Stigslundsskolan åk F-9, Fritidshem och Fritidsklubbs plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Stigslundsskolan åk F-9, Fritidshem och Fritidsklubbs plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016"

Transkript

1 UTBILDNING GÄVLE Stigslundsskolan åk F-9, Fritidshem och Fritidsklubbs plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, Fritidshem, Fritidsklubb och Grundskola åk 1-9

2

3 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, fritidshem, fritidsklubb och grundskola åk 1-9 a för planen Johanna Lodin, rektor, Anna-Karin Lindblom bitr. rektor åk 7-9, Mathilda Bergström bitr. rektor F-6 Vår vision Alla elever på vår skola ska uppleva att de har en trygg vistelse i våra verksamheter. Vi har nolltolerans mot kränkningar och arbetar målinriktat för en skola som präglas av ett gott skolklimat. Planen gäller från Planen gäller till Läsår Vt-2016/Ht-2016 Elevernas delaktighet Planen har tagits upp under klassrådstid med samtliga klasser och elever har fått möjlighet att föreslå främjande och förebyggande insatser. Planen har även tagits upp med elevråden och utvärderats tillsammans med områdets kurator. Arbetet utvärderas även via elevenkäter två gånger varje läsår. Vårdnadshavarnas delaktighet Föräldrarna delges planen via skolans hemsida. På föräldramöten görs föräldrar delaktiga i planen, den förankras även på föräldrarådens möten. Personalens delaktighet Vår skola ingår i ett forskningsprojekt med arbetsnamnet "Gävlemodellen." Arbetet innebär att all personal fortbildas i arbetet med att motverka mobbing, kränkningar och diskriminering. Skolverkets forskningsrapport inom området ligger till grund för insatsen. Under arbetsplatsträffar tas planen upp med all personal. Arbetslaget tar upp frågor med anknytning till likabehandling vid behov. Samordning sker med trygghetsgruppen och skolans utvecklingsgrupp. Elevhälsan är delaktig i trygghetsgruppen och planen tas upp och förankras med Sodexho som ansvarar för kost och städ på vår skola. Förankring av planen Via veckobrev/informationsbrev informerar vi föräldrar att planen finns på skolans hemsida. Information om planen ges vid föräldramöten under hösten. Elever har tillgång till planen i sina hemklassrum och mentor ansvarar för att planen blir känd och förankrad. Planen tas även upp på våra två föräldraråd.

4 Utvärdering Beskriv hur fjolårets plan har utvärderats Planen utvärderades i trygghetsteamen, i klasser, elevråd och under personalkonferenser. Frågor som berör planen utvärderas i elev och föräldraenkäter i förskoleklass, åk 2, åk 5 och åk 8. Två gånger per år följs vårt skolklimat och förekomsten av kränkningar upp inom ramen för Gävlemodellen. Den har även tagits upp på föräldraråden. Delaktiga i utvärderingen av fjolårets plan Personal, elever och föräldrar har varit delaktiga vid utvärderingen. Trygghetsteamen har haft kontinuerliga uppföljningar. Resultat av utvärderingen av fjolårets plan I de trygghetsenkäter som genomfördes under vår och höst i åk 4-9 ser vi en positiv utveckling. Elevernas tillit till och förtroende för personalens förmåga att ingripa och stoppa kränkningar är gott. Vi ser att relationerna elev-elev och personal-elev blivit bättre och klimatet på vår skola upplevs som gott. De främjande insatser som planerades har alla genomförts. Trygghetsteamen har haft kontinuerliga möten och sett till att insatser görs för att våra elever ska uppleva trygghet och trivsel. Det systematiska arbetet med dokumentation och återrapportering till huvudmannen har stärkts under året. Årets plan ska utvärderas senast Beskriv hur årets plan ska utvärderas Kontinuerligt på trygghetsteam, elevråd, personalmöten och på arbetslagsmöten. Tas upp på föräldramöten under höstterminen och vid skolrådets möte under hösten. I samband med de trygghetsmätningar som görs behandlas samtidigt på våra arbetsplatsträffar och på våra klassråd hur väl planen möter upp i det främjande, förebyggande och åtgärdande arbetet. En samlad utvärdering görs av personalen i juni och senast 1/ för att årets plan utvärderas Johanna Lodin rektor, Mathilda Bergström bitr rektor, Anna-Karin Lindblom bitr rektor.

5 Främjande insatser Främjande likabehandling oavsett religion Områden som berörs av insatsen Religion eller annan trosuppfattning Inga elever ska känna sig diskriminerade eller trakasserade p g a sin religion eller trosuppfattning. Utvärderas i trygghetsmätningen under vår och höst 2016 i åk F-9. Insats Fritidshem, fritidsklubb, förskoleklass och skolår 1-9. Pedagogerna är uppmärksamma på att vi har olika traditioner i familjen, vid högtider och födelsedagar. Pedagogerna är uppmärksamma på sitt bemötande av eleverna i samband med olika kulturers traditioner Vi diskuterar i klasserna kring olika religioner och trosuppfattningar och hur olika traditioner kan höra samman med dem. I åk 7-9 ges undervisning i världsreligioner och samhällets lagar kring diskrimineringsgrunderna. Tillsammans med eleverna diskuterar lärare fördomar om olika religiösa grupper som förekommer i samhället. Alla lärare, lärare i SO-ämnen i åk 7-9. Fortlöpande under läsåret. Främjande likabehandling oavsett sexuell läggning. Områden som berörs av insatsen Könsidentitet eller könsuttryck och Sexuell läggning. Inga elever eller vårdnadshavare ska känna sig diskriminerade eller trakasserade p g a sin sexuella läggning. Elevernas språkbruk uppmärksammas och vid behov tas diskussion om vad orden står för. Eleverna ska inte använda ord som är uttryck för sexuell läggning i kränkande syfte. Följs upp i personalgrupperna i samband med planens utvärdering och i samband med våra trygghetsmätningar varje termin.

6 Insats Alla vuxna ska reagera på elevernas språkbruk. Skolan ska i sin undervisning uppmärksamma att det finns olika typer av familjebildningar Tillsammans med eleverna diskuterar vi kring fördomar om människors sexuella läggning som kan förekomma i samhället. Alla lärare Fortlöpande under läsåret. Främjande likabehandling oavsett ålder Områden som berörs av insatsen Kränkande behandling och Ålder Ingen på vår skola ska diskrimineras eller på olika sätt trakasseras på grund av ålder. Följs upp i samband med de trygghetsundersökningar som görs två gånger per år. Insats Alla vuxna ska aktivt motverka kränkande språkbruk gällande ålder. Åldersblandade aktiviteter planeras och genomförs för att främja tryggheten mellan yngre och äldre elever. Mathilda Bergström bitr rektor, Anna-Karin Lindblom bitr rektor. Kontinuerligt Främjande likabehandling oavsett etnisk tillhörighet Områden som berörs av insatsen Etnisk tillhörighet Alla på vår skola ska uppleva att man behandlas lika oavsett etnisk tillhörighet. Följs upp i samband med trygghetsmätningarna varje termin och i personalgruppen i juni.

7 Insats Fritidshem, fritidsklubb, förskoleklass och skolår 1-9 Alla vuxna reagerar på elevernas språkbruk och tar omedelbart en diskussion med elev som yttrat nedsättande/diskriminerande uttalanden. Vi har nolltolerans mot nedsättande språk. Vi arbetar efter vår åtgärdande plan vid kränkningar. Åk 7-9: I undervisningen belyser vi rasismens historia och vilka effekter den haft på samhället. Det gäller inte minst i behandlingen av de nationella minoriteterna i Sverige, både historiskt och i nutid. Tillsammans med eleverna diskuterar vi fördomar om olika etniska grupper som kan förekomma. Vårt skolbibliotek har ett tydligt uppdrag att ha en medvetenhet vid urval av litteratur. Alla medarbetare, lärare i SO-ämnen, skolbibliotekarie. Fortlöpande under läsåret. Främjande likabehandling oavsett kön Områden som berörs av insatsen Kön I våra verksamheter har flickor och pojkar samma möjligheter. Ingen diskrimineras p.g.a. kön. Följs upp i samband med trygghetsundersökningen varje termin och i personalgrupperna vid planens utvärdering i juni. Insats Pedagogerna tänker aktivt på att fördela talutrymmet i klassrummet mellan flickor och pojkar. Placering i klassrum och gruppindelningar sker i syfte att våra elever tränas att samarbeta med det andra könet. Vi har nolltolerans mot nedsättande språkbruk och könsdiskriminerande ord. Åk 7-9 Tillsammans med eleverna diskuterar vi vilka fördomar och stereotypa föreställningar om kön som kan förekomma, t.ex. när det gäller arbetslivet. Alla lärare, Studie och yrkesvägledare. Fortlöpande under läsåret.

8 Främjande likabehandling för att förhindra kränkningar Områden som berörs av insatsen Kränkande behandling På vår skola ska ingen elev bli utsatt för kränkande behandling. Vi följer regelbundet upp skolklimatet i klasserna och på trygghetsteamen och personalmöten. Större enkäter inom Gävlemodellen två gånger per år. Insats Förskoleklass, fritidshem och fritidsklubb: Aktiva vuxna som introducerar och stödjer eleverna i undervisningssituationen och vid friare aktiviteter och lekar. Samtal med eleverna kring lekar och hur vi ska vara tillsammans. I årskurserna 7-9 arbete med klasskontraktet regelbundet på mentorstiden. Vi hälsar på varandra och lärarna tar aktivt ansvar för att skapa relationer med eleverna och skapa ett tryggt och positivt klass och skolklimat. All personal inom varje stadium presenterar sig för alla elever inför varje nytt läsår. Schemalagd rasttillsyn. Schemat ska vara tillgängligt för både vuxna och elever. Rasttillsyn och pedagogisk lunch ska framgå på lärarens personliga schema och finnas tillgängligt på expeditionen. På högstadiet ska rastvärdsschema finnas anslaget på varje våning. Skolan har utarbetade ordningsregler som utvärderas varje år. Kopplat till ordningsreglerna finns en konsekvenstrappa. Samverkan över stadiegränserna planeras och genomförs för att eleverna ska lära känna varandra och för att främja trygghet mellan yngre och äldre elever. Vi bygger relationer och skapar gemenskap genom att ansvariga lärare äter tillsammans med eleverna i matsalen enligt schema. Schemat är tillgängligt både för vuxna och elever. Förskoleklass och årskurs 1-6 har fasta placeringar i matsalen. Alla klasser har hemklassrum. I klassrummen har vi fasta placeringar i alla årskurser. Elevrådet ges möjlighet att arbeta med trivselskapande aktiviteter. Eleverna i åk7-9 driver med stöd av vuxna ett elevcafé. Skol-IF, där elever i åk 7-9 driver och initierar aktiviteter för övriga elever med stöd av idrottslärarna. Eleverna deltar i de elevråds och elevskyddsutbildningar som anordnas i BIG:s regi. Trygghetsteamet presenterar sig för alla klasser i samband med läsårsstarten. Skolledning och personal deltar regelbundet i den fortbildning som erbjuds inom ramen för "Gävlemodellen".

9 Johanna Lodin rektor, Mathilda Bergström bitr rektor, Anna-Karin Lindblom bitr rektor. Utvärderas fortlöpande under året. Främjande likabehandling vid funktionsnedsättning Områden som berörs av insatsen Funktionsnedsättning Inga elever ska känna sig diskriminerade eller trakasserade p g a sitt funktionshinder. Den fysiska tillgängligheten för elever följs upp i samband med skyddsronderna och i samband med elevenkäterna två gånger per år. Insats Lärarna har tät kontakt med elever och vårdnadshavare för att anpassa undervisningen och lärmiljöerna efter elevernas behov. Skolan tillhandahåller anpassade läromedel. Utflykter och studiebesök anpassas så att alla elever kan delta utifrån sina förutsättningar.. Mentorer, ansvariga för fritidshem och fritidsklubb, Johanna Lodin rektor, Mathilda Bergström bitr rektor, Anna-Karin Lindblom bitr rektor. Fortlöpande under läsåret.

10 Kartläggning Kartläggningsmetoder F-6 och Fritidshem, fritidsklubb: Elevrådet gör trygghetsvandringar tillsammans med personal från verksamheten. Personalen är observanta och fångar upp signaler från elever och föräldrar kontinuerligt. Åk 7-9: Elevskyddsombud gör trygghetsvandring runt skolan för att identifiera otrygga platser. Enkät genomfördes under vår och höst 2016 för åk F-9. Skolans yngsta elever fyller i en enklare undersökning. Vid utvecklingssamtalen tar pedagogerna upp frågor kring trivsel och trygghet. Områden som berörs i kartläggningen Kränkande behandling, Kön, Könsidentitet eller könsuttryck, Etnisk tillhörighet, Religion eller annan trosuppfattning, Funktionsnedsättning, Sexuell läggning och Ålder Hur eleverna har involverats i kartläggningen Elever i åk 4-9 besvarade en enkät med frågor som berör alla diskrimineringsgrunder och även kränkande behandling. Samtal förs i alla klasser om resultatet av trygghetsvandringen. Kontinuerliga samtal på klassråd, utvecklingssamtal och vid samlingar på fritidshemmet. I årskurs 1-3 besvaras en enklare enkät. Kartläggningarna tas även upp på våra elevråd och med våra elevskyddsombud. Hur personalen har involverats i kartläggningen Under arbetsplatsträffar diskuterades resultatet av trygghetsenkäten och var elever upplever sig otrygga. Samtal förs kontinuerligt i arbetslag och i trygghetsteamet på skolan. Resultaten följs upp med all personal. Resultat och analys Trygghetsenkäten som gjordes med eleverna i mars och september visar i förhållande till riket goda resultat inom i stort sett alla områden. Färre elever upplever utanförskap, verbala eller fysiska kränkningar och sexuella trakasserier. Elevernas förtroende för personal generellt och personals förmåga att stoppa kränkande behandling i synnerhet är god. Vårt arbete inom ramen för forskningsprojektet "Gävlemodellen" ger successivt förbättrade resultat i vårt trygghetsarbete det är särskilt tydligt i de högre årskurserna. På högstadiet har arbetet med att forma nya grupper i åk 7 fått ett ökat fokus. I våra kartläggningar framkommer att "skojbråk" ibland förekommer och vi behöver särskilt uppmärksamma detta och följa upp det i samtliga verksamheter löpande under året. Kränkningar på nätet är inte vanligt förekommande men något vi ser mycket allvarligt på och där förebyggande åtgärder behöver förstärkas. Kränkningar på raster förekommer. Behovet av vuxennärvaro är fortsatt stor. Våra rutiner för utredning, återrapportering till huvudman och uppföljning har stärkts under året som ett resultat av de genomgångar vi haft och med stöd av de exempel vi tagit fram.

11 Förebyggande åtgärder Att motverka kränkande behandling Områden som berörs av åtgärden Kränkande behandling På vår skola "skojbråkar" vi inte. Föls upp i samband med elevenkäterna vår och höst Åtgärd Samtlig personal markerar att det inte är tillåtet när vi ser att "skojbråk" förekommer. I samband med mentorstiden tas det upp och belyses tillsammans med eleverna. Motivera åtgärd I samband med vår trygghetsenkät hösten 2015 framkommer att ett antal elever utsätts för kränkande handlingar där de själva säger att "det bara var på skoj". Samtlig personal och ansvariga mentorer fortlöpande under året Att motverka kränkande behandling Områden som berörs av åtgärden Kränkande behandling Att ingen av våra elever blir utsatt för kränkningar på nätet. Åtgärd I samarbete med BIG har vi föreläsning och diskussioner kring nätkränkningar i årskurs 7 och 8. Vi informerar och diskuterar det även på föräldramöten under året i de årskurserna. Vi följer regelbundet upp situationen med eleverna i våra klasser på mentorstid och på våra trygghetsteam. Motivera åtgärd Under hösten 2015 utredde skolan fall av nätkränkningar.

12 Mathilda Bergström bitr rektor, Anna-Karin Lindblom bitr rektor, ansvariga mentorer för åk 7 och 8. fortlöpande Att motverka kränkande behandling Områden som berörs av åtgärden Kränkande behandling Vuxennärvaron på våra raster och i de allmänna utrymmen som finns behöver stärkas. Åtgärd Tydliga schema för elever och lärare där rastansvariga framgår. I årskurs 7-9 uppmanas lärare och övriga medarbetare att även om de inte är rastansvariga röra sig i skolans allmänna utrymmen och använda elevcaféet. Motivera åtgärd I våra trygghetsundersökningar framgår att det främst är på raster och i allmänna utrymmen som kränkningar sker. Alla medarbetare, Johanna Lodin rektor, Mathilda Bergström bitr rektor, Anna-Karin Lindblom bitr rektor. Fortlöpande under året. Utbildning av medarbetare Områden som berörs av åtgärden Kränkande behandling, Kön, Könsidentitet eller könsuttryck, Etnisk tillhörighet, Religion eller annan trosuppfattning, Funktionsnedsättning, Sexuell läggning och Ålder

13 Samtliga medarbetare och Sodexhos personal ska veta hur arbetsgången ser ut och hur vår dokumentation hanteras. Åtgärd Återkommande information på såväl arbetslag som APT kring rutinerna för vårt trygghetsarbete. Motivera åtgärd Vår skola är en stor arbetsplats med delvis nya medarbetare. Johanna Lodin rektor november 2016 Stärka systematiken och uppföljningen Områden som berörs av åtgärden Kränkande behandling, Kön, Könsidentitet eller könsuttryck, Etnisk tillhörighet, Religion eller annan trosuppfattning, Funktionsnedsättning, Sexuell läggning och Ålder Alla medarbetare inom förskoleklass och fritidshem ska vara väl förtrogna med skolans rutiner vid akuta situationer och systematiken i arbetet. Åtgärd På våra arbetslagmöten och möten med berörda lärare kommer vi särskilt att följa upp arbetsgången och rollfördelningen vid utredning/uppföljning av kränkningar. Motivera åtgärd Det är flera medarbetare runt eleverna som är ansvariga för verksamheten och då är det extra viktigt att tydliggöra rollfördelningen. Då vi har flera nya medarbetare och delvis nya arbetslag är det särskilt viktigt. Johanna Lodin rektor, Mathilda Bergström bitr rektor, Anna-Karin Lindblom bitr rektor fortlöpande

14 Rutiner för akuta situationer Policy Vi har nolltolerans mot kränkningar och trakasserier. Vi agerar skyndsamt och tar allvarligt på förekomsten av alla former av kränkande behandling och trakasserier. Rutiner för att tidigt upptäcka trakasserier och kränkande behandling Åk 1-9, förskoleklass, fritidshem, fritidsklubb: Genom utvecklingssamtal, klassråd, andra former av samtal från elever och vuxna, genom personalens iakttagelser (t ex på raster) Ansvar: Samtliga medarbetare och chefer. Genom riktade enkäter. Ansvar: Rektor och bitr rektor. Upplysningar om kränkningar kan alltid inlämnas anonymt i lådan utanför skolsköterskan. Ansvar: Skolsköterska. Under utvecklingssamtal och kontinuerliga elevsamtal behandlas elevens upplevelse av det psykosociala klimatet. Trygghetsvandringar med elevråd/elevskyddsombud. Trygghetsteamen har en nyckelroll att följa upp skolklimatet. Ansvar: samtliga mentorer, ansvariga för fritidshem och fritidsklubb Personal som elever och föräldrar kan vända sig till Mentorer, lärare, personal i fritidshem och fritidsklubb, skolsköterska, kurator, rektor, biträdande rektor eller annan administrativ personal. Vi har ett trygghetsteam på skolan bestående av lärare, kurator, skolledare och skolsköterska. Rutiner för att utreda och åtgärda när elev kränks av andra elever Steg 1 Bitr rektor/rektor informeras skyndsamt. Anmälan om kränkande behandling till huvudmannen enligt upprättad rutin. Utreda Samtal med den kränkte (i enrum). Ta reda på: Vad har hänt? Hur blir den kränkte utsatt? Hur ofta sker detta? Vem/vilka är inblandade? Var sker kränkningen/trakasserierna? När sker trakasserierna/kränkningen? Hur länge har detta pågått? Kontakt tas skyndsamt med utsatt elevs vårdnadshavare. : Mentor, ansvarig lärare på fritidshemmet/fritidsklubben ev tillsammans med lärare som uppmärksammat det som skett. I den fortsatta handläggningen är mentor eller lärare på fritidshemmet ansvarig för utredning om inget annat överenskommits i samråd med rektor/bitr rektor. Utifrån samtal med den kränkte tas kontakt med samtliga berörda och skriftliga överenskommelser görs för att kränkningen inte ska upprepas. Vårdnadshavare kontaktas. : Mentor

15 Rutiner för att utreda och åtgärda när elev kränks av personal Ärenden där elev kränks av personal hanteras alltid av rektor/bitr rektor. Steg 1 Samtal med den kränkte. Samtal dokumenteras. Kontakt tas skyndsamt med elevens vårdnadshavare. Kommunens HR avdelning informeras och är delaktig i utredningen. : Rektor/bitr rektor. Steg 2 Utifrån samtal med den kränkte tas kontakt med aktuell personal. Rektor/bitr rektor gör en utvärdering för att förvissa sig om att kränkningen upphört. : Rektor/bitr rektor Återrapportering till huvudman görs av rektor/bitr rektor. Rutiner för uppföljning Steg 1 Uppföljningssamtal med samtliga berörda sker enligt överenskommelsen. Vårdnadshavare kontaktas i samband med uppföljningen. Samtal dokumenteras. : Mentor/ansvarig lärare på fritidshemmet/fritidsklubben. Steg 2 Om inte kränkningarna upphör kan rektor ge skriftlig varning, omplacera eller stänga av elever som fortsätter att kränka kamrater. Anmälan till polis/socialtjänst kan bli aktuell. : Rektor/bitr rektor. Återrapportering efter avslutad utredning till huvudmannen ansvarar bitr rektor /rektor för. Mentor/lärare på fritidshemmet/fritidsklubben följer upp med den utsatte eleven och elevens föräldrar. Ärendet får betraktas som avslutat när både elev och förälder uttrycker att kränkningarna har upphört och att eleven upplever sig trygg. Trygghetsteamet tillsammans med rektor/bitr rektor följer regelbundet upp aktuella ärenden. Rutiner för dokumentation Den som fått information om att elev upplever sig kränkt ansvarar för rapportering till huvudman. I skolans dokumentation använder vi dokumentet "Utredning av kränkande behandling eller trakasserier". All dokumentation förvaras i elevakter på skolan. Rektor/bitr rektor återrapporterar till huvudman efter avslutad utredning Aktuella dokument och rutiner hittar medarbetarna på särskild plats ("O") på nätet. Ansvarsförhållande Mentor/ansvarig lärare på fritidshemmet/fritidsklubben ansvarar för att utredning genomförs. Mentor/ansvarig lärare på fritidshemmet/fritidsklubben informerar rektor/bitr rektor om kränkningen skyndsamt. Den som fått information om att elev upplever sig kränkt/trakasserad anmäler enligt rutin till huvudmannen. Rektor/bitr rektor återrapporterar efter avslutad utredning till huvudmannen.

16 STIGSLUNDS SKOLA STIGSLUNDS REKTORSOMRÅDE UTBILDNING GÄVLE Besöksadress Vallarstigen 11, Gävle Tfn (vx) (exp)

Stigslunds skola årskurs F-9, fritidshem och fritidsklubbs plan mot diskriminering och kränkande behandling 2018

Stigslunds skola årskurs F-9, fritidshem och fritidsklubbs plan mot diskriminering och kränkande behandling 2018 UTBILDNING GÄVLE Stigslunds skola årskurs F-9, fritidshem och fritidsklubbs plan mot diskriminering och kränkande behandling 2018 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, fritidshem, fritidsklubb

Läs mer

UTBILDNING GÄVLE. Strömsbro Skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

UTBILDNING GÄVLE. Strömsbro Skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling UTBILDNING GÄVLE Strömsbro Skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, Fritidshem, Fritidsklubb och Grundskola åk 1-6., Läsår: vt 2017/ht

Läs mer

Åbyggeby skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2018

Åbyggeby skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2018 Åbyggeby skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2018 Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass, grundskola åk. 1-3 och fritidshem Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Strömsbro Skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Strömsbro Skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Strömsbro Skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, Fritidshem, Fritidsklubb och Grundskola åk 1-6. Läsår vt 2018/ht 2018 1/11 Grunduppgifter

Läs mer

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs 4-9 samt fritidshem 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Österstad skola och fritidshem

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Österstad skola och fritidshem Plan mot diskriminering och kränkande behandling Österstad skola och fritidshem 2017-2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass årskurs 1-4 och fritidshem Ansvariga för

Läs mer

Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs 4-9 Ansvarig för planen Johan Wingren - Rektor Vår vision Dackeskolans

Läs mer

Sätra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Sätra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Sätra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, grundskola 1-6, fritidshem. 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

ALMBRO SKOLAS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

ALMBRO SKOLAS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING ALMBRO SKOLAS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING GRUNDUPPGIFTER Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, grundskola 1-6, fritidshem. Läsår 2015/2016 a för planen Rektor Vår

Läs mer

Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: F-6 samt fritidshem Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt

Läs mer

Stenhammarskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling och likabehandlingsplan

Stenhammarskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling och likabehandlingsplan dec 2016 Stenhammarskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling och likabehandlingsplan Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola 7-9 Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Celsiusskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Celsiusskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Celsiusskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: skolenhet 1 (F-1 åk 2, fritidshemmet grundsärskolan) och skolenhet 2 (åk 3, fritidshemmet,

Läs mer

Söndrebalgs skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Söndrebalgs skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Söndrebalgs skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola/Skolbarnomsorg Läsår: 2015-2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Almbro skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Almbro skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Almbro skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, grundskola 1-6, fritidshem Läsår: 2016/17 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Långängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola, förskoleklass och fritidshem

Långängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola, förskoleklass och fritidshem Långängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola, förskoleklass och fritidshem Läsår: 2017/2018 1.Grunduppgifter 1.1 Verksamhetsformer som

Läs mer

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår 2016-2017 Grunduppgifter Ansvariga för planen Rektor

Läs mer

Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola åk 1-3, fritidshem Läsår 2015/2016 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Furutorpskolan 7-9. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola åk 7-9 Ansvarig för planen: Rektor Johan Johansson

Furutorpskolan 7-9. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola åk 7-9 Ansvarig för planen: Rektor Johan Johansson 1(7) Datum 2015-08-03 Handläggare Rektor Johan Johansson Barn- och utbildningsförvaltningen 0451-26 77 95 johan.johansson@hessleholm.se Plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Furutorpskolan

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling - Bie skola www.katrineholm.se Bie skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Skolbarnomsorg, Förskoleklass,

Läs mer

Nävertorp grundsärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Nävertorp grundsärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Nävertorp grundsärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Nävertorp grundsärskola och fritidshem Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

2015 Öjeskolan plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola åk 3-9

2015 Öjeskolan plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola åk 3-9 2015 Öjeskolan plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola åk 3-9 År 2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola åk

Läs mer

Bessemerskolan, Ekonomiprogrammets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bessemerskolan, Ekonomiprogrammets plan mot diskriminering och kränkande behandling Bessemerskolan, Ekonomiprogrammets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Ekonomiprogrammet Läsår 15/16 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Järbo/Jäderfors RO Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola

Järbo/Jäderfors RO Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola Järbo/Jäderfors RO 170815 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola 2017-2018. Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola, Förskoleklass och Fritidshem Ansvarig för planen

Läs mer

Teknikprogrammet Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Teknikprogrammet Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Teknikprogrammet Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Teknikprogrammet Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Krungårdsskolan F-6s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Krungårdsskolan F-6s plan mot diskriminering och kränkande behandling Krungårdsskolan F-6s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola åk F-6 samt fritidshem Läsår 2015/2016 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Älgarås skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Älgarås skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Älgarås skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-6 Läsår: 2018/19 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Söderbymalmsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Söderbymalmsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Söderbymalmsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen åk 7-9 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen åk 7-9 Ansvariga för planen

Läs mer

Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen El- och energiprogrammet Läsår 2018-2019 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola, fritidshem a för planen Rektor Vår vision Mo Skola ska genomsyras

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i skolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i skolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i skolan Läroverket Upprättad Juni 2016 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och möjligheter

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Sankt Anna förskola, skola och fritidshem

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Sankt Anna förskola, skola och fritidshem Plan mot diskriminering och kränkande behandling Sankt Anna förskola, skola och fritidshem Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola, skola och fritidshem Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Ansvariga

Läs mer

Åsö grundskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Åsö grundskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Åsö grundskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Likabehandlingsplan. Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan. Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014/2015 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Rektor, all personal, elever samt vårdnadshavare

Läs mer

Bessemerskolan VOs plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bessemerskolan VOs plan mot diskriminering och kränkande behandling Bessemerskolan VOs plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola VO programmet Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass och Grundskola upp till årskurs 6 Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Foto: istockphoto / pintogame Bie skola - läsåret 2015/2016 Bie skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Furuskolan F-6 samt fritidshemmet Från 201709 till 20180630. Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola och fritidshem

Läs mer

Olympiaskolan LIKABEHANDLINGSPLAN

Olympiaskolan LIKABEHANDLINGSPLAN LIKABEHANDLINGSPLAN Olympiaskolan Plan för att främja lika rättigheter och möjligheter samt förebygga och åtgärda diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Gäller januari 2018 till september

Läs mer

Withalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling.

Withalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret 2015/2016 Dokumentsansvarig och godkänd av; Magnus Maars, rektor. magnus.maars@vetlanda.se Withalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsår 2015/2016 Upprättad i augusti 2015

Läs mer

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår 2015-2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Centralskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Centralskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Barn- och utbildningsförvaltningen Centralskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Årskurs 4-9 Läsår: 15/16 Innehåll Grunduppgifter... 3 Utvärdering... 4 Främjande insatser... 5 Kartläggning...

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Cybergymnasiet Malmö Grunduppgifter Verksamhetsform som omfattas av planen Gymnasieskola Ansvarig för planen Johan Wingren, rektor Vår vision På vår skola

Läs mer

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt förberedelseklass och fritidshem Ansvariga för planen Rektor Marianne Henrikson

Läs mer

Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen El- och energiprogrammet Läsår 2016-2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Broskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Broskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Broskolans plan mot diskriminering och Planen gäller i skolans samtliga verksamheter, grundskola, öppenverksamhet, fritidsgård. Läsåret 2016/17 Tuula.tahkaaho@upplands-bro.se 08-58169403 www.upplands-bro.se

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Planen är framtagen av kamratstödjarna Korsbackaskolan och reviderad av arbetslag, elevhälsoteam, kamratstödjarna och ledningsgruppen. Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Furuskolan F-6 samt fritidshemmet Från 201809 till 20190630. Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola och fritidshem

Läs mer

Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola

Läs mer

Rossö skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rossö skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rossö skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass - åk 6 samt fritidshemmet Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandlings plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandlings plan mot diskriminering och kränkande behandling Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandlings plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola årskurs 1-5 och fritidshem Läsår

Läs mer

Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola

Läs mer

Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015

Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015 Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola

Läs mer

Lekebergsskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Lekebergsskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Lekebergsskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola Ansvariga

Läs mer

Härjedalens gymnasieskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret 2015/2016

Härjedalens gymnasieskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret 2015/2016 Härjedalens gymnasieskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2015/2016 Innehåll Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen:... 4 Ansvarig för planen:... 4 Vår vision...

Läs mer

Apladalsskolans plan mot diskriminering, trakasserier och/eller kränkande behandling läsåret

Apladalsskolans plan mot diskriminering, trakasserier och/eller kränkande behandling läsåret Apladalsskolans plan mot diskriminering, trakasserier och/eller kränkande behandling läsåret 2019 2020 Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskolan Ansvariga för planen Rektor är ansvarig för att

Läs mer

Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola och fritidshem Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling, Withalaskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling, Withalaskolan 1 (9) Plan mot diskriminering och kränkande behandling, Withalaskolan Dokumenttyp: Handlingsplan Beslutad av: Rektor (2018-09-01) Gäller för: Withalaskolan Giltig fr.o.m.: 2018-09-01 Dokumentansvarig:

Läs mer

Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen El- och energiprogrammet Läsår 2017-2018 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Ramunderskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ramunderskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Ramunderskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: grundskola, grundsärskola och fritidsverksamhet Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Stugsunds skola Läsåret 2017-2018 2017-10-10 2(10) Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, åk 1-6 samt fritidshem a för planen

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Morö Backe skola Läsåret 2015/2016. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, Fritidshem, Grundskola

Läs mer

Hasslarödsskolan 4-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hasslarödsskolan 4-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Hasslarödsskolan 4-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola Ansvariga

Läs mer

Särskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundsärskola åk 1-9

Särskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundsärskola åk 1-9 Särskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundsärskola åk 1-9 År: 2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundsärskola

Läs mer

Kyrkslättens skola - Likabehandlingsplan. Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kyrkslättens skola - Likabehandlingsplan. Plan mot diskriminering och kränkande behandling Kyrkslättens skola - Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklassen till årskurs 6. Fritidshemmet Fladdermusen är organiserat

Läs mer

Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Introduktionsprogrammen a för planen Bitr. rektor är ytterst ansvarig för planen.

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Storängsparkens förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Storängsparkens förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Storängsparkens förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Ansvariga för planen Pedagog Anette Andersson

Läs mer

Skogskällans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Skogskällans plan mot diskriminering och kränkande behandling Skogskällans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass, skolbarnomsorg, grundskola Läsåret 2018/2019 Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Mörtviksskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Mörtviksskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mörtviksskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Mörtviksskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Mörtviksskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola, grundsärskola, förskoleklass, skolbarnsomsorg Läsår: 2015/16 Mörtviksskolans plan

Läs mer

Charlottenborgsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Charlottenborgsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Charlottenborgsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Denna plan gäller för all verksamhet vid Charlottenborgsskolan - förskoleklass,

Läs mer

Norrsätraskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norrsätraskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Norrsätraskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, fritids åk 1-6, 7-9, grundsärskolan, fritids, åk 1-8, Ansvariga

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Överlida skola 3-6 och fritidshem

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Överlida skola 3-6 och fritidshem Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Överlida skola 3-6 och fritidshem Läsåret 2015/2016 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Överlida skola 3-6 och fritidshem Verksamhetsformer

Läs mer

Sjo dalsgymnasiet plan mot diskriminering och kra nkande behandling

Sjo dalsgymnasiet plan mot diskriminering och kra nkande behandling Sjo dalsgymnasiet plan mot diskriminering och kra nkande behandling 2015-03-07 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskolan Ansvariga för planen: Carin Alm, Laila Kangas, Karin Ström, Jenny

Läs mer

Västerviks Gymnasium RO5s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Västerviks Gymnasium RO5s plan mot diskriminering och kränkande behandling Västerviks Gymnasium RO5s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskolan och Gymnasiesärskola Läsår 2017/2018 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Mariaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mariaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Mariaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, fritidshem & årskurs 1-6 Läsår: 2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Kungsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kungsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Kungsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola Läsår 2015/2016 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Mycklingskolans Likabehandlingsplan

Mycklingskolans Likabehandlingsplan Mycklingskolans Likabehandlingsplan 2014 2015 Inledning Verksamhetsformerna som omfattas av likabehandlingsplanen är: grundskola, förskoleklass och fritidshem Ansvariga för likabehandlingsplanen: Rektor

Läs mer

Likabehandlingsplan, plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan, plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan, plan mot diskriminering och kränkande behandling Bessemerskolan, Handel och Administrationsprogrammet Läsår 2019/2020 Sandvikens kommuns Vision 2025 Vi gör skillnad och bildar framtid!

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skolenhet F-9 Hasslarödsskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skolenhet F-9 Hasslarödsskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2017 Skolenhet F-9 Hasslarödsskolan Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller

Läs mer

Förskolan Benjamins plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Benjamins plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Benjamins plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvarig för planen Förskolechefen Vår vision På förskolan

Läs mer

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt förberedelseklass och fritidshem Ansvariga för planen Rektor Andreas Müller

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i skolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i skolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i skolan Läroverket Läsåret 17/18 Upprättad Augusti 2017 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter

Läs mer

Töråsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Töråsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Töråsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: År F-5 och fritids Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen År F-5

Läs mer

Arbråskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Arbråskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Arbråskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen F-9 Läsår 2015/2016 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-9 a för planen

Läs mer

Söderbymalmsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Söderbymalmsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Söderbymalmsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: åk 7-9 Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen åk 7-9 Ansvarig

Läs mer

Råssnässkolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Råssnässkolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Råssnässkolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola, förskoleklass, fritidshem samt särskola. Ansvariga för planen: Rektorerna

Läs mer

Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling LERUM2000, v2.1, 2013-02-21 1 (13) Lärande Knappekullaskolan Skolenhet 1 och 2 Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: skolenhet 1

Läs mer

Likabehandlingsplan Revinge skola

Likabehandlingsplan Revinge skola Likabehandlingsplan Revinge skola Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola och fritidshem Läsår 2016 / 2017 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass,

Läs mer

Duveholms gymnasiesärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Duveholms gymnasiesärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Duveholms gymnasiesärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasiesärskola Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Friskolan Nytorps likabehandlingsplan

Friskolan Nytorps likabehandlingsplan Friskolan Nytorps likabehandlingsplan Inledning Friskolan Nytorps likabehandlingsplan är utformad i enlighet med Skollagen, Diskrimineringslagen samt Skolverkets allmänna råd för arbete mot kränkande behandling

Läs mer

Kärda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Kärda skola och fritidshem

Kärda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Kärda skola och fritidshem Kärda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Kärda skola och fritidshem Läsår: 2016 2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Tångaskolan år F-5 och Tångaskolans fritidshem 2014/2015 1 ( 8) Grunduppgifter 3 Utvärdering 4 Främjande insatser 4 Kartläggning 5 Handlingsplan för

Läs mer

Rikstens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 Läsår: 2016/2017

Rikstens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 Läsår: 2016/2017 Rikstens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skolenhet Hasslarödsskolan F-6

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skolenhet Hasslarödsskolan F-6 Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2018 Skolenhet Hasslarödsskolan F-6 Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller

Läs mer

Västerviks Gymnasium RO3:s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Västerviks Gymnasium RO3:s plan mot diskriminering och kränkande behandling RO3:s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola Läsår 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola för planen

Läs mer

Stadsskogsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stadsskogsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Stadsskogsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskolan 7-9 2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskolan 7-9

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Mjöbäcks skola F-2. Läsåret 2015/2016

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Mjöbäcks skola F-2. Läsåret 2015/2016 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Mjöbäcks skola F-2 Läsåret 2015/2016 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Mjöbäcks skola F-2 Verksamhetsformer som omfattas av planen:

Läs mer

Lidåkers fritidshem PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Anna-Karin Florberger Rektor 150930

Lidåkers fritidshem PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Anna-Karin Florberger Rektor 150930 Lidåkers fritidshem PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Anna-Karin Florberger Rektor 150930 Sidan 2 av 6 Lidåkers fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling 15/16 Grunduppgifter

Läs mer

Bors skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bors skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Bors skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Årskurs 7-9 Läsår 2015/2016 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Årskurs 7-9

Läs mer