Appendix A. A survey about private forest owners and their attitudes

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Appendix A. A survey about private forest owners and their attitudes"

Transkript

1 Appendix A A survey about private forest owners and their attitudes Introductory letter and the questionnaires (in Swedish, excluding cover). There were two questionnaire versions, one for private forest owners and one for forest officers.

2 Letters

3

4

5

6 Questionnaire version Private forest owners

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21 Questionnaire version Forest officers

22

23

24

25

26

27

28

29 Appendix B - A survey about the importance of forest nature in Skåne and Blekinge Introductory letter and the questionnaire (in Swedish, excluding cover). There were four questionnaire versions and one is included here, since the questions analysed in the thesis were identical for all versions.

30 Letters

31 Juni 2006 Hej! Vid Institutionen för sydsvensk skogsvetenskap bedriver vi forskning om vilken betydelse skogen har för människor i allmänhet, genom att man där kan få naturupplevelser, finna rekreation, motionera, plocka bär och svamp, med mera. En god kunskap om detta ökar möjligheterna till en riktig behandling av vår natur. Du är en av 3000 slumpmässigt utvalda personer i Skåne och Blekinge som vi hoppas skall hjälpa oss i denna forskning. Vi vill ta del av just Dina upplevelser, vanor, önskemål och värderingar beträffande skogsnatur, samt hur den eventuellt påverkar Ditt välbefinnande. Därför ber vi Dig att så snart Du kan (inom en vecka) besvara det frågeformulär som Du nu erhållit, och sända det åter i det bifogade svarskuvertet (som är portofritt och därför inte behöver frankeras). Din hjälp är mycket viktig! I en vetenskaplig undersökning som denna är det viktigt att alla kategorier av människor svarar för att resultaten ska bli korrekta, även om Du kanske inte är så intresserad av det vi frågar om. Ge oss Din personliga uppfattning! Den är viktig. Du behöver inte uppge Ditt namn, och svaren skyddas för övrigt från insyn. Kodnumret på den första sidan på frågeformuläret är enbart till för att vi inte ska skicka en påminnelse till Dig som redan har svarat. När resultaten från forskningen så småningom presenteras, kan man inte utläsa vad Du eller andra enskilda personer svarat på de olika frågorna. Om Du har några frågor får Du gärna kontakta oss. Tack på förhand för Din mycket värdefulla medverkan! Med vänliga hälsningar, Johan Norman Doktorand Telefon: E-post: johan.norman@ess.slu.se Mattias Boman Docent E-post: mattias.boman@ess.slu.se Leif Mattsson Professor E-post: leif.mattsson@ess.slu.se Postadress Besöksadress Telefon, växel Telefax Box 49 Rörsjövägen Alnarp

32 Hemsida: Juli 2006 Hej! En liten påminnelse om undersökningen Skogsnaturens betydelse i Skåne och Blekinge! För en tid sedan fick Du ett frågeformulär som vi bad Dig att besvara. Det sändes ut till 3000 slumpmässigt utvalda personer i Skåne och Blekinge. Frågeformuläret ingår som en viktig del i vår forskning om skogsnaturens betydelse för människor i form av välbefinnande, naturupplevelser, rekreation, motion, bär- och svampplockning m.m. Resultaten från undersökningen kan bli till stor hjälp när man skall fatta beslut i frågor som rör naturen i Skåne och Blekinge. När vi senast räknade in de besvarade frågeformulären hade vi ännu inte fått något svar från Dig. Vi förstår att det är lätt hänt att glömma en sådan här sak, och att det finns många andra saker som skall hinnas med. I en vetenskaplig undersökning som denna är det ändå viktigt att alla kategorier av människor svarar, även de som kanske inte är särskilt intresserade av de frågor vi ställer. Därför ber vi Dig nu att så snart som möjligt besvara frågeformuläret och sända det åter i svarskuvertet, som inte behöver frankeras. Du hjälper oss då i en forskning som är mycket viktig! Om Du redan har besvarat och sänt tillbaka frågeformuläret kan Du naturligtvis bortse från denna påminnelse. Du behöver inte uppge Ditt namn, och svaren skyddas för övrigt från insyn. Kodnumret på den första sidan på frågeformuläret är enbart till för att vi inte ska skicka en påminnelse till Dig som redan har svarat. När resultaten från forskningen så småningom presenteras, kan man inte utläsa vad Du eller andra enskilda personer svarat på de olika frågorna. Om Du har frågor är Du välkommen att kontakta oss. Tack på förhand för Din mycket värdefulla medverkan! Med vänliga hälsningar, Johan Norman Mattias Boman Leif Mattsson Doktorand Docent Professor johan.norman@ess.slu.se mattias.boman@ess.slu.se leif.mattsson@ess.slu.se Telefon: Postadress Besöksadress Telefon, växel Telefax Box 49 Rörsjövägen Alnarp Hemsida:

33 Juli 2006 Hej! Ännu en påminnelse om undersökningen Skogsnaturens betydelse i Skåne och Blekinge! För en tid sedan fick Du ett frågeformulär som vi bad Dig att besvara. Det sändes ut till 3000 slumpmässigt utvalda personer i Skåne och Blekinge. Frågeformuläret ingår som en viktig del i vår forskning om skogsnaturens betydelse för människor i form av välbefinnande, naturupplevelser, rekreation, motion, bär- och svampplockning m.m. Resultaten från undersökningen kan bli till stor hjälp när man skall fatta beslut i frågor som rör naturen i Skåne och Blekinge. När vi senast räknade in de besvarade frågeformulären hade vi ännu inte fått något svar från Dig. Vi förstår att det är lätt hänt att glömma en sådan här sak, och att det finns många andra saker som skall hinnas med. I en vetenskaplig undersökning som denna är det ändå viktigt att alla kategorier av människor svarar, även de som kanske inte är särskilt intresserade av de frågor vi ställer. Därför ber vi Dig nu att så snart som möjligt besvara frågeformuläret och sända det åter i svarskuvertet, som inte behöver frankeras. Du hjälper oss då i en forskning som är mycket viktig! Vi bifogar ett nytt frågeformulär och ett nytt svarskuvert om de Du fick tidigare skulle ha kommit bort. Om Du redan har besvarat och sänt tillbaka frågeformuläret kan Du naturligtvis bortse från denna påminnelse. Du behöver inte uppge Ditt namn, och svaren skyddas för övrigt från insyn. Kodnumret på den första sidan på frågeformuläret är enbart till för att vi inte ska skicka en påminnelse till Dig som redan har svarat. När resultaten från forskningen så småningom presenteras, kan man inte utläsa vad Du eller andra enskilda personer svarat på de olika frågorna. Om Du har frågor är Du välkommen att kontakta oss. Tack på förhand för Din mycket värdefulla medverkan! Med vänliga hälsningar, Johan Norman Mattias Boman Leif Mattsson Doktorand Docent Professor johan.norman@ess.slu.se mattias.boman@ess.slu.se leif.mattsson@ess.slu.se Telefon: Postadress Besöksadress Telefon, växel Telefax Box 49 Rörsjövägen Alnarp Hemsida:

34 Juli 2006 Hej! För en tid sedan fick Du ett nytt exemplar av frågeformuläret som ingår i en vetenskaplig undersökning om skogsnaturens betydelse i Skåne och Blekinge. Vi berättade mer ingående om undersökningen i de tidigare breven vi skickade till Dig. Enligt våra noteringar har Du ännu inte besvarat frågeformuläret. Om Du redan har besvarat frågeformuläret och skickat det till oss så tackar vi för det och Du kan bortse från den här påminnelsen. Om Du inte redan har besvarat frågeformuläret ber vi Dig göra det så snart som möjligt. Det spelar ingen roll om det kanske har gått en tid sedan Du fick frågeformuläret. Ditt svar är lika värdefullt om det kommer in till oss nu. Det är väldigt viktigt för undersökningen att även Du svarar! Om Du av någon anledning inte vill delta i undersökningen ber vi Dig att ändå skicka det obesvarade frågeformuläret till oss. Om Du har frågor angående undersökningen får Du gärna kontakta oss. Vi är mycket tacksamma för Din medverkan i undersökningen! Med bästa sommarhälsningar, Johan Norman Mattias Boman Leif Mattsson Doktorand Docent Professor johan.norman@ess.slu.se Telefon: Postadress Besöksadress Telefon, växel Telefax Box 49 Rörsjövägen Alnarp Hemsida:

35 Augusti/september 2006 Hej! Du har tidigare fått ett par påminnelser om att besvara frågeformuläret som ingår i en vetenskaplig undersökning om skogsnaturens betydelse i Skåne och Blekinge. Enligt våra noteringar har Du ännu inte besvarat frågeformuläret. Det har varit sommar och semester för många, och frågeformuläret Du tidigare fått kanske har kommit bort. Därför bifogar vi här ett nytt. Vi vet att det är många saker som skall hinnas med, men vi ber Dig ändå att ta Dig tid att besvara frågeformuläret eftersom Ditt svar är mycket viktigt för vår forskning. Om Du redan har besvarat frågeformuläret och skickat det till oss, så tackar vi för det och Du kan bortse från den här påminnelsen. Om Du ännu inte har besvarat frågeformuläret ber vi Dig göra det så snart som möjligt. Det spelar ingen roll om det har gått en tid sedan vi första gången kontaktade Dig. Ditt svar är lika värdefullt om det kommer in till oss först nu. Om Du har frågor angående undersökningen, eller absolut inte vill delta i den, får Du gärna kontakta oss. Tack på förhand för Din mycket värdefulla medverkan! Med bästa hälsningar, Johan Norman Mattias Boman Leif Mattsson Doktorand Docent Professor johan.norman@ess.slu.se Telefon: Postadress Besöksadress Telefon, växel Telefax Box 49 Rörsjövägen Alnarp Hemsida:

36 Questionnaire 3

37 Först några allmänna frågor om Dina besök i natur och skogsnatur 1. Hur ofta under olika årstider brukar Du besöka naturen (utanför tätbebyggt område)? (Markera med ett kryss för varje årstid) Aldrig Mindre än 1 gång per årstid Cirka 1-2 gånger per årstid Cirka 1-3 gånger per månad Cirka 1-3 gånger per vecka Mer än 3 gånger per vecka Vår (mars-maj) Sommar (juni-aug) Höst (sep-nov) Vinter (dec-feb) 2. Hur ofta under olika årstider brukar Du besöka skogsnaturen (utanför tätbebyggt område)? (Markera med ett kryss för varje årstid) Aldrig Mindre än 1 gång per årstid Cirka 1-2 gånger per årstid Cirka 1-3 gånger per månad Cirka 1-3 gånger per vecka Mer än 3 gånger per vecka Vår (mars-maj) Sommar (juni-aug) Höst (sep-nov) Vinter (dec-feb) 4

38 3. Vilka är de huvudsakliga syftena med Dina skogsbesök? Tänk Dig att Du har 100 poäng som Du skall fördela på de nedanstående alternativen. Ju viktigare Du anser att ett alternativ är desto mer poäng ger Du det. Totalsumman bör alltså bli 100 poäng. att uppleva (se, höra, lukta och känna) skogen med dess växter, djur, fåglar etc. att nyttja skogsnaturen genom bär- och svampplockning att uppleva kulturlämningar av olika slag (jätteträd, ruiner etc.) att få fysisk motion/träning att gå ut med hunden annat syfte Vilket? 4. Ungefär hur långt från Din bostad brukar Du oftast färdas/resa för att besöka skogsnatur? Cirka kilometer 5. Hur brukar Du oftast färdas/resa till och från skogen? (Markera med ett kryss) till fots med cykel med bil med buss eller tåg på annat sätt Vilket? 6. Hur länge varar Ditt genomsnittliga skogsbesök (förutom resan dit och hem)? (Markera med ett kryss) Cirka ½ timme Cirka 1 timme Cirka 2 timmar Cirka 3 timmar Cirka 4 timmar Cirka 5 timmar Cirka 6 timmar Cirka 7 timmar Cirka 8 timmar Mer än 8 timmar Hur länge? Cirka timmar 5

39 7. På vilket eller vilka sätt brukar Du ta Dig fram i skogen? Tänk Dig att Du har 100 poäng som Du skall fördela på de nedanstående alternativen. Ju bättre något av alternativen stämmer in på just Dina vanor desto mer poäng ger Du det. Totalsumman bör alltså bli 100 poäng. till fots med cykel med häst på skidor annat sätt Vilket? 8. Var i skogen brukar Du uppehålla Dig? Tänk Dig att Du har 100 poäng som Du skall fördela på de nedanstående alternativen. Ju bättre något av alternativen stämmer in på just Dina vanor desto mer poäng ger Du det. Totalsumman bör alltså bli 100 poäng. längs bilvägar längs vandringsleder och stigar vid anläggningar (rastplatser, utsiktspunkter etc.) i obanad terräng annat ställe Vilket? 9. Hur brukar Du oftast uppleva skogsnaturen? (Markera med ett kryss) oftast ensam lika ofta ensam som i sällskap med andra människor oftast i sällskap med andra människor Hur många brukar ni vara i sällskapet? personer 10. Hur vill Du helst uppleva skogsnaturen? (Markera med ett kryss) helst ensam lika gärna ensam som i sällskap med andra människor helst i sällskap med andra människor 6

40 Nu följer frågor om vad Dina skogsbesök betyder för Dig 11. Att besöka skogsnatur är ofta förenat med kostnader av olika slag, till exempel bilbränsle, busseller tågbiljetter, mat, dryck, friluftsutrustning, m.m. Tänk nu på hur Du brukar färdas till och från skogsnaturen och vad Du brukar göra när Du är där. Hur mycket pengar spenderar Du i samband med ett genomsnittligt skogsbesök? (Skriv på de tomma raderna) Resa dit och hem: Mat och dryck: Övriga kostnader: Cirka kronor per besök Cirka kronor per besök Cirka kronor per besök Total kostnad: Cirka kronor per besök (summera ovanstående kostnader) 12. Tänk Dig att Du skulle fortsätta att besöka och uppleva skogsnaturen så som Du brukar. Du skulle färdas lika långt till skogsnaturen och göra ungefär samma saker där som Du brukar. Men tänk Dig också att Dina kostnader för att besöka skogsnaturen ökade, dvs. blev större än vad Du angav i föregående fråga. Hur stor skulle då Din totala kostnad för ett genomsnittligt skogsbesök maximalt få bli innan Du skulle besluta Dig för att inte alls besöka skogsnaturen? (Skriv på den tomma raden) Min totala kostnad skulle maximalt få bli kronor per besök 12b. I föregående fråga tog Du ställning till hur hög Din kostnad för ett skogsbesök maximalt kunde få bli innan Du skulle sluta att besöka skogsnaturen. Nu undrar vi hur säker Du egentligen var när Du svarade på föregående fråga. Låt oss anta att sannolikheten 100 % betyder att Du under alla omständigheter skulle acceptera en viss kostnad och att sannolikheten 0 % betyder att Du under inga omständigheter skulle acceptera en viss kostnad. Tänk nu efter hur Du uppfattade uttrycken när Du besvarade föregående fråga. Hur säker var Du på Ditt svar i föregående fråga? (Skriv på den tomma raden) När jag skrev hur hög en kostnad maximalt skulle få bli så är det % sannolikhet att jag verkligen skulle acceptera den. 7

41 För att man ska förstå hur bra eller dåligt ett hälsotillstånd är, har vi i nästa fråga ritat upp en skala (ungefär som en linjal), där bästa tänkbara hälsotillstånd har värdet 100 och sämsta tänkbara hälsotillstånd har värdet 0. I följande två frågor och även på ett par andra ställen i frågeformuläret vill vi att Du på en sådan skala markerar med ett kryss hur bra eller dåligt Ditt hälsotillstånd är i olika situationer, enligt Din egen uppfattning. 13. Hur bra eller dåligt är Ditt hälsotillstånd idag, enligt Din egen uppfattning? (Markera med ett kryss på skalan) 14. Hur bra eller dåligt skulle Ditt hälsotillstånd vara idag om Du inte hade möjlighet att fortsätta besöka och uppleva skogsnaturen så som Du brukar, enligt Din egen uppfattning? (Markera med ett kryss på skalan) 8

42 Några frågor om vad olika typer av skog betyder för Dig Skogarna i Skåne och Blekinge I Skåne och Blekinge finns olika typer av skogar. Där finns både barrträd och lövträd. Barrskogarna består främst av gran. Barrskogarna kan också bestå av tall. Lövskogarna består främst av så kallade ädla lövträd, till exempel bok, ek, ask och alm. Lövskogarna kan också bestå av andra lövträd, till exempel björk, asp och al. Idag ser fördelning av olika skogstyper i Skåne och Blekinge ut så här: Ädellövskog 16 % Annan skog 84 % Ädellövskog Annan skog (gran, tall, björk, asp m.fl.) I frågorna på de följande två sidorna kommer Du att få ta ställning till de situationer som illustreras nedan. Fördubblad areal ädellövskog i Skåne och Blekinge: Ädellövskog 32 % Halverad areal ädellövskog i Skåne och Blekinge: Ädellövskog 8 % Annan skog 68 % Annan skog 92 % Ädellövskog Annan skog (gran, tall, björk, asp m.fl.) 9

43 15. Tänk Dig att arealen ädellövskog skulle vara fördubblad i Skåne och Blekinge (arealen annan skog skulle alltså vara mindre). Hur skulle då totalvärdet för Dig av att besöka och uppleva skogsnaturen så som Du brukar påverkas? (Markera med ett kryss) Totalvärdet skulle öka med: Totalvärdet skulle vara oförändrat Totalvärdet skulle minska med: 1-19 % 1-19 % % % % % % % % % 100 % eller mer 100 % 16. Hur ofta under olika årstider skulle Du besöka skogsnaturen (utanför tätbebyggt område) om arealen ädellövskog i Skåne och Blekinge vore fördubblad? (Markera med ett kryss för varje årstid) Aldrig Mindre än 1 gång per årstid Cirka 1-2 gånger per årstid Cirka 1-3 gånger per månad Cirka 1-3 gånger per vecka Mer än 3 gånger per vecka Vår (mars-maj) Sommar (juni-aug) Höst (sep-nov) Vinter (dec-feb) 17. Hur bra eller dåligt skulle Ditt hälsotillstånd vara om Du besökte skogen så ofta som i fråga 16, enligt Din egen uppfattning? (Markera med ett kryss på skalan) 10

44 18. Tänk Dig nu att arealen ädellövskog skulle vara halverad i Skåne och Blekinge (arealen annan skog skulle alltså vara större). Hur skulle då totalvärdet för Dig av att besöka och uppleva skogsnaturen så som Du brukar påverkas? (Markera med ett kryss) Totalvärdet skulle öka med: Totalvärdet skulle vara oförändrat Totalvärdet skulle minska med: 1-19 % 1-19 % % % % % % % % % 100 % eller mer 100 % 19. Hur ofta under olika årstider skulle Du besöka skogsnaturen (utanför tätbebyggt område) om arealen ädellövskog i Skåne och Blekinge vore halverad? (Markera med ett kryss för varje årstid) Aldrig Mindre än 1 gång per årstid Cirka 1-2 gånger per årstid Cirka 1-3 gånger per månad Cirka 1-3 gånger per vecka Mer än 3 gånger per vecka Vår (mars-maj) Sommar (juni-aug) Höst (sep-nov) Vinter (dec-feb) 20. Hur bra eller dåligt skulle Ditt hälsotillstånd vara om Du besökte skogen så ofta som i fråga 19, enligt Din egen uppfattning? (Markera med ett kryss på skalan) 11

45 Några frågor om Din idealskog 21. Vilken typ av skog i Skåne eller Blekinge brukar Du oftast besöka? (Markera med kryss) Främst gran Främst barrskog Främst lövskog Främst tall Främst ädla lövträd Främst andra lövträd 22. I föregående fråga angav Du vilken typ av skog som Du oftast brukar besöka Är det också Din idealskog i Skåne eller Blekinge när det gäller trädslag? Ja gå vidare till fråga 26 Nej fortsätt med fråga Vilken typ av skog i Skåne eller Blekinge skulle vara Din idealskog när det gäller trädslag? (Markera med kryss) Främst gran Främst barrskog Främst lövskog Främst tall Främst ädla lövträd Främst andra lövträd 12

46 24. Tänk Dig att den skog i Skåne eller Blekinge som Du oftast brukar besöka skulle motsvara Din idealskog. Hur mycket högre skulle då totalvärdet för Dig vara av att besöka och uppleva skogsnaturen så som Du brukar? (Markera med ett kryss) 0-19 % högre % högre % högre % högre % högre 100 % eller högre 25. Hur ofta under olika årstider skulle Du besöka skogsnaturen (utanför tätbebyggt område) om den motsvarade Din idealskog? (Markera med ett kryss för varje årstid) Aldrig Mindre än 1 gång per årstid Cirka 1-2 gånger per årstid Cirka 1-3 gånger per månad Cirka 1-3 gånger per vecka Mer än 3 gånger per vecka Vår (mars-maj) Sommar (juni-aug) Höst (sep-nov) Vinter (dec-feb) 13

47 Några frågor om speciella så kallade strövområden 26. Brukar Du besöka något av nedanstående strövområden? (Läs igenom listan och markera med ett kryss det strövområde som är viktigast för Dig) Balsberget/Råbelöv Fulltofta Sandskogen Bastasjö Fyledalen/Högesta Skrylleskogen Bockatorpet Halen Skäralid Bokskogen/Torup Häckeberga Snogeholm Breanäs/Kullaskogen Hässleholmsgården Stenshuvud Brunnsskogen Järavallen Tjörnedala Bökestad Karlsnäs Uddarp/Bockeboda Dalby söderskog Klåveröd Valjeskogen Djurholmen Kronoskogen Vasalund/Vasatorp Finjasjöområdet Kullaberg Vedby Finstorp/Smedjebacken Långasjönäs Vedema Friseboda Möllerödssjö Verkeån/Christinehof Frostavallen Ryssberget Väggaområdet Inget av ovanstående gå vidare till fråga I tidigare frågor har Du gett uttryck för hur Du brukar besöka, uppleva och nyttja skogsnaturen i Skåne eller Blekinge, samt Din totalvärdering av detta. Hur mycket av Din totalvärdering av att besöka och uppleva skogsnaturen vill Du hänföra till det strövområde som Du har markerat i föregående fråga? (Markera med ett kryss) 0-19 % % % % % 14

48 28. Varför brukar Du besöka just detta strövområde? Tänk Dig att Du har 100 poäng som Du skall fördela på de nedanstående alternativen. Ju bättre Du anser att ett alternativ stämmer desto mer poäng ger Du det. Totalsumman bör alltså bli 100 poäng. strövområdet har intressant natur strövområdet har intressanta kulturlämningar strövområdet har bra anläggningar, vandringsleder, stigar, etc. strövområdet ligger på bekvämt avstånd från bostaden annan orsak Vilken? 29. Ungefär hur långt från Din bostad ligger detta strövområde? Cirka kilometer 30. Hur brukar Du oftast färdas/resa till detta strövområde? (Markera med ett kryss) till fots med cykel med bil med buss eller tåg med annat färdmedel Vilket? 15

49 Några frågor om Dig och Ditt hushåll 31. Vilket är postnumret till Din hemadress? (Skriv på den tomma raden) 32. Ungefär hur många invånare har staden, samhället eller byn där Du bor? Cirka invånare 33. Vilken är Din huvudsakliga sysselsättning? (Markera med ett kryss) Anställd Vilket yrke har Du? Egen företagare Studerande Värnpliktig Hemarbetande (sköter barn etc.) Arbetslös Pensionerad Sjukskriven Annan sysselsättning Vilken? 34. Är Du själv skogsägare eller har Du anknytning till skog i Ditt arbete? Ja Nej 35. Vilken eller vilka utbildningar har Du? (Markera med ett eller flera kryss) Grundskola/folkskola eller motsvarande Gymnasieskola eller motsvarande Universitet/högskola eller motsvarande Annan utbildning Vilken? 16

50 36. Vilket år är Du född? Är Du född i Sverige? Ja Nej 38. Är Dina föräldrar födda i Sverige? (Markera med ett kryss) Ja, båda mina föräldrar Ja, en av mina föräldrar Nej, ingen av mina föräldrar 39. Är Du kvinna eller man? Kvinna Man 40. Hur många personer finns det i Ditt hushåll? (Markera med ett kryss) eller fler 41. Hur många personer i Ditt hushåll är yngre än 18 år? (Markera med ett kryss) eller fler 17

51 42. Ungefär hur stor var den sammanlagda disponibla inkomsten efter skatt i Ditt hushåll under år 2005? (Markera med ett kryss) kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr eller mer 43. I höst är det riksdagsval i Sverige. Om det vore val idag, skulle Du då rösta på nedanstående partier? (Markera med ett kryss för varje parti) Politiska partier i alfabetisk ordning Ja Nej Centerpartiet Folkpartiet Junilistan Kristdemokraterna Miljöpartiet Moderaterna Socialdemokraterna Vänsterpartiet Annat parti Blank röst 18

52 Till sist några ytterligare frågor om Ditt allmänna hälsotillstånd 44. Hur är Ditt hälsotillstånd idag? (Markera med ett kryss i var och en av nedanstående grupper det påstående som bäst beskriver Ditt hälsotillstånd idag.) Rörlighet Jag går utan svårigheter Jag kan gå men med viss svårighet Jag är sängliggande Hygien Jag behöver ingen hjälp med min dagliga hygien, mat eller påklädning Jag har vissa problem att tvätta eller klä mig själv Jag kan inte tvätta eller klä mig själv Huvudsakliga aktiviteter (t.ex. arbete, studier, hushållsarbete, familje- och fritidsaktiviteter) Jag klarar av mina huvudsakliga aktiviteter Jag har vissa problem med att klara av mina huvudsakliga aktiviteter Jag klarar inte av mina huvudsakliga aktiviteter Smärtor/besvär Jag har varken smärtor eller besvär Jag har måttliga smärtor eller besvär Jag har svåra smärtor eller besvär Rädsla/nedstämdhet Jag är inte orolig eller nedstämd Jag är i viss utsträckning orolig eller nedstämd Jag är i högsta grad orolig eller nedstämd 19

53 45. Har Du under det senaste året känt Dig irriterad, stressad eller ovanligt trött? (Markera med ett kryss per rad) Inte alls Något enstaka tillfälle Högst en gång per kvartal Högst en gång per månad Högst en gång var 14:e dag Högst en gång per vecka Så gott som varje dag Irriterad Stressad Ovanligt trött 46. Hur många dagar under det senaste året har Du sammanlagt varit borta från arbetet på grund av egen sjukdom (sjukskrivning, vård, behandling eller undersökning)? (Markera med ett kryss) Ingen dag 1-7 dagar 8-24 dagar dagar dagar 47. Har Du någon gång under det senaste året varit inlagd på sjukhus eller sjukhem? Ja Nej 48. Har Du under det senaste året besökt läkare på grund av egen sjukdom? Ja Nej 49. Hur lång är Du? Cirka cm 50. Hur mycket väger Du? Cirka kg 20

54 Om Du vill, kan Du här kommentera undersökningen, skriva personliga synpunkter eller ge oss tips Ett stort TACK för Din medverkan i undersökningen! Posta frågeformuläret i det bifogade, frankerade svarskuvertet! 21

55 Appendix C - A survey about outdoor recreation and nature tourism in Sweden Introductory letter and the questionnaire (in Swedish, excluding cover) 1

56 Letters 2

57 Östersund, 1 oktober 2007 En studie om fritidsaktiviteter och naturupplevelser Hej Du ingår i ett slumpmässigt urval av personer bosatta i Sverige som får denna postenkät där vi ställer frågor om aktiviteter och upplevelser i naturen under din fritid. Utomhusaktiviteter på fritiden är för många människor viktiga inslag till vardags, under helger eller längre ledigheter för andra har det mindre betydelse. Vår forskning ska öka kunskapen om detta. Det är därför viktigt att så många som möjligt svarar. Alla svar är lika viktiga! Enkäten handlar bl.a. om dina vistelser i naturområden, vilka utomhusaktiviteter du ägnar dig åt eller inte ägnar dig åt din uppfattning om naturens tillgänglighet mm. Det är viktigt att enkäten besvaras av personen den är adresserad till och alla svar behandlas anonymt. Enkäten är en del i ett större vetenskapligt projekt med forskare från sju olika universitet och högskolor i Sverige. Vi som ansvarar för detta utskick arbetar på Mittuniversitetet i Östersund. Mer information hittar du på Vi ber dig att posta det ifyllda frågeformuläret så snart som möjligt i det portofria svarskuvertet. Ett stort tack för din medverkan i vår forskning! Är det något du undrar över är du förstås välkommen att höra av dig. Ulla Romild Peter Fredman Projektledare Forskningsledare ulla.romild@miun.se peter.fredman@etour.se OBS! Vänd sida för en lista över utomhusaktiviteter 3

58 Lista över utomhusaktiviteter Framför varje aktivitet finns ett nummer som vi hänvisar till i formuläret. 1. Strövat i skog och mark (t ex för att titta på naturen, plocka svamp och bär) 2. Tagit nöjes- och motionspromenader av annat slag 23. Åkt skridskor / långfärdsskridskor 24. Kört/åkt motorbåt 3. Promenerat med hund 25. Kört/åkt snöskoter 4. Vandrat i fjällen 26. Spelat paintball, rollspel (lajv) etc. 5. Vandrat på vandringsleder i låglandsterräng 27. Bedrivit geocaching 6. Joggat / terrängsprungit 28. Solbadat 7. Gått stavgång 29. Jagat 8. Cyklat i terrängen (MTB) 30. Kört/åkt hundspann 9. Cyklat på vägar 31. Kört/åkt vattenskoter/jetski 10. Åkt rullskridskor /inlines/rullskidor 32. Spelat golf 11. Åkt skateboard 33. Orienterat 12. Badat utomhus i sjö/hav 34. Klättrat, bestigit berg 13. Badat utomhus i pool/äventyrsbad 35. Åkt pulka/kälke 14. Dykt, snorklat 36. Ridit i terräng 15. Paddlat kanot/kajak 37. Arbetat i trädgården 16. Seglat, vind/vågsurfat 38. Tältat/övernattat i naturen 17. Kört/åkt vattenskidor/wakeboard 39. Haft picknick eller grillat i naturen 18. Fritidsfiskat 40. Studerat växter/djur/fågelskådat 19. Åkt längdskidor/turskidor 41. Mediterat, Yoga el. likn. i naturen 20. Gått på snöskor 42. Flugit motor- eller segelflygplan 21. Åkt utför på skidor 43. Seglat kite/drake, hanggliding, fallskärm, basejump och liknande 22. Åkt snowboard 44. Annat: 4

59 Questionnaire 5

60 6

61 7

62 8

63 9

64 10

65 11

66 12

67 13

68 14

69 15

70 16

71 17

72 18

73 19

74 20

75 21

76 22

77 23

78 24

79 25

80 Appendix D A survey about game, hunting and forest Introductory letter and the questionnaire (in Swedish, excluding cover)

81 Letters

82

83

84

85

86 Questionnaire

87

88

89

90

91

92

93

94

95

96

97

98

99

100

101

102

103

104

105

106

107

108

109 Appendix E Our future environment, what do you think? Introductory letter and the questionnaire (in Swedish, excluding cover). There were four questionnaire versions, General, Bio 1, Bio 2 and Bio 3.

110 Introductory letter

111 Institutionen för Sydsvensk Skogsvetenskap November 2002 Bästa mottagare av enkäten Vår framtida miljö! På Sveriges lantbruksuniversitet bedriver vi bland annat forskning om miljöfrågornas betydelse i det svenska samhället. Kunskap om människors åsikter är då viktiga. Målet med den här enkäten är att ta reda på Din och andras uppfattning i aktuella svenska miljöfrågor. Resultaten från undersökningen kan vara till stor hjälp när man skall fatta beslut i frågor som rör miljön i Sverige. Genom ett slumpmässigt urval ur Sveriges befolkning (via statens person- och adress-register SPAR) har Du blivit en av de 600 personer som vi hoppas skall hjälpa oss i vår forskning. Vi ber Dig att så snart Du kan (inom en vecka) besvara frågeformuläret. Återsänd frågeformuläret i det bifogade svarskuvertet, som inte behöver frankeras. Din hjälp är mycket värdefull! I en vetenskaplig undersökning som denna är det viktigt att alla kategorier av människor svarar för att resultaten skall bli korrekta, även de som kanske inte är så intresserade av det vi frågar om. Ge oss Din personliga uppfattning! Den är viktig. Du behöver inte uppge Ditt namn, och svaren skyddas från insyn. Kodnumret på frågeformulärets omslagssida är enbart till för att vi inte skall skicka ut påminnelser till Dig som redan svarat. När resultaten från forskningen så småningom presenteras, kan man inte utläsa vad Du eller någon annan enskild person svarat. Vi redovisar bara genomsnittsvärden för stora grupper. Om Du har några frågor, vänligen kontakta oss på nedanstående telefonnummer. På förhand ett stort tack för Din värdefulla medverkan i undersökningen! Bästa hälsningar! Mattias Boman Claes Kindstrand Leif Mattsson Forskarassistent Forskningsassistent Professor tel: tel: tel: e-post: e-post: e-post: mattias.boman@ess.slu.se claes.kindstrand@ess.slu.se leif.mattsson@ess.slu.se Postadress Besöksadress Tel. Fax E-post Box 49 Rörsjövägen (vx) Fnamn.Enamn@ess.slu.se ALNARP

112 Questionnaire version General

113

114

115

116

117

118

119

120

121

122

123

124 Questionnaire version Bio 1

125

126

127

128

129

130

131

132

133

134

135

136

137

138

139 Questionnaire version Bio 2

140

141

142

143

144

145

146

147

148

149

150

151

152

153

154 Questionnaire version Bio 3

155

156

157

158

159

160

161

162

163

164

165

166

167

168

Vilka är ute i naturen?

Vilka är ute i naturen? Vilka är ute i naturen? Delresultat från en nationell enkät om friluftsliv och naturturism i Sverige Redaktörer: Peter Fredman, Sven-Erik Karlsson, Ulla Romild och Klas Sandell I samförfattarskap med:

Läs mer

Efterfrågan på naturturism

Efterfrågan på naturturism Efterfrågan på naturturism Nuläge och potential för regional utveckling Författare: Linda Lundmark Forskningsprogrammet Friluftsliv i förändring, rapport nr 11 Umeå Universitet ISBN 978-91-86073-54-1 September

Läs mer

Friluftslivet i Örnsköldsvik

Friluftslivet i Örnsköldsvik Örnsköldsviks kommun oktober 2018 Friluftslivet i Örnsköldsvik Rapport från enkätundersökning om fritid och utevistelse i Örnsköldsviks kommun 2018 2019-05-05 Peter Fredman KULTUR- OCH FRITIDSAVDELNINGEN

Läs mer

Natur och friluftsliv i Sundsvalls kommun

Natur och friluftsliv i Sundsvalls kommun Natur och friluftsliv i Sundsvalls kommun Rapport från en enkätundersökning om friluftsliv och naturupplevelser i Sundsvalls kommun 2014 2015-03-20 Peter Fredman Innehåll Sammanfattning... 3 Deltagande

Läs mer

Friluftslivet i Örnsköldsvik

Friluftslivet i Örnsköldsvik Friluftslivet i Örnsköldsvik Rapport från en enkätundersökning om fritid och utevistelse i Örnsköldsviks kommun 2012 2013-03-18 Peter Fredman 1 Friluftslivet i Örnsköldsvik Rapport från en enkätundersökning

Läs mer

I min forskning försöker jag ta reda på vad vanliga svenskar tycker om olika typer av landskapsmiljöer då de på fritiden vistas i naturen.

I min forskning försöker jag ta reda på vad vanliga svenskar tycker om olika typer av landskapsmiljöer då de på fritiden vistas i naturen. BILAGA 4. ENKÄT Friluftsliv nära bostaden Vad tycker du? I min forskning försöker jag ta reda på vad vanliga svenskar tycker om olika typer av landskapsmiljöer då de på fritiden vistas i naturen. För att

Läs mer

Patientformulär. Bättre Omhändertagande av patienter med Artros. Uppföljning

Patientformulär. Bättre Omhändertagande av patienter med Artros. Uppföljning Patientformulär Bättre Omhändertagande av patienter med Artros Uppföljning Tack för att Du tar Dig tid att svara på samtliga frågor! All information Du lämnar kommer att behandlas konfidentiellt och sparas

Läs mer

Patientformulär. Första besök. Tack för din medverkan! Bättre Omhändertagande av patienter med Artros

Patientformulär. Första besök. Tack för din medverkan! Bättre Omhändertagande av patienter med Artros Patientformulär Bättre Omhändertagande av patienter med Artros Första besök Tack för att du tar dig tid att svara på samtliga frågor! All information du lämnar kommer att behandlas konfidentiellt och sparas

Läs mer

Frågeformulär 2 efter avslutade rehabiliteringsinsatser

Frågeformulär 2 efter avslutade rehabiliteringsinsatser PID/MCEID Kod: Multimodal rehabilitering Frågeformulär 2 efter avslutade rehabiliteringsinsatser Detta frågeformulär ges i anslutning till avslutade rehabiliteringsinsatser till alla patienter som deltar

Läs mer

EQ5D FORM-MONTH 0 / / Rörlighet Jag går utan svårigheter Jag kan gå men med viss svårighet Jag är sängliggande

EQ5D FORM-MONTH 0 / / Rörlighet Jag går utan svårigheter Jag kan gå men med viss svårighet Jag är sängliggande EQ5D FORM-MONTH 0 Section to be completed by the RITAZAREM Participant Markera, genom att kryssa i en ruta i varje nedanstående grupp, vilket påstående som bäst beskriver Ditt hälsotillstånd i dag. Rörlighet

Läs mer

Friluftslivet i Örnsköldsvik Rapport från en enkätundersökning om fritid och utevistelse i Örnsköldsviks kommun

Friluftslivet i Örnsköldsvik Rapport från en enkätundersökning om fritid och utevistelse i Örnsköldsviks kommun Friluftslivet i Örnsköldsvik Rapport från en enkätundersökning om fritid och utevistelse i Örnsköldsviks kommun Denna naturvårdssatsning har medfinansierats genom statsbidrag förmedlade av Länsstyrelsen

Läs mer

Patientformulär. Uppföljning 3 månader. Tack för din medverkan! Bättre Omhändertagande av patienter med Artros

Patientformulär. Uppföljning 3 månader. Tack för din medverkan! Bättre Omhändertagande av patienter med Artros Patientformulär Bättre Omhändertagande av patienter med Artros Uppföljning 3 månader Tack för att du tar dig tid att svara på samtliga frågor! All information du lämnar kommer att behandlas konfidentiellt

Läs mer

Patientenkät. Det här formuläret avser Din situation vid inskrivning för rehabilitering

Patientenkät. Det här formuläret avser Din situation vid inskrivning för rehabilitering Patientenkät Det här formuläret avser Din situation vid inskrivning för rehabilitering Vi följer upp vården för att vara säkra på att Du får en vård med hög kvalitet. För att kunna göra det på bästa sätt

Läs mer

ENKÄT Kartläggning av friluftsliv Smedjebackens kommun 2018

ENKÄT Kartläggning av friluftsliv Smedjebackens kommun 2018 ENKÄT Kartläggning av friluftsliv Smedjebackens kommun 2018 Enkät Kartläggning av friluftsliv Smedjebackens kommun 2018 En kartläggning av naturområden för friluftsliv i Smedjebackens kommun pågår tillsammans

Läs mer

PreProm FRÅGEFORMULÄR - ALLMÄNT FOTOPERATION

PreProm FRÅGEFORMULÄR - ALLMÄNT FOTOPERATION FRÅGEFORMULÄR - ALLMÄNT FOTOPERATION INSTRUKTION: Detta formulär innehåller allmänna frågor och 4 frågor om hur du ser på din fot / fotled. Besvara frågorna genom att kryssa för det alternativ du tycker

Läs mer

Inför mottagningsbesöket

Inför mottagningsbesöket Namn: Personnr: Datum: Inför mottagningsbesöket Inför besöket hos oss vore vi tacksamma för om Du kunde besvara dessa frågor. Svaren kommer att registreras i det nationella registret för patienter med

Läs mer

Friluftsliv och informationsvanor i Umeå kommun. Rapport från en enkät om friluftsliv och informationsvanor i Umeå kommun.

Friluftsliv och informationsvanor i Umeå kommun. Rapport från en enkät om friluftsliv och informationsvanor i Umeå kommun. Friluftsliv och informationsvanor i Umeå kommun Rapport från en enkät om friluftsliv och informationsvanor i Umeå kommun. 2014-06-09 1 Innehåll Inledning......1 Resultat...2 Grundläggande fakta...2 Friluftslivsaktiviteter

Läs mer

Svenskarnas friluftslivsvanor

Svenskarnas friluftslivsvanor Svenskarnas friluftslivsvanor Peter Fredman, Naturvårdsverket Swedish Environmental Protection Agency 2019-05-20 1 Friluftsliv 2018 Nationell undersökning av svenska folkets friluftsvanor Varför gjordes

Läs mer

Riks-Stroke 1 års-uppföljning

Riks-Stroke 1 års-uppföljning RIKS-STROKE The Swedish Stroke Register Riks-Stroke 1 års-uppföljning Årligen insjuknar cirka 30 000 personer i stroke i Sverige. Det är mycket betydelsefullt att de som drabbas av stroke får en så bra

Läs mer

MULTIPEL SKLEROS. Frågeformulär. Löpnummer:

MULTIPEL SKLEROS. Frågeformulär. Löpnummer: MULTIPEL SKLEROS Frågeformulär Löpnummer: _ Till Dig som skall besvara enkäten Syftet med detta frågeformulär är att försöka beräkna och förklara den totala kostnaden för sjukdomen Multipel Skleros (MS).

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING AV ENKÄT FÖR FALLPREVENTION OCH HÄLSA HOS ÄLDRE

SAMMANSTÄLLNING AV ENKÄT FÖR FALLPREVENTION OCH HÄLSA HOS ÄLDRE Social verksamhet SAMMANSTÄLLNING AV ENKÄT FÖR FALLPREVENTION OCH HÄLSA HOS ÄLDRE SEPTEMBER DECEMBER 2014 Maria Toll Samordnare anhörigstöd/volontärarbete/förebygga Postadress: Besöksadress: socialverksamhet@grastorp.se

Läs mer

Gotlänningars friluftsvanor

Gotlänningars friluftsvanor Gotlänningars friluftsvanor www.lansstyrelsen.se/gotland Mattias Vejlens Somdnare friluftsliv 2019-05-09 Gotlänningars friluftsvanor Enkät till 21 000 personer, 1 000 per län Undersökning 2007, 2014 Naturvårdsverket,

Läs mer

Möjligheter och utmaningar för tillgänglighet till friluftsliv och naturupplevelser: En fallstudie om Östersunds kommun

Möjligheter och utmaningar för tillgänglighet till friluftsliv och naturupplevelser: En fallstudie om Östersunds kommun ETOUR Rapport 2017:3 Möjligheter och utmaningar för tillgänglighet till friluftsliv och naturupplevelser: En fallstudie om Östersunds kommun Rosemarie Ankre, Kai Kronenberg, Dimitri Ioannides Möjligheter

Läs mer

Inför mottagningsbesöket

Inför mottagningsbesöket Namn: Personnr: Datum: Inför mottagningsbesöket Inför besöket hos oss vore vi tacksamma för om Du kunde besvara dessa frågor. Svaren kommer att registreras i det nationella registret för patienter med

Läs mer

Frågeformulär 2 efter avslutade rehabiliteringsinsatser

Frågeformulär 2 efter avslutade rehabiliteringsinsatser Kod: Multimodal rehabilitering Frågeformulär 2 efter avslutade rehabiliteringsinsatser Detta frågeformulär ges i anslutning till avslutade rehabiliteringsinsatser till alla patienter som deltar i uppföljningen

Läs mer

Könstraditioner och det nya friluftslivet. Författare: Anna-Lena Haraldson

Könstraditioner och det nya friluftslivet. Författare: Anna-Lena Haraldson Könstraditioner och det nya friluftslivet Författare: Anna-Lena Haraldson Forskningsprogrammet Friluftsliv i förändring Rapport nr 22 ISBN: 978-91-87103-52-0 December 2012 Forskningsprogrammet Friluftsliv

Läs mer

Inför mottagningsbesöket

Inför mottagningsbesöket Namn: Personnr: Datum: Inför mottagningsbesöket Inför besöket hos oss vore vi tacksamma för om Du kunde besvara dessa frågor. Svaren kommer att registreras i det nationella registret för patienter med

Läs mer

11. Datum: 02. Sjukhus: 03. Randomiseringsnr: LJUNO. (Ljumskbråckstudien i Norrland) ENKÄT Före operation. (ifylls av patienten)

11. Datum: 02. Sjukhus: 03. Randomiseringsnr: LJUNO. (Ljumskbråckstudien i Norrland) ENKÄT Före operation. (ifylls av patienten) 11. Datum: 02. Sjukhus: 03. LJUNO (Ljumskbråckstudien i Norrland) ENKÄT Före operation (ifylls av patienten) 1 LJUNO 04. PERSONNUMMER : Markera, genom att kryssa i en ruta i varje nedanstående grupp (så

Läs mer

Patientenkät Endokardit (hjärtklaffsinfektion) Infektion Sundsvall

Patientenkät Endokardit (hjärtklaffsinfektion) Infektion Sundsvall Namn.Personnummer.. Patientenkät Endokardit (hjärtklaffsinfektion) Infektion Sundsvall Till dig som behandlats för hjärtklaffsinfektion Infektionskliniken deltar i ett kvalitetsarbete där data från vården

Läs mer

2. På grund av smärta kan jag inte lyfta tunga saker från golvet, det går bra om de är bra placerade t ex på ett bord

2. På grund av smärta kan jag inte lyfta tunga saker från golvet, det går bra om de är bra placerade t ex på ett bord Oswestry score Följande frågor är utformade för att ge oss information om hur din rygg påverkar det dagliga livet. Besvara varje avsnitt och markera bara den enda ruta som passar dig. Vi är medvetna om

Läs mer

Besök och besökare i fjällen

Besök och besökare i fjällen Besök och besökare i fjällen Resultat från en undersökning avseende svenskarnas fritidsaktiviteter i fjällen, besök i olika fjällområden, landskapsrelationer, fjällen i sociala medier, upplevelser av vindkraft

Läs mer

RIKS-STROKE - 3 MÅNADERS - UPPFÖLJNING

RIKS-STROKE - 3 MÅNADERS - UPPFÖLJNING Version 12.0 Används vid registrering av alla som insjuknar i akut stroke 2012-01-01 och därefter. RIKS-STROKE - 3 MÅNADERS - UPPFÖLJNING Dessa uppgifter fylls i av vårdpersonalen på strokeenheten Personnummer

Läs mer

Till dig som är anhörig till strokedrabbad

Till dig som är anhörig till strokedrabbad RIKS-STROKE The Swedish Stroke Register Till dig som är anhörig till strokedrabbad Följande frågor är riktade till dig som är anhörig till den strokedrabbade. Formuläret består av ett antal frågor som

Läs mer

RIKS-STROKE - 3 MÅNADERS - UPPFÖLJNING

RIKS-STROKE - 3 MÅNADERS - UPPFÖLJNING Version 13.0 Används vid registrering av alla som insjuknar i akut stroke 2013-01-01 och därefter. RIKS-STROKE - 3 MÅNADERS - UPPFÖLJNING Dessa uppgifter fylls i av vårdpersonalen på strokeenheten Personnummer

Läs mer

Patientenkät Bakteriell meningit (hjärnhinneinflammation) Infektion Västerås

Patientenkät Bakteriell meningit (hjärnhinneinflammation) Infektion Västerås Namn.Personnummer.. Patientenkät Bakteriell meningit (hjärnhinneinflammation) Infektion Västerås Till dig som behandlats för hjärnhinneinflammation Infektionskliniken deltar i ett kvalitetsarbete där data

Läs mer

The Survey of Health, Ageing and Retirement in Europe 2017

The Survey of Health, Ageing and Retirement in Europe 2017 Serienummer Respondent ID Förnamn/ Initialer - - Datum: Intervjuarens ID: - - SHARE 50+ i Europa The Survey of Health, Ageing and Retirement in Europe 2017 Självadministrerat frågeformulär Bästa mottagare,

Läs mer

RIKS-STROKE - 3 MÅNADERS - UPPFÖLJNING

RIKS-STROKE - 3 MÅNADERS - UPPFÖLJNING Version 11.0 Används vid registrering av alla som insjuknar i akut stroke 2011-01-01 och därefter. RIKS-STROKE - 3 MÅNADERS - UPPFÖLJNING Dessa uppgifter fylls i av vårdpersonalen innan patienten går hem

Läs mer

Frågeformulär 3 efter 12 månader

Frågeformulär 3 efter 12 månader Kod: Multimodal rehabilitering Frågeformulär 3 efter 12 månader Detta frågeformulär skickas efter 12 månader till alla personer som deltar i en uppföljning av patienter som fått vårdprogrammet Multimodal

Läs mer

BESÖK OCH BESÖKARE I FJÄLLEN

BESÖK OCH BESÖKARE I FJÄLLEN BESÖK OCH BESÖKARE I FJÄLLEN Friluftsliv i förändring Den nya fjällupplevelsen Trender och framtida aktiviteter FJÄLLDELEGATIONEN SÄLEN, 215-1-28 PETER FREDMAN MITTUNIVERSITETET, ETOUR FRILUFTSLIV I FÖRÄNDRING

Läs mer

METABOL INTERVENTION (MINT) DEN SVENSKA IMPACT-STUDIEN. Patientenkät - Bas

METABOL INTERVENTION (MINT) DEN SVENSKA IMPACT-STUDIEN. Patientenkät - Bas METABOL INTERVENTION (MINT) DEN SVENSKA IMPACT-STUDIEN Patientenkät - Bas Namn: Personnummer: Datum: Att tänka på när du fyller i enkäten: Det finns inga svar som är rätt eller fel, det är din personliga

Läs mer

LJUNO. (Ljumskbråckstudien i Norrland) ENKÄT elva (11) dagar efter operationen. (ifylls av patienten) 41. Datum då enkäten ska fyllas i: 02.

LJUNO. (Ljumskbråckstudien i Norrland) ENKÄT elva (11) dagar efter operationen. (ifylls av patienten) 41. Datum då enkäten ska fyllas i: 02. 41. Datum då enkäten ska fyllas i: 02. Sjukhus: 03. Randomiseringsnr: LJUNO (Ljumskbråckstudien i Norrland) ENKÄT elva (11) dagar efter operationen (ifylls av patienten) 1 LJUNO 04. PERSONNUMMER : Denna

Läs mer

Urval: Riksrepresentativt urval av den svenska allmänheten, år Antal telefonintervjuer: ca Tid för telefonintervjuer: september 2018

Urval: Riksrepresentativt urval av den svenska allmänheten, år Antal telefonintervjuer: ca Tid för telefonintervjuer: september 2018 Version 9 Frågebatteri VA-barometern 2018 Urval: Riksrepresentativt urval av den svenska allmänheten, 16 74 år Antal telefonintervjuer: ca 1 000 Tid för telefonintervjuer: 10 30 september 2018 Intervjuns

Läs mer

Arbetsförmåga efter höft- eller knäledsplastik Baseline frågeformulär

Arbetsförmåga efter höft- eller knäledsplastik Baseline frågeformulär Arbetsförmåga efter höft- eller knäledsplastik Baseline frågeformulär Projekt ID- nummer Formuläret besvarades den Behandlande sjukgymnast 1. Bakgrundsinformation 1.1 Vilken operation planeras för dig?

Läs mer

TANKESMEDJA FÖR FRILUFTSLIV ÖREBRO, 2015-04-28 PETER FREDMAN MITTUNIVERSITETET, ETOUR

TANKESMEDJA FÖR FRILUFTSLIV ÖREBRO, 2015-04-28 PETER FREDMAN MITTUNIVERSITETET, ETOUR FRILUFTSLIVET I SVERIGE IDAG SÅ SER DET UT TANKESMEDJA FÖR FRILUFTSLIV ÖREBRO, 2015-04-28 PETER FREDMAN MITTUNIVERSITETET, ETOUR FRILUFTSPOLITIKEN Propositionen (2010): Framtidens friluftsliv Regeringens

Läs mer

Riks-Stroke 1 års-uppföljning

Riks-Stroke 1 års-uppföljning RIKS-STROKE The Swedish Stroke Register Riks-Stroke 1 års-uppföljning Årligen insjuknar cirka 30 000 personer i stroke i Sverige. Det är mycket betydelsefullt att de som drabbas av stroke får en så bra

Läs mer

Friluftslivets ekonomiska värden

Friluftslivets ekonomiska värden Friluftslivets ekonomiska värden friluftslivet berör många aktörer Vi behöver fakta kring friluftslivets betydelse, inte minst i ekonomiska termer. Friluftslivets stora bredd är också dess akilleshäl.

Läs mer

RIKSSTROKE - 3 MÅNADERS - UPPFÖLJNING

RIKSSTROKE - 3 MÅNADERS - UPPFÖLJNING Version 14.0 Används vid registrering av alla som insjuknar i akut stroke 2015-01-01 och därefter. RIKSSTROKE - 3 MÅNADERS - UPPFÖLJNING Dessa uppgifter fylls i av vårdpersonalen på strokeenheten Personnummer

Läs mer

Riksstroke enkät för Närstående

Riksstroke enkät för Närstående 7734623125 iksstroke enkät för Närstående Kvalitetsregistret iksstroke kartlägger hur omhändertagandet efter strokeinsjuknandet fungerar. Frågorna i enkäten inriktas på hälsa och stöd samt på kommunala

Läs mer

Riksstroke 3-årsuppföljning

Riksstroke 3-årsuppföljning 5907637995 Riksstroke 3-årsuppföljning Kvalitetsregistret Riksstroke kartlägger hur omhändertagandet efter strokeinsjuknandet fungerar. Frågorna i enkäten inriktas på hälsa och stöd samt på kommunala insatser

Läs mer

Intervjudatum: Intervjuar ID: Respondentens Initialer: "50+ i Europa" Skriftligt frågeformulär

Intervjudatum: Intervjuar ID: Respondentens Initialer: 50+ i Europa Skriftligt frågeformulär Household-ID 1 3 0 4 2 0 0 Person-ID Intervjudatum: Intervjuar ID: Respondentens Initialer: "50+ i Europa" Skriftligt frågeformulär A 1 Hur man besvarar detta frågeformulär: De flesta frågor på de följande

Läs mer

BILAGA 2: ENKÄT MED FREKVENS

BILAGA 2: ENKÄT MED FREKVENS BILAGA 2: ENKÄT MED FREKVENS UMEÅ UNIVERSITET Transportforskningsenheten Oktober 2004 Hej! Vid Transportforskningsenheten vid Umeå universitet, TRUM, pågår för närvarande ett forskningsprojekt som behandlar

Läs mer

Variabelförteckning Open Opinion Uppdaterad 120531

Variabelförteckning Open Opinion Uppdaterad 120531 1( 6) Variabelförteckning Open Opinion Uppdaterad 120531 Datum Datum Bakgrundsvariabel Syssels Vilken är din huvudsakliga sysselsättning? 1 Pensionär 2 Arbetslös 3 Förvärvsarbetande 4 Studerande 5 Hemarbetande

Läs mer

Riks-Stroke 1-årsuppföljning

Riks-Stroke 1-årsuppföljning 7707 iks-stroke -årsuppföljning Kvalitetsregistret iks-stroke kartlägger hur omhändertagandet efter strokeinsjuknandet fungerar. Frågorna i enkäten inriktas på hälsa och stöd efter sjukhusvistelsen samt

Läs mer

Frågeformuläret. Fråga 1 Till att börja med har vi några frågor om kvinnor. Håller Du med om eller tar Du avstånd från följande påståenden?

Frågeformuläret. Fråga 1 Till att börja med har vi några frågor om kvinnor. Håller Du med om eller tar Du avstånd från följande påståenden? Frågeformuläret Fråga 1 Till att börja med har vi några frågor om kvinnor. Håller Du med om eller tar Du från följande påståenden? VAR VÄNLIG KRYSSA I EN RUTA FÖR VARJE DELFRÅGA (a - f) a) En mamma som

Läs mer

Riksstroke 1-årsuppföljning

Riksstroke 1-årsuppföljning 3930262870 Riksstroke 1-årsuppföljning Kvalitetsregistret Riksstroke kartlägger hur omhändertagandet efter strokeinsjuknandet fungerar. Frågorna i enkäten inriktas på hälsa och stöd efter sjukhusvistelsen

Läs mer

Vad tycker du om din hemtjänst, år 2015?

Vad tycker du om din hemtjänst, år 2015? 1148547112 Vad tycker du om din hemtjänst, år 2015? Socialstyrelsens årliga frågeformulär till dig som har hemtjänst Alla äldre har rätt till en bra hemtjänst. För att kunna förbättra hemtjänsten vill

Läs mer

Sweden ISSP 2002 Family and Changing Gender Roles III Questionnaire

Sweden ISSP 2002 Family and Changing Gender Roles III Questionnaire Sweden ISSP 2002 Family and Changing Gender Roles III Questionnaire 60 Fråga 1 Till att börja med har vi några frågor om kvinnor. Håller Du med om eller tar Du från följande påståenden? VAR VÄNLIG KRYSSA

Läs mer

Besöka naturen - hemma eller borta?

Besöka naturen - hemma eller borta? Besöka naturen - hemma eller borta? Delresultat från en nationell enkät om friluftsliv och naturturism i Sverige Redaktörer: Peter Fredman, Sven-Erik Karlsson, Ulla Romild och Klas Sandell I samförfattarskap

Läs mer

Vad tycker du om ditt äldreboende 2017? Socialstyrelsens årliga frågeformulär till dig som bor på ett äldreboende

Vad tycker du om ditt äldreboende 2017? Socialstyrelsens årliga frågeformulär till dig som bor på ett äldreboende 2134321444 Vad tycker du om ditt äldreboende 2017? Socialstyrelsens årliga frågeformulär till dig som bor på ett äldreboende Alla äldre har rätt till ett bra äldreboende. För att kunna förbättra äldreomsorgen

Läs mer

Friluftsliv för alla. Vad är friluftsliv? Hur ser befolkningens friluftsvanor ut? Friluftsliv och politik

Friluftsliv för alla. Vad är friluftsliv? Hur ser befolkningens friluftsvanor ut? Friluftsliv och politik Friluftsliv för alla Vad är friluftsliv? Hur ser befolkningens friluftsvanor ut? Friluftsliv och politik Vad är friluftsliv? vistelse utomhus i natur- och kulturlandskapet för välbefinnande och naturupplevelser

Läs mer

Kvalitetsundersökning äldreomsorg 2016 SÄRSKILT BOENDE

Kvalitetsundersökning äldreomsorg 2016 SÄRSKILT BOENDE Vard och omsorg Kvalitetsundersökning äldreomsorg 2016 SÄRSKILT BOENDE Som ett led i vård och omsorgsnämndens arbete för en bättre kvalitet i vården och omsorgen genomförs kvalitetsundersökningar. Vi vill

Läs mer

Folkhälsoenkäten 2010

Folkhälsoenkäten 2010 Folkhälsoenkäten 2010 : Resultat för Norrlandslänen och övriga Sverige FoUU staben Västerbottens läns landsting 901 89 UMEÅ I Innehållsförteckning Förord III Hälsa 1 Välbefinnande 20 Läkemedel 44 Vårdutnyttjande

Läs mer

RIKS-STROKE - 3 MÅNADERS UPPFÖLJNING

RIKS-STROKE - 3 MÅNADERS UPPFÖLJNING Version 9.0 Används vid registrering av alla som insjuknar i akut stroke 2009-01-01och därefter. RIKS-STROKE - 3 MÅNADERS UPPFÖLJNING Dessa uppgifter fylls i av vårdpersonalen innan patienten går hem Personnummer

Läs mer

Patientformulär Bättre Omhändertagande av patienter med Artros

Patientformulär Bättre Omhändertagande av patienter med Artros Patientformulär Bättre Omhändertagande av patienter med Artros Första besök Tack för att du tar dig tid att svara på samtliga frågor! All information du lämnar kommer att behandlas konfidentiellt och sparas

Läs mer

Folkhälsoenkäten 2010

Folkhälsoenkäten 2010 Folkhälsoenkäten 2010 : Resultat för Folkhälsonämndsområdena i Västerbotten, övriga Norrland och övriga Sverige FoUU staben Västerbottens läns landsting 901 89 UMEÅ I Innehållsförteckning Förord III Hälsa

Läs mer

Enkät till människor uppväxta i Uppsala.

Enkät till människor uppväxta i Uppsala. Enkät till människor uppväxta i Uppsala. Hej! Vi är två sociologistudenter vid Uppsala Universitet som skriver vår examensuppsats. Vi skulle vara väldigt tacksamma om ni tog er tid och svarade på den här

Läs mer

BESVARAS AV DIG SOM ÄR ÄLDSTA HEMMAVARANDE BARN (12-20 ÅR)

BESVARAS AV DIG SOM ÄR ÄLDSTA HEMMAVARANDE BARN (12-20 ÅR) BESVARAS AV DIG SOM ÄR ÄLDSTA HEMMAVARANDE BARN (12-20 ÅR) RESANDE I GLESA BYGDER Vad tycker du som är barn eller ungdom om att bo på landsbygden eller i en liten ort? I denna undersökning ställs frågor

Läs mer

+ + ESS 2002 A K. Den europeiska socialundersökningen

+ + ESS 2002 A K. Den europeiska socialundersökningen ESS 2002 A K Den europeiska socialundersökningen Du har blivit intervjuad av en av SCB:s intervjuare. Vi är mycket tacksamma om du även vill besvara frågorna i detta formulär. Det är viktigt att frågorna

Läs mer

Friluftsliv och naturupplevelser

Friluftsliv och naturupplevelser 2019 Friluftsliv och naturupplevelser viktiga resurser i folkhälsoarbetet Visby, Gotland 8 maj 2019 kajsa.mickelsson@folkhalsomyndigheten.se https://youtu.be/stbfxlfzgf4 Folkhälsa Folkhälsa är ett begrepp

Läs mer

ENKÄT för att undersöka vad som kan påverka upplevd hälsa i rygg och ben hos vårdpersonal

ENKÄT för att undersöka vad som kan påverka upplevd hälsa i rygg och ben hos vårdpersonal Bilaga 2 Magisterutbildning i ergonomi MTO Cecilia Karlsson 1 av 8 ENKÄT för att undersöka vad som kan påverka upplevd hälsa i rygg och ben hos vårdpersonal Det är känt och vetenskapligt bekräftat att

Läs mer

Ange vilken/vilka kommunikationsvägar du föredrar att vi använder vid behov av kontakt med dig:

Ange vilken/vilka kommunikationsvägar du föredrar att vi använder vid behov av kontakt med dig: ... Personnr... Namn... Datum Frågeformulär inför nybesök hos smärtläkare Vi ber dig att fylla i detta formulär. Det underlättar arbetet och bedömning av dina smärtproblem för att komma fram till rätta

Läs mer

MedTech20 Questionnaire 1 (8)

MedTech20 Questionnaire 1 (8) MedTech20 Questionnaire 1 (8) MedTech20 Questionnaire C (v1.0) Utvärdering av två medicintekniska produkter baserat på användning av den ena produkten och beskrivning av den andra produkten Inledning I

Läs mer

Frågeformulär till besökare av evenemang eller besöksmål i Sunne kommun sommaren 2011

Frågeformulär till besökare av evenemang eller besöksmål i Sunne kommun sommaren 2011 BILAGA 1: Enkät med gemensamma frågor samt unika enkäter Frågeformulär till besökare av evenemang eller besöksmål i Sunne kommun sommaren 2011 Sunne kommun genomför under sommaren 2011 en besöksundersökning

Läs mer

Vad tycker du om din hemtjänst, år 2015?

Vad tycker du om din hemtjänst, år 2015? 1148547112 Vad tycker du om din hemtjänst, år 2015? Socialstyrelsens årliga frågeformulär till dig som har hemtjänst Alla äldre har rätt till en bra hemtjänst. För att kunna förbättra hemtjänsten vill

Läs mer

Välkommen till Rehabexperten Dagens datum:

Välkommen till Rehabexperten Dagens datum: Välkommen till Rehabexperten Dagens datum: Personnummer (10 siffror): ggggggggggggggglgg g Förnamn: Efternamn: Adress: Postnr: Ort: Telefon hem: arb: mobil: Söker Du på rekommendation från någon av nedanstående:

Läs mer

I enkäten ställer vi frågor om din hälsa, skolämnet idrott & hälsa samt frågor om dina fritidsvanor. Försök att besvara frågorna så noggrant du kan.

I enkäten ställer vi frågor om din hälsa, skolämnet idrott & hälsa samt frågor om dina fritidsvanor. Försök att besvara frågorna så noggrant du kan. Elevens kodnummer:, I enkäten ställer vi frågor om din hälsa, skolämnet idrott & hälsa samt frågor om dina fritidsvanor. Försök att besvara frågorna så noggrant du kan. Dina svar kommer att behandlas konfidentiellt

Läs mer

0. Vi skulle vara mycket tacksamma om du vill svara på frågorna. Vill du göra det? JA fortsätt med intervjun NEJ Ursäkta att jag störde. Hej då!

0. Vi skulle vara mycket tacksamma om du vill svara på frågorna. Vill du göra det? JA fortsätt med intervjun NEJ Ursäkta att jag störde. Hej då! BalticSurvey questionnaire 13 April 2010 Hej! Vi gör en undersökning om folks åsikter om olika saker som har med Östersjön och Västerhavet att göra och skulle därför vilja ställa några frågor till dig.

Läs mer

Hereditärt Angioödem i Sverige

Hereditärt Angioödem i Sverige BILAGA 2 Hereditärt Angioödem i Sverige (Sweha): ett nationellt samarbetsprojekt Frågorna har ställds direkt till barnet även om det är föräldrar som svarar på dem. Med Du menar vi barnet/ungdomen som

Läs mer

Den europeiska socialundersökningen

Den europeiska socialundersökningen Supplementary questionnaire A Ubnr ESS 2006 SC A Den europeiska socialundersökningen Du har blivit intervjuad av en av SCB:s intervjuare. Vi är mycket tacksamma om du även vill besvara frågorna i detta

Läs mer

RIKS-STROKE - 3 MÅNADERS UPPFÖLJNING

RIKS-STROKE - 3 MÅNADERS UPPFÖLJNING Version 8.0 Används vid registrering av alla som insjuknar i akut stroke 2008-01-01och därefter. RIKS-STROKE - 3 MÅNADERS UPPFÖLJNING Dessa uppgifter fylls i av vårdpersonalen innan patienten går hem Personnummer

Läs mer

Grytåsa rullande kullar och betade backar

Grytåsa rullande kullar och betade backar VANDRINGSLEDER 1(11) Örkelljunga kommun turism@orkelljunga.se Hitta till Grytåsa parkeringar med gps: Grytåsa centrum: N 56 15.335 E 013 13.648 X: 1340249 Y: 6239380 Flinka sjö: N 56 15.320 E 013 15.283

Läs mer

Vad tycker du om ditt äldreboende?

Vad tycker du om ditt äldreboende? 4352470612 Vad tycker du om ditt äldreboende? Alla äldre har rätt till ett äldreboende med god kvalitet. För att kunna förbättra och utveckla äldreboenden genomför Institutet för kvalitetsindikatorer denna

Läs mer

ALLERGI- UTREDNING FRÅGEFORMULÄR

ALLERGI- UTREDNING FRÅGEFORMULÄR Formuläret är utarbetat av docent Ulf Bengtsson, professor Olle Löwhagen och doktor Rosita Sundberg, Astma-och allergimottagningen, SU Sahlgrenska, Göteborg och docent Nils Eriksson, Lungallergimottagningen,

Läs mer

Rapport till Företagarombudsmannen vid Den Nya Välfärden om allmänhetens attityder 21 november 2014

Rapport till Företagarombudsmannen vid Den Nya Välfärden om allmänhetens attityder 21 november 2014 Rapport till Företagarombudsmannen vid Den Nya Välfärden om allmänhetens attityder SKOP gör regelbundna undersökningar bland personer bosatta i hela Sverige (tele-skop Riks). Mellan den 4 och den intervjuades

Läs mer

Vara i naturen - varför eller varför inte?

Vara i naturen - varför eller varför inte? Vara i naturen - varför eller varför inte? Delresultat från en nationell enkät om friluftsliv och naturturism i Sverige Redaktörer: Peter Fredman, Sven-Erik Karlsson, Ulla Romild och Klas Sandell I samförfattarskap

Läs mer

Patient Details. Evaluation Date: / /

Patient Details. Evaluation Date: / / Evaluation Date: Section to be completed by the RITAZAREM Participant INSTRUKTION: Detta formulär innehåller frågor om hur Du ser på Din hälsa. Iformationen skall hjälpa till att följa hur Du mår och fungerar

Läs mer

Frågeformulär 3 uppföljning efter 12 månader

Frågeformulär 3 uppföljning efter 12 månader PID/MCEID Kod: Multimodal rehabilitering Frågeformulär 3 uppföljning efter 12 månader Detta frågeformulär skickas efter 12 månader till alla personer som deltar i en uppföljning av patienter som fått vårdprogrammet

Läs mer

"50+ i Europa" Kartläggning av hälsa, åldrande och pensionering i Europa

50+ i Europa Kartläggning av hälsa, åldrande och pensionering i Europa Agency Logo Household-ID 1 2 0 4 2 0 0 Person-ID Intervjudatum: Intervjuar ID: Respondentens förnamn: "50+ i Europa" Kartläggning av hälsa, åldrande och pensionering i Europa Skriftligt frågeformulär för

Läs mer

DN/Ipsos väljarbarometer 7 18 augusti 2014

DN/Ipsos väljarbarometer 7 18 augusti 2014 DN/Ipsos väljarbarometer 7 18 augusti Dagens Nyheter Ipsos: David Ahlin Datum: -08-19 Ipsos Sweden AB Box 12236 102 26 STOCKHOLM Besöksadress: S:t Göransgatan 63 Telefon: 08-598 998 00 Fax: 08-598 998

Läs mer

Att leva med sensorisk hyperreaktivitet

Att leva med sensorisk hyperreaktivitet Appendix 1. Att leva med sensorisk hyperreaktivitet Mittuniversitetet Umeå universitet Tack för att du valt att delta i denna studie! Del A är allmänna bakgrundsfrågor. Del B är ett frågeformulär om din

Läs mer

I samband med barnets utskrivning från neonatalavdelningen/hemsjukvård

I samband med barnets utskrivning från neonatalavdelningen/hemsjukvård II Till Pappor/Partner I samband med barnets utskrivning från neonatalavdelningen/hemsjukvård Här kommer det andra frågeformuläret i studien om kängurumetoden. Det innehåller bland annat frågor om hur

Läs mer

DN/Ipsos väljarbarometer 22/8 1/9 2014

DN/Ipsos väljarbarometer 22/8 1/9 2014 DN/Ipsos väljarbarometer 22/8 1/9 Dagens Nyheter Ipsos: David Ahlin Datum: -09-02 Ipsos Sweden AB Box 12236 102 26 STOCKHOLM Besöksadress: S:t Göransgatan 63 Telefon: 08-598 998 00 Fax: 08-598 998 05 Väljaropinionen

Läs mer

SKOP. Rapport till Den Nya Välfärden om hur svenskarna ser på företagarklimatet augusti-september 2008

SKOP. Rapport till Den Nya Välfärden om hur svenskarna ser på företagarklimatet augusti-september 2008 Rapport till om hur svenskarna ser på företagarklimatet augusti-september 8 SKOP gör regelbundna undersökningar bland personer bosatta i hela Sverige (tele-skop Riks). Mellan den 18 augusti och september

Läs mer

"50+ i Europa" The Survey of Health, Ageing and Retirement in Europe

50+ i Europa The Survey of Health, Ageing and Retirement in Europe Hushålls-ID 1 3 0 4 2 0 0 Person-ID Datum: Intervjuar ID: Intervjupersonens förnamn "50+ i Europa" The Survey of Health, Ageing and Retirement in Europe Frågeformulär Svaren är konfidentiella 1 Hur man

Läs mer

HUR SER DU PÅ DET STÖD SOCIALTJÄNSTEN KAN GE?

HUR SER DU PÅ DET STÖD SOCIALTJÄNSTEN KAN GE? HUR SER DU PÅ DET STÖD SOCIALTJÄNSTEN KAN GE? Frågorna besvaras genom att du sätter ett kryss i rutan för det svarsalternativ som passar bäst. Vi ber dig skicka in det ifyllda formuläret så snart som möjligt.

Läs mer

Antal intervjuer(1000) (457) (543) (101)(205)(176)(159)(358)(167)(347)(221) (195) (454) (541) (352) (214)

Antal intervjuer(1000) (457) (543) (101)(205)(176)(159)(358)(167)(347)(221) (195) (454) (541) (352) (214) Flyttskatten Stockholms län, Vill0020 3 ---Kön---- ---------Ålder--------- ----Inkomst Tkr----- ----Bostad---- -----Block---- Villa/ Alla 35-45- 55-25- 51- Bostads radhus/ M,Fp Mp,S % Man Kvinna -34 44

Läs mer

Trygghetsundersökning, V Götaland, PO

Trygghetsundersökning, V Götaland, PO Trygghetsundersökning, V Götaland, PO2 2--23 Om Trygghetsundersökningen Målgruppen består av individer, -5 år, bosatta i de geografiska områden som en undersökning omfattar Det är en stickprovsundersökning,

Läs mer

Vara Kommun. Invånarenkät. Hösten 2015

Vara Kommun. Invånarenkät. Hösten 2015 Vara Kommun Invånarenkät Hösten Markör Örebro Markör Stockholm Kungsgatan 1, 01 Örebro Virkesvägen, 10 0 Stockholm Tel: 01-, Fax:01-1 Tel: 01-, Fax: 0-1 info@markor.se www.markor.se Innehållsförteckning

Läs mer

Dina svar kommer att behandlas konfidentiellt det betyder att ingen kommer att veta vad just du har svarat.

Dina svar kommer att behandlas konfidentiellt det betyder att ingen kommer att veta vad just du har svarat. Kodnr I formuläret ställer vi frågor om din hälsa, livsstil och fritidsvanor. Försök att besvara frågorna så noggrant du kan. Dina svar kommer att behandlas konfidentiellt det betyder att ingen kommer

Läs mer

Allmänna frågor vid nack- och ryggbesvär

Allmänna frågor vid nack- och ryggbesvär Allmänna frågor vid nack- och ryggbesvär Ryggkirurgi / Ortoped Bästa Patient Inför Ditt besök på grund av rygg- och/eller nackbesvär ber vi Dig fylla i frågeformuläret så noggrant som möjligt Det här formuläret

Läs mer