jönköping, elmia october Det handlar om din framtid! Den gröna vägens plast

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "jönköping, elmia october 1 2 2007 Det handlar om din framtid! Den gröna vägens plast"

Transkript

1 jönköping, elmia october Det handlar om din framtid! Den gröna vägens plast

2 Välkommen till de gröna Plastdagarna! efter många års prat är det nu dags för handling. i stora delar av västvärlden agerar regeringar och myndigheter för att komma tillrätta med en växande oro för miljöproblem och klimathot. i praktiken betyder det satsningar på mer energisnåla lösningar i vardagen och krav på att industrin tar sin del av ansvaret. De flesta experter är överens om att detta i hög grad talar till fördel för plast, gummi och kompositer. Lätta och energisnåla material som i de flesta sammanhang visar klara miljöfördelar. Frågan är bara hur plast-, gummi- och kompositindustrin på bästa sätt tar tillvara på alla de möjligheter som nu dyker upp? Det är just det som Plastdagarna 2007 i hög grad handlar om. Dag ett har vi samlat några av världens främsta företag och experter som ger goda exempel på vad de har gjort och planerar att göra. Vi får höra hur viktigt det är att konstruera grönt redan från start, hur världens största företag växlar om för att bli miljöriktiga, om de nya gröna plasterna och mycket annat. Dag två kommer vi närmare vardagen och kan välja mellan olika föredrag som alla pekar på möjligheter och nödvändigheter för att lyckas den närmaste framtiden. Parallellt med föredragen finns också möjlighet att träffa ett antal leverantörer och företag som på olika sätt kan hjälpa dig i din verksamhet. Passa också på att under mer lättsamma former knyta nya kontakter och affärsförbindelser mellan de två Plastdagarna. På kvällen efter den inledande konferensdagen går vi på pub och lyssnar på jazz och träffar kollegor och affärsbekanta. Jag hoppas vi ses på Plastdagarna 2007! Peter schulz Chefredaktör Plastforum Arrangörer: Medarrangörer:

3 Partners ViP-Partner: Partner:

4 Dag 1 Rydbergssalen Program 12:00-13:00 Registrering 13:00-13:10 Inledning, Pernilla Ström, Moderator 13:10-13:50 Skaffa dig konkurrensfördelar med miljöanpassad produktutveckling tomohiko Sakao, Tokyo University o ch Mitsubishi Research Institute 13:50-14:20 Plaståtervinning i japansk tillverkningsindustri Erik Sundin, forskarassistent vid Linköpings Tekniska Högskola Föredraget beskriver Japans lagstiftning inom återvinning av vitvaror och elektronik. I samband med detta beskrivs även den typ av plaståtervinning som genomförs i Japan idag. Detta är baserat på två studieresor till Japan som utförts i december 2005 och juni :20-14:50 Kaffe & företagsutställning 14:50-15:20 Miljöforskning vid Linköpings Tekniska Högskola Mattias Lindahl, Universitetslektor, Linköpings Universitet Föredraget beskriver produktrelaterad miljöforskning som rör produktutveckling och produktomhändertagande som bedrivs vid bl a Linköpings Tekniska Högskola. Dessutom kommer en stor vikt att läggas vid forskningen på integrerade produkt-tjänsteerbjudanden även kallat funktionssäljning. 15:20-15:50 Green is good also for business svante Andersson, GE Plastics Hur kan affärsintressen och miljövänliga material bli vinstdrivande? Hur bygger GE en bättre och mer attraktiv syn på framtiden för att locka unga begåvade människor att göra karriär på GE? 15:50-16:20 Mer plast ger bättre klimat Jan-Erik Johansson, Plastics Europe, London 16:20-16:50 Miljöarbete i praktiken - Volvo Britta Mattsson, Attribute Leader Ageing Polymer Materials Volvo Cars Ansträngningar med att återanvända plast i nya bilar. 16:50-17:00 Sammanfattning, Pernilla Ström 19:00 Drink med middag & underhållning på Harrys 20:00 Utdelning av Plastovationer Med reservation för eventuella ändringar i programmet.

5 Talare dag 1 Pernilla Ström, Moderator Pernilla Ström har en bakgrund som ekonom, journalist och analytiker, med tidningserfarenhet som ledarskribent och politisk reporter från bl a Expressen, Veckans affärer och Dagens Nyheter. Hon har även arbetat som EG-utredare vid finansdepartementet, som makroekonom vid Öhman Fondkommission samt som VD för Blockbid. Pernilla Ström driver idag verksamhet i det egna bolaget Ity AB och sitter i styrelserna för bl a SalusAnsvar AB, HQ Fonder AB samt Reseproducenterna AB. Tomohiko Sakao, key note speaker I takt med skärpta miljökrav och fokus på klimatfrågorna kommer det att bli av avgörande betydelse att framtidens produkter har rätt miljöprofil. Designa produkterna rätt från början, hävdar professor Tomohiko Sakao som världsledande inom miljöanpassad design. Det kan ge stora konkurrensfördelar inte minst mot lågkostnadsländernas resursslösande produktionsmetoder. I sitt föredrag visar Tomohiko Sakao en rad exempel på miljöanpassad design och ger tips och konkreta råd. Jan-Erik Johansson När klimatförändringen står för dörren har vi inte längre råd med miljöromantik. Nu är det konkreta miljöåtgärder som behövs och det ger plaster och kompositer ett bättre konkurrensläge än någonsin tidigare. Jan-Erik Johansson berättar i sitt föredrag om varför aktiva och konkreta miljöåtgärder gynnar plast och vad du kan göra för att ta tillvara på möjligheterna och samtidigt bidra till ett mer uthålligt samhälle.

6 Program Dag 2 Delseminarium 1 - Konferensrum nr 10 IFP Research, PP Polymer, SP 08:30-09:00 REGISTRERING 09:00-09:30 När sker ett genombrott för återvinning av plast från kablar? Rolf Neuendorff, TSD / Stena Metall Återvinning av plast från kablar har pågått en tid. Omfattningen ökar, men när sker genombrottet? Vilka drivkrafter ligger bakom plaståtervinningen? Vilka tekniker används? Vad används det återvunna materialet till? Vilka möjligheter finns? Dessa frågor får förhoppningsvis svar under seminariet. 09:45-10:15 Hur ser framtidens mjukgörare ut? Roger Dahl, Tekn. Lic., SP Mjukgörarmarknaden har genomgått dramatiska förändringar den senaste tioårsperioden. Mjukgörare baserade på förnyelsebara råvaror har lanserats på marknaden. De är dock än så länge för dyra för att på allvar kunna konkurrera om de stora volymerna. Inom det så kallade PLUS-projektet (PLast för ett Uthålligt Samhälle) undersöker vi alternativa möjligheter att ta fram kommersiellt konkurrenskraftiga och biobaserade mjukgörare. 10:15-10:45 KAFFE & FÖRETAGSUTSTÄLLNING 10:45-11:15 Miljövänliga flamskyddsmedel för polyolefinplaster Swaraj Paul, docent, PP Polymer PP Polymer AB har arbetat under flera års tid med att ta fram ett flamskyddsmedelssystem för polyolefinplaster som varken innehåller halogener, fosfor eller kväve- föreningar. I denna presentation kommer jag att gå igenom hur existerande flamskyddsmedel fungerar, vilka alternativ som finns och hur man mäter brandegenskaperna. Vi presenterar också brandegenskaperna hos det nya flamskyddsmedelssystemet och dess inverkan på process och mekaniska egenskaper på olefinplast. 11:30-12:00 Extruderingsbeläggning av vävar med termoplastiska material för minskad miljöbelastning Bengt Hagström, IFP Plastics I föredraget presenteras resultat från ett projekt där syftet var att belysa adhesionsmekanismerna och deras beroende av processparametrar vid extruderingsbeläggning. 12:15-12:45 Kan man göra biologiskt nedbrytbara polyolefiner? ignacy Jakubowicz, Docent och forskningsansvarig SP Biologisk återvinning av material och produkter är en av möjligheterna för att minska mängder avfall och samtidigt återföra näringsämnena till jorden. Polyolefiner är normalt beständiga mot oxidation som kommersiella produkter tack vore användningen av stabilisatorer. Den intressanta frågan är kan man göra polyolefiner bionedbrytbara? Och i så fall är det miljöriktigt att göra det?

7 Dag 2 Delseminarium 2 - Konferensrum nr 12 Plast & Kemiföretagen och SPIF 08:30-09:00 REGISTRERING 09:00-09:30 Hur anpassar jag min verksamhet till och hur tjänar jag pengar på REACH? torbjörn Trångteg 09:45-10:15 Hur anpassar jag min verksamhet till och hur tjänar jag pengar på REACH? torbjörn Trångteg 10:15-10:45 KAFFE & FÖRETAGSUTSTÄLLNING 10:45-11:15 Generationsskiftet inom svensk plastindustri thomas Ström, SPIF/Lars Weibull AB 11:30-12:00 Hur värderas ett företag inom den svenska plastindustrin? thomas Ström, SPIF/Lars Weibull AB 12:15-12:45 Konjunkturläget i den svenska plastindustrin Lars Nordfors, SPIF Dag 2 Delseminarium 3 - Konferensrum nr 11 Plast & Kemiföretagen - Kompositavdelningen 08:30-09:00 REGISTRERING 09:00-09:30 Helgröna och halvgröna biokompositer med tillämpningar inom fordons- och möbelindustri Bengt Hagström, Teknologie Doktor, IFP Research 09:45-10:15 Vindkraft Dan Borgström, Morphic Vindkraft Program Vindkraftverken blir allt mer effektiva och därmed en lämplig lösning för allt fler. 10:15-10:45 KAFFE & FÖRETAGSUTSTÄLLNING 10:45-11:15 Kompositer för sateliter Pontus Bergmark, Armera AB 11:30-12:45 REACH torbjörn Trångteg 12:45 Kompositavdelningens Årsmöte Endast för kompositavdelningens medlemmar. Pontus Alm Med reservation för eventuella ändringar i programmet.

8

9 Plastovationer Prisutdelningen på scanplast 2006 Vem är bäst i sverige på att ersätta gamla traditionella material med moderna polymera material? Det är vad Plastforums tävling Plastovationer! 2007 handlar om. Bland insända bidrag väljer en kvalificerad jury ut de produkter eller komponenter som på ett innovativt och smart sätt har ersatt material som metall, trä och papper. Vem som vinner det prestigefyllda priset 2007 offentliggörs under Plastdagarna. Där kommer också de många spännande tävlingsbidragen att finnas utställda. För mer information om tävlingen, se Arrangör Huvudpartner PLASTOVATIONER 2007 Partners

10

11

12 Hitta till Y Hitta till Plastdagarna 2007 Res snabbt och billigt till Jönköping och Elmia. Till Jönköping kommer man snabbt och enkelt. Besökare från större delen av Europa kan via Köpenhamn ägna en hel arbetsdag åt en mässa på Elmia och vara hemma på kvällen igen. Elmiavägen, Jönköping Flyg Jönköpings flygplats har flera dagliga in- och utrikes förbindelser via Stockholm och Köpenhamn. Trafiken från Stockholm bedrivs av Skyways och från Köpenhamn reser du med SAS. Flygtiden till Jönköping är mindre än en timme från både Stockholm och Köpenhamn. Flygplatsen ligger ca 8 km från Jönköpings centrum och 13 km från Elmia. Ω Skyways( ) Ω Axamo( ) Ω SAS( ) Bil Med bil når man Elmia från norr och söder via E4 och från öster och väster via stora riksvägar. Vill du hyra bil kan du vända dig till något av lokalkontoren hos följande bolag: Ω Avis ( Ω Europcar ( Ω Hertz ( Ω Sixt ( Ω Statoil (

13 Boende Foto: Jönköpings Hotell & KonferensBokning Hotellbokning Bo på hotell Scandic Elmia bredvid Elmia Mässoch Kongresscenter och Rosenlundsbadet. Elmiavägen 8, Tel Ett antal rum finns reserverade på hotell Scandic Elmia till förmånliga priser. Specialpriset är 1.430:- inkl.moms, frukostbuffé och fri tillgång till relaxavdelning. Ange bokningsnummer ALLMEN07 Geografiskt läge Hotell Scandic Elmia har ett praktiskt läge nära E4, 5 km från centrala Jönköping och 1,5 km från Vättern. Hotellet ligger bredvid Elmia Mäss- och Kongresscenter och 50 m från Kinnarps Arena. Jönköpings flygplats ligger 11 km bort. Parkering Kommer du till Scandic Elmia i Jönköping med bil? Scandic Elmia har 175 avgiftsfria parkeringsplatser framför hotellet och 20 parkeringsplatser under tak. Vintertid kan du utnyttja ett motorvärmaruttag utan extra kostnad. Det finns också en parkering vid Elmia Mäss- och Kongresscenter, öppen kl Parkeringsavgiften är 5 kr/ timme eller 50 kr/dag.

14 Kvällens underhållning Adress: Brunngatan Tid: 19:00 TRIVSAMT OTRENDIGT UTAN KONVULSIONER Blå Bossa härjar i Jönköping med omnejd och är ett band som utger sig för att spela av pur glädje utan att förfalla till svulstighet eller trendighet. Som framgår har gänget specialiserat sig på samba och bossanummer, vilka man framför i en session som i studiosituationen präglats av stundens allvar. Vokalisten Rebecca Lidén har en distinkt men lätt beslöjad stämma och hon lägger den lite som Astrud Gilberto när hon sjunger med spröd ton och med ett minimum av vibrato. Mycket Jobim på repertoaren förstås, men även andra klassiska ballader som September in the rain och The Nearness of You. PER WIKÉN, Orkesterjournalen

15 Your Polymer Solutions DSC TGDEA DMA Plast Dagarna

16 Anmälan Plastdagarna 2007 Plastdagarna 2007 Datum: 1-2 oktober Plats: Elmia, Jönköping Foto: Jönköpings Hotell & KonferensBokning Dag 1 (måndag 1 oktober) och middag med kvällsunderhållning samt dag 2 (tisdag 2 oktober) 2990:- Dag 1 (måndag 1 oktober) och middag med kvällsunderhållning 2250:- Dag 1 (måndag 1 oktober) 1500:- Dag 2 (tisdag 2 oktober) 1500:- På ovanstående deltagaravgifter tillkommer moms. Anmäl dig tll Plastdagarna genom att kontakta Irené Blom eller gå in på plastnet.se irene.b@mentoronline.se Telefon Fax Mentor Communications AB Box 72001, Lidingö

EFFEKTIVISERA LEAN MERA! Plastdagarna 2008, 27 28 november

EFFEKTIVISERA LEAN MERA! Plastdagarna 2008, 27 28 november EFFEKTIVISERA LEAN MERA! PÅ SMÅLÄNDSKA Plastdagarna 2008, 27 28 november HAN VET HUR Vi har effektiviserat vår produktion med 50 procent På Plastdagarna berättar Emballator Lagan Plasts VD Christian Silvasti

Läs mer

Förpacknings dagarna. 2008 1-2 oktober, Hotel Gothia Towers, Göteborg

Förpacknings dagarna. 2008 1-2 oktober, Hotel Gothia Towers, Göteborg Förpacknings dagarna 2008 1-2 oktober, Hotel Gothia Towers, Göteborg Klimathot, Carbon Footprint, hållbarhet, livmedelsspill - Vad gör egentligen förpackningsindustrin? Förpackningar och förpackningsindustrin

Läs mer

4 5 februari Svenska Mässan, Göteborg

4 5 februari Svenska Mässan, Göteborg Nordens största ytskyddskonferens! 4 5 februari Svenska Mässan, Göteborg www.ytskydd.com Fler än 70 föreläsare. Mer än 1000 års erfarenhet! Ytskydd 2015 nu med ökat fokus på case från verkligheten Betong

Läs mer

Vad får människor att växa i Kalmar län? 8 oktober 2015, Forum, Oskarshamn

Vad får människor att växa i Kalmar län? 8 oktober 2015, Forum, Oskarshamn Vad får människor att växa i Kalmar län? 8 oktober 2015, Forum, Oskarshamn Vad får människor att växa i Kalmar län? 8 oktober 2015, Forum, Oskarshamn Globalisering, urbanisering och digitalisering spås

Läs mer

Årets. event! Viktigaste. Välkommen till. 7 februari 2014. Maria Möller Sångerska, komiker och imitatör. Erik Haara VD, Glasbranschföreningen

Årets. event! Viktigaste. Välkommen till. 7 februari 2014. Maria Möller Sångerska, komiker och imitatör. Erik Haara VD, Glasbranschföreningen Peter Löfgren Mikael Ludvigsson Glafo Välkommen till Maria Möller Sångerska, komiker och imitatör Årets Viktigaste event! Bo Dahlbom Professor i informatik Erik Haara VD, Glasbranschföreningen Fredrik

Läs mer

Nordic Transport Convention

Nordic Transport Convention Nordic Transport Convention den 5 oktober 2006 Nordic Transport Convention genomförs parallellt med Tekniska Mässan, Nordens största industrimässa Östersjöfrågorna hetare och hetare - transportflödena

Läs mer

92% Barnens Vän. Möt en köpstark. Barnvagnstestbana. Sveriges mest tongivande barnmässa 15-17 april 2011, Svenska Mässan Göteborg

92% Barnens Vän. Möt en köpstark. Barnvagnstestbana. Sveriges mest tongivande barnmässa 15-17 april 2011, Svenska Mässan Göteborg Möt en köpstark och intresserad målgrupp Barnvagnstestbana succén fortsätter Barnens Vän vi belönar hjältar med ett nytt pris 92% av besökarna skulle rekommendera andra att besöka Baby & Barn Källa: Detector

Läs mer

Smart bilist på väg En broschyr om bilpooler Bilpool för den smarta bilisten! Ien bilpool är Du fri från bekymmer och det är nästan lika smidigt som med egen bil, men oftast mycket billigare Bilpool ligger

Läs mer

GRÖN LOGISTIK MÄT OCH STYR. Ökad konkurrenskraft och minskade kostnader med grön logistik. Miljöarbete i logistik på ett kostnadseffektivt sätt

GRÖN LOGISTIK MÄT OCH STYR. Ökad konkurrenskraft och minskade kostnader med grön logistik. Miljöarbete i logistik på ett kostnadseffektivt sätt inbjudan till konferens i Stockholm den 13-14 april 2010 KEY NOTE SPEAKERS Lars B Johansson Professor industriell miljöteknik TFK Fredrik Persson VD Coop Logistik AB Ökad konkurrenskraft och minskade kostnader

Läs mer

Plastpåsar Myter och sanningar

Plastpåsar Myter och sanningar Plastpåsar Myter och sanningar Ignacy Jakubowicz SP Kemi och Materialteknik Nu är det bara tygkassar och papperspåsar som gäller Plastpåsar bra för miljön! Plast är miljövänlig jämfört med alternativen

Läs mer

Välkommen till SKNT:s konferens i Ronneby 18-20 maj 2011! Tema: Varumärkesbyggande i kommuner och regioner

Välkommen till SKNT:s konferens i Ronneby 18-20 maj 2011! Tema: Varumärkesbyggande i kommuner och regioner Välkommen till SKNT:s konferens i Ronneby 18-20 maj 2011! Tema: Varumärkesbyggande i kommuner och regioner Varumärkesbyggande i kommuner och regioner Varmt välkommen till SKNT:s konferens i Ronneby den

Läs mer

Hydraulik- och smörjoljesystem Plats: Scandic Elmia

Hydraulik- och smörjoljesystem Plats: Scandic Elmia Filterskola Steg 1 i Jönköping 14-15 15 maj Hydraulik- och smörjoljesystem Plats: Scandic Elmia Filterskolan för industrin vänder sig till alla som arbetar med hydraulik- och smörjsystem eller som på annat

Läs mer

SPECIALINBJUDAN - MÖTESINDUSTRINS TILLVÄXTDAG

SPECIALINBJUDAN - MÖTESINDUSTRINS TILLVÄXTDAG Tobias Krantz Svenskt Näringsliv tidigare forskningsminister - en av dagen huvudtalare SPECIALINBJUDAN - MÖTESINDUSTRINS TILLVÄXTDAG 6 mars - Mötesindustrins Tillväxtdag Möten för tillväxt Så heter det

Läs mer

I N B J U D A N. Användarmöte för. 15-16 april 2010 Scandic Foresta Lidingö, Stockolm

I N B J U D A N. Användarmöte för. 15-16 april 2010 Scandic Foresta Lidingö, Stockolm I N B J U D A N Användarmöte för Klinisk i immunologi i 15-16 april 2010 Scandic Foresta Lidingö, Stockolm Välkommen! Välkommen! Årets användarmöte är förlagt till Scandic Foresta på Lidingö Årets användarmöte

Läs mer

PROGRAM INBJUDAN 22 24 SEPTEMBER SUNDSVALL GÖTEBORG STOCKHOLM

PROGRAM INBJUDAN 22 24 SEPTEMBER SUNDSVALL GÖTEBORG STOCKHOLM PROGRAM INBJUDAN 22 24 SEPTEMBER SUNDSVALL GÖTEBORG STOCKHOLM 2009 VÄLKOMMEN ATT DELTA I DESIGN OPEN 2009 Ett designäventyr som ger spänning, kunskap och färdighet. Vi vill öka intresset för design. På

Läs mer

Fjärrvärmecentraler och energimätare. 30 september - 1 oktober, 2014 Elmia, Jönköping

Fjärrvärmecentraler och energimätare. 30 september - 1 oktober, 2014 Elmia, Jönköping Fjärrvärmecentraler och energimätare 30 september - 1 oktober, 2014 Elmia, Jönköping PROGRAM Tisdagen den 30 september 10.00 11.00 Registrering Moderator Hans Lund, Fortum Värme och deltagare i Fjärrvärmecentralgruppen

Läs mer

Miljöledningssystem Nöjespoolen i Gävle AB. (Rev. 2018)

Miljöledningssystem Nöjespoolen i Gävle AB. (Rev. 2018) Miljöledningssystem Nöjespoolen i Gävle AB (Rev. 2018) Innehåll Varför ett miljöledningssystem? 2 Miljöpolicy 2 Miljömål 3 Miljöprogram 4 Ledningens ansvar 11 Varför ett miljöledningssystem? Vårt miljöledningssystem

Läs mer

Berättelser från att jobba inom skogsindustrin...

Berättelser från att jobba inom skogsindustrin... Berättelser från att jobba inom skogsindustrin... Vad kommer från skogen? Förpackningar, papper, tidningar, magasin, möbler, fönster, blöjor, tuggummi, såpa... Ja listan kan göras lång på produkter som

Läs mer

MILJÖDRIVEN PRODUKTUTVECKLING

MILJÖDRIVEN PRODUKTUTVECKLING TJÄNA PENGAR PÅ MILJÖDRIVEN inbjudan till konferens i Stockholm den 9-10 juni 2010 TALARE MODERATOR Marie Hagberg Kvalitets- och miljöchef MTR Stockholm KEYNOTE SPEAKER Sara Paulsson Manager Design for

Läs mer

Inbjudan till IFSEC 2012

Inbjudan till IFSEC 2012 Inbjudan till IFSEC 2012 London, 12-16 maj 2012 Resa till IFSEC 2012 världens ledande säkerhetsmässa Securitas hälsar dig välkommen att följa med på vår gruppresa till London i mitten av maj. Huvudmålet

Läs mer

Virtual for real 24 september 2007 Borlänge

Virtual for real 24 september 2007 Borlänge Virtual for real 24 september 2007 Borlänge Den virtuella världen är verklig Den digitala verkligheten är sann Virtual for real. Internet är inte längre ett komplement. Om internet tidigare byggde på envägsinformation

Läs mer

Inbjudan. Säkerhetsdagarna 2010 Grand Hôtel 18 19 november

Inbjudan. Säkerhetsdagarna 2010 Grand Hôtel 18 19 november Inbjudan Säkerhetsdagarna 2010 Grand Hôtel 18 19 november Mänskligt, personligt eller omöjligt För 24:e året i rad arrangeras Säkerhetsdagarna säkerhetsbranschens exklusiva kunskapsseminarium och en mötesplats

Läs mer

Andreas Maier, VD, MA-system Utbildning

Andreas Maier, VD, MA-system Utbildning Det är med stolthet och glädje jag kan bjuda in till MA-seminariets 20-årsjubileum som samtidigt är mitt 10:e år som värd. Mycket har hänt under seminariets långa historia. Nästan 200 duktiga föreläsare

Läs mer

INBJUDAN TILL MITTIA SKOGS TRANSPORT LJUSDAL 14-15 AUGUSTI 2015 NORDENS STÖRSTA FACKMÄSSA INOM SKOGSTRANSPORT

INBJUDAN TILL MITTIA SKOGS TRANSPORT LJUSDAL 14-15 AUGUSTI 2015 NORDENS STÖRSTA FACKMÄSSA INOM SKOGSTRANSPORT INBJUDAN TILL MITTIA LJUSDAL 14-15 AUGUSTI 2015 NORDENS STÖRSTA FACKMÄSSA INOM 1 9 9 9-2 0 1 1 9 9 9-2 0 1 5 Möten mellan människor På mässan är den tunga frågan högaktuell Per-Arne Weglin p r o j e k

Läs mer

Filterskola 12-13 Mars Hydraulik- och smörjoljesystem Plats: Scandic Hotell Väst, Gävle

Filterskola 12-13 Mars Hydraulik- och smörjoljesystem Plats: Scandic Hotell Väst, Gävle Filterskola 12-13 Mars Hydraulik- och smörjoljesystem Plats: Scandic Hotell Väst, Gävle Filterskolan för industrin vänder sig till alla som arbetar med hydraulik- och smörjsystem eller som på annat sätt

Läs mer

Kickoff 2009. Inbjudan. till dig och din bästa kund. Göteborg 22 23 januari.

Kickoff 2009. Inbjudan. till dig och din bästa kund. Göteborg 22 23 januari. Kickoff 2009 Inbjudan till dig och din bästa kund. Göteborg 22 23 januari. Det är klart att vårens kickoff ska heta Västkustskivan när vi ska ses i ordvitsarnas huvudstad, Göteborg. Mycket matnyttig information

Läs mer

Program. Årsmöte. 11-12 november, 2014. Elite Park Avenue Hotel, Göteborg

Program. Årsmöte. 11-12 november, 2014. Elite Park Avenue Hotel, Göteborg Program Årsmöte 11-12 november, 2014 Elite Park Avenue Hotel, Göteborg PROGRAM Tisdagen den 11 november 11.00 Registrering 11.30 Lunch Göteborg Energi bjuder på lunch Moderator Annika Johannesson 13.00

Läs mer

Du är inbjuden att ställa ut och medverka på århundradets största mässa av kvinnor som driver företag!

Du är inbjuden att ställa ut och medverka på århundradets största mässa av kvinnor som driver företag! Du är inbjuden att ställa ut och medverka på århundradets största mässa av kvinnor som driver företag! Ta möjligheten att marknadsföra ditt företag. Visa och sälj dina produkter och tjänster. Passa på

Läs mer

Inbjudan till. VÅRKONFERENS och FORSKARDAG ÖKAD KUNSKAP ÖKAD KONKURRENSKRAFT. Metallurgi, teknik, miljö och energi

Inbjudan till. VÅRKONFERENS och FORSKARDAG ÖKAD KUNSKAP ÖKAD KONKURRENSKRAFT. Metallurgi, teknik, miljö och energi Inbjudan till VÅRKONFERENS och FORSKARDAG ÖKAD KUNSKAP ÖKAD KONKURRENSKRAFT Metallurgi, teknik, miljö och energi Torsdagen den 10 mars och fredagen den 11 mars 2016 på Scandic Hotel Elmia, Jönköping Konferens

Läs mer

Tidtabell, priser och information.

Tidtabell, priser och information. Höst 2013 Tidtabell, priser och information. Ängelholm/Helsingborg Stockholm City/Bromma Halmstad Stockholm City/ Bromma 4/11-13 5/1-14 Ängelholm/Helsingborg Mora/Sälen 22/12-13 6/4-14 Ängelholm/Helsingborg

Läs mer

Filterskola Steg 2 - Hydraulik- och smörjoljesystem Plats: Scandic Hotel, Gävle Väst När: 15 & 16 Oktober

Filterskola Steg 2 - Hydraulik- och smörjoljesystem Plats: Scandic Hotel, Gävle Väst När: 15 & 16 Oktober Filterskola Steg 2 - Hydraulik- och smörjoljesystem Plats: Scandic Hotel, Gävle Väst När: 15 & 16 Oktober Filterskolan för industrin vänder sig till alla som arbetar med hydraulik- och smörjsystem eller

Läs mer

Prevention, screening och tidig intervention vid typ 2 diabetes

Prevention, screening och tidig intervention vid typ 2 diabetes År 2008 Årg 21 Nr 3 Prevention, screening och tidig intervention vid typ 2 diabetes Bästa Diabetes-kollega! Hjärtligt välkomna till vackra Härnösand vid porten till Höga kusten den 15-16 maj 2008. Programmet

Läs mer

Konstresa Venedig aug 2019

Konstresa Venedig aug 2019 Namn: Venedig Professionell Antal: Ca 10-24 personer Resmål: Venedig Datum: Guide: Martin Schibli Venedig En resa till alla som arbetat med konst och kultur i stora eller små organisationer. Den 58:e Venedigbiennalen

Läs mer

Boende för äldre 2015

Boende för äldre 2015 Grupperbjudande: 1000 kr rabatt/person vid minst 3 anmälda! Boende för äldre 2015 Planera för framtidens äldreboende Behovsanpassad arkitektur för äldre Verktyg för att stimulera självständighet och delaktighet

Läs mer

Hör och se oss på Stora Aktie- och Fonddagen

Hör och se oss på Stora Aktie- och Fonddagen Nyhet 2008-09-25 Hör och se oss på Stora Aktie- och Fonddagen Den 15 oktober äger Stora Aktie- och Fonddagen rum i Uppsala Konsert & Kongress. Under dagens gång arrangeras flera intressanta seminarier

Läs mer

Tidtabell, priser och information.

Tidtabell, priser och information. Vinter/Vår 2013 Tidtabell, priser och information. Ängelholm/Helsingborg Stockholm City/Bromma, Visby & Mora/Sälen Halmstad Stockholm City/ Bromma & Mora/Sälen 7/1 2/6-13 NÄRPRODUCERADE FLYGRESOR Dina

Läs mer

Inbjudan till nätverksträff för erfarenhetsutbyte

Inbjudan till nätverksträff för erfarenhetsutbyte Inbjudan till nätverksträff för erfarenhetsutbyte Leadergrupper och andra som är engagerade i Leaderfrågor från hela landet nu träffas vi åter för att utbyta erfarenheter! På anmälningsblanketten kan du

Läs mer

21-23 mars 2014 på Kistamässan i Stockholm

21-23 mars 2014 på Kistamässan i Stockholm För Älvräddarna har det i många år varit en självklarhet att träffa nya och gamla medlemmar i vår monter på Sportfiskemässan. 2014 års Sportfiskemässa utgör inget undantag, vi känner oss säkra på att den

Läs mer

Musikläraren 2016 kunskap utveckling inspiration

Musikläraren 2016 kunskap utveckling inspiration Musikläraren 2016 kunskap utveckling inspiration Inspirera eleverna med världsmusik ta del av nytänkande exempel att använda i undervisningen Hur kan du nå fram och underlätta undervisningen för elever

Läs mer

Välkommen till Foppaland!

Välkommen till Foppaland! Välkommen till Foppaland! Örnsköldsvik kallas i hockeykretsar ibland för Foppaland efter bygdens stolthet och levande legend, Peter Foppa Forsberg, han räknas av många som Sveriges bästa hockeyspelare

Läs mer

Under några innehållsrika dagar i september har

Under några innehållsrika dagar i september har Välkommen till ELMIA PARK 2013! Under några innehållsrika dagar i september har du chansen att delta på en mängd aktiviteter och samtidigt ta del av nyheter och erbjudanden från grönytebranschens alla

Läs mer

Fjärrvärmedagarna. 9-10 april 2014. Utsikten Meetings, Stockholm

Fjärrvärmedagarna. 9-10 april 2014. Utsikten Meetings, Stockholm Fjärrvärmedagarna 9-10 april 2014 Utsikten Meetings, Stockholm PROGRAM Tisdagen den 8 april Från kl. 19.00 Mingelkväll med mat och dryck Lokal: Cocktailbaren PROGRAM Onsdagen den 9 april Morgonaktivitet

Läs mer

Tidtabell, priser och information.

Tidtabell, priser och information. Höst 2013 Tidtabell, priser och information. Ängelholm/Helsingborg Stockholm City/Bromma Halmstad Stockholm City/ Bromma 4/11-13 5/1-14 Ängelholm/Helsingborg Mora/Sälen 22/12-13 6/4-14 Ängelholm/Helsingborg

Läs mer

Att mäta är att veta...

Att mäta är att veta... Du är inbjuden till symposium Att mäta är att veta... arrangerat av Syftet med symposiet är att belysa möjligheterna och fördelarna med att följa upp hypoventilerade patienter. 1000-tals patienter behandlas

Läs mer

Vattenstämman 2015, 19-20 maj, Hotell Södra Berget, Sundsvall

Vattenstämman 2015, 19-20 maj, Hotell Södra Berget, Sundsvall Vattenstämman 2015, 19-20 maj, Hotell Södra Berget, Sundsvall Anmälningsavgifter deltagare: Medlem 5600:- Ej medlem 7300:- Företagsabonnent 6000:- Värdkommun/Sundsvall/Timrå/ Nordanstig 2750:- Statliga

Läs mer

Laholmsmässan 31/8 1/9 2012 - en god affär!

Laholmsmässan 31/8 1/9 2012 - en god affär! Laholmsmässan 31/8 1/9 2012 - en god affär! Inbjudan till årets företagarhändelse i Laholm! Välkommen! Detta har vi i Laholms kommun verkligen sett fram emot länge! Att få hälsa dig hjärtligt välkommen

Läs mer

Sveriges grönaste plastföretag. Skapa hållbar plast. Utan att tumma på kvalitet eller kostnad

Sveriges grönaste plastföretag. Skapa hållbar plast. Utan att tumma på kvalitet eller kostnad Sveriges grönaste plastföretag Skapa hållbar plast Utan att tumma på kvalitet eller kostnad Konsumenter vill köpa produkter med gott samvete. En del drivs av hållbarhetsaspekten, att de handlar ekologiskt,

Läs mer

Miljövänligt låter bättre. Ensto Chago Laddningslösningar för elbilar

Miljövänligt låter bättre. Ensto Chago Laddningslösningar för elbilar Miljövänligt låter bättre Ensto Chago Laddningslösningar för elbilar Ensto Chago Miljövänligt låter bättre Vad är det första som slår dig när du möts av en stadsmiljö med bara elfordon? Att trafiken är

Läs mer

Att dra grisen i svansen

Att dra grisen i svansen Att dra grisen i svansen Om kontrafinalitetens olika yttringar Gemensam inventering och utredning Forskarbyn Ölsdalen OPEN 13-16 augusti 2013 Bruksgården, Degerfors Välkommen! Tema: Kontrafinalitet Vad

Läs mer

Trender Forskning Teknik Debatt

Trender Forskning Teknik Debatt Trender Forskning Teknik Debatt Tid 7-8 april 2011 Plats Courtyard by Marriott Kungsholmen, Stockholm Arrangör Trender Forskning Teknik Debatt Dag 1 7 april 09.00 10.00 Registrering och kaffe 09.45 10.00

Läs mer

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Kreativitet Personlighet Mässor Konferens Event Uthyrning Lust Nyskapande När människor och idéer möts. Det är då det händer. Tankar utbyts, erfarenheter

Läs mer

Filterskola 9-10 oktober Hydraulik- och smörjoljesystem Plats: Scandic Hotell, Grand Örebro

Filterskola 9-10 oktober Hydraulik- och smörjoljesystem Plats: Scandic Hotell, Grand Örebro Filterskola 9-10 oktober Hydraulik- och smörjoljesystem Plats: Scandic Hotell, Grand Örebro Filterskolan för industrin vänder sig till alla som arbetar med hydraulik- och smörjsystem eller som på annat

Läs mer

Välkommen till. Borgholm! 1-2 juni 2010. Programmet på sidorna nedan är hämtade från Stämmotidningen 2010.

Välkommen till. Borgholm! 1-2 juni 2010. Programmet på sidorna nedan är hämtade från Stämmotidningen 2010. Välkommen till Borgholm! 1-2 juni 2010 Programmet på sidorna nedan är hämtade från Stämmotidningen 2010. Hela Stämmotidningen kan beställas på: elisabeth@secher.pp.se. Tidningen medföljde också Svensk

Läs mer

Nyhet för i år! Även Fördjupningsseminarium. Munters kostnadsfria seminarium Fukt under kontrollerade former

Nyhet för i år! Även Fördjupningsseminarium. Munters kostnadsfria seminarium Fukt under kontrollerade former Nyhet för i år! Även Fördjupningsseminarium. Munters kostnadsfria seminarium Fukt under kontrollerade former Vad är orsaken till kondens, korrosion samt is och varför bildas mögel? Hur gör du för att undvika

Läs mer

Program. 8-9 september. FRAMGÅNG I KRISTIDER Utnyttja lågkonjunkturen och ta. nya vägar. MOTIVERA DIN PERSONAL Inspirera till utveckling

Program. 8-9 september. FRAMGÅNG I KRISTIDER Utnyttja lågkonjunkturen och ta. nya vägar. MOTIVERA DIN PERSONAL Inspirera till utveckling Program 8-9 september FRAMGÅNG I KRISTIDER Utnyttja lågkonjunkturen och ta nya vägar MOTIVERA DIN PERSONAL Inspirera till utveckling VAD KRÄVS AV FRAMTIDENS LEDARE? Experterna talar TA ANSVAR FÖR DIN OMVÄRLD

Läs mer

Redovisningsblankett Naturväktarna EKO

Redovisningsblankett Naturväktarna EKO Redovisningsblankett Naturväktarna EKO Datum för undersökningen: Skola/organisation: Kontaktperson: Klass/grupp: E-post: Antal deltagare: Skolans adress: Telefon: Fax: Kommun där undersökningen är gjord:

Läs mer

inbjudan EDP Future utvecklingskonferens

inbjudan EDP Future utvecklingskonferens inbjudan EDP Future utvecklingskonferens i Lund den 13-21 april 2015 Välkommen till 2015 års Utvecklingskonferens! Nu är det åter dags att ta del i produktutvecklingen och utbyta kunskap och erfarenhet

Läs mer

TISDAG 5 FEBRUARI. Maria Strömme, professor Uppsala universitet Jens Schollin, rektor Örebro universitet

TISDAG 5 FEBRUARI. Maria Strömme, professor Uppsala universitet Jens Schollin, rektor Örebro universitet SMÅFÖRETAGSDAGARNA 2013 Ö R E B R O S L O T T 5-6 F E B R U A R I TISDAG 5 FEBRUARI 08.30 REGISTRERING (ÖREBRO SLOTT) 09.30 ÖPPNANDE (RIKSSALEN, ÖREBRO SLOTT) Melker Schörling, ordförande Melker Schörling

Läs mer

CLOSER TO RALLY. INFORMATION RALLY SWEDEN HISTORIC SVENSK VERSION 12-13 FEBRUARI 2016 RALLYSWEDEN.COM #RALLYSWEDEN

CLOSER TO RALLY. INFORMATION RALLY SWEDEN HISTORIC SVENSK VERSION 12-13 FEBRUARI 2016 RALLYSWEDEN.COM #RALLYSWEDEN INFORMATION RALLY SWEDEN HISTORIC 2016 SVENSK VERSION 12-13 FEBRUARI 2016 RALLYSWEDEN.COM #RALLYSWEDEN 1. VÄLKOMMEN OCH INTRODUKTION Välkommen till Rally Sweden Historic! För fjärde gången arrangerar vi

Läs mer

BÖCKER INSPIRATION. www.universeimagine.com

BÖCKER INSPIRATION. www.universeimagine.com BÖCKER INSPIRATION Vår vision är att inspirera minst en miljon människor till att förverkliga sina drömmar och må bra under tiden. Är du en av dem? Personligt entreprenörskap handlar om kraften och förmågan

Läs mer

Utställarinformation 2014. ÄR DU på plats när Sveriges offentliga beslutsfattare MÖTS?

Utställarinformation 2014. ÄR DU på plats när Sveriges offentliga beslutsfattare MÖTS? Utställarinformation 2014 ÄR DU på plats när Sveriges offentliga beslutsfattare MÖTS? 5 goda skäl till varför du bör vara på plats när de offentliga beslutsfattarna möts 1 Kommunicera ditt budskap direkt

Läs mer

Notera att flertalet av fälten är markerade med * vilket innebär obligatoriska fält att fylla i för att komma vidare i formuläret.

Notera att flertalet av fälten är markerade med * vilket innebär obligatoriska fält att fylla i för att komma vidare i formuläret. Manual för anmälan till Nordiskt Forum 2014. Det är enkelt att anmäla sig till Nordiskt Forum. För att spara din tid och underlätta så korrekt ifyllnad som möjligt rekommenderar vi dig att följa denna

Läs mer

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012 Till alla Klippans sektioner och FUB:s länsförbund och lokalföreningar Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012 Hej! Rikssektionen Klippans styrelse bjuder in till konferens för alla

Läs mer

Tidtabell, priser och information.

Tidtabell, priser och information. Sommaren 2014 Tidtabell, priser och information. Ängelholm/Helsingborg Stockholm City/Bromma Halmstad Stockholm City/ Bromma 26/5 17/8-14 Ängelholm/Helsingborg Visby 19/6 10/8-14 Ängelholm/Helsingborg

Läs mer

Kyrkomusikdagarna i Borgå stift. Ta mer ton

Kyrkomusikdagarna i Borgå stift. Ta mer ton Kyrkomusikdagarna i Borgå stift Ta mer ton Tammerfors 9 11.1.2012 Ta mer ton Tammerfors 9 11.1.2012 Kammarkören Näsin Ääni Välkommen till kyrkomusikdagarna! Borgå stifts kyrkomusikdagar år 2012 har temat

Läs mer

Attraktiv Näringslivskommun

Attraktiv Näringslivskommun Attraktiv Näringslivskommun Inbjudan till konferens i Stockholm den 23-24 mars 2010 PRAKTIKFALL FRÅN Arena för tillväxt Roland Lexén Årets tillväxtkommun 2008! Umeå kommun Roland Carlsson Entreprenörsregionen

Läs mer

Verktyg för Individanpassad SFI

Verktyg för Individanpassad SFI Verktyg för Individanpassad SFI Inbjudan till konferens i Stockholm den 24-25 januari 2011 TALARE Lunds kommun Eva Leijon Burlövs kommun Thérèse Stringer och författare Nacka kommun Viveca Schön Utbildningscentrum

Läs mer

HELIX-dagen. Inbjudan till en konferensdag om

HELIX-dagen. Inbjudan till en konferensdag om Inbjudan till en konferensdag om Rörlighet i arbetslivet: lärande - hälsa välfärd - innovationer Ett samarrangemang mellan HELIX VINN Excellence Centre, Linköpings universitet och Äldrecentrum Östergötland

Läs mer

Tidtabell, priser och information.

Tidtabell, priser och information. Hösten 2014 Tidtabell, priser och information. Ängelholm/Helsingborg Stockholm City/Bromma Halmstad Stockholm City/ Bromma 18/8-14 11/1-15 Ängelholm/Helsingborg Mora/Sälen 21/12-14 5/4-15 NÄRPRODUCERADE

Läs mer

Följ med EG Retail m.fl. till NRF. Retail s BIG Show, 13-16 januari 2013 i New York (vi åker den 10:e)

Följ med EG Retail m.fl. till NRF. Retail s BIG Show, 13-16 januari 2013 i New York (vi åker den 10:e) Följ med EG Retail m.fl. till NRF Retail s BIG Show, 13-16 januari 2013 i New York (vi åker den 10:e) Om NRF + 400 utställare 126 seminarier, föreläsningar och gruppdiskussioner Drygt 25 500 besökare från

Läs mer

Tidtabell, priser och information.

Tidtabell, priser och information. Våren 2014 Tidtabell, priser och information. Ängelholm/Helsingborg Stockholm City/Bromma Halmstad Stockholm City/ Bromma 3/3 25/5-14 Ängelholm/Helsingborg Mora/Sälen 6/1 6/4-14 Ängelholm/Helsingborg Visby

Läs mer

Arrangörer: Postens IF, Borlänge Postens Idrottsförbund Domnarvets GoIF, Borlänge

Arrangörer: Postens IF, Borlänge Postens Idrottsförbund Domnarvets GoIF, Borlänge INBJUDAN Postskidan i Borlänge 9 februari 2008 Arrangörer: Postens IF, Borlänge Postens Idrottsförbund Domnarvets GoIF, Borlänge Varmt välkommen till Borlänge! Vi välkomnar Er till ett underbart skiddistrikt

Läs mer

Personalstrategiska nyckeltal

Personalstrategiska nyckeltal Personalstrategiska nyckeltal inom vården Inbjudan till konferens i Stockholm den 2-3 december 2010 TALARE Stockholms universitet Olle Högberg Landstinget i Jönköpings län Anna Coreback universitetssjukhuset

Läs mer

Grundutbildning Kapster & Nextep Öland 20-22 Mars

Grundutbildning Kapster & Nextep Öland 20-22 Mars Grundutbildning Kapster & Nextep Öland 20-22 Mars Känner du att du vill kunna använda mer funktioner i Kapster eller Nextep? Vi hjälper dig att använda programmet för att du ska kunna få mer tid över till

Läs mer

Vision År 2030 är Örebroregionen klimatklok. Då är vi oberoende av olja och andra fossila bränslen och använder istället förnybar energi.

Vision År 2030 är Örebroregionen klimatklok. Då är vi oberoende av olja och andra fossila bränslen och använder istället förnybar energi. Pub nr 2008:44 Vision År 2030 är Örebroregionen klimatklok. Då är vi oberoende av olja och andra fossila bränslen och använder istället förnybar energi. Vi hushållar med energin och använder den effektivt.

Läs mer

HANDELNS DAG TORSDAG 17 NOVEMBER LANDSKRONA TEATER 2011 INSPIRERANDE FÖRELÄSARE MODESHOW MED BUTIKER. Fotograf: Gekås Ullared

HANDELNS DAG TORSDAG 17 NOVEMBER LANDSKRONA TEATER 2011 INSPIRERANDE FÖRELÄSARE MODESHOW MED BUTIKER. Fotograf: Gekås Ullared FÖRELÄSNINGAR MODESHOW KONTAKTER INSPIRATION ETABLERINGAR HANDELNS DAG TORSDAG 17 NOVEMBER LANDSKRONA TEATER 2011 MODESHOW MED BUTIKER INSPIRERANDE FÖRELÄSARE Fotograf: Gekås Ullared VÄLKOMMEN TILL HANDELNS

Läs mer

Följ med och heja fram Larz Kristerz i Dansbandskampen i Sveriges Television, lördag 1 november 2008.

Följ med och heja fram Larz Kristerz i Dansbandskampen i Sveriges Television, lördag 1 november 2008. Följ med och heja fram Larz Kristerz i Dansbandskampen i Sveriges Television, lördag 1 november 2008. Älvdalens kommun är Larz Kristerz huvudsponsor. Vi har tagit fram svarta T-shirts med gult tryck, både

Läs mer

Program. styrelse. seminarier

Program. styrelse. seminarier Program styrelse seminarier ANMÄL DIG TILL ÅRETS VIKTIGASTE KOMPETENS- UTVECKLINGSKVÄLLAR 2012 Till dig som är aktiv i en styrelse eller har annat uppdrag på en golfanläggning: Så skapar du en attraktivare

Läs mer

INBJUDAN TILL KEMILÄRARE

INBJUDAN TILL KEMILÄRARE INBJUDAN TILL KEMILÄRARE Billerud Skärblacka 1-2 november 2011 Välkommen till Skogsindustriernas fortbildning för kemilärare Den 1-2 november (vecka 44) arrangerar Skogsindustrierna fortbildningsdagar

Läs mer

FOMS RIKSKONFERENS 2014 PÅ LUGNET I FALUN

FOMS RIKSKONFERENS 2014 PÅ LUGNET I FALUN FOMS RIKSKONFERENS 2014 PÅ LUGNET I FALUN Koppla upp och koppla av Konferensen hålls på Lugnet I Falun. En konferens om fritid, kultur och rekreation för personer med funktionsnedsättning. Temat handlar

Läs mer

Greenchem. Speciality Chemicals from Renewable Resources. Hållbar produktion och bioteknik

Greenchem. Speciality Chemicals from Renewable Resources. Hållbar produktion och bioteknik Greenchem Speciality Chemicals from Renewable Resources Hållbar produktion och bioteknik Paradigmskifte för svensk kemiindustri? Det finns många skäl, såväl miljömässiga som ekonomiska, till att intresset

Läs mer

MILJÖANPASSAD LOGISTIK

MILJÖANPASSAD LOGISTIK EXTERNAL MILJÖANPASSAD LOGISTIK Transportutmaningen 2019-05-08 Janina Gröhn, Sustainability SE Freight Transportutmaningen Göteborg 2019-05-08 Våra Globala mission - ZERO EMISSION 2050 Fyra mål på vägen

Läs mer

I Kundens Huvud Berghs School of Communication

I Kundens Huvud Berghs School of Communication I Kundens Huvud En utbildning i kommunikation, varumärken, marknad och kreativitet. Presenteras av Zellout Reklambyrå i samarbete med Berghs School of Communication Se till att vara där affärerna avgörs.

Läs mer

Redovisningsblankett Naturväktarna EKO

Redovisningsblankett Naturväktarna EKO Redovisningsblankett Naturväktarna EKO Datum för undersökningen: Kontaktperson: Klass/grupp: Redovisa gärna era undersökningsresultat till Naturväktarnas hemsida: www.naturvaktarna.wwf.se Tyvärr kan vi

Läs mer

NYHETSBREV 2011 # 2. Convention Bureau

NYHETSBREV 2011 # 2. Convention Bureau NYHETSBREV 2011 # 2 Lite klarare luft, lite starkare färger och en härlig energi efter sommarens ledighet. Hoppas att ni också känner så nu när hösten närmar sig. Efter sommarens många möten med vänner

Läs mer

TILL KEMILÄRARE SOM VILL MÖTA FRAMTIDEN I SKOGSINDUSTRIERNAS HÖSTFORTBILDNING 2008

TILL KEMILÄRARE SOM VILL MÖTA FRAMTIDEN I SKOGSINDUSTRIERNAS HÖSTFORTBILDNING 2008 TILL KEMILÄRARE SOM VILL MÖTA FRAMTIDEN I SKOGSINDUSTRIERNAS HÖSTFORTBILDNING 2008 Södra Cell Värö 28-29 oktober 2008 Kommentarer från tidigare fortbildningar Några kommentarer från deltagarna 2007 på

Läs mer

TILL LÄRARE SOM UNDERVISAR PÅ TEKNIK- ELLER ELPROGRAMMET OCH VILL MÖTA FRAMTIDEN I SKOGSINDUSTRIERNAS SOMMARFORTBILDNING 2009

TILL LÄRARE SOM UNDERVISAR PÅ TEKNIK- ELLER ELPROGRAMMET OCH VILL MÖTA FRAMTIDEN I SKOGSINDUSTRIERNAS SOMMARFORTBILDNING 2009 TILL LÄRARE SOM UNDERVISAR PÅ TEKNIK- ELLER ELPROGRAMMET OCH VILL MÖTA FRAMTIDEN I SKOGSINDUSTRIERNAS SOMMARFORTBILDNING 2009 Karlstad 16 17 juni 2009 Välkommen till Skogsindustriernas fortbildning för

Läs mer

Tidtabell, priser och information.

Tidtabell, priser och information. Sommar 2013 Tidtabell, priser och information. Ängelholm/Helsingborg Stockholm City/Bromma och Visby. Halmstad Stockholm City/Bromma. 3/6 11/8-13 Ängelholm/Helsingborg Mora/Sälen. 22/12-13 6/4-14 NÄRPRODUCERADE

Läs mer

Fjärrvärmedagarna. 13-14 april 2011. Ronneby Brunn, Ronneby

Fjärrvärmedagarna. 13-14 april 2011. Ronneby Brunn, Ronneby Fjärrvärmedagarna 13-14 april 2011 Ronneby Brunn, Ronneby PROGRAM Tisdagen den 12 april Drop in 19.00-20.00 Mingelkväll med mat, dryck och aktivitet. PROGRAM Onsdagen den 13 april 09.05 Buss från tågstation

Läs mer

- INBJUDAN - POST SM KUBB

- INBJUDAN - POST SM KUBB - INBJUDAN - POST SM KUBB 08 23 08 norrköping Mitt under strålande varma festliga augustifest-dagar i Norrköping är vi nu beredda att ta emot Er, kära kollegor till ännu ett underbart arrangemang, kanske

Läs mer

Att välja framtid. Familjecentralen som unik arena för jämlik hälsa och social hållbarhet

Att välja framtid. Familjecentralen som unik arena för jämlik hälsa och social hållbarhet Inbjudan 19-20 maj 2015 Svenska Mässan i Göteborg Nationell familjecentralskonferens Att välja framtid 15 år med Föreningen För Familjecentralers Främjande Årets konferens uppmärksammar familjecentralens

Läs mer

Utredarforum 2011. Effektivt utredningsarbete med kvalitet, integritet och genomslag ÖVER 800 NÖJDA DELTAGARE!

Utredarforum 2011. Effektivt utredningsarbete med kvalitet, integritet och genomslag ÖVER 800 NÖJDA DELTAGARE! ÖVER 800 NÖJDA DELTAGARE! Utredarforum 2011 Inbjudan till konferens i Stockholm den 2-3 februari 2011 FÖRELÄSARE Tina J Nilsson Lena Björck Hans Bäckström Finansinspektionen Bengt Germundsson Markaryd

Läs mer

NYCKELTAL FÖR EFFEKTIV PRODUKTION

NYCKELTAL FÖR EFFEKTIV PRODUKTION inbjudan till konferens i Stockholm den 15-16 mars 2010 TALARE Key note speaker Jan Olhager Professor, Linköpings Universitet Visiting Professor, Monash University Melbourne, Australia Per-Ola Post Production

Läs mer

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014!

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014! Gdj Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014! Datum: 17-18 maj 2014 Plats: IOGT-NTO, Vattentorget i Växjö Snart är det åter dags för lokalföreningar, distrikt och regionkontor att mötas

Läs mer

Välkommen till Avfall Sveriges årsmöte i Piteå 1-2 juni 2010

Välkommen till Avfall Sveriges årsmöte i Piteå 1-2 juni 2010 Välkommen till Avfall Sveriges årsmöte i Piteå 1-2 juni 2010 Välkommen till Avfall Sveriges årsmöte 2010! Avfall Sveriges årsmöte är den naturliga mötesplatsen för alla, som är verksamma i avfallsbranschen.

Läs mer

"Rätt sagt på rätt sätt" retorik för kvinnor

Rätt sagt på rätt sätt retorik för kvinnor Antalet platser till seminariet är begränsat anmäl dig direkt "Rätt sagt på rätt sätt" retorik för kvinnor En av Sveriges bästa seminarieledare! Barbro Fällman är pedagog, författare och expert på området

Läs mer

Omvårdnad av demenssjuka i hemtjänsten

Omvårdnad av demenssjuka i hemtjänsten Utbildningsdag 30 mars 2010 Sundsvall Omvårdnad av demenssjuka i hemtjänsten - för hela hemtjänstpersonalen, enhetschefer och biståndsbedömare inom äldreomsorgen Finurliga tips och knep i vårdtagarens

Läs mer

Läsförståelsen sjunker dramatiskt. Kan vi göra något?

Läsförståelsen sjunker dramatiskt. Kan vi göra något? Läsförståelsen sjunker dramatiskt. Kan vi göra något? Läsförståelsen sjunker dramatiskt. Kan vi göra något? Många elever i den svenska skolan klarar av att lära sig läsa ordentligt på de vanliga sätten.

Läs mer