E-SEKTIONEN INOM TLTH

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "E-SEKTIONEN INOM TLTH"

Transkript

1 DAGORDNING VT/12 DAGORDNING Tid och sätt Datum: 25:e april 2012 När: kl 17 Var: E:C Föredragningslista 1 TaFMÖ 2 Val av mötesordförande 3 Val av mötessekreterare 4 Tid och sätt 5 Val av två justeringspersoner 6 Adjungeringar 7 Föredragningslistan 8 Föregående sektionsmötesprotokoll 9 Meddelanden 10 Beslutsuppföljning Bilaga 1 11 Utskottsrapporter Bilaga 2 12 Ekonomisk rapport 13 Val av studierådsordförande Bilaga 3 14 Val av funktionärer enligt Reglemente Bilaga 3 15 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2010 Bilaga 4 16 Bokslut för verksamhetsåret Revisorernas berättelse för Frågan om ansvarsfrihet för 2010:s: a) Funktionärer 1 (37)

2 DAGORDNING VT/12 b) Utskott c) Styrelse d) HeHE-redak tion e) Revisorer f) Valberedning 19 Styrelsens förslag resultatdisposition för Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret Bokslut för verksamhetsåret Revisorernas berättelse för Frågan om ansvarsfrihet för 2011:s: a) Funktionärer b) Utskott c) Styrelse d) HeHE-redak tion e) Revisorer f) Valberedning 24 Styrelsens förslag resultatdisposition för Uttag ur sektionens fonder sedan förra terminsmötet 26 Stadgeändringar i andra läsning 27 Behandling av motioner a) Kodhackare istället för Decad Bilaga 5 28 Behandling av propositioner 2 (37)

3 DAGORDNING VT/12 a) Ändra mandattiden för SREordförande Bilaga 6 b) Uppdatering av körersättningspolicy Bilaga 7 c) Ny budget Bilaga 8 d) Avskaffa funktionärspost Bilaga 9 e) Övervakningspolicy Bilaga Övrigt 30 TaFMA I styrelsens tjänst Sara Gunnarsson Ordförande 3 (37)

4 BESLUTSUPPFÖLJNING Bilaga 1 Taget Beslut Tilldelat Notering HT/10 Hedersfunkisposter i VIP-pärmen Styrelsen VT/11 Salto Niklas Claesson HT/11 Att ta fram en policy om innehållet i sektionens publikationer Byta nuvarande access-system till Edekvata mot det som används i resten av sektionens dörrar. HT/11 Att installera nyckelbrytare i köket Att installera en nyckelbrytare i köket till diskmaskin, den stora ugnen samt mikron. HT/11 Medaljdesign Fredrik Gustafsson Ska ta fram en design på medaljer till posterna Decad och Macapär 4 (37)

5 UTSKOTTSRAPPORTER Bilaga 2 UTSKOTTSRAPPORTER STYRELSEN Både styrelsen och utskotten har kommit igång bra och vi har styrelsemöte varje läsvecka. Styrelsen är engagerad och diskussionerna blir många och ibland väldigt långa. Redan i början av året så började vi med att diskutera en hel del ekonomi och att omarbeta budgeten. Vi försökte redan från början att skapa rutiner som förhoppningsvis kommer att underlätta arbetet. Hela styrelsen har varit inblandad i flytten och början av LED-café och vi har försökt att hålla öppet två timmar extra ibland för att se om det lönar sig. Sara Gunnarsson Ordförande 5 (37)

6 UTSKOTTSRAPPORTER Bilaga 2 FÖRVALTNINGSUTSKOTTET Under våren har vi sett över våra ekonomiska rutiner och blanketterna har omarbetats för att göra det svårare att missa de rutiner vi behöver. Vi har även beslutat att sluta använda en del av våra konton och resultatenheter och infört ett antal projekt för att få en tydlig överblick av ekonomin. Dessa nya projekt innebär att varje utskott kommer kunna se sin del av evenemang som bland annat Utedischot och jubileét. I och med att mackbaren flyttade upp till nya LED-café har det uppkommit en del frågor för oss i husstyrelsen där vår representant jobbat mycket för att vi ska få friare händer i utsmyckningen av caféet. Husstyrelsen har även haft uppe ombyggnaden av E-huset och att MAX lab 4 har flyttat in på femte våningen. Kajsa Eriksson Rosenqvist Förvaltningschef 6 (37)

7 UTSKOTTSRAPPORTER Bilaga 2 INFORMATIONSUTSKOTTET Det har varit flickor på teknis som våra fpt-ansvariga har skött bra, jag var själv inte delaktig i det. Men det som vi jobbar på nu och det vi kommer fortsätta jobba på är, förutom att sprida information till alla, hemsidan. Både esek hemsidan, jubileumshemidan samt nollehemsidan som kommer bli oslagbar och med detta medverkar då decade, macapärer och picassos. Jag vet inte hur det blir med elskaren, vem som ska göra vad o.s.v. men detta tar jag såklart reda på så att även den blir så bra som möjligt. Nu har jag säkert glömt något men i stora drag är det detta vi gör/ kommer göra framöver. Jonathan Sönnerup Kontaktor 7 (37)

8 UTSKOTTSRAPPORTER Bilaga 2 ARBETSMARKNADSUTSKOTTET Under den gångna perioden från och med årsskiftet har 3 personer blivit fyllnadsvalda och en person entledigad. Arbetsmarknadsutskottet består för närvarande av 13 personer och vill tro sig bedriva stordåd. Det hölls ett första och inspirerande möte vid funktionärs-skiphtet där ordförande för utskottet förklarade syftet med utskottet och viktiga diskussioner utbröt. Sedan dess har utskottet fört lunchmöten veckovis med undantag för tentamensperioder och lov. I början låg mycket fokus på att arbeta fram ett gångbart arbetssätt och upplägg. I en senare fas har dessa möten blivit allt mer säljriktade där tilldelande, diskussion och hög uppdateringsnivå varit genomgående. Arbetsgång tillsammans med framarbetade rutiner har genererat ett 100-tal genomarbetade företag. Till största del från Ideon-området där responsen tyvärr inte har varit vad utskottet hoppats på. Bättre respons har än så länge erhållits från företag besökta på mässor och via förvaltande av personliga kontakter. Nu innan sommaren väntar 2 lunchföredrag, 1 branschkväll för äldre studenter och en prestigefylld golftävling i samarbete med D-sektionen som Accenture sponsrar. Utskottet har förutom detta redan ordnat en del beställningar på affischeringar etc. samt sponsring av Moroten och Piskan som kommer lotta ut 2 luncher/årskurs i fortsättningen vid besvarade CEQ-utvärderingar. Arbetsmarknadsutskottet i samråd med E-sektionens ordförande och tidigare armueo, Iulius Borcea, har dessutom jobbat för att ta del av och vara aktiva i D-sektionens Teknikfokus. D-sektionens styrelse har varit positiva och en proposition inför deras vårterminsmöte är framställd. Utfallet ska bli spännande att följa men vid ett negativt besked ligger det i arbetsmarknadsutskottets avsikt att etablera en egen arbetsmarknadsdag då detta anses vara av stort värde för E-sektionen. Lärdomen har varit stor både från min sida och förhoppningsvis känner mina medarbetare likaså. Nu innan sommaren avlossar vi våra sista skott och hoppas på ännu bättre utdelning till nästa termin. Tobias Ogard ArmuEO 8 (37)

9 UTSKOTTSRAPPORTER Bilaga 2 NÖJESUTSKOTTET Under vårterminen har NöjU pysslat med en del saker för att få det lite roligare att gå i skolan. De olika grenarna har gjort följande: Bildrulle har visat film innan varje fredagsgille sedan terminen startade. Det har varit filmer som t ex Dr. Strangelove, 500 days of summer. Det var även en chickflickkväll där flickfilmer visades. Spelförmännen har hjälpt till med ett spelgille som hölls. Där erbjöd dem Beer pong, battleshots, biljardspelning m.m. Det har även bestämts att från och med nästa termin kommer biljardaccess inte längre vara hela livet utan höst-till-höst vis. Detta på grund av att intäkterna inte täcker utgifterna Idrottsförmännen har dragit igång saunajoggen som hålls varenda torsdag där personer följer med och joggar för att senare ta en avkopplande stund i bastun. Avslutningsvis har 16 personer ifrån e-sek deltagit i evenemanget DÖMD. Förutom självaste evenemanget erbjöds förfördömd för de som skulle med. På förfördomd spelades det såpafotboll samt beerpong och slap the cup. DÖMD var annars ett fantastiskt roligt evenemang som verkar ha blivit en tradition för oss e:are att åka på Alla som åkte kan nog hålla med om att det är en tradition värd att leva kvar. Andreas Fredh-Ojala Entertainer 9 (37)

10 UTSKOTTSRAPPORTER Bilaga 2 KÄLLARMÄSTERIET I Källarmästeriet i år så har vi satsat på att ha regelbundna gillen varje fredag. Vi har även jobbat med att få fler besökare från andra sektioner. Vi fortsätter jobba med ett stort utbud på på öl och sprit men försöker samtidigt att bredda kunskapen och utbudet inom källarmästeriet på vin och cider. Vi har satsat på att ha olika teman på varje gille vilket i stort sett brukar bli vanliga gillen med lite extra. Om man kollar på försäljningen på gillena detta år så har det gott väldigt bra, mycket tack vare att vi har många besökare från många olika sektioner. För arbetare så har vi kört på arbetslag som har fått tilldelade dagar. Detta har inte alltid fungerat optimalt och vi funderar på att ha ett uppskrivningssystem där man väljer sina datum själv. Detta är för att vi ska försöka komma undan att leta folk varje vecka så mycket som möjligt. Angående lokaler så har vi övertagit mackbarens gamla förråd utanför ölförrådet, detta har gjort det mycket lättare att hålla ordning på saker till utskottet. Theodor Hallerby Krögare 10 (37)

11 UTSKOTTSRAPPORTER Bilaga 2 CAFÉMÄSTERIET Verksamheten VT12 har rullat på bra. Det stora är att verksamheten har bytt lokaler. Detta har inte bara inneburit att vi har ökat omsättningen utan ett helt nytt sätta att jobba med nya rutiner. Ulla trivs i de nya lokalerna och känner sig mer avlastad. Det som tyvärr varit lite dåligt under våren har varit engagemanget från sektionens medlemmar att hjälpa till. Det är inte Cafémästarens ansvar att stå i kassan så fort det saknas folk. Självklart har cafémästaren ett ansvar för cafét men då detta till största del är administrativt. Men flytten har som sagt inneburit mycket, vi har ökat omsättningen med ca 40%, tyvärr finns inga siffror för vad vinstmarginalen på detta är. Rasmus Kjellén Cafémästare 11 (37)

12 UTSKOTTSRAPPORTER Bilaga 2 SEXMÄSTERIET Skiphte: Lagade mat till ca 70, pasta och köttfärssås. Glass och kolasås till efterrätt. Bra: folk blev mätta, maten var god. Dåligt: Det tog lite längre tid att koka pasta än vi räknat med. Folk kastade överbliven pasta ( :P ) Bar på E-dagen: Höll bar i Gasquesalen på E-dagen och sålde öl/cider och vin. Sexet representerades av Olof och Simon. Bra: Av vad vi såg var folk tämligen nöjda och stämningen var god i och runt baren. Vi hade bara 15kr diff i kassalådan, alltså mycket bra jobbat/räknat. Dåligt: Inget! Flickor på teknis-sittning. Ca 75 sittande. Serverade ris och kycklinggryta som huvudrätt. Chokladkaka till efterrätt. Bra: Fin tajming, allt flöt på som vi hade tänkt det. Vi hörde en hel del som sa att maten var god =) Dåligt: Inget precis, mer småsaker att ta lärdom av till nästa gång. I helhet flöt att väldigt bra. Servering på stora fpt-sittningen. Några från sexet och några från övriga sektionen var där och hjälpte till. Vår insats ser jag som hellyckad, vi gjorde precis det vi skulle, alltså serverade mycket fint. Väldigt nyttigt att se en sån här stor sittning från insidan, så att man får lite känsla för hur mycket som kan gå snett och vad man ska göra för att undvika det. (Minisittning på tandem) 29 sittande, spaghetti och köttfärssås. Fin, städad och framför allt trevlig liten sittning i en 33-sal. Sexet +- några lagade mat och fixade allt efteråt. En mycket vacker historia om man ser till hur fint sektionens medlemmar tillsammans fixade och donade (dukning, diskning, sånginitiativ osv) för en kul tillställning. Olof Jansson Sexmästare 12 (37)

13 UTSKOTTSRAPPORTER Bilaga 2 NOLLEUTSKOTTET NollU har hållit på med mycket sen vi blev valda. Allt började med att vi gick runt på Arkad och samlade på oss väldigt många företagskontakter och skickade ut en broschyr till dessa. Efter årsskiftet åkte vi iväg på en väldigt rolig teambuildingresa till Boda Borg i Karlskrona där vi lärde oss både det ena och det andra om varandra. Här började vi även planera hur schemat för nollningen skulle se ut och hade efter denna resa ett preliminärt schema som vi var nöjda med. På rolighetsfronten så har vi även varit iväg på phöshelger och phösskiphten så att vi nu med stolthet kan kalla oss Phös vid E-sektionen. Vi har tagit kontakt med både gamla och nya företag och lyckats få många bra samarbeten. I detta arbete så har vi samarbetat lite med ARMUE med förhoppningen att de i framtiden ska kunna hjälpa NollU med just detta. Nu nyligen så har vi valt alla våra phaddrar, en jobbig process då vi hade mer sökanden än någonsin. Vi har även valt två Övergudphaddrar, fusknollor och några småphös. Vi saknar dock fortfarande småphös på vissa evenemang men vi tvivlar inte på att vi kommer kunna fylla dessa platser med jättebra folk. I phadderarbetet så har vi även planerat och utfört lite olika utbildningar. Vi kommer nu lägga in en högväxel innan sommaren och vi lovar er att vi kommer leverera den kungligaste nollning som denna sektion någonsin skådat! Niklas Hjern Överphös 13 (37)

14 UTSKOTTSRAPPORTER Bilaga 2 STUDIERÅDET SRE har: arrangerat studiekvällar. Det har bjudits på mat, frukt, saft, kakor och kaffe på bekostnad av PLE s likvida medel och SRE s arbetskraft. arbetat med att censurera CEQ-enkäter och därefter presentera all väsentlig information i CEQmöten med programledare och berörd föreläsare för respektive kurs. Resultat från tidigare år har nåtts! (Vilket görs synligt i CEQ-utvärderingarna). SRE-spelar en stor roll i utbildningens kvalité. tillsammans med PLE och Kåren arbetat med frågor rörande samarbete med ESS och MAX IV. Detta har resulterat i att elektroingenjörer nu har möjligheten att söka specialisering inom acceleratorer som ligger under fysik. Samarbetet med ESS och MAX IV kommer förhoppningsvis, och troligtvis, leda till föreläsningar och praktik på ESS och MAX IV i utbildningssyfte. Det kan även innebära att väldigt många E:are får möjlighet till anställning på dessa världsklassanläggningar. tillsammans med PLE arrangerat E-dagen. Efter morgonens föreläsning om robotkirurgi den 8:e februari, satt SRE-ledamöter i panelen för paneldiskussionen. Kvällens gasque sköttes av SRE i sammarbete med Teknologkåren och Krog Clemens som stod för den fantastiska maten. arbetat med att kontinuerligt förbättra förutsättningarna för att studenterna ska få bra resultat och vara tillfredsställda med kvalitén på utbildningen. Detta har bl.a inneburit att fler övningsledare tillsatts i analog elektronik, föreläsningarna i analog elektronik har omfattat mer repetition, missnöjen med tentan i kinesiska har framförts för att undvika framtida problem, schemaproblem för specialiseringen medicinsk teknik har explicit diskuterats för framtida förbättringar m.m. deltagit Speak-Up-Day varvid studenter på hela LTH fått möjlighet att säga precis vad de tycker om precis vad som helst som rör skolan. Mycket, både positiv och negativ kritik, har erhållits. Denna kritik kommer att användas i syfte att förbättra allt som förbättras kan, och inte minst för att uttrycka studenternas tacksamhet för det som redan fungerar väldigt bra. Johannes Kazantzidis SREordförande 14 (37)

15 UTSKOTTSRAPPORTER Bilaga 2 VALBEREDNINGEN Valberedningen har mestadels gjort vad valberedningen brukar göra: gjort reklam för val, idkat intervjuer och evaluerat kandidater. Valberedningen har dessutom gjort något valberedningen inte lika ofta brukar göra: nominerat en ny Inspektor! Avslutningsvis blickar vi framåt i tiden och ser en spännande resa, med ankommande valmöte och ännu mer valmöjligheter! Johan Larsson Valberedningens ordförande 15 (37)

16 UTSKOTTSRAPPORTER Bilaga 2 HeHE HeHE-redaktionen har kommit ut med ett nytt nummer varje kalendervecka hittills i år. Vi tänker fortsätta med det tills årsskiftet eller tills jorden går under, vilket som nu kommer först. Våra läsare verkar nöjda med tidningen också, vilket är ett trevligt plus. Vill passa på att påminna alla om att skicka in trevliga insändare, så vår faster Agnes får lite att läsa igenom. Stefan Granlund Chefsredaktör HeHE 16 (37)

17 VALÄRENDEN Bilaga 3 VALÄRENDEN Styrelsen SRE-ordförande ael10nkh Nina Khayyami CM Mojtis elt11mre My Reimer Mojtis ael10ssh Sina Shamekhi Mojtis mte11ape ANDERS PERSSON Mojtis et07jg0 Johan Gustafsson InfU FpT-ansvarig Va Kant SRE Kinainriktningsansvarig ael10abo Axel Borgdén Specialiseringsansvarig Va Kant SRE-ledamot mis09ana André Nagy SRE-ledamot zbt09ijo Ida Synnøve Jönsson SRE-ledamot et06cv8 Charlotta Viklund SRE-ledamot ael10abo Axel Borgdén SRE-ledamot et08aj4 Anna Johnsson SRE-ledamot et09tv9 Thea Välemark SRE-ledamot ael10div Dmitri Ivanov Studiekvällsansvarig Va Kant STUFU-representant Va Kant Vice SRE-ordförande elt11oso Oscar Sönnergren Årskurs BME-1 ansvarig Va Kant Årskurs BME-2 ansvarig Va Kant Årskurs BME-3 ansvarig Va Kant Årskurs E-1 ansvarig Va Kant Årskurs E-2 ansvarig mte11aur Adam Urga Årskurs E-3 ansvarig Va Kant Övriga Inspektor Monica Almqvist Johan Larsson Valberedningsen ordförande 17 (37)

18 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET 2010 Bilaga 4 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET 2010 STYRELSEN Styrelsen började året med att åka på KPL för att lära känna varandra och teambuilda. Det var kul. Under året som gick har vi sedan genomfört en mycket lyckad 10årsmiddag med gamla styrelser, en styrelsemiddag med D-styret, ett vårterminsmöte, höstterminsmöte och valmöte. Styrelsen har även jobbat för att synas mer under nollningen, vi tror vi lyckades ganska bra då många nollor (ettor) valde att engagera sig både i sektion och styrelse. Vi har haft möten i snitt en gång varannan vecka, och året flöt på bra. Vi har inte haft fulltalig styrelse men arbetet har ändå fungerat bra då alla har hjälpt till för att få sektionen att fungera bra. Jenny Bengtsson Ordförande (37)

19 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET 2010 Bilaga 4 FÖRVALTNINGSUTSKOTTET Under sommaren så monterades allt det nya ljuset upp i Edekvata. Våra förråd har också fått en genomgång, phös och PA-förråden har bytt plats för att slippa släpa PA't så långt när det ska användas. Förråden i Edekvata, sikrit, läsk och ölförrådet, fick sina golv ommålade. Läskförrådet flyttades till ölförrådet, och gamla läskförrådet blev två förråd, mackbars- och ölförråd. Mycket av engångssakerna som var i pump är numera i läskförrådet. Köket har nyligen fått ett nytt litet skåp under baren för förvaring av kaffebryggarna. I skrivande stund är det även en spikafton planerad, där tex mikrovågsugnarna ska ses över. Christian Fogelberg Förvaltningschef (37)

20 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET 2010 Bilaga 4 INFORMATIONSUTSKOTTET Under mitt år som kontaktor blev sektionen en dator rikare, och har numera tre arbetsstationer, som kör Ubuntu LTS, där funktionärer kan göra funktionärsarbete eller slösurfa. Fotoarkivet är fortsatt uppdaterat också, om än inte i den mängden vi eftersträvar. Konkurrensen från Facebook är tydlig. Under sommaren flyttade vi servrarna till serverhallen klockrummet, Om någon undrar så är detta godkänt av Mats Cedervall. Vi fick 3 rackservrar av Telavox. I och med flytten av servrarna drog vi också om nätverket och har nu dragit allt nätverk till en switch i HK. Det kom också på InfU:s bord att göra ett ljusstyrningssystem till teknokraterna, och detta är i drift på hemsidan. Vi har också installerat en dator under akvariet som är tänkt att användas som philmdator. Niklas Claesson Kontaktor (37)

21 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET 2010 Bilaga 4 NÖJESUTSKOTTET NöjUs år 2010 var ett händelserikt och väldigt roligt år. Allt började med en lyckad ET-slasque tillsammans med KM där vi verkligen lyfte upp intresset för Edekvata bland resten av sektionerna på LTH. En sittning anordnades i början av året, SpurtEn, för alla som varit med på Sporta med E under det föregående året. Ett pris delades ut till den som varit mest delaktig i form av en buckla. Bucklan är tänkt som ett vandringspris. Det var mycket tal om att uppdragera Edekvatas ljud- och ljussystem och under årets gång så köptes mycket ny utrustning in i form av ny ljusrigg i taket, helt nytt PA-system samt ett externt ljudkort och en DJ controller. Innan sommaren så anordnade vi tillsammans med Maskinsektionen EM i Paintball, en tävling i paintball mellan sektionerna som avslutades med en väldigt trevlig sittning i Edekvata. Detta hoppas vi kommer fortsätta och bli en stående tradition. Innan sommaren så var det även Lundakarneval, något som E-sektionen deltog i med det mycket uppskattade tältet Japanese Gameshow, där besökarna fick prova på Sumobrottning med sumodräkter samt sporten Hål i väggen. Under nollningen jobbade NöjU mycket och höll tillsammans med KM dansgolv alt. karaoke på de flesta av festerna i Edekvata, där vi verkligen tog nytta av vårt nya ljud- och ljussystem till fullo. Även Utediscot arrangerades under nollningen, som i år blev väldigt lyckat då vi införde festivalband som biljetter, något som minimerade kötiderna utanför discot, något som innan varit ett ganska stort problem. Spelemännen gjorde under året ett väldigt fint jobb med att klä om biljardbordet och serva biljardutrustningen. Avslutningsvis så åkte i oktober 6 st tappra Elektrostudenter upp till Stockholm för att deltaga i Sjöslaget. Niklas Hjern Entertainer (37)

22 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET 2010 Bilaga 4 KÄLLARMÄSTERIET Källarmäsreriet har hämtat sig! Under hösten och framförallt nollningen har det varit mycket folk på våra evenemang nere i edekvata, och resultaten är positiva. Vi har haft pubkvällar, förfester och etslasque, och dessutom låtit den förra krögaren anordna ett gille där många nya ficka prova på att jobba bakom baren. Allt detta har gått väldigt bra, vilket syntes på expot där många var intresserade av att gå med i KM. Vi har även lyckats skapa ett bra rykte utåt andra sektioner, inte minst A-sektionen. Våra lyckade evenemang med full lokal har gått att genomföra tack vare ett lyckat sammarbete med phöset och entertainern, de har varit guld värda för KM! Carl Hommerberg Krögare (37)

23 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET 2010 Bilaga 4 SEXMÄSTERIET Vi har under hösten hållt i en hel del sittningar med tanke på nollningen. Först ut var Sångboksinsjungningen som hölls i edekvata. Det bjöds på trerätters fin middag med tillhörande vin. Dagen efter detta inträffade FingE, en slasque tillsammans med Fysik och Ingarna som hölls i gasquesalen. Det var en enkel sittning med 400 sittande med eftersläpp och den gick grymt bra. Under nollelördagen hölls den årliga sittningen, detta året i en annan tappning dock. Vi körde DEK istället för den traditionella DingE. Även här gick det fint trots trötta nollor! Nästa event var då Vett och Etikett-sittningen i edekvata. Denna gästades av minst hälften äldre elever och blev som Vett och Etikett-sittningen ska vara, allt annat än städad! Som avslutning på nollningen höll vi då i Nollegasquen. Det blev 4-rätters med inkluderad ostbricka, portvin och punsch. Maten var caterad av Krog Clemens, och den var väldigt uppskattad. Efter detta körde vi som vanligt mössindrickning och därpå eftersläpp, grymt bra gasque! Hur det har gått ekonomiskt för E6 är inte klart än, dock så vet jag att det garanterat inte gått minus. Tvärtom har vi nog tjänat en hel del! Magnus Meijer Sexmästare (37)

24 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET 2010 Bilaga 4 NOLLEUTSKOTTET Under min tid som överphös så planerade och anordnade phöset nollningen 2010, den bästa genom tiderna. Det var en trevlig nollning med mycket galej och en del svett. Vi vann som vanligt (numera) Regattan och elektronollan var utan tvekan den bästa nollan. Några nya traditioner infördes även av undertecknad samt övriga phös. Däribland FIngE samt EM I Berserk. Den sistnämnde av dessa är en lugn, trevlig tillställning som sker i Edekvata före S-festen. Jag minns med glädje hur det kom en drös (ca två tjog) nollor på terminsmötet efter nollningen, vilket enligt mig visar att en nollning har lyckats i sitt uppdrag. Sist men inte minst tackade vi alla som hjälpte till med nollningen på något sätt (NI VAR HELT MAGNIFIKA) med bowling samt lite rolig frågesport och öl i Edekvata. Jag förlorade min bowlingslane, mest pga för tighta kostymballor (knappen sprack när jag tänjde mig). året som gick har vi sedan genomfört en mycket lyckad 10årsmiddag med gamla styrelser, en styrelsemiddag med D-styret, ett vårterminsmöte, höstterminsmöte och valmöte. Styrelsen har även jobbat för att synas mer under nollningen, vi tror vi lyckades ganska bra då många nollor (ettor) valde att engagera sig både i sektion och styrelse. Vi har haft möten i snitt en gång varannan vecka, och året flöt på bra. Vi har inte haft fulltalig styrelse men arbetet har ändå fungerat bra då alla har hjälpt till för att få sektionen att fungera bra. Det var allt jag kom på om min tid som överphös för nollningen 2010 (Den bästa genom tiderna). Johan Larsson Överphös (37)

25 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET 2010 Bilaga 4 STUDIERÅDET Studierådet har under året haft två huvudmål inom verksamheten. Dels har vi arbetat för att öka studierådets exponerning bland studenterna, alltså visa att vi finns och vad vi arbetar med. Vi har även verkat för att öka studiemoralen bland E-studenterna. I huvudsak har dessa åtgärder riktat sig till, de oskyldiga, ovetande och oförstörda, ettorna (E09). Vårt främsta redskap har varit studiekvällar, i genomsnitt har vi anordnat 4 studiekvällar per läsperiod. Redan under nollningen anordnades dessa för att påvisa för ettorna vikten av att ligga i fas med studierna. Dessa pluggkvällar har varit väldigt lyckade med stort deltagarantal och lärarrepresentation. Studierådet har numera även en flik på sektionens hemsida där vår verksamhet och funktionärer listas. Under året har pikétröjor köpts in till våra funktionärer. Under vårkanten anordnades ett SRE-stormöte dit hela sektionen var inbjuden för diskussion om livet, universum och allting. Syftet med mötet var att studenter skulle kunna delge sina åsikter till studierådet, åsikter som sedan bestämde vår agenda. Studiebevakning, med betoning på kursutvärderingar, har även utförts. Bland annat har examinationsformen i första elektronikkursen förändrats för att tydligare spegla den faktiska kunskapsnivån. Inlämningsuppgiften i första fysikkursen har även delats upp till två tillfällen, detta för att ge incitament till att ligga i fas med kursen. Magnus Håkansson Studierådsordförande 2009/ (37)

26 MOTION KODHACKARE ISTÄLLET FÖR DECAD Bilaga 5 Motion Kodhackare istället för Decad Namnen på funktionärsposter ska gärna vara roliga men man ska ändå kunna förstå innebörden av funktionärsposten. Det är svårt att veta att Decad har hand om hemsidan och annat kodrelaterat. Ett bättre namn är Kodhackare. Därför föreslår vi att i reglementet, under 10:2:F Funktionärerna i Informationsutskottet, InfU, ändra Decad till Kodhackare enligt följande: Kodhackare (e.a) hjälper Macapärerna med utveckling och underhåll av sektionens hemsida eller annat kodrelaterat. Tomas Nilsson Decad Ludvig Nybogård Decad STYRELSENS SVAR PÅ MOTIONEN Styrelsen yrkar att bifalla motionen i sin helhet I styrelsens tjänst Sara Gunnarsson Ordförande 26 (37)

27 PROPOSITION ÄNDRA MANDATTIDEN FÖR SREORDFÖRANDE Bilaga 6 Proposition - Ändra mandattiden för SREordförande Idag så säger stadgarna att hela styrelsen utom SREordförande ska väljas på kalenderår. Vi ser ingen anledning till att det skulle vara viktigt att SREordförande sitter per läsår. Däremot så ser vi en nackdel i det hela då den här personen får sitta i två olika styrelser och då kanske får det svårare att känna gemenskap med någon av styrelserna. Istället för att vara den enda som skiftas efter ett läsår så tror vi att SREordförande skulle få ut mer av själva styrelsearbetet om denne också fick vara med i uppstarten av ett nytt styrelseår istället för att komma in mitt i och gå av då resten av styrelsen är mitt uppe i sitt arbete. Därför yrkar vi att i stadgarna, under 8:4 MANDATTID ändra från För Styrelsen, utom studierådsordföranden, är mandattiden kalenderår. För studierådsordföranden är mandattiden 1/7-30/6. till För Styrelsen är mandattiden kalenderår. att SREordförande som väljs vårterminsmötet 2012 väljs på mandatperioden I styrelsens tjänst Sara Gunnarsson Ordförande 27 (37)

28 PROPOSITIONER UPPDATERING AV KÖRERSÄTTNINGSPOLICY Bilaga 7 Proposition - Uppdatering av körersättningspolicy I E-sektionens policy om körersättning så står det nu att man ska få en körersättning på 16kr/milen. Med tanke på att tider och priser förändras så tycker vi att även policyn borde uppdateras till det som vi faktiskt betalar ut. Därför yrkar vi att i reglementet under policybeslutet om Körersättning inom E-sektionen ändra från När det inte är möjligt, praktiskt eller ekonomiskt att åka kollektivt utgår ersättning som för närvarande uppgår till 16kr/milen. till När det inte är möjligt, praktiskt eller ekonomiskt att åka kollektivt utgår ersättning som för närvarande uppgår till 18,50kr/milen. I styrelsens tjänst Sara Gunnarsson Ordförande 28 (37)

29 PROPOSITION NY BUDGET Bilaga 8 Ny budget Budgeten som är satt idag är att E-sektionen inte ska gå så mycket plus i år. Senaste resultatet är från 2009 och då backade E-sektionen med 38467,44. Vi tror inte att den nuvarande budgeten är bra för sektionens ekonomi och därför har vi sett över den tillsammans både i styrelsen och tillsammans med firmatecknare, revisorer och tidigare styrelse för att få fram ett förslag som vi tycker är rimligt och skulle vilja arbeta efter. Därför yrkar vi att budgeten för 2012 sätts enligt följande: 29 (37)

30 PROPOSITION NY BUDGET Bilaga 8 Budget för 2012 Nytt förslag Nuvarande Nytt förslag Nuvarande Styrelsen InfU Sektionsavgifter FpT Styret internt Elskaren Sektionsaktiviteter E-shopen 0 0 Representation Datordrift Styrelserepresentation Summa Funktionärsvård Arbetsglädje FvU Summa Ljud och ljus Expedition ARMUE Edekvata ARMUE Medaljer Summa Arkiv Fin. Int. & kostn CM Trivselansvariga Mackbar Summa Mackbarsphest Cafébar KM Mojt KM Summa Summa NöjU E6 SSU E Bildrulle Summa Programverksamhet Spel Övrigt Tandem HeHE Summa Revision Valberedningen NollU Övrigt 0 0 Phöset Summa Fadderi Summa SRE SRE disp Summa Summa (37)

31 PROPOSITION NY BUDGET Bilaga 8 RIKTLINJER FÖR BUDGET 2012 STYRELSEN Sektionsavgifter Detta är sektionens andel av medlemmarnas betalda terminsräkning. Hela summan är fördelad på utgifterna som kommer alla medlemmar till godo som t.ex. SRE, HeHE, och uppehållslokaler. Styrelsen internt Kontot avser styrelsens egna kostnader såsom Kurs På Landet (KPL), Expo samt kopior. Här finns även utrymme för styrelsens egna initiativ i form av arrangemang som inte bör finansieras på annat sätt. Kostnaden för KPL bör inte överstiga 40 % av den totala budgeten för styrelsen internt. Sektionsaktiviteter Här budgeteras kostnader för terminsmöten och andra sektionssammankomster av allmän karaktär. Representation Detta konto inkluderar kostnad för inbjudna gäster (inspektor, professorer etc.) till sektionens fester samt representation av styrelsens ordförande eller dennes ställföreträdare, på såväl våra som vänsektioners fester samt på större arrangemang inom teknologkåren, dock till en maximal kostnad av 1/4 kontosumman. Gott omdöme förutsättes givetvis i detta sammanhang. I kontot inkluderas även kostnader för välförtjänta gåvor till personer som på ett betydande sätt gagnat E-sektionen. Användandet av denna budgetpost bör ske i enlighet med policybeslutet om inbjudningar och anmodningar i E-sektionens reglemente. Styrelserepresentation Styrelserepresentation ska gå till att uppmuntra styrelsen att gå på sektionstillställningar under nollningen genom att subventionera biljetten. Subventionen fördelas av styrelsen själva, men är med fördel jämnt delat på alla medlemmar. Subventionen får vara delar av inträdet eller hela. Pengarna får ej gå till alkohol, vill man ha med alkohol så får man själv lägga till det överskjutande beloppet. Funktionärsvård Här budgeteras kostnader för att förkovra sektionens funktionärer. Här ingår funktionärsdag med tillhörande Skiftesgasque, funktionärers deltagande i Novemberfesten, funktionärshelgen samt kostnaden för subventioneringen av Gillematen för funktionärer. Arbetsglädje Det kan ibland behövas lägga ner en del jobb som funktionär. Då behövs lite arbetsglädje för att muntra upp funktionären. Arbetet skall redovisas tydligt för godkännande. Arbetsglädjen avser mindre tilltugg. Arbetsglädje under arrangemang bör gå på arrangemanget. 31 (37)

32 PROPOSITION NY BUDGET Bilaga 8 ARMUE, ARBETSMARKNADSUTSKOTTET Budgeterat belopp är beräknat på vad som kan anses rimligt med tanke på konjunkturen i företagsvärlden. Budgeterat belopp innefattar inte av företag sponsrade pengar avsedda för specifika sektionsaktiviteter. CM, CAFÉMÄSTERIET Mackbar Här avses alla utgifter och inkomster gällande Ullas mackbar, inklusive avlöning. Man bör under året vara vaksam på prisändringar på de varor som köps in. En inkomst kan här snabbt förvandlas till en utgift som i sådana fall slår hårt på sektionens ekonomi. Prishöjningar i Mackbaren bör om möjligt endast göras en gång per termin. Mackbarsphest För att uppmuntra medlemmarna att stå i mackbaren anser vi det lämpligt att avsätta pengar för en mycket uppmuntrande fest. Cafébar Inkomster och utgifter från försäljning av te och kaffe ur Cafébar-mojten. Mojt Dessa vinster är satta utifrån ett rimligt vinstkrav. Man bör under året vara vaksam på prisändringar på de varor som köps in. En inkomst kan här snabbt förvandlas till en utgift som i sådana fall slår hårt på sektionens ekonomi. Underhåll av mojter tas från denna budgeten. NÖJU, NÖJESUTSKOTTET SSU Summan avser sektionens bidrag till kostnaderna för deltagande i Sångarstriden och avser t.ex. dekor och bidrag till maten till de aktiva. Sponsring till inköp av alkohol får dock ej ske. Tandemstafett Avser kostnader i samband med tandemstafetten och är tänkt att i första hand gå till buss och frukostkostnader under tävlingen samt reparation och underhåll av cykeln. Sponsring till inköp av alkohol får dock ej ske. Programverksamhet Här avses inkomster och utgifter för programverksamheten. Sektionen bör varken betala för eller göra vinst av philmaphtnar, nolleresor, teaterbesök mm. 32 (37)

33 PROPOSITION NY BUDGET Bilaga 8 NOLLU, NOLLEUTSKOTTET Phöseri och Fadderi Pengarna används för att introducera Nollan i studentvärlden, samt för att se till att de får en god start på sina studier. I posten Fadderi avses kronor att användas till någon form av gåva till nollorna under nolleveckan. Införskaffas sådan gåva på annat sätt kan pengarna användas till annan verksamhet. ÖVRIGT HeHE Summan är sektionens bidrag till kostnader gör framställandet av Hent i Hus E. Sponsring till inköp av alkohol får dock ej ske. Revision Summan avser att täcka kostnader för kopiering och utskrifter i samband med revisorernas arbete. Valberedning Summan avser att täcka kostnader för kopiering och utskrifter i samband med valberedningens arbete. Övrigt Denna punkt är avsedd att använda för oförutsägbara inkomster och utgifter som inte kan inräknas under annan budgetpost. Då det handlar om det oförutsägbara kan man inte heller ange något belopp. SETI Svenska Elektroteknologers Intresseorganisation Avser att betala resa, omkostnader och dylikt för repr. från SRE och styrelsen till SETI-möten. De år SETI arrangeras i Lund bör pengarna gå till mötets arrangerande. Sponsring till inköp av alkohol får dock ej ske. INFU, INFORMATIONSUTSKOTTET Flickor på Teknis Summan avser att täcka kostnader i samband med Flickor på teknis. Elskaren Denna summa pengar skall täcka kostnader för produktion NolleElskaren som skall komma ut senast under läsvecka 0. Övriga nummer skall vara självfinansierade ifall de överskrider budgeten. 33 (37)

34 PROPOSITION NY BUDGET Bilaga 8 E-shopen Kontot avser E-shopens löpande in- och utgifter. E-shopen har i förhållande till sin budgeterade vinst mycket stora utgifter. Detta föranleder att man skall vara beredd på att E-shopens ekonomiska läge kan se sämre ut än vad det i verkligheten är, då mycket varor finns i lager. Datordrift Summan avser kostnader för drift och underhåll samt mindre uppgradering av program och maskinvara till sektionens datorutrustning. Varje utskott betalar sina egna utskrifter. FVU, FÖRVALTNINGSUTSKOTTET Ljud och Ljus Här avses kostnader för löpande underhåll av befintlig ljud- och ljusanläggning samt inkomster från eventuella externa arrangemang som hyr sektionens utrustning. Spel Tanken är att inkomsterna från flipperspelet skall täcka utgifterna från biljard bordet. Expedition Här avses kostnader för Hamnkontorets behov av expeditionsmateriel samt telefonkostnader. Varje utskott betalar sitt eget kontorsmateriel. Edekvata utrusning och reparation Detta är så mycket det löpande underhållet av sektionens lokaler får kosta, samt mindre investeringar. Medaljer Kostnad för medaljer för de funktionärer som vid förfrågan tackat ja till medalj. Arkiv Kostnader för underhåll av Arkivet. Finansiella intäkter och kostnader Kostnader för förvaltandet av vårt kapital samt inkomster i form av avkastning på bankmedel och eventuella aktieaffärer. KM, KÄLLARMÄSTERIET Här avses alla utgifter och inkomster rörande KMs verksamhet. 34 (37)

35 PROPOSITION NY BUDGET Bilaga 8 E6, SEXMÄSTERIET Här avses alla utgifter och inkomster rörande E6s verksamhet. SRE SRE Pengarna avsätts till studiebevakning varav maximalt hälften skall spenderas på vårterminen och återstoden på höstterminen. RÖRELSERESULTAT Budgeterat rörelseresultat är avsett för att kunna fylla på sektionens fonder, som används vid investeringar mm. Ett rörelseresultat av denna storleksordning behövs för att fondernas storlek ej skall utarmas. I styrelsens tjänst Sara Gunnarsson Ordförande 35 (37)

36 PROPOSITION AVSKAFFA FUNKTIONÄRSPOST Bilaga 9 Proposition Avskaffa funktionärspost Under förra vårterminsmötet så instiftades det en del nya poster inom sexmästeriet. Många av dem har fungerat väldigt bra och underlättar mycket för sexmästaren. En som däremot inte gör det är posten sexkonsult. En sådan post behövs inte då man som sexmästare tycker att det är bättre att själv ha koll på vilka som ska jobba. Därför yrkar vi på att i reglementet under 10:2:K FUNKTIONÄRERNA I SEXMÄSTERIET, E6 ta bort posten Sexkonsult (1) med postbeskrivningen bistår sexmästaren med att hitta erforderligt antal arbetare till, samt att arbeta på, respektive arrangemang I styrelsens tjänst Sara Gunnarsson Ordförande 36 (37)

37 Bilaga 10 E-SEKTIONEN INOM TLTH PROPOSITION ÖVERVAKNINGSPOLICY Proposition - Övervakningspolicy I syfte att klargöra integritetsaspekterna kring övervakningskamerorna i Edekvata har följande policy formulerats. Jag yrkar att införa policyn i reglementet. Hantering av material från övervakningskameror För att värna om den personliga integriteten skall följande ovillkorligen följas. Material får endast lagras och hanteras i syfte att utreda brott eller olyckor som inträffat i sektionens lokaler. All annan användning är förbjuden. Material som lagras skall krypteras med ett asymmetriskt krypto, för vilket dekrypteringsnycklar endast innehas av styrelsens ordförande och utskottschefen för informationsutskottet. Nycklarna skall bytas vid skiphte av nyckelinnehavarnas poster. Lagrat material skall gallras när det anses vara inaktuellt. Det får inte lagras längre än 14 dagar eller flyttas till andra maskiner eller medier, såvida inte materialet används i en pågående utredning. Nyckelinnehavarna äger rätt att, då tillräckliga skäl föreligger, dekryptera och ta del av relevant material. Varje sådan handling skall med namn, anledning, omfattning och datum dokumenteras skriftligen. Macapär får ta del av material i realtid endast i den utsträckning det krävs för att kontrollera att kamerorna fungerar och är korrekt inställda. Realtidsströmmning av material i annat syfte är förbjuden. Ljudupptagning, i den mån det stödjs av utrustningen, är förbjuden. I styrelsens tjänst Fredrik Ahlberg Kontaktor Emeritus 37 (37)

E-SEKTIONEN INOM TLTH

E-SEKTIONEN INOM TLTH E-SEKTIONEN INOM TLTH SEN MOTION UTÖKA POSTEN VICE CAFÈMÄSTARE Bilaga 15 SEN MOTION UTÖKA POSTEN VICE CAFÈMÄSTARE Under mitt år som funktionär på E-sektionen har jag både varit Vice Cafémästare samt Cafémästare.

Läs mer

E-sektionen inom TLTH S08/01 Styrelsemöte, Magistratsvägen 55S:103 2001-10-29

E-sektionen inom TLTH S08/01 Styrelsemöte, Magistratsvägen 55S:103 2001-10-29 Närvarande Ordinarie Ordförande Anneli Andersson E99 Kontaktor Evert Alm E99 Cafémästare Susanne Truuberg E99 Förvaltningschef Karl-Johan Perntz E00 Entertainer Joakim Davidson E00 Krögare Martin Pihl

Läs mer

Protokoll för styrelsemöte S02/16

Protokoll för styrelsemöte S02/16 Protokoll för styrelsemöte S02/16 Närvarande Ordinarie Ordförande Fredrik Peterson E14 Närvarande under 1-18b Kontaktor Erik Månsson E14 Förvaltningschef Anders Nilsson E13 Cafémästare Stephanie Mirsky

Läs mer

ELEKTRA. Höstterminsmöte 2015, Handlingar DAGORDNING. 4 Tid och sätt. 7 Föredragningslistan. Föreningen Elektra Höstterminsmöte 2015

ELEKTRA. Höstterminsmöte 2015, Handlingar DAGORDNING. 4 Tid och sätt. 7 Föredragningslistan. Föreningen Elektra Höstterminsmöte 2015 ELEKTRA Höstterminsmöte 2015, Handlingar DAGORDNING Tid och sätt Datum: 2015-12-08 Tid: kl 17:15 Plats: E:C Föredragningslista 1 TaFMÖ 2 Val av mötesordförande 3 Val av mötessekreterare 4 Tid och sätt

Läs mer

Protokoll för styrelsemöte S03/16

Protokoll för styrelsemöte S03/16 Protokoll för styrelsemöte S03/16 Närvarande Ordinarie Ordförande Fredrik Peterson E14 Kontaktor Erik Månsson E14 Förvaltningschef Anders Nilsson E13 Närvarande under 7-18 Cafémästare Stephanie Mirsky

Läs mer

E-sektionen inom TLTH Höstterminsmöte, E:

E-sektionen inom TLTH Höstterminsmöte, E: Närvarande Styrelsen Kontaktor Evert Alm E99 Industrimästare Calle Siversson E99 Sexmästare Bibi Sandberg Cafemästare Susanne Truuberg E99 Inquisateur Markus Jansson E99 Ordförande Anneli Andersson E99

Läs mer

E- SEKTIONEN INOM TLTH

E- SEKTIONEN INOM TLTH DAGORDNING HT/13 DAGORDNING Tid och sätt Datum: 12:e november 2013 När: kl 17 Var: E:B Föredragningslista 1 TaFMÖ 2 Val av mötesordförande 3 Val av mötessekreterare 4 Tid och sätt 5 Val av två justeringspersoner

Läs mer

2. Godkännande av dagordning och tid Punkt 7 skjuts upp till nästa möte. Dagordningen med revidering godkänns. Sluttid 13.00.

2. Godkännande av dagordning och tid Punkt 7 skjuts upp till nästa möte. Dagordningen med revidering godkänns. Sluttid 13.00. 1. OFMÖ Klockan 12:15 2. Godkännande av dagordning och tid Punkt 7 skjuts upp till nästa möte. Dagordningen med revidering godkänns. Sluttid 13.00. 3. Val av justeringsperson Elias Friberg väljs till justeringsperson.

Läs mer

E-SEKTIONEN INOM TLTH

E-SEKTIONEN INOM TLTH DAGORDNING VT/13 DAGORDNING Tid och sätt Datum: 23:e april 2013 När: kl 17 Var: E:B Föredragningslista 1 TaFMÖ 2 Val av mötesordförande 3 Val av mötessekreterare 4 Tid och sätt 5 Val av två justeringspersoner

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2018-03-28 Tid 12:10 Plats Beslutande -rummet Ordf. Jakob Kullmann Sekr. Fanny Selin Denise Pettersson Johan Karlelid Tomas Mo Gabriel Larsson Jonas Larsson 84

Läs mer

Proposition: Ändrade mandatperioder för Cafémästeriet

Proposition: Ändrade mandatperioder för Cafémästeriet Proposition: Ändrade mandatperioder för Cafémästeriet Vid vårterminsmötet lade styrelsen fram följande proposition om att ändra cafémästeriets mandatperiod. Mötet valde att avslå propositionen och ålade

Läs mer

Maskinsektionens styrelsemöte 2012-01-31 Tid: 12.05 Plats: Styrelserummet

Maskinsektionens styrelsemöte 2012-01-31 Tid: 12.05 Plats: Styrelserummet Maskinsektionens styrelsemöte 2012-01-31 Tid: 12.05 Plats: Styrelserummet Närvarande: Jonas Bergström, Aktu-ordförande Gustav Nilsson Orviste, Ngm-ordförande Robin Gustavsson, Verkmästare Benjamin Mattsson,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 16/år 2015 Datum: 19/5 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 16/år 2015 Datum: 19/5 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

Protokoll styrelsemöte S05 2011 02 19

Protokoll styrelsemöte S05 2011 02 19 Protokoll styrelsemöte S05 Närvaro: Alexander Nässlander Ordförande Daniel Perván Sekreterare Carl Cristian Arlock Källarmästare Mazdak Farzone Överphös Albin Rosberg Studierådsordförande, t.o.m. 13 Fredrik

Läs mer

Ingenjörssektionen inom TLTH 1(6)

Ingenjörssektionen inom TLTH 1(6) Styrelsemöte 2017-09-19 Protokoll 1 Mötet öppnas 17.20 2 Val av mötesordförande Frida Granath 3 Val av mötessekreterare Oliver Ekström 4 Val av en justerare Emmy Göransson 5 Adjungeringar Christoffer Maljanovski

Läs mer

Emelie Jeppsson och Carl August Agrell föreslås och väljs till justeringsmän, tillika rösträknare.

Emelie Jeppsson och Carl August Agrell föreslås och väljs till justeringsmän, tillika rösträknare. 1. OFMÖ 2. Val av mötesordförande Axel Andersson, kårordförande, föreslås och väljs till mötesordförande. 3. Val av mötessekreterare Miranda Westfelt föreslås och väljs till mötessekreterare. 4. Val av

Läs mer

E-sektionens mentorsprogram 2017

E-sektionens mentorsprogram 2017 Detta dokument beskriver och behandlar ett mentorsprogram som E-sektionen kommer anordna under höstterminen 2017. Innehåll Förord 2 Bakgrund och syfte 3 Ansvariga för mentorsprogrammets genomförande 4

Läs mer

4. Val av två justeringsmän tillika rösträknare Katrin Johansson och Elaine Åhslund föreslår sig själva som justeringsmän, tillika rösträknare.

4. Val av två justeringsmän tillika rösträknare Katrin Johansson och Elaine Åhslund föreslår sig själva som justeringsmän, tillika rösträknare. 1. SOFMÖ Klockan 17:30 2. Val av mötesordförande Björn Hansson, ordförande TLTH, föreslås som mötesordförande. Mötet beslutar att välja Björn Hansson till mötesordförande. Björn Hansson har en noggrann

Läs mer

Dokumentet är en enkel guide till hur du löser följande händelser:

Dokumentet är en enkel guide till hur du löser följande händelser: LATHUND FONDSÖKNINGAR 2014/2015 Sida 1 av 8 Dokumentet är en enkel guide till hur du löser följande händelser: Reglemente för fondsökningar o o o Sektionsfonden Projektfond Föreläsningsfond Hur bör en

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 11/år 2015 Datum: 14/4 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 11/år 2015 Datum: 14/4 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

Mötesprotokoll. Stormöte, I-sektionen. Tid: torsdag 20 februari 2014 Plats: Pepparholm, Studiecentrum. Ärenden:

Mötesprotokoll. Stormöte, I-sektionen. Tid: torsdag 20 februari 2014 Plats: Pepparholm, Studiecentrum. Ärenden: Mötesprotokoll Stormöte, I-sektionen Tid: torsdag 20 februari 2014 Plats: Pepparholm, Studiecentrum Ärenden: 1. Mötet öppnas Mötet öppnades av vice ordförande Kajsa. 2. Val av mötessekreterare Anne valdes

Läs mer

Proposition: Ordförandes tack till funktionärer

Proposition: Ordförandes tack till funktionärer Proposition: Ordförandes tack till funktionärer I dagsläget delar medaljelelekommittén medaljer till funktionärer samt personer som på något sätt hjälpt Datatekniksektionen i dess arbete. Utdelning av

Läs mer

Verksamhetsplan för D-sektionen, 2003

Verksamhetsplan för D-sektionen, 2003 Verksamhetsplan för D-sektionen, 2003 Styrelsen Styrelsens syfte är att agera som ett samarbetsorgan för sektionens olika mästerier och verksamheter, samt att behandla de frågor som av någon anledning

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 19/år 2015 Datum: 20/8 Tid: 17:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 19/år 2015 Datum: 20/8 Tid: 17:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2014-04-03 Tid 12:00 Plats Beslutande V-Styret Ordf. Martin Estlund Sekr. Anna Henriksson Linnea Hjelte Karolina Lundh Eleonora Grönlund Dea Ternström Pernilla

Läs mer

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 11 feb 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 11 feb 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 11 feb 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset Närvarande styrelseledamöter: Rasmus Johnsson, Ordförande Marie Bye Løken, Vice Ordförande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 21/år 2015 Datum: 31/8 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 21/år 2015 Datum: 31/8 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 17/år 2015 Datum: 26/5 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 17/år 2015 Datum: 26/5 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

ELEKTRA Höstterminsmöte 2016

ELEKTRA Höstterminsmöte 2016 Föreningen Elektra Höstterminsmöte 2016 ELEKTRA Höstterminsmöte 2016 Tid och plats Datum: 2016-12-05 Tid: 17:10 Plats: E:C Föredragningslista 1 TaFMÖ 2 Val av mötesordförande 3 Val av mötessekreterare

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 5/år 2015 Datum: 3/3 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 5/år 2015 Datum: 3/3 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

E-SEKTIONEN INOM TLTH SENA HANDLINGAR

E-SEKTIONEN INOM TLTH SENA HANDLINGAR Motion Ändring av invalsperiod för poster inom SRE Som det är i nuläget väljs studierådets samtliga poster med undantag för SRE-ordföranden på vårterminsmötet och de som väljs sitter det kommande läsåret.

Läs mer

Maskinsektionen inom TLTH

Maskinsektionen inom TLTH Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: Klockan 12.05 (..), ons 22 januari 2014 Plats: Styrelserummet M-huset Närvarande styrelseledamöter: Henrik Håkansson (ordf.), Robin Hjerén (cafémästare),

Läs mer

Maskinsektionens vårterminsmöte

Maskinsektionens vårterminsmöte Maskinsektionens vårterminsmöte Protokoll fört tisdagen den 19/3 i M:A 1 TFMÖ Talman Johan Bson Bergfalk förklarade mötet öppnat kl. 17.15. 2 Val av mötessekreterare att välja Rakel Hed till mötessekreterare.

Läs mer

Protokoll styrelsemöte S01 2010 01 15

Protokoll styrelsemöte S01 2010 01 15 Protokoll styrelsemöte S01 Närvaro: Sofia Mattsson Ordförande Tobias Månsson Sekreterare Fredrik Andersson Skattmästare Joakim Andersson Källarmästare Anders Eriksson Cafémästare Mazdak Farzone Sexmästare

Läs mer

Protokoll styrelsemöte S01 2011 01 18

Protokoll styrelsemöte S01 2011 01 18 Protokoll styrelsemöte S01 Närvaro: Alexander Nässlander Ordförande Daniel Perván Sekreterare Carl Cristian Arlock Källarmästare Mazdak Farzone Överphös, t.o.m 14 Mikael Rudner Industrimästare Albin Rosberg

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 18/år 2015 Datum: 2/6 Tid: 13:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 18/år 2015 Datum: 2/6 Tid: 13:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

Sekreterare: Johanna Schuhmeier kommer att ta bort mailalias a-ovrig ur maillistan a-styrelsen eftersom den inte används.

Sekreterare: Johanna Schuhmeier kommer att ta bort mailalias a-ovrig ur maillistan a-styrelsen eftersom den inte används. Styrelsemöte 20140221 1. OFMÖ Klockan 12:10 2. Godkännande av dagordning och tid Dagordning godkänns. Sluttid 13.00. 3. Val av justeringsperson Lukas Annermarken 4. Eventuella adjungeringar Tobias Lundkvist

Läs mer

Kassör: Internetbanken är nu igång och utbetalningar för utlägg kommer att ske inom kort.

Kassör: Internetbanken är nu igång och utbetalningar för utlägg kommer att ske inom kort. Styrelsemöte 20140306 1. OFMÖ Klockan 12:12 2. Godkännande av dagordning och tid Dagordning godkänns. Sluttid 13.00. 3. Val av justeringsperson Emanuel Mettmann väljs till justeringsperson. 4. Eventuella

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2012-12-13, kl. 17.15 Plats: IKDC Ordförande: Astrid Sjögren, TM13 Sekreterare: Sofie Tapper Jansson, TM14 Övriga närvarande:

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Vårterminsmöte 2015 Datum: 13/8 Tid: 17:15(..) Plats: KC:D, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Vårterminsmöte 2015 Datum: 13/8 Tid: 17:15(..) Plats: KC:D, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2018-11-28 Tid 12:10 Plats Beslutande BIIF-rummet Ordf. Jakob Kullmann Sekr. Fanny Selin Denise Pettersson Elin Pettersson Johan Karlelid Maja Wilhelmsson Gabriel

Läs mer

2. Val av mötesordförande Andreas Norrman valdes till mötesordförande. 3. Val av mötessekreterare Carolin Sundvik valdes till mötessekreterare.

2. Val av mötesordförande Andreas Norrman valdes till mötesordförande. 3. Val av mötessekreterare Carolin Sundvik valdes till mötessekreterare. LUNDS UNIVERSITET Lunds Tekniska Högskola Vårmöte, I-sektionen PROTOKOLL Tid: Måndagen den 28 mars kl 15.00 Plats: Föreläsningssal M:B, Maskinhuset, LTH Ärenden: 1. Mötet öppnades 2. Val av mötesordförande

Läs mer

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 4 feb 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 4 feb 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 4 feb 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset Närvarande styrelseledamöter: Rasmus Johnsson, Ordförande Marie Bye Løken, Vice Ordförande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 13/år 2015 Datum: 28/4 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 13/år 2015 Datum: 28/4 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 13/år 2016 Datum: 26/4 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 13/år 2016 Datum: 26/4 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Patrik Gustafsson Infochef Carl- Michael Bjälkensäter Cafémästare Klara Egerström Näringslivsansvarig Arvid Widén Studierådsordförande Hanna Järpedal AktU- ordförande Emma

Läs mer

Elaine besvarar mötets frågor. Resultatrapporten i sin helhet finns att läsa på A-sektionens hemsida.

Elaine besvarar mötets frågor. Resultatrapporten i sin helhet finns att läsa på A-sektionens hemsida. 1. SOFMÖ 2. Val av mötesordförande Rasmus Kjellén, ordförande TLTH, föreslås som mötesordförande. Mötet beslutar att välja Rasmus Kjellén till mötesordförande. 3. Val av mötessekreterare Amanda Oskarsson

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18 Stockholm 2015-03-18 Styrelsemöte 10 mars 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 16.14 1.2. Mötets behöriga utlysande Extrainsatt Styrelsen beslutar

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2010-08-31, kl. 17.00 Plats: IKDC Ordförande: Olle Eliasson, TM11 Sekreterare: Emelie Gustafsson, TM11 Övriga närvarande:

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 21/år 2016 Datum: 20/9 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, V- huset, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 21/år 2016 Datum: 20/9 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, V- huset, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Patrik Gustafsson Infochef Carl- Michael Bjälkensäter Cafémästare Klara Egerström Näringslivsansvarig Arvid Widén Studierådsordförande Hanna Järpedal AktU- ordförande Emma

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2014-03-27 Tid 12:00 Plats Beslutande V-Styret Ordf. Martin Estlund Sekr. Anna Henriksson Linnea Hjelte Karolina Lundh Eleonora Grönlund Dea Ternström Pernilla

Läs mer

Protokoll D-Chip styrelsemöte 2014-03-26

Protokoll D-Chip styrelsemöte 2014-03-26 Protokoll D-Chip styrelsemöte Närvaro: Sofia Siljeholm Lia Karida Amelia Andersson Elise Eborn Sandra Olsson Sara Lindgren Per Ahlbom Lisa Claesson Ella Eriksson Ordförande Sekreterare Vice Ordförande

Läs mer

HeHE Hent i Hus E. Den tid som förflutit

HeHE Hent i Hus E. Den tid som förflutit HeHE Hent i Hus E Utgiven av E-sektionen inom TLTH Chefredaktör: Olle Oswald BME14 Utrikeskorrespondenter: Hack Stiernblad E11, Tom Johansson E13 Ansvarig Utgivare: Alexander Najafi E12 Nyhetsbrev N26/15

Läs mer

Protokoll A-styrelsemöte 14/3-2011

Protokoll A-styrelsemöte 14/3-2011 Protokoll A-styrelsemöte 14/3-2011 1. Mötets öppnande. 2. Godkännande av dagordning och tid. Sluttid bestäms till 19:30 3. Beslutsuppföljning. Föregående protokolls beslutslista gås igenom. 4. Val av justeringsperson.

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07 Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07 Adress: Roslagstullsbacken 13A Stockholm, (Hemma hos Vincent) Styrelsemöte nr 4, VÅ 2013/2014 Datum: 2013-11-07 Tid: 18.59 21.22 Närvarande:

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 24/år 2015 Datum: 22/9 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 24/år 2015 Datum: 22/9 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl (till 12) AktU-ordförande

Läs mer

Ingenjörssektionen inom TLTH 1(9) Reglemente för Ingenjörssektionen. Kapitel 1 Sektionen. 1:1 Teknologia. 1:1:1 Maskotar

Ingenjörssektionen inom TLTH 1(9) Reglemente för Ingenjörssektionen. Kapitel 1 Sektionen. 1:1 Teknologia. 1:1:1 Maskotar Ingenjörssektionen inom TLTH 1(9) Reglemente för Ingenjörssektionen Kapitel 1 Sektionen 1:1 Teknologia 1:1:1 Maskotar De olika utbildningsprogrammen har egna maskotar enligt nedanstående: Bygg: Elektro:

Läs mer

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Näringslivsutskottets övergripande mål är att stärka kontakten mellan utbildningarna som tillhör PULS och arbetslivet genom det arbete som utskottets arbetsgrupper

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2018-03-21 Tid 12:10 Plats Beslutande -rummet Ordf. Jakob Kullmann Sekr. Fanny Selin Denise Pettersson Elin Pettersson Johan Karlelid Maja Wilhelmsson Tomas Mo

Läs mer

Protokoll styrelsemöte S

Protokoll styrelsemöte S Protokoll styrelsemöte S28 Närvaro: Sofia Mattsson Ordförande Daniel Perván Sekreterare Fredrik Andersson Skattmästare Carl Cristian Arlock Källarmästare Anders Eriksson Cafémästare Mikael Rudner Industrimästare

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE A-sektionen verksamhetsåret 2010. Verksamhetsberättelse 2010 - A-sektionen inom TLTH

VERKSAMHETSBERÄTTELSE A-sektionen verksamhetsåret 2010. Verksamhetsberättelse 2010 - A-sektionen inom TLTH Verksamhetsberättelse 2010 - A-sektionen inom TLTH Under verksamhetsåret 2010 har A-sektionen växt och har för första gången sedan den återskapades 2005, lyckats fylla alla styrelseposterna. Under året

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 9/år 2015 Datum: 31/3 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 9/år 2015 Datum: 31/3 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

Stadgar för E-sektionen inom TLTH

Stadgar för E-sektionen inom TLTH r för E-sektionen inom TLTH Innehåll Kapitel 1 Sektionen 3 Kapitel 2 Medlemmarna 5 Kapitel 3 Organisation 7 Kapitel 4 Sektionsmöte 8 Kapitel 5 Inspektor 11 Kapitel 6 Revision 12 Kapitel 7 Valberedning

Läs mer

Ingenjörssektionen inom TLTH 1(7) Reglemente för Ingenjörssektionen. Kapitel 1 Sektionen. 1:1 Teknologia. 1:1:1 Maskotar

Ingenjörssektionen inom TLTH 1(7) Reglemente för Ingenjörssektionen. Kapitel 1 Sektionen. 1:1 Teknologia. 1:1:1 Maskotar Ingenjörssektionen inom TLTH 1(7) Reglemente för Ingenjörssektionen Kapitel 1 Sektionen 1:1 Teknologia 1:1:1 Maskotar De olika utbildningsprogrammen har egna maskotar enligt nedanstående: Bygg: Elektro:

Läs mer

Verksamhetsplan F1 röj, Lund 2011 Ansvariga: Malin Sohlmér Alexander Fredh-Ojala 1 Verksamhetsplan: F1 röj 25 m 2 minröj F1 röj är en stor studentsammankomst som är planerad att inträffa under ett veckoslut

Läs mer

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter. Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin Öhlin Simon Lundmark Justerare:

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter. Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin Öhlin Simon Lundmark Justerare: Protokoll fört vid styrelsemöte #16 som ägde rum 2014-05-19 Närvarande: Roller: Underskrifter Andreas Fredmer (Ordförande) Mötesordförande: Andreas Fredmer Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 6/år 2016 Datum: 1/3 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 6/år 2016 Datum: 1/3 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Patrik Gustafsson Infochef Carl- Michael Bjälkensäter Cafémästare Klara Egerström Näringslivsansvarig Arvid Widén Studierådsordförande Hanna Järpedal AktU- ordförande Emma

Läs mer

Protokoll sektionsmöte 2013-10-10

Protokoll sektionsmöte 2013-10-10 Sidan 1 av 7 Kl: 17.17 Mötesnummer: 3-2013/2014 Plats: HB3 Kallelse: [Bilaga 1] Närvarande: Funktion Namn E-mail Ordförande David Ådvall advall Vice Robert Kemi kemi Sekreterare Adam Sandberg Eriksson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 8/år 2016 Datum: 20/3 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 8/år 2016 Datum: 20/3 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Patrik Gustafsson Infochef Carl- Michael Bjälkensäter Cafémästare Klara Egerström Studierådsordförande Hanna Järpedal AktU- ordförande Emma Erson Skmästare Emil Eriksson

Läs mer

Mötesprotokoll. Stormöte, I-sektionen. Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum. Ärenden:

Mötesprotokoll. Stormöte, I-sektionen. Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum. Ärenden: Mötesprotokoll Stormöte, I-sektionen Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum Ärenden: 1. Mötet öppnas Vice ordförande Kajsa öppnade mötet. 2. Val av mötessekreterare Anne valdes

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 4/år 2015 Datum: 25/2 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 4/år 2015 Datum: 25/2 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

Protokoll styrelsemöte XV 2015-05-19

Protokoll styrelsemöte XV 2015-05-19 Protokoll styrelsemöte XV 2015-05-19 Tid: Tisdag, 19 maj, 2015, 12.11 Plats: KC:M, KC Närvarande:, Jorunn Cardell,, Ludvig Carlman Bydén, Marie Bergengren, Marika Mourujärvi, Lisa Sandblom, Tom Allen,

Läs mer

Reglemente för E-sektionen inom TLTH 2014-05-21

Reglemente för E-sektionen inom TLTH 2014-05-21 för E-sektionen inom TLTH 2014-05-21 Innehåll Kapitel 1 Sektionen 4 Kapitel 2 Medlemmarna 4 2:A Stödmedlemmar..................................... 4 2:B Anställda.........................................

Läs mer

Vårterminsmöte 25 april 2013

Vårterminsmöte 25 april 2013 Lund, 2013-04-18 Vårterminsmöte 25 april 2013 M:A kl 17 Föredragningslista 1. TFMÖ 2. Val av mötessekreterare 3. Fråga angående mötets behöriga utlysande 4. Val av två justeringsmän tillika rösträknare

Läs mer

Dagordning Bokslutsmöte 2013

Dagordning Bokslutsmöte 2013 DAGORDNING Kårhuset Lund, 5 mars 2013 Christian Nilsson, ordförande Dagordning Bokslutsmöte 2013 Tid: Måndag 14 mars 2013 klockan 19.00 Plats: Fakultetsklubben, Kårhuset Ärende Åtgärd Kom Bilaga 1 Mötet

Läs mer

Rickard Nilsson (styrit) välkomnar alla till sektionsmötet och förklarar mötet öppnat. Nancy Li (styrit) väljs som sekreterare för mötet.

Rickard Nilsson (styrit) välkomnar alla till sektionsmötet och förklarar mötet öppnat. Nancy Li (styrit) väljs som sekreterare för mötet. 1 Mötets öppnande Rickard Nilsson (styrit) välkomnar alla till sektionsmötet och förklarar mötet öppnat. 2 Val av mötets ordförande Rickard Nilsson väljs som mötesordförande. 3 Val av mötets sekreterare

Läs mer

REVISIONSBERÄTTELSE A-SEKTIONEN. inom teknologkåren vid lunds tekniska högskola VERKSAMHETSÅR 2015

REVISIONSBERÄTTELSE A-SEKTIONEN. inom teknologkåren vid lunds tekniska högskola VERKSAMHETSÅR 2015 1 REVISIONSBERÄTTELSE A-SEKTIONEN s e k t i o n e n f ö r a r k i t e k t u r o c h i n d u s t r i d e s i g n inom teknologkåren vid lunds tekniska högskola VERKSAMHETSÅR 2015 INLEDNING I denna revisionsberättelse

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 26/år 2015 Datum: 6/10 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 26/år 2015 Datum: 6/10 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

Protokoll styrelsemöte XVIII

Protokoll styrelsemöte XVIII EKOSYSTEMTEKNIKSEKTIONEN INOM TLTH SEKTIONSSTYRELSEN 2016-09-08 Protokoll styrelsemöte XVIII 2016-09-08 Tid: Torsdag 8 september, 2016, 18.00 Plats: Marie Curie Närvarande:, Norea Cardell, Magnus Lindén,,

Läs mer

Ärende Åtgärd Kom Bilaga

Ärende Åtgärd Kom Bilaga DAGORDNING S9 Kårhuset Lund, 2017-01-21 Karin Dammer, Kårstyrelsens ordförande Dagordning S9, 16/17 Tid: Onsdag, 25 januari, 17.15 Plats: Perstorp, Kårhuset Ärende Åtgärd Kom Bilaga 1 OFMÖ Beslut 2 Tid

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte F17 VT16

Protokoll från styrelsemöte F17 VT16 Protokoll -sektionens styrelse 27 maj 2016 Protokoll från styrelsemöte F17 VT16 Styrelserummet, kl. 12.15 onsdagen 25 maj 2016 1 O.F.M.Ö. Ordförande Joost Kranenborg förklarade mötet öppnat. 2 Närvaro

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse styrit 2011/2012 Förord Verksamhetsåret 2011/2012 var ett spännande år att sitta i styrelsen. Chalmers Studentkår centralt förde flera viktiga debatter om bl.a. sektionernas dispositionsavtal,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 25/år 2015 Datum: 28/9 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 25/år 2015 Datum: 28/9 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte F07 HT17

Protokoll från styrelsemöte F07 HT17 Protokoll -sektionens styrelse 25 december 2017 Protokoll från styrelsemöte F07 HT17 Ledningscentralen, kl. 17.15 tisdagen den 28 november 2017 1 O.F.M.Ö. Styrelseordförande Petter Karlow Herzog förklarade

Läs mer

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011 Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011 1. INLEDNING 1 2. SEKTIONSSTYRELSEN 1 2.1 ORGANISATION 1 2.2 ANSVARSOMRÅDEN 1 ORDFÖRANDE 1 VICE ORDFÖRANDE 1 KASSÖR 1 SEKRETERARE 2 ARBETSMILJÖOMBUD

Läs mer

Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015

Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015 Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015 Intäkter: Sektionstillskott 25000 Företagskontakt 15000 Försäljning 10000 Utgifter: UBSmedel - 4000 Medlemsaktiviteter - 13000 Nolleperioden - 10000 Sektionsaktiva

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2018-05-23 Tid 12:10 Plats Beslutande -rummet Ordf. Jakob Kullmann Sekr. Fanny Selin Denise Pettersson Elin Pettersson Johan Karlelid Maja Wilhelmsson Tomas Mo

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 14/år 2015 Datum: 5/5 Tid: 13:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 14/år 2015 Datum: 5/5 Tid: 13:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

Medlemmar Jonathan Berg Amelie Carlsson Simona S Pettersson Marcus Mattsson Alexandra Lund Anton Göransson Alma Söderström Sandra Lord Claudia Bartos

Medlemmar Jonathan Berg Amelie Carlsson Simona S Pettersson Marcus Mattsson Alexandra Lund Anton Göransson Alma Söderström Sandra Lord Claudia Bartos Årsmöte SEKE 2019 Styrelsen: Julia Olsson Ordförande Sandra Hellgren Vice Ordförande Martin Similä Kassör Moa Björklund Sekreterare Anton Bergenudd Webmaster Andreas Rogne Ordf: Utbildnings-utskottet Hanna

Läs mer

Närvarande. E-sektionen inom TLTH. Styrelse. Protokoll HT/

Närvarande. E-sektionen inom TLTH. Styrelse. Protokoll HT/ Närvarande Styrelse Ej närvarande under punkt Ordförande Hanna Nevalainen E12 22 g)- 24 Kontaktor Alexander Najafi E12 Förvaltningschef Henrik Felding E12 Cafémästare Anders Nilsson E13 1-4, 22 c)- 22

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2012-08-30, kl. 12.00 Plats: IKDC Ordförande: Astrid Sjögren, TM13 Sekreterare: Elin Lindqvist, TM13 Övriga närvarande:

Läs mer

Handlingar till Extra Sektionsmöte E01/ :10 i E:C

Handlingar till Extra Sektionsmöte E01/ :10 i E:C Handlingar till Extra Sektionsmöte E01/17 12:10 i E:C Innehåll En kort guide till Sektionsmötena 2 Dagordning 4 Tid och plats.......................................... 4 Föredragningslista.......................................

Läs mer

00000 Mötets öppnande Ordförande Tobias Edström förklarade mötet öppet klockan 17:15 i TP51.

00000 Mötets öppnande Ordförande Tobias Edström förklarade mötet öppet klockan 17:15 i TP51. Närvarande: Tobias Edström, Ordförande Johannes Nilsson, Sekreterare Jacob Samuelsson, Alumniansvarig Jonathan Ohlson, Rekryteringsansvarig Simon Kronmar, Kassör Andreas Lundqvist, SnOrdf Elias Olsson,

Läs mer

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2012/2013 Uppdaterade 2012-10-30. 1. Inledning... 4. 2. Sektionsstyrelsen... 4

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2012/2013 Uppdaterade 2012-10-30. 1. Inledning... 4. 2. Sektionsstyrelsen... 4 Verksamhetsdokument 2012/2013 1. Inledning... 4 2. Sektionsstyrelsen... 4 2.1. Organisation... 4 2.2. Ansvarsområden... 4 2.2.1. Ordförande... 4 2.2.2. Vice Ordförande... 4 2.2.3. Kassör... 5 2.2.4. Sekreterare...

Läs mer

Manfred yrkar att rösta in Emma och Philip som klump till sexmästeriet utskott.

Manfred yrkar att rösta in Emma och Philip som klump till sexmästeriet utskott. Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2017-11-13 Plats: CAPS Närvarande: Mikaela Lind, Matilda Persson, Rickard Beergrehn, Amos Friedman, Manfred Bergkvist, Jessica Kajs, Julia Zakrisson, Axel Almqvist,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 3/år 2016 Datum: [9/2-2016] Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 3/år 2016 Datum: [9/2-2016] Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Patrik Gustafsson Infochef Carl-Michael Bjälkensäter Cafémästare Klara Egerström Näringslivsansvarig Arvid Widén Studierådsordförande Hanna Järpedal AktU-ordförande Emma

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 3/år 2015 Datum: 16/2 Tid: 12:10(..) Plats: Brunnen, Studiecentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 3/år 2015 Datum: 16/2 Tid: 12:10(..) Plats: Brunnen, Studiecentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 15/år 2015 Datum: 12/5 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 15/år 2015 Datum: 12/5 Tid: 12:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

Maskinsektionens styrelsemöte 140319

Maskinsektionens styrelsemöte 140319 Maskinsektionens styrelsemöte 140319 Protokoll fört tisdagen den 19/4 i Styret Närvarande styrelseledamöter Johan Hansson, Vice Ordförande Henrik Håkansson, Ordförande Carl-Johan Fredman, SRM-Ordförande

Läs mer

IDIOTIntresseförening

IDIOTIntresseförening Protokoll fört vid IDIOT Styrelsemöte nr 5/14 Tisdagen 8/4 2014 12:15-13:00 21A 344 Hus 21, Karlstads Universitet IDIOTIntresseförening en för Design, Innovation Och Teknik vid Karlstads Universitet 1

Läs mer

Ingenjörssektionen inom TLTH 1(6)

Ingenjörssektionen inom TLTH 1(6) Styrelsemöte 2016-11-03 Protokoll Ingenjörssektionen inom TLTH 1(6) 1 Mötet öppnas 17.21 2 Val av mötesordförande Johanna Björkman 3 Val av mötessekreterare Ylva Larsson 4 Val av en justerare Fredrik Persson

Läs mer