Kapitel 2. FC Djursholm grunder. Verksamhetsidé

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kapitel 2. FC Djursholm grunder. Verksamhetsidé"

Transkript

1 Kapitel 2 FC Djursholm grunder Verksamhetsidé Målsättningen med fotbollsverksamheten inom FC Djursholm (FCD) är att ge barnen en meningsfull och stimulerande fritidssysselsättning som främjar både individens och gruppens utveckling. FCD har följande ledord för verksamheten: Professionell Engagerande Glädjefylld Kamratlig Utvecklande Ansvarstagande Ledorden har tagits fram i workshops med tränare, ledare och föräldrar. Det primära målet är att alla pojkar, flickor, de som vill satsa mer och spela ofta, de som spelar fotboll en gång i veckan bara för att det är roligt att träna och spela fotboll ska trivas inom ramen för FCD:s verksamhet. Genom deltagande i S:t Erikscupen, helgcuper och vänskapsmatcher försöker vi tillämpa de på träningarna förvärvade kunskaperna. De mer specifika instruktionerna för vad man förväntas kunna/lära sig i respektive årskull finns beskrivet i annat avsnitt i lagpärmen. God laganda, respekt för varandra samt ordning och reda ska genomsyra verksamheten. Lagpärm FCD K2 grunder (8)

2 Historik FCD har sina rötter relativt långt tillbaka i tiden. Början går att spåra till att några driftiga ungdomar med Michael Lemner i spetsen som 1969 drog igång en idrottsklubb med fotboll (och bordtennis) på programmet. Klubben var från början ett kvartersgäng under namnet Ekebykamraterna (EK). Efter några trevande år stabiliserades verksamheten. Skolängen (nuvarande Djursholms IP) blev basen och vid sidan av ett växande antal ungdomslag startades 1978 ett seniorlag i division 9. I samband med detta ändrades klubbnamnet till det mer adekvata Djursholm Fotboll. Samtidigt lades gamla Djursholms IF ner. Med stor ambition och glädje växte såväl omfattningen som framgångarna för representationslaget och man klättrade uppåt i seriesystemet. Klubben fortsatte att utvecklas och hade under 80-talet ett trettiotal ungdomslag, inklusive ett flertal flicklag. Framgångarna lät inte vänta på sig och bl. a. 62-orna med spelare som Claes Juhlin, Fredrik Åkerman, Erik Ryd och Jan Gullström tillhörde Stockholms främsta i sin årsklass. Vid sidan av herrlaget som avancerade i seriesystemet utvecklades också damlaget och nådde som högst till division 2. Bakom dessa framgångar fanns tränare och ledare som t.ex. Kicki Juhlin, Christian Bönnelyche, Calle Gustavsson, tvillingarna Eva och Anna Toll samt Ivan Olofsson. Michael Lemner blev också Årets idrottsledare i kommunen I slutet av 80-talet byggdes Skolängen om. Den nuvarande konstgräsplanen, som från början var gräsplan, blev grus- och träningsplan. Samtidigt byggdes den nuvarande gräsplanen. Efter att ha förlorat i kvalet till division 3 i början av 1990-talet för tredje året i rad beslutade Djursholm Fotboll sig för att någonting behövde hända. Man träffade då den hårt satsande klubben FC Café Opera, som just vunnit division 6 och som ville fortsätta uppåt var fusionen ett faktum. Första året slutade emellertid illa med en andraplats i division 4 och ett förlorat kval igen. Många skrattade nog då och menade att sammanslagningen var ett fiasko. Men klubben tog sats igen och året efter klarades steget upp i division 3. Efter ett år i trean var man redo för division 2 efter en gastkramande avslutning där Café Opera vann serien på målskillnad över Enebyberg. Tala om dramatik! Efter att ha etablerat laget i division 2 kom så året då svensk fotboll skulle införa en ny serie som hette Superettan och skulle vara en bättre förberedelse för allsvenskan än de tidigare två division-1- serierna. Med tanke på att två division 1-serier skulle slås ihop bedömde alla att det mer eller mindre var omöjligt att gå upp från division 2 det året. Lagpärm FCD K2 grunder (8)

3 Först vann Café Opera serien. Sedan vann klubben ett förkval mot två andra division 2-segrare som var Väsby och Östersund. Sedan ställdes Café Opera mot sjuan i division 1 norra som var Gefle. Efter 0-0 hemma var laget helt uträknat när man kom till Strömvallen för den avgörande matchen. Men efter en heroisk insats av hela laget spelade vi 2-2 och gick upp tack vare fler mål på bortaplan. Första året i Superettan var en dundersuccé. Café Opera slutade femma i en serie där både Malmö FF och Djurgårdens IF spelade. Serien var en succé och Caféet var den stora överraskningen. Laget fortsatte att överraska sportsligt med placeringar på den övre halvan, men tyvärr så minskade intresset från media, supporters och sponsorer och det var väldigt ödsligt på Stadion. Man försökte att hitta en lösning för att spela i Djursholm, men det var omöjligt. Därför valde Café Opera 2002 att samarbeta med AIK och bli en farmarklubb till dem. Detta var början till slutet för klubben som aldrig lyckades att bli riktigt folkkär, men som många var väldigt nyfikna på. Parallellt med A-lagets framgångar utvecklades ungdomsfotbollen ytterligare. Både Djursholm och Café Opera har varit kända för att ha haft bra tränare. Här är ett axplock av tränare som funnits med genom åren: Melki Amri, Claes Eriksson, Kjell Friman, Anders Hammarbäck, Christer Johansson, Kjell Jonevret, Glenn Martinsson, Lennart Wass och Björn Westerberg. Historiken är baserad på noteringar gjorda av Michael Lemner och Christian Bönnelyche. Stadgar Vid årsmötet 2007 föreslogs och godkändes reviderade stadgar. Våra stadgar ansluter sig till RF:s normalstadgar och den praxis som gäller för idrottsklubbar och innehåller inga stora förändringar. I bilaga B1 finns de gällande stadgarna för FCD. Lagpärm FCD K2 grunder (8)

4 Organisation Organisationen för FCD följer rekommendationer från Riksidrottsförbundet och föreningens stadgar. Organisationen omfattar Årsmöte, Styrelse och ett antal kommittéer som beskrivs nedan. Årsmöte Årsmötet är föreningens högsta beslutande organ. Ordinarie årsmöte hålls årligen före mars månads utgång, med ambitionen att hålla mötet under februari för att ha hunnit avsluta föregående års bokslut och så tidigt som möjligt på det nya året fatta beslut om årsavgifter mm. Dagordningen för ordinarie årsmöte framgår av föreningens stadgar. Viktiga frågor för medlemmarna vid årsmötet är att ta ställning till om styrelsen under det föregående verksamhetsåret skött föreningens angelägenheter på ett tillfredsställande sätt. Om medlemmarna anser att styrelsen skött sig beviljar man ansvarsfrihet. En annan viktig årsmötesfråga är att välja nya styrelseledamöter. Styrelse För att genomföra föreningens verksamhet och ta ansvar för den löpande verksamheten finns en styrelse (se nedan). Praktiskt bedrivs verksamheten ett antal kommittéer som kan variera år från år beroende på behov. Genom åren har en Sportkommitté, en Anläggningskommitté (som omfattar shop och cafeteria) och en Sponsorkommitté hört till vanligheterna. För perioden från årsmötet 2008 till årsmötet 2009 har styrelsen följande sammansättning: Funktion Namn E-post Telefon Ordförande Victoria Strand Vice Ordf Stefan Björk Kassör Christina Rapp-Lundahl 070- Sekreterare Malin Börjesson Ledamot Göran Hedrén Ledamot Jan Wikström Ledamot Anders Berndtsson Lagpärm FCD K2 grunder (8)

5 Kommittéer För att ta hand om vissa speciella frågor har styrelsen skapat ett antal kommittéer. Varje kommitté leds av en styrelseledamot. För närvarande finns följande kommittéer: Kommitté Medlemmar Uppgift SPORT- KOMMITTÉ Göran Hedrén Ingemar Torkelsson Patrick Cauvin Andreas Häggblom Bo Blumenthal Patrik Eriksson, adj Chris Makoundoul Sportkommitténs uppgift är att bistå styrelsen med utvecklandet av sportsliga frågor inom FC Djursholm. Sportkommittén säkerställer att det finns motiverade och välutbildade tränare för varje lag. Sportkommittén ska också säkerställa att sportsliga riktlinjer finns dokumenterade för föreningen, att dessa riktlinjer är välkända och förankrade i organisationen (tränare/lagledare) och att riktlinjerna följs, utvärderas och utvecklas kontinuerligt. Sportkommittén leds under 2008/2009 av Göran Hedrén. ANLÄGGNINGS- KOMMITTÉ Jan Wikström Malin Börjesson Pia Leirup Johan Krok Ilse Nehlstedt Anläggningskommitténs uppgift är att bistå styrelsen med att säkerställa en fungerande operativ verksamhet på anläggningen, Djursholms IP och att det sker en kontinuerlig utveckling och förbättring av klubbshop, cafeteria, kansliutrustning och säkerhetsfrågor. Anläggningskommittén ska säkerställa att en utvecklingsplan för anläggningen finns dokumenterad och att förankring sker hos anläggningens intressenter (Danderyds Kommun) om/när det behövs och samarbetar under detta verksamhetsår nära med framtidskommittén. Anläggningskommittén ansvarar också för den allmänna trivseln på anläggningen så att Djursholms IP upplevs som en naturlig mötesplats för fotbollsintresserade kommuninnevånare både Lagpärm FCD K2 grunder (8)

6 barn och seniorer. Anläggningskommittén leds under 2008/2009 av Jan Wikström FRAMTIDS- KOMMITTÉ Malin Börjesson Göran Hedrén Karsten Inde För verksamhetsåret 2008/2009 har en särskild framtidskommitté etablerats under ledning av Malin Börjesson, då ett antal viktiga frågor beträffande vidareutveckling av anläggningen, samarbete med kommunen, samarbete med konstgräsbolaget, samarbete med seniorföreningen och övriga föreningar i kommunen mm behöver utredas vidare. Framtidskommittén ska säkerställa att en utvecklingsplan för föreningen finns dokumenterad och att förankring sker hos anläggningens intressenter (Danderyds Kommun) om/när det behövs. Framtidskommittén leds under 2008/2009 av Malin Börjesson och samarbetar nära med anläggningskommittén Lagpärm FCD K2 grunder (8)

7 Kansli Ansvarig för kansliet på FCD är Patrik Eriksson. eller telefon Kansliet är knutpunkten i föreningens verksamhet. I sammanfattning har kansliet följande uppgifter: Ekonomi/administration Bokföring, fakturahantering, medlemsavgifter, bidragsansökningar, domarkassor. Materialhantering Offertunderlag, offerthantering, materialinventering, materialplanering. Klubbadministration Medlemsregister, anmälan S:t Erikscupen, anmälan övriga cuper för lagen, arbetsschema för cafeteria och klubbshop. Schemaläggning Schema för träningstider utomhus, schema för träningstider inomhus m.m. Kommunikation/allmän och medlemsservice Webbsida, utskick, allmänna frågor och medlemsservice m.m. Evenemang Administration av FCD:s cuper, t.ex. Oktoberpokalen, Girls Spring Cup, Boys Spring Cup, Young Stars Cup. Cafeteria FC Djursholm är en ideell förening som är beroende av att föräldrar ställer upp 1-2 gånger/år i cafeterian samt bidrar med en arbetsinsats i samband med klubbens stora arrangemang (Girl Spring, Boys Spring Cup och Oktoberpokalen). Cafeterian står för en stor del av klubbens intäkter som används för att klubben ska kunna bedriva en så bra verksamhet som möjligt för barn och ungdomar. Föräldratränare/lagledare i laget ska helst inte behöva stå i cafeterian på grund av den arbetstid som de redan lägger ned som i princip helt ideellt arbetande föreningsledare. Instruktion om arbetsuppgifter och ansvar i samband med cafeteriatjänstgöring finns i bilaga B2. Det är av största vikt att cafeterian fungerar eftersom det ekonomiska bidraget till klubben är viktigt! Under 2008/2009 har Pia Leirup huvudansvaret för cafeterian. Pia.Leirup@hotmail.com, mobilnummer Lagpärm FCD K2 grunder (8)

8 Klubbshop Shopen ligger på baksidan av kansliet (ingång mot den nya stora konstgräsplanen). I shopen finns köpa shorts, strumpor, vattenflaska, jacka och mjukisoveraller till försäljning. Under 2008 hanteras shopen av Ilse Nehlstedt och Johan Kroken Krok. Öppenttiderna till shopen hittar du på föreningens hemsida. För övriga frågor kring shopen kontakta: ilsemaja@hotmail.com Representationskläderna är dock beställningsvara och de beställer du via kansliet kansliet@fcdjursholm.se, eller telefon Lagpärm FCD K2 grunder (8)

Säsongen Dokumentet beskriver hur föreningen ser att åldersgruppen 2007 ska organiseras och fungera under 2015.

Säsongen Dokumentet beskriver hur föreningen ser att åldersgruppen 2007 ska organiseras och fungera under 2015. Säsongen 2015 Informationsmöte flickor födda 2007 Dokumentet beskriver hur föreningen ser att åldersgruppen 2007 ska organiseras och fungera under 2015. Sammanställd av: Pelle Myske, 5/7/9-manna ansvarig

Läs mer

Den blå linjen. Spånga Hockeys policydokument

Den blå linjen. Spånga Hockeys policydokument Den blå linjen Spånga Hockeys policydokument Verksamhetsidé Spånga Hockeys verksamhetsidé är att som breddförening erbjuda högkvalitativ individuellt inriktad träning, i en välkomnande miljö som präglas

Läs mer

Kapitel 6. Supportverksamheten. Föräldrarollen

Kapitel 6. Supportverksamheten. Föräldrarollen Kapitel 6 Supportverksamheten Kring fotbollsverksamheten i FC Djursholm (FCD) behövs ett antal stödfunktioner för att möjliggöra träning och säkerställa att träning och tävling kan ske under bästa möjliga

Läs mer

Tillsammans blir det bättre för alla FCD & SIF 2013. Första steget till nästa generation ungdomsfotboll i Danderyd

Tillsammans blir det bättre för alla FCD & SIF 2013. Första steget till nästa generation ungdomsfotboll i Danderyd Tillsammans blir det bättre för alla FCD & SIF 2013 Första steget till nästa generation ungdomsfotboll i Danderyd Bakgrund Fotbollen i Danderyd har genom åren vuxit genom att fler spelare är aktiva året

Läs mer

FC Djursholm cafeteriainformation/instruktion

FC Djursholm cafeteriainformation/instruktion FC Djursholm cafeteriainformation/instruktion FC Djursholm är en ideell förening som är beroende av att föräldrar ställer upp 1-2 gånger/år i cafeterian samt bidrar med en arbetsinsats i samband med klubbens

Läs mer

Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16

Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16 Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16 1 Inledning... 3 Åretsförening 2014/15... 3 Styrelsen 2015/16... 4 Ekonomi... 4 Information... 5 Kompetensutveckling... 5 Det sportsliga... 5 Studio

Läs mer

ÅRSBERÄTTELSE. Fredrik Åström, Ordförande JAMTLAND REPUBLICANS

ÅRSBERÄTTELSE. Fredrik Åström, Ordförande JAMTLAND REPUBLICANS ÅRSBERÄTTELSE 2009 Fredrik Åström, Ordförande Styrelsens verksamhetsberättelse Styrelsen har under verksamhetsåret genomfört tre stycken protokollförda möten. Styrelsen har bestått av följande individer:

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

ÅRSPLAN SÄSONGEN 2014

ÅRSPLAN SÄSONGEN 2014 Instruktioner för hur vi gör och implementerar en årsplan Alla lag i FC Djursholm gör en årsplan in för nästa säsong. Förslag på innehåll i planen görs av tränare och lagledare utifrån de riktlinjer som

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

Styrelsen roll är att säkerställa och ge förutsättningar att vision och mål följs.

Styrelsen roll är att säkerställa och ge förutsättningar att vision och mål följs. Styrelsens roll Västra Marks styrelse består av en ordförande, en kassör, en sekreterare, en materialförvaltare och två representanter för moderföreningarna Hajoms IF (HIF) och Björketorps IF (BIF). Styrelsen

Läs mer

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små Idrottsföreningen kamraterna 1898 En fotbollsklubb för stora och små IFK Västerås Fotboll IFK Västerås är en förening med lång och stolt historia. Klubben bildades den 19 mars 1898. Idag finns totalt 170

Läs mer

Karlbergs BK. Information till föräldrar och spelare. Varmt välkommen till Karlbergs BK!

Karlbergs BK. Information till föräldrar och spelare. Varmt välkommen till Karlbergs BK! Varmt välkommen till Karlbergs BK! Vasastans och Kungsholmens rödvita stolthet Karlbergs BK (KB) fyller 100 år som förening i år. Därför är det extra roligt att KB under de senaste åren åter har utvecklats

Läs mer

Matfors IF Verksamhetsplan 2014. MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18

Matfors IF Verksamhetsplan 2014. MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18 MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18 Inledning Styrelsen som valdes på årsmötet 2013 bestod av samma personer som arbetade i styrelsen 2012. Vi

Läs mer

En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap

En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap Välkommen till Söderköpings IBK säsongen 2014-2015 Vi i styrelsen ser nu fram emot en ny säsong, föreningens 22:e

Läs mer

Verksamhetsplan Bokenäs Idrottsförening 2015

Verksamhetsplan Bokenäs Idrottsförening 2015 Verksamhetsplan Bokenäs Idrottsförening 2015 1(7) INLEDNING Syftet med detta dokument är att vi som är medlemmar i föreningen skall ha ett gemensamt dokument att arbeta utifrån. Det är också ett sätt för

Läs mer

IFKs värdegrund Inledning:

IFKs värdegrund Inledning: IFKs värdegrund Inledning: Detta dokument har upprättats för att beskriva IFK Mariehamn Fotboll rf ( ungdomsfotboll ) barn och ungdomspolicy. Dokumentet uppdateras årligen före det nya verksamhetsåret

Läs mer

Medlemsinfo Tenhults IF

Medlemsinfo Tenhults IF Medlemsinfo Tenhults IF Tenhults IF Bildades 1912 Andra sporter som bandy och ishockey Nu fotboll och innebandy Fotbollen håller till på Kabevallen (f.d. Mjälarydsvallen) 2 st 11-mannaplaner 1 st 5-mannaplan

Läs mer

VI BILDAR EN FÖRENING En information om hur det går till att bilda en förening

VI BILDAR EN FÖRENING En information om hur det går till att bilda en förening STOCKHOLMS IDROTTSFÖRVALTNING STABEN FÖR IDROTT OCH FOLKHÄLSA VI BILDAR EN FÖRENING VI BILDAR EN FÖRENING En information om hur det går till att bilda en förening Varför ska vi gå samman i en förening?

Läs mer

Till alla. Sammanställt av Odetta Ekberg

Till alla. Sammanställt av Odetta Ekberg Till alla Välkommen till BK Höllviken 2012 - BK Höllviken bildas (BK Näset och Höllvikens GIF slogs samman) Ca 1000 spelare, 170 ledare/tränare/administratörer Skånes tredje största ungdomsförening BK

Läs mer

Den vinröda tråden Näsets SK Nä

Den vinröda tråden Näsets SK Nä Den vinröda tråden Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi välkomnar både killar och tjejer, så väl barn, ungdom och seniorer, både bredd och topp.

Läs mer

Verksamhetsplanen uppgörs av styrelsen och godkänns av föreningens höstmöte.

Verksamhetsplanen uppgörs av styrelsen och godkänns av föreningens höstmöte. Vasa IFK:s verksamhetsplan 2019 Inledning Verksamhetsplanen uppgörs av styrelsen och godkänns av föreningens höstmöte. Verksamhetsplanen är till för Idrottsföreningen Kamraterna, Vasa r.f:s alla medlemmar

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2018

VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2018 VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2018 Styrelsen skall verka för att ledarna skall ha en bra miljö att göra ett bra jobb för barn och ungdomar. Styrelsen skall verka i den anda och med den Rödvita tråden

Läs mer

Detta är ÖHK. En ideell idrottsförening inom RF och som äger ett aktiebolag PSF AB.

Detta är ÖHK. En ideell idrottsförening inom RF och som äger ett aktiebolag PSF AB. Detta är ÖHK En ideell idrottsförening inom RF och som äger ett aktiebolag PSF AB. Önnereds HK En förening i Väster som älskar handboll. Med en bred ungdomsverksamhet som är väl organiserad kommer sportsliga

Läs mer

Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2016/17

Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2016/17 Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2016/17 1 Inledning... 3 Åretsförening 2014/15 (får uppmärksammas även denna säsong då vi är fortsatt väldigt stolta)... 3 Styrelsen 2016/17... 4 Ekonomi...

Läs mer

Här med avlämnar ELSA IF:s styrelse sin redovisning för verksamhetsåret 2010-03-28 2011-03-18.

Här med avlämnar ELSA IF:s styrelse sin redovisning för verksamhetsåret 2010-03-28 2011-03-18. ÅRSBERÄTTELSE 10-11 Här med avlämnar ELSA IF:s styrelse sin redovisning för verksamhetsåret 2010-03-28 2011-03-18. Medlemmar Under HT10 hade ELSA 75 medlemmar fördelade på följande sätt: 7 styrelsemedlemmar

Läs mer

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision Riktlinjer Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken Vision FC Norrsken är Norrbottens ledande flick- och damfotbollsförening och det naturliga valet för alla tjejer. Här

Läs mer

2018 Rekryteringspolicy för ungdomsspelare. (Reviderad )

2018 Rekryteringspolicy för ungdomsspelare. (Reviderad ) 2018 Rekryteringspolicy för ungdomsspelare (Reviderad 2017-11-16) REKRYTERINGSPOLICY FÖR UNGDOMSSPELARE REKRYTERINGSPOLICY AIK rekryterar spelare på följande fyra sätt, bas-, spontan-, spelar- och elitrekrytering.

Läs mer

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd Hammarby IF DFF En förening som satsar både på Topp & Bredd Innehållsförteckning - Historik och Fakta - Organisation - Bredd & Elit - Spelar, ledar - och föräldraroller - Fotbollsstegen - Ekonomi - Marknad

Läs mer

Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy

Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy 1 (5) Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy 2007 Vision: Med bredden nå toppen Älvsjö AIK har ett stort upptagningsområde och vår idrottsplats ett centralt läge. Tack vare det har vi god tillströmning av barn

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 för BSK Herrfotboll

Verksamhetsplan 2015 för BSK Herrfotboll Verksamhetsplan 2015 för BSK Herrfotboll Vår vision En högkvalitativ fotbollsverksamhet genom individuell spelarutveckling i en trygg, positiv och fostrande miljö! En verksamhet präglad av god utbildning,

Läs mer

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening Policy Möjligheternas förening Ope Idrottsförening POLICY MÖJLIGHETERNAS FÖRENING Kamratskap Trygghet Glädje Gemenskap Fotboll Efter egen förmåga Stärkt självkänsla Lek Inledning Ope IF är en av norrlands

Läs mer

Mål för barn- och ungdomslag

Mål för barn- och ungdomslag LEDARPÄRM 2014 Mål för barn- och ungdomslag Kågedalens AIF:s barn- och ungdomsfotboll ska genom välorganiserad verksamhet bereda plats till alla barn och ungdomar som vill spela fotboll. Dessutom stimulera

Läs mer

Organisation och struktur

Organisation och struktur Organisation och struktur 1 Inledning Avsikten med detta dokument är att det skall beskriva de olika uppgifterna som utförs i föreningen och framförallt med inriktning mot: Allmän beskrivning Arbetsuppgifter

Läs mer

Verksamhetsplan för IF Söderhöjden Verksamhetsår: Version:

Verksamhetsplan för IF Söderhöjden Verksamhetsår: Version: verksamhetsplan 2012-2013 Organisations nr (802408-4066) Verksamhetsplan för IF Söderhöjden Verksamhetsår: 2012-2013 Version: 2013-02-21 Vi är en idrottsfrämjande och utvecklande förening. IF Söderhöjden

Läs mer

Klubbpolicy Norra Härene BK - Senior

Klubbpolicy Norra Härene BK - Senior Klubbpolicy Norra Härene BK - Senior Detta är Norra Härene BK:s policy för seniorverksamheten. Syftet med denna policy är att alla som är engagerade i klubben, förtroendevalda, tränare, ledare, spelare,

Läs mer

Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (Reviderad 2013-11-19)

Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (Reviderad 2013-11-19) 2014 Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (Reviderad 2013-11-19) Inledning Verksamhetsplanen tas fram av respektive chefstränare/samordnande tränare i samråd med lagens tränare, ledare och

Läs mer

Badmintonklubben Smash R.F. VERKSAMHETSPLAN Föredragen på årsmöte 27 maj 2017

Badmintonklubben Smash R.F. VERKSAMHETSPLAN Föredragen på årsmöte 27 maj 2017 Badmintonklubben Smash R.F. VERKSAMHETSPLAN 2017 Föredragen på årsmöte 27 maj 2017 Kompletterad och godkänd av styrelsen 11 september 2017 2 Föreningens verksamhet - Vem är vi, och vad vill vi? Badmintonklubben

Läs mer

Verksamhetsstrategi Genarps IF Målsättningar och visioner

Verksamhetsstrategi Genarps IF Målsättningar och visioner Fastställt av extra årsmötet måndagen den 30 september, 2013 Verksamhetsstrategi Genarps IF Målsättningar och visioner Övergripande mål för fotbollsverksamheten i Genarps IF All verksamhet i Genarps IF

Läs mer

Den lilla klubben med det stora hjärtat!

Den lilla klubben med det stora hjärtat! Den lilla klubben med det stora hjärtat! Syfte Syfte med denna ledarguide är att ge riktlinjer och stöd till dem som är berörda av vår verksamhet. Vision Fotboll för alla! Getinge IF:s vision är att ha

Läs mer

Saltsjöbadens IF Fotbollssektionen

Saltsjöbadens IF Fotbollssektionen Saltsjöbadens IF Fotbollssektionen Verksamhetsberättelse 2011 Allmänt om SIF Fotboll verksamhet 2011 och framåtblick 2012 Saltsjöbadens IF Fotboll är den största sektionen inom Saltsjöbaden IF och bildades

Läs mer

Styrelse och stadgar ska ett årsmöte ta beslut om. Fram till första årsmötet som föreningen har bildas en tillfällig styrelse.

Styrelse och stadgar ska ett årsmöte ta beslut om. Fram till första årsmötet som föreningen har bildas en tillfällig styrelse. Bilda förening Barn, ungdom eller vuxen, det finns föreningar för alla grupper. Kanske tillhör du en grupp som skulle vinna på att bilda en förening kring ert intresse. Som en ideell förening finns det

Läs mer

FC Andrea Doria. Sponsorpaket

FC Andrea Doria. Sponsorpaket FC Andrea Doria Sponsorpaket FC Andrea Doria i korthet Om föreningen Andrea Doria grundades under våren 2007 av Per-Jarle Heggelund, en norsk C More-kommentator med stor passion för italiensk fotboll Namnet

Läs mer

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A )

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A ) Gröna tråden Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling (Rev. A 2012 11 16) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Grönahögs

Läs mer

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 1. Mötet öppnas Kent Strömvall hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Mötesordförande utses Till mötets ordförande valdes Kent Strömvall. 3. Dagordningen

Läs mer

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy Sida 1 (8) Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy gemensamma värdegrunder för såväl lagledare, tränare, föräldrar, barn och ungdomar Sida 2 (8) Barns och ungdomars fotbollsspel bygger på att - de ska ha

Läs mer

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan AIK Handbollsförening Mål och verksamhetsplan 2015 2016 Ekonomi Vi har nu lyckats bygga upp en buffert och går in i årets verksamhet med ett överskott på lite drygt 100.000kr. Det betyder att vi bara behöver

Läs mer

Förälder i BK Heid. En vägledning till alla föräldrar i BK Heid

Förälder i BK Heid. En vägledning till alla föräldrar i BK Heid Förälder i BK Heid En vägledning till alla föräldrar i BK Heid BK Heid bildades 1946 av Lennart Carnefur, Leif Carlsson och Kurt Mathiason. De hade sina rötter på Karl Johansskolan i Majorna. Man anmälde

Läs mer

Strategi Beslutad av medlemmarna på årsmötet i BK Höllviken

Strategi Beslutad av medlemmarna på årsmötet i BK Höllviken Strategi Beslutad av medlemmarna på årsmötet i BK Höllviken 2019-02-28 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. BAKGRUND... 3 2. UTGÅNGSPUNKT... 3 3. MÅL OCH STRATEGI BK HÖLLVIKEN 2019-2021... 3 4. VISION OCH VERKSAMHETSIDÉ...

Läs mer

Välkommen till. Lindsdals IF

Välkommen till. Lindsdals IF Välkommen till Lindsdals IF Ordföranden har ordet Lindsdals IF - en förening med fokus på ungdomsverksamhet Lindsdals IF är en stor liten förening och den största fotbollsföreningen i staden sett till

Läs mer

ÖIF MALLEN UNGDOMSFOTBOLL-

ÖIF MALLEN UNGDOMSFOTBOLL- ÖIF MALLEN 2011 -UNGDOMSFOTBOLL- INLEDNING ÖIF-mallen är en riktlinje som ska verka som stöd för ledare i ÖIF och deras utvecklingsarbete med fotbollsungdomar i åldrarna 6-18 år. En viktig del i föreningens

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2017.

VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2017. VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2017. Styrelsen skall verka för att ledarna skall ha en bra miljö att göra ett bra jobb för barn och ungdomar. Styrelsen skall verka i den anda och med den policy som vi

Läs mer

Verksamhetsberättelse: Bele Barkarby IF Innebandy 07/08

Verksamhetsberättelse: Bele Barkarby IF Innebandy 07/08 Verksamhetsberättelse: Bele Barkarby IF Innebandy 07/08 Årsmöte hölls den 23 maj 2007 Styrelse under året har varit: Ordförande: Per Carlsson Sekreterare: Louise Grapne (tillträdde Maj 2007) Kassör: Marie

Läs mer

IFK Vaxholm verksamhetsberättelse 2011

IFK Vaxholm verksamhetsberättelse 2011 IFK Vaxholm verksamhetsberättelse 2011 Verksamheten i stort Styrelsen och dess arbete Styrelsen har under året bestått av följande medlemmar Ordförande Bengt Sandell Viceordförande Christer Ahlberg Sekreterare

Läs mer

Barn och ungdomsfotbollen

Barn och ungdomsfotbollen Här kan du läsa om vad vi i FC Gute vill med vår verksamhet för våra barn och ungdomar i föreningen. Det är av stor vikt att alla i föreningen känner till detta och att vi arbetar utifrån våra styrdokument.

Läs mer

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar.

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. VÄRDEFULLT Verksamhet: Syftet med Söderköpings IK s ungdomsverksamhet är: - Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. - Att skapa förutsättningar för motion, rörelse

Läs mer

Verksamhetsplan Rimforsa IF 2015

Verksamhetsplan Rimforsa IF 2015 Verksamhetsplan Rimforsa IF 2015 Verksamhetsidé RIF ska erbjuda barn, ungdomar och vuxna meningsfull fritid i form av olika aktiviteter, där varje individ kan utvecklas tillsammans med andra och efter

Läs mer

PROTOKOLL ORDFÖRANDETRÄFF

PROTOKOLL ORDFÖRANDETRÄFF PROTOKOLL ORDFÖRANDETRÄFF 2016-11-20 Plats: Kungsbacka IF s klubbstuga Inlag. Tid: Söndagen 2016-11-20 kl 17.00 Deltagare: Lena Börjesson Frillesås FF, Andre Särö IK, Anders Sundqvist och Urban Olsson

Läs mer

Verksamhetsplan FCD P03:2

Verksamhetsplan FCD P03:2 Verksamhetsplan FCD P03:2 2014 1. Organisation... 3 1.1. Coacher och ledare för FCD P03:2... 3 1.2. Övriga ledare och funktionärer för FCD och P03... 3 1.3 Spelare 2014... 3 2. Målsättning... 4 3 Värdegrund...

Läs mer

Måldokument. Falkenbergs FF Antaget av styrelsen den 3 december 2013

Måldokument. Falkenbergs FF Antaget av styrelsen den 3 december 2013 Måldokument Falkenbergs FF Antaget av styrelsen den 3 december 2013 Vision Bli hela Falkenbergs förening. Vara alla falkenbergares stolthet. Ge Falkenberg såväl elitfotboll på nationell toppnivå som en

Läs mer

NÄSETS SK:s VÄRDERINGAR

NÄSETS SK:s VÄRDERINGAR NÄSETS SK:s VÄRDERINGAR Värderingsdokumentet är ett komplement till vår Vinröda tråd som är klubbens strategiska inriktningsdokument. I Näsets SK är alla som vill, välkomna att spela fotboll. Vi bedriver

Läs mer

DET NYA KUNGSÖRS BK. "Det styrande dokumentet för fotbollsföreningen Kungsörs BK"

DET NYA KUNGSÖRS BK. Det styrande dokumentet för fotbollsföreningen Kungsörs BK DET NYA KUNGSÖRS BK "Det styrande dokumentet för fotbollsföreningen Kungsörs BK" Innehållsförtäckning DEL 1 Verksamhetsidé 1 Övriga Policys inom Kungsörs BK 2 Värdegrund 3 Vision 4 Mål 5-6 Mål - 2015 5

Läs mer

Fler arbetsgrupper bör bildas för att möta föreningens tillväxt. Handbollskolan, är basen för tillväxten i föreningen. Arbetsgrupperna är:

Fler arbetsgrupper bör bildas för att möta föreningens tillväxt. Handbollskolan, är basen för tillväxten i föreningen. Arbetsgrupperna är: Sundsvalls handbollsklubb är Sundsvalls handbollsförening. Under hösten har föreningen 5 lag i seriespel och ambitionen är att ha ett 60-tal barn i handbollsskolan. Sundsvall Handboll är en breddförening

Läs mer

Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering ( )

Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering ( ) 2019 Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (2018-11-29) Inledning AIK Ungdomsfotbolls verksamhetsplan utgör det ramverk inom vilket de enskilda lagens verksamhetsplanering tillåts utformas.

Läs mer

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Huvudsyftet med att spela fotboll är naturligtvis att barnen ska ha roligt. Det tycker vi i Färjestadens GoIF också, men det för även med sig andra positiva saker.

Läs mer

Bakgrund. Det här är vad vi vill minnas AIK Innebandy för. Tyvärr överensstämmer dock inte denna bild med verkligheten

Bakgrund. Det här är vad vi vill minnas AIK Innebandy för. Tyvärr överensstämmer dock inte denna bild med verkligheten Agenda 1. Bakgrund 2. Förutsättningar 3. AIK Innebandy 2.0 4. Värdegrund 5. Vision 6. Åtgärdsprogram 7. Ny klubbstruktur 8. Herrlaget Ny sportslig ledning 9. Herrlaget Truppen 10. Samarbeten Bakgrund Det

Läs mer

-vår väg mot framtiden

-vår väg mot framtiden -vår väg mot framtiden Östersunds Curlingklubb en nationell förebild som möjligheternas klubb i en levande arena 2013-03-27 2 Östersunds Curlingklubb erbjuder: Curling som motion och tävlingsverksamhet

Läs mer

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 1 Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 2008-2017 Reviderad 0901 Reviderad 1001 Reviderad 1101 Reviderad 1201 Reviderad 1301 Reviderad 1402 Reviderad 1503 Reviderad 1601 2 Förutsättningar Örebro Tennisklubb

Läs mer

IFFK Verksamhetsplan 2016

IFFK Verksamhetsplan 2016 IFFK Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 IF Finströms Kamraterna r.f. kommer att bedriva verksamhet inom juniorfotboll, friidrott, bordtennis, innebandy samt lek och rörelse. Föreningen kommer även

Läs mer

Normalstadgar för föräldraföreningar. (Reviderad )

Normalstadgar för föräldraföreningar. (Reviderad ) 2018 Normalstadgar för föräldraföreningar (Reviderad 2017-11-16) Föräldraföreningar inom AIK är ideella föreningar med hemort i Solna kommun. Föräldraföreningar ska finnas i åldersgrupperna P/F7-19 år

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening. Ungdomspolicy

Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening. Ungdomspolicy Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening Ungdomspolicy Inledning Detta dokument beskriver LGIFs syn på hur barn- och ungdomsfotbollen ska bedrivas och ska fungera som ett stöd för ledare, spelare och föräldrar.

Läs mer

RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 7 ÅR

RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 7 ÅR 2015 3-manna RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 7 ÅR Målsättning föreningen Älvsborg FF erbjuder barn, ungdomar och vuxna i närområdet en mötesplats där alla är välkomna att ha trevligt med fotboll som

Läs mer

Verksamhetsberättelse för styrelsen i Bergkvara AIF 2013

Verksamhetsberättelse för styrelsen i Bergkvara AIF 2013 Verksamhetsberättelse för styrelsen i Bergkvara AIF 2013 Bergkvara AIF får härmed lämna följande verksamhetsberättelse för 2013. Styrelsens sammansättning: Ordförande: Kent Johansson Vice ordförande: Lena

Läs mer

13. val av förbundsordföranden tillika ordförande i förbundsstyrelsen, för tiden till nästkommande ordinarie förbundsmöte;

13. val av förbundsordföranden tillika ordförande i förbundsstyrelsen, för tiden till nästkommande ordinarie förbundsmöte; Styrelsens förslag nr 1 Förslag ändringar i våra stadgar Kapitel A Förslag till ändring i A 17 avseende val 13. val av förbundsordföranden tillika ordförande i förbundsstyrelsen, för tiden till nästkommande

Läs mer

Styrelse Ekonomi Anläggning Arnäsdagen/Arnäsfesten Säsongen 2017 F04 Noteringar från mötet

Styrelse Ekonomi Anläggning Arnäsdagen/Arnäsfesten Säsongen 2017 F04 Noteringar från mötet Styrelse Ekonomi Anläggning Arnäsdagen/Arnäsfesten Säsongen 2017 F04 Noteringar från mötet Närvarande: Per-Anders U Sofia R Marit LB Cathrin Ö Mikael N Kenneth L Magnus H Sara R Mikael S Malin S Robert

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2013 Tack för ditt engagemang under året! Vi vill börja med att tacka er ledare som varje vecka planerar och genomför träningar, kallar till matcher, ordnar körlistor, tvättar kläder,

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2015 Verksamhetsberättelse 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2015 Styrelse Ordförande, Ledamot Richard Brännström Anläggningssektionen (1 år) Vice ordförande, Ledamot Hans Bark marknad/ekonomi (1 år) Sekreterare

Läs mer

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2 1 Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 Skuldjouren är en allmännyttig ideell förening öppen för alla som är engagerade i frågor om överskuldsättning, fattigdom och dess konsekvenser. Föreningen är tvärpolitisk

Läs mer

Fotbollssektionens Ledarmöte 2013-11-20

Fotbollssektionens Ledarmöte 2013-11-20 Fotbollssektionens Ledarmöte 2013-11-20 Agenda Styrelsen Handlingsplanen Vad har vi uppnått hittills? Uppdatering till 2019, vad vill vi uppnå? Nya riktlinjer 2014 Tydligare ställningstaganden Diskussion

Läs mer

Välkommen till IK Arvika fotboll!

Välkommen till IK Arvika fotboll! Välkommen till IK Arvika fotboll! Detta dokument skall ligga till grund för IK Arvika Fotbolls utbildningsfilosofi och är en del av vår klubbpolicy. Vårt mål är att alla ledare, spelare och föräldrar skall

Läs mer

Organisationsmodell för Lindlövens IF

Organisationsmodell för Lindlövens IF Organisationsmodell för Lindlövens IF Kansli Styrelse Inköp Maxim Sportgrupp Marknadsgrupp Informations- och Föräldragrupp Ekonomigrupp Funktionärsgrupp Hallgrupp Aktivitets- och evenemangsgrupp Lindloven.com

Läs mer

Årsmöte Strategirapport & Rapport från Arenagruppen > Årsmöte VÄLKOMMEN! AIK FOTBOLL AB

Årsmöte Strategirapport & Rapport från Arenagruppen > Årsmöte VÄLKOMMEN! AIK FOTBOLL AB Årsmöte 2010 18.00 18.30 Strategirapport & Rapport från Arenagruppen 18.30 -> Årsmöte VÄLKOMMEN! AIK FOTBOLL Strategidokument 2010 Sammanfattning 20100308 Informationen som delgavs under denna punkt publiceras

Läs mer

DJURGÅRDENS IF:s BOWLINGFÖRENING

DJURGÅRDENS IF:s BOWLINGFÖRENING DJURGÅRDENS IF:s BOWLINGFÖRENING Välkommen till årsmöte på Bowlinghallen, onsdagen den 9 september 2015 Förslag till dagordning 1 Mötets öppnande samt justering av röstlängd 2 Årsmötets stadgeenliga utlysning

Läs mer

2015-02-25. Policydokument. Kovlands IF Fotbollssektion 2015

2015-02-25. Policydokument. Kovlands IF Fotbollssektion 2015 Policydokument Kovlands IF Fotbollssektion 2015 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Välkommen till Kovlands IF... 3 Verksamhetsidé... 4 Policy för Fotbollen... 5 Spelare....6 Ledare....7 Förälder....8

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 1 Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 2008-2018 Reviderad 0901 Reviderad 1001 Reviderad 1101 Reviderad 1201 Reviderad 1301 Reviderad 1402 Reviderad 1503 Revideras 1601 Reviderad 1701 2 Förutsättningar

Läs mer

Samlingsdokument 2016 Verksamhetsidé Mål och strategi Policy

Samlingsdokument 2016 Verksamhetsidé Mål och strategi Policy Samlingsdokument 2016 Verksamhetsidé Mål och strategi Policy 1 Verksamhetsidé Lilla Torg FF är en fotbollsförening med bredden i fokus. Det känns därför naturligt för oss att formulera vår verksamhetsidé

Läs mer

Välkommen till Sundsjö IF

Välkommen till Sundsjö IF SUNDSJÖ IF Välkommen till Sundsjö IF Vi är en helt ideell förening i Gällö som för närvarande har två idrottsgrenar, fotboll och innebandy. Föreningens upptagningsområde är hela Arnljotbygden, d.v.s. från

Läs mer

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision Riktlinjer Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken Vision FC Norrsken är Norrbottens ledande flick- och damfotbollsförening och det naturliga valet för alla tjejer. Här

Läs mer

FLICKOR 01. Riktlinjer

FLICKOR 01. Riktlinjer Riktlinjer FLICKOR 01 2015 Grunden till detta dokument är Järla IF FKs policydokument Röda Tråden. Med detta dokument vill vi tränare och ledare förtydliga vad det innebär för oss i flickor födda 2001.

Läs mer

Välkommen till Karlbergs BK 2016

Välkommen till Karlbergs BK 2016 Välkommen till Karlbergs BK 2016 Karlbergs Bollklubb Karlbergs BK är en fotbollsförening baserad på Kungsholmen och i Vasastan i Stockholm. Vi har en seriös och gedigen fotbollsverksamhet med 820 spelare,

Läs mer

Att bilda förening. ...för dig som vill starta en idéell förening. Allt från hur en interimsstyrelse bildas till hur man skriver stadgar.

Att bilda förening. ...för dig som vill starta en idéell förening. Allt från hur en interimsstyrelse bildas till hur man skriver stadgar. Att bilda förening En enkel guide......för dig som vill starta en idéell förening. Allt från hur en interimsstyrelse bildas till hur man skriver stadgar. Ordförklaringar samt enkla exempel på skrivelser.

Läs mer

LIRA BOLL I. Din lokala fotbollsförening

LIRA BOLL I. Din lokala fotbollsförening LIRA BOLL I Din lokala fotbollsförening Vilka mål har du för ditt barns idrottande? Bli en duktig idrottare Lära sig att samarbeta, få lagkänsla Vinna Få ökat självförtroende Lära sig hantera motgångar

Läs mer

Mjölby AI:s Ledarinformation 2015

Mjölby AI:s Ledarinformation 2015 1 Mjölby AI:s Ledarinformation 2015 Känn dig hemma i MAI 2 Innehåll 1. Allmän information... 4 1.1 Syfte... 4 1.2 MAI s värdegrund... 4 1.3 Kontaktuppgifter... 5 1.4 Avgifter... 5 1.5 Aktivitetsbidrag...

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

IFK Viksjö en positiv och värdefull del av Viksjö

IFK Viksjö en positiv och värdefull del av Viksjö IFK Viksjö IFK Viksjö en positiv och värdefull del av Viksjö 2 IFK Viksjö Det här är IFK Viksjö IFK Viksjö är en ideell förening som bygger på alla medlemmars, arbetsinsatser och ekonomiska bidrag. All

Läs mer

Välkommen till Sandarna BK!

Välkommen till Sandarna BK! Välkommen till Sandarna BK! Sandarna skall vara en betydande och viktig aktör i Majorna, både idrottsligt och socialt sandarna@hotmail.se http://www.laget.se/sandarnabk 1 Innehåll Innehåll... 2 Om oss...

Läs mer

Sporten Herrar A - Översikt

Sporten Herrar A - Översikt Sporten Herrar A - Översikt Mål och vision Sportens ambition är att långsiktigt prestera bättre sportsliga resultat per satsad krona än våra huvudkonkurrenter (de allsvenska storstadsklubbarna). Vårt mål

Läs mer

TIMMERNABBENS IF MÅL OCH RIKTLINJER. för vår ungdomsverksamhet inom fotbollen

TIMMERNABBENS IF MÅL OCH RIKTLINJER. för vår ungdomsverksamhet inom fotbollen TIMMERNABBENS IF MÅL OCH RIKTLINJER för vår ungdomsverksamhet inom fotbollen Mål och Riktlinjer för ungdomsverksamheten inom Timmernabbens IF är en sammanfattning av vad vi vill och hur vi vill arbeta

Läs mer