FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 13 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sammanträdestid

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 13 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2005-04-26 Sammanträdestid 08.30 11.15"

Transkript

1 1 (10) FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 13 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sammanträdestid NÄRVARANDE Ledamöter Ingemar Johansson (c), ordförande Bill Andersson (s), vice ordförande Lars Glimvik (m) Lena Dygården (s) Lars Fagerström (fp) Tjänstgörande ersättare Ersättare Pär Allvin (mp) Leif Eskelid (ap) Harry Staaf (kd) Mikael Hallberg (v) Mari-Louise Wernersson (c) Övriga förtroendevalda Hans-Inge Sjögren (s), 168 Tjänstemän Henrik Lundahl, kommunsekreterare Rolf Landholm, kommunchef Robert Gyllerfelt, ekonomichef Johan Risholm, planarkitekt, 168 Inge Emanuelsson, stadsbyggnadschef, 168 Clas Svensson, upphandlare, 172 Stina Larsson, socialförvaltningen, 179 Anneli Ask, utredningssekreterare, 179 Paragrafer Justering Ordföranden samt Bill Andersson Underskrifter Sekreterare... Henrik Lundahl Ordförande... Ingemar Johansson

2 KSAU (10) Justerare... Bill Andersson Protokollet justerat och anslaget Underskrift Henrik Lundahl

3 KSAU (10) 168 Detaljplan för del av Arvidstorp 1:39 (Falkenbergs mosse). Dnr KS, KF Arbetsutskottet beslutar föreslå kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige att antaga detaljplanen. Förslag till detaljplan för ny återvinningscentral ( kretsloppsgård ) på del av kommunens fastighet Arvidstorp 1:39 har utarbetats och har varit föremål för planutställning. Bakgrund Ny återvinningscentral planeras på södra delen av Falkenbergs mosse, invid väg 767 (Göteborgsvägen, fd E6). På området har tidigare funnits en äldre byggnad, Sandladan. Vidare har inom området bilskrotverksamhet förekommit. Nuvarande återvinningsstation är belägen i vid Lövstaviken och den anläggningen skall avvecklas och området iordningställas. Planförslag som redovisar byggrätt för en ny återvinningscentral föreligger. Planförslaget, daterat och reviderat , har varit föremål för utställning under perioden t o m Inkomna synpunkter har sammanfattats och kommenterats i en samrådsredogörelse, daterad Överväganden Inkomna synpunkter föranleder inga förslag till revideringar av planförslaget. Detaljplanen föreslås därför överlämnas till kommunfullmäktige för antagande. (Bil. separat) 169 Yttrande över föreskrifter om vilka vattenområden i Hallands län, utöver allmänna farleder, som vattenskotrar får användas i. Dnr Arbetsutskottet beslutar att som kommunens svar till Länsstyrelsen i Halland avge det gemensamma yttrandet från Stadsbyggnadskontoret samt Kultur- och fritidsförvaltningen.

4 KSAU (10) /Bakgrund Länsstyrelsen i Halland har översänt remiss för eventuella synpunkter till Falkenbergs kommun angående vattenområden, utöver allmänna farleder, som vattenskotrar får användas i. Kommunkansliet har överlämnat ärendet till stadsbyggnadskontoret, miljö- och hälsoskyddsförvaltningen och kultur- och fritidsförvaltningen för gemensamt yttrande. För närmare redogörelse av ärendet hänvisas till kommunledningskontorets m fl yttrande (Bil 169) 170 Revisionsrapport; granskning av intern ekonomisk kontroll. Dnr KS Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta att anteckna revisionens granskning av den interna ekonomiska kontrollen till protokollet. Falkenbergs kommuns revisioner låtit genomföra en uppföljning avseende hur reglementet för ekonomisk internkontroll följs. I rapporten konstateras bland annat att det skett förbättringar när det gäller hur nämnderna och styrelsen följer reglementet för intern kontroll. Rapporten har översänts till kommunstyrelsen för kännedom och åtgärd. (Bil 170) 171 Revisionsrapport; granskning av sjukfrånvaron. Dnr KS Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta att anteckna revisionens granskning av sjukfrånvaron till protokollet. Falkenbergs kommuns revisioner har jämfört sjukfrånvaron i Skövde, Trollhättan och Falkenberg. Granskningen, som är att betrakta som en förstudie, har gjorts i samarbete med revisorerna i respektive kommun. Granskningsrapporten har översänts till kommunstyrelsen för kännedom. (Bil 171)

5 KSAU (10) 172 Motion om kollektivavtal som krav vid upphandlingar. Dnr Arbetsutskottet beslutar att återremittera motionen till kommunledningskontoret för ytterligare beredning av villkor kring kollektivavtal och med presentation av det aktuella rättsläget. /bakgrund Mikael Hallberg, v, och Per Sjövall, v, har i en motion till kommunfullmäktige i Falkenberg yrkat att kommunen vid upphandling av entreprenader ställer som krav att entreprenör eller underentreprenör skall ha tecknat svenska kollektivavtal för sin arbetskraft. I andra hand yrkas att krav alltid skall ställas på att entreprenör iakttar kollektivavtalsenliga villkor, samt att samarbete bör inledas med de fackliga organisationerna för att tillse att företag som tilldelas kontrakt vid upphandling uppfyller sådana villkor. Kommunledningskontoret har i yttrande i sin helhet redogjort för ärendet. Kommunledningskontorets uppfattning var att kommunen i varje enskilt fall av upphandling av entreprenad eller tjänst skall bedöma och välja vilken typ av krav som skall ställas med utgångspunkt från de rekommendationer som ges i cirkulär 2005:17 från Sveriges Kommuner och Landsting. Yrkande, propositionsordning och beslut Bill Andersson (s) yrkar att motionens första att-sats skall bifallas, dvs att kommunen skall ställa som krav vid upphandling att entreprenörerna eller underentreprenörer som utför arbeten för Falkenbergs kommuns räkning skall ha tecknat svenska kollektivavtal för sin arbetskraft. I detta yrkande instämmer Lena Dygården (s). Lars Fagerström (fp) yrkar att ärendet skall återremitteras till kommunledningskontoret för ytterligare beredning av villkor kring kollektivavtal och med presentation av det aktuella rättsläget Ordföranden ställer först proposition på Bill Anderssons yrkande och därefter på Lars Fagerströms och finner att ärendet skall återremitteras till kommunledningskontoret för ytterligare beredning enligt ovan. Anteckning Mikael Hallberg (v) antecknar avvikande mening.

6 KSAU (10) 173 Motion om kommunala tjänstecyklar och tillhandahållande av kommunala cyklar till allmänheten. Dnr KS, KF Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige besluta att uppdra åt kommunstyrelsen att genom sitt stadsbyggnadskontor undersöka möjligheterna att få fler tjänsteresor att företas per cykel som alternativ till bil, att ingen utredning skall göras om möjligheten att tillhandahålla kommunala cyklar till allmänheten, samt att motionen därmed skall anses besvarad. Pär Allvin (mp) har i motion till kommunfullmäktige föreslagit - att alla förvaltningar och kommunala bolag skall rekommenderas att inköpa tjänstecyklar för lokala tjänsteresor, - att alla kommunalt anställda skall rekommenderas att i första hand använda cykel vid kortare tjänsteförrättningar, samt - att utredning görs om möjligheten tillhandahålla kommunala cyklar till allmänheten. Yttranden Barn- och utbildningsnämnden, socialförvaltningen, stadsbyggnadskontoret och Falkenberg Energi AB är i princip positiva till förslaget om inköp och användning av tjänstecyklar. Kultur- och fritidsnämnden kan använda tjänstecyklar endast i begränsad omfattning eftersom lastutrymme krävs för att transportera utrustning. Arbetsgivarenheten, Falkenbergs Bostads AB och Falkenbergs Vatten och Renhållnings AB har inte behov av ytterligare tjänstecyklar. Samtliga remissinstanser är dock positiva till att personalen i möjligaste utsträckning använder cykeln både i och utanför tjänsten. Beträffande förslaget om att tillhandahålla kommunala cyklar till allmänheten så avstyrker socialförvaltningen. Inte heller stadsbyggnadskontoret ställer sig bakom förslaget. Kultur- och fritidsnämnden föreslår att de lokala cykelhandlarna tillfrågas om intresset för en sådan verksamhet.

7 KSAU (10) Kommunkansliet har föreslagit att stadsbyggnadskontorets gatu- och trafikavdelning får i uppdrag att undersöka det verkliga intresset för tjänsteresor på cykel, hur många anställda som kan bli aktuella för sådana resor, hur många tjänstecyklar och hjälmar, som behöver köpas in m m. Kansliet har också föreslagit att förslaget om kommunala cyklar för allmänheten inte bör bifallas. Stadsbyggnadskontorets förslag om att utveckla cykeluthyrningen torde vara mera realistiskt. Anteckning Pär Allvin (mp) antecknar sin avvikande mening. (Bil 173) 174 Medborgarförslag om bostäder på grusplanen vid Lantmännen. Dnr KS, KF Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige besluta att som svar på medborgarförslaget från Sebastian Karlsson överlämna stadsbyggnadskontorets yttrande till honom, samt att förslaget därmed skall anses behandlat. Sebastian Karlsson har i medborgarförslag föreslagit att det skall byggas bostäder på grusplanen vid Lantmännen. Yttrande Stadsbyggnadskontoret har i yttrande ansett att områdets närhet till Lantmännens anläggning och den tidvis tungt trafikerade Sanddynevägen gör det mindre lämpligt för bostäder. (Bil 174) 175 Medborgarförslag om sovcenter för pingishallen i brandstationen. KS, KF Dnr Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige besluta att avslå medborgarförslaget från Sebastian Andersson med hänvisning till stadsbyggnadskontorets yttrande.

8 KSAU (10) Sebastian Andersson har i medborgarförslag föreslagit att brandstationen görs om till ett sovcenter för gästande bordtennisspelare. Yttrande Stadsbyggnadskontoret har i yttrande meddelat att det inte är möjligt att inrätta lägenheter i kvarteret Hjulet, där brandstationen är belägen, utan att först ändra detaljplanen. I föreliggande förslag till delöversiktsplan för Falkenbergs centralort anges att hela den norra delen av kv Hjulet bör studeras för lämplig användning och bebyggelse. Yrkande Lena Dygården (s) yrkar, med instämmande av Lars Glimvik (m), att medborgarförslaget skall avslås med hänvisning till stadsbyggnadskontorets yttrande. (Bil 175) 176 Medborgarförslag om upprensning av träddungen vid Skogstorps KS, KF billackering. Dnr Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige besluta att uppmana bygglovsnämnden att, med hänvisning till föreliggande medborgarförslag från Malin Karlberg och Lovisa Lingetun, undersöka om den aktuella tomten behöver bli föremål för anmodan om städning enligt PBL kap 10, att som svar på medborgarförslaget från Malin Karlberg och Lovisa Lingetun meddela dem ovanstående beslut samt överlämna stadsbyggnadskontorets yttrande till dem, samt att förslaget därmed skall anses behandlat. Malin Karlberg och Lovisa Lingetun har i medborgarförslag föreslagit att träddungen vid Skogstorps billackering skall rensas upp från skräp och göras trevligare för allmänheten. I dungen ligger, enligt förslagsställarna, utspridda skrotdelar, som barn kan skada sig på. Yttrande Stadsbyggnadskontoret har i yttrande meddelat att förslaget avser en privatägd fastighet i centrala Skogstorp och att tomter enligt Plan- och bygglagen (PBL) skall hållas i sådant skick att betydande olägenheter inte uppkommer för omgivningen eller trafiken och så att risken för olycksfall begränsas. Bygglovsnämnden kan, med stöd av PBL 10 kap, anmoda fastighetsägare att städa tomter, där så inte sker.

9 KSAU (10) Yrkande Lars Glimvik (m) yrkar bifall till kommunledningskontorets förslag. (Bil 176) 177 Medborgarförslag om kurs i körkortsteori på gymnasieskolan. Dnr KS, KF Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige besluta att begära att nämndens kommande beslut i ärendet redovisas till kommunfullmäktige för vidarebefordran till förslagsställaren, samt att som svar på medborgarförslaget från Elin Persson meddela henne detta. Elin Persson har i medborgarförslag föreslagit att det skall finnas en kurs i körkortsteori på gymnasieskolan. Yttrande Barn- och utbildningsnämnden har beslutat att frågan om körkortsteori som kurs på gymnasieskolan skall utredas vidare genom kontakt mellan gymnasieskolan och bilskolorna, att en kostnadsberäkning skall genomföras samt att ärendet därefter på nytt skall bli föremål för beslut i nämnden. (Bil 177) 178 Yttrande över bergtäkt på Torkelstorp 5:1. Dnr Arbetsutskottet beslutar att meddela länsstyrelsen att Falkenbergs kommun inte har något att erinra mot föreliggande ansökan om fortsatt bergtäkt på Torkelstorp 5:1, men att stadsbyggnadskontorets påpekande beträffande påverkan på landskapsbilden skall beaktas. Länsstyrelsen har för kommunens yttrande översänt en ansökan från Asige Sten AB om fortsatt bergtäkt på fastigheten Torkelstorp 5:1. Yttranden Stadsbyggnadskontoret har i tjänsteskrivelse haft synpunkten att påverkan på landskapsbilden inte bör öka och att det därför är viktigt att skogen kring täkten sparas i så stor utsträckning som möjligt.

10 KSAU (10) Miljö- och hälsoskyddsnämnden, som fått ärendet på egen remiss, har i 27/04 inte haft något att erinra mot tillstånd till fortsatt täktverksamhet. 179 Utvärdering av Falkenbergs kommuns Kvinnofridsplan. Dnr KS Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta att att anteckna föreliggande rapport, samt mot bakgrund av utvärderingen uppdra åt samverkansgruppen att återkomma med förslag till förbättringar. Socialförvaltningen har utvärderat kommunens Kvinnofridsplan, ett gemensamt handlingsprogram för flera aktörer i kommunen mot relationsvåld, antaget av kommunfullmäktige Bakgrund Kommunfullmäktige antog en Kvinnofridsplan som började gälla fr o m Planen hade utarbetats av arbetsgrupp med representanter från polismyndigheten, primärvården, brottsförebyggande rådet, 3 kommunala förvaltningar socilförvaltningen, barn- och utbildningsförvaltningen, kultur- och fritidsförvaltningen - samt frivilligorganisationerna kvinnojouren och brottsofferjouren och den innehöll ett antal åtgärder som skulle utföras av de olika aktörerna. Målet för åtgärderna var att förbättra och utöka stödet för kvinnor som är utsatta för våld. öka de olika aktörernas kunskaper om varandras resurser, på lång sikt medverka till att antalet våldsbrott mot kvinnor minskar i Falkenbergs kommun. Det långsiktiga målet med planen är att våldet mot kvinnor ska upphöra helt. Kvinnofridsplanen innehåller en rekommendation om att planen följs upp och utvärderas en gång per år. Detta är den första utvärdering som gjorts. (Bil 179) 180 Anmälningar Arbetsutskottet beslutar anteckna till protokollet förteckning över inkomna skrivelser, daterad (Bil 180)

Protokoll Nr 24 Sammanträdesdatum 2008-09-23 Sammanträdestid 08.30-12.10

Protokoll Nr 24 Sammanträdesdatum 2008-09-23 Sammanträdestid 08.30-12.10 Protokoll Nr 24 Sammanträdesdatum 2008-09-23 Sammanträdestid 08.30-12.10 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry Norberg (s), 2:e vice ordförande

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 30 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2006-11-07 Sammanträdestid 08.30 10.45

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 30 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2006-11-07 Sammanträdestid 08.30 10.45 1 (15) FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 30 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2006-11-07 Sammanträdestid 08.30 10.45 NÄRVARANDE Ledamöter Ersättare Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry

Läs mer

Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2009-02-03 Sammanträdestid 08.00-17.00

Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2009-02-03 Sammanträdestid 08.00-17.00 Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2009-02-03 Sammanträdestid 08.00-17.00 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry

Läs mer

Daniel Bernhardt (kd) Ordföranden samt Gerry Norberg. Ordförande... Mari-Louise Wernersson. Justerare... Gerry Norberg

Daniel Bernhardt (kd) Ordföranden samt Gerry Norberg. Ordförande... Mari-Louise Wernersson. Justerare... Gerry Norberg Protokoll Nr 16 Sammanträdesdatum 2010-06-01 Sammanträdestid 08.00 16.00 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga förtroendevalda Tjänstemän Mari-Louise

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 13. 2007-05-22 Sammanträdestid 08.30-10.40

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 13. 2007-05-22 Sammanträdestid 08.30-10.40 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 13 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2007-05-22 Sammanträdestid 08.30-10.40 NÄRVARANDE Ledamöter Ersättare Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry Norberg

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Sammanträdestid Lars Fagerström (L) Georgia Ferris (KD) Rebecka Kristensson (S) Jan Berge (MP)

Protokoll Sammanträdesdatum Sammanträdestid Lars Fagerström (L) Georgia Ferris (KD) Rebecka Kristensson (S) Jan Berge (MP) Protokoll Sammanträdesdatum 2016-05-10 Sammanträdestid 08.00-09.45 Nr 10 FALKENBERG Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Tjänstemän Mari-Louise Wernersson

Läs mer

Motion om krav på kollektivavtal hos företag som utför uppdrag åt kommunen. KS 2014-323

Motion om krav på kollektivavtal hos företag som utför uppdrag åt kommunen. KS 2014-323 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-12-16 392 Motion om krav på kollektivavtal hos företag som utför uppdrag åt kommunen. KS 2014-323 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja Falkenbergs kommun som utförare av personlig assistans. KS 2015-48

Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja Falkenbergs kommun som utförare av personlig assistans. KS 2015-48 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-08-11 185 Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja som utförare av personlig assistans. KS 2015-48 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

Läs mer

Henrik Lundahl, kanslichef Rolf Landholm, kommunchef

Henrik Lundahl, kanslichef Rolf Landholm, kommunchef Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2014-01-28 Sammanträdestid 15.00-15.10 Kommunstyrelsen Närvarande Ledamöter Mari-Louise Wernersson (C), ordförande Jan Dickens (S), 2:e vice ordförande Claës-L Ljung (M),

Läs mer

Politisk organisation KS 2017/584

Politisk organisation KS 2017/584 91 Politisk organisation 2019-2022. KS 2017/584 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige

Läs mer

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. KS 2014-239

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. KS 2014-239 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-10-21 308 Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. KS 2014-239 KS KF Beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 5 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2006-02-14 Sammanträdestid 08.30 10.45

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 5 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2006-02-14 Sammanträdestid 08.30 10.45 1 (10) FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 5 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2006-02-14 Sammanträdestid 08.30 10.45 NÄRVARANDE Ledamöter Mari-Louise Wernersson (c), ordförande ej 58 Bill Andersson

Läs mer

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. (AU 308) KS 2014-239

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. (AU 308) KS 2014-239 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-11-04 266 Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. (AU 308) KS 2014-239 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 22 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sammanträdestid

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 22 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sammanträdestid 1 (10) FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 22 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2005-08-16 Sammanträdestid 08.30 12.00 NÄRVARANDE Ledamöter Ingemar Johansson (c), ordförande Bill Andersson (s),

Läs mer

Medborgarförslag om alternativvärdering av marken som kommer att utnyttjas för arenabygget på Kristineslätt. (AU 15) KS 2014-381

Medborgarförslag om alternativvärdering av marken som kommer att utnyttjas för arenabygget på Kristineslätt. (AU 15) KS 2014-381 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-02-03 47 Medborgarförslag om alternativvärdering av marken som kommer att utnyttjas för arenabygget på Kristineslätt. (AU 15) KS 2014-381 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2005-01-25 Sammanträdestid 08.30 09.40

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2005-01-25 Sammanträdestid 08.30 09.40 1 (7) FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2005-01-25 Sammanträdestid 08.30 09.40 NÄRVARANDE Ledamöter Ersättare Ingemar Johansson (c), ordförande Bill Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Medborgarförslag anbudsskola. (AU 376) KS 2014-409

Medborgarförslag anbudsskola. (AU 376) KS 2014-409 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-01-13 20 Medborgarförslag anbudsskola. (AU 376) KS 2014-409 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet

Läs mer

Politisk organisation efter valet KS

Politisk organisation efter valet KS 22 Politisk organisation efter valet 2014. KS 2013-48 KF Beslut Kommunstyrelsen tillstyrker kommunfullmäktige besluta: 1. Barn- och utbildningsnämnd: Antalet ledamöter i nämnden är oförändrat - 13 ordinarie

Läs mer

Stig Agnåker (C) Per-Gunnar Andersson (S)

Stig Agnåker (C) Per-Gunnar Andersson (S) Protokoll Nr 8 Sammanträdesdatum 2016-06-28 Sammanträdestid 14.30 15.15 Kommunstyrelsen Närvarande Ledamöter Mari-Louise Wernersson (C), ordförande Per Svensson (S), 2:e vice ordförande Claës-L Ljung (M),

Läs mer

Medborgarförslag om hundrastgård mellan Fajansvägen och gamla E6. KS 2015-22

Medborgarförslag om hundrastgård mellan Fajansvägen och gamla E6. KS 2015-22 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-05-12 137 Medborgarförslag om hundrastgård mellan Fajansvägen och gamla E6. KS 2015-22 KS, KF Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

Medborgarförslag om att avskaffa parkeringsavgifterna under ett år i Falkenbergs kommun och istället prova P- skivemodellen. (AU 228) KS 2014-195

Medborgarförslag om att avskaffa parkeringsavgifterna under ett år i Falkenbergs kommun och istället prova P- skivemodellen. (AU 228) KS 2014-195 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-09-09 202 Medborgarförslag om att avskaffa parkeringsavgifterna under ett år i och istället prova P- skivemodellen. (AU 228) KS 2014-195 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

Medborgarförslag om hundrastgård mellan Fajansvägen och gamla E6. (AU 137) KS

Medborgarförslag om hundrastgård mellan Fajansvägen och gamla E6. (AU 137) KS kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-06-02 147 Medborgarförslag om hundrastgård mellan Fajansvägen och gamla E6. (AU 137) KS 2015-22 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets

Läs mer

288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna

288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Sida 2016-09-26 1 (2) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Dnr KSF 2016/156 288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

Rie Boulund (M) Shlomo Gavie (C) Kerstin Rosell (S) Thomas Fagenheim (S) Kerstin Klang (SD) Elisabet Karlsson (L) Anita Andersson (KD) Ulla Lindén (S)

Rie Boulund (M) Shlomo Gavie (C) Kerstin Rosell (S) Thomas Fagenheim (S) Kerstin Klang (SD) Elisabet Karlsson (L) Anita Andersson (KD) Ulla Lindén (S) Protokoll Socialnämnd Sammanträdesdatum 2018-05-23 Sammanträdestid 09:15-09:30 samt 10:50-10:55 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Rie Boulund (M) Shlomo Gavie (C) Kerstin Rosell (S) Thomas Fagenheim (S)

Läs mer

2013-06-04. Medborgarförslag - Hundbad på Pannaboudden i Glommen. (AU 157) Dnr KS 2013-51

2013-06-04. Medborgarförslag - Hundbad på Pannaboudden i Glommen. (AU 157) Dnr KS 2013-51 kommunstyrelsen i Falkenberg FALKENBERG 2013-06-04 131 Medborgarförslag - Hundbad på Pannaboudden i Glommen. (AU 157) Dnr KS 2013-51 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

Läs mer

Uttag av avgift rörande iordningställande av ny cirkulationsplats Peter Åbergs Väg/ Kattegattvägen. (AU 47) KS 2013-391

Uttag av avgift rörande iordningställande av ny cirkulationsplats Peter Åbergs Väg/ Kattegattvägen. (AU 47) KS 2013-391 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-03-04 60 Uttag av avgift rörande iordningställande av ny cirkulationsplats Peter Åbergs Väg/ Kattegattvägen. (AU 47) KS 2013-391 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt

Läs mer

Per Svensson (S) Marcelle Farjallah (S) Lars Fagerström (FP) Daniel Bernhardt (KD)

Per Svensson (S) Marcelle Farjallah (S) Lars Fagerström (FP) Daniel Bernhardt (KD) Protokoll Nr 20 Sammanträdesdatum 2013-09-02 Sammanträdestid 08.30 10.30 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Mari-Louise Wernersson (C), ordförande Claës-L Ljung (M), 1:e vice ordförande

Läs mer

Motion om krav på kollektivavtal hos företag som utför uppdrag åt kommunen. KS 2014-323

Motion om krav på kollektivavtal hos företag som utför uppdrag åt kommunen. KS 2014-323 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-02-24 54 Motion om krav på kollektivavtal hos företag som utför uppdrag åt kommunen. KS 2014-323 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Stiftsgården Åkersberg, Höör, kl 16:00-16:45 Ordförande: Hansson Lars (FP) Vice ordförande: Axelsson Karl Axel (M) Ledamöter: Alfredsson Bo (M) Gribel Laila (M) Wallström

Läs mer

2002-01-25. Sammanträdestid 08.30-12.00. Karl-Åke Karlsson (c) för Ingemar Johansson

2002-01-25. Sammanträdestid 08.30-12.00. Karl-Åke Karlsson (c) för Ingemar Johansson FALKENBERGS KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott PROTOKOLL Sammanträdesdatum Sammanträdestid 08.30-12.00 1 NÄRVARANDE Ledamöter Lars Glimvik, ordf (m) Jerry Karlsson, v. ordf (s) Monica Hansson (c), gick

Läs mer

Motion om krav på kollektivavtal hos företag som utför uppdrag åt kommunen. (AU 54) KS 2014-323

Motion om krav på kollektivavtal hos företag som utför uppdrag åt kommunen. (AU 54) KS 2014-323 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-03-10 80 Motion om krav på kollektivavtal hos företag som utför uppdrag åt kommunen. (AU 54) KS 2014-323 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 23 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sammanträdestid

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 23 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sammanträdestid 1 (9) FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 23 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2006-08-29 Sammanträdestid 08.30 11.45 NÄRVARANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Mari-Louise Wernersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Sammanträdesrum 2, kl. 08.30-08.50 Beslutande Ledamöter Urban Widmark (M) ordförande Lars-Göran Wiberg (C) vice ordförande Tommy Nilsson (S) Tjänstemän Utses att

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 22 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2006-08-22 Sammanträdestid 08.30 12.00

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 22 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2006-08-22 Sammanträdestid 08.30 12.00 1 (10) FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 22 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2006-08-22 Sammanträdestid 08.30 12.00 NÄRVARANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Mari-Louise Wernersson

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 3. Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry Norberg (s), vice ordförande Anders Treschow (m) Ingemar Johansson (c)

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 3. Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry Norberg (s), vice ordförande Anders Treschow (m) Ingemar Johansson (c) FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2008-01-22 Sammanträdestid 08.30-10.30 NÄRVARANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Mari-Louise Wernersson (c),

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

Bernth Sibelius (FP) Olle Torlycke (S) Irene Hedenbjörk (KD) Joseph Farjallah (S)

Bernth Sibelius (FP) Olle Torlycke (S) Irene Hedenbjörk (KD) Joseph Farjallah (S) Protokoll Nr 1 Sammanträdesdatum 2015-01-14 Sammanträdestid 09.00-10.00 Tekniska nämnden Närvarande Ledamöter Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S), vice ordförande Agneta Åkerberg (C) Conni

Läs mer

Motion om gatunamnsändring av förlängningen av Arvidstorpsvägen mot Ekhaga. (AU 368) Dnr KS 2010-571 (2010-KS0027)

Motion om gatunamnsändring av förlängningen av Arvidstorpsvägen mot Ekhaga. (AU 368) Dnr KS 2010-571 (2010-KS0027) kommunstyrelsen i Falkenberg 2010-11-30 269 Motion om gatunamnsändring av förlängningen av Arvidstorpsvägen mot Ekhaga. (AU 368) Dnr KS 2010-571 (2010-KS0027) KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63 1(8) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej 60-63 Rolf Mårtensson (M) Rickard

Läs mer

Ändring och tillägg till exploateringsavtal med Kärnhem rörande Skrea 9:26 och Skrea 14:8 Dnr

Ändring och tillägg till exploateringsavtal med Kärnhem rörande Skrea 9:26 och Skrea 14:8 Dnr Beslutsförslag 2014-05-12 Kommunstyrelseförvaltningen Stadsbyggnadskontoret Marie-Louise Svensson Ändring och tillägg till exploateringsavtal med Kärnhem rörande Skrea 9:26 och Skrea 14:8 Dnr 2011-287

Läs mer

Motion om att utarbeta en långsiktig utdelningspolicy för de kommunägda bolagen. KS

Motion om att utarbeta en långsiktig utdelningspolicy för de kommunägda bolagen. KS kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2017-05-02 136 Motion om att utarbeta en långsiktig utdelningspolicy för de kommunägda bolagen. KS 2016-533 KS, KF Förslag till beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

Protokoll Nr 22 Sammanträdesdatum 2012-10-02 Sammanträdestid 8.30-11.05

Protokoll Nr 22 Sammanträdesdatum 2012-10-02 Sammanträdestid 8.30-11.05 Protokoll Nr 22 Sammanträdesdatum 2012-10-02 Sammanträdestid 8.30-11.05 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Mari-Louise Wernersson (C), ordförande Claës-L

Läs mer

Motion - Beslut gällande anställning och uppsägning av förvaltningschefer ska fattas av kommunstyrelsen. (AU 347) KS

Motion - Beslut gällande anställning och uppsägning av förvaltningschefer ska fattas av kommunstyrelsen. (AU 347) KS kommunstyrelsen i Falkenberg 2017-12-05 325 Motion - Beslut gällande anställning och uppsägning av förvaltningschefer ska fattas av kommunstyrelsen. (AU 347) KS 2017-440 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-02-15 Sid: 1 Instans Allmänna utskottet Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-16.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Nicklas Huuva (KD) ordförande Bengt-Göran

Läs mer

Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja Falkenbergs kommun som utförare av personlig assistans. KS

Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja Falkenbergs kommun som utförare av personlig assistans. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2016-04-05 138 Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja Falkenbergs kommun som utförare av personlig assistans. KS 2015-48

Läs mer

Kommunfullmäktige har 2013-03-26 42 antagit planförslaget för Ullarp 1:74 m. Beslutet härom är anslaget på kommunens anslagstavla 2013-04-03

Kommunfullmäktige har 2013-03-26 42 antagit planförslaget för Ullarp 1:74 m. Beslutet härom är anslaget på kommunens anslagstavla 2013-04-03 Datum 2013-04-04 Kommunstyrelseförvaltningen 0346-88 60 00 stadsbyggnad@falkenberg.se Detaljplan för Ullarp 1:74 m fl Hallands län Meddelande om antagande av planförslag. Kommunfullmäktige har 42 antagit

Läs mer

Motion om att sluta ungdomsavtal för att få fler unga i jobb. (AU 7) KS 2013-333

Motion om att sluta ungdomsavtal för att få fler unga i jobb. (AU 7) KS 2013-333 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-02-04 FALKENBERG 31 Motion om att sluta ungdomsavtal för att få fler unga i jobb. (AU 7) KS 2013-333 KF Beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr Kommunstyrelsens samordningsutskott 2010-04-20 Ärendelista Sid nr Justering...2 597 Information om arbetet med E4 Sundsvall...3 598 Information om utställning av förslag till kustplan för Sundsvalls kommun...4

Läs mer

2015-05-26. Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Susanne Glans, ekonomichef 38. Tisdagen den 2 juni, klockan 8.

2015-05-26. Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Susanne Glans, ekonomichef 38. Tisdagen den 2 juni, klockan 8. 1(5) Plats och tid Tisdagen den 26 maj, klockan 8.00-11.00 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Tjänstemän Tid och plats för justering Emma Isfeldt (S) Christer Johansson (M) Anders Einarsson, kommunchef

Läs mer

Gun Törnblad stadsarkitekt, , 265 Christina Johansson planarkitekt, 257 Ola Lindholm markchef, 258 Kari Anttila fastighetsansvarig, 263

Gun Törnblad stadsarkitekt, , 265 Christina Johansson planarkitekt, 257 Ola Lindholm markchef, 258 Kari Anttila fastighetsansvarig, 263 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.10 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Lena Vilhelmsson (S) ersättare Daniel Åkervall (MP) ledamot,

Läs mer

Protokoll 1 (11) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Ashley Andersson, Planarkitekt. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S)

Protokoll 1 (11) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Ashley Andersson, Planarkitekt. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Protokoll 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Selma, Kommunhuset, 2017-12-12, kl. 17.00 18.00 Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Ashley Andersson, Planarkitekt

Läs mer

Motion om möjlighet till avfallssortering på allmänna platser. (AU 192) KS 2014-24

Motion om möjlighet till avfallssortering på allmänna platser. (AU 192) KS 2014-24 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-08-12 172 Motion om möjlighet till avfallssortering på allmänna platser. (AU 192) KS 2014-24 KF Beslut Kommunstyrelsen tillstyrker kommunfullmäktige besluta 1 Uttala sig

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-05-18 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande

Läs mer

Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja Falkenbergs kommun som utförare av personlig assistans. KS 2015-48

Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja Falkenbergs kommun som utförare av personlig assistans. KS 2015-48 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-06-09 178 Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja som utförare av personlig assistans. KS 2015-48 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 5 november 2018 klockan 18.30 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Anders Griph (KD), Isabelle Tiderblom (KD), Ludwig

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-30, kl. 08:00-10:48 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2009-01-27 Socialnämnden Plats och tid Kumlarummet, 2009-01-27, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Anette Friman (C) Lise-Lott Lidström (S) Raymonda Kourie (KD) Sölve Persson (S) Kerstin Lundqvist-Eriksson

Läs mer

7 Dnr 94/14. TRANAs KOMMUN 2015-01-20 Sida 12(19) KOMMUNSTYRELSEN

7 Dnr 94/14. TRANAs KOMMUN 2015-01-20 Sida 12(19) KOMMUNSTYRELSEN I JUSletS\ sign ' att föreslå kommunfullmäktige besluta att avsla motionen - - - -_. - - U1dragsbestyrkande AJ~ \\ ~. I' J V'xJ~ m Sammantradesdatum TRANAs KOMMUN 2015-01-20 Sida 12(19) KOMMUNSTYRELSEN

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Motion om öppen förskola i Ullared. KS

Motion om öppen förskola i Ullared. KS 25 Motion om öppen förskola i Ullared. KS 2014-332 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige besluta 1 Bifalla motionen med tilläggen att i utredningen i första

Läs mer

Grästorps kommun Kommunfullmäktige

Grästorps kommun Kommunfullmäktige Grästorps kommun Kommunfullmäktige SAMMATRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 13 Plats och tid Kommunens hus, Samlingssalen, Grästorp, kl 18.00 18:30 Beslutande ärvaro/frånvaro Ordinarie /F Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Protokoll Nr 23 Sammanträdesdatum 2008-09-16 Sammanträdestid 08.30-12.00

Protokoll Nr 23 Sammanträdesdatum 2008-09-16 Sammanträdestid 08.30-12.00 Protokoll Nr 23 Sammanträdesdatum 2008-09-16 Sammanträdestid 08.30-12.00 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry

Läs mer

Motion om att utveckla integration och demokrati med hjälp av föreningslivet. (AU 54) KS

Motion om att utveckla integration och demokrati med hjälp av föreningslivet. (AU 54) KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2016-03-08 97 Motion om att utveckla integration och demokrati med hjälp av föreningslivet. (AU 54) KS 2015-105 KF Beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen 2013-03-26 1(5) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 26 mars 2013, kl 17.00 17.35. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Helen Gustavsson

Läs mer

Motion om avgiftsfri förskola och grundskola. (AU 15) KS

Motion om avgiftsfri förskola och grundskola. (AU 15) KS kommunstyrelsen i Falkenberg 2016-02-02 62 Motion om avgiftsfri förskola och grundskola. (AU 15) KS 2015-301 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag Arbetsutskottets förslag

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 18 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Yngve Olsson, ersättare Kjell Malmgren, ersättare Bertil Göransson,

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 211 Plats och tid Björnekullasalen kl 18.00-18.50 Beslutande Jan Nilsson (s), ordförande Nils Göran Nilsson (kd) Mats Kroon (m) Reino Persson (s) Gunilla Karlsson (s) Gösta Brodin (kof),

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl arbetsutskott 2007-01-10 1 (15) Plats och tid Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 16.00 17.50 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Lennart

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-05-28. 2 Val av två protokolljusterare samt dag för justering

Sammanträdesdatum 2015-05-28. 2 Val av två protokolljusterare samt dag för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-05-28 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 28 maj 2015, 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två protokolljusterare samt dag för justering

Läs mer

Bengt Sandberg (MP) Therese Mancini (S) Gunnar Selstam (C) Kent Östergren (S) Britt Lindgren (C) Therese Mancini (S) 61-62

Bengt Sandberg (MP) Therese Mancini (S) Gunnar Selstam (C) Kent Östergren (S) Britt Lindgren (C) Therese Mancini (S) 61-62 Plats och tid Kommunhuset, Lokal Hållö, Kungshamn, fredagen den 21 september 2018 kl 08:30 Beslutande Mikael Sternemar (L), Ordförande Jeannette Loy (M), 1:e vice ordförande Annica Erlandsson (S), 2:e

Läs mer

Therese Weckström. Malin Eriksson. Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Beslutande organ

Therese Weckström. Malin Eriksson. Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Beslutande organ Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 15.30 15.55 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande Sture Pettersson (S) Ledamot Therése Weckström (S) Ledamot

Läs mer

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58 SAMMANTRÄDE Socialnämndens arbetsutskott PLATS OCH TID Stadshuset, lokal Kasen kl. 13:30-15:30 LEDAMÖTER SNAU SNAU-I Elving Andersson (C), ordförande Said Olsson (M), 1:e vice ordförande Stefan Skoglund

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(9) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S)

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50 1(10) Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, kl 08.00-8.50 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Tid och plats Tisdagen den 26 april 2011, kl. 13.00-15.20 i Prologen, kommunhuset Beslutande Ledamöter Peter Carpelan (M) ordf. Lennart Nilsson (M) Jan Runesten (M) Jan-Eric

Läs mer

Medborgarförslag om åtgärder för att förbättra trafikmoralen på gång- och cykelbanor m.m. KS

Medborgarförslag om åtgärder för att förbättra trafikmoralen på gång- och cykelbanor m.m. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-08-19 233 Medborgarförslag om åtgärder för att förbättra trafikmoralen på gång- och cykelbanor m.m. KS 2014-108

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret 2003-11-26 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.55 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Bert

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Samlingssalen, Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid 18.30-20.05 Beslutande Enligt bilaga. Övriga deltagande Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, tillförordnad

Läs mer

Kommunhuset, lokal: Tryggö, Kungshamn onsdagen den 14 januari 2015 kl

Kommunhuset, lokal: Tryggö, Kungshamn onsdagen den 14 januari 2015 kl Plats och tid Kommunhuset, lokal: Tryggö, Kungshamn onsdagen den 14 januari 2015 kl. 08.30-09.00 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Mats Abrahamsson (M), ordförande Peter Hemlin (M) Ronald

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 45-67 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 09.00-15.00 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson (m)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.00. Paus klockan 14.50-14.55. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa

Läs mer

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.00 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Tid Kl 13.30 14.35 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson L Paul Brusk, tjänstgör för Kent Persson (C) MP Jessica Pettersson, tjänstgör för Henry Sandahl

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

Medborgarförslag om belysning av Rådhusets fasad. (AU 154) KS

Medborgarförslag om belysning av Rådhusets fasad. (AU 154) KS kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-06-03 141 Medborgarförslag om belysning av Rådhusets fasad. (AU 154) KS 2013-363 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets förslag

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

FALKENBERG. Protokoll Nr 9 Sammantradesdatum Sammantradestid Narvarande

FALKENBERG. Protokoll Nr 9 Sammantradesdatum Sammantradestid Narvarande Protokoll Nr 9 Sammantradesdatum 2014-10-21 Sammantradestid 16.00-16.30 FALKENBERG Kommunfullmaktige Narvarande Ledamdter Stig Agnaker (C) Mari-Louise Wernersson (C) Per Johansson (C) Kerstin Angel (C)

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63

Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-09-05 Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63 Tid: Måndag 5 september 2005 kl 15:00-16:15 Plats: Konferensrummet 1:a vån, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson

Läs mer

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.50 Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2009-11-16 1(10) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: kl. 13.00 13.30, Smedjan, Nämndhuset Robert Mörk (S), ordförande Birgitta Höijer (C) Annika Engelbrektsson (S) Roland Halvarsson (V) Tjänstgörande

Läs mer