Minnesanteckningar från sammanträde med gymnasierektorsgruppen inom GR

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar från sammanträde med gymnasierektorsgruppen inom GR"

Transkript

1 Göteborg Minnesanteckningar från sammanträde med gymnasierektorsgruppen inom GR Datum och tid: , kl Plats: Ullevi konferenscentrum, lokal Alliansen 3 Närvarande: Harriet Lökholm, ordförande, Stenungsund Margaretha Allen, GR Anita Clausson, Burgårdens gymnasium, Göteborg Kjell Gustafsson, Porthällagymnasiet, Partille Ingemar Hansson, Fässbergsgymnasiet, Mölndal Morgan Josefsson och Gunilla Morander, Lerums gymnasieskola, Lerum Kerstin Lidén, Frölundagymnasiet, Göteborg Gunnel Lindstedt Schwieler, Elof Lindälvsgymnasiet, Kungsbacka Kerstin Malcus-Elving, Ale gymnasium, Ale Marianne Möller, Tjörns Utbildningscentrum, Tjörn Lars Olander, Kongahällagymnasiet, Kungälv Ann-Sofie Rundberg, Porthälla Teknikcentrum, Partille Raymond Vaske, Nösnäsgymnasiet, Stenungsund Anders Wingård, Aranäsgymnasiet, Kungsbacka 1. Elevernas val till gymnasieskolan 2000/2001 Örjan Eklund informerade om intagningsarbetet. Aktuella siffror kring elevvalen redovisades. OH-bilder skickas omgående till deltagarna via mail. Speciellt noterades att drygt 1000 elever söker till fristående skolor i regionen. De nya fristående skolorna dominerar. Teknikprogrammet har öppnats, så att eleverna kan söka till program och inriktning var som helst i regionen även om utbildningen erbjuds i hemkommunen. Av de 367 elever som sökte programmet i första hand utnyttjade 15 elever denna möjlighet. Nystartade utbildningar tenderar att dra till sig fler elever. I samband med detta diskuterades hur utvecklingen mot ett bredare utbud går ihop med den utredning som Skolverket igångsatt kring en smalare gymnasieskola. Sökbilden i varje kommun redovisades därefter. Program som tappat elever i år är framförallt industriprogrammet, fordonsprogrammet och barn- och fritidsprogrammet. 2. Föregående mötes protokoll Protokollet genomgicks.

2 3. Aktuella frågor från UC och UG Uppföljning av gymnasieelever Redovisades intryck från seminariedag med Sven Sundin från skolverket. Under seminariet för UC presenterades aktuell statistik för Göteborgsregionen kring uppföljning av gymnasieelever 5 år efter avslutade studier. Materialet har skolverket sammanställt på uppdrag av GR Utbildning. Rektorsgruppen önskar ta del av OH-material vid nästa möte. SYV-bemanning i sommar Inför den slutgiltiga intagningen i sommar ombedes kommunerna förbereda för bemanning på SYV-området. Indra-net Redovisades planeringsarbete kring framtagning av INDRA-net, ett webbaserat system för intagning. Inackorderingstillägg Inackorderingstillägg till elever har diskuterats. En vanlig nivå är 1/30 av basbeloppet. Dialog 2000 Dialog 2000 genomförs just nu i alla medlemskommuner. De rektorer som redan medarrangerat mötet redovisade intryck. Noteras kunde att intresset från grundskoleeleverna har varit något större än hos gymnasieeleverna i några kommuner. Diskussionerna mellan näringsliv, politiker, föräldrar och skolpersonal har varit givande. 4. Samverkansavtalet 2000/2001 Bilaga 1 har reviderats på så sätt att utbildningar som tidigare varit specialutformade program eller lokala grenar, men nu är nationella inriktningar har tagits bort från bilagan. De ingår automatiskt i avtalet. Även riksrekryterande utbildningar har strukits. Namnbyte på utbildning har också i några fall gjorts. 5. Teknikprogrammet Mycket kompetensutveckling behövs inför start av det nya programmet. Margaretha A har kontakt via en nationell mailinglista för att trycka på kring detta mot Skolverk, Utbildningsdepartement och anordnare. För att inte endast vänta på besked från annat håll pågår planeringsarbete för kurser kring teknikutveckling och företagande samt teknik, människa och samhälle. GR rapporterar och bjuder in till kurs så snart som möjligt. Varje medverkande skola redovisade hur utvecklingsarbetet just nu fortskrider. Konstateras kunde att samarbete med lokalt näringsliv är omfattande inför starten. Exempel på detta är marin teknik i Kungälv. Många profiler kommer att riktas mot dataområdet. Andra inriktningar som finns på fler än en skola är industriell design och virtuell design. De lokala profilerna dominerar. På Porthälla teknikcentrum är tanken att eleverna ska vara med och påverka utvecklingen av innehållet i programmet. På Aranäsgymnasiet ska utbildningarna vara så utformade att de senare kan leda in på KYutbildningar.

3 I Lerum kommer man att koncentrera sig på ett basår för att sedan låta eleverna profilera sig mot exempelvis: data-elektronik, datastyrd tillverkning och automation. 6. Lärlingsutbildning Mats Miljand, Skolverket besöker Göteborgsområdet och Tjörn den 11 maj. Margaretha A kontaktar för att höra om rektorsgruppen också kan få ta del av synpunkter på lärlingsutbildningen. 7. Gemensamma kurser i regionen Status i arbetet inför hösten redovisades. Margaretha tar fram ytterligare underlag till eleverna inför sökningen. Eventuellt skulle fler datakurser som 3D-studio och virtuell design behövas. I första hand kommer de gamla kurserna att erbjudas elever i år 2 och 3. Diskuterades huruvida elever kommer att kunna blanda såväl gamla och nya kurser i sina slutbetyg. Vidare visades på möjligheten för elever att i stället gå distanskurser. Bland annat Mitthögskolan erbjuder ett stort utbud. I projektet Distum pågår utvecklingsarbete av denna art. I projektet medverkar 7 skolor representerande såväl gymnasium, vuxenutbildning som folkhögskola. Burgårdens Utbildningscentrum finns med i projektet. Idag finns kurser framtagna i bl a religion A och marknadsföring. Burgården bjöd också in övriga skolor att delta i sommarskolan som arrangeras i juni-juli Margaretha A redovisade ökat samarbete kring Byggprogrammet i form av gemensam kompetensutveckling för att kursen byggnadsplåt och måleri ska kunna genomföras på ett likartat sätt i regionen. 8. Indragning av studiebidrag och påtryckning på CSN Ale gymnasium har tagit initiativ till en gemensam skrivelse för att försöka förändra de förhållande som råder idag vad det gäller koppling mellan olika bidrag. Indrag av studiebidrag kan stjälpa en familjs ekonomiska situation. Rektorsgruppen ställde sig bakom skrivelsen vilken skickas vidare för behandling i Utbildningschefsgruppen i april. 9. Information om kvalitetsseminarier och kvalitetsnätverk GR informerade om tre kommande seminarier kring kvalitet. Harriet Lökholm informerade om skolverkets tankar på ett nätverk för rektorer kring kvalitet. Detta med anledning av att varje rektor ska kunna presentera en kvalitetsredovisning. De 24 kommunerna i skolverkets västra region kommer att erbjudas hjälp och stöd i arbetet via bland annat Harriet L. 10. Höstkonferens kring forskning i och om skolan Margaretha A informerade om att GR och Pedagogen gemensamt planerar för en tvådagarskonferens den 6 och 7 oktober för att lyfta fram exempel på forskningsprojekt som genomförs på skolorna och kring skolutveckling.

4 Några exempel från deltagande skolor redovisades, bland annat ett där Burgården, Polhem och Frölunda deltar tillsammans med de baltiska länderna i samverkan med Maryland i USA. Även Tjörns Utbildningscentrum redovisade kort kring sitt projekt. Alla skolor som vill visa upp forskningsprojekt anmäler intresse till Margaretha A. I samband med detta önskades ett seminarium med professor Henning Johansson från Luleå. Margaretha A undersöker när regionen kan få ett besök. 11. Regional studiedag vecka 44 Fastslogs att den regionala dagen under vecka 44 även i år förläggs till onsdagen ( i år den 1 november). Referensgrupp för innehåll kommer att inbjudas. 12. Studieresa till Norge Marianne M, Margaretha A och Morgan J redovisade hur långt arbetet kommit med att förbereda resan i maj. Tjörns Utbildningscentrum har erbjudit sig att arrangera de praktiska detaljerna. Datum fastställdes till söndag 7 maj tisdag 9 maj. Förslag på innehåll fanns från Anita C kring skolor som arbetat med kvalitet och skolaarbetslivsfrågor från Margaretha A och Morgan J. 13. Konferensyta för gymnasierektorsgruppen Behov av konferensyta via webben finns. 14. Gymnasieprogrammen, timmar i relation till poäng Diskussionspunkten bordlades på grund av tidsbrist. 15. Inventering av inriktningarnas start Diskussionspunkten bordlades. 16. Befarad brist på lärare på program med yrkesämnen Frågan diskuterades kort, men behoven behöver inventeras inför möte med Pedagogen. Margaretha A skickar ut enkät till alla gymnasieskolor. Vidare påtalades det stora behovet av utbildning för studie- och yrkesvägledare. Margaretha A informerade om att Göteborgsregionen eventuellt redan i höst kan få en grundutbildning förlagd hit, vilken skulle genomföras av Malmö högskola. 17. Övriga frågor Tjörn erbjuder sig att utgöra konferensplats för rektorsgruppens septembermöte. Höstens mötestider beslutas vid nästa sammanträde. 18. Mötet avslutades och deltagarna inbjöds att äta en gemensam lunch

5 Vid anteckningarna Margaretha Allen Sekr GR Utbildning Harriet Lökholm Ordf Bilagor Intresseanmälan att medverka vid konferens kring skolforskning den 6-7 oktober Enkät kring behov av behöriga lärare på program med yrkesämnen. Önskemål om innehåll i Pedagogiskt Centrums utbud i höst.

6 GR Utbildning Intresseanmälan för att medverka vid konferens kring forskning i och om skolan den 6 och 7 oktober Konferensen anordnas i samverkan mellan GR Utbildning och Pedagogen Dag 1 kommer att ha karaktären av övergripande program. Bland annat är följande föreläsare klara: Mats Ekholm, Skolverket och Tomas Johansson, Lärarnas Riksförbund. Övriga föreläsare som ännu inte är bekräftade: Tomas Östros, Utbildningsminister och Mats Söderberg, Svenska Kommunförbundet. Dag 2 kommer att innehålla mängder av exempel på aktuell skolforskning ur såväl ett praktiskt som ett teoretiskt perspektiv. Observera att dag 2 är en lördag. Till dag 2 inbjuds skolor i Göteborgsregionen att medverka för att lyfta fram goda exempel. Anmälan: Kontaktperson: Skola: Adress: Telefonnummer till kontaktperson: Mailadress till kontaktperson: Forskningsområde: Kort beskrivning av innehåll: Medverkande universitet, högskola/or, institution: Medverkande skolor om flera:

7 GR Utbildning Enkät om befarad brist på lärare på program med yrkesämnen. Aktuell skola: Kontaktperson: Inför möte med Pedagogen kring en eventuell befarad brist på lärare på program med yrkesämnen önskar GR Utbildning underlag kring följande: Förväntat behov inom en 5-årsperiod per program Åldersstruktur per program Typ av utbildning som önskas Arbetsformer som önskas, exempelvis distansformer Övrigt som kan ligga med i underlaget för diskussioner med lärarutbildningen vid Göteborgs Universitet. Materialet önskas senast den 30 mars och skickas till: Margaretha Allen, GR Utbildning, Box 50 73, GÖTEBORG eller via mail till: mara@gbgreg.kommunalforbund.se

8 Önskemål om innehåll i Pedagogiskt Centrum hösten 2000 Aktuell skola: Kontaktperson: Önskat innehåll under kortare seminarium: Förslag på föreläsare: Önskat innehåll under längre utbildning: Förslag på föreläsare, anordnare: Förslag på datum, när seminarier lämpligen kan erbjudas, exempelvis under sammanhållna kompetensutvecklingsdagar om sådana förekommer: Ser helst att seminarium förläggs: Önskas fler heldagsseminarier: Ja Nej Är det någon målgrupp som idag ej erbjuds relevant innehåll? I så fall vilken? Förslag till innehåll för berörd målgrupp:

9

Anteckningar i Utbildningschefsgruppen

Anteckningar i Utbildningschefsgruppen i Tid: Fredag 4 februari 2000, kl 08.30-15.15 Plats: Regionens hus, Gårdavägen 2, rum 135 Deltagare Sarah Isberg, Härryda, Ordförande Lars-Eric Persson, Kungsbacka, Ordförande Kjell Frövenholt, Ale Kenneth

Läs mer

Intresseanmälan avseende Teknikcollege

Intresseanmälan avseende Teknikcollege Till Industrikommittén 2007-05-11 Intresseanmälan avseende Teknikcollege sregionen är en näringsgeografiskt sammanhängande region med en gemensam bostads- och arbetsmarknad. Därför är det nödvändigt att

Läs mer

Minnesanteckningar från gymnasierektorsgruppens nätverksträff inom GR

Minnesanteckningar från gymnasierektorsgruppens nätverksträff inom GR GR Utbildning 040918 Minnesanteckningar från gymnasierektorsgruppens nätverksträff inom GR Datum: torsdag 9 september Tid: 13.00-16.00 Närvarande: Bo Lundahl, Alingsås, Tom Haglund, Partille, Annika Vannerberg,

Läs mer

Genomströmning i gymnasieskola inom Göteborgsregionen

Genomströmning i gymnasieskola inom Göteborgsregionen GR Utbildning 9-4-17 Genomströmning i gymnasieskola inom Göteborgsregionen Sveriges kommuner och landstings index för 8 för gymnasieskolan (gäller avgångselever inom GR VT8) Indexet visar programmets resultat

Läs mer

Anteckningar från nätverket för lärande på arbetsplats

Anteckningar från nätverket för lärande på arbetsplats 120208 Anteckningar från nätverket för lärande på arbetsplats Dag: Fredag 3 februari Tid: 9.00-12.00 Deltagare: Gunhild Karlsson Göteborg, Jens Kultje Göteborg, Anna-My Zetterberg Härryda, Lars Andersson

Läs mer

INFORMATION DEN 3 februari 2005.

INFORMATION DEN 3 februari 2005. 2005-02-16 INFORMATION DEN 3 februari 2005. www.indranet.nu Kommuner. Utbildningsgruppen är ansvarig myndighet för intagningen till 13 kommuner: Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum,

Läs mer

Anteckningar från nätverksträff för gymnasierektorer inom GR

Anteckningar från nätverksträff för gymnasierektorer inom GR 050907 Anteckningar från nätverksträff för gymnasierektorer inom GR Datum: Onsdag 7 september Tid: 13.00-16.00 1 Reflexioner kring årets intagning Örjan E medverkade med aktuell statistik kring intagningsarbetet.

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 6 februari 2008, kl 08.30-12.00 Plats: Hantverk & Design, Nääs Fabriker, Tollered, Lerum Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena

Läs mer

Garanterad undervisningstid i Göteborgsregionen - GR

Garanterad undervisningstid i Göteborgsregionen - GR 090601 Garanterad undervisningstid i Göteborgsregionen - GR Syfte Syftet med undersökningen är att undersöka den garanterade undervisningstiden i Göteborgsregionens gymnasieskolor. Meningen har varit att

Läs mer

Preliminärantagningen 2019

Preliminärantagningen 2019 Antagningsstatistik Gymnasieantagningen Datum: 2019-04-09 Preliminärantagningen 2019 Preliminärantagningen Preliminärantagningen genomförs som en förberedelse inför slutantagningen som sker i juni. Preliminärantagningen

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen, gymnasietema

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen, gymnasietema Anteckningar från Utbildningschefsgruppen, gymnasietema Tid: Fredag 16 april, 2010, kl 8.30-12.00 Plats: GR, Rum 255 Deltagare Jan Magnusson, Öckerö, Ordförande Margaretha Wåhlin, Ale Peter Johansson,

Läs mer

Pressmeddelande från GRs gymnasieintagning

Pressmeddelande från GRs gymnasieintagning Pressmeddelande 2010-04-15 från GRs gymnasieintagning Information om preliminärintagningen till gymnasieskolan i Göteborgsregionens kommuner, där GR gör intagning till 30 kommunala och 47 fristående skolor.

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Tisdag 26 augusti 2008, kl 08.00-12.00 Plats: Bergabo Hotell & Konferens Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Lise-Lotte

Läs mer

Minnesanteckningar från nätverk för lärlingsutbildning 060513

Minnesanteckningar från nätverk för lärlingsutbildning 060513 GR Utbildning 060615 Minnesanteckningar från nätverk för lärlingsutbildning 060513 Deltagare: Sten Jansson Lerum, Gunilla Forsell Stenungsund, Magnus Haglund Ale, Lars Olsson Göteborg, Morgan Josefsson

Läs mer

Preliminärantagningen 2018

Preliminärantagningen 2018 Statistik från Göteborgsregionens gymnasieantagning 2018-04-12 Preliminärantagningen Preliminärantagningen genomförs som en förberedelse inför slutantagningen som sker i juni. Preliminärantagningen ger

Läs mer

Försöksverksamhet med Gymnasial lärlingsutbildning 2009

Försöksverksamhet med Gymnasial lärlingsutbildning 2009 Försöksverksamhet med Gymnasial lärlingsutbildning 2009 Utbildningens syfte Gymnasial lärlingsutbildning syftar till att ge eleverna en grundläggande yrkesutbildning, ökad arbetslivserfarenhet och en möjlighet

Läs mer

Pressmeddelande från Göteborgsregionens gymnasieantagning 2014-04-09

Pressmeddelande från Göteborgsregionens gymnasieantagning 2014-04-09 Pressmeddelande från Göteborgsregionens gymnasieantagning 2014-04-09 Preliminärantagningen till gymnasieskolan är klar! I dag presenterades preliminärantagningen till gymnasieskolan inom Göteborgsregionen.

Läs mer

Preliminärantagningen 2017

Preliminärantagningen 2017 Statistik från Göteborgsregionens gymnasieantagning 2017-04-06 Preliminärantagningen Preliminärantagningen genomförs som en förberedelse inför slutantagningen som sker i juni. Preliminärantagningen ger

Läs mer

Minnesanteckningar nätverksgrupp Lärande på arbetsplats

Minnesanteckningar nätverksgrupp Lärande på arbetsplats Minnesanteckningar nätverksgrupp Lärande på arbetsplats Datum: fredag 13 juni, kl. 09.00-12.00 Deltagare: Sten Jansson ordf Lerum, Lars Olsson UBF/Göteborg, Stefan Heinz Mölndal, Gunilla Forssell Stenungsund,

Läs mer

Minnesanteckningar från nätverksmöte för Lärande på arbetsplats

Minnesanteckningar från nätverksmöte för Lärande på arbetsplats 090310 Minnesanteckningar från nätverksmöte för Lärande på arbetsplats Datum: 18 februari 2009 Tid: tid: 13-16 Plats: GR, Göteborg Deltagare: Börje Molin Alingsås, Linda Wennerholm Hylte, Irma Polgary

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Fredagen 27 oktober 2000, kl 09.00-15.30 Plats: GR-Huset, Gårdavägen 2, rum 255 Mötet i UC ägde rum enligt följande arbetsordning Pass 09.00-09.30 Förskola

Läs mer

Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde

Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde Tid: Torsdagen 31 augusti 2000, kl 14.00-16.30 Plats: GR-Huset, Gårdavägen 2, Rum Trappen Ledamöter Vivi-Ann Nilsson (s), Göteborg, Ordförande Hillevi Ottosson

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 20 oktober 2004, kl 08.30-12.00 Plats: GR-Huset, Gårdavägen 2, Göteborg, Rum 335 Deltagare Jan Rösman, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 8 februari 2006, kl 08.30-12.15 Plats: GR-Huset, Göteborg, Rum 264 Deltagare Jan Rösman, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Margaretha

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Fredagen 17 september 2004, kl 09.00-12.00 Plats: GR-Huset, Rum 135 Ledamöter Frank Andersson (s), Göteborg, ordf Carola Granell (s), Stenungsund Ingegerd

Läs mer

Försöksverksamhet med Gymnasial lärlingsutbildning 2008/2009

Försöksverksamhet med Gymnasial lärlingsutbildning 2008/2009 Försöksverksamhet med Gymnasial lärlingsutbildning 2008/2009 Utbildningens syfte Gymnasial lärlingsutbildning syftar till att ge eleverna en grundläggande yrkesutbildning, ökad arbetslivserfarenhet och

Läs mer

Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde

Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde Tid: Onsdagen 5 april, 2000, kl 14.00-16.30 Plats: GR-Huset, Gårdavägen 2, Rum 376 Ledamöter Vivi-Ann Nilsson (s), Göteborg, Ordförande Hillevi Ottosson (m),

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Peter Holmström Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Onsdagen 7 juni, 2000, kl 08.30-15.15 Plats: GR-Huset, Gårdavägen 2, Rum 135 Deltagare Närvarande vid pass Sarah Isberg, Härryda (för & grund),

Läs mer

Anteckningar från möte i Gymnasierektorsgruppen för kommunala och fristående skolor inom GR

Anteckningar från möte i Gymnasierektorsgruppen för kommunala och fristående skolor inom GR Gymnasierektorsgruppen Göteborg 4 oktober 2012 24 september 2012 Anteckningar från möte i Gymnasierektorsgruppen för kommunala och fristående skolor inom GR Tid: Torsdag 4 oktober 2012, kl. 13.00-16.00

Läs mer

Sökande per 7 mars till lärlingsutbildningar inom GR inför HT 2011

Sökande per 7 mars till lärlingsutbildningar inom GR inför HT 2011 Sökande per 7 mars till lärlingsutbildningar inom GR inför HT 2011 Kommun Skola Program Inriktning Org 1val b 1val ob 2val Ale Lärlingsgymnasiet i Ale Bygg & anläggning Anläggningsfordon 5 1-1 Husbyggnad

Läs mer

Preliminärantagningen 2016: Statistik

Preliminärantagningen 2016: Statistik Preliminärantagningen 2016: Statistik Viktiga datum 15 december: Ansökan öppnar 5 februari: Ansökan stänger 7 april Preliminärantagningen är klar och besked om antagningen presenteras på www.indra2.se

Läs mer

JÄMFÖRELSE MELLAN 1999 OCH OBS avser endast 1:a handsval! Kommun: ALE

JÄMFÖRELSE MELLAN 1999 OCH OBS avser endast 1:a handsval! Kommun: ALE Kommun: ALE Barn o Fritid 24 9 13 Elektronik o datakom. 16 18 -- ES Teater o TV 32 15 26 produktion Handel o 24 2 1 Administration Handelsgymnasiet 24 10 4 Medie 32 26 30 Naturvetenskap 60 33 42 Natur

Läs mer

Slutantagningen 2017 Statistik

Slutantagningen 2017 Statistik Statistik Viktiga datum 13 december: Ansökan öppnar 3 februari: Ansökan stänger 6 april: Preliminärantagningen är klar och förhandsbesked om antagningen presenteras på www.indra2.se 1 juni: Sista dag för

Läs mer

Kommentarer till diagrammen

Kommentarer till diagrammen Kommentarer till diagrammen 7-2-12 SÖKANDE 1. Diagrammet visar antal behöriga grundskoleelevers förstahandsval per plats på både kommunala och fristående skolor från 1999 27. Söktrycket är ungefär detsamma

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredagen den 2 december, kl. 08.30 14.30 Plats: Burgården, lokal Carmen Deltagare Cecilia Knutsson, Alingsås (för & grund), Ordförande Maria Lissmatz, Kungälv

Läs mer

Preliminärantagningen 2015: Statistik. 2014 års siffror inom parentes. 19 december: Ansökan öppnar 6 februari: Ansökan stänger.

Preliminärantagningen 2015: Statistik. 2014 års siffror inom parentes. 19 december: Ansökan öppnar 6 februari: Ansökan stänger. Preliminärantagningen 2015: Statistik 2014 års siffror inom parentes 19 december: Ansökan öppnar 6 februari: Ansökan stänger 9 april Preliminärantagningen är klar och besked om antagning finns på www.indra2.se

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Tisdagen 13 april 2009, kl 8.30-12.00 Plats: Burgården, Lokal Carmen Deltagare Mona Tolf, Lilla Edet (för & grund, gymn & vux), Ordförande Jan Magnusson,

Läs mer

Anteckningar från nätverksmöte för gymnasierektorsgruppen inom Göteborgsregionen

Anteckningar från nätverksmöte för gymnasierektorsgruppen inom Göteborgsregionen 090918 Anteckningar från nätverksmöte för gymnasierektorsgruppen inom Göteborgsregionen Datum: Fredag 18 september Deltagare: Magnus Thilén, Alingsås, Törbjörn Claesson Göteborg, Carina Danielsson Härryda,

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Fredagen 3 dec, 2004, kl 08.30-14.00 Plats: GR-Huset, Göteborg, Rum 135 Deltagare Raymond Vaske, Stenungsund (gymn & vux), Ordförande Torbjörn Eliason, Lerum

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdagen 28 juni 2007, kl 09.00-13.00 Plats: GR-Huset, Rum 255 Ledamöter Helene Odenjung (fp), Göteborg, ordförande Marie Lindén (v), Göteborg, vice

Läs mer

Minnesanteckningar från nätverksmöte för LPA-nätverket inom GR

Minnesanteckningar från nätverksmöte för LPA-nätverket inom GR 090408 Minnesanteckningar från nätverksmöte för LPA-nätverket inom GR Datum: Tisdag 17 mars Tid: 14.00-16.00 Plats: Rum 260 GR Utbildning, Gårdavägen 2, Göteborg Anteckningar 1. Skolverkets beslut om tilldelning

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppens extra sammanträde kring gymnasiesamverkansavtalet

Anteckningar från Utbildningschefsgruppens extra sammanträde kring gymnasiesamverkansavtalet Anteckningar från Utbildningschefsgruppens extra sammanträde kring gymnasiesamverkansavtalet Tid: Måndagen 13 mars, kl 08.30-12.00 Plats: GR-Huset, Gårdavägen 2, Rum 469 Deltagare: Lars-Eric Persson, Kungsbacka,

Läs mer

Slutantagningen Statistik från Göteborgsregionens gymnasieantagning

Slutantagningen Statistik från Göteborgsregionens gymnasieantagning Statistik från Göteborgsregionens gymnasieantagning 2018-06-27 Slutantagningen 2018 Slutantagningen Slutantagningen är den antagning som genomförs på elevernas slutbetyg. Merparten av alla sökande elever

Läs mer

Gemensamt anordnade kurser i Göteborgsregionen inför läsåret 2011/2012

Gemensamt anordnade kurser i Göteborgsregionen inför läsåret 2011/2012 Till Rektor Datum Studie- och yrkesvägledare 101104 Gemensamt anordnade kurser i Göteborgsregionen inför läsåret 2011/2012 Inventering av önskemål om anordnande av kurser Gymnasieskolorna i Göteborgsregionen

Läs mer

Intagna på lärlings/lärlingsliknande utbildningar inom GR inför HT 2009 simulering nr 6 18.5

Intagna på lärlings/lärlingsliknande utbildningar inom GR inför HT 2009 simulering nr 6 18.5 Intagna på lärlings/lärlingsliknande utbildningar inom GR inför HT 2009 simulering nr 6 18.5 Kommun Skola Program Inriktning Org Int Res Val 1 b ob Ale Ale gymnasium Lärlingsförsök inom BF LLF Startar

Läs mer

185 Definitivintagningen till gymnasieskolan lå 2005/2006. Kommenterades vid sammanträdet utlämnat material (OH-utläggs på hemsidan).

185 Definitivintagningen till gymnasieskolan lå 2005/2006. Kommenterades vid sammanträdet utlämnat material (OH-utläggs på hemsidan). Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdagen 23 juni 2005, kl 09.00-12.00 Plats: GR-Huset, Rum 135 Ledamöter Frank Andersson (s), Göteborg, ordf Agneta Granberg (m), Göteborg Carola Granell

Läs mer

Pressmeddelande från GRs gymnasieantagning

Pressmeddelande från GRs gymnasieantagning Uppdaterad 2011-04-14 Pressmeddelande 2011-04-14 från GRs gymnasieantagning Det är första gången vi nu tar in till den nya gymnasieskolan med den nya programstrukturen. Vi är väldigt angelägna om att eleverna

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen Claes Berggren Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 14 juni, 2000, kl 08.30-12.00 Plats: GR-Huset, Gårdavägen 2, Göteborg, Rum 386 Deltagare Sten Janson, Utbildningschefsgruppen,

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Fredagen, kl 08.30-15.00 Plats: Evert Taubes Värld, Liseberg Deltagare Jan Östgärd, Härryda (gymn & vux) Ordförande Mona Tolf, Lilla Edet (för & grund, gymn

Läs mer

Preliminärantagning lärlingsutbildningar inom GR 14 april 2011

Preliminärantagning lärlingsutbildningar inom GR 14 april 2011 Preliminärantagning lärlingsutbildningar inom GR 14 april 2011 Ale Lärlingsgymnasiet i Ale Bygg & anläggning Anläggningsfordon 5 1-1 Husbyggnad 12 2 1 2 Mark & anläggning 5 1-1 Måleri 5-2 - El & energi

Läs mer

Slutantagningen 2018 Statistik

Slutantagningen 2018 Statistik Slutantagningen 2018 Statistik Viktiga datum 12 april 2 februari: 11 december: Preliminärantagningen är klar och förhandsbesked om antagningen presenteras på www.indra2.se Ansökan stänger Ansökan öppnar

Läs mer

Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 99/00

Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 99/00 för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde Avtalsparter Avtalets parter utgörs av kommunerna i Göteborgsregionens intagningsområde. Parterna enas om att intagningsområdet utgör samverkansområde

Läs mer

Slutantagningen 2017 Statistik

Slutantagningen 2017 Statistik Slutantagningen 2017 Statistik Viktiga datum 13 december: Ansökan öppnar 3 februari: Ansökan stänger 6 april: Preliminärantagningen är klar och förhandsbesked om antagningen presenteras på www.indra2.se

Läs mer

Intagningspoäng och medelvärde

Intagningspoäng och medelvärde ALE Barn- och fritidsprogrammet, Ale gymnasium Elektronik o datakommunikation SM, Ale gymnasium Estetiska programmet, Teater och TV-produktion, Ale gymnasium Handelsgymnasiet SM, Ale gymnasium Hälsogymnasiet

Läs mer

Flest sökande till program oavsett behörighet

Flest sökande till program oavsett behörighet Antagningsstatistik Gymnasieantagningen Datum: 2019-06-26 Slutantagningen 2019 Slutantagningen Slutantagningen är den antagning som genomförs på sökande elevers slutbetyg. Merparten av alla sökande elever

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Fredagen den 7 april, 2006, kl 08.30-14.00 Plats: GR-Huset, Göteborg, Rum 135 Deltagare Raymond Vaske, Stenungsund (gymn & vux), Ordförande Leif Ivelind,

Läs mer

Protokoll från Utbildningsgruppen Torsdag 9 december 1999, kl 13.00-15.30, Regionens hus, Göteborg

Protokoll från Utbildningsgruppen Torsdag 9 december 1999, kl 13.00-15.30, Regionens hus, Göteborg Protokoll från Utbildningsgruppen Torsdag 9 december 1999, kl 13.00-15.30, Regionens hus, Göteborg Ledamöter Vivi-Ann Nilsson (s), Göteborg, ordförande Hillevi Ottosson (m), Kungsbacka, vice ordförande

Läs mer

Preliminärantagningen 2017 Statistik

Preliminärantagningen 2017 Statistik Preliminärantagningen 2017 Statistik Viktiga datum 13 december: Ansökan öppnar 3 februari: Ansökan stänger 6 april Preliminärantagningen är klar och förhandsbesked om antagningen presenteras på www.indra2.se

Läs mer

Preliminärantagningen 2019 Statistik

Preliminärantagningen 2019 Statistik Preliminärantagningen 2019 Statistik Gymnasieantagningen Viktiga datum 10 december: Ansökan öppnar 1 februari: Ansökan stänger 9 april: Preliminärantagningen är klar och preliminärt antagningsbesked presenteras

Läs mer

Det totala antalet sökalternativ (inkl. fristående), där skola och utbildning utgör ett sökalternativ den 1 februari.

Det totala antalet sökalternativ (inkl. fristående), där skola och utbildning utgör ett sökalternativ den 1 februari. Sökande 2006-01-30 2006-02-01 Det totala antalet sökalternativ (inkl. fristående), där skola och utbildning utgör ett sökalternativ den 1 februari. 400 350 Fristående Totalt antal sökalternativ Kommuner

Läs mer

Avtal för samverkan kring vuxnas lärande i Göteborgsregionen Etapp 3++ - för utbildningar som startar våren 2008

Avtal för samverkan kring vuxnas lärande i Göteborgsregionen Etapp 3++ - för utbildningar som startar våren 2008 Förslag till Avtal för samverkan kring vuxnas lärande i Göteborgsregionen Etapp 3++ - för utbildningar som startar våren 2008 1. Avtalsparter Avtalets parter utgörs av Göteborgsregionens kommunalförbunds

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 6 oktober 2010, kl 09.00-12.00 Plats: Rum 255, GR Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen, Ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Lise-Lotte Ericsson,

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdagen 14 juni 2010, kl 09.00-12.00 Plats: GR-Huset, rum 255 och 253 Ledamöter Helene Odenjung (FP), Göteborg, ordförande Marie Lindén (V), Göteborg,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 4 november 2009, kl 09.00-12.00 Plats: Vuxenutbildningen, Öckerö Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen, Ordförande Lise-Lotte Ericsson, Alingsås

Läs mer

Slutantagning lärlingsutbildningar inom GR 6 september 2012

Slutantagning lärlingsutbildningar inom GR 6 september 2012 2012-12-07 Slutantagning lärlingsutbildningar inom GR 6 september 2012 Kommun Skola Program Inriktning Org 1val b Antagna Reserver Ale Lärlingsgymnasiet i Ale Bygg & anläggning Anläggningsfordon 5 - -

Läs mer

Samverkansavtal för gymnasiesärskolan i Göteborgsregionen (GR) 2011/ /2013

Samverkansavtal för gymnasiesärskolan i Göteborgsregionen (GR) 2011/ /2013 Samverkansavtal för gymnasiesärskolan i Göteborgsregionen (GR) 2011/2012 2012/2013 1. Bakgrund och syfte Inom GR finns sedan 2001/2002 ett samverkansavtal för gymnasiesärskolan. Syftet med avtalet är att

Läs mer

Fördelning av statsbidrag ur förordning 2015:403 utifrån arbetslöshet

Fördelning av statsbidrag ur förordning 2015:403 utifrån arbetslöshet HANDLING 2015-08-14 Fördelning av statsbidrag ur förordning 2015:403 utifrån arbetslöshet Arbetslöshetssiffrorna är från maj 2015. Öppet maj 15 Skolverkets siffror Andel i regionen Andel i riket Antal

Läs mer

KALLELSE till ledamöter UNDERRÄTTELSE till ersättare

KALLELSE till ledamöter UNDERRÄTTELSE till ersättare Öckerö 2015-07-01 KALLELSE till ledamöter UNDERRÄTTELSE till ersättare Beslutsorgan Tid och plats Barn- och utbildningsnämnden Onsdag 8 juli 2015 kl 8.30 i Lejonet, Kommunhuset Öckerö Förmöte: Öckeröalliansen

Läs mer

TEKNIKCOLLEGE. Teknikcollege. - kompetenscentra för effektiv resursanvändning

TEKNIKCOLLEGE. Teknikcollege. - kompetenscentra för effektiv resursanvändning Teknikcollege - kompetenscentra för effektiv resursanvändning Kriterier för Teknikcollege 1. Regionalt perspektiv 2. Infrastruktur för utbildningen 3. Tydlig profil 4. Samverkan med arbetslivet 5. Kvalitetssäkring

Läs mer

Sammanfattning av Framtidsgruppens arbete - Framtidsgruppens testamente

Sammanfattning av Framtidsgruppens arbete - Framtidsgruppens testamente Sammanfattning av Framtidsgruppens arbete - Framtidsgruppens testamente 1. Uppdrag Utbildningschefsgruppen, UC beslöt 030410, att uppdra åt arbetsutskottet att tillsätta en arbetsgrupp med uppgift att

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Fredagen 25 augusti, 2000, kl 08.45-15.00 Plats: B&N-Huset, Skärhamn, Tjörn Sammanträdet i UC äger rum enligt följande arbetsordning: 08.45-15.00 Förskola

Läs mer

991206 Upplaga 2 Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

991206 Upplaga 2 Anteckningar från Utbildningschefsgruppen 991206 Upplaga 2 Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Fredag 19 november, kl 08.30-15.00 Plats: Regionens hus, rum 135 Deltagare Sarah Isberg, Härryda, Ordförande Lars-Eric Persson, Kungsbacka,

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Fredagen 15 april, 2005, kl 08.30-13.00 Plats: GR-Huset, Göteborg, Rum 135 Deltagare Raymond Vaske, Stenungsund (gymn & vux), Ordförande Torbjörn Eliason,

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredag 5 mars 2010, kl 08.30-14.30 Plats: GR, lokal 135 Deltagare Mona Tolf, Lilla Edet (för & grund, gymn & vux), Ordförande Jan Magnusson, Öckerö (för &

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2017-08-25 Anteckningar från Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag den 25 augusti 2017, kl 13.00-14.40 Plats: Stenugnsbaden, Stenungsund Deltagare Anette Liedström-Hjorth,

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen (UC)

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen (UC) 2009-06-05 Anteckningar från Utbildningschefsgruppen (UC) Tid: Fredagen 5 juni 2009, kl 08.30-14.30 Plats: GR, lokal 135 Deltagare Annika Sjöberg, Ale (för & grund) Ordförande Jan Östgärd, Härryda (gymn

Läs mer

Samverkansavtal inom vuxenutbildningen i Göteborgsregionen

Samverkansavtal inom vuxenutbildningen i Göteborgsregionen Samverkansavtal Samverkansavtal inom vuxenutbildningen i Göteborgsregionen 2004-02-02 1 Regionalpolitiska utbildningsmål (sept. 2001) Satsningar på det livslånga lärandet en regional framgångsfaktor Regional

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdagen 10 mars 2005, kl 09.00-12.00 Plats: Världskultur museet, Göteborg, Seminarierum 1 Ledamöter Frank Andersson (s), Göteborg, ordf Agneta Granberg

Läs mer

Kartläggning över kommunernas uppföljning av gymnasie- och gymnasiesärelever på externa gymnasieskolor

Kartläggning över kommunernas uppföljning av gymnasie- och gymnasiesärelever på externa gymnasieskolor Kartläggning över kommunernas uppföljning av gymnasie- och gymnasiesärelever på externa gymnasieskolor GRAA-gruppen Sammanställt av John Nelander, GR U 2016-11-30 Skollagen När en elev börjar eller slutar

Läs mer

GRs vuxenutbildningsavtal Samverkansprojektet Reflex

GRs vuxenutbildningsavtal Samverkansprojektet Reflex GRs vuxenutbildningsavtal Samverkansprojektet Reflex Monica Sandorf 2005-03 03-10 Samverkansavtal inom vuxenutbildning 2005-03-10 2 Samverkansavtal inom vuxenutbildning Bakgrund och motiv Framgångsfaktor

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 7 februari 2007, kl 08.30-12.00 Plats: Vuxenutbildningen i Härryda, Långenäsvägen 5 (Mölnlycke Centrum) Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen Utkast 1

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen Utkast 1 från möte i Vuxenutbildningsgruppen Utkast 1 Tid: Onsdag 5 december 2007, kl 08.30-12.00 Plats: Partille Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Stefan Ericsson, Göteborg Staffan

Läs mer

Reservantagningen 2018

Reservantagningen 2018 Reservantagningen 2018 Statistik över reservantagningens utfall 2018-08-31 /GR:s gymnasieantagning Reservantagningen 2018 Antagningsstatistik/Gymnasieantagningen Datum: 2018-09-03 Reservantagningen 2018

Läs mer

Resultat av definitivintagningen läsåret 2000/01.

Resultat av definitivintagningen läsåret 2000/01. Till Skolcheferna Medföljande resultat är en redovisning av definitivintagningen läsåret 2000/01. anges ej det inte är till utbildningen. Det går även att gå in i Indra för att få ut mer information och

Läs mer

Pressmeddelande från Göteborgsregionens gymnasieantagning

Pressmeddelande från Göteborgsregionens gymnasieantagning GR Utbildning 2014-06-25 Pressmeddelande från Göteborgsregionens gymnasieantagning Antagningen till gymnasieskolan är klar I dag har Göteborgsregionens utbildningsgrupp fastställt årets antagning till

Läs mer

Framtidens modell för utbud och ekonomi. Vuxenutbildningsnätverkets konferens september 2018

Framtidens modell för utbud och ekonomi. Vuxenutbildningsnätverkets konferens september 2018 Framtidens modell för utbud och ekonomi Vuxenutbildningsnätverkets konferens 17-18 september 2018 Statsbidragshantering Vilka statsbidrag ska GR söka Statsbidrag för rekryterande insatser Motprestation

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 12 september 2007, kl 08.30-12.00 Plats: Kungsbacka Deltagare Stefan Ericsson, Göteborg, Ordförane Anna Gullberg, Alingsås Lise-Lotte Ericsson, Alingsås

Läs mer

Preliminärantagningen 2018 Statistik

Preliminärantagningen 2018 Statistik Preliminärantagningen 2018 Statistik Viktiga datum 12 april 2 februari: 11 december: Ansökan stänger Ansökan öppnar Preliminärantagningen är klar och förhandsbesked om antagningen presenteras på www.indra2.se

Läs mer

Välkommen till gymnasieskolan!

Välkommen till gymnasieskolan! 030509 Välkommen till gymnasieskolan! Inledning: Jämfört med den skolan du kommer från, grundskolan, så kommer du snart att märka en del skillnader. I grundskolan läste du ämnen. Det gör du också i gymnasieskolan

Läs mer

Kommentarer till diagrammen vid definitivintagningen 2007

Kommentarer till diagrammen vid definitivintagningen 2007 7-6-28 Kommentarer till diagrammen vid definitivintagningen 27 SÖKANDE 1. Sökande per plats Diagrammet visar antal behöriga elevers förstahandsval per plats på både kommunala och fristående skolor från

Läs mer

Interkommunal ersättning för gymnasieskolan och gymnasiesärskolan kalenderåret 2001

Interkommunal ersättning för gymnasieskolan och gymnasiesärskolan kalenderåret 2001 GR UTBILDNING RAPPORT Margaretha Allen 000801 Interkommunal ersättning för gymnasieskolan och gymnasiesärskolan kalenderåret 2001 Under våren 2000 har genomförts ett arbete med att ange förslag till interkommunal

Läs mer

Nätverk Syfte/Uppdrag Ordförande Sekreterare

Nätverk Syfte/Uppdrag Ordförande Sekreterare Nätverk Syfte/Uppdrag Ordförande Sekreterare APU - omvårdnad/sjukvård Syftet med avtalet är att höja kvaliteten inom omvårdnadsprogrammet genom att förbättra den arbetsplatsförlagda utbildningen både i

Läs mer

Flyktingsituation extra ordinärt läge Politisk - tjänstemannaprocess

Flyktingsituation extra ordinärt läge Politisk - tjänstemannaprocess Flyktingsituation extra ordinärt läge Politisk - tjänstemannaprocess 16/9 UG Åtgärder 18,19/9 F-styrelse Akut agenda 25/9 Kommunchefer 30/9 UC 2/10 Extra möte KSO, KC 16/10 F-styrelse Förslag Åtgärder

Läs mer

Nuläge. Aktiviteter Transnationalitet Resultat Implementering. Studiestöd/ studieteknik Coachning KBT/LEAN Flexibelt lärande Alternativ skola

Nuläge. Aktiviteter Transnationalitet Resultat Implementering. Studiestöd/ studieteknik Coachning KBT/LEAN Flexibelt lärande Alternativ skola Nuläge Aktiviteter Transnationalitet Resultat Implementering Studiestöd/ studieteknik Coachning KBT/LEAN Flexibelt lärande Alternativ skola OECD/LEED Östersjösamarbete/ Flaggskepp Ramböll European Minds

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdagen 5 november 2009, kl 09.00-12.00 Plats: Rum 255 och 253, GR Ledamöter Helene Odenjung (FP), Göteborg, ordförande Kristina Tharing (M), Göteborg

Läs mer

Anteckningar från nätverksträff för gymnasierektorer inom GR

Anteckningar från nätverksträff för gymnasierektorer inom GR 051004 Anteckningar från nätverksträff för gymnasierektorer inom GR Datum: Tisdag 4 oktober Tid: 13.00-16.00 Deltagande: Roy J, Ale, Bo L, Alingsås, Lars O, Torbjörn C och Peter J Göteborg, Jan Ö, Härryda,

Läs mer

Pressmeddelande från GRs gymnasieintagning

Pressmeddelande från GRs gymnasieintagning GR Utbildning 2010-06-24 Pressmeddelande 2010-06-24 från GRs gymnasieintagning Information gäller definitivintagningen till gymnasieskolan i Göteborgsregionens kommuner, där GR gör intagning till 30 kommunala

Läs mer

Anteckningar från nätverksmöte för gymnasierektorsgruppen inom Göteborgsregionen

Anteckningar från nätverksmöte för gymnasierektorsgruppen inom Göteborgsregionen 091026 Anteckningar från nätverksmöte för gymnasierektorsgruppen inom sregionen Datum: Tisdag 20 oktober Tid: 8.30-12.00 Deltagare: Fredrik Ericsson Ale, Magnus Thilén Alingsås, Marianne Möller, Torbjörn

Läs mer

Skolundersökning 2012 Elevenkät. Göteborgsregionen Resultat

Skolundersökning 2012 Elevenkät. Göteborgsregionen Resultat Skolundersökning 2012 Elevenkät Göteborgsregionen Resultat Innehåll Innehåll Om undersökningen Bakgrund och syfte Metod och omfattning Genomförande Svarsfrekvens Liten ordlista Läsanvisning Resultat Årskurs

Läs mer

Bilaga 1. Kartläggning av målgruppens storlek och sammansättning

Bilaga 1. Kartläggning av målgruppens storlek och sammansättning Bilaga 1 Kartläggning av målgruppens storlek och sammansättning Innehållsförteckning Bilaga 1 KARTLÄGGNING AV MÅLGRUPPENS STORLEK OCH SAMMANSÄTTNING UNGA SOM INTE FULLFÖLJER GYMNASIET Ej behöriga till

Läs mer