Bakgrund och verksamhet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bakgrund och verksamhet"

Transkript

1 Läkemedelsbolaget Astra Zeneca står inför en tuff framtid bestående av stämningar och patentkrig. Ändå har aktien hittills i år sett en ökning på drygt 20 %, vad beror det på? Bakgrund och verksamhet Astra Zeneca är ett multinationellt läkemedelsföretag med huvudsäte i London. Bolaget bildades 1999 via en sammanslagning av två läkemedelskoncerner; svenska Astra och brittiska Zeneca. I dagsläget har bolaget försäljning i fler än 100 länder med drygt anställda. I Sverige hittar vi de flesta anställda i Snäckviken, centrala Södertälje, där även en av världens största tablettillverkningsfabriker finns (se figur 2). Figur 2 - Anställda och omsättning per område Företagets affärsidé bygger på att företaget ska gynna patienter, samhället och aktieägare genom att upptäcka, utveckla, tillverka och marknadsföra läkemedel. Detta arbetar de mot genom fokus på en bred läkemedelsportfölj och stora marknadsandelar på betydande marknader, ex. USA. Att utveckla och tillverka läkemedel är en utdragen och dyr process. I snitt tar processen cirka 12 år och kostar runt 1 miljard dollar. Detta gör att patentinnehav är en viktig faktor hos läkemedelsföretag. Genom patent får företaget ensamrätt att tillverka läkemedlet som i sin tur starkt bidrar till återbetalningen av utvecklingsinvesteringen. Året som gått och senaste Q3 Figur 1 - Omsättning per gren Astra Zenecas huvudområden är marknadsföring, forskning och utveckling av receptbelagda läkemedel. De producerar läkemedel inom områdena cancer, hjärta, mage, infektion, neurovetenskap och inflammation och ser till att hantera hela livscykeln; från upptäckt till kommersialisering (se figur 2). Enligt bokslutsrapporten för det andra kvartalet har intäkterna minskat med 4 %, till största del beroende på att AstraZeneca förlorat ensamrätten för ett flertal produkter. Rörelseresultatet minskade med 10 %. Vinsten per aktie uppgick till 1,2 USD, en minskning på 21 % till följd av de högre skattesatserna. Styrelsen har rekommenderat en aktieutdelning för det första halvåret på 0,9 USD (samma som föregående år).

2 Nettoomsättningen år 2012 uppgick till MUSD, en minskning med 17 % jämfört med föregående år. Periodens resultat minskade från till MUSD, d.v.s. med 37 %. Vinsten per aktie minskade med 2,34 USD. Rörelseresultatet har gått stadigt nedåt sedan 2009, bara under det gångna året har resultatet minskat från till MUSD. AstraZeneca har en ovanligt hög likviditet (260,22%, en ökning med 72,16 procentenheter), detta är en medveten strategi från företagets sida då man är beroende av ett varaktigt flöde av likvida medel på grund av höga fasta kostnader och långa, osäkra utvecklingscykler för deras produkter. Soliditeten är marginellt högre än föregående år och ligger på 87,13 %, även den väldigt hög. Räntabiliteten på eget kapital är idag på 12,27 % jämfört med 15,69 föregående år. En generell trend för företaget är att det de senaste åren gått sämre. AstraZeneca är, trots nedåtgående trend, ett lönsamt företag. Den negativa trenden innefattar hela läkemedelsbranschen och beror på nya, tuffare regleringar och hård konkurrens. Makroanalys och råvaror AstraZeneca är ett globalt företag med hela världen som marknad och därmed starkt påverkbart av rådande världskonjunktur. Vid en global, långvarig, ekonomisk nedgång skulle ett flertal risker uppstå. Med ökad press från regeringar och andra finansiärer för hälsovård, en följd av konjunkturbetingade nedskärningar, skulle detta medföra en inbromsning och lägre tillväxt på vissa marknader. Som globalt företag påverkas AstraZeneca av förändringar av valutakursen. Ca 38 % av AstraZenecas globala försäljning skedde 2012 i USA, som även väntas förbli den största marknaden kommande år. Den övriga försäljningen skedde huvudsakligen i valutor som japanska yen, euro, australiensiska dollar och kanadensiska dollar. Förändringar av valutakursen i förhållande till US-dollar kan medföra en avgörande, negativ, effekt på verksamhetens resultat och ekonomiska ställning. Även dotterbolag som importerar och exporterar tjänster och varor i andra valutor än den egna påverkas av de valutaförändringar som sker mellan transaktionsdatum och avräkningsdatum. Marknadsanalys och största konkurrenterna Läkemedelsindustribranschen är en väldigt konkurrensutsatt och starkt reglerad bransch.

3 De fem största läkemedelsmarknaderna är USA, Japan, Tyskland, Frankrike och Kina. USA representerade 39,9 % av den globala försäljningen av receptbelagda läkemedel. USA har även den mest komplexa läkemedelsmyndigheten, FDA, som ställer höga krav på branschen vilket resulterar i att många innovationer och läkemedel aldrig når ända fram. En högaktuell debatt i USA just nu, med konsekvenser som påverkar läkemedelsindustrin, är debatten om Obamacare (sjukvårdsreform som ger människor som står utanför såväl privata som offentliga sjukförsäkringar ett skydd). Sjukvårdsreformen i sig innebär statliga subventioner vilket främst kommer att finansieras via ökade skatter och avgifter på medicintekniska produkter samt av de privata sjukförsäkringsbolagen. För läkemedelsbranschen innebär detta sänkta ersättningsnivåer, minskad investeringsvilja och försämrad betalningsförmåga. Innovationsprocessen och FoU blir också lidande, vilket i AstraZenecas fall förändrar utdelningsstrategin. AstraZenecas huvudsakliga konkurrenter är andra stora forskningsbaserade läkemedelsbolag som utvecklar och säljer innovativa patentskyddade, receptbelagda läkemedel och vacciner, men även mindre bioteknik- och vaccinföretag samt företag som producerar generiska läkemedel.(generiska läkemedel är läkemedel som innehåller samma substanser som original läkemedlet, men som efter originalets patentutgång kan tillverkas till lägre kostnad då de inte behöver upprepa de studier som påvisar effekten och säkerheten hos produkten). Det har blivit en ökad konkurrens från de generiska läkemedlen när patenten för några av världens mest framgångsrika läkemedel upphört. I USA stod generika för 84 % av marknaden, mätt till volym. Utmaningen för flera läkemedelsföretag är att arbeta tillsammans med myndigheter och andra betalare för att säkerställa att de förstår värdet av läkemedelsinnovation så att företagen kan uppnå en vinstinriktad avkastning på sina investeringar. Satsningar för att förbättra innovation och produktivitet inom forskning och utveckling, geografisk expansion (framför allt på tillväxtmarknaderna och i Japan) samt en strävan för att effektivisera verksamheten utgör centrala trender inom läkemedelsbranschen. Vad gäller produktutvecklingen har antalet partnerprojekt inom affärsutveckling ökat och även samarbetet branschkollegor emellan.

4 Läkemedelsbranschens starka reglering är en följd av det allmänna intresset för att garantera tillgången på säkra, effektiva och högkvalitativa läkemedel. Den nya lagstiftningen som de Europeiska myndigheterna har utfärdat och som medfört obligatoriska rabatter, återbetalning och referensregler har sänkt priserna. Bara i Grekland, Italien, Spanien, Portugal och Irland (de mest krisdrabbade länderna) uppskattas läkemedelsindustrin ha bidragit med prissänkningar och rabatter på mer än 7 miljarder euro 2010 och 2011, d.v.s. 8 % av branschens omsättning i dessa länder. Även Kina införde 2012 striktare regler samtidigt som Japan beräknas fortsätta med de prissänkningar som görs vart annat år. Analys av finansiell data och nyckeltal Astra Zeneca har haft ett tufft senaste kvartal; både minskade intäkter och ökade kostnader gör investerarna osäkra för framtiden. Vi såg en minskning av intäkter på fyra procent, ned till MUSD vilket kan jämföras med föregående delårsrapport som redovisade 6 682, i fasta valutakurser. Bolaget skriver att runt 350 MUSD av denna minskning är en effekt av förlorad ensamrätt för flera produkter. Tittar man på deras fem tillväxtplattformar (Brillinta, diabetes, tillväxtmarknader, andningsvägar och Japan) så presenterar de däremot en intäktsökning på 8 %, ställt relativ Q Sammanslutet ger det en röd siffra på rörelseresultatet; en minskning med 29 %. Vilket till stor del beror på en märkvärd ökning av rörelsekostnader för kärnverksamheten. Figur 3 - Resultat efter finansnetto mot konjunktursvängningar

5 Ställs resultatet efter finansnettot mot konjunktursvängningarna ser vi en viss korrelation men som varierar från period till period (se figur 3). Vi kan exempelvis inte tyda någon nedgång tillsammans med Lehman Brothers-kollapsen men bolaget redovisade en tydlig ökning tillsammans med marknadens återhämtning. Rörelsemarginalen, soliditeten och kassalikviditeten är tre stora siffror hos Astra Zeneca. De har byggt ett fundament bestående av reserver som blir alltmer nödvändiga med det fallande rörelseresultatet. En soliditet som stadigt legat runt 90 % kan dock kännas överdrivet. Hög siffra må representera ett stabilt bolag med hög självfinansieringsgrad men med rätt investering, exempelvis en mer aggressiv satsning på den japanska marknaden, kan kapitalet omplaceras och generera betydligt bättre avkastning. Kapitalomsättningshastigheten tyder däremot på en nedåtgående trend. Den redan låga siffran från 2009 på 0.19 har sjunkit till 0.17 senaste bokslutsåret. Detta är ett tecken på att bolaget omsätter alldeles för lite ställt mot balansomslutningen. Detta är dock något av en trend bland läkemedelsbolagen, genom att de gör långsiktiga investeringar binder de upp kapital som inte förrän marknadsintroducering kan börja generera omsättning. Både avkastningen på egna kapitalet och det totala nådde sin topp 2010 och har sedan dess fallit. Nuvarande nivåer ligger betydligt lägre än både branschmedeloch median. Notera dock att Astra Zeneca var det mest omsatta bolaget vid branschjämförelsen. Förhoppningsvis leder det nyliga förvärvet av det amerikanska läkemedelsbolaget Pearl Therapeutics till ett starkare bokslut. Köpeskillingen ligger minst 560 miljoner dollar men kan utökas till ett max på miljoner dollar om bolaget i fråga uppnår en rad uppsatta milstolpar. Affären förväntas genomföras sent 2013 och har därför ingen påverkan på Q3s delårsrapport. Sammanfattningsvis sitter bolaget på en osäker framtid som till stor del baseras av inverkan hos utgående patenter och nyförvärvade bolag. Det finns ett par starka nyckeltal hos Astra Zeneca som ger spelrum för framtiden, men målet bör ligga hos att hitta en tillväxtplattform som kan kompensera för patentförlusterna. Aktien Astra Zeneca AB (AZN) är noterat på Stockholmsbörsens Large Cap under branschen hälsovård. Vid senaste stängning gick en aktie för 376,10 SEK ( ) vilket tillsammans med ett börsvärde på MSEK ger stycken aktier i omlopp. Antal aktier, antal Börsvärde, MSEK Beta 0,13 Volatilitet, % 11,29 P/E-tal 15,58 P/S-tal 2,74 P/B-tal 3.1 Omsättning/aktie, SEK 134,81 Vinst/aktie, SEK 23,72 Direktavkastning, % 5,51 Figur 4 - Aktiedata Aktiedata Från Q3 delårsrapport

6 Med ett betavärde på 0,13 är aktien väldigt defensiv och innebär låg risk. Figuren visar stängningskurser, Simple Moving Average med perioder om 20 och Relative Performance mot SX4570PI (index för läkemedelsbranschen). Kurvan visar att aktiens senaste stängning inte är långt från ett sexårsbästa och betydligt starkare än den pendling som skett senaste åren. Trots den branta ökningen är prisförändringen underlägsen branschindexens. Vilket är rimligt då ett betavärde på 0,13 är betydligt lägre än branschmedelbetavärdet på 1,07. Stärks figur 4 med bilaga 2 ger Relative Strenght Index-grafen information om att aktien är övervärderad. Den senaste veckans stängningskurser har även börjat bygga en dubbeltopp, dessa återfinns vid flera tillfällen i figur 4 (exempelvis juli 2009, september 2010 och januari 2013) och följs ofta av en nedgång. Handeln av aktien ser vissa toppar men överlag minskar intresset med varje år som går. Troligtvis mycket beroende av ökad popularitet att handla andra värdepapper, däribland optioner som Astra Zeneca även ger ut. Med en volatilitet på 11,29 % är standardavvikelsen på avkastningen relativt låg och inför ingen större marknadsrisk. Figur 5 - Nyckeltal för 2012 Figur 6 - Lila, kursstängningar för AZN, Blå, flytande medel, Röd, relativ prestanda mot läkemedelsindex

7 P/E-talet från senaste kvartalsrapporten är 15,58 vilket är lägre än de två största läkemedelsföretagen (Pfizer 20,7 och Novartis 16,7). Men aktien har vanligtvis handlats vid ett lägre P/E-tal, 15,58 är högsta kvoten på över sex år. Både P/S och P/B - 2,8 respektive 3,1 placerar sig lite lägre än branschsnittet men sticker inte ut. På utdelningssidan har bolaget jobbat effektivt för att uppnå en strängt växande trend. År 2013 delades först 13,42 kronor ut den 13 februari följd av en utdelning på 6,57 den 14 augusti. Tillsammans ger det en utdelning på 19,99 kronor vilket ställt mot aktiekursen ger en direktavkastning på drygt fem procent. Eftersom branschmedel ligger betydligt lägre än så syns det att Astra Zeneca lägger stor fokus på utdelningen. Historik Period +/- % 1 vecka månad månader 15.4 I år år år Figur 7 - Historisk värdeförändring av aktien Topp-tio listan består stort sett enbart av fondförvaltare med amerikanska Black Rock Incorporated i ledningen. Men allra intressantast är Wallenbergarnas ägarandel i bolaget. Marcus Wallenberg sitter sedan 1999 i styrelsen för läkemedelsjätten. Framtidsstrategi Framtiden för läkemedelsbranschen tros fortsätta med svåra marknadsförutsättningar och fler ingripande från myndigheter gällande prissättning. För ett innovations- och FoUbaserat företag som AstraZeneca kommer framtida framgångar att baseras på patientfokus och förstaklassig forskning. Utvecklingen av nya bioläkemedel kommer att fortsätta att vara efterfrågat i och med större och äldre populationer, ökning av kroniska sjukdomar och ett ökat välstånd på framför allt tillväxtmarknaden. Största ägare Ägare Kapital, % BlackRock, Inc. 7,90 Invesco Ltd 5,70 Legal & General Investment Management Ltd 4,50 AXA SA 4,40 Investor 4,00 Swedbank Robur Fonder 0,60 SEB Investment Management AB 0,30 SHB Fonder (inkl Xact) 0,20 AMF Pension Fonder 0,10 SPP Fonder 0,10 Figur 8 - Ägarandelar Figur 9 - Utdelning

8 År 2012 såg AstraZeneca över sin tidigare strategi och har därefter utvecklat och förändrat denna. Enligt den nya strategin ska man fortsätta att konkurrera som ett globalt läkemedelsföretag. Man ska utveckla såväl kemiska som biologiska läkemedel och rikta in sig på de produktkategorier där medicinsk innovation eller varumärkesinnehav möjliggör fortsatt hög avkastning på investeringar. AstraZeneca kommer fortsätta med den innovativa forskningen. Man kommer att investera i tre nya forskningscentra i USA, Storbritannien och Sverige. Målet är att etablera företaget som en global ledare för innovationer inom bioläkemedel och stärka forskningsportföljen. Rekommendation Med rapporten som grund anser vi att Astra Zeneca är övervärderade på börsen och kommer fortsätta att redovisade minskade vinster. Rekommendation: Sälj Figur 10 - Framtidsprognos för aktien

9 Bilagor Bilaga 1 Bilaga 2

Analytiker Simon Johansson Gustav Nordkvist

Analytiker Simon Johansson Gustav Nordkvist Concentric Rekommendation: Behåll Riktkurs DCF: 115 Den goda vinsttillväxten - Bolaget har sedan sin notering genererat en god vinsttillväxt trots en mer eller mindre oförändrad omsättning. Detta tyder

Läs mer

Delårsrapport januari - juni 2004

Delårsrapport januari - juni 2004 Delårsrapport januari - juni Nettoomsättning 669 (721) MSEK Resultat efter finansnetto 16,4 (50,7) MSEK Resultat efter skatt 11,4 (36,3) MSEK Resultat per aktie 0,92 (2,93) kronor Orderingång 709 (766)

Läs mer

Produkter, segment samt geografisk spridning

Produkter, segment samt geografisk spridning Axis är världsledande på den snabbväxande marknaden för nätverkskameror och står just inför en expansion i Asien. Samtidigt satsar man på att bredda sitt sortiment för att enklare tillgodose sina kunders

Läs mer

HALVÅRSRAPPORT

HALVÅRSRAPPORT HALVÅRSRAPPORT 2000-12-01--2001-05-31 H&M-koncernens omsättning uppgick till MSEK 21.391 (MSEK 17.242), en ökning med 24 procent. Med jämförbara valutakurser blev ökningen 17 procent. God försäljningsutveckling

Läs mer

HALVÅRSRAPPORT. Resultatet efter finansiella poster för halvåret uppgick till MSEK (2.132), en ökning med 56 procent.

HALVÅRSRAPPORT. Resultatet efter finansiella poster för halvåret uppgick till MSEK (2.132), en ökning med 56 procent. HALVÅRSRAPPORT 2001-12-01--2002-05-31 H&M-koncernens omsättning uppgick till MSEK 24.706 (21.391), en ökning med 15 procent. Med jämförbara valutakurser blev ökningen 12 procent. Omsättningen för andra

Läs mer

Nettoomsättning per affärsområde 2013

Nettoomsättning per affärsområde 2013 bolaget med en gedigen historia i byggindustrin. Kan detta bolag vända och ta igen de senaste fem årens kursbesvikelse eller har bröderna Paulssons bolag gjort sitt? Bakgrund och verksamhet grundades 1959

Läs mer

HALVÅRSRAPPORT

HALVÅRSRAPPORT HALVÅRSRAPPORT 2002-12-01--2003-05-31 H&M-koncernens omsättning uppgick till MSEK 27.025 (24.706), en ökning med 9 procent. Med jämförbara valutakurser blev ökningen 12 procent. Resultatet efter finansiella

Läs mer

TREMÅNADERSRAPPORT

TREMÅNADERSRAPPORT TREMÅNADERSRAPPORT 2004-12-01 2005-02-28 Koncernens omsättning exklusive moms uppgick till MSEK 12.610 (11.756), en ökning med 7 procent. Med jämförbara valutakurser uppgick ökningen till 8 procent. Omsättningen

Läs mer

Koncernens fakturering uppgick i kvartalet till 1 005 MSEK, vilket var en ökning med 12 procent. Valutaeffekter svarade för hela ökningen.

Koncernens fakturering uppgick i kvartalet till 1 005 MSEK, vilket var en ökning med 12 procent. Valutaeffekter svarade för hela ökningen. 1 SECO TOOLS AB Delårsrapport januari - september år Kvartalets resultat före skatt var oförändrat jämfört med föregående år. Försäljningen för kvartalet steg totalt med 12 procent. En fortsatt konjunkturförsvagning

Läs mer

H & M HENNES & MAURITZ AB BOKSLUTSKOMMUNIKÉ

H & M HENNES & MAURITZ AB BOKSLUTSKOMMUNIKÉ H & M HENNES & MAURITZ AB BOKSLUTSKOMMUNIKÉ (2000-12-01 -- 2001-11-30) Koncernens omsättning för verksamhetsåret uppgick till MSEK 46.528 (35.876) inkl moms, en ökning med 30 procent jämfört med föregående

Läs mer

Bokslutskommuniké. Substansvärdet ökade med 4,0 % till 219,41 kr per aktie (föregående år 210,87). Inklusive lämnad utdelning blev ökningen 6,9 %

Bokslutskommuniké. Substansvärdet ökade med 4,0 % till 219,41 kr per aktie (föregående år 210,87). Inklusive lämnad utdelning blev ökningen 6,9 % Bokslutskommuniké Substansvärdet ökade med 4,0 % till 219,41 kr per aktie (föregående år 210,87). Inklusive lämnad utdelning blev ökningen 6,9 % Styrelsen föreslår en utdelning om 10,00 kr per aktie varav

Läs mer

Orc Software AB Delårsrapport 1 januari-30 september 2000

Orc Software AB Delårsrapport 1 januari-30 september 2000 Orc Software AB Delårsrapport 1 januari-30 september Omsättningen ökade under januari-september med 62 procent till 90 (56) miljoner kronor. Rörelseresultatet steg med 72 procent till 36 (21) miljoner

Läs mer

HealthInvest Månadsbrev - Januari Access Fund Asia Fund MicroCap Fund Value Fund

HealthInvest Månadsbrev - Januari Access Fund Asia Fund MicroCap Fund Value Fund HealthInvest Månadsbrev - Januari 2014 Access Fund Asia Fund MicroCap Fund Value Fund HealthInvest Access Fund 2014-01-31 Marknadssentimentet i hälsovårdssektorn var positivt under januari månad och MSCI

Läs mer

Investeringsaktiebolaget Cobond AB. Kvartalsrapport december 2014

Investeringsaktiebolaget Cobond AB. Kvartalsrapport december 2014 Investeringsaktiebolaget Cobond AB Kvartalsrapport december 2014 INNEHÅLL Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Aktiekurs och utdelningar 4 Allmänt om bolaget 6 2 KVARTALSRAPPORT DECEMBER 2014 HUVUDPUNKTER Aktiekursen

Läs mer

Dagligvaru- handel. ICA Banken. ICA Fastigheter Portföljd- bolagen

Dagligvaru- handel. ICA Banken. ICA Fastigheter Portföljd- bolagen Ica-gruppen är Nordens näst största börsnoterade detaljhandelsbolag. Trots försämrade resultat under lågkonjunkturen har aktien stigit till rekordnivåer under. Ser vi en stabil folkaktie på uppgång eller

Läs mer

SEXMÅNADERSRAPPORT. Andra kvartalets resultat efter finansiella poster uppgick till MSEK (2.566), en ökning med 6 procent.

SEXMÅNADERSRAPPORT. Andra kvartalets resultat efter finansiella poster uppgick till MSEK (2.566), en ökning med 6 procent. SEXMÅNADERSRAPPORT 2003-12-01--2004-05-31 H&M-koncernens omsättning exklusive moms uppgick till MSEK 24.981 (23.070), en ökning med 8 procent. Med jämförbara valutakurser blev ökningen 10 procent. Resultatet

Läs mer

Kvartalsrapport januari mars 2016

Kvartalsrapport januari mars 2016 Stockholm 2016-05-10 Kvartalsrapport januari mars 2016 1 jan 31 mars 2016 Nettoomsättningen ökade till 5,9 (0,2) MSEK Rörelseresultatet uppgick till 1,1 (-0,1) MSEK Resultatet efter skatt uppgick för perioden

Läs mer

Respiratorius-Bokslutskommuniké 1 januari-31 december 2010

Respiratorius-Bokslutskommuniké 1 januari-31 december 2010 Respiratorius-Bokslutskommuniké 1 januari-31 december 2010 Ingen försäljning har skett under år 2010 eller i perioden 1 oktober - 31 december 2010. Hyresintäkter och övriga intäkter uppgår till 649 KSEK

Läs mer

KABE AB (publ.) DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2012

KABE AB (publ.) DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2012 KABE AB (publ.) DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2012 en minskade med 13 % till 1 064,5 Mkr (1 223,7). Resultat efter skatt minskade med 19 % till 70,8 Mkr (87,9). Resultat per aktie minskade med 19 % till

Läs mer

Bokslutskommuniké

Bokslutskommuniké 1(5) Bokslutskommuniké 2003-12-31 Nettoomsättningen uppgick till 41,0 (55,8) mkr Resultat efter skatt uppgick till -8,2 (-5,5) mkr Resultat per aktie uppgick till -2,60 (-1,74) kr Likvida medel inkl. kortfristiga

Läs mer

TREMÅNADERSRAPPORT

TREMÅNADERSRAPPORT TREMÅNADERSRAPPORT 2002-12-01--2003-02-28 Koncernens omsättning uppgick till MSEK 12.636 (11.246), en ökning med 12 procent. Med jämförbara valutakurser uppgick ökningen till 15 procent. Periodens bruttoresultat

Läs mer

SEXMÅNADERSRAPPORT. Andra kvartalets resultat efter finansiella poster uppgick till MSEK (2.709), en ökning med 34 procent.

SEXMÅNADERSRAPPORT. Andra kvartalets resultat efter finansiella poster uppgick till MSEK (2.709), en ökning med 34 procent. SEXMÅNADERSRAPPORT 2004-12-01--2005-05-31 H&M-koncernens omsättning exklusive moms uppgick till MSEK 28.095 (24.981), en ökning med 12 procent. Med jämförbara valutakurser blev ökningen 13 procent. Resultatet

Läs mer

SECO TOOLS AB. Bokslutskommuniké 2000

SECO TOOLS AB. Bokslutskommuniké 2000 1 SECO TOOLS AB Bokslutskommuniké 2000 Årets rörelseresultat är det bästa i Secos historia, 778 MSEK (572). Efterfrågetrenden i Europa fortsatt positiv, men successiv avmattning i USA. Satsningar i Asien

Läs mer

Analytiker: Emil Wasteson Michael Wang

Analytiker: Emil Wasteson Michael Wang De senaste åren har det svenska Fenix Outdoor som tillverkar och distribuerar friluftskläder och produkter fått mycket uppmärksamhet då det växt stadigt som även visas av att aktiekursen har skjutit i

Läs mer

Faktureringen under tredje kvartalet uppgick till 6,5 MSEK (2,5 MSEK), vilket är en ökning med 4,0 MSEK (156 %).

Faktureringen under tredje kvartalet uppgick till 6,5 MSEK (2,5 MSEK), vilket är en ökning med 4,0 MSEK (156 %). NFO DRIVES AB (Publ.) Org.nr 556529-9293 Delårsrapport 1/1 30/9 2012 Faktureringen under tredje kvartalet uppgick till 6,5 MSEK (2,5 MSEK), vilket är en ökning med 4,0 MSEK (156 %). Resultat efter skatt

Läs mer

SJR koncernen fortsätter expandera

SJR koncernen fortsätter expandera SJR koncernen fortsätter expandera Omsättningen för andra kvartalet uppgick till 37,7 MSEK (29,0 motsvarande samma period föregående år), en ökning med 30 %. För halvåret 2008 uppgick omsättningen till

Läs mer

Meda AB (publ) Delårsrapport januari - september 2004

Meda AB (publ) Delårsrapport januari - september 2004 Pressmeddelande 2004-10-27 Meda AB (publ) Delårsrapport januari - september 2004 Koncernens försäljning uppgick till 768 (634) MSEK. Resultatet efter skatt steg 60% till 60,1 (37,5) MSEK. Resultatet per

Läs mer

Analytiker Fabian Franzén 23/11-16

Analytiker Fabian Franzén 23/11-16 I Utdelningskampen jämförs två företag med varandra för att se vilket bolag som över tid har genererat högst avkastning till sina ägare. I denna rapport analyseras läkemedelsjätten mot telegiganten. Bakgrund

Läs mer

TREMÅNADERSRAPPORT

TREMÅNADERSRAPPORT TREMÅNADERSRAPPORT 2003-12-01--2004-02-29 Koncernens omsättning exklusive moms uppgick till MSEK 11.756 (10.771), en ökning med 9 procent. Med jämförbara valutakurser uppgick ökningen till 12 procent.

Läs mer

NIOMÅNADERSRAPPORT

NIOMÅNADERSRAPPORT NIOMÅNADERSRAPPORT 2003-12-01--2004-08-31 H&M-koncernens omsättning exklusive moms uppgick till MSEK 37.821 (34.315), en ökning med 10 procent. Med jämförbara valutakurser blev ökningen 12 procent. Resultatet

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR NIO MÅNADER

DELÅRSRAPPORT FÖR NIO MÅNADER DELÅRSRAPPORT FÖR NIO MÅNADER 1998-12-01--1999-08-31 Koncernens omsättning uppgick till MSEK 23.549 (MSEK 18.342), en ökning med 28% jämfört med föregående år. Försäljningsutvecklingen har varit mycket

Läs mer

Omsättning 2013 (Mkr)

Omsättning 2013 (Mkr) Axfood är idag en av de största aktörerna inom dagligvaruhandeln i norden. Aktien har gett en stabil direktavkastning, samtidigt har värdet ökat med ungefär 15 % per år de senaste 14 åren. De senaste dagarna

Läs mer

Avvaktande marknad. Perioden juli - sep. Perioden januari september. Vd:s kommentar. Delårsrapport januari-september 2012

Avvaktande marknad. Perioden juli - sep. Perioden januari september. Vd:s kommentar. Delårsrapport januari-september 2012 Avvaktande marknad Perioden juli - sep Omsättningen uppgick till 50,0 MSEK (51,6), vilket motsvarar en negativ tillväxt på -3,1 % Rörelseresultatet uppgick till 4,6 MSEK (6,0) vilket ger en rörelsemarginal

Läs mer

Bokslutsrapport 2002

Bokslutsrapport 2002 Bokslutsrapport 2002 Bokslutsrapport 2002 för Consilium AB (publ) Kraftig resultatförbättring Nettoomsättning för kärnverksamheten ökade med 15 procent till 555,6 MSEK Rörelseresultat för kärnverksamheten

Läs mer

Delårsrapport januari mars 2008

Delårsrapport januari mars 2008 Delårsrapport januari mars 2008 Omsättningen för första kvartalet uppgick till 35,3 MSEK (25,4), en ökning med 39 % (37). Rörelseresultatet under första kvartalet 2008 ökade med 29 % till 4,3 MSEK (3,3),

Läs mer

Sida 1(5) - Resultat efter skatt blev 1,7 (0,9) mkr vilket gav ett resultat per aktie med 0,36 (0,18) kronor per aktie.

Sida 1(5) - Resultat efter skatt blev 1,7 (0,9) mkr vilket gav ett resultat per aktie med 0,36 (0,18) kronor per aktie. Sida 1(5) Tremånadersrapport 1 september, 2003 30 november, 2003 för AB CF BERG & CO (publ) Sammanfattning - Nettoomsättningen uppgick till 78,2 (85,8) mkr, rörelseresultatet blev 2,8 (1,8) mkr vilket

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ ( )

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ ( ) BOKSLUTSKOMMUNIKÉ (1998-12-01 -- 1999-11-30) H&M-koncernens omsättning uppgick till MSEK 32.977 (MSEK 26.650), en ökning med 24% jämfört med föregående år Försäljningen i jämförbara butiker ökade på samtliga

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR NIO MÅNADER

DELÅRSRAPPORT FÖR NIO MÅNADER DELÅRSRAPPORT FÖR NIO MÅNADER 2002-12-01--2003-08-31 H&M-koncernens omsättning uppgick till MSEK 40.235 (37.369), en ökning med 8 procent. Med jämförbara valutakurser blev ökningen 10 procent. Resultatet

Läs mer

Bokslutskommuniké NovAseptic AB (publ) maj 2001-april 2002

Bokslutskommuniké NovAseptic AB (publ) maj 2001-april 2002 Sanitary equipment for aseptic and high purity processes Bokslutskommuniké NovAseptic AB (publ) maj 2001-april 2002 Nettoomsättning ökade med 57 procent till 125,4 (79,9) MSEK. Resultatet efter finansiella

Läs mer

TREMÅNADERSRAPPORT

TREMÅNADERSRAPPORT TREMÅNADERSRAPPORT 2001-12-01--2002-02-28 Koncernens omsättning uppgick till MSEK 11.246 (9.634), en ökning med 17 procent. Med jämförbara valutakurser uppgick ökningen till 11 procent. Rörelsens bruttoresultat

Läs mer

JLT Delårsrapport jan mar 16

JLT Delårsrapport jan mar 16 JLT Delårsrapport jan mar 16 Orderingång 41,9 MSEK (28,7) Omsättning 24,5 MSEK (24,6) Bruttomarginal 45,7 procent (42,7) Rörelseresultat 2,4 MSEK (1,8) Resultat efter skatt 1,6 MSEK (1,5) Kommentarer från

Läs mer

Delårsrapport januari - september 2004

Delårsrapport januari - september 2004 Delårsrapport januari - september Nettoomsättning 992 (1 048) MSEK Resultat efter finansnetto 45,9 (80,4) MSEK Resultat efter skatt 31,9 (57,5) MSEK Resultat per aktie 2,57 (4,64) kronor Orderingång 1

Läs mer

Sveriges börsklimat idag och framöver. Dec 2013

Sveriges börsklimat idag och framöver. Dec 2013 Sveriges börsklimat idag och framöver Dec 2013 Stockholmsbörsen i topp! Källa: SEB Sveriges framgång Exportinriktad ekonomi Innovation Forskning Stockholmsbörsen Energi 1% Material 3% Finans 30% Industri

Läs mer

Stark tillväxt och god rörelsemarginal under 2014. Perioden oktober-december. Perioden januari december

Stark tillväxt och god rörelsemarginal under 2014. Perioden oktober-december. Perioden januari december Stark tillväxt och god rörelsemarginal under 2014 Perioden oktober-december Omsättningen uppgick till 79,0 MSEK (70,3), vilket motsvarar en tillväxt med 12,4 % Rörelseresultatet uppgick till 7,5 MSEK (8,2)

Läs mer

Ökad orderingång noteras. Perioden oktober-december. Perioden januari december. Vd:s kommentar. Bokslutskommuniké 2012

Ökad orderingång noteras. Perioden oktober-december. Perioden januari december. Vd:s kommentar. Bokslutskommuniké 2012 Ökad orderingång noteras Perioden oktober-december Omsättningen uppgick till 58,2 MSEK (60,4), vilket motsvarar en minskning med -3 % Rörelseresultatet uppgick till 4,3 MSEK (6,2) vilket ger en rörelsemarginal

Läs mer

Kvartalsrapport 2 för Diamyd Medical AB (publ) 1 december februari 2003

Kvartalsrapport 2 för Diamyd Medical AB (publ) 1 december februari 2003 Delårsrapport Stockholm den 16 april, 2003 Kvartalsrapport 2 för Diamyd Medical AB (publ) 1 december 2002 28 februari 2003 Försäljningen under perioden uppgick till 358 tkr ( 393 tkr). Resultatet för perioden

Läs mer

O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T

O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T US Opportunities AB Kvartalsrapport september 2015 INNEHÅLL Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Beräknat värde per aktie och utdelningar 4 Kursutveckling 4 Drift

Läs mer

O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T

O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T US Recovery AB Kvartalsrapport mars 2015 Innehåll Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Aktiekurs och utdelningar 4 Kursutveckling 5 Drift och förvaltning 5 Portföljöversikt

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR TRE MÅNADER

DELÅRSRAPPORT FÖR TRE MÅNADER DELÅRSRAPPORT FÖR TRE MÅNADER 1999-12-01--2000-02-29 Koncernens omsättning uppgick till MSEK 8.265 (MSEK 7.277), en ökning med 14%. Justerat för valutakursförändringar blev ökningen 19%. Resultatet efter

Läs mer

Global Fastighet Tillväxt 2007 AB

Global Fastighet Tillväxt 2007 AB O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T Global Fastighet Tillväxt 2007 AB Kvartalsrapport mars 2015 INNEHÅLL Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Beräknat värde per aktie och utdelningar 4 Kursutveckling

Läs mer

Fortsatt god tillväxt och förbättrad lönsamhet

Fortsatt god tillväxt och förbättrad lönsamhet Fortsatt god tillväxt och förbättrad lönsamhet Pressinformation den 16 augusti 2006 Pooliakoncernen visar även för årets andra kvartal ökad tillväxt och förbättrad lönsamhet jämfört med motsvarande period

Läs mer

Omsättningsökning med 29 % och rörelsemarginal över 10 %

Omsättningsökning med 29 % och rörelsemarginal över 10 % Omsättningsökning med 29 % och rörelsemarginal över 10 % Perioden juli - sep Omsättningen uppgick till 69,7 MSEK (54,2), vilket motsvarar en tillväxt på 29,0 % Rörelseresultatet uppgick till 7,2 MSEK (4,7)

Läs mer

Försäljning fördelat över affärsområdena [%] Electrolux 2011. Analytiker: Daniel Berglund Jonas Olsson

Försäljning fördelat över affärsområdena [%] Electrolux 2011. Analytiker: Daniel Berglund Jonas Olsson 2012-09-30. Electrolux är en världsledande tillverkare av hushållsprodukter för privat och professionell användning. Företaget säljer varje år över 40 miljoner produkter på över 150 olika marknader. De

Läs mer

2016H1. M&A summary and outlook. En del av Valentums rapportserie Business Insider som publiceras kvartalsvis

2016H1. M&A summary and outlook. En del av Valentums rapportserie Business Insider som publiceras kvartalsvis 2016H1 M&A summary and outlook En del av Valentums rapportserie Business Insider som publiceras kvartalsvis Inledande ord Business Insider första halvåret 2016 Fortsatt hög aktivitet på transaktionsmarknaden

Läs mer

US Recovery AB. Kvartalsrapport december 2014

US Recovery AB. Kvartalsrapport december 2014 US Recovery AB Kvartalsrapport december 2014 innehåll Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Aktiekurs och utdelningar 4 Fastighetsöversikt 5 Drift, förvaltning och finansiering 6 Struktur 7 Allmänt om bolaget 7 2

Läs mer

NEW NORDIC HEALTHBRANDS AB (PUBL) TREMÅNADERSRAPPORT JANUARI - MARS 2018

NEW NORDIC HEALTHBRANDS AB (PUBL) TREMÅNADERSRAPPORT JANUARI - MARS 2018 NEW NORDIC HEALTHBRANDS AB (PUBL) TREMÅNADERSRAPPORT JANUARI - MARS 28 Q 28 Q 27 HELÅR 27 Nettoomsättning, ksek 88 46 8 98 344 739 Ändring i lokala valutor, procent 6, 2,3 Bruttoresultat, ksek 6 595 54

Läs mer

Human Care Delårsrapport

Human Care Delårsrapport Human Care Delårsrapport januari-juni 2003 Resultatet efter finansiella poster uppgick till 8,0 Mkr (7,4). Omsättningen ökade med 100 procent till 94,4 Mkr (47,3). Notering på Stockholmsbörsens O-lista

Läs mer

Q1 Kvartalsrapport januari mars 2010

Q1 Kvartalsrapport januari mars 2010 Q1 Kvartalsrapport januari mars 2010 Koncernen januari mars Nettoomsättning 115,1 Mkr (120,3) Resultat före skatt 17,4 Mkr (17,0) Resultat efter skatt 12,9 Mkr (12,7) Resultat per aktie 0,61 kr (0,60)

Läs mer

New Nordic Healthbrands AB (publ) Bokslutskommuniké 2013

New Nordic Healthbrands AB (publ) Bokslutskommuniké 2013 New Nordic Healthbrands AB (publ) Bokslutskommuniké 2013 Q4 Q4 2013 2012 2013 2012 Nettoomsättning, ksek 227 983 203 787 59 691 46 651 Bruttoresultat, ksek 148 789 126 457 37 041 28 308 Bruttomarginal,

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JULI-MARS 2006/2007 Unlimited Travel Group UTG AB (publ) DELÅRSRAPPORT JULI MARS 2006/2007 VERKSAMHETSÅRET 2006/2007

DELÅRSRAPPORT JULI-MARS 2006/2007 Unlimited Travel Group UTG AB (publ) DELÅRSRAPPORT JULI MARS 2006/2007 VERKSAMHETSÅRET 2006/2007 DELÅRSRAPPORT JULI MARS 2006/2007 VERKSAMHETSÅRET 2006/2007 UNLIMITED TRAVEL GROUP UTG AB (publ) 1 JULI 31 MARS (Q1, Q2 och Q3) 2006-2007 Nettoomsättningen uppgick till 98,6* (82,1) MSEK, en ökning med

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1996

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1996 1 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1996 Sammandrag Efterfrågan på Gevekos viktigaste marknader minskade under 1996. Koncernens fakturering minskade med 13% till 856 (982) Mkr. Rörelseresultatet efter planenliga avskrivningar

Läs mer

Pressmeddelande från ASSA ABLOY AB (publ)

Pressmeddelande från ASSA ABLOY AB (publ) Pressmeddelande från ASSA ABLOY AB (publ) 5 maj 1999, Nr 5 DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 1999 Omsättningen ökade med 10% till 2 310 MSEK (2 095) Resultatet före skatt ökade med 21% till 198 MSEK (163) Den

Läs mer

Bokslutskommuniké Januari - december 1998

Bokslutskommuniké Januari - december 1998 Sidan 1 av 4 Bokslutskommuniké Januari - december 1998 Framgångsrik omstrukturering har gett önskad effekt Fördubblade intäkter och kraftigt förbättrat resultat Rörelseintäkterna ökade med 100 procent

Läs mer

Delårsrapport Q Catella AB

Delårsrapport Q Catella AB Delårsrapport Q3 216 Catella AB Intäkter och resultat Koncernen Utveckling under kvartalet Totala intäkter ökade med 22 mkr, 5 procent, jämfört med föregående år Intäktsökningen är främst hänförlig till

Läs mer

Presentation - Andra Kvartalet

Presentation - Andra Kvartalet Presentation - Andra Kvartalet Introduktion Utdelning av Momentum Group till aktieägarna är genomförd Syfte med avknoppning 2017 Avknoppning och utdelning till aktieägarna Öka resultattillväxten genom

Läs mer

Kommentarer från VD. Per Holmberg, VD

Kommentarer från VD. Per Holmberg, VD Orderingång 69,3 MSEK (42,4) Omsättning 63,7 MSEK (43,7) Bruttomarginal 41,1 procent (45,7) Rörelseresultat 6,0 MSEK (2,4) Resultat efter skatt 5,2 MSEK (2,0) Kommentarer från VD JLT gick in i med en stark

Läs mer

SSM Holding AB (publ), Finansiella nyckeltal 1 (5) Belopp i MSEK 2016Q3 2016Q4 2017Q1 2017Q2 2017Q3 2017Q4 2018Q1 2018Q2

SSM Holding AB (publ), Finansiella nyckeltal 1 (5) Belopp i MSEK 2016Q3 2016Q4 2017Q1 2017Q2 2017Q3 2017Q4 2018Q1 2018Q2 Avstämning alternativa nyckeltal Avstämning avseende alternativa nyckeltal har upprättats i enlighet med ESMA - Alternativa Nyckeltal (ESMA/2015/1415). Informationen har inte varit föremål för revisorernas

Läs mer

Sparbanksidén håller i alla tider. Populärversion av årsredovisning 2010

Sparbanksidén håller i alla tider. Populärversion av årsredovisning 2010 Sparbanksidén håller i alla tider Populärversion av årsredovisning 2010 Sparbanksidén håller i alla tider Jag läste nyligen en artikel om Sala Sparbank, införd i VLT maj 2001. Det är ganska precis 10

Läs mer

Bokslutskommuniké 2001 och delårsrapport för fjärde kvartalet

Bokslutskommuniké 2001 och delårsrapport för fjärde kvartalet 1 SECO TOOLS AB Bokslutskommuniké och delårsrapport för fjärde kvartalet Rörelseresultatet för, 787 MSEK, var bättre än. Kvartalets försäljning steg totalt med 4 procent, men resultatet försvagades. Förvärv

Läs mer

Stark omsättningsutveckling och framåtriktade investeringar

Stark omsättningsutveckling och framåtriktade investeringar Bokslutskommuniké 20 Stark omsättningsutveckling och framåtriktade investeringar Fjärde kvartalet i sammandrag - Rörelsens intäkter ökade med 32 procent till 23 157 KSEK ( 500) - Bruttomarginalen uppgick

Läs mer

MedCore AB (publ) Delårsrapport Januari juni 2011

MedCore AB (publ) Delårsrapport Januari juni 2011 Medcore AB (Publ) Org.nr 556470-2065 MedCore AB (publ) Delårsrapport Januari juni 2011 Andra kvartalet Nettoomsättningen uppgick till 25,0 (16,8) Mkr +49% EBITDA -0,4 (0,1) Mkr Tecknat nordiskt distributionsavtal

Läs mer

SVEDBERGS I DALSTORP AB, (publ) org nr Delårsrapport januari - september 2001 för koncernen

SVEDBERGS I DALSTORP AB, (publ) org nr Delårsrapport januari - september 2001 för koncernen DELÅRSRAPPORT JANUARI - SEPTEMBER 2001 SVEDBERGS I DALSTORP AB, (publ) org nr 556052-4984 Delårsrapport januari - september 2001 för koncernen Omsättning/Marknad Omsättningen uppgick till 246,9 Mkr (236,4),

Läs mer

PRESSKONFERENS 28 JANUARI 2016

PRESSKONFERENS 28 JANUARI 2016 H & M Hennes & Mauritz AB PRESSKONFERENS 28 JANUARI 2016 HELÅRSRAPPORT 2015 KARL-JOHAN PERSSON VD NILS VINGE IR-ANSVARIG ANN-SOFIE JOHANSSON CREATIVE ADVISOR 1 2015 I KORTHET Försäljning 210 miljarder

Läs mer

Året som gått och senaste kvartal. Produkter, segment samt geografisk spridning. Analytiker: Olle Hynén Ulfsjöö Ali Bou-Zeid

Året som gått och senaste kvartal. Produkter, segment samt geografisk spridning. Analytiker: Olle Hynén Ulfsjöö Ali Bou-Zeid Oriflame är ett kosmetikaföretag noterat på svenska Large Cap. Bolaget har haft motgångar de senaste åren med bland annat minskad försäljningstillväxt. Trots detta får vi ett uppmanande av Tomas Meerits

Läs mer

Resultatet efter finansiella poster blev MSEK (5.734), en ökning med 50 procent. Förbättrat resultat och rörelsemarginal på samtliga marknader.

Resultatet efter finansiella poster blev MSEK (5.734), en ökning med 50 procent. Förbättrat resultat och rörelsemarginal på samtliga marknader. H & M HENNES & MAURITZ AB BOKSLUTSKOMMUNIKÉ (2001-12-01 -- 2002-11-30) Koncernens omsättning för verksamhetsåret uppgick till MSEK 53.332 (46.528) inkl moms, en ökning med 15 procent jämfört med föregående

Läs mer

Mekonomen Group. januari - december 2013. 13 februari 2014

Mekonomen Group. januari - december 2013. 13 februari 2014 Mekonomen Group januari - december 2013 13 februari 2014 Januari december 2013 Intäkter: 5 863 MSEK (5 426) Försäljningen i jämförbara enheter var oförändrad EBITA: 626 MSEK (602) EBITA-marginal: 11 procent

Läs mer

Industrikonjunkturen var fortsatt dämpad i Europa och USA under perioden.

Industrikonjunkturen var fortsatt dämpad i Europa och USA under perioden. 1 SECO TOOLS AB Delårsrapport januari - september år Faktureringen i kvartalet minskade med 6 procent jämfört med föregående år och rörelsemarginalen uppgick till 14,0 procent (16,4). Förbättrat operativt

Läs mer

Delårsrapport januari - september 2008

Delårsrapport januari - september 2008 Delårsrapport januari - september 2008 Koncernen * - Omsättningen uppgick till 389,7 Mkr (389,1) - Resultatet före skatt 77,3 Mkr (80,5)* - Resultatet efter skatt 56,1 Mkr (59,2)* - Vinst per aktie 2,65

Läs mer

Kvartalsrapport 1 januari 31 mars 2015

Kvartalsrapport 1 januari 31 mars 2015 Kvartalsrapport 1 januari 31 mars 2015 Nettoomsättningen uppgick till 1,7MSEK (1,4) Rörelseresultatet blev - 1,8 MSEK (- 1,7) Rörelsemarginalen blev - 106% (123,5%) Periodens resultat efter skatt uppgick

Läs mer

Styrelsen meddelade att den kommer att föreslå årsstämman 2018 att utdelning till aktieägarna betalas med 1,40 kr (1,20 kr) per aktie.

Styrelsen meddelade att den kommer att föreslå årsstämman 2018 att utdelning till aktieägarna betalas med 1,40 kr (1,20 kr) per aktie. FIREFLY AB (publ) DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2018 STABIL INLEDNING PÅ ÅRET Finansiell utveckling januari mars 2018 Orderingången minskade med 2 % till 56,3 mkr (57,2 mkr) Orderstocken ökade med 3 % under

Läs mer

HALVÅRSRAPPORT

HALVÅRSRAPPORT HALVÅRSRAPPORT 1998-12-01--1999-05-31 Koncernens försäljning uppgick till MSEK 15.683 (MSEK 12.065), en ökning med 30%. Försäljningsutvecklingen har varit mycket tillfredsställande på samtliga marknader.

Läs mer

HALVÅRSRAPPORT

HALVÅRSRAPPORT HALVÅRSRAPPORT 1999-12-01--2000-05-31 Koncernens försäljning uppgick till MSEK 17.242 (MSEK 15.683), en ökning med 10%. Justerat för valutakursförändringar blev ökningen 16%. Resultatet efter finansiella

Läs mer

Unlimited Travel Group har tillträtt 100 % av aktierna i JB Travel AB den 1 juli 2007.

Unlimited Travel Group har tillträtt 100 % av aktierna i JB Travel AB den 1 juli 2007. BOKSLUTSKOMMUNIKÉ JULI JUNI 2006/2007 VERKSAMHETSÅRET 2006/2007 UNLIMITED TRAVEL GROUP UTG AB (publ) 1 JULI 30 JUNI 2006-2007 Nettoomsättningen uppgick till 133* (103,8) MSEK, en ökning med 28,4 % EBITA

Läs mer

YIELD LIFE SCIENCE AB (publ)

YIELD LIFE SCIENCE AB (publ) YIELD LIFE SCIENCE AB (publ) Delårsrapport januari mars 2017 Yields intressebolag Isofol Medical med läkemedelskandidaten Modufolin fortsätter utvecklas positivt och visar stark utveckling. Isofol Medical

Läs mer

Intäkter och resultat Koncernen

Intäkter och resultat Koncernen Intäkter och resultat Koncernen Utveckling under kvartalet Totala intäkter ökade med 2 procent och rörelseresultatet ökade med 126 procent till 112 mkr Ökningen är driven av högre förvaltat kapital om

Läs mer

Välkommen till årsstämma i Boule Diagnostics AB 23 april /06/2013 Copyright 2013 by Boule Diagnostics AB

Välkommen till årsstämma i Boule Diagnostics AB 23 april /06/2013 Copyright 2013 by Boule Diagnostics AB Välkommen till årsstämma i Boule Diagnostics AB 23 april 2013 20/06/2013 Blodcellräkning världens vanligaste diagnostiska laboratorietest Blodcellräkning (CBC) det vanligaste diagnostiska laboratorietestet

Läs mer

Ökad omsättning. Perioden januari mars. Vd:s kommentar. Delårsrapport januari-mars 2013

Ökad omsättning. Perioden januari mars. Vd:s kommentar. Delårsrapport januari-mars 2013 Ökad omsättning Perioden januari mars Omsättningen ökade till 61,9 MSEK (58,7), vilket ger en tillväxt om 6 % Rörelseresultatet uppgick till 4,3 MSEK (4,5) vilket ger en rörelsemarginal om 6,9 % (7,7)

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2007

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2007 Delårsrapport 1 januari 31 mars 2007 Svensk Internetrekrytering AB (publ) Jan - Mars 2007 (jämfört med första kvartalet 2006) Nettoomsättningen ökade med 90% till 27,0 MSEK (14,2) Rörelseresultatet ökade

Läs mer

Delårsrapport. januari september 2004

Delårsrapport. januari september 2004 Delårsrapport januari september 2004 Delårsrapport januari september 2004 för koncernen Omsättningen ökade med 8% till 288,3 Mkr (265,9) Resultatet efter finansiella poster ökade med 30% till 52,2 Mkr

Läs mer

JLT Delårsrapport jan juni 15

JLT Delårsrapport jan juni 15 JLT Delårsrapport jan juni 15 Rörelseresultat 2,4 MSEK (2,7) Omsättning 43,7 MSEK (34,6) Bruttomarginal 45,7 procent (34,9) Resultat efter skatt 2,0 MSEK (2,0) Kommentarer från VD Uppstarten av JLT:s USA-bolag

Läs mer

Stingbet Holding AB (publ) Halvårsrapport 1 januari 30 juni 2010

Stingbet Holding AB (publ) Halvårsrapport 1 januari 30 juni 2010 Stingbet Holding AB (publ) Halvårsrapport 1 januari 30 juni 2010 Resultat Q2 uppgick till -35 tkr (-50 tkr). Resultat H1 uppgick till -282 tkr (-306 tkr). Nettoomsättning Q2 uppgick till 1 997 tkr (1 761

Läs mer

Q Delårsrapport januari och mars 2017

Q Delårsrapport januari och mars 2017 Q1 217 Delårsrapport januari och mars 217 Intäkter och resultat Koncernen Utveckling under kvartalet Både intäkter och resultat genereras bredare från alla delar inom Catella Generellt högre fasta intäkter

Läs mer

Kiwok Nordic AB (publ) Org. nr. 556665-3068

Kiwok Nordic AB (publ) Org. nr. 556665-3068 Org. nr. 556665-368 Delårsrapport 1 jan 31 mars 211 Koncernen Koncernens nettoomsättning för perioden uppgick till (,83) MSEK Rörelseresultatet före av- och nedskrivningar för perioden uppgick till 1,45

Läs mer

O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T

O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T US Recovery AB Kvartalsrapport mars 2016 Innehåll Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Beräknat aktie per värde och utdelningar 4 Kursutveckling 4 Portföljöversikt

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR NIO MÅNADER

DELÅRSRAPPORT FÖR NIO MÅNADER DELÅRSRAPPORT FÖR NIO MÅNADER 2001-12-01--2002-08-31 H&M-koncernens omsättning uppgick till MSEK 37.369, en ökning med 15 procent. Med jämförbara valutakurser blev ökningen 14 procent. Omsättningen under

Läs mer

Relation and Brand AB (publ) Kvartalsrapport Januari-September 2008.

Relation and Brand AB (publ) Kvartalsrapport Januari-September 2008. STOCKHOLM -10-23 Relation and Brand AB (publ) Kvartalsrapport Januari-September.! Omsättningen proforma för de första nio månaderna uppgick till 17,1 MSEK (10,1 MSEK) vilket är en ökning med 69 % jämfört

Läs mer

Securitas AB. Delårsrapport januari - mars 2000

Securitas AB. Delårsrapport januari - mars 2000 Securitas AB Delårsrapport januari - mars 2000 Försäljningen ökade med 92 procent i lokala valutor till 8.395 varav 8 procent är organisk tillväxt och 84 procent är ökning genom förvärv Rörelseresultatet

Läs mer

Halvårsrapport januari juni 2016

Halvårsrapport januari juni 2016 Stockholm 2016-08-23 Halvårsrapport januari juni 2016 1 januari 30 juni 2016 Nettoomsättningen ökade till 16,7 (0,1) MSEK Rörelseresultatet uppgick till 2,7 (-0,1) MSEK Resultatet efter skatt uppgick för

Läs mer

Stark organisk tillväxt, god lönsamhet och ny utdelningspolicy

Stark organisk tillväxt, god lönsamhet och ny utdelningspolicy Bokslutskommuniké 1 januari 31 december 2006 Stark organisk tillväxt, god lönsamhet och ny utdelningspolicy JANUARI DECEMBER 2006 Omsättningen ökade med 160 % till 67,5 MSEK (26,0). Rörelseresultatet ökade

Läs mer

Startdatum Jämförelseindex -3,1% Rådgivare 52,8%

Startdatum Jämförelseindex -3,1% Rådgivare 52,8% US Balanserad Index 2 Index visas med återinvesterad utdelning. ens avkastning visas exklusive avgifter. fallet under årets två inledande månader. Amerikanska S&P500 klättrade till sin högsta nivå sedan

Läs mer