Kontakt, översikt, index. Takvärme/Kyltakshandledning. Plexus. Professor. Pilot. Architect. Polaris I & S. Plafond. Podium. Celo. Cabinett.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kontakt, översikt, index. Takvärme/Kyltakshandledning. Plexus. Professor. Pilot. Architect. Polaris I & S. Plafond. Podium. Celo. Cabinett."

Transkript

1 Kontakt, översikt, index Takvärme/Kyltakshandledning Professor Pilot Architect Polaris I & S Plafond Podium Celo Cabinett Capella Carat Fasadium Atrium H & C /Loggia Regula Drypac Belysning TEKNOsim.0 Lindab Ventilation A/S. Varje form av eftertryck och kopiering Rätt till ändringar utan skriftlig förbehålles tillåtelse är förbjuden. är Lindab AB s registrerade varumärke. Lindabs produkter, system, produktgrupper - och produktbeteckningar är skyddade av intellektuell egendomsrätt (IPR).

2

3 Användning Lindabs comfortenheter ger en stor placeringsfrihet, då de passar in i undertaksmoduler 00 x 00 alternativt 00 x 00. är försedd med fasta lameller som styr tilluften i ickeparallella strålar i ett 0-graders luftmönster, vilket resulterar i väsentligt kortare kastlängder (0 %) och ett dragfritt inneklimat. kan användas för kyla, värme och ventilation. kan förses med funktionerna Drypac kondensskydd, Regula Secura kondensvakt, nedfällbart batteri för ökad åtkomlighet samt fabriksmonterade ventiler och ställdon. Möjligheterna är många och flexibiliteten stor. Montage finns för såväl integrerat som frihängande montage. I monteras integrerad i undertak där comfortenheten monteras ovanpå standard T-bärverk. X monteras integrerad i undertak där comfortenheten passas in i dolda/halvdolda bärverk, såsom t.ex. kant DS-undertak. Y och Z monteras i undertak med kant E, F monteras frihängande eller dikt taket. kan levereras med horisontell eller vertikal luftanslutning samt med horisontell vattenanslutning. Värt att notera Genom anpassningen till modul-undertaksmått så kan enkelt passas in i moderna byggnader. Med 0-graders spridningsmönster och dess resulterande korta kastlängder kan i många fall flera enheter monteras utan att dragproblem uppstår. Luftvolymen kan enkelt justeras med Lindabs JetCone system, vilket skapar en stor flexibilitet. Lindabs tilluftsbafflar och comfortenheten är Eurovent certifierade och testade enligt EN-, EN-. Nyckeltal Längd: 00 mm alt 00 mm Bredd: 00 mm Bygghöjd: 0 mm Kapacitet: Kyleffekt upp till 00 W ( 0) Luftmängd upp till l/s, 0 pa ( 0) Kyleffekt upp till 00 W ( - 0) Luftmängd upp till l/s, 0 pa ( 0). 0º - Naturligt-vis. Comfortenheten kombinerar klimatbafflarnas kyl-, och värmefunktion med tilluftsdonens inblåsningsteknik. Genom att dessutom tillföra luften i ett 0 spridningsmönster istället för i ett traditionellt -vägsmönster ger ca 0% kortare kastlängder.

4 Funktion bygger på induktionsprincipen. Ventilationsluft tillförs via induktionsdysor och styrs sedan av fasta lameller till ett solfjäderformat 0 inblåsningsmönster. Den varma rumsluften som induceras med genom kylbatteriet är gånger så stor som den tillförda tilluften. Lamellbatteriet, som består av aluminiumlameller med kopparrör i där kallt vatten passerar, upptar rumsluftens värme genom aluminiumlamellerna och för över den till kopparröret och vidare via kylmediet till en central kylmaskin. Hygien Som tillval kan man även få med fällbart batteri så att man kommer åt att göra rent runt om. Åtkomst runt om hela batteriet erhålls. Batteriet fälls enkelt ned och åtkomst skapas till hela comfortenheten. Renslucka är som standard försedd med renslucka så att merparten av produkten kan rengöras och likaså att åtkomst till kanalsystemet säkerställs. När man öppnar rensluckan erhålls fri åtkomst till kanalsystemet. Konstruktion är utvecklad och konstruerad för att uppnå så låga lufthastigheter i vistelsezonen som möjligt. Detta skapas genom att luften styrs av fasta lameller i icke parallella strålar i ett 0-graders luftmönster runt om hela produkten. är en comfortenhet som är kompakt i sin konstruktion men som ändå har optimal prestanda och stor åtkomlighet för rengöring och inspektion. Dessutom kan som tillval levereras med fällbart batteri vilket skapar total åtkomst för rengöring av hela produkten. Vattenrören är av koppar, men vattnet skall ändå vara syrefritt för att säkerställa att korrosion ej kan uppstå. Värme kan som extra funktion förses med Lindabs patentsökta värmefunktion. Genom att ha värmeslingan placerad i ena änden av batteriet, istället för som andra bafflar i mitten, erhålls en bättre uppblandning och vertikala gradienten i rummet minskar märkbart. Genom att placera värmeslingan närmast t.ex. en fönsterruta så minskas kallraset och den primära kyltillförseln elimineras snabbt och effektivt.

5 Injustering JetCone levereras försedd med Lindabs JetCone injustering. JetCone medför att blir en mycket flexibel produkt där luftspridning, luftflöde och lufttryck enkelt kan förinställas och efterjusteras (helt utan behov av verktyg. Förinställning och efterjustering görs genom att de fyra reglagen ställs i olika positioner. Justeringen utförs helt utan hjälpmedel, vilket medför att man snabbt och enkelt kan injustera luftspridningen, luftflödet samt lufttrycket. Genom den snabba injusteringen ges möjlighet att tidigt göra produktval och inritning av produkten i projekteringen, trots att inte all indata är tillgänglig. För att erbjuda bästa möjliga flexibilitet gällande ventilationsluftmängden kan 0 beställas i fyra olika utföranden, S (standard) samt L (låg), M (medium) och H (hög). De olika utförandena resulterar i att får olika arbetsområden för min och max luftmängd. Genom att begränsa arbetsområdena i olika konfigurationer, kan ni med vår JetCone reglering enkelt få en mycket noggrann injustering till önskad luftmängd. Utförande S är Lindabs standardmodell vilken har en variabel luftkapacitet som täcker de vanligaste behoven. I konfiguration L, M, och H har vi kombinerat JetCone systemet med traditionella dysor för att ge möjlighet till tre fördefinierade arbetsområden. Dessa arbetsområden överlappar varandra något för att du alltid skall få en exakt reglering. Utförande L är från leverans definierad att ha samma arbetsområde som S, medans M och H modellernas arbetsområden innebär större luftmängder. Den stora fördelen är att L, M och H konfigurationernas enkelt kan konfigureras om och ersätta varandra. Skillnaden mellan L, M, H och S är att S typen klarar ett högre drivtryck med låga ljuder och ger något högre effekt vid samma driftsförhållanden. Diagram och visar effekten för de olika varianterna. Diagram och visar min och max luftmängd, samt ljudn för driftspunkten. 0 finns enbart i standardutförande (S). Exempel I ett cellkontor sitter idag en person och arbetar. När företaget gör en expansion anställs ytterligare en person som skall vara placerad i samma kontor. Luftmängden justeras då för att täcka friskluftsbehovet för två personer istället för en person. Luftvolymen injusteras och efteråt erhålls önskat resultat. Hade man velat rikta luften i en speciell riktning hade man också haft möjlighet att enkelt justera till en asymmetrisk spridningsbild med JetCone. Lindabs JetCone system. Optimalt spridningsmönster Tack vare att luften inte tillförs i parallella strålar utan solfjäderformat runt om hela comfortenheten så får luftstrålarna aldrig en chans att tryckas samman och förlängas med långa kastlängder som följd. De väsentligt mycket kortare kastlängderna (0%) kan i många fall leda till att fler comfortenheter får plats i rummet och mer effekt kan därmed kylas bort. Med skapar ni förutsättningar för lägre lufthastigheter i vistelsezonen och ett dragfritt inneklimat på det mest naturliga sätt.

6 Fakta Varianter 0 0 är kvadratiska comfortenheter med perforerad bottenplåt avsedda för ventilation och kyla i sitt standardutförande. Bottenplåten ligger höjdmässigt i med taket för ett snyggt och integrerat montage i undertaket. 0 levereras färdiginställda till angivet flöde vid angivet tryck och bidrar därmed till en snabb igångsättning av anläggningen. Vid behov kan det optimala 0 spridningsmönstret justeras för att styra inblåsningsmönstret. 0 finns att tillgå i fyra olika luftvolymskonfigurationer, S (standard), L (låg), M (medium) och H (hög). Konfigurationen avser möjligheten för ändring av luftflöde, se vidare i diagram och. I har en x mm stor ram för att passa in i lay-in modulundertak 00 x 00 mm. X har en x mm stor ram för att passa i t.ex. undertak med dolda bärverk, clip-in eller liknande. Y har en x mm stor ram för att passa in i lay-in modulundertak 00 x 00 mm T med kant E. Z har en x mm stor ram för att passa in i lay-in modulundertak 00 x 00 mm T med kant E. 0 0 är rektangulära comfortenheter med perforerad bottenplåt avsedda för ventilation och kyla i sitt standardutförande. Bottenplåten ligger höjdmässigt i med taket för ett snyggt och integrerat montage i undertaket. 0 levereras färdiginställda till angivet flöde vid angivet tryck och bidrar därmed till en snabb igångsättning av anläggningen. Vid behov kan det optimala 0 spridningsmönstret justeras för att styra inblåsningsmönstret. I har en x mm stor ram för att passa in i lay-in modulundertak 00 x 00 mm. X har en x mm stor ram för att passa i t.ex. undertak med dolda bärverk, clip-in eller liknande. Y har en X mm stor ram för att passa in i lay-in modulundertak 00 x 00 T mm med kant E. Z har en x mm stor ram för att passa in i lay-in modulundertak 00 x 00 T mm med kant E. 00 x 00, integreras i undertak. 00 x 00, integreras i undertak.

7 F F är antingen en kvadratisk (F 0) eller rektangulär (F 0) comfortenhet, med perforerad bottenplåt avsedd för ventilation och kyla i sitt standardutförande. F är avsedd för frihängande montage, men i övrigt likvärdig såsom övriga modeller. F levereras färdiginställd till angivet flöde vid angivet tryck och bidrar därmed till en snabb igångsättning av anläggningen. Vid behov kan det optimala 0 spridningsmönstret justeras för att styra inblåsningsmönstret. F 0 finns att tillgå i fyra olika luftvolymskonfigurationer, S (standard), L (låg), M (medium) och H (hög). Konfigurationen avser möjligheten för ändring av luftflöde, se vidare i diagram och. F 0

8 Plusfunktioner Förmonterat från fabrik. Värme: Produkten kan förses med en vattenkrets i batteriet för värmefunktion. Drypac : Batterierna kan förses med kondenshämmande ytskikt vilket medför ökad säkerhet mot kondens eller ökat effektuttag (se kapitel Drypac ). Integrerad ventil och ställdon: I produkten finns möjlighet att få styrventil med variabelt Kv-värde samt ställdon förmonterat. Kan ej kombineras med nedfällbart batteri. Vid bestalling av nedfällbart batteri erhålls ventiler och ställdon separat som tillbehör. Integrerad Reglercentral: Det finns möjlighet att få Lindabs rumsreglercentral Regula förmonterad. Börvärdesratten blir fullt åtkomlig genom underplåten. Se kapitel Regula. Regula Secura: Det finns möjlighet att få Lindabs kondensvakt Regula Secura monterad i produkten. Regula Connect: Produkten kan förses med kopplingskort Regula Connect (se kapitel Regula). Undertaksanpassning: Produkten kan anpassas för de flesta på marknaden förekommande undertakstyper. Specialmått: 0 är även möjliga att erhålla för undertakssystem x (), x () samt ' x ' (U), med modellnamn. t. ex. IS och IS. Nedfällbart Batteri: Kräver anslutning med flexslang. Batteri pendlas ner ca 0 cm i ena änden. Specialmodell: Det är även möjligt att få levererad för enbart ventilation (utan kylbatteri). Ytbehandling: tillverkas som standard i färdiglackerad plåt med vit kulör, RAL 0. Kulör: Specialkulörer och annan ytfinish som t ex galv och pulverlack. Kontakta Lindab för mer information. Tillbehör Levereras separat. Reglering: Se kapitel Regula.

9 Dimensionering av kylbaffel Kyleffekt tillförd via den primära tilluften (tilluft) P a. Beräkna den totala erfordliga kyleffekten P. (Lindabs klimatsimuleringsprogram Teknosim är ett utmärkt hjälpmedel för detta.). Beräkna kyleffekten P a som tillförs via den primära tilluften (diagram ). Resterande kyleffekt P w skall således kylas bort via vattenkrets (se nästa sida). Formel för beräkning av kyleffekten via den primära tilluften: P a = q ma x c pa x t ra Där: q ma = Luftmassflöde c pa = Specifik värmekapacitet luft [,00 kj/(kg K)] t ra = Temperaturdifferens mellan rumtemperatur och primär tilluftstemperatur [K] Värden vid t r = 0 C med: = Luftflöde. P a [W] = x, t ra [K] och P a [W] = [m /h] x 0, t ra [K] Kyleffekt tillförd via vattenkretsen P w För att beräkna den tillförda kylefften via vattenkretsen P w följ nedanstående steg och använd diagram -.. Beräkna t rw (differensen mellan rumstemperaturen och medelvattentemperatuen). t rw = t r - (t wi + t wo )/.. Läs av den specifika kyleffekten P Lt genom att anävnda luftmängden och trycket i diagram -.. Multiplicera det avlästa värdet med den beräknade t rw. Exempel: Hur stor kyleffekt avger en IS 0 med en luftmängd på 0 l/s och ett tryck på 0 Pa? Temperaturdifferensen mellan Rumsluften och den genomsnittliga vattentemperaturen t rw är K och temperaturdifferensen mellan rumslust och tilluft tra är K. Ur diagram avläses den specifika kyleffekten P Lt = W/C. Detta resulterar i en kyleffekt på P w = W/K x K = 0 W via vattenkretsen. Den totala kyleffekten från erhålls genom att addera till effekten från tilluften Pa. Ur diagram avläses kyleffekten från tilluften: P a = 0 l/s x, x K = W Summan av dessa kyleffekter ger den total kyleffekten från : P = W + 0 W = W. Totalt 0 W + W = W. P a [W] Luftens kyleffekt 00 P a =, t ra t ra [K] Luftflöde Diagram. Kyleffekten P a som funktion av luftmängden. Vid luftmängden 0 l/s och temperaturdifferensen för tilluften t ra = K, kan det ur diagrammet utläsas att kyleffekten är W.

10 Effektdiagram P Lt [W/K] Pa 0 Pa 0 Pa 0 Pa 0 Pa [m /h] 0 0 0,00,00 0,00 0,00 0,00 Diagram. 0 samtliga modeller konfiguration S. Kylkapaciteten blir reducerad med % när batteri med både kyla och värme används. P Lt [W/K] Pa 0 Pa 0 Pa 0 Pa 0 Pa 0,0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 [m /h] Diagram. 0 samtliga modeller konfiguration L/M/H. Kylkapaciteten blir reducerad med % när batteri med både kyla och värme används.

11 Effektdiagram P Lt [W/K] Pa 0 Pa 0 Pa Diagram. 0 samtliga modeller konfiguration S. Kylkapaciteten blir reducerad med % när batteri med både kyla och värme används. 0 Pa 0 Pa 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 [m /h] Effekt P W [W] Effekt P W [W] Tempdiff. Δt w [K] Tempdiff. Δt w [K] Diagram. egenkonvektionseffekt kyla vid nominellt vattenflöde 0,0 l/s Diagram. egenkonvektionseffekt värme vid nominellt vattenflöde 0,0 l/s

12 Korrektionsfaktor є beroende på vattenflödet för kyleffekten från vattenkretsen P w,, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, C C Cooling Kyla 0 C 0 C Värme Heating 0, 0 0,0 0,0 0,0 0,0 0, 0, 0, 0, q W Diagram. Korrektionsfaktor є som funktion av vattenflödet q w Obs. För att erhålla den exakta kyleffekten kan beräkningen av effektfaktorn behöva upprepas. Utifrån beräknat vattenflöde q w fastställs korrektionsfaktorn є. Beräkningen upprepas till dess att beräknad effekt P w någorlunda överensstämmer med tidigare beräknad kyleffekt P w. Se exempel nedan Exempel, värme:. Vattenflödet q w = 0 W / (00 Ws/(kg K) x K) = 0, l/s. 0, l/s. Korrektionsfaktorn є avläses då till 0,. Uppnådd effekt: P w =0 W x 0, = W. Nytt vattenflöde beräkna: q w = W / (00 Ws/(kg K) x K) = 0,0 l/s. Den nya korrektionsfaktorn є avläses till 0,. Uppnådd effekt: P w = 0, x 0 W = 0 W. Nytt vattenflöde beräknas igen: q w = 0 W/ (00 x ) = 0,0 l/s. Den nya korrektionsfaktorn є avläses till 0,. Den nyas korrigerade värmeeffekten blir P w er nu = 0, x 0 W = 0 W 0 W Tryckfall i vattenkretsen, kyla och värme Vattenflöde Water flow heating Värme Heating Värme 0 + heating Värme Kyla Cooling 0 + värme cooling 0 standard värme cooling 0 standard Pressure Tryckfall drop p w [kpa] Diagramm : Tryckfall i vattenkretsen, kyla och värme. q w = P w / (c pw x t w ) q w = vattenflöde P w = kyleffekt [W] c pw = specifik värmekapacitet vatten [00 Ws/(kg K)] t w = temperaturdifferns i vattenkretsen [K] Exempel, kyla: IS 0 ger en kyleffekt på P w = 00 W av t w = K Svar: q w = 00 W / (00 Ws/(kg K) x K ) = 0,0 l/s Tryckfallet i vattenkretsen p w avläses ur diagram till, kpa. 0

13 Snabbvalstabeller, kyla (m³/h) 0 Dystryck 0 Pa Vatten Luft (l/s) 0 0 -IL 0 -IS 0 -IL 0 -IS 0 -IL 0 -IM 0 -IS 0 -IM 0 -IM 0 -IH 0 -IH 0 0 -IH 0 t rw = K t rw = K t rw = K t rw = K t rw = K P(W) q(l/s) p(kpa) P(W) q(l/s) p(kpa) P(W) q(l/s) p(kpa) P(W) q(l/s) p(kpa) P(W) q(l/s) p(kpa) Pa db(a) db(a) 0,00 0, 0,0 0, 0,0 0, 0 0,0 0, 0,0 0, <0 < Total kanal tryck trycks 0,0 0, 0,0 0, 0 0,0 0, 0,00 0, 0 0,0,0 <0 < 0,0 0, 0 0,0 0, 0,00 0, 0,0, 0,0, 0,0 0, 0,0,0 0 0,0, 0,00, 0,0, <0 < 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0,0,0 <0 < 0,0 0, 0,0, 0,0, 00 0,0, 0 0,0, 0,0 0, 0,0, 0,0, 00 0,0, 0 0,0, 0,0,0 0,0, 0 0,0,0 0,0, 0,0, 0,0, 0 0,00, 0,0, 0 0,0, 0,0, 0,0,0 0,0, 0,0, 0,0, 0 0,0, 0,00, 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0 0,0,0 0,0,0 0,0, 0,0, 0,0, 0,0,0 0,0,0 0,0, 0,0, 0,0, 0,0,0 0,0, 0,0, 0,0, 00 0,0,0 0,0, 0,0, 0,00, 0,0, 0,00, 0 0,0, 0 0,0, 0 0,0, 0,00, 0,0 0, 0 0,0, 0 0,0, 0,0, 0,0, 0,0,00 Tabell. Flödeskorrigerad effekttabell. Kylkrets t w = º C (Vatten in-ut). Kylkapaciteten blir reducerad med % när batteri med både kyla och värme används. För röda värden ligger flödet under rekommenderat minflöde 0,0 l/s vid t w = º C. Öka flödet till rekommenderat minflöde. effekt (m³/h) Dystryck 0Pa-C Pa Vatten Luft (l/s) -IL 0 -IS 0 -IL 0 -IS 0 0 -IL 0 -IS 0 0 -IL 0 -IM 0 -IS 0 0 -IM 0 -IH 0 0 -IH 0 t rw = K t rw = K t rw = K t rw = K t rw = K P(W) q(l/s) p(kpa) P(W) q(l/s) p(kpa) P(W) q(l/s) p(kpa) P(W) q(l/s) p(kpa) P(W) q(l/s) p(kpa) Pa db(a) db(a) 0,00 0, 0,0 0, 0 0,0 0, 00 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0,0 0,0, 0,0 0,0 0,0 0, 0,0,0 0,0,0 0,0, 0 0,0 0,0 0,0, 0,0, 0,0, 0 0,0, 0,0 0, 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0,00, 0,0, 0,0, 0,0,00 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0,00, 0,0, 0,0,0 0,0, 0 0,00, 0,0, 0,0, 0,0,0 0,0, 0 0,00, 0,0, 0,0, 0,0, 0,00, 0,0, 0,00, 0 0,0, 0,00, 0 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0,0,0 0,0, 0,00, 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0,0,0 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0,0,0 0,0, 0 0 0,0, 0,0,00 0,0, 0,00,0 0,0,0 Tabell. Flödeskorrigerad effekttabell. Kylkrets t w = º C (Vatten in-ut). Kylkapaciteten blir reducerad med % när batteri med både kyla och värme används. För röda värden ligger flödet under rekommenderat minflöde 0,0 l/s vid t w = º C. Öka flödet till rekommenderat minflöde. Total kanal tryck trycks effekt

14 Snabbvalstabeller, kyla (m³/h) Dystryck 0Pa-C Pa Vatten Luft (l/s) IL 0 -IS 0 -IL 0 -IS 0 -IL 0 -IM 0 -IS 0 -IL 0 -IM 0 -IS 0 -IM 0 -IM 0 -IH 0 -IH 0 t rw = K t rw = K t rw = K t rw = K t rw = K P(W) q(l/s) p(kpa) P(W) q(l/s) p(kpa) P(W) q(l/s) p(kpa) P(W) q(l/s) p(kpa) P(W) q(l/s) p(kpa) Pa db(a) db(a) 0,0 0, 0 0,0 0,0 0,0, 0,0, 0,0,0 0,00 0, 0,0, 0,00, 0,0, 0 0,00, 0,00 0, 0,0, 0,00, 0,0, 0 0,00,0 0 0,0, 0 0,0, 0,0,0 0,0, 0 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 00 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0,00, 0,0, 0,0, 0 0,0, 0,0, 0 0,0, 0 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0 0,0,0 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0 0,0,0 0 0,0, 0,0,0 0,0, 0,0, 0 0,0, 0,0, 0 0,0, 0,0,0 0,0, 0 0,00, 0,0, 0,0, 0,0, 0,00, 0,0, 0 0,0, 0,0, 0,0, 0 0,0, 0,0,0 0,0, 0 0,0, 0,0, 0,0, 0,0,0 0 0,0, 0 0,0, 0,0, 0,0, 0,0,0 0,0, 0,0, 0,0, 0 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0,0,0 0,00, 0,0, 0,0, 0,0, 0,00, 0,0, Tabell. Flödeskorrigerad effekttabell. Kylkrets t w = º C (Vatten in-ut). Kylkapaciteten blir reducerad med % när batteri med både kyla och värme används. För röda värden ligger flödet under rekommenderat minflöde 0,0 l/s vid t w = º C. Öka flödet till rekommenderat minflöde. Total kanal tryck trycks effekt (m³/h) 0 0 Dystryck 0Pa-C Pa Vatten Luft (l/s) IL 0 -IS 0 -IL 0 -IS 0 -IL 0 -IS 0 -IL 0 -IM 0 -IS 0 -IM 0 -IM 0 -IH 0 t rw = K t rw = K t rw = K t rw = K t rw = K Total kanal tryck trycks effekt P(W) q(l/s) p(kpa) P(W) q(l/s) p(kpa) P(W) q(l/s) p(kpa) P(W) q(l/s) p(kpa) P(W) q(l/s) p(kpa) Pa db(a) db(a) 0,0 0,0 0,0 0, 0,0, 0,0, 0 0,0, 0,0,0 0,0, 0 0,0, 0,0, 0,0, 0,0,0 0 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0 0,0, 0,0,0 0,0, 0,0, 0 0,0,0 0,0,0 0,0, 0,0,00 0 0,0, 0 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0 0,0, 0,00, 0,0,0 0,0, 0,0, 0 0,0, 0,0, 0,0, 0,0,0 0 0,0 0, 0,0, 0,0, 0,0, 0,0,0 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0,0,0 0,0, 0,0, 0,0, 0 0,0, 0,0, 0,0,0 0,0,0 0,0, 0,0, 0,0 0, 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0,0,0 0,0, 0,0, 0,0, 0,0,0 0,0, 0 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0,00, 0,0,0 0,0 0, 0,0,0 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0 0,0 0, 0,0, 0 0,0, 0,, Tabell. Flödeskorrigerad effekttabell. Kylkrets t w = º C (Vatten in-ut). Kylkapaciteten blir reducerad med % när batteri med både kyla och värme används. För röda värden ligger flödet under rekommenderat minflöde 0,0 l/s vid t w = º C. Öka flödet till rekommenderat minflöde.

15 Snabbvalstabeller, värme (m³/h) 0 -H Dystryck 0Pa-H Pa Vatten Luft (l/s) 0 0 -IL 0 -IS 0 -IL 0 -IS 0 -IL 0 -IM 0 -IS 0 -IM 0 -IM 0 -IH 0 -IH 0 0 -IH 0 t rw = 0 K t rw = K t rw = 0 K t rw = K t rw = 0 K P(W) q(l/s) p(kpa) P(W) q(l/s) p(kpa) P(W) q(l/s) p(kpa) P(W) q(l/s) p(kpa) P(W) q(l/s) p(kpa) Pa db(a) db(a) 0,00 0,0 0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,00 0, <0 < 0,00 0,0 0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0, 0,0 0, <0 < 0,0 0,0 0,0 0,0 0,00 0, 0 0,0 0, 0,0 0,0 0,0 0,0 0 0,0 0, 0 0,0 0, 0 0,0 0, 0,0 0, <0 < 0,00 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0 0,0 0, <0 < 0 0,0 0,0 0,00 0, 0,0 0, 0,0 0, 0 0,0 0, 0 0,0 0,0 0,00 0, 0,0 0, 0,0 0, 0 0,0 0, 0,0 0,0 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0,0 0,0 0, 0,0 0, 0 0,0 0, 0,00,0 0,0 0,0 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0,0 0,0, 0 0,00 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,00 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0 0,0 0, 0,0 0, 0,0, 0 0,0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,00, 0,0, 0 0,0, 0 0,0 0, 0,0 0,0 0 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, Tabell. Flödeskorrigerad effekttabell. Värmekrets t w = º C (Vatten in-ut). Total kanal tryck trycks effekt (m³/h) 0 -H Dystryck 0Pa-H Pa Vatten Luft (l/s) 0 0 -IL 0 -IS 0 -IL 0 -IS 0 -IL 0 -IS 0 -IL 0 -IM 0 -IS 0 -IM 0 -IH 0 0 -IH 0 t rw = 0 K t rw = K t rw = 0 K t rw = K t rw = 0 K P(W) q(l/s) p(kpa) P(W) q(l/s) p(kpa) P(W) q(l/s) p(kpa) P(W) q(l/s) p(kpa) P(W) q(l/s) p(kpa) Pa db(a) db(a) 0,00 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0, 0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0, 0,0 0, 0 0,0 0, 0,0 0,0 0,0 0, 0,0 0, 0,00 0, 0,0 0, 0,0 0,0 0 0,0 0, 0,0 0, 0,00 0, 0,0 0,0 0,0 0, 0,0 0, 0,00 0, 0 0,0 0, 0,00 0, 0,0 0, 0 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0,0 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0,0 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0,0 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0 0,00 0, 0,0 0, 0,0 0,0 0,0, 0 0,00, 0,0 0, 0 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0,0 0 0,0, 0,0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0, 0,0, 0,0, 0 0,0 0, 0,00 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, Tabell. Flödeskorrigerad effekttabell. Värmekrets t w = º C (Vatten in-ut). Total kanal tryck trycks effekt

16 Snabbvalstabeller, värme (m³/h) 0 -H Dystryck 0Pa-H Vatten Luft (l/s) IL 0 -IS 0 -IL 0 -IS 0 -IL 0 -IM 0 -IS 0 -IL 0 -IM 0 -IS 0 -IM 0 -IM 0 -IH 0 -IH 0 t rw = 0 K t rw = K t rw = 0 K t rw = K t rw = 0 K P(W) q(l/s) p(kpa) P(W) q(l/s) p(kpa) P(W) q(l/s) p(kpa) P(W) q(l/s) p(kpa) P(W) q(l/s) p(kpa) Pa db(a) db(a) 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0, 0,0 0, 0,00 0, 0,0 0,0 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0,0 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0 0,00 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0,0 0,0, 0 0,0 0, 0,0 0, 0 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0 0,0 0, 0,0 0, 0 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0 0,0 0, 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0, 0,0, 0,0 0, 0,0 0,0 0 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0,0 0 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,00 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0 0,0 0, 0 0,0, 0,0, 0 0,00,0 0,0 0, 0,00 0, 0,0 0, 0,0 0, 0 0,0 0, 0 0 0,0 0, 0,0 0, 0,0, 0,0, 0,0, 0,0 0, 0 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,00 0, 0 0,0 0, 0 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,00 0, 0,00 0, 0,00,0 0,00, 0,00,0 0,00, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0,0 0,0 0, 0,0 0, 0,0, 0,0, 0 0,0,0 0,0, Tabell. Flödeskorrigerad effekttabell. Värmekrets t w = º C (Vatten in-ut). Total kanal tryck trycks effekt (m³/h) 0 -H Dystryck 0Pa-H Vatten Luft (l/s) IL 0 -IS 0 -IL 0 -IS 0 -IL 0 -IS 0 -IL 0 -IM 0 -IS 0 -IM 0 -IM 0 -IH 0 t rw = 0 K t rw = K t rw = 0 K t rw = K t rw = 0 K P(W) q(l/s) p(kpa) P(W) q(l/s) p(kpa) P(W) q(l/s) p(kpa) P(W) q(l/s) p(kpa) P(W) q(l/s) p(kpa) Pa db(a) db(a) 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0, 0 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0,0 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0,0 0,0 0, 0 0,0 0,0 0,0 0, 0,0 0, 0 0,0 0, 0,0 0,0 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0 0,0 0, 0,0 0, 0 0,0 0, 0,0, 0,0, 0 0,00 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0 0 0,0 0, 0,00 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,00,0 0,0, 0,0, 0,0 0, 0 0,0 0, 0 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0 0,0 0, 0 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0 0,0 0, 0,0 0, 0,0, 0,0, 0,0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,00 0, 0,0 0, 0,0,0 0,0, 0,00,00 0,00, 0 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0,0 0,0, 0,0, 0,0, 0,0, 0,0 0,0 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0,0 0, 0 0,0, 0,0, 0,00, 0,0,0 Tabell. Flödeskorrigerad effekttabell. Värmekrets t w = º C (Vatten in-ut). Total kanal tryck trycks effekt

17 beräkning För att avläsa ljudeffektsn L WA för så används totaltrycket i inloppet p t och luftmängden qa. Totaltrycket i inloppet p t beräknas genom att addera det statiska dystrycket p stat med tryckförlusten i anslutningen pa, vilken kan avläsas ur diagram. p t = p stat + p a effektn L WA kan sedan avläsas ur diagram till. värdena inom parentes avser ljudtrycksn (L PA ) vid db rumdämpning ( m² Sabine). Exempel: IS 0 med en luftmängd på 0 l/s och ett statiskt tryck i dysorna p stat 0 Pa.. I diagram avläses vid = 0 l/s p a = Pa Totaltrycket blir då: p t = 0 Pa +,0 Pa = Pa. I diagram avläses vid = 0 l/s och p t = Pa en ljudeffekt L WA på db(a).. I diagrammet kan det dessutom utläsas att JetCone injusteringsreglagen skall vara inställda på,. Då man enbart kan inställa enligt heltal och då det finns fyra stycken injusteringsreglage resulterar detta i att två injusteringsreglage skall inställas på position och två reglage på. p a [Pa] dämpning L egendämpning ΔL, mellan luftkanal och rum inklusive ändreflektion. Hz Hz 0Hz 00Hz khz khz khz khz IS 0 IL/M/H 0 I/X0 K ok ljud för varje oktavband beräknas genom att lägga till korrigeringarna K ok från tabellen nedan till ljudtrycksn L p db(a). Hz Hz 0Hz 00Hz khz khz khz khz IS IS IL IM IH { 0/0 konfig S ansl A 0 konfig S ansl B 0 konfig L/M/H ansl A 0 konfig S ansl B 0 konfig L/M/H ansl B [m /h] Diagram. Skillnaden mellan totaltryck i inloppet och statiskt tryck före dysorna.

18 Diagram, sound p t [Pa] Pos no: () () 0 () () 0 () L WA db(a) [m /h] Diagram. effekt L WA för 0 samtliga modeller konfiguration S. Δp t [Pa] Pos no: 0 0 () () 0 () [m /h] Diagram. effekt L WA för 0 samtliga modeller konfiguration S. () 0 () L WA db(a)

19 Diagram, ljud Δp t [Pa] 00 0 LÅG LOW Pos no: () () () 0 () () L WA db(a) [m /h] Δp t [Pa] 0 MELLAN MEDIUM Pos no: () () 0 () () 0 () L WA db(a) [m /h] Δp t [Pa] 0 0 HÖG HIGH Pos no: () () 0 () () 0 0 () L WA db(a) [m /h] Diagram. effekt L WA för 0 samtliga modeller konfiguration L/M/H.

20 Kastlängder 0 t ra = K, t rw = K l 0, [m /h] 0 Pa 0 Pa 0 Pa 0 Pa 0 Pa Diagram. 0, ovanstående kastlängder är definierade vid angivna undertemperaturer. Δt ra = Temperaturdifferens, Rumstemp. - Tillförd Primärluftstemp. Δt rw = Temperaturdifferens, Rumstemp. - Medelvattentemp. 0 t ra = K, t rw = K l 0, [m /h] 0 Pa 0 Pa 0 Pa 0 Pa 0 Pa Diagram. 0, ovanstående kastlängder är definierade vid angivna undertemperaturer. Δt ra = Temperaturdifferens, Rumstemp. - Tillförd Primärluftstemp. Δt rw = Temperaturdifferens, Rumstemp. - Medelvattentemp.

21 Kastlängder F 0 t ra = K, t rw = K l 0, Pa 0 Pa 0 Pa [m /h] 0 Pa 0 Pa Diagram. F0, ovanstående kastlängder är definierade vid angivna undertemperaturer. Δt ra = Temperaturdifferens, Rumstemp. - Tillförd Primärluftstemp. Δt rw = Temperaturdifferens, Rumstemp. - Medelvattentemp. I 0 I 0 F 0 F 0 Vikt, kg/m.... Vatteninnehåll, kyla l/m Vatteninnehåll, värme l/m Vatteninnehåll, kyla only l/m Kopparör, kvalitet EN - CU-DHP EN - CU-DHP EN - CU-DHP EN - CU-DHP Tryckklass PN PN PN PN

22 Inkoppling och anslutning 0 Anslutningsdimensionen på vattensidan är Ø mm På luftsidan Ø mm (A) och S Ø mm (B), L/M/H Ø0 mm (B). B Exempel på anslutningar Till vänster visas några exempel på anslutningsalternativ. Typ A har horisontell ventilationsanslutning och vattenanslutning från vänster (sett i luftriktningen). När plusfunktionen värme är vald är värmeanslutningarna placerade i motsatt ända, till vänster vid anslutning och till höger vid anslutning, sett från ventilationsanslutningen. Gällande B anslutningen är värmeanslutningarna placerade såsom A, och bilden visar, till vänster vid B och höger vid B. Värme Ø Kyla Ø A 0 Anslutningsdimensionen på vattensidan är Ø mm. På luftsidan Ø mm (A) och Ø0 mm (B). B Exempel på anslutningar Till vänster visas några exempel på anslutningsalternativ. Typ A har horisontell ventilationsanslutning och vattenanslutning från vänster (sett i luftriktningen). När plusfunktionen värme är vald är värmeanslutningarna placerade i motsatt ända, till vänster vid anslutning och till höger vid anslutning, sett från ventilationsanslutningen. Gällande B anslutningen är värmeanslutningarna placerade såsom A, och bilden visar, till vänster vid B och höger vid B. Värme Ø Kyla Ø A 0

23 Inkoppling och anslutning F 0 Anslutningsdimensionen på vattensidan är Ø mm. På luftsidan Ø mm (A) och Ø mm (B) Exempel på anslutningsmöjligheter. Till vänster visas anslutningsmöjligheterna typ A, A, B och B som är tillgängliga för F. A står för horisontell luftanslutning och B för vertikal. B Värme Ø Kyla Ø A

24 Måttskisser I/X/Y/Z 0 Ø H Ø V Ø V A 0 Ø H 0 A B Vikt, kg (exkl. vatten) Vatteninnehåll L Ø V Ø H I/X/Y/Z 0 Ø V Ø H 0 A B A Vikt, kg (exkl. vatten) Vatteninnehåll, L F 0/0 Vikt, kg (F 0) /, kg (F 0) Vatteninnehåll L (F 0) /, L (F 0) Ø v A Ø H Typ A B Ø H Ø V I (S, L, M, H) 0 /0 X ( S, L, M, H) 0 /0 U ( S, L, M, H) 0 /0 Y ( S, L, M, H) 0 /0 Z ( S, L, M, H) 0 /0 F 0 /0 I ( S, L, M, H) /0 I ( S, L, M, H) /0 I S 0 0 X S 0 0 Y S 0 0 Z S 0 0 U S 0* 0 0 F 0 0 I S 0 0 i utförande S har Ø v och L/M/H Ø v 0 * U är för amerikanskt 'x ' undertakssystem

25 & tillbehör Till finns en många styrmöjligheter med Lindabs rumsregulator. Regula Combi kan fås inbyggd eller som extern regulator som visas på bilden. Regula Secura Monterat och inkopplat kondensskydd i form av Regula Secura som stänger ställdon vid indikerad fukt på rören. Dessutom kan Regula Connect erbjudas för sammankoppling av flera comfortenheter styrmässigt. Med Regula Combi kan kyl-, och värmeställdon styras i sekvens och hela rummets klimatbehov kan då enkelt hanteras i en enda rumsregulator. Kulör Professor pulverlackeras som standard i vit kulör, RAL 0, glansvärde 0. Andra kulörer kan specialbeställas. Drypac Regula Combi kan även erhållas med kondensskydd Drypac i form av ytabeläggning av batteriet för att möjliggöra ett större effektuttag genom att vattentemperaturen är under daggpunkten. Med Drypac kan man gå ner C under daggpunkten utan att erhålla kondensproblem. För ytterligare information se kapitel Drypac. Batteri med Drypac & Lindab Safe Click är som standard försedd med Lindab Safe Click vilket gör användande av skruv eller popnit överflödigt och ger ett rekordsnabbt ventilations montage av comfortenheterna. Varianter Vattenanslutning: Levereras i Ø mm. Luftanslutning: Levereras i Ø alt. 0 mm (se avsnitt Inkoppling och anslutning). Plusfunktioner Inbyggda ventiler och ställdon: Samtliga varianter kan kompletteras med inbyggda ventiler och ställdon. Kopplingskort: Monterat kopplingskort Regula Connect. Nedfällbart Batteri: Kräver anslutning med flexslang. Batteri pendlas ner ca 0 cm i ena änden. För ytterligare plusfunktioner se tidigare avsnitt Plusfunktioner. Beställning specifikation Produkt I S 0 A 0 0 Undertaksmoduler: I = x X = x Y = x Z = x F = Frihängande Konfiguration: S = Standard L = Låg M = Mellan H = Hög Storlek: 0,, 0, Vattenanslutning: mm Luftanslutning: Ø mm, Ø0 mm Anslutningsalternativ: A, A, B, B ( F A, A, B, B) Statiskt tryck innan dysorna (Pa) Luftflöde (l/s)

Kontakt, översikt, index. Takvärme/Kyltakshandledning. Plexus. Professor. Pilot. Architect. Polaris I & S. Plafond. Podium. Celo. Cabinett.

Kontakt, översikt, index. Takvärme/Kyltakshandledning. Plexus. Professor. Pilot. Architect. Polaris I & S. Plafond. Podium. Celo. Cabinett. Kontakt, översikt, index Takvärme/Kyltakshandledning Professor Pilot Architect Polaris I & S Plafond Podium Celo Cabinett Capella Carat Fasadium Atrium H & C /Loggia Regula Drypac Belysning TEKNOsim 0.0

Läs mer

Plexus 360º naturligt-vis

Plexus 360º naturligt-vis lindab comfort Plexus 360º naturligt-vis Plexus Comfortenheten Plexus kombinerar klimatbafflarnas kyl-, och värme-funktion med tilluftsdonens inblåsningsteknik. Genom att dessutom tillföra luften i ett

Läs mer

Egenkonvektionsbaffel

Egenkonvektionsbaffel Kontakt, översikt, index Takvärme/Kyltakshandledning Plexus Professor Pilot Architect Polaris I & S Plafond Podium Celo Capella Carat Fasadium Atrium H & C /Loggia Regula Drypac Belysning TEKNOsim 0 0.00

Läs mer

Tilluftsbaffel. Kontakt, översikt, index, Takvärme/Kyltakshandledning. Plexus. Professor. Pilot. Architect. Polaris I & S. Plafond. Podium.

Tilluftsbaffel. Kontakt, översikt, index, Takvärme/Kyltakshandledning. Plexus. Professor. Pilot. Architect. Polaris I & S. Plafond. Podium. Kontakt, översikt, index, Takvärme/Kyltakshandledning Plexus Professor Architect Polaris I & S Plafond Podium Celo Cabinett Capella Carat Fasadium Atrium H & C /Loggia Regula Drypac Belysning TEKNOsim

Läs mer

Värt att notera. Användning. Nyckeltal. lindab architect. Bild 1. Architect Circum, Luna och Prisma.

Värt att notera. Användning. Nyckeltal. lindab architect. Bild 1. Architect Circum, Luna och Prisma. Kontakt, översikt, index Takvärme/Kyltakshandledningen Plexus Professor / Professor Plus Premum / Premax / Solus Architect Polaris I & S Plafond Podium Celo Cabinett Capella Carat Fasadium Atrium / Loggia

Läs mer

Egenkonvektionsbaffel

Egenkonvektionsbaffel Kontakt, översikt, index Takvärme/Kyltakshandledning Plexus Professor Pilot Architect Polaris I & S Plafond Podium Celo Cabinett Carat Fasadium Atrium H & C /Loggia Regula Drypac Belysning TEKNOsim 0 0.00

Läs mer

Kontakt, översikt, index. Takvärme/Kyltakshandledning. Plexus. Professor. Pilot. Architect. Polaris I & S. Plafond. Podium. Celo. Cabinett.

Kontakt, översikt, index. Takvärme/Kyltakshandledning. Plexus. Professor. Pilot. Architect. Polaris I & S. Plafond. Podium. Celo. Cabinett. Kontakt, översikt, index Takvärme/Kyltakshandledning Plexus Professor Pilot Architect Polaris I & S Plafond Celo Cabinett Capella Carat Fasadium Atrium H & C /Loggia Regula Drypac Belysning TEKNOsim 0

Läs mer

Egenkonvektionsbaffel

Egenkonvektionsbaffel Kontakt, översikt, index Takvärme/Kyltakshandledning Plexus Professor Pilot Architect Polaris I & S Plafond Podium Celo Cabinett Capella Fasadium Atrium H & C /Loggia Regula Drypac Belysning TEKNOsim 0

Läs mer

Kontakt, översikt, index. Takvärme/Kyltakshandledning. Plexus. Professor. Pilot. Architect. Polaris I & S. Plafond. Podium. Celo. Cabinett.

Kontakt, översikt, index. Takvärme/Kyltakshandledning. Plexus. Professor. Pilot. Architect. Polaris I & S. Plafond. Podium. Celo. Cabinett. Kontakt, översikt, index Takvärme/Kyltakshandledning Plexus Professor Pilot Architect Polaris I & S Podium Celo Cabinett Capella Carat Fasadium Atrium H & C /Loggia Regula Drypac Belysning TEKNOsim 0.0

Läs mer

Kontakt, översikt, index, Takvärme/Kyltakshandledning. Plexus. Professor. Pilot. Architect. Polaris I & S. Plafond. Podium. Celo. Cabinett.

Kontakt, översikt, index, Takvärme/Kyltakshandledning. Plexus. Professor. Pilot. Architect. Polaris I & S. Plafond. Podium. Celo. Cabinett. Kontakt, översikt, index, Takvärme/Kyltakshandledning Plexus Pilot Architect Polaris I & S Plafond Podium Celo Cabinett Capella Carat Fasadium Atrium H & C /Loggia Regula Drypac Belysning TEKNOsim 0.0

Läs mer

LindabPolaris S. Tilluftsbaffel. l i nda b v i f ö re nk l a r byggan d et

LindabPolaris S. Tilluftsbaffel. l i nda b v i f ö re nk l a r byggan d et l i nda b v i f ö re nk l a r byggan d et Lindab 05.2018 Lindab Ventilation A/S. All reproduktion som sker utan skriftligt tillstånd är förbjuden. är ett varumärke tillhörande Lindab AB. Lindabs produkter,

Läs mer

OptimAir. OptimAir HF. Klimatdon

OptimAir. OptimAir HF. Klimatdon Klimatdon OptimAir HF FUNKTION OptimAir är en induktionsapparat/klimatdon för tilluft, kylning och värmning, anpassad för integrering i standard undertaksbärverk. Med primärluftsflödet som drivkraft induceras

Läs mer

Tilluftsbaffel. Kontakt, översikt, index. Takvärme/Kyltakshandledningen. Plexus. Professor. Premum/Premax/Solo. Architect. Polaris I & S.

Tilluftsbaffel. Kontakt, översikt, index. Takvärme/Kyltakshandledningen. Plexus. Professor. Premum/Premax/Solo. Architect. Polaris I & S. Kontakt, översikt, index Takvärme/Kyltakshandledningen Plexus Professor Premum/Premax/ Architect Polaris I & S Plafond Podium Celo Cabinett Capella Carat Fasadium Atrium/Loggia Regula Drypac Belysning

Läs mer

OptimAir NF. OptimAir NF. Klimatdon

OptimAir NF. OptimAir NF. Klimatdon Klimatdon OptimAir NF FUNKTION OptimAir är en induktionsapparat/klimatdon för tilluft, kylning och värmning, anpassad för integrering i standard undertaksbärverk. Med primärluftsflödet som drivkraft induceras

Läs mer

Kontakt, översikt, index. Takvärme/Kyltakshandledning. Plexus. Professor. Pilot. Architect. Polaris I & S. Plafond. Podium. Celo. Cabinett.

Kontakt, översikt, index. Takvärme/Kyltakshandledning. Plexus. Professor. Pilot. Architect. Polaris I & S. Plafond. Podium. Celo. Cabinett. Kontakt, översikt, index Takvärme/Kyltakshandledning Plexus Professor Pilot Polaris I & S Plafond Podium Celo Cabinett Capella Carat Fasadium Atrium H & C /Loggia Regula Drypac Belysning TEKNOsim 0.0 Lindab

Läs mer

COOLPACK COOLPACK. Nyckeltal. Funktion Tilluftsbaffel med extrem kapacitet

COOLPACK COOLPACK. Nyckeltal. Funktion Tilluftsbaffel med extrem kapacitet 20-04-11 Tilluftsbaffel med extrem kapacitet Nyckeltal Anslutning: 0 mm (luft), 12 mm (vatten) Mått: 230 x 488 x 1 mm (b x h x l) Tilluftflöde: upp till 5 l/s Tryckområde: 40-0 Pa Ljudnivå (Lp): < 30 db(a)

Läs mer

Kylbaffel Flexicool IQFC

Kylbaffel Flexicool IQFC Kylbaffel Flexicool IQFC Funktioner FPC Högt luftflöde Styr- och Regler Belysning Komfortreglage Värme Flexicool Kylbaffel IQFC är ett integrerat system för ventilation, kyla och värme som löser de flesta

Läs mer

PremiAir. PremiAir. Klimatdon

PremiAir. PremiAir. Klimatdon Klimatdon PremiAir FUNKTION PremiAir är en induktionsapparat/klimatdon för tilluft, kylning och värmning, för integrering i standard undertaksbärverk. Med primärluftsflödet som drivkraft induceras rumsluft

Läs mer

LindabProfessor Plus. Tilluftsbaffel. l i ndab v i f ö re nkl ar b yggan d et

LindabProfessor Plus. Tilluftsbaffel. l i ndab v i f ö re nkl ar b yggan d et l i ndab v i f ö re nkl ar b yggan d et Lindab 10.2018 Lindab Ventilation AB. Varje form av eftertryck och kopiering utan skriftlig tillåtelse är förbjuden. är Lindab AB:s registrerade varumärke. Lindabs

Läs mer

LindabProfessor. Tilluftsbaffel

LindabProfessor. Tilluftsbaffel Lindab 05.2016 Lindab Ventilation AB. Varje form av eftertryck och kopiering utan skriftlig tillåtelse är förbjuden. är Lindab AB:s registrerade varumärke. Lindabs produkter, system, produkt- och produktgruppbeteckningar

Läs mer

Kylbaffel iq Star ASTRA

Kylbaffel iq Star ASTRA Kylbaffel iq Star ASTRA Funktioner FPC Högt luftflöde Styr- och Regler Belysning Komfortreglage Värme Sprinkler Boost-funktion Kylbaffel iq Star ASTRA är ett integrerat system för ventilation, kyla och

Läs mer

LindabPremum. Tilluftsbaffel

LindabPremum. Tilluftsbaffel Lindab 05.2016 Lindab Ventilation AB. Varje form av eftertryck och kopiering utan skriftlig tillåtelse är förbjudenn. är Lindab AB:s registrerade varumärke. Lindabs produkter, system, produkt- och produktgruppbeteckningar

Läs mer

Värme - och kylpaneler

Värme - och kylpaneler Kontakt, översikt, index Takvärme/Kyltakshandledning Plexus Professor Pilot Architect Polaris I & S Plafond Podium Celo Cabinett Capella Carat Fasadium Atrium H & C /Loggia Regula Drypac Belysning TEKNOsim.0

Läs mer

LindabPlafond. Tilluftsbaffel. lindab vi förenklar byggandet

LindabPlafond. Tilluftsbaffel. lindab vi förenklar byggandet lindab vi förenklar byggandet Lindab 09.2016 Lindab Ventilation AB. Varje form av eftertryck och kopiering utan skriftlig tillåtelse är förbjuden. är Lindab AB:s registrerade varumärke. Lindabs produkter,

Läs mer

Kylbaffel Flexicool IQFD

Kylbaffel Flexicool IQFD Kylbaffel Flexicool IQFD Funktioner FPC Högt luftflöde Styr- och Regler Indirekt och direkt belysning Komfortreglage Värme Flexicool Kylbaffel IQFD är ett integrerat system för ventilation, kyla och värme

Läs mer

LONGUS LONGUS 2014-06-25. Fasadapparat för väggmontage. LONGUS är en helt ny generation av fasadapparat, NYCKELTAL

LONGUS LONGUS 2014-06-25. Fasadapparat för väggmontage. LONGUS är en helt ny generation av fasadapparat, NYCKELTAL Fasadapparat för väggmontage är en helt ny generation av fasadapparat, där värmeutbytet koncentreras till värmekällorna och som är utvecklat för låga drivtryck (- 00 Pa). monteras på fasadvägg bakom platsbyggda

Läs mer

Kylkassett Flexicool IQCA

Kylkassett Flexicool IQCA Kylkassett Flexicool IQCA Funktioner Coanda safety Control FPC Komfortreglage Styr- och Regler Flexicool kylkassett IQCA är ett integrerat system för ventilation och kyla som löser de flesta klimatbehov.

Läs mer

1 2013-12-13 NYCKELTAL

1 2013-12-13 NYCKELTAL 1 Klimatapparat för montage i undertak är en helt ny typ av klimatapparat som är estetiskt tilltalande och som använder sig av INVENTIAIR-teknik. L NYCKELTAL monteras integrerat i standard undertak eller

Läs mer

MAXIMUS MAXIMUS GOLV! Ventilationsapparat för installationsgolv

MAXIMUS MAXIMUS GOLV! Ventilationsapparat för installationsgolv 1 Ventilationsapparat för installationsgolv är en kanalansluten golvapparat med kyla, värme och ventilation. Maximus installeras i kontorsmiljöer och som ersätter dagens konventionella golvdon, konvektorer

Läs mer

LindabSolus. Tilluftsbaffel. lindab vi förenklar byggandet

LindabSolus. Tilluftsbaffel. lindab vi förenklar byggandet lindab vi förenklar byggandet Lindab 09.2016 Lindab Ventilation AB. Varje form av eftertryck och kopiering utan skriftlig tillåtelse är förbjuden. är Lindab AB:s registrerade varumärke. Lindabs produkter,

Läs mer

LindabFasadium. Fasad system. l i ndab v i f ö re nkl ar by g g an d et

LindabFasadium. Fasad system. l i ndab v i f ö re nkl ar by g g an d et l i ndab v i f ö re nkl ar by g g an d et Lindab Fasad system 2018.05 Lindab Ventilation A/S. All reproduktion som sker utan skriftligt tillstånd är förbjuden. är ett varumärke tillhörande Lindab AB. Lindabs

Läs mer

Passiva kylbafflar QPVA och QPBA

Passiva kylbafflar QPVA och QPBA Passiva kylbafflar QPVA och QPBA Funktioner Styr- och reglerutrustning Belysning Flexicool QPVA och QPBA är passiva kylbafflar som tillför rummet kyla. QPVA (bredd 570 mm ) och QPBA (bredd 430 mm ) är

Läs mer

CUMULUS CUMULUS. Nyckeltal. Konstruktion. Funktion Klimatapparat för undertaksmontage

CUMULUS CUMULUS. Nyckeltal. Konstruktion. Funktion Klimatapparat för undertaksmontage Klimatapparat för undertaksmontage Nyckeltal Anslutning: (mm) Tilluftflöde: upp till l/s Tryckområde: 40-120 Pa Storlek: 293 x 200 mm (BxH) Längd: 1192 eller 1792 mm Kyleffekt: upp till 0 W Cumulus finns

Läs mer

OptimAir DF. OptimAir DF. Klimatdon

OptimAir DF. OptimAir DF. Klimatdon Klimatdon OptimAir DF FUNKTION OptimAir DualFlow är en induktionsapparat/klimatdon för tilluft, kylning och värmning, där primärluftflödet styrs av närvaro/frånvaro. OptimAir DF integreras i standard undertaksbärverk.

Läs mer

FreeAir. FreeAir. Kylbaffel för frihängande montage

FreeAir. FreeAir. Kylbaffel för frihängande montage Kylbaffel för frihängande montage Funktion är en lågbyggande induktionsapparat för tilluft, kylning och värmning, anpassad för frihängande montage. Med tilluftsflödet som drivkraft induceras rumsluft genom

Läs mer

LindabMunio. Snabbguide installation. lindab vi förenklar byggandet

LindabMunio. Snabbguide installation. lindab vi förenklar byggandet Lindab 01.2018 Lindab Ventilation /S. Varje form av eftertryck och kopiering utan skriftlig tillåtelse är förbjuden. är Lindab B s registrerade varumärke. Lindabs produkter, system, produktgrupper - och

Läs mer

Värt att notera. Användning. Nyckeltal. Montage. l i nda b a t ri um - l oggia

Värt att notera. Användning. Nyckeltal. Montage. l i nda b a t ri um - l oggia l i nda b a t ri um - l oggia Kontakt, översikt, index Takvärme/Kyltakshandledningen Plexus Professor / Professor Plus Premum / Premax / Solus Architect Polaris I & S Plafond Podium Celo Cabinett Capella

Läs mer

Kylbaffel Flexicool IQFE

Kylbaffel Flexicool IQFE Kylbaffel Flexicool IQFE Funktioner FPC Högt luftflöde Styr- och Regler Indirekt och direkt belysning Komfortreglage Värme Flexicool Kylbaffel IQFE är ett integrerat system för ventilation, kyla och värme

Läs mer

Frihängande tilluftsbaffel

Frihängande tilluftsbaffel SE1109 12.18 Svalbard-F LØV-R Frihängande tilluftsbaffel Frihängande montage Längd från 1200 till 3000 Tryck/luftmängd kan ändras manuellt Spridningsmönster kan ändras manuellt Dimensioneringsprogram Auracool

Läs mer

fasadium Kontakt, översikt, index Takvärme/Kyltakshandledning Plexus Professor Pilot Architect Polaris I & S Plafond Podium Celo Cabinett Capella

fasadium Kontakt, översikt, index Takvärme/Kyltakshandledning Plexus Professor Pilot Architect Polaris I & S Plafond Podium Celo Cabinett Capella Kontakt, översikt, index Takvärme/Kyltakshandledning Plexus Professor Pilot Architect Polaris I & S Plafond Podium Celo Cabinett Capella Carat Atrium H & C /Loggia Regula Drypac Belysning TEKNOsim 0 0.00

Läs mer

SUPRA SUPRA. Nyckeltal. Funktion 2015-11-04. Luftspridare för integrering i undertak

SUPRA SUPRA. Nyckeltal. Funktion 2015-11-04. Luftspridare för integrering i undertak Luftspridare för integrering i undertak Nyckeltal Anslutning: 25 mm Mått låda: 380 x 300 x 82 mm (l x b x h) Tilluftflöde: 4-45 l/s Tryckområde: 30-20 Pa Ljudnivå: Alltid under 28 db(a) Ytbehandling: RAL

Läs mer

Kylbaffel IQ Star STELLA

Kylbaffel IQ Star STELLA Kylbaffel IQ Star STELLA Funktioner Sprinkler Högtalare FPC Högt luftflöde Styr- och Regler Belysning Energy Control Värme Kylbaffel IQ Star STELLA är en multiservicekylbaffel för ventilation, kyla och

Läs mer

OptimAir HighFlow. OptimAir HF. Kyl- och värmebaffel för högflödesbehov

OptimAir HighFlow. OptimAir HF. Kyl- och värmebaffel för högflödesbehov Kyl- och värmebaffel för högflödesbehov OptimAir HighFlow Funktion OptimAir är en induktionsapparat för tilluft, kylning och värmning, anpassad för integrering i standard undertaksbärverk. Med tilluftsflödet

Läs mer

CDD/CDR. Cirkulärt takdon för tilluft. Snabbfakta. Snabbvalstabell CDD/CDR L U F T F L Ö D E L J U D N I V Å

CDD/CDR. Cirkulärt takdon för tilluft. Snabbfakta. Snabbvalstabell CDD/CDR L U F T F L Ö D E L J U D N I V Å Cirkulärt takdon för tilluft Snabbfakta Avskärmingsbar spridningsbild Kan användas med anslutningslåda ALS Rensbart Ställbar spalt Perforerad underdel = CDD Operforerad underdel = CDR Kan fås i alternativa

Läs mer

Kylbaffel Flexicool IQID

Kylbaffel Flexicool IQID Funktioner FPC Högt luftflöde Styr- och Regler Belysning Komfortreglage Värme Sprinkler Flexicool Kylbaffel IQID är ett integrerat system för ventilation, kyla och värme som löser de flesta klimatbehov.

Läs mer

TubusCeiling. Montage, drift & underhåll. MDU-dokument InventiAir. Hantering. Leveranskontroll. Produktbeskrivning TubusCeiling. Produktidentifiering

TubusCeiling. Montage, drift & underhåll. MDU-dokument InventiAir. Hantering. Leveranskontroll. Produktbeskrivning TubusCeiling. Produktidentifiering 09-0- 0 TubusCeiling Montage, drift & underhåll Vägg- eller takhängda tilluftsdon MDU-dokument InventiAir Detta dokument är en vägledning för hur du skall hantera leveransen av inneklimatprodukter från

Läs mer

Dimensioner. Beställningskod

Dimensioner. Beställningskod Dimensioner ØU Ød H 0 ØA Beskrivning är ett runt don med individuellt ställbara dysor. Donet är lämpligt för horisontell inblåsning av undertempererad luft, när man vill ha stor flexibilitet i fråga om

Läs mer

LØV-R. Orion-Opus. Kvadratiskt tilluftsdon med dysor

LØV-R. Orion-Opus. Kvadratiskt tilluftsdon med dysor SE0636 06.18 Orion-Opus LØV-R Kvadratiskt tilluftsdon med dysor Demonterbar frontplatta Planmontering Anpassad för olika typer av undertak Dokumenterad för Luna anslutningslåda Ljudabsorbent av polyester

Läs mer

Dimensioner. Beställningskod Produkt PKA aaa Typ PKA

Dimensioner. Beställningskod Produkt PKA aaa Typ PKA Dimensioner U x U Ød 38 22 A x A Beskrivning PKA är ett kvadratiskt don med perforerad bottenplatta. PKA kan användas för både till- och frånluft. PKA är lämpligt för horisontell inblåsning av undertempererad

Läs mer

KYLBAFFEL FÖR HOTELL IQ STAR SILENCIA

KYLBAFFEL FÖR HOTELL IQ STAR SILENCIA KYLBAFFEL FÖR HOTELL IQ STAR SILENCIA TEKNISKA DATA 2 IQ Star Silencia Hotel Chilled beam - Technical catalogue IQ STAR SILENCIA HOTEL CHILLED BEAM Kylbaffeln Silencia är utformad för hotellrum, enskilda

Läs mer

Kontakt, översikt, index. Takvärme/Kyltakshandledning. Plexus. Professor. Pilot. Architect. Polaris I & S. Plafond. Podium. Celo. Cabinett.

Kontakt, översikt, index. Takvärme/Kyltakshandledning. Plexus. Professor. Pilot. Architect. Polaris I & S. Plafond. Podium. Celo. Cabinett. Kontakt, översikt, index Takvärme/Kyltakshandledning Plexus Professor Pilot Architect Polaris I & S Plafond Podium Celo Cabinett Capella Carat Fasadium Atrium H & C /Loggia Regula Belysning TEKNOsim.0

Läs mer

produktöversikt / symboler

produktöversikt / symboler Produktöversikt / symboler Om Lindab Comfort och design Produktöversikt / symboler Teori Takdon Takdon - synliga Tryckfördelningslådor Väggdon Dysor Dyskanaler Galler Deplacerande don VAV Konstant-/variabelflödesdon

Läs mer

Tilluftsbaffel för montage i undertak

Tilluftsbaffel för montage i undertak SE1108 12.18 Svalbard-I LØV-R Tilluftsbaffel för montage i undertak För montage integrerade i undertak Längd från 1200 mm till 3000 mm Tryck/luftmängd kan ändras manuellt Spridningsmönster kan ändras manuellt

Läs mer

GTI. Dimensioner. Underhåll. Underhåll De synliga delarna av donet kan torkas av med en fuktig trasa. Material och ytbehandling

GTI. Dimensioner. Underhåll. Underhåll De synliga delarna av donet kan torkas av med en fuktig trasa. Material och ytbehandling ventilation dyser Dysa GTI Dimensioner Montering Ød 1 Beskrivning GTI är en flexibel tilluftdysa lämplig för ventilering av större lokaler. Dysan kan användas för både över- och undertempererad luft och

Läs mer

Perforerat don. Dimensioner

Perforerat don. Dimensioner Dimensioner ØU Ød 22 37 ØD Beskrivning är ett runt don med perforerad bottenplatta. kan användas för både till- och frånluft. är lämpligt för horisontell inblåsning av undertempererad luft och kan förses

Läs mer

STRAVENT OPTIMAL. Kyldon för stratifierande ventilation. Effektivare än kylbafflar. Förbättrar inomhusklimatet. Tyst även vid höga tryck

STRAVENT OPTIMAL. Kyldon för stratifierande ventilation. Effektivare än kylbafflar. Förbättrar inomhusklimatet. Tyst även vid höga tryck STRATIFIERANDE VENTILATION OPTIMAL är ett stilrent kyldon för montage i takvinkeln i rummets bakkant. Detta gör Optimal mycket uppskattad bland arkitekter. Optimal passar i miljöer som kontor, konferensrum

Läs mer

Tellus-Opus LØV-R. Front med justerbara Opus-dysor Hög induktion Justerbar spalthöjd Ljudabsorbent av polyester i trycklådan. TROX Auranor Norge AS

Tellus-Opus LØV-R. Front med justerbara Opus-dysor Hög induktion Justerbar spalthöjd Ljudabsorbent av polyester i trycklådan. TROX Auranor Norge AS SE0624 09.15 LØV-R Tilluftsdon för frihängande montage Front med justerbara Opus-dysor Hög induktion Justerbar spalthöjd Ljudabsorbent av polyester i trycklådan TROX Auranor Norge AS Postboks 100 NO-2712

Läs mer

LONGUS LONGUS. Nyckeltal. Funktion 2015-11-23. Fasadapparat för väggmontage

LONGUS LONGUS. Nyckeltal. Funktion 2015-11-23. Fasadapparat för väggmontage Fasadapparat för väggmontage Nyckeltal Anslutning: Tilluftflöde: Tryckområde: Ljudnivå: Ytbehandling: Vent ø 100 mm, rör ø 12 mm 5-30 l/s 30-120 Pa Alltid under 28 db(a) Konstruktion av galvaniserad stålplåt,

Läs mer

TUBUS TUBUS. Nyckeltal. Funktion Vägghängda tilluftsdon för samtliga miljlöer

TUBUS TUBUS. Nyckeltal. Funktion Vägghängda tilluftsdon för samtliga miljlöer Vägghängda tilluftsdon för samtliga miljlöer Nyckeltal Anslutning: Tilluftflöde: Tryckområde: Ljudnivå: Ytbehandling: 100,,160, 200, 250, 315 & 00 (mm) 10-350 l/s 70-100 Pa Alltid under 30 db(a) vid 100

Läs mer

Operforerat don. Dimensioner

Operforerat don. Dimensioner Dimensioner U x U Ød 38 22 A x A Beskrivning LKA är ett kvadratiskt don med operforerad bottenplatta. LKA kan användas för både till- och frånluft. LKA är lämpligt för horisontell inblåsning av undertempererad

Läs mer

Väggluftspridare SVQC

Väggluftspridare SVQC SVQC är en luftspridare med mycket låg ljudnivå avsedd att placeras i vägg. Spridarna är lämpliga för kontor, hotell, skolor och sjukhus med höga krav på inomhusklimat. är alltid försedd med anslutningslåda

Läs mer

DPG. Låghastighetsdon

DPG. Låghastighetsdon Låghastighetsdon Bild visar specialutförande, standard svartlackerad Snabbfakta Lämplig för gradin Fast spridningsbild Enkelt montage Kräver ingen skötsel Rensbart Kan fås i alternativa färger Passar även

Läs mer

LindabArchitect. Tilluftsbaffel

LindabArchitect. Tilluftsbaffel Lindab Lindab Ventilation AB. Varje form av eftertryck och kopiering utan skriftlig tillåtelse är förbjuden. är Lindab AB s registrerade varumärke. Lindabs produkter, system, produktgrupper - och produktbeteckningar

Läs mer

LØV-R. Orion-Opus. Kvadratiskt tilluftsdon med dysor

LØV-R. Orion-Opus. Kvadratiskt tilluftsdon med dysor SE0636 09.15 LØV-R Kvadratiskt tilluftsdon med dysor Demonterbar frontplatta Planmontering Anpassad för olika typer av undertak Dokumenterad för Luna anslutningslåda Ljudabsorbent av polyester i anslutningslådan

Läs mer

Aktivt tilluftsdon OPTIMIX RAPB, RAOB

Aktivt tilluftsdon OPTIMIX RAPB, RAOB OPTIMIX är en serie aktiva tilluftsdon som har två valbara funktioner i en och saa produkt. OPTIMIX kan antingen användas med den helt unika funktionen att kunna ställa/välja en kastlängd som bibehålls

Läs mer

OBS! OBS! Lyft EJ i produktens. Lyft Pilot i hörnen! MIS Pilot I60 1. Fig 1 Pilot I-60

OBS! OBS! Lyft EJ i produktens. Lyft Pilot i hörnen! MIS Pilot I60 1. Fig 1 Pilot I-60 20050706 Monteringsanvisning Pilot I-60 Innehåll Sid Leveransförklaring... 2 Produkt... 2 Tillbehör och Plusfunktioner... 3 Mått... 4 Montering... 6 Styr och Regler... 7 Injustering... 8 Underhåll... 11

Läs mer

EAGLETM. Wall. Väggdon med dysor för tilluft med infällt montage. Snabbval

EAGLETM. Wall. Väggdon med dysor för tilluft med infällt montage. Snabbval EAGLETM Wall Väggdon med dysor för tilluft med infällt montage EAGLE Wall Snabbfakta Vridbara dysor flexibel spridningsbild Rensbart Reglerbar för ökad kapacitet Enkel injustering Används med anslutningslåda

Läs mer

Lindab Atrium Loggia. Värme- och kylpaneler. lindab vi förenklar byggandet

Lindab Atrium Loggia. Värme- och kylpaneler. lindab vi förenklar byggandet Lindab Atrium Loggia 02.208 03.208 Lindab Ventilation A/S. All reproduktion som sker utan skriftligt tillstånd är förbjuden. är ett varumärke tillhörande Lindab AB. Lindabs produkter, system samt produkt-

Läs mer

Dimensioner. Beställningskod Produkt LKPV aaa bbb cc dd ee Typ. Material och ytbehandling Galvaniserat stål. lindab vav

Dimensioner. Beställningskod Produkt LKPV aaa bbb cc dd ee Typ. Material och ytbehandling Galvaniserat stål. lindab vav Dimensioner Ød Beskrivning är ett planförsänkt kvadratiskt don av typen LKP med inbyggd motor avsedd för luft med varierande luftflöde (VAV). Den integrerade motorns spjäll garanterar en konstant kastlängd

Läs mer

Väggdon. TROX Auranor Norge AS. Telefon Fax e-post: Postboks 100 NO-2712 Brandbu

Väggdon. TROX Auranor Norge AS. Telefon Fax e-post:   Postboks 100 NO-2712 Brandbu SE0625 06.18 TLK LØV-R Väggdon Olika frontalternativ Anslutningslåda med spjäll och mätuttag Demonterbar frontplatta Justerbar monteringsram Ljudabsorbent av polyester i anslutningslådan TROX Auranor Norge

Läs mer

Aktiv kylbaffel CBLA

Aktiv kylbaffel CBLA Aktiv kylbaffel CBLA CBLA Aktiv kylbaffel för synligt montage Kylbaffel CBLA CBLA är en sluten aktiv kylbaffel för spaltinblåsning längs ovandelen. Rumsluften sugs in genom baffelns perforerade undersida.

Läs mer

ACD. Cirkulärt takdon för lokaler utan undertak

ACD. Cirkulärt takdon för lokaler utan undertak Cirkulärt takdon för lokaler utan undertak Snabbfakta Lämplig för lokaler utan undertak Aerodynamiskt utformad utloppskona Låg bygghöjd Ställbar spalt Avskärmningsbar spridningsbild Demonterbart spjäll

Läs mer

Dimensioner. Beställningskod. Material och ytbehandling. lindab takdon. NS19 med överdel typ V. NS19 med tryckfördelningslåda typ H

Dimensioner. Beställningskod. Material och ytbehandling. lindab takdon. NS19 med överdel typ V. NS19 med tryckfördelningslåda typ H med överdel typ V med tryckfördelningslåda typ H Beskrivning är ett kvadratiskt don med individuellt ställbara dysor. Donet är lämpligt för horisontell inblåsning av undertempererad luft, när man vill

Läs mer

MAXIMUS MAXIMUS 2015-02-06. Ventilationsapparat för installationsgolv

MAXIMUS MAXIMUS 2015-02-06. Ventilationsapparat för installationsgolv 1 Ventilationsapparat för installationsgolv är en kanalansluten golvapparat med ventilation och värme (som tillval). Maimus installeras i kontorsmiljöer och ersätter dagens konventionella golvdon, konvektorer

Läs mer

ALJa -----------------------------------------------------------

ALJa ----------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------- ALBATROSS Jetspridare ---------------------------------------------------------------------- FUNKTION ALBATROSS ALJ är en riktbar jetspridare

Läs mer

CSW Kompakt klimatmodul med virvelinblåsning

CSW Kompakt klimatmodul med virvelinblåsning CSW Kompakt klimatmodul med virvelinblåsning Version: 28.02.2011 CSW är en kompakt klimatmodul som ger tilluft genom virvelinblåsning. Ett kombinerat don för kylning och tilluft för infällt montage i undertak.

Läs mer

THB - Perforerad takspridare. Halton THB. Perforerad takspridare

THB - Perforerad takspridare. Halton THB. Perforerad takspridare Halton THB Perforerad takspridare Horisontell inblåsning av tilluft, kan även användas för frånluft Installeras direkt mot kanal eller mot anslutningslåda Öppningsbar frontplåt för enkel rengöring av spridaren

Läs mer

VDYc/VRYc

VDYc/VRYc ------------------------------------------- Väggdon med dysor för tilluft och infällt montage, ---------------------------------------------------------------------- FUNKTION Rektangulärt tilluftsdon med

Läs mer

Tilluftdysa. Dimensioner

Tilluftdysa. Dimensioner Dimensioner ålmått min. Ø70 Ø 70 15 Ø 77 Beskrivning är en tilluftdysa i gummi, lämplig för ventilering av större lokaler, där man vill ha lång kastlängd. Dysan är vridbar för riktningsbestämd luftström

Läs mer

Kvadratiskt tilluftsdon

Kvadratiskt tilluftsdon SE06 06.18 LØV-R Kvadratiskt tilluftsdon Mönsterskyddad LÖV-perforering Demonterbar frontplåt Monteras i bärverk för undertak Anpassad för olika typer av undertak Ljudabsorbent av polyester i anslutningslådan

Läs mer

Orion-PTV med Sirius Comfort

Orion-PTV med Sirius Comfort SE0609 09.17 Orion-PTV med Sirius Comfort Aktivt tilluftsdon med värmebatteri Med värmebatteri för vattenburen uppvärmning av tilluft Unik spjällfunktion Omfattande arbetsområde Belimo MP-Bus MOD-Bus LON-Bus

Läs mer