Protokoll fört vid sammanträde med SYLF:s styrelse tom

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll fört vid sammanträde med SYLF:s styrelse tom"

Transkript

1 Protokoll fört vid sammanträde med SYLF:s styrelse tom Deltagare: Emma Spak Jens Ellingsen Adina Welander Harald Strömberg Joakim Samuelsson Yosef Tyson Jonathan Ilicki ( 7.7 8) Förhinder: Vid protokollet: John Gambe Mötets öppnande och fastställande av föredragningslista Emma Spak förklarade mötet öppnat. - att fastställa den föreslagna föredragningslistan med korrigeringen att 12 blir ny 11 samt att efterföljande paragrafers numrering konsekvensändras. Granskning av protokoll från SYLF:s styrelsemöte samt protokoll från SYLF:s presidiemöte att anse protokollet från SYLF:s styrelsemöte vara justerat. - att lägga protokollet från SYLF:s presidiemöte till handlingarna.

2 3 Inbjudningar a) Medlemskväll, SYLF Halland, oktober - att bevilja Harald Strömberg ersättning för eventuella kostnader i samband med deltagande i arrangemanget. b) Yrkesföreningarnas representantskap, Stockholm 12 december - att bevilja Emma Spak, Jens Ellingsen samt ytterligare en representant från styrelsen eller kansliet ersättning för eventuella kostnader i samband med deltagande i arrangemanget. c) Swedish Medtechs höstmöte, Stockholm, 25 oktober - att bevilja Emma Spak ersättning för eventuella kostnader i samband med deltagande i arrangemanget. d) Lunch med Caroline Olsson, Ledarskapstrateg SKL, Stockholm - att ge Adina Welander i uppdrag att boka in mötet - att bevilja Emma Spak och Adina Welander ersättning för eventuella kostnader i samband med deltagande i mötet, samt att SYLF bjuder på lunch. e) MSF:s representantskap, Stockholm 17 november - att bevilja Harald Strömberg ersättning för eventuella kostnader i samband med deltagande i arrangemanget. 4 Nominering till NRYL - att nominera Pasi Bauer, SYLF Skaraborg, till ledamot av RLIM. 5 Diarieförda rapporter Styrelseledamöterna redogjorde för genomförda möten och diskuterade föreliggande mötesrapporter, varpå mötesrapporterna lades till handlingarna.

3 6 Styrelsens styrdokument a) Resereglementet - att ge presidiet och John Gambe i uppdrag att till vinterinternatet presentera en reviderad version av resereglementet. b) Arvodesreglementet - att ge presidiet och John Gambe i uppdrag att till vinterinternatet se över möjligheten att förenkla SYLF:s arvodesreglemente med utgångspunkt i de förändringar som gjorts i Läkarförbundets dito. - att särskild översyn ska göras av delarna som reglerar styrkande av inkomstbortfall samt pensioner. c) Arbetsordning för SYLF:s styrelse d) Regler och anvisningar för SYLF:s styrelse e) Attest- och delegationsordning att ge presidiet och John Gambe i uppdrag att till styrelsens sammanträde i november 2012 presentera en reviderad version av dokumentet där det framgår att föreningens policydokument ska årligen tas upp för granskning under styrelsens sommarinternat samt att det vid styrelsens konstituerande sammanträde utses en ansvarig styrelseledamot för varje policydokument och att varje policydokument ska markeras med årtal för ursprunglig version och senaste revidering. - att ge presidiet i uppdrag att till nästkommande styrelsesammanträde presentera en reviderad version av dokumentet. - att lägga dokumentet till handlingarna

4 7 Genomgång av SYLF:s verksamhetsplan Styrelsen diskuterade SYLF:s långsiktiga och kortsiktiga mål, ett och ett. Diskussioner fördes om hur styrelsen ska arbeta med målen under resterande delen av verksamhetsåret. - att verksamhetsplanen/-berättelsens struktur ska diskuteras under styrelsens sammanträde den 18 december att en namngiven styrelseledamot ska utses som ansvarig för respektive policydokument vid styrelsens konstituerande sammanträde samt att ansvarig styrelseledamot granskar policydokumentet och lämnar eventuella revisionsförslag vid styrelsens sommarinternat. - att varje policydokument ska markeras med årtal för ursprunglig version och senaste revidering. - att utse Harald Strömberg till ansvarig för policydokumentet SYLF:s syn på arbetskraftsinvandring och invandrade läkares roll i svensk sjukvård och att policydokumentet ska tas bort från hemsidan i väntan på revidering. - att utse Jens Ellingsen till ansvarig för policydokumentet Åtal av läkare för handling i tjänsten en sammanfattning av SYLF:s politik och att policydokumentet ska tas bort från hemsidan i väntan på revidering. - att policydokumentet ST-läkares anställningar inom vårdvalssystem ska upphöra ha status som policydokument och att ämnesområdet ska inkorporeras i ST-policyn.

5 - att utse Adina Welander till ansvarig för policydokumentet SYLF:s policy om specialisttjänstgöring med inriktning på ledarskap och att dokumentet ska på hemsidan märkas med information om att det är under revision. - att ge Adina Welander i uppdrag att författa förslag på policydokument om läkares ledarskap som ska ersätta SYLF:s policy om specialisttjänstgöring med inriktning på ledarskap. - att utse Adina Welander till ansvarig för policydokumentet SYLF:s ST-policy och att dokumentet ska på hemsidan markas med information om att det är under revision. - att utse Emma Spak till ansvarig för policydokumentet SYLF:s forskningspolicy Fem mål om att främja klinisk forskning. - att utse Yosef Tyson till ansvarig för policydokumentet SYLF:s AT-policy. - Att samtliga ovan nämnda policydokument tas upp för fastställande under vinterinternatet att inför fullmäktige 2013 föreslå följande stadgeändringar: att 7 ändras till: Medlem i annan yrkesförening inom Sveriges läkarförbund kan efter ansökan hos styrelsen erhålla medlemskap i Sveriges Yngre Läkares Förening. Medlem tillhörande flera yrkesföreningar ska enligt 15 i förbundets stadga till förbundet anmäla vilken förening som ska tillgodoräknas medlemmens röst vid val av fullmäktige i Sveriges läkarförbund. Medlem i SYLF vars röst enligt förbundets stadga 15 ej tillgodoräknas SYLF äger ej rösträtt vid lokalavdelnings årsmöte och ska ej medräknas då antal fullmäktige och ersättare bestämmes enligt 13 i denna stadga. Medlemskap i lokalavdelning är för sådan medlem frivilligt.

6 att 10 ändras till: Medlem skall erlägga årsavgift med belopp som fullmäktige bestämmer vid fullmäktigemöte. För medlem vars röst enligt förbundets stadga 15 ej tillgodoräknas SYLF fastställer styrelsen årsavgift. att 14 ändras till: Vid fullmäktigemöte äger varje personligen närvarande fullmäktig en röst. Omröstning skall vara öppen utom vid val, där den alltid skall vara sluten om votering begärts eller om de nominerades antal överstiger antalet poster som skall besättas. Som mötets beslut gäller den mening som erhåller högsta antalet röster. Vid lika röstetal skiljer lotten. att 15 punkt 2 ändras till: Val av två protokollsjusterare tillika rösträknare. att 15 punkt 6 ändras till: Av lokalavdelning eller enskild medlem väckta frågor, vilka senast sex veckor före fullmäktigemötet skriftligen har anmälts hos styrelsen. 8 Projekt: Ansvar utvärdering så här långt samt planering framåt Styrelsen gjorde en avstämning av projektet så här långt och diskuterade kommande aktiviteter inom projektet. - att planera för två egna seminarier under Almedalsveckan Emma Spak gavs uppdraget att kontakta Läkarförbundet för vidare planering. - att ge Harald Strömberg och John Gambe i uppdrag att boka boende för styrelsen under Almedalsveckan Boende ska vara beläget nära Almedalen samt husera sex personer till en kostnad som ej bör överstiga kronor för hela veckan. - att ge Emma Spak i uppdrag att kontakta AT-stämman för planering av två seminarier under stämman. - att ge kansliet i uppdrag att kartlägga antalet tjänster som forskar-at, forskar-st och ledarskaps-st som landstingen erbjuder.

7 9 Utvärdering av FSL 2012 och Säkerhetsnålen 2012 samt planering inför FSL 2014 Styrelsen diskuterade deltagandet i FSL 2012 samt utdelandet av priset Säkerhetsnålen. - att ge Emma Spak i uppdrag att kontakta Sveriges kommuner och landsting (SKL) för att undersöka ett eventuellt intresse från deras sida att dela huvudmannaskapet för priset med SYLF. - att ge Emma Spak i uppdrag att med SKL undersöka möjligheten att låta årets pristagare delta på Patientsäkerhetskonferensen att ge Emma Spak och Harald Strömberg i uppdrag att initiera diskussion med FSL:s president Ola Björgell kring SYLF:s engagemang i FSL Sammanträdeskalendarium att fastställa utgivningsplanen för Moderna Läkare att fastställa sammanträdesprogrammet. 11 Kommunikation - att ge Jonathan Ilicki i uppdrag att till vinterinternatet revidera kommunikationsplanen. - att ge John Gambe i uppdrag att till nästkommande styrelsesammanträde presentera ett alternativt sätt att dela dokument istället för nuvarande FTP. Enkel administration och långsiktighet ska vara vägledande i val av fildelningssätt. - att ge Jonathan Ilicki, Jens Ellingsen och Ann Abrahamsson i uppdrag att till styrelsens sammanträde den 1 november se över hemsidans struktur.

8 - att ge Jonathan Ilicki i uppdrag att inrätta en läsarpanel vars deltagare ersätts med t.ex. en biobiljett eller motsvarande. - att uppdra åt Jens Ellingsen att på nästkommande styrelsemöte presentera ett förslag på stadgeändring som innebär att redaktörens titel ändras till chefredaktör. 12 Moderna Läkare nr att ge Harald Strömberg och Jens Ellingsen i uppdrag att författa en eller två basfackliga artiklar gällande gravidas rätt till jourbefrielse samt möjligheten för gravida och ammande att få sin arbetsmiljö riskbedömd. Samt problematiken kring korta allmänna visstidsanställningar och vikariat i samband med graviditet och föräldraledighet. - att ge Emma Spak i uppdrag att författa utkast till ledare på temat Är det etiskt försvarbart att inte ta ansvar? 13 Ekonomi a) Budgetuppföljning och genomgång av budgeten John Gambe redogjorde för budgetuppföljningen och gjorde en detaljerad genomgång av budgeten per kostnadsställe, varpå styrelsen beslutade: - att lägga ärendet till handlingarna. b) Kapitalförvaltning: uppföljning och förslag på framtida förvaltning John Gambe föredrog förvaltningsrapporten, varpå styrelsen beslutade: - att lägga rapporten till handlingarna. John Gambe presenterade fyra olika alternativ på val av framtida förvaltare. - att ge John Gambe i uppdrag att till nästkommande styrelsesammanträde bjuda in Nordea (Trendbevis)

9 och Quesada (MASTR Alpha) för vidare diskussion och information om nämnda förvaltningsalternativ. c) Ekonomiska rutiner på kansliet John Gambe och Ann Abrahamsson redogjorde för det sätt på vilket styrelseledamöterna ska redovisa utlägg och förlorad arbetsförtjänst för att hanteringen av reseräkningar ska gå så smidigt som möjligt. 14 Gruppdiskussioner kring läkarrollen Styrelsen diskuterade i enlighet med den av Läkarförbundet utskickade remissen. - att ge Emma Spak i uppdrag att sammanställa styrelsens svar. 15 Socialstyrelsens handläggningstider för utfärdande av legitimation samt specialistintyg - att ge Emma Spak i uppdrag att undersöka möjligheten att tillsammans med Läkarförbundet agera gentemot Socialstyrelsens långa handläggningstider för utfärdande av legitimation samt specialistkompetensbevis. - att SYLF själva agerar enligt ovan om Läkarförbundet ej önskar göra gemensam sak i ärendet. 16 AT-ranking 2013 och ST-enkät att genomföra ST-enkät och AT-ranking under att båda enkäterna ska innehålla frågor relaterade till Projekt: Ansvar. - att samordning ska ske med MSF:s handledningsenkät gällande frågor kring önskan att bli chef. - att enkäterna ska planeras så att en färdig rapport avseende innehållet i projekt: Ansvar kan presenteras under Almedalsveckan 2013.

10 - att utse Yosef Tyson till ansvarig styrelseledamot för AT-rankingen. - att utse Adina Welander till ansvarig styrelseledamot för ST-enkäten. - Att förslag på frågor till AT-rankingen respektive STenkäten presenteras på styrelsemöte 18 december - att ge John Gambe i uppdrag att till styrelsesammanträdet den 1 november begära in kostnadsförslag från Alstra gällande utskick och administration av postalenkätspåminnelse. 17 SYLF:s representantskap 9-10 oktober 2012 a) Utskick till lokalavdelningarna med förberedande frågor inför representantskapet - att i samband med utskick av dagordning även skicka med information med förslag om hur lokalavdelningarna kan arbeta lokalt med Projekt: Ansvar. b) Övrigt - att följande frågor, utöver formalia, ska sättas på dagordningen för Representantskapet: Hänt sedan sist?, Jourbefrielse för gravida, Rekrytering och utlysning av tjänster, Task-Shifting, Lönesättning av vik-ul., Avtalsrörelsen 2013 samt Projekt: Ansvar. - att bjuda in Tomas Parker, utredare på Läkarförbundet, att prata om nya ST.

11 18 Förhandlingsfrågor Styrelsen diskuterade Läkarförbundets yrkanderemiss inför kommande avtalsrörelse. - att ge Jens Ellingsen i uppdrag att till nästkommande styrelsesammanträde författa ett diskussionsunderlag att ha under Representantskapet. - att ge Jens Ellingsen i uppdrag att efter Representantskapet författa förslag till styrelsens remissvar. 19 Remisser - att ge Joakim Samuelsson i uppdrag att författa svar på remissen Bättre behörighetskontroll. 20 Övriga frågor a) Val av ledamöter i pensionsstiftelsen Styrelsen, i samråd med arbetstagarparten, beslutade: - att Emma Spak ( ), Jens Ellingsen ( ), John Gambe ( ) samt Ann Abrahamsson ( ) skall ingå i styrelsen för Sveriges Yngre Läkares Förenings pensionsstiftelse fr.o.m Beslutet förklarades omedelbart justerat. b) SYLF Västerbottens äskande av pengar - att ge John Gambe i uppdrag att begära in kompletterande uppgifter avseende SYLF Västerbottens arrangemang. - att beslut om eventuellt bidrag bordläggs till nästkommande styrelsesammanträde.

12 c) Inköp av kontorsutrustning samt datormjukvara för kansliet John Gambe informerade styrelsen om planerade, och budgeterade, inköp av diverse kontorsmaterial, kontorsmöbler, ergonomisk utrustning samt datormjukvara. 21 Utvärdering av mötet Styrelsen utvärderade sammanträdet. 22 Mötets avslutande Emma Spak tackade för visat intresse och förklarade sammanträdet för avslutat. Justeras: Vid protokollet: Emma Spak Ordförande John Gambe Utredningssekreterare

Emma Spak förklarade sammanträdet för öppnat.

Emma Spak förklarade sammanträdet för öppnat. Protokoll fört vid sammanträde med SYLF:s styrelse 2013-10-07 Deltagare: Emma Spak Jens Ellingsen Pär Näverskog Joakim Samuelsson Jonas Ålebring Förhinder: David Svaninger Frida Duell Vid protokollet:

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med SYLF:s styrelse 2012-04-10 12-04-12

Protokoll fört vid sammanträde med SYLF:s styrelse 2012-04-10 12-04-12 Protokoll fört vid sammanträde med SYLF:s styrelse 2012-04-10 12-04-12 Deltagare: Emma Spak Adina Welander Yosef Tyson Harald Strömberg Jens Ellingsen Joakim Samuelsson (120410) Jonathan Ilicki (eftermiddag

Läs mer

Emma Spak förklarade sammanträdet för öppnat. Protokoll fört vid sammanträde med SYLF:s styrelse till

Emma Spak förklarade sammanträdet för öppnat. Protokoll fört vid sammanträde med SYLF:s styrelse till Protokoll fört vid sammanträde med SYLF:s styrelse 2013-08-19 till 2013-08-23 Deltagare: Emma Spak Jens Ellingsen David Svaninger Frida Duell Pär Näverskog Joakim Samuelsson Jonas Ålebring Förhinder: Vid

Läs mer

Styrelsen beslutade: Styrelsen beslutade: Styrelsen beslutade:

Styrelsen beslutade: Styrelsen beslutade: Styrelsen beslutade: Protokoll fört vid sammanträde med SYLF:s styrelse 2014-08-18 till 2014-08-22 Deltagare: Emma Spak Pär Näverskog Jonas Ålebring Sara Lei Maja Weinryb Joanna Ahlkvist David Svaninger (från 15) Ann Abrahamsson

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med SYLF:s styrelse 2011-11-01. Lena Ekelius förklarade mötet öppnat.

Protokoll fört vid sammanträde med SYLF:s styrelse 2011-11-01. Lena Ekelius förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid sammanträde med SYLF:s styrelse 2011-11-01 Deltagare: Lena Ekelius (ordf.) Martin Sandelin Emma Spak Johanna Sandlund Adina Welander Harald Strömberg Åsa Bratt Förhinder: Vid protokollet:

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med SYLFs styrelse Lena Ekelius förklarade mötet öppnat.

Protokoll fört vid sammanträde med SYLFs styrelse Lena Ekelius förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid sammanträde med SYLFs styrelse 2010-08-09 13 Deltagare: Lena Ekelius (ordf.) Emma Spak Sofia Rydgren Johan Zelano Christian Öhrn Saman Saidi Åsa Bratt Förhinder: Vid protokollet: Christian

Läs mer

Styrelsen checkade in på mötet. - Att fastställa föredragningslistan enligt nedan. Styrelsen beslutade:

Styrelsen checkade in på mötet. - Att fastställa föredragningslistan enligt nedan. Styrelsen beslutade: Protokoll fört vid sammanträde med SYLF:s styrelse 2014-05-13 Deltagare: Emma Spak Pär Näverskog Jonas Ålebring Sara Lei Maja Weinryb Joanna Ahlkvist Ann Abrahamsson ( 12) På telefon: David Svaninger (

Läs mer

Stadgar. Sveriges Yngre Läkares Förening

Stadgar. Sveriges Yngre Läkares Förening Stadgar Sveriges Yngre Läkares Förening Allmänna bestämmelser 1 Sveriges Yngre Läkares Förening är en yrkesförening inom Sveriges läkarförbund och en sammanslutning av förbundsmedlemmar, som är läkare

Läs mer

STADGA SYLF (Fastställt av SYLF:s Fullmäktige den 17 mars 2018, med giltighet från och med 17 mars 2018)

STADGA SYLF (Fastställt av SYLF:s Fullmäktige den 17 mars 2018, med giltighet från och med 17 mars 2018) STADGA SYLF (Fastställt av SYLF:s Fullmäktige den 17 mars 2018, med giltighet från och med 17 mars 2018) Allmänna bestämmelser 1 Sveriges Yngre Läkares Förening är en yrkesförening inom Sveriges läkarförbund

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för SYLF 2010-11-01

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för SYLF 2010-11-01 Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för SYLF 2010-11-01 Deltagare: Lena Ekelius, ordf. Christian Öhrn Emma Spak Johan Zelano (via Skype), 4-7, 12, 14 & 16 c, e-f Förhinder: Saman Saidi Åsa Bratt

Läs mer

Stadgar för SYLF Blekinge

Stadgar för SYLF Blekinge Stadgar för SYLF Blekinge Erkänd som lokalavdelning av Sveriges Yngre Läkares Förening (SYLF). Senast ändrade vid SYLF Blekinges årsmöte 20:e januari 2016 och ändringen godkänd av SYLF:s styrelse XX månad

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med SYLF:s styrelse 2011-05-27

Protokoll fört vid sammanträde med SYLF:s styrelse 2011-05-27 Protokoll fört vid sammanträde med SYLF:s styrelse 011-05-7 Deltagare: Lena Ekelius (ordf.) Martin Sandelin Emma Spak Johanna Sandlund Adina Welander Harald Strömberg Förhinder: Åsa Bratt Vid protokollet:

Läs mer

Sara Lei. - Att fastställa föredragningslistan enligt nedan. Styrelsen beslutade: - Att fastställa protokollet från SYLF:s styrelsemöte 2014-03-20

Sara Lei. - Att fastställa föredragningslistan enligt nedan. Styrelsen beslutade: - Att fastställa protokollet från SYLF:s styrelsemöte 2014-03-20 Protokoll fört vid sammanträde med SYLF:s styrelse 2014-03-31 till 2014-04-02 Deltagare: Emma Spak Pär Näverskog Jonas Ålebring Sara Lei Ann Abrahamsson ( 11-13) På telefon: David Svaninger Förhinder:

Läs mer

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10.

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10. Edsvallaskolan Ekonomisk Förening Version B Stadgar Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 B 2015-04-23 Revidering och komplettering 6. och 10. vid styrelsemöte

Läs mer

Styrelsen checkade in på mötet. - Att fastställa föredragningslistan enligt nedan. Styrelsen beslutade: - Att fastställa protokollen

Styrelsen checkade in på mötet. - Att fastställa föredragningslistan enligt nedan. Styrelsen beslutade: - Att fastställa protokollen Protokoll fört vid sammanträde med SYLF:s styrelse 2015-08-17 till 2015-08-21 Deltagare: Emma Spak Jonas Ålebring Pär Höglund Björn Hansell Maria Ehlin Kolk Joanna Ahlkvist Sara Lei Vid protokollet: Kajsa

Läs mer

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Allmänna bestämmelser 1. 2. 3. Medlemskap 4. 5. 6. Sveriges läkarförbund student Lund är en lokalavdelning av Sveriges läkarförbund student inom Sveriges Läkarförbund

Läs mer

- Att fastställa föredragningslistan enligt nedan. Styrelsen beslutade: - Att fastställa protokollet från SYLF:s styrelsemöte

- Att fastställa föredragningslistan enligt nedan. Styrelsen beslutade: - Att fastställa protokollet från SYLF:s styrelsemöte Protokoll fört vid sammanträde med SYLF:s styrelse 2014-03-31 till 2014-04-02 Deltagare: Emma Spak Pär Näverskog Jonas Ålebring Sara Lei Ann Abrahamsson ( 5-8) På telefon: David Svaninger ( 1-4, 6-23,

Läs mer

Svensk Förening för Rehabiliteringsmedicin Sektion i Svenska Läkaresällskapet Specialistförening i Sveriges Läkarförbund

Svensk Förening för Rehabiliteringsmedicin Sektion i Svenska Läkaresällskapet Specialistförening i Sveriges Läkarförbund Svensk Förening för Rehabiliteringsmedicin Sektion i Svenska Läkaresällskapet Specialistförening i Sveriges Läkarförbund Stadgar Datum: 2010-11-13 1 Föreningen Svensk Förening för Rehabiliteringsmedicin

Läs mer

Stadgar för. Demensförbundet - Riksförbundet för demenssjukas rättigheter.

Stadgar för. Demensförbundet - Riksförbundet för demenssjukas rättigheter. 1 Stadgar för Demensförbundet - Riksförbundet för demenssjukas rättigheter. Antagna vid förbundsmöte 17 april 1988, med ändringar gjorda vid extra förbundsmöte den 27 maj 1989, vid förbundsmöten den 18

Läs mer

Sida 1 av 5 2014-01-20

Sida 1 av 5 2014-01-20 Sida 1 av 5 Protokoll SYLF Stockholm årsmöte 2013 Närvarande: Karin Littman, Kari Feldt, Maria Farm, Annika Hammer, David Hellgren Svae, Desirée Lichtenstein, Jennifer Walton Bernstedt, Wenjing Tao, Theo

Läs mer

STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN KÄRRA VÄNNER

STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN KÄRRA VÄNNER STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN KÄRRA VÄNNER 1 Ändamål KÄRRA VÄNNER är en ideell förening, vars syfte är att verka för att bevara byn Kärradals karaktär och verka för en god, trivsam och innehållsrik

Läs mer

Stockholms Spiritualistiska Förening

Stockholms Spiritualistiska Förening 1 Stockholms Spiritualistiska Förening STADGAR Slutligen fastställda på årsmötet den 28 april 1998. (Justerade enligt beslut på årsmötet den 20 april 2009.) (Justerade enligt beslut på årsmötet den 22

Läs mer

Funktionsrätt Göteborg stadgar reviderade och antagna

Funktionsrätt Göteborg stadgar reviderade och antagna Funktionsrätt Göteborg stadgar reviderade och antagna 2017-04-27 Namn, mål och uppgift 1 Namn Funktionsrätt Göteborg är ett partipolitiskt och religiöst obundet samarbetsorgan för allmännyttiga ideella

Läs mer

Stadgar för Sveriges advokatsamfunds utlandsavdelning

Stadgar för Sveriges advokatsamfunds utlandsavdelning LEGAL#11620599v1 Stadgar för Sveriges advokatsamfunds utlandsavdelning Antagna vid avdelningsmöte den 22 mars 2014 och godkända av advokatsamfundets styrelse den 3 oktober 2014 att gälla fr. o. m. den

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård.

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. ÄNDAMÅL 2 Föreningens ändamål Föreningen ska fungera som nätverk för

Läs mer

Stadgar för Föreningen Hem för Finländska Åldringar

Stadgar för Föreningen Hem för Finländska Åldringar Stadgar för Föreningen Hem för Finländska Åldringar Behandlade för första gången vid mötet 20.11.2009 och antagna vid årsmötet 24.4.2010. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Hem för Finländska

Läs mer

Stadgar för Agronomförbundet

Stadgar för Agronomförbundet 1. Ändamål [STADGAR FÖR AGRONOMFÖRBUNDET] Antagna den 9 mars 2013 Stadgar för Agronomförbundet Medlemskap i Agronomförbundet tillkommer den som besitter agronomexamen eller som bedriver studier för att

Läs mer

Tostan Sverige Stadgar

Tostan Sverige Stadgar Tostan Sverige Stadgar 1. Namn Föreningens namn är Tostan Sverige. 2. Ändamål Tostan Sverige är en ideell förening vars syfte är att stödja den verksamhet som moderorganisationen Tostan bedriver. 3. Verksamhet

Läs mer

STADGAR. Skånska Trädgårdsföreningen Box ALNARP

STADGAR. Skånska Trädgårdsföreningen Box ALNARP Skånska Trädgårdsföreningen Box 65 230 53 ALNARP STADGAR Godkända och fastställda vid årsmöte 2003-05-17 och 2004-05-15 Reviderade vid årsmöte 2006-05-13 och 2007-05-12 Alnarp 2007-05-24 Ordförande Lennart

Läs mer

Stadgar Vision avdelning 200 Region Örebro län

Stadgar Vision avdelning 200 Region Örebro län Stadgar Vision avdelning 200 Region Örebro län STADGAR Vision avd. 200 Region Örebro län ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Mom 1. Vision avd. 200 är en lokal förening för tjänstemän anställda hos Region Örebro län.

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR UNGDOMSFÖRENING S T A D G A R

NORMALSTADGAR FÖR UNGDOMSFÖRENING S T A D G A R NORMALSTADGAR FÖR UNGDOMSFÖRENING S T A D G A R för... Försvarsutbildningsungdomsförening Föreningen bildad den..... Stadgarna antagna vid.. Försvarsutbildningsungdomsförenings stämma och godkända av...

Läs mer

Stadgar Lunds universitets Politiska och Ekonomiska Förening

Stadgar Lunds universitets Politiska och Ekonomiska Förening Stadgar Lunds universitets Politiska och Ekonomiska Förening Dessa stadgar ersätter 2012 års stadgar. Fastställdes i samband med höstmötet 2013. Denna version av stadgan är författad i Lund av Richard

Läs mer

STADGAR FÖR KULTURFÖRENINGEN TÅGET Reviderade vid årsmöte

STADGAR FÖR KULTURFÖRENINGEN TÅGET Reviderade vid årsmöte STADGAR FÖR KULTURFÖRENINGEN TÅGET Reviderade 110227 vid årsmöte SYFTE OCH ÄNDAMÅL 1 Föreningen är en ideell förening. Föreningen har som syfte att erbjuda sina medlemmar ett alternativ till det kommersiella

Läs mer

Stadgar Demensförbundet Riksförbundet för demenssjukas rättigheter Antagna vid kongressen /15

Stadgar Demensförbundet Riksförbundet för demenssjukas rättigheter Antagna vid kongressen /15 Stadgar Demensförbundet Riksförbundet för demenssjukas rättigheter Antagna vid kongressen 2018-09-14/15 1 Förbundets namn Förbundets namn är Riksförbundet för demenssjukas rättigheter med arbetsnamn Demensförbundet.

Läs mer

Förbundet bildades 1918 och stadgarna omarbetades helt under 2016 och de nya stadgarna godkändes på årsmötena och XY

Förbundet bildades 1918 och stadgarna omarbetades helt under 2016 och de nya stadgarna godkändes på årsmötena och XY STADGAR FÖR SVERIGES HÄRADSALLMÄNNINGSFÖRBUND Förbundet bildades 1918 och stadgarna omarbetades helt under 2016 och de nya stadgarna godkändes på årsmötena 2016-05-20 och 2017-05-XY ALLMÄNNA BESTÄMMELSER

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar antagna på årsmötet 20180508 och fastställda på höstmötet 20181211. 1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Hela Sverige Ska Leva Värmland

Läs mer

STADGAR FÖR SKEBÄCKS VARFSFÖRENING. Dessa stadgar är reviderade vid Skebäcks Varfsförenings årsmöte

STADGAR FÖR SKEBÄCKS VARFSFÖRENING. Dessa stadgar är reviderade vid Skebäcks Varfsförenings årsmöte STADGAR FÖR SKEBÄCKS VARFSFÖRENING Dessa stadgar är reviderade vid Skebäcks Varfsförenings årsmöte 2015-03-26 Mål och inriktning Skebäcks Varfsförening är en ideell, förening vars verksamhet skall inriktas

Läs mer

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA Antagna på årsmöte 2011-xx-xx 1. Firma Lokalavdelningens namn är jagvillhabostad.nu Uppsala. 2. Syfte Lokalavdelningens syfte är att bevaka samt agera utifrån unga bostadssökandes

Läs mer

Stadgar för Malmö Dövas Förening Svenske

Stadgar för Malmö Dövas Förening Svenske Dessa stadgar är antagna den 26 mars 2011 efter att ha behandlats vid föreningsmöte den 16 oktober 2010 och vid föreningens årsmöte den 26 mars 2011. Malmö Dövas Förening Svenske är ansluten till Sveriges

Läs mer

Stadgar för Veterinär Omtanke om Våldsutsattas riksförening

Stadgar för Veterinär Omtanke om Våldsutsattas riksförening Stadgar för Veterinär Omtanke om Våldsutsattas riksförening VOOV, Veterinär Omtanke om Våldsutsatta, är en ideell partipolitiskt och religiöst obunden förening i Sverige. 1 Förening, namn och säte Veterinär

Läs mer

Normalstadgar för avdelningar

Normalstadgar för avdelningar Normalstadgar för avdelningar 2016-03-02 Normalstadgar för avdelningar syftar till att utgöra ett stöd för avdelningens egna stadgar och förbundets stadgar är överordnade avdelningens stadgar. Dessa reviderade

Läs mer

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS).

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). 1(6) FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). INTRESSEFÖRENINGENS NAMN OCH SÄTE 1. Den ideella intresseföreningens namn är KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS) och har sitt

Läs mer

Stadga för. Morlanda Scoutkår. Svenska Scoutförbundet

Stadga för. Morlanda Scoutkår. Svenska Scoutförbundet Stadga för Morlanda Scoutkår Av Svenska Scoutförbundet Utarbetad under våren 2005 Kapitel 1 Kårens uppgift och verksamhet Uppgift 1:1 Scoutkåren har till uppgift att bedriva scoutverksamhet i enlighet

Läs mer

Stadgar Sveriges Fellponnyförening

Stadgar Sveriges Fellponnyförening Stadgar Sveriges Fellponnyförening 1 Ändamål.. Föreningen är till för att främja Fellponny rasens användande i såväl avel som arbete. Föreningen jobbar för att öka kunskapen om Fellponnyn i Sverige och

Läs mer

A. Organisation Jagvillhabostad.nu består av enskilda medlemmar organiserade i lokalavdelningar.

A. Organisation Jagvillhabostad.nu består av enskilda medlemmar organiserade i lokalavdelningar. STADGAR Antagna 2003-04-06 Reviderade 2006-03-04, 2007-03-03, 2009-03-07, 2010-03-06, 2012-02-18 1. Firma Organisationens namn är jagvillhabostad.nu. 2. Syfte Föreningens syfte är att bevaka samt agera

Läs mer

Stadgar för Försvarets personaltjänstförening i östra Sverige

Stadgar för Försvarets personaltjänstförening i östra Sverige FÖRSVARETS PERSONALTJÄNSTFÖRENING I ÖSTRA SVERIGE (FPFÖ) Stadgar för Försvarets personaltjänstförening i östra Sverige Uppgift 1 Försvarets personaltjänstförening i östra Sverige (FPFÖ) har till uppgift

Läs mer

Arbetsordning för Cancerfondens styrelse

Arbetsordning för Cancerfondens styrelse Dokumenttyp: Arbetsordning Utfärdat av: Kicki Nordström Datum: 2018-05-07 Beslutad av: Styrelsen konstituerande Datum: 2019-05-22 Arbetsordning för Cancerfondens styrelse 1. Inledning 1.1. Val av ledamöter

Läs mer

Stadgar för Sollentuna Square Dancers

Stadgar för Sollentuna Square Dancers Stadgar för Sollentuna Square Dancers 2014-12-18 STADGAR för Sollentuna Square Dancers Antagna vid föreningens bildande 22 april 1983, med tidigare ändringar fastställda 27 maj 1986, 17 februari 1998

Läs mer

Föreningen Ekets Framtid

Föreningen Ekets Framtid Stadgar för Föreningen Ekets Framtid med säte i Eket, Örkelljunga kommun organisationsnummer 802451-9277 Föreningen bildades 2010-02-10 Dessa stadgar ersätter tidigare fastställda stadgar vid årsmötet

Läs mer

STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015

STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015 STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015 1. ÄNDAMÅL Svenska Motorvagnsklubben (SMoK) är en riksomfattande ideell förening. Dess huvudsyfte är att bevara kulturarvet i form av äldre svenska motorvagnar, och

Läs mer

STADGAR FÖR. Kommunbygderådet i Karlskrona Kommun. Bildad den 9 september Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den 11 april 2013.

STADGAR FÖR. Kommunbygderådet i Karlskrona Kommun. Bildad den 9 september Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den 11 april 2013. STADGAR FÖR Kommunbygderådet i Karlskrona Kommun Bildad den 9 september 2011 Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den 11 april 2013 1 Ändamål Kommunbygderådet i Karlskrona kommun är en ideell förening

Läs mer

Bilaga 1 INSTRUKTION. för LOKALAVDELNINGARNA SOS BARNBYAR SVERIGE. LEGAL#1483290v1

Bilaga 1 INSTRUKTION. för LOKALAVDELNINGARNA SOS BARNBYAR SVERIGE. LEGAL#1483290v1 Bilaga 1 INSTRUKTION för LOKALAVDELNINGARNA i SOS BARNBYAR SVERIGE Antagen vid årsmöte den 15 maj 2004 Antagen vid årsmötet den 23 april 2005 Antagen vid årsmötet den 22 april 2006 Antagen vid årsmötet

Läs mer

Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar

Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar Dessa normalstadgar är den ram utifrån vilken SCUF:s medlemsföreningar ska utforma sina stadgar. Stadgarna går att ändra så länge medlemsföreningen

Läs mer

Firmatecknings- och attestinstruktion för Sveriges Yngre Läkares Förening (SYLF) Organisationsnummer 802002-1930

Firmatecknings- och attestinstruktion för Sveriges Yngre Läkares Förening (SYLF) Organisationsnummer 802002-1930 Antagen 2005-04-11, senast reviderad 2012-10-08 Firmatecknings- och attestinstruktion för Sveriges Yngre Läkares Förening (SYLF) Organisationsnummer 802002-1930 Allmänt Reglerar de interna befogenheterna

Läs mer

Stadgar för Branschorganisationen Svensk Elektronik

Stadgar för Branschorganisationen Svensk Elektronik Stadgar för Branschorganisationen Svensk Elektronik Antagna vid konstituerande möte i Stockholm den 2010-01-21 Reviderade vid föreningsmöte i Stockholm 2015-05-21, fastställda den 2015-12-03 Namn 1 Föreningens

Läs mer

ÅRSMÖTE 25 Årsmötet är Försvarshögskolans Studentkårs högsta beslutande organ.

ÅRSMÖTE 25 Årsmötet är Försvarshögskolans Studentkårs högsta beslutande organ. Stadga för FÖRSVARSHÖGSKOLANS STUDENTKÅR Denna stadga antogs första gången 31 januari 2008. Stadgan reviderades en första gång 3 mars 2010. Denna version av stadga gäller från och med 1 juli 2010. ÄNDAMÅL

Läs mer

Stadgar för Kallhälls scoutkår

Stadgar för Kallhälls scoutkår Sid 1(7) Stadgar för Kallhälls scoutkår Organisationsnummer: 813200-5128 Antagna av kårstämman den 2014-10-05 1 Allmänt Scoutkåren är en sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att bedriva

Läs mer

Normalstadgar. För föreningar anslutna till Djurskyddet Sverige

Normalstadgar. För föreningar anslutna till Djurskyddet Sverige Normalstadgar För föreningar anslutna till Djurskyddet Sverige September 2010 Normalstadgar för Djurskyddet Sveriges föreningar antagna 22-23 maj 2010 vid förbundsstämman i Södertälje. Reviderade vid förbundsstämman

Läs mer

Stadgar för Samhällsvetarsektionen

Stadgar för Samhällsvetarsektionen Stadgar för Samhällsvetarsektionen Antagna av Samhällsvetarsektionens Stormöte 2013-05-22 Fastställda av Umeå Studentkårs Fullmäktige 2013-09-25 Kap. 1 Ändamål 1 Samhällsvetarsektionen (hädanefter sektionen)

Läs mer

StorStockholms Genealogiska Förening

StorStockholms Genealogiska Förening StorStockholms Genealogiska Förening Förslag till revidering av stadgarna för SSGF. Nu gällande stadgar. 1 Föreningens namn är StorStockholms Genealogiska Förening, förkortat SSGF. Föreningen är en ideell

Läs mer

Styrelsens förslag till ändringar av STFs stadgar

Styrelsens förslag till ändringar av STFs stadgar SVENSKA TURISTFÖRENINGEN Dagordningspunkt 11 Riksstämma 2010 Bilaga 1 Styrelsens förslag till ändringar av STFs stadgar STADGAR för SVENSKA TURISTFÖRENINGEN Antagna vid årsmöte den 24 25 maj 1997 Reviderade

Läs mer

Ideell förening Blomberg 12/4 1993 Stadgar för Föreningen Vikingaskeppet Sigrid Storråda med ändringar antagna på årsmötet 2012-02-06.

Ideell förening Blomberg 12/4 1993 Stadgar för Föreningen Vikingaskeppet Sigrid Storråda med ändringar antagna på årsmötet 2012-02-06. Föreningen Vikingaskeppet Sigrid Storråda Stadgar 2010-02-06 Sidan 1 av 6 Ideell förening Blomberg 12/4 1993 Stadgar för Föreningen Vikingaskeppet Sigrid Storråda med ändringar antagna på årsmötet 2012-02-06.

Läs mer

Stadgar för Sveriges kyrkogårds- och krematorieförbund

Stadgar för Sveriges kyrkogårds- och krematorieförbund Stadgar för Sveriges kyrkogårds- och krematorieförbund 1 Namn Detta förbund, vars firma är Sveriges kyrkogårds- och krematorieförbund kallas i det följande för SKKF. SKKF bildades 1957 och förbundets stadgar

Läs mer

Föreningsstadgar för Villaägarna i Åtvidaberg. ansluten till. Villaägarnas Riksförbund

Föreningsstadgar för Villaägarna i Åtvidaberg. ansluten till. Villaägarnas Riksförbund Föreningsstadgar för Villaägarna i Åtvidaberg ansluten till Villaägarnas Riksförbund Sidan 1 av 6 1 Ändamål och verksamhetsområde 1. Villaägarna i Åtvidaberg är en partipolitiskt obunden sammanslutning

Läs mer

IDEELLA FÖRENINGEN EKETÅNGA MONTESSORISKOLA

IDEELLA FÖRENINGEN EKETÅNGA MONTESSORISKOLA IDEELLA FÖRENINGEN EKETÅNGA MONTESSORISKOLA STADGAR 1. ÄNDAMÅL Ideella Föreningen Eketånga Montessoriskola har till ändamål att bedriva montessoriförskola, montessoriförskoleklass, montessoriskol- och

Läs mer

b) såsom Svenska Läkaresällskapets sektion för thoraxkirurgi anordna sammankomster i överensstämmelse med för Sällskapet gällande arbetsordning.

b) såsom Svenska Läkaresällskapets sektion för thoraxkirurgi anordna sammankomster i överensstämmelse med för Sällskapet gällande arbetsordning. Stadgar för Svensk thoraxkirurgisk förening tillika Svenska läkaresällskapets sektion för thoraxkirurgi. Fastställda av Svenska läkaresällskapet 1997-05-14. 1 Svensk thoraxkirurgisk förening är en specialistförening

Läs mer

Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. 1. Ändamål. 2. Uppgifter Riksorganisationens uppgifter är: Lokalföreningens uppgifter är:

Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. 1. Ändamål. 2. Uppgifter Riksorganisationens uppgifter är: Lokalföreningens uppgifter är: Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. Stadgar antagna vid årsmöte den 28 februari 1988 Ändringar av stadgarna antagna vid årsmöte 15 maj 2004 Ändringar av stadgar antagna vi årsmöte

Läs mer

Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening.

Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening. Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening. Antagna av föreningsstämman den 26 april 2017. 1 Firma och säte Föreningen driver sin verksamhet under firma Lund Citysamverkan, ideell förening, och har

Läs mer

Stadgar. HSO Stockholms stad

Stadgar. HSO Stockholms stad Stadgar Antagna 1994-04-25 Reviderade 1997-04-07 Reviderade 1998-04-22 Reviderade 1999-04-27 Reviderade 2001-04-24 Reviderade 2003-04-10 Reviderade 2006-04-05 Reviderade 2008-04-09 Reviderade 2009-04-20

Läs mer

Svensk Förening för Läkare inom Prehospital Akutsjukvård SFLPA. Stadgar. antagna vid föreningens konstituerande möte

Svensk Förening för Läkare inom Prehospital Akutsjukvård SFLPA. Stadgar. antagna vid föreningens konstituerande möte Svensk Förening för Läkare inom Prehospital Akutsjukvård SFLPA Stadgar antagna vid föreningens konstituerande möte 2013-06-24 1 Namn och säte Föreningens namn är Svensk Förening för Läkare inom Prehospital

Läs mer

Stadgar för Kommunförbundet Norrbotten

Stadgar för Kommunförbundet Norrbotten Stadgar för Kommunförbundet Norrbotten Ändamål, medlemskap 1 Kommunförbundet Norrbotten är en intresseorganisation för kommunerna i Norrbottens län. Juridiskt är förbundet en ideell förening. Förbundet

Läs mer

Stadgar för Luleå stifts norra kyrkosångsförbund

Stadgar för Luleå stifts norra kyrkosångsförbund Stadgar för Luleå stifts norra kyrkosångsförbund Antagna av stämman 091024 1 NAMN Luleå stifts norra kyrkosångsförbund (LUNK) är en sammanslutning av kyrkokörer och andra körer samt instrumentalgrupper,

Läs mer

Stadgar för Svenska Vård

Stadgar för Svenska Vård Stadgar för Svenska Vård 1 Uppgift och ändamål Svenska Vård är en bransch- och näringspolitisk organisation för verksamheter inom vård, behandling, omsorg och rehabilitering. Svenska Vård ska bl.a: - verka

Läs mer

Stadgar för Svensk Rättsodontologisk Förening Reviderad upplaga antagen vid SROF:s årsmöte 2007-11-09

Stadgar för Svensk Rättsodontologisk Förening Reviderad upplaga antagen vid SROF:s årsmöte 2007-11-09 Stadgar för Svensk Rättsodontologisk Förening Reviderad upplaga antagen vid SROF:s årsmöte 2007-11-09 1 Svensk Rättsodontologisk Förening, SROF, är en sammanslutning av tandläkare som är medlemmar i Sveriges

Läs mer

3.Verksamhetsområde Föreningens verksamhetsområde är Barkarby - Skälby inom Järfälla kommun i Stockholm län.

3.Verksamhetsområde Föreningens verksamhetsområde är Barkarby - Skälby inom Järfälla kommun i Stockholm län. Rev. maj 2006 STADGAR för Barkarby-Skälby Villaägareförening antagna vid årsmöte i Skälby Gård 1995-02-13 konfirmerade vid medlemsmöte i Skälby Gård 1995-10-10. Stadgarna är sedan reviderade 2005 och 2006.

Läs mer

Föreningen skall förvalta vägar och parkeringar i enlighet med grundprincipen: en fastighet en röst.

Föreningen skall förvalta vägar och parkeringar i enlighet med grundprincipen: en fastighet en röst. STADGAR Flakaskär Stannklubbens Fritidsstugeförening. Antagna vid ordinarie årsstämma 2009-07-25, reviderade 2015-05-04 1 FIRMA Föreningens firma är STANNKLUBBEN-FLAKASKÄRS FRITIDSSTUGEFÖRENING 2 SAMFÄLLIGHETER

Läs mer

Stadgar för föreningen Bufff Sverige (Barn och Ungdomar med Förälder/Familjemedlem i Fängelse, i häkte eller i frivårdsåtgärd)

Stadgar för föreningen Bufff Sverige (Barn och Ungdomar med Förälder/Familjemedlem i Fängelse, i häkte eller i frivårdsåtgärd) Sida 1 av 5 Stadgar för föreningen Bufff Sverige (Barn och Ungdomar med Förälder/Familjemedlem i Fängelse, i häkte eller i frivårdsåtgärd) 1 Föreningens firma Föreningen är en partipolitiskt och religiöst

Läs mer

Stadgar för Leader Linné

Stadgar för Leader Linné Stadgar för Leader Linné 1 Föreningens namn Leader Linné ideell förening 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Alvesta, med Alvesta, Ljungby, Markaryd, Värnamo, Växjö och Älmhults kommuner som verksamhetsområde,

Läs mer

Stadgar för Utrikespolitiska Föreningen Göteborg

Stadgar för Utrikespolitiska Föreningen Göteborg 1 Firma Stadgar för Utrikespolitiska Föreningen Göteborg Så som de antogs vid extra årsmöte 25 maj 2010 1.1. Utrikespolitiska föreningen Göteborg är en ideell, politiskt och religiöst obunden förening

Läs mer

Stadgar för FRO Sollefteå 231

Stadgar för FRO Sollefteå 231 Stadgar för FRO Sollefteå sid 1(5) Stadgar för FRO Sollefteå 231 Fastställda vid avdelningsstämman 2011-02-05 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1.1 FRO Sollefteå (av Frivilliga Radioorganisationen FRO) är en sammanslutning

Läs mer

Stadgar för Täby Tennisklubb

Stadgar för Täby Tennisklubb 1 Stadgar för Täby Tennisklubb 1 Omfattning och ändamål Täby Tennisklubb (TTK), som bildades den 29 mars 1973 under namnet Erikslunds Tennissällskap och namnändrade den 28 oktober 1999, är en ideell förening

Läs mer

STADGAR för Brandskyddsföreningen Sverige

STADGAR för Brandskyddsföreningen Sverige STADGAR för Brandskyddsföreningen Sverige I Föreningens uppgift 1 Brandskyddsföreningen Sverige, som är en ideell förening, ska verka för ett säkrare Sverige, med särskild inriktning på brandskydd. Föreningen

Läs mer

MSF stadgar med ändringar efter FUM i Umeå november Innehåll. Allmänna bestämmelser 1-3. Medlemskap 4-5. Medlems allmänna skyldigheter 6

MSF stadgar med ändringar efter FUM i Umeå november Innehåll. Allmänna bestämmelser 1-3. Medlemskap 4-5. Medlems allmänna skyldigheter 6 MSF stadgar med ändringar efter FUM i Umeå 22-23 november 2014 Innehåll Allmänna bestämmelser 1-3 Medlemskap 4-5 Medlems allmänna skyldigheter 6 Avdelningar 7 10 Fullmäktige 11 18 Styrelsen 19 23 Appendix

Läs mer

STADGAR för CENTRAL SWEDEN ideell förening Fastställda av årsmötet

STADGAR för CENTRAL SWEDEN ideell förening Fastställda av årsmötet STADGAR för CENTRAL SWEDEN ideell förening Fastställda av årsmötet 2015-04-17 Stadgar för den ideella föreningen CENTRAL SWEDEN med säte i Falun. Föreningen har bildats och stadgarna antagits vid konstituerande

Läs mer

Stadgar för Skånes Miljö- och hälsoskyddsförbund (SMHF)

Stadgar för Skånes Miljö- och hälsoskyddsförbund (SMHF) Stadgar för Skånes Miljö- och hälsoskyddsförbund (SMHF) Förslag till stadgar beslutade en första gång vid extra föreningsmöte med Skånes Miljö- och hälsoskyddsförbund (SMHF) den 8 november 2012 i Hässleholm.

Läs mer

STADGAR FÖR SURAHAMMARS INNEBANDYFÖRENING. Antagna av årsmöte den 14 april Ändring beträffande verksamhetsår av årsmöte den 15 maj 2001.

STADGAR FÖR SURAHAMMARS INNEBANDYFÖRENING. Antagna av årsmöte den 14 april Ändring beträffande verksamhetsår av årsmöte den 15 maj 2001. STADGAR FÖR SURAHAMMARS INNEBANDYFÖRENING SIBF Antagna av årsmöte den 14 april 1999. Ändring beträffande verksamhetsår av årsmöte den 15 maj 2001. Hemort Föreningen har sin hemort i Surahammars kommun.

Läs mer

STADGAR. Stora Rörs Intresseförening

STADGAR. Stora Rörs Intresseförening STADGAR för den ideella föreningen Stora Rörs Intresseförening med hemort i Stora Rör, Borgholm och Mörbylånga kommuner. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att ta till vara och

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna

Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna Utkast inför andra revideringsbeslut vid årsmöte 2016-05-22 Hej! Nedan finns gällande stadgar för Hela Sverige ska leva Länsbygderådet Dalarna, till höger finns

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN STÖDKOMPISARNA Stödförening för cancerpatienter 1 - FÖRENINGENS NAMN. Föreningens namn är Stödkompisarna 2 - ÄNDAMÅL

STADGAR FÖR FÖRENINGEN STÖDKOMPISARNA Stödförening för cancerpatienter 1 - FÖRENINGENS NAMN. Föreningens namn är Stödkompisarna 2 - ÄNDAMÅL STADGAR FÖR FÖRENINGEN STÖDKOMPISARNA Stödförening för cancerpatienter 1 - FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Stödkompisarna 2 - ÄNDAMÅL Mom 1 Föreningen skall verka för att personer som har eller har

Läs mer

Svensk Förening för Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin

Svensk Förening för Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin Svensk Förening för Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin Stadgar Uppgift och organisation 1. Svensk förening för klinisk immunologi och transfusionsmedicin är en sammanslutning av läkare och andra

Läs mer

Stadgar för Örebro Sportklubb

Stadgar för Örebro Sportklubb Stadgar för Örebro Sportklubb Örebro Sportklubb bildades den 28 oktober och har sin hemort i Örebro Kommun. Stadgarna senast ändrade och reviderade av årsmötet 2002 03 30 och 2005 04 26. Örebro Sportklubbs

Läs mer

Stadgar för ProLiv Kronoberg

Stadgar för ProLiv Kronoberg 2010-03-01 1 Stadgar för ProLiv Kronoberg 1. Namn Föreningens namn är ProLiv Kronoberg - patientföreningen för prostatacancer i Kronobergs län - med registrerat säte i Växjö kommun. Patientföreningen är

Läs mer

MSF Stockholms stadgar Senast reviderade 28/01/2015 Godkända av MSF:s förbundsstyrelse XX/XX/2015

MSF Stockholms stadgar Senast reviderade 28/01/2015 Godkända av MSF:s förbundsstyrelse XX/XX/2015 MSF Stockholms stadgar Senast reviderade 28/01/2015 Godkända av MSF:s förbundsstyrelse XX/XX/2015 Allmänna bestämmelser 1. MSF Stockholm är en lokalavdelning av Medicine Studerandes Förbund (MSF) inom

Läs mer

Som specialitetsförening inom Sveriges läkarförbund avger föreningen utlåtanden i eller handlägger ärenden som förbundet hänskjuter till föreningen.

Som specialitetsförening inom Sveriges läkarförbund avger föreningen utlåtanden i eller handlägger ärenden som förbundet hänskjuter till föreningen. 1 STADGAR för Svensk Förening för Klinisk Fysiologi (Beslutade vid ordinarie föreningsmöte/årsmöte i Örebro oktober 2015, och fastställts av Svenska Läkarsällskapet 151019 och Sveriges Läkarförbund 151202)

Läs mer

Stadgar för Rydebäcks Byalag

Stadgar för Rydebäcks Byalag Stadgar för Rydebäcks Byalag Antagna vid föreningsstämman 2014-02-25 Tidigare versioner Reviderade och antagna vid föreningsstämma 2012-02-21 Reviderade och antagna vid föreningsstämma 2010-02-16 Reviderade

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN VALFRI MJÖLK. Bildad 2018

STADGAR FÖR FÖRENINGEN VALFRI MJÖLK. Bildad 2018 STADGAR FÖR FÖRENINGEN VALFRI MJÖLK Bildad 2018 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att bedriva ideell verksamhet relaterad till utveckling av kunskap och forskning kring mjölk,

Läs mer

Kap. 1 Om föreningen 1 (5) Stadgar antagna vid konstituerande stämma i Örnsköldsvik den 31 augusti 2013.

Kap. 1 Om föreningen 1 (5) Stadgar antagna vid konstituerande stämma i Örnsköldsvik den 31 augusti 2013. 1 (5) Stadgar antagna vid konstituerande stämma i Örnsköldsvik den 31 augusti 2013. Kap. 1 Om föreningen 1 Föreningens namn är Barnaktiviteter i Örnsköldsvik. Föreningen ska bedriva sin verksamhet i Örnsköldsviks

Läs mer

Stadgar för Hovenäsets Intresseförening

Stadgar för Hovenäsets Intresseförening 1 Allmänna bestämmelser Stadgar för Hovenäsets Intresseförening 1. Föreningens namn Föreningens namn är Hovenäsets Intresseförening 2. Föreningens ändamål Föreningens ändamål är att verka för åretrunt-

Läs mer

Stadgar för Motormännens Riksförbund

Stadgar för Motormännens Riksförbund Stadgar för Motormännens Riksförbund Antagna vid ordinarie kongress 2010 Gäller från den 1 juli 2011 Senast ändrad den 27 april 2014 enligt beslut vid kongress 2012, fastställt vid kongress 2014 1. kap.

Läs mer

Stadgar för Alla ska kunna bo kvar

Stadgar för Alla ska kunna bo kvar Stadgar för Alla ska kunna bo kvar 1. Firma Föreningens namn är Alla ska kunna bo kvar 2. Syfte Föreningens syfte är att sätta fokus på de sociala aspekter som finns när fastighetsägare höjer hyrorna kraftigt

Läs mer