Revisionen resulterade i följande antal avvikelser/förbättringsmöjligheter Standard Större avvikelser Mindre avvikelser SS-EN ISO 14001:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Revisionen resulterade i följande antal avvikelser/förbättringsmöjligheter Standard Större avvikelser Mindre avvikelser SS-EN ISO 14001:"

Transkript

1 (7) Er referens Birgitta Påhlsson Kopia till SP Certifiering Box BORÅS Högskolan i Borås BORÅS Uppföljande revision, Resultat Resultat av högskolans arbete med hållbar utveckling är positivt och visar att ledningssystemet är effektivt och leder till ständiga förbättringar. Under 2015 nåddes måluppfyllelse för nästan samtliga mål, med undantag för resursanvändning (brännbart avfall och pappersförbrukning). Vid revisionen gavs flera goda exempel på HU-arbete som genomförs i organisationen (utöver aktiviteter i handlingsplaner) t.ex i olika projekt. Delar av organisationen, t.ex design, upplever att studenterna är väl insatta i begreppet Hållbar utveckling redan när de börjar sina studier på högskolan. Detta leder till en utmaning och extra drivkraft att i utbildningen motsvara kraven från studenterna. Sammantaget upplevs en god förankring av HU-arbetet samt engagerad ledning och medarbetare. Revisionen resulterade i följande antal avvikelser/förbättringsmöjligheter Standard Större avvikelser Mindre avvikelser Förbättringsmöjligheter SS-EN ISO 14001: Inga brister gentemot SP Certifierings regler för användning av certifikat och certifieringsmärken har identifierats. De interna revisionerna har genomförts med oberoende revisorer och gett ledningen bra underlag för analys av ledningssystemets effektivitet (ledningens genomgång). Exempel på förbättringar som föreslås är: säkerställa korrekt kemikaliehantering (märkning, förvaring, avfall, ansvar), säkerställa att lokala handlingsplaner hanterar mål i den högskolegemensamma handlingsplanen samt förbättra och intensifiera avvikelse- /förbättringsrapporteringen. Det konstateras att de interna revisionerna genomförs på ett seriöst och väl strukturerat sätt av kompetent personal. Resultaten utgör ett väsentligt bidrag till förbättringsarbetet. SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut Postadress Besöksadress Tfn / Fax / E-post SP Box Borås Västeråsen Brinellgatan Borås info@sp.se

2 (7) Styrkor -Stort engagemang i hela organisationen -Kompetent personal -Påtaglig förankring av HU-arbetet inom högskolan Förbättringsområden -Mer aktiv avvikelse-/förbättringsrapportering -Säkra underlaget till mätningar (avfall, energi) -Kommunikation/kännedom om HU-arbete som bedrivs i organisationen, utöver aktiviteter i handlingsplaner Rekommendation och villkor När företaget genomfört korrigerande åtgärder för de mindre avvikelserna skall övertygande dokumentation redovisas för SP Certifiering. Redovisningen måste ske senast Revisionsledaren rekommenderar att certifikat enligt SS-EN ISO 14001:2004 kvarstår, under förutsättning att avvikelserna åtgärdas med godkänt resultat. Uppdragets omfattning Certifikat Certifikatsnamn Standard/Kravdokument Revision/Aktivitet 5448 M Högskolan i Borås, Borås SS-EN ISO 14001:2004 Uppföljande revision samt förberedelser inför omcertifiering Revisions- /aktivitetsdatum Omfattning (dagar) Revisionslag Birgitta Ek-Olausson (revisionsledare) Denna revision omfattar uppdraget enligt ovan. Revisionen har genomförts genom intervjuer med personal samt granskning av dokument. En revisorsdag innefattar förberedelser, revision, upprättande av rapport samt uppföljning av åtgärder mot eventuellt lämnade avvikelser. Revisionsplanen fastställdes vid det inledande mötet. Planen följdes under revisionen. Verksamheten på följande ort besöktes: Borås (Högskolan i Borås, Allegatan 1). Organisation företräddes vid revisionen av bl.a. tf prorektor Jenny Johannisson, stf. A1-chef Tina Carlsson Ingdahl, A3-chef Ann-Sofie Axelsson, VS-chef Karin Cardell, handläggare för HU Elias Regelin samt av intervjuad personal. Revisionsresultatet (inkl. avvikelser och förbättringsförslag) presenterades för företaget vid det avslutande mötet. Revisionsrapporten återfinns på era sidor på SP System.

3 (7) Några förändringar i företaget/organisationen, som bedöms påverka certifikatets omfattning, har inte konstaterats vid revisionen. Förändringar som påverkar inriktning på kommande revisioner kommenteras under resultat. Planering av kommande revision Nästa revision är preliminärt bokad till november Giltighetstiden för certifikat 5448 M går ut Nästkommande revision är en omcertifiering. Normal omfattning är 2/3 av en certifieringsrevision (steg 1+2), vilket oftast motsvarar 2* tid för uppföljande revision per år. Utgående från att nästa revision är en certifieringsrevision för ISO 14001:2015 och resultatet av periodens uppföljande revisioner, rekommenderar revisionsledaren att revisionstiden för uppgraderings certifiering i samverkan med omcertifieringen (på plats) planeras till 4 dagar. Därigenom bedöms att genomgången mot standardens alla krav och den fördjupade granskningen av företagets prestanda och ledningssystem ges tillräcklig tid. Revisionsresultaten visar att systemets struktur/förankring i verksamheten förenklar revisionen. Omcertifierings revisionen innefattar förutom revision på plats en dokumentgranskning av 3- års periodens resultat. Alla revisioner under det 3:e certifieringsåret ingår i underlaget för omcertifieringen. Avvikelser och förbättringsmöjligheter Uppföljning av avvikelser från föregående revision visar att dessa är tillfredsställande åtgärdade. AvvikelseId: BEO1 Klassning: Mindre Kravdokument: SS-EN ISO 14001:2004, Beskrivning: Det var oklart vilken/att avstämning har gjorts beträffande mål och handlingsplaner inom A1. Dokumentation kunde inte visas som verifierar en avstämning. Detta är en avvikelse därför att: Ruin beskriver att avstämning av målen ska ske halvårsvis.

4 (7) AvvikelseId: BEO2 Klassning: Mindre Beskrivning: -I sprayrummet är det inte säkerställt att avloppet från diskbänken har en fungerande filteranläggning. Enligt uppgift har filtret inte kontrollerats. Det är också oklart om anläggningen används endast för tillåtet avfall, diverse färgrester fanns i diskhon. -Brandsläckaren i sprayrummet har inte kontrollerats sen feb -14. Detta är en avvikelse därför att: Standardkrav att säkerställa att aktiviteter med koppling till betydande miljöaspekter utförs enligt specificerade villkor. Egen kemikalierutin anger att kemikalielösningar som till sitt kemiska innehåll skiljer sig från normalt hushållsavlopp ska samlas i slaskbehållare. AvvikelseId: BEO3 Klassning: Mindre Beskrivning: -I utrymme (Balder) för förvaring av farligt avfall fanns olika typer av farligt avfall blandat med vartannat. Vid platsen som enligt märkning var avsedd för batterier, fanns sprayflaskor, gasbehållare mm. -I kylutrymmet för matavfall fanns även avfall i form av batterier och glödlampor. Detta är en avvikelse därför att: Avvikelse mot egen rutin och lagkrav. AvvikelseId: BEO4 Kravdokument: SS-EN ISO 14001:2004, Beskrivning: Förteckningen över miljöaspekter kan eventuellt kompletteras med uppgifter om mängder för några år i taget. Därigenom erhålls ett tydligare perspektiv av eventuella trender, i nuläget finns uppgifter med från föregående år.

5 (7) AvvikelseId: BEO5 Beskrivning: Det kan finnas anledning för högskolan att säkerställa att det finns en tydlig rutin för vad som får hanteras i "sprayrummet" samt vilka produkter som får användas av studenterna. Utrymmet används för kreativt skapande, men det är viktigt att det sker under förhållanden som inte äventyrar människors hälsa och/eller yttre miljö. AvvikelseId: BEO6 Beskrivning: Inom organisationen finns mycket tankar och idéer om hållbar utveckling. Ett förslag från en av medarbetarna var att högskolan skulle ta fram ett gemensamt presentationsmaterial om skolans HU-arbete, som kan användas av alla och i olika externa forum. Från en annan medarbetare lyftes vikten av att satsa på fortbildning för personalen, beträffande "nytt" undervisningssätt när undervisning sker på distans. Detta, i kombination med fler lokaler som är utrustade med den teknik som är nödvändig, vore en framgång för HU-arbetet. Flera pågående projekt nämndes också, vilka har en tydlig koppling till HUarbetet t.ex "Girls in to global STEM". Det kan finnas anledning att fundera över hur kommunikation om den här typen av HU-arbete sker inom organisationen, så att kännedom erhålls om allt förbättringsarbete som pågår? Här finns en stor potential till kompetensöverföring och erfarenhetsutbyte inom högskolan, en effekt som är väsentlig att dra nytta av. AvvikelseId: BEO7 Kravdokument: SS-EN ISO 14001:2004, Beskrivning: Dokument M21 kan med fördel kompletteras med en kolumn för konkreta resultat av mätningarna, alternativt med hänvisning till vilken rapportering där resultaten finns. I praktiken återfinns resultaten i olika typer av rapportering vilket delvis försvårar helhetsperspektivet av status för miljöprestanda.

6 (7) AvvikelseId: BEO8 Kravdokument: SS-EN ISO 14001:2004, Beskrivning: Det noteras att det finns viss osäkerhet i underlaget till avfallsmängder och energiförbrukning som delvis beror på användning av schablonvärden. Det bör undersökas om mer exakta uppgifter är möjliga att få. Är detta inte möjligt, kan det funderas över om mätningarna ska vara kopplade till målvärden eller mer utgöra en kontinuerlig mätning för att följa trender över tid. AvvikelseId: BEO9 Kravdokument: SS-EN ISO 14001:2004, Beskrivning: Ett exceldokument används för den fortlöpande hanteringen av avvikelser/förbättringsförslag. Vid stickprov på hanteringen konstateras att det i flera fall saknas beskrivning på vidtagna åtgärder i avsedd kolumn. Istället finns åtgärderna beskrivna i bifogad maildokumentation mm. Det skulle underlätta helhetsperspektivet om kolumnen för åtgärder användes för en kortfattad beskrivning. Sammanställning över antal avvikelser och förbättringsmöjligheter Standard: SS-EN ISO 14001:2004 Kravnr Avvikelse id Större Mindre Förbättringsmöjligheter BEO BEO BEO2, BEO3, BEO5, BEO BEO7, BEO BEO9 1 Summa: Information Denna rapport kommer att granskas av SP Certifiering, som kan meddela avvikande bedömning. Med er inloggning till kundwebbplatsen SP System, via Logga in på har ni tillgång till revisions- och certifieringsinformation så som offerter, revisionsplaner, rapporter, certifikat, certifikatsbilagor, statistik m.m som gäller er certifiering. Där finns också certifikatsmärken och

7 (7) faktablad. Rapportering av eventuella avvikelsers korrigerande åtgärder görs där, på sidan "Revisioner". Offentlig information om certifikat finns på samt på SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut Certifiering Signature_1 Birgitta Ek-Olausson

Omcertifieringsrevision den 23 och 24 november 2015.

Omcertifieringsrevision den 23 och 24 november 2015. 2015-11-24 569300 1(5) Er referens Lars Norman Kopia till SP Certifiering Box 857 501 15 BORÅS Sveriges Lantbruksuniversitet, Skogsmästarskolan 739 31 Skinnskatteberg Omcertifieringsrevision den 23 och

Läs mer

Företaget planerar för förbättringar inom området mål och därtill hörande handlingsplaner

Företaget planerar för förbättringar inom området mål och därtill hörande handlingsplaner 2015-10-22 568100 1(8) Er referens Mats Linde Kopia till SP Certifiering Box 857 501 15 BORÅS Sveriges Lantbruksuniversitet, Mark- Vatten- Miljöcentrum Box 7014 750 07 Uppsala Uppföljande Revision vid

Läs mer

Revisionen resulterade i följande antal avvikelser/förbättringsmöjligheter Standard Större avvikelser Mindre avvikelser

Revisionen resulterade i följande antal avvikelser/förbättringsmöjligheter Standard Större avvikelser Mindre avvikelser 2014-10-19 568100 1(10) Er referens Mats Linde Kopia till SP Certifiering Box 857 501 15 BORÅS Sveriges Lantbruksuniversitet, Mark- Vatten- Miljöcentrum Box 7014 750 07 Uppsala Uppföljande revision vid

Läs mer

Uppföljande revision,

Uppföljande revision, 1 (6) Er referens Eddi Omrcen Kopia till SP Certifiering Box 857 501 15 BORÅS Göteborgs Universitet Box 100 405 30 GÖTEBORG Uppföljande revision, 2010-04-22--2010-04-23 Resultat Intervjuad personal med

Läs mer

Hållbarhetsredovisningen för 2010 kommer att - vad avser miljödelen - granskas i mars 2011 (planerat vecka 10).

Hållbarhetsredovisningen för 2010 kommer att - vad avser miljödelen - granskas i mars 2011 (planerat vecka 10). 2010-11-28 375000 1(7) Er referens Eddi Omrcen Kopia till SP Certifiering Box 857 501 15 BORÅS Göteborgs Universitet Box 100 405 30 GÖTEBORG Revision, 2010-11-25--2010-11-26 Resultat GU:s miljöarbete är

Läs mer

Revision, STRÖMSTAD (Tjärnö Marinbiologiska Laboratorium), Fiskebäckskil (Göteborgs Universitet, Sven Lovén centrum för marina vetensk),

Revision, STRÖMSTAD (Tjärnö Marinbiologiska Laboratorium), Fiskebäckskil (Göteborgs Universitet, Sven Lovén centrum för marina vetensk), 1 (8) Er referens Eddi Omrcen Kopia till SP Certifiering Box 857 501 15 BORÅS Göteborgs Universitet Box 100 405 30 GÖTEBORG Revision, STRÖMSTAD (Tjärnö Marinbiologiska Laboratorium), Fiskebäckskil (Göteborgs

Läs mer

Revisionen resulterade i följande antal avvikelser/förbättringsmöjligheter Standard Större avvikelser Mindre avvikelser

Revisionen resulterade i följande antal avvikelser/förbättringsmöjligheter Standard Större avvikelser Mindre avvikelser 2013-12-17 375000 1(9) Er referens Marianne Dalbro Kopia till SP Certifiering Box 857 501 15 BORÅS Göteborgs Universitet Box 100 405 30 GÖTEBORG Revision, 2013-11-27--2013-11-28 Resultat Göteborgs universitet

Läs mer

Revision,

Revision, 1 (8) Er referens Eddi Omrcen Kopia till SP Certifiering Box 857 501 15 BORÅS Göteborgs Universitet 401 21 GÖTEBORG Revision, 2007-06-13--2007-06-15 Resultat Miljömedvetandet är påtagligt i verksamheten.

Läs mer

Revisionen resulterade i följande antal avvikelser/förbättringsmöjligheter. avvikelser. SS-EN ISO 14001:2004 3 1 PEFC SWE 003:3 Entreprenörsstandard

Revisionen resulterade i följande antal avvikelser/förbättringsmöjligheter. avvikelser. SS-EN ISO 14001:2004 3 1 PEFC SWE 003:3 Entreprenörsstandard 2014-02-13 425000 1(6) Er referens Claes Axelsson Kopia till SP Certifiering Box 857 501 15 BORÅS Västra Svealands Virkesfrakt AB Box 2018 650 02 KARLSTAD Uppföljande revision 2014-02-04--05 Resultat Företagets

Läs mer

rwieitii AflflIDt Svenska Skogsplantor 2015-1 1-16--2015-1 1-18 Resultat

rwieitii AflflIDt Svenska Skogsplantor 2015-1 1-16--2015-1 1-18 Resultat rwieitii AflflIDt si 1,. 2015-11-24 248000 1(8) Erreferens Carin Espes Kopia U SP Certifiering Svenska Skogsplantor AB Box 857 Vibytorps plantskola 501 15 BORÅS 69436 HALLSBERG Svenska Skogsplantor 2015-1

Läs mer

Revisionen resulterade i följande antal avvikelser/förbättringsmöjligheter Standard Större avvikelser Mindre avvikelser

Revisionen resulterade i följande antal avvikelser/förbättringsmöjligheter Standard Större avvikelser Mindre avvikelser 2014-04-29 375000 1(9) Er referens Marianne Dalbro Kopia till SP Certifiering Box 857 501 15 BORÅS Göteborgs Universitet Box 100 405 30 GÖTEBORG Uppföljande revision, 2014-04-28--2014-04-29 Resultat Revisionen

Läs mer

Rapport från uppföljande revision. Uppdragets omfattning. Revisionsresultat, avvikelser

Rapport från uppföljande revision. Uppdragets omfattning. Revisionsresultat, avvikelser Rapportdatum 2005-12-12 375000 1 (3 ) Kopia till SP-Certifiering Box 857 501 15 BORÅS Universitet Box 100 405 30 GÖTEBORG Rapport från uppföljande revision Certifikat Certifikatsnamn Standard/kravdokument

Läs mer

Utfärdare Datum Beteckning Sida RISE Research Institutes of Sweden AB Certification Box BORÅS

Utfärdare Datum Beteckning Sida RISE Research Institutes of Sweden AB Certification Box BORÅS Utfärdare RISE Research Institutes of Sweden AB Certification Box 857 501 15 BORÅS 2018-10-15 567600 1 (5) Er referens Karin Wallin Sveriges Lantbruksuniversitet, Skara Box 234 532 23 SKARA Revision, 2018-10-10--2018-10-12

Läs mer

REVISIONSRAPPORT. Resultat. Sveriges Lantbruksuniversitet, Mark- Vatten- Miljöcentrum Box Uppsala

REVISIONSRAPPORT. Resultat. Sveriges Lantbruksuniversitet, Mark- Vatten- Miljöcentrum Box Uppsala 2016-11-03 568100 1(12) Er referens Mats Linde Kopia till SP Certifiering Box 857 501 15 BORÅS Sveriges Lantbruksuniversitet, Mark- Vatten- Miljöcentrum Box 7014 750 07 Uppsala OCR och Uppgraderingsrevision

Läs mer

Revision, Falun (Bergvik Skog Öst AB), hösten 2016

Revision, Falun (Bergvik Skog Öst AB), hösten 2016 2016-12-09 5790+5813 1(9) Er referens Moa Ullén Kopia till SP Certifiering Box 857 501 15 BORÅS Bergvik Skog AB Trotzgatan 25 791 71 FALUN Revision, Falun (Bergvik Skog Öst AB), hösten 2016 Resultat Revisionen

Läs mer

Rapport från efterrevision. Uppdragets omfattning. Revisionsresultat, avvikelser

Rapport från efterrevision. Uppdragets omfattning. Revisionsresultat, avvikelser Rapportdatum 2006-12-01 375000 1 (3 ) Kopia till SP-Certifiering Box 857 501 15 BORÅS Göteborgs universitet Box 100 401 21 Rapport från efterrevision Certifikat Certifikatsnamn Standard/kravdokument Revision/aktivitet

Läs mer

Rapport från uppföljande revision. Uppdragets omfattning. Revisionsresultat, avvikelser

Rapport från uppföljande revision. Uppdragets omfattning. Revisionsresultat, avvikelser Rapportdatum 2006-06-21 375000 1 (5 ) Kopia till SP-Certifiering Box 857 501 15 BORÅS universitet Box 100 405 30 GÖTEBORG Rapport från uppföljande revision Certifikat Certifikatsnamn Standard/kravdokument

Läs mer

Sveriges Lantbruksuniversitet, Mark- Vatten- Miljöcentrum, Institutionerna för mark och miljö, vatten och miljö samt energi och teknik ISO 14001:2004

Sveriges Lantbruksuniversitet, Mark- Vatten- Miljöcentrum, Institutionerna för mark och miljö, vatten och miljö samt energi och teknik ISO 14001:2004 Sveriges Lantbruksuniversitet, Mark- Vatten- Miljöcentrum, Institutionerna för mark och miljö, vatten och miljö samt energi och teknik ISO 14001:2004 2015-10-20--2015-10-21 Resultat Styrkor och förbättringsområden

Läs mer

Rapport från certifieringsrevision, granskning av miljöledningssystem och miljöredovisning

Rapport från certifieringsrevision, granskning av miljöledningssystem och miljöredovisning 413100 1 (3 ) Kopia till SP- Box 857 Samhällsvetenskapliga fakultetskansliet Box 720 405 30 GÖTEBORG Rapport från certifieringsrevision, granskning av miljöledningssystem och miljöredovisning Certifikat

Läs mer

Rapport från uppföljande revision. Uppdragets omfattning. Revisionsresultat, avvikelser

Rapport från uppföljande revision. Uppdragets omfattning. Revisionsresultat, avvikelser Rapportdatum 2006-12-19 375000 1 (4 ) Kopia till SP-Certifiering Box 857 501 15 BORÅS 401 21 Rapport från uppföljande revision Certifikat Certifikatsnamn Standard/kravdokument Revision/aktivitet 3750 M

Läs mer

Uppföljande revision ISO 14001:2004 och EMAS,

Uppföljande revision ISO 14001:2004 och EMAS, 2015-11-11 375000 1(19) Er referens Marianne Dalbro Kopia till SP Certifiering Box 857 501 15 BORÅS Göteborgs Universitet Box 100 405 30 GÖTEBORG Uppföljande revision ISO 14001:2004 och EMAS, 2015-11-10--2015-11-

Läs mer

Utfärdare Datum Beteckning Sida RISE Research Institutes of Sweden AB Certification Box BORÅS

Utfärdare Datum Beteckning Sida RISE Research Institutes of Sweden AB Certification Box BORÅS Utfärdare RISE Research Institutes of Sweden AB Certification Box 857 501 15 BORÅS 2018-09-24 589500 1 (10) Er referens Björn Idlinge Linnéuniversitetet 351 95 Växjö Revision, 2018-09-18--2018-09-20 Resultat

Läs mer

Sveriges Lantbruksuniversitet, Mark- Vatten- Miljöcentrum, Institutionerna för mark och miljö, vatten och miljö samt energi och teknik ISO 14001:2015, ISO 14001:2004 2016-10-31--2016-11-02 Resultat Organisationens

Läs mer

Revision, Falun (Bergvik Skog Väst AB), Hösten 2016

Revision, Falun (Bergvik Skog Väst AB), Hösten 2016 2016-12-09 5790+5813 1(7) Er referens Moa Ullén Kopia till SP Certifiering Box 857 501 15 BORÅS Bergvik Skog AB Trotzgatan 25 791 71 FALUN Revision, Falun (Bergvik Skog Väst AB), Hösten 2016 Resultat Revisionen

Läs mer

Uppföljande revision ISO 14001:2004 och EMAS,

Uppföljande revision ISO 14001:2004 och EMAS, 2015-04-30 375000 1(16) Er referens Marianne Dalbro Kopia till SP Certifiering Box 857 501 15 BORÅS Göteborgs Universitet Box 100 405 30 GÖTEBORG Uppföljande revision ISO 14001:2004 och EMAS, 2015-04-28--2015-04-

Läs mer

Utfärdare Datum Beteckning Sida RISE Research Institutes of Sweden AB Certification Box BORÅS

Utfärdare Datum Beteckning Sida RISE Research Institutes of Sweden AB Certification Box BORÅS Utfärdare RISE Research Institutes of Sweden AB Certification Box 857 501 15 BORÅS 2017-09-07 544600 1 (8) Er referens Madeleine Lundström Förenade Care AB Höjdrodergatan 19 212 39 Malmö Omcertifieringsrevision

Läs mer

Sveriges Lantbruksuniversitet, Skara, Götala, Lanna ISO 14001:

Sveriges Lantbruksuniversitet, Skara, Götala, Lanna ISO 14001: Sveriges Lantbruksuniversitet, Skara, Götala, Lanna ISO 14001:2015 2016-10-11--2016-10-12 Resultat Organisationens resultat inom miljöledning är gott. Resultat av arbetet med mål visar en positiv utveckling

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING ÖVER AVVIKELSER OCH ÅTGÄRDER

SAMMANSTÄLLNING ÖVER AVVIKELSER OCH ÅTGÄRDER Göteborgs Universitet 2011-10-14 1(13) Typ av revision: SS-EN ISO 14001:2004: Uppföljande revision samt förberedelser inför omcertifiering EMAS III: Uppföljande revision samt förberedelser inför omcertifiering

Läs mer

REVISIONSRAPPORT. Uppföljande revision, Resultat. Göteborgs Universitet Box GÖTEBORG

REVISIONSRAPPORT. Uppföljande revision, Resultat. Göteborgs Universitet Box GÖTEBORG 2011-04-08 375000 1(13) Er referens Eddi Omrcen Kopia till SP Certifiering Box 857 501 15 BORÅS Göteborgs Universitet Box 100 405 30 GÖTEBORG Uppföljande revision, 2011-04-07--2011-04-08 Resultat Universitetets

Läs mer

Revision, Göteborgs Universitet,

Revision, Göteborgs Universitet, 1 (15) Er referens Eddi Omrcen Kopia till SP Certifiering Box 857 501 15 BORÅS Göteborgs Universitet 401 21 GÖTEBORG Revision, Göteborgs Universitet, 2008-06-12--2008-08-25 Resultat Mycket bra stämning

Läs mer

Utfärdare Datum Beteckning Sida RISE Research Institutes of Sweden AB Certification Box BORÅS

Utfärdare Datum Beteckning Sida RISE Research Institutes of Sweden AB Certification Box BORÅS Utfärdare RISE Research Institutes of Sweden AB Certification Box 857 501 15 BORÅS 2018-04-12 544600 1 (7) Er referens Madeleine Lundström Förenade Care AB Höjdrodergatan 19 212 39 Malmö Uppgradering samt

Läs mer

Planör AB ISO 9001:2008, ISO 14001:2004, OHSAS 18001:

Planör AB ISO 9001:2008, ISO 14001:2004, OHSAS 18001: Planör AB ISO 9001:2008, ISO 14001:2004, OHSAS 18001:2007 2016-06-13--2016-06-14 Resultat Planör AB befinner sig i en spännande fas, med delvis ny organisation och nya friska idéer och tankar för ett ännu

Läs mer

Utfärdare Datum Beteckning Sida RISE Research Institutes of Sweden AB Certification Box BORÅS

Utfärdare Datum Beteckning Sida RISE Research Institutes of Sweden AB Certification Box BORÅS Utfärdare RISE Research Institutes of Sweden AB Certification Box 857 501 15 BORÅS 2018-04-05 425000 1 (7) Er referens Claes Axelsson Västra Svealands Virkesfrakt AB Box 2018 650 02 KARLSTAD Revision för

Läs mer

Revision,

Revision, 1 (14) Er referens Eddi Omrcen Kopia till SP Certifiering Box 857 501 15 BORÅS Göteborgs Universitet Box 100 405 30 GÖTEBORG Revision, 2009-11-17--2009-11-18 Resultat Företagets ledningssystem leder till

Läs mer

Revisionsregler. för revision mot kraven i FR2000 Verksamhetsledning antagna av Rådet för FR2000 den

Revisionsregler. för revision mot kraven i FR2000 Verksamhetsledning antagna av Rådet för FR2000 den Revisionsregler för revision mot kraven i FR2000 Verksamhetsledning antagna av Rådet för FR2000 den 2018-10-04 1 Allmänna bestämmelser... 3 2 Revisorernas ansvar och agerande... 3 3 Genomförande av revision...

Läs mer

Revision,

Revision, 1 (14) Er referens Eddi Omrcen Kopia till SP Certifiering Box 857 501 15 BORÅS Göteborgs Universitet 401 21 GÖTEBORG Revision, 2008-12-03--2008-12-05 SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut Postadress

Läs mer

Utfärdare Datum Beteckning Sida RISE Research Institutes of Sweden AB Certification Box BORÅS

Utfärdare Datum Beteckning Sida RISE Research Institutes of Sweden AB Certification Box BORÅS Utfärdare RISE Research Institutes of Sweden AB Certification Box 857 501 15 BORÅS 2017-10-20 589500 1 (21) Er referens Björn Idlinge Linnéuniversitetet 351 95 Växjö Certifieringsrevision ISO 14001:2015,

Läs mer

Uppföljande revision ISO 14001:2004 och EMAS,

Uppföljande revision ISO 14001:2004 och EMAS, 2016-04-27 375000 1(16) Er referens Marianne Dalbro Kopia till SP Certifiering Box 857 501 15 BORÅS Göteborgs Universitet Box 100 405 30 GÖTEBORG Uppföljande revision ISO 14001:2004 och EMAS, 2016-04-26--27

Läs mer

Datum Uppföljande revision ISO 14001:2004 och EMAS,

Datum Uppföljande revision ISO 14001:2004 och EMAS, Er referens Marianne Dalbro 1(16) Kopia till SP Certifiering Box 857 501 15 BORÅS Göteborgs Universitet Box 100 405 30 GÖTEBORG Uppföljande revision ISO 14001:2004 och EMAS, 2015-04-28--2015-04- 29 Resultat

Läs mer

REVISIONSRAPPORT Datum/Date

REVISIONSRAPPORT Datum/Date REVISIONSRAPPORT Datum/Date 2004-08-26 Certifikat nr/certificate No CE 37 50 M Sida/Page 1 (6) Kopia till SP-Certifiering Box 857 501 15 BORÅS Göteborgs Universitet, Gemensamma förvaltningen Göteborgs

Läs mer

Underlag för beslut om projektanslag

Underlag för beslut om projektanslag Miljöenheten Göteborgs universitet 2012-06-14 Underlag för beslut om projektanslag AVVIKELSER OCH AVVIKELSEHANTERING Göteborgs universitet är certifierat enligt ISO 14001. Inom denna finns krav för att

Läs mer

Revisionen omfattar. Revisionspersonal Ort Datum Dagar Dagens guide. Uppsala, Sveriges Lantbruksuniversitet, Mark- Vatten- Miljöcentrum, Box 7014

Revisionen omfattar. Revisionspersonal Ort Datum Dagar Dagens guide. Uppsala, Sveriges Lantbruksuniversitet, Mark- Vatten- Miljöcentrum, Box 7014 1 (7) Revisionen omfattar Certifikat: Kontaktperson och telefonnr: Revisionspersonal: Revisionens huvudmål: Revisionsplanering: 5681 M Sveriges Lantbruksuniversitet, Mark- Vatten- Miljöcentrum, Institutionerna

Läs mer

ISO 14001:2004, GÖTEBORG

ISO 14001:2004, GÖTEBORG 2011-11-20 375000 1(22) Er referens Ellen Lagrell Kopia till SP Certifiering Box 857 501 15 BORÅS Göteborgs Universitet Box 100 405 30 GÖTEBORG Omcertifieringsrevision ISO 14001:2004, GÖTEBORG (Göteborgs

Läs mer

Revision,

Revision, 1 (15) Er referens Eddi Omrcen Kopia till SP Certifiering Box 857 501 15 BORÅS Göteborgs Universitet Box 100 405 30 GÖTEBORG Revision, 2009-04-22--2009-04-24 Resultat Företaget har ett för verksamheten

Läs mer

REVISIONSRAPPORT Datum

REVISIONSRAPPORT Datum Er referens Marianne Dalbro 1(16) Kopia till SP Certifiering Box 857 501 15 BORÅS Göteborgs Universitet Box 100 405 30 GÖTEBORG Uppföljande revision ISO 14001:2004 och EMAS, 2016-04-26--27 Resultat Göteborgs

Läs mer

Uppföljande revision ISO 14001,

Uppföljande revision ISO 14001, 2012-11-30 375000 1(15) Er referens Marianne Dalbro Kopia till SP Certifiering Box 857 501 15 BORÅS Göteborgs Universitet Box 100 405 30 GÖTEBORG Uppföljande revision ISO 14001, 2012-11-21--2012-11-23

Läs mer

SMF Certifiering AB. Revisionsrapport. Nr 1 PEFC Skogsbruk, 14001

SMF Certifiering AB. Revisionsrapport. Nr 1 PEFC Skogsbruk, 14001 SMF Certifiering AB Revisionsrapport Nr 1 PEFC Skogsbruk, 14001 Denna rapport inklusive allt innehåll är konfidentiellt och tillhör Intertek. Rapporten utfärdades 14:17 GMT den 13-Dec-2016 Kund ID#: Kund/Adress:

Läs mer

Allskog SA. Revisionsrapport. Uppföljande revision 1

Allskog SA. Revisionsrapport. Uppföljande revision 1 Allskog SA Revisionsrapport Uppföljande revision 1 Grundläggande revisionsdata Kundadress: Certifikatsnummer: 1427661, 1701384 Revisionskriterium ISO 9001:2008, ISO 14001:2004, Norsk PEFC Skogsertifieringssystem

Läs mer

Uppföljande revision 2007 - 2 Revisionens resultat och rekommendation till certifieringsinstansen Totalt noterades 4 mindre avvikelser.

Uppföljande revision 2007 - 2 Revisionens resultat och rekommendation till certifieringsinstansen Totalt noterades 4 mindre avvikelser. 1 Revisionsfakta Aktivitet Uppföljande revision Omfattning av denna revision samt avsteg från planeringen Dokument som utgör underlag för revisionen (handbok/manual) Revision i enlighet med planering (bekräftelse/revisionsplan)

Läs mer

Orana AB. Revisionsrapport. Uppföljande revision nr 2. Denna rapport inklusive allt innehåll är konfidentiellt och tillhör Intertek

Orana AB. Revisionsrapport. Uppföljande revision nr 2. Denna rapport inklusive allt innehåll är konfidentiellt och tillhör Intertek Orana AB Revisionsrapport Uppföljande revision nr 2 Denna rapport inklusive allt innehåll är konfidentiellt och tillhör Intertek Grundläggande revisionsdata Kundadress: Certifikatsnummer: 37790 Ö Storgatan

Läs mer

Skogsägarna Norrskog Ek. För. Revisionsrapport. Offentlig sammanfattning. Omcertifiering

Skogsägarna Norrskog Ek. För. Revisionsrapport. Offentlig sammanfattning. Omcertifiering Skogsägarna Norrskog Ek. För. Revisionsrapport Offentlig sammanfattning Omcertifiering Denna rapport inklusive allt innehåll är konfidentiellt och tillhör Intertek Grundläggande revisionsdata Kundadress

Läs mer

Högskolan i Borås, Borås ISO 14001:2004 2014-11-04--2014-11-05

Högskolan i Borås, Borås ISO 14001:2004 2014-11-04--2014-11-05 Högskolan i Borås, Borås ISO 14001:2004 2014-11-04--2014-11-05 Resultat Högskolan har levt upp till sitt åtagande om ständiga förbättringar den senaste 3 års certifieringsperioden genom Minskning av den

Läs mer

Datum. Revisionspersonal Ort Datum Dagar Dagens guide. Dössjonsvägen 10. Dössjonsvägen 10. Dössjonsvägen 10. Dössjonsvägen 10

Datum. Revisionspersonal Ort Datum Dagar Dagens guide. Dössjonsvägen 10. Dössjonsvägen 10. Dössjonsvägen 10. Dössjonsvägen 10 1 (10) Revisionen omfattar Certifikat: 5264 O Scanmast AB, 5264 Scanmast AB, 5264 Scanmast AB, 5264 M Scanmast AB, 5264 M Scanmast AB Kontaktperson och telefonnr: (070-300 05 37) Revisionspersonal: Revisionens

Läs mer

Revision,

Revision, 1 (15) Er referens Eddi Omrcen Kopia till SP Certifiering Box 857 501 15 BORÅS Göteborgs Universitet 401 21 GÖTEBORG Revision, 2007-12-05--2007-12-14 Resultat Miljöledningssystemet fungerar överlag mycket

Läs mer

Miljörevision. Ellen Lagrell Miljörevisionsledare Miljöenheten. ellen.lagrell@gu.se, 786 1832. www.gu.se

Miljörevision. Ellen Lagrell Miljörevisionsledare Miljöenheten. ellen.lagrell@gu.se, 786 1832. www.gu.se Miljörevision Ellen Lagrell Miljörevisionsledare Miljöenheten ellen.lagrell@gu.se, 786 1832 Innehåll Vad är miljörevision? Varför gör vi miljörevision? Planering och processer för miljörevision på GU Vad

Läs mer

Sammanfattande revisionsrapport

Sammanfattande revisionsrapport Glommen Skog AS Sammanfattande revisionsrapport Omcertifiering Grundläggande revisionsdata Kundadress: Certifikatsnummer: 1427641, 46411 Revisionskriterium ISO 14001:2015, ISO 9001:2015, Norsk PEFC Skogsertifieringssystem

Läs mer

Miljöenheten besvarar denna avvikelse

Miljöenheten besvarar denna avvikelse Id Ort Klassning Avvikelse Åtgärder Orsaksanalys BN1 Avvikelse: Campusservice Lorensberg Anteckningar av farligt avfall sker inte. Lagkrav efterlevs ej. Avfallsförordningen 2011:927 Anteckningar vid hantering

Läs mer

Nortømmer AS. Revisionsrapport. Uppföljande revision 1. Denna rapport inklusive allt innehåll är konfidentiellt och tillhör Intertek

Nortømmer AS. Revisionsrapport. Uppföljande revision 1. Denna rapport inklusive allt innehåll är konfidentiellt och tillhör Intertek Nortømmer AS Revisionsrapport Uppföljande revision 1 Denna rapport inklusive allt innehåll är konfidentiellt och tillhör Intertek Grundläggande revisionsdata Kundadress: Certifikatsnummer: 1427661, 1701384

Läs mer

SMF Certifiering AB. Denna rapport inklusive allt innehåll är konfidentiellt och tillhör Intertek

SMF Certifiering AB. Denna rapport inklusive allt innehåll är konfidentiellt och tillhör Intertek SMF Certifiering AB Denna rapport inklusive allt innehåll är konfidentiellt och tillhör Intertek Grundläggande revisionsdata Kundadress Certifikatsnummer# 1428972, 1700629 SMF Certifiering AB Tyska Brinken

Läs mer

Arbetsplatsträffar sker nu varje månad då handlingsplanen, med indikatorer kopplade till mål och styrkort alltid gås igenom

Arbetsplatsträffar sker nu varje månad då handlingsplanen, med indikatorer kopplade till mål och styrkort alltid gås igenom 2014-11-03 248000 1(20) Er referens Finnvid Prescher Kopia till SP Certifiering Box 857 501 15 BORÅS Svenska Skogsplantor AB Vibytorps plantskola 694 36 HALLSBERG Uppföljande resp. Omcertifieringsrevision,

Läs mer

Internrevision miljö- och kvalitet - enligt ISO och ISO 9001

Internrevision miljö- och kvalitet - enligt ISO och ISO 9001 Internrevision miljö- och kvalitet - enligt ISO 14001 och ISO 9001 Göteborgs Stads Upphandlings AB Anna Lundeen anna.lundeen@canea.se 2016-05-17 Packhusgatan 6 SE-411 13 Göteborg Folkungagatan 49 SE-116

Läs mer

4.5 Uppföljning Intern revision Dokumentnr: Dokumenttyp: Diarienr: Bilagor: Sidor: Rxx (löpnr) Revisionsrapport F 8 80/07 5 6

4.5 Uppföljning Intern revision Dokumentnr: Dokumenttyp: Diarienr: Bilagor: Sidor: Rxx (löpnr) Revisionsrapport F 8 80/07 5 6 MILJÖHANDBOKEN Grundelement: Element: 4.5 Uppföljning 4.5.5 Intern revision Dokumentnr: Dokumenttyp: Diarienr: Bilagor: Sidor: 4.5.5.Rxx (löpnr) Revisionsrapport F 8 80/07 5 6 Upprättad av: Mottagen av:

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING ÖVER AVVIKELSER OCH ÅTGÄRDER

SAMMANSTÄLLNING ÖVER AVVIKELSER OCH ÅTGÄRDER Göteborgs Universitet 2014-04-24 1(12) Typ av revision: SS-EN ISO 14001:2004: Uppföljande revision EMAS, EG Förordning nr 1221/2009: Uppföljande revision SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut Postadress

Läs mer

Bilaga A Checklista vid leverantörsbedömning SIDA 1AV 11

Bilaga A Checklista vid leverantörsbedömning SIDA 1AV 11 ENHET: DATUM: Bilaga A REVISOR: SIGNATUR: SIDA 1AV 11 Kvalitet: Frågorna nedan grundar sig på kraven i SS-EN ISO 9001:2000. OBS! Stickprov. AVSER FRÅGOR OK ANM. KOMMENTARER KAPITEL 4.1 Finns organisationens

Läs mer

Qvalify AB. Revisionsteam. Revisionens omfattning. Resultat

Qvalify AB. Revisionsteam. Revisionens omfattning. Resultat Revisionsprotokoll Revisionsteam Uppdragsledare: Yvonne Hellsén Revisionens omfattning Systemdokumentation: Åtgärdade avvikelser: Kvarstående avvikelser: OHSAS 18001:2007 Typ av revision: På Intranät Samtliga

Läs mer

Rutin för intern revision

Rutin för intern revision STYRDOKUMENT Dokumenttyp: Rutin Ärendenummer: HIG-STYR 2018/4 Samlingsnr styrdok: HIG-STYR 2016/105 Beslutat av: Rose-Marie Löf Beslutsdatum: 2017-11-24 Reviderad: 2018-02-27 Giltighetstid: Tillsvidare

Läs mer

Revisionsrapport. SMF Ledningssystem

Revisionsrapport. SMF Ledningssystem GT002, rev. 2 Document # GF103-6.1 Release Date: 13/08/2008 Sid 1 av 5 DEL1: GRUNDLÄGGANDE UPPGIFTER - REVISION Företag: SMF Certifiering AB Certifikatnr: 1428972, 1700629 Revisionskriterium: Swedish PEFC

Läs mer

Skogsägarna Mellanskog Ek. För. Revisionsrapport. Offentlig sammanfattning. Omcertifiering

Skogsägarna Mellanskog Ek. För. Revisionsrapport. Offentlig sammanfattning. Omcertifiering Skogsägarna Mellanskog Ek. För. Revisionsrapport Offentlig sammanfattning Omcertifiering Denna rapport inklusive allt innehåll är konfidentiellt och tillhör Intertek Grundläggande revisionsdata Kundadress

Läs mer

Sammanfattande Revisionsrapport

Sammanfattande Revisionsrapport SB Skog AS Sammanfattande Revisionsrapport Uppföljande revision 1 Grundläggande revisionsdata Kundadress: Fredensvoldvegen 2 2408 Elverum Certifikatsnummer: 0048860-00 Revisionskriterium: ISO 14001:2015,

Läs mer

KOPIA TILL DATUM BETECKNING SIDA RISE Research Institutes of Sweden AB Certification Box BORÅS

KOPIA TILL DATUM BETECKNING SIDA RISE Research Institutes of Sweden AB Certification Box BORÅS KOPIA TILL RISE Research Institutes of Sweden AB Certification Box 857 501 15 BORÅS 1 (18) ER REFERENS Eddi Omrcen Göteborgs Universitet Box 100 405 30 GÖTEBORG Uppföljande revision och del av omcertifieringsrevision

Läs mer

Revisionsrapport. Systemet i datorn

Revisionsrapport. Systemet i datorn Revisionsrapport GT002, rev. 2 Document # GF103-6.1 Release Date: 13/08/2008 Sid 1 av 4 DEL1: GRUNDLÄGGANDE UPPGIFTER - REVISION Revisionskriterium: ISO 14001:2004 Revisionsdatum: 2013-05-20--21 Aktivitet

Läs mer

Skogscertifiering Prosilva AB. Revisionsrapport. Uppföljande revision nr 1

Skogscertifiering Prosilva AB. Revisionsrapport. Uppföljande revision nr 1 Skogscertifiering Prosilva AB Revisionsrapport Uppföljande revision nr 1 Denna rapport inklusive allt innehåll är konfidentiellt och tillhör Intertek Grundläggande revisionsdata Kundadress Certifikatsnummer#

Läs mer

VAD ÄR KVALITET? Röntgenveckan 2014-09-09 Monica Kasevik

VAD ÄR KVALITET? Röntgenveckan 2014-09-09 Monica Kasevik VAD ÄR KVALITET? Verksamhetsförbättring Kvalitetskontroll är allt som görs EFTER Kvalitetsstyrning är allt som görs för att säkra kvaliteten i ett pågående arbete, dvs NU Kvalitetssäkring är allt som görs

Läs mer

Uppföljande revision, Vellinge, Höllviken, Malmö, Limhamn, Solna, Sollentuna och Klippan på Förenade Care AB, 2015-06-02--2015-11-12

Uppföljande revision, Vellinge, Höllviken, Malmö, Limhamn, Solna, Sollentuna och Klippan på Förenade Care AB, 2015-06-02--2015-11-12 2015-11-12 544600 1(6) Er referens Madeleine Lundström Kopia till SP Certifiering Box 857 501 15 BORÅS Förenade Care AB Höjdrodergatan 19 212 39 Malmö Uppföljande revision, Vellinge, Höllviken, Malmö,

Läs mer

Karpesjö Consulting 1

Karpesjö Consulting 1 1 Det finns en mängd olika typer av miljörevisioner, varav några presenteras ovan. Terminologin varierar mellan olika organisationer. Många kallar miljörevision för miljögranskning. Ordet miljögranskning

Läs mer

Utfärdare Datum Beteckning Sida RISE Research Institutes of Sweden AB Certification Box BORÅS

Utfärdare Datum Beteckning Sida RISE Research Institutes of Sweden AB Certification Box BORÅS Utfärdare RISE Research Institutes of Sweden AB Certification Box 857 501 15 BORÅS 2018-04-26 375000 1 (19) Er referens Marianne Dalbro Göteborgs Universitet Box 100 405 30 GÖTEBORG Uppföljande revision

Läs mer

Jämtlands läns landsting. Erfarenheter från miljöledninssystem och certifieringen, registreringen. Jonas Pettersson Miljökoordinator

Jämtlands läns landsting. Erfarenheter från miljöledninssystem och certifieringen, registreringen. Jonas Pettersson Miljökoordinator Jämtlands läns landsting Erfarenheter från miljöledninssystem och certifieringen, registreringen Jonas Pettersson Miljökoordinator Certifiering Första landstinget i Europa att certifieras enligt ISO 14

Läs mer

Nortömmer AS. Revisionsrapport. Uppföljande revision 2

Nortömmer AS. Revisionsrapport. Uppföljande revision 2 Nortömmer AS Revisionsrapport Uppföljande revision 2 Grundläggande revisionsdata Kundadress: Certifikatsnummer: 1427661, 1701384 Revisionskriterium ISO 14001:2004, Norsk PEFC Skogsertifieringssystem 2016-01-14,

Läs mer

Vägledning för Företagscertifiering. Version:

Vägledning för Företagscertifiering. Version: Vägledning för Företagscertifiering Version: 2018-09-12 1 Ansökan... 2 2 Komplettera din ansökan... 2 3 Revision... 2 4 Granskning... 2 5 Beslut om utfärdande av certifikat... 3 6 Under certifikatets giltighetstid...

Läs mer

- Vatten- Miljöcentrum 66 (1,62 2PFHUWLILHULQJVUHYLVLRQ 66 (1,62 gyhuwdjdqghuhylvlrq Uppsala, Box 7014

- Vatten- Miljöcentrum 66 (1,62 2PFHUWLILHULQJVUHYLVLRQ 66 (1,62 gyhuwdjdqghuhylvlrq Uppsala, Box 7014 Datum 2013-09-11 568100 1 (5) Sveriges Lantbruksuniversitet, Mark Typ av revision: 66 (1,62 2PFHUWLILHULQJVUHYLVLRQ 66 (1,62 gyhuwdjdqghuhylvlrq Plats: Uppsala, Box 7014 Akt. datum: 2013-10-23 Revisor:

Läs mer

MILJÖCERTIFIKAT ULL Sveriges lantbruksuniversitet Institutionen för stad och land

MILJÖCERTIFIKAT ULL Sveriges lantbruksuniversitet Institutionen för stad och land MILJÖCERTIFIKAT ULL SP är ett av SWEDAC ackrediterat organ för certifiering av miljöledningssystem SP is a Certification Body, accredited by SWEDAC, for certification of environmental management systems

Läs mer

Uppföljande revision ISO 14001:2004, 2012-04-19--2012-04-20

Uppföljande revision ISO 14001:2004, 2012-04-19--2012-04-20 2012-04-23 375000 1(18) Er referens Ellen Lagrell Kopia till SP Certifiering Box 857 501 15 BORÅS Göteborgs Universitet Box 100 405 30 GÖTEBORG Uppföljande revision ISO 14001:2004, 2012-04-19--2012-04-20

Läs mer

Rutin för intern miljörevision

Rutin för intern miljörevision Sida 1 (6) Syfte Regelbundna interna miljörevisioner ska genomföras för att säkerställa att universitetets miljöledningssystem är korrekt infört och underhållet. Omfattning Rutinen ska användas vid all

Läs mer

Iakttagelser. Företag: Projektnummer: Edita Bobergs AB 68353 NCNXLS-SWE, DNV 37/1.1 1(3) Process / område / avdelning. Typ av rev.

Iakttagelser. Företag: Projektnummer: Edita Bobergs AB 68353 NCNXLS-SWE, DNV 37/1.1 1(3) Process / område / avdelning. Typ av rev. Iakttagelser Företag: Projektnummer: Edita Bobergs AB 68353 Revisions startdatum Typ av rev. Nr. Status Beskrivning och konsekvens Kategori Fokusområde Process / område / avdelning Standard Del-krav DNV-revisors

Läs mer

Glommen Skog SA. Revisionsrapport. Uppföljande revision 1

Glommen Skog SA. Revisionsrapport. Uppföljande revision 1 Glommen Skog SA Revisionsrapport Uppföljande revision 1 Grundläggande revisionsdata Kundadress Certifikatsnummer# 1427631 Glommen Skog SA Postboks 1329 Vestad 2405 Elverum NORWAY Revisionskriterium EN

Läs mer

Rutin för intern miljörevision

Rutin för intern miljörevision Sida 1 (5) Syfte Regelbundna interna miljörevisioner ska genomföras för att säkerställa att universitetets miljöledningssystem är korrekt infört och underhållet. Omfattning Rutinen ska användas vid all

Läs mer

Denna rapport inklusive allt innehåll är konfidentiellt och tillhör Intertek

Denna rapport inklusive allt innehåll är konfidentiellt och tillhör Intertek Denna rapport inklusive allt innehåll är konfidentiellt och tillhör Intertek Grundläggande revisionsdata Kundadress Certifikatsnummer# 1427651, 45811 Allskog SA Ingvald Ystgaardsv. 13 A Revisionskriterium

Läs mer

Revisionen resulterade i följande antal avvikelser/förbättringsmöjligheter Standard Större avvikelser Mindre avvikelser PEFC SWE 002:3 Skogsstandard

Revisionen resulterade i följande antal avvikelser/förbättringsmöjligheter Standard Större avvikelser Mindre avvikelser PEFC SWE 002:3 Skogsstandard 2015-11-27 5790+5813 1(7) Er referens Sofia Lilja Kopia till SP Certifiering Box 857 501 15 BORÅS Bergvik Skog AB Trotzgatan 25 791 71 FALUN Revision, Bergvik Skog Öst AB, 2015-10-26--2015-11-26 Resultat

Läs mer

Uppföljande revision avseende ISO och EMAS vid Göteborgs Universitet i november 2016

Uppföljande revision avseende ISO och EMAS vid Göteborgs Universitet i november 2016 2016-12-01 375000 1(23) Er referens Marianne Dalbro Kopia till SP Certifiering Box 857 501 15 BORÅS Göteborgs Universitet Box 100 405 30 GÖTEBORG Uppföljande revision avseende ISO 14001 och EMAS vid Göteborgs

Läs mer

Högskolan i Halmstad Sid 1 (6) Miljörevisionsrapport 2015-03-19

Högskolan i Halmstad Sid 1 (6) Miljörevisionsrapport 2015-03-19 Högskolan i Halmstad Sid 1 (6) Intern miljörevision av Högskolan i Halmstad Tid: 5-6 mars 2015 Plats: Halmstad Revisionsledare: arianne Dalbro Standard/kravdokument: Förordning (2009:907) om miljöledning

Läs mer

Intern miljörevision av Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Intern miljörevision av Utbildningsvetenskapliga fakulteten Göteborgs universitet Sid 1 (5) Intern miljörevision av Utbildningsvetenskapliga fakulteten Tid: 25 oktober 2007 Plats: Göteborg Revisionsledare: Ulf P Andersson Revisor: Berith Jakobsson Standard/kravdokument:

Läs mer

Skogsstyrelsen REVISIONSRAPPORT. Re-certification

Skogsstyrelsen REVISIONSRAPPORT. Re-certification Re-certification 0 Kund ID#: Kund/Adress: CMPY-038292 Vallgatan 8 SE - 551 83 Jönköping Revisionskriterium: ISO 14001:2015, Svenskt PEFC certifieringssystem för uthålligt skogsbruk v.3 Revisionsaktivitet:

Läs mer

Revision, Göteborgs Universitet, Naturvetenskapliga fakulteten Ullika Lundgren

Revision, Göteborgs Universitet, Naturvetenskapliga fakulteten Ullika Lundgren Revision, Göteborgs Universitet, 2008-06-12--2008-08-25 Naturvetenskapliga fakulteten Ullika Lundgren LISTA PÅ AVVIKELSER OCH ÅTGÄRDER Avvikelse id: BJo6 Kravdokument: SS-EN ISO 14001:2004, 4.5.1 Beskrivning:

Läs mer

Årlig bedömning av verksamhetsledningssystemet

Årlig bedömning av verksamhetsledningssystemet TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Stina Bergström 2017-03-09 SN 2017/0147.11.01 0480-450178 Socialnämnden Årlig bedömning av verksamhetsledningssystemet Förslag till beslut Socialnämnden

Läs mer

Svensk Miljöbas kravstandard (4:2017)

Svensk Miljöbas kravstandard (4:2017) Svensk Miljöbas kravstandard (4:2017) Krav på: 1. Utfärdare 2. Revisorer 3. Verksamheter Antagen den 2017-04-26 117 41 Stockholm Sida 0 av 11 Innehåll Innehåll... 1 Inledning... 2 Utfärdare... 3 Revisorer...

Läs mer

Rutiner och plan för miljörevisioner

Rutiner och plan för miljörevisioner Rutiner och plan för miljörevisioner Beslut: Miljörådets ordförande 2018-02-13 Reviderad: - Dnr: HDa 1.2-2018/307 Gäller fr o m: 2018-02-13 Relaterade dokument: Miljö- och hållbarhetsmål för Högskolan

Läs mer

RUTIN FÖR ÖVERVAKNING OCH MÄTNING - INTERNT FÖRBÄTTRINGSARBETE

RUTIN FÖR ÖVERVAKNING OCH MÄTNING - INTERNT FÖRBÄTTRINGSARBETE MILJÖLEDNINGSSYSTEM M1 1171091 0110 Sida 1 av 8 dnr 1171091 RUTIN FÖR ÖVERVAKNING OCH MÄTNING INTERNT FÖRBÄTTRINGSARBETE Syfte Syftet är att säkerställa att Högskolan i Borås miljöarbete följs upp och

Läs mer

Förklarande text till revisionsrapport Sid 1 (5)

Förklarande text till revisionsrapport Sid 1 (5) Förklarande text till revisionsrapport Sid 1 (5) Kravelementen enligt standarden ISO 14001:2004 Kap 4 Krav på miljöledningssystem 4.1 Generella krav Organisationen skall upprätta, dokumentera, införa,

Läs mer

Revisionsrapport. DEL1: GRUNDLÄGGANDE UPPGIFTER - REVISION Företag: Moelven Skog AB Certifikatnr: 1417292, 1700162, 1701082, 26472

Revisionsrapport. DEL1: GRUNDLÄGGANDE UPPGIFTER - REVISION Företag: Moelven Skog AB Certifikatnr: 1417292, 1700162, 1701082, 26472 GT002, rev. 2 Document # GF103-6.1 Release Date: 13/08/2008 Sid 1 av 5 DEL1: GRUNDLÄGGANDE UPPGIFTER - REVISION Företag: Moelven Skog AB Certifikatnr: 1417292, 1700162, 1701082, 26472 Revisionskriterium:

Läs mer

Sammanfattande Revisionsrapport

Sammanfattande Revisionsrapport SB Skog AS Sammanfattande Revisionsrapport Omcertifiering Denna rapport inklusive allt innehåll är konfidentiellt och tillhör Intertek Grundläggande revisionsdata Kundadress: Fredensvoldvegen 2 2408 Elverum

Läs mer