Mjölby AI/FF Lysande förening

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mjölby AI/FF Lysande förening"

Transkript

1 Mjölby AI/FF Lysande förening I detta dokument har vi samlat Mjölby AI/FF:s policys samt handlingsplaner. Syftet med dokumentet är att ge medlemmarna vägledning i hur vi ställer oss i olika frågor och situationer som kan uppkomma i samband med till exempel träning och matcher. Det finns många tillfällen man som ledare eller övrig aktiv i föreningen kan ställas inför en händelse där man kan agera och svara på olika sätt. Vi har här valt att fokusera på de situationer som vi anser vara de mest väsentliga samt de som är mest sannolikt att kunna inträffa. Handlingen delges samtliga ledare och aktiva inom föreningen som ett stöd för dem i hur de bör agera vid sådant tillfälle. 1. Bakgrund Mjölby AI/FF erbjuder barn- och ungdomsfotboll för flickor och pojkar samt seniorfotboll för herrar. Damfotbollen i Mjölby bedrivs av MFC (Mjölby Football Club), som är ett samarbete mellan Mjölby AI/FF och Mjölby Södra IF. Vi erbjuder även fotboll för funktionsnedsatta Fotboll för alla, även det i samarbete med Mjölby Södra IF. Mjölby AI/FF vill bedriva sin fotbollsverksamhet så att den utvecklar människor på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt och kulturellt. Vi vill fostra spelarna till ansvarskännande människor som respekterar regler och normer, både på fotbollsplan och utanför den. Vi tar aktivt ställning mot våld, mobbning, rasism, droger och doping. Vi vill att alla spelare ska respektera Fairplay. Vi arbetar för att flickor och pojkar ska ha samma möjligheter i sitt idrottsutövande. Mjölby AI/FF ska vara en av Östergötlands ledande föreningar såväl sportsligt som organisatoriskt inom ungdoms- och seniorfotboll. Mjölby AI/ FF och dess hemmaarena Vifolkavallen ska vara den naturliga mötesplatsen för fler än bara spelarna och ledarna. Människor ska komma till Vifolkavallen för att titta på fotboll samt för att få en social gemenskap, både vid sidan av planen men även i Café Gul som håller öppet under träning och match. 2. Jämställdhet Vi verkar för en jämställd och integrerad verksamhet för våra medlemmar. Pojkar och flickor, damer och herrar, ska ha samma förutsättningar att idrotta. Detta innebär att alla ska känna sig välkomna att delta i föreningens verksamhet och att alla ska behandlas likvärdigt. Föreningens verksamhet är öppen för alla oavsett etnisk härkomst, religion, sexuell läggning, ålder eller funktionshinder. Målsättningen är att alla som vill ska kunna vara med i vår verksamhet. Ekonomiska medel fördelas efter behov, inte efter kön eller ålder.

2 3. Förebilder Vuxna, ledare och föräldrar i Mjölby AI/FF skall vara goda förebilder för våra barn och ungdomar. Föreningens verksamhet ska präglas av Fair play. Generellt gäller för spelare och ledare att Du ska vara mot andra som du vill att alla andra ska vara mot dig. Vi använder oss av ledstjärnor för ledare, spelare och föräldrar, vilka samtliga ungdomsledare får ta del av och uppmanas att följa samt sprida till spelare och föräldrar. Ledstjärnorna finns i våra Ledarpärmar, tillsammans med mycket annan information, som alla lag erhåller. Vi arbetar med programmet för ökad Respekt i fotboll, som Östergötlands Fotbollsförbund har tagit fram i samarbete med SISU Idrottsutbildarna och Länsförsäkringar Östgöta med dess tre övergripande punkter: - Vi respekterar våra spelare och motspelare - Vi respekterar domaren - Vi respekterar spelet De förväntningar föreningen har på sina ledare är: - Ledarna ska se och höra alla ungdomar och även upptäcka om något barn blir utstött eller på annat sätt kommer i kläm. - Ledarna ska vara goda föredömen för ungdomarna genom att ha ett gott beteende och använda ett bra språk där nedvärderande ord inte förekommer. - Ledarna ska lära barn och ungdomar ett etiskt och moraliskt förhållningssätt samt fostra till rent spel. - Ledarna ska främja kamratandan, ägna tid åt alla spelarna, samtidigt som det gäller att se till individen sätta spelaren i centrum. - Ledarna ska företrädesvis bära Mjölby AI/FFs kläder vid alla tillfällen man representerar föreningen exempelvis på matcher och cuper. Föreningen ger alla ungdomsledare stöd i sitt arbete för att kunna leva upp till vad som förväntas av dem. Detta görs genom att alla ledare kan vända sig till ungdomsutskottet eller kansliet med frågor och funderingar, genom att löpande uppdatera ledarpärmar och arrangera ledarmöten. Ledarpärmarna uppdateras årligen och innehåller information som alla ledare kan behöva känna till.

3 4. God uppväxtmiljö Mjölby AI/FF ska erbjuda barnen och ungdomarna en trygg fotbollsmiljö och se till deras individuella utveckling och behov. Detta innebär bland annat nolltolerans mot brottsliga handlingar som Mjölby AI/FF:s ledare får vetskap om i verksamheten riktade mot barn och ungdomar oavsett om det sker vid idrottsanläggningar, i hemmet eller någon annanstans. Våld och hot samt sexuella övergrepp och andra kränkande handlingar mot barn och ungdomar kan ge men för livet och är straffbara handlingar. För att motverka brottsliga handlingar ska Mjölby AI/FF:s ledare: - Vara medvetna om att övergrepp och andra kränkningar mot barn och ungdomar kan ske där man minst anar det. - Vara medvetna om att inte bara förövarna försöker dölja handlingarna utan även de som drabbas, på grund av skam- och skuldkänslor. - Vara lyhörda för och vaksamma mot sådana brottsliga handlingar. - Om misstanke att någon far illa ska ledaren omgående meddela Mjölby AI/FF:s ordförande eller styrelse som i sin tur gör en anmälan till lämplig myndighet. Vi verkar för en drog- och dopingfrimiljö för våra ungdomar. Alkohol och tobak är i viss mån accepterat i det svenska samhället men ingen som är under 18 år ska i samband med föreningens verksamhet tillåtas att nyttja dessa droger. Alkoholanvändning accepteras ej i samband med föreningens kärnverksamhet. Alkohol kan vid föreningens sociala tillställningar och föreningsfester tillåtas men då skall de svenska lagar och regler som gäller vid försäljning och servering av alkohol följas. Tobaksbrukare, framförallt rökare, skall på inget sätt utsätta varken ledare eller spelare för dess biverkningar. Vifolkavallen, som ägs av kommunen, är en rökfri zon vilket bör respekteras av såväl ledare som föräldrar. Att handskas med narkotika är ett brott enligt svensk lag och accepteras inte i någon form i Mjölby AI/FF. Doping är en företeelse som kombinerar fusk och droganvändning varför dopning är förbjuden. Mjölby AI/FF avråder från användande av kosttillskott i annat än medicinska fall och förväntar sig att ledarna stimulerar sina ungdomar till goda matvanor och en bra kost i samband med idrottsutövning. Ledarna har även möjlighet att anordna sådana föreläsningar för sina ungdomar. Mjölby AI/FF strävar efter att kunna erbjuda ett hälsosamt utbud i Café Gul på Vifolkavallen.

4 5. Utveckling Det ska vara utvecklande och stimulerande att vara spelare, ledare eller förtroendevald i Mjölby AI/FF. Utveckling för våra spelare och ledare säkerställs genom fastställda spelar- och ledarutbildningsplaner. Mjölby AI/FF erbjuder och uppmanar samtliga ledare att delta i SvFF:s utbildningar för ungdomsledare. Detta är utvecklande för individen samt ger en ökad möjlighet att utveckla våra spelare. Mjölby AI/FF har även ett avtal med Sport Competence, som är en web baserad föreläsningsserie i ämnen som ledarskap, motivation, kost, skadeförebyggande etc., där ledare och övriga i föreningen kan utbilda sig inom olika områden. Barn- och ungdomsspelarna i föreningen erbjuds utveckling genom en varierad och lagom utmanade fotbollsträning. Ibland ges även utbildning i ämnen som t ex kost och hälsa. Alla 14- åringar i föreningen genomgår en domarutbildning. Ledarna ska utveckla sina spelare genom att värna om gemenskap, sammanhållning, kamratanda och ge ungdomarna en positiv livssyn. För att på ett bra sätt leva upp till dessa krav ska våra ledare följa följande riktlinjer: På ett positivt sätt coacha, uppmuntra och motivera sina spelare. Skapa bra relationer med domare och motståndare. Fotbollen ska för barnen vara lekfull och allsidig. Fotbollen ska bygga på ungdomarnas egna behov och förutsättningar och ta hänsyn till olika barn och ungdomars utvecklingstakt. 6. Kvalité Mjölby AI/FF ska bedriva en verksamhet som är ekonomiskt försvarbar, efterfrågad och av hög kvalité. Mjölby AI/FF följer Svenska Fotbollförbundets utbildningsplan och de riktlinjer som finns för hur en framgångsrik fotbollsverksamhet ska byggas upp med välutbildade och engagerade ledare och spelare. För att hålla en hög kvalité, uppmuntrar föreningen samtliga ledare att utbilda sig inom SvFF:s utbildningar för ungdomsledare och vi samarbetar med Östergötlands Fotbollsförbund och SISU Idrottsutbildarna i olika projekt. Föreningens riktlinje är att minst en ledare i varje lag har genomgått SvFF:s tränarutbildning C-diplom. Ledarskapet i föreningen kvalitetssäkras för alla åldrar genom att: - Fotbollsleken för de minsta barnen håller en hög kvalité genom att använda avlönade ledare. - I barn- och ungdomslagen är det föräldrar som är tränare/ledare och de erbjuds kontinuerligt stöd från föreningen genom möten, utbildningar, ledarpärmar mm för att säkerställa att kvalitén blir så hög som möjligt. - Från juniorer och uppåt är det professionella ledare som har huvudansvaret, samtidigt som

5 föräldrar (tidigare ungdomsledare som känner lagen väl) kan finnas kvar i stödjande roller som t ex assisterande ledare eller lagledare. För att attrahera ungdomar till föreningen marknadsför sig Mjölby AI/FF genom sociala medier, exempelvis föreningens hemsida med lagsidor för samtliga lag och Facebook. Föreningen anordnar även aktiviteter som vänder sig mot såväl medlemmar som icke medlemmar. Aktiviteter som är årligen återkommande är bland annat Landslagets fotbollsskola, Swedbank Cup för klasslag, Sommarkollo mm. 7. Trygghet Mjölby AI/FF ska erbjuda barn och ungdomar en trygg fotbollsmiljö Mjölby AI/FF strävar efter en vi känsla i föreningen för att skapa en trygg social gemenskap. Vårt mål är att alla ska känna sig välkomna och bli väl mottagna i föreningen. Vi har nolltolerans mot mobbing och diskriminering. För de, som av någon anledning inte kan spela fotboll, finns möjligheter att utvecklas och vara delaktig som ledare, domare eller roll i utskott, styrelse eller kansli. Alla som vill, ska kunna hitta en plats i föreningen. Vår verksamhet bedrivs på Vifolkavallen. Mjölby kommun gör kontinuerligt en anläggningsrevision för att säkerställa kvalitén och säkerheten på anläggningen. Alla lag bedriver sin verksamhet på Vifolkavallen. Detta spär på vi känslan och skapar en trygghet och sammanhållning mellan våra olika lag. Café Gul som finns på Vifolkavallen i anslutning till fotbollsplanerna är öppen för social gemenskap under träningar och matcher. Vifolkavallen skall vara en naturlig samlingspunkt för såväl spelare, ledare som övriga. Föreningen uppmuntrar till utbyte och samarbete mellan lagen. Detta leder till ökad trygghet genom att spelarna lär känna varandra i olika åldrar. Årligen anordnas Klubbmästerskap, med syfte att öka vi-känslan i föreningen. Detta har blivit ett mycket populärt och välbesökt arrangemang hos samtliga medlemmar, från de minsta pojk- och flicklagen till dam- och herrlag samt de funktionshandikappades lag Fotboll för alla. Att skapa trygghet i en förening innebär även att arbeta med skadeförebyggande åtgärder. Ledarna får utbildning i grundläggande skadehantering genom de utbildningar de uppmuntras att delta i samt att vi eftersträvar att samtliga spelare ska använda benskydd vid träning och match. Alla ledare tar del av vår ledarpärm innehållande bland annat tips på uppbyggnadsträningar för att minimera skaderisker i framtiden. Alla spelare i Mjölby AI/FF är försäkrade och vi följer SISU Idrottsutbildarnas skrifter Föreningsträdet. Vid behov arbetar MAI med konflikthantering. Vid transport av ledare och spelare i bil eller buss ska samtliga passagerare använda bilbälte och bälteskuddar där så behövs. Man får inte ha fler passagerare i bilen/bussen än vad det finns bälten till.

6 8. Avvikande händelser Skulle någon/några i sitt agerande avvika från eller att misstanke finns om att någon inom föreningen befinner sig i sådant förhållande som strider mot vad som nämnts ovan skall detta snarast anmälas till Mjölby AI/FF s styrelse (Verkställande Utskottet VU). VU kommer därefter att behandla ärendet vidare på så sätt som de finner lämpligt av hänsyn till ärendets karaktär. 9. Uppföljning Detta dokument kommer att delges samtliga ledare inom föreningen samt finnas tillgängligt på föreningens hemsida. Årligen, efter avslutad säsong, håller Mjölby AI/FF:s ungdomsutskott lagträffar med alla ungdomslag. Vid detta tillfälle gås igenom hur det aktuella laget har upplevt den gångna säsongen sett utifrån de frågeställningar som tagits upp i detta dokument.

Den lilla klubben med det stora hjärtat!

Den lilla klubben med det stora hjärtat! Den lilla klubben med det stora hjärtat! Syfte Syfte med denna ledarguide är att ge riktlinjer och stöd till dem som är berörda av vår verksamhet. Vision Fotboll för alla! Getinge IF:s vision är att ha

Läs mer

Degeberga GoIF fotbollspolicy

Degeberga GoIF fotbollspolicy Degeberga GoIF fotbollspolicy Syftet med detta dokument är att ge medlemmarna vägledning i hur vi ställer oss i situationer som kan uppkomma i samband med till exempel träning och matcher. Detta dokument

Läs mer

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar.

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. VÄRDEFULLT Verksamhet: Syftet med Söderköpings IK s ungdomsverksamhet är: - Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. - Att skapa förutsättningar för motion, rörelse

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Reviderad 160309 Innehåll: Föreningside och målsättning Verksamhetside Spelaransvar Ungdomar Spelarutbildningsmatris Tränare-/ledaransvar

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Innehåll Föreningsidé och målsättning...2 Verksamhetsidé... 3 Barn/Ungdom... 3 Spelarutbildningsmatris... 4 Spelaransvar...5

Läs mer

Mål för barn- och ungdomslag

Mål för barn- och ungdomslag LEDARPÄRM 2014 Mål för barn- och ungdomslag Kågedalens AIF:s barn- och ungdomsfotboll ska genom välorganiserad verksamhet bereda plats till alla barn och ungdomar som vill spela fotboll. Dessutom stimulera

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar människor på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt

Läs mer

HARGS BK DEN BLÅ RAMEN. Policy, Regler och Rekommendationer 2012-02-28

HARGS BK DEN BLÅ RAMEN. Policy, Regler och Rekommendationer 2012-02-28 HARGS BK DEN BLÅ RAMEN Policy, Regler och Rekommendationer 2012-02-28 INNEHÅLL Gemensam grund Övergripande policy Fair Play inom Hargs BK Alkohol, tobak och droger Trafiksäkerhetspolicy Nollvisionen HARGS

Läs mer

UTMÄRKT FÖRENING 2015

UTMÄRKT FÖRENING 2015 UTMÄRKT FÖRENING 2015 Fotboll Glädje Trygghet Stolthet Svärdsjö IF Fotbolls verksamhetsidé Svärdsjö IF Fotboll har som huvudsakligt mål att erbjuda alla barn och ungdomar möjlighet att delta i föreningens

Läs mer

Oranga-tråden. Policydokument för Torns IF. En förening i utveckling

Oranga-tråden. Policydokument för Torns IF. En förening i utveckling Oranga-tråden Policydokument för Torns IF En förening i utveckling (Rev. A 2012-08-20) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Torns IF:s

Läs mer

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A )

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A ) Gröna tråden Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling (Rev. A 2012 11 16) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Grönahögs

Läs mer

Den vita tråden. Utveckla det drogförebyggande arbetet

Den vita tråden. Utveckla det drogförebyggande arbetet Den vita tråden Att Idrotts- och hälsocertifiera Annebergs IF innebär att vi utvecklar sammanhållningen och klubbgemenskapen mellan Annebergs IF olika lag. Certifieringen visar på betydelsen av föräldrastöd

Läs mer

Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse.

Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse. LEDARPÄRM 2014 Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse. Syfte med ledarpärmen Ge ledare och funktionärer i Kågedalens AIF en ökad trygghet

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar u på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt och kulturellt.

Läs mer

Den vita tråden. Utveckla det drogförebyggande arbetet

Den vita tråden. Utveckla det drogförebyggande arbetet Den vita tråden Att Idrotts- och hälsocertifiera Annebergs IF innebär att vi utvecklar sammanhållningen och klubbgemenskapen mellan Annebergs IF olika lag. Certifieringen visar på betydelsen av föräldrastöd

Läs mer

BSK Verksamhetsidé. BSK:s Mål. Vi vill bedriva verksamhet för alla barn och ungdomar som vill träna och spela fotboll i Bankeryd.

BSK Verksamhetsidé. BSK:s Mål. Vi vill bedriva verksamhet för alla barn och ungdomar som vill träna och spela fotboll i Bankeryd. BSK Verksamhetsidé BSK:s Mål Vi vill bedriva verksamhet för alla barn och ungdomar som vill träna och spela fotboll i Bankeryd. Vi vill skapa klubbkänsla där ledare, spelare och föräldrar är stolta för

Läs mer

Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse.

Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse. LEDARPÄRM 2014 Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse. Syfte med ledarpärmen Ge ledare och funktionärer i Kågedalens AIF en ökad trygghet

Läs mer

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Vår vision är att ge - så många som möjligt chansen att få spela ishockey hos oss i en inspirerande och utvecklande

Läs mer

Värdegrund. För oss i Degerfors IF är alla viktiga oavsett roll och vi sätter alltid föreningen främst i både med- och motgång.

Värdegrund. För oss i Degerfors IF är alla viktiga oavsett roll och vi sätter alltid föreningen främst i både med- och motgång. Värdegrund VÄRDEGRUND DEGERFORS IF I Degerfors IF erbjuder vi glädje och utveckling Glädje är en viktig del av verksamheten och skapar en förutsättning till ett livslångt fotbollsintresse. I Degerfors

Läs mer

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening Policy Möjligheternas förening Ope Idrottsförening POLICY MÖJLIGHETERNAS FÖRENING Kamratskap Trygghet Glädje Gemenskap Fotboll Efter egen förmåga Stärkt självkänsla Lek Inledning Ope IF är en av norrlands

Läs mer

GF Tempo Ledarguiden 2016

GF Tempo Ledarguiden 2016 GF Tempo Ledarguiden 2016 Förord Detta dokument är framtaget av ledare samt styrelsemedlemmar i GF Tempo. Dokumentet som kommer från riksidrottsförbundet (RF) bygger på ledarguiden som är utvecklat ifrån

Läs mer

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017 Reymersholms IK Gröna Tråden Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten Beslutad av styrelsen 25/1 2017 1 Syfte Föreningens syfte är att bedriva verksamhet där vi: Spelar

Läs mer

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY...

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... Policysamling 2012-02-28 Innehåll 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN.... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... 3 5 UPPFÖRANDE POLICY... 3 5.1 Spelare och ledare...

Läs mer

Följade gäller i föreningens aktiviteter och inkluderar såväl träningar, träningsläger som matcher samt resor till och från match:

Följade gäller i föreningens aktiviteter och inkluderar såväl träningar, träningsläger som matcher samt resor till och från match: Idrotts- och hälsocertifiering: Lerkils IF Under 2013 utformar Lerkils IF en policy i samstämmighet med Kungsbacka kommuns krav för att bli en idrotts- och hälsocertifierad förening. Innehållet i denna

Läs mer

VÄRDEGRUND

VÄRDEGRUND VÄRDEGRUND 2017-04-25 VERKSAMHETSIDÉ Vendelsö IK är en familjär förening för alla idrottsutövare, med tyngdpunkt på barn och ungdomar. Vi erbjuder en aktiv fritid med individuella utmaningar i fokus. Målsättningen

Läs mer

IF ÖRNENS VÄRDEGRUND FÖR BARN & UNGDOMS-FOTBOLL

IF ÖRNENS VÄRDEGRUND FÖR BARN & UNGDOMS-FOTBOLL 2013 IF ÖRNENS VÄRDEGRUND FÖR BARN & UNGDOMS-FOTBOLL Målet är enligt IF Örnens värdegrund att erbjuda fotboll som en positiv och meningsfull sysselsättning, så att alla som vill, oavsett förutsättningar

Läs mer

KIF ÖREBRO DFF RIKTLINJER

KIF ÖREBRO DFF RIKTLINJER KIF ÖREBRO DFF RIKTLINJER Den röda tråden inom breddverksamheten BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLLEN BÖR I FÖRSTA HAND SE TILL ATT ALLA FÅR MÖJLIGHET ATT SPELA FOTBOLL I DEN UTSTRÄCKNING DE VILL, UPPLEVA GLÄDJE

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

Grebbestads Idrottsförening

Grebbestads Idrottsförening Grebbestads Idrottsförening Barn- och Ungdomsfotboll Policy Föräldraguide GIF's Röda Trådar Grebbestads IF www.grebbestadsif.se e-mail: info@grebbestadsif.se Bryggerigatan 15B Tel. 0525-106 63 Bankgiro

Läs mer

Annebergs IF Den vita tråden

Annebergs IF Den vita tråden Annebergs IF Dalavägen 37 434 99 Kungsbacka Annebergs IF Den vita tråden Upprättad: 201311 Senast reviderad: 201710 Dokumentansvarig: Anders Sundqvist Version: 201311 Sida 1 av 10 Godkänt av: Underskrift

Läs mer

Verksamhetspolicy och riktlinjer

Verksamhetspolicy och riktlinjer Verksamhetspolicy och riktlinjer Revisionshistorik Version Datum Ändrad av Kommentar 1 2015-01-18 Upprättad Godkänd av styrelsen 2 2015-09-28 Styrelsen Ändring av kapitel Ekonomi-Lagkassor och försäljning

Läs mer

Policy Järpens Idrottsförening

Policy Järpens Idrottsförening Policy Järpens Idrottsförening - Alla har en plats i JIFs gemenskap- Idrott: - är inte bara prestationer, segrar eller att göra snygga mål - är framför allt att ha roligt tillsammans - är sammanhållning

Läs mer

ÖIF MALLEN UNGDOMSFOTBOLL-

ÖIF MALLEN UNGDOMSFOTBOLL- ÖIF MALLEN 2011 -UNGDOMSFOTBOLL- INLEDNING ÖIF-mallen är en riktlinje som ska verka som stöd för ledare i ÖIF och deras utvecklingsarbete med fotbollsungdomar i åldrarna 6-18 år. En viktig del i föreningens

Läs mer

Ulricehamns IFK Bildad UIFKaren

Ulricehamns IFK Bildad UIFKaren Ulricehamns IFK Bildad 1992 UIFKaren 2016 1 Vår historia Ulricehamns IFK (UIFK) är en ung förening med lång erfarenhet. Föreningen bildades 1992 efter en sammanslagning av Ulricehamns IF:s fotbollssektion

Läs mer

Riktlinjer för Ledare Spelare & Föräldrar

Riktlinjer för Ledare Spelare & Föräldrar Riktlinjer för Ledare Spelare & Föräldrar Bildad 1997-01-01 Ledare Föreningens ledare är det viktigaste verktyget för utvecklingen av föreningens fotbollsverksamhet. För att fotbollsverksamheten ska leda

Läs mer

2015-02-25. Policydokument. Kovlands IF Fotbollssektion 2015

2015-02-25. Policydokument. Kovlands IF Fotbollssektion 2015 Policydokument Kovlands IF Fotbollssektion 2015 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Välkommen till Kovlands IF... 3 Verksamhetsidé... 4 Policy för Fotbollen... 5 Spelare....6 Ledare....7 Förälder....8

Läs mer

Den Nya Randiga Tråden ESKILSTUNA CITY Fotbollsklubb Riktlinjer och mål

Den Nya Randiga Tråden ESKILSTUNA CITY Fotbollsklubb Riktlinjer och mål - 1 - Den Nya Randiga Tråden ESKILSTUNA CITY Fotbollsklubb Riktlinjer och mål Innehållsförteckning - 2 - - 3 - Eskilstuna City Fotbollsklubb Vi i Eskilstuna City FK är väldigt stolta över vår ungdomsverksamhet.

Läs mer

FÖRENINGSPOLICY Utgåva 2017

FÖRENINGSPOLICY Utgåva 2017 FÖRENINGSPOLICY Utgåva 2017 1 Innehåll VERKSAMHET... 4 JÄMSTÄLLDHET ALLAS LIKA VÄRDE... 4 REKRYTERING AV LEDARE LEDARFÖRSÖRJNING... 5 REKRYTERING AV AKTIVA... 5 LEDARVÅRD... 6 SPELARVÅRD... 6 FÖRÄLDRASAMVERKAN...

Läs mer

Föreningen för hela familjen!

Föreningen för hela familjen! Föreningen för hela familjen! Värdegrund Harrie FF är en förening som drivs av humanistisk människosyn. Det innebär att alla individer ges möjlighet att vara delaktiga i verksamheten utifrån sina förutsättningar.

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

Barn & ungdoms policy

Barn & ungdoms policy Barn & ungdoms policy 2010 Inledning Denna gemensamma policy är framtagen för att tydliggöra samarbetet mellan Grums IK FK och Slottsbrons IF, hädanefter kallade Grums/Slottsbron. Policyn visar föreningarnas

Läs mer

Gilleby IF Föreningspolicy

Gilleby IF Föreningspolicy Gilleby IF Föreningspolicy Syftet med detta dokument är att vi som verkar i föreningen skall ha en gemensam plattform att arbeta utifrån. Det är också ett sätt för oss att sprida information till Dig som

Läs mer

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01 Furulunds IK Föreningspolicy 2009-03-01 Innehåll Vision och målsättning Värdegrunder och Ledstjärnor Fairplay Ledarskap Träningar & matcher Utbildning Talangutveckling Föräldrarollen Vision och målsättning

Läs mer

MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET

MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET Reviderad 2014-03-14 BLÅ MÅLET - Syftet med Blå målet är att göra det enklare för alla i föreningen att förstå vad föreningen står, och arbetar, för. - Vi hoppas kunna utveckla

Läs mer

Policydokument. Gimonäs Umeå Idrottsförening (GUIF) Gimonäs Umeå IF Reviderad och fastställd av styrelsen 2011-06-08

Policydokument. Gimonäs Umeå Idrottsförening (GUIF) Gimonäs Umeå IF Reviderad och fastställd av styrelsen 2011-06-08 [2011-11-05] GIMONÄS UMEÅ IF POLICY [Reviderad policy, fastställd av styrelsen 2011-11-05] Policydokument Gimonäs Umeå Idrottsförening (GUIF) Idrottens verksamhetsidé Idrott är fysisk aktivitet som vi

Läs mer

Sigtuna IF:s föreningspolicy. Blå Tråden. Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012.

Sigtuna IF:s föreningspolicy. Blå Tråden. Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012. Sigtuna IF:s föreningspolicy Blå Tråden Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012. Sigtuna IF:s verksamhetsidé Sigtuna IF skall stå för glädje, trygghet och kvalité där alla människors

Läs mer

Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening. Ungdomspolicy

Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening. Ungdomspolicy Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening Ungdomspolicy Inledning Detta dokument beskriver LGIFs syn på hur barn- och ungdomsfotbollen ska bedrivas och ska fungera som ett stöd för ledare, spelare och föräldrar.

Läs mer

Idrotts- och hälsocertifiering av Gräppås golfklubb (v. 2015-12)

Idrotts- och hälsocertifiering av Gräppås golfklubb (v. 2015-12) Idrotts- och hälsocertifiering av Gräppås golfklubb (v. 2015-12) Gräppås Golfklubb är en ideell förening och har som målsättning att låta alla medlemmar få spela golf på både motionsnivå och tävlingsnivå.

Läs mer

POLICY DOKUMENT KÄVLINGE

POLICY DOKUMENT KÄVLINGE POLICY DOKUMENT KÄVLINGE DOKUMENTETS INNEHÅLL Förhållningssätt och agerande i föreningen gentemot Tobak, Alkohol, Narkotika, Jämställdhet och Sexuella Trakasserier. I huvudsak inriktning barn och ungdomar

Läs mer

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år 1. Klubbens historia 1907 Idrottssällskapet Halmia bildas den 16 juni. 1912 Halmstad IF besegras med 5-3 1914 Första utländska matchen mot Köpenhamn 1924 IS Halmia

Läs mer

Välkommen till IK Arvika fotboll!

Välkommen till IK Arvika fotboll! Välkommen till IK Arvika fotboll! Detta dokument skall ligga till grund för IK Arvika Fotbolls utbildningsfilosofi och är en del av vår klubbpolicy. Vårt mål är att alla ledare, spelare och föräldrar skall

Läs mer

Utbildning i Fair Play för deltagande lag i Färgelanda Cup

Utbildning i Fair Play för deltagande lag i Färgelanda Cup Sida 1 av 7 Allmänt Utbildning i Fair Play för deltagande lag i Färgelanda Cup Färgelanda Cup präglas av Fair Play och spelas enligt grundprinciperna i "Fotbollens Spela Lek o Lär" och "Idrotten vill".

Läs mer

Policy / styrdokument Skellefteå Ridklubb (SRK)

Policy / styrdokument Skellefteå Ridklubb (SRK) Policy / styrdokument Skellefteå Ridklubb (SRK) Ändamålet med föreningen: Skellefteå Ridklubb (SRK) är en ideell förening. SRK erbjuder kommunens invånare en ridklubb för alla. SRK tillhandahåller idrottsoch

Läs mer

SJÖVIKEN IF VERKSAMHETSPLAN

SJÖVIKEN IF VERKSAMHETSPLAN SJÖVIKEN IF VERKSAMHETSPLAN 2018 Värdegrund Målsättning Tävlingsverksamhet Anläggningar Ambassadörsskap ANDT-policy Inriktning enligt RF:s Strategi 2025 Inledning 2017 års verksamhet innebar att besökarantalet

Läs mer

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision Riktlinjer Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken Vision FC Norrsken är Norrbottens ledande flick- och damfotbollsförening och det naturliga valet för alla tjejer. Här

Läs mer

Barsebäck Golf & Country Club

Barsebäck Golf & Country Club Barsebäck Golf & Country Club Policy för verksamheten Antagen av Styrelsen 2013-12-22 Innehåll Inledning...3 Värdegrund...3 Visioner och mål...3 Medlemskap...3 Träning och tävling...4 Riktlinjer för ledare

Läs mer

Begreppet ungdomsledare omfattar både de personer som har tränaruppgift och de som har en lagledarfunktion i ungdomslaget.

Begreppet ungdomsledare omfattar både de personer som har tränaruppgift och de som har en lagledarfunktion i ungdomslaget. Gula Linjen Grundvärdering Vi ska genom vår handbollsverksamhet erbjuda barn och ungdomar en meningsfull fritidssysselsättning som utvecklar både fysisk och social förmåga samt samarbete och ansvarstagande.

Läs mer

Idrott och hälsa i Gräppås golfklubb

Idrott och hälsa i Gräppås golfklubb Idrott och hälsa i Gräppås golfklubb Gräppås Golfklubb är en ideell förening och har som målsättning att låta alla medlemmar få spela golf på både motionsnivå och tävlingsnivå. Genom detta vill klubben

Läs mer

Nolltolerans i Uppland

Nolltolerans i Uppland Nolltolerans i Uppland Fotboll för alla i en trygg och utvecklande miljö Syftet med Nolltolerans Minska våld/hot och ordningsstörningar inom fotbollen och därmed bland annat uppnå: Att skapa ett bättre

Läs mer

Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll

Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll Inledning Dokumentet påvisar NSK Fotboll:s policy och riktlinjer för alla de lag som är aktiva inom klubben, samt tränare/ledare för dessa lag. Syftet är att

Läs mer

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision Riktlinjer Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken Vision FC Norrsken är Norrbottens ledande flick- och damfotbollsförening och det naturliga valet för alla tjejer. Här

Läs mer

Tillsammans för en idrott fri från alkohol, narkotika, doping och tobak. Gemensam ANDT-policy för idrottsföreningar i Mölndals stad

Tillsammans för en idrott fri från alkohol, narkotika, doping och tobak. Gemensam ANDT-policy för idrottsföreningar i Mölndals stad Tillsammans för en idrott fri från alkohol, narkotika, doping och tobak Gemensam ANDT-policy för idrottsföreningar i Mölndals stad Mål Varför? De allra flesta barn och ungdomar är någon gång aktiva i en

Läs mer

POLICYDOKUMENT FÖR PAJALA HOCKEY CLUB

POLICYDOKUMENT FÖR PAJALA HOCKEY CLUB POLICYDOKUMENT FÖR PAJALA HOCKEY CLUB Verksamheten skall kännetecknas av sportslighet, social fostran, sund och balanserad ekonomi, utbildade ledare samt en stark föreningskänsla med stort engagemang och

Läs mer

TRÅDEN GRÖNA. Mål och riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten i Sandareds IF och Sjömarkens IF

TRÅDEN GRÖNA. Mål och riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten i Sandareds IF och Sjömarkens IF TRÅDEN GRÖNA Mål och riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten i Sandareds IF och Sjömarkens IF Reviderad 2012-02-15 Jerry Carlsson Utvecklingsansvarig Mål och riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten!

Läs mer

Policy LNIK. Inledning

Policy LNIK. Inledning Policy LNIK Inledning Styrelsen ansvarar för denna policy samt för att de regler som är uppsatta följs. Styrelsens ansvar är att leda arbetet enligt de stadgar som gäller för föreningen och som har beslutats

Läs mer

Råås Lilla Blå. Rikt linjer och löften. från R åå IF:s ungdomsverksamhet. Råås Lilla Blå 1

Råås Lilla Blå. Rikt linjer och löften. från R åå IF:s ungdomsverksamhet.  Råås Lilla Blå 1 Råås Lilla Blå Rikt linjer och löften från R åå IF:s ungdomsverksamhet www.raaif.se Råås Lilla Blå 1 Råås Lilla Blå Riktlinjer och löften från Råå IF:s ungdomsverksamhet Råå IF anno 1921 - en anrik förening

Läs mer

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Vision Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Verksamhetsidé Vi ska bedriva verksamhet inom fotboll, innebandy, cykel, gymnastik och skidor så att alla ges möjlighet till en aktiv fritid där man kan

Läs mer

Föreningscertifikat. Bästa möjliga idrottsförening i Mölndal. Vad kommer certifieringen att innebära?

Föreningscertifikat. Bästa möjliga idrottsförening i Mölndal. Vad kommer certifieringen att innebära? Föreningscertifikat Bästa möjliga idrottsförening i Mölndal Vad kommer certifieringen att innebära? Idrottsföreningar med barn- och ungdomsverksamhet i Mölndals stad kommer att ha möjlighet att genomgå

Läs mer

Lenhovda Idrottsförenings Värdegrund

Lenhovda Idrottsförenings Värdegrund Version 2013 Lenhovda Idrottsförenings Värdegrund Gemenskap Trygghet Respekt Utveckling Verksamhetsidé I vår förening får Alla vara med, pojkar, flickor, unga och gamla! Det ska vara kul att idrotta och

Läs mer

Barn- och ungdomsriktlinjer och bestämmelser inom fotbollen på Åland

Barn- och ungdomsriktlinjer och bestämmelser inom fotbollen på Åland Barn- och ungdomsriktlinjer och bestämmelser inom fotbollen på Åland Vem är barn och ungdomsansvarig på förbundet? Catrin Häggblom- ÅFF:s styrelse Hur skall denna policy kommuniceras ut till medlemsföreningar,

Läs mer

Forssa BK Dalkurd FF

Forssa BK Dalkurd FF Dalkurd FF Ungdom Förväntningar på dig som spelare Säsongen 2018 - 2 - Att vara del av Dalkurd FF/: Vi vill bedriva en målinriktad fotbollsutbildning med långsiktig och individuell planering. Vi vill värna

Läs mer

BTK Kävlinge. Policy för verksamheten. Antagen av Styrelsen Version 1.1

BTK Kävlinge. Policy för verksamheten. Antagen av Styrelsen Version 1.1 BTK Kävlinge Policy för verksamheten Antagen av Styrelsen 2013-06-11 Version 1.1 Innehåll Inledning... 3 Värdegrund... 3 Visioner och mål... 3 Medlemskap... 3 Träning och tävling... 4 Riktlinjer för ledare

Läs mer

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy Sida 1 (8) Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy gemensamma värdegrunder för såväl lagledare, tränare, föräldrar, barn och ungdomar Sida 2 (8) Barns och ungdomars fotbollsspel bygger på att - de ska ha

Läs mer

Välkommen till Lions Hockey! Syfte och Mål

Välkommen till Lions Hockey! Syfte och Mål Policy Välkommen till Lions Hockey! Intresset för idrott i samhället är stort, i Sverige finns det cirka 60 000 aktiva ishockeyspelare varav ungefär 35 000 är mellan 10 och 14 år. De upplevelser och erfarenheter

Läs mer

IDROTTSPOLITISKT PROGRAM

IDROTTSPOLITISKT PROGRAM IDROTTSPOLITISKT PROGRAM Idrottspolitiskt program för Nora kommun antaget av fullmäktige den 14 oktober 2015, 120 att gälla från 2016-01-01 tillsvidare, revideras under kommande mandatperiod Nora kommun

Läs mer

POLICY för Garphyttans IF Fotboll

POLICY för Garphyttans IF Fotboll POLICY för Garphyttans IF Fotboll 1. Verksamhetsidé / Grundsyn barn o ungdom Vi vill: Att vår verksamhet ska vara öppen för alla pojkar och flickor oavsett förutsättningar och ambitionsnivå. Ge våra barn

Läs mer

Alkohol- och Drogpolicy

Alkohol- och Drogpolicy Alkohol- och Drogpolicy för föreningar i Norsjö kommun Handbok för föreningsledare. Information för vårdnadshavare och medlemmar. Antaget av föreningen:. Styrelsens ordförande:. Datum: Syfte Syftet med

Läs mer

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Barn och ungdomspolicy Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Målsättning och riktlinjer för Fjugesta IF:s ungdomsfotboll Vi strävar efter Att skapa god kamratskap skall ske genom gemensamma aktiviteter

Läs mer

Nynäshamns IF Fotboll. Blåa tråden. Blåa tråden stöd och riktlinjer för Nifens verksamhet

Nynäshamns IF Fotboll. Blåa tråden. Blåa tråden stöd och riktlinjer för Nifens verksamhet Blåa tråden Blåa tråden stöd och riktlinjer för Nifens verksamhet Sida 1(12) 1. Versionshistorik 1.0 Röda Tråden antogs av styrelsen den 27 december 2006. 2.0 Röda Tråden antogs av styrelsen den 5 oktober

Läs mer

Föreningspolicy Varla Innebandyklubb (Varla IBK) Version: 2015-08-01 Ansvarig: Styrelsen E-mail: styrelsen@varlaibk.nu

Föreningspolicy Varla Innebandyklubb (Varla IBK) Version: 2015-08-01 Ansvarig: Styrelsen E-mail: styrelsen@varlaibk.nu Föreningspolicy Varla Innebandyklubb (Varla IBK) Version: 2015-08-01 Ansvarig: Styrelsen E-mail: styrelsen@varlaibk.nu 1 Innehållsförteckning Varla IBK Ledord... 3 Mål med Barnverksamhet... 4 Mål med Ungdomsverksamheten...

Läs mer

Forssa BK Dalkurd FF

Forssa BK Dalkurd FF Dalkurd FF Akademi Förväntningar på dig som spelare Säsongen 2018 - 2 - Att vara del av Akademin: Vi vill bedriva en målinriktad fotbollsutbildning med långsiktig och individuell planering. Vi vill värna

Läs mer

POLICY GARPHYTTANS IF FOTBOLL

POLICY GARPHYTTANS IF FOTBOLL POLICY GARPHYTTANS IF FOTBOLL 1. Verksamhetsidé / Grundsyn barn o ungdom Vi vill: Att vår verksamhet ska vara öppen för alla pojkar och flickor oavsett förutsättningar och ambitionsnivå. Ge våra barn och

Läs mer

Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll

Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll Policyplanen är en tydlig riktlinje gällande ungdomsfotbollen i Skurups AIF. Den ska fungera som ett stöd och förhållningssätt för alla som är delaktiga i verksamheten

Läs mer

Nolltolerans i Uppland

Nolltolerans i Uppland Nolltolerans i Uppland Fotboll för alla i en trygg och utvecklande miljö Bakgrund Det har under tidigare år skett en ökning av våld, verbalt och fysiskt, och detta hade spridit sig allt lägre ned i åldrarna.

Läs mer

Tillsammans för en idrott fri från alkohol, narkotika, doping och tobak. Gemensam ANDT-policy för idrottsföreningar i Mölndals stad

Tillsammans för en idrott fri från alkohol, narkotika, doping och tobak. Gemensam ANDT-policy för idrottsföreningar i Mölndals stad Tillsammans för en idrott fri från alkohol, narkotika, doping och tobak Gemensam ANDT-policy för idrottsföreningar i Mölndals stad Varför? De allra flesta barn och ungdomar är någon gång aktiva i en idrottsförening.

Läs mer

Fagersta Södra IK POLICY

Fagersta Södra IK POLICY Fagersta Södra IK POLICY 2010 1. Vad som gäller för olika åldrar 1.1 Fem-manna: 6-8 år, fotbollsskola 1.2 Sju-manna: 9-12 år 1.3 Elva-manna: 13-14 år 1.4 Elva-manna: 15-16 år 1.5 Elva-manna: Junior 2.

Läs mer

Verksamhetsplan säsongen 2017

Verksamhetsplan säsongen 2017 Roslagsbro IF U15 Verksamhetsplan säsongen 2017 1. Inledning Detta dokument är en förklaring som gäller för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Roslagsbro IF U15 Syftet med dokumentet

Läs mer

En vägledning till dig som är ny som ledare i vår förening

En vägledning till dig som är ny som ledare i vår förening En vägledning till dig som är ny som ledare i vår förening Först och främst vill vi i föreningen välkomna dig till oss, kul att du vill pröva dina vingar som fotbollstränare för barn och unga i GIK. När

Läs mer

Välkommen till AFG. BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt.

Välkommen till AFG. BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt. Välkommen till AFG Bagarmossenmodellen BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt. Fysisk utveckling BBK:s ungdomsverksamhet

Läs mer

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy Åre SLK Fotboll Klubben för ALLA! Klubbpolicy Fotboll Att spela fotboll innebär att du är med i världens största idrott. Fotboll spelas över hela världen och själva bollen är kanske världens populäraste

Läs mer

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar.

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Grimsås IF Policy Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Fotboll är framför allt glädje, sammanhållning i med och motgång, kamratskap och hänsynstagande till andra. Policy angående

Läs mer

ALKOHOL- OCH DROGPOLICY IF LÖDDE

ALKOHOL- OCH DROGPOLICY IF LÖDDE ALKOHOL- OCH DROGPOLICY IF LÖDDE Löddeköpinge 2017-09-11 Styrelsen ------------------------------------------------- Peter Joelsson, Ordförande IF Lödde 1 Innehåll 1. Bakgrund... 3 2. Regler & Gränser

Läs mer

Klubbpolicy Norra Härene BK - Senior

Klubbpolicy Norra Härene BK - Senior Klubbpolicy Norra Härene BK - Senior Detta är Norra Härene BK:s policy för seniorverksamheten. Syftet med denna policy är att alla som är engagerade i klubben, förtroendevalda, tränare, ledare, spelare,

Läs mer

GREBBESTADS IF. Barn- och ungdomsfotboll. Policy Föräldraguide GIF:s röda trådar. Fastställd 2013-03-20

GREBBESTADS IF. Barn- och ungdomsfotboll. Policy Föräldraguide GIF:s röda trådar. Fastställd 2013-03-20 GREBBESTADS IF Barn- och ungdomsfotboll Policy Föräldraguide GIF:s röda trådar Fastställd 2013-03-20 Grebbestads IF Policy Barn och ungdomsfotboll Grebbestads IF erbjuder fotbollsverksamhet för att alla

Läs mer

Lagföräldramöte ÖHK

Lagföräldramöte ÖHK Lagföräldramöte ÖHK 2018-02-28 Agenda Status FBC Vinga Peter & Yanick Status respektive lag - bordet runt - alla Feedback från lagen till styrelsen & frågor alla Sammanfattning Info & policy arbete - Yanick

Läs mer

Föreningspolicy Varla Innebandyklubb (Varla IBK)

Föreningspolicy Varla Innebandyklubb (Varla IBK) Föreningspolicy Varla Innebandyklubb (Varla IBK) Innehållsförteckning Mål med Barnverksamhet... 2 Mål med Ungdomsverksamheten... 2 Seniorverksamhet... 3 Krav att använda Glasögon... 3 Idrotts och hälsocertifiering...

Läs mer

Barn och ungdomsfotbollens värdegrund

Barn och ungdomsfotbollens värdegrund Barn och ungdomsfotbollens värdegrund Bygger på att : barn och ungdomar skall ha roligt och idrotta på sina egna villkor Fotbollen skall vara tillgänglig för alla och aktivt bidra till samhällsnyttiga

Läs mer

UNGDOMSVERKSAMHETEN I VMA IK

UNGDOMSVERKSAMHETEN I VMA IK UNGDOMSVERKSAMHETEN I VMA IK Verksamheten ska bedrivas på ett sådant sätt att.. VMA blir i stort sett självförsörjande på seniorspelare (herrar) VMA kan tävla med ett damlag också. VMA blir självförsörjande

Läs mer

Tillsammans för en fotboll fri från alkohol, narkotika, doping och tobak!

Tillsammans för en fotboll fri från alkohol, narkotika, doping och tobak! Tillsammans för en fotboll fri från alkohol, narkotika, doping och tobak! Vår gemensamma ANDTS-Policy ANDTS? ANDTS står för Alkohol-Narkotika-Doping-Tobak och Spel. Varför? De allra flesta barn och ungdomar

Läs mer

En satsning på Barnfotbollen

En satsning på Barnfotbollen En satsning på Barnfotbollen Framtaget av en arbetsgrupp bestående av föräldrar och ledare i samarbete med Upplands fotbollförbund och SISU Idrottsutbildarna Kontaktperson på Upplands FF: Chasmine Wahlberg

Läs mer