Minnesanteckningar från möte kring Vård- och omsorgscollege

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar från möte kring Vård- och omsorgscollege"

Transkript

1 Minnesanteckningar från möte kring Vård- och omsorgscollege Datum och tid: torsdag 10 april kl Plats: Krokslättsgymnasiet i Mölndal Deltagare: Ann-Christine Högberg, Alströmergymnasiet Alingsås, Kerstin Björnhede Komvux Alingsås, Jörgen Frohm Framtidsgymnasiet, Ingrid Pettersson GR, Lars-Göran Jansson GR, Margaretha Allen GR, Britta Schröder Tuve-Säve SDF Göteborg, Gisela Kimfors Nottorp Katrinelundsgymnasiet Göteborg, Leif-Göran Klittermark, Göteborgs Stad Utbildning, Lena Ericsson Studium Göteborg, Lisbeth Hundal SDF Majorna Göteborg, Ralf Stenered vuxenutbildningsförvaltningen Göteborg, Britt-Marie Wall vuxenutbildningen Härryda, Marianne Lörnbo Olausson Vuxenutbildningen Härryda, Inger Karlsson Dahlström Kompetenscentrum Kungsbacka, Ulrika Borgvall Aranäsgymnasiet Kungsbacka, Anders Johansson Kungälvs kommun, Camilla Lagerqvist Lernia, Elisabeth Aridun Krokslättsgymnasiet Mölndal, Ewa Berhof Krokslättsgymnasiet Mölndal, Lena Jakobsson Krokslättsgymnasiet Mölndal, Lotta Adamsson Vård- och Omsorg Mölndal, Marianne Andersson Krokslättsgymnasiet Mölndal, Sofie Andersson Vård och Omsorg Mölndal, Roy Jörgensen antecknare, Jane Cervell Vuxenutbildningen Stenungsund 1. Presentation av Omvårdnadsutbildningarna i Mölndal Rektor Aina Günther hälsar oss välkomna och berättar att Krokslättsgymnasiet är en kommunal skola där ungdomar och vuxna studerar tillsammans. Utbudet på ungdomssidan är barn- och fritidsprogrammet BF, omvårdnadsprogrammet OP samt socialmedicinska vårdprogrammet, ett specialutformat studieförberedande program med OP som bas. För vuxna finns KY-utbildningar till aktiveringspedagog med två inriktningar samt vuxenutbildning med tre olika inriktningar, mer info senare. Totalt finns idag ca 280 gymnasieungdomar, 80 aktiveringspedagoger och 50 vuxenstuderande på skolan. Två områden som Aina särskilt lyfter fram är APU och internationellt utbyte. Att hitta bra APU-platser inom framförallt SU, de flesta ungdomar kommer från Göteborg, och inom Mölndals kommun är särskilt angeläget. Internationella utbyten bedrivs bl.a med Vitryssland och Lettland för BF-elever samt Österrike och Grekland för OP-elever.

2 Omvårdnadsprogrammet: Sex klasser totalt i systemet och upplägget bygger på kontinuerlig kontakt med arbetslivet. Det sker bl. a genom: År 1 inleds med två veckors fältstudier på äldreboenden mm, mycket uppskattat. På våren i ettan går eleverna ut på fyra veckors APU. Även i år 2 har eleverna två olika APU-perioder. I år 3 kan eleverna välja mellan fyra olika profiler om 300 poäng: Sjukvård Barn och ungdom Psykiatri Funktionshinder Andra viktiga framgångsfaktorer är: De individuella valen inom räddningstjänst och teckenspråk är särskilt populära. Arbetet går mycket ut på att knyta ihop teori och praktik genom temaarbeten och infärgning mellan främst svenska, samhällskunskap och yrkesämnena. En utökad samverkan med socialtjänsten. Folkhälsouppdrag i år 3, där eleverna använder sina projektarbeten till olika uppskattade fältuppdrag som t. ex: o Anläggning av en trädgård på äldreboendet Lackarebäckshemmet, vilket blir en naturlig mötesplats med åldringar. o Anordnande av en temadag kring HIV/AIDS på Hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg. Elevunderlaget består till cirka 80 % flickor och de kommer från sju olika GR-kommuner, flest från Göteborg. De flesta har jobb då de lämnar gymnasiet, främst via sina APU-platser. De flesta verkar stanna inom vård- och omsorgssektorn. Vuxenutbildningen: Utbildningen på 1350 poäng omfattar 48 veckor heltidsstudier, varav åtta veckor görs som APU, två praktikperioder, inom tre olika områden: Psykiatri Sjukvård Funktionshinder Just nu finns det två klasser i systemet som togs in med ett halvårs mellanrum. Fakta: Många elever vikarierar inom kommunen idag men behöver den formella kunskapen. Vuxenutbildningen arbetar inte med validering men eleverna erbjuds att göra särskilda prövningar i stället. Upplägget består av att två kurser läses parallellt och numera har eleverna en lektionsfri dag i veckan för egna studier. Fem av 18 elever är killar.

3 Många elever arbetar under studietiden på kvällar och helger för att finansiera sina studier. De flesta får vikariat efter utbildningen inom kommunen eller inom SU. Andelen invandrare är lägre nu än tidigare, vilket kan bero på tidigare invandrarelevers misslyckanden pga språksvårigheter samt att inträdeskraven har höjts till motsvarande svenska/svenska som andraspråk kurs A. Övrigt: Fokus i kommunen är nu att hitta fler attraktiva APU-platser, annars försvinner eleverna till SU. Eleverna tycker generellt att APU-n är mer spännande där, vilket i förlängningen gör att de söker arbete där i stället. För att få fast tjänst inom vård och omsorg, vid nyanställning, i Mölndals kommun krävs genomgånget omvårdnadsprogram. Ingen samverkan sker mellan gymnasieskola och vuxenutbildning utom vid enstaka storföreläsningar. KY-utbildning till aktiveringspedagog: Två olika inriktningar: Rehabilitering, en generalistutbildning med bred målgrupp. Grava kognitiva funktionshinder, en specialistutbildning. Detta är en eftergymnasial utbildning och för att kunna tas in krävs högskolebehörighet genom grundläggande behörighet från gymnasieskolan eller som 25:4. Den riksrekryterande bildningen är på 80 veckor varav 26 veckor utgörs av LIA, lärande i arbetslivet, som sker på hemorten. Utbildningen bygger på ett problembaserat lärande. Yrkestiteln aktiveringspedagog är ny och på stark frammarsch, ses inom allt fler områden, dock inte accepterad inom Mölndals kommun än så länge. Inom VGR är det numera en vedertagen yrkestitel. Utbildningen har ett vägledande förhållningssätt, vilket bl. a innebär att de skall marknadsföra sig själva och sin utbildning inför olika grupper. Löneläget vid anställning efter avslutade studier ligger vanligtvis mellan och kr. 2. Mötesplats äldreomsorgsmässan 7-9 april Huvudsyftet med äldreomsorgsmässan var att kommunerna skulle visa upp sina verksamheter inom kompetensstegen samt att ge möjlighet för besökarna/utställarna att lyssna på inspirerande föreläsare. Den främsta målgruppen för mässan var anställda inom vård- och omsorg men även bl. a elever inom vårdutbildningar, politiker och verksamma inom PRO besökte mässan. Uppemot personer beräknas ha besökt mässan. Övrigt i samband med mässan: Under ett särskilt möte presenterades Vård- och omsorgscollege för representanter för Sahlgrenska Akademien. Konceptet fick ett positivt mottagande av de närvarande. Även

4 Akademien kan vinna på ett engagemang inom VOC. Särskilt intressant kan rekryteringen av blivande studenter vara. I GR:s monter visades bl.a på: Webbplatsen uppfattades positivt av många och flera såg det som en möjlighet att marknadsföra sin verksamhet. Vård- och OmsorgsCollege, VOC, fick flera förslag på vad som behövs för att intressera ungdomar och vuxna till att utbilda sig inom vård och omsorg. Vi presenterar förslagen på nästa möte. 3. Övrigt VOC Skrivargruppen: Till den sk skrivargruppen har ett antal personer inbjudits eller utsetts av sina verksamheter. Tre möten har genomförts. Gruppen skall via processkrivning arbeta fram ett förslag till den regionala VOC-ansökan. Margaretha Allen och Lars-Göran Jansson är motorerna i arbetet. Enligt preliminär tidsplan presenteras förslaget för de regionala politikerna i Utbildningsgruppen och Sociala styrgruppen senast september Man kan ladda ner en ram för regional ansökning via och läsa mer om vilka förutsättningar som gäller för att vi skall kunna bli certifierade i regionen. Den lokala ansökan kan arbetas på parallellt, men arbetet bör ske i samklang med den regionala ansökan. Idag finns enbart en certifierad region, Värmland. Hur den framtida certifieringen skall gå till är inte klart i dagsläget. Antingen tittar godkända regioner på ansökarregionerna eller så sker certiferingen centralt via Nationella rådet. Ansökningarna skall helst hållas korta och koncisa. Minst tio regioner har aviserat att de är på gång med arbetet med ansökningar. 4. Gymnasieutredningen Margaretha Allen presenterar Anita Ferms förslag till ny gymnasieskola Se bifogad power-pointpresentation. Olika saker som utredaren fokuserar på är bl. a en tydligare uppdelning mellan yrkesprogram och högskoleförberedande program samt en förbättrad samverkan mellan skolhuvudmän och avnämare. Utredningen gäller också utbildningens innehåll för vuxenutbildningar. För den här gruppen är det av särskild vikt att veta att namnet barn- och fritidsprogrammet försvinner och att programmet för ledarskap och friskvård kan fånga upp många av dem som intresserar sig för BF idag. OP försvinner som namn och blir programmet för vård- och omsorg i stället. Det är det enda programmet utan nationella inriktningar, vilket flera i församlingen tyckte var bra. En yrkestitel, undersköterska, nämns i förslaget.

5 Vad behöver arbetsgivaren, vilka kompetenser efterfrågas? Se resonemanget på sid i utredningen. Lärlingsutbildningen är ett alternativ till yrkesutbildningarna, med samma krav, mål och utgångar. Alla specialutformade program och lokala inriktningar tas bort. Dessutom är det glädjande att se att två idéskolor i väst verkar ha haft en stor inverkan på förslaget. Det tryck också på samverkan för en framtida god utbildning, vilket gör att collegetanken känns helt rätt. Efter remissrundan skall Skolverket så småningom utforma de slutgiltiga förslagen till mål och kursplaner och det är viktigt att vi är med hela vägen och försöker påverka. 5. Läget i kommunerna vad gäller VOC? Ale: Oklart, ingen deltagare närvarande. Alingsås: Intresserad av att delta på den lokala nivån. Yrkesråden informerar verksamheterna. Göteborg: Intresserade på olika nivåer, men förankringen upplevs som extra viktig här. Många nivåer i en stor organisation gör att det går långsammare än i en mindre kommun. Målet är att vara med på banan i höst. Härryda: Politikerna med på tåget, nu bearbetas aktuella chefer, verkar positivt. Kungsbacka: Oklart med politikerna, avnämarna positiva. Kungälv: Oklart, men cheferna tycker det är viktigt. Lerum: Oklart, ingen deltagare närvarande. Lilla Edet: Ingen egen utbildning, men politikerna intresserade. Mölndal: Med på tåget tidigt, alla nivåer på gång. Partille: Oklart om det kommer att erbjudas OP inom vux framgent. Ingen deltagare. Stenungsund: På gång. Tjörn: Avvaktar. Öckerö: Ingen egen utbildning. Oklart, ingen deltagare. 6. Marknadsföring mm. Här kom många förslag upp, alltifrån att hitta goda förebilder, bra informationsmaterial, bl. a en film från Mölndal, vilken bild ger media, användning av bra föreläsare från Transfer mm. Vi enades om att marknadsföring blir en stor punkt på nästa möte, tillsammans med att alla berättar lite om hur de respektive handledarutbildningarna på hemmaplan ser ut. Margaretha lägger också ut länkar till alla utbildningsanordnarna i GR på vår regionala vocsida, Att fråga avgångseleverna om hur de ser på sin vårdutbildning lyftes också fram som en bra möjlighet att få reda på vad vi kan bli bättre på.

6 På webben finns en länk till en distans- och webbaserad handledarutbildning som rekommenderades: Se under Verktygslådan och vidare till Lärlingsråd 7. Nästa möte: Vi träffas 29 maj kl på Vuxenutbildningen i Stenungsund, Hasselbackev. 76. Parkering kan vara ett bekymmer, parkera på Kristinedalsskolan eller samåk via GR. Vi får återkomma med detaljer kring detta. Vid anteckningarna Roy Jörgensen

Informationsmöte/nätverksmöte om Vård- och omsorgscollege

Informationsmöte/nätverksmöte om Vård- och omsorgscollege Lars-Göran Jansson Informationsmöte/nätverksmöte om Vård- och omsorgscollege Tid: 4 september 2008 Plats: Närvarande: Burgårdens Utbildningscentrum, Göteborg Jane Cervell, Stenungsund, vux. Anita Johansson,

Läs mer

Minnesanteckningar från möte kring Vård- och omsorgscollege

Minnesanteckningar från möte kring Vård- och omsorgscollege Minnesanteckningar från möte kring Vård- och omsorgscollege Datum och tid: torsdag 29 maj kl. 13.30-16.30 Plats: Vuxenutbildningen i Stenungsund Deltagare: Ann-Christine Högberg, Alströmergymnasiet Alingsås,

Läs mer

Vård- och omsorgscollege Sverige

Vård- och omsorgscollege Sverige Vård- och omsorgscollege Sverige 15 certifierade Vård- och omsorgscollegeregioner 41 certifierade lokala vårdoch omsorgscollege Struktur för Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege Nationella rådet

Läs mer

Informationsmöte/nätverksmöte om Vård- och omsorgscollege

Informationsmöte/nätverksmöte om Vård- och omsorgscollege KOMMUNALFÖRBUNDET GR Lars-Göran Jansson Informationsmöte/nätverksmöte om Vård- och omsorgscollege Tid: 12 december 2008 Plats: Krokslättsgymnasiet, Mölndal Närvarande: Ewa Berhof, Mölndal, Krokslättsgymn.

Läs mer

Minnesanteckningar från nätverksmöte om Vård- och omsorgscollege

Minnesanteckningar från nätverksmöte om Vård- och omsorgscollege 090204 Minnesanteckningar från nätverksmöte om Vård- och omsorgscollege Tid: 4 februari 2009 Plats: GR, Göteborg Närvarande: Anita Nordlund Medlearn, Eva Malmgren Thörnblom Aranäsgymnasiet Kungsbacka,

Läs mer

Vård- och omsorgscollege Sverige. Utmaningar för Göteborgsregionen

Vård- och omsorgscollege Sverige. Utmaningar för Göteborgsregionen Vård- och omsorgscollege Sverige 15 certifierade Vård- och omsorgscollegeregioner Drygt 50 certifierade lokala vårdoch omsorgscollege Utmaningar för Göteborgsregionen 2/3 av personalen inom kommunal vård

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Tisdag 26 augusti 2008, kl 08.00-12.00 Plats: Bergabo Hotell & Konferens Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Lise-Lotte

Läs mer

Anteckningar från nätverksmöte för gymnasierektorsgruppen inom Göteborgsregionen

Anteckningar från nätverksmöte för gymnasierektorsgruppen inom Göteborgsregionen 090918 Anteckningar från nätverksmöte för gymnasierektorsgruppen inom Göteborgsregionen Datum: Fredag 18 september Deltagare: Magnus Thilén, Alingsås, Törbjörn Claesson Göteborg, Carina Danielsson Härryda,

Läs mer

Vård- och omsorgscollege Sverige

Vård- och omsorgscollege Sverige Vård- och omsorgscollege Sverige 15 certifierade Vård- och omsorgscollegeregioner 41 certifierade lokala vårdoch omsorgscollege Från Göteborgs certifieringsceremoni Vård- och omsorgscollege Göteborgsregionen

Läs mer

Minnesanteckningar, VO-collegerådet inom GR

Minnesanteckningar, VO-collegerådet inom GR Margaretha Allen Ulrica Furby Minnesanteckningar, VO-collegerådet inom GR Datum: torsdag 2 maj Tid: 8.30-11.30 Plats: GR, Lokal Tistlarna Närvarande: Arbetsliv: Sirpa Niemi FH Ale kommun, Åsa Holmstrand

Läs mer

Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största

Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största 9 lokala college 13 Kommuner Västra Götalandsregionen Fackliga representanter AF 20 utbildningsanordnare - kommunala och fristående Samarbete

Läs mer

Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största

Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största 9 lokala college 13 kommuner Västra Götalandsregionen Fackliga representanter AF 20 utbildningsanordnare - kommunala och fristående Samarbete

Läs mer

Inbjudan till Vård- och omsorgscollegerådet

Inbjudan till Vård- och omsorgscollegerådet Vård- och omsorgscollegerådet Göteborg fredag 12 maj Inbjudan till Vård- och omsorgscollegerådet Datum: Torsdag 19 maj, kl. 13.00-16.00 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg Lokal Sexan Deltagare

Läs mer

Anteckningar från möte i Apl-gruppen Vård och omsorg, sjukvård

Anteckningar från möte i Apl-gruppen Vård och omsorg, sjukvård ANTECKNINGAR APL-gruppen för vård och omsorg 2018-03-21 Anteckningar från möte i Apl-gruppen Vård och omsorg, sjukvård Tid: onsdag 21 mars 2018, kl. 13.30-15:30 Plats: GR, Lokal 95:an Närvarande Sara Thunberg

Läs mer

Anteckningar VO-collegerådet inom GR

Anteckningar VO-collegerådet inom GR Lars-Göran Jansson Anteckningar VO-collegerådet inom GR Tid: onsdag 7 september 2011 Plats: Närvarande: GR-huset, Göteborg Tina Forsgren, Härryda, ordf. Monica Wallström, Kungsbacka Karolina Naij, Kungsbacka

Läs mer

Anteckningar från möte i Vård- och omsorgscollegerådet i GR

Anteckningar från möte i Vård- och omsorgscollegerådet i GR ANTECKNINGAR Vård- och omsorgscollege 2015-12-15 Anteckningar från möte i Vård- och omsorgscollegerådet i GR Tid: Fredag 11 december 2015, kl 13.00-16.00 Plats: GR Deltagare: Arbetsliv: Ann-Sofie Borg

Läs mer

Presidiet Styrgruppen för det sociala området

Presidiet Styrgruppen för det sociala området Lars-Göran Jansson Presidiet Styrgruppen för det sociala området Tid: 17 augusti 2010 Plats: Närvarande: GR-huset, Göteborg Bo Pettersson, ordf. Carina Liljesand, vice ordf. Gustav Höjer Elisabeth Hajtowitz

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan apr 2017

Samtliga månadsanställda jan apr 2017 207 206 jan apr 207 Kommentar: Månadsanställda avser och anställda med tidsbegränsad anställning längre än 3 månader (men exkluderar timavlönade). Tjörns resultat 206 inkluderar timavlönade. 2 Partilles

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan apr 2018

Samtliga månadsanställda jan apr 2018 208 jan apr 208 Övriga Tillsvidareanställda Kungsbacka 6,5 7,6 7,8 6, Ale 8, 8,3 8,7 6, Härryda 7,5 8,5 8,8 6,2 Partille 7,8 8,5 9,6 3,6 Mölndal 7,7 8,7 9,0 6,4 Alingsås 8, 8,7 8,9 6, Stenungsund 7,7 8,8

Läs mer

Slutantagningen 2017 Statistik

Slutantagningen 2017 Statistik Slutantagningen 2017 Statistik Viktiga datum 13 december: Ansökan öppnar 3 februari: Ansökan stänger 6 april: Preliminärantagningen är klar och förhandsbesked om antagningen presenteras på www.indra2.se

Läs mer

Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största

Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största 9 lokala college 13 Kommuner Västra Götalandsregionen Fackliga representanter AF 20 utbildningsanordnare - kommunala och fristående Samarbete

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan aug 2018

Samtliga månadsanställda jan aug 2018 208 jan aug jan aug 208 Övriga Tillsvidareanställda Kungsbacka 6,5 6,3 6,4 6,5 5,2 Ale 8, 7,9 6,8 7, 5,3 Härryda 7,5 7,3 7,3 7,6 5,2 Stenungsund 7,7 7,6 7,3 7,5 6, Alingsås 8, 7,3 7,6 4, Partille 7,8 7,8

Läs mer

Preliminärantagningen 2019 Statistik

Preliminärantagningen 2019 Statistik Preliminärantagningen 2019 Statistik Gymnasieantagningen Viktiga datum 10 december: Ansökan öppnar 1 februari: Ansökan stänger 9 april: Preliminärantagningen är klar och preliminärt antagningsbesked presenteras

Läs mer

Sjukfrånvaro i procent av ordinarie arbetstid

Sjukfrånvaro i procent av ordinarie arbetstid Sjukfrånvaro i procent av ordinarie arbetstid 06 07 Övriga Tillsvidareanställda Kungsbacka 6,4 6,5 6,6 5,0 Lilla Edet 7,3 7,4 8, 4,9 Tjörn 6,8 7,4 7,6 6, Härryda 7,7 7,5 7,6 6,4 Mölndal 7,7 7,7 7,9 5,9

Läs mer

Minnesanteckningar från nätverksmöte APU-omvårdnad/sjukvård 2009-09-29

Minnesanteckningar från nätverksmöte APU-omvårdnad/sjukvård 2009-09-29 090930 Närvarande: Inga-Lill Andersson Per-Gunnar Persson Hans Landström Barbro Carlsson Gisela Nottorp Elisabet Hjalmarsson Greta Brink Anne-Charlotte Dahlén Nina Salsten Karin Wallsten Ulla Ståhlbom

Läs mer

Minnesanteckningar från Vård- och omsorgscollegerådet

Minnesanteckningar från Vård- och omsorgscollegerådet Vård- och omsorgscollegerådet Göteborg torsdag 11 januari Minnesanteckningar från Vård- och omsorgscollegerådet Datum: Torsdag 18 januari kl. 8.30-12.00 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg, Lokal

Läs mer

Intresseanmälan avseende Teknikcollege

Intresseanmälan avseende Teknikcollege Till Industrikommittén 2007-05-11 Intresseanmälan avseende Teknikcollege sregionen är en näringsgeografiskt sammanhängande region med en gemensam bostads- och arbetsmarknad. Därför är det nödvändigt att

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen, gymnasietema

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen, gymnasietema Anteckningar från Utbildningschefsgruppen, gymnasietema Tid: Fredag 16 april, 2010, kl 8.30-12.00 Plats: GR, Rum 255 Deltagare Jan Magnusson, Öckerö, Ordförande Margaretha Wåhlin, Ale Peter Johansson,

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2017-08-25 Anteckningar från Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag den 25 augusti 2017, kl 13.00-14.40 Plats: Stenugnsbaden, Stenungsund Deltagare Anette Liedström-Hjorth,

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan aug 2017

Samtliga månadsanställda jan aug 2017 207 206 jan aug 207 Kommentar: Månadsanställda avser och anställda med tidsbegränsad anställning (dvs. exkluderar timavlönade). Tjörns resultat 206 inkluderar timavlönade. 2 Partilles resultat inkluderar

Läs mer

Reservantagningen 2019

Reservantagningen 2019 Antagningsstatistik Gymnasieantagningen Datum: 2019-09-06 Reservantagningen Reservantagningen är den antagning som genomförs efter slutantagningen då lediga platser som uppkommit under sommaren tillsätts

Läs mer

Genomströmning i gymnasieskola inom Göteborgsregionen

Genomströmning i gymnasieskola inom Göteborgsregionen GR Utbildning 9-4-17 Genomströmning i gymnasieskola inom Göteborgsregionen Sveriges kommuner och landstings index för 8 för gymnasieskolan (gäller avgångselever inom GR VT8) Indexet visar programmets resultat

Läs mer

Anteckningar från VO-collegerådet inom GR

Anteckningar från VO-collegerådet inom GR Ulrica Furby Margaretha Allen Anteckningar från VO-collegerådet inom GR Datum: Måndag 4 februari Tid: Kl. 9.00-12.00 Plats: GR, Gårdavägen 2, Göteborg, rum Pater Noster Deltagare: Malin Kumlin Vuxenutbildningsförvaltningen

Läs mer

Business Region Göteborg

Business Region Göteborg Business Region Göteborg Läget i Göteborgsregionen RÅDANDE HÖGTRYCK I REGIONENS NÄRINGSLIV ARBETSLÖSHETEN ÄR LÄGST BLAND STORSTADSREGIONER UNIKT INTRESSE FÖR GÖTEBORG - FORDONSINDUSTRINS OMSTÄLLNING FÖRSÄTTER

Läs mer

Anteckningar från VO-collegerådet inom GR

Anteckningar från VO-collegerådet inom GR Lars-Göran Jansson Margaretha Allen Anteckningar från VO-collegerådet inom GR Tid: Måndag 17 oktober kl. 13.00-16.30 Plats: GR, Gårdavägen 2, Lokal Pater Noster 1. Föregående mötes anteckningar lades till

Läs mer

Preliminärantagningen 2018 Statistik

Preliminärantagningen 2018 Statistik Preliminärantagningen 2018 Statistik Viktiga datum 12 april 2 februari: 11 december: Ansökan stänger Ansökan öppnar Preliminärantagningen är klar och förhandsbesked om antagningen presenteras på www.indra2.se

Läs mer

Preliminärantagningen 2017 Statistik

Preliminärantagningen 2017 Statistik Preliminärantagningen 2017 Statistik Viktiga datum 13 december: Ansökan öppnar 3 februari: Ansökan stänger 6 april Preliminärantagningen är klar och förhandsbesked om antagningen presenteras på www.indra2.se

Läs mer

Preliminärantagningen 2016: Statistik

Preliminärantagningen 2016: Statistik Preliminärantagningen 2016: Statistik Viktiga datum 15 december: Ansökan öppnar 5 februari: Ansökan stänger 7 april Preliminärantagningen är klar och besked om antagningen presenteras på www.indra2.se

Läs mer

Preliminärantagningen 2015: Statistik. 2014 års siffror inom parentes. 19 december: Ansökan öppnar 6 februari: Ansökan stänger.

Preliminärantagningen 2015: Statistik. 2014 års siffror inom parentes. 19 december: Ansökan öppnar 6 februari: Ansökan stänger. Preliminärantagningen 2015: Statistik 2014 års siffror inom parentes 19 december: Ansökan öppnar 6 februari: Ansökan stänger 9 april Preliminärantagningen är klar och besked om antagning finns på www.indra2.se

Läs mer

Slutantagningen 2018 Statistik

Slutantagningen 2018 Statistik Slutantagningen 2018 Statistik Viktiga datum 12 april 2 februari: 11 december: Preliminärantagningen är klar och förhandsbesked om antagningen presenteras på www.indra2.se Ansökan stänger Ansökan öppnar

Läs mer

Framtidens modell för utbud och ekonomi. Vuxenutbildningsnätverkets konferens september 2018

Framtidens modell för utbud och ekonomi. Vuxenutbildningsnätverkets konferens september 2018 Framtidens modell för utbud och ekonomi Vuxenutbildningsnätverkets konferens 17-18 september 2018 Statsbidragshantering Vilka statsbidrag ska GR söka Statsbidrag för rekryterande insatser Motprestation

Läs mer

Störst utflöde från respektive kommun. Reservantagningen 2018 Utbildningsgruppen Kontakt:

Störst utflöde från respektive kommun. Reservantagningen 2018 Utbildningsgruppen Kontakt: Störst utflöde från respektive kommun Reservantagningen 0 Utbildningsgruppen 000 Kontakt: margaretha.allen@goteborgsregionen.se Störst utflöde från Ale: Hvitfeldtska gymnasiet Göteborg Katrinelundsgymnasiet

Läs mer

Sammanställning av enkätsvar om Introduktionsprogram inom GR

Sammanställning av enkätsvar om Introduktionsprogram inom GR PM 2017-10-04 Margaretha Allen Sammanställning av enkätsvar om Introduktionsprogram inom GR För att ge en bild dels av utbudet dels om antalet inskrivna ungdomar på de fem introduktionsprogrammen i gymnasieskolan

Läs mer

Fördelning av statsbidrag ur förordning 2015:403 utifrån arbetslöshet

Fördelning av statsbidrag ur förordning 2015:403 utifrån arbetslöshet HANDLING 2015-08-14 Fördelning av statsbidrag ur förordning 2015:403 utifrån arbetslöshet Arbetslöshetssiffrorna är från maj 2015. Öppet maj 15 Skolverkets siffror Andel i regionen Andel i riket Antal

Läs mer

Reservantagningen 2018

Reservantagningen 2018 Reservantagningen 2018 Statistik över reservantagningens utfall 2018-08-31 /GR:s gymnasieantagning Reservantagningen 2018 Antagningsstatistik/Gymnasieantagningen Datum: 2018-09-03 Reservantagningen 2018

Läs mer

Pressmeddelande från Göteborgsregionens gymnasieantagning 2014-04-09

Pressmeddelande från Göteborgsregionens gymnasieantagning 2014-04-09 Pressmeddelande från Göteborgsregionens gymnasieantagning 2014-04-09 Preliminärantagningen till gymnasieskolan är klar! I dag presenterades preliminärantagningen till gymnasieskolan inom Göteborgsregionen.

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 6 februari 2008, kl 08.30-12.00 Plats: Hantverk & Design, Nääs Fabriker, Tollered, Lerum Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena

Läs mer

U P P F Ö L J N I N G AV V U X E N U T B I L D N I N G I G Ö T E B O R G S R E G I O N E N, M A L M Ö S TA D O C H S T O C K H O L M S S TA D

U P P F Ö L J N I N G AV V U X E N U T B I L D N I N G I G Ö T E B O R G S R E G I O N E N, M A L M Ö S TA D O C H S T O C K H O L M S S TA D U P P F Ö L J N I N G AV V U X E N U T B I L D N I N G I G Ö T E B O R G S R E G I O N E N, M A L M Ö S TA D O C H S T O C K H O L M S S TA D U T B I L D N I N G A R S L U T F Ö R D A 2 0 1 5 T E K N I

Läs mer

Preliminärantagningen 2019

Preliminärantagningen 2019 Antagningsstatistik Gymnasieantagningen Datum: 2019-04-09 Preliminärantagningen 2019 Preliminärantagningen Preliminärantagningen genomförs som en förberedelse inför slutantagningen som sker i juni. Preliminärantagningen

Läs mer

Välkommen till Vuxenutbildningen i Arboga

Välkommen till Vuxenutbildningen i Arboga Välkommen till Vuxenutbildningen i Arboga Alla är välkomna att studera hos oss. Du kan studera efter dina egna förutsättningar och behov. Vi arbetar på ett flexibelt sätt vilket innebär att du kan välja

Läs mer

Välkommen till Vuxenutbildningen i Arboga

Välkommen till Vuxenutbildningen i Arboga Välkommen till Vuxenutbildningen i Arboga Alla är välkomna att studera hos oss. Du kan studera efter dina egna förutsättningar och behov. Vi arbetar på ett flexibelt sätt vilket innebär att du kan välja

Läs mer

Försöksverksamhet med Gymnasial lärlingsutbildning 2009

Försöksverksamhet med Gymnasial lärlingsutbildning 2009 Försöksverksamhet med Gymnasial lärlingsutbildning 2009 Utbildningens syfte Gymnasial lärlingsutbildning syftar till att ge eleverna en grundläggande yrkesutbildning, ökad arbetslivserfarenhet och en möjlighet

Läs mer

Anteckningar från VO-collegerådet inom GR Datum: Onsdag 28 mars Tid: Kl VO-collegerådets möte, lunch, Göteborg.

Anteckningar från VO-collegerådet inom GR Datum: Onsdag 28 mars Tid: Kl VO-collegerådets möte, lunch, Göteborg. Lars-Göran Jansson Margaretha Allen Anteckningar från VO-collegerådet inom GR Datum: Onsdag 28 mars Tid: Kl. 8.30-11.30 VO-collegerådets möte, lunch, Göteborg Kl. 13.30 16.30 Studiebesök vid Vård- och

Läs mer

Försöksverksamhet med Gymnasial lärlingsutbildning 2008/2009

Försöksverksamhet med Gymnasial lärlingsutbildning 2008/2009 Försöksverksamhet med Gymnasial lärlingsutbildning 2008/2009 Utbildningens syfte Gymnasial lärlingsutbildning syftar till att ge eleverna en grundläggande yrkesutbildning, ökad arbetslivserfarenhet och

Läs mer

Avtal för samverkan kring vuxnas lärande i Göteborgsregionen Etapp 3++ - för utbildningar som startar våren 2008

Avtal för samverkan kring vuxnas lärande i Göteborgsregionen Etapp 3++ - för utbildningar som startar våren 2008 Förslag till Avtal för samverkan kring vuxnas lärande i Göteborgsregionen Etapp 3++ - för utbildningar som startar våren 2008 1. Avtalsparter Avtalets parter utgörs av Göteborgsregionens kommunalförbunds

Läs mer

Sammanställning av enkätsvar om Introduktionsprogram inom GR

Sammanställning av enkätsvar om Introduktionsprogram inom GR PM 2016-10-11 Margaretha Allen Sammanställning av enkätsvar om Introduktionsprogram inom GR För att ge en bild dels av utbudet dels om antalet inskrivna ungdomar på de fem introduktionsprogrammen i gymnasieskolan

Läs mer

Anteckningar från nätverksmöte inom Vård- och omsorgssektorn

Anteckningar från nätverksmöte inom Vård- och omsorgssektorn Anteckningar från nätverksmöte inom Vård- och omsorgssektorn Datum: 13 maj 14.00-17.00 Plats: Plats: Vuxenutbildningens lokaler Sälgen på Dergårdsgymnasiet, sal 251, plan 2. Anteckningar 1. Välkommen till

Läs mer

Avtal avseende arbetsplatsförlagd utbildning (APU) för vårdutbildningar på gymnasial nivå

Avtal avseende arbetsplatsförlagd utbildning (APU) för vårdutbildningar på gymnasial nivå Avtal avs APU för vårdutbildningar Sida 1 av 8 Avtal avseende arbetsplatsförlagd utbildning (APU) för vårdutbildningar på gymnasial nivå 1 Avtalsparter Vård- och omsorgsverksamheter: - Sahlgrenska universitetssjukhuset

Läs mer

Minnesanteckningar från möte i Vård- och omsorgscollegerådet

Minnesanteckningar från möte i Vård- och omsorgscollegerådet Vård- och omsorgscollegerådet Göteborg 22 februari Minnesanteckningar från möte i Vård- och omsorgscollegerådet Tid: Fredag 29 januari kl. 13-16 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg, Rum Trean Deltagare:

Läs mer

Minnesanteckningar från VO-collegerådet inom GR

Minnesanteckningar från VO-collegerådet inom GR Margaretha Allen Sara Nordenhielm Minnesanteckningar från VO-collegerådet inom GR Datum: Fredag 12 december 2014 Tid: kl. 9-12 Plats: Hotell Riverton, Göteborg Deltagare: Arbetsliv: Utbildning: Gäster:

Läs mer

Avtal avseende arbetsplatsförlagd utbildning för vårdutbildningar på gymnasial nivå

Avtal avseende arbetsplatsförlagd utbildning för vårdutbildningar på gymnasial nivå Sidan 1 av 6 Förslag 2003-03-31 Avtal avseende arbetsplatsförlagd utbildning för vårdutbildningar på gymnasial nivå 1 Avtalsparter Vård- och omsorgsverksamheter: - Sahlgrenska universitetssjukhuset med

Läs mer

Minnesanteckningar från nätverk för lärlingsutbildning 060513

Minnesanteckningar från nätverk för lärlingsutbildning 060513 GR Utbildning 060615 Minnesanteckningar från nätverk för lärlingsutbildning 060513 Deltagare: Sten Jansson Lerum, Gunilla Forsell Stenungsund, Magnus Haglund Ale, Lars Olsson Göteborg, Morgan Josefsson

Läs mer

Slutantagningen 2017 Statistik

Slutantagningen 2017 Statistik Statistik Viktiga datum 13 december: Ansökan öppnar 3 februari: Ansökan stänger 6 april: Preliminärantagningen är klar och förhandsbesked om antagningen presenteras på www.indra2.se 1 juni: Sista dag för

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 11 juni 2008, kl 09.00-12.30 Plats: GR-Huset, Göteborg, Rum 219 Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Jan

Läs mer

Störst utflöde från respektive kommun. Reservantagningen 2018

Störst utflöde från respektive kommun. Reservantagningen 2018 Störst utflöde från respektive kommun Reservantagningen 0 Störst utflöde från Ale: Hvitfeldtska gymnasiet Göteborg Katrinelundsgymnasiet Göteborg Mimers hus Kungälv Ekonomi/ Bernadottegymnasiet Göteborg

Läs mer

Minnesanteckningar från nätverksmöte för Lärande på arbetsplats

Minnesanteckningar från nätverksmöte för Lärande på arbetsplats 090310 Minnesanteckningar från nätverksmöte för Lärande på arbetsplats Datum: 18 februari 2009 Tid: tid: 13-16 Plats: GR, Göteborg Deltagare: Börje Molin Alingsås, Linda Wennerholm Hylte, Irma Polgary

Läs mer

SAMVERKANSAVTAL. Vård och omsorgscollege. Göteborgsregionen

SAMVERKANSAVTAL. Vård och omsorgscollege. Göteborgsregionen SAMVERKANSAVTAL Vård och omsorgscollege Göteborgsregionen 2009-2012 1 Samverkansavtal Vård- och omsorgscollege i Göteborgsregionen Bakgrund Göteborgsregionens vård- och omsorgscollege (GRVoC) Vård- och

Läs mer

1. Justering Till att jämte ordf. justera protokollet valdes Carina Liljesand.

1. Justering Till att jämte ordf. justera protokollet valdes Carina Liljesand. Protokoll 2008-12-08 Styrgruppen för det sociala området Lars-Göran Jansson Styrgruppen för det sociala området Tid: 4 december 2008 kl. 08:30-11:40 Plats: Närvarande: Förhinder: Övriga: GR-huset, Göteborg

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdagen 15 maj 2008, kl 09.00-12.00 Plats: GR-Huset, Rum 255 och 253 Ledamöter Marie Lindén (v), Göteborg, ordförande Kristina Tharing (m), Göteborg

Läs mer

Styrgrupp för regionalt Vård- och omsorgscollege Göteborgsregionen GR VO-Collegerådet

Styrgrupp för regionalt Vård- och omsorgscollege Göteborgsregionen GR VO-Collegerådet Styrgrupp för regionalt Vård- och omsorgscollege Göteborgsregionen GR VO-Collegerådet 170821 Representerar = rbetsgivare U = Utbildningsanordnare F= Facklig Ö = Övriga Ordförande och kontaktperson Namn

Läs mer

Sammanträde med GR:s Styrgrupp för Arbetsmarknad

Sammanträde med GR:s Styrgrupp för Arbetsmarknad Protokoll Styrgrupp Arbetsmarknad 2012-02-09 Ulrica Furby sid 1(4) Sammanträde med GR:s Styrgrupp för Arbetsmarknad Tid: Torsdag 9 februari 2012 kl. 08:30-12:30 Plats: GR Närvarande: Maria Rydén, Göteborg

Läs mer

Avtal kring regionala utbildningar inom vuxnas lärande i Göteborgsregionen - Etapp 3.4 (utbildningar som startar våren 2009)

Avtal kring regionala utbildningar inom vuxnas lärande i Göteborgsregionen - Etapp 3.4 (utbildningar som startar våren 2009) Avtal kring regionala utbildningar inom vuxnas lärande i Göteborgsregionen - Etapp 3.4 (utbildningar som startar våren 2009) 1. Avtalsparter Avtalets parter utgörs av Göteborgsregionens kommunalförbunds

Läs mer

Anteckningar från VO-collegerådet inom GR

Anteckningar från VO-collegerådet inom GR Lars-Göran Jansson Margaretha Allen Anteckningar från VO-collegerådet inom GR Tid: Torsdag 9 december, kl. 14-17 Plats: Best Western hotell Tidblom, Olskroksgatan 23, Göteborg Anteckningarna innehåller

Läs mer

Pressmeddelande från Göteborgsregionens gymnasieantagning

Pressmeddelande från Göteborgsregionens gymnasieantagning GR Utbildning 2014-06-25 Pressmeddelande från Göteborgsregionens gymnasieantagning Antagningen till gymnasieskolan är klar I dag har Göteborgsregionens utbildningsgrupp fastställt årets antagning till

Läs mer

Styrgrupp för regionalt Vård- och omsorgscollege Göteborgsregionen GR VO-Collegerådet

Styrgrupp för regionalt Vård- och omsorgscollege Göteborgsregionen GR VO-Collegerådet Styrgrupp för regionalt Vård- och omsorgscollege Göteborgsregionen GR VO-Collegerådet 161108 Representerar = rbetsgivare U = Utbildningsanordnare F= Facklig Ö = Övriga Ordförande och kontaktperson Namn

Läs mer

Anteckningar från nätverket för lärande på arbetsplats

Anteckningar från nätverket för lärande på arbetsplats 120208 Anteckningar från nätverket för lärande på arbetsplats Dag: Fredag 3 februari Tid: 9.00-12.00 Deltagare: Gunhild Karlsson Göteborg, Jens Kultje Göteborg, Anna-My Zetterberg Härryda, Lars Andersson

Läs mer

Anteckningar från nätverksträff för gymnasierektorer inom GR

Anteckningar från nätverksträff för gymnasierektorer inom GR 051004 Anteckningar från nätverksträff för gymnasierektorer inom GR Datum: Tisdag 4 oktober Tid: 13.00-16.00 Deltagande: Roy J, Ale, Bo L, Alingsås, Lars O, Torbjörn C och Peter J Göteborg, Jan Ö, Härryda,

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredagen den 2 september, kl 08.00 12.00 Plats: Nohlgården Höger, Aspenäs Lerum Deltagare Cecilia Knutsson, Alingsås (för & grund), Ordförande Peter Johansson,

Läs mer

Anteckningar. SYV-nätverket

Anteckningar. SYV-nätverket Anteckningar NÄRVARANDE Teija Kuusinen, Ale Tina Öberg, Göteborg Jonas Vilhelmsson, Göteborg + praktikant Lotta Maria Järgenstedt, Härryda Karin Samuelsson, Kungsbacka Angela Lyrhagen Eliasson, Kungsbacka

Läs mer

Sociala styrgruppen. Göteborgsregionens kommunalförbund. Tid: 1november2012, kl. 13:00-16:00. Plats: GR-huset, Gårdavägen 2, Göteborg

Sociala styrgruppen. Göteborgsregionens kommunalförbund. Tid: 1november2012, kl. 13:00-16:00. Plats: GR-huset, Gårdavägen 2, Göteborg Tid: 1november2012, kl. 13:00-16:00 Sociala styrgruppen Gunnel Rydberg 2012-11-01 Protokoll protokollet. Hampus Magnusson (M) utses att tillsammans med ordföranden justera 1. Val av justerare Gunnel Rydberg,

Läs mer

Anteckningar Vård- och omsorgscollegerådet

Anteckningar Vård- och omsorgscollegerådet Vård- och omsorgscollegerådet Göteborg tisdag 7 februari Anteckningar Vård- och omsorgscollegerådet Tid: Fredag 27 januari 13.00-16.00 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg Deltagare Arbetsliv: Yvonne

Läs mer

Nätverksrapport för Förskolenätverket

Nätverksrapport för Förskolenätverket Nätverksrapport för Förskolenätverket Nätverkets syfte och uppdrag Nätverkets representanter har strategiska ledaruppdrag. Ledamotskapet är personligt och nätverkets syften är att; - Initiera regiongemensamma

Läs mer

Anteckningar VO-collegerådet inom GR

Anteckningar VO-collegerådet inom GR Lars-Göran Jansson Margaretha Allen Anteckningar VO-collegerådet inom GR Tid: Torsdag 26 maj kl. 13.30-17.00 Plats: Lillhagsparken 11C, Hisings-Backa Deltagare: Inga-Lena Lindenau Ale, Sirpa Niemi Ale,

Läs mer

Bilaga 1. Kartläggning av målgruppens storlek och sammansättning

Bilaga 1. Kartläggning av målgruppens storlek och sammansättning Bilaga 1 Kartläggning av målgruppens storlek och sammansättning Innehållsförteckning Bilaga 1 KARTLÄGGNING AV MÅLGRUPPENS STORLEK OCH SAMMANSÄTTNING UNGA SOM INTE FULLFÖLJER GYMNASIET Ej behöriga till

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 6 oktober 2010, kl 09.00-12.00 Plats: Rum 255, GR Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen, Ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Lise-Lotte Ericsson,

Läs mer

VÅRD- OCH OMSORGSCOLLEGE

VÅRD- OCH OMSORGSCOLLEGE På väg mot VÅRD- OCH OMSORGSCOLLEGE för dig som vill arbeta inom vården Utbildning och arbetsliv i samverkan i sydöstra Skåne 1 REKTORERNA Vi gör det tillsammans! Behoven av välutbildad personal inom vård

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2016-09-02 Anteckningar från Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag 2 september 2016, klockan 13.00-15.40 Plats: Gala 1, Sankt Jörgen Park Deltagare Tomas Berndtsson,

Läs mer

Garanterad undervisningstid i Göteborgsregionen - GR

Garanterad undervisningstid i Göteborgsregionen - GR 090601 Garanterad undervisningstid i Göteborgsregionen - GR Syfte Syftet med undersökningen är att undersöka den garanterade undervisningstiden i Göteborgsregionens gymnasieskolor. Meningen har varit att

Läs mer

Sökande som tillkommit - mellan 1 mars och preliminärantagningen

Sökande som tillkommit - mellan 1 mars och preliminärantagningen Preliminärantagningen 211 Senast redigerad: 211-4-13 Sökande som tillkommit - mellan 1 mars och preliminärantagningen 8 % Frisökare % Alla övriga sökande Total ökning av förstahandsval är 762 varav 138

Läs mer

!"#$%&' 30/11 2012 GR Utbildning Sofia Larsson & Anna Liljeström

!#$%&' 30/11 2012 GR Utbildning Sofia Larsson & Anna Liljeström !"#$%&' 30/11 2012 GR Utbildning Sofia Larsson & Anna Liljeström 24% av Sveriges ungdomar har fyra år efter uppropet inte fått slutbetyg i gymnasiet.!"#$%&' !"#$%&' Elever som är 16 år eller äldre och

Läs mer

Mötesanteckningarna godkändes och lades till handlingarna.

Mötesanteckningarna godkändes och lades till handlingarna. Anteckningar NÄRVARANDE Ann Blomström Sahlgrenska sjukhuset Monica Beiring Frölunda sjukhus Eva-Lena Pommer Angereds närsjukhus Marie Rytteblad-Larsson Sahlgrenska sjukhuset Carmen Dedu Studium Göteborgs

Läs mer

Mötesanteckningarna godkändes och lades till handlingarna.

Mötesanteckningarna godkändes och lades till handlingarna. ANTECKNINGAR APL-gruppen för vård och omsorg 2015-10-23 Anteckningar nätverket APL-gruppen Vård och omsorg, sjukvård Tid: fredag 23 oktober 2015, kl. 09:00-12:00 Plats: GR, Rum 5 Deltagare Ann Blomström,

Läs mer

Pressmeddelande från GRs gymnasieantagning

Pressmeddelande från GRs gymnasieantagning Uppdaterad 2011-04-14 Pressmeddelande 2011-04-14 från GRs gymnasieantagning Det är första gången vi nu tar in till den nya gymnasieskolan med den nya programstrukturen. Vi är väldigt angelägna om att eleverna

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20161019 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 19 oktober, 2016, 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, lokal 95:an Ledamöter Staffan

Läs mer

En resa till ökad kunskap och mer verkstad

En resa till ökad kunskap och mer verkstad Bakgrund En resa till ökad kunskap och mer verkstad Förskola F, Grundskola Gymnasie Vuxenutbildning Nationellt Samverkan med Skolverket Kunskapscentrum (SKL) Samarbete NC för SVA VGR Plug Innan (år 5-9)

Läs mer

Samverkansavtal och avtal om handledare mellan utbildningsanordnare, arbetsgivare och facklig organisation inom lokalt Vård- och omsorgscollege Örebro

Samverkansavtal och avtal om handledare mellan utbildningsanordnare, arbetsgivare och facklig organisation inom lokalt Vård- och omsorgscollege Örebro Samverkansavtal och avtal om handledare mellan utbildningsanordnare, arbetsgivare och facklig organisation inom lokalt Vård- och omsorgscollege Örebro Bakgrund Vård- och Omsorgscollege är en samverkansform

Läs mer

Representation i Vuxenutbildningsnätverket

Representation i Vuxenutbildningsnätverket ÄRENDE 3 Till Representation i föreslås enas om att Anders Jelmbark, Tjörns kommun, går in i istället för Gunilla Lövström från och med Göteborg 2015-05-27 ÄRENDE 4 Till Representation i s Operativa Ledningsgrupp

Läs mer

Pressmeddelande från GRs gymnasieintagning

Pressmeddelande från GRs gymnasieintagning Pressmeddelande 2010-04-15 från GRs gymnasieintagning Information om preliminärintagningen till gymnasieskolan i Göteborgsregionens kommuner, där GR gör intagning till 30 kommunala och 47 fristående skolor.

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsnätverket 2015-03-11 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: onsdag 11 mars 2015, kl. 08.30-11.30 Plats: GR, lokal Pater Noster Deltagare Martin Nordström,

Läs mer

Gymnasial utbildning i Göteborgsregionen. Rapport om gymnasialt utbud i gymnasieskolan och vuxenutbildningen i Göteborgsregionen under 2018

Gymnasial utbildning i Göteborgsregionen. Rapport om gymnasialt utbud i gymnasieskolan och vuxenutbildningen i Göteborgsregionen under 2018 Gymnasial utbildning i Göteborgsregionen Rapport om gymnasialt utbud i gymnasieskolan och vuxenutbildningen i Göteborgsregionen under 2018 Syfte 8 2 Att presentera en samlad bild av gymnasieskolans utbud

Läs mer