VERKSAMHETSBERÄTTELSE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VERKSAMHETSBERÄTTELSE"

Transkript

1 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Styrelsen för föreningen Alzheimer Örebro lämnar härmed redovisning för verksamhetsåret Föreningen Föreningen antog vid årsmötet 2016 en ny stadga. En viktig förändring är att föreningen nu heter Alzheimer Örebro, analogt med benämningar som Alzheimer Europe och Alzheimer Sverige. Föreningen är fortfarande en lokalförening för Örebro län inom riksorganisationen Alzheimer Sverige. Antalet föreningsmedlemmar har ökat en del från 74 personer föregående år till 92 vid slutet av detta år. Föreningen har två hedersledamöter, Maidie Ward sedan tidigare och Barbro Redin, utsedd under året. Årsavgiften har varit 175 :- Angående föreningens ekonomi hänvisas till bifogad redovisning. Styrelse och funktionärer Följande personer har ingått i styrelsen: Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamot Ledamot Adjungerade Sven Larsson Gun Carlestam Lewin Mona Kihlgren Inger Lindblad Birgitta Esplund Lilja Sonja Rådman Barbro Redin, Bodil Grek Revisor Bo Petterson Revisor Göran Johansson ersättare Harriet Östgren Valberedning Barbro Redin Lillemor Granetjäll Styrelsen har haft 8 protokollförda styrelsemöten. Styrelserepresentation och samverkan Sven Larsson och Barbro Redin har under del av året ingått i styrelsen för samarbetsorganisationen för länets handikappföreningar, HSO. De har också deltagit i HSO:s ordförandemöten. I rådet för Funktionshinderfrågor har Barbro Redin som representant för HSO ingått under del av året. Gun Carlestam Lewin har ingått från Alzheimerföreningen. Sven Larsson har ingått i referensgruppen till Örebro kommuns tillgänglighetsråd och Gun Carlestam Lewin har deltagit i kommunens möten med representanter från de ideella föreningarna i Örebro.

2 Sonja Rådman har ingått i Anhörigcentrums anhörigråd och under året har Sven Larsson efterträtt Barbro Redin som ersättare. Sven Larsson har ingått i referensgruppen till utvecklingsprojektet för att införa kognitiva stödteam i Örebro kommun. 2 Riksföreningen Alzheimer Sverige Riksföreningens årsmöte hölls 28 maj i Lund. Sven Larsson och Birgitta Esplund Lilja deltog från lokalföreningen. Styrelsen presenterade en plan för framtiden med huvudpunkterna att säkra ekonomin samt stärka och förnya ledningen både organisatoriskt och personmässigt. Årsmötet gav ledningen mandat att under mandatperioden arbeta enligt planen. Arbetet är mycket viktigt både för Riksföreningen och för lokalföreningarna, varför vi kommer att följa arbetet och tillföra synpunkter från lokalföreningens perspektiv. Samarbete med Anhörigcentrum, AHC, i Örebro Anhörigcentrum är en viktig samarbetspart och kontakterna har snarast ökat under året med föreläsningar, informationsträffar, caféverksamhet och samtalsgrupper. Sonja Rådman och Barbro Redin har ingått i Anhörigcentrums anhörigråd. Under senare delen av året har Sven Larsson efterträtt Barbro Redin. Sonja Rådman har varit cirkelledare för anhöriga. Caféverksamhet Caféverksamhet har bedrivits i samverkan med Anhörigcentrum, Röda korset, Studieförbundet vuxenskolan och Patientbiblioteket på USÖ. Alzheimer Örebro har genom Sonja Rådman ansvarat för två träffar per termin. Utbildningar i samarbete med AHC Om jag bara visste. I samverkan med Geriatriska kliniken, Demenscentrum, Minnesmottagningen Ängen och AHC har utbildning om demenssjukdomar och stödmöjligheter erbjudits till anhöriga. Sven Larsson, Sonja Rådman och Birgitta Esplund Lilja har deltagit från föreningen. Utbildningen har varit viktig i vår ambition att tidigt nå ut till anhöriga till personer som drabbats av demenssjukdom. Projektet planeras fortsätta under Övriga föreläsningar Hjälpmedel och annat stöd i vardagen för personer med minnessjukdomar. Föreläsning och demonstrationer av arbetsterapeut Christina Löf, medicinskt ansvarig för rehabilitering i Örebro kommun, med medarbetare. Att möta personer med demenssjukdom. Föreläsning av Bodil Grek. Internationella Alzheimerdagen 21 september Den internationella Alzheimerdagen uppmärksammades i år med en debattartikel i Nerikes Allehanda Etablering av Café Minnesvärt Riksföreningen har ett projekt som kallas Café Alzheimer med syfte att ge minnesvärd kunskap och gemenskap och där lokalföreningarna får stöd att driva det

3 regelbundet. Projektet har bytt namn till Café Minnesvärt. Kontakter har tagits med Alzheimer Sverige, AHC och Studieförbundet Bilda i Örebro för att införa konceptet även i Örebro under Anhörigdagen och Seniormässan Föreningen deltog i Conventum Kongress vid Anhörigdagen den 29 september med informationsmonter. Dagen gav tillfälle till många viktiga kontakter. Vid Seniorfestivalens final i Conventum Arena den 8 oktober deltog vi med informationsmonter. Nytt för året var möjligheter till föredrag. Sven Larsson och Marina Hahne talade om digitalt utanförskap och om stödmöjligheter vid kognitiv funktionsnedsättning. Föreläsningarna blev mycket välbesökta. Övriga aktiviteter i länet Vi är en lokalförening inom Alzheimer Sverige för Örebro län, men har vår verksamhet i huvudsak inom Örebro kommun och mer sporadisk verksamhet ute i länet. Föreningen strävar efter att i mån av vad resurserna räcker till öka kontakterna med andra delar av länet. Sonja Rådman har varit cirkelledare för anhöriga till demenssjuka närstående under vår- och höstterminen i Kumla och deltagit vid anhörigträff i Fjugesta. Barbro Redin och Sonja Rådman deltog i en information om Närsjukvård för patientcentrerad vård på Lindesbergs lasarett. Anhörig- och patientföreningar som är verksamma i Lindesberg är varje år inbjudna till Lindesbergs lasarett av områdeschefen för information om verksamheten på lasarettet. Informationsarbete och opinionsbildning Föreningen strävar efter att utveckla informationsarbetet och medlemskontakterna. Under året har föreningen etablerat en flik på riksföreningens hemsida där program och löpande information kan läggas ut. De flesta av våra aktiviteter är öppna. Hemsidan kan nås direkt med adressen Styrelsen är mycket medveten om att många medlemmar inte har dator och internetuppkoppling och informationen måste också ske på andra vägar. Styrelsen har sänt ut två medlemsbrev med sammanfattande information och program och använt Idag-spalten och Föreningsnytt i Nerikes Allehanda. Inför jubileumsseminariet (se nedan) annonserade vi i Nerikes Allehanda och Örebroar n. För opinionsbildning har styrelsen varit flitig med flera artiklar i pressen, Nerikes Allehanda och Aftonbladet, samt framträdanden i lokalradio och regional-tv. Föreningen har också blivit uppmärksammad flera gånger på riksföreningens nyhetsspalt på deras hemsida. Samverkan med andra föreningar i HSO inom området kognitiva funktionsnedsättningar Styrelsen har tagit initiativ till en samverkan med andra föreningar inom HSO som har personer med kognitiva funktionsnedsättningar och deras anhöriga som målgrupp och arrangera gemensamma föreläsningar, seminarier och informationsträffar. Gruppen arrangerade med ekonomiskt stöd från HSO en första föreläsning av fil. dr. Åke Pålshammar: Vad gör vi med den trötta hjärnan? Föreläsningen lockade drygt 70 åhörare.

4 Vid arrangemanget prövades en för föreningen ny princip. Medlemmar i arrangerande föreningar hade fri entré medan övriga betalade en avgift. Samarbetet kommer att fortsätta med stöd av HSO. 4 Övrigt Styrelsemedlemmarna har dessutom deltagit med information i mässor, politiska grupper och evenemang. Dagmar Bohlins Fond Detta år prövades en ny form för användning av medel ur fonden. Två föreställningar med musik och vackra och välkända sånger genomfördes av Eva Ahremalm och Åse Christensen på Södermalmshemmet och Rostahemmet. Arrangemangen blev uppskattade och välbesökta men nådde inte ut tillräckligt till målgruppen demenssjuka som vistas hemma och deras anhöriga. Styrelsen fortsätter att söka nya vägar. 25-årsjubileum Föreningen Alzheimer Örebro (tidigare Alzheimerföreningen i Örebro län) fick sin första stadga 1991 och fyllde således 25 år under verksamhetsåret. Detta uppmärksammades med en jubileumsvecka, vecka 48, med uppmärksamhet i media (lokalradio, regional-tv och Nerikes Allehanda) och ett avslutande seminarium med föreläsningar och historiska återblickar. Utställningar om behandlings- och stödmöjligheter för patienter och anhöriga besöktes flitigt. Särskilt uppmärksammades föreningens första ordförande, Gunilla Rydén och två senare ordföranden, Maidie Ward och Barbro Redin, vilka lett arbetet i föreningen i tillsammans 18 av de 25 åren. Jubileumsveckan uppmärksammades mycket och det avslutande seminariet besöktes av cirka 200 personer. Seminariet genomfördes i samarbete med Region Örebro län genom Geriatriska kliniken och med Demenscentrum i Örebro kommun samt med ekonomiskt stöd från programområdet Social välfärd i Örebro kommun. Demenssjukdomar som begrepp En diskussion om begrepp och terminologi pågår när det gäller demenssjukdom. Styrelsen är ense om att begreppet demenssjukdomar borde försvinna efter hand. Ett alternativ är minnessjukdomar, som kan förstås av alla men är för begränsat. Neurokognitiv sjukdom skulle täcka problemen bättre. Styrelsen menar att ställningstagandet till benämning är en fråga för central nivå. Vi bör avvakta, särskilt eftersom vår förening 2015 lämnade en motion till Alzheimer Sverige att utreda frågan.

5 Slutord Föreningen har alltså funnits i 25 år. Tradition och förnyelse har varit ett måtto för arbetet, dvs bygga vidare på de goda arbetsformer som tidigare styrelser utvecklat men också komplettera det med att söka nya vägar. 5 Föreningen befinner sig nu i en positiv trend med ett ökande medlemsantal. Ekonomin är i god ordning. Under verksamhetsåret har styrelsen genomfört eller satt igång de flesta av de särskilda verksamheter som angavs i verksamhetsplanen för året. Men samhällsutvecklingen, sjukdomsutvecklingen, forskningen och behandlingsmöjligheter ger nya utmaningar och nya möjligheter och ställer därför nya krav.. I Örebroregionen finns ungefär personer med demenssjukdom och för varje finns en eller flera anhöriga som drabbas av konsekvenser för sin livskvalitet. Vi borde vara många fler än de nära 100 medlemmar vi är. Vi kommer att fortsätta ansträngningarna att nå nya medlemmar, särskilt bland anhöriga till patienter med kognitiva sjukdomar i tidigt skede och som fortfarande bor hemma. Styrelsen har strävat efter att hitta rätt balans mellan föreningens fyra huvuduppgifter: Vara med och påverka en viktig samhällsfråga: Demenssjukdomarna är ett stort men försummat och delvis okänt folkhälsoproblem. Problemen får inte alls den andel av vård- och forskningsresurserna eller den uppmärksamhet i vårddebatten som är befogat. Förmedla kunskap och information om forskning, behandling och ge råd om möjligheter till stöd och hjälp. Arrangera mötesplatser för anhöriga att byta erfarenheter med varandra och stödja varandra Ordna kultur- och nöjesaktiviteter för anhöriga med närstående. Vi i styrelsen vill rikta ett varmt tack till alla personer och organisationer som nämnts i årsberättelsen och till alla andra icke nämnda som med olika insatser stött vårt arbete under året. Örebro den 9 mars 2017 Sven Larsson Gun Carlestam Lewin Mona Kihlgren Ordförande vice ordförande sekreterare Inger Lindblad Birgitta Esplund Lilja Sonja Rådman Kassör ledamot ledamot

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Styrelsen för föreningen Alzheimer Örebro lämnar härmed redovisning för verksamhetsåret 2017-01-01-2017-12-31. Föreningen Föreningen Alzheimer Örebro antog namnet vid årsmötet 2016

Läs mer

Birgitta Esplund Lilja Specialistsjuksköterska vård av äldre Marina Hahne Anhörigkonsulent och samordnare

Birgitta Esplund Lilja Specialistsjuksköterska vård av äldre Marina Hahne Anhörigkonsulent och samordnare Är det normalt att vara lite glömsk? Birgitta Esplund Lilja Specialistsjuksköterska vård av äldre Marina Hahne Anhörigkonsulent och samordnare Ängens minnesmottagning - ett samarbete mellan Örebro kommun

Läs mer

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015 Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Årsmöte torsdagen den 8 oktober 2014 i samband med dansen. Plats: Södermalmshemmet Dagordning:

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 Styrelsen för Hjärt- och Lungsjukas förening i Östhammars kommun, org.nr 802429 3352, får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2017. Styrelsen har under året haft

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Styrelsen för Hjärt- och Lungsjukas förening i Östhammars kommun, org.nr 802429 3352, får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2016. Styrelsen har under året haft

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Parkinson Skåne

Verksamhetsberättelse för Parkinson Skåne Verksamhetsberättelse för Allmänt I enlighet med de stadgar som antagits av ParkinsonFörbundets Kongress är ändamålet för verksamheten i länsföreningen att upplysa och öka kunskapen om Parkinsons sjukdom

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Org.nr 817601-7872 VERKSAMHETSBERÄTTELSE för 2017 samt verksamhetsplan för 2018-2019 Vi räddar liv Sid 1 Styrelsen har haft följande sammanställning år 2017: Ordinarie ledamöter: Ordförande Vice ordförande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Bröstcancerföreningen i Örebro län är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden förening, vars medlemmar huvudsakligen utgörs av bröstcancerbehandlade. MEDLEMSKAP Bröstcancerföreningen

Läs mer

FUB Östergötlands län verksamhetsberättelse 2014

FUB Östergötlands län verksamhetsberättelse 2014 FUB Östergötlands län verksamhetsberättelse 2014 Styrelse Revisorer Gunnar Besson Elisabeth Ingvarsson Sven-Erik Blixt Ingegerd Carlman Katarina Sandberg Angelica Mörner Johanna Palm Karin Heggby Margareta

Läs mer

SeniorNet Örebro Årsmöte 23 mars 2015 kl 14.00-16.00

SeniorNet Örebro Årsmöte 23 mars 2015 kl 14.00-16.00 SeniorNet Örebro Årsmöte 23 mars 2015 kl 14.00-16.00 Plats: SV:s lokaler, Fabriksgatan 8, Örebro Innehållsförteckning Sid Föredragningslista 1 Styrelsen 2 Revisorer 2 Verksamhet 2 Seniorfestivalen 2 SeniorNet

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Org.nr 817601 7872 VERKSAMHETSBERÄTTELSE för 2018 samt verksamhetsplan för 2019-2020 Vi räddar liv 2(6) Styrelsen har haft följande sammansättning år 2018 Ordinarie ledamöter: Ordförande Vice ordförande

Läs mer

Agneta Rudsänger Sandviken ordförande. Anders Mosell Österfärnebo vice ordförande. Anneli Åhlander Vallsta kassör t.o.m. 13/3.

Agneta Rudsänger Sandviken ordförande. Anders Mosell Österfärnebo vice ordförande. Anneli Åhlander Vallsta kassör t.o.m. 13/3. 1 Februari 2012 Föreningen hade den 31/12 2011, 92 huvudmedlemmar och 27 familjemedlemmar=totalt 119 medlemmar. Den 31/12 2010 var antalet huvudmedlemmar 104 och antalet familjemedlemmar 30. STYRELSE 2011

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2012 SÖDRA GÄVLEBORGS LOKALFÖRENING

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2012 SÖDRA GÄVLEBORGS LOKALFÖRENING 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2012 SÖDRA GÄVLEBORGS LOKALFÖRENING 2 Februari 2013 Föreningen hade den 31/12 2012, 87 huvudmedlemmar och 29 familjemedlemmar=totalt 116 medlemmar. Den 31/12 2011 var antalet

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Riksförbundet Balans

Verksamhetsberättelse 2014 Riksförbundet Balans 1 För dig som upplevt depression, mani eller växlande perioder - och för närstående Verksamhetsberättelse 2014 Riksförbundet Balans Innehåll Inledning... 2 Styrelse... 2 Årsmötet 2014... 2 Administration...

Läs mer

Styrelsen för Neuroförbundet i Östhammar vill härmed lämna följande verksamhetsberättelse

Styrelsen för Neuroförbundet i Östhammar vill härmed lämna följande verksamhetsberättelse Neuroförbundet Östhammar Org.nr 817301-3411 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 Styrelsen för Neuroförbundet i Östhammar vill härmed lämna följande verksamhetsberättelse för år 2018. Styrelsen och förtroendevalda

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Verksamhetsberättelse 2018 1 Inledning Funktionsrätt Norrbotten består av 41 länstäckande medlemsföreningar. Det är partipolitiskt och religiöst obundet. Genom Funktionsrätt arbetar medlemsförbunden tillsammans

Läs mer

Verksamhetsberättelse för föreningen Balans Örebro 2016

Verksamhetsberättelse för föreningen Balans Örebro 2016 Organisation Verksamhetsberättelse för föreningen Balans Örebro 2016 Målet har varit att skapa ett arbetssätt som fördelar uppdragen mellan olika medlemmar för att minimera belastningen på enskilda personer.

Läs mer

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010. Verksamhetsberättelse Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010. Styrelsen Ordförande Vakant Vice ordförande

Läs mer

Stadgar för ProLiv Kronoberg

Stadgar för ProLiv Kronoberg 2010-03-01 1 Stadgar för ProLiv Kronoberg 1. Namn Föreningens namn är ProLiv Kronoberg - patientföreningen för prostatacancer i Kronobergs län - med registrerat säte i Växjö kommun. Patientföreningen är

Läs mer

Dnr KK17/382. Reglemente för Kommunala Anhörigrådet. Antagen av kommunfullmäktige

Dnr KK17/382. Reglemente för Kommunala Anhörigrådet. Antagen av kommunfullmäktige Dnr KK17/382 Reglemente för Kommunala Anhörigrådet Antagen av kommunfullmäktige 2017-09-12 183 Dnr KK17/382 2/5 Kommunala Anhörigrådet (KAR) är ett organ för överläggningar, samråd och ömsesidig information

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Sida 1 (5) Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Åkers Hembygdsförenings styrelse lämnar för verksamhetsåret 2006 följande verksamhetsberättelse. Årsmötet genomfördes den 29 mars 2006

Läs mer

STYRELSEN Föreningens styrelse har under det gångna verksamhetsåret haft följande sammansättning:

STYRELSEN Föreningens styrelse har under det gångna verksamhetsåret haft följande sammansättning: VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Styrelsen för Barnlängtan lämnar härmed följande berättelse för den verksamhet som bedrivits inom föreningen under tiden 1 januari - 12 december, 2013 STYRELSEN Föreningens styrelse

Läs mer

Verksamhetsberättelse. och den. Ekonomiska Redovisningen. för

Verksamhetsberättelse. och den. Ekonomiska Redovisningen. för Verksamhetsberättelse och den Ekonomiska Redovisningen för Verksamhetsåret 2017 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Linde- HjärtLung förenings styrelse lämnar följande verksamhetsberättelse för år 2017. Styrelsen har

Läs mer

Hovgården fiber Ekonomisk förening

Hovgården fiber Ekonomisk förening Hovgården fiber Ekonomisk förening Kallelse till årsmöte Onsdagen den 16 mars 2016 Kl. 18:00 i Björlandagårdens matsal Varmt välkomna!! Eventuella Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 1 vecka

Läs mer

Styrelsearbete i lokalförening 2015-04-29

Styrelsearbete i lokalförening 2015-04-29 Styrelsearbete i lokalförening 2015-04-29 Detta dokument innehåller förslag på hur det grundläggande arbetet inom STHFs lokalföreningar kan bedrivas. Inledningsvis hänvisas i första hand till Stadgar för

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Söndag 25 febrauri, HSO i Umeå ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH RUTINER VID ÅRSMÖTET...

Läs mer

Stadgar. 1. Namn. 2. Ändamål. 3. Verksamhet

Stadgar. 1. Namn. 2. Ändamål. 3. Verksamhet 1. Namn Stadgar Föreningens namn är Träpatronerna, patientförening för prostatacancer med registrerat säte i Sundsvalls kommun. Föreningen bedriver sin verksamhet i Västernorrlands län. Patientföreningen

Läs mer

Stadgar för Prostatacancerföreningen Viktor

Stadgar för Prostatacancerföreningen Viktor Stadgar för Prostatacancerföreningen Viktor 1 Namn Föreningens namn är Prostatacancerföreningen Viktor, en patientförening i Blekinge med registrerat säte i Karlskrona kommun. Patientföreningen är en ideell

Läs mer

Verksamhet. 1 Samverkansaktiviteter

Verksamhet. 1 Samverkansaktiviteter Verksamhet HSO Blekinge är en partipolitisk och religiöst obunden samverkansorganisation för länsövergripande medlemsföreningar, som i sin verksamhet organiserar personer med funktionshinder och/eller

Läs mer

GÄVLE DEMENSFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013

GÄVLE DEMENSFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 GÄVLE DEMENSFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 1 INNEHÅLL Styrelsen... 3 medlemmar... 3 medlemsavgift... 3 styrelsesammanträden... 3 Verksamhet... 4 Utskick... 4 medlemsmöten... 4 samverkan... 4 samverkan

Läs mer

Stadgar för ProLiv Kronoberg

Stadgar för ProLiv Kronoberg 1 Stadgar för ProLiv Kronoberg 1 Namn Föreningens namn är ProLiv Kronoberg en patientförening med registrerat säte i Växjö kommun. Patientföreningen är en ideell förening med eget organisationsnummer som

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1/1-31/ SPF Seniorerna 485 Björken

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1/1-31/ SPF Seniorerna 485 Björken 1 485 Björken VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1/1-31/12 2017 SPF Seniorerna 485 Björken Organisationsnummer 817605-4891 2 Verksamhetsberättelse 2017 för SPF Seniorerna 485 Björken Medlemsantal enligt statistikrapport

Läs mer

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Malmö mot Diskriminering Stadgar för Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Antagna vid årsmöte 2010-09-22 STADGAR Malmö mot Diskriminering Malmö

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Södra borg lokalavdelning februari 2017 (Sida 1 av 5) VERKSAMHETSBERÄTTELSE för år 2016 Den 31 december 2016 hade föreningen 62 huvudmedlemmar och 25 familjemedlemmar/ stödjande = 87 Den 31 december 2015

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1 Frösön VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1 Styrelsen för SPF Frösön får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2013. STYRELSE OCH FÖRTROENDEVALDA Ordförande Ingrid Borgström Vice ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2014

Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2014 Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2014 Styrelsen Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Uppsala får härmed avge följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Lördag den 21 februari 2015 kl 14.00, The Guitars ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH

Läs mer

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet.

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 (3) Datum 2014-03-27 Årsmöte mars 2014 Protokoll fört vid Villaägarföreningen Jakobsbergs 126:e årsmöte torsdagen den 27 mars 2014 kl. 18:30 på Pilbogården, Kristinagatan 14, Västerås.

Läs mer

Hovgården fiber Ekonomisk förening

Hovgården fiber Ekonomisk förening Hovgården fiber Ekonomisk förening Kallelse till årsmöte Onsdagen den 18 mars 2015 Kl. 18:15 i Björlandagårdens Café Varmt välkomna!! Eventuella Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 1 vecka innan

Läs mer

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 1 Förbundets namn och ställning Förbundets namn är Svenska Vitiligoförbundet. Förbundet är religiöst och partipolitiskt obundet. Förbundet har sitt säte

Läs mer

senast den 4 september 2006

senast den 4 september 2006 Till Sunda Takters medlemmar Härmed kallas du till årsmöte med STs idrottsförening SUNDA TAKTER Torsdagen den 7 septemberl 2006 kl 14.00 i Lönnkrogen. Vi bjuder även på lite att äta därför är det viktigt

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Årsmötet hölls i Studiefrämjandets lokal Kronohallen i Falun den 15 mars. Mötet avslutades med att Ida Otterholm berättade om hur det är att leva med ett barn med NPF-diagnos.

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2017-01-01 2017-12-31 Styrelsens sammansättning: Ordförande Bo Birgersson Vice ordförande Eva Nordell Kassör Lars-Erik Carlsson Falkenberg Sekreterare Lars-Erik Carlsson Falkenberg

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 2015-01-25 Sidan 1 av 5 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 Sammanfattning av verksamhetsåret Under året har vi genomfört ett antal evenemang och aktiviteter där vi mött cirka

Läs mer

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2 1 Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 Skuldjouren är en allmännyttig ideell förening öppen för alla som är engagerade i frågor om överskuldsättning, fattigdom och dess konsekvenser. Föreningen är tvärpolitisk

Läs mer

SeniorNet Lidingö. Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket

SeniorNet Lidingö. Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket 1 SeniorNet Lidingö Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Dagordning 1 Mötet öppnas. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av två

Läs mer

Årsmöteshandlingar. årsmöte Feministiskt initiativ Linköping

Årsmöteshandlingar. årsmöte Feministiskt initiativ Linköping Årsmöteshandlingar årsmöte 2018-01-25 Feministiskt initiativ Linköping Innehåll Dagordning... 2 Årsberättelse Feministiskt initiativ Linköping 2017... 3 Resultaträkning för 2017 Feministiskt initiativ

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 hrf VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR2014 Styrelsen för HÖRSELSKADADES DISTRIKT I VÄSTERBOTTENS LÄNfår härmed lämna följande verksamhetsberättelse. Hörselskadades distrikt i Västerbottens

Läs mer

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2008.

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2008. Verksamhetsberättelse Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2008. Styrelsen Ordförande AU Kerstin Gunnarson Fjugesta

Läs mer

2015-03-24 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2014

2015-03-24 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2014 2015-03-24 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2014 Antal medlemmar vid årets slut: Vid årets slut hade Attention Sollentuna 353 medlemmar varav 11 st. Var stödmedlemmar. Antal tillkomna medlemmar under året:

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten 4. Informationsverksamhet 1. ORDFÖRANDEN

Läs mer

Verksamhetsberättelse IFS Uppsala 2010

Verksamhetsberättelse IFS Uppsala 2010 Verksamhetsberättelse IFS Uppsala 2010 Medlemsmöten 7 st. Årsmöte 3 februari på restaurang Korfu med en subventionerad middag. 22 april med Anders Milton o Ing Marie Wieselgren de talade om Miltonutredningen,

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011.

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011. Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011. Styrelsen för Scenkonst Kalmar lämnar härmed följande rapport för året 2011. 1 Styrelsens sammansättning Ordinarie ledamöter:

Läs mer

Minnesanteckningar från Kick offdag 110827 på Psykologcentrum, S Förstadsg 13, Malmö

Minnesanteckningar från Kick offdag 110827 på Psykologcentrum, S Förstadsg 13, Malmö Riksföreningen psykoterapicentrum i Skåne Minnesanteckningar från Kick offdag 110827 på Psykologcentrum, S Förstadsg 13, Malmö Närvarande:, Ernst Dahlqvist, Christina Fredlund, Eva Malmberg, Kerstin Nilsson

Läs mer

Verksamhetsberättelse RSIS 2013

Verksamhetsberättelse RSIS 2013 Verksamhetsberättelse RSIS 2013 Inledning Rett Syndrom i Sverige, RSIS är en rikstäckande förening som bildades 1997. Föreningen riktar sig till både anhöriga och professionella som kommer i kontakt med

Läs mer

FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5)

FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5) FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5) Årsmöte Datum: 24 februari 2015 Tid: 19.00 20.30 Plats: Brf Vårvindens festlokal, Vårvädersvägen 6 B Närvarande: 16 områden, 23 röstberättigade 1 Mötets öppnande Ordföranden

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Prostatacancerföreningen Viktor Inledning Verksamhetsberättelse 2011 Prostatacancerföreningen Viktor, vars främsta uppgift är att ge stöd till män som drabbats av prostatacancer och till deras anhöriga,

Läs mer

Medlemsbrev våren 2017

Medlemsbrev våren 2017 Medlemsbrev våren 2017 Föreningen Backamo Vänner kallelse till årsmöte 29 april Alla är hjärtligt välkomna till årsmötet, ingen föranmälan. Årsmöte 29 april Vi samlas i matsalen, byggnad 40. Programmet

Läs mer

ÖREBRO ÅRSREDOVISNING 2017

ÖREBRO ÅRSREDOVISNING 2017 ÖREBRO ÅRSREDOVISNING 2017 2 FÖREDRAGNINGSLISTA VID ÅRSMÖTET DEN 22 FEBRUARI 2018. 1 Mötets öppnande 2 Val av ordförande att leda årsmötesförhandlingarna 3 Val av sekreterare för årsmötesförhandlingarna

Läs mer

FUB SKÅNE. VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR år 2006

FUB SKÅNE. VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR år 2006 FUB SKÅNE VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR år 2006 Styrelsen för FUB SKÅNE (föreningen för utvecklingsstörda barn, ungdomar och vuxna) avger härmed följande verksamhetsberättelse för tiden 1/1 31/12 2006. Föreningens

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 1 VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HJÄRNSKADEFÖRBUNDET HJÄRNKRAFT ÖREBRO LÄN 2012 Länsföreningen avger härmed följande berättelse för verksamhetsåret 2012 Styrelsen Styrelsen har

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening

Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening Inledning Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening Visit Värmdö Ideell Förening är näringslivets och föreningslivets organisation inom besöksnäringen. Tillsammans med Värmdö kommun bildar

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2017 SÖF Stockholm

Verksamhetsberättelse år 2017 SÖF Stockholm Verksamhetsberättelse år 2017 SÖF Stockholm 1:a VERKSAMHETSÅRET OM SÖF STOCKHOLM Föreningsform: Ideell förening Organisationsnummer: 802508-3422 Bankgiro: 184-8217 E-post: stockholm@svenskaodemforbundet.se

Läs mer

Verksamhetsberättelse Årsmöte

Verksamhetsberättelse Årsmöte Verksamhetsberättelse 2016 Mellansvenska Veteranserierna H75 (MSV H75) Årsmöte Tisdagen den 6 september 2016 Plats: Eskilstuna Golfklubb, Eskilstuna Verksamhetsberättelse 2016 Mellansvenska Veteranserierna

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

LÄNKTIPS. Vart kan jag få kontakt med andra i samma situation? Vart hittar jag kunskap?

LÄNKTIPS. Vart kan jag få kontakt med andra i samma situation? Vart hittar jag kunskap? LÄNKTIPS OM DEMENSSJUKDOM OCH OM ATT VARA ANHÖRIG Sammanställda av Jenny Eriksson föreläsare och Ung Anhörig Jenny@jeogonblick.se / www.jeogonblick.se :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Läs mer

SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm

SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm Årsmöteshandlingar 21 februari 2019 Innehållsförteckning sid Dagordning årsstämma 2019 2 Årsredovisning 2018 - Förvaltningsberättelse 3 - Resultat- och balansräkning 4

Läs mer

Årsmöte. 13 mars 2018 kl Kulturens Hus, Järnvägsgatan 8, Örebro. Föredragningslista

Årsmöte. 13 mars 2018 kl Kulturens Hus, Järnvägsgatan 8, Örebro. Föredragningslista Årsmöte 13 mars 2018 kl 14.00-16.00 Kulturens Hus, Järnvägsgatan 8, Örebro Föredragningslista 1 Mötets öppnande 2 Mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande för mötet 4 Val av sekreterare för mötet

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE 31 MARS 2015 KL 1800 LINKÖPINGS STADSHUS

VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE 31 MARS 2015 KL 1800 LINKÖPINGS STADSHUS Foto: Charlotte Nordahl, publicerad under Creative Common licens VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE 31 MARS 2015 KL 1800 LINKÖPINGS STADSHUS Kvällens program Inledning Mötesförhandlingar Återblick 20 år med föreningen

Läs mer

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2012

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2012 2012 PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen har under året bestått av: Ordförande / studieorganisatör Vice ordförande / pressombud Kassör Sekreterare Styrelseledamot / medlemsvärvare

Läs mer

Länsföreningen Jönköping HjärtLung

Länsföreningen Jönköping HjärtLung Länsföreningen Jönköping HjärtLung ÅRSBERÄTTELSE 2016 Styrelsen för Länsföreningen Jönköping HjärtLung lämnar här berättelse för verksamhetsåret 2016 Styrelsen Ordförande Yvonne Johansson Värnamo Vice

Läs mer

STADGAR FÖR NTF Sörmland-Örebro län-östergötland. Av årsmötet antagna stadgar den 22 mars 2016

STADGAR FÖR NTF Sörmland-Örebro län-östergötland. Av årsmötet antagna stadgar den 22 mars 2016 STADGAR FÖR NTF Sörmland-Örebro län-östergötland Av årsmötet antagna stadgar den 22 mars 2016 1 Ändamål NTF (Nationalföreningen för Trafiksäkerhetens Främjande) Sörmland-Örebro län-östergötland är en fri,

Läs mer

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse SMC Kronoberg Verksamhetsberättelse 2012-2013 Årsmöte SMC Kronoberg 131006 DAGORDNING 1. Mötets Öppnande. 2. Val av mötesordförande. 3. Val av mötessekreterare. 4. Val av 2st justeringspersoner, tillika

Läs mer

Ordförande. Årets verksamhet har genomförts med god ekonomisk balans genom återhållsamhet och kostnadsmedvetande.

Ordförande. Årets verksamhet har genomförts med god ekonomisk balans genom återhållsamhet och kostnadsmedvetande. Sid 1 Ordföranden: Föreningens verksamhet under det gångna året, 2016, har uppvisat fortsatt intresse för vår huvudaktivitet, vattengymnastik. Styrelsen har representerat föreningen vid ett flertal arrangemang

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 för RME Västernorrland

Verksamhetsberättelse 2015 för RME Västernorrland Verksamhetsberättelse 2015 för RME Västernorrland Styrelse Ordförande Gertie Gladnikoff Sekreterare LiseLotte Olsson Kassör Richard Lundgren Ledamöter Cecilia Ekhem Inger Almgren (till 25/11) Suppleanter

Läs mer

VÄLKOMMEN. till årsmötet 2012. SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk och soja

VÄLKOMMEN. till årsmötet 2012. SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk och soja VÄLKOMMEN till årsmötet 2012 SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk och soja DAGORDNING ÅRSMÖTE 10 MARS 2012 1 Årsmötet öppnas 2 Val av mötesfunktionärer a. Mötesordförande

Läs mer

RIKTLINJER FÖR STYRELSENS ARBETE

RIKTLINJER FÖR STYRELSENS ARBETE RIKTLINJER FÖR STYRELSENS ARBETE Dessa riktlinjer ges ut av Distriktssköterskeföreningen i Sverige (DSF) som hjälpmedel för styrelsearbetet i de lokala distriktssköterskeföreningarna. Riktlinjerna uppdateras

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg 2014

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg 2014 Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg 2014 Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg har Trelleborgs kommun som sitt verksamhetsområde. Styrelsen under verksamhetsåret 2014

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008. Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008. Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter 1 FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Gunilla Svanbeck Karina Ekwall Gudrun Sandström Carin Mellberg Jan-Erik Nordlund Anita Edström

Läs mer

Verksamhet - och ekonomisk berättelse

Verksamhet - och ekonomisk berättelse Medlem i Hallands godmans och förvaltarförening Verksamhet - och ekonomisk berättelse 2018 Förslag till dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Beslut om årsmötet är behörigt utlyst 3. Fastställande av dagordning

Läs mer

2014 års Verksamhetsberättelse för Hela Sverige Ska Leva Sjuhärad

2014 års Verksamhetsberättelse för Hela Sverige Ska Leva Sjuhärad STYRELSENS VERKSAM- HETSBERÄTTELSE FÖR HELA SVERIGE SKA LEVA SJUHÄRAD 2014 2014 års Verksamhetsberättelse för Hela Sverige Ska Leva Sjuhärad Under året har hållits 3 styrelsemöten. Arbetsutskottet har

Läs mer

Ordförande. Årets verksamhet har genomförts med god ekonomisk balans genom återhållsamhet och kostnadsmedvetande.

Ordförande. Årets verksamhet har genomförts med god ekonomisk balans genom återhållsamhet och kostnadsmedvetande. Sid 1 Ordföranden: Föreningens verksamhet under det gångna året, 2015, har uppvisat fortsatt intresse för vår huvudaktivitet, vattengymnastik. Styrelsen har representerat föreningen vid ett flertal arrangemang

Läs mer

STADGAR FÖR FLOTTANS MÄN GOTLAND FASTSTÄLLDA VID ÅRSMÖTET DEN 19 FEBRUARI 1994.

STADGAR FÖR FLOTTANS MÄN GOTLAND FASTSTÄLLDA VID ÅRSMÖTET DEN 19 FEBRUARI 1994. Sida 1 av 6 STADGAR FÖR FLOTTANS MÄN GOTLAND FASTSTÄLLDA VID ÅRSMÖTET DEN 19 FEBRUARI 1994. ÄNDAMÅL Flottans Män på Gotland är en lokalförening till Riksförbundet Flottans Män och omfattar Gotlands län.

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2010 Dövas Förening i Kristianstad med omnejd Bildad den 12 mars 1950-1 - ÅRSBERÄTTELSE Styrelsen för Dövas Förening i Kristianstad med omnejd får härmed avgiva sin berättelse över

Läs mer

Länsföreningens HjärtLung Uppsala dagordning för årsmötet den 14 mars 2018 kl

Länsföreningens HjärtLung Uppsala dagordning för årsmötet den 14 mars 2018 kl Länsföreningens HjärtLung Uppsala dagordning för årsmötet den 14 mars 2018 kl. 13.00 1 1. Mötet öppnas 2. Fastställande av röstlängd 3. Fastställande av dagordning 4. Årsmötets behöriga sammankallande

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018 Hela Sverige ska leva Uppsala län

Verksamhetsberättelse 2018 Hela Sverige ska leva Uppsala län Verksamhetsberättelse 2018 Hela Sverige ska leva Uppsala län 1/5 Innehåll Summering...2 Organisation...2 Sammanträden...2 Möten med riksorganisation.......3 Värdegrund...3 Vision...3 Syfte...3 Verksamhetsidé...3

Läs mer

Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2015

Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2015 Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2015 Styrelsen Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Uppsala får härmed avge följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret avseende Stockholmspostens konstförening

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret avseende Stockholmspostens konstförening Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2010-2011 avseende Stockholmspostens konstförening Medlemsantal Antalet medlemmar den sista oktober 2011 var 102 (111). Vi har fått två nya medlemmar under året

Läs mer

Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. 1. Ändamål. 2. Uppgifter Riksorganisationens uppgifter är: Lokalföreningens uppgifter är:

Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. 1. Ändamål. 2. Uppgifter Riksorganisationens uppgifter är: Lokalföreningens uppgifter är: Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. Stadgar antagna vid årsmöte den 28 februari 1988 Ändringar av stadgarna antagna vid årsmöte 15 maj 2004 Ändringar av stadgar antagna vi årsmöte

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Inledning Styrelsen för hörselskadades förening i Örebro får härmed lämna verksamhetsberättelse för år 2016. Organisation Hörselskadades förening i Örebro är en förening inom

Läs mer

Årsmöte Onsdag , 18.30

Årsmöte Onsdag , 18.30 Årsmöte Onsdag 2016-04-27, 18.30 Stjärnholms Slott Årsmöteshandlingar Version 1.0 Innehåll FÖRSLAG TILL DAGORDNING... 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015... 3 REVISIONSBERÄTTELSE... 4 ÅRSREDOVISNING FÖR 2015...

Läs mer

STYRELSEN Föreningens styrelse har under det gångna verksamhetsåret haft följande sammansättning:

STYRELSEN Föreningens styrelse har under det gångna verksamhetsåret haft följande sammansättning: Verksamhetsberättelse 2010 Styrelsen för Barnlängtan patientföreningen för ofrivilligt barnlösa lämnar härmed följande berättelse för den verksamhet som bedrivits inom föreningen under tiden 1 januari

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Balans

Stadgar för Riksförbundet Balans Stadgar för Riksförbundet Balans Föreningen Balans bildades år 1997. Ombildad till Riksförbundet Balans den 27 augusti 2012 med säte i Stockholm. Organisationsnummer: 802407-9074 Stadgarna antagna vid

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Företagarna Kristianstad

Verksamhetsberättelse. Företagarna Kristianstad Verksamhetsberättelse Företagarna Kristianstad Verksamhetsår 2018 1 INLEDNING Verksamheten i Företagarna Kristianstad kan under verksamhetsåret 2018 rubriceras struktur. De stora frågorna som har styrt

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HRF DISTRIKTET I VÄSTERNORRLAND

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HRF DISTRIKTET I VÄSTERNORRLAND VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HRF DISTRIKTET I VÄSTERNORRLAND 2012 Styrelse och ombudsförteckning. Styrelsen Jan-Olav Lindberg tom 120514 Stig-Axel Nilsson, Kassör, Sekr. Siv Fotmeijer-Jovanovic, Vice Ordf.

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Rita Carlsson Ann-Britt Sundström Mikael Svedberg Daniel Jönsson Elin Vesterlund

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR LINKÖPINGS FRITEATER 2013 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av presidium a/ Årsmötets ordförande b/ Årsmötets sekreterare c/ Justerare

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 2011 Styrelsen för Moderaterna i Vällingby får härmed överlämna redovisning för verksamhetsåret 2011. Organisationsnumer: 802010-3779 Årsmötet 2011 Årsmötet avhölls den 1 mars 2011

Läs mer

STADGAR FÖR RIKSFÖRBUNDET CYSTISK FIBROS

STADGAR FÖR RIKSFÖRBUNDET CYSTISK FIBROS Efter stadgarna för riksförbundet (sid. 1-4) följer stadgarna för förening (sid. 4-6) inom detta riksförbund. STADGAR FÖR RIKSFÖRBUNDET CYSTISK FIBROS Antagna vid årsmöte i Riksförbundet Cystisk Fibros

Läs mer