Konst i Örebro län. Utställningsplatser inom bild och form

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Konst i Örebro län. Utställningsplatser inom bild och form"

Transkript

1 Konst i Örebro län Utställningsplatser inom bild och form

2 The earth without art is just eh!

3 Förklaring tillgänglighetssymboler Skaparverkstad/ateljé Café/restaurang Butik Konst i Örebro län Utställningsplatser inom bild och form I din hand håller du en guide till fina konstupplevelser hos gallerier, konstföreningar, konsthallar och museer runt om i vårt län. Varje utställningsplats har sin speciella karaktär och inriktning, vilket vi vill visa med denna katalog. Vi hoppas att katalogen ska inspirera och ge intressanta besök i olika delar av länet. Katalogen är tänkt att användas för att upptäcka konsten i Örebro län! Den är även skapad för att bild- och formkonstnärer ska få en översikt över olika utställningsplatser och utställningsarrangörer som finns i länet. Bibliotek Hiss Hörsal Det går att komma in i lokalen med rullstol (via ramp, hiss eller på annat sätt). Det går att förflytta sig i lokalen med rullstol (plana golvytor utan hinder). Avståndet är eter mellan utställningslokal och parkeringsplats för handikappfordon. Gångvägen från parkeringsplats fram till entrén fungerar för personer som använder rullstol (fast och jämn mark utan kanter, inte svår lutning etc.). Katalogen har sin utgångspunkt i en kartläggning av bild- och formområdet i Örebro län som genomfördes Vi är glada att kunna presentera denna katalog som är ett första försök till en sammanställning över utställningsplatser inom bild- och formområdet i länet. Vi reserverar oss för eventuella felaktigheter och tar tacksamt emot förslag på förändringar och tillägg. Katalogen är producerad av Konstkonsulenten i Örebro län tillsammans med Örebro läns landsting, som också finansierat katalogen. Katalogen finns också på webbsidan: Eftersom öppettider ofta förändras och utställningar ständigt byts hänvisar vi i katalogen till respektive utställningsplats/arrangör genom webbsida, e-post eller telefonkontakt. Varmt Välkomna att ta del av konsten i Örebro län! Trevlig konsttur! Ulrika Stigbäck Konstkonsulent i Örebro län Det finns handikapptoalett. Utställningslokalen är tillgänglig med bil. Utställningslokalen är tillgänglig med buss. Utställningslokalen är tillgänglig med tåg.

4 sid 6 sid 7 Askersunds konsthall är en uppskattad plats som kännetecknas av den genuina och rustika atmosfär som endast ett hamnmagasin kan bjuda på. ASKERSUNDS KONSTHALL Kultur- och fritidsförvaltningen Askersunds kommun Norströmsgatan Askersund Askersunds konsthall är öppen mellan april och oktober. För öppettider, se konsthallens webbsida. Kärnverksamheten är utställningsverksamhet inom bild och form. Strävan är att visa olika typer av konst, såsom måleri, konsthantverk och hantverk. En stor del av konstnärerna som ställer ut är amatörer och lokala förmågor. Lokalen ligger vid Hamntorget mitt i stan, nära sjön Vättern kvm inomhus. Lokalen är ett gammalt hamnmagasin med vita träväggar. Det finns fönster åt två håll och spotlights i taket. Det finns en inomhusbalkong från vilken man kan se ut över lokalen. Askersunds kommun Foto: Rikard Åslund Det saknas toalett i lokalen.

5 sid 8 sid 9 ATELJÉ HJÄLMARSTRAND Hjälmarstrand Stora Mellösa , info@hjalmarstrand.com Ateljé Hjälmarstrand vill inspirera till ett personligt skapande och utforskande kring konstens betydelse i våra liv. Ateljé Hjälmarstrand har öppet mellan maj och november. För öppettider, se galleriets webbsida. Kärnverksamheten är konstutställningar, men även kursverksamhet kring kultur och hälsa och barns skapande är en del i verksamheten. Det hålls seminarium, ateljémöten och ges musikkonserter. en är nutidskonst, olika temautställningar och utställningar som vill synliggöra den konstnärliga processen. Konstnärerna som ställer ut är till största del professionella konstnärer, men det förekommer även elevutställningar. Lokalen ligger i natur- och parkmiljö intill sjön Hjälmaren kvm disponerat på två våningar. Perspektivfönster samt glasdörrar mot natur. Stort ljusinsläpp och samverkan mellan inre och yttre rum. Till galleriet hör även en trädgård som används som skulpturpark. n utomhus består av ett ca 6000 kvm stort område mot sjöstrand. Örebro kommun Foto: Birgitta Hallqvist Det går att förflytta sig i den nedre lokalen med rullstol. Det finns en skulpturpark på området.

6 sid 10 sid 11 Galleriet är en plattform för fotografins skilda uttryckssätt, främst genom utställningar. BLACK DOOR GALLERY Järntorgsgatan Örebro info@blackdoorgallery.se Black Door Gallery har öppet under hela året. För öppettider, se galleriets webbsida. Kärnverksamheten är utställningsverksamhet inom fotografi. Fotografi av professionella konstnärer. Galleriet ligger i centrala Örebro med utsikt över Svartån. Mindre än 50 kvm, uppdelat på två våningar. Nedervåningen består av ett mindre rum där det finns möjlighet att hänga bilder på 10 löpmeter. På nedervåningen finns ett stort skyltfönster mot gatan. Belysningen i lokalen består av lysrör i taket och takhöjden är 2,5 meter. Lokalen på övervåningen har cirka 10 löpmeter vägg och en takhöjd på 1,9 meter. Örebro kommun Foto: Black Door Gallery Det går att komma in och förflytta sig i lokalens gatuplan med rullstol. Det finns ingen handikapptoalett.

7 sid 12 sid 13 Mötet mellan konst och byggnad förlovar sig väldigt väl, oavsett uttryck, vilket gör besöket mer intressant i Noras kreativa kvarter Bryggeriet. Bryggeriet har öppet sommartid. För exakta öppettider, se arrangörernas webbsidor. Foto: Elin Sörman BRYGGERIET Nora kommun/nora Art/ Ljusstråk Gamla Bryggeriet Brobacken Nora Nora kommun och Ljusstråk , Nora Art utstallning@norart.se Kärnverksamheten är utställningsverksamhet inom bild och form. Utställare är Nora kommun, Nora Art och Ljusstråk. Exempelvis genomförs en vårutställning samt en kulturrunda med ett hundratal lokala konstnärer. Det genomförs även vernissage, visningar, föreläsningar och musikkonserter kopplat till utställningarna. Bryggeriet ställer ut professionella konstnärer och amatörer. Bryggeriet ligger centralt i Nora stad, i kvarteret Bryggeriet, ett gammalt industriområde. Där finns flera omkringliggande företag som bedriver kreativa verksamheter till exempel konsthantverkare och konstnärer med utställande verksamhet. Över 200 kvm. Huset är i fyra plan och består av tio rum. Rummen har 2,5-7 meter i takhöjd, vissa med snedtak. I vissa rum finns stora fönster med naturligt ljus och i andra behövs belysning. Utomhus finns en 100 kvm grusplan att tillgå, med slänt och omringande stenmur. Nora kommun Café och restaurang finns i området.

8 sid 14 sid 15 FRÖVIFORS PAPPERSBRUKS- MUSEUM Museivägen Frövi Mikael Tiderman, Museichef , museum5@korsnas.com En kulturell mötesplats i en unikt bevarad miljö. Frövifors Pappersbruksmuseum har öppet under hela året. För öppettider, se museets webbsida. Kärnverksamheten är museiverksamhet med ett flertal fasta utställningar med inriktning pappersbrukshistoria och förpackningshistoria. Museet anordnar tillsammans med externa arrangörer och konstnärer tillfälliga utställningar. De konstnärer som ställer ut är både professionella och amatörer. Det visas ett varierat utbud, såsom exempelvis måleri, skulptur, fotografi, hantverk, musik och teater. Utställningslokalerna ligger i Frövifors pappersbruks gamla fabriksmiljö från tidigt 1900-tal. Brukets maskinhallar, verkstadsbyggnad, papperslager och arbetarbostäder finns bevarade som ett ekomuseum. Tillfälliga utställningar kan inrymmas i galleriet (100 kvm), cafeterian (200 kvm), konsthallen (150 kvm) och ölburkshallen (300 kvm). Takhöjden varierar mellan 2,2-5 meter. Belysningen består av spotlights och dagsljus. Väggarna är vitmålade av putsad betong och tegel. Stor utställningsyta finns även utomhus. Utrymme för scenkonst finns både inomhus och utomhus på någon av museets fyra scener. Lindesbergs kommun Det finns vandrarhem på området.

9 sid 16 sid 17 En mötesplats i olika skepnader med plats för olika aktiviteter såsom konstutställningar och bakdagar. GALLERI BAGARSTUGAN Norra Sanna Sörgården Sannahed amkw@telia.com Galleriet har öppet när utställningar genomförs. För mer information, se galleriets webbsida. Kärnverksamheten är utställningsverksamhet inom bild och form. Det finns en egen verkstad med keramik och betong/trä. Rakubränning och bakning genomförs också på platsen. en är varierad. Både professionella och amatörkonstnärer ställer ut. Äldre stenhus i lantlig miljö med gammal gårdsbild kvm inomhus i äldre stenhus omfattande 1½ plan, vitkalkade väggar på utsida och insida. Bottenvåningen har en golvyta på cirka 32 kvm och en takhöjd på 2,3 meter samt en fungerande bakugn. Övervåningen har en golvyta på cirka 50 kvm och har innertak ända upp till taknocken. Det finns även utställningsyta utomhus och i växthus. Kumla kommun Foto: Lasse Wall

10 sid 18 sid 19 GALLERI BLÅ SOFFAN Ljusnarsbergs konstklubb Bergmästaregatan 8B Kopparberg (under ICA) För öppettider, se galleriets webbsida. Vi vill främja konstnärligt intresse, förståelse för olika konstriktingar och inspirera till fortsatt skapande. Kärnverksamheten är utställningsverksamhet inom bild och form. Galleriet genomför cirka tio utställningar per år. Utställningarna som arrangeras är huvudsakligen bildkonst, men även skulptur, foto, slöjd och hantverk förekommer. Galleriet ställer ut både professionella konstnärer och debutanter/ amatörer/barn och ungdom. Utställningslokalen ligger centralt i Kopparberg, med ingång från ICA-hallens parkering. Foto: Wicken von Post Mer än 200 kvm. Lokalen består av ett enda stort rum. Lokalen är ljus och har inslag av dagsljus. Takhöjden är drygt 3 meter. Ljusnarsbergs kommun

11 sid 20 sid 21 Galleri Konstrummet är en del av kommunens konstutbud. Huvudsyftet med utställningsverksamheten är att låta besökaren möta aktuell samtida och kvalitativ konst. GALLERI KONSTRUMMET Kultur- och fritidsförvaltningen Lindesbergs kommun Lindesbergs stadsbibliotek Kungsgatan Lindesberg Galleri Konstrummet har öppet under hela året. För öppettider, se kommunens webbsida. Utställningshallen ligger i Lindesbergs bibliotek. Visningar av utställningar genomförs, liksom verksamhet riktad till barn. De som ställer ut är professionella konstnärer. Utställningarna består bland annat av måleri, grafik, foto och skulptur/objekt. Stadsmiljö centralt i Lindesberg. Foto: Lindesbergs kommun Mindre än 50 kvm inomhus. Väggarna är vita och möjliga att spika i. En av väggarna är av skärmkaraktär. Ljuset kommer från halogenspotlight samt två stora fönster som vid behov kan täckas över med skärmar. Lindesbergs kommun

12 sid 22 sid 23 Galleriet firar 40-årsjubileum Galleri Nord är därmed ett av Sveriges äldsta verksamma gallerier. GALLERI NORD Storgatan Örebro Galleri Nord har öppet under vår- och höstsäsong. För öppettider, se galleriets webbsida. Kärnverksamheten är utställningsverksamhet inom bild och form. Galleriet har ett tiotal utställningar per år, med svenska och internationella konstnärer. Regelbundet genomförs vernissage och visning av utställningar. Det finns en konstförening med knappt 700 medlemmar kopplad till galleriet. Konsten som visas är av professionella konstnärer. Utställningarna består bland annat av måleri, akvarell, skulptur, glas och grafik. I 1800-talshus centralt i Örebro kvm inomhus i lokal anpassad för utställningsverksamhet. Örebro kommun Foto: Galleri Nord Det finns ej ramp vid entrén.

13 sid 24 sid 25 Vår ambition är att bjuda på konstupplevelser som engagerar, är tänkvärda och ger god eftersmak. GALLERI SKREKARHYTTAN Skrekarhyttan Gyttorp Galleri Skrekarhyttan har öppet under sommaren. För öppettider, se galleriets webbsida. Kärnverksamheten är utställningsverksamhet inom bild och form. Galleriet anordnar också seminarier och föredrag i samband med utställningarna. Galleriet visar bland annat måleri, teckning och skulptur. Konstnärerna som ställer ut är främst professionella konstnärer. Galleri Skrekarhyttan är inrymt i ett sädesmagasin från 1700-talet. Galleriet ligger i skogsmiljö vid Mogruveälven, med hagmarker runtomkring. Det finns en promenadslinga utmed Mogruveälven i anslutning till galleriet. Lokalen är ett sädesmagasin i två plan. Den totala utställningsytan är ca 200 kvm. Det finns inga fönster i lokalen och belysningen består av punktbelysning. n på nedervåningen är uppdelad i tre avdelningar: en mottagningshall, ett mindre rum och ett mindre bibliotek. finns utomhus, där man också kan ställa ut på slaggstenssamlingar i älven. Nora kommun Foto: Galleri Skrekarhyttan Endast nedre plan är tillgängligt med rullstol.

14 sid 26 sid 27 Galleriet producerar bra konstutställningar i olika former. Vi vill visa det som vi tycker är mest intressant i Mellansverige och bra samtidskonst från hela Norden. GALLERI ÖRSTA Örsta Kumla , galleriorsta@yahoo.se Galleriet har öppet under större delen av året. Sommarstängt. För exakta öppettider, se galleriets webbsida. Kärnverksamheten är utställningsverksamhet inom bild och form. Galleriet visar fem-sex utställningar per år. Kopplat till verksamheten finns en vänförening med drygt 200 medlemmar. Vernissage och visningar av olika slag genomförs regelbundet. Galleriet visar samtidskonst genom måleri, foto och skulptur/objekt. De som ställer ut är professionella konstnärer. Galleriet ligger i odlingslandskap, på en åker. En äldre lokal på 90 kvm samt en nybyggd lokal på 356 kvm. Den nybyggda lokalen är uppdelad i fyra rum, har en takhöjd på 4 meter samt fönster i alla rum. Kumla kommun Foto: Galleri Örsta Det finns ingen handikapptoalett.

15 sid 28 sid 29 GALLERIET PÅ GÄSTGIVARE- GÅRDEN I GRYTHYTTAN Konstföreningen Galleri Grythyttan Galleriet är till stor glädje för både boende och turister, som erbjuds utställningar av god kvalitet. Galleri Grythyttan har öppet under sommaren. För öppettider, se galleriets webbsida. Konstföreningen startades av Carl Jan Granqvist för att verka för ett ökat intresse för god konst och konsthantverk. Det bedrivs utställningsverksamhet inom bild och form. Vernissage och föreläsningar genomförs. Konstnärerna som ställer ut är både professionella och amatörer inom måleri och konsthantverk. Galleriet är beläget i den gamla lagerlokalen på Gästgivargården i Grythyttan, en äldre bergsmansby med välbevarade trähus och närhet till sjöar och skog kvm inomhus i ett äldre hus. Lokalen är ljus med 4 meter i takhöjd. Hällefors kommun Prästgatan Grythyttan galleri.grythyttan@gmail.com

16 sid 30 sid 31 GRYTHYTTE QWARN Grythytte gård Grythyttan Grythytte Qwarn har öppet sommartid. För öppettider, se verksamhetens webbsida. Kärnverksamheten är butiksverksamhet kopplad till malning av mjöl och bakning. I galleriet visas både amatörer/lokala konstnärer och professionella konstnärer. Lokalen avgör vad som fungerar att ställa ut i fråga om måleri, glas, keramik, skulpturer och installationer. Bruksmiljö intill vattnet. Vackra saker i genuin miljö! kvm. Lokalen är en gammal kvarn som är i bruk andra tider på året, när det inte är utställningar. Kvarnutrustningen finns intakt i lokalen och ställer särskilda krav på konsten och utställaren. Det finns även utställningsyta utomhus, cirka 50 kvm på båda sidor om kvarnen, intill vattnet. Hällefors kommun Foto: Susann Rickan Utställningsarrangören försöker att i största möjliga mån hjälpa besökare så att de på bästa sätt kan besöka utställningen. På området finns gårdsbutik.

17 sid 32 sid 33 HALLSBERGS KONSTHALL, BERGÖÖSKA HUSET Hallsbergs Bild- & konstförening Bergööska huset Östra Storgatan Hallsberg Siw Eriksson , Konsthallen är öppen för utställningar under vår och höst. För öppettider, se kommunens webbsida. Kärnverksamheten är utställningsverksamhet inom bild och form. En sommarutställning arrangeras årligen. Här finns också väggmålningar av Carl Larsson. Visningar genomförs. en är konstutställningar för allmänheten i varierande tekniker. Främst visas professionella konstnärer. Strävan är att genomföra utställningar inom alla konstformer. Konsthallen inryms i Bergööska husets gatuplan. Här visas KONST för alla konstigare är det inte! Cirka 120 kvm inomhus. Konsthallens väggar är kallt ljusgrå i tonen, med rikligt ljusinsläpp i söderläge. Konsthallen har en takhöjd på 2,9 meter. Hallsbergs kommun Foto: Webb och tryck

18 sid 34 sid 35 Ta del av konst på ett enkelt vis. Foto: Kulturskolan i Hällefors Utställningshallen är öppen under hela året och har samma öppettider som biblioteket. För öppettider, se kommunens webbsida. Utställningshallen ligger i Hällefors bibliotek. Lokalen fungerar även som lärosal. Under samordning av Bredsjö Kulturkooperativ genomför Konstfrämjandet Bergslagen, ABF och Kulturskolan i Hällefors olika utställningar under året. Utställningshallen visar ett varierat utbud av olika tekniker och konstformer. Både amatörer och professionella konstnärer ställer ut. HÄLLEFORS UTSTÄLLNINGS- HALL Hällefors Bildningsförvaltning kultur/fritid, Hällefors kommun Hällefors bibliotek Stationsvägen Hällefors Bredsjö Kulturkooperativ Katarzyna Jankowska katka@kulturkooperativet.se bredsjokultur@gmail.com Utställningshallen ligger centralt i Hällefors tätort. Cirka 48 kvm. Det är en lärosal (bord och stolar) med vita väggar och 2,7 i takhöjd. Lokalen är ljus och har en fönsterdörr. Hällefors kommun

19 sid 36 sid 37 Vi vill vara en generationsöverskridande mötesplats med konstbildande verksamhet genom att erbjuda varierade utställningar med blandade konstnärliga uttryck. KARLSKOGA KONSTHALL Kultur- och föreningsförvaltningen Karlskoga kommun Kungsvägen Karlskoga , Karlskoga konsthall är öppen hela året. För öppettider, se kommunens webbsida. Kärnverksamheten är utställningsverksamhet inom bild och form. Samtliga konstinriktningar är välkomna. De konstnärer som ställer ut är både professionella och amatörer. Lokalen ligger mitt i staden. Mer än 200 kvm inomhus. Byggnaden är en gammal arrestlokal med tre stora fönster som bildar tre naturliga avdelningar i lokalen. Takhöjden är 2,4 meter. Det finns även utställningsyta utomhus i en 200 kvm offentlig park. Karlskoga kommun Foto: Kenneth Karlsson Det finns hörslinga i lokalen.

20 sid 38 sid 39 Skulpturutställning på toppen av Kvarntorpshögen med milsvid utsikt över Närkeslätten. KONST PÅ HÖG Kultur- och fritidsförvaltningen Kumla kommun Kvarntorpshögen (10 km öster om Kumla) Utställningen är öppen mellan maj och september. För öppettider, se utställningens webbsida. Kärnverksamheten är en skulpturpark med ett tjugotal verk. Sommartid finns ett café beläget på toppen. En skulpturpark med inriktning på välrenommerade professionella svenska konstnärer. Kvarntorpshögen är ett av länets industriminnen. Den heta slagg som bildades när olja utvanns ur skiffer under andra världskriget skapade ett över 100 meter högt berg. Detta berg utgör numera ett utflyktsmål och en utställningsmiljö, med utsikt över Närkeslätten. Området nås via en av Europas längsta trätrappor. Ett stort område på toppen av Kvarntorpshögen utomhus. Kumla kommun Foto: Kumla kommun Caféet är öppet juni-augusti. Caféet är tillgängligt med rullstol. Det finns grusvägar som är tillgängliga med rullstol. Sommartid går det att köra bil upp till toppen av Kvarntorpshögen.

21 sid 40 sid 41 Konstfrämjandets unika uppdrag Konst för alla! KONST- FRÄMJANDET BERGSLAGEN Bertil Waldéns gata 6 Wadköping Örebro bergslagen@konstframjandet.se konstframjandet.se Konstfrämjandet Bergslagen har öppet hela året. För öppettider, se galleriets webbsida. Kärnverksamheten är utställningsverksamhet inom bild och form. Konstfrämjandet Bergslagen har ett regionalt uppdrag och sprider intresset för konst i länet. Konstfrämjandet arbetar även med utställningar på andra platser, som på bibliotek och vårdboenden. Konstfrämjandet genomför vernissage, föreläsningar, visningar och samtal om konst. riktad till barn och äldre, samt skapande verksamhet genomförs också. Konstfrämjandet visar samtidskonst med professionella konstnärer från länet och från övriga Sverige. Teknikerna kan vara måleri, teckning, grafik, video/rörlig bild, foto, skulptur/objekt, installation, konsthantverk etc. Lokalen finns i Wadköping, i anslutning till stadsparken i centrala Örebro kvm inomhus. Lokalen är inrymd i hus från 1700-talet. Det är lågt i tak, förutom i galleridelen som är en gammal ladugård, som är ljus och rymlig med synliga taknockar. Örebro kommun Foto: Marita Axelsson

22 sid 42 sid 43 Konsthallen har öppet under vår- och hösttermin. För öppettider, se information om utställningarna i kalendariet på Örebro universitets webbsida eller kontakta arrangören. Konsthallen ligger i Musikhögskolan på Örebro universitetsområde. Konstfrämjandet Bergslagen producerar fyra utställningar per år och studenter på bildlärarutbildningen genomför ett par utställningar per år. Örebro kommun Vi arbetar med samtidskonst. en för Konstfrämjandet Bergslagens utställningar är samtidskonst inom bild och form med professionella konstnärer från länet och övriga Sverige. Lokalen ligger i Musikhögskolan på Örebro universitetsområde, som ligger i utkanten av Örebro. Foto: Marita Axelsson Knappt 50 kvm. Det är 5,5 meter i takhöjd, fast belysning och vita väggar. En vägg består av fönster, på en annan vägg finns en glasdörr. KONSTHALLEN ÖREBRO UNIVERSITET Gymnastikgatan Örebro Örebro Universitet , kristina.froberg@oru.se Konstfrämjandet Bergslagen bergslagen@konstframjandet.se

23 sid 44 sid 45 KONST- HANTVERKARNA I ÖREBRO LÄN Ett stenkast från Örebro slott ligger Konsthantverkarnas vackra lokal med spännande hantverk. Varmt välkomna! Galleriet/butiken har öppet hela året, måndag-lördag. För öppettider, se galleriets webbsida. Konsthantverkarna i Örebro län är ett kooperativ som driver butik och galleri för konsthantverk med ett femtontal medlemmar. För att komplettera utbudet säljs även utvalda produkter från andra delar av Sverige. Vernissage och visningar genomförs. en är nutida svenskt konsthantverk. Medlemmarna är professionella och arbetar bland annat med keramik, textil, silver, glas, bokbinderi och smycken. Centralt i Örebro, beläget vid Svartån. Foto: Konsthantverkarna i Örebro län Lokalen är totalt 90 kvm, varav 20 kvm är utställningsyta. n är en del av butiken. Lokalen har ett stort fönster, betongväggar (varav en vit, som kan målas vid önskemål) samt hyllor och podier att använda. Takhöjden i lokalen är 3 meter. Örebro kommun Järntorgsgatan Örebro info@konsthantverkarna.com

24 sid 46 sid 47 KULTURGALLERIET Krämaren Drottninggatan Örebro Kulturgalleriet kopplar konst och kultur till den offentliga platsen. Foto: Ineke Brummer van Hardeveld Kulturgalleriet har vanligen öppet måndag-lördag. Semesterstängt. För exakta öppettider, se galleriets webbsida. Kärnverksamheten är galleriverksamhet inom bild och form. en ska utvecklas med bland annat föreläsningar, föredrag och workshops samt uthyrning av lokalen. Kulturgalleriet ställer ut samtidskonst, både av professionella konstnärer och amatörer. Fokus är länets konstnärer, blandat med nationell och internationell konst. Kulturgalleriet ligger i köpcentret Krämaren (på nedre plan, mitt emot ICA), i centrala Örebro. Mer än 100 kvm. Lokalen har rumsindelning, med stora väggytor och golvyta. Galleriet är lättillgängligt för alla. Endast artificiellt ljus. Örebro kommun ineke@konstmaklaren.se Kulturgalleriet/

25 sid 48 sid 49 Kulturhuset jobbar för din demokratiska rättighet att uttrycka dig! KULTURHUSET ÖREBRO Järnvägsgatan 8 Örebro info@husetorebro.se Kulturhuset har vanligen öppet tisdag-fredag. Se webbsidan för aktuella öppettider. Kulturhusets kärnverksamhet är att främja alla olika kulturella uttrycksformer i Örebro län, så som musik, teater, konst och arrangörskap. Kulturhuset är en kulturell mötesplats för både vuxna och ungdomar. Kulturhusets konstinriktning är inte avgränsad. Både amatörer och professionella ställer ut sin konst. Kulturhuset är ett gammalt Folkets hus från 1928 beläget i Norrcity, bland butiker, restauranger och myndigheter på Järnvägsgatan. Utställningslokalen Foajén på andra våningen har en yta på 75 kvm med rektangulär form (15x5 meter). Takhöjden är 2,90 meter och lokalen har ett flertal stora fönster som släpper in dagsljuset. Det går att mörklägga fönstren. Det går även att ställa ut i trapphuset, Thorssonhallen och Kafeterian. Örebro kommun Foto: Thomas Ahlgren

26 sid 50 sid 51 KUMLA UTSTÄLLNINGS- HALL Bibliotek, Kultur- och fritidsförvaltningen Kumla kommun Utställningshallen följer bibliotekets öppettider. För öppettider, se bibliotekets webbsida. Utställningshallen ligger i Kumla bibliotek. Kopplat till utställningarna genomförs vernissage, föreläsningar och vid vissa utställningar verksamhet riktad till barn. I utställningshallen visas huvudsakligen konst av professionella konstnärer från länet. Det förekommer även utställningar med konstnärer från andra delar av landet. Två mindre lokaler är öppna för såväl professionella konstnärer som amatörer och exempelvis skolelever. Stadsmiljö, centralt i Kumla tätort. för i första hand regionala konstnärer och konsthantverkare. Kumla kommun Foto: Kumla kommun 110 kvm inomhus med takhöjd på 2,6 meter. I anslutning till utställningshallen finns ytterligare golv- och väggytor som kan användas vid utställningar. Väggarna är vitmålad träpanel och golvet är ljust trä. I lokalen finns tre större och ett mindre fönster. Biblioteksgården kan också disponeras för utställning i utomhusmiljö. Parkgatan Kumla Kumla bibliotek

27 sid 52 sid 53 Välkommen att besöka oss! LEKEBERGS KOMMUNHUS Kultur- och fritidsavdelning Lekebergs kommun Bangatan Fjugesta Lekebergs kommunhus har öppet vardagar hela året. För öppettider, se kommunens webbsida. Kärnverksamheten är att fungera som foajé till kommunhuset. Då och då arrangeras också utställningar inom bild och form. Huvudsakligen arrangeras bildutställningar med professionella konstnärer. Centralt i Fjugesta tätort. Mindre än 50 kvm, inomhus. n består av fyra ljusa väggar och är en del av kommunhusets foajé. Lekebergs kommun Foto: Karin Adolfsson

28 sid 54 sid 55 N B V KULTURPALATSET NBV där människor och idéer växer Kulturpalatset har vanligen öppet onsdag-lördag. Sommarstängt. För öppettider se webbsida och Facebook eller kontakta arrangören. Kärnverksamheten är studieförbundet NBV. Kulturpalatset arbetar för att utveckla Örebro läns konstliv och skapa möjligheter inom kulturområdet. I Kulturpalatset finns lokaler för konstutställningar samt replokaler, danssalar, slöjd- och hantverkssalar. Visningar och föreläsningar om konst och konsthistoria genomförs. Flertalet konstnärer som ställer ut är professionella och kommer från Örebro län. Centralt i Örebro i en gammal industribyggnad. Utställningslokalen är 160 kvm, med vita väggar och 2,5 meter högt i tak. Örebro kommun Foto: NBV Nygatan Örebro Altansukh Demberel, NBVs konstkonsulent altansukh.demberel@nbv.se NBVs växel palatset Entrén är inte anpassad till personer med fysiska funktionshinder. Det finns hiss, men det finns ingen ramp upp till hissen.

29 sid 56 sid 57 NORA KONSTHALL Kultur- och fritidsförvaltningen Nora kommun Storgatan Nora , Nora - möjligheternas kommun där historia och framtid skapas. Nora konsthall har öppet året om. För öppettider, se kommunens webbsida. Utställningshallen ligger i Nora bibliotek. Kopplat till utställningarna genomförs vernissage, föreläsningar, kursverksamhet och musikkonserter. Nora konsthall visar både professionella konstnärer och amatörer. Det kan handla om måleri, teckning, grafik, foto, skulptur och konsthantverk. Konsthallen ligger centralt i Nora stad i biblioteket kvm. Det är 2,4 meter i takhöjd. Lokalen har fönster åt ena hållet samt en skjutdörr längs halva långsidan. Det finns även möjlighet att använda utställningsytan i Bryggeriet som också presenteras i denna katalog. Nora kommun Foto: Nora kommun Det finns hörslinga i lokalen.

30 sid 58 sid 59 Ställbergs Gruva arena för s a m t i d a konst och tanke. STÄLLBERGS GRUVA The non existent Center Ställbergs Gruva Gruvvägen Kopparberg info@stallbergsgruva.se Foto: The non existent Center Ställbergs Gruva har öppet under sommaren. För arrangemang och öppettider, se webbsidan. Ställbergs Gruva är konstgruppen The non existent Centers huvudprojekt. Gruppen arrangerar bl.a. en multidisciplinär festival där besökare tar del av samtidskonst genom installationer, performance, föreläsningar, utställningar, konserter och konstvandringar. Platsen är en arena för samtida konst och tanke. The non existent Center, som består av professionella konstnärer, arbetar i ett gestaltande forskningsprojekt för att skapa en ny agenda för konstnärlig produktion och presentation. Ställbergs Gruva är en experimentyta där samtidens komplexa kapitalistiska konsumtionssamhälle kommenteras. Platsen är en nedlagd järnmalmsgruva. Gruvområdet har 4000 kvm byggnader den höga betonglaven, sovringsverket, kontorsbyggnaden och maskinhallarna. Innomhus finns lokaler i varierande storlek, från 10 kvm upp till 400 kvm. finns även utomhus i industri och skogsterräng. Ljusnarsbergs kommun Området och lokalerna är delvis anpassade till personer med fysiska funktionshinder. Det finns ingen handikapptoalett.

31 sid 60 sid 61 Örebro konsthall är mötesplatsen för den samtida konsten. Mitt i city, granne med slottet. ÖREBRO KONSTHALL Kultur- och fritidsförvaltningen Örebro kommun Olaigatan 17B Örebro konsthallen@orebro.se Konsthallen har öppet hela året tisdag-söndag. För exakta öppettider, se konsthallens webbsida. Kärnverksamheten är utställningsverksamhet inom bild och form. Regelbundet genomförs vernissage och visningar liksom verksamhet riktad till barn och skapande verksamhet. Konstföreningen Konsthallens vänner, arbetar med att stödja konsthallens arbete och öka intresse och engagemang för bildkonsten. en är svensk och internationell samtida konst där samtliga konstformer ställs ut. Konstnärerna som ställer ut är professionella. Stadsmiljö, centralt i Örebro. Mer än 200 kvm inomhus, med takhöjd på 5,3 meter och den hängningsbara delen av väggen är 3,6 meter. Ljuset i lokalen är blandat, dagsljus samt lysrör. Väggarna är vitmålade och golvet är av marmor och betong. Örebro kommun Foto: Örebro konsthall

32 sid 62 sid 63 Här hittar du historia, debatter, konst, fika, föreläsningar, luncher... ÖREBRO LÄNS MUSEUM Engelbrektsgatan Örebro info@olm.se Museet har öppet hela året tisdag-söndag. Sommaröppet dagligen. För exakta öppettider, se museets webbsida. Kärnverksamheten är museiverksamhet. Örebro läns museum genomför vernissage, föreläsningar, visningar, verksamhet riktat till barn, skapande verksamhet och panelsamtal kopplat till bild- och formområdet. Örebro läns museum ställer ut samtliga konstformer. Det handlar om konst och kulturhistoriska utställningar med fokus på samtid och samhällsangelägna frågor. En stor del av konstnärerna är amatörer/lokala förmågor, men även professionella konstnärer ställer ut. Museibyggnaden ligger i slottsparken i centrala Örebro. Örebro kommun Foto: Örebro läns museum Mer än 200 kvm. Museibyggnaden har flera utställningslokaler med skiftande karaktär. Det finns utrymmen med endast artificiellt ljus, med stort inslag av dagsljus samt lokaler med kombinerat ljus. Takhöjden varierar mellan 2,3 och 4 meter. finns utomhus, stenbelagd atriumgård cirka 300 kvm. Ytan utomhus saknar fast ljussättning. All publik verksamhet bedrivs med funktionsanpassning som en grundförutsättning. Museet har medvetet arbetat med att betona och fokusera på en tillgänglighetsprofil i den publika verksamheten.

33 sid 64 sid Kopparberg 15 Hällefors Lindesberg 8 Nora Karlskoga 16 Örebro Degerfors 24 Fjugesta Kumla Hallsberg Laxå 1 Askersund Örebro län med utställningsplatser inom bild och form

34 sid 66 sid 67 Kort info till konstnärer om utställningsplatserna Askersunds konsthall Konsthallen drivs i kommunal regi, men samarbetar ofta med lokala konstföreningar. Konsthallen har inte anställd personal för att bemanna lokalen, det löser konstnärerna själva. Vid val av konstnärer görs urval bland intresseförfrågningar. Öppettider är enligt konstnärernas önskemål. Ingen utställningsersättning ges till konstnärer. Ingen provision tas på sålda verk. Ateljé Hjälmarstrand Galleriet drivs i privat regi. Konstnärerna förfogar fritt över lokaler och uterum. Konstnärer som upplevs intressanta kontaktas. Ibland görs även urval bland intresseförfrågningar. Ingen utställningsersättning ges till konstnärer. Det finns dock möjlighet för konstnären att tillsammans med galleriet söka medel från olika kulturinstanser för transport och utställningsarbete. Provision tas på sålda verk. Black Door Gallery en drivs som ett handelsbolag. Galleriet ger viss ersättning, och hjälp med transport till fotografer som ställer ut. Ersättning bestäms i samråd med utställande fotograf. Bryggeriet Bryggeriet ägs av Nora kommun och drivs i kommunal regi i samverkan med olika föreningar så som Nora Art. Utställningspolicy är under framtagande. Vid val av konstnärer görs urval bland intresseförfrågningar eller så kontaktas konstnärer som upplevs intressanta. Nora kommun ger inte utställningsersättning till konstnärer, men reseersättning utgår. Föreningen Nora Art kontaktar konstnärer som upplevs intressanta. Nora Art ger också utställningsersättning till konstnärer. Frövifors Pappersbruksmuseum Frövifors Pappersbruksmuseum är en stiftelse. Ingen utställningsersättning ges till konstnärer. Provision tas på sålda verk. Galleri Bagarstugan en drivs i privat regi. Vid val av konstnärer görs urval bland intresseförfrågningar eller så kontaktas konstnärer som upplevs intressanta. Ingen utställningsersättning ges till konstnärer. Galleri Blå Soffan Galleriet drivs av Ljusnarsbergs Konstklubb som är en ideell förening. Styrelsen beslutar om utställningsprogrammet. Ingen utställningsersättning ges till konstnärer, men föreningen ansöker om utställningsersättning via Sveriges konstföreningar. Galleri Konstrummet, Lindesbergs stadsbibliotek Galleriet drivs i kommunal regi. Vid val av konstnärer görs urval bland intresseförfrågningar eller så kontaktas konstnärer som upplevs intressanta. Utställningsersättning ges till konstnärer, och utgår från MU-avtalet. Galleri Nord Galleriet drivs i privat regi. Konstnärer som upplevs intressanta kontaktas. Varje säsong planeras med god framförhållning. Målsättning är att ge en intressant mix av tekniker och uttryck varje säsong, med fastställt program minst ett år före genomförandet. Ersättning ges till konstnärer genom andel av försäljningsinkomsten. Galleri Skrekarhyttan Galleriet drivs i privat regi. Konstnärer som upplevs intressanta kontaktas vanligen. Provision tas på sålda verk. Galleri Örsta Galleriet drivs i privat regi. Konstnärer som upplevs intressanta kontaktas. Ingen utställningsersättning ges till konstnärer. Galleriet på gästgivaregården i Grythyttan Galleriet drivs av konstföreningen Galleri Grythyttan. Vid val av konstnärer görs urval bland intresseförfrågningar eller så kontaktas konstnärer som upplevs intressanta. Provision tas på sålda verk. Grythytte Qwarn en drivs i privat regi. Konstnärer som upplevs intressanta kontaktas. Ingen utställningsersättning ges till konstnärer. Hallsbergs konsthall, Bergööska huset Konsthallen drivs i huvudsak i föreningen Hallsbergs Bild- och konstförenings regi. Hallsbergs kommun äger konsthallen och arrangerar sommarutställning varje år. Alla är välkomna att söka. Varje höst sker jurering bland inkomna ansökningar för kommande år (8 utställningsperioder/år). Vid urval strävar konsthallen efter mångfald och variation med god kvalitet. Konstnärer som är berättigade erhåller ersättning från Sveriges Konstföreningar. Hällefors utställningshall Utställningshallen drivs i kommunal regi i samverkan med ABF och Bredsjö Kulturkooperativ. Ingen utställningsersättning ges till konstnärer. Karlskoga konsthall Konsthallen drivs i kommunal regi. Vid val av konstnärer görs urval bland intresseförfrågningar eller så kontaktas konstnärer som upplevs intressanta. Galleriet ger utställningsersättning till konstnärer. Konst på hög en drivs i kommunal regi. Skulpturparken förnyas årligen med ett nytt konstverk. Konstverken köps in, därför utgår inte utställningsersättning i egentlig mening.

35 sid 68 sid 69 Konstfrämjandet Bergslagen en drivs av den ideella föreningen Konstfrämjandet Bergslagen. Vid val av konstnärer görs ett urval bland intresseförfrågningar (en urvalsnämnd finns) eller så kontaktas konstnärer som upplevs intressanta. Ett årligt utställningsprogram finns med ambitionen att visa bredd. Konstfrämjandet ger utställningsersättning till konstnärer och utgår från MU-avtalet. Konsthallen Örebro universitet en drivs i universitetets regi i samverkan med Konstfrämjandet Bergslagen. En arbetsgrupp tar fram ett utställningsprogram. Konstfrämjandet Bergslagen ger utställningsersättning till konstnärer. Konsthantverkarna i Örebro län en drivs som en ekonomisk förening. Vid val av konstnärer görs urval bland intresseförfrågningar eller så kontaktas konstnärer som upplevs intressanta. Utställningsersättning ges till konsthantverkare då det beviljas bidrag från Statens kulturråd. Kulturgalleriet Vid val av konstnärer görs urval bland intresseförfrågningar eller så kontaktas konstnärer som upplevs intressanta. Ingen utställningsersättning ges till konstnärer. Provision tas på sålda verk. Kulturhuset Örebro Kulturhuset drivs som en ideell förening. Urvalsprocessen görs av Kulturhusets anställda efter fastställda kriterier. Budskapet ska vara tydligt och konstnären ska ha en tydlig idé med utställningen. I foajén kostar det att ställa ut men inte i övriga lokaler. Ingen utställningsersättning ges till konstnärer. Vanligen tas inte provision på sålda verk. Kumla utställningshall en drivs i kommunal regi. Vid utställningar med enskilda konstnärer ges alltid utställningsersättning. Lekebergs kommunhus en drivs i kommunal regi. Konstnärer som upplevs intressanta kontaktas. Ingen utställningsersättning ges till konstnärer. NBV Kulturpalatset NBV som driver Kulturpalatset är ett studieförbund. Konstnärer som bor i Örebroregionen ställer ut gratis. Ingen utställningsersättning ges till konstnärer. Nora konsthall Konsthallens verksamhet drivs i kommunal regi. Riktlinjer för utställningsverksamheten är under framtagande. Vid val av konstnärer görs urval bland intresseförfrågningar eller så kontaktas konstnärer som upplevs intressanta. Ingen utställningsersättning ges till konstnärer, men reseersättning utgår. Ställbergs Gruva Ställbergs Gruva drivs som en ideell förening av konstgruppen The non existent Center. I huvudsak bjuds utvalda konstnärer in till residens och föreningen står för produktionskostnader. Örebro konsthall Konsthallens verksamhet drivs i kommunal regi. Vid val av konstnärer görs urval bland intresseförfrågningar eller så kontaktas konstnärer som upplevs intressanta för utställningsprogrammet. Örebro konsthall ger utställningsersättning till konstnärer och utgår från MU-avtalet. Örebro läns museum Örebro läns museum är en stiftelse. Vid val av konstnärer görs urval bland intresseförfrågningar eller så kontaktas konstnärer som upplevs intressanta. Ersättning ges till konstnärer i enlighet med KRO:s gällande normer för MUavtalet.

36 Text och redaktion: Ulrika Stigbäck Konstkonsulent i Örebro län och Lena Adem och Sofia Thunarf Örebro läns landsting Grafisk form: Örebro läns museum och Max & Pang Omslagsfoto: Karin Moberg, Kumla kommun Tryck: Prinfo Welins Örebro 2014

37 Ansvariga för skriften är Konstkonsulentverksamheten i Örebro län, Örebro läns museum och Örebro läns landsting.

Utställningsarrangörer inom bild- och formområdet i Uppsala län

Utställningsarrangörer inom bild- och formområdet i Uppsala län Utställningsarrangörer inom bild- och formområdet i Uppsala län December 2015 Utställningsarrangörer inom bild- och formområdet i Uppsala län Bild- och formkonsten är ett utvecklingsområde i Regional kulturplan

Läs mer

Kartläggning av. bild. och. form. örebro län

Kartläggning av. bild. och. form. örebro län Kartläggning av bild och form i örebro län Slutsatser En kartläggning av bild- och formområdet i Örebro län har genomförts för att åskådliggöra konstens förutsättningar i länet (se mer om kartläggningen

Läs mer

SVENSK KONST NU. Sommarutställning 9 juni 29 juli 2018, Bryggeriet i Nora. Sammanfattning. Bakgrund

SVENSK KONST NU. Sommarutställning 9 juni 29 juli 2018, Bryggeriet i Nora. Sammanfattning. Bakgrund Sommarutställning 9 juni 29 juli 2018, Bryggeriet i Nora SVENSK KONST NU Sammanfattning I sommarens utställning deltog ett 15-tal svenska och internationella konstnärer varav en konstnärsgrupp. Utställningen

Läs mer

Resultat totalt Tyck till om Konsthallen 2019

Resultat totalt Tyck till om Konsthallen 2019 Resultat totalt Tyck till om Konsthallen 2019 2019-06-26 1. Vilken utställning besöker du nu? Varde ljus 33 30 Mellan Konst & Verklighet 27 24,5 Vårsalongen 26 23,6 Kulturskolans bildelever 8 7,3 Bosse

Läs mer

Vill du vara med? Kontakt & frågor

Vill du vara med? Kontakt & frågor Vill du vara med? Är du yrkesverksam konstnär/konsthantverkare och vill vara med på webbplatsen Konst i Örebro län är du välkommen att skicka in dina uppgifter genom att fylla i formulären Examen/meriter

Läs mer

Verksamhetsplan Konstfrämjandet Skåne 2017

Verksamhetsplan Konstfrämjandet Skåne 2017 1(6) Verksamhet Konstfrämjandet Skåne är en ideell förening med en omfattande verksamhet. Vi har länge arbetat med att sätta fokus på samtidskonsten i Skåne och Malmö och att ge befolkningen tillgång till

Läs mer

Faktablad KKV och SITE bildar det gemensamma Konsthuset. I Teliastaden, Farsta

Faktablad KKV och SITE bildar det gemensamma Konsthuset. I Teliastaden, Farsta Faktablad 2017-03-27 KKV och SITE bildar det gemensamma Konsthuset I Teliastaden, Farsta 1 Konsthuset - Framtida verksamhet Konsthuset (arbetsnamn) SITE och KKV har under flera år arbetat med en konstnärlig

Läs mer

Verksamhetsplan Konstfrämjandet Skåne 2015

Verksamhetsplan Konstfrämjandet Skåne 2015 1(7) Verksamhet Konstfrämjandet Skåne är en ideell förening med en omfattande verksamhet. Vi har länge arbetat med att sätta fokus på samtidskonsten i Skåne och Malmö och att ge befolkningen tillgång till

Läs mer

8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik

8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik 1 (8) 8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik Sammanfattning av förslaget om att bygga ett nytt kulturhus 2 (8) Den här rapporten är ett förslag på hur ett nytt kulturhus i Örnsköldsvik kan se ut. Det ska vara Sveriges

Läs mer

Scenkonstens hus Dynamiskt kulturhus mitt i staden Ombyggnation av gamla miloverkstaden (nuvarande Överskottsbolaget)

Scenkonstens hus Dynamiskt kulturhus mitt i staden Ombyggnation av gamla miloverkstaden (nuvarande Överskottsbolaget) Ombyggnation av gamla miloverkstaden (nuvarande Överskottsbolaget) Miljö och Ekonomi -Billigare och resurssnålare att bygga om än att bygga nytt -Minskar transporter mellan verksamheter -Samutnyttja lokaler

Läs mer

Kumla-Kultur-Natur Sommaren 2013

Kumla-Kultur-Natur Sommaren 2013 Kumla-Kultur-Natur Sommaren 2013 Konst på Hög Ett av Sveriges främsta skulpturområden! På Kvarntorpshögen öster om Kumla hittar du Konst på Hög-ett av Sveriges främsta skulpturområden. Flera av Sveriges

Läs mer

Ahlbergshallen Östersund ritningar

Ahlbergshallen Östersund ritningar Ahlbergshallen Östersund ritningar Ahlbergshallen ligger centralt i Östersund strax intill Rådhuset och Gamla kyrkan. På andra våningen driver Härke Konstcentrum och Östersunds Konstklubb utställningsverksamhet.

Läs mer

Västra Varvsgatan 19. Malmö 545 kvm

Västra Varvsgatan 19. Malmö 545 kvm Västra Varvsgatan 19 Malmö 545 kvm Diligentia: Fastigheter som gör skillnad. Diligentia är en av Sveriges största fastighetsägare. Beståndet utgörs av ett balanserat innehav av kontorsfastigheter, köpcentrum,

Läs mer

KUNGSHOLMEN PONTONJÄRGATAN 37 432 KVM

KUNGSHOLMEN PONTONJÄRGATAN 37 432 KVM nya N y lo ka möjl l ighe ter! KUNGSHOLMEN PONTONJÄRGATAN 37 432 KVM Sida 1 av 19 BESKRIVNING Pontonjärgatan 37, 432 kvm Spännande arkitektdesignat kontor med maximalt utnyttjad yta. Högt i tak och stora

Läs mer

Britt-Louise Ahlgren. Arkivhuset. J. Ahlbäcks ateljé. Slöjdgården. Konsthallen MEKEN. TrådFORM. Lotta Stål. FORMaveva. Kickan Lovelias Konst

Britt-Louise Ahlgren. Arkivhuset. J. Ahlbäcks ateljé. Slöjdgården. Konsthallen MEKEN. TrådFORM. Lotta Stål. FORMaveva. Kickan Lovelias Konst 1 Britt-Louise Ahlgren 5 Slöjdgården 6 Konst FORMaveva Eva Toft 12 Hans-Örjan Nohrstedt Linstuga 2 runt Konsthallen MEKEN Göran Persson Mariettas keramik Kickan Lovelias Konst Jan Frykholm 14 9 Kristina

Läs mer

Alströmerhemmet Nationalmuseums partner i pilotprojektet Morgondagens museum

Alströmerhemmet Nationalmuseums partner i pilotprojektet Morgondagens museum Alströmerhemmet Nationalmuseums partner i pilotprojektet Morgondagens museum Under 2015 inleder Alströmerhemmet och Nationalmuseum ett skede i sitt samarbete för att tillsammans hitta arbetsformer som

Läs mer

Kulturhuset Storbrunn

Kulturhuset Storbrunn Kulturhuset Storbrunn Storbrunn ska vara en mötesplats full av verksamhet där det egna skapandet och kreativiteten ges utrymme. Allt under samma tak bibliotek, biograf, ungdomsgård, konstrum, rum för skapande

Läs mer

KONSTKLUBBEN I HANINGE KOMMUN VÅRPROGRAM

KONSTKLUBBEN I HANINGE KOMMUN VÅRPROGRAM KONSTKLUBBEN I HANINGE KOMMUN VÅRPROGRAM Läs mer och bli medlem på haninge.se/konstklubben Hej! Konstklubben i Haninge kommun är en ideell förening, vars syfte är att främja intresse för, och kunskap om,

Läs mer

AFT19. Kontrollrapport 6 Hyreshus. Hyresområde. Örebro län. Datum: / 16. Sida:

AFT19. Kontrollrapport 6 Hyreshus. Hyresområde. Örebro län. Datum: / 16. Sida: n 1 / 16 1801 Bostad 1880046 Boglundsängens handelsområde 1880048 Yttre tätort i Örebro kommun 1880050 Örebro tätort yttre centrum 1880052 Örebro tätort centrum 1880053 Örebro tätort inre centrum n 2 /

Läs mer

Hotell Mariefred Examensarbete Hotel Mariefred Degree Project. Jim Hederus. Martin Öhman / Konrad Krupinski. Supervisor. Examiner

Hotell Mariefred Examensarbete Hotel Mariefred Degree Project. Jim Hederus. Martin Öhman / Konrad Krupinski. Supervisor. Examiner Hotell Mariefred Examensarbete Hotel Mariefred Degree Project Jim Hederus Handledare/ Supervisor Examinator/ Examiner Martin Öhman / Konrad Krupinski Erik Wingquist Examensarbete inom arkitektur, grundnivå

Läs mer

från törnrosasömn till ett levande Amiralen

från törnrosasömn till ett levande Amiralen från törnrosasömn till ett levande Amiralen 2 visionsdokument för kvarteret amiralen visionsdokument för kvarteret amiralen 3 Ett hus för möten Mellan människor och mellan många olika funktioner. Ett hus

Läs mer

Stora Maräng Stora Maräng

Stora Maräng Stora Maräng Vy från järnvägsbron Vy från gårdsplan mot Storgatan 41.0 36.9 39.0 FUTURUM 38.2 1 44.4 Futurum 43 Folkets hus 3 41 39.8 43.5 43.5 44.0 43.5 36.2 36.3 42 43.3 36.3 36.3 36 STORA MARÄNG NY IN OCH UTFART

Läs mer

Projekt. Sörmlands museum Spelhagen

Projekt. Sörmlands museum Spelhagen Projekt Sörmlands museum Spelhagen vision maj 2010 Ett öppet hus för mångfald, möten och delaktighet där många olika människor kan mötas, delta, göra och uppleva. Ett hus för möten mellan historia, nutid

Läs mer

Graffiti, husmosaik, lokala konstnärer och hantverkare!

Graffiti, husmosaik, lokala konstnärer och hantverkare! Graffiti, husmosaik, lokala konstnärer och hantverkare! Konstfesten i Habo 29 september 7 oktober 2012 Utställningen på Spinnet i Habo är öppen alla dagar 12-19 Slöjdkul för skolklasser hela veckan! Vernissage

Läs mer

KONST I KVARN 2015 23:e sommaren i rad Du och din utställning Du själv (el er en representant för dig) har huvudansvaret

KONST I KVARN 2015 23:e sommaren i rad Du och din utställning Du själv (el er en representant för dig) har huvudansvaret KONST I KVARN 2015 23:e sommaren i rad Konst hela sommaren i unik miljö i en gammal kvarnbyggnad vid Vindelälvens strand. Ca 15000 besök varje sommar. En utställning med bildkonstnärer och bildskapare.

Läs mer

Västra Varvsgatan 19. Malmö 1 594 kvm

Västra Varvsgatan 19. Malmö 1 594 kvm Västra Varvsgatan 19 Malmö 1 594 kvm Välkommen till Diligentia Västra Varvsgatan 19 På Västra Varvsgatan 19 kan vi erbjuda en kontorslokal på 1594 kvadratmeter. Yta Våning 1 594 kvm plan 3 Husets karaktär

Läs mer

Hej! Välkommen till höstens aktiviteter! Bild framsida: Red Chair, Alexander Lervik

Hej! Välkommen till höstens aktiviteter! Bild framsida: Red Chair, Alexander Lervik HÖST PROGRAM 2018 Hej! Konstklubben i Haninge kommun är en ideell förening vars syfte är att främja intresset för och kunskap om konst. Tillsammans besöker vi utställningar med guidade visningar, hälsar

Läs mer

Kulturhus Skellefteå Workshop kring innehållet

Kulturhus Skellefteå Workshop kring innehållet 2013-06-01 Kulturhus Skellefteå Workshop kring innehållet SKELLEFTEÅ KOMMUN Malin Pers Strömbäck Sammanställning av workshop om kulturhuset 1 juni 2013 Deltagare: 25 personer, producenter, kulturföretagare,

Läs mer

Handlingsplan för bild och form i Örebro län

Handlingsplan för bild och form i Örebro län Handlingsplan för bild och form i Örebro län 2017-2019 2 Handlingsplan för bild och form i Örebro län 2017-2019 Handlingsplan för bild och form i Örebro län 2017-2019 Region Örebro län Handlingsplan för

Läs mer

Riksfotoutställningen. RIFO 2014 9 11 maj. på Fotografiska i Stockholm. Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK

Riksfotoutställningen. RIFO 2014 9 11 maj. på Fotografiska i Stockholm. Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK Riksfotoutställningen RIFO 2014 9 11 maj på Fotografiska i Stockholm Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK Fotografiska En av världens främsta samlingsplatser för fotografi År 2010

Läs mer

PLANERA DIN KUNDAKTIVITET I. Jönköping

PLANERA DIN KUNDAKTIVITET I. Jönköping PLANERA DIN KUNDAKTIVITET I Jönköping restauranger i Jönköping Tegel Matbar Galleri Sjön Köket levererar rustika, europeiska smaker i modern tappning under benämningen easy eating. Med ca 50 meter från

Läs mer

bra kontakter för företagare och innovatörer i Örebroregionen

bra kontakter för företagare och innovatörer i Örebroregionen bra kontakter för företagare och innovatörer i Örebroregionen Funderar du på att starta eget? Är du företagare eller bär du på en idé som du vill diskutera? Här har vi samlat bra kontakter till aktörer

Läs mer

Residenset i Östersund din nya företagsadress?

Residenset i Östersund din nya företagsadress? PROSPEKT Residenset i Östersund din nya företagsadress? Välkommen till Länsresidenset i Östersund, stadens äldsta stenbyggnad med ett högt kulturhistoriskt värde. Tillsammans med tillhörande park utgör

Läs mer

Projektfinal 21-27 november 2015

Projektfinal 21-27 november 2015 Projektfinal 21-27 november 2015 Projektet Olika avtryck har genomförts i Arvika, Eda och Årjäng under åren 2013-2015. Arvsfonden har finansierat projektet och de samverkande organisationerna har varit

Läs mer

Välkommen till Friluftsmuseet Wadköping!

Välkommen till Friluftsmuseet Wadköping! orebro.se/wadkoping Välkommen till Friluftsmuseet Wadköping! Öppet året runt. Fri entré. I centrala Örebro vid Svartåns strand finner du friluftsmuseet Wadköping Örebros eget Skansen och ett av Örebros

Läs mer

BRA KONTAKTER FÖR FÖRETAGARE OCH INNOVATÖRER I ÖREBROREGIONEN 2015

BRA KONTAKTER FÖR FÖRETAGARE OCH INNOVATÖRER I ÖREBROREGIONEN 2015 BRA KONTAKTER FÖR FÖRETAGARE OCH INNOVATÖRER I ÖREBROREGIONEN 2015 Funderar du på att starta eget? Är du företagare eller bär du på en idé som du vill diskutera? Här har vi samlat bra kontakter till aktörer

Läs mer

Äldreboenden i Örebro län

Äldreboenden i Örebro län Äldreboenden i Örebro län - en kartläggning av länets särskilda boenden 2009 Foto: Anna Olofsson www.t.lst.se Publ. nr 2009:56 Inledning År 2003 anställde Länsstyrelsen i Örebro två äldreskyddsombud. Ett

Läs mer

SelmaKonsten. Värt att veta om att ställa ut som konstnär i Selmahuset

SelmaKonsten. Värt att veta om att ställa ut som konstnär i Selmahuset SelmaKonsten Värt att veta om att ställa ut som konstnär i Selmahuset PR Utställningsperioden varar 2-3 månader, hur länge beror på konstnären själv, dock minst en hel månad. Tidsperioden bestäms i förväg

Läs mer

Västra Varvsgatan 19. Malmö 603 kvm

Västra Varvsgatan 19. Malmö 603 kvm Västra Varvsgatan 19 Malmö 603 kvm Diligentia: Fastigheter som gör skillnad. Diligentia är en av Sveriges största fastighetsägare. Beståndet utgörs av ett balanserat innehav av kontorsfastigheter, köpcentrum,

Läs mer

Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014

Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Annette Andersson 2014-03-19 KS 2014/0177 Kommunstyrelsen Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014 Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

En Kulturskola i Älvsjö Examensarbete A School of the Arts in Älvsjö Degree Project. Agnes Paljak

En Kulturskola i Älvsjö Examensarbete A School of the Arts in Älvsjö Degree Project. Agnes Paljak En Kulturskola i Älvsjö Examensarbete A School of the Arts in Älvsjö Degree Project Agnes Paljak Handledare/ Bojan Boric, Emma Karlsson, Martin Hedenström Ljung Supervisor Examinator/ Erik Wingquist Examiner

Läs mer

INFORMATION FÖR KONSTNÄRER

INFORMATION FÖR KONSTNÄRER INFORMATION FÖR KONSTNÄRER Vill du vara med? Om du är konstnär och vill vara med på hemsidan Konst i Västmanland, eller ändra dina befintliga uppgifter, är du välkommen att skicka in dina uppgifter genom

Läs mer

Västra Varvsgatan 19. Malmö

Västra Varvsgatan 19. Malmö Västra Varvsgatan 19 Malmö 35 000 människor arbetar i kontor där vi står för värdskapet 1 300 000 unika kunder besöker de köpcentrum vi driver. 6 000 personer arbetar dessutom där. 20 000 människor bor

Läs mer

LOKAL MED MÅNGA MÖJLIGHETER KVM SOLÅSVÄGEN 22, JÖNKÖPING

LOKAL MED MÅNGA MÖJLIGHETER KVM SOLÅSVÄGEN 22, JÖNKÖPING LOKAL MED MÅNGA MÖJLIGHETER - 1 596 KVM SOLÅSVÄGEN 22, JÖNKÖPING MUNKSJÖN STOR LOKAL MED BÄSTA SKYLTLÄGE MOT E4:AN ROCKSJÖN Här finns en möjlighet till kontor, utbildningsverksamhet eller butik på attraktiva

Läs mer

Statistik Studieförbundens verksamhet i Örebro län. En sammanställning över antalet arrangemang, studietimmar och deltagare

Statistik Studieförbundens verksamhet i Örebro län. En sammanställning över antalet arrangemang, studietimmar och deltagare 2015 Statistik Studieförbundens verksamhet i Örebro län En sammanställning över antalet arrangemang, studietimmar och deltagare INNEHÅLLSFÖRTECKNING Förord. 2 ASKERSUNDS KOMMUN... 4 DEGERFORS KOMMUN...

Läs mer

för företagare och innovatörer i örebroregionen 2015

för företagare och innovatörer i örebroregionen 2015 bra kontakter för företagare och innovatörer i Örebroregionen 2015 Funderar du på att starta eget? Är du företagare eller bär du på en idé som du vill diskutera? Här har vi samlat bra kontakter till aktörer

Läs mer

Verksamhetsplan Konstfrämjandet Skåne 2016

Verksamhetsplan Konstfrämjandet Skåne 2016 1(5) Verksamhet Konstfrämjandet Skåne är en ideell förening med en omfattande verksamhet. Vi har länge arbetat med att sätta fokus på samtidskonsten i Skåne och Malmö och att ge befolkningen tillgång till

Läs mer

ALLA KÄNSLOR UNDER ETT TAK

ALLA KÄNSLOR UNDER ETT TAK ALLA KÄNSLOR UNDER ETT TAK Illustration: White Arkitekter AB Musik och konst sedan 1932 Örebro Konserthus har stått på stadig mark sedan 1932 och utvecklas ständigt. Örebro kommun firar nu sitt 750-årsjubileum

Läs mer

Verksamhetsidé Betoning på att göra något för kollektivet, för bild och formscenen i stort i regionen.

Verksamhetsidé Betoning på att göra något för kollektivet, för bild och formscenen i stort i regionen. Resurscentrum workshop Jämtland Östersund 2011-03-03 Anteckningar Karin Larsson Konsthandläggare Tar anteckningar för Karin Kvam Verksamhetsidé Betoning på att göra något för kollektivet, för bild och

Läs mer

PÅSKRUNDAN. Sjöbo 2016 MED KARTA. www.kulturisjobobygden.se

PÅSKRUNDAN. Sjöbo 2016 MED KARTA. www.kulturisjobobygden.se PÅSKRUNDAN Sjöbo 2016 MED KARTA www.kulturisjobobygden.se 1 Samlingsutställning på Övedskloster Öppet: 25-27/3 kl. 10-17 Adress: Harlösavägen 585-15 i Öved Sjöbo har ett stort och brett utbud av kulturella

Läs mer

Färdtjänst. Information om särskild kollektivtrafik

Färdtjänst. Information om särskild kollektivtrafik Färdtjänst Information om särskild kollektivtrafik Färdtjänst i Örebro län Vi på Länstrafiken har fått uppdraget från länets kommuner att sköta färdtjänsten. Till vår hjälp har vi ett antal entre pre -

Läs mer

Detaljerat program för media vid Kungaparets besök i Värmlands län den 22 augusti 2013

Detaljerat program för media vid Kungaparets besök i Värmlands län den 22 augusti 2013 PRESS-PM Datum 2013-06-26 Sida 1(4) Kommunikationschef Ann-Charlotte Carlqvist Detaljerat program för media vid Kungaparets besök i Värmlands län den 22 augusti 2013 I samband med Konung Carl XVI Gustavs

Läs mer

Tillgängliga och användbara miljöer för utställningar och scenkonst

Tillgängliga och användbara miljöer för utställningar och scenkonst 1 (20) 20131211 Tillgängliga och användbara miljöer för utställningar och scenkonst Postadress: Regionens Hus 462 80 Vänersborg Besöksadress: Rosenlundsplatsen 2 411 20 Göteborg Telefon: 010-441 00 00

Läs mer

Kulturgaranti. för barn och unga

Kulturgaranti. för barn och unga Kulturgaranti för barn och unga Kulturplan för barn och unga I Varbergs kommun samarbetar skolor, förskolor och kulturverksamheter för att göra kultur till en del av barnens vardag. Vi ser kultur som en

Läs mer

Byggprojektet VICTORIA. Kungsgatan 11 15 Örebro City. Bofakta

Byggprojektet VICTORIA. Kungsgatan 11 15 Örebro City. Bofakta Byggprojektet VICTORIA Kungsgatan 11 15 Örebro City Bofakta Objektfakta Upplåtelseform Byggherre Entreprenör Arkitekt Inflyttning Hyror Intresseanmälan och frågor Lägenheter Butikslokaler Garage Hyresrätt

Läs mer

Skyttsgården. Från Lazarett till kulturhus, museum, förläggning och ödehus.

Skyttsgården. Från Lazarett till kulturhus, museum, förläggning och ödehus. Skyttsgården Från Lazarett till kulturhus, museum, förläggning och ödehus. Vad blir nästa steg? En helt ny mötesplats som är både ekonomiskt och socialt hållbar! Materialet är sammanställt av Jörgen Flink,

Läs mer

Kommun Den 6:e juni 15.00 firas nationaldagen vid Hembygdsgården i Askersund.

Kommun Den 6:e juni 15.00 firas nationaldagen vid Hembygdsgården i Askersund. Kommun Askersund Den 6:e juni 15.00 firas nationaldagen vid Hembygdsgården i Askersund. Underhåller gör Norra Vätterbygdens Folkdansgille På programmet står bland annat utdelning av Norrys kulturpris 2011

Läs mer

Riktlinjer för bokning

Riktlinjer för bokning Lokaler, utställningsverksamhet och affischering vid kulturoch fritidsnämndens kulturscener och mötesplatser Dokumenttyp: Riktlinjer Antaget av: Kultur- och fritidsnämnden 2018-11-22 150 Status: 2018-11-15

Läs mer

Foto: Mattias Lindbäck

Foto: Mattias Lindbäck Foto: Mattias Lindbäck PROGRAM HÖSTEN 2015 KONTAKTINFORMATION ÖREBRO LÄNS MUSEUM Besöksadress: Engelbrektsgatan 3 Telefon: 019-602 87 00 Webb: www.olm.se E-post: info@olm.se FRI ENTRÉ @lansmuseum @orebrolansmuseum

Läs mer

Hantverkare i Falkenbergs kommun

Hantverkare i Falkenbergs kommun Hantverkare i Falkenbergs kommun Detta är förslag på besöksmål gällande hantverkare i Falkenbergs kommun. Nedan är hantverkarna beskrivna i kort text och även en karta är bifogad där alla är utsatta. Här

Läs mer

Bonusboende För ett enklare liv

Bonusboende För ett enklare liv Bonusboende För ett enklare liv Kom hem till lite extra trygghet och gemenskap Oavsett var i livet du befinner dig vill vi att du ska känna hemlängtan. Våra bonusboenden erbjuder både det och den där extra

Läs mer

Kultur- och utbildningsförvaltningen INFORMERAR. Kulturplan. Kultur lyfter Hallsberg

Kultur- och utbildningsförvaltningen INFORMERAR. Kulturplan. Kultur lyfter Hallsberg Kultur- och utbildningsförvaltningen INFORMERAR Kulturplan Kultur lyfter Hallsberg 2 Kultur och utbildningsnämndens viljeinriktning för kultur och föreningsliv Hallsbergs kommuns inriktningsmål för utbildning,

Läs mer

Före & Efter. Ateneums konstbattle

Före & Efter. Ateneums konstbattle Före & Efter Ateneums konstbattle Innehåll 1. Välkommen till Ateneum! 2. Ateneums konstbattle Före 3. Då ni kommer till Ateneum 4. Museietikett Efter 5. Ateneum i ett nötskal 1. Välkommen till Ateneum!

Läs mer

Brf Pärleporten i Lerum är ett projekt vi på Hökerum Bygg är stolta över.

Brf Pärleporten i Lerum är ett projekt vi på Hökerum Bygg är stolta över. Brf Pärleporten i Lerum är ett projekt vi på Hökerum Bygg är stolta över. Efter en arkitekttävling där tre kontor ritade varsitt förslag vaskades en byggnad fram som innehöll de värden som både kommunens

Läs mer

Ansökan om utställningsersättning 2015 (2014-10-06)

Ansökan om utställningsersättning 2015 (2014-10-06) (2014-10-06) Ansökan om utställningsersättning 2015 Ansökan, i original, skickas senast en månad före aktuell utställning till: Sveriges Konstföreningar, Tegnérgatan 60 A, 216 12 Limhamn. För sent inkommen

Läs mer

Bild Dans Drama Formgivning Foto Musik Orkester Sång Teater

Bild Dans Drama Formgivning Foto Musik Orkester Sång Teater Bild Dans Drama Formgivning Foto Musik Orkester Sång Teater K som i kreativitet Här möts alla åldrar Huset K på Mjölnarvägen i Jakobsberg fungerar somt ett kulturcentrum i en egen nyrenoverad byggnad.

Läs mer

Kultur i Hörby Maj 2016

Kultur i Hörby Maj 2016 Kultur i Hörby Maj 2016 Teater Litteratur Utställning Förtäring Musik Dans Föreläsning Barn Samling vid Östra Sallerups Kulturhus. Hur kom Jöns Henriksson, som växte upp vid den danske kungens slott, att

Läs mer

Att hyra: Kontorslokal med karaktär i Gamla stan

Att hyra: Kontorslokal med karaktär i Gamla stan Att hyra: Kontorslokal med karaktär i Gamla stan Statens fastighetsverk hyr ut en kontorslokal med härlig atmosfär på Svartmangatan 9 i Gamla stan i Stockholm. Lokalen ligger i hjärtat av ön men på en

Läs mer

En presentation av Kulturrådet i Vaxholms stad. i Vaxholm

En presentation av Kulturrådet i Vaxholms stad. i Vaxholm En presentation av Kulturrådet i Vaxholms stad Kultur i Vaxholm Vaxholms stads kulturråd finns till för att främja kulturen i kommunen. Vi är engagerade i allt som har med kultur att göra: film, teater,

Läs mer

Sjöparkens växthus. Vinterträdgård Orangeri Odling Restaurang Café

Sjöparkens växthus. Vinterträdgård Orangeri Odling Restaurang Café Sjöparkens växthus Vinterträdgård Orangeri Odling Restaurang Café Välkommen till Sjöparkens växthus! Sjöparkens växthus rymmer tre verksamheter; växthuset och trädgården, Möjligheternas växthus och Restaurang

Läs mer

Konstepidemin utökar!

Konstepidemin utökar! Konstepidemin utökar! Konstepidemin i Göteborg har nu existerat i 20 år. Förutom att vara en arbetsplats för 100-talet konstnärer som verkar lokalt, regionalt, nationellt och internationellt, drivs också

Läs mer

Lidköpings Konstförenings verksamhetsberättelse för 2014. Föreningens 79:e verksamhetsår

Lidköpings Konstförenings verksamhetsberättelse för 2014. Föreningens 79:e verksamhetsår Lidköpings Konstförenings verksamhetsberättelse för 2014 Föreningens 79:e verksamhetsår Lidköpings Konstförening Styrelsen för Lidköpings Konstförening avger följande verksamhetsberättelse för 2014 föreningens

Läs mer

Förslag till utveckling av kulturkvarteret Karin med Walmstedtska gården

Förslag till utveckling av kulturkvarteret Karin med Walmstedtska gården KULTURFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Sörås Staflin Pia 2018-10-25 KTN-2018-0582 Strömberg Annika Kulturnämnden Förslag till utveckling av kulturkvarteret Karin med Walmstedtska gården Förslag

Läs mer

PROGRAM DIALOGMÖTE KULTUR 19/10 2011

PROGRAM DIALOGMÖTE KULTUR 19/10 2011 KULTURDIALOG 2011 PROGRAM DIALOGMÖTE KULTUR 19/10 2011 19.00 Välkommen 19.15 Presentation av programmet Regional kulturplan, ppt Kulturöversyn Hagfors kommun 2011 Förslag organisation kulturutveckling

Läs mer

Hemsida: rydeen.se. STEFAN RYDÉEN Konstnär/Artist Konstkonsult Konstpedagog. Norrbackavägen Örebro Tel E-post

Hemsida: rydeen.se. STEFAN RYDÉEN Konstnär/Artist Konstkonsult Konstpedagog. Norrbackavägen Örebro Tel E-post STEFAN RYDÉEN Konstnär/Artist Konstkonsult Konstpedagog Norrbackavägen 6 703 76 Örebro Tel 070 3473842 E-post stefan@rydeen.se Hemsida: rydeen.se SEPARATUTSTÄLLNINGAR/ 2016 Jag är ett rum- Kumla Konsthall

Läs mer

CV STEFAN RYDÉEN. Norrbackavägen Örebro Tel E post Hemsida rydeen.se SEPARATUTSTÄLLNINGAR

CV STEFAN RYDÉEN. Norrbackavägen Örebro Tel E post Hemsida rydeen.se SEPARATUTSTÄLLNINGAR CV STEFAN RYDÉEN Norrbackavägen 6 703 76 Örebro Tel 070 3473842 E post stefan@rydeen.se Hemsida rydeen.se SEPARATUTSTÄLLNINGAR 2017 Galleri Panncentralen, Mariestad 2016 Galleri Alsjö, Medevi Brunn 2016

Läs mer

Varberga, Oxhagen och Markbacken Bostad. Mariebergs och Mosås tätorter Bostad. Pilängens industriområde Bostad. Lindesbergs tätort C.

Varberga, Oxhagen och Markbacken Bostad. Mariebergs och Mosås tätorter Bostad. Pilängens industriområde Bostad. Lindesbergs tätort C. Sida: 1 ( 6 ) 1801 1880048 Örebro tätort yttre 1880050 Örebro tätort inre 1880052 Örebro tätort C 1880053 Örebro tätort innercentrum 1801 1880053 Örebro tätort innercentrum 1801 1880052 Örebro tätort C

Läs mer

Protokoll Specifikt samverkansråd för kultur Tid: 17 maj 2016, kl Plats: Lärken, Eklundavägen 1, Region Örebro län

Protokoll Specifikt samverkansråd för kultur Tid: 17 maj 2016, kl Plats: Lärken, Eklundavägen 1, Region Örebro län 1 (5) Protokoll Specifikt samverkansråd för kultur Tid: 17 maj 2016, kl 14.00-16.00 Plats: Lärken, Eklundavägen 1, Vid protokollet Mia Eriksson Justerat den: 20 maj 2016 Bengt Storbacka - - Ordförande

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR OFFENTLIG KONST

VERKSAMHETSPLAN FÖR OFFENTLIG KONST VERKSAMHETSPLAN FÖR OFFENTLIG KONST LJUNGBY KOMMUN VERKSAMHETSPLAN FÖR OFFENTLIG KONST Gäller från: 2018-06-18 Gäller för: Ljungby kommun Faställd av: Kommunfullmäktige Utarbetad av: Kulturstrateg Version:

Läs mer

Fondation Beyeler. Basel-galleristen Ernst Beyeler hör tveklöst till de viktigaste nutida konsthandlarna och -samlarna.

Fondation Beyeler. Basel-galleristen Ernst Beyeler hör tveklöst till de viktigaste nutida konsthandlarna och -samlarna. Fondation Beyeler Arkitekt: Renzo Piano Building Workshop, Paris/Genua Ljusplanerare: Elektrizitäts-Aktiengesellschaft, Basel Fotograf: Thomas Mayer Ort: Riehen, Basel Basel-galleristen Ernst Beyeler hör

Läs mer

Cirkus scener ETT CIRKUS. TVÅ SCENER. TUSEN MÖJLIGHETER!

Cirkus scener ETT CIRKUS. TVÅ SCENER. TUSEN MÖJLIGHETER! Cirkus scener ETT CIRKUS. TVÅ SCENER. TUSEN MÖJLIGHETER! Cirkus på kungliga Djurgården är en klassisk mötesplats. Mängder av människor har träffats på shower, föreställningar, mässor, konserter och konferenser.

Läs mer

ARTIST IN RESIDENCE SIGTUNA

ARTIST IN RESIDENCE SIGTUNA ARTIST IN RESIDENCE SIGTUNA Artist in Residence Sigtuna är Sigtuna Museum & Arts residenceprogram för konstnärer som är intresserade av att, under en period, bo och verka utifrån platsen Sigtuna. 2019

Läs mer

Kulturvecka. i Kungariket PROGRAM

Kulturvecka. i Kungariket PROGRAM Kulturvecka i Kungariket PROGRAM 30 september -6 oktober 2019 Kulturveckan 2019 Upplev konst, hantverk, film, historia, föredrag musik, utställningar och mycket mer. Allt från Kungsörs duktiga föreningar

Läs mer

Program och utställningar januari juli 2016

Program och utställningar januari juli 2016 Program och utställningar januari juli 2016 Ystads Fornminnesförening med trädgårdsgruppen Sub Rosa och Klostret i Ystad samt Charlotte Berlins museum Programverksamhet samt utflykter Torsdagen den 14

Läs mer

Utblick av Aleksandra Stratimirovic. Förslag till konstnärlig gestaltning av Nipängens äldreboende, Bispgården

Utblick av Aleksandra Stratimirovic. Förslag till konstnärlig gestaltning av Nipängens äldreboende, Bispgården Utblick av Aleksandra Stratimirovic Förslag till konstnärlig gestaltning av Nipängens äldreboende, Bispgården Stockholm, 20 april, 2015 På uppdrag av Ragunda kommun, presenteras här att förslag till konstnärlig

Läs mer

Katerina Janouch. Foto: Peter Knutsson. Kulturlördag 15 november. Kumla kultur

Katerina Janouch. Foto: Peter Knutsson. Kulturlördag 15 november. Kumla kultur Katerina Janouch. Foto: Peter Knutsson. Kulturlördag 15 november. Kumla kultur Program November december 2014 November Lördag 1 november kl. 18.00 Opera-Live från Metropolitan, New York Carmen Bizet Biljettpris:

Läs mer

En modern klassiker 6.10 2007-6.1 2008

En modern klassiker 6.10 2007-6.1 2008 Det finns restaurang, café och espressobar i museet. Det finns plats för att sitta och äta matsäck på plan 1. Dit kommer man genom ingången som ligger mot vattnet. 30 personer får plats. Det går inte att

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ESKILSTUNA KONSTMUSEUM

VÄLKOMMEN TILL ESKILSTUNA KONSTMUSEUM VÄLKOMMEN TILL ESKILSTUNA KONSTMUSEUM Denna handledning är framtagen med förhoppning att ge pedagogiska ingångar till våra tillfälliga utställningar. Handledningen finns tillgänglig på eskilstuna.se/konstmuseet

Läs mer

Protokoll Specifika samverkansrådet för kultur Tid: 15 november 2018, kl Plats: Eklundavägen 1, Örebro. Lokal: Syrenen

Protokoll Specifika samverkansrådet för kultur Tid: 15 november 2018, kl Plats: Eklundavägen 1, Örebro. Lokal: Syrenen 1 (5) Protokoll Specifika samverkansrådet för kultur Tid: 15 november 2018, kl 15.00-17.00 Plats: Eklundavägen 1, Örebro. Lokal: Syrenen Vid protokollet Mia Eriksson Justerat den: 26 november 2018 Bengt

Läs mer

I en hamnstad på 1500-talet

I en hamnstad på 1500-talet I en hamnstad på 1500-talet Med utställningen I en hamnstad på 1500-talet berättas hur det var att leva i en västsvensk hamnstad på medeltiden och hur det går till när arkeologerna tar reda på detta. I

Läs mer

Stockholm Waterfront Congress Centre presenterar möjligheternas arena

Stockholm Waterfront Congress Centre presenterar möjligheternas arena Stockholm Waterfront Congress Centre presenterar möjligheternas arena Stockholm Waterfront Congress Centre är Sveriges nyaste och mest mångsidiga arena för större möten och evenemang. Med den djärva arkitekturen

Läs mer

Protokoll Tillfälligt Specifikt samverkansråd för länsövergripande bostadsförsörjningsplanering

Protokoll Tillfälligt Specifikt samverkansråd för länsövergripande bostadsförsörjningsplanering 1 (6) Protokoll Tillfälligt Specifikt samverkansråd för länsövergripande bostadsförsörjningsplanering mellan och länets kommuner Tid: 29 januari kl. 09.00-12.00 Plats: Asken, Eklundavägen 2, Örebro Vid

Läs mer

Utställningar. Søren Langkilde Madsen

Utställningar. Søren Langkilde Madsen Utställningar Søren Langkilde Madsen Fotografen Om Søren Langkilde Madsen Jag har fotograferat aktivt under de senaste drygt 40 år och älskar att arbeta med denna form av uttryck. Fokus har under många

Läs mer

UNIKA LOKALER MODERN UTRUSTNING GOD MAT TRIVSEL FLEXIBILITET NÖJDA KUNDER MÖTEN KONFERENS

UNIKA LOKALER MODERN UTRUSTNING GOD MAT TRIVSEL FLEXIBILITET NÖJDA KUNDER MÖTEN KONFERENS UNIKA LOKALER MODERN UTRUSTNING GOD MAT TRIVSEL FLEXIBILITET NÖJDA KUNDER MÖTEN KONFERENS ALLT FÖR ETT BRA MÖTE VÄLJ TRÄCENTRUM Många företag och organisationer väljer Träcentrum som mötesplats. Träcentrum

Läs mer

Now you see me, Now you dont! 10 juni-30 juli 2017

Now you see me, Now you dont! 10 juni-30 juli 2017 ÅRETS UTSTÄLLNING 2017 BRYGGERIET i NORA Now you see me, Now you dont! 10 juni-30 juli 2017 Slutrapport Utställningsansvarig Styrelseordförande Kassör Mark Andersson Gunilla Nilsson/Claes Berglind Claes

Läs mer

Vattnet och atmosfären

Vattnet och atmosfären Vattnet och atmosfären Platsen för en konferens är ofta avgörande, många vill byta miljö och samlas någonstans där deltagarna bjuds både inspiration och upplevelser. Gävle Konserthus är allt annat än en

Läs mer

40 LÄGENHETER I ÖREBRO

40 LÄGENHETER I ÖREBRO KVARTERET Vetelängden Hållbart boende med skogen som trädgård 40 LÄGENHETER I ÖREBRO Hållbart boende med skogen som trädgård. Har du alltid drömt om att kunna odla grönsaker eller plocka blåbär direkt

Läs mer

Enkät muséet 2014 ny. Är du man eller kvinna? Namn Antal % A. Man 29 50,9 B. Kvinna 28 49,1 Total Svarsfrekvens 100% (57/57) Hur gammal är du?

Enkät muséet 2014 ny. Är du man eller kvinna? Namn Antal % A. Man 29 50,9 B. Kvinna 28 49,1 Total Svarsfrekvens 100% (57/57) Hur gammal är du? Enkät muséet 2014 ny Är du man eller kvinna? A. Man 29 50,9 B. Kvinna 28 49,1 Total 57 100 100% (57/57) Hur gammal är du? A. 0-18 0 0 B. 19-34 1 1,8 C. 35-64 25 43,9 D. 65-31 54,4 Total 57 100 100% (57/57)

Läs mer

Strategi för kulturverksamheten i Blå Huset

Strategi för kulturverksamheten i Blå Huset Sida 1 (5) 2016-05-09 Handläggare Susanne Lundström 08-508 033 60 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Strategi för kulturverksamheten i Blå Huset Förvaltningens förslag till beslut Stadsdelsnämnden beslutar

Läs mer