Örebrocupen Match 1 fredag 4/4 18:30; Älvsjö AIK - Fagerås BK

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Örebrocupen Match 1 fredag 4/4 18:30; Älvsjö AIK - Fagerås BK"

Transkript

1 Örebrocupen 2014 Nästan alla är med på årets Örebrocup. Linnea har tyvärr problem med allergimedicinen och stannar därför hemma. Tildis skadade axeln så allvarligt på gårdagens träning att hon var tvungen att stanna hemma. Förutom att Patrik körde via Västerås (tyckte kanske att det var kul att sitta i kö) och att vi andra tappade bort Mats (som stannade på en rastplats som vi andra missade) så gick bilresan bra. Vi tre bilar som var kvar stannade utanför Arboga för att äta en första middag ute i vårsolen. Match 1 fredag 4/4 18:30; Älvsjö AIK - Fagerås BK Matchen var tät från start med ett litet övertag för Fagerås i inledningen. Ibland var det som ett flipperspel i mittzonen då bollen studsade lite hur som helst. Anna och Issa såg starka ut och de jobbade hårt på planen, Anna ser ut att kunna springa hur mycket som helst. Tjejerna ser lite stressade ut på planen och förvaltar inte bollen när de väl har den. Efter 14 minuters spel är vi ytterst nära att få ett mål i baken men istället blir det 1-0 till oss efter en snygg pass från Sofie från en plats bakom motståndarmålet till Anna som står väl placerad framför mål. Målet gjordes bara några sekunder innan periodvilan. Skottstatistik: 3-4 Andra halvlek ser bra ut och jag tycker att vi har ett visst övertag. Spelet flyttas upp mer i Fagerås zon men vi har svårt att komma till avslut. Cajsa spelar tryggt på sin backposition och med långa steg hinner hon ikapp sin motståndare och lyckas bryta det mesta på ett bra sätt. Efter 5:47 får vi en utvisad för felaktigt byte men vi spelar smart, slår ifrån oss bra och klarar utvisningen galant. Philippa stoppar stoppar effektivt Fagerås försök till uppspel med höga bollar. Vid ett anfall får Fagerås ribbträff och Ebba gör några snygga räddningar. Efter 12 minuters spel börjar det kännas nervöst i Älvsjö och i sista minuten får de en stolpträff och vispar därefter in 1-1 på returen - surt!

2 Skottstatistik: 1-6 Innan vi somnade ägnades en del tid till reflektion av den gångna säsongen: Det har inte gått så bra men vi har kanske lärt oss en del Div 1 var kanske inte riktigt vår nivå Vi har spelat bra men inte tillräckligt bra Det kan vara nyttigt att åka ner till tvåan Det kan bli bra för självförtroendet att spela i tvåan Vi har inte spelat så jättebra eftersom inte alla kör 100 procent Det kändes bättre före jul än efter - vad hände sen? Vi blev bekväma när vi körde mer fys inne (slöade till) Vi fick sämre självförtroende med förlorade matcher Patrik säger att det vi tränar idag märks först om ett halvår. Idrott, bananer och annan frukt bidrar till vårt glädjerus så det är viktigt med kontinuitet i träningen. Match 2 lördag 5/4 kl10:45; Älvsjö AIK - Trosa Edanö IBK Sörmlandsderby i Örebro. Det blev högt tempo från start. Trosa var snabba och passningssäkra och pressade på högt uppe i vår zon. Efter drygt 3 minuters spel kom det första skottet på vårt mål men Ebba räddade säkert. Lite senare träffade de ribban och efter 6:33 satte de 0-1. Jossan kör på tufft men vad hjälper det när Trosa gör 0-2. Vi missar många bollar och känns helt enkelt inte tillräckligt heta. Trosa vinner första perioden helt rättvist. Skottstatistik: 1-9 Trosa är hetare och vill mer i alla lägen. Efter några minuter bli vårt spel betydligt bättre och vi sätter press på deras målvakt. Tyvärr hinner vi inte göra något mål innan vi tappar skärpan och låter Trosa ta över igen. Efter 9 min börjar det bli jobbigt och vi slår ifrån oss. 12:05 sätter Trosa 0-3 och efter det ser vi ut att ge upp. Ebba klev av sista minuten men vad hjälpte det... Skottstatistiken blev 4-5 vilket är en klar förbättring. Eftermiddagen ägnas åt fria aktiviteter, bl.a. Teckning av Jenna.

3 Match 3 lördag 5/4 kl 18:45; Lindås - Älvsjö AIK Kommer vinsten nu frågar jag mig före matchen. Hög intensitet i inledningen med chanser åt båda hållen, dock fördel Lindås med skott på mål. Passningsspel från Älvsjö blir bättre men fortfarande inget skott på mål efter 12 minuters spel (med det närmar sig). Den här perioden bjöd på det roligaste Älvsjöspelet hittills i Örebrocupen. Skottstatistik: 7-2 Mellansnack inför andra perioden O: efter styrning in i mål precis framför Ebba som var helt chanslös. Lite senare fick Julia 2 minuter då hon, enligt vår bedömning, försökte kapa åt sig bollen på ett korrekt sätt. Lindås hade ett bra powerplay play men vårt boxplay var ännu bättre så vi klarade av utvisningen på ett mycket bra sätt. Det farligaste de hade var ett frislag som resulterade i ett stolpskott. Bland andra så gjorde Issa en stark insats i boxen. Ett stolpskott från Jenna var det närmaste vi kom och mot slutet börjar vi tappa markeringen av deras spelare. Med två minuter kvar tar vi ut Ebba och 13:55 sätter Lindås 2-0 i tom kasse. En fantastiskt spännande match med mycket fart och där vi har lika många skott på mål Tack tjejer, nu börjar det verkligen likna något! Match 4 lördag 5/4 kl 22; BK Halna-Älvsjö AIK B-slutspelet börjar med en åttondelsfinal - spännande! Finaltröjan har satts på och tjejerna har taggat upp för tredje gången idag. Vi får se om den goda känslan från förra matchen håller i sig. I förra årets cup mötte vi samma lag i åttondelsfinalen i A-slutspelet, den gången slutade det med förlust med 5-1. Matchen börjar med hög fart direkt och vi trycker på. Efter 1:40 gör Jenna 0-1 med ett snyggt kraftfullt skott efter en passning från Julia.

4 Halna har sina chanser men Ebba gör bra räddningar. Det är bra spel och hög fart från båda lagen, otroligt spännande. Vi gör snygga anfall med bra passningsspel men efter 10:59 gör Halna 1-1 efter ett bra frislag och det resultatet står sig perioden ut. Vi spelar bättre och bättre och det är underbart att se laginsatsen på planen. Skottstatistiken blir 6-4. Formkurvan är uppåtgående och jag hoppas att det håller i sig. Perioden börjar med bra fart direkt och vi behåller initiativet. Vi har flera spelare i deras slott och bra möjlighet i inledningen. Vi fortsätter i samma stil som i första perioden med många möjligheter och skott på mål. Krigaren Johanna är tillbaka efter att ha stått över dagens andra match. Hon kör på hårt på sin vänsterbacksposition och jagar effektivt. Ebba gör en snygg räddning efter 6 minuters spel och känns som säkerheten själv ikväll. Jenna är het, Ebba plockar lyror på löpande band och hela laget ger järnet. Mattis fick motorväg hela vägen upp i anfallszonen och avslutade med ett snyggt skott. Det var härligt att se och den mest förvånade av alla var nog Mattis själv. Patrik skriker sig hes från båset. Moa springer också igenom hela vägen och skjuter men träffar deras målvakt. Det gör ont att möta Jossan fick en motståndare känna i ena anfallshörnet, det märks att det var fotboll som gällde tidigare... Efter 15 minuters spel står det fortfarande 1-1 efter cupens bästa Älvsjöperiod. Då blir det straffläggning...och det som tjejerna inte har tränat på. Vi vinner skottstatistiken med 3-9 vilket betyder att vi vinner totalt med 9-13, det har väl inte hänt på hela säsongen?! Straffläggning Anna börjar och sätter snyggt den första. Ebba är iskall där hon hänger på målet när Halnas första tjej skall börja gå framåt. När Ebba går ner på knä och skakar med högerhanden skjuter Halnatjejen utanför. Julia lägger den andra straffen som målvakten tar. Ebba psykar med framgång på samma sätt vid Halnas andra straff och med samma resultat. Issa lägger den sista straffen som också den tas av målvakten. Nu gäller det...ebba är lika cool vid sista straffen men Halnas straffläggare är snabbare än de tidigare och låter sig inte psykar på samma sätt. Hon skjuter mellan Ebbas ben men Ebba är med och tar den - JAAAAAAAAA vi vinner! Vilken glädje med krigsdans i mittcirkeln.

5 Det blev en sen kväll innan alla var duschade och vi kom isäng men vilken känsla! Match 5 söndag 6/4 kl 10:45; IBK Hallsta-Älvsjö AIK Nu börjar slutspelet på riktigt med en kvartsfinal. Taggade tjejer innan matchstart Det är hög fart från start med två lag som vill ta initiativet. Första skottet på mål kommer efter 4:30. Vi för spelet allt mer och det är härligt att se hur tjejerna växer. I Jossan har vi fått en fantastiskt snabb forward som tar långa löpningar. Anna har en ribbträff efter 10 minuter. Alla kämpar hårt, Ebba gör en superräddning efter 13 minuter. Det är ett krävande spel med mycket löpningar upp och ner. Det förblir mållöst men skotten vinns med 3-5. Det är fördel Älvsjö i spelet men Hallsta har farliga kontringar. Andra börjar direkt med ett farligt anfall med två skott som Ebba tar. Vi får farliga frislagslägen och vid ett av dessa sätter Johanna 1-0 i krysset - mycket snyggt! Klockan visar 4:58 vid det målet och redan 6:06 sätter Julia 2-0 efter en konstig studs på Hallstas målvakt. 8:26 blir 1-2 på en boll som Ebba tappar med en konstig studs.

6 Vilken benparad och vilken anstormning från Hallsta de sista minutrarna. Det blev ett väldigt långt sista bytet men vi lyckades rida ut stormen och ta oss till B-semi!!!!!!!!!!! Match 6 söndag 6/4 kl 13:45; Älvsjö AIK-Sandvikens AIK Blått möter rosa... Trevande inledning i lågt tempo men vilken chans vi får redan i första minuten, det bådar gott för resten av matchen. Mycket slag på klubban från Sandviken som inte har någon jätteprecision i det de gör. På ett fint frislag från Issa sätter Moa returen och vi tar ledningen med 1-0. Vi har några slarviga frislag men det är härlig fart och vi biter oss fast i Sandvikens zon. Vi utökar ledningen till 2-0 efter skott från Julia där deras målvakt lämnar en retur som Clara påpassligt vispar in. Ytterligare ett skott tar i insidan av ribban men det blir inget mål. Snygg räddning av Ebba efter 11 minuters spel. Chans på chans radar upp sig för vår del och vid har helt klart övertaget i matchen. Skottstatistiken vinner vi med 9-3. I inledningen av andra perioden drar Jenna inväg ett snyggt skott som tar i utsidan av stolpen. Sandviken svarar med etta stolpskott även de. Vi fortsätter och för matchen men Sandviken får farliga kontringsmöjligheter, som tur är skjuter de mycket utanför. 7:52 blir klara utvisad för hands men vi klarar utvisningen galant. När hon har suttit av tiden rullar hon över sargen i en hård duell med en Sandvikenspelare - stilpoäng. Jenna fortsätter att vara het med flera bra chanser. Clara får 2 min för slag efter 12:44 och här lyckas Sandviken tråckla in 2-1 med en dryg minut kvar att spela genom att flytta målburen, men vad gjorde det när vi vann igen!! Skottstatistiken vann Sandviken i andra med 5-7, men vi vann totalt med 14-10!!! Match 7 söndag 6/4 kl 16:45; Huddinge IBS-Älvsjö AIK Vi är i B-final, vilken självföretroendeboost för tjejerna. Sista matchen under en riktigt rolig innebandyhelg blir ett derby mot Huddinge i Örebro. Farlig chans för Huddinge redan i andra minuten men Ebba räddar. Från att ha börjat spelet i mittzonen flyttar Huddinge upp spelet allt mer i vår zon men vi får våra chanser också, bl.a. Johanna som skjuter strax utanför. Lite senare får vi se ytterligare en snygg räddning av klippan i mål. Efter 5 minuters spel passar Jossan in till Moa framför mål som Inte gör några misstag - mycket snyggt! I åttonde minuten fick Huddinge ett farligt frislagsläge men det blev aldrig något farligt av det. 12:27 blir Anna utvisad för slag, ajajaj... Försvarsspelet i numerära underläget gick bra (som vanligt) men Huddinge vinner skottstatistiken med hela 9-2 men det är vi som leder. Anna sätter ett mål på frislag efter en minut som döms bort pga styrning via Julias arm. Det är en hård kamp om varje meter och tjejerna i båda lagen börjar se trötta ut men alla i Älvsjö kämpar och ger allt som finns kvar. Ebba räddar ett antal bollar de sista minuterna och vi hade även ribban på vår sida när Huddinge gjorde allt för att få in kvitteringen. Med de sista krafterna orkade våra tjejer hålla ifrån sig tills slutsignalen ljöd

7 Huddinge vinner skottstatistiken i sista perioden med 6-5. Den stora publiken (5 från Älvsjö och 7 från Huddinge) fick se en gastkramande match där Double Zero får sin första buckla för den helt rättvisa segern. Bucklan skall nu cirkulera mellan alla tjejer i laget innan den ställs i prisskåpet i Långbrohallen. Tack till alla som gjorde cupen till en fantastisk upplevelse! Ebba - en riktig klippa som gör de där superräddningarna när de som bäst behövs Elin - alltid bra placerad och skjuter när tillfälle ges Mattis - lugn, snabb, säker och kan gå hela vägen när det behövs Cajsa - trygg back som det inte är lätt att ta sig förbi och som går allt högre i anfallszon Sofie - säker bollbehandling med många snygga brytningar Anna - snurrar upp motståndarna som om de vore rundningsmärken - vilken ork! Jossan - snabb, hård och bestämd som det gör ont att möta Klara - jobbar hårt över hela planen, snygga brytningar och skyddar boll med kropp Moa - snabb och jagar som få, ger aldrig upp Clara - ännu farligare i slottet och vilka löpningar Issa - bollbehandling och inställning som få Jenna - allt hetare med farliga skott på mål Johanna - nu med smeknamnet krysset utan respekt för motståndaren Philippa - skyddar bollen effektivt och avslutar ofta med ett snurrskott Julia - bra bollbehandling och skjuter gärna En liten och mysig skola, otroligt bra matchtider och härliga tjejer och vuxna med en bra inställning gjorde att vi fick en fantastisk helg i Örebro. Tillsammans ger vi alltid allt vi vågar! vi kämpar! vi vinner! vi äger!

Det är två riktigt taggade lag som ställer upp idag och det märks genast på tempot i matchen.

Det är två riktigt taggade lag som ställer upp idag och det märks genast på tempot i matchen. 22/3 2015 H3 Älvstranden Burås Period 1: Det är två riktigt taggade lag som ställer upp idag och det märks genast på tempot i matchen. 3.00 så räddar Max kontring två ggr på raken innan han får kontroll

Läs mer

Runt 9:de minuten så gör Filip kedjan en bra sekvens där man skapar en del oreda hos Frölunda försvaret

Runt 9:de minuten så gör Filip kedjan en bra sekvens där man skapar en del oreda hos Frölunda försvaret 30/10 2015 H2 Älvstranden - Frölunda Period 1: Redan 0.22 in i matchen så kommer Emil på avslut mot deras kasse. 3.52 så åker vi på dagens första 2min o det är Mats B som åker på slag Första fem: Frölunda

Läs mer

ÖSK P96 Navet Fotboll Verksamhetsåret 2005

ÖSK P96 Navet Fotboll Verksamhetsåret 2005 ÖSK P96 Navet Fotboll Verksamhetsåret 2005 På den här sidan finns dom viktigaste händelserna som publicerats på hemsidan under året sparade för den som vill läsa lite om lagets historia. Rynninges Vinterpool

Läs mer

3. Under pågående spel förolämpar spelare nr 7 i lag A tränaren i lag B, nr 7 befinner sig på spelplanen och lag A har bollen. Domslut?

3. Under pågående spel förolämpar spelare nr 7 i lag A tränaren i lag B, nr 7 befinner sig på spelplanen och lag A har bollen. Domslut? Svenska Fotbollförbundet Domarkommittén Hemregelprov 2012-12-01 Namn: Tänk på att: Ange om det är direkt eller indirekt frispark Ange eventuell bestraffning Ange hur spelet sätts igång och från vilken

Läs mer

VINNA PRESTATION RÄTT MILJÖ

VINNA PRESTATION RÄTT MILJÖ Ett vinnande LAG 1 VINNA PRESTATION RÄTT MILJÖ Ett vinnande LAG 32 Spelet med puck AGERA! KREATIVT SPEL MED PUCK Styr din tanke - Sätt rätt bild TAG KOMMANDOT Spelet utan puck STRUKTURERAT SPEL UTAN PUCK

Läs mer

En innebandyspelare består av två olika grundpelare. Den ena är fysik som består av styrka, snabbhet, kondition och balans.

En innebandyspelare består av två olika grundpelare. Den ena är fysik som består av styrka, snabbhet, kondition och balans. 1. Innebandyspelaren 1.1 De två grundpelarna hos en innebandyspelare: Fysik Spelsinne En innebandyspelare består av två olika grundpelare. Den ena är fysik som består av styrka, snabbhet, kondition och

Läs mer

Vilken Spelare Är du?

Vilken Spelare Är du? Vilken Spelare Är du? Målvakt Målvakten har den viktigaste rollen i laget. En målvakt äger allt i sitt målområde och är den som bestämmer, styr och ställer. En målvakt är orädd och har många viktiga beslut

Läs mer

Gimo IF FK P !!! Laget. Gimo IF FK P05 Årsberättelse 2015

Gimo IF FK P !!! Laget. Gimo IF FK P05 Årsberättelse 2015 Gimo IF FK P05 Årsberättelse 2015 Gimo IF FK P05 2015 Laget Adam Jansson Alvin Hagstedt Alwin Lager Anton Davidsson Daniel Tomov Destin Mamyanga Elias Seppälä Erik Roos Fabian Negga Filip Holm Kasper Björklund

Läs mer

Ljungby Volley F15 kom 1:a i Gränsfejden Grön för U15 i Laholm.

Ljungby Volley F15 kom 1:a i Gränsfejden Grön för U15 i Laholm. Ljungby Volley F15 kom 1:a i Gränsfejden Grön för U15 i Laholm. Lördagen den 14/4 spelades Gränsfejden i Laholm. Det var 15 lag som samlats för att spela. Det var en samlad trupp (Linnea Larsson, Vilma

Läs mer

Fotbollsskolan. mottagning.indd

Fotbollsskolan. mottagning.indd Fotbollsskolan mottagning.indd 1 07-06-05 16.16.51 Välkommen till fotbollsskolan! Fotboll är en meningsfull sysselsättning året runt. För att få ett friskare och roligare liv och inte minst - för att lära

Läs mer

Målvaktsövningar. Sidledsförflyttningar

Målvaktsövningar. Sidledsförflyttningar Målvaktsövningar Något som ofta kan glömmas bort, såväl i innebandy som i andra sporter, är att målvakten måste få köra övningar som är till för att förbättra just dennes spel. Ofta får målvakten bara

Läs mer

Spelare A och B skjuter på liggande boll varannan gång. Ställer sig sedan sist i respektive led. Målvakten jobbar i sidled.

Spelare A och B skjuter på liggande boll varannan gång. Ställer sig sedan sist i respektive led. Målvakten jobbar i sidled. Spelare A och B skjuter på liggande boll varannan gång. Ställer sig sedan sist i respektive led. Målvakten jobbar i sidled. ŀ Skotten ska komma lagom tätt. Målvakten ska lagom ha hunnit förflyttat sig

Läs mer

I97 matchreferat Senast uppdaterad

I97 matchreferat Senast uppdaterad I97 matchreferat 09-10 Senast uppdaterad 2010-03-10 Seriematcher 2009-2010 Bilder från Vimmerbymatchen Foto: Niclas Bardh 100307 Vimmerby-SIS 2-13 (2-6, 0-4, 0-3) Skillingaryds IS I säsongens sista match

Läs mer

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. Vill ni bidra med någon information eller matchbilder

Läs mer

Målvakten. i innebandy. Har stor betydelse för laget finns bara en på planen. Aldrig målvaktens fel behöver alltid hjälp av utespelarna

Målvakten. i innebandy. Har stor betydelse för laget finns bara en på planen. Aldrig målvaktens fel behöver alltid hjälp av utespelarna Målvakten i innebandy Målvaktens roll Har stor betydelse för laget finns bara en på planen. Aldrig målvaktens fel behöver alltid hjälp av utespelarna Lätt att bli självkritisk alla skall uppmuntra målvakten

Läs mer

Hur VIK s J-20 mål är gjorda i fortsättnings-serie 13/14

Hur VIK s J-20 mål är gjorda i fortsättnings-serie 13/14 Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs Hur VIK s J-20 mål är gjorda i fortsättnings-serie 13/14 Johnny Sterner Handledare: Linus Berg 2014-xx-xx 1 Sammanfattning Detta arbeta är gjort på hur målen har kommit

Läs mer

Övningar inom Innebandy

Övningar inom Innebandy Övningar inom Innebandy Av Kaj Nyman Visst känns det skönt att man ivrigt väntar på att få gå/åka till innebandy träningen och köra en och en halvtimme med sina kompisar så man får svettas och ha det roligt.

Läs mer

MIK Fotboll 5-mannaspel 2011

MIK Fotboll 5-mannaspel 2011 MIK Fotboll 5-mannaspel 2011 I barnfotboll ska barnen leka och lära sig fotboll. Vid matchlika situationer är det viktigt att alla får delta lika mycket och prova på olika platser i laget. Matchresultatet

Läs mer

Fotbollskolan barn födda 2002 Våren 2009

Fotbollskolan barn födda 2002 Våren 2009 2009-04-05 Sida 1 av 5 Välkommen till fotbollskolan Fotboll är en meningsfull sysselsättning året runt. För att få ett friskare och roligare liv och inte minst - för att lära sig samarbeta. Drivkraften

Läs mer

Kapitel 1. Publicerat med tillstånd Bortdribblad Text Magnus Ljunggren Bild Mats Vänehem Bonnier Carlsen 2013

Kapitel 1. Publicerat med tillstånd Bortdribblad Text Magnus Ljunggren Bild Mats Vänehem Bonnier Carlsen 2013 Kapitel 1 Det är tisdag kväll och som vanligt har ABK:s lag träning. I små grupper dribblar man runt koner, tränar inkast, skjuter på mål eller övar väggpass. Bra! skriker Hanna när Yalam lyckas dribbla

Läs mer

Innebandyövningar - Medelsvåra

Innebandyövningar - Medelsvåra Källa: http://www.gubbe.se/innebandy/ovningar.htm Innebandyövningar - Medelsvåra Namn: Dubbeln Nr: 5 Uppvärmning, Skott och Passningar Svårighetsgrad: Blå Syfte med övningen: Att träna på att ta avslut,

Läs mer

Fotbollsskolan. bollekar.indd

Fotbollsskolan. bollekar.indd Fotbollsskolan bollekar.indd 1 07-06-05 16.14.36 Välkommen till fotbollsskolan! Fotboll är en meningsfull sysselsättning året runt. För att få ett friskare och roligare liv och inte minst - för att lära

Läs mer

Sidledsförflyttning 1

Sidledsförflyttning 1 MÅLVAKTSÖVNINGAR Innehåll Sidledsförflyttning 1... 2 Sidledsförflyttning 2... 3 Sidledsförflyttning 3... 4 Utkast... 5 Reaktionsövning 1... 6 Reaktionsövning 2... 7 Reaktionsövning 3... 8 Skott och närspel

Läs mer

ÖVNING 1b Kategori: Lätt Syfte: Bättre individuell skicklighet 1mot 1, Aggressivitet och tävlingsinstinkt (1, 2) Utmana 1mot 1(Halvplansövning)

ÖVNING 1b Kategori: Lätt Syfte: Bättre individuell skicklighet 1mot 1, Aggressivitet och tävlingsinstinkt (1, 2) Utmana 1mot 1(Halvplansövning) ÖVNING b Syfte: Bättre individuell skicklighet mot, Aggressivitet och tävlingsinstinkt (, ) Utmana mot (Halvplansövning) Para ihop spelarna två och två, en boll per par. Denspelare som har boll försöker

Läs mer

Fotbollsskolan. fintdribbling.indd

Fotbollsskolan. fintdribbling.indd Fotbollsskolan fintdribbling.indd 1 07-06-05 16.16.18 Välkommen till fotbollsskolan! Fotboll är en meningsfull sysselsättning året runt. För att få ett friskare och roligare liv och inte minst - för att

Läs mer

Fotbollsövningar 5-7 år. Lindsdals IF

Fotbollsövningar 5-7 år. Lindsdals IF Fotbollsövningar 5-7 år Lindsdals IF Övning: Passa genom mål Kommentar: Ta emot och passa eller passa direkt. Man kan tävla genom att räkna antal pass på tid. Övning: Driva bollen i en slalombana Kommentar:

Läs mer

Individuellt spelarutvecklingssamtal U13-U16

Individuellt spelarutvecklingssamtal U13-U16 Individuellt spelarutvecklingssamtal U13-U16 Huvudsyftet med spelarutvecklingssamtalet är att - stärka spelaren - ge spelaren insikt om den egna utvecklingen. - laget får en lärorik, utvecklande, rolig

Läs mer

Matchreferat säsongen 2009/10

Matchreferat säsongen 2009/10 Matchreferat säsongen 2009/10 13/12 mot älvsjö div 4 en match där salem inte har gått upp ifrån luciavakandet och spelar osäkert och fumlig bandy, älvsjö spelar inte mycket bättre men får in en boll 2.41.

Läs mer

Bålsta cup ifrån läktaren

Bålsta cup ifrån läktaren Bålsta cup ifrån läktaren Det var ett gäng hyfsat trötta men grymt laddade föräldrar som för sista gången denna dag tog ett sittunderlag och letade upp en plats på Bålsta ishalls läktare, detta efter en

Läs mer

Helgträning

Helgträning Helgträning 2013-11- 26 P01 2013-14 Teknikträning Stopp och rotering 1. Stopp utan boll på linje Alla spelare på en sidlinje i basketposition. På signal tar alla spelare ett steg och sedan stannar. Spelare

Läs mer

MIK Fotboll 5-mannaspel 2011

MIK Fotboll 5-mannaspel 2011 MIK Fotboll 5-mannaspel 2011 I barnfotboll ska barnen leka och lära sig fotboll. Vid matchlika situationer är det viktigt att alla får delta lika mycket och prova på olika platser i laget. Matchresultatet

Läs mer

Rinkbandy spelas på ishockeybana med sarg och ishockeymål (se vidare Kommunförbundets "Stora måttboken").

Rinkbandy spelas på ishockeybana med sarg och ishockeymål (se vidare Kommunförbundets Stora måttboken). Regler för Rinkbandy Inledning För att minska risken för skador inom Rinkbandyn vill vi uppmana alla lagledare och spelare att avsätta tillräcklig tid för uppvärmning (10-15 minuter) i form av joggning,

Läs mer

Var gör man målen i power play i svensk elithockey?

Var gör man målen i power play i svensk elithockey? Svenska ishockeyförbundet Elittränarutbildning 2007-02-05 Var gör man målen i power play i svensk elithockey? Fredrik Andersson Handledare: Harald Lückner Innehållsförteckning 1. Inledning sid. 1 2. Bakgrund

Läs mer

Hej alla Innebandyledare!

Hej alla Innebandyledare! Hej alla Innebandyledare! Välkomna till ett nytt år med förhoppningsvis mycket rolig och spännande innebandy. NYHETBREV Tanken är att vi från och med nu kommer att skicka ut nyhetsbrev med information

Läs mer

SPELARUTVECKLINGSPLAN (Röda Tråden)

SPELARUTVECKLINGSPLAN (Röda Tråden) SPELARUTVECKLINGSPLAN (Röda Tråden) -BARN OCH UNGDOMSFOTBOLL- 6 18 ÅR GRUNDSTENAR I LAGBYGGET Glädje en av de starkaste drivkrafterna för att barnen ska fortsätta med sin idrott är att det är roligt. Rättvisa

Läs mer

Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting!

Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting! Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting! 20/7 2014 Vi åkte från Kuben kl. 01:00 söndag morgon. Busschauffören stannade i Västerås för att ta en bensträckare men

Läs mer

Målanalys. - BHF Allettan Norra Mikael Holmqvist. Svenska ishockeyförbundet Examensarbete Elittränarutbildningen 2016 Handledare: Anders Eriksén

Målanalys. - BHF Allettan Norra Mikael Holmqvist. Svenska ishockeyförbundet Examensarbete Elittränarutbildningen 2016 Handledare: Anders Eriksén Målanalys - BHF Allettan Norra 2016 Mikael Holmqvist Svenska ishockeyförbundet Examensarbete Elittränarutbildningen 2016 Handledare: Anders Eriksén Sammanfattning Jag har analyserat alla målen som Borlänge

Läs mer

1 Ormen (Dribbla + Skott) Beskrivning: Förste spelaren i ledet springer i högt tempo med boll och dribblar genom konerna. Efter några koner gör nästa

1 Ormen (Dribbla + Skott) Beskrivning: Förste spelaren i ledet springer i högt tempo med boll och dribblar genom konerna. Efter några koner gör nästa 1 Ormen (Dribbla + Skott) Förste spelaren i ledet springer i högt tempo med boll och dribblar genom konerna. Efter några koner gör nästa spelare samma sak. Osv Högt tempo i löpningar. Bollen ska behandlas

Läs mer

Ett arbete om att skapa fler målchanser med ett aktivt backspel

Ett arbete om att skapa fler målchanser med ett aktivt backspel Svenska ishockeyförbundet Elittränarutbildning Aktivt backspel Ett arbete om att skapa fler målchanser med ett aktivt backspel Författare Niklas Gällstedt Handledare Göran Lindblom Aktivt backspel Sammanfattning

Läs mer

Fotbollsskolan. skott.indd 1 07-06-05 16.17.58

Fotbollsskolan. skott.indd 1 07-06-05 16.17.58 Fotbollsskolan skott.indd 1 07-06-05 16.17.58 Välkommen till fotbollsskolan! Fotboll är en meningsfull sysselsättning året runt. För att få ett friskare och roligare liv och inte minst - för att lära sig

Läs mer

SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDET Domarkommittén H E M F R Å G O R Namn:...

SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDET Domarkommittén H E M F R Å G O R Namn:... SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDET Domarkommittén H E M F R Å G O R 2009-11-18 Namn:... Tänk på att: * Ange om det är direkt eller indirekt frispark * Ange eventuell bestraffning * Ange hur spelet sätts igång och

Läs mer

INNEBANDY-ÖVNINGAR. Hämtade från www.gubbe.se/innebandy

INNEBANDY-ÖVNINGAR. Hämtade från www.gubbe.se/innebandy INNEBANDY-ÖVNINGAR Hämtade från www.gubbe.se/innebandy Namn: Halvmåne Nr: 1 Typ av övning: Uppvärmning Svårighetsgrad:Grön Syfte med övningen: I första hand att värma upp målvakten, men även att träna

Läs mer

INNEBANDYSPELAREN ÖVNINGAR

INNEBANDYSPELAREN ÖVNINGAR INNEBANDYSPELAREN ÖVNINGAR innebandyspelaren övningar Huvudmoment 1 Växlingar i viss fart (Bollbehandling) 3 2 Ytterligare moment 1 1 2 3 Förklaring Ställ upp 10 konor och spelare i led med var sin boll

Läs mer

Kapitel 3. Publicerat med tillstånd Tufft spel Text Magnus Ljunggren Bild Mats Vänehem Bonnier Carlsen 2013

Kapitel 3. Publicerat med tillstånd Tufft spel Text Magnus Ljunggren Bild Mats Vänehem Bonnier Carlsen 2013 Kapitel 3 ABK gör avspark. Först går bollen lite fram och tillbaka mellan lagen. Två klungor jagar efter den hit och dit, men sedan får Tina tag i bollen och drar sig ut på kanten. Hon ser Max komma och

Läs mer

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt Karin Redelius, GIH Dennis Hörtin & Mark O Sullivan, AIK Natalie Barker-Ruchti, Göteborgs universitet Selektion och tidiga satsningar från

Läs mer

Träningsplanering U13 Läger 1

Träningsplanering U13 Läger 1 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 1 finner ni på de kommande sidorna. Basketräningarna under helgen är 105 minuter långa, där inledningen av den första träningen

Läs mer

Svensk Innebandys Utvecklingsplan. Innebandyspelaren

Svensk Innebandys Utvecklingsplan. Innebandyspelaren Svensk Innebandys Utvecklingsplan Innebandyspelaren Svensk Innebandys Utvecklingsplan Min resa med dig: 1)Varför tränar den blå innebandyspelaren innebandy? Vilka behov vill bli tillgodosedda? 2)Varför

Läs mer

1 Spelplanen Korphockey spelas på ishockeybana med sarg och ishockeymål (se vidare Kommunförbundets "Stora måttboken").

1 Spelplanen Korphockey spelas på ishockeybana med sarg och ishockeymål (se vidare Kommunförbundets Stora måttboken). Rinkbandy Regler Inledning För att minska risken för skador inom RINKBANDYN vill vi uppmana alla lagledare och spelare att avsätta tillräcklig tid för uppvärmning och stretchövningar etc. före match. Ordentligt

Läs mer

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013 FEBRUARI 2013 Kvar i Östersund den 23 februari 2013 Har nu hunnit vara hemma några dagar efter VM som var en stor upplevelse för min del, tiden hemma har bestått till största delen av vila och återhämtning

Läs mer

Insekternas värld Jorden i fara, del 1. KG Johansson

Insekternas värld Jorden i fara, del 1. KG Johansson Insekternas värld Jorden i fara, del 1 KG Johansson SMAKPROV Publicerad av Molnfritt Förlag Copyright 2014 Molnfritt Förlag Den fulla boken har ISBN 978-91-87317-31-6 Boken kan laddas ned från nätbutiker

Läs mer

F0607 Föräldramöte Tisdag 28 feb 2017, kl 18:30-19:30

F0607 Föräldramöte Tisdag 28 feb 2017, kl 18:30-19:30 F0607 Föräldramöte Tisdag 28 feb 2017, kl 18:30-19:30 Presentation av tränarna Torbjörn (070-0922674, tobbe.lilja@spray.se ) Thomas (0732315792, thomas.wilton@helsingborg.se ) Tobias (0707-579390, tobias.lindulf@gmail.com

Läs mer

Hjärnan som hjälpte guldlaget att våga vinna

Hjärnan som hjälpte guldlaget att våga vinna Hjärnan som hjälpte guldlaget att våga vinna Artikel i Svenska Dagbladet, Av Henrik Ennart, Tor 2 Juli, 2015, 07.24 En unik satsning på mental träning bäddade för de heroiska insatser som gav EMguld. U21-laget

Läs mer

Träningsguide för barn och ungdom inom IK Huge Fotboll

Träningsguide för barn och ungdom inom IK Huge Fotboll Träningsguide för barn och ungdom inom IK Huge Fotboll Detta dokument är en bilaga till Riktlinjer för träning och beskriver hur ett träningsprogram kan läggas upp, vad man ska tänka på under övningarna

Läs mer

Träningsplanering U13 Läger 1

Träningsplanering U13 Läger 1 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 1 finner ni på de kommande sidorna. Basketräningarna under helgen är 105 minuter långa, där inledningen av den första träningen

Läs mer

Nivå 2 Lära för att träna 9-10 år

Nivå 2 Lära för att träna 9-10 år Nivå 2 Lära för att träna 9-10 år Fokusområden: - Driva - Passa - Mottagning - Vändning - Riktningsförändring - Avslut - Väggspel - Spelbarhet, Spelavstånd Spelarens mognad Fysisk utveckling Lugn tillväxtperiod

Läs mer

Grundläggande tävlingsbestämmelser Innebandy RM 2013 i Malmö

Grundläggande tävlingsbestämmelser Innebandy RM 2013 i Malmö Grundläggande tävlingsbestämmelser Innebandy RM 2013 i Malmö Det här är ett urval av de viktigaste reglerna som ni bör känna till när ni kommer till er första match i Innebandy RM 2013. Därför är det viktigt

Läs mer

KIF HFK P04 7 MANNA SPEL. Spelidé och organisation för 7 manna spel

KIF HFK P04 7 MANNA SPEL. Spelidé och organisation för 7 manna spel 2014-02-28 KIF HFK P04 7 MANNA SPEL Spelidé och organisation för 7 manna spel Vårt sätt att spela och agera Häftet du håller i handen kan du bläddra och läsa lite i för att förstå hur vi i KIF vill spela

Läs mer

Hemfrågor FACIT

Hemfrågor FACIT ÖSTERGÖTLANDS FOTBOLLFÖRBUND Domarkommittén Hemfrågor 2012 - FACIT KOLUMN 1 - Ange om du eventuellt tycker att det ska vara varning eller utvisning KOLUMN 2 - Om du tycker att domaren ska stoppa spelet,

Läs mer

KALLE ANKA CUP Matchskola

KALLE ANKA CUP Matchskola KALLE ANKA CUP Matchskola Kalle Anka Cup matchskola är uppdelad i fem avsnitt Sida Så ser tennisbanan ut 2 Så räknar du 4 Så spelar du singel 5 Så spelar du dubbel 7 Första matchen 8 Sida 1 av 10 Så ser

Läs mer

VIGGBYHOLMS IK F01, Örebrocupen juni 2013

VIGGBYHOLMS IK F01, Örebrocupen juni 2013 VIGGBYHOLMS IK F01, Örebrocupen 27-30 juni 2013 Vilken häftig fotbollscup och fantastiskt roliga och intensiva dagar vi har haft! Ett riktigt äventyr. Så spännande, så roligt och vilka fotbollsmatcher!

Läs mer

Övningar. Utespelare

Övningar. Utespelare Övningar Utespelare Teckenförklaringar - Anfallande spelare (Våra egna spelare i detta dokument). - Försvarande spelare/motståndare M - Målvakt - Småmål - Koner - Madrass - Skott/Avslut L - Ledare - Rörelse

Läs mer

Spelidé Farsta RESPEKT - KAMRATSKAP - STOLTHET - ENGAGEMANG

Spelidé Farsta RESPEKT - KAMRATSKAP - STOLTHET - ENGAGEMANG Spelidé Farsta Vad Foc Farsta Vill med Spelidé Farsta: Skapa en samsyn mellan lagen och odla en identitet på hur en Foc Farsta-spelare spelar. Förenkla för nya tränare och spelare att ta till sig lagets

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

Fasta situationer under match. Johan Schoultz

Fasta situationer under match. Johan Schoultz Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs (ETU) Fasta situationer under match Va f-n vad det som hände Johan Schoultz Handledare: Göran Lindqvist Sammanfattning Att kunna använda sig av vissa taktiska eller snarare

Läs mer

HIBF - MÅLVAKTSTRÄNING

HIBF - MÅLVAKTSTRÄNING HIBF - MÅLVAKTSTRÄNING MÅLVAKTENS ROLL Har stor betydelse för laget - Finns bara en på planen. Aldrig målvaktens fel - Behöver alltid hjälp av utespelarna. Lätt att bli självkritisk - Alla skall uppmuntra

Läs mer

Staffans sammanfattning vecka 23

Staffans sammanfattning vecka 23 Staffans sammanfattning vecka 23 Hej alla VAIF:are och andra läsare, En helt fantastisk helg är över och studentveckan i Lund är i gång samt skolavslutning på fredag i Veberöd. 13 juni börjar sommarens

Läs mer

Stafetter Teknikbanor 1 2 a) 3 e) a)

Stafetter Teknikbanor 1 2 a) 3 e) a) STAFETTER OCH TEKNIKBANOR Stafetter, både med och utan boll, är en spännande och rolig form av träning för barnen. Det finns ingen given mall för hur stafetterna ska gå till, använd fantasin eller låt

Läs mer

Krylbos fotbollsbok för alla våra lirare. Att ha kul tillsammans är roligt

Krylbos fotbollsbok för alla våra lirare. Att ha kul tillsammans är roligt Krylbos fotbollsbok för alla våra lirare Att ha kul tillsammans är roligt Krylbos fotbollsbok innehåller några tips & råd för att locka till aktivitet, glädje och utveckling i samband med idrott. Läs den

Läs mer

Antal spelare Ett pololag består av målvakt och sex utespelare samt sex avbytare. Byte får ske när som helst under matchen.

Antal spelare Ett pololag består av målvakt och sex utespelare samt sex avbytare. Byte får ske när som helst under matchen. 2 Ungdom C Vattenpolo för tjejer och killar av vilka merparten är födda 2003-2004. Matcher Tjejer och killar spelar i mixade lag på en plan med minimimåtten 12x20 meter, i djup bassäng. Målen är 2,5x0,8

Läs mer

Träningsplanering U13 Läger 1

Träningsplanering U13 Läger 1 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 2 finner ni på de kommande sidorna. Basketräningarna under helgen är 105 minuter långa, där inledningen av den första träningen

Läs mer

Verksamhetsplan 2017

Verksamhetsplan 2017 BAKGRUND. är en träningsgrupp inom SFK som har tränat ihop under fem år. 2017 blir det sjätte året som grupp och första året med 9- mannaspel. Träningsgruppen består, i skrivande stund, av 18 spelare.

Läs mer

SPELSYSTEM INOMHUS 5 Á-SIDE 2-2

SPELSYSTEM INOMHUS 5 Á-SIDE 2-2 SPELSYSTEM INOMHUS 5 Á-SIDE 2-2 Spelarlyftet har en spelarutbildningsplan där det bl.a. ingår att en spelare bör känna till och behärska olika spelsystem med tillhörande utgångspositioner, anfalls- och

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 BAKGRUND. är en träningsgrupp inom SFK som har tränat ihop under se år. 2018 blir det sjunde året som grupp och andra året med 9- mannaspel. Träningsgruppen består, i skrivande stund, av 16 spelare samt

Läs mer

SPELSYSTEM INOMHUS 5 Á-SIDE 1-2-1

SPELSYSTEM INOMHUS 5 Á-SIDE 1-2-1 SPELSYSTEM INOMHUS 5 Á-SIDE 1-2-1 Spelarlyftet har en spelarutbildningsplan där det bl.a. ingår att en spelare bör känna till och behärska olika spelsystem med tillhörande utgångspositioner, anfalls- och

Läs mer

I-1995-matchreferat-07/08 Senast uppdaterad 2008-03-15

I-1995-matchreferat-07/08 Senast uppdaterad 2008-03-15 I-1995-matchreferat-07/08 Senast uppdaterad 2008-03-15 TEAM-95 Matchreferat 2007-2008 080315-16 Cupspel i Mariestad Mariestad - SIS 4-1 SIS - Fagersta 1-5 SIS - Vaxholm 6-2 En mycket bra första dag på

Läs mer

Tränare Spelare Förflyttad spelare Bollriktning Lobb Frekvensstege Kon. Teckenförklaring

Tränare Spelare Förflyttad spelare Bollriktning Lobb Frekvensstege Kon. Teckenförklaring Tränare Spelare Förflyttad spelare Bollriktning Lobb Frekvensstege Kon Teckenförklaring VOLLEY & SMASH a Stationsövning volley-smash a b Alla i gruppen är i rörelse med detta upplägg. A kastar till b med

Läs mer

Kommande vecka kör vi vanlig träning på tisdag, på torsdag 27/4 däremot blir det bowling i stället för fotbollsträning.

Kommande vecka kör vi vanlig träning på tisdag, på torsdag 27/4 däremot blir det bowling i stället för fotbollsträning. V.16 Hejsan, Nu är den första "riktiga" fotbollsveckan är slut, vi har haft två bra utomhusträningar på Tunaplan, det är roligt att se att alla spelarna växer med uppgiften och att samtliga jobbar på bra

Läs mer

Hur ska jag tänka taktik?

Hur ska jag tänka taktik? Hur ska jag tänka taktik? Det val av taktik det egna laget ska göra och det sätt det ska spela på varierar givetvis från lag till lag. Det går att välja exempelvis högt eller lågt offensivt försvarsspel,

Läs mer

SÅ SPELAR VI 5 MOT 5-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR 8-9 ÅR

SÅ SPELAR VI 5 MOT 5-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR 8-9 ÅR SÅ SPELAR VI 5 MOT 5-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR 8-9 ÅR Bakgrund Vid Svenska Fotbollförbundets representationsmöte 2017 beslutades att nya nationella spelformer ska införas. Från och med 1 januari

Läs mer

Stress och press i egen zon i numerära underlägen

Stress och press i egen zon i numerära underlägen Svenska Ishockeyförbundet Elittränarkurs 2011-05-15 Stress och press i egen zon i numerära underlägen Mikael Nilsson Handledare: Göran Pegenius 1 Sammanfattning Syftet med detta examensarbete är att försöka

Läs mer

SVENSKA ISHOCKEYFÖRBUNDET The Swedish Ice Hockey Association

SVENSKA ISHOCKEYFÖRBUNDET The Swedish Ice Hockey Association BEDÖMNINGSDIREKTIV SÄSONGEN 2010/2011 Årets direktiv innehåller inga förändringar från föregående säsong. Anledningen är att samtliga parter såsom spelare, ledare, funktionärer med flera har varit positiva

Läs mer

MATCHPROGRAM 2018/2019

MATCHPROGRAM 2018/2019 MATCHPROGRAM 2018/2019 #VIÄRSKOGHALL HERRAR DIV. 1 VÄSTRA SVEALAND VI HÄLSAR DAGENS MOTSTÅNDARE OCH TILLRESTA SUPPORTRAR VÄLKOMNA TILL HAMMARÖ ARENA! CHEFSTRÄNARE SIMON KLEIN HAR ORDET Årets sista hemmamatch(förhoppningsvis

Läs mer

3. Innebandyövningar. I klubbens bibliotek finns det ytterligare material i ämnet. Här följer några förslag på grundläggande övningar:

3. Innebandyövningar. I klubbens bibliotek finns det ytterligare material i ämnet. Här följer några förslag på grundläggande övningar: 3. Innebandyövningar På internet finns ett brett utbud av innebandyövningar att hämta. På www.tibk.nu finns länkar till olika innebandyövningar under menyn Länkar Instruktion/Övningar. I klubbens bibliotek

Läs mer

Åkersberga P05: Röd & Blå

Åkersberga P05: Röd & Blå Åkersberga P05: Röd & Blå Träningsövningar 2015 ÅBK P05: Röd & Blå TRÄNINGSÖVNINGAR 2015 (1) Vändning Vändning och passning. 6-8 spelare. Avstånd mellan A och D ca 30 meter. A passar B, som vänder och

Läs mer

7-mannafotboll Nu ännu bättre

7-mannafotboll Nu ännu bättre 7-mannafotboll Nu ännu bättre 1 Bättre förutsättningar Jämnare matcher Roligare och bättre spel Inför säsongen 2008 genomför Göteborgs Fotbollförbund en rad förändringar inom 7-mannafotbollen. Syftet är

Läs mer

Innan skottet. Riktning och höjd

Innan skottet. Riktning och höjd Innan skottet Titta upp innan du får bollen så du ser skottalternativen tidigt Se hur du snabbt och enkelt kan komma till skott Dölj skottet för motståndarna så länge som möjligt Använd skottfinten vid

Läs mer

Övningar P03, v37 och v Tema: - Utmana - övningar/match i högt tempo - målvaktsövningar måndag 12/9

Övningar P03, v37 och v Tema: - Utmana - övningar/match i högt tempo - målvaktsövningar måndag 12/9 Övningar P03, v37 och v38 2011 Tema: - Utmana - övningar/match i högt tempo - målvaktsövningar måndag 12/9 AIK P03, V37-11, måndag och torsdag, uppvärmning, ca 10 min A Övningar: driva boll, passa, ta

Läs mer

24-26 jan och 31 jan - 2 feb För pojkar och flickor födda -02 till -06

24-26 jan och 31 jan - 2 feb För pojkar och flickor födda -02 till -06 24-26 jan och 31 jan - 2 feb 2014 För pojkar och flickor födda -02 till -06 FLODA BOIF BJUDER IN TILL ÅRETS UPPLAGA AV FÖRBO CUP 2014 Förbo cup, som tidigare kallades Förortscupen, är en inomhuscup i fotboll

Läs mer

TRÄNINGSBOKEN. - E$ grundmaterial för dig som fotbollstränare i BK Örnen

TRÄNINGSBOKEN. - E$ grundmaterial för dig som fotbollstränare i BK Örnen TRÄNINGSBOKEN - E$ grundmaterial för dig som fotbollstränare i BK Örnen Förord De$a material riktar sig

Läs mer

Matchreferat Senast uppdaterad 2010-09-14

Matchreferat Senast uppdaterad 2010-09-14 Matchreferat Senast uppdaterad 2010-09-14 - Almanacka - Bilder - Föräldrar - Ledare - Matchreferat - Spelartrupp - Statistik - Tabell - Tider - Övrigt, Matchreferat 2010 100914 SIS-Husqvarna 1-6 (0-4)

Läs mer

Spelarhandbok Varla IBK DAM

Spelarhandbok Varla IBK DAM Spelarhandbok Varla IBK DAM Innebandy kan vara mycket lätt. Om man vill. Bryter man ner problemen och hittar enkla lösningar så blir det inte så komplicerat. Vill man hitta den perfekta lösningen, kommer

Läs mer

5-mannafotboll. Ett studiematerial om regler för 5-mannafotboll för 8-9 åringar i Värmland.

5-mannafotboll. Ett studiematerial om regler för 5-mannafotboll för 8-9 åringar i Värmland. 5-mannafotboll Ett studiematerial om regler för 5-mannafotboll för 8-9 åringar i Värmland. 5-manna skall lära våra barn att spela fotboll på ett lekfullt sätt med mycket bollkontakt. Detta skall genomsyra

Läs mer

Föräldrarmöte IFK STD-KM :02

Föräldrarmöte IFK STD-KM :02 Föräldrarmöte IFK06 17-03-29 STD-KM01-09-2013-06:02 Vad Laget Träningar & Matcher, Utformning träningar Utbildningsplan Regler Cuper och andra aktiviteter Utrustning Att vara förälder Övrigt IFK 06 2017

Läs mer

Fotbollsskolan. passning.indd 1 07-06-05 16.17.27

Fotbollsskolan. passning.indd 1 07-06-05 16.17.27 Fotbollsskolan passning.indd 1 07-06-05 16.17.27 Välkommen till fotbollsskolan! Fotboll är en meningsfull sysselsättning året runt. För att få ett friskare och roligare liv och inte minst - för att lära

Läs mer

Har du gymnaster som älskar att träna, ha roligt och framförallt att gympa? Häng då med på vår nya

Har du gymnaster som älskar att träna, ha roligt och framförallt att gympa? Häng då med på vår nya Utmaning light Har du gymnaster som älskar att träna, ha roligt och framförallt att gympa? Häng då med på vår nya Utmaning! Alla kan vara med! Lagledaren (en ledare för er gympagrupp) får i uppgift att

Läs mer

Värdegrunder och kultur. Spelarmöte - IFK Fjärås F06/07 21 maj 2018

Värdegrunder och kultur. Spelarmöte - IFK Fjärås F06/07 21 maj 2018 Värdegrunder och kultur Spelarmöte - IFK Fjärås F06/07 21 maj 2018 Checka in Vara närvarande Lyssna Fråga Upplägg av kvällen Diskutera värderingar och kultur Ca 18.30 äta pizza Forts Diskutera värderingar

Läs mer

Den 6:e december blev vi inbjudna att vara med i en träningsturnering i

Den 6:e december blev vi inbjudna att vara med i en träningsturnering i Träningsdosen i denna månad har varit blandad mellan futsal och fotboll. Futsal för att hålla oss igång med snabbhet och teknik inför kommande futsalmatcher och fotboll i form av fortsatta uttagningar

Läs mer

Teckenförklaring. Försvarspelare. Anfallsspelare. Spelare med boll. Löpning utan boll. Löpning med boll. Bollens väg. Kon

Teckenförklaring. Försvarspelare. Anfallsspelare. Spelare med boll. Löpning utan boll. Löpning med boll. Bollens väg. Kon F-97 TRÄNINGSPÄRM Teckenförklaring Försvarspelare Anfallsspelare Spelare med boll Löpning utan boll Löpning med boll Bollens väg Kon Tips & råd Gå gärna igenom övningarna teoretiskt med gruppen först..

Läs mer

SPELSYSTEM 5-manna UTGÅNGSPOSITIONER

SPELSYSTEM 5-manna UTGÅNGSPOSITIONER SPELSYSTEM 5-manna För alla 8-9 års lag, rekommenderar vi att man spelar 5-manna fotboll enligt principen 2-2. Spelsystemet präglas av enkelhet där det naturligt uppstår många 1 mot 1 situationer som löses

Läs mer

Sommarprogram för Årsta F03

Sommarprogram för Årsta F03 Sommarprogram för Årsta F03 Här kommer lite inspiration för vad man kan träna på under sommaren. Ingenting är obligatoriskt men vill ni träna finns dessa program som inspiration. Sommaren är en perfekt

Läs mer