Malin Thydén-Kärrman (S) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP) Johan Elgemark (C)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Malin Thydén-Kärrman (S) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP) Johan Elgemark (C)"

Transkript

1 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott (17) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset. Klockan Beslutande Övriga deltagare Malin Thydén-Kärrman (S) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP) Johan Elgemark (C) Mats Andresen, samhällsbyggnadschef Stefan Andersson, miljöchef Sara Lindberg, ekonom Anita Zukanovic, teknisk förvaltare Susanne Ohlsson, kommunsekreterare Jenny Johansson, nämndsekreterare Utses att justera Justeringens tid Johan Elgemark (C) Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ordförande Justerande Jenny Johansson Malin Thydén-Kärrman (S) Johan Elgemark (C) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Kommunledningskontoret Datum för anslags nedtagande Underskrift Jenny Johansson

2 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott (17) 12 Godkännande av ärendelista och val av justerare Dnr Ärendelista 12 Godkännande av ärendelista och val av justerare 2 13 Meddelande och information Mål- och resursplan MRP Samhällsbyggnadsnämnden 4 15 Förslag till skötselavtal Torups samhällsförening 6 16 Remiss Regional cykelplan för Halland Uppdrag från kommunstyrelsens arbetsutskott: Belysning medlemskap i organisationer/föreningar 8 18 Svar på återremiss Motion Satsning på klimatkonto för den kommunala verksamheten 9 19 Motionsvar Lekplatsen på Storgatan i Hyltebruk Gemensamt deponiprojekt Halland Behovsutredning Beslut om föreläggande om åtgärder avseende 10 m3 cistern innehållande eldningsolja samt beslut om avgift med löpande vite Ansökan om bygglov - tillbyggnad av uteservering Extra ärende: Överklagande Länsstyrelsens beslut om lärk- och björkplantering på jordbruksmark 17 Ärendelistan har varit utsänd. Ärende 15 (Förslag skötselavtal Torups samhällsförening) utgår. Extra ärende 24 (Överklagande Länsstyrelsens beslut om lärk- och björkplantering på jordbruksmark) tillkommer. Samhällsbyggnadnämndens arbetsutskott beslutar arbeta efter den reviderade listan. Johan Elgemark (C) väljs till justerare.

3 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott (17) 13 Meddelande och information 2015 Dnr 2015 SBN0004 Meddelande - Information Besök livsmedelsverket Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott har tagit del av informationen.

4 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott (17) 14 Mål- och resursplan MRP Samhällsbyggnadsnämnden Dnr 2015 SBN0002 Samhällsbyggnadsnämndens tilldelade nettobudget för 2016 uppgår till tkr, tkr 2017 och tkr 2018 Nämndens förslag är en nettobudget på tkr för 2016 då nämnden begär utökat budget för att kunna möta ökade kapitalkostnader, finansiera en semestervikarie på Gata och park, bidrag Bosgårdsfallet, digitala körjournaler och ovårdad mark. Nämnden begär därmed en utökad ram med tkr för 2016 och tkr för 2017 och Tjänsteskrivelse (Mats Andresen) Mål- och resursplan Blankett 2c Konsekvensbeskrivning Blankett 4b, c specifikation investering över ram Blankett 5 taxeförändring Taxebilagor för Samhällsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadskontorets förslag till beslut Samhällsbyggnadsnämnden antar mål- och resursplanen som sin egen. Nämnden begär en utökad ram på tkr för 2016 och tkr för 2017 och Samhällsbyggnadsnämnden föreslår att timavgiften för arbete inom miljöområdet blir fastställd till 860 kronor per timme. Inom livsmedelskontrollen föreslås en taxa på kronor per timme vid planerad kontroll samt 906 kronor per timme vid extra offentlig kontroll. Samhällsbyggnadsnämnden föreslår möjligheten till en årlig indexreglering av renhållningstaxan enligt konsumentprisindex med renhållningstaxan 2015 som grund. Samhällsbyggnadsnämnden föreslår möjligheten till en årlig indexreglering av VA-taxans brukningsavgifter det vill säga 14, 15,18, enligt konsumentprisindex med VA-taxan 2015 som grund. Samhällsbyggnadsnämnden antar även en komplettering av gällande taxedokument. Samhällsbyggnadsnämnden antar de bifogade taxebilagorna för plan- och bygg samt miljö. Samhällsbyggnadsnämnden beslutar föreslå en investeringsbudget exklusive ITinvesteringar på tkr 2016, tkr 2017 samt tkr Inklusive ITinvesteringar tkr 2016, tkr 2017 och tkr 2018.

5 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott (17) Arbetsutskottet har tagit del av informationen och lämnar inget förslag till beslut.

6 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott (17) 15 Förslag till skötselavtal Torups samhällsförening Dnr 2015 SBN0013 Ärendet utgår.

7 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott (17) 16 Remiss Regional cykelplan för Halland Dnr 2015 SBN0028 Region Halland har som en del av det regionala tillväxtarbetet och genomförandet av regional infrastrukturplan tagit fram ett förslag till Regional cykelplan för Halland. Syftet med den Regionala cykelplanen är att skapa mål och visioner för hur vi långsiktigt kan utveckla cykelvägnätet i ett regionalt perspektiv tillsammans i Halland. Cykelplanen kommer att vara styrande för finansiering av cykelvägsinvesteringar i det statliga vägnätet. Målsättning är Ökad andel cykelresor i Halland till Regional cykelplan för Halland pekar ut de gemensamt framtagna prioriteringar som strävar mot visionen att man ska VILJA och KUNNA cykla i Halland och som bidrar till en ökad attraktivitet i Halland. Tjänsteskrivelse (Anita Zukanovic) Remiss Region Halland Förslag Regional cykelplan för Halland Protokollsutdrag kommunstyrelsens arbetsutskott Samhällsbyggnadskontorets förslag till beslut Samhällsbyggnadsnämnden föreslår till Kommunstyrelsen att godta Regional cykelplan för Halland Arbetsutskottet har tagit del av informationen och lämnar inget förslag till beslut.

8 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott (17) 17 Uppdrag från kommunstyrelsens arbetsutskott: Belysning medlemskap i organisationer/föreningar Dnr 2015 SBN0042 Hylte kommun är medlem i en mängd organisationer och föreningar. Inför en ny mandatperiod är det viktigt att belysa vilka dessa är och ta ställning till om ett fortsatt medlemskap är aktuellt. Kommunstyrelsens arbetskott uppdrar åt nämnderna att inventera och rapportera vilka organisationer/föreningar som respektive nämnd är medlem i. Återrapporteringen ska innehålla information om orsak till medlemskapet samt kostnaden för denna. Informationen ska vara kommunstyrelsen tillhanda 30 mars. Tjänsteskrivelse (Mats Andresen) Redovisning av medlemskap i organisationer Protokollsutdrag kommunstyrelsens arbetsutskott Samhällsbyggnadskontorets förslag till beslut Samhällsbyggnadsnämnden har tagit del av belysningen av medlemskap i olika organisationer/ föreningar och bifogar sammanställningen vidare till Kommunstyrelsen. Arbetsutskottet har tagit del av informationen och lämnar inget förslag till beslut.

9 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott (17) 18 Svar på återremiss Motion Satsning på klimatkonto för den kommunala verksamheten Dnr 2014 SBN0094 Samhällsbyggnadskontoret har fått i uppdrag att ta fram siffror på hur mycket administrativt arbete ett införande av klimatkonto för de kommunala verksamheterna skulle innebära. Den administrativa kostnaden för ett klimatkonto är väldigt beroende av vilken modell man väljer för genomförandet. Motionens författare förespråkar att man lägger på 3 kr/mil, men många verksamheter räknar inte ut mil idag och detta skulle då innebära en extra kostnad för arbete. Samhällsbyggnadskontoret anser att ett system där man lägger på en viss procent på drivmedelskostnaden istället är det mest kostnadseffektiva. Väljer man modellen där man betalar procent på drivmedelskostnaden och flygresor uppskattar ekonomiavdelningen att det administrativa arbetet uppgår till en timme per månad. Tid för hantering av kontots tillgångar är beroende av vad det beslutas att det ska användas till och vem/vilka som ska handlägga kontot. Detta beslutas i ett senare skede. Tjänsteskrivelse (Mats Andresen/Jessica Johansson) Protokollsutdrag kommunstyrelsens arbetsutskott Protokollsutdrag kommunfullmäktige Motion , Roland Thörner (MP) Samhällsbyggnadskontorets förslag till beslut Samhällsbyggnadsnämnden föreslår en modell för införande av klimatkonto där en viss procent läggs på drivmedelskostnaden. Detta skulle då innebära en administrativ kostnad motsvarande en timme per månad. Arbetsutskottet har tagit del av informationen och lämnar inget förslag till beslut.

10 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott (17) 19 Motionsvar Lekplatsen på Storgatan i Hyltebruk Dnr 2015 SBN0041 Wiveca Norén (SPI) har lämnat en motion angående uppsättande av staket vid lekplatsen vid Storgatan i Hyltebruk. I motionen föreslås att lekplatsen inhägnas och även förses med en skylt med uppmaning att inte röka på lekplatsen. Tjänsteskrivelse (Anita Zukanovic) Karta/ Lekplatsen Protokollsutdrag kommunstyrelsens arbetsutskott Motion , Wiveca Norén (SPI) Samhällsbyggnadskontorets förslag till beslut Samhällsbyggnadsnämnden föreslår till kommunfullmäktige att motionen beviljas. Arbetsutskottet har tagit del av informationen och lämnar inget förslag till beslut.

11 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott (17) 20 Gemensamt deponiprojekt Halland Dnr 2015 SBN0047 Länsstyrelsen har kommit in med en förfrågan om gemensamt deponiprojekt i Halland. I skrivelsen som är ställd till samtliga kommuner i Halland frågar Länsstyrelsen om intresse finns att inleda ett samarbetsprojekt när det gäller inventering av de gamla deponierna i länet. Länsstyrelsens förslag är att man bidrar med stöd och projektledning för kommunerna så att inventering kan utföras av de utvalda deponierna. Länsstyrelsen bidrar med så kallad MIFOutbildad personal och den erfarenhet man har av förorenade områden. Kommunerna kommer att behöva stå för personalkostnaderna för inventeringen under projektets genomförandetid medan Länsstyrelsen bidrar med projektledning för att knyta ihop projektet. Ansvaret att utföra och bekosta en riskbedömning av nerlagda deponier ligger hos den kommunala verksamhetsutövaren. En förutsättning är därför att de kommuner som beslutar sig för att delta är villiga att gemensamt finansiera projektet. Förslaget är att det görs utifrån hur många objekt som finns i respektive kommun. Kommunerna bekostar gemensamt en månads uppstartstid för inventeringen En månad för dokumentering och rapportering av arbetet. Tillkommer även historiska flygbilder (ca 1000 kr per deponi) Lön, sociala avgifter, resor och OH-kostnader för en anställd inventerare, ca kr/ mån. Länsstyrelsen svarar för projektledning Länsstyrelsen uppskattar att det finns ca 167 deponier i länet varav 14 i Hylte kommun och 11 av dem bör inventeras Tjänsteskrivelse (Mats Andresen) Förfrågan om gemensamt deponiprojekt Halland Varför ny inventering Samhällsbyggnadskontorets förslag till beslut Samhällsbyggnadsnämnden beslutar att visa intresse för att medverka och inventera 11 st deponier i det gemensamma deponiprojektet i Halland. Arbetsutskottet har tagit del av informationen och lämnar inget förslag till beslut.

12 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott (17) 21 Behovsutredning Dnr 2015 SBN0035 Dnr Ecos Som myndighetsnämnd ska samhällsbyggnadsnämnden enligt miljöbalken och flera andra områdens lagstiftningar föra register över de verksamheter som fordrar återkommande tillsyn och redovisa vilket resurs- och kompetensbehov som finns. Detta ska bli fastställt och antas i en årligt reviderad behovsutredning och en tillsynsplan. Samhällsbyggnadsnämnden föreslås besluta anta bilagd behovsutredning. Tjänsteskrivelse (Mats Andresen/Stefan Andersson) SKL:s Taxa inom miljö-, och hälsoskyddsområdet, samt taxa för uppdragsverksamhet Underlag för lokala bedömningar. Kommunfullmäktiges taxa 69/14 Behovsutredning (Stefan Andersson) Förslag till Tillsynsplan för Samhällsbyggnadsnämnden (Stefan Andersson) Arbetsutskottets förslag till beslut Samhällsbyggnadsnämnden beslutar fastställa bilagd behovsutredning, daterad Samhällsbyggnadsnämnden omfördelar, inom ramen för sin ordinarie budget, resurser motsvarande 800 timmar till tillsynsnämnden. Lagstöd Detta beslut har tagits med hänvisning till miljöbalken (SFS 1998:808)

13 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott (17) 22 Beslut om föreläggande om åtgärder avseende 10 m3 cistern innehållande eldningsolja samt beslut om avgift med löpande vite Dnr 2015 SBN0044 Dnr Ecos: Fastighet: Örnabäckshult 2:34 Cisterninnehavaren Decon Industrier AB förelades i delegationsbeslut att senast den 1 november 2013 komma in till Samhällsbyggnadsnämnden med kontrollrapport avseende vidtagna åtgärder för oljecistern på 10m 3 på fastigheten Örnabäckshult 2:34. Dessutom skulle det skapas förutsättningar så att cisternen blir besiktningsbar även utvändigt. Cisternen får endast användas om den genomgått kontroll och uppfyller kraven enligt Naturvårdsverkets föreskrifter (2003:24) om skydd mot mark- och vattenförorening vid lagring av brandfarliga vätskor. Cisternen på 10 m 3 innehållande eldningsolja på fastigheten Örnabäckshult 2:34 uppfyller inte dessa lagkrav och åtgärder ska därför vidtas. Tjänsteskrivelse (Veronica Andersson) Ärendebeskrivning (Veronica Andersson) Kontrollrapport Nr. 6897, Cisternvård (bilaga 1) Miljöbalken (1998:808) 26 kap. 9 och 21 Miljöbalken (1998:808) 2 kap. 3 Naturvårdsverkets föreskrifter (2003:24) om skydd mot mark- och vattenförorening vid lagring av brandfarliga vätskor Lagen om vite (1985:206) 2 och 4 Arbetsutskottets förslag till beslut Samhällsbyggnadsnämnden beslutar att förelägga cisterninnehavaren Decon Industrier AB, org.nr att skapa förutsättningar för ovan nämnda cistern så att den är besiktningsbar även utvändigt, samt att Decon Industrier AB ska vidta lämpliga åtgärder så att cisternen uppfyller, enligt NFS 2003:24 ställda krav. Cisternen ska därefter kontrolleras av ett ackrediterat kontrollorgan. Resultatet av kontrollen ska dokumenteras i en kontrollrapport som ska vara samhällsbyggnadsnämnden tillhanda senast den 1 juni Beslutet tas med stöd av miljöbalken (1998:808) 26 kap. 9 och 21, med hänvisning till 2 kap. 3 samt krav i NFS 2003:24. Samhällsbyggnadsnämnden beslutar vidare att föreläggandet ska vara förenat med ett löpande vite på kr för varje påbörjad månad efter förelagt datum då kraven i föreläggandet ej uppfyllts. Beslutet tas med stöd av lagen om vite (1985:206) 2 och 4.

14 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott (17) Avgift Samhällsbyggnadsnämnden beslutar även att ta ut kr i avgift i enlighet med kommunfullmäktiges taxebeslut 78/13. Avgift betalas mot faktura och ska betalas även om beslutet överklagas. Beslut om avgift kan också överklagas.

15 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott (17) Dnr 2015 SBN0046 Dnr ByggR: BME Fastighet: Sjögård 1:75 Sökande: Yuzdhan Beysim Till samhällsbyggnadskontoret har det kommit in en ansökan om bygglov för tillbyggnad av uteservering på fastigheten Sjögård 1:75. Sökande är Yuzdhan Beysim som inom kort kommer flytta sin restaurang till lokalen i fastigheten. Sökande önskar bygga till en befintlig uteplats med 1 meter ut mot Gamla Nissastigen som löper genom Torup. Gällande planförhållanden Fastigheten omfattas av detaljplan T 524 och den aktuella fastigheten har beteckningen BHF II som bland annat innebär område för bostads- och handelsändamål. Den föreslagna tillbyggnaden placeras på mark som enligt detaljplan inte får bebyggas. Yttranden / Grannhörande Grannhörande har skett, inga grannar har haft något att erinra mot förslaget. En närboende har dock yttrat sig i frågan. Han föreslår att uteserveringen flyttas till gaveln på huset alternativt att man lägger igen den parkeringsficka som finns utanför fastigheten då en byggnation kan äventyra tillgängligheten på gångstråket utanför. Remiss har även skickats till Kommunala handikapprådet, Trafikverket samt VA, Park, Gata i Hylte kommun som inte haft något att erinra mot förslaget. Tjänsteskrivelse (Mats Andresen/Tony Ortenlöf) Plan- och fasadritning Ärendebeskrivning (Tony Ortenlöf /Mats Andresen) Yttrande från närboende Detaljplan T 524 Arbetsutskottets förslag till beslut Samhällsbyggnadsnämnden beslutar att bevilja ansökan om bygglov för uteservering. Liten avvikelse från detaljplanen medges. Den närboendes synpunkter tillgodoses ej då tillgängligheten inte anses påverkas. Lagstöd Plan- och bygglagen 9 kap 30-31b Övriga upplysningar Lovet upphör att gälla om åtgärder inte påbörjats inom två år och avslutas inom fem år från den dag då beslutet vann laga kraft (enligt 9kap 43 plan- och bygglagen). Sökande

16 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott (17) upplyses om att bygglovet vinner laga kraft fyra veckor efter det att beslutet annonserats i Post- och Inrikes tidningar, under förutsättning att beslutet inte överklagats. Sökande ska samråda. Åtgärden får inte påbörjas innan samhällsbyggnadsnämnden beviljat startbesked. Avgift Lovavgift Avgift för kungörelse 2670 kr 267 kr Avgift betalas mot faktura sänds separat till (Yuzdhan Beysim, GAMLA NISSASTIGEN 20 C LGH 1103, TORUP). Avgift ska betalas även om beslutet överklagas. Avgift för nybyggnadskarta, utdrag ur primärkarta och utstakning ingår ej.

17 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott (17) 24 Extra ärende: Överklagande Länsstyrelsens beslut om lärk- och björkplantering på jordbruksmark Dnr 2015 SBN0052 Länsstyrelsen har beviljat en ansökan om att plantera lärk på jordbruksmark på fastigheten Gillesgård 1:8. Lärk är ett snabb- och tätvuxet barrträd som kan bli upp till 30 m högt och är ej naturligt förekommande i Sverige. Jordbruksmarken ligger inom området benämnt som N4 i Översiktsplanen 2001 och klassas som ett område med särskilt naturvårdsintresse. I den beskrivande texten står det att kulturlandskapet bör fortsättningsvis hållas öppet, i sluttningszonerna bör betesdriften fortsätta. Befintliga lövskogar bör bevaras. Inom området finns....värdefullt öppet landskap. Jordbruksmarken ligger utmed Nissan och i direkt anslutning till byn Nyebro. Lärkplantering skulle påverka landskapsbilden negativt. Detta strider mot det kommunövergripande målet Hylte ska vara en attraktiv kommun att leva och bo i. Plantering av lärk på jordbruksmark i anslutning till vatten är heller inte förenligt med miljömålen Ett rikt växt- och djurliv samt Ett rikt jordbrukslandskap. I första hand föreslås att ingen plantering alls sker med undantag för område 20A där löv kan planteras. I andra hand föreslås att endast löv får planteras. Samhällsbyggnadsnämnden föreslås besluta att överklaga Länsstyrelsens beslut. Tjänsteskrivelse (Mats Andresen/Jessica Johansson) Beslut från Länsstyrelsen i Halland , Dnr: Överklagan av Länsstyrelsens beslut , Dnr: Översiktsplan för Hylte kommun ÖP2001 Vision 2020 och kommunövergripande mål Samhällsbyggnadskontorets förslag till beslut Samhällsbyggnadsnämnden beslutar att överklaga Länsstyrelsens beslut , Dnr: med ovan nämnda motivering. Arbetsutskottet har tagit del av informationen och lämnar inget förslag till beslut.

Roger Andersson (S) Carl Larsson (M) Malin Thydén-Kärrman (S) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret

Roger Andersson (S) Carl Larsson (M) Malin Thydén-Kärrman (S) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret Samhällsbyggnadsnämnden 2015-03-17 1 (19) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk. Kl. 13.00-15.40 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Malin Thydén-Kärrman (S) ordförande

Läs mer

Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP)

Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP) Tillsynsnämnden 2015-03-12 1 (8) Plats och tid Blå rummet, Storgatan 8C i Hyltebruk. Kl. 08.00-09.00 Beslutande Övriga deltagare Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP) Stefan

Läs mer

Uno Sjöberg (C) Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV)

Uno Sjöberg (C) Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Tillsynsnämnden 2014-05-15 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrummet på samhällsbyggnadskontoret, kl. 08:00-08:40 Beslutande Uno Sjöberg (C) Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Övriga deltagare

Läs mer

Malin Thydén-Kärrman (S) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP) Johan Elgemark (C)

Malin Thydén-Kärrman (S) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP) Johan Elgemark (C) Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2015-10-27 1 (10) Plats och tid Blå rummet, Storgatan 8C i Hyltebruk. Klockan 8.00 9.35 Beslutande Övriga deltagare Malin Thydén-Kärrman (S) ordförande Bengt-Åke

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2012-09-04 1 (8)

Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2012-09-04 1 (8) Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2012-09-04 1 (8) Plats och tid Räddningstjänsten i Hyltebruk, kl. 15.40-16.20 Beslutande Övriga deltagare Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström (S) Bo

Läs mer

Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV)

Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Tillsynsnämnden 2014-03-27 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrummet på samhällsbyggnadskontoret, kl. 08:00-08:30 Beslutande Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Övriga

Läs mer

Åke Morin (KV) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP)

Åke Morin (KV) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP) Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2013-09-24 1 (10) Plats och tid Räddningstjänsten i Hyltebruk, kl. 15:20-16:30 Beslutande Åke Morin (KV) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP) Övriga deltagare Mats Andresen,

Läs mer

Ann-Kristin Petersson (S) ordförande Jane Skytt (MP) Gunilla Magnusson (KV)

Ann-Kristin Petersson (S) ordförande Jane Skytt (MP) Gunilla Magnusson (KV) Tillsynsnämnden 2015-02-06 1 (9) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset. Kl. 08:00-09:50 Beslutande Ann-Kristin Petersson (S) ordförande Jane Skytt (MP) Gunilla Magnusson (KV) Övriga deltagare

Läs mer

Malin Thydén-Kärrman (S) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP) Johan Elgemark (C)

Malin Thydén-Kärrman (S) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP) Johan Elgemark (C) Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2015-08-04 1 (10) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset. Kl 08.00-10.15 Beslutande Övriga deltagare Malin Thydén-Kärrman (S) ordförande Bengt-Åke Torhall

Läs mer

Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström (S) Bengt-Åke Torhall (FP) tjänstgörande ersättare. Maria Johansson Arnström (S)

Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström (S) Bengt-Åke Torhall (FP) tjänstgörande ersättare. Maria Johansson Arnström (S) Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2014-02-25 1 (16) Plats och tid Samhällsbyggnadskontorets sammanträdesrum, kl. 08:00-09:30 Beslutande Övriga deltagare Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström

Läs mer

Malin Thydén-Kärrman (S) ordförande Elisabeth Falkhaven (MP) tjänstgörande ersättare Johan Elgemark (C) Johan Elgemark (C)

Malin Thydén-Kärrman (S) ordförande Elisabeth Falkhaven (MP) tjänstgörande ersättare Johan Elgemark (C) Johan Elgemark (C) Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2015-08-25 1 (21) Plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum, Hyltebruk. Kl. 8.00 10.30 Beslutande Övriga deltagare Malin Thydén-Kärrman (S) ordförande Elisabeth

Läs mer

Elisabeth Falkhaven (MP) Ray Alexén (KV) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret

Elisabeth Falkhaven (MP) Ray Alexén (KV) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret Samhällsbyggnadsnämnden 2015-01-14 1 (8) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk. Kl. 08:00-12:00 Beslutande Malin Thydén Kärrman (S) ordförande Carl Larsson (M) Johan Elgemark (C) Roger Andersson

Läs mer

Håkan Bengtsson (C) tjänstgörande ersättare

Håkan Bengtsson (C) tjänstgörande ersättare Samhällsbyggnadsnämnden 2014-06-17 1 (12) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 08:00-11:05 Beslutande Åke Morin (KV) ordförande Elisabeth Falkhaven (MP) Maria Johansson Arnström (S) Patrik

Läs mer

Ann-Kristin Petersson (S) ordförande Nils Ahlgren (FP) tjänstgörande ersättare Gunilla Magnusson (KV) Gunilla Magnusson (KV) Ann-Kristin Petersson (S)

Ann-Kristin Petersson (S) ordförande Nils Ahlgren (FP) tjänstgörande ersättare Gunilla Magnusson (KV) Gunilla Magnusson (KV) Ann-Kristin Petersson (S) Tillsynsnämnden 2015-04-22 1 (7) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset. Kl 08.00-08.45 Beslutande Övriga deltagare Ann-Kristin Petersson (S) ordförande Nils Ahlgren (FP) tjänstgörande ersättare

Läs mer

Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV)

Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Tillsynsnämnden 2013-02-07 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrummet på samhällsbyggnadskontoret, kl. 08:00-08.35 Beslutande Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Övriga

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2014-08-05 1 (15)

Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2014-08-05 1 (15) Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2014-08-05 1 (15) Plats och tid Sammanträdesrummet på samhällsbyggnadskontoret, kl. 08:00-10:00 Beslutande Åke Morin (KV) Bo Eriksson (C) Övriga deltagare Carolina

Läs mer

Åke Morin (KV) ordförande Bo Eriksson (C) Patrik Nilsson (S) tjänstgörande ersättare

Åke Morin (KV) ordförande Bo Eriksson (C) Patrik Nilsson (S) tjänstgörande ersättare Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2012-10-02 1 (10) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset kl. 13.00-14.30 Beslutande Åke Morin (KV) ordförande Bo Eriksson (C) Patrik Nilsson (S) tjänstgörande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 08:00-10:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Malin Thydén-Kärrman (S) (ordförande), Bengt-Åke Torhall (L) (1:e vice ordförande), Björn Andersson

Läs mer

Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström (S) Bengt-Åke Torhall (FP) tjänstgörande ersättare. Maria Johansson Arnström (S)

Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström (S) Bengt-Åke Torhall (FP) tjänstgörande ersättare. Maria Johansson Arnström (S) Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2014-06-03 1 (7) Plats och tid Samhällsbyggnadskontorets sammanträdesrum, kl. 08:00-09:30 Beslutande Övriga deltagare Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström

Läs mer

Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristine Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV)

Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristine Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Tillsynsnämnden 2011-09-01 1 (8) Plats och tid Samhällskontorets sammanträdesrum, 08.00-08.30 Beslutande Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristine Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Övriga deltagare Sören

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 08:00-10:30 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Malin Thydén-Kärrman (S) (ordförande), Bengt-Åke Torhall (L) (1:e vice ordförande), Carl Larsson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum MÖTESPROTOKOLL Plats och tid Blå rummet Storgatan 8c Hyltebruk kl. 08:00-10:50 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Malin Thydén-Kärrman (S) (ordförande), Roger Andersson (S), Carl Larsson

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden 2014-11-11 1 (10)

Samhällsbyggnadsnämnden 2014-11-11 1 (10) Samhällsbyggnadsnämnden 2014-11-11 1 (10) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk. Kl. 08:00-09:30 Beslutande Åke Morin (KV) ordförande Patrik Nilsson (S) Maria Johansson Arnström (S) Carl Larsson

Läs mer

Kommunala Handikapprådet (16)

Kommunala Handikapprådet (16) Kommunala Handikapprådet 2015-02-16 1 (16) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, kl. 16.15-18.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Wiveca Norén (SPI), ordförande,

Läs mer

Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Arbetsutskott Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl 08.00 12.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Jörgen Lind (M) vice ordförande Per Sivertsen

Läs mer

Ann-Kristin Petersson (S), ordförande Ingemar Andersson (S) tjänstgörande ersättare Gunilla Magnusson (KV)

Ann-Kristin Petersson (S), ordförande Ingemar Andersson (S) tjänstgörande ersättare Gunilla Magnusson (KV) Tillsynsnämnden 2015-08-13 1 (7) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset. Kl 08.00-08.45 Beslutande Övriga deltagare Ann-Kristin Petersson (S), ordförande Ingemar Andersson (S) tjänstgörande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Blå rummet kl. 08:00-10:00 ande ledamöter Malin Thydén-Kärrman (S) (ordförande), Roger Andersson (S), Carl Larsson (M) Övriga närvarande Mats Andresen (samhällsbyggnadschef), Stefan Andersson

Läs mer

Gunnel Johansson (S) Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Ingegerd Torhall (FP) Ingemar Steneteg (C) Dorothea Nilsson (M) Wiveca Norén (SPI)

Gunnel Johansson (S) Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Ingegerd Torhall (FP) Ingemar Steneteg (C) Dorothea Nilsson (M) Wiveca Norén (SPI) Omsorgsnämnden 2015-03-19 1 (11) Plats och tid Hörsalen 13:15-15-45 Beslutande Gunnel Johansson (S) Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Ingegerd Torhall (FP) Ingemar Steneteg (C) Dorothea Nilsson (M) Wiveca

Läs mer

Elisabeth Falkhaven (MP) Ray Alexén (KV) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret

Elisabeth Falkhaven (MP) Ray Alexén (KV) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret Samhällsbyggnadsnämnden 2015-08-18 1 (12) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk. Kl. 08.00-11.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Malin Thydén-Kärrman (S) ordförande

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S)

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Plats och tid Planrummet, kommunhuset, kl. 13.00-14.20 Beslutande Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv

Läs mer

Malin Thydén-Kärrman (S) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP) Carl Larsson (M) tjänstgörande ersättare

Malin Thydén-Kärrman (S) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP) Carl Larsson (M) tjänstgörande ersättare Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2015-01-27 1 (13) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset. Kl. 08:00-10:45 Beslutande Övriga deltagare Malin Thydén-Kärrman (S) ordförande Bengt-Åke Torhall

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13)

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Plats och tid Hörsalen i centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 16:00-18:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV), SBN

Läs mer

Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström (S) Bengt-Åke Torhall (FP) tjänstgörande ersättare

Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström (S) Bengt-Åke Torhall (FP) tjänstgörande ersättare Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2014-10-28 1 (8) Plats och tid Mats Andresens rum, samhällsbyggnadskontoret. Kl. 08:00-09:20 Beslutande Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström (S) Bengt-Åke

Läs mer

Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström (S) Bo Eriksson (C)

Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström (S) Bo Eriksson (C) Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2012-11-27 1 (9) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset. Kl. 08:00-09:45 Beslutande Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström (S) Bo Eriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bygg- och miljönämnden 2016-12-15 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 14.30-15.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Tony Frunk (S), ordförande Tommy Claesson

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Per Daniels (M) Beth Holtzmann (S) Lena Ihlar (V), ersätter Pär Andersson

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Per Daniels (M) Beth Holtzmann (S) Lena Ihlar (V), ersätter Pär Andersson 1(2) Plats och tid Rum Insjön, Kommunhuset, 09:00-09:30 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Per Daniels (M) Beth Holtzmann (S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Maria Johansson Arnström (S) Maria Johansson Arnström (S) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret

Maria Johansson Arnström (S) Maria Johansson Arnström (S) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret Samhällsbyggnadsnämnden 2013-03-12 1 (32) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 08:00-13:10 Beslutande Åke Morin (KV) ordförande Bo Eriksson (C) 22-39 Maria Johansson Arnström (S) Patrik

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare S Anders Manskog. Tjänstemän och övriga Tord Lundborg, förvaltningschef Sara Åkesson, sekreterare.

Ej tjänstgörande ersättare S Anders Manskog. Tjänstemän och övriga Tord Lundborg, förvaltningschef Sara Åkesson, sekreterare. Sammanträdesdatum Sida 1 (6) Plats och tid Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl. 15.30-15-35 Beslutande M Jörgen-Hagman Lindén, tjänstgör för Lars-Åke Åkesson (M) C Pontus Johansson M Madeleine

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2015-05-12 1(14)

Miljö- och byggnadsnämnden 2015-05-12 1(14) Miljö- och byggnadsnämnden 2015-05-12 1(14) Plats och tid Kommunhuset, planrummet kl. 13.00-14.30 Beslutande Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Louise Warnqvist (M) Elise Radanova

Läs mer

Ray Alexén (KV) tjg.ers. Roger Andersson (S) tjg.ers. Roger Andersson (S) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret

Ray Alexén (KV) tjg.ers. Roger Andersson (S) tjg.ers. Roger Andersson (S) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret Samhällsbyggnadsnämnden 2014-08-19 1 (23) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk kl.08:00-11:00 Beslutande Åke Morin (KV) Elisabeth Falkhaven (MP) Bengt-Åke Torhall (FP) Patrik Nilsson (S) Carl

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-03-12 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11)

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset Hyltebruk, kl. 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Wiveca Norén (SPI) ordförande,

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Stefan Yngstrand (FP) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Stefan Yngstrand (FP) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) MRP-beredning 2015-04-28 1 (13) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset. Kl. 11:00-11:15 Beslutande Övriga deltagare Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Stefan Yngstrand

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2018-2019 Sekreterare Madeleine

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 16:00-17:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Wiveca Noren (SPI) (ordförande), Våge Ericsson (vice ordförande) (FUB Föreningen för

Läs mer

Stefan Yngstrand (FP)

Stefan Yngstrand (FP) Kommunstyrelsen 2015-03-12 1 (6) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:00 (ajournering 09:00-10:10) Beslutande Ronny Löfquist (S) ordförande Håkan Bengtsson (C) tjg.ers. Marie-Louice Lindström

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 08:00-08:45 ande ledamöter Malin Thydén-Kärrman (S) (ordförande), Carl Larsson (M) Övriga närvarande Mats Andresen (samhällsbyggnadschef), Stefan Andersson (miljöchef)

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden (12)

Miljö- och byggnadsnämnden (12) Miljö- och byggnadsnämnden 2016-12-13 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl. 14.00-15.15 Beslutande Leif Bergman (S), ordförande Louise Warnqvist (M) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson (S)

Läs mer

Uno Sjöberg (C) Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV)

Uno Sjöberg (C) Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Tillsynsnämnden 2013-10-10 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrummet på samhällsbyggnadskontoret, kl. 08:00-08:40 Beslutande Uno Sjöberg (C) Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Övriga deltagare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bygg- och miljönämnden 2011-11-16 1 (9) Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, klockan 14:30-16:00 Beslutande Tony Frunk (S), ordförande Sara Frau-Kallunki (S) Marianne Matuszewski (S) Thure Andersen

Läs mer

Kommunala Handikapprådet (13)

Kommunala Handikapprådet (13) Kommunala Handikapprådet 2013-06-03 1 (13) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk. Kl. 16:00-17:45 Beslutande Politiker Dorothea Nilsson (M), BUN Gunnel Johansson (S), ON Bengt-Åke Torhall (FP),

Läs mer

Åsa Johansson. Elisabeth Falkhaven (MP) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret

Åsa Johansson. Elisabeth Falkhaven (MP) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret Samhällsbyggnadsnämnden 2013-10-08 1 (16) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk Kl. 08:00 11:15 Beslutande Åke Morin (KV) ordförande Bo Eriksson (C) Maria Johansson Arnström (S) Patrik Nilsson

Läs mer

Maria Johansson Arnström (S) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP) tjänstgörande ersättare Ray Alexén (KV) tjänstgörande ersättare

Maria Johansson Arnström (S) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP) tjänstgörande ersättare Ray Alexén (KV) tjänstgörande ersättare Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2014-04-01 1 (17) Plats och tid Samhällsbyggnadskontorets sammanträdesrum, kl. 08:00-10:15 Beslutande Maria Johansson Arnström (S) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 08:00-11:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Malin Thydén-Kärrman (S) (ordförande), Ray Alexen (KV), Roger Andersson (S), Carl Larsson

Läs mer

Bengt-Åke Torhall (FP) Elisabeth Falkhaven (MP) Elisabeth Falkhaven (MP) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret

Bengt-Åke Torhall (FP) Elisabeth Falkhaven (MP) Elisabeth Falkhaven (MP) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret Samhällsbyggnadsnämnden 2014-03-11 1 (21) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, kl. 08:00-10:50 Beslutande Åke Morin (KV) Patrik Nilsson (S) Maria Johansson Arnström (S) Carl Larsson (M) Bo Eriksson (C)

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Om- och tillbyggnad av affärslokal till hälsocentral

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Om- och tillbyggnad av affärslokal till hälsocentral Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2017-12-05 2017-5175 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Rimsmeden 7 Fastighetens adress: Rimsmedsvägen 21 Sökande: LW Bostäder AB Ärende: Om- och

Läs mer

Jävsnämnden

Jävsnämnden Jävsnämnden 2016-12-15 Jn 19 Skedvi Kyrkby 34:1, Stora Skedvi Om- och tillbyggnad av skola etapp 2 och 3... 2 Jn 20 Redovisning av delegationsärenden... 4 Jn 21 Övriga ärenden... 5 Jävsnämnden 2016-12-15

Läs mer

Bygg- och miljöchef Britt-Marie Öjstrand Plan- och lovingenjör Tomas Lennartsson. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Sandra Norsell

Bygg- och miljöchef Britt-Marie Öjstrand Plan- och lovingenjör Tomas Lennartsson. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Sandra Norsell 1(14) Bygg och miljönämnden Plats och tid Hagavallen Töcksfors, kl. 13.00-15.00 Beslutande Ledamöter Bengt-Olof Lorentzon (-) ordförande Rolf Gruvborg (M) Lisbeth Karlsson (C) Gunnar Henriksson (FP) Magnus

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk, kl. 16.00-17.30 Beslutande Politiker Åke Morin (C) ordförande Bo-Gunnar Åkesson (M) Lennart Ohlsson (C) Dorothea

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 6 december 2016, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 6 december 2016, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Arbetsutskott Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 6 december 2016, kl 08.00 11.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Jörgen Lind (M) vice ordförande Per Sivertssen

Läs mer

Malin Thydén-Kärrman (S) ANSLAG/BEVIS. 2015-09-08 Datum för anslags nedtagande. Kommunledningskontoret

Malin Thydén-Kärrman (S) ANSLAG/BEVIS. 2015-09-08 Datum för anslags nedtagande. Kommunledningskontoret Samhällsbyggnadsnämnden 2015-09-08 1 (19) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk. Kl 08.00-10.40 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Malin Thydén-Kärrman (S) ordförande

Läs mer

Övriga, prao-elev Lysingskolan år 9. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Mari Bäckström

Övriga, prao-elev Lysingskolan år 9. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Mari Bäckström 1(9) Plats och tid Carl August-rummet, måndagen den 22 oktober 2018 kl 13:30-16:30 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Per-Arne Hagby (C), ordförande Mattias Petersson (KD), vice ordförande

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden 2015-06-16 1 (15) Carl Larsson (M) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 61-74 ANSLAG/BEVIS

Samhällsbyggnadsnämnden 2015-06-16 1 (15) Carl Larsson (M) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 61-74 ANSLAG/BEVIS Samhällsbyggnadsnämnden 2015-06-16 1 (15) Plats och tid Gästgivaregården i Torup, kl. 08.00-12.30 Beslutande Malin Thydén-Kärrman (S) ordförande Johan Elgemark (C) Bengt-Åke Torhall (FP) Carl Larsson (M)

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, tf Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, tf Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, tf Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2055-2058 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Miljönämnden 2016-12-14 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, kl. 13:00-16:00 Beslutande Övriga deltagande Lars-Göran Gustavsson (S), ordförande Bertil Helmersson (V) Hans Lind

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-02 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:40. Ajournering 09:05-09:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Ronny Löfquist

Läs mer

Gunilla Alkebratt Utdragsbestyrkande

Gunilla Alkebratt Utdragsbestyrkande Bygg- och miljönämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2016-07-01 Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 9.00-10.20 Beslutande Niclas Palmgren (M) ordf Frank Josefsson (S) Magnus Sjöberg (C) Övriga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2009-12-16. Jan Emtenäs Hans Hedström Björn Johansson

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2009-12-16. Jan Emtenäs Hans Hedström Björn Johansson Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 14.45 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Torbritt Bökman (M) Berit Karlsson (S) Birgitta Luoto (S) Arne Algothsson (S) Jan

Läs mer

Samhällsbygnnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef

Samhällsbygnnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef 1 Plats och tid Beslutande Samhällsbygnnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2178-2183 Sekreterare

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 13 Plats och tid SBK sammanträdesrum kl. 08:00-09:45 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Malin Thydén-Kärrman (S) (ordförande), Björn Andersson (C) (2:e vice ordförande), Elisabeth Falkhaven

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Stefan Yngstrand (FP) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Stefan Yngstrand (FP) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-01-20 1 (17) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset. Kl. 09:30-12:00 Beslutande Övriga deltagare Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S)

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2117-2123 Sekreterare Madeleine

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 08:00-09:15 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Malin Thydén-Kärrman (S) (ordförande), Bengt-Åke Torhall (L) (1:e vice ordförande), Björn Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 51 Godkännande av ärendelista 2018/2021 4 52 Anmälan av delegationsbeslut 2018/2022 5 53 Delgivningar 2018/2023 6 54 Ansökan om bygglov, telemast,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-05-25 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-05-25 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 1(13) Tid och plats 2015-05-25 - Kommunhuset klockan 13.15-14.30 Beslutande Martin Gustafsson (C) - ordförande Henrik Johansen (M) - förste vice ordförande Bjarne Daa (S) - andre vice ordförande Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2019-03-28 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2019-03-28 13Verksamhetsinformation... 2 14 Renhållningstaxa... 3 15 Medborgarförslag Området mellan riksväg 70 och järnvägen i centrala Säter... 4 16

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef 1 Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2223-2228 Sekreterare Åsa Jonasson

Läs mer

Fågelsjörummet kl John Nyman

Fågelsjörummet kl John Nyman PROTOKOLL Datum Plats och tid Fågelsjörummet kl. 8.30 Beslutande Per Olov Persson (M) Tommy Borg (S) John Nyman (C) Sune Frost (MP) Elisabeth Collin (LB) ersätter Lasse Bergqvist (L) Övriga deltagande

Läs mer

Kommunala Handikapprådet (11)

Kommunala Handikapprådet (11) Kommunala Handikapprådet 2014-12-15 1 (11) Plats och tid Konferenslokal hos Bostadsstiftelsen Hyltebostäder. Kl. 16:00-16:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke

Läs mer

Justering av jävsnämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av jävsnämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2012-08-16 11 (16) Plats och tid Kommunhuset, A-salen, Tierp, kl 14.00 15.00 ande Bertil Ahlin (C), ordförande Stig Lundquist (M) Anette Eriksson (S) Stefan Wårdsäter (S) Övriga närvarande Utses att justera

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:10-14:20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 19 maj 2015, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande.

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 19 maj 2015, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande. BYGGNADSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (7) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 19 maj 2015, kl 08.00 10.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Jörgen Lind (M) vice

Läs mer

Göran Edberg (S) ordförande

Göran Edberg (S) ordförande Arbets- och näringslivsnämnden 2015-03-18 1 (15) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk. Kl. 14:20-15:40 Beslutande Göran Edberg (S) ordförande Birgitta Årzén (S) Jens-Åke Olofsson (KV) Roland

Läs mer

Kristina Hollsten (C) ers: Mats Backlund (C) Tjänstemän Myndighetschef Jonas Slars Byggnadsinspektör Maths Ydron 1-3 Nämndsekreterare Jenny Sarén

Kristina Hollsten (C) ers: Mats Backlund (C) Tjänstemän Myndighetschef Jonas Slars Byggnadsinspektör Maths Ydron 1-3 Nämndsekreterare Jenny Sarén 1(2) Plats och tid Rum Insjön, 09:00-10:00 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S) Per Daniels (M) Pär Andersson (KD) Per Florén (L) Tjänstgörande ersättare Kristina Hollsten (C) ers: Mats Backlund (C)

Läs mer

Bengt-Olof Lorentzon, KD, ordf Åke Nilsson, S Anders Västsäter, KD Gunnar Henriksson, FP Kermith Andersson, M Karl-Erik Andersson, C

Bengt-Olof Lorentzon, KD, ordf Åke Nilsson, S Anders Västsäter, KD Gunnar Henriksson, FP Kermith Andersson, M Karl-Erik Andersson, C 1(12) Bygg och miljönämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, den 28 oktober kl 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Bengt-Olof Lorentzon, KD, ordf Åke Nilsson, S Anders Västsäter, KD Gunnar Henriksson,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum MÖTESPROTOKOLL Plats och tid Storgatan 8 Blå rummet kl. 08:00-09:30 ande ledamöter Malin Thydén-Kärrman (S) (ordförande), Roger Andersson (S) Övriga närvarande Mats Andresen (samhällsbyggnadschef), Stefan

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2288-2291 Sekreterare Madeleine

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö- och Bygg- och Räddningsnämnden 2013-01-11 1 (13)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö- och Bygg- och Räddningsnämnden 2013-01-11 1 (13) Miljö- och Bygg- och Räddningsnämnden 2013-01-11 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, fredagen den 11 januari 2013, kl 9.00 10.00. Beslutande John Sundström (S), ordförande Anders

Läs mer

Ove Karlesand (M), ordförande Bo Sjölin (MP), ledamot Kerstin Lindgren (FP), ledamot

Ove Karlesand (M), ordförande Bo Sjölin (MP), ledamot Kerstin Lindgren (FP), ledamot 1(8) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 09.00 09.30 Beslutande Ove Karlesand (M), ordförande Bo Sjölin (MP), ledamot Kerstin Lindgren (FP), ledamot Övriga närvarande Marie-Christine Svensson,

Läs mer

Maria Johansson Arnström (S) ordförande. Roger Andersson (S) tjs. ers Bengt-Åke Torhall (FP) Maria Johansson Arnström (S)

Maria Johansson Arnström (S) ordförande. Roger Andersson (S) tjs. ers Bengt-Åke Torhall (FP) Maria Johansson Arnström (S) Samhällsbyggnadsnämnden 2012-12-11 1 (12) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 08:00-11:15 Beslutande Maria Johansson Arnström (S) ordförande Patrik Nilsson (S) Jerzy Golowkin (M) tjs.

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Bygglov- och MBK-enheten

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Bygglov- och MBK-enheten Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Bygglov- och MBK-enheten Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2160-2166

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Henrik Olsson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Henrik Olsson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Henrik Olsson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2036-2040 Sekreterare Ann-Charlotte

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP)

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP) 1(1) Plats och tid Sammanträdesrummet Insjön, 8.30-9.00 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2018-11-05 2018-1969 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Telemarken 1 Fastighetens adress: Gröndalsvägen 19a Ärende: Ändrad användining från hotell

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2018-01-05 2017-5413 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Änglamark 4 Fastighetens adress: Sjösalavägen 13 Sökande: Clason, Bernt Ärende: Nybyggnad

Läs mer

Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Bergqvist (S)

Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Bergqvist (S) Sammanträdesdatum Sida 1/13 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 15:00 16:30 Beslutande Övriga Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske

Läs mer

Per Rathsman, stadsarkitekt Susanne Jarl, miljöchef Annika Nilsson, sekreterare. Thomas Backelin. Andris Widuss

Per Rathsman, stadsarkitekt Susanne Jarl, miljöchef Annika Nilsson, sekreterare. Thomas Backelin. Andris Widuss 1(9) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum KERIMÄKI, kommunhuset, torsdagen den 30 maj 2013, kl 08.30 10.00. Thomas Backelin (S) ordförande Lars-Erik Carlsson (V) Andris Widuss (M) Övriga deltagande

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2013-2015 Sekreterare Åsa Jonasson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-06 105

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-06 105 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-06 105 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-16.00 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Krister Mattsson

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M)

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) 1(2) Plats och tid Sammanträdesrum Insjön, klockan 8:30-9:30 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer