Kultursektor, kulturindustri och kulturella och kreativa näringar. Kulturproduktionens villkor Karlstad 8 oktober 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kultursektor, kulturindustri och kulturella och kreativa näringar. Kulturproduktionens villkor Karlstad 8 oktober 2015"

Transkript

1 Kultursektor, kulturindustri och kulturella och kreativa näringar Kulturproduktionens villkor Karlstad 8 oktober 2015

2 Kultursektor Kultursektorn är i ett kulturpolitiskt perspektiv det område som omfattas av kulturpolitiken: har kulturpolitiken fortfarande som huvudsyfte att stödja insatser som görs inom ordets, scenens, bildens och tonens områden samt för kulturarvet. Mediepolitiken har starka kopplingar till kulturpolitiken, men har också egna mål och syften. Detsamma gäller stödet till folkbildningen och föreningslivet. (Tid för kultur, prop. 2009/10:3. s. 12)

3 Kulturindustri Ett normativt begrepp för industrialiserad produktion av kultur med spridning av standardiserade produkter. (Kulturutredningen 2009) Industrialiseringen av kulturen innebär att konsten knyts till kapitalismens logik vilket innebär att konstens sanna värde försvinner och konsten blir en vara bland andra varor. (Adorno och Horkheimer) Kulturindustri är ett analytiskt begrepp för företag som primärt säljer estetiska upplevelser. (Dag Björkegren)

4 Kritisk hållning till kulturindustrin Kulturindustri = profitör skräp skadlig kultur kommersialism = politiska reaktioner av hämmande karaktär, t.ex. filmcensur.

5 Kritisk hållning till kulturindustrin Kulturpolitiken skall motverka kommersialismens negativa verkningar på kulturområdet

6 Positiv hållning till kulturindustrin Kulturindustri = tillväxt ökad sysselsättning ökat välstånd = offentligt stöd till verksamheten

7 Kritisk och positiv hållning till kulturindustrin Kritisk hållning till kulturindustrin: q q q Fokus på produkten och dess negativa effekter. Hot mot konsten. Skarp skiljelinje mellan kvalitetskultur och populärkultur. Positiv hållning till kulturindustrin: q q q Fokus på den ekonomiska nyttan. Räddning för regioner och stater. Upplösning av gränsen mellan kvalitetskultur och populärkultur.

8 Positiv hållning till kulturindustri q q q Upplevelseindustri Kulturella och kreativa näringar Kreativ sektor

9 Upplevelseindustri Begreppet upplevelseindustri kan ses som en vidgning av begreppet kulturindustri och motsvarar i viss mån vad man i den anglosaxiska världen kallar cultural industries, heritage industries och copyright industries.

10 Upplevelseindustri Upplevelseindustrin definieras som människor och företag med ett kreativt förhållningssätt som har till huvuduppgift att skapa och/eller leverera upplevelser i någon form. Fokus på användaren, individen. Fokus på branschens betydelse som näring.

11 Kreativ grund Upplevelseindustrin har sin bas i en kreativ grund, som utgörs dels av de aktörer som står bakom upplevelseindustrins produkter och utveckling, t.ex. producenter, kreatörer och arrangörer, dels av förutsättningar för dessa: platser att visa upp sig på, platser att öva sig på och stimulerande sammanhang.

12 Upplevelseindustri Ledord inom upplevelseindustrin är: Kreativitet Innovation Det finns en stark länk mellan kultur och näring i upplevelseindustrin.

13 Upplevelseindustrins delområden Arkitektur Dator- och TV-spel Design Film Foto Konst Litteratur Marknadskommunikation Media Musik Scenkonst Upplevelsebaserat lärande Mode Måltid Turism/Besöksnäring

14 Upplevelseindustrins bakgrund Förskjutningen från industrisamhälle via kunskapssamhälle till upplevelsesamhälle. Växande betydelse för upplevelsebaserade branscher och näringar men också integration mellan dem. Upplevelsen t.ex. berättelser, gestaltningar och spel blir allt viktigare för människor. Kulturaliseringen. För många företag är idag estetik och tilläggstjänster avgörande för deras framgång. Upplevelseindustrin kan bidra med kompetens, inspiration och produkter i den utvecklingen.

15 Fokus på upplevelseindustrin Den starka fokusen på upplevelseindustrin beror på att den har stor och växande ekonomisk betydelse: Handeln med kultur och underhållning har ökat och är på världsbasis 1,3 triljoner dollar. Nordamerika, Europa och Asien svarar för 90 procent. USA, Storbritannien och Kina dominerar med över 40 procent. Många utvecklingsländer ser stora möjligheter att utveckla de kulturella näringarna och ett framgångsexempel är den indiska filmindustrin.

16 Fokus på upplevelseindustrin Tre skäl till att man fokuserar på upplevelseindustrin är också: Den höga tillväxttakten inom upplevelseindustrin eftersom vi konsumerar allt mer kultur och upplevelser. Bakom mycket av tillväxten ligger bredbandsuppkopplingen och konvergensen mellan olika medier. Alla typer av företag har högre fokus på kreativitet och att skapa helhetsupplevelser för konsumenten. Upplevelseindustrin har en viktig roll för att skapa image och attraktivitet för en plats eller ett land.

17 Nytt konsumtionsmönster Till bakgrunden hör också ett nytt konsumtionsmönster, som innebär att konsumenten är delaktig i produktionen av upplevelsen. Engagemanget från användarna ökar och innehållet blir alltmer anpassat till individen. Gränsen mellan åskådare och deltagare och produktion och konsumtion löses upp. Ett nyckelord är flexibilitet. Ett exempel är interaktiva spel. Andra är open source, bloggar, sociala nätverk och applikationer. Man talar också allt mer om deltagarkultur.

18 Deltagarkultur Deltagarkultur är ett samlingsbegrepp för kulturformer och medier som förutsätter aktivt samskapande av samtliga inblandade. Det kan handla om allting från fotboll till rollspel. Deltagarkultur står i kontrast till de åskådarinriktade kulturformerna där produktion och konsumtion är separerade från varandra. (Wikipedia)

19 Nytt konsumtionsmönster Kultur och underhållning har blivit internationella företeelser och tekniken möjliggör en snabb och effektiv global distribution.

20 Utveckling i tre faser Upplevelseindustrin förflyttar sig i riktning mot ökat teknikfokus och ökad konsumentmedverkan. Man kan se det som en utveckling i tre faser. I den första fasen kom cirkusen till byn om den över huvud taget kom. I den andra fasen kom upplevelsen till konsumenten genom den tekniska utvecklingens försorg: mikrofonen, fonografen, cinematografen, datalagring, tv, etcetera. I den tredje fasen förflyttas upplevelsen till varje individ på konsumentens eget kommando. Konsumtionen blir mindre beroende av tid och rum. Det kommer nya verktyg för att själv producera och distribuera. (Nielsén)

21 Upplevelseindustri KK-stiftelsen identifierade 1999 upplevelseindustrin som ett viktigt tillväxtområde i svenskt näringsliv.

22 Viktigt tillväxtområde Beräknas öka med mellan fem och sex procent per år. Störst tillväxt har marknadskommunikation, måltid, turism, mode och upplevelsebaserat lärande. Största områdena är turism/besöksnäring, media och måltid, som tillsammans svarar för hälften av upplevelseindustrins förädlingsvärde.

23 Ett ekonomiskt perspektiv SCB beräknade år 2005 att upplevelseindustrin: Uppgick till 5 procent av BNP Omsatte 400 miljarder kronor Sysselsatte personer, vilket är lite mer än 6 procent av arbetsmarknaden Siffrorna är osäkra.

24 Näring som är svår att mäta Upplevelseindustrin är en näring med effekter som är mätbara. Den har också omfattande indirekta effekter, som är svåra att mäta: Imageskapande (både identitet och marknadsföring utåt) Bidrag till andra sektorer (i form av specialiserad input) Klustermotorer (skapar förutsättningar för andra verksamheter) i form av dragare (både för turism och lokalisering) Egenvärde ( kulturella argument) (Nielsén)

25 KK-stiftelsens program 1999 lanserade KK-stiftelsen ett femårigt program, som sedan har förlängts, med tre områden i fokus: Att samla upplevelseindustrin. Att utveckla och stödja mötesplatser, som drivs i samverkan mellan näringsliv, högskola, regioner/kommuner och offentlig verksamhet. Varje mötesplats arbetar nationellt och långsiktigt för kunskaps- och kompetensutveckling, stärkt samverkan och ökad tillväxt. Att initiera och utveckla spetsutbildningar.

26 Mötesplatser Åtta mötesplatser: Hällefors måltid och design. Hultsfred media, musik, turism. Karlshamn datorspel och upplevelsebaserat lärande. Piteå turism, media, musik. Trollhättan film, media. Göteborg design, marknadskommunikation. Malmö media, design. Stockholm mode, design.

27 Typiska drag i upplevelseindustrin Det finns en osäkerhet kring efterfrågan på kreativa produkter, eftersom de är upplevelseprodukter som köparen inte vet vad de är värda förrän efter konsumtionen. Själva köpet innebär alltså bara en möjlig upplevelse. De närmast oändliga möjligheterna för produkterna; olika versioner, format m.m. Aktörerna drivs av belöningar i form av andra värden än ekonomiska (konstnärliga, filosofiska, moraliska, estetiska) och är samtidigt beroende av t.ex. administration och försäljning för att verksamheten ska vara hållbar. Det leder till intressekonflikter och påverkar organisation, affärslogik och produktion.

28 Typiska drag i upplevelseindustrin Den kollektiva naturen i kreativ produktion och behovet av att ständigt skapa och återskapa kreativa team av personer som besitter olika kunskap och som ofta har helt olika intressen och förväntningar på produktionen och slutprodukten. Betydelsen av nätverk och informella kontakter som knyter samman aktörerna inom de olika branscherna.

29 Typiska drag i upplevelseindustrin Behovet av att koordinera olika kreativa aktiviteter inom en relativt kort och ofta definitiv tidsram. Varaktigheten i många kulturella produkter och förmågan att dra ut ekonomiskt värde långt efter det att varan har producerats, t.ex. via upphovsrätten.

30 Ett annorlunda kärnvärde Inom upplevelseindustrin skapas värde med hjälp av symboler, historier, föreställningar, idéer, information, drömmar, känslor och tillstånd. Kärnvärdet är möjligheten att uppleva någonting. Upplevelsen är individuell och påverkas av förförståelse, tidigare erfarenheter och sociala sammanhang.

31 Kulturella näringar Kulturella näringar (cultural industries) utmärks av någon form av kreativitet och innehåller skapande och kommunikation av symboliska betydelser. Slutprodukten omfattar någon form av immateriell egendom. (David Throsby)

32 Kulturella näringar Rapporten The Economy of Culture in Europe inkluderar följande i kulturella näringar (cultural industries): q Film och video q Radio och TV q Videospel q Musik q Böcker och press Alltså massproducerade och masskommunicerade produkter, som är copyrightskyddade. De tillhör tillsammans med kärnan, konstfältet, kultursektorn.

33 Kärnan - konstfältet Konstarterna konsthantverk, måleri, skulptur, foto, teater, dans, cirkus, festivaler Kulturarv museer, bibliotek, arkiv, kulturmiljöer Icke industriella aktiviteter. Verk som är möjliga att copyrightskydda (verkshöjd)

34 Kreativa näringar (creative industries) Näringar som har sitt ursprung i individuell kreativitet, kunnande och talang och som skapar och exploaterar immateriell egendom. (The Department for Culture Media and Sports) Rapporten The Economy of Culture in Europe använder kreativa näringar för aktiviteter, som inte är direkt kopplade till kulturella varor och produkter men som innehåller moment som kan hänföras till kulturella aktiviteter; design, mode, grafisk produktion, arkitektur och reklam.

35 Kreativ sektor Har ungefär samma omfattning och variation som kreativa näringar.

36 Botkyrka kommun Inledde i början av 2000-talet en satsning på upplevelseindustrin.

37 Botkyrka kommun Förortskommun med invånare. Ung medelålder. Hälften av invånarna har utomnordiskt ursprung. Miljonprogramsområden, låghusområden, villaområden, landsbygd. Större delen av invånarna med utomnordiskt ursprung bor i miljonprogramsområdena i norra Botkyrka. Låg utbildning. Hög arbetslöshet. Sociala problem.

38 Långt ifrån lagom Med sin slogan Långt ifrån lagom vill kommunen bl.a. omdefiniera det starka inslaget av invånare med rötter i andra länder från en belastning till en tillgång.

39 Botkyrkas satsning på upplevelseindustrin syfte Att Botkyrka ska vara en plats som alstrar kultur och upplevelser. Att stimulera kreativitet och entreprenörskap. Att bli ett centrum för en växande kulturmarknad. Att sätta Botkyrka på den internationella kartan. Att göra Botkyrka till en attraktiv plats för filmmakare, scenutövare och kulturåskådare. Att göra Botkyrka till en plats att trivas på och känna sig stolta över.

40 Botkyrkas satsning på upplevelseindustrin syfte Att skapa fler jobb, fler utbildningar och fler företag inom kultursektorn. Att ge invånarna nya möjligheter till kulturupplevelser. Att ta till vara och stimulera ungdomars kreativitet och ge dem förutsättningar att förverkliga sina idéer genom ekonomiskt stöd, utbildningsmöjligheter och entreprenörsvänlig företagsservice. (Katarina Berggren, kommunstyrelsens ordförande)

41 Upplevelseindustri och kulturell ekonomi Upplevelseindustri blev värdefullt i näringslivstermer strax före sekelskiftet Upplevelser produceras ned hjälp av någon form av kulturell resurs. Upplevelseproduktion framhåller konsumentperspektivet. Kreativa näringar framhåller producentperspektivet. Kulturell ekonomi ett teoretiskt perspektiv. Kulturell ekonomi förankrar (artistisk/a) kultur, kreativitet och upplevelser i en affärsmässig kontext och definierar de artistiska aktiviteterna som en kärna.

42 Att bli en upplevelseplats Genom en upplevelsesatsning ville Botkyrka stärka den egna profilen och profilera sig både i relation till Stockholm och nationellt. Man ville skapa en gynnsam miljö för utvecklingen av upplevelsenäringen förutsättningar: eldsjälar (drivande personer), billiga lokaler, andra aktörer inom samma eller närliggande sektorer (närhet till andra kulturföretag). Möjligheten låg i den unga befolkningen, den mångkulturella strukturen och närheten till storstaden.

43 Långsiktig satsning Det handlade inte om ett tidsbegränsat projekt utan om en tillväxtstrategi, om en långsiktig satsning för att skapa en självgenererande process. Tre ben: utbildning, kultur och näringsliv. Upplevelseindustri: Arkitektur, Design, Film och video, Förlagsverksamhet, TV och radio, Konst- och antikmarknaden, Reklam, Mode, Musik- och scenkonst och Mjukvara.

44 Kulturhuset Subtopia Kulturhuset Subtopia etablerades 2002 och blev navet i Botkyrkas upplevelsesatsning. I Subtopia finns idag ett 40-tal aktörer med anknytning till upplevelseindustrin: företag, föreningar, utbildningar, kortare projekt, mer långsiktiga samarbeten. Scener och repetitionslokaler. Lokaler för konferenser och events. Kontorslokaler. Restaurang.

45 Hinder En svår uppgift att samordna hela upplevelsesatsningen. Olika åsikter om den ansvarige för satsningen skulle knytas till kommunen eller till det kommunala bolaget Upplev Botkyrka. Politisk oenighet kring satsningen, som kom att identifieras med majoriteten. Spänningar mellan politik och näringsliv. Satsningen var inte förankrad i det etablerade näringslivet. Spänningar mellan kultur och näringsliv.

46 Hinder Genom den starka kopplingen till kultur- och fritidschefen blev upplevelsesatsningen ett kulturbegrepp, inte ett företagsbegrepp. Kulturtröskel till företagande. Få av de företag som kontaktades ville delta och nätverka inom ramen för upplevelsesatsningen. Många av företagen uppfattade inte sig själva som upplevelseföretag. Botkyrka hade, liksom flertalet andra kommuner som satsat på upplevelseindustrin, från början en svag grund att stå på.

47 Kulturtröskel till företagande Kulturföretaget och kulturarbetaren lever under två olika verksamhetslogiker: kulturbegreppens argument möter företagsbegreppens argument och kulturarbetarens offentliga finansiering bryts mot kulturföretagets marknadsinriktning. Den offentliga finansieringen och att kulturen inte klarar sig på marknadens villkor gör att kultur blir synonymt med bidrag. Den kultur som kulturarbetare skapar har en politisk laddning som är negativ ur ett näringsperspektiv. Kanske ska inte den formen av finkultur i första hand premieras i en kommun som vill ha ett expansivt kulturnäringsliv.

48 Slutsatser Antalet företag och antalet anställda inom upplevelseindustrin har ökat. Bilden av kommunen, kommunens image, har blivit mer positiv; en kreativ ung kommun, som är spännande. En negativ förortsbild har ändrats till en fördelaktig bild av mångfald. Subtopia har blivit en knutpunkt för satsningen. Botkyrka satsade långsiktigt och har lyckats genomföra sin satsning.

49 Slutsatser Den politiska dimensionen var central vid starten av satsningen men skapade en politisk oenighet som blev en hämsko för vidare utveckling. Det finns ett motstånd mot att göra kulturarbetare till företagare. Den heterogena befolkningsstrukturen blev en fördel; att bryta mot Sverigenormen skapade uppmärksamhet. Den politiska intentionen, den artistiska integriteten och näringslivets realiteter har svårt att smälta samman till en treenighet av kultur, kreativitet och upplevelser.

50 Inlämningsuppgift 4 Definiera begreppen kultursektor, kulturindustri, upplevelseindustri, kulturella näringar och kreativa näringar och diskutera likheter och skillnader mellan begreppen. Uppgiften redovisas skriftligt på 2 3 A4-sidor, Times Roman 12 p, enkelt radavstånd. Texten ska ha en rubrik och källor ska anges. Den sänds per e-post till peter.almerud@gmail.com senast den 14 oktober.

51 Inlämningsuppgift 4 Litteratur: Arvidsson, Kjell, Cred och sellout musikindustrins paradoxala drivkrafter, i Aronsson m.fl., Kulturell ekonomi, s Blomgren, Roger, Från hot till möjlighet om kulturindustrin och kulturpolitiken, i Kultursverige 2009, s Gustafsson, Niklas, Upplevelseindustri Marknadens logik och organisatoriska förutsättningar. En teoretisk genomgång av sektorns grundläggande struktur. Karlsson, David, En kulturutredning: pengar, konst och politik Nielsén, Tobias, Kulturens ekonomi och kreativa näringar drivkrafter och konsekvenser för kulturpolitiken, i KulturSverige 2009, s Wessblad, Hans, En kulturekonomisk metamorfos, i Kulturens kraft för regional utveckling, s

Kultursektor, kulturindustri och kulturella och kreativa näringar. Karlstad 18 mars 2013

Kultursektor, kulturindustri och kulturella och kreativa näringar. Karlstad 18 mars 2013 Kultursektor, kulturindustri och kulturella och kreativa näringar Karlstad 18 mars 2013 Kultursektor Kultursektorn är i ett kulturpolitiskt perspektiv det område som omfattas av kulturpolitiken: har kulturpolitiken

Läs mer

Kultursektor, kulturindustri och kulturella och kreativa näringar. Kulturproduktionens villkor Karlstad 13 oktober 2016

Kultursektor, kulturindustri och kulturella och kreativa näringar. Kulturproduktionens villkor Karlstad 13 oktober 2016 Kultursektor, kulturindustri och kulturella och kreativa näringar Kulturproduktionens villkor Karlstad 13 oktober 2016 Kultursektor Kultursektorn är i ett kulturpolitiskt perspektiv den del av samhället,

Läs mer

Kulturproduktionens villkor - introduktion. Karlstad 29 augusti 2016

Kulturproduktionens villkor - introduktion. Karlstad 29 augusti 2016 Kulturproduktionens villkor - introduktion Karlstad 29 augusti 2016 Kontakt Peter Almerud peter.almerud@gmail.com Tel. 0733 56 12 23 Lärandemål Efter avslutad kurs skall studenten kunna: o o o o beskriva

Läs mer

Kulturproduktionens villkor - introduktion. Karlstad 20 januari 2014

Kulturproduktionens villkor - introduktion. Karlstad 20 januari 2014 Kulturproduktionens villkor - introduktion Karlstad 20 januari 2014 Peter Almerud peter.almerud@gmail.com Tel. 0733 56 12 23 Lärandemål Efter avslutad kurs skall studenten kunna: o använda kulturpolitiska

Läs mer

Kulturproduktionens villkor - introduktion. Karlstad 23 januari 2012

Kulturproduktionens villkor - introduktion. Karlstad 23 januari 2012 Kulturproduktionens villkor - introduktion Karlstad 23 januari 2012 Peter Almerud Fejbolvägen 59 640 34 Sparreholm Nydalavägen 134 152 51 Södertälje Tel. 0733 56 12 23 peter.almerud@gmail.com Lärandemål

Läs mer

Upplevelseindustrin. i Sverige 2002. Näringsliv och utbildningar

Upplevelseindustrin. i Sverige 2002. Näringsliv och utbildningar Upplevelseindustrin i Sverige 2002 Näringsliv och utbildningar 1 Innehållsförteckning Upplevelseindustrin i Sverige 2002 Förord 4 Rapporten 5 Definition av upplevelseindustrin 7 Näringsliv inom upplevelseindustrin

Läs mer

Barns lek och lärande en inspirationskälla till innovation och företagande. Larissa Godlewski 2013-03-19

Barns lek och lärande en inspirationskälla till innovation och företagande. Larissa Godlewski 2013-03-19 Barns lek och lärande en inspirationskälla till innovation och företagande Larissa Godlewski 2013-03-19 Barns lek och lärande - jämställdhetspolitisk arena - för de invandrakvinnor som vill och kan arbeta

Läs mer

Från industrier till upplevelser en studie av symbolisk och materiell omvandling i Bergslagen. Max Jakobsson

Från industrier till upplevelser en studie av symbolisk och materiell omvandling i Bergslagen. Max Jakobsson Från industrier till upplevelser en studie av symbolisk och materiell omvandling i Bergslagen Max Jakobsson Centrum för Urbana och Regional Studier (Örebro universitet) Projektledare för JämBredd (Mdh)

Läs mer

Kulturella och kreativa näringar vad menar vi? SERVICE MANAGEMENT

Kulturella och kreativa näringar vad menar vi? SERVICE MANAGEMENT Kulturella och kreativa näringar vad menar vi? DEFINITION OCH ÖVERSIKT AV KKN KATJA LINDQVIST, SERVICE MANAGEMENT Det politiska intresset för kulturella och kreativa näringar creative industries, upplevelseindustri,

Läs mer

Vad är kulturpolitik? Introduktionskurs i kulturpolitik Karlstad 29 augusti 2016

Vad är kulturpolitik? Introduktionskurs i kulturpolitik Karlstad 29 augusti 2016 Vad är kulturpolitik? Introduktionskurs i kulturpolitik Karlstad 29 augusti 2016 Vad är kultur? Vad är politik? Vad är politik? Politik handlar om att styra samhället om auktoritativ värdefördelning genom

Läs mer

UPPLEVELSE- INDUSTRIN 2004

UPPLEVELSE- INDUSTRIN 2004 UPPLEVELSE- INDUSTRIN 24 Statistik Sida 1 (14) STATISTIK UPPLEVELSE- INDUSTRIN 24 INLEDNING DETTA ÄR EN UPPDATERING AV RAPPORTEN Upplevelseindustrin 23 Statistik och jämförelser, utgiven av KK stiftelsen

Läs mer

Kultur och regional utveckling. Karlstad 12 mars 2012

Kultur och regional utveckling. Karlstad 12 mars 2012 Kultur och regional utveckling Karlstad 12 mars 2012 Med 1995 års kulturutredning etablerades synen på kultur som utvecklingsfaktor i kulturpolitiken Utredningen framhöll kulturens betydelse som kreativitetsutlösande

Läs mer

Vad är kulturpolitik? Kulturpolitikens villkor. Karlstad 25 augusti 2015

Vad är kulturpolitik? Kulturpolitikens villkor. Karlstad 25 augusti 2015 Vad är kulturpolitik? Kulturpolitikens villkor Karlstad 25 augusti 2015 Vad är kultur? Vad är politik? Vad är politik? Politik handlar om att styra samhället om auktoritativ värdefördelning genom offentlig

Läs mer

HÄRNÖSAND INSPIRATIONSVECKOR. 18 mars - 4 April. - ett kreativt kluster. med UPPLEVELSEINDUSTRIN. på TECHNICHUS HÄRNÖSAND

HÄRNÖSAND INSPIRATIONSVECKOR. 18 mars - 4 April. - ett kreativt kluster. med UPPLEVELSEINDUSTRIN. på TECHNICHUS HÄRNÖSAND med UPPLEVELSEINDUSTRIN på TECHNICHUS HÄRNÖSAND HÄRNÖSAND - ett kreativt kluster Information! Andreas Brännlund 070-7317076 18 mars - 4 April I samarbete med Under dessa veckor kommer Technichus förvandlas

Läs mer

Film och rörlig bild

Film och rörlig bild Film och rörlig bild UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE 2016 2019 Detta är ett utdrag ur Regional kulturplan för Skåne 2016-2019, som är formad i samtal med Skånes kommuner, dess kulturliv och den

Läs mer

kreativa botkyrka En ny strategi för ett mer kreativt Botkyrka

kreativa botkyrka En ny strategi för ett mer kreativt Botkyrka kreativa botkyrka En ny strategi för ett mer kreativt Botkyrka Botkyrka är en inspirerande plats full av möjligheter. Genom kontraster, kreativitet och nyfikenhet skapar vi de bästa förutsättningarna för

Läs mer

Kultur och företagande. Kulturpolitikens villkor Karlstad 10 september 2015

Kultur och företagande. Kulturpolitikens villkor Karlstad 10 september 2015 Kultur och företagande Kulturpolitikens villkor Karlstad 10 september 2015 Trender Kultur och media är en tillväxtbransch. I hela samhället kan vi urskilja en rörelse från stora organisationer mot projekt

Läs mer

Kultur- och fritidspolitisk plan för Höganäs

Kultur- och fritidspolitisk plan för Höganäs Kultur- och fritidspolitisk plan för Höganäs Vision, mål, inriktning, prioriteringar och handlingsplan för att Spela samman! Visionen Spela samman! Vår vision för vår verksamhet är att den ska bidra till

Läs mer

KULTUR OCH UPPLEVELSER

KULTUR OCH UPPLEVELSER 40 KULTUR OCH UPPLEVELSER KULTUR Kultur och kreativitet är viktiga faktorer för den enskildes utveckling, för samhällets sammanhållning och för ekonomisk tillväxt. José Manuel Barroso, ordförande för Europakommissionen

Läs mer

Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE

Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE 2016 2019 Detta är ett utdrag ur Regional kulturplan för Skåne 2016-2019, som är formad i samtal med Skånes kommuner, dess kulturliv och den

Läs mer

Kulturpolitisk och konstnärlig kvalitet. Karlstad 3 mars 2015

Kulturpolitisk och konstnärlig kvalitet. Karlstad 3 mars 2015 Kulturpolitisk och konstnärlig kvalitet Karlstad 3 mars 2015 Kvalitet När man har pratat om kvalitet i kulturpolitiken har det oftast handlat om konstnärlig kvalitet. Kulturpolitiken har dock inte definierat

Läs mer

- kulturpolitiska handlingsprogrammet- Timrå kommuns kulturpolitiska handlingsprogram - 1 -

- kulturpolitiska handlingsprogrammet- Timrå kommuns kulturpolitiska handlingsprogram - 1 - - kulturpolitiska handlingsprogrammet- Timrå kommuns kulturpolitiska handlingsprogram - 1 - - 2 - - kulturpolitiska handlingsprogrammet- Innehållsförteckning Inledning...5 Kommunens kulturstrategi...6

Läs mer

Strategisk plan för kulturen i Örnsköldsvik

Strategisk plan för kulturen i Örnsköldsvik Strategisk plan för kulturen i Örnsköldsvik Inledning Med det här dokumentet vill vi visa på kulturens 1 - kulturarvens 2 och konstarternas 3 - betydelse för ett samhälle som blickar framåt och vill växa.

Läs mer

K O RT V E R S I O N

K O RT V E R S I O N KORTVERSION Sedan 2013 är Göteborgs Stads kulturprogram ett styrdokument för alla verksamheter i Göteborgs Stad. Kulturprogrammet visar hur Göteborg ska utvecklas till en ledande stad för konst, kultur

Läs mer

Ideell kultur i Salas remissvar på den 14/ föreslagna lokala kulturplanen

Ideell kultur i Salas remissvar på den 14/ föreslagna lokala kulturplanen Ideell kultur i Salas remissvar på den 14/8 2013 föreslagna lokala kulturplanen Övergripande synpunkter Ideell kultur i Sala tycker att det är mycket bra att en kulturplan arbetas fram. Vi har läst förslaget

Läs mer

Regional kulturpolitik - Värmland. Karlstad 5 mars 2012

Regional kulturpolitik - Värmland. Karlstad 5 mars 2012 Regional kulturpolitik - Värmland Karlstad 5 mars 2012 Region Värmland Ett regionalt kommunförbund för regional utveckling, tillväxtfrågor samt kultur och folkbildning i Värmland. Huvudmän är Värmlands

Läs mer

Kulturpolitiskt program för 2008 2020. Kommunfullmäktige 14 april 2009

Kulturpolitiskt program för 2008 2020. Kommunfullmäktige 14 april 2009 Kulturpolitiskt program för 2008 2020 Kommunfullmäktige 14 april 2009 1 2 Förord Tänk er ett torg en fredagseftermiddag i maj som myllrar av liv. Människor möts och skiljs, hittar nya vägar eller stannar

Läs mer

Utveckling genom kultur vad är det? SERVICE MANAGEMENT

Utveckling genom kultur vad är det? SERVICE MANAGEMENT Utveckling genom kultur vad är det? EN NY KULTURELL TILLVÄXTPOLITIK KATJA LINDQVIST SERVICE MANAGEMENT För vem innebär kultur och kreativitet utveckling? individen medborgaren kommunen regionen besökare

Läs mer

MED KULTUR GENOM HELA LIVET

MED KULTUR GENOM HELA LIVET MED KULTUR GENOM HELA LIVET KULTURPLAN för Vänersborgs kommun 2014-2016 Kulturens Vänersborg Vänersborg ska vara känt för sitt kulturliv långt utanför kommungränsen. Kultur ska vara en drivkraft för utveckling

Läs mer

Foto: Mattias Johansson

Foto: Mattias Johansson Foto: Mattias Johansson Kulturpolitiskt program 2013-2015 Förord Kultur frodas och finns där människor möts i studiecirkeln eller kören, på teatern eller biblioteket. Kultur påverkar oss. Det är i möten

Läs mer

KULTURPOLITISKT PROGRAM. för Haninge kommun

KULTURPOLITISKT PROGRAM. för Haninge kommun KULTURPOLITISKT PROGRAM för Haninge kommun 2015 2025 Dokumenttyp Dokumentnamn Fastställd/Datum Gäller från datum Program Kulturpolitiskt program för Haninge kommun 2015-2025 2014-09-08 2015-01-01 Beslutat

Läs mer

Kultur- och utbildningsförvaltningen INFORMERAR. Kulturplan. Kultur lyfter Hallsberg

Kultur- och utbildningsförvaltningen INFORMERAR. Kulturplan. Kultur lyfter Hallsberg Kultur- och utbildningsförvaltningen INFORMERAR Kulturplan Kultur lyfter Hallsberg 2 Kultur och utbildningsnämndens viljeinriktning för kultur och föreningsliv Hallsbergs kommuns inriktningsmål för utbildning,

Läs mer

Kulturen i Örnsköldsvik

Kulturen i Örnsköldsvik Kulturen i Örnsköldsvik -barnets rätt till vila och fritid, till lek och rekreation - rätt att fritt delta i det kulturella och konstnärliga livet - uppmuntra tillhandahållandet av lämpliga och lika möjligheter

Läs mer

Kulturella och kreativa näringar Leader, Storsjöbygden Den 1 april 2011

Kulturella och kreativa näringar Leader, Storsjöbygden Den 1 april 2011 Kulturella och kreativa näringar Leader, Storsjöbygden Den 1 april 2011 Per-Olof Remmare Tillväxtverket Nationella program/entreprenörskap 1 Vad ingår eg. i kulturella och kreativa näringar KKN? Arkitektur

Läs mer

Kulturplan

Kulturplan Dokumenttyp och beslutsinstans Plan år Dokumentansvarig Maria Bäckersten Dokumentnamn Kulturplan 2018-2020 Tjörns kommun Dokumentet gäller för [Klicka och skriv] Fastställd/Upprättad /2018-04-2 Giltig

Läs mer

Musikindustrin. Kulturproduktionens villkor Karlstad 8 oktober 2015

Musikindustrin. Kulturproduktionens villkor Karlstad 8 oktober 2015 Musikindustrin Kulturproduktionens villkor Karlstad 8 oktober 2015 De creddiga stämplar De creddiga stämplar. Det behöver jag inte göra. Jag har jobb resten av året oavsett hur det går här. (Charlotte

Läs mer

Kultur och värdeskapande. Kulturproduktionens villkor Karlstad 1 oktober 2015

Kultur och värdeskapande. Kulturproduktionens villkor Karlstad 1 oktober 2015 Kultur och värdeskapande Kulturproduktionens villkor Karlstad 1 oktober 2015 Kultur och värdeskapande Utgångspunkten är helt och hållet ekonomisk. Kostnaden för de använda resurserna jämförs med värdet

Läs mer

StrAtegi FÖr Arbetet med Sverigebilden i utlandet

StrAtegi FÖr Arbetet med Sverigebilden i utlandet StrAtegi FÖr Arbetet med Sverigebilden i utlandet Strategi för arbetet med Sverigebilden i utlandet Arbetet med Sverigebilden i utlandet Sverige är ett land med gott rykte, men världen förändras i snabb

Läs mer

Satsa på Eslöv. Kultur - fritid - framtid. Mål för Kultur- och fritidsnämnden t.o.m. 2010

Satsa på Eslöv. Kultur - fritid - framtid. Mål för Kultur- och fritidsnämnden t.o.m. 2010 Satsa på Eslöv Kultur - fritid - framtid Mål för Kultur- och fritidsnämnden t.o.m. 2010 Godkänt av Kultur- och fritidsnämnden 2008-02-07 samt antaget av kommunfullmäktige 2008-04-28 Att välja Eslöv Eslöv

Läs mer

Legitimitet. Kulturproduktionens villkor Karlstad 1 september 2016

Legitimitet. Kulturproduktionens villkor Karlstad 1 september 2016 Legitimitet Kulturproduktionens villkor Karlstad 1 september 2016 Kulturpolitik Kulturpolitik är en kombination av offentligt kulturstöd och en offentligt sanktionerad infrastruktur för produktion, distribution

Läs mer

Motion till riksdagen 2015/16:2137 av Olof Lavesson m.fl. (M, C, FP, KD) Kultur, medier, trossamfund och fritid

Motion till riksdagen 2015/16:2137 av Olof Lavesson m.fl. (M, C, FP, KD) Kultur, medier, trossamfund och fritid Kommittémotion Motion till riksdagen 2015/16:2137 av Olof Lavesson m.fl. (M, C, FP, KD) Kultur, medier, trossamfund och fritid Förslag till riksdagsbeslut 1. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs

Läs mer

KONST OCH KULTUR. Ämnets syfte

KONST OCH KULTUR. Ämnets syfte KONST OCH KULTUR Ämnet konst och kultur är till sin karaktär tvärvetenskapligt. Det har sin bas inom estetik, idéhistoria, historia, arkitektur samt dans-, film-, konst-, musik- och teatervetenskap. I

Läs mer

Postadress Besöksadress Webb Telefon Bankgiro Organisationsnummer

Postadress Besöksadress Webb Telefon Bankgiro Organisationsnummer Humanistiska nämnden Kulturplan för Ånge kommun 2018-2020 Dokumentansvarig: Kulturchef Fastställd av: Kommunfullmäktige Omfattar: Ånge kommunkoncern Fastställd när: 2018-02-26 11 Postadress Besöksadress

Läs mer

Möjliggör utveckling. Skapar attraktionskraft.

Möjliggör utveckling. Skapar attraktionskraft. Möjliggör utveckling. Skapar attraktionskraft. Länskulturen en del av Regionförbundet Jämtlands län Egna verksamheter Estrad Norr Scenkonstinstitution för musik, teater, musikteater, dans Filmpool Jämtland

Läs mer

REGIONAL KULTURPLAN FÖR VÄSTRA GÖTALAND 2016-2019

REGIONAL KULTURPLAN FÖR VÄSTRA GÖTALAND 2016-2019 REGIONAL KULTURPLAN FÖR VÄSTRA GÖTALAND 2016-2019 DISPOSITION STYRDOKUMENT KULTURENS INFRASTRUKTUR KULTURNÄMNDENS ARBETSSÄTT KULTURNÄMNDENS STÖDFORMER UPPFÖLJNING OCH UTVÄRDERING UTVECKLING KONST- OCH

Läs mer

Q1 Kontaktuppgifter 1 / 19. Svarade: 67 Hoppade över: 0 100,00% 67. Namn* 100,00% 67. e-postadress* 71,64% 48. Organisation 62,69% 42

Q1 Kontaktuppgifter 1 / 19. Svarade: 67 Hoppade över: 0 100,00% 67. Namn* 100,00% 67. e-postadress* 71,64% 48. Organisation 62,69% 42 Q1 Kontaktuppgifter Svarade: 67 Hoppade över: 0 SVARSVAL Namn* e-postadress* Organisation Funktion/titel i organisationen Telefonnummer SVAR 100,00% 67 100,00% 67 71,64% 48 62,69% 42 80,60% 54 1 / 19 Q2

Läs mer

Det kulturella systemet och kulturpolitikens utveckling. Kulturproduktionens villkor Karlstad 1 september 2016

Det kulturella systemet och kulturpolitikens utveckling. Kulturproduktionens villkor Karlstad 1 september 2016 Det kulturella systemet och kulturpolitikens utveckling Kulturproduktionens villkor Karlstad 1 september 2016 Det kulturella systemet Politiskt system Kultur/värdesystem PRODUKTION DISTRIBUTION KONSUMTION

Läs mer

Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Gotlands kommun avseende kulturverksamhet 2009 2010

Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Gotlands kommun avseende kulturverksamhet 2009 2010 1(3) Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Gotlands kommun avseende kulturverksamhet 2009 2010 Syfte Statens kulturråd (Kulturrådet) och Gotlands kommun vill gemensamt utveckla samverkan

Läs mer

KULTURPLAN Åstorps kommun

KULTURPLAN Åstorps kommun KULTURPLAN Åstorps kommun Godkänd av Bildningsnämnden 2012-06-13, 57, dnr 12-86 Antagen av Kommunfullmäktige 2012-11-19, 131 dnr 2012-333 Kulturplan Åstorps kommun Inledning Nationella kulturpolitiska

Läs mer

2010:8 Kulturverksamheter i Eskilstuna. Utvecklingen i förhållande till jämförbara kommuner

2010:8 Kulturverksamheter i Eskilstuna. Utvecklingen i förhållande till jämförbara kommuner 2010-12-07 Fakta och statistik från Eskilstuna kommun näringsliv visar intressanta statistiska uppgifter i kortform utifrån ett eskilstunaperspektiv. 2010:8 Kulturverksamheter i Eskilstuna I denna faktasammanställning

Läs mer

STRATEGI FÖR KULTURRÅDETS MEDVERKAN I DET REGIONALA TILLVÄXTARBETET OCH EU:S SAMMANHÅLLNINGSPOLITIK

STRATEGI FÖR KULTURRÅDETS MEDVERKAN I DET REGIONALA TILLVÄXTARBETET OCH EU:S SAMMANHÅLLNINGSPOLITIK STRATEGI FÖR KULTURRÅDETS MEDVERKAN I DET REGIONALA TILLVÄXTARBETET OCH EU:S SAMMANHÅLLNINGSPOLITIK 2014 2020 INNEHÅLL Inledning... 4 Uppdrag... 4 Bakgrund... 4 Kulturrådets uppdrag inom det regionala

Läs mer

Det goda livet, Kulturplan Mönsterås kommun

Det goda livet, Kulturplan Mönsterås kommun Förslag 2012-03-13 Det goda livet, Kulturplan Mönsterås kommun Kulturplanen bygger på insikten att vi, för att må bra, ha framtidstro och kunna utvecklas, behöver en god miljö att leva i, möjligheter till

Läs mer

Kulturpolitiskt program Huddinge kommun

Kulturpolitiskt program Huddinge kommun Kulturpolitiskt program Huddinge kommun 2018 2023 1 1 (6) Innehåll Kulturpolitiskt program Huddinge kommun 2018-2023... 2 1. Inledning... 2 1.2 Vision... 3 1.3 Kärnvärden... 3 1.4 Kulturens roll och riktning...

Läs mer

Skellefteås kulturplan. Kultur i centrum

Skellefteås kulturplan. Kultur i centrum Skellefteås kulturplan Kultur i centrum Dialog Nu är vi alltså i fasen där vi talar med medborgare, föreningar och förbund om vad de tror om kulturen i Skellefteå och om vad de vill se hända! Därför vill

Läs mer

Ekonomiseringen av kulturen. Kulturpolitikens praktik Karlstad 4 oktober 2016

Ekonomiseringen av kulturen. Kulturpolitikens praktik Karlstad 4 oktober 2016 Ekonomiseringen av kulturen Kulturpolitikens praktik Karlstad 4 oktober 2016 Två parallella trender q q q q Kulturalisering av ekonomin, dvs. att man bygger in kulturella värden i varor och tjänster för

Läs mer

Hej. Den här presentationen handlar om att vi ska försöka reda ut begreppen Konst och Kultur och svara på frågan: Vad står orden för egentligen?

Hej. Den här presentationen handlar om att vi ska försöka reda ut begreppen Konst och Kultur och svara på frågan: Vad står orden för egentligen? Hej Den här presentationen handlar om att vi ska försöka reda ut begreppen Konst och Kultur och svara på frågan: Vad står orden för egentligen? Vad är kultur? enligt EST14 & ESM14 Länders kultur Främmande

Läs mer

Policy. Kulturpolitiskt program

Policy. Kulturpolitiskt program Sida 1/8 Kulturpolitiskt program Varför kultur? Kungsbacka är en av Sveriges främsta tillväxtkommuner vilket ställer höga krav inom flera områden, inte minst kulturen. Kungsbackas intention är att tänka

Läs mer

Tillväxtplanering Regionala utvecklingsprogram. Pernilla Nordström Länsstyrelsen i Stockholms län

Tillväxtplanering Regionala utvecklingsprogram. Pernilla Nordström Länsstyrelsen i Stockholms län Tillväxtplanering Regionala utvecklingsprogram Pernilla Nordström Länsstyrelsen i Stockholms län Länsstyrelsen Länsstyrelsens tillväxtuppdrag Kulturen i tillväxtuppdraget Kultur och fysisk planering Länsstyrelsens

Läs mer

QNB VOLANTE NOTERINGAR: GENERATOR (ÅRE) 2008-01-21

QNB VOLANTE NOTERINGAR: GENERATOR (ÅRE) 2008-01-21 QNB VOLANTE NOTERINGAR: GENERATOR (ÅRE) 2008-01-21 VAD SKAPAR EKONOMISKT VÄRDE I UPPLEVELSEINDUSTRIN? TOBIAS NIELSÉN* DEN HÄR ARTIKELN BESKRIVER HUR OCH VARFÖR DE VIKTIGASTE OCH STÖRSTA EKONOMISKA VÄRDENA

Läs mer

Kulturpolitik för hela landet

Kulturpolitik för hela landet Kommittémotion Motion till riksdagen 2016/17:2950 av Per Lodenius m.fl. (C) Kulturpolitik för hela landet Förslag till riksdagsbeslut 1. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om vikten

Läs mer

Linköping skall vara en av Sveriges främsta kulturkommuner år 2020, känd för kvalitet och öppenhet, för nytänkande och utveckling.

Linköping skall vara en av Sveriges främsta kulturkommuner år 2020, känd för kvalitet och öppenhet, för nytänkande och utveckling. Linköping skall vara en av Sveriges främsta kulturkommuner år 2020, känd för kvalitet och öppenhet, för nytänkande och utveckling. I Linköping spelar kultur en viktig roll för alla människor och bidrar

Läs mer

Lär dig mer om de. kulturella näringarna!

Lär dig mer om de. kulturella näringarna! Lär dig mer om de kulturella näringarna! Fortbildning av affärsrådgivare De kulturella näringarna skapar jobb och hållbar ekonomisk tillväxt. Dessa branscher teater och scenkonst, bildkonst, kulturarvsinstitutioner,

Läs mer

Kultursamverkansmodellen så funkar den!

Kultursamverkansmodellen så funkar den! Kultursamverkansmodellen så funkar den! www.regionostergotland.se Sedan 2012 ingår Östergötland i den nationella kultursamverkansmodellen. Från och med 2013 är samtliga län, utom Stockholm, med i modellen.

Läs mer

Kursintroduktion. Karlstad 25 augusti 2015

Kursintroduktion. Karlstad 25 augusti 2015 Kursintroduktion Karlstad 25 augusti 2015 Kontakt Peter Almerud peter.almerud@gmail.com 0733-561223 Lärandemål Efter avslutad kurs skall studenten kunna q redogöra för olika skeden i framväxten av kulturpolitiken

Läs mer

Handlingsprogram för att utveckla de kulturella och kreativa näringarna i Jönköpings kommun

Handlingsprogram för att utveckla de kulturella och kreativa näringarna i Jönköpings kommun Handlingsprogram för att utveckla de kulturella och kreativa näringarna i Jönköpings kommun Ks/2012:574 kommunfullmäktige kommunstyrelsen övriga nämnder förvaltning Handlingsprogram för att utveckla de

Läs mer

Kultur +näring i olika perspektiv

Kultur +näring i olika perspektiv Kultur +näring i olika perspektiv KULTURRÅDET Myndighet under Kulturdepartementet 80 anställda Fyra avdelningar Styrelse NATIONELLA MÅL FÖR KULTURPOLITIK 2009 Kulturen ska vara en dynamisk, utmanande och

Läs mer

Ansökan om årligt Kulturellt verksamhetsstöd föreningar och organisationer

Ansökan om årligt Kulturellt verksamhetsstöd föreningar och organisationer Ansökan om årligt Kulturellt verksamhetsstöd föreningar och organisationer 201 Sökande Organisation eller motsvarande Organisationsnummer c/o Telefon Mobil Fax Ev. hemsida Bank-/post-/konto-/giro-nummer

Läs mer

Kulturentreprenörskap

Kulturentreprenörskap Kulturentreprenörskap Din väg in i kultursektorn Fotografi: Evelina Liliequist Varför du ska läsa kulturentreprenörskap! Programmet för kulturentreprenörskap riktar sig till dig som vill starta företag

Läs mer

Ulricehamn skall vara Sveriges bästa plantskola för kultur! MÖTAS UTÖVA VÄXA

Ulricehamn skall vara Sveriges bästa plantskola för kultur! MÖTAS UTÖVA VÄXA INNEHÅLL Kulturpolitisk bakgrund...3 Kulturens roll i samhället...4 Vision & ledord...6 Sammanfattning...6 Kulturpris och Kulturstipendium...7 Kulturarvet...7 Biblioteket...8 Barn- och Ungdomskulturen...8

Läs mer

Kulturpolitiskt handlingsprogram för Ronneby. Antaget av kommunfullmäktige 1998-11-26

Kulturpolitiskt handlingsprogram för Ronneby. Antaget av kommunfullmäktige 1998-11-26 Kulturpolitiskt handlingsprogram för Ronneby Antaget av kommunfullmäktige 1998-11-26 Kulturpolitiska mål för Ronneby kommun Övergripande mål * att verka för att Ronnebys invånare har goda möjligheter till

Läs mer

Kultur av barn och unga är uttryck som ingen vuxen styr över. T.ex. spontana lekar, ramsor, gåtor, rollspel, communities och graffiti.

Kultur av barn och unga är uttryck som ingen vuxen styr över. T.ex. spontana lekar, ramsor, gåtor, rollspel, communities och graffiti. Att växa med kultur Kultur har ett egenvärde och ger livet innehåll och mening. Den stimulerar fantasi, kreativitet, uttrycksförmåga, tolerans och gemenskap. Kultur skapar förutsättningar för både eftertanke

Läs mer

KULTUR- POLITISKT PROGRAM

KULTUR- POLITISKT PROGRAM Fö KULTUR- POLITISKT PROGRAM 2012-2014 Avsiktsförklaring Detta kulturpolitiska program skall slå fast kulturens roll i Kalix kommun, samt vilka förutsättningar som är nödvändiga för att stimulera och utveckla

Läs mer

Varför kultur i Falkenbergs förskolor och skolor?

Varför kultur i Falkenbergs förskolor och skolor? Tjänsteskrivelse Datum 2015-04-07 Barn- och utbildningsförvaltningen BUN-kansliet Handlingsplan för mer och bättre kultur för barn och elever i barn- och utbildningsnämndens verksamheter Handlingsplanen

Läs mer

Konstruktionen av ett kulturarv. Karlstad 27 februari 2012

Konstruktionen av ett kulturarv. Karlstad 27 februari 2012 Konstruktionen av ett kulturarv Karlstad 27 februari 2012 Utgångspunkter Från industrisamhälle till tjänstesamhälle, till informationssamhälle, till upplevelsesamhälle. Vad styr lokaliseringen av upplevelsetjänster?

Läs mer

Plats för talang & lärande Att skapa en mötesplats 2014-12-02. Peter Johansson Långsiktighet Samverkan Pålitlighet Innovativt tänkande

Plats för talang & lärande Att skapa en mötesplats 2014-12-02. Peter Johansson Långsiktighet Samverkan Pålitlighet Innovativt tänkande Plats för talang & lärande Att skapa en mötesplats 2014-12-02 Peter Johansson Långsiktighet Samverkan Pålitlighet Innovativt tänkande mötesplatser gemensamma nämnare Attraktivitet En stark tydlig idé Kompetens

Läs mer

Motion till riksdagen 2015/16:2453 av Lars Hjälmered m.fl. (M) Kreativa näringar

Motion till riksdagen 2015/16:2453 av Lars Hjälmered m.fl. (M) Kreativa näringar Kommittémotion Motion till riksdagen 2015/16:2453 av Lars Hjälmered m.fl. (M) Kreativa näringar Förslag till riksdagsbeslut 1. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att ta fram bättre

Läs mer

Kulturella och kreativa näringar i Skåne

Kulturella och kreativa näringar i Skåne September 217 Kulturella och kreativa näringar i Skåne STATISTIK 211-216 Definitioner och begrepp... 3 Sammanfattning... 3 Antal företag inom den kulturella och kreativa näringen... 4 Antal nystartade

Läs mer

Kulturstrategi för Finspångs kommun

Kulturstrategi för Finspångs kommun Kulturstrategi för Finspångs kommun Antaget av kommunfullmäktige 2014-01-29 11 Kulturstrategi Finspångs kommun 612 80 Finspång Telefon 0122-85 000 Fax 0122-850 33 E-post: kommun@finspang.se Webbplats:

Läs mer

LLU i nordöstra Göteborg

LLU i nordöstra Göteborg LLU i nordöstra Göteborg Hållbar utveckling mellan stad och land Peter Rundkvist Projektledare Utveckling Nordost Business Region Göteborg Bakgrund Hösten 2013: Gamla Leader Göta Älv Vänersborg, Trollhättan,

Läs mer

qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu iopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopå asdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdf

qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu iopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopå asdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdf qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu iopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopå asdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdf Programområde Kultur och bibliotek ghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjk

Läs mer

Kulturvanor. Introduktionskurs i kulturpolitik Karlstad 20 september 2016

Kulturvanor. Introduktionskurs i kulturpolitik Karlstad 20 september 2016 Kulturvanor Introduktionskurs i kulturpolitik Karlstad 20 september 2016 Studier av kulturvanor kan göras av olika skäl De kan t.ex. användas som mått på kulturpolitikens grad av framgång/ måluppfyllelse

Läs mer

Från Upplevelsesatning till Kreativa Botkyrka

Från Upplevelsesatning till Kreativa Botkyrka Från Upplevelsesatning till Kreativa Botkyrka Framtidens Botkyrka är en inspirerande plats full av möjligheter. Genom kontraster, kreativitet och nyfikenhet skapar vi de bästa förutsättningarna för en

Läs mer

Uppgifter. 29. Vad angav cirka en fjärdedel av åringarna att de ägnade sig åt 1 2 timmar en vanlig dag?

Uppgifter. 29. Vad angav cirka en fjärdedel av åringarna att de ägnade sig åt 1 2 timmar en vanlig dag? I en studie som genomfördes 2006 ställdes ett antal frågor till barn och föräldrar om barns användning och upplevelser av olika medier. Nedan redovisas svaren på några av de frågor som ställdes. Antal

Läs mer

En modern kulturpolitik

En modern kulturpolitik Kommittémotion Motion till riksdagen 2017/18:3068 av Olof Lavesson m.fl. (M, C, L, KD) En modern kulturpolitik Förslag till riksdagsbeslut 1. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att

Läs mer

Antingen finns projektets partners/deltagare i Leaderområdet eller så finns ett tydligt samarbete mellan projektet och aktörer i Leaderområdet

Antingen finns projektets partners/deltagare i Leaderområdet eller så finns ett tydligt samarbete mellan projektet och aktörer i Leaderområdet BEDÖMNINGSGRUNDER Följande dokument beskriver hur LAG bedömer era projekt utifrån urvalskriterier och poängsättning. Grundvillkor Dessa villkor bedöms lika för alla projekt och alla fonder. Villkor Projektet

Läs mer

Kulturplan Kronoberg 2011

Kulturplan Kronoberg 2011 2011-03-14 Kulturplan Kronoberg 2011 Nulägesbeskrivning och utvecklingsområden Kommun Kulturnämnd: Nej, annat: Kommunstyrelsen Kvinnor: 3 antal Män: 8 antal 11 sammanlagt Kulturplan/ kulturstrategi: Antagen

Läs mer

BIBLIOTEKSPLAN FÖR SANDVIKENS FOLKBIBLIOTEK

BIBLIOTEKSPLAN FÖR SANDVIKENS FOLKBIBLIOTEK BIBLIOTEKSPLAN FÖR SANDVIKENS FOLKBIBLIOTEK Välkommen till Sandvikens Folkbibliotek Vi gör det möjligt för alla i Sandvikens kommun att växa och utvecklas. Som människor och samhällsmedborgare. VISION

Läs mer

Dagordning , kl

Dagordning , kl Dagordning 160115, kl 09.00-12.00 09.00-10.00 Dagens ämne förankrat i dialog och kultur- och bildningsplanen Information kulturpris kulturstipendier projektstöd föreningsstöd Paus 15 min 10.00-11.00 Diskussion

Läs mer

Kulturvanor. Kulturproduktionens villkor Karlstad 27 augusti 2015

Kulturvanor. Kulturproduktionens villkor Karlstad 27 augusti 2015 Kulturvanor Kulturproduktionens villkor Karlstad 27 augusti 2015 Starkt fokus I den kulturpolitiska diskussionen finns ett starkt fokus på kulturvanor, bland annat eftersom de ses som ett mått på kulturpolitikens

Läs mer

Legitimitet. Karlstad 23 februari 2015

Legitimitet. Karlstad 23 februari 2015 Legitimitet Karlstad 23 februari 2015 Kulturpolitik Kulturpolitik är en kombination av offentligt kulturstöd och en offentligt sanktionerad infrastruktur för produktion, distribution och konsumtion av

Läs mer

Tillgänglighet och delaktighet. Karlstad 26 februari 2015

Tillgänglighet och delaktighet. Karlstad 26 februari 2015 Tillgänglighet och delaktighet Karlstad 26 februari 2015 Centrala element i kulturpolitiken Ända sedan 1930-talet har tillgänglighet och delaktighet varit centrala element i kulturpolitiken. Exempel: q

Läs mer

Remiss avseende regional- och bildningsplan i Dalarna

Remiss avseende regional- och bildningsplan i Dalarna Borlänge kommun 2018-06-10 Samhällsbyggnadsektor Patric Hammar patric.hammar@borlange.se 0243/74605 1 (5) Kulturnämnd Nämnd Datum Remiss avseende regional- och bildningsplan i Dalarna 2019-2022 Förslag

Läs mer

ÖSTGÖTAREGIONEN 2020. Regionalt Utvecklingsprogram för Östergötland. Kort information om

ÖSTGÖTAREGIONEN 2020. Regionalt Utvecklingsprogram för Östergötland. Kort information om ÖSTGÖTAREGIONEN 2020 Regionalt Utvecklingsprogram för Östergötland Kort information om 1 Regionförbundet Östsams uppgift är att arbeta för Östgötaregionens utveckling. Regionförbundet har bildats av Östergötlands

Läs mer

DIVISION Kultur och utbildning

DIVISION Kultur och utbildning Kultursamverkansmodellen i Norrbotten Nyheter i kulturpolitiken efter beslut 16.12 2009 om kulturpropositionen Tid för Kultur 2009/10:3 Nya nationella kulturpolitiska mål Ny analysmyndighet för uppföljning

Läs mer

En doldis i kultursamverkan kulturmiljö i regional kulturpolitik. Näringslivets Hus 10 mars 2015

En doldis i kultursamverkan kulturmiljö i regional kulturpolitik. Näringslivets Hus 10 mars 2015 En doldis i kultursamverkan kulturmiljö i regional kulturpolitik Näringslivets Hus 10 mars 2015 Varför ska man bry sig Christer Gustafsson, Uppsala universitet Kulturvård 3.0 Infrastruktur för innovativ

Läs mer

Kulturstrategi Ekerö kulturnämnd

Kulturstrategi Ekerö kulturnämnd Kulturstrategi Ekerö kulturnämnd Kulturstrategi Kulturnämnden har ansvar för kommunens kulturpolitik och verksamheter inom kultur och fritid. Nämnden vill visa att kultur är mer än det som ryms i detta

Läs mer

1 5 3 3 4 Lugn Närhet

1 5 3 3 4 Lugn Närhet Grupp Kunskap Drivkraft Lugn Mångfald Byt ut Lägg till 1 5 3 3 4 Lugn Närhet Övriga kommentarer: Utvecka ordet mångfald. Drivkraft Inspiritation 2 6 6 3 2 Lugn Öppenhet Mångfald Internationellt Trivsel

Läs mer

Kulturplanering cultural planning. Kulturproduktionens villkor Karlstad 1 oktober 2015

Kulturplanering cultural planning. Kulturproduktionens villkor Karlstad 1 oktober 2015 Kulturplanering cultural planning Kulturproduktionens villkor Karlstad 1 oktober 2015 Cultural planning kännetecknas av En bred definition av kulturbegreppet. Att kultur ses som en integrerad del av politiken

Läs mer

Remissvar: Regional indelning - tre nya län

Remissvar: Regional indelning - tre nya län 1 (5) Finansdepartementet 103 33 Stockholm Remissvar: Regional indelning - tre nya län Ax Amatörkulturens samrådsgrupp översänder härmed sina synpunkter och kommentarer till ovan angivna betänkande (SOU

Läs mer