27 Kultur & Utbildning, Tertialrapport 2. att med godkännande lägga tertialrapport 2 till handlingarna

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "27 Kultur & Utbildning, Tertialrapport 2. att med godkännande lägga tertialrapport 2 till handlingarna"

Transkript

1 PROTOKOLL DATUM DIARIENR Nämnden för kultur, utbildning och friluftsverksamhet KN-KUS Kultur & Utbildning, Tertialrapport 2 Redovisades tertialrapport enligt bilaga. Nämnden beslutade att med godkännande lägga tertialrapport 2 till handlingarna Bilaga Tertialrapport 2 med bilagor Protokollsutdrag Akten Landstingsstyrelsen Box 314, Nyköping * besök Ö.Trädgårdsgatan 2 Tel: +46 (0) Fax: +46(0) e-post: diariet.kuf@dll.se

2 Kultur & Utbildning H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Marita Karlsson KN KUS För kännedom Nämnden Lednings- och verksamhetsstöd Verksamhetschefer Landstingsstyrelsen Tertialrapport 2, januari - augusti 2006 Sammanfattning Verksamheten följer i princip verksamhetsplanen för förvaltningen. Allmänkulturs verksamhet med bidrag, dans, film och mångkultur fortsätter enligt planerna. Utveckling av mångfaldspolicy för förvaltningen pågår. Länsbibliotek Sörmland har stärkt sitt stöd för ett bibliotek för mångfald. Arbetet med en biblioteksplan har påbörjats. Barns läsning, ökad tillgänglighet med hjälp av ny teknik samt Sörmlandslitteratur är satsningar denna period. Verksamheten vid Sörmlands museum följer väl planerna och har haft en god publikutveckling. Nya arenor för utställningar, pedagogik och program har utvecklats och samarbeten permanentats. Planeringen för om- och tillbyggnad av utställningshallen i Nyköping har fortsatt. Arbetet med ny utställning m m vid Stendörren samt i Katrineholm pågår. Ny biträdande chef har rekryterats. Antalet uppdrag inom alla sektorer har ökat. Verksamheten för Sörmlands Musik & Teater är stabil. Kulturrådet har gett institutionen en utökad ram med uppdraget att även utveckla dansen i länet. Västmanland och Sörmland söker former för gemensam orkesterutveckling i Mälardalen. Musikteaterföreställningen planeras ha premiär januari Eskilstuna folkhögskola har nu all utbildning samlad under ett tak. Det ser ljust ut avseende antalet sökande. Det medför att skolan fyller uppställda mål från landstinget och att kostnaderna för den ordinarie verksamheten täcks. Åsa folkhögskola har under hösten fått en minskad verksamhet. Ekonomiskt kännbara är bortfall av Saga-verksamhet (statlig aktivitetsgaranti för arbetslösa), KY-utbildning, konferensverksamhet och vandrarhemsverksamhet. Namn: Titel: Telefon (Direkt): Mobil: Marita Karlsson Ekonomi- och stabschef E-post: Besöksadress: Postadress: marita.karlsson@dll.se Ö trädgårdsg 2, Box Nyköping Fax: Telefon (Växel): E-post (Landstinget): diariet.kuf@dll.se ORG NR H:\Nämnden\2006\09 Sept\27 Tjänsteutlåtande Tertial.doc Utskriftsdatum: :57 Sidan 1(7)

3 Från och med 1 september har verksamheterna Öknaskolan och Nynäs/Hedlandet ett gemensamt sammanhållande organisationsnamn, Sörmlands Naturbruk. Båda organisationsnamnen Öknaskolan och Nynäs behålls. Skolan har aldrig tidigare haft så många studerande som nu, 273 årsstuderande. Skolans arbete med att utvecklas som en resurs för Landstingets rehabiliteringsinsatser fortsätter året ut. En plan för intern kontroll av bl a redovisningen är utarbetad och följs. Våra folkhögskolor riskerar negativa resultat. Eskilstuna p g a flyttkostnader, Åsa p g a minskat antal elever. Öknaskolan har detta år fler elever än förväntat, vilket ger ett ekonomiskt överskott. Vår prognos för ekonomin är ett positivt resultat om 300 kkr. Det kan jämföras med budgeten -700 kkr. Den framskjutna premiären för musikteaterföreställningen medför att den negativa budgeten om -700 kkr som avser föreställningens förproduktion inte utnyttjas Analys och kommentar Verksamhetsperspektiv Allmänkultur Utbetalning av stöd till kultur och ungdomsorganisationer samt ordförandebeslut om stöd allmänkultur fortgår enligt fastställd plan. Det gäller även arbetet enligt verksamhetsplan/handlingsplaner för verksamheterna dans, film och mångkultur. Som en del i ett SIDA arbete kring rörlig bild i skolan, reste två personer från Film i Sörmland tillsammans med representanter från Svenska Filminstitutet och Filmcentrum till Vietnam i skiftet maj juni. Arbetet med förvaltningens mångfaldspolicy fortsätter. Policyn ska färdigställas under året. Dans i Sörmland har i samarbete med Föreningen Världskultur och Parken Zoo genomfört en väst-afrikansk dag med bl.a. ett internationellt gästspel från Senegal på olika scener i Parken Zoo. Det lyckade resultatet har medfört diskussioner med Parken Zoo om utökade samarbeten till En grupp med kulturombud från Eskilstunas största invandrarföreningar har bildats i samarbete med Eskilstuna Kultur och integrationsrådet i Eskilstuna kommun. ORG NR H:\Nämnden\2006\09 Sept\27 Tjänsteutlåtande Tertial.doc Utskriftsdatum: :57 SID 2(7)

4 Länsbibliotek Sörmland Länsbibliotek Sörmland har under perioden försökt stärka sitt stöd för ett bibliotek för mångfald. Mångkulturåret 2006 har naturligtvis påverkat verksamheten, men att stödet ökar är ett önskemål från länets bibliotek. Länsbiblioteket har påbörjat arbetet med en biblioteksplan för landstinget. Barns läsning, ökad tillgänglighet med hjälp av den nya tekniken samt Sörmlandslitteratur är andra delar av verksamheten denna period. Nätverksmöten för gymnasiebibliotekarier, barnbibliotekarier, bibliotekschefer och med sjukhusbibliotek har genomförts. Länsbiblioteket har fått tillstånd att ladda ner talböcker via webben från Talboks- och punktskriftsbibliotekets digitala arkiv. Nedladdningen har påbörjats med ett tiotal titlar. Sörmlands Musik & Teater Grunduppdraget att nå alla unga mellan 5-15 år med scenkonst fortgår enligt planerna. Uppdraget är unikt i landet. Arbetsformen är stabil och sker i tät samverkan med länets alla skolor/kommuner. Ett projekt som grundas på texter från unga skribenter i länet har genomförts. Ett manus har utvecklats tillsammans med ungdomar under en veckas skrivarläger på Åsa folkhögskola. Föreställningen som heter Akvarium har premiär våren Institutionen försöker även vidga arbetsfältet till den vuxna publiken och söker dessutom former för samverkan med och mellan kulturaktiva i länet. Ett angeläget mål är att nå gymnasieskolorna. En av produktionerna har erbjudits dessa under våren och intresset har varit gediget. Det är också angeläget att söka samarbetsformer med andra län, framförallt i Mälardalen. Samarbete finns med Örebro, Västmanland och Dalarna i en rad utvecklingsprojekt kring konsertproduktion, uppbyggandet av orkesterverksamhet samt utveckling av arrangörsskap. Tillsammans med Riksteatern utvecklades under perioden ett samarbete kring dramaturgiska frågor under namnet nationella.dramaturgiatet. Verksamheten turnerar dagligen över hela länet. Ett stort arbete läggs ner på att finna ändamålsenliga repetitionslokaler för musikteaterföreställningarna och det finns ett gott samarbete med länets kommuner i denna fråga. Trots det är det svårt att finna lokaler i länet som kan godkännas ur ett arbetsmiljöperspektiv. Under denna period har dock repetitioner genomförts i gamla Konstmuseets lokaler i Eskilstuna, vilket avsevärt har underlättat och förenklat för produktionsteamen. ORG NR H:\Nämnden\2006\09 Sept\27 Tjänsteutlåtande Tertial.doc Utskriftsdatum: :57 SID 3(7)

5 Sörmlands museum Verksamheten har följt planerna och haft en positiv publikutveckling. Utställningsverksamheten har verkat både på etablerade arenorna och på helt nya. Samarbetet med Parken Zoo i Eskilstuna ser ut att bli permanent då båda parter funnit det positivt. Museets nya utställningsarena, Sörmlands museum på hjul, i en ombyggd husvagn som placeras överallt i länet - på gator och torg, badplatser, skolgårdar - har blivit en succé. Museet planerar nu fler husvagnar. Planering av verksamhet på Stendörren på temat människan och havet har fortsatt och arkitekttävling har utlysts. Arbetet bedrivs i samarbete med länsstyrelsen, Naturvårdsverket och Stockholms universitet Den pedagogiska verksamheten för och med barn och unga i och utanför skolan har utvecklats. Bl a når museet idag fler högstadie- och gymnasieklasser än tidigare, t ex ca tusen elever som kom för samtal i utställningen Krig och fred om forna Jugoslavien. Många utnyttjar de uppskattade fria bussresorna. Även skolverksamheten i Katrineholm och Eskilstuna har varit väl utnyttjad. Tre nya studielådor har framställts i flera exemplar om stenåldern, om bronsålder och om finska krigsbarn. Studielådorna blir allt mer efterfrågade. Historien i Sörmland utvecklas vidare enligt uppdraget. De dramatiserade visningarna av Historien längs ån i Nyköping med sommararbetande ungdomar har nu etablerats. I Katrineholm har projektet gått in i nytt skede med planering av nya skyltar, ny utställningslokal i ett gammalt skyddsrum och mer omfattande pedagogisk verksamhet. I Vingåker har planeringsarbetet inletts med insamling och dokumentation. Bland annat görs försök med insamling som museipedagogisk metod då barn och unga deltar i att skriva sin historia. Avtal med Strängnäs har gjorts kring projekt i Åker. I Flens kommun fortsätter samarbetet och planeras för ev flytt av Malmahedsmuseet. Katrineholms kommun har lämnat museet uppdrag att utreda framtida verksamhet vid Vrå stenåldersboplats. Museet har också iordningsställt utställningsrum på St Djulö på uppdrag av kommunen. I Nyköping har ett pilotarbete kring museet som månghistorisk mötesplats inletts bland annat genom ett antal mångkulturella samtal kring teman som religion, barnuppfostran, traditioner mm samt en bosnisk och en somalisk afton. All verksamhet sker i samverkan med olika grupper av invandrare. Satsningen på att dokumentera migrationen har fortsatt med minnesinsamlingen som mött god respons. Det gäller också hela dokumentationsprojektet Moderna historien om efterkrigstiden. Den statliga satsningen på uppordning och tillgängliggörande av bl a museisamlingar, det s k Access-projektet, har möjliggjort sex projektanställda. De arbetar alla med material från efterkrigstiden. ORG NR H:\Nämnden\2006\09 Sept\27 Tjänsteutlåtande Tertial.doc Utskriftsdatum: :57 SID 4(7)

6 Arbetet med en modern hemsida har startats på allvar under året. Arbetet med planering för ev om- och tillbyggnad av utställningshallen i Nyköping har varit omfattande under perioden. Implementeringen av det digitala planeringssystemet pågår. Nya IT-rutiner för ekonomisk redovisning av arkeologiska och byggnadshistoriska uppdrag har också köpts, liksom nya rutiner för butik och förlag. Uppdragsvolymen inom arkeologi och kulturmiljövård är fortsatt stor. Byggnation av nya kontorsrum pågår i Åhuset. Ny biträdande länsmuseichef har rekryterats. Eskilstuna folkhögskola Antalet sökande till långa kurser ht 2006 är totalt sett fler än förväntat och kö finns till flera av dem. En omfördelning av kurser på konstlinjen har gjorts under sommaren för att täcka det minskade antalet sökande till konstlinjen, fördjupning. Normalt söker en hög andel deltagare från konstlinjen, bas till konstlinjen fördjupning. Beroende på allt stök kring flytten från gamla till nya lokaler mitt under vårterminen har flertalet deltagare valt andra utbildningsanordnare. Totalt sett kommer antalet deltagarveckor som vi har i uppdrag från landstinget att genomföras. Till höstterminen 2006 stod lokalerna i Munktellstaden klara för att ta emot i nya ändamålsenliga lokaler. Inspring har genomförts. En officiell invigning genomförs i oktober. Åsa folkhögskola Folkhögskolan har invigt sina nya lokaler i Katrineholm. Kurserna har startat i de nya lokalerna fr o m augusti. Det har medfört stora förbättringar av arbetsmiljön för elever och personal. Extrakostnaderna för flytten i Katrineholm har hittills varit små. Den goda elevtillströmningen som prognostiserades vid förra tertialet har inte kunnat nås. Verksamheten har fått vidkännas minskningar av antalet kurser och elever. Bortfallen är ekonomiskt kännbara när det gäller Sagaverksamheten (statlig aktivitetsgaranti), KY-utbildning, konferensverksamhet och vandrarhemsverksamhet. En lång kurs, skrivarkursen, är inställd. Många sommarkurser har ställts in p g a för lågt deltagarantal och flera andra kurser ligger på för lågt deltagarantal. Skolan kommer dock att med marginal klara det beting som finns mot Folkbildningsrådet. Skolan pekar särskilt på den lediga resurs för Saga-verksamheten på ca 340 deltagarveckor, som Arbetsförmedlingen inte har utnyttjat. Bortfallet medför drygt 500 kkr i minskade intäkter. ORG NR H:\Nämnden\2006\09 Sept\27 Tjänsteutlåtande Tertial.doc Utskriftsdatum: :57 SID 5(7)

7 Vandrarhemsverksamheten har denna sommar utvecklats åt rätt håll, men tyvärr alldeles för sakta. Målet är inte nått. Sörmlands Naturbruk Från och med 1 september har verksamheterna Öknaskolan och Nynäs/Hedlandet ett gemensamt sammanhållande organisationsnamn Sörmlands Naturbruk. Båda begreppen Öknaskolan och Nynäs behålls och marknadsförs under var sin logga och hemsida. Aldrig tidigare har Öknaskolan haft så många studerande som idag. Det finns 93 elever i årskurs 1 naturbrukprogrammet samt 4 elever i gymnasiesärskolans årskurs 1. I hela gymnasieskolan är det totalt 252 elever och i den nya KY utbildningen Trädgårdsmästare med inriktning mot miljö, hälsa och entreprenörskap har skolan 21 studerande, d v s 273 årsstuderande. Antal årselever överskrider därmed budget. Arbete med att söka ytterligare en KY utbildning pågår. Ett stort arbete pågår med att utforma den nya gymnasieskolan på Öknaskolan från och med hösten Nämnden har beslutat att Öknaskolan skall erbjuda samtliga inriktningar inom naturbruksprogrammet; Odling och gröna miljöer, Djurhållning samt Skog och vatten. Öknaskolan har deltagit i utbildningsmässan i Nyköping, Barnens Nynäs samt Jakt- och viltmässan på Tullgarn. Öppet Hus kommer att genomföras samtidigt som DM i plöjning. Skolan har uppmärksammats dels av Landstinget Sörmland, som tilldelade Öknaskolan ett miljöstipendium och dels av centerpartiet som har tilldelat skolan ett diplom Ivriga Bävrar. Kretsloppsprojektet utvecklas vidare genom att projektering av ett värmesystem för uppvärmning av Nynäs slott och ett par bostäder. Fortfarande kvarstår problem med för liten volym organiskt avfall från Nyköpings kommun. Det har medfört tillsammans med den först mycket torra sommaren och sedan blöta perioden i augusti att spannmålsskördarna är mycket dåliga. Personalperspektiv Antalet anställda är 269, en ökning med två personer jämfört med motsvarande tidpunkt Förvaltningen har 18 nya visstidsanställda som arbetar med stöd av accessbidrag/plusjobb. Antalet sjukfrånvarodagar har minskat med 0,9 dagar per anställd under perioden. Antalet sjukskrivna mer än 90 dagar har däremot ökat med en person till 17 stycken. ORG NR H:\Nämnden\2006\09 Sept\27 Tjänsteutlåtande Tertial.doc Utskriftsdatum: :57 SID 6(7)

8 Andelen anställda utan sjukfrånvaro under ett år har ökat från 40 till 45 procent, vilket är positivt. Försöksverksamhet med att erbjuda rehabiliteringsarbetsplatser på Öknaskolan för långtidssjukskrivna inom landstinget påbörjades under 2005 och fortsätter året ut. Ekonomiperspektiv Intäkterna har ökat med 1,6 Mkr jämfört med perioden föregående år. Även kostnaderna är högre, 2,7 Mkr. Resultat efter finansnetto är 4,0 Mkr jämfört med 5,1 tertial Våra folkhögskolor riskerar negativa resultat. Eskilstuna p g a flyttkostnader, Åsa p g a minskat antal elever. Öknaskolan har detta år fler elever än förväntat, vilket ger ett ekonomiskt överskott. Vår prognos för ekonomin är ett positivt resultat om 300 kkr jämfört med budgeten -700 kkr. Den framskjutna premiären för musikteaterföreställningen medför att den negativa budgeten om -700 kkr avseende föreställningen inte utnyttjas Få investeringar är genomförda ännu, men arbete pågår med genomförandet. Budgeten är 4 Mkr, varav 0,5 Mkr avser konst. KULTUR & UTBILDNING Bertil Larsson Förvaltningschef Bilagor Resultaträkning Balansräkning Investeringsspecifikation Mått Rapportering av uppdrag ORG NR H:\Nämnden\2006\09 Sept\27 Tjänsteutlåtande Tertial.doc Utskriftsdatum: :57 SID 7(7)

9 Chvk04 Rapportering 2006 Förvaltning: Kultur & Utbildn Sörmland Spec resultaträkning Period: Januari - augusti 2006 (tkr) Perioden Helår Utfall Utfall Budget Prognos Utfall Verksamhetens intäkter LS uppdragsersättning, kultur Statsbidrag, kultur Övriga intäkter, kultur LS uppdragsersättning, utbildning Statsbidrag, utbildning Övriga intäkter, utbildning LS uppdragsersättning, friluftsverksamhet Övriga intäkter, friluftsverksamhet LS uppdragsersättning, organisationsbidrag Summa verksamhetens intäkter Verksamhetens kostnader Kostn för arbetskraft (kkl 4) Lokalhyreskostn inkl media Interkommunala ersättningar Länsbiblioteksverksamhet Bidrag Övriga kostnader Summa verksamhetens kostnader Avskrivningar maskiner och inventarier Avskrivningar byggnader Verksamhetens nettoresultat Finansiella intäkter Finansiella kostnader Resultat efter finansnetto Förändring av eget kapital Intäkter per kundgrupp Landstinget Sörmland: Uppdragsersättning Landstinget Sörmland: Övrigt Andra landsting Statliga myndigheter Primärkommuner Företag och organisationer Privatpersoner Summa

10 Rapportering 2006 Chvk04 Balansräkning Förvaltning: Kultur & Utbildn Sörmland Period: Januari - augusti 2006 (tkr) Perioden Helår Utfall Utfall Budget Prognos Utfall TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar Imateriella tillgångar Byggnader Mark och markanläggningar Pågående ny-, till- eller ombyggnad 0 IT Övr maskiner och inventarier Konst Aktier och andelar Långfristiga fordringar 0 Summa anläggningstillgångar Omsättningstillgångar Varulager Kortfristiga fordringar Kassa/Bank Summa omsättningstillgångar SUMMA TILLGÅNGAR EGET KAP, AVSÄTTN, SKULDER Eget kapital Eget kapital därav årets resultat därav särskilt avsatta medel Summa eget kapital Avsättningar Underhållsfonder Ökna o friluftsverksamhet Avsatt till ersättningsreserv LÖF Summa avsättningar Långfristiga skulder Checkkredit (I) Långfristiga skulder

11 Chvk04 Rapportering 2006 Investeringsspecifikation Förvaltning: Kultur & Utbildn Sörmland Period: (tkr) Perioden Helår Utfall Utfall Budget Prognos Utfall INVESTERINGAR Imateriella tillgångar Byggnader 25 Mark och markanläggningar Pågående ny-, till- eller ombyggnad IT Landstingshjälpmedel (endast Hjälpm.nämnden) Övriga maskiner och inventarier Konst Delsumma Hjälpmedel avseende kommun/annan huvudman "Externa" byggnader Delsumma SUMMA INVESTERINGAR FÖRSÄLJNINGAR Byggnader Mark och markanläggningar IT Övriga maskiner och inventarier 229 Konst SUMMA FÖRSÄLJNINGAR UTRANGERING Typ av anläggningstillgång: Januari - augusti Övriga maskiner och inventarier 329 SUMMA UTRANGERING NYLEASING

12 27_Bilaga 1 Rapportering 2006 Förvaltning: Kultur & Utbildn Sörmland VERKSAMHETSMÅTT UTBILDNING Andel extern finansiering - Eskilstuna folkhögskola - Åsa folkhögskola - Öknaskolan Antal elevveckor, folkhögskolor totalt - varav Eskilstuna folkhögskola - varav Åsa folkhögskola - varav långa kurser - varav Eskilstuna folkhögskola - därav allmän linje - varav Åsa folkhögskola - därav allmän kurs - varav korta kurser - varav Eskilstuna folkhögskola - varav Åsa folkhögskola Antal elevveckor, Öknaskolan - varav naturbruksprogrammet - varav särskolan - varav komvux - varav KY-utbildning Andel elever med godkänt slutbetyg - naturbruksprogrammet Andel elever som slutfört utbildn (långa kurser), % - Eskilstuna folkhögskola - Åsa folkhögskola KULTURKONSULENTVERKSAMHET Antal elever nådda av filmverksamheten MUSIK OCH TEATER Andel extern finansiering, % Skolföreställning musik - antal produktioner - antal föreställningar Offentliga konserter - antal produktioner - antal föreställningar - antal besökare Skolföreställningar teater o dyl - antal produktioner - antal föreställningar - antal besökare Mått - verksamhet, ekonomi Period: Januari - augusti Perioden Helår Utfall Utfall Budget Prognos Utfall

13 27_Bilaga 1 Rapportering 2006 Mått - verksamhet, ekonomi Förvaltning: Kultur & Utbildn Sörmland Period: Januari - augusti Perioden Helår Utfall Utfall Budget Prognos Utfall Offentliga föreställningar teater o dyl - antal produktioner - antal föreställningar - antal besökare Antal kulturupplevelser/elev och år Antal föreställningar i vården Teaterstöd t fria grupper i länet, kr Musikstöd t organisationer i länet, kr MUSEIVERKSAMHET/UTSTÄLLN. Andel extern finansiering, % Utställningar, antal besökare - därav Konsthall-Nyköpingshus - varav barn/ungdomar - därav övriga länet - därav vandringsutställningar Arkiv/bibliotek, antal besökare Visningar/program, antal besökare - därav barn/ungdomar Kulturhist. exkursioner, antal deltagare - därav barn/ungdomar Studielådor, antal utlåningar Kurser/föreläsningar, antal program Kurser/föreläsningar, antal deltagare FRILUFTSVERKSAMHET Bostäder - antal bostäder - antal uthyrda - uthyrningsgrad Båtplatser - antal båtplatser - antal uthyrda - uthyrningsgrad Camping - antal campingnätter EKONOMISKA MÅTT Soliditet, % 59% 54% 0% 0% 42% Andel lokalhyra av verks kostn Osäkra fordringar, tkr

14 27_Bilaga 1 Rapportering 2006 Mått - Personal Förvaltning: Kultur & Utbildn Sörmland Period: Januari - augusti Perioden Helår Utfall Utfall Budget Prognos Utfall ARBETAD TID Arbetad tid (1 000 tim) 226,0 233,4 368,0 - varav övertid/fyllnadstid (1 000 tim) 5,5 5,6 9,7 - varav övertid/fyllnadstid (%) 2,4% 2,4% 0,0% 0,0% 2,6% - varav timtid (1 000 tim) 15,6 17,0 25,8 - varav timtid (%) 6,9% 7,3% 0,0% 0,0% 7,0% ANTAL ANSTÄLLDA Antal anställda (t v + visstid) Antal anställda omräknat till heltid 244,0 233,5 234,3 Antal timanställda 29,0 74 Antal visstidsanställda 66,0 40,0 43 Genomsnittlig sysselsättningsgrad (%) 91,0 88,8 Andel män (%) 35,0 38,6 PERSONALOMSÄTTNING Antal nyanställda i Lt (t v) omräknat till heltid 3,0 5,2 6,9 - % av antal anställda 1,1% 2,6% 0,0% 0,0% 3,4% Antal som lämnat Lt (t v) omräknat till heltid 3,6 7,1 12,2 - % av antal anställda 2,6% 3,0% 0,0% 0,0% 5,9% - varav på egen begäran omräknat till heltid varav ålderspension omräknat till heltid varav sjukersättning 2 4 omräknat till heltid varav särskild ålderspension omräknat till heltid - varav uppsagda omräknat till heltid - varav övrigt omräknat till heltid FRÅNVARO Frånvaro avseende perioden S:a frånvaro (dgr/anst) OBS! Exkl flex 65,6 59,8 89,3 - varav semester (dgr/anst) 24,3 24,5 30,3 - varav sjukfrånvaro (dgr/anst) 15,8 16,7 24,425,6 Frånvaro vid viss tidpunkt Antal långtidssjukskrivna > 90 dgr % av antal anställda 6,3% 6,0% 0,0% 0,0% 6,1% Antal långtidssjuka (> 90 dgr) sjukskrivna på deltid av sin tjänstgöringsgrad % av antal långtidssjuka (> 90 dgr) totalt 35,3% 37,5% 0,0% 0,0% 0,0% Frånvaro avseende 12 månader Antal anställda m fler än 6 sjukfrånvarotillfällen % av antal anställda hela perioden 3,4 2,2 2,7 Antal nytillkomna fall m sjukfrånvaro > 28 dgr 21,0 19,0 23,0 - % av antal anställda hela perioden 8,9 7,3 8,7 Antal anställda utan sjukfrånvaro % av antal anställda hela perioden 44,7 39,5 40,1

15 27_Bilaga 1 Rapportering 2006 Mått - miljö Förvaltning: Kultur & Utbildn Sörmland MILJÖMÅTT (avs Ökna m Nynäs) Antal miljöombud Antal övergripande miljömål (ISO14001) Antal detaljerade miljömål (ISO14001) Antal körda km med egen bil i tjänsten Antal körda km med hyrbil Antal körda km med verks egna bilar Har verks upprättat egen miljöpolicy? Har verks antagit eget miljöledn system? Total areal skog Areal skog, brukad m miljöanp metod Total areal jordbruksmark Areal jordbr mark, brukad m miljöanp metod Tot mängd kemiska bekämpn medel - varav ogräsmedel - varav insektsmedel - varav svampbekämpningsmedel Tot mängd biologiska bekämpn medel Period: Januari - augusti Perioden Helår Utfall Utfall Budget Prognos Utfall

16 Avrapportering Uppdrag Kultur & Utbildning Verksamhetsperspektiv Uppmärksamma mångkulturåret 2006 och stimulera insatser inom området. Fortsätta söka samarbetsformer med länets kommuner och övriga aktörer inom kulturområdet samt med grannlänen. Fortsätta utveckla konkreta samarbeten mellan Kultur & Utbildning och landstingets övriga verksamheter. Bredda samarbetet och erfarenhetsutbytet mellan länets kulturkonsulenter inom ramen för ett nätverk. Stödja mångkulturprocesser inom landstingets olika verksamheter. Prioritera och fortsätta uppmärksamma den sverigefinska dimensionen i länet. I samarbete med lokala, regionala och nationella samarbetspartners bygga en stark infrastruktur för lärande på alla nivåer. Vidareutveckla museets regionala roll med publika satsningar och samarbeten och med särskild satsning på samtidshistoria. Successivt förnya Konsthallen och basutställningarna på Nyköp- Aktiviteter pågår inom flera verksamheter med syfte att det ska vara ett långsiktigt arbete. Mångkulturkonsulenten arbetar med en mångkulturpolicy för förvaltningen. Ingår naturligt i verksamheten för flera verksamheter, bl a Sörmlands museum och Sörmlands Musik & Teater (orkesteruppbyggnad, byten av produktioner samt flerlänsövergripande samarbeten kring arrangörsfrågor och dramatiska texter).. Rehabiliteringsprojekt pågår inom Ökna på uppdrag av Ledningsoch verksamhetsstöd. Lokalerna inom framför allt Åsa folkhögskola i Sköldinge används av fler verksamheter. Ett nätverk är bildat och träffas två till tre gånger per år. Pågår enligt plan. Mångkulturplan för förvaltningen presenteras under året. Pågår enligt plan, bl a genom samarbete med Finska föreningen i Torshälla och Högskolan i Eskilstuna. Pågår fortlöpande. Pågår, se tertialrapportens redovisning. Förslag på om- och nybyggnad har utarbetats. Kostnadskalkylering

17 Avrapportering Uppdrag ingshus. Pröva alternativa finansieringsformer för utbyggnad av ny cafeteria och hörsal. Fortsätta utvecklingen av länsteatern/musikteatern, så att den på sikt även kontinuerligt kan erbjuda ett utbud för vuxen publik. Planera en ny större föreställning inom Sörmlands Musik & Teater med spelperiod 2007 under förutsättning av extern medfinansiering. Säkerställa de ekonomiska förutsättningarna för Eskilstuna folkhögskola efter byte av lokaler. Bredda utbudet av eftergymnasiala utbildningar. Utveckla gymnasieutbildningens kvalitet inom ramen för en reformerad gymnasieskola. Rationalisera och utveckla jordbruket på Nynäs. Se över behovet av ekonomibyggnader på Nynäs. Utveckla redovisat idéprogram för Nynäs inom ramen för befintliga resurser. Efter genomförd kartläggning, baserad på programmet, vidta de åtgärder som Kultur och Utbildning är berörd av. (Handikappfrågor) Inom skolorna öka elevernas och personalens medvetenhet om miljöfrågorna för att få attitydförändringar till stånd. pågår. Finansiering ännu ej klar. Planeringen för musikteaterföreställning har påbörjats. Premiär troligen Gymnasiesatsning genomförd. Premiär och spelperiod har definierats. Premiären planeras till början av januari Spelperiod våren Viss osäkerhet finns fortfarande när det gäller uppdragsersättning för 2007, när de ökade lokalkostnaderna har full effekt. Ny ansökan görs till hösten för KY-utbildning med inriktning hästskötare trav inom Sörmlands naturbruk. Utvecklingsarbete pågår. Reformen kräver troligen både kompetensutveckling, vissa andra resurser samt förändringar inom nuvarande organisation. Pågår att skapa förutsättningar genom planerat ladugårdsbygge. Landstinget har tagit be slut att en ny ladugård byggs på Nynäs med målsättning att vara klar hösten Ladugården är projekterad, offertförfrågan pågår. I tidplanen är beräknat att markbyggnationerna är klara innan årsskiftet. Utveckling pågår års planering har redovisats vid nämndens junisammanträde. Allmän information/diskussion har genomförts på ledningsgruppsmöte. Planering av övriga kartläggningsåtgärder ska göras. Sörmlands museum har ett program som är integrerat i verksamheten. Utbildning har genomförts inom museet. Ingår som en naturlig del i verksamheten. Öknaskolan är miljöcertifierad. Eskilstuna folkhögskolas personal har genomgått

18 Avrapportering Uppdrag Genomföra förbättringar avseende transporter och energi för att minimera miljöbelastningen Lägga om jordbruket till ekologisk odling Aktivt delta i att utveckla en modell för styrning och uppföljning på alla nivåer som balanserar fastställda perspektiv. en halv dags miljöutbildning. Planering för fortsatt utbildning pågår. Planering pågår för att byta uppvärmning av Nynäs slott och några bostadshus, ev till biogas. Öknaskolans elever har kartlagt trafik som avser Öknaskolan. Ökna är genomfört och pågår inom Nynäs. Avvaktar centrala direktiv. Startar troligen under 2007 med en enhet. Personalperspektiv Aktivt arbeta för att minska ohälsotalen genom att systematiskt Deltagandet i Arbetsmiljö och Hälsa fortgår enligt planerna. arbeta med arbetsmiljöfrågor och att utveckla det förebyggande och rehabiliterande arbetet. Detta ska bl a göras genom att under planperioden delta i Programmet för Arbetsmiljö och Hälsa. Mot bakgrund av landstingets ekonomiska läge och pågående Överprövning av tjänster genomförs. omstrukturering, bidra till det landstingsövergripande omställningsarbetet, bl a genom att anställa och tillsätta vikariat med yttersta restriktivitet. Samtidigt ska åtgärder vidtas för att säkra en god personalförsörjning på såväl kort som lång sikt. I detta ligger även att personalen ska ges rätt kompetens med utgångspunkt från verksamhetens innehåll, uppdrag och utveckling. Under planperioden successivt se till att alla verksamhets- och 1:a Anmälningar görs fortlöpande när inbjudan kommer. linjechefer, som inte genomgått landstingets ledarskapsprogram, får göra detta. Se till att samtliga berörda chefer successivt får genomgå den landstingsgemensamma chefsutbildningen med fokus bland annat Anmälningar görs fortlöpande när inbjudan kommer. på

19 Avrapportering Uppdrag arbetsmiljö, etik, miljö, ekonomi och personalfrågor ur ett arbetsgivarperspektiv. Under 2006 implementera den reviderade samrådspolicyn, med hjälp av utarbetad landstingsövergripande modell, i syfte att utveckla dialog, inflytande och lärande på arbetsplatserna. I princip helt genomfört. Ekonomiperspektiv Anpassa verksamhetens arbete när investeringspolicyn fastställts. Internkontroll i enlighet med LS 112/05 Investeringspolicyn ej fastställd. Intern kontrollplan har utarbetats och kontroller pågår.

Tertialrapport januari - april 2007

Tertialrapport januari - april 2007 Kultur & Utbildning HANDLÄGGARE DATUM DIARIENR Marita karlsson 2007-05-23 KUS-KN 06-003 För kännedom Verksamhetschefer PA-konsult Nämnden för kultur, utbildning och friluftsverksamhet Tertialrapport januari

Läs mer

4 Jord och Skog, Verksamhetsberättelse 2005. Redovisades verksamhetsberättelse för Jord och Skog enligt bilaga.

4 Jord och Skog, Verksamhetsberättelse 2005. Redovisades verksamhetsberättelse för Jord och Skog enligt bilaga. PROTOKOLL DATUM DIARIENR Nämnden för kultur, utbildning och friluftsverksamhet 2006-02-08 KUS04 011 4 Jord och Skog, Verksamhetsberättelse 2005 Redovisades verksamhetsberättelse för Jord och Skog enligt

Läs mer

Årsredovisning för VOHJS nämnden 2011, Dnr VOHJS12-004

Årsredovisning för VOHJS nämnden 2011, Dnr VOHJS12-004 Årsredovisning för VOHJS nämnden 2011, Dnr VOHJS12-004 Version 120217 Årsredovisning för VOHJS nämnden 2011 Innehållsförteckning 1 Inledning 2 Nämndens uppdrag 3 Nämnden ansvarar för länets hjälpmedelsförsörjning

Läs mer

29/16 Uppföljning av ekonomi per april, Kultur & Utbildning

29/16 Uppföljning av ekonomi per april, Kultur & Utbildning Nämnden för kultur, utbildning och PROTOKOLLSUTDRAG SID 1(2) D A T U M D I A R I E N R 2016-06-02 KN-KUS16-0003-4 29/16 Uppföljning av ekonomi per april, Kultur & Utbildning Diarienummer: KN-KUS16-0003

Läs mer

Kultur & Utbildning, kvartalsrapport per september 2016

Kultur & Utbildning, kvartalsrapport per september 2016 TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(2) H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Marita Karlsson Stab (Kultur & Utbildning Sörmland) +46155247088 2016-10-19 KN-KUS16-0003-11 Ä R E N D E G Å N G M Ö T E S D A

Läs mer

Tertialrapport 2 2007. Regionsjukhuset Karsudden 641 96 Katrineholm Tel växel 0150-560 10 fax 0150-545 90 ORG NR 232100-0032 SID 2(10)

Tertialrapport 2 2007. Regionsjukhuset Karsudden 641 96 Katrineholm Tel växel 0150-560 10 fax 0150-545 90 ORG NR 232100-0032 SID 2(10) Regionsjukhuset Karsudden Tertialrapport 2 2007 1 Sammanfattning... 3 2 Analys och kommentarer... 4 2.1 Medborgar- patientperspektiv... 4 2.2 Verksamhetsperspektiv... 5 2.2.1 Vården... 5 2.2.2 Beläggning...

Läs mer

54/16 Kultur & Utbildning, kvartalsrapport per september 2016

54/16 Kultur & Utbildning, kvartalsrapport per september 2016 Nämnden för kultur utbildning och friluftsverksamhet PROTOKOLLSUTDRAG SID 1(1) D A T U M D I A R I E N R 2016-12-08 KN-KUS16-0003-13 54/16 Kultur & Utbildning, kvartalsrapport per september 2016 Behandlat

Läs mer

FÖRSLAG. 28 Åtagande styrtal 2011

FÖRSLAG. 28 Åtagande styrtal 2011 Nämnden för kultur, utbildning och friluftsverksamhet FÖRSLAG DATUM DIARIENR 2010-09-20 KN-KUS10-004 28 Åtagande styrtal 2011 Nämnden för kultur, utbildning och friluftsverksamhet beslut 1. Nämnden för

Läs mer

Älskas ätas - med levande djur på Nynäs Utställning och pedagogik i samverkan

Älskas ätas - med levande djur på Nynäs Utställning och pedagogik i samverkan Kultur & Utbildning TJÄNSTESKRIVELSE HANDLÄGGARE DATUM DIARIENR Lisbeth Åhlund, Karin Lindvall 2009-06-03 Nämnden för kultur, utbildning och friluftsverksamhet Älskas ätas - med levande djur på Nynäs Utställning

Läs mer

Landstingsstyrelsens beslut

Landstingsstyrelsens beslut Landstingsstyrelsen PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2010-03-30 LS-LED09-243 75 Landstingets konst, överföring av verksamhet och uppdragsersättning Landstingsstyrelsens beslut 1. Landstingsstyrelsen beslutar överföra

Läs mer

Nämndens verksamhetsberättelse 2014, Kultur & Utbildning - komplettering med rapport avseende intern kontroll

Nämndens verksamhetsberättelse 2014, Kultur & Utbildning - komplettering med rapport avseende intern kontroll TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(1) H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Marita Karlsson Stab (Kultur & Utbildning Sörmland) +46155247088 2015-03-31 KN-KUS14-003-19 Ä R E N D E G Å N G Nämnden för kultur,

Läs mer

Preliminär uppföljning av ekonomin för perioden januari - augusti

Preliminär uppföljning av ekonomin för perioden januari - augusti TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(3) H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Marita Karlsson Stab (Kultur & Utbildning Sörmland) +46155247088 2014-09-04 KN-KUS14-003-9 Ä R E N D E G Å N G Nämnden för kultur,

Läs mer

12/16 Kultur & Utbildning, kvartalsrapport januari - mars 2016

12/16 Kultur & Utbildning, kvartalsrapport januari - mars 2016 Nämnden för kultur, utbildning och friluftsverksamhet PROTOKOLLSUTDRAG SID 1(1) D A T U M D I A R I E N R 2016-04-21 KN-KUS16-0003-2 12/16 Kultur & Utbildning, kvartalsrapport januari - mars 2016 Diarienummer:

Läs mer

47/16 Kvartalsrapport september 2016 Dammsdal

47/16 Kvartalsrapport september 2016 Dammsdal Nämnden för kultur utbildning och friluftsverksamhet PROTOKOLLSUTDRAG SID 1(1) D A T U M D I A R I E N R 2016-12-08 KN-DAM16-0082-2 47/16 Kvartalsrapport september 2016 Dammsdal Diarienummer: KN-DAM16-0082

Läs mer

Tertialrapport nr 1 2008. för. Folktandvården Sörmland

Tertialrapport nr 1 2008. för. Folktandvården Sörmland Tertialrapport nr 1 2008 för Folktandvården Sörmland 1. Sammanfattning Folktandvården Sörmland är till för de många sörmlänningarna och vi skall var det självklara valet för dem Vi har sedan hösten 2007

Läs mer

Nämndens för kultur, utbildning och friluftsverksamhet beslut:

Nämndens för kultur, utbildning och friluftsverksamhet beslut: Nämnden för kultur, utbildning och friluftsverksamhet FÖRSLAG DATUM DIARIENR 2011-06-01 KUS-KN10-180 35 Samverkan mellan länsbiblioteken i Sörmland, Västmanland, Örebro och Stockholms län Nämndens för

Läs mer

Periodrapport Ekonomisk sammanfattning April

Periodrapport Ekonomisk sammanfattning April Periodrapport Ekonomisk sammanfattning April 2015 Ekonomi l Resultat januari april 37 mnkr (67mnkr) l Nettokostnadsökning 8,1 % (1,8 %) l Skatter och statsbidrag 4,7 % (4,9 %) l Helårsprognos 170 mnkr

Läs mer

Samordningsförbundet RAR i Sörmland

Samordningsförbundet RAR i Sörmland Samordningsförbundet RAR i Sörmland 1. Inledning RAR:s verksamhetsidé är att löpande erbjuda samverkansaktiviteter, processtöd samt utvärderingar som utarbetas gemensamt med medlemmarna. RAR ska stödja

Läs mer

Verksamhetsplan RAR 2012 Dnr RAR12-04

Verksamhetsplan RAR 2012 Dnr RAR12-04 Samordningsförbundet RAR i Sörmland 1. Inledning RAR:s verksamhetsidé är att löpande erbjuda samverkansaktiviteter, processtöd samt utvärderingar som utarbetas gemensamt med medlemmarna. Omfattningen styrs

Läs mer

Periodrapport Maj 2015

Periodrapport Maj 2015 Periodrapport Maj 2015 Ekonomi l Resultat januari maj -20 mnkr (26 mnkr) l Nettokostnadsökning 7,7 % (2,8 %) l Skatter och statsbidrag 4,5 % (5,3 %) l Helårsprognos 170 mnkr (246 mnkr) Omvärldsanalys I

Läs mer

Budgetunderlag för bedömningar avseende planeringsförutsättningarna

Budgetunderlag för bedömningar avseende planeringsförutsättningarna Kultur & Utbildning Bilaga 15/12 D A T U M D I A R I E N R 2012-03-13 KN-KUS12-003 Nämnden för kultur, utbildning och friluftsverksamhet Budgetunderlag för bedömningar avseende planeringsförutsättningarna

Läs mer

30 APRIL 2015 VILHELMINA KOMMUN

30 APRIL 2015 VILHELMINA KOMMUN 30 APRIL 2015 VILHELMINA KOMMUN VILHELMINA KOMMUN Kommunstyrelsen, 912 81 VILHELMINA Besöksadress: Förvaltningshuset, Torget 6 Växel: 0940-14 000 e-post: vilhelmina.kommun@vilhelmina.se KOMMUNINFORMATION

Läs mer

31 AUGUSTI 2014 VILHELMINA KOMMUN

31 AUGUSTI 2014 VILHELMINA KOMMUN 31 AUGUSTI 2014 VILHELMINA KOMMUN Kommunstyrelsen, 912 81 VILHELMINA Besöksadress: Förvaltningshuset, Torget 6 Växel: 0940-14 000 e-post: vilhelmina.kommun@vilhelmina.se KS 2014-10-01 KOMMUNINFORMATION

Läs mer

Delårsrapport 1 januari - 30 juni 2014

Delårsrapport 1 januari - 30 juni 2014 Datum 2014-08-29 ~~ ~, Antal sidor REGIONFÖRBUNDET JÖNKÖPINGS LÄN 1(2) Delårsrapport 1 januari - 30 juni 2014 Kommentarer till det ekonomiska utfallet Det ekonomiska utfallet för det första halvåret 2014

Läs mer

Katastrofmedicinskt Centrum

Katastrofmedicinskt Centrum Katastrofmedicinskt Centrum Kommentarer till helårsbedömningen period 10, år 2005. Ekonomi Trots minskat bidrag från landstinget med 600 tkr beräknas resultatet till minus 31 kr. Detta förklaras främst

Läs mer

DATUM Delårsrapport 1,2013. Behandlat av 1 Nämnden för kultur, utbildning och fiilufisverksamhet

DATUM Delårsrapport 1,2013. Behandlat av 1 Nämnden för kultur, utbildning och fiilufisverksamhet LANDSTINGET SORMLAND Nämnden för kultur, utbildning och filuftsverksamhet PROTOKOLL DATUM 20 13-05-02 DIARIENR KN-KUS13-001 2111 3 Delårsrapport 1,2013 Diarienummer: KN-KUS 12-1 69 Behandlat av 1 Nämnden

Läs mer

Landstingsstyrelsens beslut. Ärendebehandlingskommentar

Landstingsstyrelsens beslut. Ärendebehandlingskommentar Landstingsstyrelsen PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2010-08-31 LS-LED10-452 155 Kultursamarbetet i länet. Uppdragsersättning för kartläggning av nuläget Landstingsstyrelsens beslut 1. Landstingsstyrelsen bifaller

Läs mer

Delårsrapport jan - okt , Lunnevads folkhögskola

Delårsrapport jan - okt , Lunnevads folkhögskola www.lio.se Delårsrapport jan - okt 2009 563, Lunnevads folkhögskola Till Landstingsstyrelsen ENHETSCHEFENS REFLEKTION Folkbildningen, genom studieförbunden och folkhögskolorna, uppvisar fortsatt en imponerande

Läs mer

Kulturnämndens månadsrapport oktober 2014

Kulturnämndens månadsrapport oktober 2014 KUN -11-20 p 7 Enheten för administration och kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: -11-11 KUN /311 Handläggare: Monica Lagergren Jenny Vanhainen Kulturnämndens månadsrapport oktober 1 Förslag till

Läs mer

Delårsrapport Jan-okt 2009 Närsjukvården i centrala Östergötland

Delårsrapport Jan-okt 2009 Närsjukvården i centrala Östergötland Delårsrapport Jan-okt 2009 Närsjukvården i centrala Östergötland Till Landstingsstyrelsen ENHETSCHEFENS KOMMENTAR Måste tyvärr justera helårsbedömningen från minus 5 mkr till minus 10 mkr. Orsakerna är

Läs mer

Ledningsenheten 2005-10-28 1 (7) Landstingsfullmäktiges finansplan 2006 (08)

Ledningsenheten 2005-10-28 1 (7) Landstingsfullmäktiges finansplan 2006 (08) Ledningsenheten 2005-10-28 1 (7) Landstingsfullmäktiges finansplan 2006 (08) LANDSTINGET KRONOBERG 2005-10-28 2 (7) 1 Finansiella ramar Finansiering av tidigare beslutade driftkostnadsramar föreslås grundat

Läs mer

Periodrapport OKTOBER

Periodrapport OKTOBER Periodrapport OKTOBER 2013 l Resultat januari oktober -102 mnkr (219 mnkr) l Nettokostnadsökning 3,0 % (2,7 %) l Skatter och statsbidrag 2,3 % (3,3 %) l Helårsprognos -190 mnkr (136 mnkr) Omvärldsanalys

Läs mer

Delårsrapport jan-oktober 2009 Informationscentrum

Delårsrapport jan-oktober 2009 Informationscentrum Delårsrapport jan-oktober 2009 Informationscentrum 2009-11-27 sidan 2 av 3 Innehållsförteckning Enhetschefens reflektion 3 Bilagor HELÅRSBEDÖMNING RESULTATRÄKNING MM 2 2009-11-27 sidan 3 av 3 Till Landstingsstyrelsen

Läs mer

:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Miljönämnden 2019-09-13 11:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1908 1808 Verksamhetens intäkter 1 2 488 1 505 Verksamhetens kostnader 2,3-56 384-60 393 Avskrivningar och nedskrivningar

Läs mer

Ledningsstaben Annika Hjertkvist

Ledningsstaben Annika Hjertkvist Blankett 1 Ledningsstaben 2005-04-27 Annika Hjertkvist Resultaträkning Produktionsenhets chefens godkännande: - obs anges i tkr Finansieringsanalys 2005 Tillförda medel 2005 Landstingsbidrag Koncernbidrag

Läs mer

Halvårsrapport 1 januari -30 juni 2014

Halvårsrapport 1 januari -30 juni 2014 Halvårsrapport 1 januari -30 juni Nettoomsättningen uppgick till 3,1 MSEK (2,3) Rörelseresultatet blev -3,1 MSEK (-3,7) Rörelsemarginalen blev -102% (-154%) Periodens resultat efter skatt uppgick till

Läs mer

Budget 2013 Regional utveckling Utbildning

Budget 2013 Regional utveckling Utbildning Budget 2013 Regional utveckling Utbildning Vision För ett bra liv i ett attraktivt län Verksamhetsidé Genom kultur och kunnande, lust och lärande skapa ett rikt liv i en kreativ region Perspektiv med strategiska

Läs mer

Årsredovisning 2013 Årsredovisning 2013 Trafiknämnden

Årsredovisning 2013 Årsredovisning 2013 Trafiknämnden Årsredovisning 2013 Årsredovisning 2013 Trafiknämnden Produktionsenhetsnamnet fylls i här Dnr TN 2014 6 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Förvaltningsberättelse Ekonomiperspektivet 3 Ekonomisk redovisning Resultaträkning

Läs mer

Film i Väst AB Bokslutsdokument RR KF BR (tkr)

Film i Väst AB Bokslutsdokument RR KF BR (tkr) Film i Väst AB Bokslutsdokument RR KF BR (tkr) Redovisningen är upprättad enligt de anvisningar som lämnats från Västra Götalandsregionen. Anvisningarna bygger på kommunallagen, lagen om kommunal redovisning

Läs mer

Trafiknämndens verksamhetsplan 2013

Trafiknämndens verksamhetsplan 2013 2012-11-08 Dnr TN 2012-49 Trafiknämndens verksamhetsplan 2013 - årsbudget - 2012-11-12 INNEHÅLLSFÖRTECKNING _Toc340145143 Innehållsförteckning... 2 Bakgrund... 3 Årsbudget... 4 Bilaga 1: Resultaträkning,

Läs mer

Delårsrapport augusti 2014 Regionteater Väst AB 2014

Delårsrapport augusti 2014 Regionteater Väst AB 2014 Sida 1(12) Delårsrapport augusti 2014 Regionteater Väst AB 2014 1. Sammanfattning Volymen i verksamheten har ökat kraftigt det senaste året och fortsätter göra det under 2014 för att sedan plana ut under

Läs mer

Antal brukare som erhållit hjälpmedel

Antal brukare som erhållit hjälpmedel Antal brukare som erhållit hjälpmedel Barn respektive vuxna (oavsett hjälpmedlets grundansvar) De fyra senaste åren De fyra senaste tertialen 15000 10000 12880 13671 13938 11627 8000 7000 6000 5000 6648

Läs mer

Finansiella ramar Invånarantalet i kommunen som ligger till grund för de finansiella ramarna är 6720.

Finansiella ramar Invånarantalet i kommunen som ligger till grund för de finansiella ramarna är 6720. Dnr 9016/129.109 Budget 2017 och plan 2018 2019 Utdebitering Skattesatsen för år 2017 fastställs till kronor 23:15 per skattekrona God ekonomisk hushållning Finansiella mål Att de löpande intäkterna täcker

Läs mer

Landstingsstyrelsens beslut

Landstingsstyrelsens beslut Landstingsstyrelsen PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2006-09-25 LS-LED05-278 85 Gåva till personal och patienter, Kullbergska sjukhuset Landstingsstyrelsens beslut 1. En vinterträdgård byggs på Kullbergska sjukhuset

Läs mer

1(1) Diarienummer DNKS Datum. Ekonom. Skola. Regionstyrelsen. om hur

1(1) Diarienummer DNKS Datum. Ekonom. Skola. Regionstyrelsen. om hur TJÄNSTESKRIVELSE 1(1) Datum 2015 04 27 Diarienummer DNKS150140 Kultur i Halland Anne Conradsson Ekonom Driftnämnd för Kultur och Skola Uppföljningsrapport 1 Kultur i Halland Förslag till beslut Driftnämnden

Läs mer

Kompetensberedningens handlingsplan underlag för inriktningsbeslut

Kompetensberedningens handlingsplan underlag för inriktningsbeslut TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2014-10-20 Dnr Kompetensberedningens handlingsplan underlag för inriktningsbeslut Bakgrund Regionstyrelsen beslöt vid sammanträdet 2013-02-14 att tillsätta en beredning för kompetensfrågor

Läs mer

Arbetsutskottets förslag till beslut. Landstingsstyrelsens förslag. 1. Föreliggande förslag till yttrande godkänns.

Arbetsutskottets förslag till beslut. Landstingsstyrelsens förslag. 1. Föreliggande förslag till yttrande godkänns. Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2011-02-08 LS-LED11-768 22 Yttrande över remiss - Länstrafiken Mälardalen. Verksamhetsplan för Västmanlands, Södermanlands och Örebro län 2012-2014

Läs mer

Koncernens nyckeltal Kv 4 Kv 4 Helår Helår Omsättning, Mkr 91,1 86,8 313,2 283,9 Rörelseresultat, Mkr 12,2 10,8 34,9-30,9

Koncernens nyckeltal Kv 4 Kv 4 Helår Helår Omsättning, Mkr 91,1 86,8 313,2 283,9 Rörelseresultat, Mkr 12,2 10,8 34,9-30,9 Koncernens nyckeltal 2017 2016 2017 2016 Kv 4 Kv 4 Helår Helår Omsättning, Mkr 91,1 86,8 313,2 283,9 Rörelseresultat, Mkr 12,2 10,8 34,9-30,9 Rörelsemarginal, % 13,4 12,4 11,1 neg Resultat efter finansiella

Läs mer

Landstingsstyrelsens beslut

Landstingsstyrelsens beslut Landstingsstyrelsen PROTOKOLL 2006-06-19 LS-LED06-269 60 Omfördelning av investeringsramen för fastigheter 2006 Landstingsstyrelsens beslut 1. Landstingsstyrelsen godkänner omfördelning av medel ur 2006

Läs mer

Delårsrapport jan-okt , Resurscentrum L E A N

Delårsrapport jan-okt , Resurscentrum L E A N Delårsrapport jan-okt 2010 572, Resurscentrum L E A N 2010-11-23 sidan 2 av 4 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Produktionsenhetschefens reflektion 3 Ekonomiperspektivet 4 HELÅRSBEDÖMNING...

Läs mer

Delårsrapport januari juni 2010 2010-08-27

Delårsrapport januari juni 2010 2010-08-27 2010-08-27 Delårsrapport januari juni 2010 April Juni i sammandrag Nettoomsättningen uppgick till 5 705 (5 744). Rörelseresultatet uppgick till -564 (57). Rörelseresultatet efter finansiella poster och

Läs mer

Förvaltningsberättelse för Rekonstruktionscentrum i Östergötland 08/2005

Förvaltningsberättelse för Rekonstruktionscentrum i Östergötland 08/2005 Centrumchef 2005-09-20 Landstingsstyrelsen Förvaltningsberättelse för Rekonstruktionscentrum i Östergötland 08/2005 Vision: Rekonstruktionscentrum (RC) skall vara ett betydande regionalt kunskapscentrum

Läs mer

Uppdrags- beskrivning

Uppdrags- beskrivning Uppdrags- beskrivning Kultur och utveckling 2018 2020 REGION JÖNKÖPINGS LÄN Uppdragsbeskrivning 2018 2020 Kultur och utveckling Följande uppdragsbeskrivning har tagits fram för kultur och utvecklings regionala

Läs mer

Ekonomisk prognos Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden

Ekonomisk prognos Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Ekonomisk prognos 2019 Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Innehållsförteckning Sammanfattning...3 Ekonomisk utveckling under året...4 Budgetavvikelse...4 Verksamhetsmått...4 Analys av avvikelse i förhållande

Läs mer

12 Sörmlands museum, Utveckling av informationsverksamheten vid Stendörren. att godkänna den i bilagda program föreslagna verksamheten, samt

12 Sörmlands museum, Utveckling av informationsverksamheten vid Stendörren. att godkänna den i bilagda program föreslagna verksamheten, samt PROTOKOLL DATUM DIARIENR Nämnden för kultur, utbildning och friluftsverksamhet 2006-06-07 KN-KUS06-209 12 Sörmlands museum, Utveckling av informationsverksamheten vid Stendörren Redovisades tjänsteutlåtande

Läs mer

Rullande tolv månader.

Rullande tolv månader. Koncernens nyckeltal 2017 2016 2017 2016 2016 Kv 2 Kv 2 Jan-Juni Jan-Juni Helår Omsättning, Mkr 66,6 59,6 153,2 140,9 283,9 Rörelseresultat, Mkr 4,9 2,9 17,7 14,0-30,9 Rörelsemarginal, % 7,4 4,8 11,5 9,9

Läs mer

Tertialrapport 1/1 30/4. Fastställt av : Kommunfullmäktige Datum: 2015-06-17 Dnr: ATVKS 2015-00383 042

Tertialrapport 1/1 30/4. Fastställt av : Kommunfullmäktige Datum: 2015-06-17 Dnr: ATVKS 2015-00383 042 Tertialrapport 1/1 30/4 2015 Fastställt av : Kommunfullmäktige : 2015-06-17 Dnr: ATVKS 2015-00383 042 TERTIALRAPPORT Sida 3(15) Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse... 5 Resultat och balans...

Läs mer

Avtal 1 LÅNGSIKTIGT UPPDRAG

Avtal 1 LÅNGSIKTIGT UPPDRAG Avtal mellan Stockholms läns landsting genom kulturnämnden, nedan kallat landstinget, och den ekonomiska föreningen Stockholms Läns Blåsarsymfoniker (SLB), rörande driften av regional musikverksamhet i

Läs mer

Dnr2014-00048. Delårsrapport Januari-oktober 2014 Katastrofmedicinskt Centrum 2014-11-25. Bild

Dnr2014-00048. Delårsrapport Januari-oktober 2014 Katastrofmedicinskt Centrum 2014-11-25. Bild Delårsrapport Januari-oktober 2014 Katastrofmedicinskt Centrum Dnr2014-00048 2014-11-25 Bild Innehållsförteckning Produktionsenhetschefens reflektion 1 Fördjupad ekonomisk analys 2 Bilaga 1: Helårsbedömning

Läs mer

Delårsrapport vårdvalsverksamheten mars 2017

Delårsrapport vårdvalsverksamheten mars 2017 13 (22) Protokoll från Primärvårdsstyrelsen, 2017-04-24 28 Delårsrapport vårdvalsverksamheten mars 2017 Diarienummer PVV 2017-00019 Beslut 1. Primärvårdsstyrelsen godkänner delårsrapport mars 2017. Sammanfattning

Läs mer

Budget 2018 samt plan 2019 och Budget 2018, plan 2019 och 2020

Budget 2018 samt plan 2019 och Budget 2018, plan 2019 och 2020 Budget 2018, plan 2019 och 2020 Innehåll God ekonomisk hushållning i Storumans kommun 2018... 1 Resultat- och balansräkning... 2 Driftbudget... 3 Finansieringsanalys/Kassaflödesanalys... 4 God ekonomisk

Läs mer

Samordningsförbundet. Delårsrapport Samordningsförbundet Falköping/Tidaholm - 1 -

Samordningsförbundet. Delårsrapport Samordningsförbundet Falköping/Tidaholm - 1 - - 1 - Delårsbokslut samordningsförbundet Falköping/Tidaholm Margaretha Eriksson Delårsrapport 2009-01-01 2009-06-30 Falköping/Tidaholm - 2 - Inledning i Falköping/Tidaholm bildades den 1 april 2007 i enlighet

Läs mer

Verksamhetsplan för Kulturnämnden

Verksamhetsplan för Kulturnämnden Verksamhetsplan 1 (8) Datum 2014-09-01 KN Dnr. 2014/74 Verksamhetsplan för Kulturnämnden Inledning Kulturnämndens uppdrag är att driva kommunens stora kulturinstitutioner som Biblioteken, Kulturskolan,

Läs mer

Årsredovisning 2017 för Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd

Årsredovisning 2017 för Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd 8 (46) Protokoll från Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd, 2018-01-25 2 Årsredovisning 2017 för Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd Diarienummer HSNG 2018-00012 Beslut 1. Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd

Läs mer

Delårsrapport jan-okt 2009 Upphandlingscentrum

Delårsrapport jan-okt 2009 Upphandlingscentrum Delårsrapport jan-okt 2009 Upphandlingscentrum Vision MEDBORGAR FÖRNYELSE PROCESS MEDARBETAR EKONOMI PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET Strategier Framgångsfaktorer Nyckelindikatorer

Läs mer

I enlighet med RKR 22 ska Borås Stad upprätta en sammanställd delårsrapport.

I enlighet med RKR 22 ska Borås Stad upprätta en sammanställd delårsrapport. I enlighet med RKR 22 ska Borås Stad upprätta en sammanställd delårsrapport. Bolagen ska lämna RR och BR enligt nedan, korrekt periodiserade. Det är ett delårsbokslut som lämnas och då ska siffrorna spegla

Läs mer

Bilaga 2 Bokslutsdokument och noter

Bilaga 2 Bokslutsdokument och noter Sida 23(28) Bilaga 2 Bokslutsdokument och noter Bokslutsdokument RR KF BR Not Utfall Utfall Resultaträkning 1712 1612 Verksamhetens intäkter 1 119 194 89 192 Verksamhetens kostnader 2-5 213 230-5 026 834

Läs mer

Bokslutsdokument RR KF BR. Kommittén för rättighetsfrågor

Bokslutsdokument RR KF BR. Kommittén för rättighetsfrågor Bokslutsdokument RR KF BR 2015-09-16 11:16 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1508 1408 Verksamhetens intäkter 1 1 784 2 441 Verksamhetens kostnader 2-27 220-22 569 Avskrivningar och nedskrivningar 0 0

Läs mer

Detaljbudget 2016 Göteborgs botaniska trädgård

Detaljbudget 2016 Göteborgs botaniska trädgård Sida 1(7) Detaljbudget 2016 Göteborgs botaniska trädgård 1. Sammanfattning Göteborgs botaniska trädgård bidrar till det goda livet. Trädgården utgör ett av de största besöksmålen i Västsverige och dess

Läs mer

Delårsbokslut 2010 Januari - juni med helårsprognos

Delårsbokslut 2010 Januari - juni med helårsprognos 2010-08-24 Delårsbokslut 2010 Januari - juni med helårsprognos 2 Förvaltningsberättelse Sammanfattning Delårsbokslutet är en uppföljning av resultatet under januari-juni 2010 med helårsprognos. Kommunens

Läs mer

Förslag till årsredovisning 2010

Förslag till årsredovisning 2010 2011-02-17 1 (1) Kompetens- och arbetslivsnämnden Förslag till årsredovisning 2010 Dokumentet tas upp i KAN AU 110224 och i KAN 110311. Kompetens- och arbetslivsförvaltningen Anna Carlsson Nämndsekreterare

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting Landstingsradsberedningen i (i) SKRIVELSE 2016-10-12 Landstingsstyrelsen Delårsrapport 2016 för Skadekonto Föredragande landstingsråd: Torbjörn Rosdahl Ärendebeskrivning Skadekonto

Läs mer

Bokslutskommuniké 2013

Bokslutskommuniké 2013 Bokslutskommuniké 2013 Uppgifterna i bokslutskommunikén är preliminära och kan komma att ändras i den slutliga årsredovisningen. Landstingsstyrelsen och landstingsfullmäktige behandlar den slutliga årsredovisningen

Läs mer

Rullande tolv månader.

Rullande tolv månader. Koncernens nyckeltal 2017 2016 2016 Kv 1 Kv 1 Helår Omsättning, Mkr 86,6 81,4 283,9 Rörelseresultat, Mkr 12,7 11,1-30,9 Rörelsemarginal, % 14,7 13,7 neg Resultat efter finansiella poster, Mkr 12,2 10,9-31,8

Läs mer

MSEK, 1 september - 30 april 2013/2014 2012/2013. Nettoomsättning 15 994 17 236 Kostnader för sålda varor -15 141-16 370

MSEK, 1 september - 30 april 2013/2014 2012/2013. Nettoomsättning 15 994 17 236 Kostnader för sålda varor -15 141-16 370 Resultaträkningar Kommentarer till de första två tertialen, verksamhetsåret 2013/2014 Ackumulerat rörelseresultat efter 8 månader 55 MSEK (föregående år 13 MSEK) Stabila volymer och marknadsandelar Positiv

Läs mer

31 AUGUSTI 2015 VILHELMINA KOMMUN

31 AUGUSTI 2015 VILHELMINA KOMMUN 31 AUGUSTI 2015 VILHELMINA KOMMUN VILHELMINA KOMMUN Kommunstyrelsen, 912 81 VILHELMINA Besöksadress: Förvaltningshuset, Torget 6 Växel: 0940-14 000 e-post: vilhelmina.kommun@vilhelmina.se KOMMUNINFORMATION

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2010 Miljönämnden 1 Miljönämnden Brukar/medborgarperspektiv Under 2010 har en riskbaserad tillsyn av hälsoskyddsverksamheter inletts i projektform för att 2011 utökas till alla

Läs mer

Bokslutsdokument RR KF BR. Kollektivtrafiknämnden

Bokslutsdokument RR KF BR. Kollektivtrafiknämnden Bokslutsdokument RR KF BR 2015-09-16 11:13 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1508 1408 Verksamhetens intäkter 1 298 33 562 Verksamhetens kostnader 2-2 624 004-2 462 301 Avskrivningar och nedskrivningar

Läs mer

Fastställd av landstingsfullmäktige Dnr 2013-036 2013-11-26

Fastställd av landstingsfullmäktige Dnr 2013-036 2013-11-26 Fastställd av landstingsfullmäktige Dnr 2013-036 2013-11-26 Finansplan 2014 2016 Tjänstemannaförslag 2013 10 21 Innehåll 1. Inledning 2 2. Ekonomi 2 3. Utdebitering 2 4. Balanskrav 2 5. Ekonomiska förutsättningar

Läs mer

VÄLKOMNA TILL DIREKTIONEN 29 SEPTEMBER 2017

VÄLKOMNA TILL DIREKTIONEN 29 SEPTEMBER 2017 VÄLKOMNA TILL DIREKTIONEN 29 SEPTEMBER 2017 UPPFÖLJNING AV VERKSAMHET OCH EKONOMI EFTER 8 MÅNADER VISION ETT TRYGGT OCH SÄKERT SAMHÄLLE UPPDRAG Räddningstjänsten Karlstadsregionen ska aktivt stödja och

Läs mer

Bokslutskommuniké 2014

Bokslutskommuniké 2014 Bokslutskommuniké 2014 Bokslutskommunikéns syfte är att ge en snabb, kortfattad och övergripande bild av 2014 års utfall. Förändringar kan komma att ske i den slutliga årsredovisningen, som fastställs

Läs mer

Uppföljningsrapport 2 Januari augusti 2010

Uppföljningsrapport 2 Januari augusti 2010 Datum 2010-09-08 Ärende 6, 100928 Uppföljningsrapport 2 Januari augusti 2010 Helhet Delaktighet Samordning Uppföljningsrapport 2 Sjuktransportförvaltningen Sammanfattning och slutsats Verksamhet Ambulans

Läs mer

Månadsrapport Piteå kommun januari mars 2010

Månadsrapport Piteå kommun januari mars 2010 Datum -04-16 Sida 1 (8) Handläggare MÅNADSRAPPORT Version 1.0 Månadsrapport Piteå kommun januari mars 2 Resultaträkning kommunen (TKR) jan-mar jan-feb Prognos helår Budget jan-dec 2009 Intäkter 101 851

Läs mer

Verksamhetsredovisning per mars 2019 (KFN19/3)

Verksamhetsredovisning per mars 2019 (KFN19/3) Sammanträdesprotokoll 2019-05-08 Kultur- och fritidsnämnden 21 Verksamhetsredovisning per mars 2019 (KFN19/3) Beslut 1. Kultur och fritidsnämnden godkänner verksamhetsredovisningen per 31 mars 2019 och

Läs mer

Budget 2019 samt plan 2020 och Budget 2019, plan 2020 och 2021

Budget 2019 samt plan 2020 och Budget 2019, plan 2020 och 2021 Budget 2019, plan 2020 och 2021 Innehåll God ekonomisk hushållning i Storumans kommun 2019... 1 Resultat- och balansräkning... 2 Driftbudget... 3 Finansieringsanalys/Kassaflödesanalys... 4 God ekonomisk

Läs mer

Årsredovisning för regionutvecklingsnämnden 2017

Årsredovisning för regionutvecklingsnämnden 2017 10 (71) Protokoll från regionutvecklingsnämnden, 2018-01-31 1 Årsredovisning för regionutvecklingsnämnden 2017 Diarienummer RUN 2018-00012 Beslut 1. Regionutvecklingsnämnden godkänner årsredovisning 2017

Läs mer

Not Utfall Utfall Resultaträkning

Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Not Utfall Utfall Resultaträkning 1708 1608 Verksamhetens intäkter 1 412 018 398 661 Verksamhetens kostnader 2-419 307-400 438 Avskrivningar och nedskrivningar 4-5 856-5 129 Verksamhetens

Läs mer

2015-01-21 17:37 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1412 1312

2015-01-21 17:37 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1412 1312 Bokslutsdokument RR KF BR Västtrafik AB 2015-01-21 17:37 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1412 1312 Verksamhetens intäkter 7 596 854 7 071 871 Verksamhetens kostnader -7 207 998-6 905 657 Avskrivningar

Läs mer

Ingående likvida medel och kortfristiga placeringar Utgående likvida medel och kortfristiga placeringar

Ingående likvida medel och kortfristiga placeringar Utgående likvida medel och kortfristiga placeringar Bokslutsdokument RR KF BR Kungälvs sjukhus 2017-01-18 16:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1612 1512 Verksamhetens intäkter 1 1 274 610 1 196 250 Verksamhetens kostnader 2-1 265 736-1 196 368 Avskrivningar

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2007. för. Kultur & Utbildning Sörmland

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2007. för. Kultur & Utbildning Sörmland VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2007 för Kultur & Utbildning Sörmland 1. Sammanfattning Kultur & Utbildning har i stort sett haft ett mycket positivt verksamhetsår. Fullmäktiges och nämndens uppdrag har i huvudsak

Läs mer

Inom Barn- och ungdomshabiliteringen överstiger hjälpmedelskostnaderna ersättningen med uppskattningsvis 3 mkr.

Inom Barn- och ungdomshabiliteringen överstiger hjälpmedelskostnaderna ersättningen med uppskattningsvis 3 mkr. Till Landstingsstyrelsen Närsjukvården i centrala Östergötland Helårsbedömning 08 2005 I helårsbedömningen befaras ett underskott efter åtgärder på 30 mkr. För att hantera underskottet krävs i första hand

Läs mer

Årsredovisning 2004. Centrum för verksamhetsutveckling

Årsredovisning 2004. Centrum för verksamhetsutveckling Årsredovisning 2004 Centrum för verksamhetsutveckling Förvaltningsberättelse för CQ Centrum för verksamhetsutveckling 2004 CQ:s Vision: Steget före. CQ:s Uppdrag: Att stödja verksamhetsansvariga chefer

Läs mer

:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Naturbruksstyrelsen 2018-04-19 07:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1803 1703 Verksamhetens intäkter 69 173 71 871 Verksamhetens kostnader -71 142-84 165 Avskrivningar och

Läs mer

Bokslutskommuniké 2016

Bokslutskommuniké 2016 Bokslutskommuniké 2016 Uppgifterna i bokslutskommunikén är preliminära och kan komma att ändras i den slutliga årsredovisningen. Landstingsfullmäktige behandlar den slutliga årsredovisningen i april 2017.

Läs mer

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Ale Kommun Diarienr: 2011/013-001 Kungälvs Kommun Stenungsunds Kommun Tjörns Kommun Arbetsförmedlingen Försäkringskassan Västra Götalandsregionen Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Läs mer

Kulturnämndens månadsrapport oktober 2011

Kulturnämndens månadsrapport oktober 2011 1 (3) KUN 2011-12-12 p 4 Enheten för administration och kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: 2011-11-28 KUN 2011/391 Handläggare: Monica Lagergren Anders Lundmark Kulturnämndens månadsrapport oktober

Läs mer

:05 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:05 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR 2018-04-16 17:05 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1803 1703 Verksamhetens intäkter 222 723 216 418 Verksamhetens kostnader -226 723-217 797 Avskrivningar och nedskrivningar -1

Läs mer

:13 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:13 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR 2017-09-19 07:13 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1708 1608 Verksamhetens intäkter 580 198 566 129 Verksamhetens kostnader -559 281-532 977 Avskrivningar och nedskrivningar -3

Läs mer

Not Utfall Utfall Resultaträkning

Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Not Utfall Utfall Resultaträkning 1803 1703 Verksamhetens intäkter 1 169 071 157 996 Verksamhetens kostnader 2-176 078-163 092 Avskrivningar och nedskrivningar 4-2 399-2 153 Verksamhetens

Läs mer

Resultat 4,6 0,0-0,1 4,6

Resultat 4,6 0,0-0,1 4,6 1 (1) ASSR Årsredovisning sammanställning RR 728 Resultaträkning (mnkr) Årsvärden Avvikelse Förändring Utfall Budget Utfall budget/ utfall/utfall 1512 1512 1412 utfall % Regioninternt såld vård, avtal

Läs mer