Audi A7 Sportback Audi S7 Sportback. Vorsprung durch Technik

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Audi A7 Sportback Audi S7 Sportback. Vorsprung durch Technik"

Transkript

1 A7 Audi A7 Sportback Audi S7 Sportback Audi Vorsprung durch Technik

2

3 Sid. Dragningskraft 4 Audi A7 Sportback 24 Audi S7 Sportback Teknik 38 Audi effektivitet 52 Adaptiv luftfjädring 40 Audi ultra 54 Audi connect 42 FSI /TFSI 56 MMI Multi Media Interface 44 TDI 58 Förarhjälpsystem 46 S tronic 60 Audi pre sense 48 quattro /quattro med sportdifferential 62 Night vision/head-up display 50 Audi drive select 64 LED-strålkastare Utrustning Audi QR-koder Upplev Audi ännu kvickare: Ladda ner en QR-app till din smartphone och skanna sedan av QR-koden. Du kan också använda länken i din webbläsare. Övrigt 68 Audi exclusive 88 Belysning och speglar 70 S line 89 Utrustning utvändigt 74 Styleguider 91 Utrustning invändigt 76 Lacker 95 Infotainment 78 Fälgar/däck 99 Förarhjälpsystem 80 Säten/sätesklädslar 101 Teknik 85 Innertak 103 Audi tilläggsgaranti 86 Dekorinlägg 104 Audi Original-tillbehör 114 Innehållsförteckning 108 Tekniska data 120 Fascinerande Audi 112 Mått Utrustningen på de bilar som finns avbildade i denna del finns på sid Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. 108.

4 4 Audi A7 Sportback Inget är så inspirerande som ett tomt pappersark. En linje växer fram, blir till form, som i sin tur fylls med liv. En vision konkretiseras blir verklighet. Utrymme. Enkelhet. Fascination. En unik bil blir till.

5 Audi A7 Sportback. En unik bilklass. Elegant och charmig som en sedan, praktisk som en Avant, passionerat dynamisk som en coupé. Allt sammantaget: I en klass för sig. Audi A7 Sportback.

6

7 Audi A7 Sportback 7 Inget är så stimulerande som att se framåt. Rena former, distinkta linjer. Audi A7 Sportback utstrålar begeistring. Ovanför de markerade hjulhusen sveper en tydlig dynamiklinje längs bilens hela längd och ger Audi A7 Sportback en unikt spänningsfull look. Den perfekta balansen mellan renodlad lätthet och svepande linjer blir till ett nytt uttryck för dynamik och elegans. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid A7 Audi A7 Sportback

8

9 Audi A7 Sportback 9 Känsla och funktionalitet i skön förening. En bil för vardagen. En bil för speciella ögonblick. Bakpartiet fulländar den kraftfulla designen på Audi A7 Sportback. Den markerade kantlinjen passar harmoniskt ihop med spoilerkonturen. Den innovativa konstruktionen med en bred coupéliknande baklucka imponerar inte bara med sin unika design utan också med sin lastkapac itet på hela liter. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. 108.

10

11 Audi A7 Sportback 11 Inget är så inspirerande som känslan av att ha gjort allt rätt. V-formade linjer präglar motorhuven under vilken den kraftfulla motorn ligger dold. Ett självsäkert uppträdande. Audi single frame-grillen ståtar med högklassiga, horisontella kromlameller och tindrar av elegans och progressivitet. Den nya utformningen gör att strålkastarna utstrålar ännu mer spänning och kraft.

12 Snygga aluminiumfälgar ger en individuell look. LED-varselljusen i strålkastarna är ljusstarka och ger med sina 18 lysdioder ett dynamiskt intryck.

13 De tydligt markerade sidobackspeglarna smälter perfekt in i den dynamiska helhetsbilden. De smala LED-bakljusen framhäver bilens bredd.

14

15 Audi A7 Sportback 15 Inget är så stimulerande som ett ögonblick av tystnad. Ett annat kännetecken för Audi A7 Sportback: Konsekvens. Den eleg anta designen utvändigt går igen även invändigt. Interiörkonceptet i Audi A7 Sportback omsluter föraren och framsätespassageraren och skänker dem en känsla av trygghet. Förarplatsen är fokuserad på just föraren, och mittkonsolen vinklad mot föraren. Eleg anta dekorinlägg med omgivande linjer sätter sin prägel på interiören. Om du så önskar kan du få dekorinläggen i trä. Teknik som assisterar föraren. Via innovativa, beröringskänsliga MMI touch (tillval) kan man styra navigationssystemet, uppspelning från olika media och dessutom telefonen allt med endast ett finger, och utan att behöva ta blicken från vägen.

16 16 Audi A7 Sportback De bekväma sätena är klädda med högklassigt material och ger ett mycket bra stöd för kroppen. Om du så önskar, kan du utrusta din Audi A7 Sportback med minnesfunktion som, beroende på utförande, har stolvärme, ventilation och massagefunktion med inställbar intensitet. Gott om utrymme för avkoppling och en behaglig resa. Mittarmstödet är fällbart och de ramlösa dörrarna försedda med rymliga förvaringsfack. Baksätet är delat och enkelt att fälla ned vilket gör lastutrymmet ännu flexiblare. Med nedfällt baksäte är lastvolymen rymliga liter. Den stora, breda bakluckan kan öppnas och stängas elektriskt.

17

18 18 Audi A7 Sportback Inget är så stimulerande som inledningen på en ny resa. För sin Audi A7 Sportback kan man välja mellan kraftfulla och samtidigt bränslesnåla FSI-/TFSI- och TDImotorer. quattro permanent 4-hjulsdrift för ner kraften i vägbanan på ett suveränt sätt. quattro med sportdifferential (tillval) fördelar drivkraften variabelt mellan de en skilda hjulen och erbjuder dig mer kördynamik, mer smidighet och bättre grepp. Rena blickfånget är den harmoniskt integrerade bakspoilern som automatiskt skjuts ut i hastigheter över 130 km/h, eller manuellt, och ger bättre grepp och mer sportighet. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. 108.

19

20 20 Audi A7 Sportback Sportighet som man inte bara ser med blotta ögat, utan framförallt får uppleva. Audi A7 Sportback imponerar inte bara med sin dynamik utan också med sin effektivitet. Den intelligenta lättviktskonstruktionen ger lägre fordonsvikt och bränsleförbrukning. Förarinformationssystemet innehåller ett effektivitetsprogram som ger föraren värdefulla råd om hur man kör extra bränslesnålt. Start/stopp-systemet stänger automatiskt av motorn när bilen står stilla. Och naturligtvis är motorerna utvecklade för minsta möjliga förbrukning. Inget är så inspirerande som ett tomt pappersark. På detta har en bil tagit sin form modern, fascinerande, unik! Audi A7 Sportback. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. 108.

21

22 22 Audi A7 Sportback

23

24

25 Audi S7 Sportback 25 Design som fascinerar. Kraft som imponerar. En helt fascinerande syn: Audi S7 Sportback. En spännande upplevelse: att få köra den. Att känna de 8 cylindrarna och 420 hästkrafterna kicka in. Att njuta av den moderna sportigheten och samtidigt av storslagen komfort. Låt blicken svepa över den långsträckta motorhuven, till LED-strålkastarna (tillval) och vidare till den främre stötfångaren och de kraftfulla skärm- och trösklebreddarna. Tornadolinjen definierar den dynamiska karaktären längs hela sin sträckning. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid S7 Audi S7 Sportback

26

27 Audi S7 Sportback 27 Sportighet och prestanda på högsta nivå. Från våra konstruktörer. Ett kort tryck på gaspedalen, och du bjuds på en helt oemotståndlig acceleration. Inte att undra på! De kraftfulla 8 cylindrarna i 4.0 TFSI-motorn spurtar upp S7 Sportback från 0 till 100 km på snabba 4,7 sekunder och du fortsätter ge gas. Den 7-stegade S tronic-växellådan växlar blixtsnabbt. För kördynamik av yppersta klass svarar quattro permanent 4-hjulsdrift, om så önskas med sportdifferential, som ger Audi S7 Sportback ett ordentligt grepp på så gott som alla underlag. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. 110.

28 28 Audi S7 Sportback Låt dig inspireras på alla dina resor med Audi drive select är det lätt! Allt du behöver göra är att välja mellan 5 olika inställningar för att fara fram sportigare eller ännu mer kom fort abelt. Eller bränslesnålare, tack vare läget efficiency som sänker energiförbrukningen. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. 110.

29

30

31 Audi S7 Sportback 31 Den karakteristiska single frame-grillen med sina dubbla horisontella kromlameller pryds av ett Audi S -emblem. Mellan ekrarna på de 20 tum stora, gjutna aluminiumfälgarna med speciell S-design ser man tydligt de svartlackerade bromsoken.

32

33 Audi S7 Sportback 33 Renodlad fascination. Den eleganta miljön i kupén framhävs ytterligare av olika detaljer. Den som så önskar kan få sätena klädda i smidigt Valcona-läder (tillval). Känn själv det utmärkta stöd i sidled som S-sportstolarna erbjuder inte bara dig och framsätespassageraren, utan också de där bak.

34

35 Audi S7 Sportback 35 Den fantastiska miljön i kupén kan man inte bara se med blotta ögat utan också känna: Dekorinläggen kan om du så vill skimra i Carbon Atlas, den läderklädda multifunktionssportratten pryds av ett S-emblem och är på vänster och höger sida försedd med växlingspaddlar av aluminium. Dessutom gör pekskärmen (tillval) det ännu intuitivare och enklare att använda navigationssystemet, komfortfunktionerna och olika media allt du behöver göra är att peka med fingret. Växelspaksknoppen ligger perfekt i handen och pryds av ett spänne i aluminium. Pedaler i aluminiumoptik fulländar den sportiga utstrålningen.

36

37 Audi S7 Sportback 37 En sista titt på S7 Sportback: De bägge ovala, dubbelpipiga ändrören på vänster och höger sida drar blickarna till sig. Stötfångaren bak och den platinagrå diffusorn, med ett blade i metalloptik, fulländar det sportiga helhetsintrycket. Vart än det bär, blir resan helt unik. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. 110.

38 Även din Audi pryds av vårt speciella märke för exceptionell effektivitet: Våra bilar representerar inte bara sportighet, progressivitet och teknisk innovation utan står också för ett klokt utnyttjande av resurserna. Ta t.ex. aluminium-hybrid-konstruktionen en innovativ lättviktsteknik som hittills mest använts för sportvagnar och som ger lägre förbrukning, mer smidighet och bättre effektivitet. Ett annat exempel: våra TDI-motorer med common rail-insprutning. Med sin kombination av direktinsprutning och turboladdning sörjer dessa för att dieselbränslet förbränns på ett högeffektivt sätt. TFSI-motorerna imponerar också genom att leverera mer effekt och vridmoment vid lägre förbrukning. Motorerna från Audi vidareutvecklas fortlöpande. Det här betyder att de i dag levererar högre prestanda än någonsin tidigare med lägre vikt och lägre förbrukning. Ett imponerande bevis på vår strategi att få ut mer effekt ur mindre cylindervolym! Till högre effektivitet bidrar även start/stopp-systemet och energiåtervinningssystemet. S tronic-växellådan med dubbla kopplingar utnyttjar inte bara fördelarna med de kraftfulla Audi-motorerna på ett idealiskt sätt det breda utväxlingsförhållandet gör det möjligt att spurta fram snabbt redan på låga varvtal. Det här gör att bränsleförbrukningen sänks. Temperaturhanteringen, som på ett målinriktat sätt fördelar värmen mellan motorn, växellådan och kupén, förkortar uppvärmningstiden vilket gör att friktionen i motorn och växellådan blir mindre. Audi drive select-läget efficiency hjälper dig att spara ännu mer bränsle. Med sitt intelligenta cylinder-on-demand-system visar Audi S7 Sportback en imponerande progressivitet. Audi A7 Sportback och S7 Sportback är båda fullproppade av teknik som inte bara gör att du tar dig fram bekvämare och mer dynamiskt, utan också mer bränslesnålt. Mer om detta hittar du på följande sidor.

39 Audi effektivitet 39

40 40 Audi ultra Med Audi ultra på prispallen: Audi R18 TDI Audi ultra: Varenda gram som vikten sänks med gör försprånget större. Audi ultra, vår banbrytande och framtidsinriktade lättviktskonstruktionsteknik, är mer än summan av sina delar. Den kombinerar innovativa material, intelligenta konstruktionsprinciper och resursbesparande tillverkningsprocesser i ett och samma koncept. Många av de viktbesparande åtgärder som ingår i Audi ultra kommer redan i dag till användning i Audi A7 Sportback och S7 Sportback. Det börjar redan med karossen. Alum iniumhybrid-karossen kombinerar låg vikt med hög styvhet. Den är konstruerad både av stål och alum inium. Det här ger hög säkerhet och smidiga köregenskaper och dessutom lägre bränsleförbrukning. Innovativ drivteknik som t.ex. turboladdning och direktinsprutning av bränslet har givit Audis motorer allt högre prestanda. De moderna TDI- och TFSI-motorerna till A7 Sportback och S7 Sportback klämmer ut högre effekt ur lägre cylinder volym och är betydligt lättare än motsvarande motorer i tidigare serier. Alla lättviktskomponenter inverkar dessutom på andra komponenter vars dimensioner också de kan minskas. Resultatet är en fortlöpande utvecklingsprocess mot allt lägre vikt och allt högre effektivitet. Uttryckt i siffror drar en bil vars vikt sänkts med 100 kg upp till 0,3 liter mindre per 100 km.

41 Tema viktminskning De krav som ställs på dagens bilar står ofta i motsatsförhållande till varandra: Å ena sidan ska bilarna erbjuda mer effekt och bättre komfort, å andra sidan ska de samtidigt vara bränslesnålare och ännu effektivare. Audi ultra upphäver detta motsatsförhållande. Vi testar varenda liten detalj i provbänk. Krav: Hög funktionalitet vid lägsta möjliga vikt. Resultat: en intelligent mix av olika material som t.o.m. gör det möjligt att göra motorerna mindre. Dessa gör en lättare bil lika pigg som det förr krävdes en större motor för var det t.ex. en R18 TDI bestyckad med en V6-motor som tog hem segern på prestigefyllda Le Mans året innan svarade den segerrika föregångaren R15 TDI för samma bedrift, men då med en stor V10-motor som drivkälla. Aluminiumplåt Aluminiumgjutgods Aluminiumprofil Varmpressat stål Kallpressat stål

42 42 FSI /TFSI Drivkedja Högtryckspump Integrerad överladdningsmodul Omkopplingsbar vattenpump Lång utvecklingstid. Tusentals testkilometer. Varför allt detta? 3.0 TFSI-motor (A7-motor)

43 Inloppskanal med ställbara spjäll Luft-, vatten- laddluftkylare Twin-Scroll-dubbelturbo Audi cylinder on demand Omkopplingsventil i vattencirkulationen för temperaturhanteringen Generator med energiåtervinning Audi cylinder on demand i TFSI-motorn. När V8 4.0 TFSI-motorn i Audi S7 Sportback under delbelastning inte behöver den fulla effekten från de 8 cylind rarna, stänger systemet Audi cylinder on demand insugs- och avgasventilerna till 4 av cylindrarna 2 i vardera cylinderbanken och stänger också av tändningen och bränsleinsprutningen till dem. Det här betyder att ingen luft sugs in, att inget bränsle sprutas in och att inga avgaser släpps ut. Avstängningen av cylindrarna beror på flera faktorer: motorvarvtalet måste ligga någonstans mellan 960 och v/min, hastig heten får vara lägst 25 km/h och den 7-stegade S tronic-växellådan måste minst ligga i det 3:e växelläget. 4.0 TFSI-motor (S7-motor) Efter ett par sekunder kommer du att förstå. Audi A7 Sportback utnyttjar TFSI-teknikens fördelar. Och det fina med denna är att den kombinerar fördelarna med FSI med en turboladdare för ännu högre uteffekt 3.0 TFSI quattro utvecklar hela 310 hk. Den innovativa mekaniska överladdningen med sin laddluftkylare gör den kompakta 6-cylindriga motorn till rena krutpaketet ändå är förbrukningen blygsam. Det är inte bara det maximala vridmomentet på 440 Nm som imponerar, det gör även momentkurvan minst 90 % av vridmomentet finns tillgängligt i varvtalsområdet till v/min. Den spontana responsen i kombination med den enastående kraftutvecklingen över hela varvtalsområdet gör denna 6-cylindriga motor perfekt lämpad för extra sportig och dynamisk körning. Det tar bara 5,6 sekunder för Audi A7 Sportback att accelerera upp från 0 till 100 km/h, och då finns det ändå gott om kraftreserver. I Audi S7 Sportback sitter en V8 4.0 TFSI-motor, som är försedd med nya, innovativa Audi cylinder on demand. Det här systemet ser till att motorn vid delbelastning endast går på 4 av de 8 cylind - rarna utan att du själv märker någon skillnad. Motorn går fortfarande jämnt och kraftfullt, men drar mindre bränsle och släpper ut mindre CO₂. Samtidigt gör den spontana responsen i kombination med den enastående kraftutvecklingen över hela varvtalsområdet denna 8-cylindriga motor perfekt lämpad för extra sportig körning. Med en uteffekt på 420 hk och ett maximalt vridmoment på 550 Nm tar accelerationen från 0 till 100 km/h endast 4,7 sekunder för S7 Sportback. Topphastigheten är elektroniskt begränsad till 250 km/h. 2.8 FSI (204 hk) med Audi valvelift system (AVS) kompletterar motorutbudet till Audi A7 Sportback. Audi valvelift-systemets variabla ventilstyrning imponerar genom att ge högre effekt och vridmoment och samtidigt lägre bränsleförbrukning. Med en 7-stegad S tronic-växellåda med dubbla kopplingar och quattro permanent 4-hjulsdrift accelererar 2.8 FSI från 0 till 100 km/h på 8,3 sekunder. Samtliga FSI- och TFSI-motorer till Audi A7 Sportback uppfyller kraven i utsläppsstandarden EU5. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. 108.

44 44 TDI Piezo-munstycken öppnar och stänger sig på bråkdelen av en tusendels sekund och sprutar upprepat in bränslet i förbränningskammaren med ett tryck på upp till bar. Under insprutningsförloppet kan minimala mängder på mindre än en tusendels gram sprutas in. Förinsprutningen leder till en mjukare förbränning som i sin tur ger utmärkt förbränningsakustik och behaglig gång. TDI Eller om vi uttrycker det på ett annat sätt: Var sitter tanken? Varannan Audi som säljs i dag är en diesel. Det som idag är en självklarhet väckte stor uppståndelse för 20 år sedan då Audi revolutionerade marknaden med den första TDI-motorn på 2,5 liter. Och under åren som gått har innovationer som t.ex. common rail-tekniken gjort TDImotorn ännu effektivare. Piezo-elektriska insprutningsmunstycken finfördelar och doserar bränslet effektivt. Det här har gjort att motorerna blivit ännu bränslesnålare sedan den första TDI-motorn lanserades på marknaden samtidigt har motoreffekten höjts! Därför var det inte mer än logiskt att en dieseldriven bil fick ta steget in i motorsportens värld. Och det med framgång: 2006 vann en Audi R10 TDI det legendariska 24-timmarsloppet på Le Mans och blev därmed den första dieseldrivna bil i loppets historia att lyckas med denna bravad. Och triumfen har upprepats flera gånger, senast För din Audi A7 Sportback kan du välja mellan 3 kraftfulla TDI-motorer med olika effekt som alla naturligtvis arbetar med intelligent common rail-teknik. 3.0 TDI quattro på 245 hk accelererar med sitt mäktiga vridmoment på 580 Nm upp din A7 Sportback från 0 till 100 på 6,3 sekunder, 3.0 TDI quattro på 313 hk t.o.m. ännu snabbare: på 5,3 sekunder. Även 3.0 TDI på 204 hk visar, med sin bränsleförbrukning på endast 5,3 liter per 100 km och sina CO₂-utsläpp på 135 g, med all önskvärd tydlighet att effektivitet och körglädje visst går att kombinera. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. 108.

45 Avgasturboladdare med förbättrad ställbar turbingeometri Högtrycksinsprutningssystem bar Friktionsminimerad motor Tryckreglerad oljepump Innovativ temperaturhantering med separat kylning av vevhuset/topplocket. 3.0 TDI-motor (242 hk)

46 S tronic: Dubbla lamellkopplingar borgar för sportig dynamik och hög verkningsgrad.

47 S tronic 47 Dubbla kopplingar varför det? Dubbel besparing: Tid och energi. Den 7-växlade växellådan med dubbla kopplingar gör det möjligt att växla snabbare, nästan helt utan märkbara effektsvackor. Redan 1985 testade Walter Röhrl denna teknik i en Sport quattro S1 och begeistringen var stor. En begeistring som Audi-förare i dag kan dela med honom. Den moderna S tronic-växellådan växlar nämligen blixtsnabbt. Den innehåller 2 lam ellkopplingar som betjänar var sin växel. En av kopplingarna (den större) överför vridmomentet via en homogen axel till de udda växlarnas drev. En andra koppling tar via en röraxel hand om de jämna växlarna. Dessa bägge växellådsdelar är alltid aktiva, men det är endast den ena av dem som via den inkopplade kopplingen är förbunden med motorn. Om föraren t.ex. accelererar i 3:ans växel, har den andra delväxellådan redan lagt i 4:an. Växlingarna går mycket snabbt genom att kopplingarna turas om koppling 1 ansätts och koppling 2 kopplas ur. Själva växlingen går på någon hundradels sekund och utförs nästan helt utan avbrott i kraftflödet. Det hela sker så smidigt och bekvämt att man knappt märker något alls. Det spelar ingen roll om föraren använder automatlådans program D (Drive) eller S (Sport) eller växlar manuellt med växlingspaddlarna växlingarna känns lika precisa och extremt sportiga. S tronic är inte bara dynamisk utan också mycket effektiv. För genom sin höga verkningsgrad kan den hjälpa dig att sänka bränsleförbrukningen och utsläppen ytterligare. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. 108.

48 48 quattro /quattro med sportdifferential Varför endast använda 2 hjul när bilen har 4? quattro permanent 4-hjulsdrift. quattro är en permanent 4-hjulsdrift. Om hjulen på den ena axeln förlorar väggreppet och riskerar att börja slira, leds drivkraften över till den andra axeln automatiskt och kontinuerligt fördelad av mellandifferentialen. Grundfördelningen ligger på 40 : 60 d.v.s. 40 % av drivkraften på framhjulen och 60 % på bakhjulen. Fördel: bättre grepp och framdrivning vid acceleration, och mer säkerhet tack vare det enastående väggreppet. Så mycket vad gäller tekniken, men det som gör quattro till något så speciellt är känslan! Bilen ligger som klistrad på vägen, säger många kunder. Vi uttrycker det så här: quattro ger föraren mer känsla för vägen och därför också mer säkerhet. Tillvalet quattro med sportdifferential förstärker den enastående quattro-känslan ännu mer. När man svänger in i och kör i en kurva, tenderar bilar att understyra. Bakom detta ligger en fysikalisk princip: En kropp som är i rörelse motsätter sig riktningsförändring. De elastiska däcken och hjulupphängningen stretar emot tills fordonet följer en ny riktning. Vid acceleration i en kurva avlastas framaxeln som därför inte kan överföra så mycket tvärgående kraft till däcken bilen understyr. Med en sportdifferential på bakaxeln motverkas denna tendens till stor del. quattro bakaxeldifferential kompletteras nämligen på bägge sidor med ett överlagringssteg med två skränkningssteg. Dessa sörjer för att de enskilda hjulen på bakaxeln får skilda drivmoment. Kopplingen regleras elektrohydrauliskt. Beroende på rattutslag, tväracceleration, girvinkel och körhastighet räknar reglerenheten ut den lämpliga fördelningen av hjulmomentet i varje enskild körsituation. När man svänger in i eller accelererar i en kurva, fördelar den målinriktat drivkraften till det yttre bakhjulet. Resultat: Bilen nästan pressas in i kurvan och följer framhjulens styrvinkel. De skilda drivmomenten mellan höger och vänster sida gör att man så gott som helt slipper de annars så vanliga styrningskorrigeringarna.

49 quattro med sportdifferential fördelar variabelt drivkraften mellan bakhjulen och sörjer för hög smidighet och enastående kördynamik i kurvorna.

50 50 Audi drive select Varför Audi A7 Sportback och S7 Sportback passar dig så bra? Därför att de anpassar sig så bra efter just dig! comfort dynamic Audi drive select. auto efficiency individual

51 Motor Adaptiv luftfjädring Automatisk komfortluftkonditionering Växellåda Styrning quattro med sportdifferential Reversibla bältessträckare MMI Multi Media Interface Kurvljus Var och en har sin egen uppfattning om vad kördynamik är. Vi definierar det så här: Kör som du känner för! Med standardmonterade Audi drive select kan enskilda fordonskomponenter påverkas med en enkel knapptryckning så att bilens karaktär ändras. Det finns upp till 5 lägen att välja mellan: efficiency, comfort, dynamic, auto och ett individuellt läge där du själv kan bestämma hur de ingående fordonskomponenterna ska uppträda. Komfortläget passar bäst på långfärd när du vill åka så avslappnat som möjligt. Läget auto erbjuder en komfortabel men ändå sportig körupplevelse. För utpräglat sportig körning, t.ex. på kurviga sträckor, passar läget dynamic perfekt. Läget efficiency för TFSI - och TDI-motorerna ger föraren möjlighet att köra på ett extra bränsle snålt sätt. Som ingående del i Audi drive select kännetecknas det av sitt ändrade växlingsprogram och sin energiförbättrande drift. Avstämningarna av bilen i de olika lägena beror på vilken utrustning den har. Som standard påverkar Audi drive select motorn, växellådan och styrningen. Dessutom kan Audi drive select påverka följande utrustning, om den valts: adaptiv luftfjädring med dämparreglering, quattro med sportdifferential, reversibla bältessträckare och kurvljus. Beroende på vilket läge som valts, reag erar motorn och växellådan mer spontant eller balanserat på gaspedalsrörelserna. Dessutom förskjuts de varvtal vid vilka växlingarna sker i läget dynamic vid högre varvtal, i läget comfort redan vid lägre. Dessutom kan styrningen ställas in från sportigt styv till komfortabel beroende på körsituationen. Aktiveringströskeln för tillvalet reversibla bältessträckare (ingår i Audi pre sense basic) anpassas i läget dynamic. Via den adaptiva luftfjädringen kan åkhöjden och dämparkrafterna varieras. Tillvalet sportdifferential fördelar drivkraften variabelt på bakaxeln för optimal smidighet och accelerationsförmåga vid kurvtagning. Dessutom anpassas kurvljuset efter valt läge.

52 52 Adaptiv luftfjädring Fullbärande luftfjädring på framoch bakaxeln ger en speciellt sportig och komfortabel körupplevelse. Dynamik och komfort uteslöt förr varandra. Vi har eliminerat detta motsatsförhållande. Ingen väg är den andra lik. Bra då att du trots detta inte märker någon skillnad. Hur är detta möjligt? I Audi A7 Sportback anpassar den adaptiva luftfjädringen (tillval) chassit efter underlaget och olika körförhållanden. En elektroniskt styrd luftfjädring verkar separat på de fyra hjulen och kombineras med ett steglöst adaptivt dämpningssystem. Under färd känner systemet, med hjälp av sensorer i karossen och på axlarna, hela tiden av den aktuella körsituationen. Dessutom sörjer luftfjädringen för att köregenskaperna inte begränsas nämnvärt ens vid kraftig belastning. Audi S7 Sportback är som standard utrustad med nya adaptiv luftfjädring sport som avstämts speci ellt för Audi S7. Den styvare intrimmade luftfjädringen med variabel dämparavstämning gör att karossen ligger närmare körbanan. Adaptiv luftfjädring sport styrs av Audi drive select och är mycket flexibelt avstämd utan att därför påverka komforten negativt. De standardmonterade högprestandabromsarna på S7 Sportback har ventilerade bromsskivor med kraftigt bett runt om. Bromsskivorna består av en gjuten friktionsring, som via stålstift står i förbindelse med bromsskivefästet av aluminium. Denna s.k. flytande lagring ser till så att friktionsringen förblir i stort sett spänningsfri, vilket förbättrar stabiliteten vid extrema temperaturbelastningar. För ännu högre krav kan man välja keramiska 19-tumsbromsar* för S7 Sportback, och i kombination med vissa motorer också för A7 Sportback. Bromsskivorna består här av kolfiberarmerad keramik med ett underlag av hård och slitstark kiselkarbid. Det här resulterar i en enorm slitstyrka som tillåter hög prestanda och att de kan motstå höga termiska påfrestningar. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid * Läs på Audi Sveriges hemsida eller fråga din återförsäljare om de särskilda egenskaper som gäller keramiska bromsar.

53 Den så gott som steglösa dämpningen anpassar sig automatiskt och på bråkdelar av en sekund efter de aktuella körförhållandena. Även vid ojämnt fördelad last ser den permanenta nivåregleringen till att bilen ligger i våg.

54 54 Audi connect Forskningsprojektet Audi Urban Mobility Förarlöst till toppen. Hur användbart det kan vara att koppla upp bilen mot omvärlden visar forskningsprojektet Audi Urban Mobility. Som en del av detta projekt togs en bil fram baserad på en Audi TTS som i september 2010 på egen hand, helt förarlöst, tog sig upp för den 20 km långa backtävlingssträckan Pikes Peak i Klippiga bergen. I det här projektet användes en speciell teknik som hjälper föraren att avvärja farliga situationer. Med dessa kunskaper vidareutvecklar vi hela tiden Audo connect allt för att du hela tiden ska vara bättre förbunden med omvärlden, vilket ökar din säkerhet i trafiken. Audi connect: Den intelligenta kopplingen mellan Internet, bilen och dig själv. Världen kopplar sig samman i nätverk och din Audi med den. Audi connect ger dig inte bara tillgång till Internet i bilen utan också till de möjligheter din smartphone, surfplatta eller laptop erbjuder. I framtiden kommer Audi connect även göra det möjligt att ha datakommunikation mellan olika fordon liksom mellan den egna bilen och infrastrukturen runt om. För ännu mer körglädje och komfort. Direkt från Internet kan du med Audi connect, via MMI enkelt leta efter speciella färdmål, få de sen aste nyheterna och ta fram väderleksutsikterna för det inplanerade färdmålet. Dataöverföringen sker via UMTS-modulen till Bluetoothbiltelefon online som kan beställas som tillval till MMI Navigation plus. Dessutom erbjuder dig Audi connect trådlös uppkoppling till Internet via en WLAN-hotspot. Detta gör att dina passagerare via bilens WLAN-hotspot kan koppla upp sig trådlöst mot Internet från sina mobila enheter för att t.ex. hantera sin e-post eller surfa på nätet. Till vissa smarta telefoner finns en app för Audi music stream¹. Detaljerad information om vad som finns att tillgå, använd arlicenser och avgifter hittar du i utrustnings delen och hos din Audi-återförsäljare. ¹ För information om exakt lanseringsdatum, välkommen att kontakta din Audi-återförsäljare. ² Google och Google-logon är inregistrerade varumärken tillhörande Google Inc.

55 QR-Code Färdmålsinmatning via myaudi eller Google Maps Point-of-Interestsökning (POI) inklusive röststyrning Audi music stream¹ Tillgång till radiostationer från hela världen via en smartphone-app och WLANuppkopplingen. Navigation med hjälp av Google Earth-bilder² Google Street View² För runt-om-vy Trafikinformation online Detaljerad information om trafikflödet (t.ex. för vissa vägavsnitt), snabbare information om köbildning och upplösta trafikproppar. Nyheter online Aktuella världshändelser i text och bild. Väder Prognoser och väderkartor för önskad ort Reseinformation De senaste resetipsen, komplett med grafik, från Internet för den inmatade färdvägen. WLAN-hotspot För att själv uppleva de många möjligheter som Audi connect erbjuder dig skanna in den här QR-koden med din smartphone. Du kan också gå in på

56 56 MMI Multi Media Interface Telefon: Tillvalen mobiltelefonsats (Bluetooth) resp. Bluetooth biltelefon online har en display med samtalslistor, adressbok och urvalsfält som startbild. MMI touch: På MMI touch kan man skriva med fingret. Systemet känner igen bokstäver och siffror. Kan användas både för navigationssystemet och telefonen. Dessutom kan du bläddra med fingret bland skivomslagen i din musiksamling på hårddisken. Navigationssystem: Det hårddiskbaserade navigationssystemet MMI Navigation plus med MMI touch (tillval) visar kartor, kända byggnader och sevärdheter i 3D. Media: Visning av tillgängliga mediakällor som t.ex. jukebox, isatta SDHC-minneskort, Audi music interface eller CD- och DVD-skivor. Visning av TV-mottagare (tillval). Följ din intuition så når du målet på bästa sätt. Vi gör allt för att vårt motto Vorsprung durch Technik ska skina igenom på alla områden, t.ex. genom vidareutveckling av tillvalet MMI Multi Media Interface. Med MMI kan du styra olika media i bilen, navigationssystemet och andra komfortfunktioner. MMI har alltid varit enkelt att använda och nu har det blivit ännu lättare. Färre knappar ger bättre översikt. Reglagen för radio och media sitter smart placerade vid volymkontrollen. Övriga 6 s.k. hardkeys, t.ex. de för telefonen och navigationen, är placerade på det centrala reglaget för att vara ännu mer intuitiva att använda. En annan nyhet är karusellvisningen på MMI-displayen. Den ger dig ännu bättre översikt och gör det ännu lättare att ta sig fram. Något alldeles speciellt med MMI Navigation plus (tillval) är det unika systemet MMI touch. Detta sitter placerat till vänster om mittpanelen och är, speciellt i kombination med den nya växelspaken, mycket lätt att nå. Med MMI touch styr du på ett nytt och intelligent sätt bl.a. navigationssystemet du skriver helt enkelt bokstäver och siffror på den beröringskänsliga skärmen. Systemet kvitterar din inmatning med en ljudsignal. MMI touch låter dig också bläddra igenom skivorna i din musiksamling på jukeboxen det räcker att du sveper fingret över displayen.

57 Audi connect: Trafikinformation online Ger dig inte bara rätt väg till färdmålet utan också den snabbaste. För dynamisk vägledning till resans mål erbjuder trafikinformation online förutom trafikflödesinformation även snabbare information om köbildningar och upplösta trafikproppar samt bättre täckning av vägnätet. Audi connect: Reseinformation/väder levererar väderleksutsikter och aktuell information, t.ex. infografik och väderkartor för färdmålet. Audi connect: Nyheter online ger tillgång till ett brett utbud av nyheter om aktuella världshändelser. Audi connect: Navigation med Google Earth-bilder och Street View gör det möjligt att navigera med hjälp av högupplösta flyg- och satellitbilder, foton, terränginfo, vägar och vägbeteckningar liksom inlagda affärer och företag. Med Street View kan man få en naturtrogen bild av färdmålet redan under resan. Point-of-Interest-sökningar (POI) med röststyrning ger dig detaljerade förslag på färdmål. Färdmålsinmatning via myaudi eller Google Maps gör det om man så vill möjligt att bekvämt planera sin färdväg med individuella navigationsmål på sin hemdator och sedan föra över dessa data till bilen. När det sedan är dags att köra, laddas färdvägsplanen in i MMI Navigation plus.

58 58 Förarhjälpsystem Det är du som sitter bakom ratten. I bakgrunden arbetar dina assistenter. Flertalet av de olyckor som inträffar i trafiken beror på den mänskliga faktorn. Moderna förarhjälpsystem kan bidra till att lindra effekterna av dessa olyckor. Med hjälp av olika tekniska lösningar hjälper Audi dig att nå målet för resan på bästa sätt. Förarhjälpsystemen arbetar i nätverk med varandra, vilket gör dem mycket intelligenta, mångsidiga och effektiva. Den assistans de erbjuder gör att du tar dig fram både säkrare och mer avslappnat. A B Adaptiv farthållare med Stop&Go-funktion inklusive Audi pre sense front* är själva kärnan i förarhjälpsystemen. På fria sträckor ser det till att hålla den valda hastigheten konstant och reglerar också avståndet till fordonet framför. I långsamtgående trafik och i köer reglerar det inbromsningar, starter och krypkörning. Radarsensorer, inparkeringshjälpens sensorer och en videokamera övervakar då närområdet runt bilen. Om de upptäcker ett hinder, varnas föraren med en ljudsignal och ett meddelande på förarinformationssystemet. Audi active lane assist* hjälper i hastigheter från ca 60 km/h föraren så att inte bilen oavsiktligen lämnar sitt körfält, t.ex. beroende på ouppmärksamhet. Innan bilen kör över en vägmarkering, som kameran bakom vindrutan har registrerat, sker ett mjukt, korrigerande ingrepp i styrningen. Om man däremot använder blinkern sker ingen styrningskorrigering. I MMI kan man välja mellan 2 inställningar (tidigt [A] eller sent [B] styringrepp). Om bilen är utrustad med en siktlinjedisplay (tillval), visar också denna ett meddelande. Vilka vägmarkeringar som sensorn registrerar beror bl.a. på väderleken, belysningen och markeringarnas kvalitet. Audi active lane assist kan därför bara assistera föraren som naturligtvis själv måste behålla uppmärksamheten. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. 108.

59 Audi side assist inklusive Audi pre sense rear*: I ytterbackspeglarna finns integrerade displayer. I hastigheter över 30 km/h mäter Audi side assist med hjälp av 2 radarsensorer (som har en räckvidd på ca 70 meter) avståndet och hastighetsskillnaden mellan ett detekterat fordon och den egna bilen. Om Audi side assist bedömer hastighetsskillnaden och avståndet som kritiska för ett filbyte, visas ett meddelande i sidobackspegeln (informationsfas). Det räcker med en flyktig blick i sidobackspegeln för att se detta meddelande Om föraren använder blinkern och Audi side assist bedömer ett annat fordon som en fara, lyser meddelandet upp ljust och blinkar upprepade gånger i sidobackspegeln (varningsfas). Ljusintensiteten är inställbar i 5 steg via MMI. OBS! Systemen fungerar endast inom sina gränser. De kan hjälpa föraren, som dock naturligtvis själv måste behålla uppmärksamheten * Tillval

60

61 Audi pre sense 61 Eftersom 1 sekund i en nöd situation är 0,9 sekunder för länge: Audi pre sense. Audi A7 Sportback och S7 Sportback förfogar inte bara över tekniska innovationer utan, om du så önskar, också över något väldigt speciellt: ett slags sjätte sinne nämligen Audi pre sense. Med hjälp av olika fordonssystem kategoriseras olika körsituationer. Om så skulle behövas, aktiverar systemet olika åtgärder för att skydda de åkande och minimera effekterna av en kollision. Fram och bak (beroende på utrustning) sitter radarsensorer som mäter området framför och bakom bilen. Dessutom registrerar en videokamera vägen framför bilen. Kameran sitter placerad på den högsta möjliga punkten i bilen, vid backspegeln, och levererar 25 bilder per sekund med en upplösning som aldrig tidigare skådats i bilbranschen. Dessutom skickar ESC-styrenheten ytter ligare information. Med hjälp av information från de olika källorna kan Audi pre sense skaffa sig en god bild av närområdet. I tillvalet Audi pre sense basic ingår diverse preventiva system som aktiveras i kritiska situationer och skyddar de åkande. Till dessa system hör bältessträckare fram, aktivering av varningsblinker och stängning av rutorna och, i förekommande fall, takluckan. Audi pre sense front mäter med hjälp av radarsensorerna i tillvalet adaptiv farthållare med stop&go-funktion dessutom avståndet till framförvarande fordon. I kritiska situationer varnar det ingående systemet Audi braking guard föraren och förstärker vid behov bromskraften. I extremfall aktiveras de preventiva skyddssystemen. Audi pre sense rear registrerar med hjälp av sensorerna i tillvalet Audi side assist bakomvarande fordon. Audi pre sense plus ingår vid beställning av tillvalen adaptiv farthållare med stop&go-funktion och Audi side assist. I tillägg till Audi pre sense front använder Audi pre sense plus sig av Audi braking guard i vissa bestämda situationer då en kollision ej går att undvika. Genom att applicera maximal bromskraft försöker systemet att sänka hastigheten vid en eventuell kollision med totalt upp till 40 km/h.

62 62 Night vision/head-up display Night vision med markering av detekterade fotgängare Att göra natten till dag. Med ett enkelt tryck på en knapp. Det mänskliga ögat är ett av de känsligaste sinnesorganen. Trots detta händer det att det missar något ibland. Till exempel i mörker eller när man blir bländad. Vi gör vårt yttersta för att hjälpa dig även i situationer som dessa. Tillvalet night vision med markering av detekterade fotgäng are levererar med hjälp av sin värmekamera en bild av området framför bilen och märker med gul färg ut eventuella fotgäng are som befinner sig på 15 till 90 meters avstånd. Om systemet bedömer att det finns risk för en kollision mellan bilen och en fotgängare det detekterat, går markeringsfärgen över i rött och en varningssignal ljuder. Den ena strålkastaren lyser då upp personen snabbt 3 gånger efter varandra ( mark eringsljus ). Night vision sätts på och stängs av via en knapp på ljusreglaget. I Carmenyn kan du ställa in personmarkeringen, varningstonen och bildens kontrast. Praktisk komplettering till för arhjälpsystemet night vision: head-up display(tillval). Projicerar upp en alltid lika klar och snabb avläst virtuell färgbild på vindrutans insida. Den information som bilden visar ligger i förarens direkta siktlinje. Det här gör att föraren distraheras betydligt mindre och behåller översikten över trafiken eftersom blicken fortsatt kan vara riktad framåt. Head-up displayen bidrar på så sätt till bättre trafiksäkerhet. Vilken information head-up displayen ska visa bestämmer du själv via Car-menyn. Förutom bilens hastighet och navigationsdata kan du t.ex. välja att visa information från förarhjälpsystemen och den aktuella hastighetsbegränsningen. Om night vision med markering av detekterade fotgängare är aktiverad och systemet bedömer att det föreligger en risksituation, visar head-up displayen en varningssymbol. Head-up displayen kan enkelt ställas in efter den individuella sittställningen.

63 Detekterade personer inom det avsökta området gulmarkeras på skärmen. Om systemet bedömer att det finns risk för en kollision, växlar färgen till rött och en varningssignal hörs. Den ena strålkastaren lyser då upp personen snabbt 3 gånger efter varandra ( markeringsljus ). Principskiss

64 64 LED-strålkastare <300 C Tema belysning Konventionella glödlampor kan bli 300 grader varma. LED-lampor är p.g.a. sin avancerade teknik något känsligare och får inte bli varmare än 150 C. Värmen från motorn gör att temperaturen runt strålkastarna når ca 120 C. Rent teoretiskt hade alltså LED-strålkastarna kunnat ha behövt en kylanordning för att fungera. Ingenjörerna på Audi ville dock inte rubba LED-strålkastarnas goda energibalans utan utvecklade snabbt en annan lösning en fläkt som leder bort värmen från LED-chipen. Det speciella med denna fläkt är den extra verkan den har. Vanliga glödlampor kan tack vare sin höga arbetstemperatur avisa strålkastarna. Det förmår inte LED-lamporna. Men den nyutvecklade fläkten för värmen från LED-chipsen till strålkastarglasen och fungerar då samtidigt som defroster och förhindrar isbildning. Varselljus Halvvljus Blinker Mindre energi, mer ljus Audi A7 Sportback och S7 Sportback med LED-strålkastare. Redan 2008 angav Audi R8 normen när den som första sportbil kunde stoltsera med LED-strålkastare. Dessa speciella strålkastare finns nu också att få till A7 och S7 Sportback. LED-strålkastare är inte bara energisnålare än konventionella lampor utan upplevs också som mycket behagligare tack vare sin ljusare färg på ljuset. Halvljuset består av tre separata belysningsmoduler som sitter placerade i rad. Det här gör att Audi A7 och S7 Sportback inte går att ta miste på ens sedan mörkret fallit. Helljuset, varselljuset och blinkrarna består också de av LED-lampor. Genom att använda samma material för alla de olika funktionerna uppstår helt nya möjligheter. Så kan Audi A7 och S7 Sportback t.ex. erbjuda rätt belysning i alla situationer. Det finns ett s.k. motorvägsljus som i hastigheter över 110 km/h automatiskt nära nog fördubblar ljuskäglornas räckvidd (från ca 70 m med halvljus till 120 m med motorvägsljus). Dessutom är bilen utrustad med ett allvädersljus som gör ett konventionellt dimljus helt överflödigt. Intelligent styrning av de enskilda LED-modulerna ger en ny ljusspridning som minimerar återreflektionen av ljuset i dimma och regn.

65 Designad dekorlist runt halvljus Dubbel-LED-modul: Halv- och helljus samt fläkt Extra helljus med kylkropp Statiskt kurvljus/allvädersljus med lins och kylkropp Halvljus Lins och dekor till dubbel-led-modulen Designad kromlist Hållare för varselljus/blinker: Varselljus bestående av 18 LEDlampor samt blinker bestående av 11 LED-lampor Designad dekorlist Lins till varselljus resp. blinker Designad dekorlist, svart högglans

66 66 Utrustning

67 Det är med utrustning du kan göra en Audi till din alldeles egna Audi.

68 Audi exclusive Exklusivitet tillåter inga kompromisser. Däremot gränslös mångfald. Varje år säljer Audi hundratusentals bilar. Men bara en gång din! Hur är det möjligt? Med hjälp av quattro GmbH som gör din Audi helt unik med Audi exclusive. Kombinera själv exklusiva träslag, färgat läder och individuell lackering i färger från Audi exclusives breda palett och få din bil precis som just du vill ha den. Få den helt unik! Din Audi-återförsäljare och Audi Forum väntar med spänning på dina önskemål.

69 Komfortsäten i alabastervitt med kastanjebruna sömmar. Dekorinlägg i sepiafärgat ekträ. Rattkrans klädd i kastanjebrunt Audi exclusive-läder inklusive läderklädd krockkuddekåpa med kontrasterande, alabastervita sömmar. Ett erbjudande från quattro GmbH. Audi exclusive 69

70 70 S line Audi A7 Sportback S line. För en ännu sportigare look. Kör man en Audi A7 Sportback är detta ett otvetydigt tecken på sportig karaktär. Med S line-paketen har du möjlighet att förstärka den sportiga framtoningen hos din Audi A7 Sportback ännu mer: med utrustningsdetaljer som framhäver den dynamiska linjeföringen, gör interiören sportigare och förbättrar köregenskaperna ännu mer. Gör den ännu sportigare med S line-paketen från quattro GmbH.

71 S line exteriörpaket Stötfångare fram och bak, kylgaller på sidorna och diffusorinsats med utpräglat sportig design, Den mellersta frontspoilerkanten och diffusorinsatsen är lackerade i platinagrått. Instegslister med S line-logo (i kombination med utökat ljuspaket: ingen S line-logo) S line-logo på framskärmarna Stötfångare fram och kylgaller på sidorna fram med utpräglat sportig design. Diffusorinsats med utpräglat sportig design

72 72 S line Audi A7 Sportback S line läderklädd multifunktionssportratt med kontrasterande sömmar. Aluminiumfälgar Audi exclusive, med dubbel 5-ekersdesign Svart interiör med kontrasterande sömmar. Sportstolar klädda i perforerat Alcantara/läder och med S line inpräglat. Dekorinlägg i matt, borstad aluminium.

73 Sätesklädslar Dekorinlägg S line sportpaket Perforerat Alcantara/läder, svart Aluminium, mattborstad Aluminiumfälgar, Audi exclusive, med dubbel 5-ekersdesign storlek 9 J x 19 med däck 255/40 R 19. Tillval: Aluminium fälgar Audi exclusive, smidda, med dubbel 7-ekers design, alternativt: Aluminiumfälgar Audi exclusive, gjutna, med 5-segmentsekersdesign, storlek 9 J x 20 med däck 265/35 R 20. Dessutom finns fler fälg alternativ (19" eller större). S line sportchassi med dynamisk chassiavstämning, sänkt med 20 mm. Tillval: Adaptiv luftfjädring Sportstolar inkl. elektriskt inställbara svankstöd; alternativt: S-sportstolar* S line läderklädd multifunktionssportratt med 3-ekersdesign perforerat läder på rattkrans, eller S line läderklädd multifunktionssportratt med 3-ekersdesign med växlingsfunktion, om så önskas med rattvärme; bägge i svart läder och med S line-emblem, perforerat läder på rattkrans S line-logo på framskärmarna Växleväljareknopp i svart perforerat läder Valcona-läder, svart Pianolack, svart Ett erbjudande från quattro GmbH. Instegslister med S line-logo (i kombination med ljuspaket: ingen S line-logo) Kupé, instrumentpanel och innertak i svart med kontrasterande sömmar på sätesklädsel, sporläderratt och växelväljardamask (vid Alcantara: perforerat läder) S line dekorinlägg i mattborstad aluminium; alternativt: i pianolacksvart eller naturbrunt askmasurträ För sätesklädslar och lacker kan du välja mellan följande alternativ: Sätesklädsel i perforerat Alcantara/läder eller Valcona-läder båda i svart och med S line inpräglat i framsätenas ryggstöd Lackering i alla standardfärger, som extra färgval även i specialfärgen Daytonagrå pärleffekt. Askmasurträ, naturbrunt Extra färgalternativ utvändigt Daytonagrå, pärleffekt * För information om exakt lanseringsdatum, välkommen att kontakta din Audi-återförsäljare.

74 74 Styleguider Audi A7 Sportback här lackerad i Havannasvart, metallic och försedd med smidda aluminiumfälgar i parallell 10-ekersdesign. Utrustning: Standardsäten fram i nougatbrunt Valcona-läder. Dekorinlägg i mattborstad aluminium. Läderklädd multifunktionssportratt med 3-ekersdesign.

75 Audi A7 Sportback lackerad i Dakotagrå, metallic och försedd med gjutna aluminiumfälgar i 5-armsdesign. Utrustning: Komfortsäten fram, försedda med minnesfunktion och sätesventilation och klädda i sammetsbeige Valcona-läder. Dekorinlägg i naturbrunt askmasurträ.

76 76 Lacker Standardlacker Metallic-lacker Ibisvit Glaciärvit, metallic Dakotagrå, metallic Havannasvart, metallic Brilliantsvart Issilver, metallic Oolonggrå, metallic Kvartsgrå, metallic Månskensblå, metallic En förteckning över standard- och extrautrustningen för denna modell hittar du på sid. 114.

77 Pärleffektlacker Kristalleffektlacker Individuell lackering Audi exclusive Impalabeige pärleffekt Mörkgrön pärleffekt Estorilblå, kristalleffekt Individuell lackering Audi exclusive Ett erbjudande från quattro GmbH. Granatröd, pärleffekt Fantomsvart, pärleffekt

78 78 Fälgar/däck Fälgar/däck Aluminiumfälgar, smidda, med 6-armsdesign storlek 8 J x 17 med däck 235/55 R 17. Aluminiumfälgar, med 5-armad Y-design storlek 8.5 J x 19 med däck 255/40 R 19. Aluminiumfälgar, smidda, med parallell 10-ekersdesign antracit, partiellt polerade, storlek 9 J x 20 med däck 265/35 R 20. Aluminiumfälgar, smidda, Audi exclusive med dubbel 7-ekersdesign polerade, 2-färgade, storlek 9 J x 20 med däck 265/35 R 20. Ett erbjudande från quattro GmbH. Aluminiumfälgar, med 7-armad dynamik design storlek 8.5 J x 18 med däck 255/45 R 18. Aluminiumfälgar, med 10-ekersdesign storlek 8.5 J x 19 med däck 255/40 R 19, alternativt med punkteringsskyddade däck Aluminiumfälgar med parallell 5-ekrad stjärndesign (S-design) storlek 9 J x 20 med däck 265/35 R 20. Aluminiumfälgar, smidda, Audi exclusive med dubbel 7-ekersdesign högglanspolerade, enfärgade, storlek 9 J x 20 med däck 265/35 R 20. Ett erbjudande från quattro GmbH. Aluminiumfälgar med parallell 5-ekersdesign (S-design) storlek 8.5 J x 19 med däck 255/40 R 19. Aluminiumfälgar Audi exclusive, med dubbel 5-ekersdesign storlek 9 J x 19 med däck 255/40 R 19. Ett erbjudande från quattro GmbH. Aluminiumfälgar Audi exclusive, med 5-segmentsekersdesign storlek 9 J x 20 med däck 265/35 R 20. Ett erbjudande från quattro GmbH. En förteckning över standard- och extrautrustningen för denna modell hittar du på sid. 114.

79 Fälgar/däck Fälgbultar, låsbara Kan endast lossas med medföljande adapter. Däckreparationssats med 12-voltskompressor och tätningsmedel. Placerad under lastgolvsmattan i bagageutrymmet. Tillåten maxhastighet: 80 km/tim. Reservhjul, utrymmesbesparande. Kan endast beställas tillsammans med domkraft. Aluminiumfälgar Audi exclusive, med 5-armad rotordesign storlek 9 J x 21 med däck 275/30 R 21. Ett erbjudande från quattro GmbH. Däcktryckskontroll Varnar visuellt och med ljud vid tryckförlust i ett eller flera däck. Indikering på förarinformationssystemet. Verktygssats i bagageutrymmet Domkraft i bagageutrymmet Aluminiumfälgar Audi exclusive, med 5-armad rotordesign titanoptik, glanspolerade, storlek 9 J x 21 med däck 275/30 R 21. Ett erbjudande från quattro GmbH. * För information om exakt lanseringsdatum, välkommen att kontakta din Audi-återförsäljare.

Audi A6 sedan A6 Avant A6 hybrid A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant Audi Vorsprung durch Technik

Audi A6 sedan A6 Avant A6 hybrid A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant Audi Vorsprung durch Technik A6 Audi A6 sedan A6 Avant A6 hybrid A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant Audi Vorsprung durch Technik Dragningskraft 4 Audi A6 sedan och A6 Avant 22 Audi A6 allroad quattro 18 Audi A6 hybrid 30 Audi

Läs mer

Audi S4 Sedan S4 Avant. Mer än en kick.

Audi S4 Sedan S4 Avant. Mer än en kick. S4 02 03 Mer än en kick. 04 05 Sportighet konkret uttryckt. Vassare design, stegrad effekt. Körupplevelse och dynamik på sportvagnsnivå. quattro permanent 4-hjulsdrift som standard. Precis som den imponerande

Läs mer

Vorsprung durch Technik

Vorsprung durch Technik Utrustning Audi A6/A6 Avant Komfortsäten fram med minnesfunktion 74 Krockkuddar, fullstora 92 Krokar 86 Lacker 68, 69 LED-baklysen 80 LED-strålkastare 80 Ljus-/regnsensor 80 Ljuspaket (in- resp. utvändigt)

Läs mer

Audi A4 sedan A4 Avant A4 allroad quattro Audi S4 sedan S4 Avant Audi Vorsprung durch Technik

Audi A4 sedan A4 Avant A4 allroad quattro Audi S4 sedan S4 Avant Audi Vorsprung durch Technik A4 Audi A4 sedan A4 Avant A4 allroad quattro Audi S4 sedan S4 Avant Audi Vorsprung durch Technik Sid. Dragningskraft 4 Audi A4 sedan och A4 Avant 26 Audi A4 allroad quattro 36 Audi S4 sedan och S4 Avant

Läs mer

Audi A5 i uppgraderad version

Audi A5 i uppgraderad version Södertälje, 13 juli 2011 Audi A5 i uppgraderad version När de framgångsrika A5-modellerna nu uppgraderas erbjuder de, förutom ett designmässigt lyft, även nya tekniska lösningar, avancerade tillval och

Läs mer

Audi A7 Sportback Audi S7 Sportback Audi Vorsprung durch Technik

Audi A7 Sportback Audi S7 Sportback Audi Vorsprung durch Technik A7 Audi A7 Sportback Audi S7 Sportback Audi Vorsprung durch Technik Sid. Dragningskraft 4 Audi A7 Sportback 22 Audi S7 Sportback Teknik 34 Innovationer 40 quattro 46 Dynamik 36 Audi ultra 42 Audi LED-matris-strålkastare

Läs mer

Nya Audi A3 Sportback en progressiv lättviktare

Nya Audi A3 Sportback en progressiv lättviktare Audi Sverige Eva-Maria Elstner Informationschef Tel: +46 70 766 65 35 E-mail: eva-maria.elstner@audi.se www.audi-mediaservices.com Södertälje, 20 september 2012 Nya Audi A3 Sportback en progressiv lättviktare

Läs mer

Audi Q3 Vorsprung durch Technik

Audi Q3 Vorsprung durch Technik Q3 Audi Q3 Audi Vorsprung durch Technik Sid. Dragningskraft 4 Audi Q3 Teknik 24 Innovationer 34 Dynamik 26 Audi ultra 36 Förarassistanssystem 28 Audi connect 38 Okomplicerat 30 quattro 40 LED-strålkastare

Läs mer

Audi A6 sedan A6 Avant A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant. Vorsprung durch Technik

Audi A6 sedan A6 Avant A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant. Vorsprung durch Technik A6 Audi A6 sedan A6 Avant A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant Audi Vorsprung durch Technik Sid. Dragningskraft 4 Audi A6 sedan och A6 Avant 18 Audi A6 allroad quattro 26 Audi S6 sedan och S6 Avant

Läs mer

Q5 Audi Q5 Q5 hybrid quattro. Audi Vorsprung durch Technik

Q5 Audi Q5 Q5 hybrid quattro. Audi Vorsprung durch Technik Q5 Audi Q5 Q5 hybrid quattro Audi Vorsprung durch Technik Sid. Dragningskraft 4 Audi Q5 32 Audi Q5 hybrid quattro Teknik 36 Audi effektivitet 50 Chassi, Offroad, ESC 38 Audi ultra 52 Audi drive select

Läs mer

Nya Audi A6 Avant progressiv teknologi och expertis

Nya Audi A6 Avant progressiv teknologi och expertis Audi Sverige Eva-Maria Elstner Informationschef Tel: +46 70 766 65 35 E-mail: eva-maria.elstner@audi.se www.audi-mediaservices.com Södertälje, 18 maj 2011 Nya Audi A6 Avant progressiv teknologi och expertis

Läs mer

A3 S3. Audi A3 Sportback A3 Cabriolet Audi S3 Sportback. Vorsprung durch Technik

A3 S3. Audi A3 Sportback A3 Cabriolet Audi S3 Sportback. Vorsprung durch Technik A3 S3 Audi A3 Sportback A3 Cabriolet Audi S3 Sportback Audi Vorsprung durch Technik Sid. Dragningskraft 4 Audi A3 Sportback 30 Audi S3 Sportback 16 Audi A3 Cabriolet 44 Audi RS 3 Sportback Teknik 46 Audi

Läs mer

Nästa Toyota Prius är här. Följ med!

Nästa Toyota Prius är här. Följ med! Customersonly B - Porto Betalt Nästa Toyota Prius är här. Följ med! miljö innovation + ekonomi På Toyota har vi en nollvision om utsläpp. Vi arbetar för att våra bilar inte ska ha några farliga utsläpp

Läs mer

Audi Q5 Q5 hybrid quattro Audi SQ5 TDI Audi Vorsprung durch Technik

Audi Q5 Q5 hybrid quattro Audi SQ5 TDI Audi Vorsprung durch Technik Q5 Audi Q5 Q5 hybrid quattro Audi SQ5 TDI Audi Vorsprung durch Technik Sid. Dragningskraft 4 Audi Q5 22 Audi SQ5 TDI Teknik 36 Audi ultra 48 Chassi, Offroad, ESC 38 TFSI 50 Audi drive select 40 TDI 52

Läs mer

Enastående design. Vanliga i30 har en grill med fyra ribbor och elegant formade LED-varselljus (se omslaget).

Enastående design. Vanliga i30 har en grill med fyra ribbor och elegant formade LED-varselljus (se omslaget). Modellbroschyr Enastående design. Hyundais karakteristiska sexkantiga grill dominerar fronten på i30 och ger bilen ett intryck av styrka och karaktär - egenskaper som du kommit att förvänta dig av Hyundai.

Läs mer

A6Prisfaktablad. A6 allroad

A6Prisfaktablad. A6 allroad Sedan Avant faktablad Innehåll Motoralternativ Motoralternativ 3 Sedan, Diesel 4 Avant, Diesel 5 quattro, Diesel 6 Bensinmotorer Audi Sedan - Dieselmotorer Utrustning Sedan 7-8 utrustning 9-10 Paketerbjudnanden

Läs mer

Q2 1.4 TFSI cylinder on demand sport 150 hk S tronic Pris: SEK

Q2 1.4 TFSI cylinder on demand sport 150 hk S tronic Pris: SEK Audi Q2 Q2 1.4 TFSI cylinder on demand sport 150 hk S tronic Pris: 351 300 SEK Audi-kod AT0AABNX www.audi.se/at0aabnx Sammanfattning Audi Audi Q2 Q2 1.4 TFSI cylinder on demand sport 150 hk S tronic Pris

Läs mer

TTS Coupé 2.0 TFSI quattro 310 hk S tronic Pris: SEK

TTS Coupé 2.0 TFSI quattro 310 hk S tronic Pris: SEK Audi TTS Coupé TTS Coupé 2.0 TFSI quattro 310 hk S tronic Pris: 559 000 SEK Audi-kod A94L825I www.audi.se/a94l825i Sammanfattning Audi Audi TTS Coupé TTS Coupé 2.0 TFSI quattro 310 hk S tronic Pris 559

Läs mer

Enastående formgivning Mer effektiv Den nya i30

Enastående formgivning Mer effektiv Den nya i30 Modellbroschyr Enastående formgivning Mer effektiv Den nya i30 Hyundais karaktäristiska sexkantiga grill dominerar fronten på alla nya i30 och ger ett intryck av styrka och karaktär - egenskaper som du

Läs mer

Prisfaktablad A4 Sedan A4 Avant S4 Sedan S4 Avant A4 allroad quattro

Prisfaktablad A4 Sedan A4 Avant S4 Sedan S4 Avant A4 allroad quattro A4 Prisfaktablad A4 Sedan A4 Avant S4 Sedan S4 Avant A4 allroad Innehåll Motoralternativ Utrustning 3-4 A4 Sedan 5-6 A4 Avant 7 S4 Sedan / S4 Avant 8 A4 allroad Mått 9-10 Standardutrustning 11 Paketerbjudanden

Läs mer

A7 Sportback 3.0 TDI quattro 218 hk S tronic Pris: SEK

A7 Sportback 3.0 TDI quattro 218 hk S tronic Pris: SEK A7 Sportback A7 Sportback 3.0 TDI quattro 218 hk S tronic Pris: 525 000 SEK Audi-kod A8Q8VPV2 www.audi.se/a8q8vpv2 Sammanfattning Audi A7 Sportback A7 Sportback 3.0 TDI quattro 218 hk S tronic Pris 525

Läs mer

Storhet i en liten bil.

Storhet i en liten bil. Modellbroschyr 2 Storhet i en liten bil. Nya i10 vänder upp och ner på alla tidigare föreställningar om bilar i den här klassen. Den är tuff, rymlig och rolig att köra med imponerande utrustning och överlägsna

Läs mer

M{ZD{ 6 203920_14R1_MAZ6_V10_COVERS.indd 1-3 20/07/2015 10:05:18

M{ZD{ 6 203920_14R1_MAZ6_V10_COVERS.indd 1-3 20/07/2015 10:05:18 M{ZD{ 6 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 2 3 1 7 6 4 5 14 15 SKYACTIV TECHNOLOGY 16 17 6 1 7 5 2 4 3 8 18 19 SÄKERHET FRAMFÖR ALLT Mazda6 är konstruerad med en uppsjö av intelligent teknologi för att du och dina

Läs mer

Originaltillbehör. Civic. Hybrid

Originaltillbehör. Civic. Hybrid Originaltillbehör Civic Hybrid 02 03 Gör ett unikt val Med Civic Hybrid kan du fatta ett grönt beslut, utan att behöva kompromissa med stil, komfort och prestanda. Det är det som gör Civic Hybrid speciell.

Läs mer

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl VOLVO FH16 MER ÄN PRESTANDA Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl yttar bil och last oavsett

Läs mer

A4 Avant. A4 Avant. Audi unite. Motor. Exteriör. Interiör

A4 Avant. A4 Avant. Audi unite. Motor. Exteriör. Interiör Audi unite A4 Avant Produktnr. Beskrivning A4 Avant Motor 8K50RY\0 2.0 TDI clean diesel quattro S tronic Power: 140(190) kw(hk) Bränsleförbrukning: Blandad körning: 5,2 l CO2-utsläpp: 137 g/km (EU6) Stadskörning:

Läs mer

Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto

Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto Isfria rutor och behagligt uppvärmd kupé för alla! Sätt dig i bilen, njut av hur bra det känns och kör iväg så härlig kan vintern vara för alla bilförare om

Läs mer

TT RS Coupé 2.5 TFSI quattro 400 hk S tronic Pris: SEK

TT RS Coupé 2.5 TFSI quattro 400 hk S tronic Pris: SEK Audi TT RS Coupé TT RS Coupé 2.5 TFSI quattro 400 hk S tronic Pris: 665 900 SEK Månadsbetalning: (Månadsbetalningen är baserad på Audi Billån 36 mån, 1500 mil/år, 30% kontantinsats, 50% restskuld, rörlig

Läs mer

A3 2.0 TDI quattro Sport 150 hk 6-växlad Pris: SEK

A3 2.0 TDI quattro Sport 150 hk 6-växlad Pris: SEK A3 Sportback A3 2.0 TDI quattro Sport 150 hk 6-växlad Pris: 309 000 SEK Audi-kod ANTRCG0G www.audi.se/antrcg0g Sammanfattning Audi A3 Sportback A3 2.0 TDI quattro Sport 150 hk 6-växlad Pris 309 000 SEK

Läs mer

TIME MACHINE LIMITED EDITION

TIME MACHINE LIMITED EDITION TIME MACHINE LIMITED EDITION Banbrytande ögonblick Från det att Volvo Lastvagnar år 1956 lanserade sin första, frambyggda stadslastbil och fram till dagens superavancerade fjärrtransportbilar har företaget

Läs mer

Q5 2.0 TDI quattro Kampanjmodell - Stängd för nybeställningar 190 hk S tronic Pris: SEK

Q5 2.0 TDI quattro Kampanjmodell - Stängd för nybeställningar 190 hk S tronic Pris: SEK Audi Q5 Q5 2.0 TDI quattro Kampanjmodell - Stängd för nybeställningar 190 hk S tronic Pris: 339 000 SEK Audi-kod A5GJ5KCC www.audi.se/a5gj5kcc Sammanfattning Audi Audi Q5 Q5 2.0 TDI quattro Kampanjmodell

Läs mer

JUKE. Inledning Personlig anpassning och Tillbehör Teknologi och Prestanda Färger och Klädsel Printa Att avsluta

JUKE. Inledning Personlig anpassning och Tillbehör Teknologi och Prestanda Färger och Klädsel Printa Att avsluta NISSAN JUKE MAXIMERAD SPÄNNING NYA NISSAN JUKE DEN BLIR BARA BÄTTRE OCH BÄTTRE MED NYDESIGNADE XENON-STRÅLKASTARE, öppningsbart glastak, bumerangformade LED-baklyktor, sportiga stötfångare, sidobackspeglar

Läs mer

Q2 2.0 TDI quattro sport Proline 150 hk S tronic Pris: SEK

Q2 2.0 TDI quattro sport Proline 150 hk S tronic Pris: SEK Audi Q2 Q2 2.0 TDI quattro sport Proline 150 hk S tronic Pris: 329 000 SEK Audi-kod AZMKPJEM www.audi.se/azmkpjem Sammanfattning Audi Audi Q2 Q2 2.0 TDI quattro sport Proline 150 hk S tronic Pris 329 000

Läs mer

A5 Sportback 2.0 TDI quattro 190 hk 6-växlad Pris: SEK

A5 Sportback 2.0 TDI quattro 190 hk 6-växlad Pris: SEK Audi A5 Sportback A5 Sportback 2.0 TDI quattro 190 hk 6-växlad Pris: 269 000 SEK Audi-kod A148BV0S www.audi.se/a148bv0s Audi A5 Sportback A5 Sportback 2.0 TDI quattro 190 hk 6-växlad Sammanfattning Audi

Läs mer

Suverän offroad prestanda Lång fjädringsväg Hög markfrigång Övre A-armar smidda i aluminium Låg vikt Lättmanövrerad Utmärkt balans och stabilitet

Suverän offroad prestanda Lång fjädringsväg Hög markfrigång Övre A-armar smidda i aluminium Låg vikt Lättmanövrerad Utmärkt balans och stabilitet FUN TO RIDE I kommer innovationen från vår passion att göra ATV-körandet bekvämt och roligt. Vi har byggt den mest innovativa ATV som du kommer att njuta av att åka på. Framtidens ATV har blivit utrustad,

Läs mer

EN MÄNNISKONÄRA BIL FÖR DEN PASSIONERADE

EN MÄNNISKONÄRA BIL FÖR DEN PASSIONERADE 2 FÖRAREN I CENTRUM EN MÄNNISKONÄRA BIL FÖR DEN PASSIONERADE Giulietta är först och främst en Alfa Romeo-bil. Designad helt och hållet för personen sätter den föraren i centrum för total kontroll över

Läs mer

Volvo GLT nu också med TURBO.

Volvo GLT nu också med TURBO. Volvo GLT nu också med TURBO. Den nya serien av starkt efterfrågade GLT-bilar har nu utokats med en variant med TURBO-motor. Den nya B 21ET-motorn drar inte mer ån en vanlig 4:a men har en effekt som en

Läs mer

Nya Kia pro_cee d GT Är du laddad? >>>

Nya Kia pro_cee d GT Är du laddad? >>> The new Kia 2 Nya Kia pro_cee d GT Är du laddad? >>> Glöm gamla tankebanor, gör dig redo för nya tankesätt och upplevelser Här presenterar vi nya Kia pro_cee d GT, det seaste tillskottet i den populära

Läs mer

A4Prisfaktablad. A4 allroad

A4Prisfaktablad. A4 allroad Sedan Avant Prisfaktablad Innehåll 3-4 Sedan 5-6 Avant 7 8 Audi Sedan - Bensinmotorer Utrustning Motor Växellåda Effekt Standard SEK ink. moms 9-10 Standardutrustning 11 Paketerbjudnanden 12 Populära tillval

Läs mer

2.0 TDI clean diesel quattro 140(190) kw(hk) 6-växlad Pris: SEK

2.0 TDI clean diesel quattro 140(190) kw(hk) 6-växlad Pris: SEK A4 Avant 2.0 TDI clean diesel quattro 140(190) kw(hk) 6-växlad Pris: 189 000 SEK Audi-kod AG4SVB2G www.audi.se/ag4svb2g Sammanfattning Audi A4 Avant 2.0 TDI clean diesel quattro 140(190) kw(hk) 6-växlad

Läs mer

BMW X. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra NYA BMW X. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning.

BMW X. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra NYA BMW X. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra NYA. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BLICKFÅNG. Nya står ut. Ensam, i mängden, överallt. Med sin extroverta design förenar den lifestyle

Läs mer

BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL

BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL ATT VÄLJA RÄTT MOTOR. DIESEL. BENSIN. HYBRID. ELEKTRISK. Utvecklingen av motorer har tagit enorma steg de senaste åren. BMWs diesel-, bensin- och plug-in hybridmotorer är inget

Läs mer

2,761 L Med nedfällda baksäten

2,761 L Med nedfällda baksäten TOURNEO CONNECT FORD TOURNEO CONNECT Färger och klädselvarianter FORD TOURNEO CONNECT Mått Tourneo Connect Grand Tourneo Connect Längd 4 418 mm Längd 4 818 mm Bredd 2 137 mm Bredd 2 137 mm Höjd 1 852 mm

Läs mer

Pris: SEK. Audi-kod

Pris: SEK. Audi-kod A4 Avant 2.0 TFSI (E85) quattro 132(180) kw(hk) 6-växlad Pris: 199 000 SEK Audi-kod AP6JRA0Q www.audi.se/ap6jra0q Sammanfattning Audi A4 Avant 2.0 TFSI (E85) quattro 132(180) kw(hk) 6-växlad Pris 199 000

Läs mer

A4 Avant 2.0 TDI Sport Proline Edition 150 hk 6-växlad Pris: SEK

A4 Avant 2.0 TDI Sport Proline Edition 150 hk 6-växlad Pris: SEK Audi A4 Avant A4 Avant 2.0 TDI Sport Proline Edition 150 hk 6-växlad Pris: 351 400 SEK Audi-kod AAEBP29W www.audi.se/aaebp29w Sammanfattning Audi Audi A4 Avant A4 Avant 2.0 TDI Sport Proline Edition 150

Läs mer

A6 Avant 2.0 TDI quattro 190 hk S tronic Pris: SEK

A6 Avant 2.0 TDI quattro 190 hk S tronic Pris: SEK A6 Avant A6 Avant 2.0 TDI quattro 190 hk S tronic Pris: 359 000 SEK Audi-kod AY9L4M2P www.audi.se/ay9l4m2p Sammanfattning Audi A6 Avant A6 Avant 2.0 TDI quattro 190 hk S tronic Pris 359 000 SEK Exteriörfärg

Läs mer

A4 Avant 2.0 TFSI Proline Edition 190 hk S tronic Pris: SEK

A4 Avant 2.0 TFSI Proline Edition 190 hk S tronic Pris: SEK A4 Avant A4 Avant 2.0 TFSI Proline Edition 190 hk S tronic Pris: 359 000 SEK Audi-kod AJ1LLVKR www.audi.se/aj1llvkr Sammanfattning Audi A4 Avant A4 Avant 2.0 TFSI Proline Edition 190 hk S tronic Pris 359

Läs mer

A4 Avant 2.0 TDI Sport Proline Edition 150 hk 6-växlad Pris: SEK

A4 Avant 2.0 TDI Sport Proline Edition 150 hk 6-växlad Pris: SEK Audi A4 Avant A4 Avant 2.0 TDI Sport Proline Edition 150 hk 6-växlad Pris: 351 400 SEK Audi-kod AMC5RV8Q www.audi.se/amc5rv8q Sammanfattning Audi Audi A4 Avant A4 Avant 2.0 TDI Sport Proline Edition 150

Läs mer

Audi A4 Avant Sport 2.0 TDI quattro Proline Edition 190 hk S tronic Pris: SEK

Audi A4 Avant Sport 2.0 TDI quattro Proline Edition 190 hk S tronic Pris: SEK Audi A4 Avant Audi A4 Avant Sport 2.0 TDI quattro Proline Edition 190 hk S tronic Pris: 329 000 SEK Audi-kod AAG70K54 www.audi.se/aag70k54 Sammanfattning Audi Audi A4 Avant Audi A4 Avant Sport 2.0 TDI

Läs mer

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Skriv ut sida Modell: Saab 9-5 SportCombi 2.3t BioPower 210 hk SEK 290 900 Exteriör & Interiör: Carbon Grey SEK 7 500 Läderklädsel Griffin Sport 2-ton, Black/Grey K56

Läs mer

BMW i. När du älskar att köra NYA. BMW i.

BMW i. När du älskar att köra NYA. BMW i. BMW i När du älskar att köra NYA BMW i. KRAFTEN I UTVECKLINGEN. Utveckling handlar inte om kompromisser. Utan om ett speciellt förhållningssätt, när det gäller att utforska gränserna för det möjliga och

Läs mer

A5 Sportback 2.0 TDI quattro sport 190 hk S tronic Pris: SEK

A5 Sportback 2.0 TDI quattro sport 190 hk S tronic Pris: SEK A5 Sportback A5 Sportback 2.0 TDI quattro sport 190 hk S tronic Pris: 429 000 SEK Audi-kod AS7MZJJE www.audi.se/as7mzjje Sammanfattning Audi A5 Sportback A5 Sportback 2.0 TDI quattro sport 190 hk S tronic

Läs mer

NYA RENAULT TRAFIC Prislista & Produktfakta. Alla rekommenderade cirkapriser visas i exkl. moms.

NYA RENAULT TRAFIC Prislista & Produktfakta. Alla rekommenderade cirkapriser visas i exkl. moms. NYA RENAULT TRAFIC Prislista & Produktfakta Alla rekommenderade cirkapriser visas i exkl. moms. TRAFIC SKÅP Kampanjmodeller * HK VÄXELLÅDA L1H1 T27 L1H1 T29 L2H1 T29 Trafic Base Line * 1.6 dci Single Turbo

Läs mer

Audi unite. Motor. Exteriör. Interiör

Audi unite. Motor. Exteriör. Interiör Audi unite Q5 Produktnr. Beskrivning Q5 Motor 8RB0RY\1 2.0 TDI clean diesel quattro S tronic Power: 140(190) kw(hk) Bränsleförbrukning: Blandad körning: 5,7 l CO2-utsläpp: 149 g/km (EU 6) Stadskörning:

Läs mer

Pris: SEK. Audi-kod

Pris: SEK. Audi-kod A4 Avant 2.0 TDI quattro 140(190) kw(hk) S tronic Pris: 289 000 SEK Audi-kod A31DTKQM www.audi.se/a31dtkqm Sammanfattning Audi A4 Avant 2.0 TDI quattro 140(190) kw(hk) S tronic Pris 289 000 SEK Övrig information

Läs mer

Audi A3 Sedan Sport 2.0 TDI 150 hk S tronic Pris: SEK

Audi A3 Sedan Sport 2.0 TDI 150 hk S tronic Pris: SEK Audi A3 Sedan Audi A3 Sedan Sport 2.0 TDI 150 hk S tronic Pris: 349 900 SEK Audi-kod A3ZLGQFW www.audi.se/a3zlgqfw Sammanfattning Audi Audi A3 Sedan Audi A3 Sedan Sport 2.0 TDI 150 hk S tronic Pris 349

Läs mer

NYA MEGANE GT RENAULT DRIVE THE CHANGE

NYA MEGANE GT RENAULT DRIVE THE CHANGE NYA RENAULT MEGANE GT DRIVE THE CHANGE DESIGNA DITT LIV EN DESIGN SOM VISAR VÄGEN FRAMÅT. ETT TYDLIGT STÄLLNINGSTAGANDE: EN LOGOTYP SOM STÅR UT, IÖGONFALLANDE FORMER, LED-VARSELLJUS SOM MARKERAR FRONTEN

Läs mer

Din bil. C-Klass: C 200 d Kombi Fleet. C 200 d Kombi Fleet. Diesel Bränsletyp. 4,9 l/100km Bränsleförbrukning stadstrafik.

Din bil. C-Klass: C 200 d Kombi Fleet. C 200 d Kombi Fleet. Diesel Bränsletyp. 4,9 l/100km Bränsleförbrukning stadstrafik. C-Klass: C 200 d Kombi Fleet Din bil C 200 d Kombi Fleet Tekniska data Diesel Bränsletyp 4 Cylinder 1598 cm³ Cylindervolym 118 kw (160 hk) Prestanda Information om bränsleförbrukning, CO₂utsläpp och energiklass

Läs mer

Pressen hyllar nya Passat GTE

Pressen hyllar nya Passat GTE Pressen hyllar nya Passat GTE En laddhybrid har nog aldrig varit så attraktiv som nu. Bytbil.com, 28 augusti Grönare mil med bil är svårt att finna i den här populära klassen. TT (Nyhetsbyrå), november

Läs mer

Audi unite. Motor. Exteriör. Interiör. Produktnr. Beskrivning Pris

Audi unite. Motor. Exteriör. Interiör. Produktnr. Beskrivning Pris Audi unite A8 Totalpris 850 900 SEK Produktnr. Beskrivning Pris A8 Motor 4HC0UA\0 3.0 TDI clean diesel quattro tiptronic Power: 190(258) kw(hk) Bränsleförbrukning: Blandad körning: 5,9 l CO2-utsläpp: 155

Läs mer

Nya motorversioner Euro 5

Nya motorversioner Euro 5 Nya Ducato Kära återförsäljare, Sedan lanseringen 1981är Ducato en av de ledande inom 2G-segmentet och presenterar ständigt uppdaterade och innovativa funktioner. Den nya versionen av Ducato erbjuder ett

Läs mer

Pris: SEK. Audi-kod

Pris: SEK. Audi-kod Audi Q3 2.0 TDI quattro 130(177) kw(hk) S tronic Pris: 189 000 SEK Månadsbetalning: (Månadsbetalningen är baserad på Audi Billån 36 mån, 1500 mil/år, 30% kontantinsats, 50% restskuld, rörlig ränta baserad

Läs mer

A4 Avant. A4 Avant. Audi unite. Motor. Exteriör. Interiör

A4 Avant. A4 Avant. Audi unite. Motor. Exteriör. Interiör Audi unite A4 Avant Produktnr. Beskrivning A4 Avant Motor 8K503C\0 1.8 TFSI 6-växlad Power: 125(170) kw(hk) Bränsleförbrukning: Blandad körning: 6,1 l CO2-utsläpp: 141 g/km (EU6) Stadskörning: 7,7 l Landsvägskörning:

Läs mer

R8 Coupé V10 plus 5.2 FSI quattro 610 hk S tronic Pris: SEK

R8 Coupé V10 plus 5.2 FSI quattro 610 hk S tronic Pris: SEK Audi R8 R8 Coupé V10 plus 5.2 FSI quattro 610 hk S tronic Pris: 1 550 000 SEK Audi-kod A7SQSZV4 www.audi.se/a7sqszv4 Audi R8 R8 Coupé V10 plus 5.2 FSI quattro 610 hk S tronic Sammanfattning Audi Audi R8

Läs mer

Pris: SEK. Audi-kod.

Pris: SEK. Audi-kod. A6 Avant 3.0 TDI quattro 160(218) kw(hk) S tronic Pris: 309 500 SEK Audi-kod A4RD4718 www.audi.se/a4rd4718 Sammanfattning Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro 160(218) kw(hk) S tronic Pris 309 500 SEK Övrig information

Läs mer

Nya Saab. SportCombi

Nya Saab. SportCombi 2012 Nya Saab SportCombi Upplev rymdteknik. Gör dig redo för lanseringen av nya Saab 9-5 SportCombi. Den erbjuder skandinavisk design och en kraftfull körupplevelse förstärkt av den senaste tekniken. Du

Läs mer

B - Porto Betalt PREMIÄR FÖR HAR NYA YARIS PREMIÄRHELG 22-23 OKTOBER? - YAPP! CUSTOMERSONLY

B - Porto Betalt PREMIÄR FÖR HAR NYA YARIS PREMIÄRHELG 22-23 OKTOBER? - YAPP! CUSTOMERSONLY B - Porto Betalt PREMIÄR FÖR NYA YARIS! CUSTOMERSONLY HAR NYA YARIS PREMIÄRHELG 22-23 OKTOBER? - YAPP! Ny dynamisk och sportig design. Stopp- & startteknik och Optimal Drive håller både utsläpp och kostnader

Läs mer

A4 Avant 2.0 TDI quattro Proline Edition 190 hk Pris: SEK

A4 Avant 2.0 TDI quattro Proline Edition 190 hk Pris: SEK A4 Avant A4 Avant 2.0 TDI quattro Proline Edition 190 hk Pris: 264 900 SEK Audi-kod AABMTNQT www.audi.se/aabmtnqt Sammanfattning Audi A4 Avant A4 Avant 2.0 TDI quattro Proline Edition 190 hk Pris 264 900

Läs mer

Pris: SEK. Audi-kod

Pris: SEK. Audi-kod A4 Avant 2.0 TDI quattro 140(190) kw(hk) S tronic Pris: 270 000 SEK Audi-kod ALZKWB50 www.audi.se/alzkwb50 Sammanfattning Audi A4 Avant 2.0 TDI quattro 140(190) kw(hk) S tronic Pris 270 000 SEK Exteriörfärg

Läs mer

Pris: SEK. Audi-kod

Pris: SEK. Audi-kod SQ5 SQ5 TDI 3.0 TDI quattro 230(313) kw(hk) tiptronic Pris: 449 000 SEK Audi-kod A4A8H04E www.audi.se/a4a8h04e Sammanfattning Audi SQ5 SQ5 TDI 3.0 TDI quattro 230(313) kw(hk) tiptronic Pris 449 000 SEK

Läs mer

A4 Avant 2.0 TDI Proline Edition 150 hk S tronic Pris: SEK

A4 Avant 2.0 TDI Proline Edition 150 hk S tronic Pris: SEK A4 Avant A4 Avant 2.0 TDI Proline Edition 150 hk S tronic Pris: 289 900 SEK Audi-kod A74M3K3V www.audi.se/a74m3k3v Sammanfattning Audi A4 Avant A4 Avant 2.0 TDI Proline Edition 150 hk S tronic Pris 289

Läs mer

PRODUKTFAKTA FRÅN 1 MAJ 2015

PRODUKTFAKTA FRÅN 1 MAJ 2015 PRODUKTFAKTA FRÅN 1 MAJ 2015 TEKNISK SPECIFIKATION: BENSIN MOTOR PureTech 130 S&S THP 200 Bränsletyp Blyfri 95 oktan Blyfri 95 oktan Antal cylindrar 3 4 Antal ventiler / cylinder 4 4 Cylindervolym (cm

Läs mer

A3 Sportback 1.5 TFSI Sport 150 hk S tronic Pris: SEK

A3 Sportback 1.5 TFSI Sport 150 hk S tronic Pris: SEK Audi A3 Sportback A3 Sportback 1.5 TFSI Sport 150 hk S tronic Pris: 254 000 SEK Månadsbetalning: (Månadsbetalningen är baserad på Audi Billån 36 mån, 1500 mil/år, 30% kontantinsats, 50% restskuld, rörlig

Läs mer

Pris: SEK. Audi-kod

Pris: SEK. Audi-kod Audi A6 Avant 2.0 TDI ultra 140(190) kw(hk) S tronic Pris: 249 000 SEK Audi-kod AXENQD05 www.audi.se/axenqd05 Sammanfattning Audi Audi A6 Avant 2.0 TDI ultra 140(190) kw(hk) S tronic Pris 249 000 SEK Övrig

Läs mer

BMW X. När du älskar att köra NYA BMW X. MÄSTAREN. I ÄNNU BÄTTRE FORM. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning.

BMW X.   När du älskar att köra NYA BMW X. MÄSTAREN. I ÄNNU BÄTTRE FORM. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW X www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra NYA BMW X. MÄSTAREN. I ÄNNU BÄTTRE FORM. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. Ledare ÖVERTRÄFFAR SIG SJÄLV. EN GÅNG TILL. Redan vid den

Läs mer

The Nya Snaew ab Saab Sedan

The Nya Snaew ab Saab Sedan Nya The Saab new Saab Sedan En storslagen upplevelse. Den svenska naturen är unik. Och på Saab har vi alltid låtit oss inspireras av vår omgivning. Med blicken fäst på en avlägsen horisont och med ett

Läs mer

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Skriv ut sida Modell: Saab 9-3 SportCombi 2.0t BioPower 200 hk SEK 291 800 Exteriör & Interiör: Jet Black SEK 6 900 Läder/textilklädsel "Sport", Black Lättmetallfälg

Läs mer

Din A-Klass: A 180 BlueEFFICIENCY

Din A-Klass: A 180 BlueEFFICIENCY Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor A 180 BlueEFFICIENCY Välj klädsel Jupiterröd Hjul AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18 tum) i multi-ekerdesign Klädsel Konstläderklädsel

Läs mer

Helt nya Tucson ändrar spelreglerna.

Helt nya Tucson ändrar spelreglerna. Modellbroschyr Helt nya Tucson ändrar spelreglerna. Att öppna våra sinnen för förändring är nyckeln till att upptäcka spännande möjligheter, sluta ta saker för givet och hylla det nya. Helt nya Tucson

Läs mer

A4 Avant. A4 Avant. Audi unite. Motor. Exteriör. Interiör. Produktnr. Beskrivning Pris

A4 Avant. A4 Avant. Audi unite. Motor. Exteriör. Interiör. Produktnr. Beskrivning Pris Audi unite A4 Avant Totalpris 323 600 SEK Produktnr. Beskrivning Pris A4 Avant Motor 8K50QC\0 2.0 TDI clean diesel 6-växlad Power: 110(150) kw(hk) Bränsleförbrukning: Blandad körning: 4,6 l CO2-utsläpp:

Läs mer

NYA PARTNER ELECTRIC

NYA PARTNER ELECTRIC NYA PARTNER ELECTRIC PARTNER ELECTRIC PARTNER ELECTRIC FÖR ALLA BEHOV Vi tar ytterligare ett steg i den tekniska utvecklingen och har nu en modell med en motor som är 100 % eldriven. Med minskad miljöpåverkan

Läs mer

Prisfaktablad A3 Sportback A3 Sportback e-tron A3 Sportback g-tron S3 Sportback

Prisfaktablad A3 Sportback A3 Sportback e-tron A3 Sportback g-tron S3 Sportback Prisfaktablad Sportback Sportback e-tron Sportback g-tron S3 Sportback Innehåll Motoralternativ Utrstning 3 Bensinmotorer 4 Dieselmotorer 5 e-tron & g-tron 6 S3 Mått 7-8 Standardtrstning 9 Paketerbjdanden

Läs mer

Installera på några sekunder, njut i åratal.

Installera på några sekunder, njut i åratal. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Installera på några sekunder, njut i åratal. NYA living by Danfoss termostater. Uppgradera nu gör vardagen lite bekvämare. Installera och glöm oroa dig inte över programmeringen

Läs mer

A4 Avant 2.0 TDI Sport Proline Edition 190 hk S tronic Pris: SEK

A4 Avant 2.0 TDI Sport Proline Edition 190 hk S tronic Pris: SEK Audi A4 Avant A4 Avant 2.0 TDI Sport Proline Edition 190 hk S tronic Pris: 339 900 SEK Audi-kod A0059AQR www.audi.se/a0059aqr Sammanfattning Audi Audi A4 Avant A4 Avant 2.0 TDI Sport Proline Edition 190

Läs mer

A7 Sportback 50 TDI quattro 286 hk tiptronic Pris: SEK

A7 Sportback 50 TDI quattro 286 hk tiptronic Pris: SEK Audi A7 Sportback A7 Sportback 50 TDI quattro 286 hk tiptronic Pris: 789 000 SEK Månadsbetalning: (Månadsbetalningen är baserad på Audi Billån 36 mån, 1500 mil/år, 30% kontantinsats, 50% restskuld, rörlig

Läs mer

Världspremiär för Audis nya S-modeller på bilsalongen i Frankfurt

Världspremiär för Audis nya S-modeller på bilsalongen i Frankfurt Audi Sverige Eva-Maria Elstner Informationschef Tel: +46 70 766 65 35 E-mail: eva-maria.elstner@audi.se www.audi-mediaservices.com Södertälje, 1 september 2011 Världspremiär för Audis nya S-modeller på

Läs mer

BMW ökar mest bland tjänstebilar i Sverige!

BMW ökar mest bland tjänstebilar i Sverige! BMW ökar mest bland tjänstebilar i Sverige! Eftersom BMW, enligt det oberoende tjänstebilsförlaget Ynnor, ökar mest bland tjänstebilar i Sverige, så vet vi att allt fler får sina tjänstebilsdrömmar uppfyllda.

Läs mer

Audi A5 Sportback. Audi Vorsprung durch Technik

Audi A5 Sportback. Audi Vorsprung durch Technik A5 Audi A5 Sportback Audi Vorsprung durch Technik 02 Innehåll 04 06 14 Inledning Chassi Säkerhet Kupé 16 Design Motor Körglädje Audi S5 Sportback 18 20 22 28 30 34 38 Audi exclusive, Audi exclusive line

Läs mer

Tummen upp för nya TT. Nyheten har en helt annan körkänsla än föregångaren, samtidigt som den lyckas behålla designstämpeln.

Tummen upp för nya TT. Nyheten har en helt annan körkänsla än föregångaren, samtidigt som den lyckas behålla designstämpeln. provkörning DEL TVÅ 8 Audi TT. Enligt Audi är nya TT den förarbil föregångaren aldrig lyckades vara. Fredrik Pettersson har rattat TT 2,0 TFSI och 3,2 quattro och charmas av den ena Text: Fredrik Pettersson

Läs mer

A6 Avant 2.0 TDI quattro 190 hk S tronic Pris: SEK

A6 Avant 2.0 TDI quattro 190 hk S tronic Pris: SEK Audi A6 Avant A6 Avant 2.0 TDI quattro 190 hk S tronic Pris: 349 000 SEK Audi-kod ATV7PFXY www.audi.se/atv7pfxy Sammanfattning Audi Audi A6 Avant A6 Avant 2.0 TDI quattro 190 hk S tronic Pris 349 000 SEK

Läs mer

Fakta och cirkapriser

Fakta och cirkapriser Fakta och cirkapriser A6 sedan Motoralternativ 2.0 TFSI quattro 3.0 TFSI quattro hk 252 333 växellåda Motorbeskrivning 4 cylindrar, 4 ventiler per cylinder TFSI direktinsprutning med kompressor V6, 4 ventiler

Läs mer

Din bil. C-Klass: C 220 d Sedan. C 220 d Sedan

Din bil. C-Klass: C 220 d Sedan. C 220 d Sedan C-Klass: C 220 d Sedan Din bil C 220 d Sedan Tekniska data Diesel Bränsletyp 4 Cylinder 1950 cm³ Cylindervolym 143 kw (194 hk) Prestanda Information om bränsleförbrukning, CO₂-utsläpp och energiklass 5,4

Läs mer

300+ Nya 911Turbo Cabriolet EN CABRIOLET MED 480 HK, SOM

300+ Nya 911Turbo Cabriolet EN CABRIOLET MED 480 HK, SOM 300+ Nya 911Turbo Cabriolet EN CABRIOLET MED 480 HK, SOM GÖR NOLL TILL HUNDRA PÅ FYRA SEKUNDER OCH TOPPAR 310 KM/H, ÄR DET VERKLIGEN NÖDVÄNDIGT? VILL MAN INTE GLIDA LUGNT OCH FINT OM MAN NU KÖPER EN ÖPPEN

Läs mer

Din bil. C-Klass: C 200 Kombi. C 200 Kombi. Information om bränsleförbrukning, CO₂-utsläpp och energiklass 8,5 l/100km Bränsleförbrukning stadstrafik

Din bil. C-Klass: C 200 Kombi. C 200 Kombi. Information om bränsleförbrukning, CO₂-utsläpp och energiklass 8,5 l/100km Bränsleförbrukning stadstrafik C-Klass: C 200 Kombi Din bil C 200 Kombi Tekniska data 95 oktan Bränsletyp 4 Cylinder 1497 cm³ Cylindervolym 135 kw (184 hk) Prestanda Information om bränsleförbrukning, CO₂-utsläpp och energiklass 8,5

Läs mer

Nya Audi A6 Avant dynamik och elegans

Nya Audi A6 Avant dynamik och elegans Nya Audi A6 Avant dynamik och elegans Avant har länge varit ett populärt alternativ för förare av bilar i storbilsklassen. När nya Audi A6 nu kommer som Avant talar allt för att det fortsätter att vara

Läs mer

Audi A5 Sportback. Audi Vorsprung durch Technik

Audi A5 Sportback. Audi Vorsprung durch Technik A5 Audi A5 Sportback Audi Vorsprung durch Technik 02 Innehåll 04 06 14 16 Inledning Chassi Säkerhet Kupé 18 20 Design Motor Körglädje Audi S5 Sportback S line Utrustningen på de avbildade bilarna hittar

Läs mer

NOVA PRO utdragssystem

NOVA PRO utdragssystem NOVA PRO utdragssystem Det kompletta programmet för lådor med precision och individualitet. www.grass.eu NOVA PRO utdragssystem Nova Pro Originalet Klassikern som inspirerar även morgondagens design. Hur

Läs mer

Din bil. A Klass: A 180 A oktan Bränsletyp. 7,3 l/100km Bränsleförbrukning stadstrafik. 4 Cylinder. 4,4 l/100km Bränsleförbrukning landsväg

Din bil. A Klass: A 180 A oktan Bränsletyp. 7,3 l/100km Bränsleförbrukning stadstrafik. 4 Cylinder. 4,4 l/100km Bränsleförbrukning landsväg A Klass: A 180 Din bil A 180 Tekniska data 95 oktan Bränsletyp 4 Cylinder 1332 cm³ Cylindervolym 100 kw (136 hk) Prestanda Information om bränsleförbrukning, CO₂utsläpp och energiklass 7,3 l/100km Bränsleförbrukning

Läs mer

Audi A6 Avant 2.0 TDI quattro 190 hk S tronic Pris: SEK

Audi A6 Avant 2.0 TDI quattro 190 hk S tronic Pris: SEK Audi A6 Avant Audi A6 Avant 2.0 TDI quattro 190 hk S tronic Pris: 339 000 SEK Audi-kod ASZ2939N www.audi.se/asz2939n Audi A6 Avant Audi A6 Avant 2.0 TDI quattro 190 hk S tronic Sammanfattning Audi Audi

Läs mer

Pris: SEK. Audi-kod

Pris: SEK. Audi-kod Audi A6 allroad quattro Audi A6 allroad quattro 3.0 TDI 160(218) kw(hk) S tronic Pris: 419 000 SEK Audi-kod AS8RX13W www.audi.se/as8rx13w Sammanfattning Audi Audi A6 allroad quattro Audi A6 allroad quattro

Läs mer