På gång i KULTURENS VÄNERSBORG November

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "På gång i KULTURENS VÄNERSBORG November"

Transkript

1 November KULTUR & FRITID INFORMERAR KÄRLEK PÅ LUR - OPERADUBBEL MED FÖRVECKLINGAR Fredag 14 november kl på Vänersborgs Teater GöteborgsOperan utlovar en skrattfest med två komiska kortoperor från olika sekler. I historiens första opera, Pergolesis La serva padrona (Pigan som husfru) från 1733 har den viljestarka och temperamentsfulla tjänsteflickan Serpina gett sig den på att få sin burduse husbonde på kroken. I Menottis Telefonen från 1946 försöker den unga Ben att fria till den snacksaliga Lucy, men han blir hela tiden avbruten av att hon måste svara i telefonen. Till sist finner han på en lösning hur han ska komma till tals med sin älskade. Båda verken framförs på svenska. Biljetter och bokning av pauspaket: UTVÄRDERINGSMÖTE KULTURVECKAN 2014 Måndag 17 november kl i Vänersborgs bibliotek Kulturveckan 2014 har precis avslutats och vi vill passa på att tacka alla som på ett eller annat sätt bidragit till en fin vecka! För att nästa års Kulturvecka ska kunna bli ännu bättre hoppas vi på stor uppslutning vid utvärderingsmötet. Anmäl dig senast fredag 14 november till klara.blomdahl@vanersborg.se. DANSBUSS TILL VARA KONSERTHUS Tisdag 18 november vid Musikens Hus, Vänerparken I föreställningen Pavement möter vi stor danskonst från USA. Sju fantastiska dansare medverkar i denna uppsättning där amerikansk populärkultur blandas med en historia om fattigdom, ras, klass och konflikter. Man skulle kunna tro att det är street dance på scen, men istället kommer de tydligaste influenserna från balett och modern dans. Åk med gratis i dansbussen som avgår 75 min innan föreställningen börjar! Plats i bussen och biljett till föreställningen bokas på tel OBS! Bokningen måste göras senast 1 vecka innan föreställningsdag. ATTRAKTIVA KOMMUNER - VERKTYG FÖR UTVECKLING Tisdag 11 november kl Folkets hus i Trollhättan För tredje gången anordnar Fyrbodal en seminariedag kring betydelsen av god offentlig miljö. Som vanligt är det ett spännande program med många föreläsare. Moderator är Simon Roos. Dagen är kostnadsfri för anställda och politiker i Fyrbodalskommunerna samt konstnärer, arkitekter och fastighetsägare verksamma i Fyrbodal. Kaffe och lunch ingår. OBS! Anmäl dig senast den 4 november på stadsutveckling under kurser och konferenser. Anmälan är bindande, men du kan överlåta din plats till en kollega.

2 VÄNERSBORGS BIBLIOTEK En Vild Julmarknad! Handla Vilt NATURLIGTvis Välkommen till Hunneberg 7-9 november Fredag: kl Lördag-Söndag: kl Entré 40kr/vuxen SAGOSTUND Lördag 8 november kl Sagostund för små barn (3-5 år). VÄNERSBORGS KONSTHALL KNATTEBIO Lördag 22 november kl Filmklubben Kikaren visar film för de yngsta barnen, 2-4 år. MELODIKRYSSET Lördagar kl Kom hit, så löser vi Melodikrysset tillsammans! Fika 15 kr. SPRÅKCAFÉ Måndagar kl För dig som vill träffa nya människor och träna på att tala svenska. Alla är välkomna! Ingen föranmälan krävs. Vi bjuder på fika. Frågor: ring eller maila hannah.gard@vanersborg.se. Samarrangemang med Studiefrämjandet. BERGAGÅRDEN ÄLGENS BERG TECKNINGSFESTIVAL - ÖPPEN PLANLÖSNING Konstnärerna Elin Flognman och Maria Q Brising startade under Kulturveckan upp en teckningsworkshop som pågår till 7 november. Kom och lek med översiktsplanen och planera fysiskt på konsthallen! Klipp och klistra, teckna och skriv och låt en drömbild av Vänersborgs kommun växa fram. När du lämnar konsthallen har kartan ändrats och platsen är inte den samma! ÖPPEN FORM ANTECKNINGAR OM SKÖNHET OCH RUM Vernissage lördag 15 november Utställningen är baserad på idén om rummet som konstform. Konstnärerna Asbjörn Andresen och Lisa Sigfridsson har diskuterat och problematiserat de här tankarna och använt dem i undervisning som en metod för diskussion om kvaliteter i det offentliga rummet. Utställningen vill ge en upplevelse av skönhet och mening och vara en utgångspunkt för en dialog om det offentliga rummet mellan politiker, tjänstemän och allmänhet. Pågår till 7 januari. HANDLA VILT NATURLIGTVIS Fredag-söndag 7-9 november På julmarknaden doftar det kolbullar och glögg. Köp närproducerade hantverk och livsmedel. Dessutom ponnyridning, julmusik, tipspromenad. Träffa Hunnebergstomten och snickra fågelholk! Fredag 7 november kl blir det eldshow med gruppen Wildfire!

3 VÄNERSBORGS MUSEUM PÅ ANDRA SIDAN CUNENE - JAKTEN EFTER SVENSKARNA I 1800-TALETS ANGOLA Under 1880-talet öppnade Axel Eriksson, handelsman och zoolog från Vänersborg, en handelsväg från norra Namibia genom södra Angola. I augusti 2013 genomförde Vänersborgs museum i samarbete med Kungl. Vetenskapsakademien en historisk expedition i Erikssons fotspår. Genom ett rikt bildmaterial samt historiska föremål och brevsamlingar får vi i denna utställning följa expeditionen. KAMMARMUSIKKONSERTER MED VÄNERSBORGS MUSIKUTBILDNINGAR 3, 4, 17 & 18 november kl Vänersborg har en stolt musiktradition som museet värnar genom återkommande kammarmusikkonserter som framförs av elever från Vänersborgs musikutbildningar. FÖREDRAG OM SVEN HEDIN Tisdag 11 november kl Författaren Axel Odelberg har skrivit tre böcker om upptäcktsresanden Sven Hedin, som var en av talets mest vittberömda och omdebatterade svenska personer. Genom fyra omfattande expeditioner i Centralasien och två resor i Persien kartlade han enorma områden, dokumenterade kultur och natur, samt publicerade sina resultat i omfattande reseskildringar. Under 1910-talet engagerade sig Sven Hedin i den svenska försvarsdebatten och under talen kom hans rykte att svärtas på grund av den vurm han visade för Adolf Hitler. Föredraget är ett samarrangemang med Humanistiska förbundet. HÖVDINGAMINNEN FRÅN VÄNERSBORG OCH ÄLVSBORGS LÄN Söndag 16 november kl Förre landshövdingen, Bengt KÅ Johansson, var den 32:e i ordningen av landshövdingar i Älvsborgs län sedan Vänersborg blev dess länsstad Efter posten som biträdande finansminister i Olof Palmes sista regering utnämndes han till civilminister År 1991 tillträdde Bengt KÅ Johansson som landshövding i Älvsborgs län. Han kom mycket snart länets medborgare och verksamheter nära och vann stor popularitet. När han avgick 1997 gjorde han det som den siste i raden av Älvsborgs läns landshövdingar. Nu är Bengt KÅ Johansson åter i Vänersborg för att delge oss det bästa av hans många hövdingaminnen från tiden i Vänersborg och Älvsborgs län. Föredraget är ett samarrangemang med Studiefrämjandet. JULMARKNAD PÅ VÄNERSBORGS MUSEUM Lördag 29 november kl När 60-talet säljare från hela regionen dukar upp det bästa som erbjuds av slöjd, konsthantverk och läckerheter för julbordet då öppnas portarna till julen i Vänersborg. För 38:e året arrangeras julmarknad i unik 1800-talsmiljö på Vänersborgs museum. Lyssna till levande julmusik i den magnifika trapphallen och värm er med glögg och pepparkakor i de egyptiska gravvalven!

4 MUSIKSKOLAN VÄNERSBORG VÄNERSBORGS MUSIKFÖRENING EN KVÄLL MED MASSA SÅNG Torsdag 6 november kl i Missionskyrkan Konsert med Vänerparkens Musikklasser, barnkören Singo och vokalgruppen Boice. JULCAFÉ Lördag 29 november kl i Mötesplats Vänersborg Missa inte Musikskolans tradionella julcafé! Y-FRONT Torsdag 6 november kl i Festsalen, Folkets Hus Y-front är ett nytt projekt skapat av de mångåriga vännerna Lisa Björkänge och Niklas Barnö. Sedan Skurups Folkhögskola har de spelat ihop vid några tillfällen men nu är det dags för den totala föreningen! Med sig har de några ytterst förnämliga medspelare - Konrad Agnas på trummor, John Holmström på piano, Viktor Skokic på bas, och sist men inte minst har vi Per Texas Johansson, en av Sveriges stora jazzprofiler, på sax och klarinett. Samarrangamang med Studiefrämjandet. CUARTETO QUIROGA Söndag 9 november kl i Festsalen, Folkets Hus Cuarteto Quiroga från Spanien har snabbt etablerat sig som en högintressant stråkkvartett. Världen över har publik och recensenter trollbundits av musikernas tekniska briljans och egna uttryck i den klassiska kvartettrepertoaren. Samarrangemang med Studiefrämjandet och Kultur i Väst. PICKNICK-KONSERT Fredag 21 november kl på Stora Biografen På våra Picknick-konserter fär du som gäst ta med egen favoritmat och dryck. Tillsammans med goda musikvänner fredagsmyser vi med bra musik. Vi ordnar det praktiska med bord, tallrikar, levande ljus och bokning av kvällens band. WENERSBORG BLÅSKVINTETT Onsdag 26 november kl i Festsalen, Folkets Hus Klarinettisten Gustav Wetterbrandt har valt att göra en kammarmusikföreställning som projektarbete på gymnasiet. Han har startat en blåskvintett vid namn Wenersborg Blåskvintett som består av både professionella musiker och elever från Vänersborg och Göteborg. Föreställningen kallar han Nya upptäckter och kära återseenden.

5 ABF LIVET - ATT FÖREBYGGA LIVSLÅNGT UTANFÖRSKAP Torsdag 6 november kl på Blå Scenen, Folkets Hus En musikalisk föreläsning om självkänsla och självförtroende med underrubriken om att vara en vuxen i barns och ungdomars liv. Lasse Mattila föreläser om konsten att förverkliga drömmar och om att vara en viktig person i sitt eget och i andras liv. Han har också med sig sitt band och bjuder på musik på föreläsningstemat. VÄNERSBORG - KRIG OCH FRED UNDER FEM SEKLER Torsdag 20 november kl på Blå Scenen, Folkets Hus Peter Johansson, chef för Vänersborgs Museum, föreläser om Vänersborgs historia. Han börjar vid Vassända marknadsplats i det tidiga 1500-talet och vi får följa framväxten av köpstaden Brätte, steget över till Huvudnäset och grundandet av Vänersborg Framgångar och motgångar avlöser varandra sedan under resan fram till nutidens stad. FOLKUNIVERSITETET STUDIEFÖRBUNDET SENSUS ÄR KVINNOR VERKLIGEN MINDRE KORRUPTA ÄN MÄN? Måndag 17 november kl Blå Scenen, Folkets Hus Internationell forskning visar att i länder med hög andel kvinnor på ledande poster är korruptionen lägre än i länder med låg andel kvinnor på ledande poster. Men har dessa två saker med varandra att göra? Är kvinnor verkligen mindre korrupta än män eller är svaret att vissa samhällen både är bra på jämställdhet och har ett fungerande styrelseskick? Lena Wängnerud, professor i statvetenskap vid Göteborgs universitet, presenterar resultat från pågående forskning. DITT BETEENDE - FRAMGÅNGSFAKTOR ELLER FÄLLA? Måndag 24 november kl på Vänersborgs Teater Kunskapen om hur du påverkar din omgivning och hur du själv påverkas av andra är viktig för god kommunikation. Föreläsningen ger råd, tips och idéer på hur du kan använda ditt beteende för att förbättra din kommunikation, samarbetsförmåga och dina relationer både privat och i arbetslivet. Föreläsare är Jörgen Ålebring, verksamhetsutvecklarare på Sensus med inriktning på individ-, grupp- och ledarskapsutveckling. Föranmälan krävs! Anmäl dig på Fackförbundet ST bjuder sina medlemmar på denna föreläsning. Kontakt: Tel eller uddevalla@sensus.se.

6 VÄNERSBORGS TEATERFÖRENING FOLKETS HUS NÄRPRODUCERAD BILD I FOLKETS HUS CAFÉ TAG DET RÄTTA TAG CLOETTA Onsdag 5 november kl 19.00, Vänersborgs Teater Efter två års turnerande med nostalgiföreställningen Ta t lugnt ta en Toy kommer nu uppföljaren Tag det rätta, tag Cloetta. Det är en underhållande och musikalisk berättarresa genom 50/60-talet. Plikten framför allt står det på enkronan och solen lyser över vår kärnfamilj. Pappa får 3 veckors semester med löning och mamma köper nylonstrumpor. Köpefrukt är sällsynt och nymodigheten i kiosken är glassen Top Hat! Snoddas sjunger haderianhadera i folkparkerna. Hagasessorna och lillprinsen pryder tidningssidorna, men den riktige kungen heter Elvis. Solveig Bergqvist Larsson, Cecilia Kyllinge, Bengt Kyllinge och Anders Larm bjuder på minnen och musik vi minns. KLUMPEKLOSS - ETT TROLLÄVENTYR Lördag 15 november kl på Vänersborgs Teater Långt in i skogen i en grotta bor trollet Klumpekloss med sitt barn och sin vän räven Yvis. Nyfiken och förundrad möter Klumpekloss människovärlden. Efter bästa förmåga försöker hon härma efter. Bland annat byter hon ut sin egna unge mot ett människobarn, något hon snart ångrar! Klumpekloss försök att härma något som hon sen kommer på att hon kan leva utan, blir ofta till roliga förvecklingar och insiktsfulla bilder. Genom humor och värme lär hon oss värdet av naturen och varandra. Familjeföreställning, lämplig ålder 4-9 år. Samarrrangemang med Riksteatern och Folkets Hus & Parker KONSTNÄRER FRÅN NÅGRA MÅLARE Att måla är att uttrycka sig utan ord, att mötas i varandras betraktande, säger Gun-Britt Levin. Här ställer hon ut tillsammans med Sarah Oswaldsson och Gull-Britt Lindahl. Alla tre är medlemmar i gruppen Några Målare och verken är målade i teknikerna olja, akryl och akvarell. Utställningen pågår till 10 januari 2015.

7 MUSIKESTETPROGRAMMET JAZZKONSERT Måndag 17 november kl på Café MIC Konsert med sångare och instrumentalister från Musikestetprogrammet på Birger Sjöberggymnasiet. ÖPPEN SCEN SVENSKA KYRKAN ÖPPEN SCEN Fredag 28 november kl i Festsalen, Folkets Hus Välkommen till en kväll med möjlighet att både uppleva och/ eller medverka med sång, musik, deklamation eller rena rama dikten. Här är fritt fram för alla: unga och gamla, amatörer och proffs, soloister och grupper. Men om du vill vara säker på att verkligen få plats på scen är det bäst att anmäla sig i förväg! Några har redan anmält sitt intresse att medverka och vill du vara med och uppträda under kvällen så maila Pelle Gelang (pelle.gelang@telia.com) eller Jan Hamberg (jan.bildmakarna@ swipnet.se). Arr: Folkets Hus, Studiefrämjandet och musikgruppen Carl:s Grav REQUIEM AV W.A. MOZART Lördag 15 november kl i Vänersborgs kyrka Mozart skrev sitt mytomspunna Requiem på sin dödsbädd Det är ett grandiost verk som får tiden att stå still. Men bara två tredjedelar härstammar från Mozarts penna. Ett par av Mozarts elever fick i uppdrag av hans änka Constanze att fullborda verket. Verket framförs av Vänersborgs Oratoriekör, Vargöns kommarorkester och solister. Dirigent är Helene Mossberg Hjertén. Samarrangemang med Vänersborgs Musikförening, Musikskolan Vänersborg och Birger Sjöberggymnasiet MUV LÖRDAGSMUSIK Lördag 22 november kl i Vänersborgs kyrka Vid orgeln: Henrik Cervin EN STILLA JUL november kl i Vänersborgs kyrka Anders Ekborg och Vänersborg Gospel sprider julstämning. ADVENTSVESPER Söndag 30 november kl i Vänersborgs kyrka Oratoriekören, stråkkvartett och solister.

8 ARKIVENS DAG GALLERI 3 NÅGRA MÅLARE ARIKIVENS DAG Lördag 8 november kl Arkiven i Vänersborg bjuder gemensamt in till öppet hus. Årets tema är orostider & Rundvandring i arkivmagasinen Vänersborg - ett bålverk under 1600-talens krig. Föredrag av Peter Johansson, Vänersborgs museum Rundvandring i arkivmagasinen Amerikafeber - Äventyrslust eller tvång? Föredrag av Annelie Andersson, Melleruds museum Vänersborgs släktforskare, Svenska Afghanistankommittén, Föreningen Norden och Svensk Lokalhistorisk Databas medverkar. HÄSTKRAFTER pågår till söndag 9 november Åsa Cabäck ställer ut sina hästar som hon skapar i en egenutvecklad blandteknik. AMI LANMARK Vernissage lördag 15 november Ami Lanmark är keramiker och målare med bas i Göteborg. Mer information finns på Utställningen pågår till 30 november. Öppet: onsdag & torsdag 15 18, lördag 11-14, söndag HÖSTSALONG Vernissage lördag 15 november Medlemmarna i konstföreningen Några Målare ställer ut sitt måleri under den årliga Höstsalongen. Välkommen till en färgsprakande utställning med många olika uttryck. Pågår till 30 november. GUNNEL EMIA ERIKSDOTTER SOLGÄRDE KONSTUTSTÄLLNING november på Drottninggatan 6 Hjärtans Välkommen att besöka 13 vackra salar och rum med konst. Maila eller ring för ett eget bokat besök, om du inte kan komma den november. gunnele@ymail.com eller

9 FÖRENINGEN NORDEN VÄNERSBORGS FILMSTUDIO STENUNGEKÖREN KURA SKYMNING TROLL I NORDEN Måndag 10 november kl på biblioteket Vi samlas för att kura skymning och lyssna till Thomas Johansson som läser ur Stefan Spjuts bok Stallo Samarrangemang med Vänersborgs bibliotek. THE LUNCHBOX Söndag 16 november kl på Stora Biografen I Mumbais intensiva storstadsmyller sammanför en fellevererad lunchlåda två mycket olika öden. Den lite småsura och pensionsmogna änklingen Sajaan tar av misstag emot den lunch som hemmafrun Ila har förberett för sin man. Den himmelska måltiden blir början på en humoristisk och rörande brevväxling i en matlåda fylld av passion, längtan och hopp inför framtiden. Sajaan och Ila finner en efterlängtad vänskap där de kan ge uttryck för sina innersta tankar. Ind/Fra/Tys/USA Manus och regi av Ritesh Batra. SÅDAN FAR, SÅDAN SON Söndag 30 november kl på Stora Biografen Två familjer från olika samhällsklasser får beskedet att deras söner, nu sex år, förväxlats vid födseln. Sjukhusledningen tar på sig ansvaret och råder dem att byta tillbaka barnen. Men hur byter man barn? Filmen vann juryns pris i Cannes. Japan Regi av Hirakazu Koreeda. NÄSTA NYHETSBREV WE WILL ROCK YOU 2 Lördag 8 november kl i Vänersborgs Teater En ny resa genom rockmusikens historia med AURA & Stenungekören! Lennie Andrews leder både kör och allsång, berättar roliga historier och guidar dig fram genom rockens olika pärlor från The Beatles & 60-talets Flower Power till dagens Avicii-disco. Efter paus blir det Creedence, Pink Floyd, Queen, ABBA & Madonna som övergår till 2000-tal med Green Day & Coldplay. Och det bästa av allt: Alla får sjunga med. Har du ett kulturevenemang till nästa nyhetsbrev? Skicka bild och text till klara.blomdahl@vanersborg.se senast den 21/11. Vill du inte ha fler nyhetsbrev? Skicka ett mejl till samma adress.

Kulturens Vänersborg. På gång i. November. Höstsalongen hos Några Målare pågår till och med den 10 november.

Kulturens Vänersborg. På gång i. November. Höstsalongen hos Några Målare pågår till och med den 10 november. November Måndag 4 november kl. 19.00 Tisdag 5 november kl. 19.00 Vänersborgs Museum Kammarmusikkonsert med Vänersborgs musikutbildningar Onsdag 6 november kl. 11.00 Digidel - datahjälp med Hannes Knutsson.

Läs mer

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG September

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG September September KULTUR & FRITID INFORMERAR FÖRENINGSMÖTE OM KULTURVECKAN 2014 Måndag 1 september 18.00 hörsalen, Vänersborgs bibliotek Det sista föreningsmötet inför Kulturveckan kommer att äga rum måndagen

Läs mer

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek Program hösten 2013 Sjöbo bibliotek Biblioteket - allt från böcker till barnteater Biblioteket erbjuder böcker inom många olika ämnesområden. Här finns ljudböcker, e-böcker, film, tv-spel, tidningar och

Läs mer

Välkomna till planeringsmöte

Välkomna till planeringsmöte Välkomna till planeringsmöte Presentationsrunda Malin Haglund, malin.haglund@vanersborg.se Medlinn Zikollaj, medlinn.zikollaj@vanersborg.se Marie-Louise Olers, marie-louise.olers@vanersborg.se Kulturveckorna

Läs mer

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås MÅNADSPROGRAM December 2017 KARLSLUNDS MÖTESPLATS MÅNADSPROGRAM December 2017 Västerås stad 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se Aktiviteter december 2017 Varje vecka: Måndag: Tisdag: 13.30 Sittande

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? December

Vad händer i Färgelanda? December Vad händer i Färgelanda? December Fr.o.m. 28/11 kommer vad händer i Färgelanda att medfölja Dalslänningens totalutdelningar till ALLA hushåll i Färgelanda, Dals-Ed och Bengtsfors kommuner samt Hedekas

Läs mer

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG Januari

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG Januari Januari KULTUR & FRITID INFORMERAR FÖRVALTNINGSCHEFEN HAR ORDET Nu börjar ett nytt spännande år! Efter ett fantastiskt 2014 går vi med stor tillförsikt in i ett nytt verksamhetsår med ny nämnd och förvaltning.

Läs mer

På gång i Kulturens Vänersborg Januari

På gång i Kulturens Vänersborg Januari Januari KULTUR & FRITID INFORMERAR DANSPROJEKT MED GÖTEBORGSOPERAN Eleverna i Dansprofilen på Vänerparkens skola har tillsammans med Monica Milocco från GöteborgsOperan och Linn Widenberg Johansson från

Läs mer

Program. Kulturvecka. i Kungariket. Programmet finns också på. www.kungsor.se

Program. Kulturvecka. i Kungariket. Programmet finns också på. www.kungsor.se Program Programmet finns också på www.kungsor.se Måndag 28/9 Föredrag om Kalklinbanan av Knut Barr kl. 19.00. Kalklinbanans historia och framtid med skapandet av ett eventuellt industrihistoriskt centrum.

Läs mer

Hej och välkommen till årets kulturlov!

Hej och välkommen till årets kulturlov! 23/10-1/11 2015 Hej och välkommen till årets kulturlov! Här har vi sammanställt lite av vad som erbjuds under vecka 44 Ha ett härligt och aktivt lov! /kultur-och fritidsförvaltningen Bokfika Torsdag 29/10

Läs mer

Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST

Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST 1 MUSIK UNG TEATER KONST - Är glädje, gemenskap och kreativitet! Alla Täbys barn och ungdomar från år 1 i grundskolan till och med gymnasiet får hos oss möjlighet

Läs mer

Norsjö kommunblad april 2013

Norsjö kommunblad april 2013 Norsjö kommunblad april 2013 Norsjödagen på Berättarfestivalen Onsdag den 24 april är Norsjö med på Berättarfestivalen i Skellefteå. Norsjö har ett eget program hela dagen på Nordanås caféscen. För att

Läs mer

KULTURFESTIVALEN 2013

KULTURFESTIVALEN 2013 VARMT VÄLKOMNA TILL 22 25/10 2013 MEDBORGARHUSET, VÄNNÄS Kulturfestivalen 2013 har som mål att visa på mångfalden och att lyfta fram de intellektuellt funktionshindrade och övriga funktionshindrade i ett

Läs mer

Hitta information (kurs C)

Hitta information (kurs C) Hitta information (kurs C) I dagstidningar finns det ofta annonser för olika typer av nöjen och aktiviteter. Svara på frågorna med hjälp av annonserna på nästa sida. A. Var kan man lyssna på musik gratis?

Läs mer

Uddevallas kammarmusikförening

Uddevallas kammarmusikförening Uddevallas kammarmusikförening GENERALPROGRAM HÖSTEN 2014 Med nya uppgifter Kära musikvänner. Välkomna till höstsäsongen 2014 Nu börjar ännu en intressant musiksäsong. Vi inleder med årsmöte, även i år

Läs mer

Lövestad bibliotek Stängt under renovering Meröppetfilial öppnar i början av 2016 Vid frågor kontakta Sjöbo bibliotek

Lövestad bibliotek Stängt under renovering Meröppetfilial öppnar i början av 2016 Vid frågor kontakta Sjöbo bibliotek Sjöbo bibliotek Höstprogram 2015 Sjöbo bibliotek måndag 10-19 tisdag 10-18 onsdag 12-18 torsdag 10-19 fredag 10-18 lördag 10-14 Gamla Torg 10, 275 80 Sjöbo Tel: 0416-271 60 E-post: biblioteket@sjobo.se

Läs mer

Kultur i Hörby Oktober 2016

Kultur i Hörby Oktober 2016 Kultur i Hörby Oktober 2016 Teater Litteratur Utställning Förtäring Musik Dans Föreläsning Barn Guidning i Östra Sallerups 1600-talspark Samling vid Östra Sallerups Kulturhus. Hur kom Jöns Henriksson,

Läs mer

Fredag 25/10 Ungdomsfestival UNF Närlundahallen

Fredag 25/10 Ungdomsfestival UNF Närlundahallen Här kan du läsa om lite olika saker som du kan aktivera dig med under höstlovet i år. Dåsportlovsprogrammet innehåller mycket fritids- och sportaktiviteter försöker vi till höstlovet nu erbjuda saker som

Läs mer

Kommunbladet november 2013

Kommunbladet november 2013 Kommunbladet november 2013 Information från Norsjö kommun Nyheter om bredbands-nätet i Norsjö Det kommer att vara störningar i bredbands-nätet i Norsjö kommun på natten mellan onsdag och torsdag den 20

Läs mer

Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n!

Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n! Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n! Som ni vet har musikskolan utvecklats och blivit en kulturskola. För att vi ska få kalla oss kulturskola måsta vi ha minst tre olika konstformer på skolan. Tidigare

Läs mer

Kulturvecka. i Kungariket PROGRAM

Kulturvecka. i Kungariket PROGRAM Kulturvecka i Kungariket PROGRAM 30 september -6 oktober 2019 Kulturveckan 2019 Upplev konst, hantverk, film, historia, föredrag musik, utställningar och mycket mer. Allt från Kungsörs duktiga föreningar

Läs mer

Höstens program 2016 BODENS

Höstens program 2016 BODENS Höstens program 2016 BODENS STADSBIBLIOTEK Vuxna HELA HÖSTEN VARJE MÅNAD TISDAGAR kl. 9.00 BOKTIPSFRUKOST Kom in och byt boktips med personalen och varandra. Frukost till självkostnadspris. (Samarr: ABF)

Läs mer

Människor emellan. en vecka om kärlek. Örgryte-Härlandas temavecka om kärlek för seniorer! 10 15 februari. Välkommen till

Människor emellan. en vecka om kärlek. Örgryte-Härlandas temavecka om kärlek för seniorer! 10 15 februari. Välkommen till Människor emellan en vecka om kärlek 10 15 februari Välkommen till Örgryte-Härlandas temavecka om kärlek för seniorer! Måndag 10 februari Tisdag 11 februari Entrén Kl 13.30 Invigning. Christina Dawson

Läs mer

ARRANGEMANG I KUNGSÖR VÅREN 2016. r a te

ARRANGEMANG I KUNGSÖR VÅREN 2016. r a te ARRANGEMANG I KUNGSÖR VÅREN 2016 Foto Stefan Thelin d Upp t! a r a te TOVA PÅ BIBLIOTEKET PÅ SPORTLOVET Torsdag 3 mars, kl. 13.00-16.00. För alla från 7 år och uppåt. Gratis. Kom och prova torrtovning

Läs mer

Kulturhösten. Decemberupplagan 2016

Kulturhösten. Decemberupplagan 2016 Kulturhösten Decemberupplagan 2016 Medverkande kulturaktörer Daglig verksamhet, Svalövs kommun Kultur i Svalöv Kulturhuset i Svalöv Röstångabygdens Kulturförening Studieförbundet Vuxenskolan, Skåneland

Läs mer

Kommunbladet november 2015

Kommunbladet november 2015 Kommunbladet november 2015 Det här är några av artiklarna i kommunbladet nummer 8 2015. Har du frågor eller vill veta mer om vad som händer i Norsjö under november månad? Ring växeln, telefon 0918-140

Läs mer

loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se

loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se HÖSTENS PROGRAM 201 3 Kävlinge bibliotek Kvarngatan 17 244 31 Kävlinge 046-73 94 72 kavlinge.bibliotek@kavlinge.se Löddeköpinge bibliotek Barsebäcksvägen 60 246 30 Löddeköpinge 046-73 95 30 loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se

Läs mer

Sjöbo bibliotek Blentarps bibliotek Vollsjö bibliotek Lövestad bibliotek

Sjöbo bibliotek Blentarps bibliotek Vollsjö bibliotek Lövestad bibliotek Sjöbo bibliotek Vårprogram 2015 Sjöbo bibliotek måndag 10-19 tisdag 10-18 onsdag 12-18 torsdag 10-19 fredag 10-18 lördag 10-14 Gamla Torg 10, 275 80 Sjöbo Tel: 0416-271 60 E-post: biblioteket@sjobo.se

Läs mer

Katerina Janouch. Foto: Peter Knutsson. Kulturlördag 15 november. Kumla kultur

Katerina Janouch. Foto: Peter Knutsson. Kulturlördag 15 november. Kumla kultur Katerina Janouch. Foto: Peter Knutsson. Kulturlördag 15 november. Kumla kultur Program November december 2014 November Lördag 1 november kl. 18.00 Opera-Live från Metropolitan, New York Carmen Bizet Biljettpris:

Läs mer

BARN OCH UNGDOMAR JÄRFÄLLA BIBLIOTEK VÅREN 2019 BARKARBY BIBLIOTEK. Alla bibliotekens program är kostnadsfria!

BARN OCH UNGDOMAR JÄRFÄLLA BIBLIOTEK VÅREN 2019 BARKARBY BIBLIOTEK. Alla bibliotekens program är kostnadsfria! BARN OCH UNGDOMAR JÄRFÄLLA BIBLIOTEK VÅREN 2019 BARKARBY BIBLIOTEK Familjelördag med tema snö Sagostund och pyssel med tema snö. När: Lördag 2 februari. Sagostund kl 13 och pyssel kl. 11-15. Fika till

Läs mer

Stolthet& företagande

Stolthet& företagande SFÖ presenterar Stolthet& företagande Inbjudan till SFÖ:s konferens 9 11 maj 2014 i Jönköping Huvudsponsor 2014 Vi i konferensgrupp 2014 hälsar er varmt välkomna till tre dagar i Jönköping med massor av

Läs mer

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015 Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015 FRITIDEN Hej! Här kommer Höst - programmet 2015. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel: 0346-88

Läs mer

KULTURVECKA 13-19 APRIL DAG FÖR DAG Hela veckan Plats: Galleri Boken Öppet måndag fredag 10-18 Arrangör: Entré Ungdom

KULTURVECKA 13-19 APRIL DAG FÖR DAG Hela veckan Plats: Galleri Boken Öppet måndag fredag 10-18 Arrangör: Entré Ungdom KULTURVECKA 13-19 APRIL DAG FÖR DAG Hela veckan Plats: Galleri Boken Öppet måndag fredag 10-18 Arrangör: Entré Ungdom UNGA KONSTNÄRER En konstutställning av och med barn och unga från vårens konstkurser

Läs mer

Bibliotekets vårprogram BARN OCH UNGA BARN OCH. Barnteater. Diktatorn. Barnteater. Petras Prick. www.karlskoga.se

Bibliotekets vårprogram BARN OCH UNGA BARN OCH. Barnteater. Diktatorn. Barnteater. Petras Prick. www.karlskoga.se Bibliotekets vårprogram 2014 BARN OCH UNGA BARN OCH Foto: Frida Edlund (omslag), Love Lannér (Petras Prick), Martin Skoog (Diktatorn). Barnteater Diktatorn Barnteater Petras Prick www.karlskoga.se Illustration:

Läs mer

Mitt i livet, öppen mot. framtiden

Mitt i livet, öppen mot. framtiden Välkommen till Kyrkveckan och mötesplatserna Folkets Hus Galaxen och Stora Tuna kyrka. Kyrkveckan är en del av Svenska kyrkan i Borlänges arbete med att vara en kyrka mitt i livet, öppen mot framtiden.

Läs mer

Sommarscen. i Vänersborg 2013 vanersborg.se/sommarscen

Sommarscen. i Vänersborg 2013 vanersborg.se/sommarscen Sommarscen i Vänersborg 2013 vanersborg.se/sommarscen Sommarscen i Kulturens Vänersborg På sommaren frodas Kulturens Vänersborg! Här behöver du inte välja mellan sol och bad eller kultur. Här är det nära

Läs mer

I en hamnstad på 1500-talet

I en hamnstad på 1500-talet I en hamnstad på 1500-talet Med utställningen I en hamnstad på 1500-talet berättas hur det var att leva i en västsvensk hamnstad på medeltiden och hur det går till när arkeologerna tar reda på detta. I

Läs mer

PROGRAM 4 december februari

PROGRAM 4 december februari Wesleybladet 2018-5 PROGRAM 4 december 2018-25 februari 2019 www.wesleykyrkan.se Gudstjänster och samlingar 2018-5 Tisdag 4 december 14:00 Tisdagsträffen. Öppen gemenskap med kaffe, andakt, sång och musik

Läs mer

Rapport Fritidsvanundersökning i samarbete med Attention

Rapport Fritidsvanundersökning i samarbete med Attention 2014-02-06 1 (7) Rapport FRN 2014/56 Fritidsnämnden Rapport Fritidsvanundersökning i samarbete med Attention Bakgrund En enkätundersökning i samarbete med Attention Nackas har genomförts under hösten 2013.

Läs mer

Hösten 2012. Kurser och Öppen verksamhet

Hösten 2012. Kurser och Öppen verksamhet KURSER Hösten 2012 HÖSTEN Kurser och Öppen verksamhet ÖPPET HUS Under hösten har Agora Öppet hus på torsdagar från den 30 augusti. Till Öppet hus är barn, ungdomar och vuxna välkomna. Vi har öppet klockan

Läs mer

Vecka 41 är Kulturvecka!

Vecka 41 är Kulturvecka! Vecka 41 är Kulturvecka! Begreppet kultur är inte alltid så lätt att förklara eftersom det har många betydelser, men mest tänker vi kanske på människans skapande och kreativitet såsom konst, litteratur,

Läs mer

UKM Riksfestival 2014 Halmstad

UKM Riksfestival 2014 Halmstad UKM Riksfestival 2014 Halmstad Program UKM riksfestival 2014 Halmstad Lördag 14 juni 14.00 16.00 Incheckning på Sturegymnasiet 14.00 16.00 Målning och kostympimp på Nolltrefem 16.00-17.30 Middag på Sturegymnasiet

Läs mer

Barnteater. Bokfrukost

Barnteater. Bokfrukost Karlskoga biblioteks vårprogram 2013 Barnteater Foto: Martin Skoog Hemma hos med Teater TR3 Söndag 27 januari kl 11.00 och kl 13.00 Ålder 3-6 år. Cirka 35 minuter. En liten man i ett litet hus. En alldeles

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

BIBLIOTEKEN I Lomma & Bjärred

BIBLIOTEKEN I Lomma & Bjärred Live på bio: Semiramis BIBLIOTEKEN I Lomma & Bjärred Program Barn & Unga HÖSTEN 2018 Bio på bibblan LOMMA BIBLIOTEK Lördag 15/9 kl. 13.00 Lördag 29/9 kl. 13.00 Lördag 13/10 kl. 13.00 Måndag 29/10 kl. 13.00

Läs mer

musik i helena S:ta Helena kyrka

musik i helena S:ta Helena kyrka musik i helena S:ta Helena kyrka musik i helena hösten-2018 Tack Gud för Livet och dess gåvor! Du talar till mej och rör vid mej genom orden, sången och musiken. Du vill att jag ska förstå att jag är gränslöst

Läs mer

RYMDBALETT! FILMKLUBBEN PYSSEL PROVA PÅ TENNIS! SKRIV SPÖKHISTORIER HÖSTLOVSPROGRAM 2016!

RYMDBALETT! FILMKLUBBEN PYSSEL PROVA PÅ TENNIS! SKRIV SPÖKHISTORIER HÖSTLOVSPROGRAM 2016! RYMDBALETT! FILMKLUBBEN PYSSEL SKRIV SPÖKHISTORIER PROVA PÅ TENNIS! HÖSTLOVSPROGRAM 2016! 1 Öppettider och kontaktuppgifter Kultur & Fritid, Burlövs kommun Kultur i Burlöv, Möllegården kultur 040-625 63

Läs mer

Senaste nytt från Anhörigstödet. Hösten 2015

Senaste nytt från Anhörigstödet. Hösten 2015 Senaste nytt från Anhörigstödet Hösten 2015 Under hösten finns det möjlighet att vara med i samtalsgrupper, gå på caféer, må gott aktiviteter m.m. Tillsammans med de olika aktörerna hälsar vi er hjärtligt

Läs mer

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71 Örninfo Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan Telefon: 0739-08 46 71 E-post: Unga Örnar Väst info@vast.ungaornar.se Distriktsombudman

Läs mer

Arrangörer. Fråga mer:

Arrangörer. Fråga mer: 18 april 24 april 2016 Arrangörer ABF Barkhyttans byalag Entré Ungdom Folkets Hus Föreningen Nya Vävstugan Hofors Bibliotek Hofors Finska Förening Hofors Hembygdsförening Hofors kommun Hofors Konstintresse

Läs mer

Vänersborgs museum. Nu finns vi på Facebook. Program

Vänersborgs museum. Nu finns vi på Facebook. Program Vänersborgs museum Nu finns vi på Facebook Program Hösten 2014 Välkommen till Vänersborgs museum! Föremål från hela världen utställda i autentisk 1800-tals miljö. Vänersborgs museum, en av Sveriges äldsta

Läs mer

Sjöbo bibliotek. Våren 2013. Program

Sjöbo bibliotek. Våren 2013. Program Sjöbo bibliotek Våren 2013 Program Sjöbo bibliotek Biblioteket erbjuder böcker inom många olika ämnesområden. Här hi ar du också ljudböcker, e böcker, film, tv spel, dningar och dskri er för både barn

Läs mer

Studieprogram höst & vår 2014/2015

Studieprogram höst & vår 2014/2015 Studieprogram höst & vår 2014/2015 För dig som har en funktionsnedsättning Viktigt att veta för dig som går i en studiecirkel Vill du anmäla dig till en studiecirkel så kan du fylla i och skicka in blanketten

Läs mer

Beställning av program

Beställning av program Beställning av program september- december 2015 Alla får som vanligt två uppträdanden. Ett från från GRUPP 1 & ett från GRUPP 2. Programmen är ca 30-45min. FÖR ATT BOKA KONSERT: OBS!! nytt sätt att boka

Läs mer

Hitta information (kurs C)

Hitta information (kurs C) Hitta information (kurs C) I dagstidningar finns det ofta annonser för olika typer av nöjen och aktiviteter. Svara på frågorna med hjälp av annonserna på nästa sida. A. Var kan man lyssna på musik gratis?

Läs mer

Höstlovet. Burlövs kommun 2012

Höstlovet. Burlövs kommun 2012 Höstlovet Burlövs kommun 2012 2 MÅNDAG 29 OKTOBER Fotbollsturnering Lillevångshallen kl 10 Anmäl er till fältgruppen senast 23/10 Kontakt: 0708-40 11 05 Funballz i stora bassängen (Simkunnighet krävs).

Läs mer

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun Evenemang våren 2012 Biblioteken i Lessebo kommun Kurt Henriksson Boda Kurre berättar om sitt artistliv Glasblåsaren från Boda blev rikskändis som akrobaten Boda-Kurre. Tid. måndag 9/1 kl. 17.00 LCHF:

Läs mer

Mangateckning, 9-12 år

Mangateckning, 9-12 år Utbud våren 2015 Hej Folkbildningens kulturskola fortsätter med nya spännande studiecirklar i vår. Studieförbunden har gemensamt arbetat fram utbudet så att DU ska hitta något som passar just dig. Bläddra

Läs mer

K U L T U R H Ö S T E N

K U L T U R H Ö S T E N K U L T U R H Ö S T E N 2018 Kulturhändelser hösten 2018 i Svalövs kommun Decemberupplagan D E C E M B E R 3 november-9 december U T S TÄ L L N I N G - T O M M Y LENNARTSSON Konstnären Tommy Lennartsson

Läs mer

Program för Fairtrade Fokus i Norrköping 2011

Program för Fairtrade Fokus i Norrköping 2011 Program för Fairtrade Fokus i Norrköping 2011 Måndag 10 oktober söndag 23 oktober Harrys erbjuder hemlagad Fairtrade kaka med apelsin&mangotäcke samt Fairtrade- och KRAV märkt kaffe. Pris: 85:- Harrys,

Läs mer

Allaktivitetshuset. Kungshällan

Allaktivitetshuset. Kungshällan Allaktivitetshuset Kungshällan Programblad för 1 September 31 Januari 2014 2015 1 Kungshällan Lilla Torg 1 243 30 Höör Mötesplatsen för ALLA seniorer Här finns det möjlighet att träffas och umgås, ta en

Läs mer

MÅNADSBLAD DECEMBER-16. Malmabergs Mötesplats. Släggargatan VÄSTERÅS Telefon:

MÅNADSBLAD DECEMBER-16. Malmabergs Mötesplats. Släggargatan VÄSTERÅS Telefon: MÅNADSBLAD DECEMBER-16 Malmabergs Mötesplats Släggargatan 3 723 37 VÄSTERÅS Telefon: 021-39 18 70 Veckoschema Malmabergs Mötesplats Måndagar Tvåänds-stickning 09.00-12.00 Internationella danser (Avslutning

Läs mer

#sumpanlov I Sundbyberg finns det gratis påsklovsaktiviteter för barn och unga!

#sumpanlov I Sundbyberg finns det gratis påsklovsaktiviteter för barn och unga! #sumpanlov I Sundbyberg finns det gratis påsklovsaktiviteter för barn och unga! LÄS MER PÅ SUNDBYBERG.SE/SUMPANLOV Här hittar du allt kul som händer i Sundbyberg på påsklovet. Alla barn och unga är välkomna

Läs mer

FUB verksamhet Våren 2014

FUB verksamhet Våren 2014 FUB verksamhet Våren 2014 Bad Vi disponerar Herrljunga Simhall, där lilla bassängen är extra uppvärmd. Separata duschrum finns och tag med fikapengar. Start: Onsdag 15 januari Tid: kl. 18.30 20.00 Plats:

Läs mer

WESLEYKYRKA. Malmö Metodistförsamling. PROGRAM 16 februari - 15 april 2012. - en Oas på Limhamn. www.wesleykyrkan.se

WESLEYKYRKA. Malmö Metodistförsamling. PROGRAM 16 februari - 15 april 2012. - en Oas på Limhamn. www.wesleykyrkan.se WESLEYKYRKA Malmö Metodistförsamling PROGRAM 16 februari - 15 april 2012 www.wesleykyrkan.se Torsdag 16 februari WESLEYKYRKAN GUDSTJÄ STER OCH SAMLI GAR Söndag 19 februari 11:00 Gudstjänst med temat Trygghet

Läs mer

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG December

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG December December KULTUR & FRITID INFORMERAR FÖRVALTNINGSCHEFEN HAR ORDET Året lider mot sitt slut och jag kan konstatera att Kultur & Fritids första år med egen nämnd och förvaltning har varit händelserikt, roligt

Läs mer

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN HÖSTEN 2014 SAGOSKOJ PÅ LOMMA BIBLIOTEK BIBLIOTEKEN! Sagostunder från 3 år Ingen föranmälan behövs Följ med Saga och Vilda Hilda in i sagornas förtrollade värld!

Läs mer

Kulturvecka. Program. i kungariket

Kulturvecka. Program. i kungariket Program Medverkande BENGT CRONEBY Måndag-söndag BILMUSEUM Lördag, söndag CENTRUMKYRKAN Lördag FRIMÄRKSKLUBBEN Tisdag, onsdag, fredag, lördag HEMBYGDSFÖRENINGEN Tisdag, onsdag, torsdag KOLLEKTIVET KUNGSÖR

Läs mer

MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI

MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863 7800

Läs mer

Kulturveckan. Kulturens Vänersborg. På gång i. September

Kulturveckan. Kulturens Vänersborg. På gång i. September September Vänersborgs konsthall På ont och gott pågår till 14/9. Medeltida kyrkomåleri och hjälteserier möts i denna spännande utställning där seriebilderna är teckande av Vänersborgsbördige Henrik Jonsson.

Läs mer

Denna veckas innehåll: Matsedel

Denna veckas innehåll: Matsedel Sista dag för inlämnande av manus: Torsdagar klockan 09.00 till Anders, anders.baltsjo@kommun.gellivare.se Denna veckas innehåll: Matsedel NA prov SV NY faktureringsadress Öppethus Eva,Anders borta Efterlysning

Läs mer

Sommarscen. i Vänersborg 2015 vanersborg.se/sommarscen

Sommarscen. i Vänersborg 2015 vanersborg.se/sommarscen Sommarscen i Vänersborg 2015 vanersborg.se/sommarscen Sommarscen 2015 i Kulturens Vänersborg På sommaren frodas Kulturens Vänersborg! Här behöver du inte välja mellan sol och bad eller kultur. Här är det

Läs mer

Kulturveckorna för alla i Enköping. 9 november 21 november 2015

Kulturveckorna för alla i Enköping. 9 november 21 november 2015 Kulturveckorna för alla i Enköping 9 november 21 november 2015 Illustration: Pelle Carlsson Vinnaren i teckningstävlingen sida 2 3 Teckningsutställning på tema jubileum sida 4 Invigning sida 5 Jubel i

Läs mer

Projektfinal 21-27 november 2015

Projektfinal 21-27 november 2015 Projektfinal 21-27 november 2015 Projektet Olika avtryck har genomförts i Arvika, Eda och Årjäng under åren 2013-2015. Arvsfonden har finansierat projektet och de samverkande organisationerna har varit

Läs mer

Kul för dej å mej Kulturfestival 2011 Tema MINNEN

Kul för dej å mej Kulturfestival 2011 Tema MINNEN Kul för dej å mej Kulturfestival 2011 Tema MINNEN 11 20 mars 2011 Fredag 11 mars Invigning! Plats: Stadshuset Tid: 12-14 Årets kulturfestival inleds av clownen Fiffi, särskolekören och zumbadans! Vernissage

Läs mer

Välkommen! 100 kr inkl kaffe/kaka. Öl, pizzabitar, smörgås finns att köpa i baren,

Välkommen! 100 kr inkl kaffe/kaka. Öl, pizzabitar, smörgås finns att köpa i baren, Torsdag 26 mars kl Medborgarcafé Våra politiker i Krokoms kommuninbjuder till samtalskväll kring kulturens betydelse för medborgare i kommunen. Nu har Du även chansen att diskutera, ställa frågor kring

Läs mer

AUGUSTI - SEPTEMBER 2016 Lunchbio 21 september - Bland män och får

AUGUSTI - SEPTEMBER 2016 Lunchbio 21 september - Bland män och får KULTUR I ALE AUGUSTI - SEPTEMBER 2016 Lunchbio 21 september - Bland män och får Bild från ifocus Sweden AB UTOMHUSBIO Tisdag 16 aug kl 21.30 Star Wars The force awakens Ta med dig snacks, filt, picknickstol,

Läs mer

Senaste nytt från Anhörigstödet. Hösten 2015

Senaste nytt från Anhörigstödet. Hösten 2015 Senaste nytt från Anhörigstödet Hösten 2015 Under hösten finns det möjlighet att vara med i samtalsgrupper, gå på caféer, må gott aktiviteter m.m. Tillsammans med de olika aktörerna hälsar vi er hjärtligt

Läs mer

På gång hos Kultur & fritid i Vänersborg juli & augusti 2017

På gång hos Kultur & fritid i Vänersborg juli & augusti 2017 KULTUR & FRITID INFORMERAR GLAD SOMMAR ÖNSKAR VI OCH SOMMARJOBBARNA! I detta nyhetsbrev har vi ingen Kultur- och fritidprofil. Istället slår vi ett slag för alla de fantastiska ungdomar som är ute på stan

Läs mer

Vasa församling HÖSTEN Gudstjänster Konserter Vardagsaktiviteter

Vasa församling HÖSTEN Gudstjänster Konserter Vardagsaktiviteter Vasa församling HÖSTEN 2016 Gudstjänster Konserter Vardagsaktiviteter Söndag 2 oktober kl. 11.00 Den helige Mikaels dag HÖG Stefan Martinsson, predikant Tore Bennshagen, celebrant Söndag 2 oktober kl.

Läs mer

Cirkelledarutbildningar hösten 2011

Cirkelledarutbildningar hösten 2011 ARBETARNAS BILDNINGSFÖRBUND Västra Götaland Cirkelledarutbildningar hösten 2011 Välkommen till Cirkelledarutveckling i höst! Temadagarna Skrattet i studiecirkeln motivation och lust att lära Hur hänger

Läs mer

program våren 2019 VI ARBETAR PÅ MARKAN Chatarina Wilgotsson andreas svensson jen wesséus andré sjölund

program våren 2019 VI ARBETAR PÅ MARKAN Chatarina Wilgotsson andreas svensson jen wesséus andré sjölund 1 program våren 2019 TISDAG 29 JANUARI KL. 18.30 LÅTSKRIVARWORKSHOP MED SABINA CHANTOURIA Fri entré Workshopen ger dig grundläggande kunskaper om låtskrivande, du får prova övningar och tekniker för att

Läs mer

Stick-klubben Torsdag 7 februari kl. 17.00 20.00 Kom och sticka med stick-klubben!

Stick-klubben Torsdag 7 februari kl. 17.00 20.00 Kom och sticka med stick-klubben! Välkommen till bibliotekets program våren 2013 Kalmar Stadsbibliotek Alla evenemang anordnas i Huvudbibliotekets samlingssal om inget annat anges. Februari Måndag 4 februari kl. 13.00-15.00 Konstutställning

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL SPORTLOV februari 2019

VÄLKOMMEN TILL SPORTLOV februari 2019 VÄLKOMMEN TILL SPORTLOV 18 24 februari 2019 MÅNDAG 18/2 MUSIKALLOV KULTURSKOLAN Broadway har kommit till Tomelilla. Drömmer du om att stå på scen? Kan du inte välja mellan sång, dans och teater? KOM OCH

Läs mer

Äntligen dags för HÖSTLOV! 28 oktober - 3 november. Läslov på biblioteket

Äntligen dags för HÖSTLOV! 28 oktober - 3 november. Läslov på biblioteket Äntligen dags för HÖSTLOV! 28 oktober - 3 november Läslov på biblioteket Måndag 28/10 Elektroniskt musikskapande, kl 13.00-16.00. Ålder från 8 år. Workshop med David Engström. Gör en egen cool låt. Den

Läs mer

SPORTLOV! För ett aktivt sportlov för barn och ungdomar!

SPORTLOV! För ett aktivt sportlov för barn och ungdomar! snämnden SPORTLOV! Aktiviteter i samarbete mellan Älmhults föreningar och Kultur- och Fritidsnämnden För ett aktivt sportlov för barn och ungdomar! Postadress Box 500, 343 23 Älmhult Besöksadress Stortorget

Läs mer

Mitt bibliotek Hösten 2014

Mitt bibliotek Hösten 2014 Mitt bibliotek Hösten 2014 För dig som är runt 1 till 13 år Tillhör:... BIBLIOTEKEN I MÖLNDAL Skaffa lånekort! Har du hittat till vår fina bokbuss? Kom och hälsa på! Det här är jag: Jag heter... Jag gillar...

Läs mer

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev hösten 2011

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev hösten 2011 Hunden i Söderköping Hundföretagare i samarbete Det mesta för din hunds bästa AlphaOhm Fysioterapi Carinas Hundvård Catharinas Agilitycenter Hundforum Hund & Katt shopen Pensionat Tass & Hov Nyhetsbrev

Läs mer

Foto: Per-Arne Andersson

Foto: Per-Arne Andersson Foto: Per-Arne Andersson Föreningsbladet Program våren 2018 I Motala kommun finns en arbetsgrupp som arbetar inom LSS för att du ska få en bra och meningsfull fritid. Detta häfte är ett exempel på vad

Läs mer

Vad vill du göra på din fritid?

Vad vill du göra på din fritid? Vad vill du göra på din fritid? Aktiviteter som kan anpassas efter dina behov våren 2019 WWW.SUNDBYBERG.SE/FUNK Sidan 2 av 12 Vad vill du göra när du är ledig? Vad är du intresserad av? Vill du träffa

Läs mer

Natur och Nöje. 6-7 maj Följ med ut på en bussfärd fullproppad med intryck och upplevelser!

Natur och Nöje. 6-7 maj Följ med ut på en bussfärd fullproppad med intryck och upplevelser! Natur och Nöje 6-7 maj 2017 Följ med ut på en bussfärd fullproppad med intryck och upplevelser! I dagarna 2 kastar vi oss mellan fridfull natur och glamoröst kvällsliv. Vi ska bl.a. få se visenter ströva

Läs mer

Program höst Höstens barnaktiviteter på Falu stadsbibliotek. Det är fri entré på Falu stadsbiblioteks arrangemang.

Program höst Höstens barnaktiviteter på Falu stadsbibliotek. Det är fri entré på Falu stadsbiblioteks arrangemang. falun.se/bibliotek Program höst 2016 Höstens barnaktiviteter på Falu stadsbibliotek Det är fri entré på Falu stadsbiblioteks arrangemang. Välkommen in till biblioteken i höst! Kontakt och frågor: Falu

Läs mer

Höstlov Aktiviteter. Vecka 43/44 28/10-5/11

Höstlov Aktiviteter. Vecka 43/44 28/10-5/11 Grästorps kommun Höstlov 2017 Aktiviteter Vecka 43/44 28/10-5/11 Höstlovsprogrammet finns även på www.grastorp.se Evenemangskalendern har aktiviteter under hela året. LÖRDAG 28 OKTOBER Vi arrangerar en

Läs mer

Utbud hösten 2012. Nora. vt - 2013

Utbud hösten 2012. Nora. vt - 2013 Utbud hösten 2012 Nora vt - 2013 Hej Nytt år, nya möjligheter! Folkbildningens kulturskola fortsätter med nya spännande och kreativa studiecirklar. Studieförbunden har gemensamt arbetat fram vårens utbud

Läs mer

Sommarlov i Ale 2014

Sommarlov i Ale 2014 Sommarlov i Ale 2014 Utomhusbad i Ale Personal från Skepplanda simhall finns på plats för märkestagning. Märkestagningen är gratis men du betalar för simmärkena. Märkestagning sjö: > Hultasjön v 28 och

Läs mer

Eksjö bibliotek med filialer. Vårprogram. med 100-årsfirande Eksjö stadsbibliotek och filialer

Eksjö bibliotek med filialer. Vårprogram. med 100-årsfirande Eksjö stadsbibliotek och filialer Vårprogram Eksjö bibliotek med filialer Vå r p r o g r a m med 100-årsfirande Eksjö stadsbibliotek och filialer Vårprogram 2015 www.eksjo.se/biblioteket stadsbiblioteket@eksjo.se 0381-361 00 Biblioteket

Läs mer

#sumpanlov. I Sundbyberg finns det gratis sportlovsaktiviteter för barn och unga! LÄS MER PÅ SUNDBYBERG.SE/SUMPANLOV

#sumpanlov. I Sundbyberg finns det gratis sportlovsaktiviteter för barn och unga! LÄS MER PÅ SUNDBYBERG.SE/SUMPANLOV #sumpanlov I Sundbyberg finns det gratis sportlovsaktiviteter för barn och unga! LÄS MER PÅ SUNDBYBERG.SE/SUMPANLOV Sportlovsaktiviteter Här hittar du allt kul som händer i Sundbyberg på sportlovet. Alla

Läs mer

VÅRGÅRDA BIBLIOTEKS HÖSTEN 2015. Omslagsfoto: (CC0 1.0)

VÅRGÅRDA BIBLIOTEKS HÖSTEN 2015. Omslagsfoto: (CC0 1.0) VÅRGÅRDA BIBLIOTEKS HÖSTEN 2015 Omslagsfoto: (CC0 1.0) Sista tisdagen i varje månad, kl.16.00-17.00, med start 25/8: Bokklubb Bokklubb för dig som är 9-12 år. Vi pratar om böcker vi läst/lyssnat på och

Läs mer