city living i Porslinsfabriken del 2. Full koll Möt projektutvecklaren. Färgen är tillbaka Design & Inredning. välkommen till ett helt nytt kvarter.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "city living i Porslinsfabriken del 2. Full koll Möt projektutvecklaren. Färgen är tillbaka Design & Inredning. välkommen till ett helt nytt kvarter."

Transkript

1 city living i Porslinsfabriken del 2. Full koll Möt projektutvecklaren. Färgen är tillbaka Design & Inredning. välkommen till ett helt nytt kvarter.

2 city living 2 Välkommen till Porslinsfabriken Frukost på första parkett s.10 INNEHÅLL. Centrum runt hörnet s.4 4 city living storstadspuls i vardagen 8 christoffer har hittat hem 12 inflyttning hos karlssons 16 bra läge för nyinflyttade 17 Grannar igen Kompisarna samlas i Porslinsfabriken 18 I huvudet på projektutvecklaren 20 så blir flytten en succé 22 nu kommer färgen tillbaka 24 ett skönt liv 26 Utanför din dörr 27 snabbfakta 28 kontakt När vi planerade Porslinsfabriken trodde vi att många skulle vilja bo just här. I city, med centrum på bara några minuters avstånd. För det är ju i stadskärnan man hittar allt det där som gör storstaden Göteborg till något speciellt. Kultur, nöjen, restauranger, caféer och butiker allt det man vill ha nära till. Vi hade rätt. Den första delen av Porslinsfabriken har snabbt fyllts av människor. Nu fortsätter vi med nästa del av det nya bostadsområde som växer fram här, bara fyra minuter från Nordstan. Det nya kvarteret kommer att ligga på andra sidan Kvillekanalen och förbindas med områdets första del med gångbroar över vattnet. Längs kanalen bygger vi en rejäl träbrygga där det kommer att bli skönt att slå sig ned och njuta av kvällssolen. Stora glasskärmar skyddar från både ljud och kyliga vindar. I området blir gårdarna trivsamma oaser med lekplatser, bänkar, bord och sittplatser. Här kommer det att finnas gott om utrymme för trivsel och umgänge. Vill man bo nära centrum får man liv, ljud och rörelse omkring sig på köpet. Men vi tycker att ljudet ska stanna utomhus. Därför är husen utrustade med specialfönster och kraftiga tegelväggar mot Lundbyleden som effektivt stänger ute störande ljud. De nya husen rymmer lägenheter för de allra flesta. Här hittar du allt från stora bostäder med många rum, till mysiga små lägenheter för den som flyttar hemifrån för allra första gången. Hit flyttar människor i alla åldrar, med ett gemensamt. De vill bo i city med stadens hela utbud utanför dörren. Under kvarteret byggs garage med drygt 200 platser för de som trots cityläget väljer att behålla bilen. Vi har redan märkt att många använder bilen betydligt mindre när de har flyttat hit. Den behövs helt enkelt inte. Läget kan knappast bli bättre. Härifrån tar du dig lika enkelt ut i naturen som in till centrum. En skön cykeltur tar dig till eriksbergs kajer vid vattnet och vill du åka kommunalt har du en av stadens största knutpunkter strax utanför dörren. I det här magasinet presenterar vi några av alla de som redan valt att flytta hit. Kanske blir du snart en av dem? Välkommen! Anders, Barbro och Bamse flyttar in s.12

3 city living 4 Foto: Göran Assner 5 city living City lever sitt eget liv. Utanför dörren väntar musik, nöjen, kultur, shopping och fest. Det är något speciellt med att bo i city. På stadens gator pågår en ständig föreställning där alla medverkar, om så bara för ett kort ögonblick. Här är livet i full gång, dygnet runt. Och när som helst kan något nytt och spännande hända. Även om Göteborg är en relativt liten storstad har staden mycket gemensamt med andra hamnstäder runt om i världen. Här blandas det industriella med smart design. Bostadsområden växer fram utmed vattnet. Äldre kvarter ligger vägg i vägg med fräscha nybyggen. I city får områdena sin karaktär lika mycket av människorna som bor där, som av byggnader och hus. Caféliv och trottoarteater I centrum möts alla. Ingen annanstans i staden kan man uppleva samma blandning av människor. Här möts personer med olika stil, ålder, yrke och intressen. Man shoppar, arbetar, roar sig, umgås eller bara strövar omkring. Gatorna är fyllda av liv och rörelse och för den som slår sig ner på ett café krävs sällan någon annan underhållning än den som pågår direkt utanför fönstren. Göteborgs cafékultur är högst levande året runt, men så fort solens strålar börjar värma det allra minsta exploderar den med uteserveringar överallt. Och där det inte finns någon uteservering s kapar människor sina egna genom att sätta sig på trottoar kanter eller fönsterbänkar för att svepa en snabb espresso. I city finns alltid tid och plats för en spontan fika.» CI TY LIVING Stor stadspuls i vardagen.

4 city living 6 7 city living På cykel kan man utforska varje gränd och hitta alla stans hemliga smultronställen. Från ena dagen till den andra dyker de upp, de lustiga små butikerna, tapasrestaurangen eller temabaren Träna på hemmaplan. Snöra på dig skorna och ge dig ut. Som gjort för cykeln Att köra bil är kul. Men i centrum går det för det mesta snabbare att ta sig runt genom att promenera och cykla. Innerstaden är visserligen inte bilfri, men gågatorna blir allt fler. Till fots eller på cykel kan man utforska varje gränd och hitta alla stans hemliga smultronställen. Från ena dagen till den andra dyker de upp, de lustiga små butikerna, tapasrestaurangen eller temabaren. Kanske hittar du ditt nya favoritställe just idag. I city finns också ett stort nät av kollektiv trafik. Här går bussar och spårvagnar både sena nätter och tidigt på morgonen.och de går ofta. Runt de stora knutpunkterna hittar man oftast flera alternativ vart man än vill ta sig. Några minuters väntan och sedan är du på väg. Nöjen och nattliv För den som letar underhållning, nöjen och kultur finns det alltid något på gång. Varje dag bjuder på en ny utställning, spelning eller föreställning på något av stadens alla gallerier, museum, biografer, teatrar och konsertlokaler. Festivaler, sport arrangemang och mässor avlöser varandra. Men allt behöver förstås inte arrangeras. Att slå sig ned i gräset och titta på en match på Heden kan vara lika roligt som att gå på Ullevi eller Scandinavium. Ingen behöver ha tråkigt i city. Och när natten faller stiger pulsen ytterligare. Här finns restauranger, pubar, barer och klubbar för alla smaker. Cityhem Med hela storstadens utbud utanför dörren är det knappast förvånande att citybor tillbringar betydligt mindre tid hemma i bostaden än de som bor längre ifrån centrum. Det betyder inte att de bryr sig mindre om hur det ser ut hemma. Tvärtom. Stor möda läggs ned på inredning och smarta lösningar för att skapa mycket nytta på mindre ytor. Öppna planlösningar ger tillgång till alla ytor. Ljusa färger och stora speglar skapar rymd för ögat. Genom att låta en möbel ha flera funktioner sparar man mycket plats. Bäddsoffan är ett klassiskt exempel och ett klaffbord kan snabbt förvandla den lilla frukostplatsen till ett middagsbord för många. Bra förvaring är också ett måste. När man kommer hem från stadens brus och intryck vill man ha lugn, harmoni och skön hemkänsla. Dagens moderna bostäder bjuder just på detta. Med arkitektur och design som gör vardagen lätt och bekväm. Konserter, nöjen och nattliv. City bjuder alltid på något nytt.

5 city living 8 9 city living Svarta liggande kakelplattor är ett av de val Christoffer gjort till köket. På balkongen finns plats för flera. christoffer har hittat hem.

6 11 city living Christoffer Jakobsson Ålder: 23 Jobbar: Med motoroptimering på Volvo Personvagnars produktutveckling Bor: I en 2:a på 68 kvm i Porslinsfabriken Kaxiga fondtapeter, väl valda detaljer och mycket teknik. Det är något av vad man hittar hemma hos Christoffer. När vi träffar Christoffer har han precis kommit hem från Norrland där han testat bilar i sträng kyla. Trots de många resorna i jobbet har han hunnit bo in sig och känner sig hemma i sin rymliga tvåa, där han flyttade in i november. Det är fortfarande lite tavlor och hyllor som ska upp, men allt viktigt finns ju på plats, säger Christoffer med ett skratt och gör en gest mot vardagsrummets plattskärm och högtalare i storformat. Han beskriver sig själv som en klassisk tekniknörd. Att bygga ett mediacenter där han kan hantera allt från film och musik till datorfunktioner som surfning och e-post direkt på vardagsrummets tv-skärm var en självklarhet. Kablarna är ju redan dragna. Lägenheterna här är lika tekniskt välutrustade som vilket kontor som helst. Bättre läge Han är uppvuxen på Hisingen och bodde tidigare i en bostadsrätt i Torslanda men kände att han ville bo centralt. När man är i min ålder är det här den perfekta kompromissen. Jag vill så klart ha nära till allt kul i stan, men samtidigt gillar jag att köra bil och på andra sidan bron är det ju hopplöst. Här kan jag välja. Jag är inne i centrum på några minuter, men samtidigt är det lätt att ta bilen om jag ska någon annanstans. Garageplatsen har han. Nu letar han bara efter den perfekta bilen. Och även om en Porsche står högt upp på önske listan så faller den bort som alltför opraktisk. Den nya bilen måste ha plats för hockeyutrustningen. På första parkett Tidigare har han bott på bottenplan, men nu valde han ett högre läge. Här finns liv och rörelse, då vill jag kunna se det. På nyårsafton åt jag och mina kompisar middag här innan vi åkte ner till Avenyn. Det var riktigt fräckt att se gp fyrverkeriet från första parkett. När han nu är inne på sin tredje egna lägenhet vågar han mer när det gäller inredning. Det blev en ganska rejäl och kaxig fond vägg i vardagsrummet. Idag är jag mer säker på vad jag vill ha och jag tror att det betalar sig. Kakel i kök och badrum har jag också valt ut för att få rätt stil. Den senaste favoriten i hemmet är dock något helt annat en robotdammsugare som själv susar runt och städar utan att Christoffer behöver lyfta ett finger. Glöm spikmattan! Det här är årets julklapp om du frågar mig, avslutar Christoffer.

7 city living city living Hemkänslan har redan infunnit sig i den mysiga läshörnan. Det krävs lite eftertanke för att hitta rätt plats för alla reseminnen. INflyttning hos Karlssons.

8 city living city living Efter sexton år i hus kände de sig klara med snöskottning och trädgårdsarbete. Nu flyttar Anders och barbro in på sjätte våningen i Porslinsfabriken. Barbro och Anders Karlsson gillar utsikten från sjätte våningen. Härifrån ser de både julens Lisebergsgran och sommarens konserter på Bananpiren. Det fanns inga tvivel. Det här var det perfekta läget. Anders och Barbro bestämde sig direkt vid säljstarten. Nu två år efteråt har de flyttat in. De vet hur de vill ha det. Men det kommer att dröja innan varje sak har hittat sin rätta plats. Den stora samlingen med Stones-memorablia som de skaffat på sina resor och konsertbesök runt om i världen kräver en passande omgivning för att komma till sin rätt. Här har vi Keith Richards, han står inte så bra, säger Anders och sträcker över en liten figur till Barbro. Men det är ju precis som på konserten i Belgien, skrattar Barbro och placerar Keith i bokhyllan. Trots att många kartonger fortfarande återstår att packa upp börjar hemmet hitta sin form. De röda köksluckorna har precis levererats från ABC-lack som fixat den specialkulör Barbro valt. De svarta vitvarorna och småkaklet blir en dramatisk kontrast i det rockiga köket. Att få snickarhjälp i några timmar i samband med flytten var något de uppskattade. Då kom gardinstängerna upp och taklamporna flyttades till nya positioner. De trivs redan och är säkra på att de valt rätt. Men det bästa av allt är kanske ändå just det som Barbro avslutande konstaterar. Det finns faktiskt inga mördarsniglar på sjätte våningen.

9 city living 16 Får mycket för pengarna. Normalt är långresor ett stort intresse för Conny Rundberg och Anna Brorsson, men just nu går de flesta resorna till Ikea och andra möbelaffärer. Snart går flyttlasset till den första gemensamma lägenheten. Vi räknar dagarna tills vi får flytta in i Porslinsfabriken, säger Anna. Paret har gjort många egna val för att få sitt hem precis som de vill ha det. En spegelvägg för att skapa rymd och skjutdörrar till sovrummet för att spara plats är bara några av de tillval de bestämt sig för. Nu letar de soffa och praktisk garderobsinredning för att få bra förvaring. Vi har valt ett extra förråd också. Där kommer vi att ha våra snowboards, skidor och annat som vi bara använder när det är säsong, förklarar Conny. Garageplats är också ett självklart val, även om de kommer att använda bilen betydligt mindre så snart de har flyttat. Vi kommer väldigt billigt undan med tanke på allt vi får, konstaterar Anna. En helt ny lägenhet med många egna val. Bättre kan det knappast bli. Conny ser fram emot att ha allting så nära. Dessutom gillar han att tv, telefoni och bredband ingår i månadsavgiften. Anna hade sagt att hon aldrig ville bo på Hisingen. Men det var innan hon upptäckte Porslinsfabriken. Nu längtar hon efter att få flytta in. Grannar igen Kompisarna samlas i Porslinsfabriken. Bra läge för studenter. Sandra som läser på Handelshögskolan letade både länge och väl innan hon hittade sitt nya hem. En student En bostadsrätt som kostar mindre än en studentlägenhet. Det blev verklighet för Sandra Jakobsson när hon flyttade till Porslinsfabriken. lägenhet nära skolan hade varit perfekt, men priserna var orimligt höga. Hon insåg snabbt att hon skulle få lägre månadskostnad om hon köpte en bostadsrätt. Dessutom skulle hon få behålla den när hon var klar med sina studier. Men att hitta rätt lägenhet var inte helt enkelt. Jag tittade på flera äldre lägenheter. Men det var alltid något som behövde göras med dem. Och jag ville inte flytta hemifrån och omedelbart sätta igång och renovera badrum eller kök. I Porslinsfabriken fanns just det Sandra letade efter. En liten kompakt lägenhet med smart förvaring, ett avskilt sovrum och ett öppet kök. Kakel och klinker kunde hon själv välja innan hon flyttade in. Nu längtar jag bara efter våren så att jag kan börja använda min stora balkong, avslutar Sandra Jakobsson. Alla har de känt varandra i minst 20 år. Några betydligt längre. Barndomskompisar och grannar nu samlas gänget igen. I samma trappuppgång. Möt tre familjer som känner sig redo att flytta in till city och njuta av livet i stan. Skrattet är sällan långt borta när det här gänget träffas. Birgitta och Michael Karlsson, Lena och Leif Blixter och Mi och Göran Eriksson har umgåtts länge. Ibland har de bott grannar, andra perioder i livet har de varit spridda runt staden, men vänskapen har hela tiden funnits där. Nu, när de flesta barnen är utflugna samlas de igen. Det är dags att sälja husen och flytta in till stan. Vad ska man med alla rum till när barnen flyttar ut, frågar Birgitta och får ivrigt medhåll av Mi och Lena. De boenden som var perfekta för barnfamiljen känns inte lika roliga idag. Nu finns det annat som lockar. Redo för en ny fas i livet Tiden när alla vakna timmar ägnades åt barnen är förbi. Inga barnvakter eller arrangemang behövs. Nu är det roligt att gå ut igen, konstaterar Lena. Att ha restauranger och innerstadens hela nöjesutbud tätt intill är absolut något hela gänget ser fram emot. Fast naturligtvis kommer de också att träffas hemma hos varandra. Lagom mycket. För de här vännerna känner varandra tillräckligt väl för att också kunna lämna varandra ifred när det behövs. Och ingen kommer att behöva taxi hem efter våra middagar. Det är ju perfekt, avslutar Mi.

10 19 city living I huvudet på projekt utvecklaren. Camilla Sandegård är civilingenjör och kommer ursprungligen från Örebro. Hon har arbetat på Peab i 5 år. Camilla Sandegård, projektutvecklare på Peab, har järnkoll på Porslinsfabriken. Hon har inte bara varit med och ut vecklat området tillsammans med arkitekterna. Hon åker också förbi med bussen varje dag och gläds när hon ser fönstren fyllas med lampor och gardiner allt eftersom. Camillas favoritdetalj är det mörka skimrande teglet Black Beauty på ytterfasaden. På väg från hemmet i Lilleby till kontoret i Gårda ser hon hur det nya bostadsområdet växer fram. Det är jättekul att se husen fyllas av människor. Från ena dagen till den andra försvinner bygglamporna och istället finns där inredning. Men vägen från planering till inflyttning är längre. Peab köpte fastigheten redan 2003 då det var en rivningstomt. Nu är ritningarna till Porslinsfabriken del 2 färdigställda och bygget kan börja. De första inflyttningarna siktar vi på att ha sensommaren 2011, men totalt kommer projektet att pågå ungefär tre år innan alla lägenheter är klara för inflyttning. Som projektutvecklare arbetar Camilla mycket nära arkitekterna och är med från de första planritningarna till slutbesiktning av lägenheterna. Det hinner hända en hel del på den tiden. Men det är en av de roliga sakerna med jobbet, säger Camilla. Det är snabba ryck när vi tänker om. Nu har vi till exempel beslutat att placera tvättmaskin och torktumlare i alla lägenheter, något som de flesta vill ha i sin bostad idag. I och med att vi tar bort tvättstugorna ur källaren får vi i stället plats med större och bättre förrådsutrymmen samt övernattningsrum och föreningsrum till de boende. Det är alltid de boendes behov som styr. Till exempel har ett av husen på Porslinsfabriken del 1 ritats om helt för att rymma fler små lägenheter när efterfrågan visade sig vara större än tillgången. Det är många unga par som flyttar hit, förklarar Camilla. De vill bo centralt. Precis som alla de som jobbar i centrum. De får ju ett perfekt läge här. Den som trots det centrala läget ändå vill ha bil kan välja till en parkeringsplats i garaget under husen. Garage kan låta extravagant, men i citylägen är det närapå en nödvändighet. Genom att bygga garaget under huset sparar vi markutrymme som kan användas mycket bättre, konstaterar Camilla. Att få ut det mesta möjliga av varje utrymme är något som har blivit kännetecknande för Porslinsfabriken. Här planeras yteffektiva lägenheter, med smarta lösningar för förvaring och öppna ytor som är enkla att möblera. Vi har helt enkelt försökt rita bostäder som ger mycket rum på varje kvadratmeter, avslutar Camilla. Hem med bra standard och mycket citykänsla.

11 city living 20 så blir flytten en succé. Självklart ska kompisarna som hjälpt till med flytten bjudas på något gott. Förbered din favorit på en plåt (eller flera) hemma, så kan du bara sätta den i ugnen när du kommit till din nya lägenhet. Dags att byta bostad? Här hittar du tips och råd som gör flytten lite enklare Glöm inte det här när du ska flytta Adressändring lättast är att göra det på internet. När du anmäler din nya adress på se meddelas Skatteverket, Posten, CityMail och de flesta andra postoperatörer. Skicka flyttkort till vänner och bekanta. Beställ eftersändning av din post. Säg upp ditt elabonnemang Säg upp ditt internetabonnemang. I Porslinsfabriken ingår bredband, tv och ip-telefoni i månadsavgiften. Teckna en hemförsäkring eller meddela ditt försäkringsbolag att din hemförsäkring ska flyttas för att gälla din nya bostad. Kontrollera även att dina saker är försäkrade under flytten. Så packar du smartast Rensa vind och källare! Saker du inte använt på många år kommer antagligen inte att användas i framtiden heller. Passa på att göra dig av med dem innan du flyttar. Märk dina kartonger på sidorna istället för ovanpå. Då behöver du inte lyfta på kartongerna för att se vad som finns i staplarna. Märk kartongerna med rumshänvisningar så hamnar de på rätt plats direkt. Packa inte för tungt! Lägg tunga saker som böcker i botten på kartongerna och fyll på med kuddar, täcken och andra lätta saker. Rulla ihop mattor och knyt band omkring dem. Bunta ihop långa saker som skidor, gardinstänger, moppar mm till lättburna paket. Slå in porslin i papper och stapla på högkant. Glas lägger du ned inslagna i papper. Deg 25 gram jäst 2 dl vatten 2 msk olja 6 dl vetemjöl 0,5 tsk salt Tomatsås 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk olivolja 400 g krossade tomater ½ tärning grönsaksbuljong 1 tsk socker salt Vegetarisk fyllning 2 paprikor röd och gul ½ zucchini ½ aubergine svarta oliver mozzarella citronskal Tacopizza 200 g köttfärs ½ rödlök olivolja 1 tsk salt 1 krm spiskummin 2 dl riven ost körsbärstomater GODASTE FLYTTPIZZAN. DEG lite olivolja. Grilla i 250 ca minuter. Smula ner jästen i en bunke och lös upp Lägg grönsakerna på pizzabottnen, strö den i det ljumma vattnet. Tillsätt olja, salt över oliver, lägg på skivad mozzarella och och vetemjöl. Arbeta degen länge tills riv över lite citronskal. den känns smidig. Använd mer mjöl om degen känns kladdig. Tacopizza Låt degen jäsa i ca en timme. Arbeta Stek köttfärsen i lite olivolja. Strimla löken och den sedan på ett mjölat bakbord. När du låt den steka med en liten stund när köttet har fått degen i lagom storlek, lägg den börjar få färg. Krydda med salt och spiskummin. Strö ut den rivna osten på tomatsåsen, på en oljad bakplåt. Låt degen vila 5-10 minuter innan du lägger på tomatsås lägg på köttfärsen och placera ut halverade och fyllning. körsbärstomater efter smak. Grädda i 250 tills pizzan har fått fin färg. Tomatsås Det tar ca minuter. Strö gärna över Hacka lök och vitlök. Fräs löken i lite olivolja. lite ruccola när du tagit ut pizzan ur ugnen. Häll i tomaterna och smula i buljongtärningen. Låt koka i ca 15 minuter. Smaksätt med Snabbaste mattipset! socker och salt. Trött efter flytten? Strax utanför dörren hittar du restauranger för alla smaker. Vegetarisk fyllning Här finns indisk, thailändsk och kinesisk Kärna ur paprikan och skär den i strimlor. mat, precis som husmanskost, sallad och Skiva zucchinin och tärna auberginen. Lägg förstås pizza. Du behöver inte gå hungrig allt på ett bakplåtspapper och ringla över på Porslinsfabriken. Bon appétit!

12 city living 22 Nu kommer färgen tillbaka. Den strama och minimalistiska inredningen har fått färgglada och runda kompisar. Nu tar vi ut svängarna igen och lägger till färgsprakande detaljer som gärna tar sin inspiration från 50-talets design. Nu ser vi bakåt. Både 50 talets former och 80-talets starka färger är tillbaka i nya spännande kombinationer. Välj ut några färgstarka detaljer och låt dem bli blickpunkter i din inredning. Förstärk känslan med färska snittblommor och du är hemma! Färger och runda former Nu kommer färgerna tillbaka med besked. På Lagerhaus är hyllorna fulla av kuddar, vaser och burkar i lysande turkos, grönt, gult och orange. Malin Bälkerås i butiken bekräftar att kunderna väljer starka färger i år. Många av favoriterna är retroinspirerade med stora mönster och runda former. Just nu är den färgglada kakeldekoren en kundfavorit. Lika lätt att sätta dit som att ta bort för den som tillfälligt vill lägga till lite extra färg eller mönster i kök eller badrum. Slinker man in på DesignTorget och ser vad svenska formgivare bjuder på för nyheter hittar man samma trender. Färgstarka detaljer och rundade former dyker upp även här. Ann Mattelin berättar att en av butikens storsäljare just nu är Pluring disktrase hållare. En lika enkel som genial hållare som man fäster på kaklet i köket. Här kan man sedan stoppa in hörnet på disktrasan eller handduken utan hängare. Ur vägen, men samtidigt nära till hands. Stort och smått Även våra möbler börjar få mer organiska former. På Bolia.com berättar Alexander Braun att de gråa sofforna börjar få varmare toner och mjukare former. De starkaste färgerna sparar vi dock till detaljerna. De mer långlivade möblerna vill vi fortfarande helst ha i neutrala lättskötta färger. Kanske börjar vi tröttna på att se våra plattskärmar. Dold förvaring av tv och media blir allt mer efterfrågat. Letar man smart förvaring är ett besök på Granit självskrivet. Sara och Anna i butiken berättar att många kunder letar efter bra förvaring för säsongskläder, men också vettiga lösningar för att ta hand om familjens papper. Även de ser en trend mot mjukare former, men också att naturliga material vinner mark. Korg, jute, rep och hampa är populära material när kunderna börjar plocka fram hemslöjden ur gömmorna. På balkonger och altaner hamnar gärna bord, krukor och skålar av zink.

13 city living 24 Längtar du efter lummiga träd och gröna gläntor har du vackra Keillers park ett stenkast hemifrån.. Ett skönt liv. Cityliv är inte bara shopping, kultur och nöjen. Här i Porslinsfabriken har du nära även till träning, sköna promenader vid vattnet och picknick i en av Göteborgs vackraste parker. Allt du kan önska dig finns strax intill. Träna som du vill Det är enkelt att vara aktiv när du bor i Porslinsfabriken. I närheten finns inte mindre än fyra olika idrottsanläggningar där du kan träna. Oavsett om du vill bygga muskler, träna smidighet och koordination eller kanske bara få en bättre kondition så kommer du att hitta det du söker. Föredrar du att träna i vattnet ligger simhallen inte långt borta. Ströva, jogga eller gå Att röra på sig behöver inte alltid kräva några förberedelser. Att snöra på sig ett par bekväma skor och ge sig ut på promenad kan räcka gott. Låt lusten och nyfikenheten styra dina steg. Kanske vill du promenera vid vattnet en solig vårdag? En skön promenad tar dig bort till kajerna vid Eriksberg där du kan strosa vid älven eller slå dig ned på något café om andan faller på. Längtar du efter lummiga träd och gröna gläntor har du vackra keillers park på bekvämt avstånd. Den 31 hektar stora parken bjuder på både sköna joggingstigar, mysiga platser för en picknick och en av Göteborgs finaste utsikter från Ramberget. Golf på hemmaplan Hör du till dem som helst promenerar med en golfklubba i handen? Då har du två golfbanor i närheten. Väljer du att spela på Sankt Jörgen hittar du strategiskt placerade vattenhinder i en vacker parkmiljö vid kvillebäcken. Samma bäck som rinner alldeles utanför husen i Porslinsfabriken. Åker du istället till Albatross GK hittar du en lummig parkbana som sätter närspelet på prov. Vilken klubb blir din favorit?

14 city living city living Backaplan Herkulesg. Brantingsmotet Brf. Fajansen Brf. Stengodset Kvilleg. Lundbyleden Porslinsfabriken del 2 Götaälvbron Frihamnen Lilla Bommen Götaleden Göteborgsoperan Centralstationen Nordstan Vill du veta mer om Porslinsfabriken? På peabbostad.se hittar du aktuell information om Göteborgs nya bostadsområde. Här kan du också göra en intresseanmälan och hitta tider för visning. Välkommen! Utanför din dörr. Ge dig ut på upptäcktsfärd i dina egna kvarter. Vi lovar att du kommer att hitta det mesta strax utanför dörren. Foto Fotograf Mattias Vogel på Diakrit Linn Hedesström Blad och Jonna Nimonius Tack till Göteborg & Co, Lagerhaus och Designtorget Tänk dig en ledig dag. Vad vill du göra med den? Om du känner för att botanisera i affärer har du ett av Göteborgs största shoppingområden med över 100 butiker på några minuters gångavstånd. Räcker inte det för att stilla din köplust kan du ta en buss eller spårvagn och vara vid Nordstan på några minuter. Arior och gitarriff Längtar du efter finkultur så styr du stegen mot operan. Du ser den hemifrån. Här spelas både en klassisk repertoar och moderna musikaler. Föredrar du rockigare musik sitter du verkligen på första parkett de gånger det är konserter på Bananpiren. I närheten har du också Sveriges enda folkpark med fri entré Flunsåsparken. Från maj till september bjuds det på artister, familjekvällar, dans och festivaler. Flunsan är en av de trivsamma små hemligheter som döljer sig i området. Sköna kvarter och soliga kajer Ibland vill man bara strosa omkring i maklig takt och njuta av livet. Varför inte passa på att utforska dina egna kvarter. Omkring dig hittar du äldre kvarter med historia och personlighet. Här finns service, udda små butiker och restauranger för alla smaker. Går du lite längre är du snart på Eriksberg som smyckats med konstverk som på minner om den gamla varvstiden. Slå dig ned på något café eller njut av solen sittande på kajkanten.

15 När flyttar du in? för mer info kontakta: Svensk Fastighetsförmedling Carl-Johan Billing tel mobil

Granne med fåglarna i parken och 10 minuter från centrum!

Granne med fåglarna i parken och 10 minuter från centrum! Granne med fåglarna i parken och 10 minuter från centrum! Välkommen till kvarteret Lampan i Helsingborg. Perfekt läge i Olympiakvarteren. Välkommen hem till kvarteret Lampan! Tänk dig att cykla ner till

Läs mer

Anmäl ditt. Hyllie Allé. intresse nu! Kvadratsmarta hyresrätter

Anmäl ditt. Hyllie Allé. intresse nu! Kvadratsmarta hyresrätter Anmäl ditt Hyllie Allé intresse nu! Kvadratsmarta hyresrätter Välkommen till Hyllie I Hyllie skapas en ny levande stadsdel med färgstark arkitektur, spännande torg och all slags service. Samtidigt finns

Läs mer

Tsatsiki (4 portioner) 1 gurka 1 tsk salt 2 dl turkisk yoghurt 2 vitlöksklyftor 2 krm svartpeppar. Grekisk sallad (4 portioner)

Tsatsiki (4 portioner) 1 gurka 1 tsk salt 2 dl turkisk yoghurt 2 vitlöksklyftor 2 krm svartpeppar. Grekisk sallad (4 portioner) Moussaka (4 portioner) 2 st auberginer 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 400 gr köttfärs eller kycklingfärs 4 msk smör 1 burk krossade tomater 1 dl vispgrädde Svartpeppar Örtsalt SÅS 2 tsk kanel 2 dl grädde

Läs mer

BRF STAKETET SNÖDROPPEN

BRF STAKETET SNÖDROPPEN BRF STAKETET SNÖDROPPEN Smarta bostäder ett stenkast från staden! Swebostad Utveckling AB Fabriksgatan 4 531 30 Lidköping www.swebostad.se info@swebostad.se VÄLKOMMEN TILL BRF STAKETET SNÖDROPPEN Allt

Läs mer

BRF LOMMA LÄGE Bofakta 6,2 TAKHÖJD

BRF LOMMA LÄGE Bofakta 6,2 TAKHÖJD BRF LOMMA LÄGE Bofakta 6,2 TAKHÖJD Lägenheter Etapp 2 Fladängskolan Bilden är en illustration. Avvik Välkommen till Lomma Läge Höje å Som alltid när vi utvecklar bostäder, väljer vi ut de bästa adresserna

Läs mer

Metoder, planering, organisera, hygien, rengöring, redskap mm

Metoder, planering, organisera, hygien, rengöring, redskap mm Vad gör vi idag? Vad händer idag och varför? Genomgång av: Metoder, planering, organisera, hygien, rengöring, redskap mm Matlagningsprov kommer, vad ska man tänka på? Vi tittar på receptet samt protokollet

Läs mer

BRF KROKUSEN. 8 st nya smarta radhus i Trädgårdsstaden. Swebostad Utveckling AB Fabriksgatan Lidköping

BRF KROKUSEN. 8 st nya smarta radhus i Trädgårdsstaden. Swebostad Utveckling AB Fabriksgatan Lidköping BRF KROKUSEN 8 st nya smarta radhus i Trädgårdsstaden Swebostad Utveckling AB Fabriksgatan 4 531 30 Lidköping www.swebostad.se info@swebostad.se VÄLKOMMEN TILL BRF KROKUSEN 8 st nya smarta radhus i Trädgårdsstaden

Läs mer

BRF STAKETET SNÖDROPPEN

BRF STAKETET SNÖDROPPEN BRF STAKETET SNÖDROPPEN 8 st nya smarta radhus i Trädgårdsstaden Swebostad Utveckling AB Fabriksgatan 4 531 30 Lidköping www.swebostad.se info@swebostad.se VÄLKOMMEN TILL BRF STAKETET SNÖDROPPEN - ETAPP

Läs mer

Sörbyängens nya kvarter nära natur och cityliv. Välkommen till Brf Söderängarna 2, Örebro

Sörbyängens nya kvarter nära natur och cityliv. Välkommen till Brf Söderängarna 2, Örebro Sörbyängens nya kvarter nära natur och cityliv Välkommen till Brf Söderängarna 2, Örebro Välkommen till Sörbyängen Nära till café- och restaurangliv i Örebro Har det blivit dags att flytta ihop, planera

Läs mer

Brf lomma läge Bofakta 6,2. takhöjd

Brf lomma läge Bofakta 6,2. takhöjd Brf lomma läge Bofakta 6,2 takhöjd Lägenheter Etapp 2 Fladängskolan Bilden är en illustration. Avvik Välkommen till Lomma Läge Höje å Som alltid när vi utvecklar bostäder, väljer vi ut de bästa adresserna

Läs mer

LEVAIN BRÖD. Surdegs grund av vete. 1 stort levain bröd

LEVAIN BRÖD. Surdegs grund av vete. 1 stort levain bröd LEVAIN BRÖD 1 stort levain bröd 10 g färsk jäst 6 dl ljummet vatten 14 15 dl vetemjöl special 4 dl surdeg av vete (se nedan) 1 1/2 msk salt 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Smula jästen i en bunke och lös upp den

Läs mer

Brf frej I frej TAr Du HISSEN NEr på STAN

Brf frej I frej TAr Du HISSEN NEr på STAN Brf frej I frej TAr Du HISSEN NEr på STAN HSB Är INTE SOM ANDRA BYGGBOLAG TILL ATT BÖRJA MED ÄR VI INTE ETT BYGGBOLAG Vi på HSB bygger över hela landet från norr till söder, och vi bygger i olika stilar,

Läs mer

BRF LUTHAGS CITY ADRESS SOCIALA MEDIER KONTAKT. Telefon: riksmäklaren.se/uppsala. Uppsala City Skolgatan 33 B,

BRF LUTHAGS CITY ADRESS SOCIALA MEDIER KONTAKT. Telefon: riksmäklaren.se/uppsala. Uppsala City Skolgatan 33 B, BRF LUTHAGS CITY ADRESS SOCIALA MEDIER KONTAKT Uppsala City Skolgatan 33 B, facebook: riksmaklarenuppsala instagram: riksmaklaren Telefon: 018-139850 riksmäklaren.se/uppsala 753 11 Uppsala PROSPEKT Mäklaren

Läs mer

Slutet gott, allting gott!

Slutet gott, allting gott! Slutet gott, allting gott! Vi har väl alla varit med om månader när bankomaten hånskrattar sitt Uttag medges ej och vi letar förtvivlat efter bortglömda mynt i burkar och fickor därhemma. Det är då vi

Läs mer

Vecka 45,4 port. Matnyttigt! Monikas 3-dagarskasse! Ingredienser. Recept. Bra att ha hemma! 1,2 2 3 1,2,3 3 3 2,3 2,3 1,3 3 2 2 1

Vecka 45,4 port. Matnyttigt! Monikas 3-dagarskasse! Ingredienser. Recept. Bra att ha hemma! 1,2 2 3 1,2,3 3 3 2,3 2,3 1,3 3 2 2 1 Vecka 45,4 port Monikas -dagarskasse! Välkomna till en vecka rik på smaker som för tanken såväl till varmare land som till kyligare höstdagar. Först ut är en otroligt lättlagad festrätt- en gryta på fläskfilé

Läs mer

Vegetariska receptfrån Paul Svensson. var smart! servera vegetariskt

Vegetariska receptfrån Paul Svensson. var smart! servera vegetariskt Vegetariska receptfrån Paul Svensson Couscous tagine med ugnsrostade grönsaker, yoghurt och saffran fullkornscouscous grönsaksbuljong 9 dl 7,5 dl lagerblad 2 gurkmeja saffran y msk 1 g tomater 3 aubergine

Läs mer

KVARTERET VALLEN STANS SJÖNASTE LÄGE

KVARTERET VALLEN STANS SJÖNASTE LÄGE KVARTERET VALLEN STANS SJÖNASTE LÄGE BO PÅ VALLEN MELLAN SJÖARNA Natursköna Vallen mellan sjöarna. På denna attraktiva adress erbjuds du ett modernt och bekymmersfritt boende i en växande idyll som andas

Läs mer

Topphemligt Boende. Text Cecilia Öfverholm Foto Frederik Vercruysse

Topphemligt Boende. Text Cecilia Öfverholm Foto Frederik Vercruysse Topphemligt Boende Från övergivet hus till lyxbostad, galleri, restaurang och boutique. Graanmarkt 13 i Antwerpen blev Ilse Cornelissens och Tim Van Gelovens drömprojekt. Text Cecilia Öfverholm Foto Frederik

Läs mer

Minnet bästa läget centralt på Väster

Minnet bästa läget centralt på Väster Minnet bästa läget centralt på Väster Stadsdelen Väster från ovan. Från Minnet tar du dig snabbt in till city. Lummigt och lugnt på Regementsgatan. Nytt boende i gammal stadsdel I utkanten av Väster, med

Läs mer

Ditt boende i centrum. Brf Väktaren

Ditt boende i centrum. Brf Väktaren Ditt boende i centrum. Brf Väktaren www.gbjbygg.se När du vill vara riktigt nära. GRAFISK PROFIL VÄXJÖ VÄRNAMO GÖTEBORG Kv Väktaren En oas mitt i Värnamo! I KVARTERET VÄKTAREN PÅ FLINTGATAN mitt i centrala

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 31. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 31. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 31. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 31. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v Recept Potatis/ris/pasta förp pasta Grönsaker vitlök gul lök citroner aubergine gurka salladshuvud kruka basilika kruka persilja påse bladspenat tomat,,,,, Hej! En krämig och snabblagad

Läs mer

Frihamnen Den nya hållbara och spännande stadsdelen i Göteborg nära vattnet, mitt i stan.

Frihamnen Den nya hållbara och spännande stadsdelen i Göteborg nära vattnet, mitt i stan. Frihamnen Den nya hållbara och spännande stadsdelen i Göteborg nära vattnet, mitt i stan. Välkommen till Frihamnen! Frihamnen är den nya hållbara och spännande stadsdelen i Göteborgs innerstad. Här har

Läs mer

STORGATAN 53 GÖTEBORG

STORGATAN 53 GÖTEBORG STORGATAN 53 GÖTEBORG MITT I MALMÖ, MED BÄSTA LÄGET VÄLKOMMEN TILL STORGATAN 53 Det här huset uppfördes av Folksam i slutet på 50-talet. Med sin rika historia, vackra detaljer och centrala läge är det

Läs mer

BRF NATURLYCKAN NORRA HALLSÅS, LERUM. Vill du bo i vacker arkitektur ovan träden. Utforska hur ditt nya boende ser ut.

BRF NATURLYCKAN NORRA HALLSÅS, LERUM. Vill du bo i vacker arkitektur ovan träden. Utforska hur ditt nya boende ser ut. BRF NATURLYCKAN NORRA ALLSÅS, LERUM Vill du bo i vacker arkitektur ovan träden Utforska hur ditt nya boende ser ut. Arkitekten och naturen Brf Naturlyckan är en spektakulär byggnad som i en vacker sträckning

Läs mer

Ett drömboende vid havet Välkommen till Notholmen i Nordmaling

Ett drömboende vid havet Välkommen till Notholmen i Nordmaling Ett drömboende vid havet Välkommen till Notholmen i Nordmaling Reservation för eventuella ändringar och tryckfel. 1 Välkommen till ditt Notholmen Morgonkaffe med havsutsikt? Vill du bo i ett idylliskt

Läs mer

uppvärmt cityläge Anna och Olof bytte ett vitt, nybyggt hem i Göteborg mot ombonat 1800-tal i Stockholms city.

uppvärmt cityläge Anna och Olof bytte ett vitt, nybyggt hem i Göteborg mot ombonat 1800-tal i Stockholms city. De beigegrå väggarna värmer upp och håller samman inredningen. Soffan är från Mio och kuddarna från Day home. På hyllan bakom står lampor och skalbaggefat från John Derian decoupage/k & co. Ljusstake,

Läs mer

Brf Pärleporten i Lerum är ett projekt vi på Hökerum Bygg är stolta över.

Brf Pärleporten i Lerum är ett projekt vi på Hökerum Bygg är stolta över. Brf Pärleporten i Lerum är ett projekt vi på Hökerum Bygg är stolta över. Efter en arkitekttävling där tre kontor ritade varsitt förslag vaskades en byggnad fram som innehöll de värden som både kommunens

Läs mer

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet 3 adagar 4 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet Vecka 34 a Makaronipudding med korv b Tacopizza med gräddfil c Curry med paprika och bönor ica.se/matkasse familj v 34 Makaronipudding med

Läs mer

Kycklingfilé med äppleoch curryröra. vecka 22

Kycklingfilé med äppleoch curryröra. vecka 22 Kycklingfilé med äppleoch curryröra vecka 22 familj Kycklingfilé med äppleoch curryröra cirka 40 min a Näringsinnehåll/portion: Energi: 2087 kj/501 kcal. Protein 44,3 g. Fett 13,4 g. Kolhydrater 45,9 g.

Läs mer

FLEXITARIAN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid!

FLEXITARIAN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! Äkta matglädje FLEXITARIAN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! VECKANS MENY 6 pers. Vecka 44 Måltid 1 Västindisk

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 34. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 34. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 34. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 34. Köp gärna med fler matvaror! dagar v 4 Recept Potatis/ris/pasta 900 gram potatis pkt pasta Grönsaker gul lök vitlök chilipeppar äpplen avokado 400 gram grönkål 500 gram morötter purjolök salladshuvud 50 gram cocktailtomater broccolihuvuden,,,,

Läs mer

bekvämare K v K i l e n

bekvämare K v K i l e n K v K i l e n K v K i l e n Seniorbostäder i kvarteret Kilen Seniorbostäder i kvarteret Kilen S l o t t S g ata n 4 2 S l o t t S g ata n 4 2 Byt Byt till till något bekvämare Vi bygger moderna och bekväma

Läs mer

Bonusboende För ett enklare liv

Bonusboende För ett enklare liv Bonusboende För ett enklare liv Kom hem till lite extra trygghet och gemenskap Oavsett var i livet du befinner dig vill vi att du ska känna hemlängtan. Våra bonusboenden erbjuder både det och den där extra

Läs mer

Nygrillat från butiken. Recept för en skönare vardag!

Nygrillat från butiken. Recept för en skönare vardag! Nygrillat från butiken Recept för en skönare vardag! Jag står för middagen med nygrillad kyckling. Middag på en kvart! Skönare vardag godare vardag! Ditt kök är en källa för att skapa vardagsmagi varje

Läs mer

Lunchdags i Haga-Gudö

Lunchdags i Haga-Gudö Bygga Drömvär(l)den Lunchdags i Haga-Gudö Receptbok Framtagen av våra kockar Maria, Carina och Zofia. Förskolors favoritrecept, Illustrerade av barnens teckningar Haga-Gudö Förskoleområde Vi har under

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 5 MÅNDAG Panerad

Läs mer

LCHF. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid!

LCHF. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! LCHF Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! VECKANS MENY 6 pers. Vecka 39 Måltid 1 Färsbiffar med broccoliragu

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 17. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 17. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 17. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 17. Köp gärna med fler matvaror! 3 dagar Ingredienser v 7 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 650 gram kycklingfilé Ca 800 gram torskrygg 3 Hej! Den här veckan hittar du en spännande rätt med raw currysås och grönsakspasta på menyn.

Läs mer

Med kvadraten på rätt ställe

Med kvadraten på rätt ställe Högst upp i en ljus, modern tvårummare med balkong och utsikt mot Bällstaån i Sundbybergs Strand bor paret Ida Högberg och Michael Strix. Med kvadraten på rätt ställe 4 BOK_ModernaHem_2_2012-1.indb 4 vå

Läs mer

STADSSKOGEN. Ekbacken ÄGANDERÄTTER I SUTERRÄNGRADHUS

STADSSKOGEN. Ekbacken ÄGANDERÄTTER I SUTERRÄNGRADHUS STADSSKOGEN Ekbacken ÄGANDERÄTTER I SUTERRÄNGRADHUS Välkommen till Ekbacken! Med bästa läge i Alingsås nya stadsdel Stadsskogen växer området Ekbacken fram. I en vacker, starkt lutande sluttning i väste

Läs mer

Pasta pollognese. vecka 51

Pasta pollognese. vecka 51 Pasta pollognese vecka 51 familj Pasta pollognese cirka 30 min a Näringsinnehåll/portion: Energi: 2044 kj/ 488 kcal. Protein 39,3 g. Fett 6,4 g. Kolhydrater 63,6 g. Ingredienser: 1 gul lök 1 vitlöksklyfta

Läs mer

Känn dig som. hemma. på Östra Lugnet

Känn dig som. hemma. på Östra Lugnet Känn dig som hemma på Östra Lugnet Välplanerade bostäder och Gott om gång- och cykelstråk genom området. lummig småstadskänsla Härliga lek- och mötesplatser för hela familjen. Nu finns drömboendet inom

Läs mer

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet a5dagar 4 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet Vecka 34 a Makaronipudding med korv b Oreganostekt kyckling med gurkröra c Fiskgryta med saffran och tomat d Tacopizza med gräddfil e Curry med

Läs mer

Scandinav Bildbyrå/Fotograf Anne Dillner. Kyrkogatan /Götgatan. Flerfamiljshus i fyra plan, centralt i Kumla

Scandinav Bildbyrå/Fotograf Anne Dillner. Kyrkogatan /Götgatan. Flerfamiljshus i fyra plan, centralt i Kumla Scandinav Bildbyrå/Fotograf Anne Dillner Kyrkogatan /Götgatan Flerfamiljshus i fyra plan, centralt i Kumla DAGS FÖR NYTT BOENDE? Flytta in i Urmakaren! Ett nytt modernt boende väntar på dig mitt i centrala

Läs mer

Kvadratsmart boende!

Kvadratsmart boende! Snart kan du bo här Ditt drömboende I det nyaste bostadsområdet i Mariehamn med närhet till allt du behöver dagligen och samtidigt med grönskande natur runt hörnet, får du det bästa av två världar Bostads

Läs mer

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Eller? Du kan göra nästan allt det där som alla andra i din ålder tycker om att göra

Läs mer

MINUTMIDDAG. Ett snabbt och enkelt sätt att lyckas med kyckling. Minutfilé Minutskivor Minutstrimlor

MINUTMIDDAG. Ett snabbt och enkelt sätt att lyckas med kyckling. Minutfilé Minutskivor Minutstrimlor MINUTMIDDAG Ett snabbt och enkelt sätt att lyckas med kyckling. Minutfilé Minutskivor Minutstrimlor Mat på minuten Minutfilén har hittat sin självklara plats i de svenska köken. Enkelt, snabbt och gott

Läs mer

Gott och grillat till lata dagar. Nygrillat i butiken!

Gott och grillat till lata dagar. Nygrillat i butiken! Gott och grillat till lata dagar Nygrillat i butiken! Välj en mysig plats och njut av maten. öna tillsammans Duka upp i det gr nner. med familj och vä Nygrillat i butiken! Då kycklingen är färdig kan du

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 14 MÅNDAG Gratinerad

Läs mer

Recept i vårens tecken Tema picknick. Laga mjölkfritt Enkel sallad gjord på kokt ägg, grönsaker & skinka. Något sött efter: Melon och physalis

Recept i vårens tecken Tema picknick. Laga mjölkfritt Enkel sallad gjord på kokt ägg, grönsaker & skinka. Något sött efter: Melon och physalis Recept i vårens tecken Tema picknick Enkel sallad gjord på kokt ägg, grönsaker & skinka. Något sött efter: Melon och physalis Välkommen till min alldeles egna tidning där jag delar med mig av mina bästa

Läs mer

Meny TIPS OCH RECEPT MED NYGRILLAD SVENSK KYCKLING

Meny TIPS OCH RECEPT MED NYGRILLAD SVENSK KYCKLING Meny TIPS OCH RECEPT MED NYGRILLAD SVENSK KYCKLING Grillkyckling i pastasallad med grönkålspesto Kycklingklubba med äpple- och valnötssallad Kycklingvingar med cajundressing Grillkyckling Tips på tillbehör:

Läs mer

Vi bygger bättre boenden för de många människorna

Vi bygger bättre boenden för de många människorna Vi bygger bättre boenden för de många människorna Vi måste bygga mer Det råder stor brist på bostäder och det måste byggas mer, det vet vi alla. Sedan början av 90-talet, då vi senast hade balans, har

Läs mer

När materialen får tala

När materialen får tala kök när materialen får tala När materialen får tala HUSET Bostadsrätt om 225 kvm på Östermalm. KÖKET Klassiskt med moderna inslag, ritat av Martin Zetherström och Svante Bengtsson på 2BK Arkitekter. Mycket

Läs mer

Enkla recept som alla gillar till vardag eller fest!

Enkla recept som alla gillar till vardag eller fest! Matinspiration & Recept från Coop Enkla recept som alla gillar till vardag eller fest! Låt Coop planera veckans middagar! Matlådan Vår Middag hjälper dig att äta mer varierat utan att du behöver lägga

Läs mer

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Eller? Du kan göra nästan allt det där som alla andra i din ålder tycker om att göra

Läs mer

5 nyttiga och enkla recept i höstmörkret

5 nyttiga och enkla recept i höstmörkret 5 nyttiga och enkla recept i höstmörkret Ugnsbakad lax med råris och pestosås 4 portioner, ca 30 min, 684 kcal Laxfilé 600 g Råris 4 portioner Rödlök 1 st Babyspenat 80 g Citron ½ st Grönsaksbuljongtärning

Läs mer

Bagarvägen /Målarvägen i Upplands-Bro.

Bagarvägen /Målarvägen i Upplands-Bro. Välkommen till Bagarvägen /Målarvägen i Upplands-Bro. 178 LÄGENHETER I UPPLANDS-BRO 2 En central idyll nära Mälaren. Vill du kunna bo i ett fridfullt naturskönt område vid Mälaren men ändå ha snabb tillgång

Läs mer

Måndag: Enkel moussaka 1 gul lök Smör 1 msk tomatpure 600 g nötfärs 1 burk krossade tomater 2 vitlöksklyftor Oregano

Måndag: Enkel moussaka 1 gul lök Smör 1 msk tomatpure 600 g nötfärs 1 burk krossade tomater 2 vitlöksklyftor Oregano Måndag: Enkel moussaka 1 gul lök Smör 1 msk tomatpure 600 g nötfärs 1 burk krossade tomater Oregano 1 stor aubergine 400 g Mozzarellaost Sätt ugnen på 200. Skala och hacka löken och stek den i smör på

Läs mer

5 populära matpajer. Gör en enkel lunchpaj och njut med en fräsch sallad till. Foto: Ulf Svensson

5 populära matpajer. Gör en enkel lunchpaj och njut med en fräsch sallad till. Foto: Ulf Svensson 1 5 populära matpajer Gör en enkel lunchpaj och njut med en fräsch sallad till. Foto: Ulf Svensson Långpannepaj med färs och fetaost Ingredienser 12 personer 6 dl vetemjöl, (300 g) 2 dl grahamsmjöl 250

Läs mer

Pappardelle med rostbiff och basilika. vecka 51

Pappardelle med rostbiff och basilika. vecka 51 Pappardelle med rostbiff och basilika vecka 51 inspiration Pappardelle med rostbiff och basilika För att få den något höstiga känslan och smaken i denna rätt steks köttet tillsammans med svamp och purjolök.

Läs mer

smaker från grekland 17 februari 2019 ABROTOS Ekologisk mat- och vinkultur ABROTOS Kooperativ ekonomisk förening

smaker från grekland 17 februari 2019 ABROTOS Ekologisk mat- och vinkultur ABROTOS Kooperativ ekonomisk förening Matglädje MED ABROTOS RECEPT 17 februari 2019 Sander g johansson matmästare ABROTOS Ekologisk mat- och vinkultur ABROTOS Kooperativ ekonomisk förening Oliver med ouzo 3 dl kalamataoliver 1 röd chilifrukt,

Läs mer

VECKANS MENY. 2 pers. Vecka 12. Måltid 1 Grönsaksfrittata med köttfärs. Måltid 2 Fisk med persilja och morötter. Måltid 3 Ytterfilé med timjansås

VECKANS MENY. 2 pers. Vecka 12. Måltid 1 Grönsaksfrittata med köttfärs. Måltid 2 Fisk med persilja och morötter. Måltid 3 Ytterfilé med timjansås FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY 2 pers. Vecka 12 Måltid 1 Grönsaksfrittata

Läs mer

Mer tid för fredag. Nygrillat i butiken

Mer tid för fredag. Nygrillat i butiken Mer tid för fredag Nygrillat i butiken Smarta och festliga recept med lite fusk... Äntligen fredag igen! Skäm bort dig själv och dina vänner med härligt nygrillad kyckling och läckra tillbehör. Med lite

Läs mer

TEXT ULRIKA LINDGREN FOTO MIKAEL DAMKIER. KÖKET ÄR HEMMETS HJÄRTA. Familjen gillar att laga mat och önskade en rejäl köksö att samlas kring.

TEXT ULRIKA LINDGREN FOTO MIKAEL DAMKIER. KÖKET ÄR HEMMETS HJÄRTA. Familjen gillar att laga mat och önskade en rejäl köksö att samlas kring. Magi MAGI VID SJÖN HEMMA HOS vid sjön Mathias och Christina hade länge drömt om att bygga ett riktigt magiskt hus, med alla de där detaljerna och funktionerna som de längtat efter. Och de visste redan

Läs mer

Hagabo. Älmhult Haganäs. Här bygger vi livskvalitet

Hagabo. Älmhult Haganäs. Här bygger vi livskvalitet Hagabo Älmhult Haganäs Här bygger vi livskvalitet Hagabo» Ett rogivande boende med närhet till centrum « Ett boende att älska I Älmhults nya och naturnära bostadsområde Hagabo planerar vi för tolv moderna

Läs mer

12 smaskiga enkla recept på Findus Grönsaker Perfekta till

12 smaskiga enkla recept på Findus Grönsaker Perfekta till 12 smaskiga enkla recept på Findus Grönsaker Perfekta till Grönsaker perfekta till fisk är en härlig blandning gjord på grillad aubergine, svarta bönor, sugar snap peas och tomater. FISK I FOLIE 1 portion

Läs mer

Lax med ljummen potatissallad. vecka 17

Lax med ljummen potatissallad. vecka 17 Lax med ljummen potatissallad vecka 17 familj Lax med ljummen potatissallad cirka 40 min a Näringsinnehåll/portion: Energi: 2081 kj/498 kcal. Protein 32,1 g. Fett 20,4 g. Kolhydrater 42,4 g. Ingredienser:

Läs mer

familj Örtig korvgryta med paprika Oreganogratinerad kyckling Köttfärssås med farfalle

familj Örtig korvgryta med paprika Oreganogratinerad kyckling Köttfärssås med farfalle a3dagar 4 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet nu med vännerna Lollo & Bernie Se veckans roliga tips och pyssel! Vecka 43 a Örtig korvgryta med paprika b Oreganogratinerad kyckling c Köttfärssås

Läs mer

FLEXITARIAN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Smaklig måltid! Hälsningar kockarna på Bra Mat Hemma

FLEXITARIAN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Smaklig måltid! Hälsningar kockarna på Bra Mat Hemma Äkta matglädje FLEXITARIAN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Smaklig måltid! Hälsningar kockarna på Bra Mat Hemma VECKANS MENY 2 pers. Vecka 13 Måltid 1 Lax med fetaost täcke Måltid 2 Tom

Läs mer

Risotto med sojabönor och gremolata. vecka 42

Risotto med sojabönor och gremolata. vecka 42 Risotto med sojabönor och gremolata vecka 42 inspiration Risotto med sojabönor och gremolata Ta smaklökarna till Italien med den här underbart krämiga risotton med gremolata. Den lena risotton tar smak

Läs mer

Barnens bästa festkyckling ( 6 recept ).

Barnens bästa festkyckling ( 6 recept ). 1 Barnens bästa festkyckling ( 6 recept ). Barnsligt goda och lättlagade rätter som passar hela familjen. Foto: Ulrika Pousette Kycklingburgare med chilimajonnäs Ingredienser 4 personer 6 st skivor bacon

Läs mer

150 RECEPT FRÅN NESTLÉ

150 RECEPT FRÅN NESTLÉ Recept 104-110 150 RECEPT FRÅN NESTLÉ 1 CHILI SIN CARNE 1 paket Hälsans Kök Färs 1 burk krossade tomater 1 hackad lök 2 tärnade paprikor 1 burk kidneybönor Olivolja 2 tsk chilipulver 1 tsk paprikapulver

Läs mer

FLEXITARIAN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid!

FLEXITARIAN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! Äkta matglädje FLEXITARIAN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! VECKANS MENY 2 pers. Vecka 28 Måltid 1 Dijongratinerad

Läs mer

vego Gröna och sköna maträtter lagade från grunden Vecka 20 Kikärtscurry med tofu och mynta Ärtpannkakor med tomatoch mozzarellassallad

vego Gröna och sköna maträtter lagade från grunden Vecka 20 Kikärtscurry med tofu och mynta Ärtpannkakor med tomatoch mozzarellassallad a3dagar 4 Personer vego Gröna och sköna maträtter lagade från grunden Vecka 20 a Kikärtscurry med tofu och mynta b Ärtpannkakor med tomatoch mozzarellassallad c Vegetariska piroger med fänkålsslaw Veckans

Läs mer

KYCKLING MED SLOTTSSTEKSMAK

KYCKLING MED SLOTTSSTEKSMAK KYCKLING MED SLOTTSSTEKSMAK 1 portion 100 g kycklingfilé i långa strimlor 1 tsk majsolja 1 liten lök, finhackad 1/2 finhackad röd paprika 1-2 ansjovisfiléer, 30 g 1/2 dl kycklingbuljong salt och peppar

Läs mer

Chorizopasta med paprika och rosmarin. vecka 23

Chorizopasta med paprika och rosmarin. vecka 23 Chorizopasta med paprika och rosmarin vecka 23 familj Chorizopasta med paprika och rosmarin cirka 20 min a Näringsinnehåll/portion: Energi: 3225 kj/770 kcal. Protein 30,6 g. Fett 42,6 g. Kolhydrater 63,3

Läs mer

En ovanligt fantastisk adress.

En ovanligt fantastisk adress. S a n n e g å r d e n residens - En ovanligt fantastisk adress. Som på Manhattan fast hemma i Göteborg. Bilden är en illustration. Avvikelser mot slutligt utförande kan förekomma. En vacker fasad på en

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 32. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 32. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 32. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 32. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v Recept Potatis/ris/pasta kg potatis, Grönsaker rödlök gul lök vitlök paprika blomkål chilipeppar citron kruka dill knippe rädisor ask babyspenat kg morötter,,,, Hej! Välkomna till

Läs mer

ew York Praktfullt i 49 KRONOR 80 NOK

ew York Praktfullt i 49 KRONOR 80 NOK Stilguide ALLT FÖR EN DAG PÅ BRYGGAN Shopping HETASTE GRILLARNA I SOMMAR Trend SENASTE NYTT FRÅN MILANO EN DAG PÅ BRYGGAN GRILLARNA I SOMMAR NYTT FRÅN MILANO Stilguide Shopping Trend NUMMER 005 2013 ALLT

Läs mer

KVARTERET VIDAR HORNSGATAN, MALMÖ 86 LÄGENHETER

KVARTERET VIDAR HORNSGATAN, MALMÖ 86 LÄGENHETER KVARTERET VIDAR HORNSGATAN, MALMÖ 86 LÄGENHETER FRAMTIDSSTADEN MALMÖ Malmö som är Sveriges tredje största tätort är mitt inne i en expansiv och spännande fas. DIN BOSTAD I EN OMGIVNING SOM SPRUDLAR AV

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 38. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 38. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 38. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 38. Köp gärna med fler matvaror! dagar v 8 Recept Potatis/ris/pasta 2 sötpotatisar Hej! Välkomna till en ny vecka med vår vegetariska matkasse. Vi har en spännande meny framför oss med många härliga smaker och färgstarka rätter. Inledningsvis

Läs mer

FLEXITARIAN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid!

FLEXITARIAN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! FLEXITARIAN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! VECKANS MENY 4 pers. Vecka 43 Måltid 1 Ugnspannkaka med purjolök

Läs mer

ring oss redan idag Välkommen in på innergården för brf Pokalen.

ring oss redan idag Välkommen in på innergården för brf Pokalen. ring oss redan idag Gå på visning innan huset är byggt. Brf Pokalen har en virtuell 3D -modell av lägen heterna, huset och gården. Titta själv på hittabostad.hsb.se eller kontakta oss. Välkommen in på

Läs mer

VECKANS MENY. 4 pers. Vecka 51. Måltid 1 Ugnsbakad fisk med citron créme fraiche. Måltid 2 Tabbouleh med kycklingbiffar. Måltid 3 Färs- och pastagryta

VECKANS MENY. 4 pers. Vecka 51. Måltid 1 Ugnsbakad fisk med citron créme fraiche. Måltid 2 Tabbouleh med kycklingbiffar. Måltid 3 Färs- och pastagryta FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY 4 pers. Vecka 51 Måltid 1 Ugnsbakad

Läs mer

BRF STUDION BAGARMOSSEN STOCKHOLM

BRF STUDION BAGARMOSSEN STOCKHOLM VISSA AV BILDERNA I DENNA BROSCHYR ÄR DIGITALA MONTAGE. RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR OCH EV TRYCKFEL. BRF STUDION BAGARMOSSEN STOCKHOLM besqab.se/studion TÄBY KEMISTVÄGEN 17 BOX 1328 183 13 TÄBY TELEFON 08-409

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE LCHF- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE LCHF- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE LCHF- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 25 MÅNDAG Stekt fisk med

Läs mer

Mjuklandning i ditt nya hem

Mjuklandning i ditt nya hem INNEHÅLL Mjuklandning i ditt nya hem...3 Linköping - en stad i förändring...5 Gottfridsberg - en plats nära hjärtat...6 Livskvalitet för många smaker...7 Därför bor du bättre hos oss... 10 Mjuklandning

Läs mer

Finlandshusen FINLANDSGATAN 5 & hyresbostäder på ett av Kristianstads bästa lägen

Finlandshusen FINLANDSGATAN 5 & hyresbostäder på ett av Kristianstads bästa lägen 1 Finlandshusen FINLANDSGATAN 5 & 7 74 hyresbostäder på ett av Kristianstads bästa lägen 2 Bo vid Tivoliparken I kvarteret där Finlands bryggeri huserade fram till 1963 reser sig nu husen på Finlandsgatan

Läs mer

Kvarteret Jordgubben, Konvaljgatan, Kumla. Rad- och flerfamiljshus med fina utemiljöer

Kvarteret Jordgubben, Konvaljgatan, Kumla. Rad- och flerfamiljshus med fina utemiljöer Kvarteret Jordgubben, Konvaljgatan, Kumla Rad- och flerfamiljshus med fina utemiljöer Sugen på nytt, fräscht boende? Flytta in i en jordgubbe! Du vet den där fräscha smaken av nyplockade svenska jordgubbar.

Läs mer

GRANNE MED RÖRSJÖPARKEN SMARTAKONTOR.NU

GRANNE MED RÖRSJÖPARKEN SMARTAKONTOR.NU Malmö C Caroli City Drottningtorget Göteborg/ Stockholm Entré Lilla torg Stortorget Rörsjöparken Värnhemstorget Köpenhamn Gustav Adolfs torg St Pauli kyrka St Pauli kyrkogård Triangeln 954 GRANNE MED RÖRSJÖPARKEN

Läs mer

Bolaskogen. Värnamo Gröndal. Ett boende att älska

Bolaskogen. Värnamo Gröndal. Ett boende att älska Bolaskogen Värnamo Gröndal Ett boende att älska Bolaskogen» Kvartersnära känsla på småländskt vis « Bo centrumnära på populära Gröndal På Salviavägen i Värnamo planerar vi för 16 moderna och välutrustade

Läs mer

Kycklingcasserole med dijon och haricots verts. vecka 47

Kycklingcasserole med dijon och haricots verts. vecka 47 Kycklingcasserole med dijon och haricots verts vecka 47 inspiration Kycklingcasserole med dijon och haricots verts Denna franska casserole, eller gryta, smaksätts med matlagningsvin, dragon och en klick

Läs mer

kaxiga detaljer Micaela Nordberg Fredrik Hedén Vå r t N ya H u s Vå r t N ya H u s

kaxiga detaljer Micaela Nordberg Fredrik Hedén Vå r t N ya H u s Vå r t N ya H u s Exteriört har familjen målat huset i en vit bruten kulör. För ett modernt uttryck har man valt att ta in silver som accentfärg, på bland annat vindskivor och stuprör funkis med kaxiga detaljer Det var

Läs mer

Bara några få tramptag till city. Brf Cyklisten 75 nya bostadsrätter i Kvillebäcken, centrala Göteborg

Bara några få tramptag till city. Brf Cyklisten 75 nya bostadsrätter i Kvillebäcken, centrala Göteborg Bara några få tramptag till city Brf Cyklisten 75 nya bostadsrätter i Kvillebäcken, centrala Göteborg 1 En ny puls i Göteborg Uppskattar du charmiga kvarter med skön avspänd atmosfär? Då är Kvillebäcken

Läs mer

SVAMPEN. Längbrogatan/Dalbygatan Bofakta

SVAMPEN. Längbrogatan/Dalbygatan Bofakta SVAMPEN Längbrogatan/Dalbygatan Bofakta Nära till allt! När du hyr vid Svampen har du nära till allt. Beläget alldeles nedanför det välkända vattentornet Svampen men ändå på promenadavstånd till vacker

Läs mer

VECKANS MENY. 2 pers. Vecka 48. Måltid 1 Biffar med ljummen pastasallad. Måltid 2 Fisk med basilika & tomatsallad

VECKANS MENY. 2 pers. Vecka 48. Måltid 1 Biffar med ljummen pastasallad. Måltid 2 Fisk med basilika & tomatsallad FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY 2 pers. Vecka 48 Måltid 1 Biffar

Läs mer

Vecka 44. Råraka med räkor. Ugnsbakade bönor med kyckling. Bibimbap. Auberginerullader i tomatsås

Vecka 44. Råraka med räkor. Ugnsbakade bönor med kyckling. Bibimbap. Auberginerullader i tomatsås Vecka 44 Råraka med räkor Ugnsbakade bönor med kyckling Bibimbap Auberginerullader i tomatsås Hälsokassen är för dig som vill äta lite bättre, lite enklare. Vi har skapat en kasse med både hälsosamma,

Läs mer

OHBOY! CYKELHUSET - OHBOY! HYRESRÄTTER. 55 Lägenheter. Inflytt: december 2016 OHBOY. 4 st 1 RoK 37 st 2 RoK 13 st 3 RoK 10 st 4 RoK 1 st 5 RoK

OHBOY! CYKELHUSET - OHBOY! HYRESRÄTTER. 55 Lägenheter. Inflytt: december 2016 OHBOY. 4 st 1 RoK 37 st 2 RoK 13 st 3 RoK 10 st 4 RoK 1 st 5 RoK havet OHBOY skatepark Malmö C cykelhuset OHBOY! Ohboy! är byggt för en modern, urban livsstil. I detta grönskande hus med vackra betongytor finns smarta lösningar som gör det bilfria livet självklart.

Läs mer