Inger Olsson-Blomberg (M), 1:e vice ordf. Claës Breitholtz (M) Jörgen Elfving (C), 2:e vice ordf. Gunilla Wästlund (M)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Inger Olsson-Blomberg (M), 1:e vice ordf. Claës Breitholtz (M) Jörgen Elfving (C), 2:e vice ordf. Gunilla Wästlund (M)"

Transkript

1 1(15) Plats och tid Ebba Grip, Djursholms slott, kl 18:30 21:10 Paragrafer Beslutande Bengt Sylvan (L), ordförande Ersättare Inger Olsson-Blomberg (M), 1:e vice ordf. Claës Breitholtz (M) Jörgen Elfving (C), 2:e vice ordf. Gunilla Wästlund (M) Leo Smidhammar (M) Anders Rosenberg (M) Richard Jansson (M) Maja Bergquist (C) Pelle Brandt (M) Patrik Helje (C) Anders Norlander (M) Peter Dörlich (L) Christina Strenger Böös (C) Marianne Andersson (L) Tommy Lindgren (L) Kjell Rosén (MP) Olov Johansson (S) Erik Lunell (M) tj ers Övriga deltagare Ann Wahlgren, teknisk direktör Sofie Enander, anläggningschef Helena Litborn, redovisningsekonom David Johannesson, VA-avfallschef Helene Rodin, trafikingenjör, Michael Haglund, administrativ chef Alexander Isaksson Montserrat, upphandlare Utses att justera Jörgen Elfving (C) Justeringens plats och tid Tekniska kontoret, fredag kl. 15:00 Underskrifter Sekreterare... Veronica Sjöberg Ordförande... Bengt Sylvan Justerande... Jörgen Elfving ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Tekniska kontoret Underskrift... Veronica Sjöberg Utdragsbestyrkande...

2 2(15) 14 Närvaro beviljar Helena Litborn, redovisningsekonom, Helene Rodin, trafikingenjör, samt Alexander Isaksson Montserrat, upphandlare, närvarorätt på sammanträdet.

3 3(15) 15 Teknisk direktör informerar Ann Wahlgren, teknisk direktör, berättar att Sofie Enander, anläggningschef, sagt upp sig. Hon jobbar sin sista dag Rekrytering av ny anläggningschef har påbörjats. Ann Wahlgren tackar tekniska nämnden för samarbetet under det gångna året. Helene Rodin, trafikingenjör, presenterar sig själv och sin verksamhet och svarar därefter på frågor om denna.

4 4(15) 16 TN 2017/0096 Permanenta tillfälliga lokala trafikföreskrifter Ärendet Det finns, i Danderyds kommun, ett antal tillfälliga lokala trafikföreskrifter som är tagna på delegation. Besluten behöver nu permanentas. Dessa beslut är fattade med anledning av klagomål från invånare i kommunen och handlar om parkeringsförbud eller stannandeförbud. Det har oftast rört sig om trafikfarliga uppställningar, framkomlighetsproblem eller svårigheter att ta sig in till eller ut från sin fastighet. De tillfälliga lokala trafikföreskrifterna har inte genererat några klagomål utan invånarna har tvärtom varit väldigt nöjda med besluten. s beslut beslutar att göra bifogade tillfälliga lokala trafikföreskrifter permanenta.

5 5(15) 17 Information - upphandling Alexander Isaksson Montserrat, upphandlare, informerar om upphandlingsprocessen på Tekniska kontoret och Lag (2016:1145) om offentlig upphandling.

6 6(15) 18 TN 2013/0150 Information - lilla sopbilen Ärendet Tekniska kontoret arbetar kontinuerligt med arbetsmiljöfrågor i avfallsentreprenaden. En av utmaningarna är att minimera backningar vid avfallshämtning. Nu har tekniska kontoret säkerställt att kommunens hämtningsentreprenör, Suez Recycling AB, kan hämta avfall med ett mindre hämtningsfordon. Hämtningsfordonet möjliggör hämtning på ett trafiksäkrare sätt. Detta mindre hämtningsfordon kan bara hämta en fraktion åt gången till skillnad från de ordinarie hämtningsfordonen som hämtar två fraktioner samtidigt, så kallade tvåfacksbilar. Enbart matavfall och restavfall kommer att kunna hämtas varför tilläggstjänster såsom tidningshämtning behöver hanteras på annat sätt. Tekniska kontoret har gjort en plan för införandet av detta hämtningsförfarande och först ut är Adilsvägen 1-3. Planen omfattar informationsinsatser, tid för fastighetsägare att komma med frågor till kommunen, praktisk genomförande och även utvärdering av processen. Bifogat finns den info som berörda fastighetsägare får på just Adilsvägen. Innehållet anpassas sedan efter aktuell plats.

7 7(15) 19 TN 2015/0353 Verksamhetsberättelse 2016 Ärendet Tekniska kontoret överlämnar Verksamhetsberättelse och bokslut 2016 för samt VA och Avfall. s beslut godkänner att tekniska kontorets förslag till verksamhetsberättelser samt bokslut för 2016 överlämnas till kommunstyrelsen för beslut. Exp: Kommunstyrelsen

8 8(15) 20 TN 2015/0475 Internkontroll rapport Ärendet fattade , 15, beslut om 2016 års internkontrollplan. I arbetet med internkontroll ingår regelbundna rapporteringar av de processer som ingår i internkontrollplanen. Dessa rapporteringar har sedan legat till grund för en uppföljning av 2016 års internkontrollplan. I Uppföljning internkontroll 2016 ingår en sammanfattning av interkontrollarbetet rent generellt, samt en utvärdering av varje kontrollmoment, inklusive förslag på förbättringsåtgärder i de fall så ansetts vara motiverat. s beslut beslutar att överlämna tekniska kontorets internkontrollrapport till Kommunstyrelsen. Exp: Kommunstyrelsen

9 9(15) 21 TN 2017/0101 Internkontroll plan Ärendet Varje nämnd är enligt Kommunallagen (1991:900) kap 6 7 ansvarig för att den interna kontrollen är tillräcklig. Syftena med internkontrollen är att säkerställa en kostnadseffektiv och ändamålsenlig verksamhet, tillförlitlig finansiell rapportering och efterlevnad av tillämpliga lagar, föreskrifter och riktlinjer m.m. Tekniska kontoret har tagit fram en lista över risker med förvaltningens rutiner, och därefter gjort en riskanalys för var och en av dessa risker. Riskanalysen resulterade i ett riskvärde för varje rutin, och utifrån dessa riskvärden har man valt ut ett antal rutiner som ska ingå i 2017 års internkontrollplan. s beslut beslutar att anta tekniska kontorets förslag till internkontrollplan för Exp: Kommunstyrelsen

10 10(15) 22 TN 2017/0068 Avfallsplan Ärendet är enligt beslutat reglemente ansvarig för att utarbeta förslag och bereda ärende gällande kommunens renhållningsordning. Det är sedan kommunfullmäktige som beslutar om renhållningsordningen. Avfallsplanen är en del av renhållningsordningen och är ett av kommunens styrdokument för avfallshantering. Alla kommuner ska enligt Miljöbalken (1998:808) anta en avfallsplan. Avfallsplanen beskriver vilka långsiktiga strategiska mål kommunen har för avfallshanteringen, samt hur och när målen ska uppnås. Sedan 2009 har Danderyd, Järfälla, Lidingö, Sollentuna, Sundbyberg, Solna, Täby, Upplands Väsby och Vallentuna en gemensamt framtagen avfallsplan. Nuvarande avfallsplan gäller till och med 2020 och det är nu dags att påbörja arbetet med att ta fram en plan för Med anledning av den goda erfarenhet kommunen har av samordnat arbete med avfallsplanen, föreslår tekniska kontoret att Danderyds kommun tar fram nästa avfallsplan tillsammans med SÖRAB och dess ägarkommuner. Arbetet kommer då att genomföras i enlighet med den bifogade projektplanen som har beslutats av styrgruppen för avfallsplanen inom SÖRAB-samarbetet. Förslaget innebär att arbetet påbörjas under våren 2017, att den nya avfallsplanen gäller för perioden samt innehåller fyra delmålsperioder. Fullständigt dokument med slutmål och delmål för den första delmålsperioden planeras antas i samtliga berörda ägarkommuner under år I det fall tekniska nämnden väljer att inte ta fram ett förslag till SÖRABgemensam avfallsplan behöver Danderyds kommun på egen hand ta fram ett förslag, något som kommer att kräva betydligt större resurser än föreslagen hantering. s beslut godkänner framtagande av ett med SÖRAB och ägarkommunerna förslag på gemensam avfallsplan för perioden , i enlighet med bifogad projektplan.

11 11(15) 23 Övriga frågor Pelle Brandt (M) och Jörgen Elfving (C) berättar om Rösjökilen. Danderyd har nu tagit över ordförandeskapet, och det var en väldigt bra överlämning från kommunen som ledde arbetet förra året. Det har beslutats att Täby är den kommun som tar över efter Danderyd nästa år. Maja Bergquist (C) ställer, i egenskap av tekniska nämndens representant i pensionärsrådet, en fråga rörande sophanteringen på Alvägen och Rosenvägen i Enebyberg. Det har ställts ut stora kärl med tunga lock, vilket vållat problem för de äldre och rörelsehindrade som bor i området. Kan man lösa arbetsmiljöproblemet på något annat sätt? En uppmaning från politikerna är att se över frågan igen för att försöka hitta alternativa lösningar. Kjell Rosén (MP), undrar vad som gäller i Framnäsviken. Bengt Sylvan (L), ordförande, svarar att det finns ett förslag till åtgärd i Framnäsviken men att båtklubbarna inte är överens, och har därför tagits initiativ till ett möte Syftet är att berätta vad Tekniska kontoret och Tekniska nämnden vill och ta in synpunkter från övriga parter. Claes Breitholtz (M) undrar över det faktum att det finns flera olika föreningar i varje hamn. Svaret blir att man inte kan göra så mycket åt det. Gunilla Wästlund (M) undrar över uteserveringar vid Djursholms torg som tar gångväg i anspråk. Sofie Enander, anläggningschef, svarar att Tekniska kontoret bevakar frågan. Pelle Brandt (M) undrar över felanmälan-appen som fungerar mindre bra. En rapport om appen önskas till nästa sammanträde. Det ställs även en fråga om muddring ingår muddring i den stora satsningen i Samsöviken? Sofie Enander svarar att nej, det gör det inte. Man har, tillsammans med den båtförening som finns där, gjort bedömningen att det inte behövs i och med att kajkanten kommer att flyttas ut. Det ställs även en fråga om huruvida det behövs tillstånd för muddring. Sofie Enander svarar att det behövs en dom från Mark- och miljödomstolen. Bengt Sylvan (L), ordförande, informerar nämnden om fyra viktiga datum under våren: äger nästa sammanträde rum, då på Djursholms slott.

12 12(15) är det dags för Naturskyddsföreningens dag är det nämndsammanträde och studiebesök på Käppala är det Rösjökilens dag.

13 13(15) 24 TN 2017/0025 Anmälningar till tekniska nämnden 2017 In- och utgående handlingar, KS 2016/0406 Regler för att undvika mutor och korruption samt regler för representation. Dnr: TN 2016/ KS 2016/0049 Nytt arkivreglemente riktlinjer för hantering av arkiv i Danderyds kommun samt föreskrifter om arkivvård i Danderyds kommun KS 2016/0130 Motion om att hos trafikverket begära en utredning om och uppförande av effektiva bullerskydd för Stocksund. Dnr: TN 2016/ KS 2016/0091 Klimat och energistrategi för Danderyds kommun KS 2015/0158 Svar på motion angående utveckling av området vid Danderyds gymnasium för idrottsändamål KS 2016/ Inträdesordning för ersättare KS 2016/0373 Svar på remiss om ny länsplan för transportinfrastrukturen Dnr KS 2016/0399 Granskning av styrning och kontroll av större investeringar Dnr: TN 2016/ Dnr KS 2016/0106 Övergång till sammanhållen digital ärendehantering gallring av pappersakter 10. Delegationsbeslut - Dnr: Danderyd 2:1, Danderyd 3:29 - Föreläggande om att informera miljö och hälsoskyddsnämnden vid grävarbeten eller ändrad markanvändning inom förorenat område Klingsta park Nora strand Danderyds kommun

14 14(15) Dnr: TN 2009/ Delegationsbeslut med startbesked - Dnr BN Enebyberg 1:80 Ansökan om bygglov för informationsskyltar KS 2016/0130 Svar på motion om att hos trafikverket begära en utredning om och uppförande av effektiva bullerskydd för Stocksund. Dnr: TN 2016/0165

15 15(15) 25 TN 2017/0024 Anmälan till tekniska nämnden av tekniska kontorets delegationsbeslut 2017 För tekniska nämndens kännedom anmäls: Tekniska kontorets delegationsbeslut enligt delegationsprotokoll 2/2017.

DANDERYDS KOMMUN Tekniska nämnden

DANDERYDS KOMMUN Tekniska nämnden Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Tranholmen, plan 6, Mörby Centrum, kl. 18.30 20.30 Paragrafer 1 9 Beslutande Ersättare Närvarande tjänstemän Bengt Sylvan, ordförande (L) Inger Olsson-Blomberg,

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN Tekniska nämnden. Sammanträdesprotokoll

DANDERYDS KOMMUN Tekniska nämnden. Sammanträdesprotokoll 1(10) Plats och tid Tranholmen, Mörby centrum, plan 6, kl. 18.31-19.43 Paragrafer 42-48 Beslutande Bengt Sylvan (FP), ordförande Ersättare Jörgen Elfving (C), 2:a vice ordförande Jonas Löfgren (M) tjg

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN Tekniska nämnden

DANDERYDS KOMMUN Tekniska nämnden Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Banérsalen, Djursholms slott, kl. 18.30 21:00 Paragrafer 57 65 Beslutande Ersättare Närvarande tjänstemän Övriga deltagare Justeringens plats och tid Bengt Sylvan,

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN Tekniska nämnden. Sammanträdesprotokoll Inger Olsson-Blomberg (M), 1:e vice Fredrik Näslund (M)

DANDERYDS KOMMUN Tekniska nämnden. Sammanträdesprotokoll Inger Olsson-Blomberg (M), 1:e vice Fredrik Näslund (M) 1(12) Plats och tid Tranholmen, kl 18:30 20:15 Paragrafer 55-64 Beslutande Bengt Sylvan (L), ordförande Ersättare Inger Olsson-Blomberg (M), 1:e vice Fredrik Näslund (M) ordförande Erik Lunell (M) Jörgen

Läs mer

Olov Johansson (S) Fredrik Näslund, tjg ers (M) Erik Lunell, tjg ers (M) Robert Roos, tjg ers (L)

Olov Johansson (S) Fredrik Näslund, tjg ers (M) Erik Lunell, tjg ers (M) Robert Roos, tjg ers (L) 1(11) Plats och tid Tranholmen, kl 18:30-21:00 Paragrafer 47-54 Beslutande Bengt Sylvan, ordf (L) Ersättare Inger Olsson-Blomberg, 1:e v ordf (M) Claës Breitholtz (M) Jörgen Elfving, 2:e v ordf (C) Mimmi

Läs mer

Tekniska kontoret, kl.19.00-20.15

Tekniska kontoret, kl.19.00-20.15 1(11) Plats och tid Tekniska kontoret, kl.19.00-20.15 Paragrafer 18-26 Beslutande Carina Erlandsson (M), ordförande Ersättare Jörgen Elfving (C), 1:a vice ordförande Tommy Lindgren (FP), 2:a vice ordförande

Läs mer

Lars Eliasson, teknisk direktör Linn Tjus, nämndsekreterare Marie Stahl, stabschef, t.o.m. 92 Sofie Enander, anläggningschef

Lars Eliasson, teknisk direktör Linn Tjus, nämndsekreterare Marie Stahl, stabschef, t.o.m. 92 Sofie Enander, anläggningschef 1(13) Plats och tid Tekniska kontoret, kl. 18.30-20.05 Paragrafer 87-96 Beslutande Carina Erlandsson (M), ordförande Ersättare Jörgen Elfving (C), 1:a vice ordförande Tommy Lindgren (FP), 2:a vice ordförande

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN Tekniska nämnden. Sammanträdesprotokoll

DANDERYDS KOMMUN Tekniska nämnden. Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid Tranholmen, kl 18:30-19:45 Paragrafer 22-29 Beslutande Bengt Sylvan (L), ordförande Ersättare Inger Olsson-Blomberg (M), 1:a vice ordförande Jörgen Elfving (C), 2:a vice ordförande Katja

Läs mer

Christina Lundqvist (C), tjg ers Inga Emtell (FP) Tommy Lindgren (FP) Olov Johansson (S) Annika Casteberg (KD), tjg ers

Christina Lundqvist (C), tjg ers Inga Emtell (FP) Tommy Lindgren (FP) Olov Johansson (S) Annika Casteberg (KD), tjg ers Sammanträdesdatum 1(10) Plats och tid Tekniska kontoret, kl. 19.02 20.11 Paragrafer 97 106 Beslutande Carina Erlandsson (M), ordförande Ersättare Jörgen Elfving (C) Carl Bonde (M) Pelle Brandt (M), tjg

Läs mer

Lars Eliasson, teknisk direktör Linn Tjus, nämndsekreterare Marie Stahl, stabschef. Annika Casteberg (KD)

Lars Eliasson, teknisk direktör Linn Tjus, nämndsekreterare Marie Stahl, stabschef. Annika Casteberg (KD) 1(18) Plats och tid Tekniska kontoret, kl. 19.00-20.30 Paragrafer 74-86 Beslutande Carina Erlandsson (M), ordförande Ersättare Jörgen Elfving (C), 1:a vice ordförande Tommy Lindgren (FP), 2:a vice ordförande

Läs mer

Lovisa Eriksson (C) Ulf Uebel (FP) Anders Bergstrand (M) tjg ers Kjell Rosén (MP)

Lovisa Eriksson (C) Ulf Uebel (FP) Anders Bergstrand (M) tjg ers Kjell Rosén (MP) 1(9) Plats och tid Mörby centrum, Tranholmen, kl. 19.00-21.05 Paragrafer 15-22, ej 16 Beslutande Siv Sahlström (C) ordförande Mats Nilsson (M) 1:e vice ordförande Elvy Svennerstål (FP) 2:e vice ordförande

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN Tekniska nämnden. Sammanträdesprotokoll

DANDERYDS KOMMUN Tekniska nämnden. Sammanträdesprotokoll 1(13) Plats och tid Tranholmen, plan 6 Mörby centrum, kl. 18:30-20:15 Paragrafer 1-11 Beslutande Bengt Sylvan (L), ordförande Ersättare Inger Olsson-Blomberg (M), 1:a vice ordförande Jörgen Elfving (C),

Läs mer

Lars Eliasson, teknisk direktör Kristin Åberg Nilsson, fastighetschef Christina Eriksson, sekreterare

Lars Eliasson, teknisk direktör Kristin Åberg Nilsson, fastighetschef Christina Eriksson, sekreterare 1(5) Plats och tid Tranholmen, Mörby centrum, plan 6, kl.18.30 18.52 Paragrafer 45-48 Beslutande Torsten Sjögren (M), ordförande Lars-Gunnar Wallin (FP), 1:e vice ordförande Anette Jellve (S), 2:e vice

Läs mer

Lars Eliasson, teknisk direktör Sofie Enander, anläggningschef Christina Eriksson, nämndsekreterare

Lars Eliasson, teknisk direktör Sofie Enander, anläggningschef Christina Eriksson, nämndsekreterare 1(15) Plats och tid Mörby centrum, Tranholmen. Kl. 19.00 19.30 Paragrafer 80 89 Beslutande Carina Erlandsson (M), ordförande Ersättare Jörgen Elfving (C), 1:a vice ordförande Tommy Lindgren (FP), 2:a vice

Läs mer

Siv Sahlström (C), vice ordf. Anders Paulsen (M) Eva Lannerö (KD) Bengt Sylvan (FP) Catharina Melian (S)

Siv Sahlström (C), vice ordf. Anders Paulsen (M) Eva Lannerö (KD) Bengt Sylvan (FP) Catharina Melian (S) 1(5) Plats och tid Ebba Grips rum, Djursholms slott, kl 08:30-10.00 Paragrafer 120-123 Beslutande Olle Reichenberg (M), ordf. Ersättare Siv Sahlström (C), vice ordf. Anders Paulsen (M) Eva Lannerö (KD)

Läs mer

Socialkontoret, Mörby centrum

Socialkontoret, Mörby centrum 1(7) Plats och tid Socialkontoret, Tranholmen Mörby centrum, kl 15:00-18:55 Paragrafer 29-34 Beslutande Carina Erlandsson (M) Ersättare Birgitta Lindgren (FP) Maria Edwall (M) Mikael Adersteg (MP) Elisabeth

Läs mer

Leif Horn, teknisk direktör Susanne Dingle, stabschef David Johannesson, VA- & avfallschef. Sofie Enander, anläggningschef Linn Tjus, nämndsekreterare

Leif Horn, teknisk direktör Susanne Dingle, stabschef David Johannesson, VA- & avfallschef. Sofie Enander, anläggningschef Linn Tjus, nämndsekreterare 1(13) Plats och tid Tekniska kontoret, kl. 19.00 21.40. Ajournering pågår mellan 20.50 21.03. Paragrafer 80 88 Beslutande Carina Erlandsson (M), ordförande Ersättare Jörgen Elfving (C) Pelle Brandt (M)

Läs mer

Lars Eliasson, teknisk direktör Linn Tjus, nämndsekreterare Marie Stahl, stabschef Johan Ejbe, fastighetschef

Lars Eliasson, teknisk direktör Linn Tjus, nämndsekreterare Marie Stahl, stabschef Johan Ejbe, fastighetschef 1(7) Plats och tid Görvälnverket, Järfälla kl. 18.30-19.20 Paragrafer 39-44 Beslutande Torsten Sjögren (M), ordförande Maria Mandahl (C), 1:a vice ordförande Ogi Chun (FP), tjg ers Sven Carlsson (M), tjg

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN Byggnadsnämnden

DANDERYDS KOMMUN Byggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Tranholmen, Mörby Centrum, kl. 18.00 19.05 Paragrafer 12 20 Beslutande Isabella Hökmark, ordförande (M) Margareta Sandell (L) tjg ers Kristin Eriksson, 2:e vice

Läs mer

Lars Eliasson, teknisk direktör Marie Stahl, stabschef Kristin Åberg Nilsson, T.f. fastighetschef Christina Eriksson, nämndsekreterare

Lars Eliasson, teknisk direktör Marie Stahl, stabschef Kristin Åberg Nilsson, T.f. fastighetschef Christina Eriksson, nämndsekreterare 1(8) Plats och tid Tranholmen, Mörby centrum, plan 6, kl.18.33 20.00 Paragrafer 22-28 Beslutande Övriga deltagare Torsten Sjögren (M), ordförande Lars-Gunnar Wallin (FP), 1:e vice ordförande Anette Jellve

Läs mer

Beslutande Beslutande Ersättare Patrik Nimmerstam, ordf. (C) Christina Böös (M) Inger Olsson-Blomberg, 1 vice ordf.

Beslutande Beslutande Ersättare Patrik Nimmerstam, ordf. (C) Christina Böös (M) Inger Olsson-Blomberg, 1 vice ordf. 1(15) Plats och tid Ebba Grips rum, Djursholms slott, torsdagen den 6 februari, kl. 19.00 20.00 Paragrafer 107-119 Beslutande Beslutande Ersättare Patrik Nimmerstam, ordf. (C) Christina Böös (M) Inger

Läs mer

Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Bergqvist (S)

Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Bergqvist (S) Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 15:00 16:05 ande Övriga Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin

Läs mer

Bengt Sylvan (FP), ordförande Inger Olsson-Blomberg (M), 1:e vice ordförande

Bengt Sylvan (FP), ordförande Inger Olsson-Blomberg (M), 1:e vice ordförande 1(12) ltplats och tid Tranholmen, plan 6 Mörby centrum, kl 18:30-20:45 Paragrafer 49-56 Beslutande Övriga deltagare Bengt Sylvan (FP), ordförande Inger Olsson-Blomberg (M), 1:e vice ordförande Ersättare

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Plats och tid Tibro kommun Bonaren, tisdagen den 7 februari 2017 kl 14:00-15:45. ande Rolf Eriksson (S), Ordförande Peter Lindroth (S) Alda Danial (L) Kjell Sjölund (C) Pierre Rydén (S) Britt-Marie Sjöberg

Läs mer

Dorothea Hårleman (KD) Margareta Heimer, socialdirektör Britt-Marie Ekström, avd chef

Dorothea Hårleman (KD) Margareta Heimer, socialdirektör Britt-Marie Ekström, avd chef 1(12) Plats och tid Socialkontoret, Tranholmen Mörby centrum, kl 18:30-18:55 Paragrafer 1-11 Beslutande Carina Erlandsson (M) Ersättare Birgitta Lindgren (L) Anita Dath (M) Ruby Rosén (MP) Elisabeth Frostell

Läs mer

Lars Eliasson, teknisk direktör Marie Stahl, stabs chef Johan Ejbe, fastighetschef Christina Eriksson, nämndsekreterare

Lars Eliasson, teknisk direktör Marie Stahl, stabs chef Johan Ejbe, fastighetschef Christina Eriksson, nämndsekreterare 1(9) Plats och tid Restaurang Kevinge, Stockholms Golfklubb, Danderyd kl. 18.00 18.37 Paragrafer 64-71 Beslutande Torsten Sjögren (M), ordförande Maria Mandahl (C), 1:a vice ordförande Sivert Svärling

Läs mer

Lena Wallin, förskoleexpert UKK Eva Hoas, skolexpert

Lena Wallin, förskoleexpert UKK Eva Hoas, skolexpert 1(12) Plats och tid Ebba Grips rum, Djursholms slott, tisdagen den 3 juni, kl. 19.00 20.00 Paragrafer 144-153 Beslutande Beslutande Ersättare Patrik Nimmerstam, ordf. (C) Christina Söderström Lind (C)

Läs mer

Kristin Åberg Nilsson, fastighetschef Veronica Sjöberg, nämndsekreterare Sarah Skogqvist, registrator

Kristin Åberg Nilsson, fastighetschef Veronica Sjöberg, nämndsekreterare Sarah Skogqvist, registrator 1(8) Plats och tid Tranholmen, kl. 18:30-19:38 Paragrafer 19-24 Beslutande Övriga deltagare Torsten Sjögren (M), ordförande Lars-Gunnar Wallin (FP) 1:e vice ordförande Carolin Robson (MP), tjg ers Jan

Läs mer

Stadshus A, Sammanträdesrum A2, Varberg, kl Gert Okén (M) Stefan Bengtsson (M) Stefan Stenberg (C)

Stadshus A, Sammanträdesrum A2, Varberg, kl Gert Okén (M) Stefan Bengtsson (M) Stefan Stenberg (C) Byggnadsnämnden 2018-03-28 1-6 Plats och tid Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Stadshus A, Sammanträdesrum A2, Varberg, kl. 8.35-8.45 Ulrika Ericsson (M) Gert Okén (M) Stefan Bengtsson

Läs mer

Bengt Sylvan (FP), vice ordförande Anders Paulsen (M) Siv Sahlström (C) ej 36 Peter Forssman (KD) Catharina Melian (S)

Bengt Sylvan (FP), vice ordförande Anders Paulsen (M) Siv Sahlström (C) ej 36 Peter Forssman (KD) Catharina Melian (S) 1(10) Plats och tid Ebba Grips rum, Djursholms slott, kl. 08:30-11:45 Paragrafer 31-38 Beslutande Olle Reichenberg (M), ordförande Ersättare Bengt Sylvan (FP), vice ordförande Anders Paulsen (M) Siv Sahlström

Läs mer

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden IT-nämnden 2017-05-29 25 Plats och tid Kommunhuset, Röda rummet, Töreboda, måndagen den 29 maj 2017, klockan 8.30 9.20 Beslutande Johan Abrahamsson (M), ordförande, Mariestads kommun Bengt Sjöberg (M),

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Ulf Lundström (S) Monika Fernlund, myndighets chef Carina Altius, administrativ chef Terhi Berlin, utredare

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Ulf Lundström (S) Monika Fernlund, myndighets chef Carina Altius, administrativ chef Terhi Berlin, utredare Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, Fredagen den 26 november kl. 09.00-09.30 Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Tekniska nämnden

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Tekniska nämnden 2014-10-22 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Harriesalen, 22 oktober 2014, klockan 19.00 19.55 ande Övriga deltagande Johan Ericsson (M), ordförande Sofia Lindblom (M) Larserik Johansson (S) Tommy Almström

Läs mer

Siv Sahlström (C), vice ordf. Anders Paulsen (M) Eva Lannerö (KD), fr o m 9 Bengt Sylvan (FP) Catharina Melian (S)

Siv Sahlström (C), vice ordf. Anders Paulsen (M) Eva Lannerö (KD), fr o m 9 Bengt Sylvan (FP) Catharina Melian (S) 1(10) Plats och tid Ebba Grips rum, Djursholms slott, kl. 08:30-17:00 Paragrafer 1-9 Beslutande Olle Reichenberg (M), ordf. Ersättare Siv Sahlström (C), vice ordf. Anders Paulsen (M) Eva Lannerö (KD),

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 8 Plats och tid Flustret Lessebo måndagen den 16 december 2013 kl 15.00-16.30 ande Anders Palmengren (s) ordf Ingvar Johansson (c) v ordf Tommy Truedsson (s) Ulf Ekwurtzel (m) Maik Richter (s)

Läs mer

Siv Sahlström (C), vice ordförande Anders Paulsen (M) Eva Lannerö (KD) Bengt Sylvan (FP) Catharina Melian (S)

Siv Sahlström (C), vice ordförande Anders Paulsen (M) Eva Lannerö (KD) Bengt Sylvan (FP) Catharina Melian (S) 1(10) Plats och tid Ebba Grips rum, Djursholms slott, kl 08:30-11:30 Paragrafer 8-16 Beslutande Olle Reichenberg (M), ordförande Ersättare Siv Sahlström (C), vice ordförande Anders Paulsen (M) Eva Lannerö

Läs mer

Karl-Johan Nybell (C), vice Eva Hiort (M) Maarit Nordmark (FP) Per-Olof Håkansson (FP) Iwona Sjölie (KD) Mikael Adersteg (MP), andre vice

Karl-Johan Nybell (C), vice Eva Hiort (M) Maarit Nordmark (FP) Per-Olof Håkansson (FP) Iwona Sjölie (KD) Mikael Adersteg (MP), andre vice Sammanträdesdatum 1(6) Plats och tid Enebybergs gård, kl. 18.45 19.46 Paragrafer 55 59 Beslutande Torsten Sjögren (M), ordförande Ersättare Karl-Johan Nybell (C), vice Eva Hiort (M) ordförande Artimis

Läs mer

Sammanträdesdatum Tekniska nämnden Klockan , Mäntsälä, Kommunhuset

Sammanträdesdatum Tekniska nämnden Klockan , Mäntsälä, Kommunhuset Tekniska nämnden 2019-01-09 1 Tid och plats Klockan 13.00-13.35, Mäntsälä, Kommunhuset Beslutande Erik Lindström (M), ordf. Lennart Haglund (M) Bengt-Åke Svensson (S), v. ordf. Mikael Zetterström (S) Mikael

Läs mer

Gunilla Wästlund (M) Boris von Uexküll (M) Gunilla Wästlund (M) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Gunilla Wästlund (M) Boris von Uexküll (M) Gunilla Wästlund (M) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1(11) Plats och tid Onsdag 30 september 2009 kl 19.00 20.05 Paragrafer 75-84 Beslutande Boris von Uexküll (M) Inger Strömbom (KD) Gunilla Wästlund (M) Anders Norlander (M) Richard Jansson

Läs mer

Ingrid Markström Barn- och utbildningskontoret

Ingrid Markström Barn- och utbildningskontoret Plats och tid Norrtäljesalen onsdagen den 16 januari 2019 kl. 14. 14.45 Ledamöter Patrik Dahl (C) ordförande Jörgen Jansson (M) Gustav Palm (M), tj ersättare Nina Jones (M) Sören Forslund (M) Peter Cederholm

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-05-26 1 Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 15.30-16.30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Hans Unander (S) 90-97 Bengt Nilsson (S) Christin

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, kl. 09:00 09:40. Förvaltningsbyggnaden, , kl. 08:00

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, kl. 09:00 09:40. Förvaltningsbyggnaden, , kl. 08:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, kl. 09:00 09:40 Utses att justera Justeringens plats och tid Jan-Erik Apelqvist Förvaltningsbyggnaden, 2018-10-05, kl. 08:00 Underskrifter

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13: Dan Larson (M), ordförande Annika Lundström (S), vice ordförande Olov Gibeck (C) Anette Avelin (L)

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13: Dan Larson (M), ordförande Annika Lundström (S), vice ordförande Olov Gibeck (C) Anette Avelin (L) Miljönämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-03-12 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30-14.00 ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Dan Larson (M), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13.00-15.25 ande Håkan Josefsson (C), ordförande. Jäv 7 Johan Larsson (C), jäv 7 Per Lorentsson (M), ordförande 7 Sandy Lind (WeP) Jörgen Karlsson (S) Charlotta

Läs mer

Miljö- och hälsoskyddsnämnden Sammanträdesdatum 1(6)

Miljö- och hälsoskyddsnämnden Sammanträdesdatum 1(6) Miljö- och hälsoskyddsnämnden Sammanträdesdatum 1(6) Plats och tid Mörby centrum, Västerskär. Kl. 21.30 Paragrafer 1-5 Siv Sahlström (C) ordförande Björn Leijdström (M) tjg ers Ulf Uebel (FP) 2:e vice

Läs mer

Siv Sahlström (C), vice ordf. Anders Paulsen (M) Inger Olsson-Blomberg (M) Bengt Sylvan (FP) Catharina Melian (S)

Siv Sahlström (C), vice ordf. Anders Paulsen (M) Inger Olsson-Blomberg (M) Bengt Sylvan (FP) Catharina Melian (S) 1(10) Plats och tid Ebba Grips rum, Djursholms slott, kl 08:30-12:05 Paragrafer 1-8 Beslutande Olle Reichenberg (M), ordf. Ersättare Siv Sahlström (C), vice ordf. Anders Paulsen (M) Inger Olsson-Blomberg

Läs mer

Lantmäterinämnden 30 januari 2013

Lantmäterinämnden 30 januari 2013 Lantmäterinämnden Lantmäterinämnden 30 januari 2013 Sid Justering... 3 1 Bokslut 2012 - Lantmäterinämnden... 4 2 Överföring av resultat - lantmäterinämnden... 5 3 Svar på remiss angående revidering av

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN Fastighetsnämnden

DANDERYDS KOMMUN Fastighetsnämnden Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Danderyds gymnasium, klassrum E213, kl. 17:00-20:10 Paragrafer 7 19 Beslutande Ersättare Närvarande tjänstemän Övriga deltagare Torsten Sjögren, ordförande (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-04-29 Sid 35 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer

Eva Lindman Marko (C) Sven Carlsson (M) tjg ers Lennart Meldahl (C) tjg ers Christina Söderström Lind (L) tjg ers

Eva Lindman Marko (C) Sven Carlsson (M) tjg ers Lennart Meldahl (C) tjg ers Christina Söderström Lind (L) tjg ers 1(10) Plats och tid Tranholmen, kl 18:30 20:00 Paragrafer 40-47 Beslutande Torsten Sjögren (M) Ersättare Lars-Gunnar Wallin (L) Tord Kyhlstedt (M) Annette Jellve (S) Carl Gustav Pfeiffer (M) Jan Lindqvist

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämndens protokoll

Samhällsbyggnadsnämndens protokoll sid 1/10 Datum: Torsdag den 14 juni Tid: 18:00 20:45 Plats: Elfkungen, Lilla Edets kommunhus Justeringsdag: Måndag den 18 juni Paragrafer: 34-41 Utses att justera: Jörgen Andersson (c) Underskrifter: Sekreterare

Läs mer

Siv Sahlström (C), vice ordf. Anders Paulsen (M) Eva Lannerö (KD) Bengt Sylvan (FP) Catharina Melian (S)

Siv Sahlström (C), vice ordf. Anders Paulsen (M) Eva Lannerö (KD) Bengt Sylvan (FP) Catharina Melian (S) 1(13) Plats och tid Ebba Grips rum, Djursholms slott, kl 08:30-15:30 Paragrafer 43-53 Beslutande Olle Reichenberg (M), ordf. Ersättare Siv Sahlström (C), vice ordf. Anders Paulsen (M) Eva Lannerö (KD)

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden 2019-04-10 Samhällsbyggnadsnämnden 2019-04-10 41 Budget 2020-2022... 3 42 Ekonomi och budgetuppföljning... 4 43 Medborgarförslag Området mellan riksväg 70 och järnvägen i centrala Säter... 5 44 Renhållningstaxa...

Läs mer

Lars Eliasson, teknisk direktör Linn Tjus, nämndsekreterare Johan Ejbe, fastighetschef

Lars Eliasson, teknisk direktör Linn Tjus, nämndsekreterare Johan Ejbe, fastighetschef 1(8) Plats och tid Tekniska kontoret, kl. 18.30-19.30 Paragrafer 26-31 Beslutande Torsten Sjögren (M), ordförande Ersättare Maria Mandahl (C), 1:a vice ordförande Fredrik Olsson (MP), 2:a vice ordförande

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN Fastighetsnämnden

DANDERYDS KOMMUN Fastighetsnämnden Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Tranholmen, kl. 18.30 20.55 Paragrafer 53 63 Beslutande Ersättare Närvarande tjänstemän Torsten Sjögren, ordförande (M) Lars-Gunnar Wallin, 1:e vice ordförande

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Plats och tid Tibro kommun Bonaren, tisdagen den 6 september 2016 kl 14:00-15:45. ande Rolf Eriksson (S), Ordförande Alda Danial (L) Kjell Sjölund (C) Pierre Rydén (S) Britt-Marie Sjöberg (C) (ersätter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2017-12-12 1 Innehållsförteckning Ärende 96 VFU och rekryteringsstrategi... 3 97 Ekonomisk månadsrapport... 4 98 Uppföljning kränkande behandling... 5 99 Intern kontrollplan för barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

Bo Ivarson, förvaltningschef Jan Mattsson, avfallsutvecklare Ferman Brodrej, nämndsekreterare. Margot Eriksson (S) och Göran Kihlström (KD)

Bo Ivarson, förvaltningschef Jan Mattsson, avfallsutvecklare Ferman Brodrej, nämndsekreterare. Margot Eriksson (S) och Göran Kihlström (KD) PROTOKOLL 1(11) Plats och tid Sessionssalen, Nämndhuset, kl 17:00-17:55 Beslutande Ledamöter Krister Nyström (S), ordf. Mats Hahne (M), vice ordf. Margot Eriksson (S) Lars Andersson (S) Björn Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Skölden Kommunhuset, plan 1, kl. 19:00 20:00 Gill Brodin (C), ordförande Lars Lagerdahl (M), vice ordförande Abir Karademir (S), andre vice ordförande Gunnar

Läs mer

Olle Reichenberg (M) ordf Siv Sahlström (C) vice ordf Anders Paulsen (M) Eva Lannerö (KD) Bengt Sylvan (FP) Catharina Melian (S)

Olle Reichenberg (M) ordf Siv Sahlström (C) vice ordf Anders Paulsen (M) Eva Lannerö (KD) Bengt Sylvan (FP) Catharina Melian (S) Sammanträdesdatum 1(18) Plats och tid Djursholms slott, kl. 8.30-16.00 Paragrafer 90-105 Beslutande Övriga deltagare Olle Reichenberg (M) ordf Siv Sahlström (C) vice ordf Anders Paulsen (M) Eva Lannerö

Läs mer

Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljö- och hälsoskyddsnämnden. Miljö- och stadsbyggnadskontoret

Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljö- och hälsoskyddsnämnden. Miljö- och stadsbyggnadskontoret 1(10) Plats och tid Mörby centrum, Tranholmen, kl. 19.00-20.15 Paragrafer 52-59 Beslutande Anders Bergstrand (M) ordförande Elvy Svennerstål (FP) 1:a vice ordförande Siv Sahlström (C) 2:a vice ordförande

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 75 Information från Länsstyrelsen om klimatförändringar... 111 76 Presentation av förslag på verksamhetsplan för miljönämnden 2012... 112 77 Uppföljning av internkontrollen 2011...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-05-28 46 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.30 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Inger

Läs mer

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen...

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen... SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Tekniska förvaltningen, kl 14.00-17.30 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad

Läs mer

Thomas Thunblom, KSB Erik G. Olsson, KSB Fredrik Drotte, KSB, 4 Elisabet Eriksson, KSB, 1-4 Sara Hugosson, sekr, S&P. Hanna Anagrius (V)

Thomas Thunblom, KSB Erik G. Olsson, KSB Fredrik Drotte, KSB, 4 Elisabet Eriksson, KSB, 1-4 Sara Hugosson, sekr, S&P. Hanna Anagrius (V) Byggnadsnämnden 2016-01-19 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Ragnvald Tisdagen den 19 januari, 2016, klockan 18:00-19:11 Ledamöter: Olli Hakala (M), ordförande Halina

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-02 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Kommunhuset, Dragonvägen 86, Upplands Väsby

Kommunhuset, Dragonvägen 86, Upplands Väsby Gemensamma nämnden för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2014-02-24 1 Plats och tid Beslutande Familjerättsbyrån, Industrivägen 22 B, Upplands Väsby Måndagen den

Läs mer

ARBOGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Tekniska nämnden. Tornet 1, Arboga klockan

ARBOGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Tekniska nämnden. Tornet 1, Arboga klockan ARBOGA KOMMUN Tekniska nämnden 2015-02-13 Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Tornet 1, Arboga klockan 15.00-15.15 Carl-Erik Almskoug (OPA) Andreas Silversten (S) Ola Eriksson (S) Börje Blomqvist

Läs mer

Lars-Gunnar Wallin (FP), 1:e vice ordförande Anette Jellve (S) 2:e vice ordförande

Lars-Gunnar Wallin (FP), 1:e vice ordförande Anette Jellve (S) 2:e vice ordförande 1(11) Plats och tid Tranholmen, Mörby centrum, plan 6, kl 18:30-20:25 Paragrafer 49-58 Beslutande Torsten Sjögren (M), ordförande Ersättare Lars-Gunnar Wallin (FP), 1:e vice ordförande Anette Jellve (S)

Läs mer

Reglemente för tekniska nämnden

Reglemente för tekniska nämnden Utgiven av kommunledningskontoret Antagen av kommunfullmäktige 2018-06-11, 67 Reglemente för tekniska nämnden Ansvarsområde och uppgifter 1 Tekniska nämnden förvaltar och utvecklar kommunens grönområden,

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2007-01-18 1-13 Plats och tid Sammanträdesrum, Norrtull kl 13.30-15.30 Beslutande Thomas Olson (fp), ordf Leif Larsson (c) Jan Hagelbrand

Läs mer

Protokoll. Miljöskyddsnämnden

Protokoll. Miljöskyddsnämnden 1 2 Plats och tid Skräddaren Paragrafer 17-22 kl. 14:00-15:50 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Lady France Mulumba (KD) (ordförande) Maria

Läs mer

Sammanträdesdahim Carina Gullberg (S), Gullspångs kommun. Ida Ekeroth (S), ersättare, Mariestads kommun 12,?,.,.?

Sammanträdesdahim Carina Gullberg (S), Gullspångs kommun. Ida Ekeroth (S), ersättare, Mariestads kommun 12,?,.,.? Plats och tid Beslutande SAMMANTRADESPROTOKOII Sammanträdesdahim Kommunhuset, Röda rummet, Töreboda, måndagen den 29 maj 2017, klockan 8.30-9.20 Johan Abrahamsson (M), ordförande, Mariestads kommun Bengt

Läs mer

Mörbyskolan, Vendevägen 94, Danderyd, kl.19:00 20:40

Mörbyskolan, Vendevägen 94, Danderyd, kl.19:00 20:40 1(14) Plats och tid Paragrafer 22-34 Mörbyskolan, Vendevägen 94, Danderyd, kl.19:00 20:40 Beslutande Beslutande Ersättare Patrik Nimmerstam, ordf. (C) Inger Olsson-Blomberg, 1:e vice ordf (M) Lars-Gunnar

Läs mer

Iwona Sjölie (kd) ersätter Peter Stenberg (kd) Torgeir Fjelde (m) Anita Enflo (c) Anita Jansson (c) Sven Stjärne (fp) Olov Johansson (s)

Iwona Sjölie (kd) ersätter Peter Stenberg (kd) Torgeir Fjelde (m) Anita Enflo (c) Anita Jansson (c) Sven Stjärne (fp) Olov Johansson (s) Sammanträdesdatum 1(11) Plats och tid Viktor Rydbergs samskola, kl. 19.06 20.30 Ajournering kl. 19.11 19.35 Paragrafer 18-25 Beslutande Carina Erlandsson (m) ordförande Ersättare Iwona Sjölie (kd) ersätter

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, Stora Sessionssalen Tid kl. 18.30-20.20, ajournering kl 19.05-19.30

Kommunhuset i Lomma, Stora Sessionssalen Tid kl. 18.30-20.20, ajournering kl 19.05-19.30 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Kommunhuset i Lomma, Stora Sessionssalen Tid kl. 18.30-20.20, ajournering kl 19.05-19.30 Beslutande Övriga deltagare Alf Michelsen (M) ordförande Lennart Månsson (M) 1:e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2018-01-31 1 (11) Plats och tid KS-salen, klockan 09:30-11:50 ande Ersättare Övriga deltagande Cecilia V. Burenby (S),ordförande Birgitta Gunnarsson (C) Monika Gideskog (M) Thony Andersson

Läs mer

Protokoll. Tekniska nämnden 2010-06-01 58-59

Protokoll. Tekniska nämnden 2010-06-01 58-59 Tekniska nämnden 58-59 Tekniska nämnden sammanträde Information och överläggningar 58 Permutation för Vandrarhemmet i Plantaget 59 Startanmälan för VA/gatuarbeten på Stenvägen Tekniska nämnden Sida 1 Plats

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN Produktionsstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2009-03-11

DANDERYDS KOMMUN Produktionsstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2009-03-11 1(11) Plats och tid Mörby Ungdomsmottagning/Restaurang Vernissage, Svärdvägen 23-25, Kl 19.00-21.50 Paragrafer 21-32 Beslutande Ersättare Boris von Uexküll, ordf. (M) Richard Jansson, (M) Peter Forssman,

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (10) Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (10) Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30 1 (10) Paragrafer 104-110 Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande)

Läs mer

Landstingets ledningskontor, registrator

Landstingets ledningskontor, registrator funktionshinderfrågor 2016-10-07 1 (18) Plats och tid i Uppsala, 2016-10-07, kl. 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Tarja Onegård (MP) ordf Magnus Ahlqvist (V) 1:e vise ord Inga Alm (C) 2:e vice

Läs mer

Gymnasienämnden (9)

Gymnasienämnden (9) Sammanträdesdatum 1 (9) Plats och tid Birger Sjöberggymnasiet, Idrottsgatan 7, 2002-02-18, kl 15.00-20.00 Beslutande Orvar Carlsson (kd), ordförande Kjell Nilsson (s), 1:e vice ordförande Peter Göthblad

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sida 1 (8) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, kl. 17.00 19.00 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Carl-Olof Landgren

Läs mer

Arne Höglund, teknisk chef och sekreterare Annette Sjöberg, ekonom Dan Seger, Gislaved Energiring AB, 20 Ulf Enochsson, personalrepresentant

Arne Höglund, teknisk chef och sekreterare Annette Sjöberg, ekonom Dan Seger, Gislaved Energiring AB, 20 Ulf Enochsson, personalrepresentant 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13.15-17.30. Beslutande Staffan Sjöblom (M), ordförande Magnus Sjöberg (C) Carlos Cevallos (KD) Yvonne Johnsson (MP) Jörgen Karlsson (S) Rolf Svensson (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-11

Sammanträdesdatum Sida 1-11 Sammanträdesdatum Sida 1-11 Plats och tid IS/IT-enheten, Mora, kl. 09.00-11.05 Beslutande Bengt-Åke Rehn (S), ordförande, Mora Marie Olsson (S), Orsa Nils-Åke Norman (M), ersättare för Kjell Tenn, (C),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Omsorgsnämndens arbetsutskott MÖTESPROTOKOLL 2016-04-14 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-16:20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2019-03-28 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2019-03-28 13Verksamhetsinformation... 2 14 Renhållningstaxa... 3 15 Medborgarförslag Området mellan riksväg 70 och järnvägen i centrala Säter... 4 16

Läs mer

Peter Helander, C, Mora kommun Marie Olsson, S, Orsa kommun Kjell Tenn, C, Älvdalens kommun

Peter Helander, C, Mora kommun Marie Olsson, S, Orsa kommun Kjell Tenn, C, Älvdalens kommun Servicenämnden för IS/IT Sammanträdesdatum Sida 1-9 2011-02-24 Plats och tid Gamla kommunhuset. 09.00-11.30 ande Peter Helander, C, Mora kommun Marie Olsson, S, Orsa kommun Kjell Tenn, C, Älvdalens kommun

Läs mer

Margareta Johansson (S), Mikael Peterson (S) ordförande, Gunilla Wolinder (L), Hans Carlsson (M), Carina Sjölund (M) och Margareta Barkselius (C)

Margareta Johansson (S), Mikael Peterson (S) ordförande, Gunilla Wolinder (L), Hans Carlsson (M), Carina Sjölund (M) och Margareta Barkselius (C) Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 15 februari 2017, klockan 16.00 17.50, ajournering 16.40-16.45. Beslutande Margareta Johansson (S), Mikael Peterson

Läs mer

om höjning av lån för Enebybergs IF hockeyansökan

om höjning av lån för Enebybergs IF hockeyansökan Sammanträdesdatum 1(12) Plats och tid Djursholms KS 2005/0173 slott, måndag 28 mars 2011 kl 8.30-16.30 Paragrafer 40-51 Borgen Beslutande gällande ansökan om höjning av lån för Enebybergs IF hockeyansökan

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-02-18 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) Christin Löfstrand (V) Martina Elfström (FP)

Läs mer

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s)

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s) Grundskolenämndens arbetsutskott 2001-01-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/1 2001

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.50-15.10 Ajournering 14.30-14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

Sammanträdesdatum Servicenämnden 2006-04-07 1. (13)

Sammanträdesdatum Servicenämnden 2006-04-07 1. (13) Servicenämnden 2006-04-07 1. (13) Plats och tid: Nämndhuset E-plan kl 13.15-15.20 Beslutande: Börje Jansson (s), ordförande Marianne Högberg (s) Jeannette Rasko (s) Göran Persson (s) Patrik Rehnberg (s)

Läs mer

Peter Lilliebjörn (M) Gunilla Friis (M) Lovisa Eriksson (C) Marcus Engström (C) Jonas Uebel (FP) Eva Lannerö (KD) Catharina Melian (S)

Peter Lilliebjörn (M) Gunilla Friis (M) Lovisa Eriksson (C) Marcus Engström (C) Jonas Uebel (FP) Eva Lannerö (KD) Catharina Melian (S) 1(17) Plats och tid Ebba Grips rum, Djursholms slott, kl. 18:30-19:50 Paragrafer 109-120 Beslutande Olle Reichenberg (M), ordf. Ersättare Siv Sahlström (C), 1:e vice ordf. Torsten Sjögren (M) Bengt Sylvan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2019-01-22 1 Innehållsförteckning Ärende 1 Arvoden och ersättningar till förtroendevalda... 3 2 Praktisk information för förtroendevalda... 4 3 Val av ersättare till presidiet... 5 4 Ekonomisk uppföljning...

Läs mer

Andreas Tidström (M)

Andreas Tidström (M) 1(5) Plats och tid Kevinge, Edsviksvägen 1A, 182 57 Danderyd, kl 18:30-19:50 Paragrafer 90-91 Beslutande Carina Erlandsson (M), ordförande Ersättare Birgitta Lindgren (L) Elisabeth Frostell (M), tj ers

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2006-03-29 20 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.30 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Margaretha Schneider (m) Inga-Lill Gustavsson (c) tj ers Björn Jonasson

Läs mer