RENA TEER FTO ASSAM BANASPATY ESTATE ASSAM FOP CEYLON OP-1 PETTIGALA DARJEELING FIRST FLUSH DARJEELING MARYBONG DUKE BLEND EKOLOGISK SENCHA

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "RENA TEER FTO ASSAM BANASPATY ESTATE ASSAM FOP CEYLON OP-1 PETTIGALA DARJEELING FIRST FLUSH DARJEELING MARYBONG DUKE BLEND EKOLOGISK SENCHA"

Transkript

1 RENA TEER FTO ASSAM BANASPATY ESTATE Assam regionen är känd för att producera några av de kraftigaste svarta teerna i världen. Fylliga, maltiga toner med avstickare åt kryddor och cederträ gör det perfekt för alla som vill ha mycket smak eller gillar att dricka te i kombination med mjölk. ASSAM FOP Assamdistriktet är världens största odlingsplats för te. Klimatet där är idealiskt fuktigt, varmt och bra jordmån. Detta leder fram till ett te med kraftig smak. CEYLON OP-1 PETTIGALA Ett svart höglandste med en mild men fyllig smak. Ceylon teer i dom bergiga områdena på ön Sri Lanka. Det växer på höjder från 600m till 2500m över havet. DARJEELING FIRST FLUSH Darjeeling kallas ibland för teets champagne och I likhet med den franska förlagan blandar vi även te från olika gårdar för att uppnå rätt balans och smak. En bra start om man vill börja utforska Darjeelings rikt blommiga och aromatiska teer. DARJEELING MARYBONG I Darjeelings östra del odlar Marybong sitt te på mellan 1000 och 1900 meter över havet. Just detta är från höstskörden. En period som endast identifieras av Indien, Japan och Taiwan vilket också skvallrar om vilken kvalitet och omsorg som behövs för att få en bra kopp ur de oftast kalla och blöta årstiden. DUKE BLEND Vår tolkning av den klassiska blandningen English Breakfast. Starkt, intensivt och som gjort för att börja dagen tillsammans med. SENCHA Sencha tillhörande en av två gröna tetraditioner. Bladen ångas istället för wokas som är den traditionellt kinesiska metoden. Metoden är ursprungligen japansk men älskas över hela världen då den behåller bladens friska gröna smak, oftast finns även marina toner men också mer vegetabilt gröna. GEN MAI CHA En len och mjuk smak med nötig karaktär som enligt sägnen har ett våldsammare ursprung. Att låta ris falla ner i tekoppen resulterade nämligen i ett avhugget huvud för tjänaren Genmai, men hans samurajmästare ångrade sig när han smakade på koppen och dedikerade drycken till sin frånlidne tjänares ära. EKO MAO JIAN JASMIN Ett grönt ekologiskt te som plockas under våren och består av de tre första bladen och knoppen på tebusken. Man har även tillsatt några enstaka jasminblad. Jasminblommor tillsätts och plockas bort för hand i teet i upp till fyra omgångar för att ge teet dess angenäma doft.

2 GUNPOWDER Lite som namnet antyder. Ett grönt te som ger sina finstämda syskon i kategorin lite av en örfil. Det här är ett grönt te med mycket smak, kryddigt och bestämt. Det har också historia, och har varit populärt sedan 1800-talet då det klarar längre infusioner. Prova det gärna med mynta och socker som i Marocko. IRISH BREAKFAST Macho-te för den som tycker att den engelska frukostblandningen är för veklingar. Här finns inget som klär upp eller lugnar ner, ocensurerat te med rötterna i Assam. Tungt, kryddigt och skuret för att ge maximal smak i koppen. Passar utmärkt att tillsätta mjölk i om man vill ha en kraftig kopp klassisk te. JASMIN Ett finbladigt grönt te med både stjälkar och blad. Jämför man det med ett vanligt bladte så innehåller det en tiondel så mycket koffein. En mjuk och behaglig smak. KEEMUN Ett milt svart te från Qimendistriktet i Anhui-provinsen. Det milda regniga klimatet hjälper fram den speciella smaken och aromen som ofta påminner om honung och nöt. LAPSANG SOUCHONG Vi älskar klassikerna lika mycket som de fria nya smakerna. Och om man ska vara petig är lapsang nytt. Te har ju ändå funnits i flera tusen år medans lapsang bara har njutigts i några hundra. Rökt under glödande furuträ får det smak av nytjärad skärgårdsbrygga och passar extra bra ute på en karg klippa. WHITE PAI MUTAN Vitt te från Fujian-provinsen. Man plockar bladen under en kort period i mars och torkar bladen direkt. Det är rikt på mineraler och antioxidanter och har ett lågt innehåll av koffein. Har en mjuk och mild karaktär. EKOLIGISK YUNNAN FOP Söder om molnen är den poetiska översättningen av Yunnan. Ett passande namn på ett te som odlas på hög höjd upp till 2100 meter. Detta är optimala förhållanden om man vill odla ett fylligt och kryddigt te som detta. Till karaktären har det drag åt mylla och tryffel. YUNNAN SUPERIOR Yunnan te av en mycket bra kvalitet med mycket golden tips vilket ger en gyllene kopp med en mjuk och lite söt kryddig smak SASARA BANCHA Precis som vår nya japanska sencha tar vi nu även vår bancha direkt från producenten i Japan. Marknaden har länge accepterat undermåliga gamla gröna teer, men det behövs inte längre. Passa på att visa kunderna varför grönt te är den populäraste sorten i asien. Livligt klorofylligt, mjukt och smörigt grönt. Banchan är höstskörden från samma plantor som senchan så den är inte lika intensiv och mer lättbryggd.

3 EXKLUSIVA TEER RED OOLONG FENG HUANG DAN CONG Vår red oolong kommer från staden Chieu An i Guangdong provinsen. Det kallas även Honey Dan Chong och är gjort av Feng Huang oolong variteten. Teet rullas och rostas två gånger över glödande kol för att locka fram toppnoter av söt honung, karamell, torkad aprikos och sandelträ. FORMOSA FINE OOLONG Klassiskt mörkt Oolongte från Taiwan med medelstora, orullade blad. Oxideras till cirka 50% och får en kraftig och nötig smak. FORMOSA JADE DONG DING OOLONG Dong Ding är namnet på ett berg i Taiwan. Ordet Dong Ding betyder klättra upp för berget med kalla fötter. Dong Ding är känt för att vara aningen mer rostat än andra högväxta bergs-oolonger. Detta resulterar i en fullödig smak, med mer komplex och fruktig bouquet och undertoner av kastanj. JADE JASMINE PEARLS Teet har sitt ursprung i Sung dynastin (år ) Idag rullar man tebladen till små kulor och täcker dessa med nyplockade jasminblommor. Teet drar åt sig smak och doft från blommorna. Resultatet blir ett berusande aromatiskt te med en ljuvlig smak. MILKY OOLONG Milky oolong, eller Jin Xuan oolong som den faktiskt heter är en väldigt ung kultivar i tevälden som blev populär under 90-talet. Den producerar ett ljust jadelikt oolongte med låg stramhet och en otroligt fylligt söt arom. TIE KUAN YIN Detta är ett te som är ovanligt lätt att lära sig tycka om. Den lätta fruktigheten balanseras med en aning rostad eftersmak. Man får fram teet genom att rulla det i tyg som formas till små bollar. Genom processen får teet formen av små russin. Detta gör att teet håller sig friskt och fräscht längre, samt att det kan ta upp till 3 bryggningar innan bladen helt slagit ut.

4 SMAKSATTA TEER ACAI Ett grönt te med det ultimata energibäret acai och härligt exotisk papaya. Acai kommer ursprungligen från Amazonas, där det agerat basföda åt urbefolkningen i flera hundra år, men nu har blivit omåttligt populärt världen tack vare sitt höga innehåll av antioxidanter, vitaminer och nyttiga fettsyror. APELSIN & MINT Äppelbitar, morotsflarn, apelsinbitar, nypon, hibiscus, eukalyptusblad, citronbitar och ringblomma är ingredienserna i detta fruktte. Smaksatt med apelsin och mint. BLÅ PASSION Fylligt, exotiskt och ekologiskt. Ett grönt te där svenska favoriten blåbär möter den underbara passionsfrukten. Sötman och den aromatiska friskheten balanserar och känns trygg men ändå otraditionell. Dekorerat med knoppar från ros och ringblomma känns den dessutom lyxig och generös. BOMBAY CHAI Te efter den Indiska traditionen chai masala som med all rätt erövrat världen. Här med de traditionella kryddorna; kanel, kardemumma kryddnejlika och svartpeppar. Perfekt med mjölk och honung. Värmande, tillfredställande och generöst. CHAI Ett fantastiskt giftermål mellan Sydafrika och Indien. Rooibosen som klarar längre infusionstider och har en naturlig sötma gör sig så bra med de traditionella kryddorna i chai. Kanelen, kardemumman, ingefäran och roseepepparen får verkligen tid att ge sitt allt till koppen. FTO CHAI Svart te, uppblandat med grönt te som trivs i höga temperaturer. Teerna är rättvisemärkta och ekologiska och smaksatt med de klassiska chai-kryddorna: kanel, ingefära kryddnejlika och peppar, vilka också är rättvisemärkta och ekologiska. CITRON Med frisk smak av nyplockad citron med torkade bitar av citron. CITRONELLA Friskt grönt te med en naturlig aning av lime i aromen har förstärkts med citron och citrongräs för den där c-vitaminfriska känslan vi alla behöver. CAMU CAMU Från Amazonas kommer det fler och fler spännande smaker. Här har vi kombinerat c-vitaminbomben Camu camu med den söta lucumafrukten. Aromerna för minnet till citronkola och vanilj men utan att bli klängigt söt eller vasst syrlig. Perfekt för alla som vill ha ett runt fylligt te med friska toner.

5 CITRUS När det handlar om klassiker är det noga med detaljerna. Rooibos har en naturlig sötma, och smakkombinationen med frisk citron och lime är lika minimalistisk som den är självklar. Uppfriskande och något extra, men utan några konstigheter. DARJEELING EARL GREY En lite mer finstämd och konstnärlig adelsman. Darjeeling teet ger med sin aromatiska, örtiga och lite blommiga smak en aura av elegans till den orubbligt populära bergamotten. Klassiskt men ändå något mer, för dig som vill ha lite mer subtilitet och eteriska kvalitéer från sin koppkompis. EARL GREEN Grönt te från Kina smaksatt med bergamott EARL GREY En varm och trygg klassiker med smak av citrusfrukten bergamott. Kompletterar de kryddigare tonerna från det svarta teet med sin friskhet men utan att bli fruktig eller söt. Välbalanserat och sofistikerat engelsk utan att vara svår att ta till sig. Världens mest uppskattade smaksatta te. EARL GREY CREAM Ibland önskar man att finmiddagen inte va så stel även fast man njuter av den. Vi kanske inte kan hindra att det måste införskaffas en ny korrekt festmundering, men här kan du i alla fall njuta av det klassiska fina earl grey, men med en lite mjukare, rundare och mer avslappnad framtoning. FTO EARL GREY Ett av våra mest klassiska teer i ny tappning. Med rättvisemärkt och ekologiskt svart te i grunden, samt naturligt kallpressad bergamott, hamnar denna Earl Grey bland de klassiska teernas elit. EARL RED Rooibos från Sydafrika smaksatt med den klassiska Earl Grey smaksättningen, bergamott. Koffeinfritt. EARL OF ORGANIC Välbalanserad, sofistikerad och klassisk. En adelsman som knappast behöver någon introduktion. Här med extra fint och ekologiskt familjeträd i sällskap med den finaste naturliga bergamotten. CHAI Värmande kanel, söt kardemumma och livlig kryddnejlika i kombination med det svarta Keemun teets naturliga kryddighet gör detta till ett perfekt te för vårt svalare klimat och tillsätter man mjölk händer något magiskt. Det är nästan så man inte behöver äta en kanelbulle till.

6 FESTIVAL Vinbär, tropiska frukter, rabarber och mango ger fruktighet. Honungsyoghurtkrisp fyllighet. Tillsammans är det så lekfullt och enkelt att tycka om, precis i linje med vår svenska tetradition. FTO FIESTA Rättvisemärkt och ekologiskt svart te med ekologisk smaksättning och dekoration. Solrosblomma, blåklint, röda vinbär och bitar och jordgubbe ger ett vackert te med harmonisk smak och balans. FLÄDER & ÄPPLE I norden har vi en älskad tradition av fruktiga teer. Här med härliga svenska smaker av syrligt vinteräpple, fläder och friskhet från det gröna teet. Generöst uppblandat med bitar av äpple, citrusskal och ljungblomma ger det ett uppiggande friskt te som får oss att tänka på hoppful vår. GOJI & HAVTORN Goji har använts under flera tusen år inom traditionell kinesisk läkekonst och räknas ofta in bland superfrukterna. De anses allmänt vara nyttigare än något annat som växer i naturen och dessutom goda. Goji & Havtorn är fullproppad med superbär och innehåller även tranbär och jordgubbe. FTO GRAPE & INGEFÄRA En smakrikt rättvisemärkt och ekologisk rooibos med ingefära och lite peppar för att liva upp den naturliga nyponsötman hos det röda teet. Bitar av lakritsrot, citronskal, nanamynta och ringblomma ger ytterligare en intensivt aromatisk karaktär, väl balanserad med naturlig smak av grapefrukt och ingefära. JASMIN, CITRUS & GRÄDDE Ett lätt, mjukt och friskt grönt te. En klassisk kombination av grädde och citron balanserad med sötman från lite jasmin gör detta till det ultimata gröna teet till sju små kakor för du har väl bakat sju sorter! Dekorerat med citrongräs och citronskal. PÄRON & VANILJ Ett sött varsamt smaksatt te i Ceylon-stil. Den naturliga sötman och balansen i teblandningen förstärkt med smakkompisarna päron och vanilj. Tetradition och glad smaksättning när den är som bäst. EKO, ANANAS, MANGO & KANEL Varm, fruktig och exotisk. Vår nya ekologiska rooibos är fylligt och smakrikt. Tropiska toner i samspel med lite kryddighet värmer upp de ruskigaste höstkvällar. Dekorerad med kanelbitar och torkad mango. GRÖN, FRISK & HET Lite av en utopi i smakform. Den rena gröna senchan för tankarna till våren och dess nya möjligheter. Syran från citronen förstärker teets karaktär med sin friska skärpa och ingefäran kompletterar passionerat med sin hetta.

7 GRÖNA LÖV RÖDA BÄR Svensk sommar, solmogna bär på buskarna och blommor i ful blom. Vad kan vara mer inspirerande, självklart och glädjefyllt. Tolkat som te betyder det friskt grönt te med smak av röda & svarta vinbär, jordgubbe och lingon. Effektfullt dekorerat med röda vinbär, bitar av jordgubbe & rödklint. Ett lättsamt och behagligt te med toner av sommaräng. GUAVA Friskt och syrligt. Balansen mellan guava, ananas och apelsin ger c-vitaminernas skärpa med fruktighet som väger upp utan att bli söt. Ett lätt te som väcker till liv utan att överbelasta tillfredställer utan att ta över. HARMONI Fänkålsfrön, anisfrön, kumminfrön och nässlor gör detta till en smakrik örtblandning. FTO JORDGUBB & CHAMPAGNE Ibland finns det mycket krav, saker man aspirerar till och vill nå. Här har du romantik, klass och en rättvisare värld färdigkomponerat åt dig. Tänk om allt kunde vara så. I koppen kan det i alla fall vara så enkelt att få till. Det har vi sett till. JORDGUBB & LIME Aromatisk söt jordgubbe och blommigt frisk lime är en klassisk kombination och känns helt rätt i det svenska teskafferiet. Rooibos ger även den sötma och tillsammans är det här ett smaskigt te som kan påminna om sommaren en kall kväll eller friska upp som iste en varm dag. KAKTUS Grönt och taggigt tänker du om kaktusar, vilket i det här fallet blir helt fel. Grönt te är inte svårt och kaktusfikon är fylligt söta. Ett perfekt te för dig som vill ha något friskt, men inte surt. Lätt utan att vara smaklöst, och smaksatt utan att vara för mycket. KAKTUS & APELSIN Friskt och fruktigt. Apelsin och kaktusfikon bryter och balanserar den naturliga nyponsötman från rooibosen. Bitar av lakritsrot och papaya bitar ger extra djup. Ett te som fungerar utmärkt och svalkande slaget över is, men såklart också i koppen. KARIBI Melongodis! Vare sig du dricker det som iste i solstolen eller längtar efter att göra det med en varm kopp uppkrupen i soffan så är den här blandningen av aromatiskt solmogen melon, exotiskt syrlig tamarind och söta jordgubbar helt rätt för dig. GRÖNA VERA Ett underbart somrigt grönt te, att njuta av på morgonen i bersån eller i kvällssolen på en filt. Eller på vintern för att bara drömma sig dit. Med smak av aloe vera och apelsin. Vackert dekorerat med bitar av aloe vera, samt med blomblad från rosor och solrosor.

8 KASHMIR Ett kryddigt te inspirerat av regionen med samma namn. Kashmir har länge varit ett viktigt centrum för hinduism och buddhism vilka båda är filosofier där man eftersöker balans. är du för sval så har vi blandat söt och varm kardemumma med hettande kryddnejlika för att skruva upp temperaturen lite. KISS ME KATE Inte bara söt utan så mycket mer. Dynamisk och modern med jordgubbe, vanilj, peppar och bitar av bourbonvaniljstång och mer jordgubbar. KVIDEVITT Ekologiskt vitt te smaksatt med kvittenäpple, citrus, yoghurt och mynta. Dekorerat med eukalyptusblad, äpplebitar och blåklint. LAVA När du behöver vakna till och få igång cirkulationen utan att använda koffein. Lava har kanel äpple och chili just för det ändamålet. Så skönt när det börjar bli kallt och mörkt ute eller när förkylningen börjat klia i halsen. LUST & FÄGRING Vitt te med smak av citron, jordgubb, champagne och grädde. Dekorerat med rosblad, safflorblommor och ringblomma. MAMBO JAMBO Fin svensk tetradition när den är som bäst, rund och fruktig i koppen. Välbalanserade naturliga smaker av tropiska frukter och persika med bitar av papaya, aprikos, vinbär och smultron. Dekorerat med blå malva och solrosblomma. En enkel kravlös smakresa till varmare länder. MANGO & CITRUS En smaksemester. Fruktigt ekologiskt grönt te. Friskt, lätt och uppiggande med drömmar om varmare länder. Exotisk mango, varm bergamott och pigg citron ger det gröna teet sötma och lite kryddighet. PÄRON & VANILJ Ett sött varsamt smaksatt te i Ceylon-stil. Den naturliga sötman och balansen i teblandningen förstärkt med smakkompisarna päron och vanilj. Tetradition och glad smaksättning när den är som bäst. KONFETTI Konfetti är ett spralligt och sprudlande gott ekologiskt svart te med smak av jordgubb, bergamott, äpple och lite grädde. Sirligt dekorerat med rooibos, bitar av jordgubb, vanilj, ringblomma och björnbärsblad.

9 MARRAKECH I Marocko har man sedan flera hundra år druckit te tillsammans med mynta. Det är friskt och svalkande, och vi har faktiskt mycket att tacka dåtidens stora handelscentrum. Utan enkla örtiga smakkombinationer som denna kanske vi inte hade haft vår nordiska tekultur. MISS SAIGON Tillfredställande exotiskt te som kan dämpa det kraftigaste sötsug utan att själv ha socker eller vara för sött. Tropiska frukter och vanilj ger hjärnan rätt signaler helt på egen hand. Enkelt att brygga och ännu lättare att tycka om. MORFAR GINKO Ett vitt te med fläder, granatäpple och ginkgoblad just vad morfar ordinerar. Granatäpple är precis som det vita teet rik på flera olika antioxidanter. Ginkgobladen förbättrar såväl cirkulationen som minnet, och fläder kan hjälpa vid influensa och förkylning. MORS LILLA OLLE Med härligt mustigt te från Ceylon så är Olle inte bara söt, men med smak och bitar av blåbär, tranbär och grädde så är det ändå mest så. MOSEBACKE Klassisk svensk tetradition med mycket frukt och fint dekorerat för att tillfredställa smak, doft och det estetiska. Ett friskt och lite vaniljigt te med intagande smak av blåbär, hallon, rabarber & grädde. Dekorerat med pion, hela björnbär och bitar av hallon. ÖSTERLEN Kreativt fri som bara den svenska tetraditionen är. Rött te smaksatt med hallon, persika, vanilj och pistage. Med bitar av persika och hallonblad. För att det blir bra och för att vi inte behöver hålla oss innanför någon mall. PINEAPPLE POP En frisk grön Rooibos med härliga ananastoner och en hint av grapefrukt. Passar väldigt bra att dricka varmt eller kallt med is en varm sommardag! RABARBER & GRÄDDE Ett perfekt te för den mysiga kvällen i soffan eller som en sköld mot ruskigt höstväder. Snällt koffeinfritt rött te med trygga härliga smaker av rabarber och grädde i bästa svenska tetradition. FTO MYNTA & BERGAMOTT Fairtrademärkt & ekologiskt grönt te med mynta. Naturligt smaksatt med lime & bergamottolja.

10 RABARBER & GRÄDDE Vissa kombinationer känns så klassiska och trygga. Härligt fruktig och frisk rabarber med fyllig söt vaniljgrädde är just en sån. Den kommer ta lika väl hand om dig varesig det är i soffan en mysig höstnatt eller vid frukostbordet en solig vårmorgon. BJÖRNBÄR Rooibos med smak av björnbär & vanilj. Dekorerat med hela björnbär och bitar av vanilj. Krämigt och gott med en klar vaniljton som nästan går åt kola. En djup bakomliggande smak av björnbär. NATURELL Naturell Rooibos från Cedarbergen i Sydafrika. Hel fritt från koffein samt rikt på mineraler och antioxidanter. Smaken är naturligt söt och har en god nypon och vaniljton. TAMARIND Den syrliga bönan tamarind är vanlig i de asiatiska köken och ersätter oftast citron. Smaken är mer kryddigt aromatisk och passar den naturligt söta rooibosen perfekt. Vi har även balanserat upp och förstärkt de aromatiska nyanserna med apelsin, ingefära och äpple. RUSSIAN EARL GREY Ryssland har en stark tetradition, och här har vi en twist på en klassiker. Fin earl grey med kallpressad bergamottolja men med en friskare dimension tack vare citrus och citrongräs. SAFARI En smakresa kort och gott. Exotisk med smak av ananas och passionsfrukt. Bitar av papaya och blomblad från blå malva samt ringblomma gör det lätt att drömma sig bort till varmare länder. FTO SAMBA Rättvisemärkt och ekologiskt grönt te från Kina och naturliga aromer. Med en dekoration av ekologiska morotsbitar, en doft av maracuja och smak av exotiska frukter och vanilj, inspirerar detta te alla sinnen. PARADIS Mjuk, varm, fyllig och friskt fruktig på samma gång. Lite som att sitta på en paradisö med fötterna i den lenaste sanden, känna solen värma och äta den godaste exotiska frukten du aldrig kommer minnas namnet på. SAINT-TROPEZ I ett land med så långa vintrar är det inte konstigt att vi älskar sol och värme. Oavsett om man längtar efter de första solstrålarna på en uteservering, eller att dansa sig genom varma nätter som aldrig tar slut, så har vi ett te som kan ta dig dit. Smaksatt med rosévin och apelsin är det den känslan i koppen varje gång.

11 SHANGRI LA Sött, syrligt, hett och balanserande stramt. Ying och yang i balans helt enkelt och ekologiskt för karmans skull. Grönt te från Kina med smak och bitar från ingefära, citron och lakritsrot. Dekorerat med citrongräs och citronskal. SOFO Ett klassiskt exempel av den svenska tetraditionen. Exotiskt fruktig med papaya, förförande mjuk med krämig vaniljsmak och vackert utsmyckad med rosblad, blåklint och ringblomma. SPIRULINA Vitt te är obehandlat, och innehåller många av de naturliga hälsobringande ämnena som finns i tebusken. Detta vita te innehåller även guanabana, spirulina och noni. Guanabana är rik på C-vitamin och innehåller en hel del omega-6. Spirulina och noni är rika på mineraler, vitaminer och antioxidanter. STUDIO 54 Lyxigt, självklart och så gott. Du förtjänar ett te med champagne, jordgubbar och grädde. Det här är teet för dig. Vackert dekorerat med blåklint och solrosblomma, för vad är livet utan blommor. SVARTVINBÄR En riktig klassiker som värmer upp många kalla mornar. En naturlig smak av svarta vinbär. Dekorerat med svarta vinbärsblad. Krångligare än så behöver man inte göra det ibland. SYRLIGA GINGER Frisk som vindarna kring Godahoppsudden. Sydafrikas röda stolthet med smak av ingefära och grapefrukt. Men också med bitar av citrongräs, ingefära, mynta citronskal, peppar och ringblomma. TEMPEL Vi älskar sommaren, det känns nästan religiöst. Vi tänker oss sverige när det är som bäst. Stugan ute på landet, en varm klippa vid havet eller en skogspromenad. Alla har sitt tempel och det har vi försökt fånga i ett svart te dekorerat med ljung, pion och hallonbitar. SMULTRON & FLÄDER Inspirerat av idylliskt svenskt sommarlov med gräs under fötterna, smultron på strå och flädersaft i glaset. Rött te med smultron, fläder och citron. Dekorerat med jordgubbe, lime och ringblomma. SVARTA MADAME Smakmagi! Kombinationen lakrits, hallon och citron kan vara skrämm- ande för den oinvigde men dom som har provat blir snabbt omvända till lakritsens mörka krafter.

12 TROPIKO Friskt och fruktigt från fjärran östern. Mango, maracuja och kvitten tillsammans med morot ringblomma och rödklint är en perfekt kombination när man vill resa till lite mer exotiska bräddgrader. TROPISK EARL GREY Även engelsk aristokrati kan behöva ta semester ibland. Här har vi den strikta earl grey med fin bergamott, men mer avslappnad i en hawaiiskjorta av mango och persika, och en blomsterkrans med rosenblad och blåklint. VILDA BÄR Värme och sötma från rooibosen i härlig harmoni med våra smakrika svenska bär. Bitar av hallon, blåbär och hallonblad blandat med sydafrikansk rooibos. Självklara saker var för sig i sina respektive länder, men också självklara i kombination tack vare friheten i vår svenska tetradition. WIMBLEDON Hur förför man en vinnare? Med champagne, jordgubbar och vanilj såklart. Första intrycket är stort och omedelbart lockande. Smaken är söt och tillfredställande. WHITE LADY Sitt inte inne och damma som en grå earl i sommar. White lady är härligt lätt och modern med sin bas på vitt te men är också friskare med lite citron som piggar upp bergamotten.

13 .

14 .

15

16

17

18

19

20

TESORTIMENT 2018 JOHAN & NYSTRÖM

TESORTIMENT 2018 JOHAN & NYSTRÖM TESORTIMENT 2018 JOHAN & NYSTRÖM Vi vill få fler att verkligen upptäcka te på riktigt. Det är en dryck som ofta är lite blyg men tar man sig bara tiden finns en oändlig variation och njutning att upptäcka.

Läs mer

information om alla teer öppna om du är nyfiken

information om alla teer öppna om du är nyfiken tekalender information om alla teer öppna om du är nyfiken Hej teälskare! FRAMFÖR DIG HAR DU 24 påsar MED KRÄNKUS EGNA teblandningar FÖR 24 SKÖNA testunder. TANKEN ÄR ATT DRICKA nr 1 DEN 1:A DECEMBER O

Läs mer

Formosa Fine Oolong Klassikt mörkt Oolongte från Taiwan med medelstora, orullade blad. Oxideras till ca 50 % och får en kraftig och nötig sötma.

Formosa Fine Oolong Klassikt mörkt Oolongte från Taiwan med medelstora, orullade blad. Oxideras till ca 50 % och får en kraftig och nötig sötma. Vår känsla för Te Visst skulle världen vara en fattigare plats utan te! Så fyllt med personlighet och karaktär och med så många hälsogivande egenskaper inbjuder te alltid till en stund av stilla kontemplation

Läs mer

LATHUND. Hål i hyllan efter Clipper? Här är en enkel lathund för hur du kan ersätta teerna!

LATHUND. Hål i hyllan efter Clipper? Här är en enkel lathund för hur du kan ersätta teerna! LATHUND Hål i hyllan efter Clipper? Här är en enkel lathund för hur du kan ersätta teerna! = = Du vet väl att vi inte längre har distributionen av Clipper i Sverige? Dagsmeja hade under 2014 123 stycken

Läs mer

te sa lo n g e n s m a k f ö r h ö j a n d e e g e n s k a p e r ly f t e r f r a m s å vä l l ät ta s o m k r a f t f u l l a

te sa lo n g e n s m a k f ö r h ö j a n d e e g e n s k a p e r ly f t e r f r a m s å vä l l ät ta s o m k r a f t f u l l a te sa lo n g e n t e ä r e n s ä r d e l e s u t s ö k t m å lt i d s d ryc k. d e s s m i l d a, r e n a k a r a k tä r o c h s m a k f ö r h ö j a n d e e g e n s k a p e r ly f t e r f r a m s å vä

Läs mer

THE SPICE TREE BLACK BOX

THE SPICE TREE BLACK BOX THE SPICE TREE BLACK BOX 1 KRYDDLAGRET AB, Kraftgatan 15, SE-242 35 Hörby, Tfn:+(0)415-153 00, Fax:+(0)415-153 02, E-post: info@kryddlagret.se The Spice Tree Tea in Black Box : I denna serie kan ni välja

Läs mer

VÅRA TEER. LIDINGÖ Lidingö centrum 181 32 Lidingö 08 765 09 86 lidingo@tehusetjava.se

VÅRA TEER. LIDINGÖ Lidingö centrum 181 32 Lidingö 08 765 09 86 lidingo@tehusetjava.se VÅRA TEER LUND Västra Mårtensgatan 8A 223 51 Lund 046 211 19 86 info@tehusetjava.se LIDINGÖ Lidingö centrum 181 32 Lidingö 08 765 09 86 lidingo@tehusetjava.se STOCKHOLM Odengatan 29 113 51 Stockholm 08

Läs mer

te sa lo n g e n s m a k f ö r h ö j a n d e e g e n s k a p e r ly f t e r f r a m s å vä l l ät ta s o m k r a f t f u l l a

te sa lo n g e n s m a k f ö r h ö j a n d e e g e n s k a p e r ly f t e r f r a m s å vä l l ät ta s o m k r a f t f u l l a te sa lo n g e n t e ä r e n s ä r d e l e s u t s ö k t m å lt i d s d ryc k. d e s s m i l d a, r e n a k a r a k tä r o c h s m a k f ö r h ö j a n d e e g e n s k a p e r ly f t e r f r a m s å vä

Läs mer

THE SPICE TREE BLACK BOX

THE SPICE TREE BLACK BOX THE SPICE TREE BLACK BOX 1 KRYDDLAGRET AB, Kraftgatan 15, SE-242 35 Hörby, Tfn:+(0)415-153 00, Fax:+(0)415-153 02, E-post: info@kryddlagret.se The Spice Tree Tea in Black Box : I denna serie kan ni välja

Läs mer

te sa lo n g e n s m a k f ö r h ö j a n d e e g e n s k a p e r ly f t e r f r a m s å vä l l ät ta s o m k r a f t f u l l a

te sa lo n g e n s m a k f ö r h ö j a n d e e g e n s k a p e r ly f t e r f r a m s å vä l l ät ta s o m k r a f t f u l l a te sa lo n g e n t e ä r e n s ä r d e l e s u t s ö k t m å lt i d s d ryc k. d e s s m i l d a, r e n a k a r a k tä r o c h s m a k f ö r h ö j a n d e e g e n s k a p e r ly f t e r f r a m s å vä

Läs mer

AROMATISERADE SVARTA TEER

AROMATISERADE SVARTA TEER AROMATISERADE SVARTA TEER 46-0505 Av Kärlek Svart te, solrosblommor, ananas bitar samt arom (vit 46-0522 Att se din skugga Svart te, blåklint, ringblomma samt arom (natur 46-0969 Alla fönster på glänt

Läs mer

te sa lo n g e n s m a k f ö r h ö j a n d e e g e n s k a p e r ly f t e r f r a m s å vä l l ät ta s o m k r a f t f u l l a

te sa lo n g e n s m a k f ö r h ö j a n d e e g e n s k a p e r ly f t e r f r a m s å vä l l ät ta s o m k r a f t f u l l a te sa lo n g e n t e ä r e n s ä r d e l e s u t s ö k t m å lt i d s d ryc k. d e s s m i l d a, r e n a k a r a k tä r o c h s m a k f ö r h ö j a n d e e g e n s k a p e r ly f t e r f r a m s å vä

Läs mer

GREENFIELD Det första valet, ett äkta mästerverk i tekonst

GREENFIELD Det första valet, ett äkta mästerverk i tekonst GREENFIELD Det första valet, ett äkta mästerverk i tekonst Det breda sortimentet i Greenfields Te består av 3 huvud linjer: Svart Te. Klassiskt te med finess Grönt Te. En perfekt blandning från naturen

Läs mer

sve n s kt te n n te sa lo n g

sve n s kt te n n te sa lo n g sve n s kt te n n te sa lo n g k va l i t e t, l å n g s i k t i g h e t o c h g o d f o r m. d e s s a l e d o r d g e n o m s y r a r h e l a s v e n s k t t e n n s v e r k s a m h e t, a l lt f r å

Läs mer

te sa lo n g e n s m a k f ö r h ö j a n d e e g e n s k a p e r ly f t e r f r a m s å vä l l ät ta s o m k r a f t f u l l a

te sa lo n g e n s m a k f ö r h ö j a n d e e g e n s k a p e r ly f t e r f r a m s å vä l l ät ta s o m k r a f t f u l l a te sa lo n g e n t e ä r e n s ä r d e l e s u t s ö k t m å lt i d s d ryc k. d e s s m i l d a, r e n a k a r a k tä r o c h s m a k f ö r h ö j a n d e e g e n s k a p e r ly f t e r f r a m s å vä

Läs mer

THE SPICE TREE TEA COLLECTION

THE SPICE TREE TEA COLLECTION 1 THE SPICE TREE TEA COLLECTION Spice Tree blandas hos oss direkt efter mottagen order (inget te ligger färdigt på lagret) och kan levereras med kort varsel. 1 2 SVARTA TEER (aromatiserade) 46-900 Afternoon

Läs mer

t i l l a g a s m at e n m e d e ko l o g i s k a r å va r o r o c h m e n y e r n a ä r s ä s o n g s b e to n a d e

t i l l a g a s m at e n m e d e ko l o g i s k a r å va r o r o c h m e n y e r n a ä r s ä s o n g s b e to n a d e TESALONGEN k va l i t e t, l å n g s i k t i g h e t o c h g o d f o r m. d e s s a l e d o r d g e n o m s y r a r h e l a s v e n s k t t e n n s v e r k s a m h e t, a l lt f r å n t i l lv e r k n

Läs mer

DR BROWNS TEA & COFFEE

DR BROWNS TEA & COFFEE DR BROWNS TEA & COFFEE 1 KRYDDLAGRET AB, Kraftgatan 15, SE-242 35 Hörby, Tfn:+(0)415-153 00, Fax:+(0)415-153 02, E-post: info@kryddlagret.se Dr Brown s Kitchen Tea & Coffee Collection : I denna serie kan

Läs mer

Röda Viner La Croix St Pierre Rouge 70 kr / 270 kr Cono Sur Reserva Especial Pinot Noir 80 kr / 320 kr Vinea Crianza 85 kr / 340 kr

Röda Viner La Croix St Pierre Rouge 70 kr / 270 kr Cono Sur Reserva Especial Pinot Noir 80 kr / 320 kr Vinea Crianza 85 kr / 340 kr Röda Viner La Croix St Pierre Rouge Languedoc/IGP Pays d Oc, Frankrike Medelfylligt och fruktigt vin med toner av hallon, blåbär, jordgubbar och körsbär. Tanninerna är mjuka och avslutet fruktigt och fräscht

Läs mer

E T A B L E R A T ETA BLERAT LIDINGÖ Stockholmsvägen 54 Lidingö centrum

E T A B L E R A T ETA BLERAT LIDINGÖ Stockholmsvägen 54 Lidingö centrum LUND Västra Mårtensgatan 8A 22351 Lund 046 211 19 86 info@tehusetjava.se E T A B L E R A T 1 9 3 2 ETA BLERAT 1932 LIDINGÖ Stockholmsvägen 54 Lidingö centrum 08 765 09 86 lidingo@tehusetjava.se VÅRA TEER

Läs mer

t i l l a g a s m at e n m e d e ko l o g i s k a r å va r o r o c h m e n y e r n a ä r s ä s o n g s b e to n a d e

t i l l a g a s m at e n m e d e ko l o g i s k a r å va r o r o c h m e n y e r n a ä r s ä s o n g s b e to n a d e TESALONGEN k va l i t e t, l å n g s i k t i g h e t o c h g o d f o r m. d e s s a l e d o r d g e n o m s y r a r h e l a s v e n s k t t e n n s v e r k s a m h e t, a l lt f r å n t i l lv e r k n

Läs mer

Artnr Ursprung och typ Förklaring Pris/Kg. aromer

Artnr Ursprung och typ Förklaring Pris/Kg. aromer 1 SVARTA TEER (atiserade) 46-900 Afternoon Tea 46-904 All My Love Svart te, kanel, samt 46-9066 Bara för Dagen 46-9007 Bland Kossorna i Hagen 46-9027 Bristande knoppar 46-9031 Bus & Sus 46-9094 Brevet

Läs mer

STRÄNGNÄS KAFFESERVICE KAFFEBLANDNINGAR

STRÄNGNÄS KAFFESERVICE KAFFEBLANDNINGAR KAFFEBLANDNINGAR Buena Vista Buena Vista är vår rättvisemärkta och ekologiska bryggblandning. Ursprungen kan skifta beroende på årstid och vilka kaffen som är tillgängliga. Buena Vista betyder lysande

Läs mer

Röda viner GLAS FLASKA

Röda viner GLAS FLASKA Röda viner Jacob s Creek Organic 86 I 339 1865 529 Shiraz Cabernet Ekologiskt Intensiv doft av plommon och kryddiga svarta vinbär med en ton av mörka körsbär samt en söt vaniljton från eken. Mjuk, fyllig

Läs mer

Produktkatalog 2015 SOMMAR

Produktkatalog 2015 SOMMAR Produktkatalog 2015 SOMMAR Varm Choklad 89:- All varm choklad blandas med mjölk, med undantag för Skinny Luxury som blandas med vatten (sid 2) 01 02 03 04 Mint 70% Cocoa Chilli Luxury Caramel 06 07 08

Läs mer

te sa lo n g e n t e ä r e n s ä r d e l e s u t s ö k t m å lt i d s d ryc k. d e s s m i l d a, r e n a k a r a k tä r o c h

te sa lo n g e n t e ä r e n s ä r d e l e s u t s ö k t m å lt i d s d ryc k. d e s s m i l d a, r e n a k a r a k tä r o c h te sa lo n g e n t e ä r e n s ä r d e l e s u t s ö k t m å lt i d s d ryc k. d e s s m i l d a, r e n a k a r a k tä r o c h s m a k f ö r h ö j a n d e e g e n s k a p e r ly f t e r f r a m s å vä

Läs mer

Dessertvin. Vita viner 85:-/345:- 18:-/cl 95:-/395:- 20:-/cl 95:-/395:- Jacob s Creek. Domaine La Bastide abondance 2012. Australien.

Dessertvin. Vita viner 85:-/345:- 18:-/cl 95:-/395:- 20:-/cl 95:-/395:- Jacob s Creek. Domaine La Bastide abondance 2012. Australien. Vinlista Vita viner Dessertvin Australien Tyskland Jacob s Creek Semillon, Smak av tropisk frukt och gräs med inslag av citrus. Anselmann Auslese Riesling Intensiv, frisk och fruktig med inslag av honung.

Läs mer

Vi ger dig det bästa från frukt, för alla tillfällen.

Vi ger dig det bästa från frukt, för alla tillfällen. B R Ä M H U LT S RUBRIK OM SORTIMENT Version 2.0, september 2018 B R Ä M H U LT S Från frukostklassiker till spännande smakkombinationer och uppfriskande drycker. Vi ger dig marknadens bredaste sortiment

Läs mer

ProduktBLAD. En fyllig espresso med en fruktig eftersmak. Perfekt för dig som rundar av med mjölk. Våra kapslar passar till Caffitaly System.

ProduktBLAD. En fyllig espresso med en fruktig eftersmak. Perfekt för dig som rundar av med mjölk. Våra kapslar passar till Caffitaly System. Blue Storm Kaffe espresso En fyllig espresso med en fruktig eftersmak. Perfekt för dig som rundar av med mjölk. Våra passar till Caffitaly System. ART NR 10578 7310050005782 Kfp 7310050105789 Dfp Pink

Läs mer

Kendall-Jackson Highland Estate Hawkeye Mountain Cabernet Sauvignon

Kendall-Jackson Highland Estate Hawkeye Mountain Cabernet Sauvignon KENDALL-JACKSON en 60 länder. Kendall-Jackson Highland Estate Hawkeye Mountain Cabernet Sauvignon Ursprung: Alexander Valley, Kalifornien, USA Druva: 100% Cabernet Sauvignon Vinerna i serien Highland Estate

Läs mer

t i l l a g a s m at e n m e d e ko l o g i s k a r å va r o r o c h m e n y e r n a ä r s ä s o n g s b e to n a d e

t i l l a g a s m at e n m e d e ko l o g i s k a r å va r o r o c h m e n y e r n a ä r s ä s o n g s b e to n a d e TESALONGEN k va l i t e t, l å n g s i k t i g h e t o c h g o d f o r m. d e s s a l e d o r d g e n o m s y r a r h e l a s v e n s k t t e n n s v e r k s a m h e t, a l lt f r å n t i l lv e r k n

Läs mer

S O R T I M E N T Torfolk Gård AB, Ö.Skymnäs, Höje Tel torfolk.se

S O R T I M E N T Torfolk Gård AB, Ö.Skymnäs, Höje Tel torfolk.se SORTIMENT Det ekologiska originalet Sedan slutet av 70-talet har vi på Torfolk Gård i Värmland arbetat för en grönare värld. Vår affärsidé är enkel, vi producerar mat som vi själva vill äta fri från gifter

Läs mer

Juicer & Smoothies. 031-780 27 00 www.hebe.se

Juicer & Smoothies. 031-780 27 00 www.hebe.se Juicer & Smoothies 031-780 27 00 www.hebe.se Juicer & smoothies Hälsosamma juicer, både med frukt & grönsaker är populärt! De passar som snabb påfyllning när du är på språng, som ett nyttigt mellanmål

Läs mer

Kung Markatta Mousserande Äppelmust, 750 ml. Kung Markatta Mousserande Vitt Vin, alkoholfritt, 750 ml. Kung Markatta Äkta Fransk Cider 2 %, 750 ml

Kung Markatta Mousserande Äppelmust, 750 ml. Kung Markatta Mousserande Vitt Vin, alkoholfritt, 750 ml. Kung Markatta Äkta Fransk Cider 2 %, 750 ml Bilaga till pressmeddelande från Kung Markatta 26 april 2016 Produktinformation nyheter Kung Markatta sommaren 2016 Kung Markatta Mousserande Äppelmust, 750 ml Kung Markattas Mousserande Äppelmust tillverkas

Läs mer

TEA, COFFEE & ACCESSORIES

TEA, COFFEE & ACCESSORIES TEA, COFFEE & ACCESSORIES 1 CEYLON TEA 46-0080 46-0035 Ceylon OP std 260 EKOLOGISKT Ceylon Uva Pekoe Aislaby EKOLOGISKT Korta spretiga rostbruna blad. Kopparfärgad, Fyllig och mild och kryddig smak. Utvalt

Läs mer

te sa lo n g e n t e ä r e n s ä r d e l e s u t s ö k t m å lt i d s d ryc k. d e s s m i l d a, r e n a k a r a k tä r o c h

te sa lo n g e n t e ä r e n s ä r d e l e s u t s ö k t m å lt i d s d ryc k. d e s s m i l d a, r e n a k a r a k tä r o c h te sa lo n g e n t e ä r e n s ä r d e l e s u t s ö k t m å lt i d s d ryc k. d e s s m i l d a, r e n a k a r a k tä r o c h s m a k f ö r h ö j a n d e e g e n s k a p e r ly f t e r f r a m s å vä

Läs mer

CaviarBolaget COLONIAL

CaviarBolaget COLONIAL CaviarBolaget COLONIAL Svarta Teer Adam - Eve (BF01) Pris: 50 kr/100g Smak: Blommig och mjuk, med ton av fikonmarmelad. Innehåll: Svart te (51%), fikon (15%) (fikon, rismjöl), karamell (kondenserad skummjölk,

Läs mer

Upptäck dofter från AMWAY

Upptäck dofter från AMWAY Upptäck dofter från AMWAY WISTFUL - Varje dag har sin glans. Nyhet Feminim och berusande. Få ditt inre att stråla. Sprudlande och uppfriskande välbefinnande. WISTFUL WISTFUL No1 WISTFUL AROMA WISTFUL Feminin

Läs mer

Vi ger dig det bästa från frukt, för alla tillfällen.

Vi ger dig det bästa från frukt, för alla tillfällen. 2019:1 Vi ger dig det bästa från frukt, för alla tillfällen. 1 RUBRIK OM SORTIMENT NY SMAK. VARJE DAG. HÖGA KVALITET SMAKER SOM KÄNNS Nypressad juice smakar som färsk frukt Naturligt högt näringsinnehåll

Läs mer

GodJul. önskar. ÅSÖ AB 0120-844 60 info@aso.se www.aso.se Öppettider 08:00-16:30, webbutiken är öppen dygnet runt alla dagar.

GodJul. önskar. ÅSÖ AB 0120-844 60 info@aso.se www.aso.se Öppettider 08:00-16:30, webbutiken är öppen dygnet runt alla dagar. för kockar, konditorer & gourmetbutiker GodJul önskar för kockar, konditorer & gourmetbutiker ÅSÖ AB 0120-844 60 info@aso.se www.aso.se Öppettider 08:00-16:30, webbutiken är öppen dygnet runt alla dagar.

Läs mer

NONIQUE. Naturlig och läkande hudvård från topp till tå

NONIQUE. Naturlig och läkande hudvård från topp till tå NONIQUE Naturlig och läkande hudvård från topp till tå Betydelsen av namnet Står för den vintergröna växten noni som är hjärtat i våra produkter Betyder + eller och Noni från Panama - odlingarnas paradis

Läs mer

Riesling (nr 5882) Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt

Riesling (nr 5882) Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt A Christmann Riesling (5882) - Systembolaget.se http://www.systembolaget.se/sok-dryck/dryck/?sortfield=pris&sortdir... 1 av 1 2012-04-30 14:08 Riesling (nr 5882) Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt 2011

Läs mer

ANANAS. Sötsyrlig. Passar till? Som förfriskning och dessert liksom till kött, sallader och exotiska grytor. Säsong: Året runt

ANANAS. Sötsyrlig. Passar till? Som förfriskning och dessert liksom till kött, sallader och exotiska grytor. Säsong: Året runt ANANAS Sötsyrlig Ett gult, mycket saftigt fruktkött. Sötsyrlig och aromatisk smak. Ananas är en skenfrukt med massor av små sammanväxta bar på en blomaxel. Som förfriskning och dessert liksom till kött,

Läs mer

Earl Grey Organic (BF01) PRIS: 60 KR/100G Smak: Frisk bergamot. Innehåll: Svart te*, naturliga bergamotaromer och andra naturliga aromer.

Earl Grey Organic (BF01) PRIS: 60 KR/100G Smak: Frisk bergamot. Innehåll: Svart te*, naturliga bergamotaromer och andra naturliga aromer. CaviarBolaget Svarta Teer Earl Grey Organic (BF01) PRIS: 60 KR/100G Smak: Frisk bergamot. Innehåll: Svart te*, naturliga bergamotaromer och andra naturliga aromer. * Ekologiskt odlat. Blood Orange (BF02)

Läs mer

Vi ger dig det bästa från frukt, för alla tillfällen.

Vi ger dig det bästa från frukt, för alla tillfällen. 2019:2 Spännande nyheter från v 19! Se baksidanvi ger Vi ger dig det bästa från frukt, för alla tillfällen. 1 RUBRIK OM SORTIMENT NY SMAK. VARJE DAG. HÖGA KVALITET SMAKER SOM KÄNNS Nypressad juice smakar

Läs mer

Party. Rosor. Prins. Prinsessa. Retro. Romantik. Romantiska Nätter. Pepparkakor. Snyggaste hittills! Ovan Molnen. Picknick i Parken!

Party. Rosor. Prins. Prinsessa. Retro. Romantik. Romantiska Nätter. Pepparkakor. Snyggaste hittills! Ovan Molnen. Picknick i Parken! Namn Bild Beskrivning Magiska Nätter Magi och månstråle. Storsäljare sedan länge. Mörkt blå. Mammas Egna Ljus! Tack för att du är min Mamma och alltid finns där för mig. Miljoner Meloner! Mammas ljus är

Läs mer

TEA, COFFEE & ACCESSORIES

TEA, COFFEE & ACCESSORIES TEA, COFFEE & ACCESSORIES 1 CEYLON TEA 46-0010 Ceylon Pekoe Ceylon te med kraftig smak och fyllighet, mörk färg i koppen 46-0015 Ceylon BOP Lätt finbladigt te, ger ett mörkt och gott te 46-0020 Ceylon

Läs mer

Svarta Teer. Adam - Eve (BF01) Blood Orange (BF02) Goldberry (BF03) Apple Elder (BF04) Sicilian Lemon (BF05) Sweetheart (BF06)

Svarta Teer. Adam - Eve (BF01) Blood Orange (BF02) Goldberry (BF03) Apple Elder (BF04) Sicilian Lemon (BF05) Sweetheart (BF06) Caviarbolaget of Sweden AB www.caviarbolaget.se Produktkatalog 2015-2016 Svarta Teer Adam - Eve (BF01) Smak: Blommig och mjuk, med ton av fikonmarmelad Innehåll: svart te (51%), fikon (15%) (fikon, rismjöl),

Läs mer

sve n s kt te n n te sa lo n g

sve n s kt te n n te sa lo n g sve n s kt te n n te sa lo n g k va l i t e t, l å n g s i k t i g h e t o c h g o d f o r m. d e s s a l e d o r d g e n o m s y r a r h e l a s v e n s k t t e n n s v e r k s a m h e t, a l lt f r å

Läs mer

Vin & Matguiden testar roséviner

Vin & Matguiden testar roséviner 25 aug 2016 Vin & Matguiden testar roséviner Skribent: Vin & Matguiden Blossom Hill White Zinfandel och Morberg Collection Syrah Rosé fick toppbetyg! Drick rosévin året runt! De ljusa och lätta vinerna

Läs mer

ENZO GER DIG EN DOS KONCENTRERAD NJUTNING MED MJUK CREMA

ENZO GER DIG EN DOS KONCENTRERAD NJUTNING MED MJUK CREMA ESPRESSO SORTERNA ENZO GER DIG EN DOS KONCENTRERAD NJUTNING MED MJUK CREMA En sensuell upplevelse som väcker din mörka sida. Den sida som får liv om natten men som också kan väckas till liv på dagen när

Läs mer

Vi byter sortiment. N173/13. Nestlé Sverige AB Box Helsingborg Tel.

Vi byter sortiment. N173/13. Nestlé Sverige AB Box Helsingborg  Tel. Vi byter sortiment. N73/3 Nestlé Sverige AB Box 773 20 07 Helsingborg www.nestleprofessional.se npsupport@se.nestle.com Tel. 042-9 9 3 Ett nytt sortiment för professionella. Vi byter sortiment och lanserar

Läs mer

Champagne & mousserande vin. Roseviner

Champagne & mousserande vin. Roseviner Champagne & mousserande vin Philipponnat Reserve Millesimée Druvor: Pinot noir 50 % Chardonnay 30 % Pinot

Läs mer

PRODUKTBLAD. SORTIMENT g. Kokkaffe Ljusrost 500g ART NR Bricka 12 x 500g Kfp Dfp.

PRODUKTBLAD. SORTIMENT g. Kokkaffe Ljusrost 500g ART NR Bricka 12 x 500g Kfp Dfp. Kokkaffe Ljusrost 500g Vårt ljusrostade kokkaffe framhäver en fin och mjuk arom med lång, rund eftersmak. Smaken domineras av en lätt nötaktig sötma med inslag av behaglig syrlighet i efter smaken. arabicakaffe

Läs mer

Fruktdrycker. Morotssoppa 25 port. Grönsaksbuljong till motsvarande 5 liter vätska Apelsinjuice, färskpressad Vispgrädde Salt och peppar

Fruktdrycker. Morotssoppa 25 port. Grönsaksbuljong till motsvarande 5 liter vätska Apelsinjuice, färskpressad Vispgrädde Salt och peppar Fruktdrycker Det finns många goda skäl att dricka juice och andra fruktdrycker varje dag. I vårt varierade sortiment hittar du naturliga drycker som är garanterat nyttiga och fyller många behov. Här finns

Läs mer

Påskte. Påskkaffe. Påskte

Påskte. Påskkaffe. Påskte SMAKGLÄDJE 2010 Julen försvann, kylan & snön stannade kvar. Men nu går vi mot ljusare tider, och vad passar väl bättre än ett välfyllt utskick med extra mycket innehåll. Vi har fyllt det med nya kaffe

Läs mer

Smoothie på blåbär, banan och kokos

Smoothie på blåbär, banan och kokos Smoothie på blåbär, banan och kokos Smoothie på blåbär, banan, kokos och mandel är ett exempel. Smooties går att variera i det oändliga efter tycke och smak eller efter vad som finns hemma. Banan eller

Läs mer

Zacharias (Grekland Nemea)

Zacharias (Grekland Nemea) Sötma Ampelos Phos (Vit) Moscophilero-Roditis Moscophilero-Roditis är gamla inhemska druvor på Peleponnesos. Nemea som är ett av Grekland mest välrenomerade vinområden, ligger uppe i bergen omedelbart

Läs mer

Fruktyoghurt. Fruktyoghurt. Hjordnära Ekologisk Yoghurt Persika/Apelsin. Hjordnära Ekologisk Yoghurt Hallon/Rabarber. Extra fin fruktyoghurt Björnbär

Fruktyoghurt. Fruktyoghurt. Hjordnära Ekologisk Yoghurt Persika/Apelsin. Hjordnära Ekologisk Yoghurt Hallon/Rabarber. Extra fin fruktyoghurt Björnbär Vårt sortiment av fruktyoghurt passar människor med smak för livets goda, som också är måna om att få i sig något nyttigt. Här bjuds på smakupplevelser av både kända och mera exotiska frukter, ibland i

Läs mer

Mousserande vin. Patriarche Crémant de Bourgogne Brut Art. nr: 77310 Förpackning: 12 x 75 cl Ursprung: Bourgogne, Frankrike Pris (ex.

Mousserande vin. Patriarche Crémant de Bourgogne Brut Art. nr: 77310 Förpackning: 12 x 75 cl Ursprung: Bourgogne, Frankrike Pris (ex. Mousserande vin Pol Rémy Brut Art. nr: 7544 Ursprung: Frankrike Pris (ex. moms) 43,20 Utseende: Ljust gulgrön färg, med liten mousse av små, fina bubblor. Doft: Ganska neutral, fruktig doft med inslag

Läs mer

Recept med Canderel Green

Recept med Canderel Green Recept med Canderel Green Smoothies: Exotisk sötma Energi-smoothie Varma drycker: Lätt-capuccino Efterrätter och sötsaker: Bakade äpplen Päronmos Tigerkaka med pistasch Chokladkaka och vaniljsås Cheesecake

Läs mer

johan & nyströms känsla för sommar

johan & nyströms känsla för sommar johan & nyströms känsla för sommar Sommarens törstsläckare! Från några guldkorn i vårt tesortiment så har vi tagit fram ett helt nytt iste. Pour Te är ett äkta rättvisemärkt & ekologiskt iste, helt naturligt

Läs mer

Mousserande vin Rosévin

Mousserande vin Rosévin Mousserande vin Rosévin Pol Rémy Brut Art. nr: 7544 Ursprung: Frankrike Pris (ex. moms) 47,20 Utseende: Ljust gulgrön färg, med liten mousse av små, fina bubblor. Doft: Ganska neutral, fruktig doft med

Läs mer

Ljus lager. Starobrno 59:- Birra Moretti 59:- Heineken 59:- Sol 59:- Spendrups Bistro Lager 59:- Mariestads Export 69:- Ipa/Ale

Ljus lager. Starobrno 59:- Birra Moretti 59:- Heineken 59:- Sol 59:- Spendrups Bistro Lager 59:- Mariestads Export 69:- Ipa/Ale Ljus lager Starobrno 59:- Birra Moretti 59:- Heineken 59:- Sol 59:- Spendrups Bistro Lager 59:- Mariestads Export 69:- Ipa/Ale Brutal Bulldog Double IPA 72:- Sleepy Bulldog Pale Ale 59:- Wisby Stout 59:-

Läs mer

AMRUT NATURAL STRENGTH INDIAN SINGLE MALT WHISKY, 62,7% (BLACKADDER, SINGLE CASK )

AMRUT NATURAL STRENGTH INDIAN SINGLE MALT WHISKY, 62,7% (BLACKADDER, SINGLE CASK ) AMRUT NATURAL STRENGTH INDIAN SINGLE MALT WHISKY, 62,7% (BLACKADDER, SINGLE CASK ) 5 DOFTAR FÖRST KÄRV STARK WHISKY, dock utan utstickande störande dofter. Sedan kommer mycket: jordgubbar med smördeg och

Läs mer

BREDDA DITT UTBUD OCH TJÄNA PENGAR

BREDDA DITT UTBUD OCH TJÄNA PENGAR BREDDA DITT UTBUD OCH TJÄNA PENGAR Från 2012 till 2014 ökade svenskarnas konsumtion av kvarg med nästan 200 % enligt undersökningsföretaget Nielsen. Anledningen är kvargens höga proteininnehåll, som gör

Läs mer

FRIMURARSALONGERNA VITA VINER

FRIMURARSALONGERNA VITA VINER FRIMURARSALONGERNA VITA VINER Penfolds Thomas Hyland - Chardonnay - Australien, Adelaide 405,- Mycket fruktig smak med tydligt rostad fatkaraktär, inslag av gula äpplen, ananas, smör och nötter. Gustave

Läs mer

Fråga gärna efter smaker som passar ihop. Jag hjälper gärna till om ni har svårt att bestämma er.

Fråga gärna efter smaker som passar ihop. Jag hjälper gärna till om ni har svårt att bestämma er. SMAK & FYLLNING TÅRTANS INNEHÅLL Jag får ofta höra tårtan är vacker, men är den god? Mina kunder kan försäkra om att JA, den är riktigt god! Jag bakar allt från grunden och använder mig enbart av noga

Läs mer

Mellanmål HÖST/VINTER Upptäck vårt portionssortiment

Mellanmål HÖST/VINTER Upptäck vårt portionssortiment Mellanmål HÖST/VINTER 2016 2017 Upptäck vårt portionssortiment Efter gymmet Praktiskt och gott i små förpackningar I takt med att vi lever allt mer mobila liv ökar efterfrågan på mindre förpackningar av

Läs mer

Champagne & mousserande vin. Roseviner

Champagne & mousserande vin. Roseviner Champagne & mousserande vin Philipponnat Reserve Millesimée Druvor: Pinot noir 50 % Chardonnay 30 % Pinot

Läs mer

Fruktyoghurt. Fruktyoghurt. Lättyoghurt Solfrukt. Lättyoghurt Jordgubb. Lättyoghurt Björnbär Hallon. Lättyoghurt Päron Citron

Fruktyoghurt. Fruktyoghurt. Lättyoghurt Solfrukt. Lättyoghurt Jordgubb. Lättyoghurt Björnbär Hallon. Lättyoghurt Päron Citron Vårt sortiment av fruktyoghurt passar människor med smak för livets goda, som också är måna om att få i sig något nyttigt. Här bjuds på smakupplevelser av både kända och mera exotiska frukter, ibland i

Läs mer

10 Festliga ALKOHOLFRIA

10 Festliga ALKOHOLFRIA 10 Festliga ALKOHOLFRIA DRINKAR från Isommar är det alkoholfritt som gäller. Det tycker i alla fall vi på Stockmos som med hjälp av en bartender tagit fram recept på spännade alkoholfria drinkar med vår

Läs mer

Vinägretter är ofta baserade på olivolja, men med Sverigeskafferiets rapsolja kan man med stolthet göra svenska vinägretter.

Vinägretter är ofta baserade på olivolja, men med Sverigeskafferiets rapsolja kan man med stolthet göra svenska vinägretter. Sverigeskafferiets rapsoljor Stek, grilla och rosta med Sverigeskafferiets nyttiga rapsoljor. Perfekta smaksättare till varmt och kallt. Njut som nyttig dressing direkt på sallader. Innehåller massor av

Läs mer

Heidsieck & CO Monopole Blue Top

Heidsieck & CO Monopole Blue Top VINLISTA Mousserande & Champagne Duc de Foix Cava Brut Covides, Penedes, Spanien Doften är medelstor och frisk med inslag av gröna äpplen. Smaken är torr, frisk och balanserad med inslag av äpplen och

Läs mer

SLOW BEER LAGER 4 % alk. Inspirerad av den geometriska sköldpaddan. EXCEPTIONELLT OVANLIG. EN FYLLIG GYLLENE LAGER, LÄTT BESKA GÖR DEN LÄTTDRUCKEN

SLOW BEER LAGER 4 % alk. Inspirerad av den geometriska sköldpaddan. EXCEPTIONELLT OVANLIG. EN FYLLIG GYLLENE LAGER, LÄTT BESKA GÖR DEN LÄTTDRUCKEN SLOW BEER LAGER 4 % alk Inspirerad av den geometriska sköldpaddan. EXCEPTIONELLT OVANLIG. EN FYLLIG GYLLENE LAGER, LÄTT BESKA GÖR DEN LÄTTDRUCKEN En extrem lager med en fyllig gyllene färg. Uppfriskande

Läs mer

1 portion Saltå Havregryn... 1 dl Vatten... 2,25 dl Salt. Koka upp havregryn och vatten, låt småputtra i 3-5 minuter. Smaka av med salt.

1 portion Saltå Havregryn... 1 dl Vatten... 2,25 dl Salt. Koka upp havregryn och vatten, låt småputtra i 3-5 minuter. Smaka av med salt. Gott med gröt Gott med gröt Att få börja dagen med en varm och mjuk gröt gör oss så gott. Gröten mättar skönt och vi känner oss stärkta. Och gröt går ju att variera i det oändliga. Här har vi samlat våra

Läs mer

RECEPTFOLDER. Drinkar. med smak av svensk natur

RECEPTFOLDER. Drinkar. med smak av svensk natur RECEPTFOLDER Drinkar med smak av svensk natur Saturnus Drinkmixers Saturnus Kaffesyrups Lappländska högfjäll och skånska slättlandskap. Täta tallskogar och skira björkdungar. Djupa skogstjärnar och saltstänkta

Läs mer

PRALINER & ANDRA GODSAKER. Handgjorda produkter på Direct-trade-choklad från Valrhona & Felchlin Rena råvaror & inget annat

PRALINER & ANDRA GODSAKER. Handgjorda produkter på Direct-trade-choklad från Valrhona & Felchlin Rena råvaror & inget annat PRALINER & ANDRA GODSAKER Handgjorda produkter på Direct-trade-choklad från Valrhona & Felchlin Rena råvaror & inget annat T o m Sommaren 2014 HANDGJORDA GODSAKER med naturliga smaker, gjorda på rena råvaror

Läs mer

Mat & Vin. Hur svårt kan det vara?

Mat & Vin. Hur svårt kan det vara? Mat & Vin Hur svårt kan det vara? Sinnena Provning är lätt Alla äger sin upplevelse Provning är svårt Knepigt att sätta ord på vad man upplever. en är en kombination av dessa En del smak är känsel ex hetta

Läs mer

% rabatt. #LetsCelebrateTogether FIRA PARTYLITES 45-ÅRS JUBILEUM MED 45 % RABATT PÅ ETT STORT URVAL DOFTER OCH DEKOR

% rabatt. #LetsCelebrateTogether FIRA PARTYLITES 45-ÅRS JUBILEUM MED 45 % RABATT PÅ ETT STORT URVAL DOFTER OCH DEKOR Jubileumsrea 45 % rabatt FIRA PARTYLITES 45-ÅRS JUBILEUM MED 45 % RABATT PÅ ETT STORT URVAL DOFTER OCH DEKOR th ANNIVERSARY #LetsCelebrateTogether spara 45 Gårdsgrind glasljushållare P92930 Ord. pris 299

Läs mer

1/1 40,00 Syrah, Grenache

1/1 40,00 Syrah, Grenache Kleine Zalze Cellar Selection Merlot 2016, Sydafrika (Husets) Merlot Ett medelfylligt vin med smak av röda och mörka bär med inslag av kryddor. Ett friskt och fruktigt vin med en rund avslutning. Rekommenderas

Läs mer

Ovansiljan. Kommentarer till provningen Sydafrikas Vita Viner

Ovansiljan. Kommentarer till provningen Sydafrikas Vita Viner Kommentarer till provningen Sydafrikas Vita Viner Ett stort tack till Mats Leijon och kockarna för en god och väl genomförd provning. Vi hittar numera bra i de centrala vindistrikten i Sydafrika och riskerar

Läs mer

Förpackning 1 liter Pure Pak Antal/kartong 6 Artikelnummer 57862 Ean 7310867008624. Artikelnummer 57863 Ean 7310867008631

Förpackning 1 liter Pure Pak Antal/kartong 6 Artikelnummer 57862 Ean 7310867008624. Artikelnummer 57863 Ean 7310867008631 Det finns många bra-för-magen-produkter. Och så finns det. Denna unika fruktdryck är resultatet av mer än tio års svensk forskning. innehåller en dokumenterat nyttig bakteriekultur, Lactobacillus plantarum

Läs mer

Ett nytt sortiment för professionella.

Ett nytt sortiment för professionella. Ett nytt sortiment för professionella. Vi byter sortiment och lanserar Professional - unika kaffeblandningar och single origins för den professionella marknaden. Upptäck vår helt nya produktportfölj med

Läs mer

sve n s kt te n n te sa lo n g

sve n s kt te n n te sa lo n g sve n s kt te n n te sa lo n g k va l i t e t, l å n g s i k t i g h e t o c h g o d f o r m. d e s s a l e d o r d g e n o m s y r a r h e l a s v e n s k t t e n n s v e r k s a m h e t, a l lt f r å

Läs mer

Bravo Äpple Apelsin & Passionsfrukt - 2 l

Bravo Äpple Apelsin & Passionsfrukt - 2 l Nyheter från Skånemejerier vecka 18, 2011 Bravo Äpple Apelsin & Passionsfrukt - 2 l En av våra populäraste Bravo smaker växer och finns nu även i 2 liters förpackning. Äpple/apelsin/passionsfrukt - en

Läs mer

Äkta smakupplevelser!

Äkta smakupplevelser! Äkta smakupplevelser! Receptbroschyr för soliga vårdagar Ann-Louises Quinoasallad med passionsfrukt, torkad physalis och nötmix, 4 portioner Ann-Louises fantastiska Lemony-lime hummus, en stor sats Till

Läs mer

Våra viner 2015 HÄLLÅKRA VINGÅRD

Våra viner 2015 HÄLLÅKRA VINGÅRD Våra viner 2015 HÄLLÅKRA VINGÅRD Bäste kund, Vi har härmed nöjet att presentera de av våra viner som f n finns i sortimentet. Katalogen förändras allteftersom nya produkter tillkommer och slutsålda utgår.

Läs mer

Nyttig information Aronia (Latin: Aronia melanocarpa)

Nyttig information Aronia (Latin: Aronia melanocarpa) Nyttig information Aronia (Latin: Aronia melanocarpa) Aroniabusken har blad med en glöd som lyser upp hösten och användbara bär. Foto: Fredrik Funck Aronia tillhör rosväxterna och bland de nära släktingarna

Läs mer

FÖRDRINKAR. Dry Martini 60 kr Gin, martini dry. White Lady 60 kr gin, cointreau & citron. Cosmopolitan 60 kr Vodka, cointreau & tranbärsjuice

FÖRDRINKAR. Dry Martini 60 kr Gin, martini dry. White Lady 60 kr gin, cointreau & citron. Cosmopolitan 60 kr Vodka, cointreau & tranbärsjuice FÖRDRINKAR Dry Martini 60 kr Gin, martini dry White Lady 60 kr gin, cointreau & citron Cosmopolitan 60 kr Vodka, cointreau & tranbärsjuice Margarita 60 kr cointreau & tequila VIN vittvin Herceg, Grasevina,

Läs mer

E-mail Apache Patio Hot Peppers 69:-

E-mail Apache Patio Hot Peppers  69:- Du kan redan nu förhandsbeställa våra ekologiskt odlade plantor. Uppdragna från ekofrö i det natursköna Karlskoga, Värmland. Tillgången är starkt begränsad. Plantorna skickas per post så snart frostrisken

Läs mer

Helt fria från soja, laktos och mjölkprotein.

Helt fria från soja, laktos och mjölkprotein. Helt fria från soja, laktos och mjölkprotein. Vår havredryck är som mjölk. Fast för människor. Hela tanken med kossornas mjölk är ju att den ska drickas av kalvar, inte av oss. Havredryck däremot är fantastisk

Läs mer

Nobel NightCap PRALINERNA. Luta dig tillbaka och njut av vår spännande chokladresa!

Nobel NightCap PRALINERNA. Luta dig tillbaka och njut av vår spännande chokladresa! Nobel NightCap PRALINERNA Luta dig tillbaka och njut av vår spännande chokladresa! 11-årsjubileum Hur det hela började... Hösten 2006 blev Louise Öbrink på Chokladhuset, kontaktad av representanter från

Läs mer

Födoämnen från växtriket uppställda efter familjetillhörighet *

Födoämnen från växtriket uppställda efter familjetillhörighet * i 1(8) Födoämnen från växtriket * Ajacore ajacore, mango pistasch mandel Alger agar-agar konsistensökare Ananas ananas Anona anona Arrowrot arrowrot stärkelse Banan banan pisang Björk hassel vintergröna

Läs mer

sve n s kt te n n te sa lo n g

sve n s kt te n n te sa lo n g sve n s kt te n n te sa lo n g k va l i t e t, l å n g s i k t i g h e t o c h g o d f o r m. d e s s a l e d o r d g e n o m s y r a r h e l a s v e n s k t t e n n s v e r k s a m h e t, a l lt f r å

Läs mer

Vi ger dig det bästa från frukt, för alla tillfällen.

Vi ger dig det bästa från frukt, för alla tillfällen. B R Ä M H U LT S RUBRIK OM SORTIMENT Version 3.0, oktober 2017 RUBRIK OM SORTIMENT B R Ä M H U LT S B R Ä M H U LT S Från frukostklassiker till spännande smakkombinationer och uppfriskande drycker. Vi

Läs mer

Två desserter du kan variera och enkelt sätta din egen touch på.

Två desserter du kan variera och enkelt sätta din egen touch på. Två desserter du kan variera och enkelt sätta din egen touch på. Ekströms hjälper dig att bjuda på något ambitiöst på enklast tänkbara sätt. Ett sätt är att förbereda tids ödande moment för desserter som

Läs mer

Höst/Jul 2013. En ScentGlow doftlampa för varje. Stil! Stämning! Rum!

Höst/Jul 2013. En ScentGlow doftlampa för varje. Stil! Stämning! Rum! Höst/Jul 2013 En ScentGlow doftlampa för varje Stil! Stämning! Rum! ScentGlow doftlampor & Scent Plus Melts gör varje rum i huset personligt. Värmeplattans exklusiva teknologi ger optimal doftspridning.

Läs mer

Ge dina kunder örternas kraft

Ge dina kunder örternas kraft Ge dina kunder örternas kraft Historien om Pukka Det var när Sebastian Pole hade studerat Ayurveda i tio år som han kom fram till att han ville ta fram örtblandningar som skulle tjäna både människor och

Läs mer

ÅTH Hedelmät ÅTH Frukt

ÅTH Hedelmät ÅTH Frukt ÅTH Hedelmät ÅTH Frukt Åländska skärgårdsäppel Vi levererar äpplen från ett 40-tal odlare i den åländska skärgården. Odlingen har långa traditioner och sköts av kunniga odlare. Äpplena utvecklas väl i

Läs mer