Birgitta Pettersson (C) ersättare för Pelle Lindsjö (C) Tjänstemän Lars Nyberg, sektorschef Anna-Carin Ingels, sekreterare 36-44

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Birgitta Pettersson (C) ersättare för Pelle Lindsjö (C) Tjänstemän Lars Nyberg, sektorschef Anna-Carin Ingels, sekreterare 36-44"

Transkript

1 1(1) Plats och tid Plenisalen, kommunhuset, 08: Beslutande Ledamöter Sakarias Winberg (KD) ordförande Birgitta Björndahl (M) Thomas Gudmundsson (KD) Lotten Kluck (FP) 1:e vice ordförande Lars Halvarsson (S) 2:e vice ordf David Edin (ByP) Tjänstgörande ersättare Birgitta Pettersson (C) ersättare för Pelle Lindsjö (C) Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Lars Nyberg, sektorschef Anna-Carin Ingels, sekreterare Övriga Justeringens plats och tid Kommunhuset, administrativ service , kl Underskrifter Paragrafer Ordförande Sakarias Winberg Justerare Lars Halvarsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Kommunhuset, administrativ service Underskrift Anna-Carin Ingels 1

2 Ärendelista 36 Rapporter 37 Delegering till sektorschef att sköta kommunikationen med skolinspektionen under tillsynen av skolorna i Leksands kommun 38 Ansökan om godkännande att bedriva enskild verksamhet Tomtebobarnen. 39 Barnomsorg på obekväm arbetstid 40 Systematiskt kvalitetsledningssystem 41 Ändring i organisationen inför antagningen av elever till årskurs ett läsåret på Leksands gymnasium 42 Taxor och avgifter - Musikskoleavgift Anmälan av inkomna meddelanden 44 Anmälan av fattade delegeringsbeslut 2 2(2)

3 36 Dnr 2014/1 Rapporter Beskrivning av ärendet Information om lokala styrelsen Insjöns skola. - Ordförande för lokala styrelsen i Insjön, Pia Sellström, informerar bland annat om att den 6 oktober kommer lokala styrelsen att ha årsmöte. Den 16 september blir det föräldramöte på Insjöns skola och lokala styrelsen kommer att delta. Man kommer bland annat att genomföra en enkätundersökning gällande mobiltelefon användandet bland eleverna. Det finns planer på att ha ett öppet hus för föräldrarna under två dagar på Insjöns skola. Vidare planeras för en föreläsning kring internet och språkbruket på sociala medier. Det råder överhuvudtaget ett tråkigt språkklimat och man anser att det vore bra att enas om språkbruket på skolan och på fritidsgården. Studiemiljön har blivit lugnare på skolan sen högstadiet flyttade till Åkerö skola. Information om brukarråd. - Den 13 oktober blir det ett stort brukarråd i Plenisalen. Bland annat kommer folkhälsoplanerare Lena Ryen att prata om förebyggande drogarbete. Busstrafiken - Sektorschef Lars Nyberg redogör för den problematik som varit kring skolbussarna i början av höstterminen. Det har förekommit och förekommer att elever kommer för sent till skolan, men man kan nu en bit in på terminen se att det fungerar bättre än tidigare. 3 1(3)

4 Det har tidigare framkommit önskemål från föräldrar i Sjugare upptagningsområde om att en skolbuss ska sättas in till Tällbergs skola. Sektorschefen utreder frågan vidare och återkommer i ärendet. Personal- och elevärenden. - Sektorschefen redogör för tjänsteläget inom lärande och stöd. Två av tre enhetschefstjänster inom familj och stöd är tillsatta. För den tredje återstår en facklig förhandling. - En laglighetsprövning har begärts gällande tillsättning av obehörig lärare vid särskolan. Dnr 2014/922 Sektorschefen redogör för ett yttrande från rektor vid Åkerö skola till skolinspektionen, med anledning av en anmälan från en förälder gällande en elevs skolsituation. Utskottet ställer sig bakom yttrandet. Dnr 2014/995 Skolinspektionen har bedömt att Leksands kommun vidtagit sådana åtgärder att man kan avsluta ett ärende gällande skolsituationen för tidigare grundskoleelev vid Sammilsdalskolan. Dnr 2013/814 Sektorschefen redogör för ett yttrande till barn- och elevombudet, med anledning av en anmälan om kränkande behandling av en tidigare elev vid Insjöns skola. Dnr 204/775 Beviljat ekonomiskt bistånd till och med augusti Dnr 2014/167 - Det beviljade ekonomiska biståndet för de tre sommarmånaderna juni, juli och augusti har sammantaget minskat jämfört med samma period under år Statsbidrag för personalförstärkning inom elevhälsan. Dnr 2014/403, 2013/805 - Skolverket har beslutat att utbetala ett statsbidrag för personalförstärkning inom elevhälsan. Bidraget används till en specialpedagogtjänst inom Bryggan, ett samarbete mellan bland andra skola och socialtjänst. Beslut om deltagande i försöksverksamhet med ökad undervisningstid i svenska eller svenska som andraspråk för nyanlända elever i grundskolan. Dnr 2014/549 - Skolverket har beslutat att Leksands kommun får delta i 4 2(3)

5 försöksverksamhet med ökad undervisningstid i svenska eller svenska som andra språk för nyanlända elever i grundskolan. Statsbidrag lämnas i mån av tillgång på medel till huvudman som deltar i försöksverksamheten. Hyresavtal - Furuliden och Majorshagen - Sektorschefen informerar om att hyresavtalet med Nils Skoglund AB gällande förskolan Furuliden har förlängts till och med år Renoveringen fortsätter, bland annat i en del av källarplanet. Ett hyresavtal gällande en av huslängorna i Majorshagen har tecknats med Nils Skoglund AB. Avtalet gäller till och med år Renovering pågår. Stödboendet med åtta platser för boende samt med en plats för personal beräknas vara inflyttningsklart den 1 januari Ekonomisk rapport Ordförande samt 1:e och 2:e vice ordföranden kommer att få en ekonomisk rapport av respektive avdelningschef den 22 september. Uppsägning av överenskommelse gällande köp av barnomsorg - Ida Park har sagt upp överenskommelse gällande köp av barnomsorg. Överenskommelsen upphörde att gälla från och med Skolinspektionen 14 oktober - Med anledning av tillsynen av skolorna i Leksands kommun kommer representanter från skolinspektionen att intervjua tjänstemän och politiker den 14 oktober. Ordinarie ledamöter i utskottet bjuds in att delta. s beslut 1. Lägga informationen till handlingarna. 5 3(3)

6 37 Dnr 2013/1064 Delegering till sektorschef att sköta kommunikationen med skolinspektionen under tillsynen av skolorna i Leksands kommun Beskrivning av ärendet Skolinspektionen kommer under perioden vecka 37 till och med vecka 42 att genomföra en tillsyn av grundskolorna, gymnasieskolan och vuxenutbildningen samt på kommunal nivå, förskola och fritidshem. Skolinspektionen kommer först att skicka ut en rapport som huvudmannen ska besvara. Därefter, inom en månad från respektive tillsyn, kommer skolinspektionen att skicka ett tillsynsbeslut riktat till huvudmannen. Besluten innehåller i huvudsak beskrivningar och bedömningar i de fall skolan eller kommunen inte lever upp till författningarnas krav. Om så är fallet ska huvudmannen inkomma med en plan på vad som ska göras och hur det ska genomföras utifrån de krav som ställdes i beslutet. Rapporteringen kommer att följas av utskottet genom konferensen lärande och stöd via kommunens e-post hantering. s beslut 1. Delegera till sektorschef Lars Nyberg att sköta kommunikationen med skolinspektionen utifrån inlämnade rapporter och beslut från respektive inspektion. Beslutet expedieras till Sektorschef Lars Nyberg 6 1(1)

7 38 Dnr 2014/651 Ansökan om godkännande att bedriva enskild verksamhet - Tomtebobarnen Beskrivning av ärendet En ansökan har inkommit gällande start av pedagogisk omsorg i enskild regi för barn 1-12 år i Insjön. Verksamheten är tänkt för sex- åtta barn och ska baseras på relationsbaserad pedagogik, vilket innebär att anknytningen är viktig för barnets fortsatta utveckling. Verksamhetsidén bygger på pedagogisk omsorg i hemmiljö där stor vikt läggs vid barnens anknytning och trygghet. Maten kommer att tillagas i hemmet och ska bli en del av barnens vardag. Verksamheten kommer att bedrivas i egen villa på Vattberget i Insjön. Till fastigheten hör också en egen inhägnad gård med lekredskap. Sektorns/avdelningens bedömning I Insjön finns idag 100 platser i kommunal förskola och två fristående förskolor med 32 platser. I september 2014 finns sju lediga platser i Insjöns förskolor men redan nu står fem barn i kö för plats i januari 2015 i Insjön. Prognosen för Insjön visar att mellan åren kommer behovet av platser att ligga runt 120. Dock finns ingen pedagogisk omsorg i Insjön Beslutsunderlag 1. Tjänsteutlåtande daterat , avdelningschef förskolan 2. Ansökan 3. Belastningsregister 4. F-skattsedel s beslut 1. Godkänna ansökan från Frida Park om godkännande att bedriva pedagogisk omsorg i enskild verksamhet enligt skollagen. 7 1(2)

8 Beslutet expedieras till Frida Park Britt Neuman Nord, avdelningschef förskolan 8 2(2)

9 39 Dnr 2014/631 Barnomsorg på obekväm arbetstid Beskrivning av ärendet Under 2012 togs det fram ett underlag för beslut gällande barnomsorg under obekväm arbetstid daterat Utskottet lärande och stöd beslutade att ta del av rapporten och föreslå kommunstyrelsen att använda den som ett underlag i mål och budgetarbetet Eftersom ingen efterfrågan på barnomsorg under obekväm arbetstid fanns våren 2013 verkställdes aldrig detta. Men från och med hösten 2013 har efterfrågan av omsorg under morgontid ökat markant. Dessutom har en anmälan inkommit till skolinspektionen under hösten 2013 med krav på morgonomsorg. Sektorschefen för lärande och stöd fick vid utskottsmötet uppdraget att utreda behovet av barnomsorg och ge förslag på hur Leksands kommun kan ordna barnomsorg under vardagar mellan kl Sektorns/avdelningens bedömning Behovet av barnomsorg på obekväm arbetstid har ökat och därför bör riktlinjerna för öppethållande ändras till att en förskola i kommunen erbjuder öppethållande mellan kl , förslagsvis förskolan Rosen eller förskolan Källbacken. Barnen ska ha sin vistelse på samma förskola tills de hämtas av vårdnadshavaren. Detta får till följd att närhetsprincipen betydelse minskar och att det blir arbetstiden hos vårdnadshavaren som styr val av förskola. Frukost serveras som vanligt på förskolan vid ordinarie tid och medför ingen extra kostnad. Beslutsunderlag Tjänstutlåtande avdelningschef förskolan, sektorschef lärande och stöd s beslut 1. Erbjuda öppethållande från och med kl under vardagar på en förskola i Leksands kommun från och med Beslutet expedieras till Avdelningschef förskola 9 1(2)

10 Tidigare beslut i ärendet LS (2)

11 40 Dnr 2014/515 Systematiskt kvalitetsledningssystem Beskrivning av ärendet Den 1 januari 2012 trädde Socialstyrelsens nya föreskrifter om ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete i kraft (SOSFS 2011:9). De nya föreskrifterna är tillämpliga inom hälso- och sjukvård, tandvård, socialtjänst och verksamhet enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade Det fanns ett behov av att arbeta om befintliga föreskrifter om ledningssystem både till innehåll och struktur på grund av förändringar i lagstiftning och för att uppnå ett verksamhetsanpassat systematiskt kvalitetsarbete och gemensamma föreskrifter De nya föreskrifterna fokuserar på hur ett systematiskt kvalitetsarbete ska bedrivas och anger att det är vårdgivaren eller den som bedriver socialtjänst eller verksamhet enligt LSS som ska ansvara för att det finns ett ledningssystem för verksamheten. Den fastslagna systematiken ska användas för att utveckla och säkra samtliga krav och mål som gäller för respektive verksamhet. Tidigare låg fokus på ett antal utvalda områden för vilka det skulle tas fram rutiner. Ansvarsfördelning I 3 kap. 1 SOSFS 2011:9 anges att det är vårdgivaren eller den som bedriver socialtjänst eller verksamhet enligt LSS som har ansvaret för att det finns ett ledningssystem. Den som bedriver verksamhet kan inte överlåta ansvaret på någon annan. Däremot är det möjligt att internt uppdra åt någon eller några i verksamhetens organisation att utföra uppgifter som ingår i arbetet med att systematiskt och fortlöpande utveckla och säkra kvaliteten. De nya föreskrifterna ställer krav på att den som bedriver verksamhet ska ange hur uppgifterna är fördelade i verksamheten. Till skillnad från tidigare föreskrifter finns inget utpekat ansvar för andra nivåer eller befattningar inom organisationen. Granskning Vid en granskning av Leksands kommuns verksamhet gällande mottagande 11 1(2)

12 av ensamkommande flyktingbarn (HVB-hem Siljegården) konstateras att det saknas ett ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete. Sektorns/avdelningens bedömning För att få ett verksamt, tydligt och enkelt system har ett kvalitetsledningssystem för avdelningen familj och stöd upprättats. Kvalitetssystemet finns på och kommer att användas via kommunens nya intranät. Att digitalisera systemet bidrar till ökad insyn samt gör det enklare att kontrollera och hålla aktuellt. Systemets struktur och ansvarsförhållanden bör ligga fast men det är viktigt att detaljer som rutiner kontinuerligt uppdateras. Beslutsunderlag Tjänsteutlåtande, kvalitetsutvecklare Carolina Svedjeland daterat Beslut IVO daterat PDF-dokument med bilder från Intranätet s beslut 1. Anta det Kvalitetsledningssystem för familj och stöd som finns upprättat på Intranätet Den grundläggande strukturen får inte ändras utan beslut i utskottet för lärande och stöd 3. Beskrivningen av ansvarsförhållanden får inte ändras utan beslut i utskottet för lärande och stöd Beslutet expedieras till IVO Inspektionen för vård och omsorg Avdelningschef, Familj och stöd Enhetschefer, Familj och stöd 12 2(2)

13 41 Dnr 2014/801 Ändring i organisationen inför antagningen av elever till årskurs ett läsåret på Leksands gymnasium Beskrivning av ärendet Tf rektor vid Leksands gymnasium har inkommit med en ansökan om att få ändra i organisationen inför antagningen av elever till årskurs ett läsåret på Leksands gymnasium. Årets antagningsstatistik medför att det finns ett behov av att göra förändringar i organisationen av årskurs ett inför läsåret Detta orsakas av ett behov av att kunna ta emot så många elever som möjligt på sitt första- och andrahandsval samt att erbjuda plats för andrahandsmottagna elever bl.a. inom nationell idrottsutbildning, NIU. Beslutsunderlag Tjänsteutlåtande tf rektor Maria Park, daterat Antagningsstatistik daterat s beslut 1. Utöka organisationen på Ekonomiprogrammet från 24 till 32 platser. 2. Utöka organisationen på Teknikprogrammet från 16 till 32 platser. 3. Behålla ursprungliga organisationen på Naturvetenskapliga programmet med 32 platser. 4. Minska organisationen på Samhällsvetenskapsprogrammet till 24 platser. Beslutet expedieras till Rektor Carin Fredlin 13 1(1)

14 42 Dnr 2014/812 Taxor och avgifter - Musikskoleavgift 2015 Beskrivning av ärendet Förslag till nya eller ändrade taxor/avgifter ska beredas av ett politiskt utskott innan det går vidare till kommunstyrelsen för beslut. Slutgiltigt beslut tas av kommunfullmäktige den 24 november. I Mål och Budget föreslås en höjning av musikskoleavgiften från och med år 2015 som ett av de tjänstemannaförslag som lämnats till politiken. Förslaget innebär följande: Ämneskurs (fr o m åk 3) 850 kr/termin (tidigare 700 kr) Musiklekar (åk 2) 450 kr/termin (tidigare 400 kr) Avgift för dans samt instrumenthyra höjs inte. Sektorns/avdelningens bedömning Avgifterna kommer då att ligga i paritet med medelavgiften i Dalarna. En höjning av avgiften är nödvändig för att kunna bibehålla den höga kvalitet som idag kännetecknar musikskolan i Leksands kommun. Beslutsunderlag Tjänsteutlåtande sektorschef Lars Nyberg, daterat s beslut 1. Föreslå kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att höja musikskolans avgifter från 1 januari 2015 till följande belopp: Ämneskurs (from åk 3) 850 kr/termin Musiklekar (åk 2) 450 kr/termin 14 1(2)

15 Beslutet expedieras till Kommunstyrelsen 15 2(2)

16 43 Dnr 2014/6 Anmälan av inkomna meddelanden Beskrivning av ärendet En förteckning har upprättats över dokument som inkommit och som ska anmälas till utskottet. Studieförbunden Bilda och Sensus har sagt ja till samgående Protokoll fört vid föreningsstämma med NTA-skolutveckling, ekon. för. den 20 maj 2014 Årsredovisning och revisionsberättelse från Tibble föräldrakooperativa förskola s beslut 1 Ärendet tas som en information till protokollet. 16 1(1)

17 44 Dnr 2014/5 Anmälan av fattade delegeringsbeslut Beskrivning av ärendet Kommunstyrelsen har överlåtit sin beslutanderätt till utskott, ordförande och tjänstemän enligt en av kommunstyrelsen antagen delegeringsordning. Dessa beslut ska redovisas till kommunstyrelsen. Redovisningen innebär inte att kommunstyrelsen får ompröva eller fastställa delegeringsbesluten. Däremot står det kommunstyrelsen fritt att återkalla delegering. Personal- och elevärenden enligt följande: Beslut 14-39/2014 fattade av rektor Annica Sandy Hedin Beslut 5-6/2014 fattade av sektorschef Lars Nyberg Beslut 10-20/2014 fattade av avdelningschef förskolan Britt Neuman Nord Beslut 11, 14-15, 19/2014 fattade av rektor Aina Bröms Beslut 20-22/2014 fattade av rektor Aina Bröms Beslut 12-13, 16-18/2014 fattade av rektor Karin Elfving Beslut 1-11/2014 fattade av avdelningschef grundskolan Rigmor Bewö-Lundblad Beslut om avslag på begäran om utlämnande av allmän handling Dnr 2014/712 fattat av sektorschef Lars Nyberg Delegering av brandskyddsansvar samt fördelning av arbetsmiljöuppgifter Beslut 7-8/2014 fattade av sektorschef Lars Nyberg 17 1(2)

18 s beslut 1. Överlämna redovisningen av delegeringsbesluten till kommunstyrelsen för godkännande. Beslutet expedieras till Kommunstyrelsen 18 2(2)

Sakarias Winberg, (KD) ordförande Pelle Lindsjö (C) Birgitta Björndahl (M) Thomas Gudmundsson (KD) Lars Halvarsson (S) David Edin (ByP)

Sakarias Winberg, (KD) ordförande Pelle Lindsjö (C) Birgitta Björndahl (M) Thomas Gudmundsson (KD) Lars Halvarsson (S) David Edin (ByP) 1(1) Plats och tid Plenisalen, kommunhuset, 08:30 11.15 Beslutande Ledamöter Sakarias Winberg, (KD) ordförande Pelle Lindsjö (C) Birgitta Björndahl (M) Thomas Gudmundsson (KD) Lars Halvarsson (S) David

Läs mer

Birgitta Pettersson (C), tjänstgörande ersättare för Pelle Lindsjö (C) Elina Olsen-Huokko (KD), tjänstgörande ersättare för David Edin (ByP)

Birgitta Pettersson (C), tjänstgörande ersättare för Pelle Lindsjö (C) Elina Olsen-Huokko (KD), tjänstgörande ersättare för David Edin (ByP) Plats och tid Sammanträdesrummet Insjön i kommunhuset, klockan 8.30-11.30 Beslutande Ledamöter Sakarias Winberg (KD), ordförande Lotten Kluck (FP), 1 vice ordförande Lars Halvarsson (S), 2 vice ordförande

Läs mer

Sakarias Winberg (KD) ordförande Pelle Lindsjö (C) Birgitta Björndahl (M) Thomas Gudmundsson (KD)

Sakarias Winberg (KD) ordförande Pelle Lindsjö (C) Birgitta Björndahl (M) Thomas Gudmundsson (KD) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, 08.30 11.30 Beslutande Ledamöter Sakarias Winberg (KD) ordförande Pelle Lindsjö (C) Birgitta Björndahl (M) Thomas Gudmundsson (KD) Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

Sakarias Winberg, (KD) ordförande Pelle Lindsjö (C) Thomas Gudmundsson (KD) David Edin (ByP)

Sakarias Winberg, (KD) ordförande Pelle Lindsjö (C) Thomas Gudmundsson (KD) David Edin (ByP) 1(1) Plats och tid Plenisalen, kommunhuset, 08:30 12.00 Beslutande Ledamöter Sakarias Winberg, (KD) ordförande Pelle Lindsjö (C) Thomas Gudmundsson (KD) David Edin (ByP) Tjänstgörande ersättare Elina Olsen-Huokko

Läs mer

Kommunhuset, administrativ service

Kommunhuset, administrativ service 1(1) Plats och tid Sammanträdesrum Insjön, 08:30 12.00 Beslutande Ledamöter Sakarias Winberg (KD) ordförande Pelle Lindsjö (C) Birgitta Pettersson (C) Marianne Kronberg (M) 1:e vice ordf. Lars Halvarsson

Läs mer

Tjänstemän Per Andersson, verksamhetsekonom Carin Fredlin, sektorchef Anna-Carin Ingels, sekreterare. Underskrifter Paragrafer 37-42

Tjänstemän Per Andersson, verksamhetsekonom Carin Fredlin, sektorchef Anna-Carin Ingels, sekreterare. Underskrifter Paragrafer 37-42 1(2) Plats och tid Plenisalen, 08:30-11.10 Beslutande Ledamöter Tintin Löfdahl (KD) Sebastian Larsson (M) Lars Halvarsson (S) David Edin (BP) Karin Qvicker (C) Birgitta Pettersson (C) Ros-Marie Svanborg

Läs mer

Lotten Kluck (L) ordf. Marianne Kronberg (M) 1:e vice ordf. Birgitta Pettersson (C) Rose-Marie Svanborg (S)

Lotten Kluck (L) ordf. Marianne Kronberg (M) 1:e vice ordf. Birgitta Pettersson (C) Rose-Marie Svanborg (S) 1(2) Plats och tid Insjörummet, 08:30 11:50 Beslutande Ledamöter Lotten Kluck (L) ordf. Marianne Kronberg (M) 1:e vice ordf. Birgitta Pettersson (C) Rose-Marie Svanborg (S) Tjänstgörande ersättare Liv

Läs mer

Inger Back (L) ersättare för Pelle Lindsjö (C)

Inger Back (L) ersättare för Pelle Lindsjö (C) 1(2) Plats och tid Plenisalen, kommunhuset, 08:30 12.00 Beslutande Ledamöter Lotten Kluck (L) ordförande Marianne Kronberg (M) 1:e vice ordförande Lars Halvarsson (S) 2:e vice ordförande Birgitta Pettersson

Läs mer

Liv Lunde Andersson ersättare för Pelle Lindsjö (C) Inger Back (FP) ersättare för Birgitta Pettersson (C) Tjänstemän Övriga

Liv Lunde Andersson ersättare för Pelle Lindsjö (C) Inger Back (FP) ersättare för Birgitta Pettersson (C) Tjänstemän Övriga 1(1) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, 13.00 15.40 Beslutande Ledamöter Sakarias Winberg (KD) ordförande Marianne Kronberg (M) 1:e vice ordförande Lars Halvarsson (S) 2:e vice ordförande Ros-Marie

Läs mer

Lotten Kluck, (FP) ordförande Lars Halvarsson (S) 2:e vice ordförande Birgitta Pettersson (C) Ros-Marie Svanborg (S) Anna Walsh (MP)

Lotten Kluck, (FP) ordförande Lars Halvarsson (S) 2:e vice ordförande Birgitta Pettersson (C) Ros-Marie Svanborg (S) Anna Walsh (MP) 1(2) Plats och tid Musikskolan, 08:30 11:30 Beslutande Ledamöter Lotten Kluck, (FP) ordförande Lars Halvarsson (S) 2:e vice ordförande Birgitta Pettersson (C) Ros-Marie Svanborg (S) Anna Walsh (MP) Tjänstgörande

Läs mer

Administrativ service, kommunhuset

Administrativ service, kommunhuset 1(2) Plats och tid Plenisalen, 08:30 11:45 Beslutande Ledamöter Titntin Löfdahl (KD) ordf. Marianne Kronberg (M) 1:e vice ordf. Lars Halvarsson (S) 2:e vice ordf. Birgitta Pettersson (C) Karin Qvicker

Läs mer

Administrativ service, kommunhuset

Administrativ service, kommunhuset 1(2) Plats och tid Plenisalen, 08:30 12:15 Beslutande Ledamöter Tintin Löfdahl (KD) ordf. Rose-Marie Svanborg (S) David Edin (ByP) Tjänstgörande ersättare Kia Rolands (KD) ers för Sebastian Larsson (M)

Läs mer

Sakarias Winberg (KD), ordförande Pelle Lindsjö (C) Birgitta Björndahl (M) Thomas Gudmundsson (KD) Lotten Kluck (FP) David Edin (ByP)

Sakarias Winberg (KD), ordförande Pelle Lindsjö (C) Birgitta Björndahl (M) Thomas Gudmundsson (KD) Lotten Kluck (FP) David Edin (ByP) 1(1) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, 08:30 Beslutande Ledamöter Sakarias Winberg (KD), ordförande Pelle Lindsjö (C) Birgitta Björndahl (M) Thomas Gudmundsson (KD) Lotten Kluck (FP) David Edin (ByP)

Läs mer

Kommunhuset, administrativ service

Kommunhuset, administrativ service 1(1) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, 08:30 12.20 Beslutande Ledamöter Lotten Kluck (FP) ordförande Pelle Lindsjö (C) Birgitta Björndahl (M) Lars Halvarsson (S) David Edin (ByP) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Administrativ service, kommunhuset

Administrativ service, kommunhuset 1(2) Plats och tid Plenisalen, 08:30 12:30 Beslutande Ledamöter Tintin Löfdahl (KD) ordf. Sebastian Larsson (M) 1:e vice ordf. Lars Halvarson (S) 2:e vice ordf. David Edin (BP) Karin Qvicker (C) Birgitta

Läs mer

Administrativ service, kommunhuset

Administrativ service, kommunhuset 1(2) Plats och tid Kulturskolan, 08:30-15.00 Beslutande Ledamöter Tintin Löfdahl (KD) Sebastian Larsson (M) Lars Halvarsson (S) David Edin (BP) Karin Qvicker (C) Birgitta Pettersson (C) Rose-Marie Svanborg

Läs mer

Pelle Lindjsö (C) Birgitta Pettersson (C) Sakarias Winberg (KD) ordförande Marianne Kronberg (M) vice ordförande

Pelle Lindjsö (C) Birgitta Pettersson (C) Sakarias Winberg (KD) ordförande Marianne Kronberg (M) vice ordförande Plats och tid Kommunhuset, plenisalen, 13.00 17.00 Beslutande Ledamöter Pelle Lindjsö (C) Birgitta Pettersson (C) Sakarias Winberg (KD) ordförande Marianne Kronberg (M) vice ordförande Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Tjänstemän John Arrias, rektor Anna-Carin Ingels, sekreterare. Underskrifter Paragrafer 18-23

Tjänstemän John Arrias, rektor Anna-Carin Ingels, sekreterare. Underskrifter Paragrafer 18-23 1(2) Plats och tid Korstäppans herrgård, 13:30 14:45 ande Ledamöter Joanna Stridh (C) ordf. Tintin Löfdahl (KD) vice ordf. Birgitta Pettersson (C) Lars Halvarsson (S) Barbro Aastrup (S) Jesper Pellgaard

Läs mer

Inger Back (FP) ersättare för Pelle Lindsjö (C) Liv-Lunde Andersson (S) ersättare för Birgitta Pettersson (C)

Inger Back (FP) ersättare för Pelle Lindsjö (C) Liv-Lunde Andersson (S) ersättare för Birgitta Pettersson (C) 1(2) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, 08:30 12.00 Beslutande Ledamöter Lotten Kluck (FP) ordförande Marianne Kronberg (M) 1:e vice ordförande Lars Halvarsson (S) 2:e vice ordförande Ros-Marie Svanborg

Läs mer

Administrativ service, kommunhuset

Administrativ service, kommunhuset 1(2) Plats och tid Plenisalen, 08:30 Beslutande Ledamöter Tintin Löfdahl (KD) ordf. Lars Halvarson (S) 2:e vice ordf. Rose-Marie Svanborg (S) Tjänstgörande ersättare Aarno Magnusson (C) ersättare för Karin

Läs mer

Administrativ service, kommunhuset

Administrativ service, kommunhuset 1(2) Plats och tid Plenisalen, 08:30-12:20 Beslutande Ledamöter Tintin Löfdahl (KD) ordf. Sebastian Larsson (M) vice ordf 60 t.o.m. punkt löneläge 2016 Lars Halvarsson (S) 2:e vice ordf Birgitta Pettersson

Läs mer

Lotten Kluck (FP) ordförande Marianne Kronberg (M) 1: vice ordförande Lars Halvarsson (S) 2:e vice ordförande Ros-Marie Svanborg (S) Anna Walsh (MP)

Lotten Kluck (FP) ordförande Marianne Kronberg (M) 1: vice ordförande Lars Halvarsson (S) 2:e vice ordförande Ros-Marie Svanborg (S) Anna Walsh (MP) 1(2) Plats och tid Kommunhuset, plenisalen, 13:00 Beslutande Ledamöter Lotten Kluck (FP) ordförande Marianne Kronberg (M) 1: vice ordförande Lars Halvarsson (S) 2:e vice ordförande Ros-Marie Svanborg (S)

Läs mer

Administrativ service, kommunhuset

Administrativ service, kommunhuset 1(2) Plats och tid Plenisalen, 08:30 16:30 Beslutande Ledamöter Tintin Löfdahl (KD) ordf. Sebastian Larsson (M) 1:e vice ordf. Lars Halvarson (S) 2:e vice ordf. Karin Qvicker (C) Birgitta Pettersson (C)

Läs mer

Elina Olsen-Huokko (KD) ersättare för Thomas Gudmundsson (KD) Per-Erik Ingels (C) ersättare för David Edin (ByP)

Elina Olsen-Huokko (KD) ersättare för Thomas Gudmundsson (KD) Per-Erik Ingels (C) ersättare för David Edin (ByP) 1(1) Plats och tid Plenisalen, kommunhuset, 08:30-15.00 Beslutande Ledamöter Sakarias Winberg (KD) ordförande Birgitta Björndahl (M) Lars Halvarsson (S) 2:e vice ordförande Lotten Kluck (FP) 1:e vice ordförande

Läs mer

Kenneth Dahlström (C) ordförande Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S) Siv Gärtner (S) 2:e vice ordförande Karin Lundström (BP)

Kenneth Dahlström (C) ordförande Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S) Siv Gärtner (S) 2:e vice ordförande Karin Lundström (BP) 1(2) Plats och tid Kommunhuset, Pleinsalen, kl 9.00-10.35 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) ordförande Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S) Siv Gärtner (S) 2:e vice ordförande

Läs mer

Underskrifter Paragrafer Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utskottet för lärande och stöd

Underskrifter Paragrafer Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utskottet för lärande och stöd 1(2) Plats och tid Insjörummet, 08:30 14:30 Beslutande Ledamöter Lotten Kluck (L) ordf. Marianne Kronberg (M) 1: vice ordf Lars Halvarsson (S) 2:e vice ordf Birgitta Pettersson (C) Anna Walsh (MP) Rose-Marie

Läs mer

Regita Hedman (KD) ersätter Kerstin Marits (M) Lena Bröms Burman (MP) ersätter Inga Westlund (V)

Regita Hedman (KD) ersätter Kerstin Marits (M) Lena Bröms Burman (MP) ersätter Inga Westlund (V) 1(1) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl 9.00-11.00 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) ordförande Per Wiman (KD) vice ordförande 1:e vice ordförande Liv Lunde Andersson (S) 2:e vice ordförande

Läs mer

Joanna Stridh (C), ordförande Barbro Aastrup (S) Henrieta Vedberg (M)

Joanna Stridh (C), ordförande Barbro Aastrup (S) Henrieta Vedberg (M) 1(2) Plats och tid Alléskolan, 13:30-14:30 ande Ledamöter Joanna Stridh (C), ordförande Barbro Aastrup (S) Henrieta Vedberg (M) Tjänstgörande ersättare Per Florén (L), tjänstgörande ersättare för Lotten

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

Kommunhuset, administrativ service

Kommunhuset, administrativ service 1(2) Plats och tid Plenisalen, 08:30 12.40 Beslutande Ledamöter Tintin Löfdahl (KD) ordf. Sebastian Larsson (M) 1:e vice ordf. Lars Halvarson (S) 2:e vice ordf. Karin Qvicker (C) 48 e - 53 Birgitta Pettersson

Läs mer

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD)

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD) 1(13) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 11.25 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Utskottet för vård och omsorg

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Utskottet för vård och omsorg 1(2) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl 9.00-10.20 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Kerstin Marits (M) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S)

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Lilla A-salen, Kommunhuset, Tierps köping, kl. 08:30-12:00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 25-30 Utses att justera Justeringens plats och tid Torgny Helgesson Måndag

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 1 Ärendeförteckning sid. 36 Val av justerare... 3 37 Fastställande av ärendelista... 4 38 Anmälan av informationsärenden mars... 5 39 Redovisning av delegeringsbeslut mars... 6 40 Ekonomisk periodrapport

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00-11:30 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Anita Wallin (MP) ersättare för Carina Nordqvist (S) Emma Madueme (S) ersättare för Lars Jingåker

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M)

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) 1(2) Plats och tid Sammanträdesrum Insjön, klockan 8:30-9:30 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Viktor Hage (S)

Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Viktor Hage (S) Tid och plats 10 april 2019, kl. 08:30-12:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 75-81 Utses att justera Linda Friberg ande Ledamöter Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande

Läs mer

Kansli-och utvecklingsenheten

Kansli-och utvecklingsenheten Plats och tid Humleskolan, kl. 8.30 11.45 1(12) Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Tjänstgörande ersättare Andreas

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-10-30 73 (832) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, torsdagen den 30 oktober 2014, kl. 08.30-10.25 Beslutande Stefan Granetin Westin (S) ordf 61-67 Rutger Hallin (M) ordf 68 Helena Edrenius (S) tjänstg

Läs mer

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2018-05-14 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-05-14 kl. 13:00-15:30 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-09-17 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset kl 17:00 19:30 Utses att justera Maria Jacobsson Justeringens plats och tid Kommunhuset 2015-09-24

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Socialnämnden (13) Tisdagen den 26 maj 2015, klockan , i Skållerudsrummet

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Socialnämnden (13) Tisdagen den 26 maj 2015, klockan , i Skållerudsrummet Nr 5 Socialnämnden 2015-05-26 1(13) Tid och plats Tisdagen den 26 maj 2015, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Eva Larsson

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-12-17 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset kl. 17:00 19:30 Utses att justera Christer Olsson Justeringens plats och datum Kommunhuset 2015-12-21

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-11-25 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Gemensam nämnd för vuxenutbildning i Leksand-Rättvik

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Gemensam nämnd för vuxenutbildning i Leksand-Rättvik 1(2) Plats och tid Alléskolan, 13:30-15.00 Beslutande Ledamöter Lotten Kluck (L), ordförande Lars Halvarsson (S) Barbro Aastrup (S) Henrieta Vedberg (M) Tjänstgörande ersättare Marianne Kronberg (M), tjänstgörande

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2015-06-10 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 10 juni kl.8.30 11.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Jävsnämnden ANSLAG/BEVIS. Jävsnämnden Administrativ service. Plats och tid Rum Insjön, 09:00-09:30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Jävsnämnden ANSLAG/BEVIS. Jävsnämnden Administrativ service. Plats och tid Rum Insjön, 09:00-09:30 1(2) Plats och tid Rum Insjön, 09:00-09:30 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S) Bertil Andersson (C) Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) Tjänstgörande ersättare Lena Ihlar (V) ers: Axel Agnas Britts (S)

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-05-27. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.25 16.20 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-05-27. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.25 16.20 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Sida 1/12 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.25 16.20 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-03-04 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-03-04 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 08:30-11:30 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT Plats Skeppet Ledamöter Lillemor Arvidsson (M) ordförande Janette Olsson (S) vice ordförande Thomas Danielsson (C) Jan Rohlén (S) Ersättare

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29 Datum: Torsdagen den 29 januari 2015 Tid: 16.00 18.20 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Tisdagen den 3 februari 2015 Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Michael Grönlund (M) Underskrifter:

Läs mer

Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Kerstin Marits (M) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S) Karin Lundström (BP)

Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Kerstin Marits (M) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S) Karin Lundström (BP) 1(2) Plats och tid Hagagatan 8, kl 9.00-10.30 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Kerstin Marits (M) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S) Karin Lundström

Läs mer

Datum: kl 08:30-11:45 Paragrafer:

Datum: kl 08:30-11:45 Paragrafer: Datum: kl 08:30-11:45 Paragrafer: 253-269 Plats: Konferensrummet, Gullstensskolan, Gullspång Underskrifter Anja Nyström Ordförande Susanne Karlsson Sekreterare Justeringens plats och tid: Justeras Pia

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Protokoll BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Protokoll Plats och tid 2011 03 10, Kommunhuset Torsby, kl 10:00 12:10 Beslutande Övriga Utses att justera Hans Lass (S), ordförande Ingela Kåreskog (S) Jörgen Nilsson (S)

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 26 januari 2017 Tid: 16.00 17.50 Plats: Matsalen, Fuxernsakolan i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 26 januari Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Lars Ivarsbo (C) Underskrifter:

Läs mer

Plats och tid Årholmen :30-11:30

Plats och tid Årholmen :30-11:30 1 Plats och tid Årholmen 2018-03-13 08:30-11:30 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Anders Tenghede (V) Ulf Sjölinder (L) Eva Skoglund (S), tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Bildningsnämnden (13)

Bildningsnämnden (13) Bildningsnämnden 2016-09-19 1(13) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 15.45 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Ann Karlén Hellgren (S) ersätter

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden 2014-02-20 1 [11] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.50 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M), ordförande Urban Johansson

Läs mer

Kansli-och utvecklingsenheten

Kansli-och utvecklingsenheten 1(18) Kommunstyrelsens utskott för Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 11.40 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson

Läs mer

KALLELSE/DAGORDNING Ledamöter kallas. Ersättare underrättas

KALLELSE/DAGORDNING Ledamöter kallas. Ersättare underrättas 555 1 Barn- och utbildningsnämnden 2014-02-12 KALLELSE/DAGORDNING Ledamöter kallas. Ersättare underrättas Barn- och utbildningsnämnden sammanträder torsdag den 19 februari 2015, kl 17.00, Stora Tjörnsalen,

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Viktor Hage (S)

Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Viktor Hage (S) Tid och plats 6 mars 2019, kl. 08:30-12:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 45-50 Utses att justera Viktor Hage ande Ledamöter Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-24 1(8) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00. Sida 1/10 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Jenny Dahlin, verksamhetschef Hagfors skolområde Jan Lilja, tf barn- och bildningschef

Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Jenny Dahlin, verksamhetschef Hagfors skolområde Jan Lilja, tf barn- och bildningschef Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 10:35 11:05 Beslutande Övriga Lena Svensson (S) Hans-Olov Stöllman (S) Jan Klarström (SD) Jan Sandström (S)

Läs mer

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15 1(11) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.55 Beslutande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Sven-Olov Jansson (S) Sara Hansson

Läs mer

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD)

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD) 1(12) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 13.00 15.10 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Tjänstgörande

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2014-01-23 1 [7] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.50 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M),

Läs mer

Margareta Jobs (KD) ersättare för Karin Lundström (BP)

Margareta Jobs (KD) ersättare för Karin Lundström (BP) 1(2) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13:00 14:05 ande Ledamöter Kenneth Dahlström (C), ordförande Per Wiman (KD) Siv Mattes Gärtner (S) Rune Bröms (C) Lars-Erik Jansson (S) Kerstin Marits (M)

Läs mer

Tjänstgörande ersättare Linda Viklund (C ), Marianne Kronberg (M), Peter Jonsson (M), Britt-Marie Essell (S).

Tjänstgörande ersättare Linda Viklund (C ), Marianne Kronberg (M), Peter Jonsson (M), Britt-Marie Essell (S). 1(1) Plats och tid Alléskolan, 13:30-15:15 Beslutande Ledamöter Sakarias Winberg (KD), Lars Halvarsson (S), Henrieta Vedberg (M), Barbro Aastrup (S). Tjänstgörande ersättare Linda Viklund (C ), Marianne

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl

Kommunkontoret Djurås , kl Barn- och utbildningsnämnden 2017-04-12 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14.00-16.15 Beslutande Ledamöter Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Kerstin Stenquist (C) Birgitta

Läs mer

Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Kerstin Marits (M) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Karin Lundström (BP)

Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Kerstin Marits (M) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Karin Lundström (BP) 1(2) Plats och tid Kommunhuset Plenisalen, kl 9.00-10.20 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Kerstin Marits (M) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Karin Lundström (BP)

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Dagny Martinsson (C) ers: Karin Lundström (BP)

Dagny Martinsson (C) ers: Karin Lundström (BP) 1(2) Plats och tid S:t Persgården, kl. 13:00 15:00 ande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) Per Wiman (KD) Siv Mattes Gärtner (S) Rune Bröms (C) Lars-Erik Jansson (S) Kerstin Marits (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Lilla A-salen, Kommunhuset, Tierps köping, kl. 08:30-12:00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 55-61 Utses att justera Justeringens plats och tid Sara Sjödal (C) 20

Läs mer

Marita Lindsmyr, socialchef Johan Brodin, ekonom 48 Maria Hedström, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström

Marita Lindsmyr, socialchef Johan Brodin, ekonom 48 Maria Hedström, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström 1(9) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Carina Nordqvist (S), 1:e vice ordförande Lars Jingåker (S) Ulla Mortimer (M) Deisy Hellsén (C) Anne

Läs mer

David Edin (Bp) ersättare för Pelle Lindsjö (C)

David Edin (Bp) ersättare för Pelle Lindsjö (C) 1(2) Plats och tid Insjörummet, 08:30 11.30 Beslutande Ledamöter Lotten Kluck (L) ordförande Marianne Kronberg (M) 1:e vice ordförande Lars Halvarsson (S) 2:e vice ordförande Birgitta Pettersson (C) Ros-Marie

Läs mer

Gunnar Crona, skolchef Per Kjöllerström, sekreterare Sanna Rickardsson, skolekonom Nelly Jansson (KD), 56 Annika Wernborg, 53-58

Gunnar Crona, skolchef Per Kjöllerström, sekreterare Sanna Rickardsson, skolekonom Nelly Jansson (KD), 56 Annika Wernborg, 53-58 1(15) Plats och tid KU-kontorets konferensrum 15.00 Beslutande Kristine Hästmark (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.45 Ajournering: kl. 15.05-15.15 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Birgitta Jönsson (S) ordförande Johanna Hedin (C) tjänstgörande ersättare för Agnetha

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet Bildningsutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl. 13.00 15.00 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela

Läs mer

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet.

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet. Socialnämnden 2015-01-12 1(10) Tid och plats Måndadagen den 12 januari 2015, klockan 08.30 11.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Christina Andersson (C) Karin Nodin (C)

Läs mer

Individnämndens protokoll 2015-04-14

Individnämndens protokoll 2015-04-14 Datum: Tisdagen den 14 april 2015 Tid: 17.00 19.30 Plats: Familjecentralen, Ekaråsen Justeringsdag: Onsdagen den 15 april 2015 Paragrafer: 27-34 Utses att justera: Paulina Svenungsson (C) Underskrifter:

Läs mer

Administrativ service, kommunhuset

Administrativ service, kommunhuset 1(2) Plats och tid Plenisalen, 08:30 15:40 Beslutande Ledamöter Tintin Löfdahl (KD) Sebastian Larsson (M) Karin Qvicker (C) Birgitta Pettersson (C) Ros-Marie Svanborg (S) Tjänstgörande ersättare Liv Lunde-Andersson

Läs mer

Tintin Löfdahl (KD) ordf Marianne Kronberg (M) 1:e vice ordf Birgitta Pettersson (C) Rose-Marie Svanborg (S) Anna Walsh (MP)

Tintin Löfdahl (KD) ordf Marianne Kronberg (M) 1:e vice ordf Birgitta Pettersson (C) Rose-Marie Svanborg (S) Anna Walsh (MP) 1(2) Plats och tid Plenisalen, 08:30 12.05 Beslutande Ledamöter Tintin Löfdahl (KD) ordf Marianne Kronberg (M) 1:e vice ordf Birgitta Pettersson (C) Rose-Marie Svanborg (S) Anna Walsh (MP) Tjänstgörande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2016-08-16 1(10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 10.40 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande, 51 56 Henric Forsberg (S) ersättare för Patrik

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2013-09-19 1 [7] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.45 Beslutande Inga-Lill Hast (M), ordförande Björn Möller (M) Miia

Läs mer

Underskrifter Paragrafer Kerstin Jonasson. Jonas Nyberg. Kenneth Gunnarsson

Underskrifter Paragrafer Kerstin Jonasson. Jonas Nyberg. Kenneth Gunnarsson 2012-12-18 418 (424) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, Rådrummet, Tierps köping Kl. 08.30 12.30 Jonas Nyberg (S), ordförande Åsa Sikberg (M), vice ordförande Björn Hellstedt (C) Kenneth

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(16) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje Kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Per Daniels (M) Beth Holtzmann (S) Lena Ihlar (V), ersätter Pär Andersson

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Per Daniels (M) Beth Holtzmann (S) Lena Ihlar (V), ersätter Pär Andersson 1(2) Plats och tid Rum Insjön, Kommunhuset, 09:00-09:30 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Per Daniels (M) Beth Holtzmann (S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Utskottet Lärande och stöd 2009-08-05 122 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl. 08:00-11:00 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Ulf Westlund (S) deltar

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:00 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

Anna-Greta Johansson (S) Anna Hammar (V) Jan Sandström (S) Hans Liljas (FP) Jan Bohlin (S), t o m kl 11:00, 15 Lars Östlund (V), fr o m kl 11:00, 16

Anna-Greta Johansson (S) Anna Hammar (V) Jan Sandström (S) Hans Liljas (FP) Jan Bohlin (S), t o m kl 11:00, 15 Lars Östlund (V), fr o m kl 11:00, 16 Sammanträdesdatum Sida 1/11 Plats och tid Fritidslokalen vid Råda skola (övre våningen i förskolehuset) kl 09:00 11:30 Beslutande Övriga Anna-Greta Johansson (S) Anna Hammar (V) Jan Sandström (S) Hans

Läs mer

Sakarias Winberg (KD), Helena Back (C), Henrietta Vedberg (M), Ingrid Rönnblad (S)

Sakarias Winberg (KD), Helena Back (C), Henrietta Vedberg (M), Ingrid Rönnblad (S) Gemensam nämnd för vuxenutbildning i Leksand- Rättvik Plats och tid Alléskolan, 13:30 ande Ledamöter Sakarias Winberg (KD), Helena Back (C), Henrietta Vedberg (M), Ingrid Rönnblad (S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD)

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) 1(1) Plats och tid Sammanträdesrum Insjön, klockan 8.30-9.30 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Tjänstgörande ersättare Lars-Bertil

Läs mer

Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Kerstin Marits (M) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S) Karin Lundström (BP)

Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Kerstin Marits (M) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S) Karin Lundström (BP) 1(2) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen kl 9.00-09.55 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Kerstin Marits (M) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S)

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.30

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.30 1(1) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.30 Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Sandra Sjöberg (s) Siv Friedmann Björk (c) Åke Carlsson (m), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C Socialnämnden 2014-10-14 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30 Beslutande Ledamöter Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 14.25 15.22 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda

Läs mer

Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet.

Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet. Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tid och plats Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Kerstin Lindberg

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSENS BILDNINGSUTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSENS BILDNINGSUTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 13:00-14:35 KOMMUNSTYRELSENS BILDNINGSUTSKOTT Plats Kommunhuset, Skeppet Ledamöter Erik Söderberg (FP) ordförande Carola Granell (S) vice ordförande Helen Andersson (M) Linda-Maria

Läs mer