Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering"

Transkript

1 Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering 1 (2) RA-MS 2015:5 Riksarkivets föreskrifter om gallring och undantag från gallring hos Arbetsförmedlingen; beslutade den 5 februari Riksarkivet föreskriver med stöd av 12 första stycket arkivförordningen (1991:446) om gallring och med stöd av 21 förordningen (2002:623) om behandling av personuppgifter i den a verksamheten om undantag från gallring hos Arbetsförmedlingen (dnr RA /6085). Tillämpning och omfattning 1 Föreskrifterna gäller för Myndighet: Arbetsförmedlingen Arkivbildare: Arbetsförmedlingen Medium: Pappershandlingar och elektroniska handlingar (upptagningar för automatiserad behandling) Tidsomfattning: Från och med den 1 januari 2008 Gallring 2 Arbetsförmedlingen får gallra handlingar i enlighet med vad som anges i bilagan. Undantag från gallring 3 Uppgifter om arbetssökanden i en databas ska undantas från gallring. Det framgår av 16 tredje stycket lagen (2002:546) om behandling av personuppgifter i den a verksamheten att uppgifter som undantas från gallring ska överlämnas till en arkivmyndighet. Dokumentation och tillämpning 4 Arbetsförmedlingen ska dokumentera tillämpningen av denna författning. Vid tillämpningen ska behovet av att kunna fastställa handlingarnas autenticitet beaktas. Innan gallring efter skanning verkställs ska Arbetsförmedlingen kontrollera att samtliga förlagor har överförts till elektroniska handlingar och att dessa Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering kungörs i en särskild publikationsserie (RA-MS), i enlighet med bilaga 2 till författningssamlingsförordningen (1976:725). I serien RA-MS kan även Riksarkivets förvaltningsbeslut om gallring och annan arkivhantering medtas.

2 RA-MS 2015:5 2 (2) kan bevaras i enlighet med Riksarkivets föreskrifter om elektroniska handlingar (upptagningar för automatiserad behandling). 1. Denna författning träder i kraft den 1 mars Genom denna författning upphävs: Riksarkivets föreskrifter (RA-MS 2008:32) om undantag från gallring hos Arbetsförmedlingen och Riksarkivets föreskrifter och allmänna råd (RA-MS 2010:50) om gallring hos Arbetsförmedlingen. 3. Arbetsförmedlingen ska för urvalsbevarande av uppgifter i arbetsförmedlingsregister och a databaser som tillkommit före den 1 januari 2008 även fortsatt tillämpa Riksarkivets föreskrifter (RA-MS 2008:32) om undantag från gallring hos Arbetsförmedlingen samt Riksarkivets föreskrifter (RA-MS 1997:22) om bevarande och gallring hos länsarbetsnämnderna. Björn Jordell Tomas Wallin

3 1 (18) Innehållsförteckning Tillämpning Tillämpning av bilagan... 1 er 2. Uppföljning Utveckla och förvalta Verksamhetsstöd Informera och kommunicera Analysera arbetsmarknaden Övergripande a uppgifter Individuellt stöd till arbetsgivare Individuellt stöd till arbetssökande Arbetsmarknadspolitiska program och insatser Tillämpning av bilagan Arbetsförmedlingen får gallra handlingar i enlighet med vad som anges. Bilagan är strukturerad i enlighet med Arbetsförmedlingens klassningsplan 1.1. Endast de strukturenheter som omfattas av föreskrifterna finns upptagna i bilagan.

4 2 (18) 2. Uppföljning 2.3 Genomföra kundundersökningar Handlingar som har inkommit eller upprättats vid kundundersökningar. Exempelvis enkäter som tillkommit i samband med arbetsmarknadsutbildningar som har arrangerats externt, tjänster som har utförts av kompletterande aktörer eller andra undersökningar avseende arbetssökande och arbetsgivare. Efter att uppgifterna har sammanställts och dokumenterats i ett verksamhetssystem.

5 3 (18) 3. Utveckla och förvalta I ärendetyperna: 3.3 Arbetsmarknadspolitiska projekt 3.4 Projekt finansierade av EU-fonder får följande handlingar gallras i enlighet med de frister som anges. Handlingar som innehåller medgivanden till att bryta sekretess. 2 år efter att arbetssökanden har avaktualiserats. överenskommelser, beslut om lönebidrag, beslut om 4. Verksamhetsstöd 4.2 Personalförvaltning Hantera anställning Handlingar som utgör underlag för tjänstekort. 1 år efter att tjänstekortet har blivit ogiltigt. Det elektroniska tjänstekortsregistret ska

6 4 (18) 6. Informera och kommunicera 6.1 Extern information och kommunikation Externa frågor, synpunkter och klagomål Inkomna handlingar som har skannats och överförts till verksamhetssystem. 3 månader efter att de har skannats. Pappershandlingar. 6.2 Intern information och kommunikation I ärendetyperna: Omvärldsbevakning Interna frågor, synpunkter och klagomål får följande handlingar gallras i enlighet med de frister som anges. Inkomna handlingar som har skannats och överförts till verksamhetssystem. 3 månader efter att de har skannats. Pappershandlingar. 7. Analysera arbetsmarknaden 7.1 Ta fram rapporter och prognoser Inkomna handlingar som har skannats och överförts till verksamhetssystem. 3 månader efter att de har skannats. Pappershandlingar.

7 8. Övergripande a uppgifter I ärendetyperna: 8.1 Internationellt samarbete 8.2 Samarbete med andra organisationer 8.3 Handlägga felaktiga utbetalningar 8.4 Byggnadstillstånd 8.5 Arbetstillstånd (t o m ) Handlägga anmälan eller underrättelse om varsel Utdöma vite Handlägga ansökan om varselavgift 8.7 Utreda ifrågasatt ersättningsrätt får följande handlingar gallras i enlighet med de frister som anges. 5 (18) Inkomna handlingar som har skannats och överförts till verksamhetssystem. 3 månader efter att de har skannats. Pappershandlingar.

8 6 (18) 9. Individuellt stöd till arbetsgivare 9.1 Individuellt stöd till arbetsgivare Inkomna handlingar som har skannats och överförts till verksamhetssystem. Handlingar av rutinmässig karaktär som syftar till att styrka en uppgift eller ett åtagande som har dokumenterats i en Exempelvis närvaroredovisning, försäkran om aktivitetsstöd, intyg om telefonanmälan, intyg om deltidsarbetslöshet, förfrågan om fortsatt inskrivning samt handlingar som inte ligger till grund för utbetalning av ersättning. 3 månader efter att de har skannats. Efter att uppgifterna har dokumenterats i en Pappershandlingar.

9 7 (18) Handlingar av rutinmässig karaktär som syftar till att styrka en uppgift eller ett åtagande som inte har dokumenterats i en Exempelvis närvaroredovisning, försäkran om aktivitetsstöd, intyg om telefonanmälan, intyg om deltidsarbetslöshet, förfrågan om fortsatt inskrivning samt handlingar som inte ligger till grund för utbetalning av ersättning. Handlingar som innehåller medgivanden till att bryta sekretess. 2 år efter att handlingarna har inkommit eller upprättats. 2 år efter att arbetssökanden har avaktualiserats. överenskommelser, beslut om lönebidrag, beslut om

10 8 (18) 10. Individuellt stöd till arbetssökande I ärendetyperna: 10.1 Arbetssökandes grundärende 10.2 Etableringsärenden 10.3 Specialistärenden 10.4 Hälso- och sjukvårdsärenden Starta eget Informationsutbyte med arbetslöshetskassa Arbetslöshetsersättning inom EU/EES Underlag för ej inskrivna får följande handlingar gallras i enlighet med de frister som anges. Inkomna handlingar som har skannats och överförts till verksamhetssystem. Handlingar av rutinmässig karaktär som syftar till att styrka en uppgift eller ett åtagande som har dokumenterats i en Exempelvis närvaroredovisning, försäkran om aktivitetsstöd, intyg om telefonanmälan, intyg om deltidsarbetslöshet, förfrågan om fortsatt inskrivning samt handlingar som inte ligger till grund för utbetalning av ersättning. 3 månader efter att de har skannats. Efter att uppgifterna har dokumenterats i en Pappershandlingar.

11 9 (18) Handlingar av rutinmässig karaktär som syftar till att styrka en uppgift eller ett åtagande som inte har dokumenterats i en Exempelvis närvaroredovisning, försäkran om aktivitetsstöd, intyg om telefonanmälan, intyg om deltidsarbetslöshet, förfrågan om fortsatt inskrivning samt handlingar som inte ligger till grund för utbetalning av ersättning. Handlingar som innehåller medgivanden till att bryta sekretess. 2 år efter att handlingarna har inkommit eller upprättats. 2 år efter att arbetssökanden har avaktualiserats.

12 10 (18) Handlingar som innehåller medgivanden som har dokumenterats i en databas eller på något annat sätt. När medgivandet inte längre behövs för verksamheten. 1) Handlingar som behövs för att styrka ett åtagande, 2) handlingar som tillför 3) handlingar i ärenden 4) handlingar som utgör 10.1 Arbetssökandes grundärende Handlingar som innehåller detaljerade beskrivningar över planerade aktiviteter för arbetssökanden och som har dokumenterats. Exempelvis aktivitetsplan vid arbetslivsintroduktion samt fördjupad kartläggning och vägledning. 2 år efter att arbetssökanden har avaktualiserats.

13 11 (18) Handlingar i form av standardiserade tester och underlag för bedömning av arbetsförmåga som har utförts med stöd av patientdatalagen (2008:355). Handlingar i form av standardiserade tester och underlag för bedömning av arbetsförmåga som inte har utförts med stöd av patientdatalagen (2008:355). 10 år efter att en sammanställning av underlag och dokumentation har upprättats. 2 år efter att en sammanställning av underlag och dokumentation har upprättats.

14 12 (18) 10.2 Etableringsärenden Handlingar som innehåller detaljerade beskrivningar över planerade aktiviteter för arbetssökanden och som har dokumenterats. Exempelvis aktivitetsplan vid arbetslivsintroduktion samt fördjupad kartläggning och vägledning. Handlingar i form av standardiserade tester och underlag för bedömning av arbetsförmåga som har utförts med stöd av patientdatalagen (2008:355). 2 år efter att arbetssökanden har avaktualiserats. 10 år efter att en sammanställning av underlag och dokumentation har upprättats.

15 13 (18) Handlingar i form av standardiserade tester och underlag för bedömning av arbetsförmåga som inte har utförts med stöd av patientdatalagen (2008:355). 2 år efter att en sammanställning av underlag och dokumentation har upprättats Specialistärenden Handlingar i form av standardiserade tester och underlag för bedömning av arbetsförmåga som har utförts med stöd av patientdatalagen (2008:355). 10 år efter att en sammanställning av underlag och dokumentation har upprättats.

16 14 (18) Handlingar i form av standardiserade tester och underlag för bedömning av arbetsförmåga som inte har utförts med stöd av patientdatalagen (2008:355). 2 år efter att en sammanställning av underlag och dokumentation har upprättats Hälso- och sjukvårdsärenden Handlingar i form av standardiserade tester och underlag för bedömning av arbetsförmåga som har utförts med stöd av patientdatalagen (2008:355). 10 år efter att en sammanställning av underlag och dokumentation har upprättats.

17 15 (18) 10.6 Arbetslöshetsförsäkringen Informationsutbyte med arbetslöshetskassa Handlingar som har inkommit eller upprättats vid informationsutbyte med arbetslöshetskassorna. Efter att uppgifterna har dokumenterats i en Arbetslöshetsersättning inom EU/EES Handlingar som har inkommit eller upprättats i ärenden gällande utresande arbetssökande inom EU/EESområdet eller Schweiz. Efter att uppgifterna har dokumenterats i en

18 11. Arbetsmarknadspolitiska program och insatser I ärendetyperna: 11.1 Program och insatser till arbetssökande 11.2 Program riktade till arbetsgivare 11.3 Ersättning till kompletterande aktörer/anordnare 11.5 Utbetalningar inom program och insatser Återkrav inom program och insatser får följande handlingar gallras i enlighet med de frister som anges. 16 (18) Inkomna handlingar som har skannats och överförts till verksamhetssystem. Handlingar i form av underlag, beslut/anvisningar eller kontroller. Exempelvis program- och insatsbeslut, meddelanden, bekräftelser, återkallelser och vissa rutinkontroller. Handlingarna kan vara signerade. 3 månader efter att de har skannats. 2 år efter att uppgifterna har dokumenterats i en Pappershandlingar.

19 17 (18) Handlingar av rutinmässig karaktär som syftar till att styrka en uppgift eller ett åtagande som har dokumenterats i en Exempelvis närvaroredovisning, försäkran om aktivitetsstöd, intyg om telefonanmälan, intyg om deltidsarbetslöshet, förfrågan om fortsatt inskrivning samt handlingar som inte ligger till grund för utbetalning av ersättning. Handlingar av rutinmässig karaktär som syftar till att styrka en uppgift eller ett åtagande som inte har dokumenterats i en Exempelvis närvaroredovisning, försäkran om aktivitetsstöd, intyg om telefonanmälan, intyg om deltidsarbetslöshet, förfrågan om fortsatt inskrivning samt handlingar som inte ligger till grund för utbetalning av ersättning. Efter att uppgifterna har dokumenterats i en 2 år efter att handlingarna har inkommit eller upprättats.

20 18 (18) Handlingar som innehåller medgivanden till att bryta sekretess. Handlingar som innehåller medgivanden som har dokumenterats i en databas eller på något annat sätt. 2 år efter att arbetssökanden har avaktualiserats. När medgivandet inte längre behövs för verksamheten. 1) Handlingar som behövs för att styrka ett åtagande, 2) handlingar som tillför 3) handlingar i ärenden 4) handlingar som utgör

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering 1(2) Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering RA-MS 2012:42 Riksarkivets föreskrifter om bevarande, undantag från gallring, återlämnande eller gallring hos Pensionsmyndigheten;

Läs mer

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering 1 (2) RA-MS 2013:40 Riksarkivets föreskrifter om gallring hos Smittskyddsinstitutet; beslutade den 15 oktober 2013. Riksarkivet

Läs mer

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering 1 (2) RA-MS 2013:39 Riksarkivets föreskrifter om återlämnande och gallring hos Rättsmedicinalverket; beslutade den 15

Läs mer

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering 1(2) Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering RA-MS 2012:37 Riksarkivets föreskrifter om bevarande och gallring i beskattningsverksamheten hos Skatteverket; beslutade

Läs mer

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering 1(3) Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering RA-MS 2014:15 Riksarkivets föreskrifter om bevarande, återlämnande och gallring i beskattningsverksamheten hos Skatteverket;

Läs mer

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering 1(2) Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering RA-MS 2011:64 Omtryck Föreskrifter om ändring av Riksarkivets föreskrifter (RA-MS 2007:50) om gallring hos Skatteverket;

Läs mer

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering 1(2) Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering RA-MS 2011:42 Riksarkivets föreskrifter om gallring hos Naturvårdsverket; beslutade den 19 september 2011. Riksarkivet

Läs mer

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering 1(2) Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering RA-MS 2013:45 Riksarkivets föreskrifter om återlämnande och gallring hos Migrationsverket; beslutade den 15 oktober

Läs mer

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering RA-MS 2011:39 Riksarkivets föreskrifter om gallring hos Försvarets radioanstalt; beslutade den 23 juni 2011. Riksarkivet

Läs mer

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering 1 (2) RA-MS 2017:39 Riksarkivets föreskrifter och allmänna råd om återlämnande och gallring hos universitet och högskolor;

Läs mer

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering 1(1) Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering RA-MS 2012:39 Riksarkivets beslut om gallring hos Länsstyrelserna; beslutade den 19 juni 2012. Riksarkivet beslutar

Läs mer

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering 1(2) Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering RA-MS 2013:6 Riksarkivets föreskrifter om bevarande och gallring hos Centrala studiestödsnämnden; beslutade den 16

Läs mer

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering 1 (3) RA-MS 2015:1 Riksarkivets föreskrifter om arkivering av akter, återlämnande och gallring hos de allmänna förvaltningsdomstolarna;

Läs mer

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering 1(2) Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering RA-MS 2013:49 Riksarkivets föreskrifter om överlämnande och införlivande av handlingar från Statens folkhälsoinstitut

Läs mer

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering 1(1) Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering RA-MS 2015:21 Föreskrifter om ändring av Riksarkivets föreskrifter (RA-MS 2007:50 1 ) om gallring hos Skatteverket;

Läs mer

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering 1(2) Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering RA-MS 2011:62 Riksarkivets föreskrifter om gallring hos Trafikverket; beslutade den 24 november 2011. Riksarkivet

Läs mer

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering RA-MS 2012:32 Riksarkivets beslut om gallring hos Myndigheten för radio och tv; den 19 juni 2012. Riksarkivet beslutar

Läs mer

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering RA-MS 1997:20 Riksarkivets föreskrifter om gallring hos länsarbetsnämnderna; beslutade den 11 mars 1997. Riksarkivet beslutar

Läs mer

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering 1(1) Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering Föreskrifter om ändring av Riksarkivets föreskrifter (RA-MS 2013:6) om bevarande och gallring hos Centrala studiestödsnämnden;

Läs mer

Riksarkivets författningssamling

Riksarkivets författningssamling Riksarkivets författningssamling ISSN 0283-2941 Riksarkivets föreskrifter och allmänna råd om gallring och återlämnande av handlingar vid universitet och högskolor; RA-FS 2007:1 Utkom från trycket den

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om behandling av personuppgifter i den arbetsmarknadspolitiska verksamheten; SFS 2002:623 Utkom från trycket den 26 juni 2002 utfärdad den 13 juni 2002. Regeringen

Läs mer

Riksarkivets författningssamling

Riksarkivets författningssamling Riksarkivets författningssamling ISSN 0283-2941 Föreskrifter om ändring av Riksarkivets föreskrifter och allmänna råd (RA-FS 2007:1) om gallring och återlämnande av handlingar vid universitet och högskolor;

Läs mer

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering 1(5) Riksarkivets föreskrifter om bevarande och gallring hos Kriminalvården; beslutade den 7 november 2008. Riksarkivet

Läs mer

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering 1(2) Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering RA-MS 2012:8 Riksarkivets föreskrifter om gallring hos Affärsverket svenska kraftnät; beslutade den 8 februari 2012.

Läs mer

Riksarkivets författningssamling

Riksarkivets författningssamling Riksarkivets författningssamling ISSN 0283-2941 Ansvarig utgivare: Efwa Westre Stövander Föreskrifter om ändring av Riksarkivets föreskrifter och allmänna råd (RA-FS 2007:1) om gallring och återlämnande

Läs mer

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering RA-MS 2014:57 Riksarkivets föreskrifter om upphävande av myndighetsspecifika föreskrifter om arkivlokaler beslutade den

Läs mer

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering RA-MS 2001:37 1(6) Riksarkivets föreskrifter om gallring hos Länsstyrelsen i Gotlands län; beslutade den 14 augusti 2001.

Läs mer

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering 1(2) Riksarkivets föreskrifter om ändring i Riksarkivets föreskrifter om gallring och återlämnande av handlingar (RA-MS

Läs mer

Arkivfrågor när en myndighet startar

Arkivfrågor när en myndighet startar Avdelningen för offentlig informationshantering Tillsynsenheten GENERELL RÅDGIVNING 1 (6) Arkivfrågor när en myndighet startar Planera för arkivfrågor när en myndighet bildas Reglerna som styr arkivområdet

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om jobb- och utvecklingsgarantin; SFS 2007:414 Utkom från trycket den 13 juni 2007 utfärdad den 31 maj 2007. Regeringen föreskriver följande. 1 Denna förordning innehåller

Läs mer

Riksarkivets författningssamling

Riksarkivets författningssamling Riksarkivets författningssamling ISSN 0283-2941 Ansvarig utgivare: Efwa Westre Stövander Riksarkivets föreskrifter och allmänna råd om gallring och utlån av räkenskapsinformation m.m.; beslutade den 18

Läs mer

Riksarkivets författningssamling

Riksarkivets författningssamling Riksarkivets författningssamling ISSN 0283-2941 Ansvarig utgivare: Efwa Westre Stövander Riksarkivets föreskrifter och allmänna råd om gallring och utlån av räkenskapsinformation ; beslutade den 21 maj

Läs mer

Framställningar om myndighetsspecifika föreskrifter (RA-MS)

Framställningar om myndighetsspecifika föreskrifter (RA-MS) Framställningar om myndighetsspecifika föreskrifter (RA-MS) Vägledning Version 1.1 Datum: 2014-10-17 1 Riksarkivets skrifter för offentlig förvaltning Riktar sig i första hand till statliga myndigheter

Läs mer

Riksarkivets författningssamling

Riksarkivets författningssamling Riksarkivets författningssamling ISSN 0283-2941 Föreskrifter om ändring i Riksarkivets föreskrifter och allmänna råd (RA-FS 1991:1) om arkiv hos statliga myndigheter; RA-FS 2008:4 Utkom från trycket den

Läs mer

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering 1(1) Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering RA-MS 2012:51 Riksarkivets beslut om gallring hos Länsstyrelserna; den 2 oktober 2012. Riksarkivet beslutar med stöd

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (2000:634) om arbetsmarknadspolitiska program; SFS 2007:1031 Utkom från trycket den 4 december 2007 utfärdad den 15 november 2007. Regeringen

Läs mer

Regler om gallring av allmänna handlingar av tillfällig eller ringa betydelse vid Stockholms universitet

Regler om gallring av allmänna handlingar av tillfällig eller ringa betydelse vid Stockholms universitet 1 (8) BESLUT 2014-11-06 Dnr SU FV 2.6.2-3133-14 Agneta Witte Åström Handläggare Tekniska avdelningen Regler om gallring av allmänna handlingar av tillfällig eller ringa betydelse vid Stockholms universitet

Läs mer

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering 1(7) Föreskrifter om ändring av Riksarkivets föreskrifter och allmänna råd (RA-MS 1998:57) om gallring, överlämnande och

Läs mer

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering Riksarkivets föreskrifter om gallring hos Skatteverket; beslutade den 22 augusti 2007. RA-MS 2007:74 Riksarkivet beslutar

Läs mer

Riksarkivets författningssamling

Riksarkivets författningssamling Riksarkivets författningssamling ISSN 0283-2941 Ansvarig utgivare: Efwa Westre Stövander Riksarkivets föreskrifter och allmänna råd om återlämnande eller av handlingar vid upphandling Utkom från trycket

Läs mer

ÄNDAMÅLSENLIG ARKIVHANTERING

ÄNDAMÅLSENLIG ARKIVHANTERING 2008-10-22 ÄNDAMÅLSENLIG ARKIVHANTERING Grundläggande information för myndigheter RIKSARKIVET Avdelningen för tillsyn 2 Inledning Syftet med denna information är att hjälpa myndigheter med ändamålsenlig

Läs mer

Tullverket Box STOCKHOLM

Tullverket Box STOCKHOLM YTTRANDE 1(5) Datum Dnr RA 04-2011/3784 2011-09-19 Ert Dnr STY2011-546 Tullverket Box 12 854 112 98 STOCKHOLM Förslag till Tullverkets föreskrifter och allmänna råd om behandling av personuppgifter i Tullverkets

Läs mer

Förutsättningar för gallring efter skanning 1 (5) Tillsynsavdelningen Datum Dnr RA 01-2011/1121 Håkan Lövblad 2011-10-26

Förutsättningar för gallring efter skanning 1 (5) Tillsynsavdelningen Datum Dnr RA 01-2011/1121 Håkan Lövblad 2011-10-26 Tillsynsavdelningen Datum Dnr RA 01-2011/1121 Håkan Lövblad 2011-10-26 1 (5) Förutsättningar för gallring efter skanning För att myndighet ska få gallra pappershandlingar efter skanning fordras det myndighetsspecifika

Läs mer

Att: Ulrika Gustafsson Samrådsgruppen för kommunala arkivfrågor. Sveriges Kommuner och Landsting Hornsgatan Stockholm

Att: Ulrika Gustafsson Samrådsgruppen för kommunala arkivfrågor. Sveriges Kommuner och Landsting Hornsgatan Stockholm Yttrande Datum 2013-03-21 Dnr RA 04-2013/1232 Att: Ulrika Gustafsson Samrådsgruppen för kommunala arkivfrågor. Sveriges Kommuner och Landsting Hornsgatan 20 118 28 Stockholm Remiss: Gallringsråd nr 6,

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (2002:623) om behandling av personuppgifter i den arbetsmarknadspolitiska verksamheten; SFS 2017:825 Utkom från trycket den 11 juli 2017

Läs mer

Regler och riktlinjer för överlämnande av statliga arkiv till Riksarkivet

Regler och riktlinjer för överlämnande av statliga arkiv till Riksarkivet Regler och riktlinjer för överlämnande av statliga arkiv till Riksarkivet 1 Lag, förordning och Riksarkivets föreskrifter Rätten att överta arkiv Enligt 9 arkivlagen (1990:782) har en arkivmyndighet rätt

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING FÖR STOCKHOLM Utgiven av stadsledningskontoret 2015:27 Arkivregler för Stockholms stad Kommunfullmäktiges beslut den 14 december 2015 (Utl 2015:153) (Ersätter Kfs 2007:26)

Läs mer

Reglemente för hantering av arkiv i Upplands Väsby kommun

Reglemente för hantering av arkiv i Upplands Väsby kommun Styrdokument Stöd & Process 2016-07-13 Karin Pettersson 08-590 979 65 Dnr Fax 08-590 733 40 KS/2016:48/ karin.pettersson@upplandsvasby.se Reglemente för hantering av arkiv i Upplands Väsby kommun Nivå:

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Fastighets arbetslöshetskassa den 11 mars 2014

Inspektion av arkivvården vid Fastighets arbetslöshetskassa den 11 mars 2014 1 (5) Inspektion av arkivvården vid Fastighets arbetslöshetskassa den 11 mars 2014 Närvarande Från Fastighets arbetslöshetskassa: kassaföreståndare it-ansvarig Från Riksarkivet: Angelica Björlestrand,

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (2002:623) om behandling av personuppgifter i den arbetsmarknadspolitiska verksamheten; SFS 2010:2034 Utkom från trycket den 30 december

Läs mer

REGEL FÖR BEVARANDE AV ELEKTRONISKA HANDLINGAR

REGEL FÖR BEVARANDE AV ELEKTRONISKA HANDLINGAR REGEL FÖR BEVARANDE AV ELEKTRONISKA HANDLINGAR Typ av dokument: Regel Datum: Beslutad av: Giltighetstid: Tillsvidare Område: Arkiv och diarium Ansvarig förvaltningsenhet: Universitetsledningens kansli

Läs mer

Riktlinjer för hantering av arkiv i Gävle kommun

Riktlinjer för hantering av arkiv i Gävle kommun Sid 1 (6) Författningssamling Dnr 16KS82 Riktlinjer för hantering av arkiv i Gävle kommun Beslutad av kommunfullmäktige 2016-10-24 4 Inga ändringar har beslutats. Utöver de bestämmelser om arkiv som finns

Läs mer

Rekryteringsmyndighetens interna bestämmelser

Rekryteringsmyndighetens interna bestämmelser Rekryteringsmyndighetens interna bestämmelser Rekryteringsmyndighetens interna bestämmelser om gallring av handlingar av tillfällig eller ringa betydelse RIB 2015:3 beslutade den 8 juni 2015. Rekryteringsmyndigheten

Läs mer

Information om behandling av personuppgifter

Information om behandling av personuppgifter Policy för behandling av personuppgifter Information om behandling av personuppgifter Syftet med behandlingen av dina uppgifter Vi behandlar personuppgifter för att vi ska kunna hantera ditt medlemskap

Läs mer

Regler för bevarande av elektroniska handlingar vid Mittuniversitetet

Regler för bevarande av elektroniska handlingar vid Mittuniversitetet 2017-06-28 Regler för bevarande av elektroniska Publicerad: 2017-06-28 Beslutsfattare: Håkan Stenström Handläggare: Anna Connell Beslutsdatum: 2017-06-28 Giltighetstid: Tillsvidare Sammanfattning: Med

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Studiestödsdatalag; utfärdad den 2 april 2009. SFS 2009:287 Utkom från trycket den 16 april 2009 Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs följande. Lagens tillämpningsområde 1 Denna

Läs mer

Riksarkivets författningssamling

Riksarkivets författningssamling Riksarkivets författningssamling ISSN 0283-2941 Riksarkivets föreskrifter och allmänna råd om elektroniska handlingar (upptagningar för automatiserad behandling); RA-FS 2009:1 Utkom från trycket den 1

Läs mer

Gallring av handlingar av tillfällig eller ringa betydelse

Gallring av handlingar av tillfällig eller ringa betydelse Styrdokument Gallring av handlingar av tillfällig eller ringa betydelse Antagen av kommunfullmäktige, 280 Giltighetstid 2008-04-03 2011-12-31 2 (5) Beslutshistorik Gäller från Antagen av kommunfullmäktige,

Läs mer

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering 1(2) Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering RA-MS 2013:41 Riksarkivets föreskrifter om överlämnande och införlivande av handlingar från Smittskyddsinstitutet

Läs mer

Förstärkt bevarandestrategi för hantering av gallring i staten. Håkan Lövblad /

Förstärkt bevarandestrategi för hantering av gallring i staten. Håkan Lövblad / Förstärkt bevarandestrategi för hantering av gallring i staten Håkan Lövblad / 2010-10-20 Arkivlagen (1990:782) En myndighets arkiv bildas av de allmänna handlingarna från myndighetens verksamhet och andra

Läs mer

Vad är förvaringsenheter och hur hanteras de i praktiken? Johan Wilén,

Vad är förvaringsenheter och hur hanteras de i praktiken? Johan Wilén, Vad är förvaringsenheter och hur hanteras de i praktiken? Johan Wilén, 2017-10-24 Presentation Johan Wilén, arkivarie Bakgrund och introduktion till Arbetsförmedlingen 14 000 medarbetare i genomsnitt 2016

Läs mer

Åtgärder inom aktivitetsstöd m.m

Åtgärder inom aktivitetsstöd m.m Bromma stadsdelsförvaltning Socialtjänst och fritid Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2013-10-03 Handläggare Suzanne Hartenberger Telefon: 08 50806125 Till Bromma stadsdelsnämnd Åtgärder inom aktivitetsstöd

Läs mer

Post 1 av 1 träffar. Departement: Arbetsmarknadsdepartementet A. Utfärdad: Ändring införd: t.o.m. SFS 2018:1022

Post 1 av 1 träffar. Departement: Arbetsmarknadsdepartementet A. Utfärdad: Ändring införd: t.o.m. SFS 2018:1022 Regeringskansliets rättsdatabaser Post 1 av 1 träffar SFS-nummer 2007:414 Förordning (2007:414) om jobb- och utvecklingsgarantin Departement: Arbetsmarknadsdepartementet A Utfärdad: 2007-05-31 Ändring

Läs mer

BEVARANDE & GALLRING INOM LÖNE- OCH PERSONALADMINISTRATION

BEVARANDE & GALLRING INOM LÖNE- OCH PERSONALADMINISTRATION BEVARANDE & GALLRING INOM LÖNE- OCH PERSONALADMINISTRATION KOMMENTARER TILL RA-FS 2006:5 RIKSARKIVET 2007 RAPPORT 2007:1 Riksarkivets rapportserie riktar sig i första hand till statliga myndigheter men

Läs mer

Riksarkivets författningssamling

Riksarkivets författningssamling Riksarkivets författningssamling ISSN 0283-2941 Ansvarig utgivare: Efwa Westre Stövander Riksarkivets föreskrifter och allmänna råd om analoga ljud- och videoupptagningar på magnetband; beslutade den 25

Läs mer

Riksarkivets författningssamling

Riksarkivets författningssamling Riksarkivets författningssamling ISSN 0283-2941 Ansvarig utgivare: Efwa Westre Stövander Föreskrifter om ändring av Riksarkivets föreskrifter (RA FS 1991:1) och allmänna råd om arkiv hos statliga myndigheter;

Läs mer

Information om behandling av personuppgifter

Information om behandling av personuppgifter Visad från Mina sidor Version 1.0 2018-05-19 Information om behandling av personuppgifter Syftet med behandlingen av dina uppgifter Dina uppgifter används för att a-kassan ska kunna utreda och betala ut

Läs mer

LAGEN.NU. Lag (2003:763) om behandling av personuppgifter inom socialförsäkrin... administration. Nyheter Lagar Domar Begrepp

LAGEN.NU. Lag (2003:763) om behandling av personuppgifter inom socialförsäkrin... administration. Nyheter Lagar Domar Begrepp 1 of 11 27/09/2010 13:03 LAGEN.NU Nyheter Lagar Domar Begrepp Lag (2003:763) om behandling av personuppgifter inom socialförsäkringens administration Departement Socialdepartementet Utfärdad 2003-11-13

Läs mer

Att överlämna handlingar till en annan myndighet

Att överlämna handlingar till en annan myndighet Att överlämna handlingar till en annan myndighet Vägledning Version 1.0 Datum: 2019-01-28 1 Riksarkivets skrifter för offentlig förvaltning Riktar sig i första hand till statliga myndigheter men kan även

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING FÖR STOCKHOLM Utgiven av KF/KS kansli 2007:26 Arkivregler för Stockholms stad Kommunfullmäktiges beslut den 17 september 2007 (Utl 2007:102) (Ersätter Kfs 1995:50) Innehållsförteckning

Läs mer

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering RA-MS 2007:68 Riksarkivets föreskrifter om upphävande av vissa myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och överlämnande

Läs mer

Förvaltningens beslutsförslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att:

Förvaltningens beslutsförslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att: TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Sektor kommunstyrelsen Diarienummer: KS.2019.11 Datum: 2019-03-03 Handläggare Mattias Lundin E-post: mattias.lundin@ale.se Kommunstyrelsen Generellt gallringsbeslut för gallring efter

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (1996:1654) om särskilt utbildningsbidrag; SFS 1998:658 Utkom från trycket den 24 juni 1998 utfärdad den 11 juni 1998. Regeringen föreskriver

Läs mer

GALLRING AV INFORMATION AV TILLFÄLLIG ELLER RINGA BETYDELSE HOS SAMTLIGA MYNDIGHETER I STOCKHOLMS STAD ÄRENDET

GALLRING AV INFORMATION AV TILLFÄLLIG ELLER RINGA BETYDELSE HOS SAMTLIGA MYNDIGHETER I STOCKHOLMS STAD ÄRENDET Stadsarkivet Verksamhetsområde Informationsförsörjning Handläggare: Christina Moberg DNR 5.1.2-9593/2015 Sida 1 (7) 2016-02-03 2016:01 Promemoria GALLRING AV INFORMATION AV TILLFÄLLIG ELLER RINGA BETYDELSE

Läs mer

Kort om Arbetsförmedlingen

Kort om Arbetsförmedlingen Kort om Arbetsförmedlingen foto: Anders Roth (s 1 och 17), Peter Fredriksson (s 5), Magnus Pehrsson (s 6 och 18), Curt Guwallius (s 9) och Julia Sjöberg (s 11). Nyttan med Arbetsförmedlingen......... 04

Läs mer

Underrättelser som inte kommit arbetslöshetskassan tillhanda

Underrättelser som inte kommit arbetslöshetskassan tillhanda Fakta PM 2:2006 Underrättelser som inte kommit arbetslöshetskassan tillhanda En underrättelse om ifrågasatt ersättningsrätt från en arbetsförmedling till en arbetslöshetskassa är ett centralt underlag

Läs mer

Avdelningen för lärande och arbetsmarknad. - Förordning (2007:414) om jobb- och utvecklingsgarantin,

Avdelningen för lärande och arbetsmarknad. - Förordning (2007:414) om jobb- och utvecklingsgarantin, Cirkulärnr: 07:23 Diarienr: 07/1843 Nyckelord: Handläggare: Avdelning: Datum: 2007-06-19 Mottagare: Rubrik: Bilagor: Avdelningen för lärande och arbetsmarknad Kommunstyrelsen Landstingsstyrelsen Arbetsmarknadsansvarig

Läs mer

Information om uppgifterna i statistikdatabasen Innehåll

Information om uppgifterna i statistikdatabasen Innehåll 1 (10) Information om uppgifterna i statistikdatabasen Innehåll 1 Allmänt... 2 2 Antalet personer som fått arbetslöshetsersättning... 3 2.1 Inkomstrelaterad ersättning/grundbelopp... 3 2.2 Normalarbetstid...

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Fordonsprovarna i Väst AB

Inspektion av arkivvården vid Fordonsprovarna i Väst AB 1 (5) Inspektion av arkivvården vid Fordonsprovarna i Väst AB Riksarkivet (RA) inspekterade den 4 december 2014 arkivbildningen och arkivvården vid besiktningsorganet Fordonsprovarna i Väst AB, Importgatan

Läs mer

Bilaga. Inspektion av arkivvården vid GS arbetslöshetskassa den 11 mars 2014

Bilaga. Inspektion av arkivvården vid GS arbetslöshetskassa den 11 mars 2014 1 (5) Inspektion av arkivvården vid GS arbetslöshetskassa den 11 mars 2014 Närvarande Från GS arbetslöshetskassa: kassaföreståndare it-ansvarig Från Riksarkivet: Angelica Björlestrand, arkivarie Sammanfattning

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om behandling av personuppgifter inom socialförsäkringens administration; SFS 2003:763 Utkom från trycket den 25 november 2003 utfärdad den 13 november 2003. Enligt riksdagens

Läs mer

Verkskansliet Datum Dnr RA 230-2011/4207 2011-09-15 Ulrika Sturesdotter Andersson

Verkskansliet Datum Dnr RA 230-2011/4207 2011-09-15 Ulrika Sturesdotter Andersson PM Verkskansliet Datum Dnr RA 230-2011/4207 2011-09-15 Ulrika Sturesdotter Andersson Gallring av EU-revisionsunderlag Riksarkivet får ibland frågor om hur myndigheterna ska hantera handlingar som kan vara

Läs mer

Aktuellt från Riksarkivet

Aktuellt från Riksarkivet Aktuellt från Riksarkivet Nora Liljeholm / Divisionen för offentlig informationshantering Registratorskonferens, 19 maj 2015 RA-MS Format earkiv FGS RA-FS OSL TF PDF/A-1 SSC PDF FE PSI HS KS Öppen data

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Kungliga Svenska Aeroklubben

Inspektion av arkivvården vid Kungliga Svenska Aeroklubben 1(5) Inspektion av arkivvården vid Kungliga Svenska Aeroklubben 1. Sammanfattning Riksarkivet (RA) genomförde den 13 oktober 2011 en inspektion hos Kungliga Svenska Aeroklubben (KSAK). Inspektionen omfattade

Läs mer

Förordning (2002:623) om behandling av personuppgifter i den arbetsmarknadspolitiska verksamheten

Förordning (2002:623) om behandling av personuppgifter i den arbetsmarknadspolitiska verksamheten SFS 2002:623 Källa Regeringskansliets rättsdatabaser Utfärdad: 2002-06-13 Omtryck: SFS 2014:1443 Rättelseblad: Uppdaterad: Rättelseblad 2011:179 har iakttagits. t.o.m. SFS 2015:7 Först inlagd: 2002-06-26

Läs mer

Vilka personer söker arbete i Europa med svensk arbetslöshetsersättning?

Vilka personer söker arbete i Europa med svensk arbetslöshetsersättning? Fakta om arbetslöshetsförsäkringen 2012:1 Vilka personer söker arbete i Europa med svensk arbetslöshetsersättning? Rättssäkerhet och effektivitet i arbetslöshetsförsäkringen Dnr: 2011/876 Vilka personer

Läs mer

Arbetsförmedlingens månadsstatistik år. Symbolen avser procentuell förändring mot motsvarande period föregående år.

Arbetsförmedlingens månadsstatistik år. Symbolen avser procentuell förändring mot motsvarande period föregående år. Arbetsförmedlingens månadsstatistik 16-64 år. Symbolen avser procentuell förändring mot motsvarande period föregående år. Månad: Län: Kommun: Maj 2009 Västerbottens län Samtliga Arbetsmarknadsdata 0905

Läs mer

Riktlinjer för hantering av arkiv i Ånge kommun

Riktlinjer för hantering av arkiv i Ånge kommun RIKTLINJER ARKIV 1 (6) Kommunstyrelsen Riktlinjer för hantering av arkiv i Ånge kommun Fastställd: Kommunfullmäktige, 2018, 128, KS 18/319 Omfattar: Ånge kommunkoncern Dokumentägare/dokumentansvarig: Kommunstyrelsen

Läs mer

Återlämnande eller gallring av handlingar vid upphandling

Återlämnande eller gallring av handlingar vid upphandling Återlämnande eller gallring av handlingar vid upphandling Vägledning Version 1.0 Datum: 2019-01-28 1 Riksarkivets skrifter för offentlig förvaltning Riktar sig i första hand till statliga myndigheter men

Läs mer

Uppföljning av de personer som uppnådde maximal tid i sjukförsäkringen under 2010 eller under första kvartalet 2011

Uppföljning av de personer som uppnådde maximal tid i sjukförsäkringen under 2010 eller under första kvartalet 2011 Dnr: 2010/436389 Dnr: 016315-2011 Uppföljning av de personer som uppnådde maximal tid i sjukförsäkringen under 2010 eller under första kvartalet 2011 Återrapportering enligt regleringsbrevet för 2011 Uppdaterade

Läs mer

Inspektion brevledes av arkivvården vid Regionala etikprövningsnämnden i Linköping

Inspektion brevledes av arkivvården vid Regionala etikprövningsnämnden i Linköping 1 (5) Inspektion brevledes av arkivvården vid Regionala etikprövningsnämnden i Linköping Inledning Den 16 januari 2015 aviserade Riksarkivet en brevledes inspektion av arkivvården vid Regionala etikprövningsnämnden

Läs mer

3 Lag (1973:370) om arbetslöshetsförsäkring

3 Lag (1973:370) om arbetslöshetsförsäkring 1 (5) Detta är en övergripande sammanställning av arbetslöshetsersättningens utveckling under åren 1973-2013. De regeländringar som presenteras är inte att betrakta som lagtexter utan är tänkta att vara

Läs mer

Arbetsförmedlingen arkivredovisning Riksarkivet 2015-05-05. Liv Nyström Daniel Höffker

Arbetsförmedlingen arkivredovisning Riksarkivet 2015-05-05. Liv Nyström Daniel Höffker Arbetsförmedlingen arkivredovisning Riksarkivet 2015-05-05 Liv Nyström Daniel Höffker Vad vi ska prata om Läget för arkivredovisningen på AF Förvaringen av pappershandlingar hur beskrivs denna Förvaringen

Läs mer

Rekryteringsmyndighetens interna bestämmelser

Rekryteringsmyndighetens interna bestämmelser Rekryteringsmyndighetens interna bestämmelser Rekryteringsmyndighetens interna bestämmelser om gallring av handlingar av tillfällig eller ringa betydelse RIB 2011:14 beslutade den 22 augusti 2011 Rekryteringsmyndigheten

Läs mer

DOKUMENTHANTERINGSPLAN

DOKUMENTHANTERINGSPLAN Protokoll / Centrala samverkansgruppen - protokoll - kallelser Personalutskottet - protokoll - kallelser i pärm hos registrator i pärm hos registrator 5 år Papper: svenskt arkiv. Sparas elektroniskt i

Läs mer

Kort om Arbetsförmedlingen Helene Ohlsson Arbetsterapeut AR Enheten Trollhättan

Kort om Arbetsförmedlingen Helene Ohlsson Arbetsterapeut AR Enheten Trollhättan Kort om Arbetsförmedlingen 160906 Helene Ohlsson Arbetsterapeut AR Enheten Trollhättan Uppdraget Vårt uppdrag kommer från riksdag och regering. Vi ska förbättra arbetsmarknaden genom att: Sammanföra dem

Läs mer

ett led i en process, t.ex. avisera en inspektion och inhämta underlag från en databas,

ett led i en process, t.ex. avisera en inspektion och inhämta underlag från en databas, - - - 1 2 kap. Definitioner I dessa föreskrifter avses med aktivitet arkiv arkivredovisning databärare förvaringsenhet förvaringsmedel handling handlingstyp handlingsslag inventarium klassificeringsstruktur

Läs mer

Bevarande/gallring av personuppgifter i kvalitetsregister

Bevarande/gallring av personuppgifter i kvalitetsregister Denna checklista sammanfattar vad en registerhållare bör tänka på när det gäller bevarande och gallring av personuppgifter i ett kvalitetsregister. Checklistan tar i huvudsak sikte på gallringsperspektivet

Läs mer

i Göteborgs Stad att söka den har själv Birgitta Torgén Förvaltningschef Regionarkivet

i Göteborgs Stad att söka den har själv Birgitta Torgén Förvaltningschef Regionarkivet Bodill Fredriksson, tel. 031-701 50 53 bodil..fredriksson@arkivnamnden.goteborg.se TJÄNSTEUTLÅTANDEE Dnr 393/15 73 Utfärdat 2015-11-18 Till Arkivnämnden Gallring av pappershandlingar efter skanning för

Läs mer

Socialdepartementet: Remiss - Betänkande SOU 2015:44 Arbetslöshet och ekonomiskt bistånd

Socialdepartementet: Remiss - Betänkande SOU 2015:44 Arbetslöshet och ekonomiskt bistånd ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Egnell Eva Datum 2015-09-02 Diarienummer AMN-2015-0265 Socialdepartementet: Remiss - Betänkande SOU 2015:44 Arbetslöshet och ekonomiskt bistånd Förslag till beslut

Läs mer