Bilaga 1D 1.0. Specifikation Anbudsområde D Validering och verifiering av modeller och processer för militär förmågeutveckling

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bilaga 1D 1.0. Specifikation Anbudsområde D Validering och verifiering av modeller och processer för militär förmågeutveckling"

Transkript

1 1 (9) Specifikation Anbudsområde D Validering och verifiering av modeller och processer för militär 1 Inledning Detta dokument omfattar kvalificeringskrav och utvärderingskrav avseende anbudsområde D, Validering och verifiering av modeller och processer för militär, omfattande tjänsteområdena 1 5 (D1 D5) beskrivna under kapitel 2 nedan. Kapitel 2 Validering och verifiering av modeller och processer för militär nedan, avser att ge detaljerad information om anbudsområdet dess tjänsteområden samt exemplifieringar på tjänster inom dessa Kapitel 3 Krav på anbudsgivarens kompetens avseende kvalitet och kapacitet nedan, avser att tydliggöra kravbild på de efterfrågade kompetenser inom anbudsområdet som är föremål för upphandling Kapitel 4 Prisutvärdering nedan, redogör för hur prisutvärdering samt val av anbud kommer att ske Observera att referenser görs mellan olika delar av dokumentet, dessa är dock inte begränsade till alla de relationer som föreligger mellan olika delar av dokumentet. Det förekommer alltså att delar av dokumentet kan relatera till varandra utan att referens har gjorts. Det krävs av läsaren att HELA dokumentet läses igenom samt sätts i relation till ÖVRIGA DOKUMENT i upphandlingen. Inom detta anbudsområde efterfrågas inhyrd personal (se definition i AI punkt 4.4) för tjänster som omfattas av sekretess som är av betydelse för rikets säkerhet. I samband med avrop sker precisering och komplettering, se kapitel 3.3, avseende den inhyrda personalens kompetens etc. Anbudsansökan kan lämnas på delar av detta anbudsområde. Det är således möjligt att lämna en anbudsansökan avseende endast ett eller några av i kapitel 2 beskrivna tjänsteområden. Observera att avrop av Tjänster inom Anbudsområde D inte kan ske mot leverantör som levererat den produkt som skall valideras eller verifieras.

2 2 Validering och verifiering av modeller och kravsammanställningar för militär 2.1 Allmänt om anbudsområdet Validering och verifiering av modeller och processer för militär avser arbete med att stödja V&V verksamhet. 2 (9) Anbudsområdet omfattar kunskaper och färdigheter för att verifiera och validera arkitekturproduktion, tillhandahålla resurser och processer för V&V samt utveckla och vidmakthålla V&V-ramverk. Arbetet följer oftast befintliga standardiserade modeller, metoder, arbetssätt och verktyg som stödjer dessa. Arbetet förväntas bli utfört i enlighet med: ISO ISO ISO RML (Regler för Militär Luftfart) RMS (Regler för Militär Sjöfart) INCOSE Systems Engineering Handbook MODAF och/eller DODAF och/eller NAF CMMI IPMA eller Project Management Institute PMBOK eller SCRUM. EU/NATO kravelementhantering för förband, tekniska system, och operativ planering esmart SEI Architecture Trade-off Analysis Method (ATAM) NCOIC Systems-of-systems, Capabilities, operations, Programs, and Enterprises model for interoperability assessment (SCOPE) ACM Architecture-Level Modifiability Analysis (ALMA) SEI Software Architecture Analysis Method (SAAM) V&V av modeller avser arbete med att värdera Att en modell följer det ramverk som är grunden för arbetet Att alla krav mot modellen är omhändertagna i arbetet. Att gjorda modeller är konsistenta Att alla relevanta standarder är medtagna i modellerna. Att de verksamhetsprocesser som beskrivs är logiska och flöden är tidsmässigt realiserbara Vanligt förekommande aktiviteter för V&V av modeller är: att under inledningen av ett modellarbete utarbeta en Test and Evaluation Master Plan (TEMP) för de verifierade och validerade aktiviteterna i anslutning till modellproduktionen Kontroller av kravspårningsmodeller Känslighetsanalys av flöden och logik genom statisk och dynamisk analys Verifiera att genomfört modellarbete följer ramverket Känslighetsanalys av flöden och logik genom statisk och dynamisk analys

3 3 (9) Verifiera att genomfört modellarbete följer ramverket Arbetet utgår från kundens aktuella behov och sker i huvudsak i team sammansatta av för arbetet nödvändiga expertkompetenser från FM, FMV och en eller flera leverantörer. Arbetet bedrivs i huvudsak på Svenska språket i såväl tal som skrift men innehåller även att läsa och skriva på engelska inom det militära och tekniska fackområdet. Arbetet inbegriper även användande av såväl modelleringsverktyg som grundläggande programvaror, exempelvis: Modelleringsverktyg: Salamander MooD, Sparx Enterprise Architect, ARIS, ismart eller motsvarande verktyg. Grundläggande programvara: Microsoft Office med MS-Access, MS Projekt, MS SharePoint, MS Visio samt MS SQL-Server. Som information beskrivs i kapitel 2.1 tjänsteområdena D1 D5 med exempel på ingående tjänster. 2.2 Tjänsteområden Tjänsteområde D1, Övergripande V&V planering Utveckla en TEMP för en modellproduktion, grundad på den förstudie som föreligger samt att efter projektskede definition, planering, utveckling att utarbetad TEMP är relevant och omhändertagen i utvecklingsplanen. Med TEMP och utvecklingsplan som grund utarbeta en plan för valideringsarbete av såväl modellen som för den slutliga lösningen enligt modellen. Med TEMP, Projektplan och rapporter från genomförd valideringsverksamhet sammanställa en valideringsrapport för hela området enligt TEMP. Utveckla ett V&V-ramverk för en modellproduktion, grundad på standarder inom området som föreligger Tjänsteområde D2, Modellgranskning Genom modellgranskning och granskning av underlagsdokument validera att alla krav omhändertagits i modellen och logiskt kopplade till modellen. Validering av att modellen följer ramverket vad avser form och spårbarhet. Arbetet skall rapporteras genom en muntlig genomgång samt en valideringsrapport i rapportmall.

4 2.2.3 Tjänsteområde D3, Dynamisk simulering av modell Bilaga 1 till FMV AI AI (9) Validera arkitektur genom simulering med underlag från en utvecklad modell enligt t ex MODAF Simulering med metoder för systems dynamic i ett desktop verktyg av typen EXTEND eller liknande utgående från det formella modellunderlaget Rapportera genom en muntlig genomgång samt en valideringsrapport Arbete skall kunna ske med stöd av egen verktygslicens Tjänsteområde D4, Diskret simulering av modell Validering av arkitektur genom simulering med underlag från den utvecklade modellen Simulering med metoder för diskret simulering i ett desktop verktyg av typen EXTEND eller liknande och utgå från det formella modellunderlaget Rapportera genom en muntlig genomgång samt valideringsrapport Arbete skall kunna ske med stöd av egen verktygslicens Tjänsteområde D5, Värdering enligt CMMI Tjänsteområdet omfattar värdering enligt CMMI vilket innefattar aktiviteter som refererar till Capability Maturity Model Integration, CMMI, för att förbättra kvaliteten i processerna (både genomförande och dokumentation) samt för icke officiell värdering av projekts mognadsgrad till stöd för vidare utveckling. Värdering skall genomföras i enlighet med SCAMPI A, B eller C. Tjänsteområdet omfattar vidare att genomföra värderingen tillsammans med projektledning och projektmedlemmar. Detta moment omfattar intervjuer, genomgång av projektdokumentation och sammanställa resultat inklusive förslag till åtgärder i en skriftlig rapport samt muntligen föredra för projektledningen. Stödja vid planeringsmöte med ansvarig vid FMV/FM i syfte att klarlägga uppgift, leverabler, roller, ansvar och i övrigt kända förutsättningar. Planera och förbereda för värdering enligt SCAMPI A, B eller C Lösa uppgiften enligt överenskommen planering. Stödja vid avslutningsmöte med ansvarig vid FMV/FM med syfte att utbyta erfarenheter. I samband med mötet överlämnas en skriven utvärdering till FMV/FM.

5 3 Krav på anbudsgivarens kompetens avseende kvalitet och kapacitet 5 (9) 3.1 Definition av kompetensnivåer Nivå 5 FMV bedömning är att denna kompetens kan komma att avropas för arbeten där hög specialistkompetens erfordras. 4 FMV bedömning är att denna kompetens har som uppgift att vara kontraktsansvarig och deltar i viss omfattning i de olika arbeten som kan komma att avropas och då företrädesvis avseende planering, slutsatser, rapportutformning och föredragningar hos FMV 3 FMV bedömning är att denna kompetens är arbetsledare och leder ett arbete samt medverkar i arbetet. 2 FMV bedömning är att denna kompetens är medarbetare och leds av arbetsledare eller Kompetens Formell kompetens Civilingenjör eller motsvarande Kompetensnivå Specialist/Expert (djupgående kunskap inom ett eller flera tjänsteområden) Erfarenhet Har jobbat inom sitt specialistområde(n) under mer än 6 år. Ledning Kan men behöver inte fungera som ledare för ett V&Vteam. Uppdragsledning eftersöks ej (specialist/expert) Självständighet kunna agera som ett externt bollplank (rådgivning) Här avses huvudsakligen rådgivning i ett specifikt förändrings eller utvecklingsuppdrag som är hänförlig till tjänster inom respektive tjänsteområde. Formell kompetens Civilingenjör eller motsvarande Kunskap Hög generalistkompetens inom V&V området eller hög kompetens inom ett specifikt område Erfarenhet Har deltagit i stora uppdrag inom olika områden och genomfört uppdrag med mycket hög kvalitet. Har minst 6 års erfarenhet inom sitt/sina område(n) Ledning Tar huvudansvar för ledning av V&V team. Uppdragsledning Erfarenhet och kompetens att leda ett arbete i projektform Självständighet kunna ta ett huvudansvar för ett resultat av ett specificerat deluppdrag, där både anbudsgivarens och uppdragsgivarens personal kan ingå. Uppdragsgivaren ansvarar för resultatet av huvuduppdraget. kunna agera som ett externt bollplank (rådgivning) Här avses huvudsakligen rådgivning i ett specifikt förändrings eller utvecklingsuppdrag som är hänförlig till tjänster inom respektive tjänsteområde. Formell kompetens Ingenjör eller motsvarande. Kunskap Hög kompetens inom sitt område Erfarenhet 3 6 år som V&V konsult inom området, är förebild för andra konsulter på lägre nivå Ledning tar ansvar för delområde, kan leda en mindre grupp och även fungera som granskningsledare Självständighet kan arbeta självständigt Formell kompetens Ingenjör eller motsvarande Kunskap Har utbildning inom området och deltagit i V&V uppdrag Erfarenhet 1 2 år som V&V konsult inom området Ledning Leds av andra Självständighet Kan självständigt utföra avgränsade

6 6 (9) kontraktsansvarig. arbetsuppgifter 3.2 Teknisk- och yrkesmässig kapacitet Leverantören skall minst ha den kapacitet i offererade tjänsteområden som framgår av tabell 3 nedan för definierade kompetensnivåer inom angivna tjänsteområden (se kapitel 2). Tabell 3 Anbudsområde D Validering och verifiering av modeller och processer för militär Minsta kapacitet av kompetens inom repektive Tjänsteområde (1 = 100% arbete, 40 tim/vecka) Tjänsteområde D1 Övergripande V&V 2 2 0,5 0,5 planering Tjänsteområde D2 Modellgranskning 1 1 0,5 0,25 Tjänsteområde D3 Dynamisk simulering av 1 1 0,5 0,25 modell Tjänsteområde D4 Diskret simulering av 1 1 0,5 0,25 modell Tjänsteområde D5 Värdering enligt CMMI 1 1 0,5 0,25 Konsult skall ha kompetens (se kapitel 2.1) och erfarenhet av att utföra de exempel på tjänster (se kapitel 2.2) som omfattas av anbudsområde D. Precisering får göras i enlighet med kapitel 3.3 nedan i samband med avrop. Markera med ett kryss Anbudsgivare uppfyller kraven på Teknisk- och yrkesmässig kapacitet enligt detta kapitel (3.2) Ja Nej

7 3.3 Precisering och komplettering i samband med avrop 7 (9) Nedan framgår möjliga tilldelningskriterier som kan komma att ställas i samband med avrop av tjänster inom anbudsområde D. Leverantören skall, på begäran av avropande myndighet och i samband med avropsförfarandet, kunna visa, antingen via konsulters CV och/eller via intervjuer och/eller via referenstagning och/eller genom skriftlig redovisning att de konsulter som ska utföra ett uppdrag uppfyller de krav som ställs av en avropande myndighet i ett specifikt avrop. a. precisering av vilka tjänsteområden och/eller tjänster som avropet avser (se kapitel 2.1) b. precisera fördelning och antal av efterfrågad kompetens c. precisera lämpliga och implementerade rutiner (standardiserade modeller, metoder, arbetssätt och verktyg som stödjer dessa.) vid utförandet av tjänster som omfattas av anbudsområde D (se kapitel 2.1) d. föreskriva relevant formell kompetens, kunskap och erfarenhet vid definition av eftersökt kompetens (se kapitel 2.1 och 3.1) e. föreskriva tidigare erfarenhet från viss försvarsgren, förbandsnivå, förbandstyp, förbandsslag, systemnivå (RML-nivå) samt erfarenhet av EU/NATO kravarbetsmetodik. f. föreskriva grad av kommunikativ förmåga (tal och i skrift) på Svenska och engelska enligt CEFR 1 g. föreskriva erfarenhet från systemutveckling och kvalitetsledning h. föreskriva ett helhetsansvar för ett visst specificerat uppdrag och för att detta uppdrag uppnår de resultat som är uppställda för uppdraget. Uppdraget bemannas helt av anbudsgivaren utan inblandning av uppdragsgivarens personal. Det är upp till anbudsgivaren att lösa hur målen uppnås vad gäller till exempel bemanning och hur många timmar som krävs för uppdraget. Anbudsgivarens acceptans Anbudsgivaren accepterar att ovanstående preciseringar och kompletteringar kan komma att ske i samband med avrop. Markera med ett kryss Ja Nej 1 Common European Framework of Reference for Languages: Learning, Teaching, Assessment (CEFR)

8 8 (9) 4 Prisutvärdering Tilldelning av kontrakt sker genom en prisvärdering enligt nedan så att om möjligt tre (3) anbud per tjänsteområde kan väljas. Om fler anbud delar tredje plats kommer alla dessa att väljas. Utvärdering av anbud sker genom värdering av offererat genomsnittligt timpris för tjänsteområde där de med lägst genomsnittligt timpris värderas högst. De av FMV angivna värdena avseende efterfrågan på kompetens gäller endast för utvärdering och skall ej ses som utlovad efterfrågan eller krav på kapacitet (för krav på kapacitet se kapitel 3.2 ovan). Genomsnittligt timpris för per tjänsteområde ges av Summa (efterfrågad kompetens inom specifikt område multiplicerat med offererat timpris för kompetensnivån) dividerat med total efterfrågan för tjänsteområdet. Summan avrundas till heltal. Tabell 4.1 Anbudsområde D Validering och verifiering av modeller och processer för militär Mängd efterfrågad kompetens för utvärdering inom kompetensnivå (1 = 100% arbete, 40 tim/vecka) Genomsnittligt timpris för tjänsteområde Tjänsteområde D1 Övergripande V&V 2 2 0,5 0,5 planering Exempel 2 x x 800 0,5 x 900 0,5 x / 5 = 750 SEK/tim Tjänsteområde D2 Modellgranskning 1 1 0,5 0,25 Tjänsteområde D3 Dynamisk simulering av modell Tjänsteområde D4 Diskret simulering av modell Tjänsteområde D5 Värdering enligt CMMI 1 1 0,5 0, ,5 0, ,5 0,25 Tabell 4.2 I nedanstående tabell skall anbudsgivaren ange timpris och namn på individ/-er för respektive tjänsteområde och kompetensnivå samt i enlighet med beskrivning ovan (av prisutvärdering)

9 framräkna och ange genomsnittligt timpris för tjänsteområde. Enskild individ får offereras inom flera områden. Observera dock att samma individ får ej offereras till mer än 100 procent av arbetstiden (= 40 tim/vecka). 9 (9) Anbudsområde D Validering och verifiering av modeller och processer för militär Tjänsteområde D1 Övergripande V&V planering Tjänsteområde D2 Modellgranskning Tjänsteområde D3 Dynamisk simulering av modell Tjänsteområde D4 Diskret simulering av modell Tjänsteområde D5 Värdering enligt CMMI Offererat timpris (I respektive ruta nedan skall anges timpris och namn på offererad kompetens) Genomsnittligt timpris för tjänsteområde Observera! Angivna timpriser skall utgöra maxtimpris för hela upphandlingsperioden ( månader). Vid avrop, i samband med andra konkurrensutsättning, får angivna timpriser ej överskridas endast underskridas. Anbudsgivaren skall inkomma med individnamn och timpriser enligt tabell 4.2. Markera med ett kryss Ja Nej

Ramavtalsbilaga 7, Avropsförfarande Ekonomisystem som tjänst

Ramavtalsbilaga 7, Avropsförfarande Ekonomisystem som tjänst 1/5 Ramavtalsbilaga 7, Avropsförfarande Ekonomisystem som tjänst Innehållsförteckning 1 Tillvägagångssätt vid avrop från ramavtal... 2 1.1 Förnyad konkurrensutsättning... 2 1.2 Krav som får kompletteras

Läs mer

Frågor och svar på ramavtal för IT-konsulter, resurskonsulter

Frågor och svar på ramavtal för IT-konsulter, resurskonsulter Datum Sid 1 (7) Frågor och svar på ramavtal för IT-konsulter, resurskonsulter Avrop 1. Om en upphandlande myndighet har ett uppdrag som omfattar mindre än 160 timmar kan vi ändå konkurrensutsätta detta?

Läs mer

1 Kortfattad introduktion till området och avropsprocessen Beskrivning av området Beskrivning av avropsprocessen 3

1 Kortfattad introduktion till området och avropsprocessen Beskrivning av området Beskrivning av avropsprocessen 3 Datum 2011-09-30 Kvalificering avseende kvalitativa undersökningar, bilaga 1d till förfrågningsunderlag för upphandling av ramavtal avseende konsulter för utredningar, undersökningar och analyser Dnr 11-8652

Läs mer

Ramavtalsbilaga 7, Avropsförfarande E-handelstjänst via molntjänst

Ramavtalsbilaga 7, Avropsförfarande E-handelstjänst via molntjänst Ramavtalsbilaga 7, Avropsförfarande E-handelstjänst via molntjänst Innehållsförteckning 1 Tillvägagångssätt vid avrop från ramavtal... 2 1.1 Förnyad konkurrensutsättning... 2 1.2 Krav som får kompletteras

Läs mer

Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning

Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning 1 (7) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling INSTRUKTION VID FÖRNYAD Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning Denna checklista och instruktion har tagits fram för att

Läs mer

Tillfälligt ramavtal för tjänsteprod. Inom C2-omr., AI Öppen/Unclassified. Frågor och svar 3

Tillfälligt ramavtal för tjänsteprod. Inom C2-omr., AI Öppen/Unclassified. Frågor och svar 3 366103-AI835951 1(5) Referens FMV Pia Lovén Thomas Lorentzon Anders Wretö Tillfälligt ramavtal för, 366103 AI835951 366103-AI835951 2(5) Fråga 1: Fråga punkt 10.4: Om vi offererar på två områden där vardera

Läs mer

1 Kortfattad introduktion till området och avropsprocessen... 3 1.1 Beskrivning av området 3 1.2 Beskrivning av avropsprocessen 3

1 Kortfattad introduktion till området och avropsprocessen... 3 1.1 Beskrivning av området 3 1.2 Beskrivning av avropsprocessen 3 Datum 2011-09-30 Kvalificering tekniska utredningar avseende tillämpningar och användning av informations- och kommunikationsteknik (IKT) för konsumenter, bilaga 1e till förfrågningsunderlag för upphandling

Läs mer

Avropsförfrågan. Projektledare

Avropsförfrågan. Projektledare AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (7) Avropsförfrågan Projektledare Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Elektronisk anbudsgivning och informationshantering i upphandlingen... 2 Administrativa krav... 3 Information

Läs mer

Frågor och svar. Programvaror och tjänster 2014 - Systemutveckling. Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet

Frågor och svar. Programvaror och tjänster 2014 - Systemutveckling. Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet Frågor och svar Köpare Upphandling Köpare: Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet Namn: Handläggare: Daniel Melin Referensnr: 96-36-2014 Programvaror och tjänster 2014 - Systemutveckling Telefon: +46

Läs mer

Bilaga Kravkatalog. Kommunikation som tjänst

Bilaga Kravkatalog. Kommunikation som tjänst Bilaga 1 (6) inför avrop på ramavtalet Följande lista av krav kan kunder komma att tillämpa vid avrop genom förnyad konkurrensutsättning utöver de krav som tillämpats i upphandlingen. Kunder kan vid behov

Läs mer

Bilaga 1. Definitioner

Bilaga 1. Definitioner 1 (6) Bilaga 1 Definitioner 2 (6) Definitioner inom Ramavtal e-förvaltningsstödjande tjänster Definitionerna gäller även för Leveransavtal under detta Ramavtal. Anbudsgivare Användare Användbarhet Applikation

Läs mer

Fiktivmyndigheten Dnr

Fiktivmyndigheten Dnr Fiktivmyndigheten Dnr 22-22-2015 2015-10-05 Avrop av konsult för kravhantering och kravanalys Förnyad konkurrensutsättning från ramavtal IT-konsulttjänster Resurskonsulttjänster 2013 Dnr 96-76-2012, Region

Läs mer

REGELVERK & HANDBÖCKER

REGELVERK & HANDBÖCKER 1 (5) REGELVERK & HANDBÖCKER Innehåll sid. Uppdateringar/kompletteringar 2 Nyskrivning av rutiner 4 Gränsytan mellan systemsäkerhet och programvarusäkerhet 5 2 (5) Uppdateringar/kompletteringar Software

Läs mer

Datum bilaga 1b Dnr

Datum bilaga 1b Dnr Datum 2011-09-30 Kvalificering avseende samhällsekonomiska undersökningar inom områdena spektrum, bredbandsinfrastruktur och samhällsomfattande tjänster, bilaga 1b till förfrågningsunderlag för upphandling

Läs mer

Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster område 31

Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster område 31 Nacka kommun Utvärdering Lägsta pris Helt anbud Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster område 31 Diarie KFKS 2013/505-052 Upphandlare Cecilia Tennfors Detta dokument är en kopia på upphandlingens

Läs mer

Datum bilaga 1a Dnr

Datum bilaga 1a Dnr Datum 2011-09-30 Kvalificering avseende tekniska undersökningar inom området radiokommunikation, bilaga 1a till förfrågningsunderlag för upphandling av ramavtal avseende konsulter för utredningar, undersökningar

Läs mer

AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE LANDSKAPSARKITEKTTJÄNSTER FÖR NYBYGGNAD AV MARKANLÄGGNINGAR

AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE LANDSKAPSARKITEKTTJÄNSTER FÖR NYBYGGNAD AV MARKANLÄGGNINGAR AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE LANDSKAPSARKITEKTTJÄNSTER FÖR NYBYGGNAD AV MARKANLÄGGNINGAR Stockholm 2011-02-25 INLEDNING Detta dokument kompletterar Bilaga 1 Administrativa

Läs mer

AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE VENTILATIONSKONSULTTJÄNSTER STOCKHOLM

AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE VENTILATIONSKONSULTTJÄNSTER STOCKHOLM AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE STOCKHOLM 2011-07-08 INLEDNING Detta dokument kompletterar bilaga 1- Administrativa föreskrifter avseende Ventilationskonsulttjänster, och anger

Läs mer

Avropsförfrågan. Systemutvecklare

Avropsförfrågan. Systemutvecklare AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (8) Avropsförfrågan Systemutvecklare Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Administrativa krav... 2 Information om anbudsgivare... 3 Konsulttjänsten... 3 Redovisning hur erbjuden

Läs mer

Bilaga 4d. Resursförstärkning. Upphandling av IT-stöd för hantering av frånvaro och när varo inom Skolplattform Stockholm UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN

Bilaga 4d. Resursförstärkning. Upphandling av IT-stöd för hantering av frånvaro och när varo inom Skolplattform Stockholm UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (7) Bilaga 4d Resursförstärkning Förfrågningsunderlag Upphandling av IT-stöd för hantering av frånvaro och när varo inom Skolplattform Stockholm Box 22049, 104 22 Stockholm. Besöksadress Hantverkargatan

Läs mer

('Ja-rutan' måste kryssas i annars kommer man inte längre oavsett om svaret är ja eller nej.)

('Ja-rutan' måste kryssas i annars kommer man inte längre oavsett om svaret är ja eller nej.) Linköpings kommun samhällsbyggnad Diarie Skallkrav 1.0 Sekretess Krav 1.1 Ange om anbudsgivaren anser att sekretess råder för hela eller delar av anbudet, om ja ska man beskriva enligt AFB.55. Svaret på

Läs mer

3. Stöd vid riskbruk, missbruk och beroende av alkohol och andra droger

3. Stöd vid riskbruk, missbruk och beroende av alkohol och andra droger Förfrågningsunderlag 2012-05-31 Upphandlingsansvarig Solna Stad Upphandling Företagshälsovård Christina Kalnas 2012:28 Sista anbudsdag: 2012-07-03 Symbolförklaring: Texten/frågan innehåller krav som måste

Läs mer

Fiktivmyndigheten Dnr

Fiktivmyndigheten Dnr Fiktivmyndigheten Dnr 22-22-2018 2018-11-05 Avrop av konsult/er för kravhantering och kravanalys Förnyad konkurrensutsättning från ramavtal IT-konsulttjänster Resurskonsulttjänster Dnr 23.3-7067-17, Region

Läs mer

Bilaga 4d Resursförstärkning Dnr: /

Bilaga 4d Resursförstärkning Dnr: / Bilaga 4d Resursförstärkning stockholm.se Stadsledningskontoret Avdelningen för digital utveckling Ragnar Östbergs Plan 1 105 35 Stockholm Växel 08-508 29 000 www.stockholm.se Innehåll 1 Inledning 3 1.1

Läs mer

Nacka kommun. 1.0 Krav på anbudsgivaren. Introduktion. Krav 1.1. Skallkrav Juridiska tjänster (KFKS 2014/ ) Diarie KFKS 2014/

Nacka kommun. 1.0 Krav på anbudsgivaren. Introduktion. Krav 1.1. Skallkrav Juridiska tjänster (KFKS 2014/ ) Diarie KFKS 2014/ Nacka kommun Skallkrav Diarie KFKS 2014/892-055 Namn Juridiska tjänster Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär. Skallkravsformuläret ska besvaras elektroniskt genom

Läs mer

Ledarskapsutvecklingsprogram för centrumföreståndare Utformning av elektroniskt anbudsformulär

Ledarskapsutvecklingsprogram för centrumföreståndare Utformning av elektroniskt anbudsformulär Ledarskapsutvecklingsprogram för centrumföreståndare Utformning av elektroniskt anbudsformulär Steg 1 Om leverantören är ett standardformulär där uppgifter om anbudsgivaren enligt förfrågningsunderlagets

Läs mer

Tjänster för avtalsuppföljning 2018 Informationssäkerhet. Avropsstöd. Informationssäkerhet

Tjänster för avtalsuppföljning 2018 Informationssäkerhet. Avropsstöd. Informationssäkerhet Avropsstöd Innehåll 1. Inledning... 3 2. Omfattning... 3 2.1 Tjänster... 3 3. Avrop på ramavtalet (Avropsavtal)... 3 3.1. Förnyad konkurrensutsättning... 4 3.1.1. Frågor och svar under anbudstiden... 4

Läs mer

AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE VVS- KONSULTTJÄNSTER STOCKHOLM

AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE VVS- KONSULTTJÄNSTER STOCKHOLM AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE VVS- STOCKHOLM 2011-07-08 INLEDNING Detta dokument kompletterar bilaga 1- Administrativa föreskrifter avseende VVS-konsulttjänster, och anger

Läs mer

Fiktivmyndigheten Dnr

Fiktivmyndigheten Dnr Fiktivmyndigheten Dnr 33-33-2017 2017-09-27 Avrop av projektledare Förnyad konkurrensutsättning från ramavtal IT-konsulttjänster Resurskonsulttjänster 2013 Dnr 96-76-2012, Region Stockholm och Gotland

Läs mer

Anbudsinbjudan. Medarbetarhandledning i Region Väst. Datum Anbudsinbjudan. Medarbetarhandledning i Region Väst

Anbudsinbjudan. Medarbetarhandledning i Region Väst. Datum Anbudsinbjudan. Medarbetarhandledning i Region Väst Kriminalvården Region Väst Postadress Besöksadress Telefon Fax E-post 403 17 Göteborg Lilla Badhusgatan 4 031-752 88 00 Region.vast@kriminalvarden.se 2(9) Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2

Läs mer

11. Delområde I. Kravspecifikation Arbete på timbasis

11. Delområde I. Kravspecifikation Arbete på timbasis Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2014-04-17 Upphandlande organisation Upphandling Region Skåne, Koncerninköp Förvaltning och rekreationsverksamhet för Stiftelsen Skånska Landskap Sofie Arebom 1400496

Läs mer

Datum Uppdaterat dokument!

Datum Uppdaterat dokument! Datum 2011-11-02 Uppdaterat dokument! Kvalificering avseende kvantitativa undersökningar, bilaga 1c till förfrågningsunderlag för upphandling av ramavtal avseende konsulter för utredningar, undersökningar

Läs mer

2. Krav på anbudssökande

2. Krav på anbudssökande Inbjudan 2015-12-17 Upphandlande organisation Härryda kommun Alexandra Dalle Vacche Upphandling Externt psykologstöd 2015KS519 Sista ansökansdag: 2016-01-18 Symbolförklaring: Texten/frågan innehåller krav

Läs mer

Avropsförfrågan. Systemutvecklare

Avropsförfrågan. Systemutvecklare AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (8) Avropsförfrågan Systemutvecklare Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Administrativa krav... 2 Information om anbudsgivare... 3 Konsulttjänsten... 3 Redovisning hur erbjuden

Läs mer

Frågor och svar. Beskrivning: IT-konsulttjänster Resurskonsulter 2013. Norra regionen och Uppsala-Örebro. anna.berg@kammarkollegiet.

Frågor och svar. Beskrivning: IT-konsulttjänster Resurskonsulter 2013. Norra regionen och Uppsala-Örebro. anna.berg@kammarkollegiet. Frågor och svar Köpare Upphandling Köpare: Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet Namn: Handläggare: Anna Berg Referensnr: Dnr 96-76-2012 Norra regionen och Uppsala-Örebro - IT-konsulttjänster Resurskonsulter

Läs mer

Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster område 28-29

Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster område 28-29 Nacka kommun Utvärdering Lägsta pris Delat anbud Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster område 28-29 Diarie KFKS 2013/505-052 Upphandlare Cecilia Tennfors Detta dokument är en kopia

Läs mer

4. UTVÄRDERING. Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion. 4.1. Utvärdering i upphandlingen 2012-02-15

4. UTVÄRDERING. Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion. 4.1. Utvärdering i upphandlingen 2012-02-15 Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2012-02-15 Upphandlingsansvarig Upphandling Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet Tryckeritjänster Birgitta Engström 96-71-2011 Symbolförklaring: Texten ingår

Läs mer

Mall för Avropsförfrågan, Ekonomisystem

Mall för Avropsförfrågan, Ekonomisystem 8 Detta avsnitt innehåller en mall som Myndighet ska använda som underlag för genomförande av avrop. Generella anvisningar för hur avrop ska genomföras återfinns i ramavtalets bilaga 6, Tillvägagångssätt

Läs mer

Kravspecifikation för uppdragskonsulter inom MS 598 FM Hälso- och Sjukvårdssystem.

Kravspecifikation för uppdragskonsulter inom MS 598 FM Hälso- och Sjukvårdssystem. Datum FMV beteckning 2014-02-10 Bilaga 1 Sida 1(8) Kravspecifikation för uppdragskonsulter inom MS 598 FM Hälso- och Sjukvårdssystem. Försvarets materielverk Postadress 115 88 Stockholm Besöksadress Banérgatan

Läs mer

Fiktivmyndigheten Dnr

Fiktivmyndigheten Dnr Fiktivmyndigheten Dnr 33-33-2017 2017-09-27 Avrop av konsult inom test Förnyad konkurrensutsättning från ramavtal IT-konsulttjänster Resurskonsulttjänster 2013 Dnr 96-76-2012, Region Stockholm och Gotland

Läs mer

Avropsförfrågan. Verksamhetsutvecklare

Avropsförfrågan. Verksamhetsutvecklare AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (7) Avropsförfrågan Verksamhetsutvecklare Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Administrativa krav... 2 Information om anbudsgivare... 3 Konsulttjänsten... 3 Redovisning hur erbjuden

Läs mer

Avropsförfrågan. Testledare/testare

Avropsförfrågan. Testledare/testare AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (8) Avropsförfrågan Testledare/testare Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Administrativa krav... 2 Information om anbudsgivare... 3 Konsulttjänsten... 3 Redovisning hur erbjuden

Läs mer

Avropsförfrågan. IT-arkitekt

Avropsförfrågan. IT-arkitekt AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (7) Avropsförfrågan IT-arkitekt Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Administrativa krav... 2 Information om anbudsgivare... 3 Konsulttjänsten... 3 Redovisning hur erbjuden konsult

Läs mer

Fiktivmyndigheten Dnr

Fiktivmyndigheten Dnr Fiktivmyndigheten Dnr 22-22-2015 2015-10-05 Avrop av konsult/er för kravhantering och kravanalys Förnyad konkurrensutsättning från ramavtal IT-konsulttjänster Resurskonsulttjänster 2013 Dnr 96-76-2012,

Läs mer

1 Konferenser och möten Avropsordning Avropsordning Avropet Modell som illustrerar avropsprocessen...

1 Konferenser och möten Avropsordning Avropsordning Avropet Modell som illustrerar avropsprocessen... Avrop från Konferenser och möten 2015 Datum Sid 2 (9) Innehåll 1 Konferenser och möten... 3 1.1... 3 2 Avropet... 6 2.1 Modell som illustrerar avropsprocessen... 6 2.2 Steg 1 Utformning av avropsförfrågan...

Läs mer

Bevis (3) för den formella prövningen. Egen beskrivning, utan formkrav. Egen beskrivning, utan formkrav. F-skattebevis. Registreringsbevis

Bevis (3) för den formella prövningen. Egen beskrivning, utan formkrav. Egen beskrivning, utan formkrav. F-skattebevis. Registreringsbevis KRAV PÅ ANBUD Uppgifter som anbudet skall innehålla (1) Formella grundkrav (2) Samt grunder för uteslutning Bevis (3) för den formella prövningen Kvalificeringskrav (4) Övriga kvalificeringskrav som ställs

Läs mer

2013-02-07. mats.westin@stockholm.se Kompetens i upphandling och köp av tekniska konsulttjänster

2013-02-07. mats.westin@stockholm.se Kompetens i upphandling och köp av tekniska konsulttjänster mats.westin@stockholm.se Kompetens i upphandling och köp av tekniska konsulttjänster Snabbupphandling av kompetens Kvalificering av företag: Platsannonser Befattningskrav Lönekriterier Ledarskap som tillämpar

Läs mer

Upphandling av arkitekttjänster. Diarienr 09-189

Upphandling av arkitekttjänster. Diarienr 09-189 Upphandling av arkitekttjänster Diarienr 09-189 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Bakgrund och syfte... 3 3 Ekonomisk kapacitet och intyg... 3 3.1 Registreringsbevis... 3 3.2 Skattekontroll... 3 3.3 Sanningsförsäkran...

Läs mer

Avropsförfrågan. Verksamhetsutvecklare -uppdragshantering

Avropsförfrågan. Verksamhetsutvecklare -uppdragshantering AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (8) Avropsförfrågan Verksamhetsutvecklare -uppdragshantering Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Elektronisk anbudsgivning och informationshantering i upphandlingen... 2 Administrativa

Läs mer

Avropsförfrågan. Verksamhetsutvecklare it-tjänster

Avropsförfrågan. Verksamhetsutvecklare it-tjänster AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (7) Avropsförfrågan Verksamhetsutvecklare it-tjänster Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Elektronisk anbudsgivning och informationshantering i upphandlingen... 2 Administrativa

Läs mer

Upphandling av teknisk konsult. Diarienr 09-190

Upphandling av teknisk konsult. Diarienr 09-190 Upphandling av teknisk konsult Diarienr 09-190 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Bakgrund och syfte... 3 3 Ekonomisk kapacitet och intyg... 3 3.1 Registreringsbevis... 3 3.2 Skattekontroll... 3 3.3 Sanningsförsäkran...

Läs mer

Trafikkontorets krav

Trafikkontorets krav Trafikkontorets krav avseende kvalitetsledningssystem vid leverans av varor, tjänster och entreprenader 2(2) Innehållsförteckning sida Inledning 3 1. på leverantör 4 2. Kvalitetsledningssystem 5 3. Resurser

Läs mer

Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster

Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster Uppsala universitet Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster Diarie UH 2013-48 Upphandlare Jens Holmström Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär.

Läs mer

Avropsförfrågan. Systemutvecklare Word

Avropsförfrågan. Systemutvecklare Word AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (7) Avropsförfrågan Systemutvecklare Word Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Administrativa krav... 2 Information om anbudsgivare... 3 Konsulttjänsten... 4 Redovisning hur erbjuden

Läs mer

Avropsförfrågan på e-förvaltningsstödjande tjänster

Avropsförfrågan på e-förvaltningsstödjande tjänster Avropsförfrågan på e-förvaltningsstödjande tjänster Avrop med förnyad konkurrensutsättning från E- förvaltningsstödjande tjänster 2010 Datum 2013-02-01 Dnr/Ref. KS 2013/0148 STADSKONTORET Innehåll 1 Inledning...

Läs mer

BILAGA V TILL ANBUDSINFORDRAN FÖRTECKNING ÖVER DOKUMENT SOM SKA BIFOGAS MED REFERENS TILL URVALSKRITERIERNA

BILAGA V TILL ANBUDSINFORDRAN FÖRTECKNING ÖVER DOKUMENT SOM SKA BIFOGAS MED REFERENS TILL URVALSKRITERIERNA BILAGA V TILL ANBUDSINFORDRAN Anbudsinfordran nr PO/2014-2/STO FÖRTECKNING ÖVER DOKUMENT SOM SKA BIFOGAS MED REFERENS TILL URVALSKRITERIERNA Varje fält i kolumnen "Hänvisning till bifogade dokument" i

Läs mer

7. Delområde 4 - Sjuksköterska-internationell. 7.1 Delområde 4 Sjuksköterska - internationellt Krav på anbudsgivaren - delområde 4

7. Delområde 4 - Sjuksköterska-internationell. 7.1 Delområde 4 Sjuksköterska - internationellt Krav på anbudsgivaren - delområde 4 Upphandlingsdokument 2017-02-07 Upphandlande organisation AffärsConcept i Stockholm Aktiebolag Claes Linderoth claes.linderoth@affarsconcept.se Upphandling Rekryteringstjänst av läkare och sjuksköterskor

Läs mer

JHS 179 Planering och utveckling av en övergripande arkitektur Bilaga 2. Verksamhetsmodeller och förmågor i ÖA-planering

JHS 179 Planering och utveckling av en övergripande arkitektur Bilaga 2. Verksamhetsmodeller och förmågor i ÖA-planering JHS 179 Planering och utveckling av en övergripande arkitektur Bilaga 2. Verksamhetsmodeller och förmågor i ÖA-planering Version: 2.0 Publicerad: 7.2.2017 Giltighetstid: tills vidare Innehåll 1Inledning...2

Läs mer

Frågor och svar. Beskrivning: Upphandlingen omfattar ramavtal för konsultstöd inom område Systemutveckling och

Frågor och svar. Beskrivning: Upphandlingen omfattar ramavtal för konsultstöd inom område Systemutveckling och Frågor och svar Köpare Upphandling Köpare: Sveriges Television Aktiebolag Namn: IT-konsulttjänster Systemutveckling och ledning Handläggare: Henrik Ekholm Referensnr: 2011/08 Telefon: - Beskrivning: Upphandlingen

Läs mer

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Insamling av slam och fettavfall

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Insamling av slam och fettavfall Nacka kommun Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Insamling av slam och fettavfall Diarie TN 2014/175 Upphandlare Kenneth Lindrooth Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär.

Läs mer

Aktiviteter vid avtalets upphörande

Aktiviteter vid avtalets upphörande SID 1 (10) Bilaga 4h Aktiviteter vid avtalets upphörande Förfrågningsunderlag Upphandling av ett helhetsåtagande avseende IT-stöd för pedagogiskt genomförande inom Skolplattform Stockholm Box 22049, 104

Läs mer

Kravställning med MODAF. Michael.Stolz@fmv.se PRL ARK SML/MDS

Kravställning med MODAF. Michael.Stolz@fmv.se PRL ARK SML/MDS Kravställning med MODAF Michael.Stolz@fmv.se PRL ARK SML/MDS Agenda Om FM AR Om MODAF Användning av MODAF Beslut, Pågående projekt Modellbaserad förmågeutvecklingen Förmåga att använda MODAF Idé till SESAM

Läs mer

Bevakningstjänster /

Bevakningstjänster / Bevakningstjänster 96-8-2014/96-53-2014 Instruktion för användning av avropsblankett I samband med att avrop görs från det statliga ramavtalet för Bevakningstjänster 2014 rekommenderas att använda den

Läs mer

Frågor och svar på ramavtal för IT-konsulter, resurskonsulter

Frågor och svar på ramavtal för IT-konsulter, resurskonsulter Datum Sid 1 (6) Frågor och svar på ramavtal för IT-konsulter, resurskonsulter Avrop 1. Om en upphandlande myndighet har ett uppdrag som omfattar mindre än 160 timmar kan vi ändå konkurrensutsätta detta?

Läs mer

2.0 Krav avseende registrerings-, skatte- och avgiftsskyldigheter

2.0 Krav avseende registrerings-, skatte- och avgiftsskyldigheter Upphandlingscenter Avtalsform Rangordnat avtal Namn Miljökonsulttjänster inom kemikalie- och avfallsområdet Diarie UH-2013-261 Upphandlare Nina Svensson Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska

Läs mer

Anbudsinbjudan. Konsulter för tjänster inom IT-relaterat utvecklingsarbete Dnr 2011/817/243 Sid. 1 (9)

Anbudsinbjudan. Konsulter för tjänster inom IT-relaterat utvecklingsarbete Dnr 2011/817/243 Sid. 1 (9) Anbudsinbjudan Konsulter för tjänster inom IT-relaterat utvecklingsarbete 2011-04-28 Dnr 2011/817/243 Sid. 1 (9) Ramavtal; Konsulter för tjänster inom IT-relaterat utvecklingsarbete SMHI, Sveriges meteorologiska

Läs mer

Att fatta rätt beslut vid komplexa tekniska upphandlingar

Att fatta rätt beslut vid komplexa tekniska upphandlingar Att fatta rätt beslut vid komplexa tekniska upphandlingar Upphandlingsdagarna 2015 Stockholm 29 januari 2015 1 Inledning Den här presentation kommer att undersöka de vanligaste fallgroparna vid komplex

Läs mer

Bilaga 4 - Mall för redovisning av konsulter

Bilaga 4 - Mall för redovisning av konsulter 1/24 Bilaga 4 - Mall för redovisning av konsulter Anbudsgivarens namn: Fullständigt namn 1 Redovisning av personella resurser Denna bilaga används för redovisning av konsulter enligt Administrativa föreskrifter

Läs mer

Dokument 1 till Kontrakt PROJEKTGENOMFÖRANDE

Dokument 1 till Kontrakt PROJEKTGENOMFÖRANDE Dokument 1 till Kontrakt 2011-04-20 Sid 1 (7) Dokument 1 till Kontrakt PROJEKTGENOMFÖRANDE Unicon 2011 Dokument 1 till Kontrakt 2011-04-20 Sid 2 (7) Innehåll: 1. PROJEKTLEDNING... 3 1.1. Allmänt... 3 1.2.

Läs mer

Avropsförfrågan. Teknisk support - Share point

Avropsförfrågan. Teknisk support - Share point AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (7) Avropsförfrågan Teknisk support - Share point Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Elektronisk anbudsgivning och informationshantering i upphandlingen... 2 Administrativa

Läs mer

KONTRAKT PROGRAMVAROR OCH PROGRAMVAROR SOM MOLNTJÄNST 2016

KONTRAKT PROGRAMVAROR OCH PROGRAMVAROR SOM MOLNTJÄNST 2016 Bilaga 04 Mall för kontrakt Programvaror och programvaror som molntjänst 2016 Projektnummer 10344 KONTRAKT AVSEENDE PROGRAMVAROR OCH PROGRAMVAROR SOM MOLNTJÄNST 2016 2 (7) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 MALL FÖR

Läs mer

Specifikation Konsultstöd Fenix del 2 C

Specifikation Konsultstöd Fenix del 2 C LogStöd 1(10) Specifikation Konsultstöd Fenix del 2 C 2013-- LogStöd 2(10) Innehåll Innehåll... 2 1 Allmänt... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2 Allmänna krav... 3 1.3 Allmänna krav projektledare, delprojektledare,

Läs mer

Avropsförfrågan. Upphandlingsspecialist it-drift

Avropsförfrågan. Upphandlingsspecialist it-drift AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (8) Avropsförfrågan Upphandlingsspecialist it-drift Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Administrativa krav... 2 Information om anbudsgivare... 3 Konsulttjänsten... 3 Redovisning

Läs mer

PM6 Förtydligande av kvalificeringsunderlag

PM6 Förtydligande av kvalificeringsunderlag Mall från Tieto PPS (MESvK01, 1.1.0) MIN HOU PM6 Förtydligande av kvalificeringsunderlag Upphandlingsnummer 2014/448 Projekt Svenska kraftnäts upphandling av ramavtal för konsulter inom beredskap och säkerhet

Läs mer

1 Avropsförfrågan, BI-system

1 Avropsförfrågan, BI-system 1/6 1 Avropsförfrågan, BI-system Specifika uppgifter för aktuell förfrågan Nr. 1 Beskrivning med uppgifter specifika för denna avropsförfrågan Avropets utskicksdatum 2 Myndighetens diarienummer för avropet

Läs mer

Avropsförfrågan. IT-arkitekt

Avropsförfrågan. IT-arkitekt AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (8) Avropsförfrågan IT-arkitekt Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Elektronisk anbudsgivning och informationshantering i upphandlingen... 2 Administrativa krav... 3 Information

Läs mer

Avropsförfrågan. Systemutvecklare

Avropsförfrågan. Systemutvecklare AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (8) Avropsförfrågan Systemutvecklare Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Elektronisk anbudsgivning och informationshantering i upphandlingen... 2 Administrativa krav... 3 Information

Läs mer

2.0 FÖRETAGSPRESENTATION

2.0 FÖRETAGSPRESENTATION 1.0 ANBUDSSÖKANDE Ange företagsuppgifter nedan: Företagsnamn: Organisationsnummer: Adress: Postnummer och ort: Behörig företrädare för anbudsansökan: Kontaktperson under tiden för anbudsansökan: Telefon:

Läs mer

1. OM VÄGLEDNINGEN 1 2. IT-KONSULTTJÄNSTER, RESURSKONSULTER 3

1. OM VÄGLEDNINGEN 1 2. IT-KONSULTTJÄNSTER, RESURSKONSULTER 3 2 Innehållsförteckning 1. OM VÄGLEDNINGEN 1 1.1 Inledning 1 1.2 Innehåll och disposition 1 1.3 Avropsberättigade och ramavtalsleverantörer 1 1.3.1 Avropsberättigade 2 1.3.2 Ramavtalsleverantörer 2 1.3.3

Läs mer

ANGÅENDE REFERENSER/REFERENSBLANKETTER. I förfrågningsunderlaget punkt anges;

ANGÅENDE REFERENSER/REFERENSBLANKETTER. I förfrågningsunderlaget punkt anges; ANGÅENDE REFERENSER/REFERENSBLANKETTER När det gäller referenser under punkt 3.1.3 så undrar vi följande. Det står att ni vill ha 3 referenser, och en referens därutöver från företag i offentlig verksamhet.

Läs mer

7. Prövning och utvärdering av anbud

7. Prövning och utvärdering av anbud Upphandlingsdokument 2017-09-26 Upphandlande organisation Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet Aida Colakovic Upphandling Mediebyråtjänster 23.3-5032-2017 Sista anbudsdag: 2017-12-15 23:59 Symbolförklaring

Läs mer

Bilaga 4h Aktiviteter vid avtalets upphörande Dnr: /

Bilaga 4h Aktiviteter vid avtalets upphörande Dnr: / Bilaga 4h Aktiviteter vid avtalets upphörande stockholm.se Stadsledningskontoret Avdelningen för digital utveckling Ragnar Östbergs Plan 1 105 35 Stockholm Växel 08-508 29 000 www.stockholm.se Innehåll

Läs mer

Frågor och svar i upphandling av fastighetsrelaterade konsulttjänster

Frågor och svar i upphandling av fastighetsrelaterade konsulttjänster 1 (6) Rikspolisstyrelsen Polisens verksamhetsstöd Affärsenheten Bo Stålhammar Entreprenadupphandlare Datum 2014-03-28 Diarienr (åberopas) A230.980/2013 Frågor och svar i upphandling av fastighetsrelaterade

Läs mer

4.0 Krav på anbudsgivare- Registrerings-, skatte- och avgiftsskyldigheter

4.0 Krav på anbudsgivare- Registrerings-, skatte- och avgiftsskyldigheter Upphandlingscenter Avtalsform Rangordnat avtal Namn Ramavtal för ekologitjänster Norrköpings kommun Diarie UH-2013-202 Upphandlare Nina Svensson Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska

Läs mer

RAMAVTALSBILAGA 12. AVROP AV OPERATÖRSTJÄNST FÖR DISTRIBUTION AV KUNDFAKTUROR MALL FÖR SPECIFIKATION AV UPPDRAG Uppdaterad

RAMAVTALSBILAGA 12. AVROP AV OPERATÖRSTJÄNST FÖR DISTRIBUTION AV KUNDFAKTUROR MALL FÖR SPECIFIKATION AV UPPDRAG Uppdaterad 1 RAMAVTALSBILAGA 12 AVROP AV OPERATÖRSTJÄNST FÖR DISTRIBUTION AV KUNDFAKTUROR MALL FÖR SPECIFIKATION AV UPPDRAG Uppdaterad 2017-10-03 2 Anvisningar Kursiverad och gråmarkerad text är information och instruktioner

Läs mer

Avropsförfrågan. Webb-designer

Avropsförfrågan. Webb-designer AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (8) Avropsförfrågan Webb-designer Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Elektronisk anbudsgivning och informationshantering i upphandlingen... 2 Administrativa krav... 3 Information

Läs mer

Vid avrop kan krav komma att ställas som är relaterade till arbetsmiljö till exempel ljud, ljus, ergonomi, strålning m.m.

Vid avrop kan krav komma att ställas som är relaterade till arbetsmiljö till exempel ljud, ljus, ergonomi, strålning m.m. 1 Kravkatalog Följande lista av krav kan avropande kund komma att tillämpa vid avrop vid förnyad konkurrensutsättning utöver de krav som tillämpas i denna upphandling. Tillämpningen kan ske både som obligatoriska

Läs mer

Systemdrift och Systemförvaltning Centrala verksamhetssystem Service Desk

Systemdrift och Systemförvaltning Centrala verksamhetssystem Service Desk SID 1 (7) Bilaga 13A Instruktion för prissättning Förfrågningsunderlag Systemdrift och Systemförvaltning Centrala verksamhetssystem Service Desk 105 35 STOCKHOLM. Telefon 08-508 29 000. Fax 08-508 29 036.

Läs mer

Upphandling. Avropsberättigade ska använda sig av rangordning om samtliga följande förutsättningar föreligger:

Upphandling. Avropsberättigade ska använda sig av rangordning om samtliga följande förutsättningar föreligger: Upphandlingsdokument 2017-06-01 Upphandlande organisation Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet Goran Alilovic Upphandling Flyttjänster 23.3.5425-16 Sista anbudsdag: 2017-03-17 23:59 Symbolförklaring

Läs mer

Bevakningstjänster /

Bevakningstjänster / Bevakningstjänster 96-8-2014/96-53-2014 Instruktion för användning av avropsblankett I samband med att avrop görs från det statliga ramavtalet för Bevakningstjänster 2014 rekommenderas att använda den

Läs mer

Upphandling av administration av Telepriskollen

Upphandling av administration av Telepriskollen PROMEMORIA Datum Vår referens Sida 2011-05-05 Dnr: 11-1283 1(5) Administrativa avdelningen Anna-Karin Hellsten 08-678 58 22 anna-karin.hellsten@pts.se Upphandling av administration av Telepriskollen 1

Läs mer

4. Delområde B. Kravspecifikation Redovisning

4. Delområde B. Kravspecifikation Redovisning Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2014-04-17 Upphandlande organisation Upphandling Region Skåne, Koncerninköp Förvaltning och rekreationsverksamhet för Stiftelsen Skånska Landskap Sofie Arebom 1400496

Läs mer

Utöver projektdirektivet ska en teknisk dokumentation för projektet arbetas fram.

Utöver projektdirektivet ska en teknisk dokumentation för projektet arbetas fram. Automationsingenjör mekatronik 400 yh-poäng Projektdirektiv Tillämpa med fördel rubriker under Förslag på projektdirektiv Du kan även ha andra rubriker än de som föreslås. Inhämta all data och information

Läs mer

Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER

Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER Kommunförbundet Västernorrland inbjuder leverantörer att lämna anbud för upphandling av reklambyråtjänster i enlighet med angivna förutsättningar i detta

Läs mer

Avropsvägledning Dryckesautomater 2017

Avropsvägledning Dryckesautomater 2017 Avropsvägledning Dryckesautomater 2017 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Omfattning... 3 2.1. Avrop... 5 3. Beställning... 5 3.1. Service... 6 3.2. Kundsupport... 8 4. Pris... 8 5. Leveransvillkor... 8 5.1.

Läs mer

Utelämnande av svar kan komma att innebära att anbudet förkastas.

Utelämnande av svar kan komma att innebära att anbudet förkastas. Inledning Anbudsgivaren svarar på ställda krav genom att fylla i efterfrågade uppgifter, redovisning direkt i formuläret eller som särskild bilaga där så efterfrågas. För hänvisningar se motsvarande avsnitt

Läs mer

En upphandlande myndighet kan med stöd av 10 kap. 2 LOU komma att utesluta anbudsgivare från upphandlingen om denne:

En upphandlande myndighet kan med stöd av 10 kap. 2 LOU komma att utesluta anbudsgivare från upphandlingen om denne: Upphandlingscenter Skallkrav Diarie UH-2014-402 Namn Revisionstjänster Linköpings Stadshus AB Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär. Skallkravsformuläret ska besvaras

Läs mer

UPPHANDLING AV RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER FRÅGOR OCH SVAR

UPPHANDLING AV RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER FRÅGOR OCH SVAR UPPHANDLING AV RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER FRÅGOR OCH SVAR Svenska Spel vill med detta meddelande lämna svar på frågor avseende förfrågningsunderlaget i rubricerad upphandling. I det fall fler frågor

Läs mer

Vägledning för avrop från Konferenshotell och kursgårdar

Vägledning för avrop från Konferenshotell och kursgårdar för avrop från Konferenshotell Stora konferenser fr.o.m 151 personer 1.0 Datum Sid 2 (8) Innehåll 1 Om vägledningen... 4 1.1 Inledning... 4 1.2 Utveckling av vägledningen... 4 2 Ramavtalsområde... 5 2.1

Läs mer

Frågor och svar. Beskrivning: Upphandlingen Informationsförsörjning omfattar programvaror och tjänster med tillhörande E-post:

Frågor och svar. Beskrivning: Upphandlingen Informationsförsörjning omfattar programvaror och tjänster med tillhörande E-post: Frågor och svar Köpare Upphandling Köpare: Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet Namn: Handläggare: Ylva Lovén Anderson Referensnr: 96-35-2014 Programvaror och tjänster 2014 - Informationsförsörjning

Läs mer