberga Hålta Organisationsnummer Protokoll fört vid årsmöte den 26 januari 2018

Solberga Hålta Organisationsnummer Protokoll fört vid årsmöte den 26 januari 2018 Antal närvarande medlemmar: 49 1. Mötets öppnande Ordförande Gunnar Gustafsson hälsade alla välkomna och öppnade mötet. 2. Parentation Parentation genomfördes för våra avlidna medlemmar under året: Barbro

Läs mer

Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga

Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga 1 Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Foto Taina Ahola September 2014 1 ANSLAGSTAVLAN Seniorveckan inleds den 7 september kl.14.00 med tal av Liliana Lindström och lite barsnack

Läs mer

Tillägg till. Årsprogrammet. för. Billdalsseniorerna. September-December

Tillägg till. Årsprogrammet. för. Billdalsseniorerna. September-December Tillägg till Årsprogrammet för Billdalsseniorerna September-December 2017 Månadsmöten Vi träffas första onsdagen i månaden kl. 10.30 i Billdals kyrka. Vi lyssnar på ett föredrag eller underhållning, dricker

Läs mer

KARLSTAD CENTRUM PROGRAM Dina förmåner som medlem

KARLSTAD CENTRUM PROGRAM Dina förmåner som medlem KARLSTAD CENTRUM PROGRAM 2019 Dina förmåner som medlem Rätt att delta i vår förenings samtliga aktiviteter Tidningen Pensionären - 9 nummer PRO Mervärde rabatter Rabatt på SJ och Ålandsfärjorna Försäkringar

Läs mer

VÅREN SPF Seniorerna Grangärdebygden

VÅREN SPF Seniorerna Grangärdebygden SPF Seniorerna Grangärdebygden VÅREN 2018 Priser och praktisk information Måndagscafé 20 kr. Månadsträff 40 kr Alltid inkl. fika. Bjud gärna med en gäst Måndagscafé Varannan måndag, 15.00 SPF-lokalen,

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte med PRO Bälinge onsdagen den 18 feb 2015.

Protokoll fört vid Årsmöte med PRO Bälinge onsdagen den 18 feb 2015. Sida 1 av 6 Bälinge Protokoll fört vid Årsmöte med PRO Bälinge onsdagen den 18 feb 2015. Förening: 877605-6444 Datum 2015-02-18 Tid Kl. 1300 Plats Bälinge Bygdegård Närvarande 101 medlemmar Ordföranden

Läs mer

Kommunstyrelsesalen

Kommunstyrelsesalen Kommunala pensionärsrådet 2016-11-16 Plats och tid Kommunstyrelsesalen 9.00-10.30 Närvarande Övriga deltagare Dan Avdic Karlsson socialnämnden, Pirjo Karlsson socialnämnden, Kristina Fogwall Bjurström

Läs mer

Månadsblad mars Träffpunkt Nyby

Månadsblad mars Träffpunkt Nyby Månadsblad mars Träffpunkt Nyby En mötesplats för dig som är senior 65+ Här är du välkommen för en stunds sällskap, ta en kopp kaffe, läsa dagens UNT eller delta i de aktiviteter som erbjuds. Deltagande

Läs mer

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson SPF Högsboseniorerna Foto Sia Magnusson PROGRAM HÖSTEN 2014 Göteborg i augusti 2014 Hjärtligt välkomna tillbaka efter sommaruppehållet! Hoppas att ni alla kunnat njuta av den sköna sommaren. En i mitt

Läs mer

Fritidsnytt. Nr 2/2013

Fritidsnytt. Nr 2/2013 Fritidsnytt Nr 2/2013 Här kommer höstens program! Här kommer en del av de aktiviteter som erbjuds denna termin. Det finns aktiviteter som du känner igen sedan innan, och vi erbjuder nya cirklar som vi

Läs mer

Program Våren SPF Seniorerna Lundby Vårprogram 2019

Program Våren SPF Seniorerna Lundby Vårprogram 2019 1 Program Våren 2019 2 Program för våra månadsmöten Vi träffas på våra månadsmöten den tredje torsdagen i månaden, kl 12.00. Vi träffas i Samlingslokalen Granngården, Wieselgrensgatan 11, våning 2, hiss

Läs mer

AKTUELLT FÖRENINGARNA

AKTUELLT FÖRENINGARNA AKTUELLT FÖRENINGARNA KURSER 1. Hemsidan - återträff IKT-kommittén bjuder till en återträff - en inspirationsdag - den 22 november. Viktigt att hemsidan hålls uppdaterad, den är ett av våra ansikten utåt.

Läs mer

Hänt under Medlemsträff med underhållning. Årsmöte med Bo Senter och Bellman. Medlemsträff i Skerike bygdegård

Hänt under Medlemsträff med underhållning. Årsmöte med Bo Senter och Bellman. Medlemsträff i Skerike bygdegård Hänt under 2016 Medlemsträff med underhållning Torsdagen den 21 januari träffades medlemmar i föreningen för en trivselträff. Underhållning av Anders och Nisse som spelade och sjöng en blandad repertoar.

Läs mer

Veckobrev nr 39 (23-29 september) 2019

Veckobrev nr 39 (23-29 september) 2019 Veckobrev nr 39 (23-29 september) 2019 Nu är seniorveckan avklarad. Ett mycket ambitiöst och intressant program, däribland fyra timmar öppet hus på Mötesplats Grödinge där duon Tvåflis (ganska lika duon

Läs mer

Höstprogram SENIORER I TIDEN LIVSKVALITET - INFLYTANDE - VALFRIHET. Foto Bengt Backström

Höstprogram SENIORER I TIDEN LIVSKVALITET - INFLYTANDE - VALFRIHET. Foto Bengt Backström Höstprogram SENIORER I TIDEN LIVSKVALITET - INFLYTANDE - VALFRIHET Foto Bengt Backström 485 BJÖRKEN, 2012 Höstens Program 2012 5.9 Styrelsemöte 12.9 Månadsmöte, Bra för hjärtat - bra för hjärnan Från Landstinget

Läs mer

Program våren Fängslande Berättelser. Vårupptakt. Årsmöte till Klassiska toner. Deckare i Gävlemiljö av Mikael Ressem

Program våren Fängslande Berättelser. Vårupptakt. Årsmöte till Klassiska toner. Deckare i Gävlemiljö av Mikael Ressem Program våren 2018 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya lemmar är Välkomna! Vårupptakt Sören Rydgren och hans dragspel Fängslande Berättelser Katarina Kallings Deckare

Läs mer

Hjärtbladet. Vi räddar liv! En uppskattande ros och ett hjärta till en del av våra frivilliga. Februari Medlemsblad nr 7

Hjärtbladet. Vi räddar liv! En uppskattande ros och ett hjärta till en del av våra frivilliga. Februari Medlemsblad nr 7 Hjärtbladet Medlemsblad nr 7 Februari 2019 En uppskattande ros och ett hjärta till en del av våra frivilliga Vi räddar liv! 1 Ordföranden har Ordet! Hej alla, Nu har jag varit ordförande under två år i

Läs mer

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010 Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010 Innan mötesförhandlingarna inleddes hölls en tyst minut för medlemmar som avlidit under år 2009. Närvarande: 56 medlemmar 1

Läs mer

Solberga Hålta Organisationsnummer Protokoll fört vid årsmöte den 27 januari 2017

Solberga Hålta Organisationsnummer Protokoll fört vid årsmöte den 27 januari 2017 Antal närvarande medlemmar: 55 1. Mötets öppnande Ordförande Gunnar Gustafsson hälsade alla välkomna och öppnade mötet. 2. Parentation Parentation genomfördes för våra avlidna medlemmar under året: Genadi

Läs mer

SPF Seniorerna Trosas MÅNADSBREV JANUARI 2019

SPF Seniorerna Trosas MÅNADSBREV JANUARI 2019 Newsletter with the latest news. Problem viewing? View it in your browser. Unsubscribe? Click here. SPF Seniorerna Trosas MÅNADSBREV JANUARI 2019 Om du inte önskar få vårt månadsbrev med beskrivning av

Läs mer

Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad

Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad Kommunala pensionärsrådet 2014-12-01 1 (13) Plats och tid Villan samlingssalen, kl. 14-16 Paragrafer 25-34 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (ordf. SN) Anna-Karin Skatt (KS) Göran Blom (PRO)

Läs mer

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson SPF Högsboseniorerna Foto Sia Magnusson PROGRAM VÅREN 2014 Göteborg i januari 2014 Hjärtligt välkomna till ett nytt verksamhetsår! Vi fortsätter att ha våra månadsmöten på onsdagar. Vi startar klockan

Läs mer

Vallebygden. RESE- OCH PROGRAMBLAD Mars 2018 Augusti 2018

Vallebygden. RESE- OCH PROGRAMBLAD Mars 2018 Augusti 2018 Vallebygden RESE- OCH PROGRAMBLAD Mars 2018 Augusti 2018 Föreningen tillhör SPF Seniorerna, en partipolitiskt och religiöst obunden medlemsorganisation för alla som har rätt till pension i Sverige, oavsett

Läs mer

PRO Lindsdal Verksamhetsplan för Jazzcafé 1:a måndagen i månaden kl Folkets Hus Lindsdal Hans Johansson

PRO Lindsdal Verksamhetsplan för Jazzcafé 1:a måndagen i månaden kl Folkets Hus Lindsdal Hans Johansson PRO PRO Lindsdal Verksamhetsplan för 2019. Aktiviteter Våren: Stick-café onsdagar kl. 10.00 Lindsdals bibliotek Inga-Lott Håkansson 0480-473062 Träslöjd torsdagar kl. 15.00 Lindsdalsskolan Ingvar Carlsson

Läs mer

PROGRAMBLAD Vår/Sommar 2018

PROGRAMBLAD Vår/Sommar 2018 PROGRAMBLAD Vår/Sommar 2018 Torsdag 1/3 Kaffeutflykt Samling bakom centrumhuset kl. 14.00 för samåkning. Anmälan senast 26/2 till Christina 070-355 29 65 eller Måndag 5/3 Månadsträff i Forum kl. 13.30

Läs mer

SPF Seniorerna Vikbolandet

SPF Seniorerna Vikbolandet SPF Seniorerna Vikbolandet Protokoll fört vid årsmötesförhandlingar den 21 februari 2018 kl. 14.00 i Östra Husby bygdegård Ordföranden Lars Andersson hälsade de drygt 130 närvarande medlemmarna välkomna

Läs mer

Styrelsemedlemmar SPRÅKTRÄFF. Gun-Britt Delsvik Svensson, ordf

Styrelsemedlemmar SPRÅKTRÄFF. Gun-Britt Delsvik Svensson, ordf PROGRAM HÖSTEN 2017 Öppet hus och telefontid måndagar 10:00 13:00 Telefon: 0302-135 75 Besöksadress: Alingsåsvägen 1 443 35 Lerum e-post: lerum@pro.se BG 398-8938 Sommarstängt fr.o.m 13 juni t.o.m 6 augusti

Läs mer

Medlemsbladet. februari - augusti. kalendarium årsmötet månadsmöten Havsbris caféer resor friskvård studier födelsedagar kontaktuppgifter

Medlemsbladet. februari - augusti. kalendarium årsmötet månadsmöten Havsbris caféer resor friskvård studier födelsedagar kontaktuppgifter Medlemsbladet 2016 februari - augusti kalendarium årsmötet månadsmöten Havsbris caféer resor friskvård studier födelsedagar kontaktuppgifter Ordföranden har ordet Se i medlemsbladet, det finns säkert något

Läs mer

Minnesanteckningar från Medlemsmötet 2010-09-23

Minnesanteckningar från Medlemsmötet 2010-09-23 Minnesanteckningar från Medlemsmötet 200-09-23 Inga-Lill inledde med att hälsa alla hjärtligt välkomna. Efter förfrågan framkom att inga nya medlemmar deltog i dagens möte. Dagens föredragshållare var

Läs mer

Program. september december 2017

Program. september december 2017 Program september december 2017 Detta är höstterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar. På våra månadsmöten serveras kaffe med tillbehör till

Läs mer

SPARA FOLDERN PÅ EN LÄTTILLGÄNGLIG PLATS!!!

SPARA FOLDERN PÅ EN LÄTTILLGÄNGLIG PLATS!!! MEDLEMSINFORMATION 2019 SPARA FOLDERN PÅ EN LÄTTILLGÄNGLIG PLATS!!! Till samtliga medlemmar i SKPF avdelning 45 Umeå I Din hand håller Du en informationsfolder från SKPF avdelning 45 Umeå. Foldern innehåller

Läs mer

Våren 2015. Möten, dans, resor, studier, fester, auktion, bingo, boule, bowling, gymnastik, påverkan m.m. och annan verksamhet

Våren 2015. Möten, dans, resor, studier, fester, auktion, bingo, boule, bowling, gymnastik, påverkan m.m. och annan verksamhet Våren 2015 Möten, dans, resor, studier, fester, auktion, bingo, boule, bowling, gymnastik, påverkan m.m. och annan verksamhet MOTIONSDANS OBS! Ny lokal, ny tid och ny dag: Vallmogården 3 km norr om Malung

Läs mer

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Humlorna från Veberöd underhåller den 12 maj kl.14.00 Maj 2014

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Humlorna från Veberöd underhåller den 12 maj kl.14.00 Maj 2014 1 Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Humlorna från Veberöd underhåller den 12 maj kl.14.00 Maj 2014 1 Foto Taina Ahola ANSLAGSTAVLAN Ört och Kryddcafé Kom på vårt första Ört

Läs mer

Medlemsblad NR: 3 2013

Medlemsblad NR: 3 2013 Medlemsblad NR: 3 2013 Styrelsen önskar en GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR Hoppas ni har haft en skön höst och förvinter trots storm, regn, snö & kyla men över naturens lagar kan vi inte styra. Vi får alltid

Läs mer

Protokoll fört vid Ösmo Kyrkokörs Årsmöte 28 februari 2009 Sockenstugan, Ösmo

Protokoll fört vid Ösmo Kyrkokörs Årsmöte 28 februari 2009 Sockenstugan, Ösmo Protokoll fört vid Ösmo Kyrkokörs Årsmöte 28 februari 2009 Sockenstugan, Ösmo 1. Öppnande av mötet. Ordförande hälsar alla välkomna till årsmötet och förklarar mötet öppnat. 2. Kallelse till mötet. Årsmötet

Läs mer

Öppet hus Varje onsdag är det öppet hus på Klippgatan 8 mellan kl 13-15. Entrébiljett 25 kr (inkl kaffe med dopp), 30 kr (när smörgås serveras).

Öppet hus Varje onsdag är det öppet hus på Klippgatan 8 mellan kl 13-15. Entrébiljett 25 kr (inkl kaffe med dopp), 30 kr (när smörgås serveras). HUVUDSTA PENSIONÄRSFÖRENING Klippgatan 8 171 47 SOLNA Tel: 08 27 50 32 Hemsida: www.pro.se/huvudsta E-mail: huvudstapro@gmail.com Nr 3 8 september 2015 Höstprogrammet 2015 Månadsmöten hålls på Skoga Äldreboende,

Läs mer

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow Program våren 2015 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

DHR Ängelholm NR. 2. 2014

DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR ÄNGELHOLM. dhr.angelholm@gmail.com MOBIL. 070 58 180 51 ORGANISATIONSNR: 839400-5931 BANKGIRO: 414-8698 Hemsida. dhr-angelholm.se ORDFÖRANDE. OVE JANSSON TEL. 0435-216 94

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL VÅREN 2013 MED SPF FYRIS

VÄLKOMMEN TILL VÅREN 2013 MED SPF FYRIS VÄLKOMMEN TILL VÅREN 2013 MED SPF FYRIS Så var det dags att skaffa en ny kalender och lära sig ett nytt årtal 2013 Under det gångna året har vi ju haft våra träffar på Storgatan 11. Det är fina lokaler,

Läs mer

Årsmöte med SPF Seniorerna Svenljunga onsdagen den 1 febr i Örsåsgården.

Årsmöte med SPF Seniorerna Svenljunga onsdagen den 1 febr i Örsåsgården. Årsmöte med SPF Seniorerna Svenljunga onsdagen den 1 febr. 2017 i Örsåsgården. 1 Ordföranden Karl-Erik Johansson öppnade mötet med att hälsa alla medlemmar välkomna. 2 Mötet inleddes med en minnesstund

Läs mer

Program våren Egons Kvartett inleder vårsäsongen. Tolvan, Basen och Ukulisten spelar och sjunger. Men var är Egon? Lira Stråkkvartett

Program våren Egons Kvartett inleder vårsäsongen. Tolvan, Basen och Ukulisten spelar och sjunger. Men var är Egon? Lira Stråkkvartett Program våren 2017 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är Välkomna! Egons Kvartett inleder vårsäsongen. Tolvan, Basen och Ukulisten spelar och sjunger. Men

Läs mer

Kära medlemmar! Månadsträffar Tegeraluncher. Ändringar i programmet och nya händelser IT-kunskap

Kära medlemmar! Månadsträffar Tegeraluncher. Ändringar i programmet och nya händelser IT-kunskap Kära medlemmar! Vilken härlig höst vi har att se fram emot. Dels för att vi får träffas och umgås igen naturligtvis, men också för att vi får möjlighet att både inspireras och glädjas av det rika utbud

Läs mer

SENIORER I TIDEN 485 BJÖRKEN LIVSKVALITET - INFLYTANDE - VALFRIHET. Foto Bengt Backström

SENIORER I TIDEN 485 BJÖRKEN LIVSKVALITET - INFLYTANDE - VALFRIHET. Foto Bengt Backström P r o g r a m SENIORER I TIDEN LIVSKVALITET - INFLYTANDE - VALFRIHET 2014 Foto Bengt Backström 485 BJÖRKEN Program 2014 12.3 Månadsmöte. Roland Cedermark underhåller på stora scen. 3.4 Kvällsträff kl.

Läs mer

Aktiviteter augusti 2018-februari aug SPF Häggens golftävling

Aktiviteter augusti 2018-februari aug SPF Häggens golftävling Klipp ut! Aktiviteter augusti 2018-februari 2019 9 aug SPF Häggens golftävling 18 aug Mingelträff på Ångbryggeriet 22 aug Inför valet. Månadsmöte på Stadshotellet kl.13.00 28-29 aug Resa till Kiruna 12

Läs mer

Protokoll fört vid konstituerande sammanträde med SPF Solvändan den 5 februari 2015. Plats Eken, Färjestaden.

Protokoll fört vid konstituerande sammanträde med SPF Solvändan den 5 februari 2015. Plats Eken, Färjestaden. Protokoll fört vid konstituerande sammanträde med SPF Solvändan den 5 februari 2015. Plats Eken, Färjestaden. Närvarande: Ordf. Ingrid Johansson, Annika Bäckström, Gun-Britt Johansson, Astrid Nilsson,

Läs mer

Hjärtbladet. Personer med hjärt-, kärl- och lungsjukdom ska ha ett bra liv! Augusti Medlemsblad nr 8

Hjärtbladet. Personer med hjärt-, kärl- och lungsjukdom ska ha ett bra liv! Augusti Medlemsblad nr 8 Hjärtbladet Medlemsblad nr 8 Augusti 2019 Personer med hjärt-, kärl- och lungsjukdom ska ha ett bra liv! 1 Ordföranden har Ordet! Hej alla HjärtLungare! Jag hoppas att ni haft en härlig sommar, även om

Läs mer

Möten under 2011. Referat från mötet den 14 december 2011

Möten under 2011. Referat från mötet den 14 december 2011 Möten under 2011 Referat från mötet den 14 december 2011 Den 14 dec träffades vi på Kramm för årets sista månadsmöte.76 förväntansfulla seniorer minglade med glögg innan vi satte oss till bords i väntan

Läs mer

Styrelsemedlemmar SPRÅKTRÄFF. Gun-Britt Delsvik Svensson, ordf

Styrelsemedlemmar SPRÅKTRÄFF. Gun-Britt Delsvik Svensson, ordf PROGRAM VÅREN 2018 Öppet hus och telefontid måndagar 10:00 13:00 Tlf: 0302-135 75 E-post: lerum@pro.se Besöksadress: Alingsåsvägen 1 443 35 Lerum BG 398-8938 eller swish 12 31460401 Helgstängt fr.o.m.

Läs mer

Kvarteret Filantropen

Kvarteret Filantropen Kvarteret Filantropen Tryggt och bekvämt boende Tryggt och bekvämt boende för äldre i Glimåkra Västergatan 5 är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område mitt i centrala Glimåkra. I huset finns lägenheter

Läs mer

Veckobrev nr 14 (2 april-8 april) Bowling

Veckobrev nr 14 (2 april-8 april) Bowling Veckobrev nr 14 (2 april-8 april) 2018 Bowling Vi fortsätter som vanligt den 5 april kl.10.00 på Bowl4Joy (vanliga stället) och alla, såväl gamla som nya medlemmar är hjärtligt välkomna. Har ni frågor

Läs mer