SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Gymnasienämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Gymnasienämnden"

Transkript

1 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Gymnasiekontoret, Laboratorgränd 5, kl Beslutande Övriga deltagande Bertil Almgren, ordf Joakim Dahlgren Karin Hedlund, tjg ers för Marlene Degerman Ulrika Larsson Andreas Löwenhöök Britt-Marie Nyhlén Carina Sundbom, tjg ers för Heléna Lindahl Anders Svedjevik, tjg ers för Kenneth Vidmark Lilian Parbring Gurli Rehnfors, tjg ers för Stina Engström Ingemar Vikström Jan Midlert, gymnasiechef Siv Johansson, sekreterare Bo Carlsson, SACO Örjan Lejdahl, Lärarförbundet Utses justera Andreas Löwenhöök, ers Britt-Marie Nyhlén Paragrafer Underskrifter.. /Bertil Almgren, ordförande/ /Siv Johansson, sekreterare/.. /Andreas Löwenhöök, protokollsjusterare/ BEVIS OM ANSLAG Justering av gymnasienämndens protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla Sammanträdesdatum Anslaget har ss upp Anslaget tas ner efter Förvaringsplats för protokollet Gymnasiekontoret, Laboratorgränd 5 Underskrift. Siv Johansson

2 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 2 GyN 97 Dnr Samverkansavtalet Kommunerna i Västerbotten har gemensamt tagit fram underlag för samverkansavtal gällande gymnasieutbildningar. Ett första steg har tagits i och med etableringen av ett gemensamt intagningskansli i Vindeln. Inför det fortsa arbetet krävs beslut och gemensamma ställningstaganden. Eftersom det inte finns något färdigt avtal och inte heller någon formell styrelse krävs en tillfällig organisation för utarbeta förslag och riktlinjer för det kommande samarbetet. Bland frågor som ska beredas ytterligare finns bland annat eventuell omvalsmöjlighet för elever och vilka utbildningar som ska omfas av avtalet. I det underlag för samverkansavtal som finns föreslås ordförandena i respektive kommunal nämnd med ansvar för gymnasieskolan bildar en arbetsgrupp med uppgift ta fram ett konkret förslag till samverkansavtal som kan träda i kraft inför läsåret 2009/2010. utse ordförande Bertil Almgren representera nämnden i den arbetsgrupp som ska utarbeta förslag till samverkansavtal för Västerbottenskommunerna och utse vice ordförande Kenneth Vidmark till ersättare i ovan nämnda arbetsgrupp samt nämndens representant får besluta inom ramen för de avtal som upprättats och beslut tagna av gymnasienämnden eller kommunfullmäktige.

3 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 3 Au-pärm GyN 98 Dnr Anhållan om gymnasienämndens uppdrag ta fram ett förslag till specialutformat program Under pågår ett arbete med ta fram en struktur för ett Vård- och omsorgscollege i länet. Definition av Vård- och omsorgscollege Vård- och Omsorgscollege (VO-college) är en samverkansform för utbildningar inom vård och omsorg som skapar en struktur för lärande i samarbete med arbetslivet på regional nivå. VO-college står för en nära samverkan mellan olika utbildningsformer och arbetslivet till gagn för dem som väljer ett yrke inom vård och omsorg. VO-college är ett varumärke; bara om man uppfyller vissa kriterier blir man certifierad. Det ska även finnas bindande avtal mellan de regionala parterna på arbetsmarknaden och utbildningsanordnarna. Projektet i Västerbotten Fem regioner i landet har från Yrkesutbildningsdelegationen fått stöd för starta utveckling av VO-college, varav Västerbotten är en. Umeå gymnasieförvaltning tog under hösten 2006 kontakt med representanter för branschen för utforska om intresse fanns för samverka kring ett Vård och Omsorgscollege. Efter kontakt med länets kommuner bildades en regional pilotgrupp i februari 2007 bestående av representanter från: Skellefteå, Norsjö, Vilhelmina, Lycksele, Vännäs, Robertsfors och Umeå kommuner (gymnasie- samt socialförvaltning) Västerbottens läns landsting Umeå universitet Fackliga organisationer Regional projektledare är Eva Quist Engström Umeå kommun, rektor inom vuxenutbildningen med bakgrund inom vården. Det finns lokala projektgrupper i varje kommun där branschföreträdare och utbildningsanordnare på lokal nivå driver utvecklingsprocessen framåt.

4 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 4 GyN 98 forts Den regionala projektgruppen samordnar det regionala och lokala arbetet samt förbereder ärenden till styrgruppen. 1 juni 2006 bildades ett nationellt råd för VOC. Kriterier och villkoren för nationell certifiering utarbetas av nationella rådet. De 12 kriterierna presenterades i juni 2007, däremot är inte arbetet med hur certifieringen ska ske klart ännu. På grund av osäkerheten när det nationella rådet kan presentera en organisation och tidsplan för hur det nationella arbetet med certifieringsprocessen ska se ut, samt vad den nationella utredningen om gymnasieskolans förändring kommer innebära behöver vi finna en väg utveckla Omvårdnadsprogrammet redan nu. Vi som arbetar med collegeutveckling i Skellefteå- och länet ser en möjlighet redan till läsåret 2008/2009 åstadkomma de förändringar vi önskar och som ligger i linje med vad VOC ska innebära genom skapa ett Specialutformat program. Det innebär också en stor fördel genom vi kan testa de olika förslagen till förstärkt samverkan mellan bransch och arbetsliv innan vi far slutgiltiga beslut. När sedan certifieringen och utvecklingen av VOC är klart är det bara byta namn från Specialutformat program till Vård- och omsorgscollege. Mot bakgrund av ovanstående önskar gymnasiekontoret få gymnasienämndens uppdrag utarbeta ett Specialutformat Omvårdnadsprogram i linje med framtida Vård- och omsorgscollege. uppdra till gymnasiekontoret utarbeta ett förslag till Specialutformat Omvårdnadsprogram inför läsåret 2008/2009.

5 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 5 Au-pärm GyN 99 Dnr Intagning till gymnasieskolan beslutsordning och delegationer Etableringen av ett gemensamt intagningskansli för Västerbottens gymnasiekommuner innebär det behövs förtydliganden av den lokala beslutsorganisationen. Gymnasienämnden och gymnasiekontoret har sedan tidigare väl fungerande rutiner och delegationer för intagningsärenden. Utbildningsutbud, antal platser per program och beslut om direktintagning till inriktningar beslutas av gymnasienämnden. Gymnasiekontoret föreslår denna beslutsordning kvarstår oförändrad. Beslut om bedömning av särskilda skäl och intagning via fri kvot är sedan tidigare delegerade till gymnasiechefen. Gymnasiekontoret föreslår delegationen kvarstår. Beslut om platser för programinriktade individuella program har tagits av gymnasiechefen. Gymnasiekontoret föreslår denna beslutsordning kvarstår. Yttranden om mottagande av elever från andra kommuner hanteras sedan tidigare av gymnasiekontoret med gymnasiechefen som beslutande. Gymnasiekontoret föreslår denna beslutsordning kvarstår. Information och vägledning under sommaren har tidigare år erbjudits i begränsad omfning via grundskola och gymnasieskola. Gymnasiekontoret föreslår Skellefteå kommun även fortsättningsvis ansvarar för begränsad information och vägledning. Det gemensamma intagningskansliet förväntas inte svara för information och vägledning under sommaren. Ansökan och mottagning till gymnasiesärskolan har tidigare år hanterats av gymnasiekontoret. Gymnasiekontoret föreslår denna beslutsordning kvarstår. Omvalsperiod efter den preliminära intagningen har inte praktiserats i Skellefteå. Kommunerna i Västerbotten har haft olika praxis. Inför etableringen av ett gemensamt intagningskansli föreslås beslut om eventuell omvalsmöjlighet avgörs av en interimsstyrelse bestående av en representant för varje kommun i Västerbotten.

6 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 6 GyN 99 forts utbildningsutbud, antal platser per program och beslut om direktintagning till inriktningar beslutas av gymnasienämnden beslut om bedömning av särskilda skäl och intagning via fri kvot delegeras till gymnasiechefen beslut om platser för programinriktade individuella program delegeras till gymnasiechefen yttranden om mottagande av elever från andra kommuner hanteras sedan tidigare av gymnasiekontoret med gymnasiechefen som beslutande information och vägledning under sommaren erbjuds i begränsad omfning av skolorna i Skellefteå ansökan och mottagning till gymnasiesärskolan hanteras av gymnasiekontoret med gymnasiechefen som beslutande beslut om eventuell omvalsperiod för eleverna fas av gymnasienämnden i novembersammanträdet.

7 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 7 GyN 100 Dnr Intagning till program och inriktningar i Skellefteås kommunala gymnasieskolor Vid intagning till gymnasieskolan tas elever som regel in på program för inför årskurs två fördelas på inriktningar. I ett antal utbildningar har det visat sig det är en fördel för elever och utbildningens genomförande bli intagna på inriktningar från årskurs ett. Gymnasiekontoret har utarbetat ett förslag till utbildningar som bör omfas av direktintag. Förslaget baseras på beslut från tidigare år. Byggprogrammet med nationella inriktningar - Husbyggnad - Måleri Elprogrammet - IT design lokal inriktning - inriktning Elektronik Estetiska programmet med nationella inriktningar - Bild och formgivning - Dans - Musik - Teater Hantverksprogrammet - Hantverk nationell inriktning - Florist Naturbruksprogrammet med lokala inriktningar - Skog - Jakt och Fiske - Häst Omvårdnadsprogrammet - inriktning hälsa och internationellt arbete

8 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 8 GyN 100 forts Teknikprogrammet - Energi - Form och design - Innovation och design - Inredning och design - IT - Kommunikation Specialutformat program näraliggande Industriprogrammet med underhållsinriktning Specialutformat program Spektrum näraliggande Samhällsprogrammet - Ledarskap och friluftsliv - Media och journalistik - Kommunikation och samhälle elever som får plats på de utbildningsinriktningar som förtecknats ovan ska placeras in direkt på önskad inriktning.

9 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 9 GyN 101 Dnr Gymnasieskolans lokalutredning Gymnasiechef Jan Midlert presenterar ett arbetsunderlag och informerar i rubr ärende. notera informationen.

10 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 10 GyN 102 Ungdomsfullmäktiges träff med politiker bevilja reseersättning till de politiker som har möjlighet delta i café-träff med ungdomsfullmäktige den 17 oktober kl på Efyran.

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Gymnasienämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Gymnasienämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Gymnasiekontoret Laboratorgränd 5, kl 13.00-17.15 Beslutande Övriga deltagande Bertil Almgren, ordf Joakim Dahlgren Stina Engström Ulrika Larsson Heléna

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Gymnasienämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Gymnasienämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Gymnasiekontoret/Vuxenutbildningen kl 08.00-17.03 Beslutande Bertil Almgren, ordf Joakim Dahlgren Marlene Degerman Stina Engström Ulrika Larsson Helena

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Gymnasienämnden 2008-05-12

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Gymnasienämnden 2008-05-12 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Beslutande Gymnasiekontoret, Laboratorgränd 5, kl 08.00 17.00 (Information: Planeringsförutsättningar för gymnasienämndens budget 2009 kl 08.00-11.00, Gruppmöte

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8)

PROTOKOLL 1 (8) PROTOKOLL 1 (8) 2013-03-27 Gymnasienämnden Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.00-15.50 ande Bertil Almgren (S), ordförande Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Hans Ericsson (V) Lenita

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Gymnasienämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Gymnasienämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Gymnasiekontoret, Laboratorgränd 5, kl 08.00-11.50 Beslutande Övriga deltagande Bertil Almgren, ordf Joakim Dahlgren Marlene Degerman Stina Engström Ulrika

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8)

PROTOKOLL 1 (8) PROTOKOLL 1 (8) 2016-04-27 Gymnasienämnden Plats och tid Odenrummet, samhällsbyggnadskontoret, kl 08.00 15.45 ande Bertil Almgren (S), ordförande Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Daniela D Angelo

Läs mer

PROTOKOLL 1 (19) 2010-09-06

PROTOKOLL 1 (19) 2010-09-06 PROTOKOLL 1 (19) 2010-09-06 Gymnasienämnden Plats och tid Gymnasiekontoret, Laboratorgränd 5, Skellefteå, kl 08.00 17.05 ande Bertil Almgren (S) ordförande Joakim Dahlgren (S) Stina Engström (FP) Ulrika

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) Gymnasienämnden 2007-04-23

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) Gymnasienämnden 2007-04-23 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Beslutande Gymnasiekontoret, Laboratorgränd 5, kl 08.00-17.30 (Informationer kl 08.00-12.00: Tankar kring budget 2008, Lokalutredningen, Utredning om musikskolan

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2012-10-15 Gymnasienämnden Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, stadshuset, kl 08:00 15.15 ande Bertil Almgren (S) ordförande Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Hans Ericsson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11) 2012-02-27

PROTOKOLL 1 (11) 2012-02-27 PROTOKOLL 1 (11) 2012-02-27 Gymnasienämnden Plats och tid Stadshuset, Kommunstyrelsens rum nr 301, kl 08.00 15.22 ande Bertil Almgren (S) ordförande Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Hans Ericsson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) 2012-05-07 Gymnasienämnden Plats och tid Campus, Dialogen, kl 08:00 16.34 ande Bertil Almgren (S) ordförande Karin Andersson (S), kl 12:30 - Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Hans

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2019-05-17 Gymnasienämnden Plats och tid Urkrafts lokaler, Campusområdet, Odenrummet, kl 08.00-12.00, 13.00-15.30 ande Felicia Lundmark (S), ordförande Torbjörn Häggmark (V), vice ordförande

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (22) Gymnasienämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (22) Gymnasienämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Beslutande Gymnasiekontoret, Laboratorgränd 5, kl 08.00 16.25 (Besök i Anderstorpsskolan kl 08.00-10.00, Informationer kl 10.30-11.30, Information av måltidschef

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (20) Gymnasienämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (20) Gymnasienämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (20) Plats och tid Naturbruksgymnasiet, Norra Åbyn, kl 08.00 16.30 (Skolenhetschef och lärare berättar om det aktuella läget i skolan, rundvandring och träff med elever och

Läs mer

PROTOKOLL 1 (12)

PROTOKOLL 1 (12) PROTOKOLL 1 (12) 2011-10-03 Gymnasienämnden Plats och tid Balderskolan, Nordlandergatan 10, Skellefteå kl 08.00 16.20 ande Bertil Almgren (S) ordförande Karin Andersson (S) Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Gymnasienämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Gymnasienämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Beslutande Gymnasiekontoret, Laboratorgränd 5, kl 08.00 16.30 (Gymnasiechefens information kl 08.00-09.30) (Slutrapport från Attraktiv skola samt Generationsväxling

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16)

PROTOKOLL 1 (16) PROTOKOLL 1 (16) 2016-01-20 Gymnasienämnden Plats och tid Odenrummet, onsdagen den 20 januari kl 08.00 16.55 ande Bertil Almgren (S), ordförande Maria Bernsson (C) Daniela D Angelo Wikström (MP) Stina

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2013-05-15

PROTOKOLL 1 (15) 2013-05-15 PROTOKOLL 1 (15) 2013-05-15 Gymnasienämnden Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.00-16.00 ande Bertil Almgren (S), ordförande Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Hans Ericsson (V) Lenita

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Gymnasienämnden 2006-05-22

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Gymnasienämnden 2006-05-22 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Beslutande Kaplanskolan, Skolvägen 2 och Gymnasiekontoret, Laboratorgränd 5, kl 08.00 16.35 (Kaplanskolan kl 08.00-12.00, gymnasienämnden träffar skolledningen

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) Gymnasienämnden 2008-10-13

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) Gymnasienämnden 2008-10-13 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Gymnasiekontoret, Laboratorgränd 5, kl 13.00-17.45 Beslutande Övriga deltagande Bertil Almgren, ordf Joakim Dahlgren, kl 13.00 17.00 Marlene Degerman Stina

Läs mer

En samverkansform för utbildning

En samverkansform för utbildning En samverkansform för utbildning Bakgrund Generationsväxling Personalbrist 2015 2020 Över 20% går i pension Efterfrågan på personal inom vård- och omsorg med utbildning både på gymnasial nivå kommer att

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Gymnasienämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Gymnasienämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Gymnasiekontoret Laboratorgränd 5, kl 13.00 17.00 Beslutande Övriga deltagande Bertil Almgren, ordf Marlene Degerman, kl 15.30-17.00 Ulrika Larsson Heléna

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Plats och tid Verkstaden sal A+B, klockan

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Plats och tid Verkstaden sal A+B, klockan Utskottet Lärande och stöd 2009-03-18 43 Plats och tid Verkstaden sal A+B, klockan 08 00-12 00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand

Läs mer

PROTOKOLL 1 (7)

PROTOKOLL 1 (7) PROTOKOLL 1 (7) 2015-01-13 Kulturnämnden Plats och tid Stadshuset, kl 13.00 ande Emilia Hallin (S) ordförande Christina Nyström (V) Martin Hedqvist (S) Anna Nyström (S) Örjan Fredriksson (S) Jasmine Ravaghi

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Personalnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Personalnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Campus, kl 08.00-15.55 Beslutande Övriga deltagande Harriet Classon, ordf Lennart Burvall Åsa Gustafsson Caroline Larsson Stålbert Annika Nyman, tjg ers

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Lars Björklund (s), Gudrun Henriksson (c), Bengt Sjöberg (kd)

Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Lars Björklund (s), Gudrun Henriksson (c), Bengt Sjöberg (kd) Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.00-15.40 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Olle Engström (s) Åsa Hååkman Felth (s) Ann-Marie Rosö (s) Pia

Läs mer

Gymnasienämnden ( )

Gymnasienämnden ( ) Sammanträdesdatum 1 ( ) Plats och tid Birger Sjöberggymnasiet, Idrottsgatan 7, kl 15.00 19.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Orvar Carlsson (kd), ordförande Kjell Nilsson (s), 1:e vice

Läs mer

PROTOKOLL 1 (18)

PROTOKOLL 1 (18) PROTOKOLL 1 (18) 2018-03-14 Gymnasienämnden Plats och tid Anderstorpsgymnasiet kl 08.00-11.00, 13.00-14.45 ande Bertil Almgren (S), ordförande Joakim Dahlgren (S) Daniela D Angelo Wikström (MP) Stina Engström

Läs mer

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Utbildningsnämnden 2009-10-05 1

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Utbildningsnämnden 2009-10-05 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden 2009-10-05 1 Innehållsförteckning Stopp av intag till Industriprogrammet vid Gymnasiesärskolan... 3 Stopp av intaget till Hantverksprogrammets inriktning Mode och

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2016-09-13 Kommunstyrelsen Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl. 09.45 09.55 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Agneta Hansson (V) Andreas Löwenhöök (M), ej 404 Andreas

Läs mer

Gymnasienämnden (7)

Gymnasienämnden (7) Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid Komvux, Östra vägen 1, 2003-10-21, kl 13.00-16.55 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande

Läs mer

Kjell Kaså (c), ordförande Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf Laila Andrén (s)

Kjell Kaså (c), ordförande Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf Laila Andrén (s) GYMNASIENÄMNDEN 2008-01-31 1 Plats och Tid Norrtull, kl 13.00 17.15 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf Laila Andrén (s) Övriga

Läs mer

PROTOKOLL 1 (29) 2011-03-21

PROTOKOLL 1 (29) 2011-03-21 PROTOKOLL 1 (29) 2011-03-21 Gymnasienämnden Plats och tid Kaplanskolan, Skolvägen 2, Skellefteå, kl 08.00 15.07 ande Bertil Almgren (S) ordförande Karin Andersson (S) Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren

Läs mer

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Evelina Lilja, sekreterare Christian Persman, grundskolechef. Carin Bengtsson. Utskottet lärande och stöd

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Evelina Lilja, sekreterare Christian Persman, grundskolechef. Carin Bengtsson. Utskottet lärande och stöd Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 08.00 14.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Peter Joensuu, 2:e

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens utbildnings- och näringslivsutskott Delegation 2008-03-04 8 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 08.30-12.00. Beslutande

Läs mer

Gymnasienämnden (6) Madelaine Johansson (v), 57-59, kl

Gymnasienämnden (6) Madelaine Johansson (v), 57-59, kl Sammanträdesdatum 1 (6) Plats och tid Komvux, Östra vägen 1, 2001-09-25, kl 15.00 18.50. Beslutande Orvar Carlsson (kd), ordförande Kjell Nilsson (s), 1:e vice ordförande Peter Göthblad (fv), 2:e vice

Läs mer

PROTOKOLL 1 (20)

PROTOKOLL 1 (20) PROTOKOLL 1 (20) 2012-03-12 Gymnasienämnden Plats och tid Stadshuset, rum E3, kl 08.00 15.29 ande Bertil Almgren (S) ordförande Karin Andersson (S) Joakim Dahlgren (S) Hans Ericsson (V) Emil Marklund (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-14 1-11

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-14 1-11 Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-14 1-11 Plats och tid Fävren, kl. 08.30-10.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Micael Åkesson (M) Jeanette Qvist (S) Eva Pehrsson-Karlsson (C) Ing-Marie

Läs mer

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan samt principer för utbud och antagning läsåret 2016/17

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan samt principer för utbud och antagning läsåret 2016/17 Plelue UTBIDNINGSFÖRVATNINGEN USKI Zot 06) kvre,kcie.. I 5 Handläggare Datum Diarienummer Nasser Ghazi 2015-05-20 UBN-2015-2227 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan samt principer

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-06-25 1 Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet (fd Bravidas lokaler), Ankaret, Estunavägen 12, Norrtälje, kl 13.00-16.00 Louise Branting (c), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15)

PROTOKOLL 1 (15) PROTOKOLL 1 (15) 2016-05-18 Gymnasienämnden Plats och tid Odenrummet, samhällsbyggnadskontoret kl 08.00 16.30 ande Bertil Almgren (S), ordförande Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Daniela D Angelo

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 26 mars 2013 kl

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 26 mars 2013 kl 1 (11) 2013-03-26 Plats och tid Beslutande Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 26 mars 2013 kl. 16.30 17.50 Christin Rampeltin Molin (M), ordförande Margareta Nilsson (M) Bo Andersson (M)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14)

PROTOKOLL 1 (14) PROTOKOLL 1 (14) 2018-04-25 Gymnasienämnden Plats och tid Kårhuset Stock, Campus, kl 08.00-11.00, 13.00-16.15 ande Bertil Almgren (S), ordförande Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Daniela D Angelo

Läs mer

Annette Riesbeck (C) Fredrik Ollén (M) Jan Dahlquist (S) Joanna Stridh (C) Inger Eriksson (S), ersättare för Anki Dåderman

Annette Riesbeck (C) Fredrik Ollén (M) Jan Dahlquist (S) Joanna Stridh (C) Inger Eriksson (S), ersättare för Anki Dåderman 1(2) Plats och tid Kommunledningskontoret 13:00-13:55 Beslutande Annette Riesbeck (C) Fredrik Ollén (M) Jan Dahlquist (S) Joanna Stridh (C) Inger Eriksson (S), ersättare för Anki Dåderman Ersättare och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (29) Gymnasienämnden 2007-11-05

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (29) Gymnasienämnden 2007-11-05 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (29) Plats och tid Beslutande Gymnasiekontoret, Laboratorgränd 5, kl 08.00 18.15 (Teknikcollege - info av skolenhetschef Ola Andersson, genomgång av dagens ärenden, Revisorbesök

Läs mer

Instruktion för ansökan - anslutande utbildare

Instruktion för ansökan - anslutande utbildare November 2018 Instruktion för ansökan - anslutande utbildare Ansökan ska innehålla Namn på aktör och mottagande lokalt VO-College Datum Innehållsförteckning Fakturaadress och mejladress till kontaktperson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (21) 2015-06-15

PROTOKOLL 1 (21) 2015-06-15 PROTOKOLL 1 (21) 2015-06-15 Gymnasienämnden Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.00 12.00 ande Bertil Almgren (S), ordförande Joakim Dahlgren (S) Daniela D Angelo Wikström (MP) Ramona

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2010-06-30 1 (7) Plats och tid Barn- och utbildningskontorets sammanträdesrum Ununge, plan 2 Estunavägen 12, Norrtälje kl 10.00-11.30 Beslutande Louise Branting (C), ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Protokoll 1 (8) Ärendenummer BUN 2018/0284-600 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Tingssalen, Tingshuset Tanumshede, kl 08.00 12.15 Ledamöter Se nästa sida. Övriga närvarande Öyvind Höiberg, Controller,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (13)

PROTOKOLL 1 (13) PROTOKOLL 1 (13) 2013-06-19 Gymnasienämnden Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.00 11.10 ande Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Lenita Hellman (M) Håkan Lindh (FP), ordförande Karin

Läs mer

PROTOKOLL 1 (22)

PROTOKOLL 1 (22) PROTOKOLL 1 (22) 2017-10-18 Gymnasienämnden Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 08.00-12.00, 14.00-15.40. ande Bertil Almgren (S), ordförande Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Daniela

Läs mer

Gymnasienämnden 2002-03-18 1 (6)

Gymnasienämnden 2002-03-18 1 (6) Sammanträdesdatum 1 (6) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, kl 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Orvar Carlsson (kd), ordförande Leif Höglund (s), tjänstgörande

Läs mer

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 februari kl 19.00-20.15 Lars Rundgren (m),

Läs mer

Lars-Magnus Ek, (c) ordförande Magnus Gabrielsson, (s) Brigitte Kühne, (fp), 61-68

Lars-Magnus Ek, (c) ordförande Magnus Gabrielsson, (s) Brigitte Kühne, (fp), 61-68 Högsby kommun Protokoll 1(10) Utbildningsutskottet Sammanträdesdatum 2007-12-05 Plats och tid Kommunhuset, kl 09.00-12.30 Beslutande Lars-Magnus Ek, (c) ordförande Magnus Gabrielsson, (s) Brigitte Kühne,

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Konsumentnämnden 2009-06-09

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Konsumentnämnden 2009-06-09 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-11.40 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg (S), ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Carina Lillbacka

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M)

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 1(21) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl 14:00 15.25 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Gymnasienämnden (8)

Gymnasienämnden (8) Sammanträdesdatum 1 (8) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, kl 13.00-16.55 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 08.00 12.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Peter Joensuu (M),

Läs mer

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2013-04-09 20 (25) Plats och tid Kommunhuset, A-salen, Tierps köping Kl. 08.30 10.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Jonas Nyberg (S), ordförande Carolina Nylander (S)

Läs mer

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 1 december 2014 kl. 16.00 17.30

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 1 december 2014 kl. 16.00 17.30 1 (5) 2014-12-01 Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 1 december 2014 kl. 16.00 17.30 Christin Rampeltin

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-03-10 28 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Hemön, kl 13.00-15.45 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Bernt Ekström s ledamot Åsa Olsson v ledamot Leif Andersson c ledamot Siv Samuelsson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (13)

PROTOKOLL 1 (13) PROTOKOLL 1 (13) 2018-10-03 Valnämnden Plats och tid Sammanträdesrum Stadshuset rum 104, kl. 8.15-11.40 Beslutande Tobias Wass (S), ordförande Per-Ivar Skogqvist (KD), vice ordförande Agneta Hansson (V)

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2008-08-20 141

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2008-08-20 141 Utskottet Lärande och stöd 2008-08-20 141 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, klockan 08 30-12 20 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s) Gerd Axelsson (fp) ers för Lisbeth Öjstrand

Läs mer

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2018/19

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2018/19 UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Erik Ojala 2017-06-01 UBN-2017-1447 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2018/19 Förslag till beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

PROTOKOLL 1 (17) 2011-05-09

PROTOKOLL 1 (17) 2011-05-09 PROTOKOLL 1 (17) 2011-05-09 Gymnasienämnden Plats och tid Anderstorpsskolan, Skellefteå, kl 08.00 16.30 ande Bertil Almgren (S) ordförande Karin Andersson (S) Maria Bernsson (C) Hans Ericsson (V) Håkan

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) 2015-09-08 Konsumentnämnden Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-12.00 Beslutande Valter Stenberg (S), ordförande Ann-Sofi Sehlstedt (S) Helena Moen (C) Lilian Nilsson (V) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) 2016-11-08 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid E1 Brinken klockan 14:00 15:30 ande Lilian Nilsson(V), vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S) Lars-Eric Lidman(S) Helena Moen(C) Harriet

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Kommunfullmäktige 2009-03-10

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Kommunfullmäktige 2009-03-10 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl 15.00-15.10 Beslutande Se sid 2 Övriga deltagande Lars Björklund, sekreterare Utses justera Bert Öhlund och Hans-Eric Wallin

Läs mer

Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15. Oscar Fredriksson, kommunchef

Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15. Oscar Fredriksson, kommunchef Protokoll Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15 Beslutande Stina Munters (C), ordf. Lars-Olov Liss (C) Lovisa Berglund (C) Torsten Larsson (KD) Wahan

Läs mer

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2018/2019

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2018/2019 UTBIDNINGSFÖRVATNINGEN Handläggare Erik Ojala Datum 2018-03-27 Diarienummer UBN-2018-1884 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2018/2019 Förslag till beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

128 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport september Information Tingsryds kommuns ungdomspolitiska program.

128 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport september Information Tingsryds kommuns ungdomspolitiska program. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-10-26 126 Meddelanden. 127 Anmälan om delegationsbeslut. 128 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport september 2011. 129 Budget 2012. 130 Redovisning av simkunnighet i

Läs mer

Gymnasienämnden 2003-01-28 1 (11)

Gymnasienämnden 2003-01-28 1 (11) Sammanträdesdatum 1 (11) Plats och tid Trenova, Östra vägen 1, 2003-01-28, kl 09.00-17.30 Beslutande Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande Gisela Holtersson (s), kl 10.30-12.00,

Läs mer

Lars Robin (M) Elisabet Haglund-Nyberg (S) Ronnie Andersson (V) Karin Pilsäter (FP)

Lars Robin (M) Elisabet Haglund-Nyberg (S) Ronnie Andersson (V) Karin Pilsäter (FP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[1] Plats och tid Kommunalhuset 2:3, kl 19:00-20.15 ande Jill Melinder (S), ordförande Bo Claesson (KD) Bosse Olsson (MP) Staffan Sundin (M) tjg ers Arzu Alan (S) Anders Byrsenius

Läs mer

PROTOKOLL 1 (12)

PROTOKOLL 1 (12) PROTOKOLL 1 (12) 2014-04-28 Valnämnden Plats och tid Sammanträdesrum E3, bottenvåningen Stadshuset, kl. 13.30-16.00 Beslutande Siv Brännström (S), ordförande Lennart Bergman (S) Thomas Nordenstam (KD)

Läs mer

Margaretha von Wachenfeldt

Margaretha von Wachenfeldt Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.30 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson, Vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) 2011-11-07

PROTOKOLL 1 (14) 2011-11-07 PROTOKOLL 1 (14) 2011-11-07 Gymnasienämnden Plats och tid Campusområdet, Dialogen, Assistentgatan 23, kl 13.00 18.15 ande Bertil Almgren (S) ordförande Karin Andersson (S) Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren

Läs mer

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2017/18

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2017/18 UTBIDNINGSFÖRVATNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Erik Ojala 2017-03-29 UBN-2017-1447 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2017/18 Förslag till beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

Utbud gymnasieskola och gymnasiesärskola för läsåret 2019/20

Utbud gymnasieskola och gymnasiesärskola för läsåret 2019/20 UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Christine Kastner Johnson 2019-03-28 UBN-2019-2814 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskola och gymnasiesärskola för läsåret 2019/20 Förslag till beslut

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Årjängs gymnasieskola, kl 15.15-18.40 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp) Stefan

Läs mer

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2017/18

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2017/18 UTBIDNINGSFÖRVATNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Erik Ojala 2016-10-16 UBN-2016-2506 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2017/18 Förslag till beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 10 juni 2003

KALLELSE. Justerande:... Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 10 juni 2003 Utbildnings- och arbetsmarknads 10 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 10 juni 2003 kl 19.00 Utbildnings- och arbetsmarknadschef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Utbildningsnämnden 2009-03-18

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Utbildningsnämnden 2009-03-18 Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Plats och tid Sal B207, Kunskapens hus, Skene, klockan 13.00-17.20. Paus klockan 14.50-15.10. Ajournering klockan 15.10-15.40. Beslutande s Peter Landgren s Jonny Karlsson

Läs mer

vvvvv ~ Hässleholms kommun BEHANDLADEÄRENDEN

vvvvv ~ Hässleholms kommun BEHANDLADEÄRENDEN vvvvv ~ BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BEHANDLADEÄRENDEN 46 Avsägelse av uppdrag som ordförande i barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott, representant i Samverkansavtal för gymnasieskolan i Skåne Nordost

Läs mer

Lars-Magnus Ek, (c) ordförande Magnus Gabrielsson, (s) Anders Johansson, skolchef Ewa Engdahl, (c), 21

Lars-Magnus Ek, (c) ordförande Magnus Gabrielsson, (s) Anders Johansson, skolchef Ewa Engdahl, (c), 21 Högsby kommun Protokoll 1(7) Utbildningsutskottet Sammanträdesdatum 2007-04-11 Plats och tid Kommunhuset, kl 09.00-12.00 Beslutande Lars-Magnus Ek, (c) ordförande Magnus Gabrielsson, (s) Övriga deltagande

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Kommunstyrelsen Utskottet Lärande och stöd 2009-09-16 150 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl. 08:00-15:50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Aina Wåhlund, ordförande (S) Håkan Jivesand

Läs mer

Samverkansavtal och avtal om handledare mellan utbildningsanordnare, arbetsgivare och facklig organisation inom lokalt Vård- och omsorgscollege Örebro

Samverkansavtal och avtal om handledare mellan utbildningsanordnare, arbetsgivare och facklig organisation inom lokalt Vård- och omsorgscollege Örebro Samverkansavtal och avtal om handledare mellan utbildningsanordnare, arbetsgivare och facklig organisation inom lokalt Vård- och omsorgscollege Örebro Bakgrund Vård- och Omsorgscollege är en samverkansform

Läs mer

Förslag till beslut Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden föreslås besluta

Förslag till beslut Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden föreslås besluta Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (5) Datum 2014-03-10 Vår referens Ann-Sofie Nordh Planerings- och antagningschef ann-sofie.nordh@malmo.se Tjänsteskrivelse Preliminär gymnasieorganisation

Läs mer

Justeringens plats Kommunhuset och tid , kl Paragrafer 1 7 sekr 1 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:...

Justeringens plats Kommunhuset och tid , kl Paragrafer 1 7 sekr 1 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:... 2008-01-28 1 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.10 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Brita Edholm, (fp), ordförande Anna Palm, (m), 1:e vice ordförande Johan Svanberg, (m), tjg ersättare Gunilla

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Lilla A-salen, Kommunhuset, Tierps köping, kl. 08:30-11:30 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Sara Sjödal Paragrafer 57-61 Justeringens plats och tid Kommunhuset,

Läs mer

Hans Forsberg (M) Kommunstyrelsens förvaltning

Hans Forsberg (M) Kommunstyrelsens förvaltning Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kungsbackarummet, Stadshuset Klockan 10-12:00 Beslutande Ledamöter Per Ödman (M), ordförande Ulrika Landergren (FP), vice ordförande Hans

Läs mer

Intagningsstatistik slutintagning juni 2008

Intagningsstatistik slutintagning juni 2008 Intagningsstatistik slutintagning juni 2008 Meritvärde Jenningsskolan, Robertsfors IP 9 Industriprogrammet 85 120 NV 25 Naturvetenskapsprogrammet 240 285 OP 18 Omvårdnadsprogrammet 150 169 SM-RS 16 Specialutformat

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-03-25 1 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M),

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Utskottet Lärande och stöd 2009-02-04 17 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, klockan 13 00-16 30 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Carina Bönström (S)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (35)

PROTOKOLL 1 (35) PROTOKOLL 1 (35) 2018-05-16 Gymnasienämnden Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 08.00-11.00, 13.00-17.00 ande Bertil Almgren (S), ordförande Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Daniela

Läs mer

Ingrid Noord-Silversten (S) Kerstin Rosenkvist (C) Anders Bjurström (M)

Ingrid Noord-Silversten (S) Kerstin Rosenkvist (C) Anders Bjurström (M) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2011-01-25 Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, konferensrummet kl. 08.30-11.00 Beslutande Ingrid Noord-Silversten (S) Kerstin Rosenkvist (C) Anders

Läs mer

April Regional ansökan

April Regional ansökan April 2019 Regional ansökan Utvecklingen av VO-College sker i en process vilket innebär att det inte finns en exakt mall för hur det regionala och lokala arbetet ska ske. Men det ska finnas en trygg plattform

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2011-03-21 Gymnasienämnd Plats och tid Rum Kumla, Stadshuset, 2011-03-21, klockan 16:00-16:40 Beslutande Marie Eriksson (S) Per Holm (KD) Katarina Öberg (S), ordf Margareta Engman (M) Dan-Åke Moberg (S)

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Blad Barn- och utbildningsnämnden 2011-01-13 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Arvidsjaur klockan 15.30 16.00. Beslutande Britt-Inger Hedman (v), ordförande Patrik Åman (s) Tycko

Läs mer