Ledamöter: Eila Bromme (FP) ordförande Jan Holmberg (M) tjg. ers. Kristina Klempt (FP) tjg. ers. Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ledamöter: Eila Bromme (FP) ordförande Jan Holmberg (M) tjg. ers. Kristina Klempt (FP) tjg. ers. Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP)"

Transkript

1 Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid Vilunda-rummet, plan 8 kommunhuset, Dragonvägen 86 Tisdag den 20 september 2011, klockan Beslutande Ledamöter: Eila Bromme (FP) ordförande Jan Holmberg (M) tjg. ers. Kristina Klempt (FP) tjg. ers. Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP) Ersättare: Övriga deltagande Helene Hagberg, VV Ulla Thörner, SP Siv Helzén, KLK Torgny Hagelin, KLK Titti Ringström, SP Maria Stellinger Ernblad, SP Hanna Bäck, VV Linda Nordberg, SP Utses att justera Jan Holmberg Justeringens plats och tid Tisdag den 27 september 2011, kommunhuset, Dragonvägen 86 Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Ordförande... Justerande... ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsens allmänna utskott Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Stöd & Process, plan 6, kommunhuset, Dragonvägen 86 Underskrift...

2 Kommunstyrelsens allmänna utskott Medarbetarenkät 2011 (KS/2011:280) Ärendebeskrivning För att utveckla kommunen som en modern och attraktiv arbetsgivare är det viktigt att veta hur medarbetarna upplever sin arbetssituation. Kommunen har genomfört tre kommunövergripande medarbetarenkäter, år 2006, 2008 och Inför medarbetarenkäten 2011 har kommunledningskontoret ett uppdrag att utarbeta en mindre omfattande enkät som ska kunna genomföras årligen. Ett årligt resultat skulle på ett bättre sätt kunna bidra till en hälsofrämjande och utvecklande arbetsplats, där chef och medarbetare gemensamt tar ansvar för att förbättra och bibehålla en god arbetsmiljö. Personaldirektören redovisar hur den nya medarbetarenkäten är tänkt att utformas. Kommunledningskontorets förslag till beslut Informationen noteras till protokollet. Allmänna utskottets beslut Informationen noteras till protokollet.

3 Kommunstyrelsens allmänna utskott Huvudöverenskommelse om lön och allmänna anställningsvillkor m.m. - HÖK 11 - med OFRs förbundsområde Hälso- och sjukvård (KS/2010:288) Ärendebeskrivning Sveriges Kommuner och Landsting och Arbetsgivarförbundet Pacta träffade den 5 april 2011 en huvudöverenskommelse, HÖK 11, med OFRs förbundsomraåde Hälso- och sjukvård. I förbundsområdet ingår Vårdförbundet och Legitimerade Sjukgymnasters Riksförbund (LSR). Innehållet i Huvudöverenskommelsen HÖK 11 i korthet: Avtalsperioden omfattar Avtalet förlängs t.o.m om det inte sagts upp senast Avtalet anger inte någon nivå för garanterat utfall. Avtalet ska stödja det arbete som pågår hos arbetsgivarna för att utveckla den lokala lönebildningen och den individuella lönesättningen så att kompetens, specialistkunskap, resultat och bidrag till verksamhetsmål premieras i löneutvecklingen. Avtalet innehåller inte några individgarantier eller lägstlöner. Löneöversynstillfällen per 1 april respektive år, såvida inte annat överenskoms. Överenskommelse har träffats om samma förändringar i AB som tidigare överenskommits med övriga motparter. Parterna är överens om att utifrån vikten av en långsiktig och hållbar arbetstidsförläggning, ta del av erfarenheter och utvecklingsarbete med en verksamhetsanpassad arbetstidsförläggning hos tre landsting. I avtalet betonas vikten av att arbeta långsiktigt med kunskapsutveckling och kompetensförsörjning. Parterna ska tillsammans verka för att grundutbildning och specialisering på ett bättre sätt svarar upp mot behoven av kunskap och kompetens inom Hälso- och sjukvården.

4 Kommunstyrelsens allmänna utskott Kommunledningskontorets förslag till beslut 1. Kommunstyrelsens allmänna utskott antar bestämmelserna enligt Huvudöverenskommelse HÖK 11 med OFRs förbundsområde Hälso- och sjukvård för tillämpning fr.o.m Lokalt kollektivavtal LOK 11 - tecknas i enlighet med centrala förhandlingsprotokollet efter framställan från respektive riksorganisation. Allmänna utskottets beslut 1. Kommunstyrelsens allmänna utskott antar bestämmelserna enligt Huvudöverenskommelse HÖK 11 med OFRs förbundsområde Hälso- och sjukvård för tillämpning fr.o.m Lokalt kollektivavtal LOK 11 - tecknas i enlighet med centrala förhandlingsprotokollet efter framställan från respektive riksorganisation.

5 Kommunstyrelsens allmänna utskott Antagning av affärsplan för Stöd & Process - Information Ärendebeskrivning Chef för Stöd och Process Maria Stellinger Ernblad och chef för kund- och informationsenheten Titti Ringström presenterade för allmänna utskottet affärsplanen för Stöd & Process. I presentationen framkom de viktigaste trenderna och tendenserna som påverkar Stöd & Process och även möjligheterna och hoten kontoret har framför sig. Kontorets affärsidé introducerades också: Stöd & Process säkerställer leverans av konkurrenskraftiga tjänster så att kommunens verksamheter kan vara framgångsrika i sina uppdrag. Som kännetecken för kontoret framfördes bl.a. nyfikenhet, kompetens och god kunddialog. För att utveckla och vägleda kontoret har Stöd & Process även arbetat fram följande vision 2015: Stöd & Process är en självklar förutsättning för Upplands Väsby kommuns framgång. Vi är lyhörda och våra kunder har stort förtroende för oss och det vi gör. Stöd & process är ett föredöme i kundbemötande, tillgänglighet och samverkan. Vår framgång grundas på hög kvalitet. Vi arbetar i dynamiska team över gränserna. Alla vill jobba hos oss. Varje medarbetare är engagerad och tar eget ansvar. Vi är med och skapar framtidens kommun. Allmänna utskottets beslut Informationen noteras till protokollet.

6 Kommunstyrelsens allmänna utskott Delårsrapport 2, 2011 (KS/2011:123) Ärendebeskrivning Enligt tidplan för planerings- och uppföljningsprocessen 2011 ska delårsrapport upprättas per den 31 augusti. Delårsrapporten för Stöd & Process bifogas. Stöd & Process förslag till beslut Kommunstyrelsens allmänna utskott godkänner delårsrapport 2 för Stöd & Process och överlämnar den till kommunstyrelsen. Allmänna utskottets beslut 1. Kommunstyrelsens allmänna utskott godkänner delårsrapport 2 för Stöd & Process och överlämnar den till kommunstyrelsen. 2. Allmänna utskottet noterar att det saknas ramavtal avseende en eller flera bemanningsföretag och förutsätter att kommunledningskontoret tar initiativ till att ett ramavtal kommer till stånd. _ Delges: Kommunstyrelsen Personaldirektör

7 Kommunstyrelsens allmänna utskott Folkhälsoarbetet i Upplands Väsby (KS/2011:279) Ärendebeskrivning Folkhälsoarbetet i Upplands Väsby syftar till att främja god hälsa hos invånarna i kommunen. Det utformas utifrån ledord som valfrihet och integritet. Folkhälsoutvecklingen i kommunen används som underlag för prioritering och planering i det framtida folkhälsoarbetet. Väsby Välfärd har på uppdrag av Kommunstyrelsen sedan 2010, utvecklat folkhälsoarbetet riktat till främjandet av barn och ungdomars fysiska och psykiska hälsa. I uppdraget ligger samordning kring det redan befintliga arbetet med hälsa, trygghet, drogförebyggande arbete och föräldrastöd/stödgrupper, samt att bedriva ett utvecklingsarbete inom området. I överenskommelsen finns också en ekonomisk ram, budget för att bedriva folkhälsoarbetet, under 2011 samt 2012 som uppgår till kronor per år. De fem nationella målområden som Upplands Väsby arbetar särskilt med är: Delaktighet och inflytande i samhället Barn och ungas uppväxtvillkor Fysisk aktivitet Matvanor och livsmedel Tobak, alkohol, narkotika, dopning och spel Under hösten kommer ett arbete med att ta fram ett nytt folkhälsoprogram att påbörjas och slutföras. Det nya folkhälsoprogrammet skall vara klart till årsskiftet 2011/2012. Under januari/februari 2012 förväntas Kommunstyrelsen fatta beslut i ärendet. Samling för social hållbarhet minska skillnader i hälsa Inledning Flera rapporter visar på att skillnaderna i hälsa är stora och i vissa fall växer mellan grupper i samhället (kön, socioekonomi, etnicitet etc). Förekomsten av olika sjukdomar skiljer sig åt och är även stora när det gäller de faktorer som påverkar hälsan. Det kan handla om levnadsvanor som exempelvis tobak, kost och fysisk aktivitet eller faktorer som att känna delaktighet, ha ett arbete, fullborda sin skolgång eller ha tillgång till en egen bostad. Sveriges Kommuner och Landsting

8 Kommunstyrelsens allmänna utskott (SKL) har uppmärksammat dessa skillnader och har beslutat att ha Jämlik hälsa och välfärd som prioriterad fråga SKL inbjuder därför kommuner, landsting och regioner till Samling för social hållbarhet minska skillnader i hälsa. Syftet är att komma fram till de viktigaste insatsområdena, åtgärderna samt aktörerna som kan påverka att skillnader i hälsa minskar. Utgångspunkter för arbetet är de rekommendationer som förts fram i Världshälsoorganisationens (WHO) rapport, Closing the gap 2008 (populärt kallad Marmotrapporten). Resultatet av arbetet redovisas i en rapport och konferens i mars Samling för social hållbarhet minska skillnader i hälsa ska bidra till att höja kvaliteten i det lokala och regionala arbetet och uppmärksamma den nationella nivån på deras och EU:s roll i arbetet. Att minska skillnader i hälsa skapar i sig goda förutsättningar för ett hållbart samhälle och att mänskliga rättigheter tillgodoses. Mot ovan nämnda bakgrund förslås att Upplands Väsby kommun, ansöker och beviljas deltagande i projektet Samling för social hållbarhet minska skillnader i hälsa. Deltagandet i projektet kan ses som ett utvecklingsarbete inom folkhälsoområdet. Arbetet med projektet ryms inom den befintliga budgeten, ramen för folkhälsoarbetet. Övergripande mål - Att kunskaps- och erfarenhetsutbytet bidragit till att höja kvalitén i det lokala och regionala arbetet för att minska skillnader i hälsa, stärka den sociala hållbarheten och tillgodose de mänskliga rättigheterna. Delmål - Att inom strategiska insatsområden som är i linje med de sociala bestämningsfaktorerna för hälsa ha identifierat åtgärder och aktörer som kan göra skillnad på lokal, regional och nationell nivå. - Att ha uppmärksammat staten och EU på de insatsområden, åtgärder och aktörer som finns på nationell eller europeisk nivå och som påverkar att skillnaderna i hälsa minska på lokal och regional nivå - Att minst tio kommuner, landsting och regioner har deltagit i arbetet. Exempel på insatsområden - Allas möjlighet till delaktighet och inflytande - Barns trygga och säkra uppväxtvillkor

9 Kommunstyrelsens allmänna utskott Barns och ungas fullbordade skolgång - Unga vuxnas förutsättningar till arbete och sysselsättning - Social hållbar samhällsplanering - Styrning och ledning Vilka kan medverka? Målgruppen för medverkan är SKL:s medlemmar. Medverkan ska vara förankrat i den politiska ledningen och deltagande kommuner, landsting och regioner ska ha fattat ett särskilt beslut att delta i projektet. Deltagarna bör i samtliga workshops företrädas av: en politiker med ett övergripande ansvar en tjänsteman som företräder ett övergripande perspektiv en tjänsteman/praktiker som företräder det insatsområde som ska avhandlas. Kostnader för projektet 2011: 5000 kronor per deltagande organisation 2012: kronor per deltagande organisation Interna kostnader kan uppstå i samband med deltagande i projektet, det kan t ex vara arbetstid för personal, resekostnader etc. Både de externa och interna kostnaderna finansieras inom den befintliga folkhälsobudgeten. Genomförande Förberedande fas vinter/vår 2011 Inbjudan från SKL utgår till kommuner m fl maj 2011 Genomförande fas 2011/2012 Sex stycken workshops Spridande fas SKL sprider resultatet från arbetet till övriga kommuner, landsting och regioner. SKL arrangerar en konferens och tar fram en rapport från arbetet januari mars 2013.

10 Kommunstyrelsens allmänna utskott Upplands Väsbys ansökan En intresseanmälan och tillika ansökan har lämnats in till SKL. Upplands Väsby kommun önskar delta i arbetet kring samling för social hållbarhet minska skillnader i hälsa. Deltagandet i projektet kan ses som ett utvecklingsarbete inom folkhälsoområdet. Att delta i projektet kommer också att hjälpa oss i arbetet med framtagandet av vårt nya folkhälsoprogram. Upplands Väsby kommun är speciellt intresserade av arbetet kring barns trygga och säkra uppväxtvillkor samt barn och ungas fullbordade skolgång. Väsby Välfärd har kommunicerat förslaget till ansökan med Kommunstyrelsen genom Kommunledningskontoret Förslag till beslut Kommunstyrelsens allmänna utskott godkänner ansökan om deltagande i Samling för social hållbarhet minska skillnader i hälsa. Det noteras att kostnaderna för deltagandet i projektet ryms inom den befintliga budgeten för folkhälsa. Allmänna utskottets beslut Kommunstyrelsens allmänna utskott godkänner ansökan om deltagande i Samling för social hållbarhet minska skillnader i hälsa. Det noteras att kostnaderna för deltagandet i projektet ryms inom den befintliga budgeten för folkhälsa.

11 Kommunstyrelsens allmänna utskott Uppföljning sommarjobb 2011 (KS/2011:98) Sommaren 2011 sökte totalt 312 ungdomar sommarjobb via kommunen. Av dem fick totalt 124 sommarjobb. Upplands Väsby kommun anställde 71 ungdomar, ideella föreningar anställde 45 och privata företag anställde åtta ungdomar. Utöver dessa antogs tio ungdomar till programmet sommarlovsentreprenör som i olika konstellationer bildade fem företag. Alla fem företag har haft uppdrag under sommaren med varierande inkomster. Sommarlovsentrepenörer 2011 IT-Kollen itkollen@hotmail.com Innehavare: Henry Rebmann Henry gör hembesök för att hjälpa till med hemdatorer: problem och installation av mjukvara, felsökning och småreparationer. Även starthjälp för mobiltelefoner. Hollywood-Realm admin@hollywoodrealm.com Innehavare: Christopher Dahlborg, Henry Rebmann, Linus Wiksten, Hampus Eriksson Presenterar en World of Warcraft-server utan kostnad för användaren. Supportfunktion i spelet, m.m. Teknikportalen.se Hlagring@gmail.com Innehavare: William Petsén, Filip Uusimäki Webförsäljning av tekniska lagringsmöjligheteer som USB, CD, minneskort m.m. Din Hjälp dinhjalp@hushmail.com Innehavare: Fanny Wallin, Emma Ogevall, Julia Björklund Hembesök för trädgårdsarbete, semestervattning, lura tjuven, m.m. Mobil bullförsäljning emiliaoiv@hotmail.com Innehavare: Emilia Välimäki Säljer hembakade bullar m.m. på pendeltåget och stationer.

12 Kommunstyrelsens allmänna utskott Utvärdering ungdomar Utvärderingen från sommarlovsentreprenörerna kan sammanfattas som att de valt Sommarlovsentreprenör före sommarjobb på grund av friheten och möjligheten att styra sin egen arbetstid. Roligast var kick off-veckan som innehöll roliga övningar och gav nya kunskaper varav vissa kommer till användning i skolarbetet. De viktigaste lärdomarna var hur ett företag kan marknadsföra sig och att hela konceptet inte behöver vara klart innan start utan att en plan kan förändras efter hand. Sommarlovsentreprenör var en rolig och bra erfarenhet, men man behöver ha en bra och funktionell idé och det är viktigt att man planerar tiden och samarbetet om man är fler i samma verksamhetsidé. Upplands Väsby Promotion/Nyföretagarcentrum deltog på uppföljningsmötet i augusti för att informera ytterligare om företagande om någon skulle vilja utveckla sin verksamhet ytterligare. Synpunkter som inkommit från ungdomar som sommarjobbat är över lag att de varit mycket glada och nöjda med sina sommarjobb. En kille som har arbetat med funktionshindrade tyckte att det var jätteroligt.. alla var glada och jag fick träna min svenska. En annan tjej fick lära sig många nya arbetsuppgifter i ett storkök som hon stortrivdes med. Sex ungdomar, som WorkCenter känner till, valde dock att hoppa av sina jobb under första jobbveckan, vilket berodde på olika personliga orsaker och ibland på att det varit föräldrarna som ansökt om sommarjobb till sina barn, utan att detta var ungdomarnas önskan. Utvärdering arbetsgivare Coacherna har via telefonintervjuer tagit i mot synpunkter från tio slumpvis utvalda arbetsplatser som tagit emot sommarjobbare under sommaren Arbetsplatserna har överlag varit nöjda med elevernas insatser och man säger att man kan tänka sig att ta emot elever även nästa år. Det visade sig att det ibland varierar i mognad och motivation hos eleverna samtidigt som vissa arbetsplatser har specifika arbetsuppgifter t.ex.: kunna läsa en ritning, orka flytta möbler, kunna hantera en kamera. En slutsats är att matchningen är viktig och flera arbetsplatser säger att om de vet att de får rätt ungdomar kan de tänka sig att ta emot fler sommarjobbare. Samtidigt ökar möjligheterna till anställning efter perioden om rätt ungdom kommer till rätt arbetsplats. Flera sommarjobbare har i år fått fortsatta anställningar på sina sommarjobbsarbetsplatser. Arbetsplatserna tycker att informationen från WorkCenter generellt fungerat bra och man är nöjd med tidsplanen. En synpunkt som kommer fram är att arbetsplatserna önskar tydligare information till eleverna om skattejämkning och kontonummer. Att tänka på för framtida samordning av sommarjobb eller feriepraktik är att sökande elever bör skriva några personliga rader om vilket gymnasieprogram de går, om specifika intressen och om eventuella önskemål om typ av arbetsplats på

13 Kommunstyrelsens allmänna utskott anmälningsblanketten. Detta skulle underlätta matchningen. Dessutom kan ett obligatoriskt möte för alla ungdomar som tilldelats ett jobb med information om skattejämkning och kontonummer men också om arbetstider, rättigheter och skyldigheter underlätta för arbetsplatserna. Förslag till beslut Informationen noteras till protokollet. _ Allmänna utskottets beslut Informationen noteras till protokollet och i december 2011 presenteras en plan för sommarjobben 2012 till allmänna utskottet. _

Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 18 april 2012, klockan

Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 18 april 2012, klockan Kommunstyrelsens allmänna utskott 2012-04-18 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 18 april 2012, klockan 8.30-10.50 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP),

Läs mer

Anna Hed, ordförande, c Christina Bröms, c Gösta Frost, s Malin Höglund, m, 8-9, 11-16

Anna Hed, ordförande, c Christina Bröms, c Gösta Frost, s Malin Höglund, m, 8-9, 11-16 Kommunstyrelsens arbetsgivarutskott Sammanträdesdatum Sida 1-10 2013-03-08 Plats och tid Kommunhuset, Mora, 2012-08-17, kl 08.30 11.30 ande Anna Hed, ordförande, c Christina Bröms, c Gösta Frost, s Malin

Läs mer

Per-Erik Kanström (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott

Per-Erik Kanström (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-03-04 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvist torg 1. Lokal: Lundström. Onsdagen den 4 mars, klockan 8:30-10.00 Ledamöter: Anders Rosén (V), ordf. Mathias

Läs mer

Ledamöter: Bromme Eila, (FP), ordförande Jan Holmberg (M) Leif Berglund (S) Ulla Blücher (V)

Ledamöter: Bromme Eila, (FP), ordförande Jan Holmberg (M) Leif Berglund (S) Ulla Blücher (V) Kommunstyrelsens allmänna utskott 2010-09-29 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 29 september, klockan 8:30-10.50 Beslutande Ledamöter: Bromme Eila, (FP), ordförande

Läs mer

Stiven Wiklund Ordförande Ann-Catrin Nyberg Sekreterare

Stiven Wiklund Ordförande Ann-Catrin Nyberg Sekreterare Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdag den 17 maj 2005, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll 08.30 Göran Fjellström/Frank

Läs mer

Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 22 februari 2012, klockan 8.30-10.00

Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 22 februari 2012, klockan 8.30-10.00 Kommunstyrelsens allmänna utskott 2012-02-22 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 22 februari 2012, klockan 8.30-10.00 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP),

Läs mer

Redogörelse för nyheter och förändringar i HÖK 11 med OFRs förbundsområde Hälso- och sjukvård

Redogörelse för nyheter och förändringar i HÖK 11 med OFRs förbundsområde Hälso- och sjukvård 2011-04-18 Redogörelse för nyheter och förändringar i HÖK 11 med OFRs förbundsområde Hälso- och sjukvård Denna redogörelse omfattar nyheter och förändringar i HÖK 11. Därutöver ges en mer utförlig beskrivning

Läs mer

Pernilla de Vries, personalchef Anders Johansson, verksamhetschef mjuk sektor 16

Pernilla de Vries, personalchef Anders Johansson, verksamhetschef mjuk sektor 16 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, personalchefens tjänsterum den 7 juni 2011, kl. 13.00. Beslutande Carl-Axel Blom (S), ordförande Ing-Britt Loberg (S) Anders Svensson

Läs mer

Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric Berglund Björn Magnusson

Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric Berglund Björn Magnusson Personal- och organisationsutskottet 2007-06-19 1 (15) Plats och tid Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdag den 19 juni 2007, kl 13.00-16.15 ande Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric

Läs mer

Ledamöter: Kristina Klempt (FP) ordf. Maria Fälth (KD) v. ordf. Leif Berglund (S) Per-Erik Kanström (M) 1-6 Lars Valtersson (MP)

Ledamöter: Kristina Klempt (FP) ordf. Maria Fälth (KD) v. ordf. Leif Berglund (S) Per-Erik Kanström (M) 1-6 Lars Valtersson (MP) Kommunstyrelsens allmänna utskott 2014-02-05 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdagen den 5 februari, klockan 8:30-10.15 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP) ordf.

Läs mer

Regionstyrelsens personalutskott

Regionstyrelsens personalutskott Regionstyrelsens personalutskott Datum: 2018-10-02 Tid: 09:00-11:05 Plats: Lokal Vidöstern, Regionhuset, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Robert Olesen (S), ordförande Anna Fransson (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Anneli Hedberg (S) ordförande, Fredrik Ahlman (M) 1:e vice ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica Truedsson (S).

Anneli Hedberg (S) ordförande, Fredrik Ahlman (M) 1:e vice ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica Truedsson (S). FOLKHÄLSOUTSKOTTET 2018-11-14 1 Plats och tid Ateljén, Vasavägen 16 Katrineholm, kl 10.00-11.40 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Fredrik Ahlman (M) 1:e vice ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Statusrapport över pågående ärenden i personalutskottet... 4 3 Statistik från personalområdet... 5 4 Anmälan av bisyssla... 6 5 Protokoll från skyddskommittén

Läs mer

PROJEKTPLAN 2011-05-30 1 (7) Samling för social hållbarhet minska skillnader i hälsa Inledning Flera rapporter visar på att skillnaderna i hälsa är stora och i vissa fall växer mellan olika grupper i samhället

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida. Personal- och organisationsutskottet. Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sammanträdesprotokoll Sida. Personal- och organisationsutskottet. Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (10) Plats och tid Stadshuset kl. 13.15-15.45 Beslutande Ersättare Klas Håkanson (M) Annika Nicklasson (S) Börje Wilsborn (C) Marie Johansson (KD) Lola Frödeberg (VF) Magnus Olofsgård

Läs mer

Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordförande Per-Erik Kanström (M) Maria Fälth (KD) Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP)

Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordförande Per-Erik Kanström (M) Maria Fälth (KD) Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP) Kommunstyrelsens allmänna utskott 2013-02-27 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdagen den 27 februari 2013, klockan 8:30-10:40 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP),

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2010-05-27 kl 13:15 15:45. Förh.chef Per Sundelius Sekr Kersthin Berggren

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2010-05-27 kl 13:15 15:45. Förh.chef Per Sundelius Sekr Kersthin Berggren 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2010-05-27 kl 13:15 15:45 Beslutande: Bo Lager Ordf ( M ) Lennart Nilsson ( C ) Bengt Sävström ( S ) Esa Jääskeläinen ( M ) Eva Kullenberg ( FP ) Övriga

Läs mer

Sammanträdesdatum 2007-08-27

Sammanträdesdatum 2007-08-27 1 (10) Plats och tid för sammanträdet ande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, måndag den 27 augusti 2007, kl 08.30-12.00 Stiven Wiklund, ordförande (s) Jan-Eric Berglund (v) Björn Magnusson

Läs mer

Folkhälsoplan 2013. Folkhälsorådet Vara. Antagen av Folkhälsorådet 2012-10-04

Folkhälsoplan 2013. Folkhälsorådet Vara. Antagen av Folkhälsorådet 2012-10-04 Folkhälsoplan 2013 Folkhälsorådet Vara Antagen av Folkhälsorådet 2012-10-04 Inledning En god folkhälsa är en angelägenhet för såväl den enskilda individen som för samhället. Invånarnas hälsa är en förutsättning

Läs mer

Kommunstyrelsens allmänna utskott

Kommunstyrelsens allmänna utskott Kommunstyrelsens allmänna utskott 2012-09-19 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 19 september 2012, klockan 8.30 10.00 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP),

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet 2005-02-15 1. Stiven Wiklund, ordförande (s) Jan-Eric Berglund (v) Inga-Britt Söderberg (s)

Personal- och organisationsutskottet 2005-02-15 1. Stiven Wiklund, ordförande (s) Jan-Eric Berglund (v) Inga-Britt Söderberg (s) ÅNGE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Personal- och organisationsutskottet 2005-02-15 1 Sida Plats och tid ande Kommunkontoret i Ånge, personal- och ekonomienheten, tisdag den 15 februari

Läs mer

Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Magda Ayoub (KD) Kjell Söderqvist (S)

Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Magda Ayoub (KD) Kjell Söderqvist (S) Kommunstyrelsens stöd- och processutskott 2010-05-18 1 Plats och tid Väsbyrummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Tisdagen den 18 maj, klockan 17.30-18.20 Beslutande Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-09-12 Sida 31 Plats och tid Kommunkontoret, Örkelljunga, onsdagen den 12 september, 2012, klockan 08.30-12.00 Beslutande Carina

Läs mer

PROTOKOLL 1 (18) 2012-11-05

PROTOKOLL 1 (18) 2012-11-05 PROTOKOLL 1 (18) 2012-11-05 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 13.00 16.45 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (10) Plats och tid Vetlanda, Hultaby kl. 13.15 16.00 ande Börje Wilsborn (C) Håkan Johansson (M) Marie Johansson (KD) Lennart Lööw (S) Nils-Erik Johansson (S) Ersättare Nils-Erik Olofsson

Läs mer

Cirkulärnr: 16:15 Diarienr: 16/02106 P-cirknr: 16-2:8 Nyckelord: Handläggare:

Cirkulärnr: 16:15 Diarienr: 16/02106 P-cirknr: 16-2:8 Nyckelord: Handläggare: Cirkulärnr: 16:15 Diarienr: 16/02106 P-cirknr: 16-2:8 Nyckelord: Handläggare: Avdelning: Sektion/Enhet: HÖK 16 Svenska Kommunalarbetarförbundet Marianne Albemark Peter Öhrström Förhandlingssektionen Datum:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 1(14) Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2013-09-18 - i Kommunhuset klockan 08:30-10:30 Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Tomas Nilsson (C) - förste vice ordförande Christer Olsson (S) - andre

Läs mer

Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Maria Fälth (KD), vice ordförande Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP)

Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Maria Fälth (KD), vice ordförande Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP) Kommunstyrelsens allmänna utskott 2010-12-15 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 15 december 2010, klockan 8.30-11.30 Beslutande Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande

Läs mer

Göran Eriksson (S) Ingrid Bäcker, sekreterare Jan Lilja, kommunchef

Göran Eriksson (S) Ingrid Bäcker, sekreterare Jan Lilja, kommunchef Sammanträdesdatum Sida 1/14 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum kl 09:00 11:35 Beslutande Övriga Mikael Dahlqvist (S) Jan Bohlin (S) Anna Hammar (V) Åsa Johansson (S) Stellan Andersson (C) Göran Eriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-05-29 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 29 maj 2013, kl. 08.00-12.10 Beslutande Anders Berngarn (M) Christian

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 1(9) Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2013-12-11 - i Kommunhuset klockan 09:30 Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Tomas Nilsson (C) - förste vice ordförande Christer Olsson (S) - andre vice ordförande

Läs mer

UPPGIFTER FÖR CIRKULÄRDATABASEN. Cirkulärnr: 17:28 Diarienr: 17/03064 P-cirknr: 17-2:17 Nyckelord: Handläggare:

UPPGIFTER FÖR CIRKULÄRDATABASEN. Cirkulärnr: 17:28 Diarienr: 17/03064 P-cirknr: 17-2:17 Nyckelord: Handläggare: UPPGIFTER FÖR CIRKULÄRDATABASEN Cirkulärnr: 17:28 Diarienr: 17/03064 P-cirknr: 17-2:17 Nyckelord: Handläggare: Avdelning: Sektion/Enhet: HÖK 17, OFRs förbundsområde Läkare Ann-Sophie Svedhem Jeanette Hedberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens allmänna utskott 2014-04-09 1. Ersättare:

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens allmänna utskott 2014-04-09 1. Ersättare: Kommunstyrelsens allmänna utskott 2014-04-09 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, Dragonvägen 86 Onsdagen den 9 april 2014, klockan 08:30-09:30 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordförande

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (10) Plats och tid Stadshuset kl. 14.00 16.30 Beslutande Ersättare Klas Håkanson (M) Lennart Lööw (S) Börje Wilsborn (C) Lola Frödeberg (VF) Marie Johansson (KD) Nils-Erik Johansson

Läs mer

~Tingsryds. ~kommun. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18)

~Tingsryds. ~kommun. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesrum Mien, Torggatan 12, Tingsryd Måndagen 7 november 2016, kl. 13.00-15.15 1 (18) Beslutande Tomas Blomster (S), ordf Anna Johansson (C) Patrick Ståhlgren

Läs mer

Redogörelsetext för Huvudöverenskommelse HÖK 19 med OFRs förbundsområde Hälso- och sjukvård

Redogörelsetext för Huvudöverenskommelse HÖK 19 med OFRs förbundsområde Hälso- och sjukvård Redogörelsetext för Huvudöverenskommelse HÖK 19 med OFRs förbundsområde Hälso- och sjukvård Inledning Parterna i Huvudöverenskommelsen är Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), Sobona Kommunala företagens

Läs mer

Kommunstyrelsens personalutskott

Kommunstyrelsens personalutskott 2019-05-27 2019-05-27 Plats och tid Kommunhuset i Älmhult klockan 13:30 16:00 Paragrafer 24-34 Utses att justera Sonja Emilsson Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) 1(11) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.35 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Övriga närvarande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (20)

PROTOKOLL 1 (20) PROTOKOLL 1 (20) 2011-06-15 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 13.00 17.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 20 april 2018

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 20 april 2018 Plats och tid Stadshuset, fredag 20 april kl 9.00-12.00 Beslutande ledamöter Pernilla Övermark (S), Mölndals stad, ordförande Merjem Maslo (M), Mölndals stad, 2 v ordförande Anna-Lisa Hellsing (L), Mölndals

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl FÖREDRAGNINGSLISTA Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl 08.30. Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll 3

Läs mer

Sten-Inge Olsson (S) Jan Lilja, kommunchef Helena Granlund, kommunsekreterare Jonas Nilsson, ekonomichef, 09:00-09:30

Sten-Inge Olsson (S) Jan Lilja, kommunchef Helena Granlund, kommunsekreterare Jonas Nilsson, ekonomichef, 09:00-09:30 Sammanträdesdatum Sida 1/12 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum, Hagfors Stadshus kl. 09:00 10:00 Beslutande Övriga Plats och tid för justering Åsa Johansson (S) Göran Eriksson (S) Stellan Andersson

Läs mer

Föredragningslista. 13 Ersättning till förtroendevalda 14 Ändring av sammanträdesdag 15 Lärare utan föreskriven behörighet

Föredragningslista. 13 Ersättning till förtroendevalda 14 Ändring av sammanträdesdag 15 Lärare utan föreskriven behörighet Föredragningslista Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, fredag den 20 januari 2006, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll Göran

Läs mer

Ledamöter: Kristina Klempt (C) ordf. Maria Fälth (KD) v. ordf. Per-Erik Kanström (M) Leif Berglund (S) 19-25 Lars Valtersson (MP)

Ledamöter: Kristina Klempt (C) ordf. Maria Fälth (KD) v. ordf. Per-Erik Kanström (M) Leif Berglund (S) 19-25 Lars Valtersson (MP) Kommunstyrelsens allmänna utskott 2013-04-17 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdagen den 17 april 2013, klockan 8:30-11:30 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (C)

Läs mer

Ann-Christin Frickner (C) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott

Ann-Christin Frickner (C) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott Kommunstyrelsens allmänna utskott 2016-04-13 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Ragnvald Onsdagen den 13 april 2016, klockan 08:30-10:08 Ledamöter: Anders Rosén (V), ordförande Mathias Bohman (S) Lars

Läs mer

Redogörelse för nyheter och förändringar i HÖK T med AkademikerAlliansen

Redogörelse för nyheter och förändringar i HÖK T med AkademikerAlliansen Redogörelse för nyheter och förändringar i HÖK T med AkademikerAlliansen Denna redogörelse omfattar nyheter och förändringar i HÖK T i lydelse fr.o.m. 2012-05-01 exklusive Allmänna bestämmelser, som behandlas

Läs mer

Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordf. Per-Erik Kanström (M) Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP) Ibrahim Abdallah (S), tj.

Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordf. Per-Erik Kanström (M) Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP) Ibrahim Abdallah (S), tj. Kommunstyrelsens allmänna utskott 2014-03-19 1 Plats och tid Skimmeln, Drabanten, Drabantvägen 9 Onsdagen den 19 mars 2014, klockan 8:30-9:50 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordf. Per-Erik

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens utskott för integration och arbetsmarknad

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens utskott för integration och arbetsmarknad Kommunstyrelsens utskott för integration och 2016-09-08 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Dragonvägen 86, lokal: Blå rummet Torsdag den 8 september 2016, klockan 09:00-11.00 Ledamöter: Ibrahim Abdallah

Läs mer

Strategiskt folkhälsoprogram

Strategiskt folkhälsoprogram Kommunledning Folkhälsoplanerare, Therese Falk Fastställd: 2014-11-03 Strategiskt folkhälsoprogram 2015-2020 Strategiskt folkhälsoprogram 2015-2020 2/10 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Inledning...

Läs mer

Kommunhuset, Dragonvägen 86, Upplands Väsby

Kommunhuset, Dragonvägen 86, Upplands Väsby Gemensamma nämnden för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2014-02-24 1 Plats och tid Beslutande Familjerättsbyrån, Industrivägen 22 B, Upplands Väsby Måndagen den

Läs mer

HÖK11, LOK11 och årlig löneöversyn

HÖK11, LOK11 och årlig löneöversyn VÅRDFÖRBUNDET avdelning Västra Götaland HÖK11, LOK11 och årlig löneöversyn Checklista för förtroendevald med mandat att förhandla lön JL, RJ, GE, OS 2011-05-09 Viktigt angående LOK 11 Våren 2011 träffade

Läs mer

Länsgemensam folkhälsopolicy

Länsgemensam folkhälsopolicy Länsgemensam folkhälsopolicy 2012-2015 Kronobergs län Kortversion Länsgemensam vision En god hälsa för alla! För hållbar utveckling och tillväxt i Kronobergs län Förord En god hälsa för alla För hållbar

Läs mer

KOMMUNLEDNINGSUTSKOTTET Protokoll

KOMMUNLEDNINGSUTSKOTTET Protokoll 1 (8) Plats och tid, Kommunalrådets tjänsterum, kl 09:00-10:45 Beslutande Jan Bohlin (S), ordförande Göran Eriksson (S) tj ers Margret Bergkvist (V) Åsa Johansson (S) Stellan Andersson (C) Övriga Jan Lilja,

Läs mer

Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Tisdag den 16 oktober 2012, klockan 8.30 10.10

Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Tisdag den 16 oktober 2012, klockan 8.30 10.10 Kommunstyrelsens allmänna utskott 2012-10-16 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Tisdag den 16 oktober 2012, klockan 8.30 10.10 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP),

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11) 2012-06-25

PROTOKOLL 1 (11) 2012-06-25 PROTOKOLL 1 (11) 2012-06-25 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 13.00 14.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M) Tjänstgörande

Läs mer

Cirkulärnr: 17:16 Diarienr: 17/02317 P-cirknr: 17-2:9 Nyckelord:

Cirkulärnr: 17:16 Diarienr: 17/02317 P-cirknr: 17-2:9 Nyckelord: Cirkulärnr: 17:16 Diarienr: 17/02317 P-cirknr: 17-2:9 Nyckelord: Handläggare: Avdelning: Sektion/Enhet: HÖK 16 - Prolongerad - Svenska Kommunalarbetarförbundet Marianne Albemark Peter Öhrström Förhandlingssektionen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 2012-09-06 1-9

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 2012-09-06 1-9 Kommunstyrelsens personalutskott 2012-09-06 1-9 Plats och tid Personalkontorets sammanträdesrum, kl. 8.30-10.30 ande Övriga deltagare Utses att justera Lena Andersson (M) Harald Lagerstedt (C) Marianne

Läs mer

UPPGIFTER FÖR CIRKULÄRDATABASEN. Cirkulärnr: 18:33 Diarienr: 18/04269 P-cirknr: 17-2:17 Nyckelord:

UPPGIFTER FÖR CIRKULÄRDATABASEN. Cirkulärnr: 18:33 Diarienr: 18/04269 P-cirknr: 17-2:17 Nyckelord: UPPGIFTER FÖR CIRKULÄRDATABASEN Cirkulärnr: 18:33 Diarienr: 18/04269 P-cirknr: 17-2:17 Nyckelord: Handläggare: Avdelning: Sektion/Enhet: HÖK 18, Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds Samverkansråd

Läs mer

Vef- s Tjänsteskrivelse: Förslag till folkhälsopolicy 2. Folkhälsopolicy 3. Protokollsutdrag, KSAU $ zr5 /zor5 VALLENTUNA KOMMUN

Vef- s Tjänsteskrivelse: Förslag till folkhälsopolicy 2. Folkhälsopolicy 3. Protokollsutdrag, KSAU $ zr5 /zor5 VALLENTUNA KOMMUN Kommunstyrelsen Sa m ma nträdesprotokol I 2016-01-25 13 (2e) s10 Folkhälsopolicy (KS 2015. 126) Beslut Kommunstyrelsen skickar förslaget till folkhälsopolicy på remiss till nämnderna till och med den 3o

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2011-05-11 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, plan 8, Vilundarummet Onsdagen den 11 maj 2011, klockan 09:30-12.00 Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Jan Eckert (M) Ann-Mari

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16) 2010-09-03

PROTOKOLL 1 (16) 2010-09-03 PROTOKOLL 1 (16) 2010-09-03 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset, kl 13.00-16.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Alf Marklund (S) Lennart Burvall (S) Åsa Gustafsson (FP) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Karin Frisk (S) Berit Hallen (M) Tony Karlsson (S) Personalchef Mikael Brånn, handläggare Karin Rytter, personalspecialist Håkan Sundqvist

Karin Frisk (S) Berit Hallen (M) Tony Karlsson (S) Personalchef Mikael Brånn, handläggare Karin Rytter, personalspecialist Håkan Sundqvist _.. ' 1\atrineholms konzinun ~ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum PERSONALUTSKOTTET 2013-09-11 1 Blad Plats och tid Atelj en, klockan 13.15 13.45 Beslutande Pat Werner (S) Johan Hartman (M) Anneli

Läs mer

Redogörelse för nyheter och förändringar i HÖK 17 med OFRs förbundsområde Allmän kommunal verksamhet

Redogörelse för nyheter och förändringar i HÖK 17 med OFRs förbundsområde Allmän kommunal verksamhet Redogörelse för nyheter och förändringar i HÖK 17 med OFRs förbundsområde Allmän kommunal verksamhet Inledning Den 20 april 2017 enades parterna om ny HÖK 17 för OFRs förbundsområde Allmän kommunal verksamhet.

Läs mer

Personalutskottet

Personalutskottet 2018-12-18 Personalutskottet 2018-12-18 Pu 8 Löneöversyn 2018... 2 Pu 9 Löneöversyn 2019... 3 Pu 10 Personalutskottet arbetsordning... 5 Pu 11 Information samverkansavtal... 6 Pu 12 Övriga frågor... 7

Läs mer

Kristina Magnusson, personalchef Siv Hedström, personalhandläggare Ulrika Kånåls, personalstrateg, 25 Mona Sandberg, personalstrateg, 28

Kristina Magnusson, personalchef Siv Hedström, personalhandläggare Ulrika Kånåls, personalstrateg, 25 Mona Sandberg, personalstrateg, 28 Kommunstyrelsens arbetsgivarutskott Sammanträdesdatum Sida 1-16 2013-08-23 Plats och tid Kommunhuset, Mora, 2012-08-23, kl 08.30 11.30 Beslutande Anna Hed, ordförande, c Gösta Frost, s Malin Höglund, m

Läs mer

Redogörelse för nyheter och förändringar i HÖK 12 med OFRs förbundsområde Allmän kommunal verksamhet

Redogörelse för nyheter och förändringar i HÖK 12 med OFRs förbundsområde Allmän kommunal verksamhet Redogörelse för nyheter och förändringar i HÖK 12 med OFRs förbundsområde Allmän kommunal verksamhet Avtalsförhandlingarna med OFR:s förbundsområde Allmän kommunal verksamhet pågick i över fyra månader.

Läs mer

Riktlinjer för folkhälsoarbetet i TROSA KOMMUN

Riktlinjer för folkhälsoarbetet i TROSA KOMMUN Riktlinjer för folkhälsoarbetet i TROSA KOMMUN 1 Innehållsförteckning 1. Allmänt om dessa riktlinjer... 3 2. Allmänt om folkhälsoarbete... 4 2.1 Hälsans bestämningsfaktorer... 4 2.2 Skillnaden mellan folkhälsa

Läs mer

Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Maria Fälth (KD) Per-Erik Kanström (M) Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP)

Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Maria Fälth (KD) Per-Erik Kanström (M) Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP) Kommunstyrelsens allmänna utskott 2011-12-21 1 Plats och tid Vilunda-rummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 21 december 2011, klockan 8.30 10.50 Beslutande Ledamöter: Eila Bromme (FP),

Läs mer

Landstingsstyrelsens beslut

Landstingsstyrelsens beslut PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2008-06-16 LS-LED08-196 77 Antagande av huvudöverenskommelser om lön och allmänna anställningsvillkor s beslut 1. beslutar, i enlighet med rekommendation från, att anta bestämmelserna

Läs mer

Klas Håkanson (M) Annika Nicklasson (S) från 44 Börje Wilsborn (C) Marie Johansson (KD)

Klas Håkanson (M) Annika Nicklasson (S) från 44 Börje Wilsborn (C) Marie Johansson (KD) Sammanträdesdatum 1 (13) Plats och tid Stadshuset kl. 13.15-15.30 Beslutande Klas Håkanson (M) Annika Nicklasson (S) från 44 Börje Wilsborn (C) Marie Johansson (KD) Övriga deltagande Laszlo Palfi, HR-chef

Läs mer

Folkhälsopolicy med riktlinjer för Diarienummer Uppföljning och tidplan Kommunchef

Folkhälsopolicy med riktlinjer för Diarienummer Uppföljning och tidplan Kommunchef Folkhälsopolicy med riktlinjer för 2015-2019 Dokumenttyp Policy, riktlinjer För revidering ansvarar Kommunchef Dokumentet gäller till och med 2019 Diarienummer 2014-383-773 Uppföljning och tidplan Kommunchef

Läs mer

Stina Linnarsson, ordförande Carl-Eric Gabrielsson, vice ordförande Conny Johansson Susanne Berglund, tjänstgörande ersättare Anders Sigfridsson

Stina Linnarsson, ordförande Carl-Eric Gabrielsson, vice ordförande Conny Johansson Susanne Berglund, tjänstgörande ersättare Anders Sigfridsson Kommunstyrelsens arbetsutskott 2001-08-07 1 (11) Plats och tid Falköpingssalen, Stadshuset, klockan 13.00 14.30 Beslutande Övriga deltagare Stina Linnarsson, ordförande Carl-Eric Gabrielsson, vice ordförande

Läs mer

Medarbetarenkät 2010 och dialog om enkät 2011

Medarbetarenkät 2010 och dialog om enkät 2011 HR-specialist 200-09-07 Ulla Thörner 08-590 97 03 Dnr: Fax 08-590 733 3 KS/2009:39 Ulla.thorner@upplandsvasby.se /Kommunstyrelsens allmänna utskott/ Medarbetarenkät 200 och dialog om enkät 20 En medarbetarenkät

Läs mer

Barbro Johansson, chef Väsby välfärd Kent Norström, utvecklingsledare Lidia Wasniewski, teamledare Jenny Magnusson, nämndsekreterare

Barbro Johansson, chef Väsby välfärd Kent Norström, utvecklingsledare Lidia Wasniewski, teamledare Jenny Magnusson, nämndsekreterare Kommunstyrelsens välfärdsutskott 2015-04-16 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Lundström Torsdagen den 16 april 2015, klockan 14:00 15:50 Ledamöter: Mathias Bohman (S),

Läs mer

Protokoll Nr 4 Sammanträdesdatum 2012-06-08 Sammanträdestid 08.00-11.15

Protokoll Nr 4 Sammanträdesdatum 2012-06-08 Sammanträdestid 08.00-11.15 Protokoll Nr 4 Sammanträdesdatum 2012-06-08 Sammanträdestid 08.00-11.15 Kommunstyrelsens arbetsgivarutskott Närvarande Ledamöter Tjänstemän Stig Agnåker (c), ordförande Per-Gunnar Andersson (s), vice ordförande

Läs mer

Personalutskottet

Personalutskottet 2018-04-17 Personalutskottet 2018-04-17 Pu 8 Revidering av riktlinjer för bruttolöneavdrag för privat sjukvård... 2 Pu 9 Löneöversyn 2018... 3 Pu 10 Överenskommelse om Traktamentsavtal TRAKT T... 4 Pu

Läs mer

Folkhälsorådets verksamhetsplan för lokalt folkhälsoarbete i Gullspångs kommun år 2013

Folkhälsorådets verksamhetsplan för lokalt folkhälsoarbete i Gullspångs kommun år 2013 Folkhälsorådets verksamhetsplan för lokalt folkhälsoarbete i Gullspångs kommun år 2013 Introduktion Gullspångs kommun och hälso- och sjukvårdsnämnden östra Skaraborg har ingått ett avtal om folkhälsoarbetet

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7)

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, Tingssalen, måndagen den 21 mars kl 13.00 Beslutande Carl-Axel Blom (S), ordförande Ing-Britt Loberg (S) Anders Svensson (M) Övriga

Läs mer

Folkhälsoplan Folkhälsorådet Vara. Fastställd av Folkhälsorådet Hälso- och sjukvårdsnämnden västra Skaraborg 20XX-XX-XX

Folkhälsoplan Folkhälsorådet Vara. Fastställd av Folkhälsorådet Hälso- och sjukvårdsnämnden västra Skaraborg 20XX-XX-XX Folkhälsoplan 2015 Folkhälsorådet Vara Fastställd av Folkhälsorådet 2014-10-09 Hälso- och sjukvårdsnämnden västra Skaraborg 20XX-XX-XX Inledning En god folkhälsa är en angelägenhet för såväl den enskilda

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 15.50 Beslutande Ledamöter Magnus Hesse (M), ordförande Elisabet Edlund (S), vice ordförande Sirwan Mostafaey (S) Bo Hasselblad (M) Lennart

Läs mer

Redogörelse för överenskommelse om personlig assistent och anhörigvårdare PAN 12

Redogörelse för överenskommelse om personlig assistent och anhörigvårdare PAN 12 Redogörelse för överenskommelse om personlig assistent och anhörigvårdare PAN 12 Inledning Denna redogörelse omfattar Överenskommelse om Lön och anställningsvillkor för personlig assistent och anhörigvårdare.

Läs mer

Folkhälsoplan Essunga kommun 2015

Folkhälsoplan Essunga kommun 2015 Folkhälsoplan Essunga kommun 2015 Dokumenttyp Plan Fastställd 2014-11-24 av kommunfullmäktige Detta dokument gäller för Samtliga nämnder Giltighetstid 2015 Dokumentansvarig Folkhälsoplanerare Dnr 2014.000145

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-05 1(9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-05 1(9) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-05 1(9) Innehållsförteckning Drogpolitiskt program 2011-2015... 3 Ansökan om Egnells medel för inköp av konst... 4 Tillförordnad kommundirektör... 5 Remiss om Gestaltningsprogram

Läs mer

HÄLSA - FOLKHÄLSA. HÄLSA - en resurs i vardagen för individen FOLKHÄLSA -

HÄLSA - FOLKHÄLSA. HÄLSA - en resurs i vardagen för individen FOLKHÄLSA - VERKSAMHETSPL AN 2015 1 HÄLSA - FOLKHÄLSA HÄLSA - en resurs i vardagen för individen FOLKHÄLSA - hälsotillståndet i befolkningen som helhet eller i grupper i befolkningen God folkhälsa, ett mål för samhället

Läs mer

PROTOKOLL 1 (24) 2012-05-31

PROTOKOLL 1 (24) 2012-05-31 PROTOKOLL 1 (24) 2012-05-31 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 08.00 12.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M) Tjänstgörande ersättare Annika

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) 2014-02-11

PROTOKOLL 1 (14) 2014-02-11 PROTOKOLL 1 (14) 2014-02-11 Konsumentnämnden Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-12.05 ande Valter Stenberg (S), ordförande Inger Lundqvist (FP) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Lars-Eric Lidman (S) Tjänstgörande

Läs mer

Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45

Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45 Kommunala pensionärsrådet 2012-05-30 1 Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordf.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsgivarutskott (9) Innehållsförteckning

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsgivarutskott (9) Innehållsförteckning Kommunstyrelsens arbetsgivarutskott 2018-10-29 1(9) Innehållsförteckning Sida 22/18 KS2016.0419 Avrapportering projektet Medel bemanning vård och omsorg 3 23/18 24/18 KS2018.0038 Månadsrapportering Arbetsgivarområdet,

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Vilundarummet, plan 8 Onsdagen den 2 november 2011, klockan 9:30-12.00

Plats och tid Kommunhuset, Vilundarummet, plan 8 Onsdagen den 2 november 2011, klockan 9:30-12.00 Kommunala pensionärsrådet 2011-11-02 1 Plats och tid Kommunhuset, Vilundarummet, plan 8 Onsdagen den 2 november 2011, klockan 9:30-12.00 Beslutande Ledamöter: Eila Bromme (FP) Jan Eckert (M) Ann-Marie

Läs mer

Pernilla de Vries, personalchef

Pernilla de Vries, personalchef HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, personalchefens tjänsterum, torsdagen den 17 februari kl 14.00 Beslutande Carl-Axel Blom (S), ordförande Ing-Britt Loberg (S) Anders

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-02-10 1

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-02-10 1 Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-02-10 1 Plats och tid Beslutande Messingen, lokal Lundström. Tisdagen den 10 februari, klockan 8:30-10.45 Ledamöter: Anders Rosén (V), ordf. Mathias Bohman (S), v

Läs mer

INLEDNING NATIONELLA OCH REGIONALA FOLKHÄLSOMÅL VAD ÄR FOLKHÄLSA?

INLEDNING NATIONELLA OCH REGIONALA FOLKHÄLSOMÅL VAD ÄR FOLKHÄLSA? HÖGANÄS KOMMUNS FOLKHÄLSOPROGRAM 2015-2018 Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 2015-xx-xx För revidering ansvarar: Kultur- och fritidsutskottet För eventuell uppföljning och tidplan ansvarar: Kultur-

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-09-16 1

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-09-16 1 Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-09-16 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love almqvists torg 1. Lokal: Lundström Onsdagen den 16 september 2015, klockan 8:30-10.00 Ledamöter: Anders Rosén (V),

Läs mer

Jämställd och jämlik hälsa för ett hållbart Gävleborg 2015-2020 FOLKHÄLSOPROGRAM

Jämställd och jämlik hälsa för ett hållbart Gävleborg 2015-2020 FOLKHÄLSOPROGRAM Jämställd och jämlik hälsa för ett hållbart Gävleborg 2015-2020 FOLKHÄLSOPROGRAM 1 Innehåll Förord 4 Ett folkhälsoprogram för Gävleborg 6 Målet är god och jämlik hälsa 7 Folkhälsoprogrammet i ett sammanhang

Läs mer

Fortsatt medlemskap i WHO-nätverket Healthy Cities

Fortsatt medlemskap i WHO-nätverket Healthy Cities 1 (2) Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2013-11-07 HSN 1311-1216 Handläggare: Hälso- och sjukvårdsnämnden Maria Söderlund 2013-12-11, p 10 Fortsatt medlemskap i WHO-nätverket Healthy Cities

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2008-05-23 10 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 14.30 Beslutande David Hagel, ordf. (mf) Ida Brinning-Klasson (fp) Håkan Jansson, Landstinget Övriga närvarande Paula Eriksson, folkhälsoplanerare/sekreterare

Läs mer

Folkhälsopolitiskt program

Folkhälsopolitiskt program 1(5) Kommunledningskontoret Antagen av Kommunfullmäktige Diarienummer Folkhälsopolitiskt program 2 Folkhälsa Att ha en god hälsa är ett av de viktigaste värdena i livet. Befolkningens välfärd är en betydelsefull

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo Hasselblad (M), Ordförande Sirvan Mostafaey (S) Lennart Pettersson (V) Olle Persson (M) Anders Byström (L)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo Hasselblad (M), Ordförande Sirvan Mostafaey (S) Lennart Pettersson (V) Olle Persson (M) Anders Byström (L) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(6) Plats och tid Sessionssalen, Gamla kommunhuset, klockan 09:00 Beslutande Ledamöter Bo Hasselblad (M), Ordförande Sirvan Mostafaey (S) Lennart Pettersson (V) Olle Persson

Läs mer

Del 1. Vad är folkhälsa? Nationella mål Definitioner Ojämlik hälsa

Del 1. Vad är folkhälsa? Nationella mål Definitioner Ojämlik hälsa Del 1 Vad är folkhälsa? Nationella mål Definitioner Ojämlik hälsa Grundlagen har hälsoaspekter * Den offentliga makten ska utövas med respekt för alla människors lika värde och för den enskilda människans

Läs mer

Landstingsstyrelsens Personalutskott

Landstingsstyrelsens Personalutskott Protokoll Sammanträdesdatum 2005-06-03 Landstingsstyrelsens Personalutskott 28-42 Tid: Fredagen den 3 juni 2005, kl 10.00-10.30, 13.15-13.30 Plats: Sammanträdesrum Fataburen, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter

Läs mer