HISTORIA MÖTER FRAMTID

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HISTORIA MÖTER FRAMTID"

Transkript

1

2 HISTORIA MÖTER FRAMTID Arvet från textilindustrin och knallehandeln sitter djupt i Borås själ och har varit tongivande för stadens utveckling. I ett område som varit hem för textilproduktion i nästan 100 år finns nu en ny mötesplats för kreativa verksamheter inom mode, textil och design; Textile Fashion Center. Ett kreativt centrum för vetenskap, kompetens kultur, innovation och näringslivsutveckling, främst inom textil men även inom andra områden. Kläderna på bilden kommer från Fashion Gallery. En unik kombination av ateljé och butik. Platsen är Knalletorget i Borås.

3 BESÖK TEXTILE FASHION CENTER UPPLEV DET OVÄNTADE I FRAMTIDENS TEXTILIER GÅ PÅ FANTASTISKA, INPIRERANDE UTSTÄLLNINGAR Mode, design och textil konst om vartannat. Utöver de permanenta utställningarna visar Textilmuseet spännande tillfälliga utställningar. Från textil tradition till mode från internationellt framstående modeskapare. fashiongallery.se I Smart Textiles Showroom presenteras textil forskning i form av prototyper och material. Här finns t ex världens första plagg av återvunnen bomull, en banbrytande bordsduk med integrerade trummor och piano som går att spela på samt plagg som mäter hjärtfrekvens. UPPLEV MODEHISTORIA PÅ ETT NYTT SÄTT SHOPPA UNIKA PLAGG FRÅN NYA DESIGNERS Fashion Gallery är en kombination av ateljé och butik för nystartade varumärken inom mode och textil. smarttextiles.se Klär du bäst i 70-talsflares, 80-talets axelvaddar eller festdress från århundrades början. I Textilmuseets provningsgarderob kan du prova dig genom en unik samling kläder från 1900-talets alla årtionden. TESTA PÅ OLIKA TYPER AV TEXTILA HANTVERK thecompany.se UMGÅS ÖVER MAT OCH DRYCK I hjärtat av det gamla industriområdet finns The Company med restaurang, pub, café och vinbar. Här möter du områdets kreativa krafter, boråsare och stadens gäster över en smakrik måltidsupplevelse, ett glas eller en fika. I Textilmuseets DIY finns symaskiner, vävstolar, tyger, garner, knappar, stickor, virknålar, måttband och saxar. Här kan du pyssla på egen hand, sy om ett plagg eller designa ett nytt. Bläddra i nya och gamla modemagasin för inspiration eller hämta den från någon av utställningarna. Varje månad presenteras nya programpunkter som föreläsningar, workshops, och visningar på Textilmuseet. På vägen ut shoppar du one-offs i museibutiken. Håll dig uppdaterad på textilmuseet.se.

4 Textilmuseet har en av Europas främsta samlingar av textilmaskiner. Särskilt unikt är att de flesta fortfarande går att använda och att Textilmuseet har textiltekniker med kompetens från textilindustrin, som på guidade visningar kan köra maskinerna för besökare.

5 STARTA, DRIV OCH UTVECKLA DITT FÖRETAG ENTREPRENÖRSKAP Drivhuset hjälper studenter att utveckla idéer och starta och driva företag genom vägledning, utbildning och en kreativ miljö. TILLVÄXT KONTORS- HOTELL Marketplace Borås kontorshotell - ett kreativt hem för nystartade såväl som väletablerade företag eller branschorganisationer som ser den affärsmässiga nyttan med att finnas på plats i denna unika sammansättning av erfarenhet och kreativitet. AFFÄRSARENA Marketplace Borås bjuder in till en affärsarena inom mode, textil och design där medlemmar får tillgång till ett unikt nätverk och näringslivsutvecklande aktiviteter. KONSULTATION INDUSTRI- UTVECKLING Connect är en ideell organisation som matchar entreprenörer med kompetens och kapital från näringslivet. FINANSIERING PROTEKO erbjuder aktörer inom textil, mode, konfektion och handel råd och stöd kring praktiska frågor som rör det mesta i textilbranschen. IUC förnyar och stärker industrin genom kompetenstillförsel, innovationssupport och effektivisering. AFFÄRS- UTVECKLING Hos Inkubatorn i Borås får företag med tillväxtpotential affärsutvecklingsstöd, finansiering, kontor och en personlig affärscoach. KOOPERATIV Coompanion är rådgivaren för er som vill starta företag, förening eller kooperativ tillsammans. Genom riskvilliga lån, riskkapital och rådgivning banar Almi vägen för framtidens företag. MODE Modeink stöttar entreprenörer och unga företagare inom mode och textil med affärsutveckling och marknadsetablering. På tal om drivkraft. På taket till Textile Fashion Center finns en 770 kvm stor solcellsanläggning. Det sågtandsformade taket byggdes för att ta tillvara på dagsljuset i så stor utsträckning som möjligt innan det fanns el i den gamla textilfabriken - en konstruktion som även lämpar sig perfekt för solceller.

6 Kläderna på bilden kommer från Morris, medlemmar i det textila affärsnätverket Marketplace Borås.. Platsen är utanför Rådhuset på Stora Torget i Borås.

7 UTBILDNING FRÅN GYMNASIUM TILL YRKESHÖGSKOLA OCH HÖGSKOLA UTBILDNINGARNA I TEXTILE FASHION CENTER SKAPAR FANTASTISKA MÖJLIGHETER, SOM ATT....VISA PÅ MODEVECKORNA Som modedesignstudent på Textilhögskolan är du under ditt examensår med och sätter upp årets mest spännande modevisning; EXIT. Förutom i Borås visar du även på Stockholm Fashion Week och London Fashion Week...BÄRAS AV LADY GAGA Direkt efter EXIT visningen i Stockholm 2012 frågade Lady Gagas stylist Textilhögskolestudenten Daniel Bendzovski om hon kunde få låna med sig några plagg. Dagen efter dök Lady Gaga upp utanför hotellet iklädd Daniels Ironic Fur, på väg till kvällens konsert i Globen...BANA VÄG FÖR HÅLLBAR TEXTILPRODUKTION Malin Larsson och Annie Nilsson är två textilingenjörer som i sitt examensarbete undersökt alternativ till den resurskrävande bomullen i form av en stjälkfiber som likt exempelvis hampa har många egenskaper som liknar bomullens vad det gäller komfort och absorptionsförmåga, men kräver både mindre vatten och bekämpningsmedel. Examensarbetet ledde till miljöstipendium för att arbeta vidare med att hitta en stabil, miljövänlig och ekonomisk process som fungerar för att bryta ner stjälkfibrer och göra dem spinnbara...diva EGET KLÄDMÄRKE VID 19 Xvemiul startades som ett UF-företag av tre modeintresserade tjejer på Viskastrandsgymnasiet vann de SM i Ung företagsamhet i kategorin Årets hantverk och nu finns kläderna till försäljning i Fashion Gallery...BLI HÖGST ATTRAKTIV PÅ ARBETSMARKNADEN "Borås Yrkeshögskola är en skola i tiden. Här arbetar man fram och genomför relevanta utbildningar i nära samverkan med näringslivet. En central funktion i kompetensförsörjningsarbetet i regionen helt enkelt" Johnny Eriksson HR director, Ellos Group..JOBBA FÖR SVERIGES STORA MODEKEDJOR Inköpsavdelningar på Lindex, H&M, Gina Tricot och Nelly.com m fl - det är vanliga arbetsplatser för studerande från PROTEKO liksom inom områden som csr och hållbarhet. Inom affärsområdet Nordisk Designskola arbetar studenterna ständigt med projekt på uppdrag av näringslivet. Bland annat i ett designsamarbete med Gina Tricot där överskottsprodukter får nytt i liv genom re:design. Allt från kommersiella plagg som säljs på nytt till dekadenta festkläder.

8 Den gula klänningen på bilden är världens första plagg av 100% återvunna bomullsfibrer, här från gamla blåjeans. Enligt Smart Textiles kommer framtidens textilier vara fullt återvinningsbara och likt papper bestå av en blandning av gamla och nya fibrer.

9 TEXTIL INNOVATION SOM FÖRBÄTTRAR VÅRA LIV Textilindustrin är påväg från tygleverantör till att vara en positiv kraft i samhällsutvecklingen. Vad sägs om kläder som övervakar din hälsa eller mäter dina rörelser. Teknik som gör det möjligt att återvinna textila fibrer och använda dem på nytt. Smarta textilier som förbättrar både människors vardag och ger fördelar för industri, sjukvård och miljö. Hos Smart Textiles möts forskning, näringsliv, institutioner och offentlig sektor för att finna framtidens lösningar idag. Med ett heltäckande erbjudande, med allt från grundforskning till prototypframtagning, är Smart Textiles den självklara partnern när en textil idé ska förverkligas eller ett behov mötas med textil teknik. Med över 450 forsknings- och företagsprojekt sedan starten 2006 är Smart Textiles inte bara erkänd som en motor i svensk textilindustri, utan redan etablerad som en viktig internationell aktör. EN SCIENCE PARK TAR FORM MED TEXTIL SOM SJÄLVKLART FOKUSOMRÅDE Inom Science Park Borås är textil och mode ett självklart styrkeområde och profil. Med Inkubatorn i Borås och ett kontorshotell som drivs av Marketplace Borås i Textile Fashion Center är projektarenan det tredje benet inom Science Park Borås. Som ett paraply över de tre delarna kanaliserar Science Park Borås innovationssystemet och möjliggör att idéer från forskare och innovatörer blir till affärer. De huvudområden som är aktuella för Science Park Borås är tre områden där Högskolan i Borås tillsammans med SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut redan idag är ledande. Det är samhällsutveckling som innefattar områden som framtidens handel, stadsbyggnad och resursåtervinning, hälsa som fångar upp möjligheterna kopplat till vård och hälsa och självklart textil/mode med Smart Textiles i spetsen. Genom Science Park Borås skapas än tydligare synergier mellan lärosäte, näringsliv och kommun. Med goda samverkansmöjligheter, framstående forskning och inspirerande mötesplatser i Textile Fashion Center är siktet inställt på fler företag till Boråsregionen och ökad sysselsättning. För företagen Pjama och Wundies började det med en idé om vattentäta pyjamasbyxor för sängvätande barn. Hos Smart Textiles togs ett högabsorberande tyg fram. Idén resulterade även i ett helt nytt inkontinensskydd för kvinnor. En till synes vanlig damtrosa med superabsorberande gren. Med stöd från Inkubatorn har idéerna utvecklats till företag och faktiska produkter som idag finns att köpa på marknaden.

10 Plagget är ett verk från Josefin Runquists examenskollektion 2015, Textilhögskolan. Platsen är Borås Arena.

11 GET TOGETHER IN STYLE Textile Fashion Center är inte bara en mötesplats för kreativa verksamheter inom textil och mode. Vi erbjuder även inspirerande lokaler för alla former av möten och konferenser. I en livfull miljö som delas av företagare, studenter, forskare, lunchgäster, museibesökare och shoppingsugna arbetar vi tillsammans med restaurang The Company och en en av Sveriges mest välrenommerade kockar med att ge er en skräddarsydd upplevelse. Kombinera er konferens med ett besök på Textilmuseet, upplev det oväntade i framtidens textilier i Smart Textiles Showroom eller hör mer om textilstaden Borås och områdets textila historia på en guidad rundtur. textilefashioncenter.se/konferens

12 BESÖKER DU BORÅS, MISSA INTE....NAVET SCIENCE CENTER I området Textile Fashion Center hittar du Navet. En plats där alla har möjlighet att uppleva naturvetenskap, matematik, teknik och hållbar utveckling på ett meningsfullt, lekfullt och kreativt sätt...wholly, TORNADO, CATAFALQUE OCH BOHDI Borås är inte bara känd som textilstaden utan även som skulpturstaden. Det räcker med att se sig om i Textile Fashion Center eller ta en kort promenad i stadskärnan för att se skulpturer skapade av välkända konstnärer världen över. I det offentliga rummet samspelar skulpturer med öppna ytor, arkitekturen, bilarna och människorna...borås UTOMHUSGALLERI Inom hundra meter från Textile Fashion Center kan du uppleva flera av Borås stora street art-målningar, skapade av världskända konstnärer under festivalen No Limit. Alltifrån små installationer till muralmålningar upp till 27 meter höga. Håll dig uppdaterad på vad som händer på boras.com

13 Skaraborgsvägen 3A, Borås Box 8000, S Borås Fastigheten ägs och är utvecklad av fastighetsbolaget Kanico AB. Borås Stad Textile Fashion Center AB är ett kommunalt bolag som äger varumärket Textile Fashion Center och har i uppdrag att stötta verksamheterna i huset och vara en plattform för samverkan mellan centrets olika delar. Februari 2016

15-17 APRIL. textilefashioncenter.se/open

15-17 APRIL. textilefashioncenter.se/open 15-17 APRIL 2016 textilefashioncenter.se/open FREDAG 15 APRIL 7.15 Open Breakfast - Att göra affärer med Kina Connect Sverige bjuder in till frukostseminarium som i olika delar belyser Kina ur både ett

Läs mer

FashionDAYS 2015 Projektplan Projektledare: Sarah Norving

FashionDAYS 2015 Projektplan Projektledare: Sarah Norving FashionDAYS 2015 Projektplan Projektledare: Sarah Norving 1. BAKGRUND FashionDAYS är eventet som syftar till att uppmärksamma och stärka vår region inom mode, textil och design. Ambitionen är att genomföra

Läs mer

Långsiktighet och målmedvetenhet. Boråspusslet

Långsiktighet och målmedvetenhet. Boråspusslet Långsiktighet och målmedvetenhet Boråspusslet Nyckeltal 106 000 INVÅNARE 12 000 FÖRETAG 1/3 INTERNATIONELL MARKNAD 54 % AV ALL TEXTIL PASSERAR BORÅS >750 000 m² YTOR FÖR LOGISTIK CENTRUM FÖR E-HANDEL 1

Läs mer

KONTORSANPASSNING CaseStudio // 2011.09.12

KONTORSANPASSNING CaseStudio // 2011.09.12 KONTORSANPASSNING CaseStudio // 2011.09.12 Kreativiteten sitter i väggarna Byggnadskomplexet Simonsland är tillkommet under lång tid och speglar också en lång historia; en blandning av tegelarkitektur

Läs mer

Drivhuset. Startades 1993 i Karlstad. Finns just nu på 14 orter runt om i Sverige. Drivhuset Kalmar grundades 1999

Drivhuset. Startades 1993 i Karlstad. Finns just nu på 14 orter runt om i Sverige. Drivhuset Kalmar grundades 1999 2013 fokus framåt Drivhuset är en plattform för dig som vill utveckla entreprenöriellt driv. Genom personlig evolution och affärsutveckling vill vi få fler att skapa nytt av sina idéer. Drivhuset arbetar

Läs mer

Agenda. Nuläge Inkubator och Science park Innovation Inkubator 2.0 förslag Finansiering Summering

Agenda. Nuläge Inkubator och Science park Innovation Inkubator 2.0 förslag Finansiering Summering Agenda Nuläge Inkubator och Science park Innovation Inkubator 2.0 förslag Finansiering Summering Nuläge Rampens nuvarande projektfinansiering avslutas sommaren 2012 Hösten 2012 finansieras verksamheten

Läs mer

Simonsland. Ett fastighetsutvecklingsprojekt.

Simonsland. Ett fastighetsutvecklingsprojekt. Simonsland Ett fastighetsutvecklingsprojekt. En ny stadsdel. I nästan 100 år har Simonsland pulserat av industriellt liv. Här har företagsamma män och kvinnor utvecklat sina idéer och presenterat en rad

Läs mer

Vår verkstad. Utvecklar människor och affärer.

Vår verkstad. Utvecklar människor och affärer. Vår verkstad Utvecklar människor och affärer. Västerås Science Park är en inspirerande och innovativ miljö och mötesplats för företag i tillväxt där människor, idéer, kunskap och kapital kan mötas och

Läs mer

Vi står för kunskap, kvalitet och visioner...

Vi står för kunskap, kvalitet och visioner... Vi står för kunskap, kvalitet och visioner... Vill du sy, designa kläder och ha flera vägar öppna för framtiden? Då har Textilfabriken mycket att ge. Utbildningen håller hög kvalitet, lärarna är professionella

Läs mer

UTVECKLA DIN IDE UTVECKLA DITT FORETAG

UTVECKLA DIN IDE UTVECKLA DITT FORETAG UTVECKLA DIN IDE UTVECKLA DITT FORETAG Uppsala. Företagande varje dag. Sedan 1286. HAR DU EN IDÉ ELLER VILL UTVECKLA DITT FÖRETAG? I Uppsala är vi många företagsfrämjande aktörer som kan hjälpa dig vidare

Läs mer

Vilja. Våga. Växa. Tillsammans med Inkubatorn i Borås. www.ink-boras.se

Vilja. Våga. Växa. Tillsammans med Inkubatorn i Borås. www.ink-boras.se Vilja. Våga. Växa. Tillsammans med Inkubatorn i Borås. www.ink-boras.se Ibland är det avgörande med rätt partner. Vi heter det vi är: Inkubatorn i Borås. En partner för dig som vill utveckla idéer och

Läs mer

SCIENCE TOWERS JÖNKÖPINGS KOMMUNS FASTIGHETSUTVECKLING AB SCIENCE PARK JÖNKÖPING AB

SCIENCE TOWERS JÖNKÖPINGS KOMMUNS FASTIGHETSUTVECKLING AB SCIENCE PARK JÖNKÖPING AB SCIENCE TOWERS JÖNKÖPINGS KOMMUNS FASTIGHETSUTVECKLING AB SCIENCE PARK JÖNKÖPING AB Illustrationsbild: Science Towers med vy från 51 meters höjd. NU BYGGER VI SCIENCE TOWERS Med målet att skapa fler entreprenörer,

Läs mer

textilmuseet.se Fashion Center Skaraborgsvägen 3A, Borås

textilmuseet.se Fashion Center Skaraborgsvägen 3A, Borås textilmuseet.se Fashion Center Skaraborgsvägen 3A, Borås Utställningsplatsen: Textilmuseet Utställningens titel: Textil Kraft textilindustri här där då & nu Utställningens varaktighet: Permanent utställning

Läs mer

Plan för näringsliv och arbete

Plan för näringsliv och arbete Plan för näringsliv och arbete 2017-2018 Så skapar vi förutsättningar för fler jobb Eskilstuna växer, har en ung befolkning och tillhör landets starkaste tillväxtregioner. En av utmaningarna Fler jobb,

Läs mer

en halländsk Innovationsstrategi Det vi vill se är att i Halland, den bästa livsplatsen, trivs inte bara människorna utan även deras idéer.

en halländsk Innovationsstrategi Det vi vill se är att i Halland, den bästa livsplatsen, trivs inte bara människorna utan även deras idéer. en halländsk Innovationsstrategi Det vi vill se är att i Halland, den bästa livsplatsen, trivs inte bara människorna utan även deras idéer. Varför en innovationsstrategi? Syftet med en halländsk innovationsstrategi

Läs mer

Science Park Gotland Innovationsmiljö Gotland

Science Park Gotland Innovationsmiljö Gotland Science Park Gotland Innovationsmiljö Gotland Om Science Park Gotland Uppdrag Science Park Gotlands uppdrag är att bidra till hållbar* tillväxt på Gotland genom att vara en katalysator för tillväxtorienterat

Läs mer

Textila utbildningar som ger jobb.

Textila utbildningar som ger jobb. Textila utbildningar som ger jobb. Flexibla Individuella Tillgängliga Utbildning när det passar dig. Välkommen till Nordiska Textilakademin. Vi erbjuder textil kompetens från design till försäljning I

Läs mer

Regionutvecklingsnämndens beslut i korthet Vänersborg

Regionutvecklingsnämndens beslut i korthet Vänersborg Regionutvecklingsnämndens beslut i korthet Vänersborg 2015-03-17 Projektbeslut från regionutvecklingsnämndens sammanträde 17 mars Regionutvecklingsnämnden medfinansierar satsningar för att främja tillväxt

Läs mer

Näringslivsstrategi 2009-03-23. Renée Mohlkert Näringslivs- och marknadsdirektör

Näringslivsstrategi 2009-03-23. Renée Mohlkert Näringslivs- och marknadsdirektör Näringslivsstrategi 2009-03-23 Renée Mohlkert Näringslivs- och marknadsdirektör NÄRINGSLIVSSTRATEGI FÖR HELSINGBORGS STAD Utifrån denna strategi ska Helsingborgs stads näringslivsarbete bedrivas. Uppdraget

Läs mer

Vad kan praktiker lära av forskningen? Mikael Samuelsson Centrum för Entreprenörskap och Affärsdesign Högskolan i Borås

Vad kan praktiker lära av forskningen? Mikael Samuelsson Centrum för Entreprenörskap och Affärsdesign Högskolan i Borås Vad kan praktiker lära av forskningen? Mikael Samuelsson Centrum för Entreprenörskap och Affärsdesign Högskolan i Borås Agenda Presentation Praktiker Entreprenörskap Forskning i Sverige vad vet vi nu?

Läs mer

På väg till Borås? Modern marknadsplats med gångavstånd

På väg till Borås? Modern marknadsplats med gångavstånd På väg till Borås? Modern marknadsplats med gångavstånd Handelsutredning 2012 Borås unika historia är stadens framtid. Vi har alltid varit bra på handel. Till och med så bra att Gustav II Adolf år 1621

Läs mer

Ett kreativt centrum för vetenskap, kultur, innovation och affärsverksamhet, främst inom textil men även inom andra områden.

Ett kreativt centrum för vetenskap, kultur, innovation och affärsverksamhet, främst inom textil men även inom andra områden. FÖRSTA ÅRET 2 I det gamla industriområdet Simonsland i centrala Borås ligger Textile Fashion Center. I ett område som varit hem för textilproduktion i nästan 100 år finner ni nu en ny mötesplats för kreativa

Läs mer

Vi står för kunskap, kvalitet och visioner...

Vi står för kunskap, kvalitet och visioner... FASHION DESIGN D N IO SH G N FA E S I Vi står för kunskap, kvalitet och visioner... Gillar du mode och kläder? Då är Fashion design något för dig! Här får du stora möjligheter att utveckla dig som klädskapare

Läs mer

- mer än bara en informationsplats. - Dalsjöfors 2013-01-29

- mer än bara en informationsplats. - Dalsjöfors 2013-01-29 - mer än bara en informationsplats - Dalsjöfors 2013-01-29 I Borås står möten mellan människor i fokus Möten där tillit och respekt är honnörsord och där vi tar till vara individernas unika kraft, kunskap,

Läs mer

DRIV VIDARE GUIDE FÖR DIG SOM VILL TA VIDARE DIN FÖRETAGSAMHET EFTER UF-ÅRET.

DRIV VIDARE GUIDE FÖR DIG SOM VILL TA VIDARE DIN FÖRETAGSAMHET EFTER UF-ÅRET. Ung Företagsamhet utbildar unga i entreprenörskap. På riktigt. DRIV VIDARE GUIDE 2018. FÖR DIG SOM VILL TA VIDARE DIN FÖRETAGSAMHET EFTER UF-ÅRET. UF-året är över... En del av er som avslutar ert UF-företag

Läs mer

Kulturföretag inom Ljusdals kommun

Kulturföretag inom Ljusdals kommun Förstudie Kulturföretag inom Ljusdals kommun En förstudie om förutsättningar för samverkan för företag inom området kultur inom Ljusdals kommun Maria Sellberg 2007 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2

Läs mer

Kvinnors företagsamhet får Kalmar län att växa

Kvinnors företagsamhet får Kalmar län att växa KVINNORS VÄXTKRAFT Kvinnors företagsamhet får Kalmar län att växa Kalmar län behöver fler företagare och fler kvinnor som driver företag. Med fler kvinnor som företagare kommer fler affärsidéer fram och

Läs mer

Vi investerar i framtida tillväxt. Med lån, riskkapital och affärsutveckling skapar vi möjlighet för företag att växa

Vi investerar i framtida tillväxt. Med lån, riskkapital och affärsutveckling skapar vi möjlighet för företag att växa Vi investerar i framtida tillväxt Med lån, riskkapital och affärsutveckling skapar vi möjlighet för företag att växa En partner för tillväxt Entreprenörskap och nytänkande har lagt grunden till många

Läs mer

Venture Cup. Läs mer på www.venturecup.se

Venture Cup. Läs mer på www.venturecup.se Venture Cup Det börjar alltid med en idé! Venture Cup är Sveriges ledande tävling för dig som vill utveckla din affärsidé till ett framgångsrikt affärskoncept och starta företag. Vi tar dig som tävlande

Läs mer

Mot en spännande framtid. Barkarby College i Järfälla nytt regionalt centrum för naturvetenskapliga och tekniska utbildningar

Mot en spännande framtid. Barkarby College i Järfälla nytt regionalt centrum för naturvetenskapliga och tekniska utbildningar Mot en spännande framtid Barkarby College i ärfälla nytt regionalt centrum för naturvetenskapliga och tekniska utbildningar Framåt inom natur och teknik Stockholm Väst är ett av de hetaste tillväxtområdena

Läs mer

RECYCLING LABS STENA NORDIC RECYCLING CENTER

RECYCLING LABS STENA NORDIC RECYCLING CENTER RECYCLING LABS STENA NORDIC RECYCLING CENTER STENA OUR NORDIC CUSTOMERS RECYCLING HAVE CENTER UNIQUE AND CHANGING NEEDS. VARFÖR ANVÄNDA REYCLING LABS? Tillgång till: Tekniskt know-how hos Stenas medarbetare

Läs mer

Centrum för Arbetsliv och vetenskap (CAV) Verksamhetsplan för

Centrum för Arbetsliv och vetenskap (CAV) Verksamhetsplan för Bilaga 6 Dnr: 695-16 Centrum för Arbetsliv och vetenskap (CAV) Verksamhetsplan för 2017-2019 CAV, Centrum för Arbetsliv och Vetenskap är en centrumbildning vid Högskolan i Borås (HB). CAVs devis är Samverkan

Läs mer

Verksamhetsidé under utveckling Stormöte i Lokverkstan 2013-06-17

Verksamhetsidé under utveckling Stormöte i Lokverkstan 2013-06-17 Verksamhetsidé under utveckling Stormöte i Lokverkstan 2013-06-17 Dialogmöten och workshops Enskildas förslag Tidigare utredningar Verksamhetsidén styr det fortsatta arbetet i projektet Cecilia Larsson,

Läs mer

TIO STEG. Design som minskar avfallet V.2

TIO STEG. Design som minskar avfallet V.2 TIO STEG 1 Design som minskar avfallet V.2 1 Design som minskar avfallet Hur kan den stora mängden avfall som uppstår inom textilindustrin minskas, både innan produkten når konsumenten och därefter? Bedöm

Läs mer

Låt oss få presentera; THE:SHOWROOM STOCKHOLM

Låt oss få presentera; THE:SHOWROOM STOCKHOLM Låt oss få presentera; THE:SHOWROOM STOCKHOLM BAKGRUND Stockholm är en mötesplats för att skapa nya kontakter och därmed finna nya kunder och klienter. Det är här både stora och små inredningsprojekt tar

Läs mer

Förverkliga din företagardröm!

Förverkliga din företagardröm! Förverkliga din företagardröm! Dags att gå vidare med din idé! Du får hjälp med att starta eller utveckla ditt företag. Välkommen med din ansökan senast 19 maj. www.kickstart2011.se Västerås Science Park

Läs mer

17:00 Förmingel inför öppnandet av Iris Van Herpen. 18:00 Vernissage av Textilmuseets öppningsutställning

17:00 Förmingel inför öppnandet av Iris Van Herpen. 18:00 Vernissage av Textilmuseets öppningsutställning 12:00 Invigning av Textile Fashion Center En gång i tiden tillverkades här tråd för galakreationer. I mars 2011 togs spadtaget som förändrade allt. Det slitna industrilandskapet har förvandlats till en

Läs mer

Cirkulär Ekonomi. CircularHub

Cirkulär Ekonomi. CircularHub Cirkulär Ekonomi erik.valvring@scienceparkboras.se CircularHub 1 Cirkulär ekonomi Inspiration Workshops Projekt EUROPEISKA UNIONEN Europeiska regionala utvecklingsfonden CircularHub DOTANK Center Västra

Läs mer

Långsiktigt uppdrag till Textilmuseet 2015-2017

Långsiktigt uppdrag till Textilmuseet 2015-2017 1 (10) Långsiktigt uppdrag till Textilmuseet 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 3 december 2014,dnr. KUN 176-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats: E-post: Kultursekretariatet

Läs mer

Tillväxtstrategi för Halland Mars och April 2014

Tillväxtstrategi för Halland Mars och April 2014 Tillväxtstrategi för Halland 2014-2020 Mars och April 2014 Det regional uppdraget Region Halland uppdraget att leda det regionala utvecklingsarbetet Skapa en hållbar tillväxt och utveckling i Halland Ta

Läs mer

DET TEXTILA ÅTERBRUKETS KULTURHISTORIA

DET TEXTILA ÅTERBRUKETS KULTURHISTORIA DET TEXTILA ÅTERBRUKETS KULTURHISTORIA Anneli Palmsköld Filosofie doktor i etnologi Forskningsassistent Institutet för folklivsforskning vid Nordiska museet En undran Vad gör du med trasiga lakan, handdukar,

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH Regeringens innovationsstrategi Delmål: Använda potentialen i social innovation och samhällsentreprenörskap för att bidra till att möta samhällsutmaningar. 1 Regeringens innovationsstrategi Det handlar

Läs mer

kreativa botkyrka En ny strategi för ett mer kreativt Botkyrka

kreativa botkyrka En ny strategi för ett mer kreativt Botkyrka kreativa botkyrka En ny strategi för ett mer kreativt Botkyrka Botkyrka är en inspirerande plats full av möjligheter. Genom kontraster, kreativitet och nyfikenhet skapar vi de bästa förutsättningarna för

Läs mer

UTH HELSINGBORG IN PROGRESS SOUTH HELSINGBORG IN PROGRESS SOUTH HELSINGBORG IN PROGRESS SOUTH HELSINGBORG

UTH HELSINGBORG IN PROGRESS SOUTH HELSINGBORG IN PROGRESS SOUTH HELSINGBORG IN PROGRESS SOUTH HELSINGBORG UTH HELSINGBORG IN PROGRESS SOUTH HELSINGBORG IN PROGRESS SOUTH HELSINGBORG IN PROGRESS SOUTH HELSINGBORG South Helsingborg In Progress SHIP är en mötesplats och samtidigt ett spännande fram tidsprojekt.

Läs mer

Regionutvecklingssekretariatet Inkubatorrapport 2014

Regionutvecklingssekretariatet Inkubatorrapport 2014 Regionutvecklingssekretariatet Inkubatorrapport 21 Inkubatorer har etablerats över hela världen som ett viktigt verktyg för att utveckla nya innovativa tillväxtföretag. Det totala antalet inkubatorer i

Läs mer

Medlemmar. VÄSTSVENSKA Kemi- och Materialklustret

Medlemmar. VÄSTSVENSKA Kemi- och Materialklustret Medlemmar Vi vill. Utveckla och stärka samarbetet mellan aktörer från näringslivet, akademi/institut och det offentliga. Initiera innovations- och utvecklingsprojekt inom prioriterade områden. Styrka Klustrets

Läs mer

Välkommen alla idébärare, innovatörer och företag inom hälsa och välfärd till en inspirerande heldag i Västerås den 27 maj!

Välkommen alla idébärare, innovatörer och företag inom hälsa och välfärd till en inspirerande heldag i Västerås den 27 maj! Välkommen alla idébärare, innovatörer och företag inom hälsa och välfärd till en inspirerande heldag i Västerås den 27 maj! Vare sig det handlar om att se en unik lösning på ett problem, att möta någon

Läs mer

Social ekonomi i kommande strukturfondsperiod 2007-2013 Västsverige

Social ekonomi i kommande strukturfondsperiod 2007-2013 Västsverige Social ekonomi i kommande strukturfondsperiod 2007-2013 Västsverige SERUS Ek. För. 19-20 februari 2007 1 Insatsområden 1. Entreprenörskap och innovativt företagande Aktiviteterna skall bidra till att skapa

Läs mer

Ett träd, en framtid eller klädseln i nya Volvo V70?

Ett träd, en framtid eller klädseln i nya Volvo V70? VÄLKOMMEN TILL WOOD FUSION, EN DEL AV TRÄ & TEKNIKMÄSSAN. Ett träd, en framtid eller klädseln i nya Volvo V70? På Wood Fusion ställer vi frågan vad vi kan göra med trä. I nyskapande produkter och design,

Läs mer

Strategisk satsning på tech-sektorn i Uppsala

Strategisk satsning på tech-sektorn i Uppsala KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Skott Charlotte Dahlmann Christian Datum 2018-02-21 Diarienummer KSN-2018-0111 Kommunstyrelsen Strategisk satsning på tech-sektorn i Uppsala 2018-2020 Förslag till beslut

Läs mer

Västarvet Historien fortsätter hos oss.

Västarvet Historien fortsätter hos oss. Västarvet Historien fortsätter hos oss. KUNSKAP, UTVECKLING & INSPIRATION Västarvets regionala tjänster vastarvet.se Natur- och kulturarvet har stor betydelse för människors livskvalitet, identitet och

Läs mer

Innovation enligt vår definition. Ny kunskap blir till nytta och handling

Innovation enligt vår definition. Ny kunskap blir till nytta och handling Innovation enligt vår definition Ny kunskap blir till nytta och handling Ett framstående universitet med ämnesmässig bredd, mod att ompröva och förmåga att utveckla Samverkan Vi har som mål att genom bred

Läs mer

Barns lek och lärande en inspirationskälla till innovation och företagande. Larissa Godlewski 2013-03-19

Barns lek och lärande en inspirationskälla till innovation och företagande. Larissa Godlewski 2013-03-19 Barns lek och lärande en inspirationskälla till innovation och företagande Larissa Godlewski 2013-03-19 Barns lek och lärande - jämställdhetspolitisk arena - för de invandrakvinnor som vill och kan arbeta

Läs mer

Vi som driver Stitch är Stina Dahlin och Mia Berg och vi träffades läsåret 09/10 då vi bägge undervisade på Malmö folkhögskolas Modefabriken.

Vi som driver Stitch är Stina Dahlin och Mia Berg och vi träffades läsåret 09/10 då vi bägge undervisade på Malmö folkhögskolas Modefabriken. Mer om oss Stitch är i grunden en syfabrik. Vi producerar kollektioner från svenska designers som vill producera lokalt med allt vad det innebär av positiva effekter miljöhänsyn, förenklad kommunikation,

Läs mer

Nya vägar till innovation Trender, Teorier, Tillväxt

Nya vägar till innovation Trender, Teorier, Tillväxt Nya vägar till innovation Trender, Teorier, Tillväxt Stockholm, 19 mars 2013 Malin Lindbergforskare vid Luleå tekniska universitet Vad är innovation? Nya varor, tjänster, metoder, relationer... som kommit

Läs mer

UPPsala Experience www.uppsalaexperience.se

UPPsala Experience www.uppsalaexperience.se Träffpunkt Uppland Handels- och mötesplats E4:ans avfart vid Storvreta och Fullerö ligger strategiskt mitt i Uppsala län. Fullerögården Holding äger 77 000 m 2 byggklar mark invid avfarten med byggrätt

Läs mer

VARUMÄRKET HÖGSKOLAN I BORÅS. Vilka vi är och vart vi är på väg

VARUMÄRKET HÖGSKOLAN I BORÅS. Vilka vi är och vart vi är på väg VARUMÄRKET HÖGSKOLAN I BORÅS Vilka vi är och vart vi är på väg Inledning INLEDNING Denna skrift beskriver Högskolan i Borås vision, mission och kärnvärden. Syftet är att skapa en ökad samsyn om vad Högskolan

Läs mer

VISION MARIESTAD 2020. ENKELT, TRYGGT OCH INSPIRERANDE SJÖSTADEN... TRÄDGÅRDSSTADEN... BO och LEVA-STADEN :-)

VISION MARIESTAD 2020. ENKELT, TRYGGT OCH INSPIRERANDE SJÖSTADEN... TRÄDGÅRDSSTADEN... BO och LEVA-STADEN :-) VISION MARIESTAD 2020 ENKELT, TRYGGT OCH INSPIRERANDE SJÖSTADEN... TRÄDGÅRDSSTADEN... BO och LEVA-STADEN :-) VAD ÄR EN VISION? VISION - ÄR EN GEMENSAM BILD AV FRAMTIDEN - Visionen ska formuleras så att

Läs mer

Marint centrum i Simrishamn. Initiativ för en bättre Östersjömiljö och en tillväxtmotor i sydöstra Skåne

Marint centrum i Simrishamn. Initiativ för en bättre Östersjömiljö och en tillväxtmotor i sydöstra Skåne Marint centrum i Simrishamn Initiativ för en bättre Östersjömiljö och en tillväxtmotor i sydöstra Skåne Simrishamn ett marint centrum Östersjön är ett av världens känsligaste hav, ett hav som står inför

Läs mer

Din verksamhet är en viktig del i världens viktigaste bransch

Din verksamhet är en viktig del i världens viktigaste bransch Din verksamhet är en viktig del i världens viktigaste bransch Nu har du möjlighet att bli delägare i landets främsta utvecklingsarena för det gröna näringslivet Hos oss får företag inom världens viktigaste

Läs mer

Hur bra ska vi bli? Om 4 år är 50% av alla ute i arbetslivet 80- och 90-talister. Deras viktigaste drivkraft är

Hur bra ska vi bli? Om 4 år är 50% av alla ute i arbetslivet 80- och 90-talister. Deras viktigaste drivkraft är Hur bra ska vi bli? Om 4 år är 50% av alla ute i arbetslivet 80- och 90-talister. Deras viktigaste drivkraft är Sammanfattning meningsfullhet hållbarhet från den och 31 delaktighet. augusti 2015 Detta

Läs mer

Faktablad KKV och SITE bildar det gemensamma Konsthuset. I Teliastaden, Farsta

Faktablad KKV och SITE bildar det gemensamma Konsthuset. I Teliastaden, Farsta Faktablad 2017-03-27 KKV och SITE bildar det gemensamma Konsthuset I Teliastaden, Farsta 1 Konsthuset - Framtida verksamhet Konsthuset (arbetsnamn) SITE och KKV har under flera år arbetat med en konstnärlig

Läs mer

VAR MED OCH SKAPA NATIONALSCENERNAS KULTURCENTRUM

VAR MED OCH SKAPA NATIONALSCENERNAS KULTURCENTRUM VAR MED OCH SKAPA NATIONALSCENERNAS KULTURCENTRUM EN MÖTESPLATS MED OBEGRÄNSADE MÖJLIGHETER Dramaten och Operan har anor från 1700-talet och är Sveriges nationalscener för opera, balett och dramatik. Vi

Läs mer

Utveckla din ide. Utveckla ditt foretag. Uppsala. Företagande varje dag. Sedan 1286.

Utveckla din ide. Utveckla ditt foretag. Uppsala. Företagande varje dag. Sedan 1286. Utveckla din ide Utveckla ditt foretag Uppsala. Företagande varje dag. Sedan 1286. Har du en idé eller vill utveckla ditt företag? Hos oss får du hjälp på vägen med att förverkliga dina planer. Oavsett

Läs mer

Möten, fest & konferens

Möten, fest & konferens Möten, fest & konferens Möten i fokus Unika sätt att mötas Elite Stadshotellet i Eskilstuna erbjuder unika konferensmöjligheter med 19 möteslokaler. Vi har allt från små grupprum till stora härliga lokaler

Läs mer

med dig utvecklar vi tillsammans talang ny kunskap samproduktion innovation forskningssamarbete global kunskap

med dig utvecklar vi tillsammans talang ny kunskap samproduktion innovation forskningssamarbete global kunskap med dig utvecklar vi tillsammans talang ny kunskap samproduktion innovation forskningssamarbete global kunskap 1 partnerskap Samverkan är viktigt för Malmö högskola. Vi samverkar aktivt med såväl näringsliv,

Läs mer

Näringslivsstrategi för Strängnäs kommun

Näringslivsstrategi för Strängnäs kommun 1/6 Beslutad: Kommunfullmäktige 2015-11-30 182 Gäller fr o m: 2015-11-30 Myndighet: Kommunstyrelsen Diarienummer: KS/2015:234-003 Ersätter: - Ansvarig: Näringslivskontoret Näringslivsstrategi för Strängnäs

Läs mer

Bilagor till Näringslivsstrategi

Bilagor till Näringslivsstrategi Bilagor till Näringslivsstrategi 2016-2020 På landet, i staden och mittemellan - här kan företag gro och växa. Precis som för tusen år sedan. och i tusen till. För där människor trivs blomstrar affärerna.

Läs mer

version Vision 2030 och strategi

version Vision 2030 och strategi version 2012-01-25 Vision 2030 och strategi Två städer - en vision För att stärka utvecklingen i MalmöLund som gemensam storstadsregion fördjupas samarbetet mellan Malmö stad och Lunds kommun. Under år

Läs mer

Livskraftigt näringsliv

Livskraftigt näringsliv 1 Livskraftigt näringsliv Två huvuduppdrag Hälso- och sjukvård Tillväxt och utveckling Ca 50 000 anställda. 2 Bredd i uppdraget Helhetssyn - Utmaningar Infrastruktur Kollektivtrafik Näringsliv FoU Kunskap

Läs mer

Skapande i en kreativ miljö HANTVERKSSPROGRAMMET FLORIST FASHION DESIGN FRISÖR HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST

Skapande i en kreativ miljö HANTVERKSSPROGRAMMET FLORIST FASHION DESIGN FRISÖR HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST Skapande i en kreativ miljö HANTVERKSSPROGRAMMET FLORIST FASHION DESIGN FRISÖR HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST FLORIST Är du estetiskt lagd och vill arbeta praktiskt med skapande och kreativitet? Då är August Kobbs

Läs mer

Strategisk plan för samverkan med det omgivande samhället perioden

Strategisk plan för samverkan med det omgivande samhället perioden Sid 1 (10) Strategisk plan för samverkan med det omgivande samhället perioden 2009-2013 Fastställd av universitetsstyrelsen den 11 juni 2009 Sid 2 (10) Innehåll sid. 1. Uppdraget att samverka 3 2. Umeå

Läs mer

Val av form Vår affärsplan ska vara 30x30 i måtten och se ut som vår servett.

Val av form Vår affärsplan ska vara 30x30 i måtten och se ut som vår servett. Val av form Vår affärsplan ska vara 30x30 i måtten och se ut som vår servett. Bestäm hur den ska se ut i fysisk form I ena hörnet ska vi placera en knapp som håller ihop själva affärsplanen. Nere i ett

Läs mer

Mölndal är den hållbara staden där alla får chansen. Med mod och kreativitet förstärker vi Västsverige.

Mölndal är den hållbara staden där alla får chansen. Med mod och kreativitet förstärker vi Västsverige. vision 2022 Mölndal är den hållbara staden där alla får chansen. Med mod och kreativitet förstärker vi Västsverige. Vi närmar oss Vision Mölndal 2022 när: Fler än två av tre invånare starkt rekommenderar

Läs mer

Möten som utvecklar staden.

Möten som utvecklar staden. Möten som utvecklar staden. Redan på 40-talet insåg boråsarna att det behövdes ett speciellt hus för möten. Därför byggdes ett stort möteshus av framsynta invånare. Byggnaden har sedan använts flitigt,

Läs mer

Strategi för Agenda 2030 i Väst,

Strategi för Agenda 2030 i Väst, Partnerskap för genomförande av de Globala målen i Västsverige Detta dokument tar sin utgångspunkt i visionen om ett Västsverige som är i framkant i partnerskap för genomförande av de Globala målen, och

Läs mer

1 5 3 3 4 Lugn Närhet

1 5 3 3 4 Lugn Närhet Grupp Kunskap Drivkraft Lugn Mångfald Byt ut Lägg till 1 5 3 3 4 Lugn Närhet Övriga kommentarer: Utvecka ordet mångfald. Drivkraft Inspiritation 2 6 6 3 2 Lugn Öppenhet Mångfald Internationellt Trivsel

Läs mer

VÄRNHEMSSKOLAN. Hantverksprogrammet Florist Mode & design Hår, makeup och styling Hantverk, konsthantverk och design Frisör

VÄRNHEMSSKOLAN. Hantverksprogrammet Florist Mode & design Hår, makeup och styling Hantverk, konsthantverk och design Frisör VÄRNHEMSSKOLAN Hantverksprogrammet Florist Mode & design Hår, makeup och styling Hantverk, konsthantverk och design Frisör HANTVERKSPROGRAMMET Hantverksprogrammet På hantverksprogrammet hittar du många

Läs mer

företag innovation service arkitektur tillväxt TRÄ konferens konst inspiration nätverk MODERNA LOKALER fastigheter entreprenörskap Linnéuniversitetet

företag innovation service arkitektur tillväxt TRÄ konferens konst inspiration nätverk MODERNA LOKALER fastigheter entreprenörskap Linnéuniversitetet 1 konferens fastigheter MODERNA LOKALER idéer föds där människor möts nätverk företag tillväxt entreprenörskap innovation arkitektur TRÄ service konst Linnéuniversitetet inspiration 2012 Videums vision

Läs mer

Våga Växa Vinna Under 2008-2010 driver ALMI i Gotlands, Jönköpings, Kalmars och Kronobergs län tillsammans med Science Park Jönköping, Träcentrum och

Våga Växa Vinna Under 2008-2010 driver ALMI i Gotlands, Jönköpings, Kalmars och Kronobergs län tillsammans med Science Park Jönköping, Träcentrum och Våga Växa Vinna Under 2008-2010 driver ALMI i Gotlands, Jönköpings, Kalmars och Kronobergs län tillsammans med Science Park Jönköping, Träcentrum och Swerea SWECAST projektet Våga Växa Vinna. Projektet

Läs mer

scandinavian sense Nyheter

scandinavian sense Nyheter scandinavian sense Nyheter 2017 1 Med årets nyheter presenterar vi fyra exempel på hur begåvade designers skapar möbler som för tankarna till naturens fulländning: En skog, ett böljande landskap, en skön

Läs mer

Hantverksprogrammet VIRGINSKA

Hantverksprogrammet VIRGINSKA Hantverksprogrammet VIRGINSKA Vi står för kunskap, kvalitet och visioner För dig som vill ha en utbildning till ett speciellt yrke samtidigt som du läser de gymnasiegemensamma ämnena som till exempel

Läs mer

vastarvet.se KUNSKAP UPPLEVELSER UTVECKLING NATUR- OCH KULTURARV I VÄSTRA GÖTALAND VÄSTARVET

vastarvet.se KUNSKAP UPPLEVELSER UTVECKLING NATUR- OCH KULTURARV I VÄSTRA GÖTALAND VÄSTARVET vastarvet.se KUNSKAP UPPLEVELSER UTVECKLING NATUR- OCH KULTURARV I VÄSTRA GÖTALAND VÄSTARVET Natur- och kulturarvet har stor betydelse för människors livskvalitet, identitet och förståelse av samtiden.

Läs mer

INDUSTRINYTTA PÅ VETENSKAPLIG GRUND

INDUSTRINYTTA PÅ VETENSKAPLIG GRUND INDUSTRINYTTA PÅ VETENSKAPLIG GRUND Peter Bökmark peter.bokmark@ri.se 27 Mars 2019 Research Institutes of Sweden Material and Production RISE IVF 2 Ägarens uppdrag till RISE Industriforskningsinstituten

Läs mer

Kontor, kunskap och kommunikationer. Välkommen till Silverdal, en vetenskapspark med centralt läge i Stockholm

Kontor, kunskap och kommunikationer. Välkommen till Silverdal, en vetenskapspark med centralt läge i Stockholm Kontor, kunskap och kommunikationer Välkommen till Silverdal, en vetenskapspark med centralt läge i Stockholm Framtidens arbetspla Stockholms bästa läge Till Stockholm city är det 12 km, till Arlanda kommer

Läs mer

Information från (IBAB) Industribyggnader i Borås AB Ett kommunalt bolag April 2009. Läs mer på sidan 4

Information från (IBAB) Industribyggnader i Borås AB Ett kommunalt bolag April 2009. Läs mer på sidan 4 I detta nummer av IBAB:s Nyhetsbrev hälsar vi på hos ALMI och Nyföretagarcentrum i deras nya lokaler i Neptunhuset. Vi får träffa Anders Kärrman, nytillsatt VD för PROTEKO. I Borås Arena möter vi MAX restaurangchef

Läs mer

Kvinnor och mäns Företagande

Kvinnor och mäns Företagande och mäns Företagande Entreprenörskapsbarometern 2012 1 Om Faktabroschyren Attityder till företagande bland kvinnor och män och mäns företagande är en av flera faktabroschyrer som publiceras utöver huvudpublikationen.

Läs mer

VG 2020 och EU:s strukturfondsprogram

VG 2020 och EU:s strukturfondsprogram VG 2020 och EU:s strukturfondsprogram Högskolan i Borås 7 mars 2017 Andreas Catoni EU:s Struktur-och investeringsfonder EU:s Struktur-och investeringsfonder Regionalfonden, ERUF Socialfonden, ESF (Sammanhållningsfond)

Läs mer

Smart industri - En nyindustrialiseringsstrategi för Sverige

Smart industri - En nyindustrialiseringsstrategi för Sverige Smart industri - En nyindustrialiseringsstrategi för Sverige Christina Nordin Avdelningschef Näringsliv och villkor Industrins betydelse för tillväxt, samhällsutveckling och välstånd i förnyat fokus Industrin

Läs mer

Plats för talang & lärande Att skapa en mötesplats 2014-12-02. Peter Johansson Långsiktighet Samverkan Pålitlighet Innovativt tänkande

Plats för talang & lärande Att skapa en mötesplats 2014-12-02. Peter Johansson Långsiktighet Samverkan Pålitlighet Innovativt tänkande Plats för talang & lärande Att skapa en mötesplats 2014-12-02 Peter Johansson Långsiktighet Samverkan Pålitlighet Innovativt tänkande mötesplatser gemensamma nämnare Attraktivitet En stark tydlig idé Kompetens

Läs mer

Nyhet! Ekologiska och miljövänliga kläder av bambu

Nyhet! Ekologiska och miljövänliga kläder av bambu Nyhet! Ekologiska och miljövänliga kläder av bambu Får bara säljas av skolklasser och idrottslag Läs mer om hur ni kan tjäna pengar till laget/klassen och samtidigt bidra till en lite bättre värld. bamboo

Läs mer

Handlingsplan för utvecklingen av urbana verksamheter i Norrköping

Handlingsplan för utvecklingen av urbana verksamheter i Norrköping Handlingsplan för utvecklingen av urbana verksamheter i Norrköping Inledning 2017-06-01 Under hösten 2016 och våren 2017 har urbana verksamheter i Norrköping inventerats och undersökts. En urban verksamhet

Läs mer

Tilltänkt projektnamn. Beskrivning av tidig projektidé

Tilltänkt projektnamn. Beskrivning av tidig projektidé Sida 1(6) Tilltänkt projektnamn Beskrivning av tidig projektidé Idé- och företagsfabriken Nybro Nybro Företagsgrupp Kontaktperson Carolina Thaysen Telefonnummer E-postadress 0481-175 85 carolina@nfg.se

Läs mer

ÅRETS ARTÈGOEVENT! GALA SHOW INSPIRATION WORKSHOP MIDDAG PARTY

ÅRETS ARTÈGOEVENT! GALA SHOW INSPIRATION WORKSHOP MIDDAG PARTY ÅRETS ARTÈGOEVENT! Inspireras av en unik Artègoshow med internationella topstylister. Ta chansen att vidareutbilda dig i olika workshops Upplev fantastiska Rom med Artègokollegor från hela världen. Vi

Läs mer

CONNECT Väst. Näring åt tillväxtföretag

CONNECT Väst. Näring åt tillväxtföretag CONNECT Väst Näring åt tillväxtföretag CONNECT Väst Vi är en ideell organisation, som stöder start ups och SME-företag i tillväxtfas. Vi stöds och finansieras av det lokala Näringslivet, VGR, Tillväxtverket,

Läs mer

Business Design. Creosa är ett företag specialiserat på kreativ intelligens ihopkopplat med entreprenörskap och affärsutveckling.

Business Design. Creosa är ett företag specialiserat på kreativ intelligens ihopkopplat med entreprenörskap och affärsutveckling. Creosa är ett företag specialiserat på kreativ intelligens ihopkopplat med entreprenörskap och affärsutveckling. Våra lösningar lär dig hur du kan använda din kreativa intelligens som motor i ditt företag,

Läs mer

Främja kvinnors företagande. 24 beviljade projekt i Dalarna 2011-2014

Främja kvinnors företagande. 24 beviljade projekt i Dalarna 2011-2014 Främja kvinnors företagande 24 beviljade projekt i Dalarna 2011-2014 KVITS -kvinnors företagande inom ITS Syfte: Kartlägga alla företag som verkar inom logistik, IT och ITS och som drivs av kvinnor. Projektledare:

Läs mer

» Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Borås 2025. Vision och strategi

» Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Borås 2025. Vision och strategi » Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås 2025 Vision och strategi Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 2012-XX-XX För revidering ansvarar: Kommunstyrelsen För ev uppföljning och tidplan

Läs mer

Tillsammans skapar vi det goda livet för invånarna i Skara kommun!

Tillsammans skapar vi det goda livet för invånarna i Skara kommun! Vision 2025 Tillsammans skapar vi det goda livet för invånarna i Skara kommun! Vår uppgift som kommun är att skapa förutsättningar för våra invånare att vara nöjda med att leva och bo i Skara. I Skara

Läs mer

Tillsammans skapar vi det goda livet för invånarna i Skara kommun!

Tillsammans skapar vi det goda livet för invånarna i Skara kommun! Vision 2025 Tillsammans skapar vi det goda livet för invånarna i Skara kommun! Vår uppgift som kommun är att skapa förutsättningar för våra invånare att vara nöjda med att leva och bo i Skara. I Skara

Läs mer