VÄLKOMMEN TILL FÖRBUNDSMÖTET I MALMÖ!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VÄLKOMMEN TILL FÖRBUNDSMÖTET I MALMÖ!"

Transkript

1 VÄLKOMMEN TILL FÖRBUNDSMÖTET I MALMÖ! Vi hälsar dig varmt välkommen till förbundsmötet på Scandic Triangeln i Malmö den 9-10 maj. Adress: Triangeln 2, Malmö GPS: Latitud -55, , Longitud -13, FM-dokumentationen Bifogat detta mail hittar du förbundsmötesdokumentationen, samt verksamhetsberättelsen för via två separata länkar. Vid registreringen på hotellet kan du som vill få verksamhetsberättelsen i tryckt form. Du som ombud får hela FM-dokumentationen i tryckt version vid registreringen. Du hittar även dokumentationen på hemsidan, under En beskrivning av Påverkanstorget finner du i detta välkomstbrev. Läs igenom innan mötet för att sätta dig in i mötesformen som är på lördagseftermiddagen. Det är där vi kommer att föra diskussioner och lägga förslag. Registrering av ombud Registreringen för mötet öppnar kl på lördagen för ombud och gäster, samtidigt serveras en förmiddagsfika för dig som så önskar. Mötet startar kl Hotell Våra gäster är uppdelade på två olika hotell på grund av enkelrumsbrist. Om inget annat angivits bor du på Scandic Triangeln där förbundsmötet är. Du som bor på Scandic Malmö City har fått veta detta via mail och har ca fem minuters promenad till Triangeln, City/#.VTlng3kcSM8 Parkering Om du kommer med bil till Scandic Triangeln finns ett stort allmänt garage i källaren. Du kan köra in via Pildammsvägen (mitt emot Operan) eller St. Johannesgatan. Från garaget kan du ta hissen direkt upp till hotellet, följ Scandicskyltarna. Betalning sker direkt i garaget och kostar 160 kr per dygn.

2 Middag fredag 8 maj Har du anmält dig till middagen på fredagen, serveras den kl på hotellet. Kamratmåltid 9 maj Kamratmåltiden hålls på Malmö Rådhus, Stortorget med start kl på lördagen. Klädsel: Master of Ceremony: Kavaj Leif Thorstenson, leif.thorstenson@shif.rf.se Önskar du beställa transport från hotellet till Rådhuset (och tillbaka) gör du det vid registreringen på lördagen innan mötet börjar. Transporten från hotellet till Rådhuset går kl från hotellets entré. Lunch söndag 10 maj Har du anmält dig till lunch efter mötets avslutande på söndagen serveras den ca kl på hotellet Parasport och modevisning på Triangelns köpcentrum Det kommer att arrangeras parasportaktiviteter inne i Triangelns köpcentrum under helgen där bl.a. olika parasporter kommer att visas upp och erbjuda prova-på, samt att Funky Modelz har modevisning kl både lördag och söndag. Frågor Om du har några funderingar kring kontakta gärna Lotta von Malmborg, via charlotta.vonmalmborg@shif.rf.se alt Vi ser fram emot ett givande förbundsmöte och att få träffa dig i Malmö! Margareta Israelsson Förbundsordförande Johan Strid Generalsekreterare

3 Påverkanstorget på Förbundsmötet 2015 När vi i förbundsstyrelsen tillträdde efter det extra förbundsmötet i Stockholm den 31 augusti förra året lovade vår nyvalde ordförande att vi skulle arbeta med öppenhet och dialog. Det är ju det en folkrörelse som vår handlar om. Att mötas och diskutera utifrån ett gemensamt intresse. I FS har vi därför beslutat att genomföra Förbundsmötet på ett sätt som ökar dialogen och diskussionen. Vi kommer att diskutera de allra flesta frågorna på ett påverkanstorg där alla får möjlighet att ge sina tankar och åsikter innan vi fattar beslut på traditionellt sätt. Fler ska få komma till tals. Vi har sett att fler och fler organisationer använder andra diskussionsformer på sina årsmöten för att stärka den demokratiska processen. Vi är i gott sällskap! På strategikonferensen som vi höll i mars användes också Påverkanstorget av utvärderingen kan vi se att det var mycket lyckat. Deltagarna tyckte att de verkligen kunde påverka slutresultatet. Påverkanstorget ger möjlighet för alla ombud att samtala med varandra, framföra åsikter, inkomma med yrkanden och stödja andras yrkanden. Påverkanstorget ersätter med andra ord debatten i plenum. Hur funkar det? Syfte Påverkanstorget syftar till att skapa ett ökat engagemang bland förbundsmötesdeltagarna, och bygger på eget ansvar och en hög grad av självorganisering. Debatten blir mindre formell och mer spontan, och kan uppstå när som helst under Påverkanstorget. Alla beslut fattas sedan i beslutsplenum. Tider Påverkanstorget pågår mellan kl Förbundsmötet är då ajournerat (paus från formella förhandlingar) för att möjliggöra så breda diskussioner som möjligt. Stationer Påverkanstorget består av en mängd stationer i rummet där varje station består av en eller flera motioner/förslag. Liknande motioner/förslag placeras intill varandra så att sakkunniga och styrelse kan finnas tillgängliga. Moderatorer Vid varje station finns också en moderator. Moderatorn stöttar diskussionen, skapar ett öppet samtalsklimat och sammanför deltagare som har liknande åsikter.

4 Du som ombud Som ombud får du röra dig fritt mellan stationerna, diskutera och lägga yrkanden (d v s ändrings- eller tilläggsförslag.) rörande motionen/förslaget. Detta kan du göra på egen hand eller tillsammans med någon annan. Det innebär att du själv ansvarar för att fördela din tid mellan stationerna på ett sådant sätt att du hinner runt till alla stationer du vill besöka och diskutera just det som du finner mest intressant och relevant. Du uppmanas också att markera vilka förslag du stödjer. Yrkanden Yrkanden skrivs på speciella lappar där det framgår vilket ombud som har lagt det. På denna lapp ska också de ombud som stödjer yrkandet ange detta. Stödjer yrkanden gör man genom att markera på yrkandet med en speciell etikett som bär ombudets ombudsnummer. Etiketterna är numrerade på förhand. Respektive ombud tilldelas etiketter med sitt eget ombudsnummer. Aktivitetsförslag Aktivitetsförslag skrivs på särskilda lappar. Alla som är på förbundsmötet får skriva aktivitetsförslag då dessa inte är formella yrkanden. Aktivitetsförslagen sänds till den nyvalda förbundsstyren som ett bidrag i deras verksamhetsplanering.

5 Gäster och observatörer Som observatör eller gäst är du varmt välkommen att delta i samtalen men du har inte rätten att lägga yrkanden eftersom du inte representerar ett SDF. Vilka förslag får läggas? Som ombud får du lägga förslag på alla stationer. Förslagen måste ha bäring på de frågor som finns på dagordningen för förbundsmötet. Till exempel i stadgepropositionen finns förslag på stryka krav på att föreningar ska lämna rapport. Det betyder att du kan lägga förslag som har med det att göra som att rapporten visst ska finnas kvar, att den ska utformas på ett speciellt sätt etc. Men, du kan inte lägga förslag kring stadgarna i övrigt som till exempel lägga förslag på att ändra ändamålsparagrafen. Detta då SDF inte har haft möjlighet att diskutera frågan hemmavid och därmed inte kan veta vad sina medlemmar tycker om frågan. Val En station handlar om valen till styrelsen, valberedningen och revisorerna. En nominering görs genom att en yrkandelapp sätts upp med namnet på den nominerade. Vid den här stationen uppmanas inte ombuden att ange vilka förslag de stödjer av hänsyn till de nominerade. Listan över nomineringar fastställs sedan kl på lördagen då förbundsmötet återupptar förhandlingarna. Därefter erbjuds kandidaterna att antingen hålla ett kort anförande själv, eller att något ombud pläderar (talar för) kandidaten. Endast ett inlägg per kandidat tillåts av tidsskäl. Påverkanstorget stänger När Påverkanstorget stänger, vilket annonseras i god tid, stängs också möjligheten att komma med fler yrkanden. När Påverkanstorget stänger går moderatorn igenom de lagda förslagen och gör en bedömning av vilka förslag som har en majoritet bakom sig. Dessa förslag blir huvudförslag i omröstningen på söndagen. Därför är det viktigt att du som ombud markerar de förslag som du stödjer. Uppsummering Cirka kl görs en kort uppsummering av vad som kommit fram på de olika stationerna.

6 Beslutsunderlag Inför besluten på söndag morgon får alla mötesdeltagare en dokumentation av det som skett på respektive station på Påverkanstorget. Alla yrkanden som kommit fram på Påverkanstorget samt yrkanden i motioner och propositioner finns med i beslutsunderlaget inga försvinner, alla finns kvar. I hotellens frukostmatsalar finns beslutsunderlag med samtliga yrkanden från påverkanstorget tillgängliga. Beslutsunderlaget finns också tillgängligt via nätet Beslutsplenum på söndag morgon Förbundsmötet återupptar förhandlingarna söndag morgon kl Då kommer förbundsmötet att rösta om de förslag som kommit fram på Påverkanstorget. Då debatten har förts under påverkanstorget och samtliga ombud har lagt sina yrkanden där anses debatt avslutad och inga ytterligare yrkanden får läggas. Röstningen går till så att ordföranden redogör för påverkanstorgets huvudförslag. Därefter ställs frågan om något annat förslag som av moderatorn på Påverkanstorget har bedömts inte ha en majoritet bakom sig ska väckas. Ordföranden uttrycker sig ungefär så här; Påverkanstorgets huvudförslag finns redogjort i beslutsunderlaget. Detta ska ställas till omröstning. För att fastställa om det finns övriga förslag frågar jag om någon önskar väcka något förslag under sträcket. Någon som önskar väcka förslag 1, visa ditt röstkort! Förslag 2? Förslag 3? Förslag 4? Nya yrkanden går alltså inte att lägga. Mötesordföranden har dock, om hen finner särskilda skäl till det, rätt att lämna tilläggs- eller ändringsförslag i plenum. Detta för att till exempel jämka samman två förslag för att finna en kompromiss som hela årsmötet kan ställa sig bakom eller för att göra omröstningen tydligare.

7 Roller på påverkanstorget Ombuden Att föra fram sitt distrikts åsikter genom att sätta upp förslag (yrkanden) på de olika stationerna Att föra samtal med andra distrikt och med FS för att se om gemensamma åsikter finns Förbundsstyrelsen Att delta i diskussionerna, framföra FS synpunkter och lyssna in om det finns utrymme för FS att jämka sig med framlagda förslag Mötespresidiet Att bistå moderatorerna på stationerna om det uppstår formaliafrågor Moderatorerna Att säkerställa att de åsikter som finns i diskussionen kommer fram Att bistå i att formulera yrkanden Att stimulera diskussion och koppla ihop ombud med andra ombud eller med FS med liknande åsikter för att dessa eventuellt ska kunna prata ihop sig om ett gemensamt förslag Kanslipersonalen Att delta i diskussioner med respekt för förbundsmötets demokratiska tyngd och bistå med sakkunskap Gäster och observatörer Alla Att delta i diskussioner med respekt för förbundsmötets demokratiska tyngd Att delta i diskussioner på torget i övertygelsen om att mötet av människor med olika åsikter och uppfattningar ger ett bättre underlag för ett klokt förbundsmötesbeslut

8 Dessa ärenden på förbundsmötets dagordning diskuteras på påverkanstorget: 8.1 Behandling av förbundsstyrelsens verksamhetsberättelse för Behandling av förbundsstyrelsens årsbokslut för Revisorernas berättelse för Fråga om ansvarsfrihet för förbundsstyrelsens förvaltning 10.1 Behandling av förbundsstyrelsens förslag till Strategi 2020, verksamhets- och ekonomisk plan för kommande verksamhetsperiod 10.2 Fastställande av föreningarnas medlemsavgift till förbundet 10.3 Behandling av stadgeproposition 10.4 Behandling av proposition gällande bordtennis 11 Behandling av motioner 12 Fastställande av förbundets officiella kungörelseorgan 13 Fastställande av arvode till styrelseledamöter och övrig revisor 14 Val av förbundsordförande, tillika förbundsstyrelsens ordförande för en tid av två år 15 Val av övriga ledamöter för en tid av två respektive fyra år 16.1 Utse en auktoriserad eller godkänd revisor, samt en personlig ersättare för en tid av två år 16.2 Val av en övrig revisor med personlig ersättare för en tid av två år 17 Val av ordförande och fyra övriga ledamöter i valberedningen för en tid av två år 18 Beslut om val av fyra ombud och erforderliga ersättare till Riksidrottsmötet

9 Översiktsbild över påverkanstorget Station A Station E 10.1 Verksamhetsinriktning 10.4 Proposition bordtennis Kap. Ett starkt varumärke Kap. Rekrytera och behålla Station F 10.3 Proposition stadgar Station B 11 Motioner 10.1 Verksamhetsinriktning Kap. Garant för utveckling Station G Kap. Position i samhället 13 Fastställande av arvode Kap. En effektiv organisation 14 Val av förbundsordförande 15 Val av övriga ledamöter Station C 16.1 Utse godkänd revisor 10.1 Verksamhetsinriktning 16.2 Val av övrig revisor Kap. Internationellt framgångsrik 17 Val av valberedning Kap. Anläggningar 18 Val av ombud till RIM Station D 8.1 Verksamhetsberättelse 8.2 Årsbokslut 8.3 Revisorernas berättelse 9 Ansvarsfrihet 10.1 Ekonomisk Inriktning 10.2 Medlemsavgift 12 Kungörelseorgan

Förbundsmöte 9-10 maj Beslutsunderlag från påverkanstorget

Förbundsmöte 9-10 maj Beslutsunderlag från påverkanstorget Förbundsmöte 9-10 maj 2015 Beslutsunderlag från påverkanstorget 1 2 8. Behandling av verksamhetsberättelse och årsbokslut för perioden 2013-14 Se dokument 12. SHIF/SPKs verksamhetsberättelse 2013-2014.

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FÖRBUNDSMÖTET I MALMÖ!

VÄLKOMMEN TILL FÖRBUNDSMÖTET I MALMÖ! VÄLKOMMEN TILL FÖRBUNDSMÖTET I MALMÖ! Vi hälsar dig varmt välkommen till förbundsmötet på Scandic Triangeln i Malmö den 9-10 maj. Adress: Triangeln 2, 211 43 Malmö GPS: Latitud -55,5964845, Longitud -13,0015222

Läs mer

att det råder totalförbud mot nötter under hela arrangemanget. att använda så lite parfym som möjligt då det finns parfymallergiker

att det råder totalförbud mot nötter under hela arrangemanget. att använda så lite parfym som möjligt då det finns parfymallergiker TINGSGUIDE 2017 Varmt välkommen på ting! Välkommen på ting Nu är det äntligen dags för 2017 års ting visst har du längtat? Som ombud kommer du få vara delaktig i alla beslut som kommer tas under helgen

Läs mer

2017 Saco studentråds kongress. Arbetsordning

2017 Saco studentråds kongress. Arbetsordning 2017 Saco studentråds kongress Arbetsordning Arbetsordning för Saco studentråds kongress 2017 Nedan följer en beskrivning av hur kongressen föreslås fungera. Påverkanstorg och förhandlingar i plenum Kongressen

Läs mer

FÖRBUNDSMÖTESHANDLINGAR

FÖRBUNDSMÖTESHANDLINGAR SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET FÖRBUNDSMÖTESHANDLINGAR SBSF FÖRBUNDSMÖTE Lördagen den 6 april 2013 Clarion Collection Kompaniet, Nyköping Innehållsförteckning SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET

Läs mer

Förhandlingsordning Riksombudsmötet 2017

Förhandlingsordning Riksombudsmötet 2017 1 Förhandlingsordning Riksombudsmötet 2017 Riksombudsmötet är det högsta beslutande organet inom KFUM Sverige och utgörs av ombud utsedda av KFUM Sveriges medlemsföreningar. Riksombudsmötets arbetsformer

Läs mer

Stämmospråk - en lätt guide till tunga ord

Stämmospråk - en lätt guide till tunga ord Stämmospråk - en lätt guide till tunga ord Här hittar du förklaring till några av de ord som kan dyka upp på Scouternas stämma. Scouterna försöker använda ett så modernt språk som möjligt när vi har möte

Läs mer

Ett årsmöte med påverkanstorg består av fem delar: öppningsceremoni, formalia, torget, plenum och avslutningsceremoni.

Ett årsmöte med påverkanstorg består av fem delar: öppningsceremoni, formalia, torget, plenum och avslutningsceremoni. Påverkanstorg är som idé en relativt ny mötesform där den huvudsakliga diskussionen och arbetet är flyttad från plenisalen och beredningsgrupper till ett torg. Metoden utvecklades av Svenska Scoutförbundet.

Läs mer

Program Förslag till dagordning Förhandlingsordning

Program Förslag till dagordning Förhandlingsordning Program Förslag till dagordning Förhandlingsordning Program Lördag den 13 juni 10.30-12.00 Registrering och välkomstkaffe 12.00 Välkommen 12.10 Aleksander Gabelic, ordförande Svenska FN-förbundet, öppnar

Läs mer

SVENSKA TAEKWONDOUNIONEN

SVENSKA TAEKWONDOUNIONEN Stockholm 7 februari 2018 Bästa föreningsledare, Bifogat finner ni en kallelse till Svenska Taekwondounionens årsmöte den 21 april på Bosön, Stockholm. STU:s årsmöte kommer alltså att äga rum en dag före

Läs mer

SVENSKA TAEKWONDOUNIONEN

SVENSKA TAEKWONDOUNIONEN Stockholm 26 februari 2017 Bästa föreningsledare, Bifogat finner ni kallelse till Svenska Taekwondounionens årsmöte den 1 april 2017 på Lidingö, Stockholm. STU:s årsmöte kommer alltså att äga rum en dag

Läs mer

Förslag till mötesordning Forum Syds årsmöte 2016

Förslag till mötesordning Forum Syds årsmöte 2016 Forum Syd årsmöte Bilaga1 Förslag till mötesordning Forum Syds årsmöte 2016 Förslag till beslut Styrelsen föreslår årsmötet besluta att anta mötesordningen enligt nedanstående förslag Allmänt Vi eftersträvar

Läs mer

Handbok för. Jönköpings Studentkårs. Årsmöte

Handbok för. Jönköpings Studentkårs. Årsmöte Handbok för Jönköpings Studentkårs Årsmöte Det här är en guide för dig som är besökare eller delegat på Jönköpings Studentkårs Årsmöte. Guiden är till för att stötta dig genom Årsmötet och hjälpa dig när

Läs mer

Handbok för. Jönköpings Studentkårs. Årsmöte

Handbok för. Jönköpings Studentkårs. Årsmöte Handbok för Jönköpings Studentkårs Årsmöte Det här är en guide för dig som är besökare eller delegat på Jönköpings Studentkårs Årsmöte. Guiden är till för att stötta dig genom Årsmötet och hjälpa dig när

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll från SJF:s årsmöte 2011 Datum: Söndagen 13 mars 2011, kl 11.00-14.20 Plats: Ibis Hotell, Stadiongatan 21, Malmö. Inledning SJF:s förbundsordförande Kent Härstedt hälsade samtliga hjärtligt välkomna

Läs mer

Årsmöte 2015 Kallelse

Årsmöte 2015 Kallelse Årsmöte 2015 Kallelse Välkommen till Sveriges Elevråds Årsmöte 2015! Det börjar lida mot hösten, vilket betyder att det är dags för Sveriges Elevråds årsmöte 2015. Sveriges Elevråd är medlemmarnas organisation.

Läs mer

Naturvetarnas kongresskola 2018

Naturvetarnas kongresskola 2018 Naturvetarnas kongresskola 2018 En guide för dig som är kongressombud Målet är att du ska känna dig hemma i hur kongressen går till och de begrepp som används. Om du känner dig osäker kan du fråga någon

Läs mer

Förslag till mötesordning Forum Syds årsmöte 2014

Förslag till mötesordning Forum Syds årsmöte 2014 Forum Syd årsmöte 2014 Bilaga 1 Förslag till mötesordning Forum Syds årsmöte 2014 Förslag till beslut Styrelsen föreslår årsmötet besluta att anta mötesordningen enligt nedanstående förslag Allmänt Vi

Läs mer

Ordlista föreningsteknik

Ordlista föreningsteknik Ordlista föreningsteknik Huvud Hjärta Hand Hälsa Föreningsordlistan Absolut majoritet Får det förslag som får mer än hälften av rösterna. Acklamation Är när alla går med på beslut genom att ropa ja högt

Läs mer

Arbetsordning för Svenska Målareförbundets ordinarie kongress 2019

Arbetsordning för Svenska Målareförbundets ordinarie kongress 2019 Arbetsordning för Svenska Målareförbundets ordinarie kongress 2019 Tiderna för arbetsordningens olika punkter är preliminära. Onsdagen den 21 augusti Kl. 09:30 10:00 Kl. 10:00 12:00 Samling och kaffe Dagordningens

Läs mer

Stadgar Vision avdelning 200 Region Örebro län

Stadgar Vision avdelning 200 Region Örebro län Stadgar Vision avdelning 200 Region Örebro län STADGAR Vision avd. 200 Region Örebro län ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Mom 1. Vision avd. 200 är en lokal förening för tjänstemän anställda hos Region Örebro län.

Läs mer

Stadgar för förbundet Ung Media Sverige

Stadgar för förbundet Ung Media Sverige Stadgar för förbundet Ung Media Sverige Antagna vid årsmötet 2012-10-21 Definition 1 Syfte mom 1 Förbundets syfte är att genom demokratisk organisering skapa förutsättningar för unga att producera och

Läs mer

EN BÄTTRE VÄRLD. Stadgar. för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar

EN BÄTTRE VÄRLD. Stadgar. för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar EN BÄTTRE VÄRLD Stadgar för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar Stadgar för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar Stadgarna antogs 1957 och reviderades senast vid Svenska FN-förbundets

Läs mer

Lathund för påverkanstorg

Lathund för påverkanstorg Datum: 11 april 2019 Lathund för påverkanstorg Påverkanstorg vad är det? En del av Juseks fullmäktige 2019 kommer att genomföras genom påverkanstorg. Påverkanstorg som mötesform är utvecklad av bland annat

Läs mer

Stämmospråk - en lätt guide till tunga ord

Stämmospråk - en lätt guide till tunga ord Stämmospråk - en lätt guide till tunga ord Här hittar du förklaring till några av de ord som kan dyka upp på Scouternas stämma. Scouterna försöker använda ett så modernt språk som möjligt när vi har möte

Läs mer

ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2009

ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2009 SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDETS ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2009 SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET Förbundsmötet 2008 Föredragningslista vid Svenska Baseboll och Softboll Förbundets förbundsmöte

Läs mer

ROM 2015. Gör din röst hörd! Dagordningen

ROM 2015. Gör din röst hörd! Dagordningen ROM 2015 Gör din röst hörd! 1 Dagordningen Dagordningen, eller ärendelistan som den ibland kallas, är en sorts plan över vad mötet ska diskutera och i vilken ordning. Det finns regler i stadgarna för vilka

Läs mer

Stadgar för FOLKBILDNINGSFÖRBUNDET Beslutade av Förbundsmötet 2015-04-15

Stadgar för FOLKBILDNINGSFÖRBUNDET Beslutade av Förbundsmötet 2015-04-15 Stadgar för FOLKBILDNINGSFÖRBUNDET Beslutade av Förbundsmötet 2015-04-15 1 Namn och syfte Förbundets namn är Studieförbunden i samverkan 1, i dagligt tal Studieförbunden (The Swedish Adult Education Association)

Läs mer

Stadgar Vision avd 200 Örebro läns landsting

Stadgar Vision avd 200 Örebro läns landsting Stadgar Vision avd 200 Örebro läns landsting STADGAR Vision landstingsavd 200 Bilaga A ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Mom 1. Örebro läns landstingsavdelning är en lokal förening för tjänstemän anställda hos Örebro

Läs mer

Årsmöte 2017 Kallelse

Årsmöte 2017 Kallelse Årsmöte 2017 Kallelse Välkommen till Sveriges Elevråds Årsmöte 2017! Sommar börjar sakta men säkert gå mot höst. Detta innebär skolstart, jackor på och det bästa av allt - Sveriges Elevråds årsmöte. Sveriges

Läs mer

Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015

Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015 Till FN-föreningar och FN-distrikt 9 januari 2015 Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015 Svenska FN-förbundets kongress kommer att äga rum i Göteborg den 13-14 juni 2015. Vi ser fram emot att

Läs mer

Stadgar. för Unga Rörelsehindrade Stockholm

Stadgar. för Unga Rörelsehindrade Stockholm Stadgar för Unga Rörelsehindrade Stockholm Fastställd på årsmöte 12 april 2014 1 Uppstart av region mom 1: Förbundsstyrelsen (FS) godkänner bildandet av en ny region. En ansökan skicks till FS. Den ska

Läs mer

RFS stadgar. Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare

RFS stadgar. Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare RFS stadgar Förbundsstadgar antagna av RFS kongress 1997 och reviderade av kongress 2001, årsmöte 2003, årsmöte 2004, årsmöte 2007, årsmöte 2011 och årsmöte 2014. 1 Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare

Läs mer

STADGAR för Nedre Norra Motorcykel- och Snöskoter förbundet Org. nr

STADGAR för Nedre Norra Motorcykel- och Snöskoter förbundet Org. nr STADGAR för Nedre Norra Motorcykel- och Snöskoter förbundet Org. nr 882000-6271 Antagna av ordinarie SDF-årsmöte 2017-02-26, samt godkända av Svemo. Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Uppgift Nedre Norra Motorcykel-

Läs mer

Protokoll. Förbundsmöte april 2016

Protokoll. Förbundsmöte april 2016 Protokoll Förbundsmöte 22-23 april 2016 Protokoll från Svenska Skolidrottsförbundets förbundsmöte, den 22-23 april, i Stockholm. 1. Öppnande av förbundsmötet 2016 Ordförande Erik Söderberg förklarade 2016

Läs mer

Föreningsstadgar. Hörselskadades förening i Stockholm Antagna av årsmötet 2013

Föreningsstadgar. Hörselskadades förening i Stockholm Antagna av årsmötet 2013 Föreningsstadgar Hörselskadades förening i Stockholm Antagna av årsmötet 2013 HRF, Hörselskadades förening i Stockholm Instrumentvägen 19, 126 53 Hägersten Telefon 08-462 24 30, texttelefon 08-462 24 35,

Läs mer

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö Riksmöte 2010 19-21 november - Nässjö Varför du borde delta: - Du får makt på årets största och viktigaste möte inom spelhobbyn. - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen

Läs mer

Årsmöte Europeiska ungdomsparlamentet (EUP) Sverige. Förslag på arbetsordning. Inledning

Årsmöte Europeiska ungdomsparlamentet (EUP) Sverige. Förslag på arbetsordning. Inledning Årsmöte 2015 Europeiska ungdomsparlamentet (EUP) Sverige Förslag på arbetsordning Inledning Styrelsen önskar att årsmötet blir tydligt och demokratiskt för alla. Därför har styrelsen tagit fram ett förslag

Läs mer

Stadgar. Stadgar för NTF Normalstadgar för NTF förbunden. (Fastställda av NTF:s kongress 2015 04 16)

Stadgar. Stadgar för NTF Normalstadgar för NTF förbunden. (Fastställda av NTF:s kongress 2015 04 16) Stadgar Stadgar för NTF Normalstadgar för NTF förbunden (Fastställda av NTF:s kongress 2015 04 16) INNEHÅLL 1 NTF:s Ändamål 1 2 Föreningens säte 1 3 Organisatorisk uppbyggnad 1 4 Medlemskap 1 5 Medlemsavgifter

Läs mer

Stadgar. för Brottsofferjouren Sverige. Förbundets stadgar reviderades senast vid Förbundsstämman i Solna maj 2017.

Stadgar. för Brottsofferjouren Sverige. Förbundets stadgar reviderades senast vid Förbundsstämman i Solna maj 2017. Stadgar för Brottsofferjouren Sverige Förbundets stadgar reviderades senast vid Förbundsstämman i Solna 19-20 maj 2017. Förbundsstadgar Innehåll 1 Förbundet, dess namn och säte... 2 2 Förbundets ändamål...

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva

Stadgar för Hela Sverige ska leva Stadgar för Hela Sverige ska leva Antagna vid årsmötet 2011-05-10 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hela Sverige ska leva. Föreningen är ideell och partipolitiskt och religiöst obunden. 2 Föreningens

Läs mer

Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015

Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015 Till riksorganisationer som är medlemmar i Svenska FN-förbundet 9 januari 2015 Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015 Svenska FN-förbundet består av anslutna riksorganisationer, FN-föreningar

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet

Stadgar för Riksförbundet 1 (9) Stadgar för Riksförbundet 1. Namn, ändamål, organisation... 1 2. Medlemskap... 2 3 Kongress... 2 4. Extra kongress... 5 5. Förbundsmöte... 5 6. Förbundsstyrelse... 6 7. Valberedning... 7 8. Räkenskaper

Läs mer

Ung Teaterscens stadgar

Ung Teaterscens stadgar Ung Teaterscens stadgar Kapitel 1 - Grundläggande bestämmelser 1 Namn, säte och förbund Ung Teaterscen är ett fristående ungdomsförbund som verkar inom amatörteaterrörelsen. Ung Teaterscen har sitt säte

Läs mer

Ordet begärs genom att räcka upp sitt röstkort som delats ut i samband med inregistrering. Alla föreningsmedlemmar har rätt att yttra sig i en fråga.

Ordet begärs genom att räcka upp sitt röstkort som delats ut i samband med inregistrering. Alla föreningsmedlemmar har rätt att yttra sig i en fråga. Rösträtt innebär att en person har rätt att delta i beslut, det vill säga att rösta under mötet. Personer med rösträtt har automatiskt även yrkande-, närvaro- och yttranderätt. Personer som har betalat

Läs mer

RFSU Stockholms stadgar

RFSU Stockholms stadgar RFSU Stockholms stadgar 1 Namn Föreningens namn är Riksförbundet för sexuell upplysning Stockholm och förkortas RFSU Stockholm. 2 Säte Föreningens säte är Stockholm. 3 Ändamål Föreningen utgår från övertygelsen

Läs mer

Välkommen som ombud till förbundsmötet 18-20 november

Välkommen som ombud till förbundsmötet 18-20 november Välkommen som ombud till förbundsmötet 18-20 november Din officersförening har utsett dig som ombud för din officersförening vid förbundsmötet. Ombudens roll är att bland annat att besluta vad Officersförbundet

Läs mer

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta Riksmöte 2009 20-22 november - Stockholm Du borde bli ombud! Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen som dig. - Du får tre dagars intensiv och

Läs mer

Stadgar. Antagna vid årsmötet den 26 maj Hela SVerige ska leva

Stadgar. Antagna vid årsmötet den 26 maj Hela SVerige ska leva Stadgar Antagna vid årsmötet den 26 maj 2016. Hela SVerige ska leva 1 Föreningens status Riksorganisationen Hela Sverige ska leva är en riksomfattande ideell förening som är partipolitiskt och religiöst

Läs mer

Dags för årsmöte! Tips och checklista till föreningens årsmöte

Dags för årsmöte! Tips och checklista till föreningens årsmöte Dags för årsmöte! Tips och checklista till föreningens årsmöte Årsmötet - ett viktigt möte Föreningens årsmöte är föreningens högsta beslutande organ. Föreningen ska hålla årsmöte varje år enligt föreningens

Läs mer

Spelregler för kongressen

Spelregler för kongressen Spelregler för kongressen INNEHÅLL Program... 2 Praktiska anvisningar... 3 Förslag till dagordning... 4 Förslag till mötesregler... 6 Fördelning av propositioner och motioner på utskott... 8 1 PROGRAM

Läs mer

JUS syfte är att stötta judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. JUS högsta beslutande organ är årsmötet och därefter styrelsen.

JUS syfte är att stötta judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. JUS högsta beslutande organ är årsmötet och därefter styrelsen. JUS Stadga 1 Syfte JUS syfte är att stötta judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. 2 Organisation (JUS) Ungdomsförbundets juridiska namn är Judiska Ungdomsförbundet i Sverige JUS har sitt säte på den ort

Läs mer

Stadgar Tjejzonen. Antagna vid årsmötet 20 april NAMN Föreningens namn är Tjejzonen.

Stadgar Tjejzonen. Antagna vid årsmötet 20 april NAMN Föreningens namn är Tjejzonen. Stadgar Tjejzonen Antagna vid årsmötet 20 april 2016 1 NAMN Föreningens namn är Tjejzonen. 2 ÄNDAMÅL - Att arbeta preventivt och stärka den psykiska hälsan hos målgruppen. - Erbjuda medmänskliga möten

Läs mer

03. Val av mötessekreterare Mötets sekreterare är den som antecknar vad som beslutas på mötet. Dessa anteckningar kallas för årsmötesprotokollet.

03. Val av mötessekreterare Mötets sekreterare är den som antecknar vad som beslutas på mötet. Dessa anteckningar kallas för årsmötesprotokollet. Årsmötesordlista Förklaringar till dagordning på årsmöte 01. Årsmötets öppnande När mötet ska starta enligt kallelsen får någon öppna mötet, exempelvis föreningens ordförande. Det gör man genom att säga

Läs mer

Stadgar för lokalförening i RFSU

Stadgar för lokalförening i RFSU Stadgar för lokalförening i RFSU 1 Föreningens namn Föreningens namn är RFSU Uppsala 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Uppsala 3 Föreningsform RFSU Uppsala är en ideell förening. Föreningen

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar antagna på årsmötet 20180508 och fastställda på höstmötet 20181211. 1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Hela Sverige Ska Leva Värmland

Läs mer

Guide till påverkanstorg

Guide till påverkanstorg Guide till påverkanstorg Inledning Påverkanstorg är en mötesform som arbetades fram av Scouterna. Flera organisationer, stora som små, använder mötesformen. I den här guiden får du först en kort presentation

Läs mer

Stadgar för Business and Professional Women, BPW Sweden Antagna vid förbundskongressen i Härnösand april 2008

Stadgar för Business and Professional Women, BPW Sweden Antagna vid förbundskongressen i Härnösand april 2008 Stadgar för Business and Professional Women, BPW Sweden Antagna vid förbundskongressen i Härnösand 26-27 april 2008 1 Förbundets namn Förbundets namn är Business and Professional Women Sweden -BPW Sweden.

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA FÖR STORA ÅRSMÖTET 2015

FÖREDRAGNINGSLISTA FÖR STORA ÅRSMÖTET 2015 FÖREDRAGNINGSLISTA FÖR STORA ÅRSMÖTET 2015 1. Öppnande av mötet 2. Fastställande av röstlängd 3. Fråga om mötets behöriga utlysande 4. Val av ordförande och sekreterare för mötet 5. Val av justeringspersoner

Läs mer

FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Clarion Hotel Arlanda , kl.13.00

FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Clarion Hotel Arlanda , kl.13.00 FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Clarion Hotel Arlanda 2018-09-30, kl.13.00 1 MÖTETS ÖPPNANDE Förbundsordförande Tommy Theorin öppnade Svenska Badmintonförbundet åttionde ordinarie årsmöte. 2 UPPROP OCH FULLMAKTSGRANSKNING

Läs mer

tillvarata medlemsföreningarnas intressen representera medlemsföreningarna regionalt, nationellt och internationellt

tillvarata medlemsföreningarnas intressen representera medlemsföreningarna regionalt, nationellt och internationellt Stadgar för Musikcentrum Riks 1 NAMN OCH SÄTE Förbundet Musikcentrum Riks (MCR) är en ideell förening som består av musikcentrumbildningar. Det har sitt säte i Göteborg. 2 ÄNDAMÅL Musikcentrum Riks ska

Läs mer

PROPOSITION NR 1 7 Angående formalia, tidsplan och arbetsordning vid förbundsmötet

PROPOSITION NR 1 7 Angående formalia, tidsplan och arbetsordning vid förbundsmötet PROPOSITION NR 1 7 Angående formalia, tidsplan och arbetsordning vid förbundsmötet Innehåll Proposition nr 1 angående upprop och fastställande av röstlängd... 2 Proposition nr 2 angående beslut att förbundsmötet

Läs mer

STADGAR FÖR STOCKHOLMS STAD. Enligt representantskapets beslut den 21 mars och 22 maj 2013 samt efter förbundsstyrelsens godkännande

STADGAR FÖR STOCKHOLMS STAD. Enligt representantskapets beslut den 21 mars och 22 maj 2013 samt efter förbundsstyrelsens godkännande STADGAR FÖR STOCKHOLMS STAD 2013 Enligt representantskapets beslut den 21 mars och 22 maj 2013 samt efter förbundsstyrelsens godkännande 2013-08-21. 2 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER Mom 1.Vision Stockholms stad

Läs mer

Svenska Afghanistankommitténs stadgar

Svenska Afghanistankommitténs stadgar Antagna av årsmötet 2014-05-24 Svenska Afghanistankommitténs stadgar 1 Syfte 1.1 Föreningens namn är Svenska Afghanistankommittén, vilket förkortas SAK. På engelska är namnet Swedish Committee for Afghanistan

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna

Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna Beslutade på årsmöte 2016 05 22 1 Föreningens status Hela Sverige ska leva Dalarna är en ideell förening som är partipolitiskt och religiöst obunden. Föreningen

Läs mer

Stadgar F! Västerås Antagna av årsmöte

Stadgar F! Västerås Antagna av årsmöte 1 Föreningens namn och organisationsnummer Föreningens namn är Feministiskt initiativ Västerås (F! Västerås), organisationsnummer 802495-3799. 2 Föreningens säte F! Västerås säte är Västerås kommun. 3

Läs mer

Till dig som är kongressombud

Till dig som är kongressombud Till dig som är kongressombud Det här är en enkel guide för dig som är på väg till journalistkongressen. Den gör inte anspråk på att täcka allt som händer eller kan hända på en kongress, men tar upp sådant

Läs mer

Kapitel 1 Allmänna Bestämmelser

Kapitel 1 Allmänna Bestämmelser VÄSTERBOTTENS HANDBOLLFÖRBUNDS STADGAR, ANTAGNA VID FÖRBUNDETS ÅRSMÖTE, 9 juni 2016 Organisationsnummer; 894001-7125. Kapitel 1 Allmänna Bestämmelser 1 Förbundets uppgift Förbundets uppgift Västerbottens

Läs mer

7 FASTSTÄLLANDE AV FÖREDRAGNINGSLISTA Vi bestämmer vilka frågor vi ska prata om och i vilken ordning.

7 FASTSTÄLLANDE AV FÖREDRAGNINGSLISTA Vi bestämmer vilka frågor vi ska prata om och i vilken ordning. ÖVRIGA HANDLINGAR FÖREDRAGNINGSLISTA 1 ÖPPNANDE AV LILLA ÅRSMÖTET 2014 2 JUSTERING AV RÖSTLÄNGDEN Vi bestämmer vilka på årsmötet som får rösta. 3 FRÅGA OM MÖTETS BEHÖRIGA UTLYSANDE Vi frågar om alla fått

Läs mer

REFERAT från Svenska Cykelförbundets 113:e förbundsmöte lördagen den 19 mars 2016 kl på Svenska Mässan i Älvsjö.

REFERAT från Svenska Cykelförbundets 113:e förbundsmöte lördagen den 19 mars 2016 kl på Svenska Mässan i Älvsjö. REFERAT från Svenska Cykelförbundets 113:e förbundsmöte lördagen den 19 mars 2016 kl. 10.00 16.45. på Svenska Mässan i Älvsjö. PARENTATION för de ledare o funktionärer som lämnat oss under året. Mötets

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA 1 ÖPPNANDE AV LILLA ÅRSMÖTET JUSTERING AV RÖSTLÄNGDEN 3 FRÅGA OM MÖTETS BEHÖRIGA UTLYSANDE

FÖREDRAGNINGSLISTA 1 ÖPPNANDE AV LILLA ÅRSMÖTET JUSTERING AV RÖSTLÄNGDEN 3 FRÅGA OM MÖTETS BEHÖRIGA UTLYSANDE FÖREDRAGNINGSLISTA 1 ÖPPNANDE AV LILLA ÅRSMÖTET 2012 2 JUSTERING AV RÖSTLÄNGDEN 3 FRÅGA OM MÖTETS BEHÖRIGA UTLYSANDE 4 VAL AV ORDFÖRANDE OCH SEKRETERARE FÖR MÖTET 5 BESLUT OM SAMMANTRÄDESORDNING 6 FASTSTÄLLANDE

Läs mer

Arbetsordning. I slutet av dokumentet finns en ordlista med begrepp som förekommer i arbetsordningen eller som brukar användas på stämman.

Arbetsordning. I slutet av dokumentet finns en ordlista med begrepp som förekommer i arbetsordningen eller som brukar användas på stämman. 1 (5) Arbetsordning Detta dokument beskriver hur arbetet på förbundsstämman går till, den metod vi använder och vem som har rätt att vara med att lägga förslag och fatta beslut. I slutet av dokumentet

Läs mer

Årsmötesprotokoll 2015

Årsmötesprotokoll 2015 FSDB Stockholm och Gotlands län Årsmötesprotokoll 2015 Dag: Lördag 28 mars 2015 Tid: 13:13-17:00 Plats: Dövas Hus, Palmfeltsvägen 15 Närvarande: 26 röstberättigade medlemmar. 1 Årsmötets öppnande FSDB

Läs mer

Lokala stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping

Lokala stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping 1 (5) Lokala stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköpings stadgar innehåller grundläggande bestämmelser för organisationen. Stadgarna ska säkerställa medlemmarnas

Läs mer

1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd. Föreningen har sitt säte i Stockholm.

1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd. Föreningen har sitt säte i Stockholm. Stadgar 1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd. Föreningen har sitt säte i Stockholm. 2 Föreningens ändamål Föreningen ska som en del av Röda Korsets

Läs mer

FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Clarion Hotel Arlanda , kl.13.00

FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Clarion Hotel Arlanda , kl.13.00 FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Clarion Hotel Arlanda 2017-10-01, kl.13.00 1 MÖTETS ÖPPNANDE Förbundsordförande Tommy Theorin öppnade Svenska Badmintonförbundet sjuttionionde ordinarie årsmöte. 2 UPPROP OCH FULLMAKTSGRANSKNING

Läs mer

Kallelse & Agenda för årsstämma

Kallelse & Agenda för årsstämma Bostadsrättsföreningen Veken 1 Sida 1 av 5 Kallelse & Agenda för årsstämma 2014 05 11 Härmed kallas medlemmarna i Brf Veken 1 till årsstämma Datum: Söndagen den 11 maj 2014 Tid: 19:15 Plats: I boxningsklubben

Läs mer

Skapande Broderi Stockholm

Skapande Broderi Stockholm Skapande Broderi Stockholm Antagna av årsmötet 2016-03-05, bekräftade av medlemsmötet? Allmänna bestämmelser 1 Skapande Broderi Stockholm är en ideell förening, som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer

Stadgar. Stadgar för förbundet sid 2-5. Normalstadgar för distrikt sid 6-8. Normalstadgar för föreningar sid 9-11. Antagna av kongressen 2015

Stadgar. Stadgar för förbundet sid 2-5. Normalstadgar för distrikt sid 6-8. Normalstadgar för föreningar sid 9-11. Antagna av kongressen 2015 Stadgar Antagna av kongressen 2015 Stadgar för förbundet sid 2-5 Normalstadgar för distrikt sid 6-8 Normalstadgar för föreningar sid 9-11 1 FÖRBUND 1 Ändamål HBT Socialdemokrater (HBT-S) Sverige är ett

Läs mer

Stadgar. HSO Stockholms stad

Stadgar. HSO Stockholms stad Stadgar Antagna 1994-04-25 Reviderade 1997-04-07 Reviderade 1998-04-22 Reviderade 1999-04-27 Reviderade 2001-04-24 Reviderade 2003-04-10 Reviderade 2006-04-05 Reviderade 2008-04-09 Reviderade 2009-04-20

Läs mer

A. Organisation Jagvillhabostad.nu består av enskilda medlemmar organiserade i lokalavdelningar.

A. Organisation Jagvillhabostad.nu består av enskilda medlemmar organiserade i lokalavdelningar. STADGAR Antagna 2003-04-06 Reviderade 2006-03-04, 2007-03-03, 2009-03-07, 2010-03-06, 2012-02-18 1. Firma Organisationens namn är jagvillhabostad.nu. 2. Syfte Föreningens syfte är att bevaka samt agera

Läs mer

Formalia och årsmötespraxis

Formalia och årsmötespraxis Formalia och årsmötespraxis Årsmöte 2013 Arbetsordning för årsmöte 2013-03-26 1. Närvarande-, yttrande- och förslagsrätt Alla medlemmar i The Core har rätt att närvara på årsmötet. Dessa har också yttrande-

Läs mer

RFSL Ungdoms normalstadga för distrikt (Uppdaterad enligt kongressen 2015, antagen av RFSL Ungdom Öts extra årsmöte )

RFSL Ungdoms normalstadga för distrikt (Uppdaterad enligt kongressen 2015, antagen av RFSL Ungdom Öts extra årsmöte ) RFSL Ungdoms normalstadga för distrikt (Uppdaterad enligt kongressen 2015, antagen av RFSL Ungdom Öts extra årsmöte 2015-05-10) 1 Namn Distriktets namn är organisationens namn följt av det namn som förbundsstyrelsen

Läs mer

Stadgar för Veterinär Omtanke om Våldsutsattas riksförening

Stadgar för Veterinär Omtanke om Våldsutsattas riksförening Stadgar för Veterinär Omtanke om Våldsutsattas riksförening VOOV, Veterinär Omtanke om Våldsutsatta, är en ideell partipolitiskt och religiöst obunden förening i Sverige. 1 Förening, namn och säte Veterinär

Läs mer

Stadgar för skolföreningar.

Stadgar för skolföreningar. Stadgar för skolföreningar. 1. GRUNDLÄGGANDE. 2. SKOLFÖRENINGENS SYFTE. 3. MEDLEMMAR. 4. ÅRSMÖTE. 5. FÖRTROENDEUPPDRAG. 6. STYRELSEN. 7. VALBEREDNINGEN. 8. ÖVRIGA BESTÄMMELSER. Dessa stadgar, jämte medlemsbestämmelser,

Läs mer

STADGAR ANTAGNA AV ORDINARIE ÅRSMÖTE 21 FEBRUARI 2012

STADGAR ANTAGNA AV ORDINARIE ÅRSMÖTE 21 FEBRUARI 2012 STADGAR ANTAGNA AV ORDINARIE ÅRSMÖTE 21 FEBRUARI 2012 Kapitel 1 Organisation och Ändamål 1 Politiska ändamål Socialdemokratiska studentklubben är en del av den svenska och internationella socialdemokratin

Läs mer

Stadgar Utrikespolitiska föreningen vid Umeå universitet Efter behandling på valårsmöte 9 maj 2016

Stadgar Utrikespolitiska föreningen vid Umeå universitet Efter behandling på valårsmöte 9 maj 2016 Stadgar Utrikespolitiska föreningen vid Umeå universitet Efter behandling på valårsmöte 9 maj 2016 1. Föreningens firma 1:1 Föreningens firma är Utrikespolitiska föreningen vid Umeå universitet och förkortas

Läs mer

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner Ett årsmöte hålls för att stämma av vad som har hänt under det föregående året, bestämma vad som ska hända det kommande året och att välja

Läs mer

Normalstadgar. För föreningar anslutna till Djurskyddet Sverige

Normalstadgar. För föreningar anslutna till Djurskyddet Sverige Normalstadgar För föreningar anslutna till Djurskyddet Sverige September 2010 Normalstadgar för Djurskyddet Sveriges föreningar antagna 22-23 maj 2010 vid förbundsstämman i Södertälje. Reviderade vid förbundsstämman

Läs mer

Förhandlingsordning. Punkt 3 Bilaga 3 b. Sammanfattning

Förhandlingsordning. Punkt 3 Bilaga 3 b. Sammanfattning Förbundsstämman 2019-05-18--19 Punkt 3 Bilaga 3 b Förhandlingsordning Sammanfattning Processen för förbundsstämman bygger på en tankemodell att vi ska bestiga berget och ta oss ner igen och själva förbundsstämman

Läs mer

Handlingar Grön Ungdom Södertörn Extra årsmöte Dagordning

Handlingar Grön Ungdom Södertörn Extra årsmöte Dagordning Dagordning 1. Mötets öppnande 2. Val av mötesfunktionärer a) Val av mötesordförande b) Val av mötessekreterare c) Val av justerare tillika rösträknare 3. Fråga om stadgeenlig kallelse utfärdats 4. Fastställande

Läs mer

Sveriges Elevråds årsmöte 2014. Kallelse

Sveriges Elevråds årsmöte 2014. Kallelse Sveriges Elevråds årsmöte 2014 s årsmöte 2014 Sida 2 Förslag på dagordning 22 november 2014 1. Årsmötets öppnande 2. Val av årsmötesordförande 3. Val av årsmötessekreterare och biträdande årsmötessekreterare

Läs mer

HÄLSINGLANDS BADMINTONFÖRBUND

HÄLSINGLANDS BADMINTONFÖRBUND Arbetsordning Hälsinglands Badmintonförbund Vs 1.2 Antagen vid styrelsemöte nr 3 2009/10, 2010-03-11 A. Arbetsordning för Förbundsmöte 1. Förbundsmötet fattar beslut i enlighet med HBF:s stadgar samt beslutar

Läs mer

Stadgar Antagna av Kongressen 2018

Stadgar Antagna av Kongressen 2018 Stadgar Antagna av Kongressen 2018 Kap 1. Allmänna bestämmelser Mom 1.1 Namn och säte Förbundets namn är Ungdom Mot Rasism. Förbundets namn översätts på engelska till Youth Against Racism Sweden. Förbundets

Läs mer

Stadgar för. kretsar i Stockholms län

Stadgar för. kretsar i Stockholms län Stadgar för kretsar i Stockholms län Stadga för kretsar inom Moderaterna i Stockholms län Antagna vid förbundsstämma den 13 maj 2017. Godkända av partistyrelsen den 16 juni 2017. 1 Ändamål Kretsen är ett

Läs mer

Stadga för Kodcentrum

Stadga för Kodcentrum Stadga för Kodcentrum Antagna vid årsmötet 2017-04-29, förslag på revidering vid årsmötet 2018-04-28 1 Ändamål Mom 1 Kodcentrum är en ideell förening som gratis introducerar barn till programmering och

Läs mer

STADGAR FÖR SVERIGES DÖVAS RIKSFÖRBUND

STADGAR FÖR SVERIGES DÖVAS RIKSFÖRBUND STADGAR FÖR SVERIGES DÖVAS RIKSFÖRBUND Antagna vid kongressen i Stockholm 2017 Paragrafer 1 Förbundets namn och säte sid. 3 2 Ändamål sid. 3 3 Organisationer sid. 3 4 Medlemmar sid. 4 5 Medlemsavgift sid.

Läs mer

SVENSKA GOLFFÖRBUNDETS FÖRBUNDSMÖTE 2015

SVENSKA GOLFFÖRBUNDETS FÖRBUNDSMÖTE 2015 SVENSKA GOLFFÖRBUNDETS FÖRBUNDSMÖTE 2015 SÅ HÄR GÅR DET TILL EN INTRODUKTION OCH VÄGLEDNING INFÖR OCH UNDER FÖRBUNDSMÖTET 2015 SGF:S HÖGSTA BESLUTANDE ORGAN VÄLKOMMEN! Varmt välkommen till Svenska Golfförbundets

Läs mer

Dag- och arbetsordning

Dag- och arbetsordning Dag- och arbetsordning Dag- och arbetsordning, Förbundsmöte 2018 Dagordning Förslag till dagordning på Svenska Kommunalarbetareförbundets 14e ordinarie förbundsmöte på Clarion Hotel Arlanda Airport, Stockholm/Arlanda,

Läs mer

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA Antagna på årsmöte 2011-xx-xx 1. Firma Lokalavdelningens namn är jagvillhabostad.nu Uppsala. 2. Syfte Lokalavdelningens syfte är att bevaka samt agera utifrån unga bostadssökandes

Läs mer