2013:2. Kyrknytt juni-augusti. En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "2013:2. Kyrknytt juni-augusti. En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar"

Transkript

1 2013:2 Kyrknytt juni-augusti En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar

2 Rune har ordet Ett möte Jag tänker inte på olika sammanträden eller andra sammankomster. Ett möte med en människa. Visst ger det en särskild känsla som gärna håller sig kvar i kroppen. Det kan ske vid ett sammanträde eller annan sammankomst, men också vid andra tillfällen. Jag har fått göra många sådana möten. Möten som finns kvar. Kan vara ett barn på skolan eller i barngrupperna, en intensiv blick och en ärlig rak fråga: Tror du på Gud? Visst gör jag det! Men hur förmedlar jag det på bästa sätt? Kanske på samma raka sätt som jag fått frågan. Ett enkelt Ja!. Inga teologiska utläggningar eller argument. Snart är det annat som finns i barnets huvud. Eller en konfirmand som frågar: Får jag känna på din flint? Kanske kan det vara en fråga på skämt, men också ett uttryck för att man vill göra ett möte och kanske nästa gång fråga något helt annat. Eller en kyrkobesökare som delar med sig om vad gudstjänsten gav och ord som blev till uppmuntran eller vägledning. Eller ett löfte om förbön som vi så väl behöver. Mötena är många och jag är tacksam för alla. Låt oss alla ta vara på de möten vi gör, vare sig det är barn, unga, människor mitt i livet eller äldre. Vare sig om mötet sker i affären, på gatan, i kyrkan eller i andra sammanhang. Möten med varandra som kan bli till möten med det gudomliga! Önskar dig en god sommar på alla sätt! Rune Olofsson kyrkoherde utges av Torsås och Gullabo församlingar Box Torsås Ansvarig utgivare kyrkoherde Rune Olofsson Formgivning och grafisk produktion: Ann Bergermark Rintala, Annslaget text & bildproduktion. Kyrknytt ges ut av Torsås och Gullabo församlingar 4 gånger per år. Reservation för eventuella ändringar.

3 Frilufts- och bygudstjänster För att både komma närmre er som bor ute i de olika delarna av våra församlingar har vi några bygudstjänster under åtet. Oftast är vi då i sockenstugor eller skolhus. Vi samlas också ute i Guds fria natur till härliga friluftsgudstjänster. En vacker dag så kan vi inte ha en bättre altartavla och naturens egen förkunnelse om Guds storhet. På sista uppslaget i detta Kyrknytt hittar du tider och platser för våra gudstjänster. Församlingsresa Årets resa blir den 7 augusti. Färden går mot Oskarshamn. Vi kommer bland annat att besöka Ryssby kyrka (där dricker vi vårt medhavda kaffe/te), Oskarshamns folkhögskola, Döderhultarmuseet, Turistvägen ner mot Timmernabben. Ja, det kommer att bli en dag fylld utav olika besöksmål i vår närhet. Resan börjar kl 7.30 från Gullabo kyrkas parkering och från Torsås kyrkas parkering cirka kl Beräknar vara hemma igen cirka kl Anmälningsavgiften är 400 kronor per person och sätts in på bg Skriv vem betalningen avser. Först vill vi ha din anmälan till pastorsexpeditionen med uppgift om val av kost, var ni vill gå på bussen och om det finns annat som vi bör veta inför resan. Vi tar gärna emot resenärer från andra församlingar i mån om plats. Anmälan senast den 31 juli, tfn , vardagar kl eller e-post torsas.pastorat@svenskakyrkan.se

4 Ekumenisk gudstjänst Sommarens ekumeniska gudstjänst blir den 9 juni kl i Ekbacken. Vi får besök av Mikael Järlestrand som sjunger och predikar. Som ackompanjatör har Mikael med sig pianisten Jens Nilsson. Ta gärna med dig fikakorg! Mikael Järlestrand är en i kyrkliga kretsar välkänd sångare. Mikael är 52 år och kommer från Malmö. I Malmö har han också fått sin musikaliska fostran med flera års studier för musikprofessor Göte Strandsjö samt utbildning på Malmö Musikhögskola. Mikael har gett ut åtta soloskivor och medverkat i många tv-program, bland annat fem år i rad i SVT 1:s julaftonsprogram Julens sånger med Carl- Uno Sjöblom, samt de senaste årens succéprogram Minns du sången. Under de senaste åren har det även blivit utlandsresor bland annat till Norge, Finland, Frankrike, England, USA och Israel. På grund av alla utlandsturnéer har Mikael även gett ut en skiva på engelska. Sångerna han sjunger spänner över ett stort register, alltifrån gamla hymner till svängiga gospellåtar. Som Mikael uttrycker det: Stilen är inte det viktiga, utan budskapet om en tro som bär genom allt! Lunchträffar En torsdag i månaden träffas vi i Gullabo församlingshem för att äta lunch. Maten är varierad och god och tillagas av vår församlingsvärdinna. När vi ätit sjunger vi ibland några sånger, det händer också att vi får lyssna på sång och musik. Ofta får vi lyssna till någon dikt eller någons berättelser. Det senaste året har det varit cirka gäster varje gång, vilket är jätteroligt. Du som är ledig och kan är varmt välkommen! Självkostnadspris 30 kronor. Vi träffas kl och vid följande tillfällen: 20 juni, 25 juli och 29 augusti.

5 Kyrkogårdsvandring Det har blivit en återkommande tradition att inbjuda till kyrkogårdsvandringar på våra båda kyrkogårdar. Under ledning av några kunniga församlingsbor har vi vandrat från grav till grav och påmint varandra om de personer som en gång vandrat här och vad de betydde. Det är alltid någon i gruppen som har något att berätta för oss andra. I Gullabo blir det måndagen den 10 juni kl och tisdagen den 12 augusti kl I Torsås blir det tisdagen den 11 juni kl och måndagen den 13 augusti kl Kyrkskjuts Använd gärna möjligheten att åka kyrkskjuts till gudstjänsterna. Ring Torsås Taxi, telefon och beställ tid. Taxi vill helst att ni ringer dagen innan, eftersom de försöker samköra, men det går även att ringa samma dag. Att anlita kyrkskjuts kostar er ingenting.

6 Alla medlemmar i Svenska kyrkan som senast på valdagen den 15 september 2013 fyller 16 år, har en demokratisk möjlighet att faktiskt påverka hur Svenska kyrkan ska styras. Att gå och rösta på de som du bäst tror kan föra din talan i din församling, i stiften och på nationell nivå är en unik möjlighet att få utrycka din åsikt. Tillsammans gör vi kyrkovalet!

7 Cafékväll gav kr Onsdagen den 13 mars hade barn och ungdomsverksamheten och gruppen för internationellt arbete ett Café där behållningen gick till fastekampanjen ALLT FÖR ATT UT- ROTA HUNGERN. Tillsammans lyckades vi samla in kronor. Ett stort TACK till alla er som på olika sätt bidrog till kampanjen. Vinnarna av tipsrundan var Siv och Börje Andersson. Ett stort grattis till er. Pastorsadjunkt Under tre månader har vi haft förmånen att ha Emmerly Hidling här som pastorsadjunkt i våra församlingar. Emmerly bor i Trollemåla, inte långt från Torsås. Emmerlys uppgifter har i första hand varit att hålla mässor och gudstjänster, men även dop och vigsel har hon hunnit med. Emmerly är, efter tiden hos oss, klar med sitt utbildningsår och kommer att tillträda en komministertjänst i Karlskrona i början av juni. Vi säger ett stort TACK Emmerly för tiden hos oss. Roligt att ha dig här och det du delat med dig av i samtal och gudstjänster. Det är uppskattat! Nu önskar vi dig lycka till med din uppgift som präst i vår kyrka och din kommande tjänst i Karlskrona! Guds Välsignelse!

8 Under sju torsdagskvällar inbjuds du till. Vi börjar efter midsommar och håller på fram i augusti. Tre av musikkvällarna är i Gullabo och fyra i Torsås. Läs mer om sommarens utbud här nedan. Torsås Vi har i sommar vid fyra tillfällen. Den första musikstunden är den 4 juli då Eva och Carl Bäckman framför ett program som de kallar Cellsam musik och talande lyrik... Bo Setterlinds dikter varvas med musik för cello, piano och orgel. Torsdagen därpå får vi lyssna till Linda Magnusson från Söderåkra, som sjunger en blandad repertoar. Linda har medverkat i den senaste revyn i Torsås. Hon har sjungit i olika sammanhang i våra kyrkor som vid dop, begravningar och även sommarkvällar. Det tredje tillfället i Torsås kyrka blir torsdagen den 25 juli. Då får vi lyssna på tre generationer som sjunger och spelar olika instrument. Kurt Karlsson är ju välkänd sångare och hans dotter Lina Söderholm har fortsatt i hans spår. Hon och maken Mattias och deras barn spelar bland annat fiol, ukulele, piano, orgel och trumpet. Första torsdagen i augusti kommer duon Stråkbälg från Hästholmen. Duon består av Jörg Mischke som spelar accordeon och durspel och Jessica E Pecenko som spelar violin och nyckelharpa. Här erbjuds vi ett brett program med olika musikstilar. Jessica har spelat i vår kyrka ett antal gånger och nu får vi även lyssna till Jörg. Gullabo Årets första musik i sommarkväll blir i Gullabo kyrka. Tre torsdagar i sommar inbjuds du till i Gullabo kyrka. Det första tillfället blir torsdagen den 27 juni kl Då kommer Christina Olsson, uppväxt utanför Gullabo kommer tillsammans med sin kör att sjunga vackra sånger för oss. 18/7 och 8/8 Gullabo kyrka är i skrivande stund inte fast bokade men det kommer att bli musik även då.

9

10 Välkommen till våra gudstjänster Juni Söndag 2 juni 1 efter Trefaldighet Torsås kyrka kl Gudstjänst Gullabo kyrka kl Familjegudstjänst Söndag 9 juni 2 efter Trefaldighet Ekbacken kl Ekumenisk gudstjänst Söndag 16 juni 3 efter Trefaldighet Torsås kyrka kl Gullabo kyrka kl Gudstjänst Lördag 22 juni Midsommardagen Appleryd kl Bygudstjänst Gullabo kyrka kl Friluftsgudstjänst hembygdsparken Söndag 23 juni Torsås kyrka kl Torsdag 27 juni Gullabo kyrka kl Söndag 30 juni Apostladagen Torsås kyrka kl Gudstjänst Gullabo kyrka kl Juli Torsdag 4 juli Torsås kyrka kl Söndag 7 juli 6 efter Trefaldighet Karsbo kl Bygudstjänst Gullabo kyrka kl Hembygdsparken Friluftsgudstjänst Torsdag 11 juli Torsås kyrka kl Söndag 14 juli 7 efter Trefaldighet Torsås kyrka kl Gudstjänst Gullabo kyrka kl Torsdag 18 juli Gullabo kyrka kl

11 Söndag 21 juli 8 efter Trefaldighet Torsås kyrka kl Gullabo kyrka kl Transjön Friluftsgudstjänst Torsdag 25 juli Torsås kyrka kl Söndag 28 juli 9 efter Trefaldighet Ekbacken kl Gudstjänst Gullabo kyrka kl Augusti Torsdag 1 augusti Torsås kyrka kl Söndag 4 augusti 10 efter Trefaldighet Torsås kyrka kl Gullabo kyrka kl Gudstjänst Torsdag 8 augusti Gullabo kyrka kl Söndag 11 augusti 11 efter Trefaldighet Slätafly kl Bygudstjänst Gullabo kyrka kl Söndag 18 augusti 12 efter Trefaldighet Torsås kyrka kl Gullabo kyrka kl Friluftsgudstjänst Minneslunden Söndag 25 augusti 13 efter Trefaldighet Torsås kyrka kl Frilufsgudstjänst Minneslunden Gullabo kyrka kl Varje helgfri torsdag är det gudstjänst på Mariahemmet kl Du kan även hitta oss på:

12 Så här kontaktar du oss Pastorsexpeditionen för Torsås och Gullabo församlingar Besöksadress: Allfargatan 11 A, Torsås Postadress: Box 116, Torsås Telefax: E-post: Telefon och besökstid: vardagar kl Webbplats: eller Pastorsexpeditionen Assistent Gertrud Ronnert Tel Kyrkokamrer Anita Winblad Tel Präster Kyrkoherde Rune Olofsson Tel , mobil Komminister Ronny Fransson Tel mobil Diakon Diakon Ann Palmqvist Tel mobil Församlingspedagog Nancy Holst Tel mobil Gullabo kyrka och församlingshem Tel Kantor och diakon Ann Palmqvist Tel. exp mobil Kyrkvaktmästare Christer Gustafsson Tel (Kyrkan) Mobil Barngrupper Yvonne Bondesson Tel (församlingshem) Tel (bostad) Värdinna Margareta Alexandersson Tel mobil Stora Olofsgården Tel Lilla Olofsgården Tel Kantor Elisabeth Ilhammar Tel mobil Kyrkvaktmästare Vik. Anders Petersson Tel Kyrkogårdsvaktmästare Sören Nilsson Mobil Barngrupper Clary Ax Tel el Värdinna Margareta Alexandersson Tel , mobil Förskolan Vindruvan Förskolechef Siv Robertsson Tel Förtroendevalda i Torsås och Gullabo Kyrkorådet i Torsås, ordf. Annika Axelsson tel Kyrkorådet i Gullabo, ordf. Joel Parde tel Kyrkonämnd ordf. Bengt Österström tel Kyrkofullmäktige ordf. Ulla Borgius tel Torsås kyrka och församlingsgård Torsås kyrka Tel

2012:2. augusti. Kyrknyttmaj. En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar

2012:2. augusti. Kyrknyttmaj. En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar 2012:2 Kyrknyttmaj augusti En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar Rune har ordet Sommar! Nu har vi framför oss den tid på året som de flesta längtar efter. Sommar! Eller du som läser

Läs mer

2012:3. Kyrknyttseptember november. En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar

2012:3. Kyrknyttseptember november. En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar 2012:3 Kyrknyttseptember november En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar Rune har ordet OS Följde du OS i sommar? När jag skriver detta är det i full gång. Inga större framgångar för

Läs mer

2013:1. Kyrknytt mars maj. En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar

2013:1. Kyrknytt mars maj. En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar 2013:1 Kyrknytt mars maj En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar Rune har ordet Förändringar Vi lever i en föränderlig tid. Förändringarna går snabbare och snabbare. Så upplever många

Läs mer

2012:4. Kyrknyttdecember februari. En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar

2012:4. Kyrknyttdecember februari. En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar 2012:4 Kyrknyttdecember februari En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar Rune har ordet Adventsvesper i Torsås Omvald! Det har varit val av president i USA. Hela världen har varit engagerad.

Läs mer

2013:3. En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar

2013:3. En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar november Kyrknytt september 2013:3 En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar Rune har ordet Sju år Sju år i Bibeln är ett heligt tal som för helheten. Det handlar om Gud som vi talar om

Läs mer

T A 2016:4 R STO A S P SÅ R TO

T A 2016:4 R STO A S P SÅ R TO TORSÅS PASTORAT 2016:4 Betraktelse Det folk som vandrar i mörkret, ser ett stort ljus, över dem som bor i mörkrets land strålar ljuset fram. (Jes 9:2) med tränger igenom tidens begränsningar. Genom alla

Läs mer

Kyrkfönstret TORSÅS PASTORAT 2015:3

Kyrkfönstret TORSÅS PASTORAT 2015:3 Kyrkfönstret TORSÅS PASTORAT 2015:3 Kyrkoherdens förundran Vi har alla våra brister och ett steg i mognad, brukar man säga, är att inse sina tillkortakommanden/sina brister! Att veta sina gränser/begränsningar

Läs mer

Musik. Gudstjänster. Café. Utflykter

Musik. Gudstjänster. Café. Utflykter Musik Gudstjänster Café Utflykter Sommar 2018 Sommarutflykter Utflykten till Gammelkil går med buss som startar från Hackeforsgården, passerar Hjulsbro och vändplatsen vid sidan av Ekholmens centrum. Utflykten

Läs mer

Kyrknytt. Information från Svenska kyrkan i Dalstorps församling

Kyrknytt. Information från Svenska kyrkan i Dalstorps församling Kyrknytt Information från Svenska kyrkan i Dalstorps församling Vintern 2012 Julen år 2012 Nu går det mot Jul igen, Förhoppning om: vit Jul julklappar fridfull Jul god mat god gemenskap gamla traditioner.

Läs mer

Kyrkfönstret TORSÅS PASTORAT 2014:2

Kyrkfönstret TORSÅS PASTORAT 2014:2 Kyrkfönstret TORSÅS PASTORAT 2014:2 Kyrkoherdens förundran Hur kommer det sig att något så stort, historiskt enastående och glädjefullt...går flertalet förbi. Jag förundras över påskhelgens vikande antal

Läs mer

Kyrkfönstret TORSÅS PASTORAT 2015:4

Kyrkfönstret TORSÅS PASTORAT 2015:4 Kyrkfönstret TORSÅS PASTORAT 2015:4 Kyrkoherdens förundran Det är lättare att ge än att få ett NEJ Under många år har skolbarn fått uppgiften att gå runt och sälja Majblomman. Behållningen stöttar på olika

Läs mer

Musik. Gudstjänster. Café. Utflykter

Musik. Gudstjänster. Café. Utflykter Musik Gudstjänster Café Utflykter Sommar 2017 Sommarutflykter Utflykterna går med buss som startar från Hackeforsgården, passerar Hjulsbro och vändplatsen vid sidan av Ekholmens centrum. Anmäl var du vill

Läs mer

Församlingsblad. Ankarsrum, Blackstad och Hallingeberg

Församlingsblad. Ankarsrum, Blackstad och Hallingeberg Församlingsblad Nr 2 2014 Ankarsrum, Blackstad och Hallingeberg Triolernas avslutning På Bönsöndagen den 25 maj hade Triolerna sin terminsavslutning i Ankarsrums kyrka. Eftersom det även var Mors dag så

Läs mer

Bön för vår kyrka och vår värld

Bön för vår kyrka och vår värld Bön för vår kyrka och vår värld Bönen Vår viktigaste uppgift som kristna är att söka Gud, att låta hans kärleks eld tändas och brinna i våra hjärtan. Bön är att befinna sig i den älskande Gudens ansiktes

Läs mer

Lördag 1 juni 8.45 Mässa i S:t Hans kyrka, Lotta Torstensson, Frukost

Lördag 1 juni 8.45 Mässa i S:t Hans kyrka, Lotta Torstensson, Frukost Lördag 1 juni 8.45 Mässa i S:t Hans kyrka, Lotta Torstensson, Frukost Söndag 2 juni, Söndagen före Pingst 10.00 Högmässa med dop i S:t Hans kyrka, Johan Lamberth, Lotta Torstensson 18.00 Mässa med musik

Läs mer

Nr 2: 2014 Y R K. Västra Karaby kyrka i vårskrud. Foto: Åsa Kalén N Y T T

Nr 2: 2014 Y R K. Västra Karaby kyrka i vårskrud. Foto: Åsa Kalén N Y T T K Nr 2: 2014 Y R K Västra Karaby kyrka i vårskrud. Foto: Åsa Kalén N Y T T Bär barnet på sanningen om livets innersta hemlighet? Så kom den äntligen, den stora födelsedagen. Två vuxna hade blivit föräldrar

Läs mer

KYRKFÖNSTRET. Svenska kyrkan. SVENSKA KYRKAN I TORSÅS #3 2o19 TORSÅS PASTORAT

KYRKFÖNSTRET. Svenska kyrkan. SVENSKA KYRKAN I TORSÅS #3 2o19 TORSÅS PASTORAT SVENSKA N I TORSÅS #3 2o19 KYRKFÖNSTRET Svenska kyrkan TORSÅS PASTORAT INNEHÅLL KYRKFÖNSTRET #3 ııı Daniel Reche # Kyrkfönstret Kyrkfönstret kommer ut fyra gånger per år och speglar och informerar om det

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Församlingsbladet. Sätila Hyssna. Okt. - Dec. 2013

Församlingsbladet. Sätila Hyssna. Okt. - Dec. 2013 Församlingsbladet Sätila Hyssna Okt. - Dec. 2013 Vad betyder det att vara en lärjunge? Vi befinner oss nu i gränslandet mellan sommar och höst. Många av oss kan med tacksamhet blicka tillbaka på en ovanligt

Läs mer

Nr 3: 2013 Y R K N Y T T. Foto: Yngve Ivarsson

Nr 3: 2013 Y R K N Y T T. Foto: Yngve Ivarsson K Nr 3: 2013 Y R K N Y T T Foto: Yngve Ivarsson Kan Gud älska en medioker medelmåtta? Vissa människor och möten sätter spår i oss och avtryck i våra hjärtan. Det hade varit en intensiv period med massor

Läs mer

KONFIRMAND 2018/2019

KONFIRMAND 2018/2019 KONFIRMAND 2018/2019 Funderar du på att konfirmera dig? I så fall kan den här foldern vara intressant! KONFIRMANDTIDEN ÄR DIN TID Konfirmandtiden är ett tillfälle för dig att fundera kring frågor om tro

Läs mer

KYRKNYTT ANKARET TORSÅS PASTORAT 2014:1

KYRKNYTT ANKARET TORSÅS PASTORAT 2014:1 KYRKNYTT ANKARET TORSÅS PASTORAT 2014:1 Kyrkoherdens undran Får jag dela en stund med dig? En vävd bonad i Bergkvara kapell visar Jesu lärjungar i en båt. Jag fantiserar att de är ute på ett välsignat

Läs mer

Barn och familj hösten 2017

Barn och familj hösten 2017 Barn och familj hösten 2017 Välkommen! På bilden ovan syns barnhänder i olika storlekar som klipper, klistrar och skapar kring tema om tro och liv. Det finns också vuxenhänder som hjälper till samtidigt

Läs mer

God Jul och Gott nytt år!

God Jul och Gott nytt år! Tid och rum för inre upplevelse God Jul och Gott nytt år! Nr 4 2011 PROGRAM Jul och Nyår INFORMATION om förändring av Fjällkyrkans verksamhet INFORMATION TILL ALLA VÅRA BESÖKARE OM FÖRÄNDRING AV FJÄLLKYRKANS

Läs mer

TORSÅSPASTORAT 2016:2

TORSÅSPASTORAT 2016:2 TORSÅSPASTORAT 2016:2 Kyrkoherdens undran Lycka va är det? Lycka har det med att lyckas att göra? Är man lycklig lever man längre är det sant? Träffade ett medelålders par för en tid sedan dom sa lite

Läs mer

Barn- och familjeverksamhet i Löddebygdens församling

Barn- och familjeverksamhet i Löddebygdens församling Barn- och familjeverksamhet i Löddebygdens församling Marie saknas på bilden Det är oss du träffar i verksamheterna Om ni undrar något får ni gärna höra av er till någon av oss: André Nyberg, församlingspedagog

Läs mer

Onsd 13/ Luciagudstjänst, M Uddling, M Ivarsson. Lussebullar och pepparkakor Torsd 14/ Julbord. Se nedan.

Onsd 13/ Luciagudstjänst, M Uddling, M Ivarsson. Lussebullar och pepparkakor Torsd 14/ Julbord. Se nedan. DECEMBER Sönd 3/12 11.00 Första Adventsgudstjänst. Sångensemble, trumpet Joacim Andersson, M Ivarsson, EK Norberg. Glögg och pepparkaka. Försäljning av julkransar. Sönd 10/12 17.00 Mässa, B Eriksson. Kyrkkaffe

Läs mer

BA RN &FA BARN & FAMILJ MI LJ

BA RN &FA BARN & FAMILJ MI LJ BA RN &FA BARN & FAMILJ MI LJ VÅRTERMINEN 2012 FAMILJEMÄSSA Kom och var delaktig! Gudstjänsten är hjärtat i församlingens verksamhet, i den kan Du finna rum för ro och eftertanke samt uppleva glädje, musik

Läs mer

Nr 1 Årg. 2 DECEMBER -08 FEBRUARI -09. Redaktion: Patrik Ahlmark Barbro Olofsson, S Andersson. FÖRSAMLINGSBLAD För Kyrkorna i och runt Garda

Nr 1 Årg. 2 DECEMBER -08 FEBRUARI -09. Redaktion: Patrik Ahlmark Barbro Olofsson, S Andersson. FÖRSAMLINGSBLAD För Kyrkorna i och runt Garda Nr 1 Årg. 2 DECEMBER -08 FEBRUARI -09 Redaktion: Patrik Ahlmark Barbro Olofsson, S Andersson Garde Församling Östra Missionsförsamlingen FÖRSAMLINGSBLAD För Kyrkorna i och runt Garda ÄR DU VÄVSUGEN? Vävstuga

Läs mer

Fredag 4/5 13.30-14.30 Vi spisar skivor. ( Ta gärna med dina vinylskivor)

Fredag 4/5 13.30-14.30 Vi spisar skivor. ( Ta gärna med dina vinylskivor) Öppet helgfri mån-fre kl.8.00 16.00. Snapphanev. 22. 177 54 Järfälla Tisdag 1/5 Onsdag 2/5 13.30-14.15 Första maj. Jörgen Rönnberg kommer och spelar dragspel & fiol för oss. Torsdag 3/5 10.00-11.00 Promenadgrupp.

Läs mer

Sommar i Vasa. Djurparksresa, gudstjänster, midsommarfirande med mera! VASA

Sommar i Vasa. Djurparksresa, gudstjänster, midsommarfirande med mera! VASA Sommar i Vasa Djurparksresa, gudstjänster, midsommarfirande med mera! VASA Församlingsblad NR 2 SOMMMAREN 2012 Allting är Herrens... Allting är Herrens och allt har han skapat, skapat i kärlek och gett

Läs mer

Norrahammars kyrka 10.30-12.30 Öppen för stillhet, ljuständning. Sandseryds kyrka 11.00 Gudstjänst med dop

Norrahammars kyrka 10.30-12.30 Öppen för stillhet, ljuständning. Sandseryds kyrka 11.00 Gudstjänst med dop Onsdag 6 juni, Nationaldagen Stenbäcken 18.00-21.00 Kvällsvåfflan 10 kronor Sverigeleken för stora och små Tipspromenad m.m. Sega gubbar spelar sommarmusik i trädgården Se startsidan för mer info Lördag

Läs mer

SEPTEMBER Lörd 2/ Lekmannakåren gästar Vikens lekmannakår. Allsång med L Ahlberg. Sönd 3/ Gudstjänst, B Eriksson, M Uddling.

SEPTEMBER Lörd 2/ Lekmannakåren gästar Vikens lekmannakår. Allsång med L Ahlberg. Sönd 3/ Gudstjänst, B Eriksson, M Uddling. SEPTEMBER Lörd 2/9 16-18 Lekmannakåren gästar Vikens lekmannakår. Allsång med L Ahlberg. Sönd 3/9 17.00 Gudstjänst, B Eriksson, M Uddling. Kyrkkaffe Sönd 10/9 17.00 Mässa, M Ivarsson. M Nordberg Kyrkkaffe

Läs mer

VÅRDNÄS FÖRSAMLING Höst 2011

VÅRDNÄS FÖRSAMLING Höst 2011 VÅRDNÄS FÖRSAMLING Höst 2011 Ett vänligt ord Hösten innebär ofta nya sammanhang, nya människor och nya rutiner. Arbete och skola har börjat efter en längre ledighet som många gånger bryter av rutiner som

Läs mer

KVARTALSBLAD September-november 2008

KVARTALSBLAD September-november 2008 KVARTALSBLAD September-november 2008 Förändring Stenar på en strand som slipats av havet jag bär med mig denna bild nu när sommaren går mot höst. Liv är rörelse och förändring. Inför höststarten kommer

Läs mer

KALENDER SÖDERMÖRE PASTORAT. Februari 2019

KALENDER SÖDERMÖRE PASTORAT. Februari 2019 KALENDER SÖDERMÖRE PASTORAT Februari 2019 Söndag 3/2 Kyndelsmässodagen Uppenbarelsens ljus 10.00 Högmässa Ljungby kyrka Välsignelse av ljus, Ljungbykören, kyrkkaffe Bengt-Olof Roos, Lars Övrenius 11.00

Läs mer

En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling

En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling Sida2 BAS ABC Några grunder för BAS grupper i Lidköpings församling En BAS grupp är en grupp i församlingen. Där man på ett nära sätt kan träffas

Läs mer

PROGRAM 4 december februari

PROGRAM 4 december februari Wesleybladet 2018-5 PROGRAM 4 december 2018-25 februari 2019 www.wesleykyrkan.se Gudstjänster och samlingar 2018-5 Tisdag 4 december 14:00 Tisdagsträffen. Öppen gemenskap med kaffe, andakt, sång och musik

Läs mer

GRATTIS TILL DITT BARN

GRATTIS TILL DITT BARN GRATTIS TILL DITT BARN Information till er föräldrar inför ert barns dop från Vänersborg och Väne-Ryrs församling Jag vill lyckönska till ert barn och inbjuda till dop När vi står med ett nyfött barn i

Läs mer

Grupper och mötesplatser Hösten 2018:1

Grupper och mötesplatser Hösten 2018:1 Grupper och mötesplatser Hösten 2018:1 Landeryds kyrka Varje sön- och helgdag kl 10. 00 firas högmässa. Efteråt bjuds det på ett enkelt kyrkkaffe. Under sommarmånaderna (jun-aug) är det mässa med musik

Läs mer

Söndagen den 20 september kommer Kvillsfors Missionsförsamling att byta namn till Equmeniakyrkan Kvillsfors. Bakgrunden är att Svenska Missionskyrkan

Söndagen den 20 september kommer Kvillsfors Missionsförsamling att byta namn till Equmeniakyrkan Kvillsfors. Bakgrunden är att Svenska Missionskyrkan Söndagen den 20 september kommer Kvillsfors Missionsförsamling att byta namn till Equmeniakyrkan Kvillsfors. Bakgrunden är att Svenska Missionskyrkan 2011 gick samman med Metodistkyrkan i Sverige och Svenska

Läs mer

i Centrumkyrkan Tumba händer nr , 2 september 14 oktober

i Centrumkyrkan Tumba händer nr , 2 september 14 oktober i Centrumkyrkan Tumba händer nr 3 2012, 2 september 14 oktober DETTA PROGRAMBLAD är en hälsning till dig från Centrumkyrkan i Tumba. Du hittar den i centrum, Gröndalsvägen 10. Du är varmt välkommen till

Läs mer

Kyrkfönstret TORSÅS PASTORAT 2015:1

Kyrkfönstret TORSÅS PASTORAT 2015:1 Kyrkfönstret TORSÅS PASTORAT 2015:1 Kyrkoherdens förundran Torsås pastorat kan stolt konstatera: vackra kyrkor och ett fint kapell har vi. Dessa våra kyrkobyggnader är tecken. Är kyrkan gammal, flera hundra

Läs mer

Från Mikael Wiehe till Pelle Karlsson

Från Mikael Wiehe till Pelle Karlsson Från Mikael Wiehe till Pelle Karlsson En musikalisk resa genom livet med Carina och Stephan Berg. Carina är en välkänd eldsjäl från Löttorp, kören Can't Stop och många andra sammanhang, som från och med

Läs mer

Församlingsblad. Advent, Jul och Nyår Det är en ros utsprungen av Jesse rot och stam

Församlingsblad. Advent, Jul och Nyår Det är en ros utsprungen av Jesse rot och stam Församlingsblad Advent, Jul och Nyår 2016 Det är en ros utsprungen av Jesse rot och stam Till Dig Ett nytt nådens år från Herren ekonomiskt kanske Herren också bjuder in oss till något nytt. Nu behöver

Läs mer

FLUXEN Söndag 3 februari kl Gudstjänst, Stig Strömbergsson. Kyrkkaffe

FLUXEN Söndag 3 februari kl Gudstjänst, Stig Strömbergsson. Kyrkkaffe Februari 2019 GUDSTJÄNSTER 1-28 februari Gudstjänster firas varje söndag och ofta andra dagar i veckan. Gudstjänsten är alltid öppen för alla, oavsett vem du är, var du kommer ifrån eller vad du tror på.

Läs mer

SVENSKA KYRKAN. Fridlevstads församling Vintern Nr 4 Första Advent - Januari

SVENSKA KYRKAN. Fridlevstads församling Vintern Nr 4 Första Advent - Januari SVENSKA KYRKAN s församling Vintern 2016-2017 Nr 4 Första Advent - Januari Sillhövda 2. Brev från kyrkoherden. 3. Bilder från Tacksägelsegudstjänsterna. 4. Det här händer i juletid. 5. Det här händer i

Läs mer

Valresultat i kyrkofullmäktigevalet 2017 för POSK i Onsala. Förtroendevalda Röst- och mandatfördelning

Valresultat i kyrkofullmäktigevalet 2017 för POSK i Onsala. Förtroendevalda Röst- och mandatfördelning Förtroendevalda 2018 2021 Bilden visar några av våra kandidater i Kyrkovalet 2017. Foto: Ann Breitfeld. Linda Ejbyfeld, Thomas Levin, Jan Norlenius, Johan Reftel Christer Änghede, Karin Westin, David Sjöstrand

Läs mer

konfirmand Nu är det din tur

konfirmand Nu är det din tur konfirmand 2009 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Advent, jul och nyår. i Lagunda församling

Advent, jul och nyår. i Lagunda församling Advent, jul och nyår i Lagunda församling Händer i Lagunda församling 2014 Fredag 28 november 14 Gudstjänst inför helgen, i Giresta kyrka (obs platsen!) Kören Våga sjunga, Måns Godée och Mikael Dagobert.

Läs mer

Kyrknytt. Hösten 2013

Kyrknytt. Hösten 2013 Kyrknytt Hösten 2013 I detta nummer informerar vi särskilt om Kyrkovalet den 15 september. I år är det extra viktigt att du röstar eftersom din röst påverkar vårt inflytande i det nya pastoratet! Jösta

Läs mer

Sommaren 2016 Munka Ljungby församling

Sommaren 2016 Munka Ljungby församling Sommaren 2016 Munka Ljungby församling Foto: Henrik Nilsson Sommarmusik - onsdagar kl 18.30 Össjö / Tåssjö / Munka Ljungby Alla onsdagar under juni-juli-augusti är det antingen Mässa eller Sommarmusik

Läs mer

FLUXEN Söndag 2 december kl Gudstjänst, Mattias Olofsson

FLUXEN Söndag 2 december kl Gudstjänst, Mattias Olofsson December 2018 Välkommen under Jul och nyår Den första advent börjar en tid av förväntan. Det är en glad tid då vi ser fram emot att få fira att Jesu födelse. Vi samlas till gudstjänster, konserter och

Läs mer

Vandringsfolket - pilgrimer på väg!

Vandringsfolket - pilgrimer på väg! Vandringsfolket - pilgrimer på väg! Pilgrimsvägen Skåne Blekinge fyller 10 år! Temat för jubileet är Vandringsfolket. Med start från sju olika platser kommer merparten av Pilgrimsvägen att vandras på.

Läs mer

Vasa församling HÖSTEN Gudstjänster Konserter Vardagsaktiviteter

Vasa församling HÖSTEN Gudstjänster Konserter Vardagsaktiviteter Vasa församling HÖSTEN 2016 Gudstjänster Konserter Vardagsaktiviteter Söndag 2 oktober kl. 11.00 Den helige Mikaels dag HÖG Stefan Martinsson, predikant Tore Bennshagen, celebrant Söndag 2 oktober kl.

Läs mer

Sångarresa till Hässleholm

Sångarresa till Hässleholm Sångarresa till Hässleholm Lördagen den 15 oktober reste ATsångarna från Kvillsfors tillsammans med sångare från Virserum, Målilla och Hultsfred till Hässleholms missionskyrka för en dag med gemenskap

Läs mer

Kalender för Svenska kyrkan i Hjo<br>(Hjo, Mofalla, Fågelås och Korsberga-Fridene församlingar)

Kalender för Svenska kyrkan i Hjo<br>(Hjo, Mofalla, Fågelås och Korsberga-Fridene församlingar) Kalender för Svenska kyrkan i Hjo(Hjo, Mofalla, Fågelås och Korsberga-Fridene församlingar) Juli 2019 Lör 27 Lör 27 Lör 27 21:00 Sommarmusik i Hjo Som ett inslag i hälsoveckan blir det sommarmusik

Läs mer

KYRKNYTT. Kyrknytt HÖST. Information från Svenska kyrkan. i Kinds pastorat och INFORMATION FRÅN SVENSKA KYRKAN I KINDS PASTORAT DALSTORPS FÖRSAMLING

KYRKNYTT. Kyrknytt HÖST. Information från Svenska kyrkan. i Kinds pastorat och INFORMATION FRÅN SVENSKA KYRKAN I KINDS PASTORAT DALSTORPS FÖRSAMLING Kyrknytt KYRKNYTT Information från Svenska kyrkan INFORMATION FRÅN SVENSKA KYRKAN i Kinds pastorat och I KINDS PASTORAT OCH Dalstorps församling DALSTORPS FÖRSAMLING HÖST Våren 2016 2016 Prästen har ordet

Läs mer

Församlingsnytt hösten 2012

Församlingsnytt hösten 2012 Församlingsnytt hösten 2012 Redaktionen Ansvarig utgivare: www.bjarredsforsamling.se Öresundsvägen 9 kyrkoherde Eva Landberg Tryckt hos Tryckfolket AB,Malmö 237 35 Bjärred bjarredsforsamling@svenskakyrkan.se

Läs mer

DECEMBER. Vi går mot juletider.

DECEMBER. Vi går mot juletider. Björksäterkyrkan december 2017 - februari 2018 Vi går mot juletider. Jesus blev människa, en av oss. Julens största kärlekshälsning är detta, att Jesus vill möta oss var och en. År efter år, dag efter

Läs mer

SVENSKA KYRKAN I TORSÅS. #1 2o19 KYRKFÖNSTRET. Svenska kyrkan TORSÅS PASTOR AT

SVENSKA KYRKAN I TORSÅS. #1 2o19 KYRKFÖNSTRET. Svenska kyrkan TORSÅS PASTOR AT SVENSKA KYRKAN I TORSÅS KYRKFÖNSTRET #1 2o19 Svenska n TORSÅS PASTOR AT Innehåll Kyrkfönstret #1 Kyrkfönstret Kyrkfönstret kommer ut fyra gånger per år och speglar och informerar om det som händer inom

Läs mer

DET VIKTIGASTE MED KONFIRMATIONEN ÄR DU.

DET VIKTIGASTE MED KONFIRMATIONEN ÄR DU. DET VIKTIGASTE MED KONFIRMATIONEN ÄR DU. Funderar du på om du ska konfirmeras? Då är du inte ensam! Förra året var det nästan 45 000 som konfirmerades i Sverige, och det lär bli minst lika många i år.

Läs mer

Kyrkfönstret TORSÅS PASTORAT 2014:4

Kyrkfönstret TORSÅS PASTORAT 2014:4 Kyrkfönstret TORSÅS PASTORAT 2014:4 Kyrkoherdens förundran Det prasslar i de torra boklöven när jag går min skogsvandring. Att traska ensam i skogen bland tusentals nedfallna höstlöv skänker mig ro i själ

Läs mer

Församlingar samverkar i Julita

Församlingar samverkar i Julita Församlingar samverkar i Julita I Julita har kyrkorna ett tätt samarbete och i denna foldern kan du hitta informationen om våra gudstjänster och verksamhet Julita missionskyrka Januari 15 januari kl 11.00

Läs mer

FörsamlingsNytt hösten 2010

FörsamlingsNytt hösten 2010 kyrkan.. Svenska.... BJARREDS FORSAMLING FörsamlingsNytt hösten 2010 Välkommen till Öppet Hus på Tallkotten! I Foto: Lynn-Marie Palm Redaktionen Öresundsvägen 9 23735 Bjärred Ansvarig utgivare: www.svenskakyrkan.se/bjarred

Läs mer

PROTOKOLL 1 /

PROTOKOLL 1 / PROTOKOLL 1 / 6 Plats Skogshöjdens kyrka Tidpunkt Tisdag 15/5 2018 Kl. 17.00 19.25 Beslutande Ersättare Arne Samuelsson, ordf. Anita Berggren Monica Isaksson Christina Kristiansson Lena Simonsson Kerstin

Läs mer

Välkommen till våra verksamheter för. Barn Ungdom & Familj 0-18 år Våren 2015

Välkommen till våra verksamheter för. Barn Ungdom & Familj 0-18 år Våren 2015 Välkommen till våra verksamheter för Barn Ungdom & Familj 0-18 år Våren 2015 Välkommen till vår hemsida Titta gärna på vår hemsida för telefonnummer, e-postadresser och aktuell information som t.ex. terminsstart

Läs mer

Församlingsblad nr

Församlingsblad nr www.vinberg-ljungby.se Församlingsblad nr 2 2013 Innehåll 2 Tillsammans gör vi kyrkovalet 3 Konfa 4 Anslagstavlan 6 Sommarkyrka 8 Gudstjänster 10 Döpta 11 Vaktmästarna informerar 12 Telefonlista Omslagsfoto:

Läs mer

barnens altarskåp vill du veta mer? ta med mig hem!

barnens altarskåp vill du veta mer? ta med mig hem! barnens altarskåp vill du veta mer? ta med mig hem! gudstjänst Kyrkklockorna ringer när det är dags för gudstjänst i kyrkan. Här sjunger vi sånger som kallas psalmer och vi ber till Gud, att Gud ska

Läs mer

KONFIRMAND Vilken grupp väljer du? Fjälkinge Gärds Köpinge Kristianstad Västra Vram

KONFIRMAND Vilken grupp väljer du? Fjälkinge Gärds Köpinge Kristianstad Västra Vram KONFIRMAND 2016-2017 Vilken grupp väljer du? Fjälkinge Gärds Köpinge Kristianstad Västra Vram 1 Våga ta chansen......och konfirmera dig! Se konfirmandtiden som en tid då du i lugn och ro tillsammans med

Läs mer

Barn och familj 2018/2019

Barn och familj 2018/2019 Våren 2019 Barn och familj 2018/2019 Låt barnen komma till mig, säger Jesus. Barn och familj är en viktig del av vår verksamhet. De förtjänar det bästa i livet! I våra grupper lägger vi stor vikt vid att

Läs mer

Verksamhetsplan för Starrkärr-Kilanda församling 2015. Antagen av kyrkorådet den 2014-10-14 Fastställd av kyrkofullmäktige 2014-11-05

Verksamhetsplan för Starrkärr-Kilanda församling 2015. Antagen av kyrkorådet den 2014-10-14 Fastställd av kyrkofullmäktige 2014-11-05 Verksamhetsplan för Starrkärr-Kilanda församling 2015 Antagen av kyrkorådet den 2014-10-14 Fastställd av kyrkofullmäktige 2014-11-05 Innehåll Starrkärr-Kilanda församling... 3 Historik... 3 Nutid... 3

Läs mer

Januari. Ekumeniska böneveckan 18-25 januari Samlingar i Saronhuset varje dag kl. 18

Januari. Ekumeniska böneveckan 18-25 januari Samlingar i Saronhuset varje dag kl. 18 Januari Vecka 1 Torsdag 1 januari 11.00 Ekumenisk gudstjänst i Uddevalla kyrka Söndag 4 januari 11.00 Gudstjänst med nattvard Sönd. eft. nyår Guds hus Lars Widéll, Yvonne Eriksdotter Vecka 2 Tisdag 6 januari

Läs mer

Kyrkfönstret TORSÅS PASTORAT 2014:3

Kyrkfönstret TORSÅS PASTORAT 2014:3 Kyrkfönstret TORSÅS PASTORAT 2014:3 Kyrkoherdens förundran När jag skriver ner dessa rader är det strax efter midsommar. Som så ofta var midsommar både och, lite regn lite sol och i år lite väl sval. Det

Läs mer

KALENDER SÖDERMÖRE PASTORAT. April 2019

KALENDER SÖDERMÖRE PASTORAT. April 2019 KALENDER SÖDERMÖRE PASTORAT April 2019 Måndag 1/4 10.30 Gudstjänst på äldreboende Ljungbyhemmet Veckomässa, kyrkkaffe Jakob Fotland Axén, Minu Bergman 14.00 Syförening Mariagården Arbete för vår nästa.

Läs mer

Stockslyckekyrkan KVARTALSBREV februari-april 2007

Stockslyckekyrkan KVARTALSBREV februari-april 2007 Stockslyckekyrkan KVARTALSBREV februari-april 2007 Det har vänt! Dagarna blir allt ljusare och vintermörkret naggas i kanten. Fåglarna har börjat att kvittra igen och redan i slutet av mars ställer vi

Läs mer

Rosornas blad. En hälsning från Hörnefors församling. Hej, Här är vi! Välkommen att ta kontakt med oss! Se sista sidan! ATT KÄNNA IGEN LJUSET

Rosornas blad. En hälsning från Hörnefors församling. Hej, Här är vi! Välkommen att ta kontakt med oss! Se sista sidan! ATT KÄNNA IGEN LJUSET Rosornas blad En hälsning från Hörnefors församling ATT KÄNNA IGEN LJUSET I en gammal judisk berättelse frågade en rabbin en dag sina lärjungar hur de visste när natten var över och en ny dag börjat gry.

Läs mer

Var finns Gud? Har dom tystnadsplikt i kyrkan? VARFÖR FINNS JAG? Varför finns det ondska?

Var finns Gud? Har dom tystnadsplikt i kyrkan? VARFÖR FINNS JAG? Varför finns det ondska? KONFIR MATION 2012 De här symbolerna står för tro, hopp & kärlek. Var finns Gud? Har dom tystnadsplikt i kyrkan? VARFÖR FINNS JAG? Varför finns det ondska? KAN JAG TVIVLA I KYRKAN? ÄR GUD EN GUBBE PÅ ETT

Läs mer

Månadsblad Juni- Augusti

Månadsblad Juni- Augusti Månadsblad Juni- Augusti Vår bästa tid är nu Vem vet vad morgondagen bär i sitt sköte? Ett gammalt talesätt som min morfar Rune ofta brukar komma tillbaka till. Han har levt ett långt liv ett härligt liv,

Läs mer

PROGRAM 25 februari - 21 april

PROGRAM 25 februari - 21 april Wesleybladet 2019-1 PROGRAM 25 februari - 21 april 2019 www.wesleykyrkan.se Gudstjänster och samlingar 2019-1 Vad har du i dina händer? Bibeln om förvaltarskap Måndag 25 februari Tisdag 26 februari 14:00

Läs mer

Präst och diakon kommer att finnas tillgängliga på kyrkogården under eftermiddagen. Vi serverar också varm dryck.

Präst och diakon kommer att finnas tillgängliga på kyrkogården under eftermiddagen. Vi serverar också varm dryck. November 2018 Välkommen under Allhelgona Allhelgona är den helg på året som vi tillsammans med människor i Sverige och världen uppmärksammar och minns de som lämnat det här livet. En helg då vi påminner

Läs mer

Sankt Olofsbladet 2018

Sankt Olofsbladet 2018 Sankt Olofsbladet 2018 Farhult-Jonstorps församling ARBETSLEDANDE KOMMINISTER Björn Eriksson tel 042-683 80 / bjorn.eriksson@svenskakyrkan.se KOMMINISTER Therese Bjerle 042-36 06 47, therese.bjerle@svenskakyrkan.se

Läs mer

SANKT FRANSISCUS NYTT

SANKT FRANSISCUS NYTT Församlingsbladet för Sankt Fransiscus församling, Segeltorp, Stockholm Avslutning Fredag den 19 december i tredje adventsveckan avslutad vi i församlingen årets verksamhet eller om man så vill inledde

Läs mer

Näsums Kyrkoblad. Fira Påsk i din kyrka!

Näsums Kyrkoblad. Fira Påsk i din kyrka! Näsums Kyrkoblad Nr 1/2010 Mars- Juni 2010 Fira Påsk i din kyrka! Barnen i grupperna välkomnar alla redan på Palmsöndagens familjegudstjänst då vi har stor fest och final på årets Fastekampanj och upptakt

Läs mer

TRO HOPP KÄRLEK Ditt församlingsblad från Anderslövs församling!

TRO HOPP KÄRLEK Ditt församlingsblad från Anderslövs församling! TRO HOPP KÄRLEK Ditt församlingsblad från Anderslövs församling! 1/15 Några Ord Från Karin /Kyrkoherde Hur ser dina vårtecken ut? Jag växte upp i Huskvarna i Småland och jag minns de första tecknen på

Läs mer

Torsd 30/ Lekmannakåren. Höstupptakt. Allsång med Eva och Kurt Mellby

Torsd 30/ Lekmannakåren. Höstupptakt. Allsång med Eva och Kurt Mellby AUGUSTI/SEPTEMBER Torsd 30/8 18.30 Lekmannakåren. Höstupptakt. Allsång med Eva och Kurt Mellby Sönd 2/9 17.00 Gudstjänst. S Hagman. Kyrkkaffe Månd 3/9 19.00 Församlingskväll med Eva Söderström. (se ruta)

Läs mer

KULTURPROGRAM ANSGARSKYRKAN VÅREN 2011. Generalprogram för konserter, föreläsningar och studier.

KULTURPROGRAM ANSGARSKYRKAN VÅREN 2011. Generalprogram för konserter, föreläsningar och studier. KULTURPROGRAM ANSGARSKYRKAN VÅREN 2011 Generalprogram för konserter, föreläsningar och studier. FEBRUARI Tisdag 1 februari 11.45 Lunchkonsert. Fredrik Ewaldsson. Kollekt. Efter konserten, ca 12.15, serveras

Läs mer

Foto: Reine Jonsson Församlingsblad för VISBY MISSIONSFÖRSAMLING September - oktober 2019

Foto: Reine Jonsson Församlingsblad för VISBY MISSIONSFÖRSAMLING September - oktober 2019 Foto: Reine Jonsson Församlingsblad för VISBY MISSIONSFÖRSAMLING September - oktober 2019 September 1 Söndag 11:00 Tillsammanshögtid Equmeniakyrkan Gotland Tema: Till jordens yttersta gräns... i Hemse

Läs mer

Gunnareds församlingsblad juni - september 2013 I samarbete med Angereds och Bergums församlingar, Svenska kyrkan

Gunnareds församlingsblad juni - september 2013 I samarbete med Angereds och Bergums församlingar, Svenska kyrkan Gunnareds församlingsblad juni - september 2013 I samarbete med Angereds och Bergums församlingar, Svenska kyrkan Foto: Elizabeth Nasimbwa Tema: Ideella Tack för tiden som har varit! Den har varit utmanande

Läs mer

Kyrkorådet 2014-10-28 1 (5) Margareta Rodin, Annika Nilsson, Karin Brunsberg, Ann-Margret Holmberg, Karin Karlsson

Kyrkorådet 2014-10-28 1 (5) Margareta Rodin, Annika Nilsson, Karin Brunsberg, Ann-Margret Holmberg, Karin Karlsson Kyrkorådet 2014-10-28 1 (5) Plats och tid Mariagården, kl 18.30-19.30 Beslutande Evy Pettersson, ordförande Madeleine Zetterqvist, Birgitta Gamelius, Jan-Ingemar Berthilsson, Håkan Claesson, Ulla Olsson,

Läs mer

Hjärtbladet. Personer med hjärt-, kärl- och lungsjukdom ska ha ett bra liv! Augusti Medlemsblad nr 8

Hjärtbladet. Personer med hjärt-, kärl- och lungsjukdom ska ha ett bra liv! Augusti Medlemsblad nr 8 Hjärtbladet Medlemsblad nr 8 Augusti 2019 Personer med hjärt-, kärl- och lungsjukdom ska ha ett bra liv! 1 Ordföranden har Ordet! Hej alla HjärtLungare! Jag hoppas att ni haft en härlig sommar, även om

Läs mer

Årskrönika 2009 Församlingsbladet för Sankt Fransiscus församling, Segeltorp, Stockholm

Årskrönika 2009 Församlingsbladet för Sankt Fransiscus församling, Segeltorp, Stockholm Församlingsbladet för Sankt Fransiscus församling, Segeltorp, Stockholm Lucia Söndag den 13 december (Luciadagen) genomfördes luciahögtiden i gemenskap med Segeltorps Hembygdsförening och Sankt Mikaels

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

DET HÄNDER I KYRKAN. Maj - Juni S. Kyrkogatan 10, Strömstad mån, ons-fre kl

DET HÄNDER I KYRKAN. Maj - Juni S. Kyrkogatan 10, Strömstad mån, ons-fre kl DET HÄNDER I KYRKAN Maj - Juni 2017 S. Kyrkogatan 10, Strömstad 0526-183 00 mån, ons-fre kl. 10-12 www.svenskakyrkan.se/stromstad G ud slösar med färger och former, dofter och smaker. Hela världen är underbar.

Läs mer

Café och luncher i Vara väst

Café och luncher i Vara väst Café och luncher i Vara väst Måndagsfrukost Varje måndag i Vara församlingshem 09.00-11.00 En stund av gemenskap. Vi fikar och pratar. Du kan även läsa tidningen Vi träffas varje måndag t.o.m 18 december

Läs mer

Julbetraktelse. Med Guds rika välsignelse och önskan om en God Jul. Rebecka Gustafsson Komminister, Kållereds församling

Julbetraktelse. Med Guds rika välsignelse och önskan om en God Jul. Rebecka Gustafsson Komminister, Kållereds församling Centrumkyrkan Julbetraktelse För mig har advent och julen alltid främst handlat om tre saker. Traditionerna, familjen och lukten. Eller doften kanske jag ska säga. Pepparkakor, saffransbullar, granbarr,

Läs mer

Kyrknytt PÅ VÄG FRAMÅT VESSIGE PASTORAT JUNI AUGUSTI 2012

Kyrknytt PÅ VÄG FRAMÅT VESSIGE PASTORAT JUNI AUGUSTI 2012 Kyrknytt VESSIGE PASTORAT JUNI AUGUSTI 2012 PÅ VÄG FRAMÅT 1 Att känna igen! och de kände igen honom, Luk. 24:31 Visst ligger det något utmanande i att få lära känna nya ting och nya människor. Samtidigt

Läs mer

Barn & Unga. som vill utforska livet. Gilla oss på Facebook

Barn & Unga. som vill utforska livet.  Gilla oss på Facebook Barn & Unga som vill utforska livet Gilla oss på Facebook www.facebook.com/lerumsforsamling www.svenskakyrkan.se/lerum Aktiviteter för dig som är småbarnsförälder Lerums församling erbjuder många olika

Läs mer

KALENDER SÖDERMÖRE PASTORAT. September 2018

KALENDER SÖDERMÖRE PASTORAT. September 2018 KALENDER SÖDERMÖRE PASTORAT September 2018 Söndag 2/9 14:e sön. efter trefaldighet Enheten i Kristus 10.00 Högmässa Ljungby kyrka Bengt-Olof Roos 11.00 Gudstjänst Mortorps kyrka Skjuts K-M Fröler: 070-444

Läs mer

Postens gruppförsändelse till hushåll. Kyrknytt. Nr Svenska kyrkan i Stenstorps pastorat

Postens gruppförsändelse till hushåll. Kyrknytt. Nr Svenska kyrkan i Stenstorps pastorat Postens gruppförsändelse till hushåll Kyrknytt Nr 2 2015 Svenska kyrkan i Stenstorps pastorat 1 Sommartankar från kyrkoherden I denna ljuva sommartid så börjar en av våra mest kända sommarpsalmer. Nu vet

Läs mer