STRÄNGNÄS KAFFESERVICE KAFFEBLANDNINGAR

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "STRÄNGNÄS KAFFESERVICE KAFFEBLANDNINGAR"

Transkript

1 KAFFEBLANDNINGAR Buena Vista Buena Vista är vår rättvisemärkta och ekologiska bryggblandning. Ursprungen kan skifta beroende på årstid och vilka kaffen som är tillgängliga. Buena Vista betyder lysande utsikter och så här moderna, ekologiska (SE Ekol1) och rättvisemärkta kaffebönor har verkligen framtiden för sig. Såväl för jorden, kaffebönderna och oss som njuter av smaknyanserna. Blandningen är extra välbalanserad med en bas från Centralamerika som vi just nu kryddar upp med aromatiska bönor från Etiopien, Peru och Sumatra. Kroppen är rund och fyllig med en frisk, stilig eftersmak. Kondis Vår hyllning till det svenskaste vi har, vår fikakultur. Ett härligt smakrikt kaffe med en särdeles angenäm arom. Vi rostar kaffet till strax över mellanrost, allt för att få rätt balans mellan friskhet och styrka. Ett kaffe med en smak man känner igen, bara så mycket godare. Kaffeblandningen innehåller dessa kaffe Kenya AA Gethumbwini Estate Brasilien Yellow Bourbon Colombia Popayan Supremo Sumatra Gayo FTO

2 KAFFEBLANDNINGAR Karavan Vi har blandat kaffe från världens bästa kaffeproducerande länder för att skapa en klassisk mörkrost. Vi kombinerar mjukhet från Brasilien Mogiana, fyllighet från Sumatra Lintung, och friskhet från Etiopisk Yirgacheffe och Colombia Popayan. Ett kaffe för alla mörkrostälskare som tycker om lite kraftigare kaffen med stark arom, mycket smak och lång avslutning. Mocha Java Blend På 1600-talet blandade holländare kaffebönor från Jemen och Etiopien med bönor från Java och skapade på så sätt världens första kaffeblandning. Vår Mocka Java består av en perfekt avvägning av bönor som kombinerar fylligheten från Java, chokladtoner från Jemen och den friska örtigheten från Etiopien. Det räcker med att insupa den rika aromen från detta kaffe för att förstå varför denna blandning har överlevt i över 400 år.

3 KAFFEBLANDNINGAR Fransk Kontinental En blandning för alla som älskar riktigt mörkrostat kaffe, med eller utan mjölk. Smaken är mörk och bittersöt, nästan lite rökig, och med en kraftig eftersmak. Drick den som vanlig brygg eller som espresso. Kaffet är rostat så hårt, att kaffets naturliga oljor har trängt upp på ytan och gör bönorna vackert glänsande. Bourbon Jungle Bakgrunden till denna blandning var att vi längtade efter ett riktigt mörkrostat kaffe som innehåller högkvalitativa bönor som - trots den mörka rostningen - har kvar de flesta av sina aromer. Kaffet har en rundhet samtidigt som det är bittersött, nästan lite rökigt. Eftersmaken är kraftig och lång. Drick det gärna i presskanna, eller varför inte som espresso eller moka.

4 ESTATE/URSPRUNGS KAFFE Etiopien Harrar Longberry Det var i Etiopien som kaffet ursprungligen upptäcktes. Fortfarande, efter mer än 1000 år skördas och hanteras kaffe enligt urgamla metoder. Kaffet är vad etiopierna själva kallar Trädgårdskaffe ; kaffe som odlas på familjers bakgårdar. I Harrar så läggs alla kaffebär, inklusive de mest mogna och bästa, ut i solen med fruktköttet fortfarande kvar. Resultatet blir ett vilt, fruktigt, komplext kaffe med en arom som går åt blåbär. Det odlas helt ekologiskt och är även Rättvisemärkt vilket garanterar att bönderna får skäligt betalt och stöd för att bygga upp en långsiktig verksamhet. Denna Harrar kommer från Oromia-regionen i nordöstra delen av Etiopien, den del av Etiopien som avdelar Östafrika. Kooperativet Ilily Deratu, varifrån kaffet kommer, har 491 småbönder. Kooperativet är både ekologiskt certifierat och rättvisemärkt. Bönorna plockas för hand och torkas sedan med fruktköttet omgärdande bönorna. Torkningen tar cirka två veckor och först när fruktköttet har torkat helt och frukten ser ut som hårda russin i både färg och form, går kaffet vidare till vila innan export. Ofta är torrprocessad Harrar gjord från restprodukter från skörden. Men i det här kaffet har bara fullmogna bönor använts. Ilily Deratu kooperativet använder torkbäddar för att säkerställa att kaffet torkas på ett jämnt och fördelaktigt vis. Hela processen är väldigt annorlunda från t ex den våta metoden som används främst i Sidamo och Yirgacheffe. Detta sätter sin prägel även på kaffets karaktär. Karaktär: Intensiva blåbärstoner. Kraftig munkänsla, lång eftersmak

5 ESTATE/URSPRUNGS KAFFE Rwanda Gatsinga Emmy Gatsinga och hennes plantage representerar allt det fantastiska med Rwanda. Odlingarna ligger på 1600 meters höjd kring byn Rwabisindu i västra Rwanda, utmed den vackra Sjön Kivu i Kibuyeprovinsen. Ur spillrorna från en personlig och nationell tragedi har denna djupt troende kvinna skapat ett kaffe i världsklass. Och hon är en av de mest hängivna ekologiska odlarna vi mött. Farmen med 35 småbönder driver hon omsorgsfullt utan varken kemikalier eller konstgödsel, bara några kor som vandrar omkring och gödslar kaffeträden på ett väldigt naturligt sätt. Hennes åttiotusen kaffeträd är alla av underarten Bourbon som är känd för att ge lite extra sötma. Kroppen är medelfyllig och munkänslan mjukt krämig samtidigt som eftersmaken spritter av lätta citrussyror. Som en del av vårt Direct Trade åtagande i Rwanda Gatsinga så har de tio kor vi investerat i kommit till farmen. Dessa kommer inte bara ge mjölk åt familjerna utan också nödvändig gödning åt kaffeträden Samtidigt har de kurser vi initierat i förädlingsmetoder och kvalitetsarbete inletts.

6 ESPRESSO Espresso Originale En espresso som passar alla typer av bryggare och espressoälskare. Mycket aromer, elegant kropp och fin bittersötma i eftersmaken. Blandningen innehåller Brasilien Mogiana, Colombia Popayan, El Salvador Finca La Esperanza samt Indisk Robusta av bästa kvalitet. En espresso som man gärna återvänder till, lätt att tycka om och lätt för baristan att jobba med. Espresso Isola En harmonisk blandning som de flesta associerar med en tydlig smak av choklad. Man hittar också en fin touch av karamelliserad frukt och i eftersmaken toner av bittermandel. Blandningen innehåller Brasilien Fazenda Rainha Yellow Bourbon, Etiopisk Yirgacheffe, Colombia Popayan och Indisk Robusta Parchment ab.

7 ESPRESSO Espresso Bella Vår Espresso Bella innehåller 100 % arabicabönor av typen höglandsarabica. Kaffet är sött, rundt, fylligt och uppvisar en utpräglad mjukhet mot gommen. Karaktären i blandningen hänger kvar i munnen länge och ger en lång och angenäm avslutning. Den kvalitetsmedvetna baristan blir rikligt belönad. Blandningen innehåller Brasilien Mogiana, Santo Domingo Barahona, Mysore Nuggets, Colombia Popayan och Monsun Malabar. Espresso La Bomba Om du någon gång druckit espresso i de små kaffebarer som finns i södra Italien, framförallt Neapel, då vet du ungefär hur den här espresson smakar. Det höga inslaget av robusta ger en kraftig och jordig smakbomb med tydliga toner av kakao och en låg syrlighet. Drick den gärna med socker. Innehåller bönor från Brasilien, Colombia, El Salvador och robusta från Afrika och Indien.

8 ESPRESSO Espresso 5 Estate En 100 % Arabica-espresso med kaffebönor från fem utvalda gårdar. Karaktären är mjuk med tydlig sötma och mild syrlighet. För att kaffet skall smaka som bäst rekommenderar vi en dosering på 8-9 gram per kopp, samt en extrahering på sekunder. Espresso 5 Estate blandas med ambitionen att skapa en optimal espresso. Rostprofilen går från medium till ljust mörk. Kaffet skall inte ha några bittra toner utan istället en tydlig fruktighet och sötma. Gårdarna som kaffet i blandningen kommer ifrån varierar, just nu är det de här fem: 1. Brasilien Fazenda Rainha BSCA 2. Costa Rica Finca Montes de Oro SHB 3. El Salvador Finca La Esperanza SHB 4. Indien Yelnoorkhan Estate Plant. AA 5. Rwanda Gatsinga plantation SHB Espresso Fair Trade Organic Det här är något så sällsynt som ett espressokaffe som är både gott och etiskt. Vi har blandat arabicabönor från Etiopien (regionerna Harrar och Yirgacheffe) och Indonesien (Gayoprovinsen på Sumatra). Tillsammans skapar de en fyllig espresso med mjuka chokladtoner och söt fruktighet. Kaffebönorna köper vi från kooperativ, certifi erade av organisationen FLO. Odlingen sker helt ekologiskt och rättvisemärkningen garanterar att kaffeodlarna får skäligt betalt och stöd för att bygga upp en långsiktig verksamhet. Kaffesorterna i blandningen är: Etiopien Harrar Longberry - Kooperativ Ilily Deratu. Sumatra Gayo Mountain- Kooperativ Tunas Indah. Etiopien Yirgacheffe FTO- Kooperativ Hafursa. Kooperativet odlar kaffe på extremt hög höjd ( meter). 972 bönder är medlemmar i kooperativet (varje familj har i genomsnitt 7 medlemmar). Kooperativet ligger nära staden Yirgacheffe i regionen Gedeo.

9 GRÖNT TE - SMAKSATT Populariteten för grönt smaksatt te har ökat rejält de senaste åren. Men kryddor, frukt och blommor har den milda tesmaken förstärkts och på så sätt har tedrickare hittat nya favoriter. Många av de smaksatta gröna teerna passar utmärkt att kyla ned och dricka som iste, både sötade och osötade. Gröna löv röda bär Ett härligt friskt grönt te som är smaksatt med röda & svarta vinbär, jordgubbe och lingon. Effektfullt dekorerat med röda vinbär, bitar av jordgubbe & rödklint. Ett lättsamt och behagligt te med toner av svensk sommaräng. Guava Ett friskt och mycket omtyckt te med smak av guava, ananas och apelsin. Mosebacke Ett friskt och lite vaniljigt te med intagande smak av blåbär, hallon, rabarber & grädde. Dekorerat med pion, hela björnbär och bitar av hallon. Marrakech Grönt te kryddat med myntablad. Ett te med en frisk och pigg smak. Måste upplevas, en riktig favorit. Bryggning: Kopp/glas/kanna Temperatur: grader Mängd: 1 tsk/2dl Tid: 1-3 min

10 GRÖNT TE Grönt te har traditionellt varit något unikt för Kina och Japan, men idag sprids de över hela världen. Grönt ta av god kvalitet är en aromatisk upplevelse som många har att upptäcka. Grönt te är också hälsosamt och innehåller både b- och C- vitaminer, mineraler, fluor samt antioxidanter. Grönt te framställs genom att bladen hettas upp genom rostning eller ångning. I Kina rostas de färska tebladen i pannor över eld för att undvika att oxidationen - som också kallas fermentering - sätter igång. Härifrån får teet sin gröna färg. I Japan så hålls bladen under vattenånga direkt efter plockning, för att på så sätt inaktivera de ensymer som annars sätter igång fermenteringen. Gen mai cha En exotisk kombination av grönt te och rostat ris som ger en spännande kopp te. Drickes gärna tillsammans med Sushi, eller när som helst. Jasmin Grönt te från södra Kina som har en en ljuvlig arom av jasmin. Jasminblommorna plockas under dagen och förvaras kallt tills skymmning faller. Då blommar dom ut och man lagrar man det torkade teet med blommorna. Ett milt och välsmakande te. Japansk Bancha En japansk klassiker. som innehåller mycket kalcium och järn. Ett storbladigt te som plockas under sommaren och hösten. Japansk Sencha Japans mest populära te. Den tidigaste skörden kallas shincha vilket betyder den första månaden. Ger en klar grön dryck som är uppfriskande och nyttig. Bryggning: Kopp/glas/kanna Temperatur: grader Mängd: 1 tsk/2dl Tid: 1-3 min

11 SVART TE Svart te föddes i Kina i slutet av 1500-talet. Fram till slutet av 1800-talet var Kina ensamma om att producera svart te. Men då fick engelsmännen upp ögonen för drycken och började egen teproduktion i kolonierna Indien och Sri Lanka. Svart te - eller rött som det kallas i Kina - framställs genom att tebladen oxideras, d.v.s. genomgår en jäsningsprocess. Därmed får tebladen en mörkare och kopparröd färg. Den mörka färgen beror på att en stor del av katechinerna i tebladen omvandlas till theaflaviner och thearubiginer, som liksom katechinerna är nyttiga antioxidanter. Keemun Ett milt svart te från Qimendistriktet i Anhui-provinsen. Det milda regniga klimatet hjälper fram den speciella smaken och aromen som ofta påminner om honung och nöt. Irish Breakfast En lite kraftigare blandning är English Breakfast. Passar utmärkt att tillsätta mjölk i om man vill ha en kraftig kopp klassisk te. Duke Blend Vår tolkning av den klassiska blandningen English Breakfast. Starkt, intensivt och som gjort för att börja dagen tillsammans med. Ceylon OP-1 Pettigalla Ett svart höglandste med en mild men fyllig smak. Ceylon teer i dom bergiga områdena på ön Sri Lanka. Det växer på höjder från 600m till 2500m över havet. Bryggning: Tekanna Temperatur: grader Mängd: 1 tsk/2dl Tid: 2-4 min

12 SVART TE SMAKSATT Smaksatt te har alltid funnits. Genom att blanda teet med örter, bär, kryddor, blommor och annat så fick man fram nya smaker och egenskaper ur teet. Våra smaksatta teer har naturliga aromer och många är utsmyckade med vackra frukter och blommor. Det är lekfullt, gott och vackert. Mambo Jambo Svart te från Ceylon som är smaksatt med tropiska frukter & persika. Utsökt dekorerat med blå malva, solrosblomma, papaya, aprikosbitar samt svarta vinbär & smultron. Svartvinbär En naturlig smak av svarta vinbär. Dekorerat med svarta vinbärsblad. Studio 54 En utsökt blandning av champagne, jordgubb och grädde med blåklint och solrosblomma. Humla Svart kinesiskt te med fräsch smak av lime, bergamott och eukalyptusblad. Det är påskigt dekorerat med solrosblomma, eukalyptusblad och grön Sencha. Bryggning: Tekanna Temperatur: grader Mängd: 1 tsk/2dl Tid: 2-4 min

Espresso Fair Trade Organic

Espresso Fair Trade Organic F T O Espresso Espresso Fair Trade Organic 5 Estate Organic Det här är något så sällsynt som ett espressokaffe som är både gott och etiskt. Vi har blandat arabicabönor från dubbelcertifierade kooperativ

Läs mer

JOHAN & NYSTRÖMS KAFFEREVOLUTION

JOHAN & NYSTRÖMS KAFFEREVOLUTION JOHAN & NYSTRÖMS KAFFEREVOLUTION KAFFEREVOLUTION SEDAN 2004 Vi är ett gäng kaffeälskande vänner som grundade Johan & Nyström med visionen om en bättre kaffevärld. Vår mission, då som nu, är att förmedla

Läs mer

PRODUKTBLAD. SORTIMENT g. Kokkaffe Ljusrost 500g ART NR Bricka 12 x 500g Kfp Dfp.

PRODUKTBLAD. SORTIMENT g. Kokkaffe Ljusrost 500g ART NR Bricka 12 x 500g Kfp Dfp. Kokkaffe Ljusrost 500g Vårt ljusrostade kokkaffe framhäver en fin och mjuk arom med lång, rund eftersmak. Smaken domineras av en lätt nötaktig sötma med inslag av behaglig syrlighet i efter smaken. arabicakaffe

Läs mer

KAFFE SORTERNA ÄKTA JAVA ETIOPISK SIDAMO. (/sv- SE/Mountain- Coffee#myCarousel) (/sv- SE/Mountain- Coffee#myCarousel)

KAFFE SORTERNA ÄKTA JAVA ETIOPISK SIDAMO. (/sv- SE/Mountain- Coffee#myCarousel) (/sv- SE/Mountain- Coffee#myCarousel) (/da-dk/mountain-coffee) (/sv-se/mountain-coffee) (/sv- SE/Mountain- Coffee#myCarousel) (/sv- SE/Mountain- Coffee#myCarousel) ETIOPISK SIDAMO - imponerande komplex, kryddig och fyllig smak. Läs mer om

Läs mer

BRISTOT DET ITALIENSKA KAFFET SOM STICKER UT

BRISTOT DET ITALIENSKA KAFFET SOM STICKER UT BRISTOT DET ITALIENSKA KAFFET SOM STICKER UT Bristot är ett italienskt rosteri som startades 1919 av Domenico Bristot i den norditalienska orten Belluno. Filosofin har varit densamma de senaste 90 åren;

Läs mer

Vi byter sortiment. N173/13. Nestlé Sverige AB Box Helsingborg Tel.

Vi byter sortiment. N173/13. Nestlé Sverige AB Box Helsingborg  Tel. Vi byter sortiment. N73/3 Nestlé Sverige AB Box 773 20 07 Helsingborg www.nestleprofessional.se npsupport@se.nestle.com Tel. 042-9 9 3 Ett nytt sortiment för professionella. Vi byter sortiment och lanserar

Läs mer

MARTIN LÖFBERG. Ekologiskt Märkning som visar att kaffet kommer från ekologiska odlingar helt utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel.

MARTIN LÖFBERG. Ekologiskt Märkning som visar att kaffet kommer från ekologiska odlingar helt utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. S O RT I M E N T S ÖV E R S I K T PROFESSIONELL MED STOR PASSION OCH NÄRA RELATION TILL VÅRA KAFFEBÖNDER HAR VÅR FAMILJ ROSTAT KAFFE I FYRA GENERATIONER. DET FORTSÄTTER VI GÖRA ÄVEN FÖR NÄSTA GENERATIONS

Läs mer

information om alla teer öppna om du är nyfiken

information om alla teer öppna om du är nyfiken tekalender information om alla teer öppna om du är nyfiken Hej teälskare! FRAMFÖR DIG HAR DU 24 påsar MED KRÄNKUS EGNA teblandningar FÖR 24 SKÖNA testunder. TANKEN ÄR ATT DRICKA nr 1 DEN 1:A DECEMBER O

Läs mer

Ett nytt sortiment för professionella.

Ett nytt sortiment för professionella. Ett nytt sortiment för professionella. Vi byter sortiment och lanserar Professional - unika kaffeblandningar och single origins för den professionella marknaden. Upptäck vår helt nya produktportfölj med

Läs mer

Enkelt, smakfullt och grönt

Enkelt, smakfullt och grönt Enkelt, smakfullt och grönt OneCup nytt, unikt kapselsystem med premiumkvalitet Upptäck Arvid Nordquist OneCup ett unikt helhetskoncept med kaffemaskin och. OneCup ger dig smakfull njutning enkelt och

Läs mer

ENZO GER DIG EN DOS KONCENTRERAD NJUTNING MED MJUK CREMA

ENZO GER DIG EN DOS KONCENTRERAD NJUTNING MED MJUK CREMA ESPRESSO SORTERNA ENZO GER DIG EN DOS KONCENTRERAD NJUTNING MED MJUK CREMA En sensuell upplevelse som väcker din mörka sida. Den sida som får liv om natten men som också kan väckas till liv på dagen när

Läs mer

En smakresa. Följ med på en jorden runt-resa i kaffets värld. Limited Blend Hela bönor Kaffekunskap

En smakresa. Följ med på en jorden runt-resa i kaffets värld. Limited Blend Hela bönor Kaffekunskap En smakresa Följ med på en jorden runt-resa i kaffets värld Limited Blend Hela bönor Kaffekunskap Ett hantverk Som ansvariga för inköp och kvalitet på Z0ÉGAS har Douglas Jonhag och Minette Rosén båda ett

Läs mer

UUDISTUNUT VALIKOIMA

UUDISTUNUT VALIKOIMA Uuden ilmeen myötä pakkauksistamme löytyy nyt helpommin ja enemmän, niin jälleenmyyjillemme kuin kuluttajillekin oleellista tietoa. Tuoteperheet on nyt myös selkeämmin segmentoitu. Alta löydät tarkempaa

Läs mer

IKEA PRESSMATERIAL/OKTOBER 2016/1. IKEA matnyttigt. NYHETER OKTOBER 2016 PRESSMATERIAL

IKEA PRESSMATERIAL/OKTOBER 2016/1. IKEA matnyttigt. NYHETER OKTOBER 2016 PRESSMATERIAL IKEA PRESSMATERIAL/OKTOBER 2016/1 IKEA matnyttigt NYHETER OKTOBER 2016 PRESSMATERIAL press.sto@ikea.com IKEA PRESSMATERIAL/OKTOBER 2016/2 PH138579 PÅTÅR KAFFESORTER Konsten att dricka kaffe är djupt rotad

Läs mer

MARTIN LÖFBERG. Ekologiskt Märkning som visar att kaffet kommer från ekologiska odlingar helt utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel.

MARTIN LÖFBERG. Ekologiskt Märkning som visar att kaffet kommer från ekologiska odlingar helt utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. S O RT I M E N T S ÖV E R S I K T PROFESSIONELL MED STOR PASSION OCH NÄRA RELATION TILL VÅRA KAFFEBÖNDER HAR VÅR FAMILJ ROSTAT KAFFE I FYRA GENERATIONER. DET FORTSÄTTER VI GÖRA ÄVEN FÖR NÄSTA GENERATIONS

Läs mer

ProduktBLAD. En fyllig espresso med en fruktig eftersmak. Perfekt för dig som rundar av med mjölk. Våra kapslar passar till Caffitaly System.

ProduktBLAD. En fyllig espresso med en fruktig eftersmak. Perfekt för dig som rundar av med mjölk. Våra kapslar passar till Caffitaly System. Blue Storm Kaffe espresso En fyllig espresso med en fruktig eftersmak. Perfekt för dig som rundar av med mjölk. Våra passar till Caffitaly System. ART NR 10578 7310050005782 Kfp 7310050105789 Dfp Pink

Läs mer

Historia Kaffe växer faktiskt på träd Vad är viktigt vid val av kaffebryggare? Så får du gott kaffe Moccamasters viktiga detaljer Produktöversikt

Historia Kaffe växer faktiskt på träd Vad är viktigt vid val av kaffebryggare? Så får du gott kaffe Moccamasters viktiga detaljer Produktöversikt KAFFESKOLA Historia Kaffe växer faktiskt på träd Vad är viktigt vid val av kaffebryggare? Så får du gott kaffe Moccamasters viktiga detaljer Produktöversikt Vi är världens näst största kaffenation. NORDIC:

Läs mer

te sa lo n g e n s m a k f ö r h ö j a n d e e g e n s k a p e r ly f t e r f r a m s å vä l l ät ta s o m k r a f t f u l l a

te sa lo n g e n s m a k f ö r h ö j a n d e e g e n s k a p e r ly f t e r f r a m s å vä l l ät ta s o m k r a f t f u l l a te sa lo n g e n t e ä r e n s ä r d e l e s u t s ö k t m å lt i d s d ryc k. d e s s m i l d a, r e n a k a r a k tä r o c h s m a k f ö r h ö j a n d e e g e n s k a p e r ly f t e r f r a m s å vä

Läs mer

Röda Viner La Croix St Pierre Rouge 70 kr / 270 kr Cono Sur Reserva Especial Pinot Noir 80 kr / 320 kr Vinea Crianza 85 kr / 340 kr

Röda Viner La Croix St Pierre Rouge 70 kr / 270 kr Cono Sur Reserva Especial Pinot Noir 80 kr / 320 kr Vinea Crianza 85 kr / 340 kr Röda Viner La Croix St Pierre Rouge Languedoc/IGP Pays d Oc, Frankrike Medelfylligt och fruktigt vin med toner av hallon, blåbär, jordgubbar och körsbär. Tanninerna är mjuka och avslutet fruktigt och fräscht

Läs mer

te sa lo n g e n s m a k f ö r h ö j a n d e e g e n s k a p e r ly f t e r f r a m s å vä l l ät ta s o m k r a f t f u l l a

te sa lo n g e n s m a k f ö r h ö j a n d e e g e n s k a p e r ly f t e r f r a m s å vä l l ät ta s o m k r a f t f u l l a te sa lo n g e n t e ä r e n s ä r d e l e s u t s ö k t m å lt i d s d ryc k. d e s s m i l d a, r e n a k a r a k tä r o c h s m a k f ö r h ö j a n d e e g e n s k a p e r ly f t e r f r a m s å vä

Läs mer

Kendall-Jackson Highland Estate Hawkeye Mountain Cabernet Sauvignon

Kendall-Jackson Highland Estate Hawkeye Mountain Cabernet Sauvignon KENDALL-JACKSON en 60 länder. Kendall-Jackson Highland Estate Hawkeye Mountain Cabernet Sauvignon Ursprung: Alexander Valley, Kalifornien, USA Druva: 100% Cabernet Sauvignon Vinerna i serien Highland Estate

Läs mer

p l a y b o o k Nestlé Professional Nordic Version Nestlé Professional

p l a y b o o k Nestlé Professional Nordic Version Nestlé Professional e By p l a y b o o k Nestlé Professional Nordic Version 2.1 - Nestlé Professional - 2017 Välkommen till Nestlé Professionals eplaybook eplaybooken är verktyget för dig som arbetar med företagets digitala

Läs mer

Vårt finaste kaffe HANTVERKSROSTAT SPECIALKAFFE ETT UNIKT SAMAR- BETE MED LILLA KAFFEROSTERIET. Nyhet!

Vårt finaste kaffe HANTVERKSROSTAT SPECIALKAFFE ETT UNIKT SAMAR- BETE MED LILLA KAFFEROSTERIET. Nyhet! Vårt finaste kaffe Sortimentslista #1 2015 Nyhet! HANTVERKSROSTAT SPECIALKAFFE ETT UNIKT SAMAR- BETE MED LILLA KAFFEROSTERIET KUNSKAP & TRADITION Vi har 100 års erfarenhet av allt från böna, rostning och

Läs mer

CaviarBolaget COLONIAL

CaviarBolaget COLONIAL CaviarBolaget COLONIAL Svarta Teer Adam - Eve (BF01) Pris: 50 kr/100g Smak: Blommig och mjuk, med ton av fikonmarmelad. Innehåll: Svart te (51%), fikon (15%) (fikon, rismjöl), karamell (kondenserad skummjölk,

Läs mer

Vårt finaste kaffe HANTVERKSROSTAT SPECIALKAFFE ETT UNIKT SAMARBETE MED LILLA KAFFEROSTERIET. Nyhet! Sortimentslista #1 2015

Vårt finaste kaffe HANTVERKSROSTAT SPECIALKAFFE ETT UNIKT SAMARBETE MED LILLA KAFFEROSTERIET. Nyhet! Sortimentslista #1 2015 Vårt finaste kaffe Sortimentslista #1 2015 Nyhet! HANTVERKSROSTAT SPECIALKAFFE ETT UNIKT SAMARBETE MED LILLA KAFFEROSTERIET KUNSKAP & TRADITION Vi har 100 års erfarenhet av allt från böna, rostning och

Läs mer

te sa lo n g e n s m a k f ö r h ö j a n d e e g e n s k a p e r ly f t e r f r a m s å vä l l ät ta s o m k r a f t f u l l a

te sa lo n g e n s m a k f ö r h ö j a n d e e g e n s k a p e r ly f t e r f r a m s å vä l l ät ta s o m k r a f t f u l l a te sa lo n g e n t e ä r e n s ä r d e l e s u t s ö k t m å lt i d s d ryc k. d e s s m i l d a, r e n a k a r a k tä r o c h s m a k f ö r h ö j a n d e e g e n s k a p e r ly f t e r f r a m s å vä

Läs mer

Juicer & Smoothies. 031-780 27 00 www.hebe.se

Juicer & Smoothies. 031-780 27 00 www.hebe.se Juicer & Smoothies 031-780 27 00 www.hebe.se Juicer & smoothies Hälsosamma juicer, både med frukt & grönsaker är populärt! De passar som snabb påfyllning när du är på språng, som ett nyttigt mellanmål

Läs mer

Formosa Fine Oolong Klassikt mörkt Oolongte från Taiwan med medelstora, orullade blad. Oxideras till ca 50 % och får en kraftig och nötig sötma.

Formosa Fine Oolong Klassikt mörkt Oolongte från Taiwan med medelstora, orullade blad. Oxideras till ca 50 % och får en kraftig och nötig sötma. Vår känsla för Te Visst skulle världen vara en fattigare plats utan te! Så fyllt med personlighet och karaktär och med så många hälsogivande egenskaper inbjuder te alltid till en stund av stilla kontemplation

Läs mer

Din kopp vårt ansvar

Din kopp vårt ansvar Din kopp vårt ansvar Nestlé tillhandahåller specialiserade agronomer som hjälper kaffebönderna att utveckla en effektivare kaffeodling. Partnerskap sedan 25 år Nestlé är världens största köpare av kaffe

Läs mer

p l a y b o o k Nestlé Professional Nordic Version 1.0 Nestlé Professional

p l a y b o o k Nestlé Professional Nordic Version 1.0 Nestlé Professional e By p l a y b o o k Nestlé Professional Nordic Version 1.0 Nestlé Professional - 2019 Välkommen till Nestlé Professionals eplaybook eplaybooken är verktyget för dig som arbetar med företagets digitala

Läs mer

t i l l a g a s m at e n m e d e ko l o g i s k a r å va r o r o c h m e n y e r n a ä r s ä s o n g s b e to n a d e

t i l l a g a s m at e n m e d e ko l o g i s k a r å va r o r o c h m e n y e r n a ä r s ä s o n g s b e to n a d e TESALONGEN k va l i t e t, l å n g s i k t i g h e t o c h g o d f o r m. d e s s a l e d o r d g e n o m s y r a r h e l a s v e n s k t t e n n s v e r k s a m h e t, a l lt f r å n t i l lv e r k n

Läs mer

miofino Coffee Bar En kaffestation och mötesplats på ditt kontor

miofino Coffee Bar En kaffestation och mötesplats på ditt kontor miofino Coffee Bar En kaffestation och mötesplats på ditt kontor MIOFINO EN NY FIKAUPPLEVELSE PÅ JOBBET HJÄRTAT OCH SJÄLEN AV KAFFE miofino Coffee Bar är helt ny fikaupplevelse på jobbet. Här kombinerar

Läs mer

TRÄDEN KLÄTTRAR PÅ bergssidorna, söker sig uppåt KAFFE PÅ HÖGSTA NIVÅ

TRÄDEN KLÄTTRAR PÅ bergssidorna, söker sig uppåt KAFFE PÅ HÖGSTA NIVÅ KAFFE PÅ HÖGSTA NIVÅ HÖGT UPP I BERGEN VÄXER DE KAFFETRÄDEN SOM GER VÄRLDENS BÄSTA KAFFEBÖNOR. HÄRIFRÅN HÄMTAR KAFFE-EXPERTERNA PÅ SOFIERO KAFFEROSTERI BÖNORNA TILL SITT UNIKA HÖGHÖJDSKAFFE. AV ULRIKA

Läs mer

ANANAS. Sötsyrlig. Passar till? Som förfriskning och dessert liksom till kött, sallader och exotiska grytor. Säsong: Året runt

ANANAS. Sötsyrlig. Passar till? Som förfriskning och dessert liksom till kött, sallader och exotiska grytor. Säsong: Året runt ANANAS Sötsyrlig Ett gult, mycket saftigt fruktkött. Sötsyrlig och aromatisk smak. Ananas är en skenfrukt med massor av små sammanväxta bar på en blomaxel. Som förfriskning och dessert liksom till kött,

Läs mer

te sa lo n g e n s m a k f ö r h ö j a n d e e g e n s k a p e r ly f t e r f r a m s å vä l l ät ta s o m k r a f t f u l l a

te sa lo n g e n s m a k f ö r h ö j a n d e e g e n s k a p e r ly f t e r f r a m s å vä l l ät ta s o m k r a f t f u l l a te sa lo n g e n t e ä r e n s ä r d e l e s u t s ö k t m å lt i d s d ryc k. d e s s m i l d a, r e n a k a r a k tä r o c h s m a k f ö r h ö j a n d e e g e n s k a p e r ly f t e r f r a m s å vä

Läs mer

S O R T I M E N T Torfolk Gård AB, Ö.Skymnäs, Höje Tel torfolk.se

S O R T I M E N T Torfolk Gård AB, Ö.Skymnäs, Höje Tel torfolk.se SORTIMENT Det ekologiska originalet Sedan slutet av 70-talet har vi på Torfolk Gård i Värmland arbetat för en grönare värld. Vår affärsidé är enkel, vi producerar mat som vi själva vill äta fri från gifter

Läs mer

Känn ingen oro, jultomten har klappar till dig i år också...

Känn ingen oro, jultomten har klappar till dig i år också... God Jul 2010 Känn ingen oro, jultomten har klappar till dig i år också... Julen är vår allas favorit och bäst firas den med en härlig blandning av det allra senaste samt traditionella klassiker, som alla

Läs mer

Enkelt. Smart. Prisvärt.

Enkelt. Smart. Prisvärt. Enkelt. Smart. Prisvärt. Rätt råvara. Rätt maskin. Rätt service. Hur många koppar serverar du per dag? MERRILD 94 grader Kaffe- och tekonceptet 94 grader ger dig en helhetslösning för din kaffeoch teservering.

Läs mer

johan & nyströms känsla för sommar

johan & nyströms känsla för sommar johan & nyströms känsla för sommar Sommarens törstsläckare! Från några guldkorn i vårt tesortiment så har vi tagit fram ett helt nytt iste. Pour Te är ett äkta rättvisemärkt & ekologiskt iste, helt naturligt

Läs mer

sve n s kt te n n te sa lo n g

sve n s kt te n n te sa lo n g sve n s kt te n n te sa lo n g k va l i t e t, l å n g s i k t i g h e t o c h g o d f o r m. d e s s a l e d o r d g e n o m s y r a r h e l a s v e n s k t t e n n s v e r k s a m h e t, a l lt f r å

Läs mer

LA COLLINA DEL CILIEGI

LA COLLINA DEL CILIEGI PRODUCENT V5560 Produktionsår IL BRUT S/A GARGANEGA CHARDONNAY STÅLTANK / FLASKA Restsötma 5,8 GRAM/LITER Även om producenten kanske är mest känd för sina röda viner så producerar de även en del vita och

Läs mer

Dessertvin. Vita viner 85:-/345:- 18:-/cl 95:-/395:- 20:-/cl 95:-/395:- Jacob s Creek. Domaine La Bastide abondance 2012. Australien.

Dessertvin. Vita viner 85:-/345:- 18:-/cl 95:-/395:- 20:-/cl 95:-/395:- Jacob s Creek. Domaine La Bastide abondance 2012. Australien. Vinlista Vita viner Dessertvin Australien Tyskland Jacob s Creek Semillon, Smak av tropisk frukt och gräs med inslag av citrus. Anselmann Auslese Riesling Intensiv, frisk och fruktig med inslag av honung.

Läs mer

Vårt finaste kaffe MARTIN OLSSON ÄR EN PREMIUMSERIE AV KVALITETSPRODUKTER FÖR RESTAURANGER OCH STORKÖK. PRODUCERADE FÖR MARTIN & SERVERA.

Vårt finaste kaffe MARTIN OLSSON ÄR EN PREMIUMSERIE AV KVALITETSPRODUKTER FÖR RESTAURANGER OCH STORKÖK. PRODUCERADE FÖR MARTIN & SERVERA. Sortimentslista #1 2014 Vårt finaste kaffe Sortimentslista #1 2014 MARTIN OLSSON ÄR EN PREMIUMSERIE AV KVALITETSPRODUKTER FÖR RESTAURANGER OCH STORKÖK. PRODUCERADE FÖR MARTIN & SERVERA. MARTIN OLSSON KAFFE

Läs mer

AMRUT NATURAL STRENGTH INDIAN SINGLE MALT WHISKY, 62,7% (BLACKADDER, SINGLE CASK )

AMRUT NATURAL STRENGTH INDIAN SINGLE MALT WHISKY, 62,7% (BLACKADDER, SINGLE CASK ) AMRUT NATURAL STRENGTH INDIAN SINGLE MALT WHISKY, 62,7% (BLACKADDER, SINGLE CASK ) 5 DOFTAR FÖRST KÄRV STARK WHISKY, dock utan utstickande störande dofter. Sedan kommer mycket: jordgubbar med smördeg och

Läs mer

t i l l a g a s m at e n m e d e ko l o g i s k a r å va r o r o c h m e n y e r n a ä r s ä s o n g s b e to n a d e

t i l l a g a s m at e n m e d e ko l o g i s k a r å va r o r o c h m e n y e r n a ä r s ä s o n g s b e to n a d e TESALONGEN k va l i t e t, l å n g s i k t i g h e t o c h g o d f o r m. d e s s a l e d o r d g e n o m s y r a r h e l a s v e n s k t t e n n s v e r k s a m h e t, a l lt f r å n t i l lv e r k n

Läs mer

SLOW BEER LAGER 4 % alk. Inspirerad av den geometriska sköldpaddan. EXCEPTIONELLT OVANLIG. EN FYLLIG GYLLENE LAGER, LÄTT BESKA GÖR DEN LÄTTDRUCKEN

SLOW BEER LAGER 4 % alk. Inspirerad av den geometriska sköldpaddan. EXCEPTIONELLT OVANLIG. EN FYLLIG GYLLENE LAGER, LÄTT BESKA GÖR DEN LÄTTDRUCKEN SLOW BEER LAGER 4 % alk Inspirerad av den geometriska sköldpaddan. EXCEPTIONELLT OVANLIG. EN FYLLIG GYLLENE LAGER, LÄTT BESKA GÖR DEN LÄTTDRUCKEN En extrem lager med en fyllig gyllene färg. Uppfriskande

Läs mer

100% Arabicabönor mellanrost Välbalanserad smak, harmonisk rostning med svaga nyanser av karamelliserad kola.

100% Arabicabönor mellanrost Välbalanserad smak, harmonisk rostning med svaga nyanser av karamelliserad kola. Brygg&Espresso Martin Olsson Blå 100% Arabicabönor mellanrost Välbalanserad smak, harmonisk rostning med svaga nyanser av karamelliserad kola. Art.nr 101576 40x100 g 391425 36x110 g 391391 35x115 g 101584

Läs mer

Vin är inte alltid lösningen. Ska man ha samma vin i maten som i glasen? Så använder du vin i matlagning.

Vin är inte alltid lösningen. Ska man ha samma vin i maten som i glasen? Så använder du vin i matlagning. Så använder du vin i matlagning. Vin i mat kan definitivt höja smakupplevelsen på allt från såser och grytor till soppor och efterrätter. Men hur ska jag tänka och vad finns det för möjligheter och fallgropar?

Läs mer

Innehåll. Tomtesnurr. Espresso för bönpallen. Flower Power make tea not war. Säsongsteer med årstidens. Teasy Coola te-silar

Innehåll. Tomtesnurr. Espresso för bönpallen. Flower Power make tea not war. Säsongsteer med årstidens. Teasy Coola te-silar Katalog 2.0 Innehåll Ursprungskaffe 4 Limited Edition 11 Fair Coffee 12 Råkaffe 13 Kaffeblandningar 14 Espresso 16 Årstidskaffen 18 Smaksatt kaffe 19 Exklusiva teer 20 Blomteer 22 Svart te 23 Drink Me

Läs mer

Konsten att odla kaffe. Kaffeträdet. Varifrån kommer kaffet? Klimat och jordmån. Kaffets ursprung

Konsten att odla kaffe. Kaffeträdet. Varifrån kommer kaffet? Klimat och jordmån. Kaffets ursprung Kaffe 2 3 Konsten att odla kaffe Hur man odlar kaffe varierar från land till land. Dessa skillnader bottnar i ett flertal faktorer såsom klimat, ekonomi och tillgång till arbetskraft. Odlingsmetoderna

Läs mer

Mousserande vin. Patriarche Crémant de Bourgogne Brut Art. nr: 77310 Förpackning: 12 x 75 cl Ursprung: Bourgogne, Frankrike Pris (ex.

Mousserande vin. Patriarche Crémant de Bourgogne Brut Art. nr: 77310 Förpackning: 12 x 75 cl Ursprung: Bourgogne, Frankrike Pris (ex. Mousserande vin Pol Rémy Brut Art. nr: 7544 Ursprung: Frankrike Pris (ex. moms) 43,20 Utseende: Ljust gulgrön färg, med liten mousse av små, fina bubblor. Doft: Ganska neutral, fruktig doft med inslag

Läs mer

Riesling (nr 5882) Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt

Riesling (nr 5882) Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt A Christmann Riesling (5882) - Systembolaget.se http://www.systembolaget.se/sok-dryck/dryck/?sortfield=pris&sortdir... 1 av 1 2012-04-30 14:08 Riesling (nr 5882) Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt 2011

Läs mer

Påskte. Påskkaffe. Påskte

Påskte. Påskkaffe. Påskte SMAKGLÄDJE 2010 Julen försvann, kylan & snön stannade kvar. Men nu går vi mot ljusare tider, och vad passar väl bättre än ett välfyllt utskick med extra mycket innehåll. Vi har fyllt det med nya kaffe

Läs mer

1/1 40,00 Syrah, Grenache

1/1 40,00 Syrah, Grenache Kleine Zalze Cellar Selection Merlot 2016, Sydafrika (Husets) Merlot Ett medelfylligt vin med smak av röda och mörka bär med inslag av kryddor. Ett friskt och fruktigt vin med en rund avslutning. Rekommenderas

Läs mer

AROMATISERADE SVARTA TEER

AROMATISERADE SVARTA TEER AROMATISERADE SVARTA TEER 46-0505 Av Kärlek Svart te, solrosblommor, ananas bitar samt arom (vit 46-0522 Att se din skugga Svart te, blåklint, ringblomma samt arom (natur 46-0969 Alla fönster på glänt

Läs mer

Mousserande vin Rosévin

Mousserande vin Rosévin Mousserande vin Rosévin Pol Rémy Brut Art. nr: 7544 Ursprung: Frankrike Pris (ex. moms) 47,20 Utseende: Ljust gulgrön färg, med liten mousse av små, fina bubblor. Doft: Ganska neutral, fruktig doft med

Läs mer

Champagne & mousserande vin. Roseviner

Champagne & mousserande vin. Roseviner Champagne & mousserande vin Philipponnat Reserve Millesimée Druvor: Pinot noir 50 % Chardonnay 30 % Pinot

Läs mer

E-mail Apache Patio Hot Peppers 69:-

E-mail Apache Patio Hot Peppers  69:- Du kan redan nu förhandsbeställa våra ekologiskt odlade plantor. Uppdragna från ekofrö i det natursköna Karlskoga, Värmland. Tillgången är starkt begränsad. Plantorna skickas per post så snart frostrisken

Läs mer

Enkelt. Smart. Prisvärt. Rätt råvara. Rätt maskin. Rätt service. Hur många koppar serverar du per dag?

Enkelt. Smart. Prisvärt. Rätt råvara. Rätt maskin. Rätt service. Hur många koppar serverar du per dag? Enkelt. Smart. Prisvärt. Rätt råvara. Rätt maskin. Rätt service. Hur många koppar serverar du per dag? 94 grader Kaffe- och tekonceptet 94 grader ger dig en helhetslösning för din kaffeoch teservering.

Läs mer

Champagne & mousserande vin. Roseviner

Champagne & mousserande vin. Roseviner Champagne & mousserande vin Philipponnat Reserve Millesimée Druvor: Pinot noir 50 % Chardonnay 30 % Pinot

Läs mer

ÅTH Hedelmät ÅTH Frukt

ÅTH Hedelmät ÅTH Frukt ÅTH Hedelmät ÅTH Frukt Åländska skärgårdsäppel Vi levererar äpplen från ett 40-tal odlare i den åländska skärgården. Odlingen har långa traditioner och sköts av kunniga odlare. Äpplena utvecklas väl i

Läs mer

Röda viner GLAS FLASKA

Röda viner GLAS FLASKA Röda viner Jacob s Creek Organic 86 I 339 1865 529 Shiraz Cabernet Ekologiskt Intensiv doft av plommon och kryddiga svarta vinbär med en ton av mörka körsbär samt en söt vaniljton från eken. Mjuk, fyllig

Läs mer

Ljus lager. Starobrno 59:- Birra Moretti 59:- Heineken 59:- Sol 59:- Spendrups Bistro Lager 59:- Mariestads Export 69:- Ipa/Ale

Ljus lager. Starobrno 59:- Birra Moretti 59:- Heineken 59:- Sol 59:- Spendrups Bistro Lager 59:- Mariestads Export 69:- Ipa/Ale Ljus lager Starobrno 59:- Birra Moretti 59:- Heineken 59:- Sol 59:- Spendrups Bistro Lager 59:- Mariestads Export 69:- Ipa/Ale Brutal Bulldog Double IPA 72:- Sleepy Bulldog Pale Ale 59:- Wisby Stout 59:-

Läs mer

En kopp kaffe = Fika för två!

En kopp kaffe = Fika för två! En kopp kaffe = Fika för två! - Ditt val gör skillnad Copyright: Johan & Nyström A. PROBLEM SOM KAFFEPRODUCENTERNA MÖTER I Sverige ligger vi i topp beträffande kaffedrickande och konsumerar hela en procent

Läs mer

Bli kaffekund hos oss!

Bli kaffekund hos oss! Bli kaffekund hos oss! Hos oss kan du bli kaffekund med förmånliga förmåner Bli kaffekund hos oss! Innehåll 1. Kaffebönor Sida 4 2. Kaffesyrup Sida 6 3. Reklammaterial Sida 8 4. För din kaffeservering

Läs mer

Kung Markatta Mousserande Äppelmust, 750 ml. Kung Markatta Mousserande Vitt Vin, alkoholfritt, 750 ml. Kung Markatta Äkta Fransk Cider 2 %, 750 ml

Kung Markatta Mousserande Äppelmust, 750 ml. Kung Markatta Mousserande Vitt Vin, alkoholfritt, 750 ml. Kung Markatta Äkta Fransk Cider 2 %, 750 ml Bilaga till pressmeddelande från Kung Markatta 26 april 2016 Produktinformation nyheter Kung Markatta sommaren 2016 Kung Markatta Mousserande Äppelmust, 750 ml Kung Markattas Mousserande Äppelmust tillverkas

Läs mer

Världens bästa barista dricker runt 20 koppar kaffe per dag. Svart.

Världens bästa barista dricker runt 20 koppar kaffe per dag. Svart. Världens bästa barista dricker runt 20 koppar kaffe per dag. Svart. 56 I äkta mat nr 4 2014 Profilen Klaus Thomsens kärlek till kaffe I en långsam spiral ringlar det 92-gradiga vattnet genom kaffefiltret.

Läs mer

NESTLÉ PROFESSIONAL PRODUKTKATALOG

NESTLÉ PROFESSIONAL PRODUKTKATALOG NESTLÉ PROFESSIONAL PRODUKTKATALOG Ett nytt sortiment för professionella. Ett nytt sortiment för professionella. Vi byter sortiment och vill nu introducera dig för ZOÉGAS Professional unika kaffeblandningar

Läs mer

Vinägretter är ofta baserade på olivolja, men med Sverigeskafferiets rapsolja kan man med stolthet göra svenska vinägretter.

Vinägretter är ofta baserade på olivolja, men med Sverigeskafferiets rapsolja kan man med stolthet göra svenska vinägretter. Sverigeskafferiets rapsoljor Stek, grilla och rosta med Sverigeskafferiets nyttiga rapsoljor. Perfekta smaksättare till varmt och kallt. Njut som nyttig dressing direkt på sallader. Innehåller massor av

Läs mer

PRALINER & ANDRA GODSAKER. Handgjorda produkter på Direct-trade-choklad från Valrhona & Felchlin Rena råvaror & inget annat

PRALINER & ANDRA GODSAKER. Handgjorda produkter på Direct-trade-choklad från Valrhona & Felchlin Rena råvaror & inget annat PRALINER & ANDRA GODSAKER Handgjorda produkter på Direct-trade-choklad från Valrhona & Felchlin Rena råvaror & inget annat T o m Sommaren 2014 HANDGJORDA GODSAKER med naturliga smaker, gjorda på rena råvaror

Läs mer

Exempel: Etiopien Yirgacheffe, Kenya AA, Colombia Popayan, Rwanda Gatsinga

Exempel: Etiopien Yirgacheffe, Kenya AA, Colombia Popayan, Rwanda Gatsinga INNEHÅLL 3.0 Om oss...2 Kaffelexikon...7 Varieteter...9 Våra märken... 10 Ursprungskaffe... 12 Våra påsar... 49 Konceptbutiken & kurser... 50 Espresso... 52 Kaffeblandningar... 60 Kaffe smaksatt... 68

Läs mer

Mousserande vin & Rosé

Mousserande vin & Rosé Mousserande vin & Rosé Pol Rémy Brut Art. nr: 7544 Ursprung: Frankrike Pris (ex. moms) 44,00 Utseende: Ljust gulgrön färg, med liten mousse av små, fina bubblor. Doft: Ganska neutral, fruktig doft med

Läs mer

Helt fria från soja, laktos och mjölkprotein.

Helt fria från soja, laktos och mjölkprotein. Helt fria från soja, laktos och mjölkprotein. Vår havredryck är som mjölk. Fast för människor. Hela tanken med kossornas mjölk är ju att den ska drickas av kalvar, inte av oss. Havredryck däremot är fantastisk

Läs mer

Vifrana. Vinkatalog från LEVI Import. En modern ekologisk vinproducent från Rumänien

Vifrana. Vinkatalog från LEVI Import. En modern ekologisk vinproducent från Rumänien Vinkatalog från LEVI Import Vifrana En modern ekologisk vinproducent från Rumänien Vifrana är en ny och toppmodern vinproducent i Rumänien. Hela vingården, som är på ca. 130ha och ligger i byn Adamclisi

Läs mer

Zacharias (Grekland Nemea)

Zacharias (Grekland Nemea) Sötma Ampelos Phos (Vit) Moscophilero-Roditis Moscophilero-Roditis är gamla inhemska druvor på Peleponnesos. Nemea som är ett av Grekland mest välrenomerade vinområden, ligger uppe i bergen omedelbart

Läs mer

Mousserande. -Grans Moments - Druvor: Macabeo, Xarel-lo & Parellada Ursprung: Spanien

Mousserande. -Grans Moments - Druvor: Macabeo, Xarel-lo & Parellada Ursprung: Spanien Mousserande -Grans Moments - Druvor: Macabeo, Xarel-lo & Parellada Ursprung: Spanien Smaken är lätt, elegant, ren och frisk. Torr men med en avrundad fruktsötma och med en kort men fin fruktig eftersmak

Läs mer

LATHUND. Hål i hyllan efter Clipper? Här är en enkel lathund för hur du kan ersätta teerna!

LATHUND. Hål i hyllan efter Clipper? Här är en enkel lathund för hur du kan ersätta teerna! LATHUND Hål i hyllan efter Clipper? Här är en enkel lathund för hur du kan ersätta teerna! = = Du vet väl att vi inte längre har distributionen av Clipper i Sverige? Dagsmeja hade under 2014 123 stycken

Läs mer

Lirac Blanc. Miljö. Dom. Lafond Roc-Epine Frankrike Tavel. Sötma. Fyllighet. Fruktsyra. Årgång. Druvor. Grenache 50 %, Roussane 30% och Viognier 20%

Lirac Blanc. Miljö. Dom. Lafond Roc-Epine Frankrike Tavel. Sötma. Fyllighet. Fruktsyra. Årgång. Druvor. Grenache 50 %, Roussane 30% och Viognier 20% Tavel Sötma Lirac Blanc 2007 Grenache 50 %, Roussane 30% och Viognier 20% med under en kort tid tills musten har uppnått den rätta färgen. sten (se bilden nedan). består av sten och Färgen är gul och briljant.

Läs mer

Toledo La Mancha Spanien. Finca Loranque

Toledo La Mancha Spanien. Finca Loranque Finca Loranque Toledo La Mancha Spanien Finca Loranque Lacruz, Syrah/Tempranillo 2005 Ett uttrycksfullt och modernt vin till sin karaktär, Trots en mognadsprocess där ekfaten uteslutits är det lätt att

Läs mer

te sa lo n g e n s m a k f ö r h ö j a n d e e g e n s k a p e r ly f t e r f r a m s å vä l l ät ta s o m k r a f t f u l l a

te sa lo n g e n s m a k f ö r h ö j a n d e e g e n s k a p e r ly f t e r f r a m s å vä l l ät ta s o m k r a f t f u l l a te sa lo n g e n t e ä r e n s ä r d e l e s u t s ö k t m å lt i d s d ryc k. d e s s m i l d a, r e n a k a r a k tä r o c h s m a k f ö r h ö j a n d e e g e n s k a p e r ly f t e r f r a m s å vä

Läs mer

t i l l a g a s m at e n m e d e ko l o g i s k a r å va r o r o c h m e n y e r n a ä r s ä s o n g s b e to n a d e

t i l l a g a s m at e n m e d e ko l o g i s k a r å va r o r o c h m e n y e r n a ä r s ä s o n g s b e to n a d e TESALONGEN k va l i t e t, l å n g s i k t i g h e t o c h g o d f o r m. d e s s a l e d o r d g e n o m s y r a r h e l a s v e n s k t t e n n s v e r k s a m h e t, a l lt f r å n t i l lv e r k n

Läs mer

Sveriges bästa bartender Andreas Bergman tipsar om vinterns varma kaffedrinkar

Sveriges bästa bartender Andreas Bergman tipsar om vinterns varma kaffedrinkar Sveriges bästa bartender Andreas Bergman tipsar om vinterns varma kaffedrinkar Om Andreas Bergman: Namn: Andreas Bergman Ålder: 28 Aktuell: Utsedd till Årets Bartender på Bartenders Choice Awards 2011

Läs mer

MITCHELL S BREWING CO

MITCHELL S BREWING CO MITCHELL S BREWING CO MITCHELL S FORRESTERS LAGER 3,6% Krispig, ren och lätthumlad förfriskning. Lätt lågkalori lageröl Frisk torr smak Lätt humlad Lokalt odlade råvaror Varsamt mognad i nollgradig miljö

Läs mer

GRIS SMAKMÖTET 2017 PROVNINGSORDNING

GRIS SMAKMÖTET 2017 PROVNINGSORDNING GRIS SMAKMÖTET 2017 PROVNINGSORDNING 1 Referens Svensk standard 2 Ragnarsson Treraskors, 100 kg/6 mån 3 Ragnarsson Treraskors, 120 kg/7 mån 4 Domta Berkshire 100% 5 Lillehemgrisen Linderödsvin/Vildsvin

Läs mer

Vårt finaste kaffe FIKA I VÄRLDSKLASS TREND & INSPIRATION. Handplockat & soltorkat 2015/2016

Vårt finaste kaffe FIKA I VÄRLDSKLASS TREND & INSPIRATION. Handplockat & soltorkat 2015/2016 Vårt finaste kaffe 2015/2016 FIKA I VÄRLDSKLASS TREND & INSPIRATION Handplockat & soltorkat Med omsorg från böna till kopp. Läs mer om miljömärkningar på sidan 4. Allt gott kaffe börjar med en bra böna.

Läs mer

te sa lo n g e n t e ä r e n s ä r d e l e s u t s ö k t m å lt i d s d ryc k. d e s s m i l d a, r e n a k a r a k tä r o c h

te sa lo n g e n t e ä r e n s ä r d e l e s u t s ö k t m å lt i d s d ryc k. d e s s m i l d a, r e n a k a r a k tä r o c h te sa lo n g e n t e ä r e n s ä r d e l e s u t s ö k t m å lt i d s d ryc k. d e s s m i l d a, r e n a k a r a k tä r o c h s m a k f ö r h ö j a n d e e g e n s k a p e r ly f t e r f r a m s å vä

Läs mer

Lirac Blanc. Miljö. Dom. Lafond Roc-Epine Frankrike Tavel. Sötma. Fyllighet. Fruktsyra. Årgång. Druvor. Grenache 50 %, Roussane 30% och Viognier 20%

Lirac Blanc. Miljö. Dom. Lafond Roc-Epine Frankrike Tavel. Sötma. Fyllighet. Fruktsyra. Årgång. Druvor. Grenache 50 %, Roussane 30% och Viognier 20% Tavel Sötma Lirac Blanc 2007 Grenache 50 %, Roussane 30% och Viognier 20% med under en kort tid tills musten har uppnått den rätta färgen. sten (se bilden nedan). består av sten och Färgen är ljusgul och

Läs mer

Mat & Vin. Hur svårt kan det vara?

Mat & Vin. Hur svårt kan det vara? Mat & Vin Hur svårt kan det vara? Sinnena Provning är lätt Alla äger sin upplevelse Provning är svårt Knepigt att sätta ord på vad man upplever. en är en kombination av dessa En del smak är känsel ex hetta

Läs mer

Fruktdrycker. Morotssoppa 25 port. Grönsaksbuljong till motsvarande 5 liter vätska Apelsinjuice, färskpressad Vispgrädde Salt och peppar

Fruktdrycker. Morotssoppa 25 port. Grönsaksbuljong till motsvarande 5 liter vätska Apelsinjuice, färskpressad Vispgrädde Salt och peppar Fruktdrycker Det finns många goda skäl att dricka juice och andra fruktdrycker varje dag. I vårt varierade sortiment hittar du naturliga drycker som är garanterat nyttiga och fyller många behov. Här finns

Läs mer

VÅRA GRÖNA HÄLSOBOMBER

VÅRA GRÖNA HÄLSOBOMBER IDÉN Vi kallar dem Naughty forties, Fab fifties. De galna, roliga och spännande åren mellan fyrtio och femtio. Den tid då våra kroppar förändras och behöver bättre och nyttigare mat för att fortfarande

Läs mer

14 enkla Smoothierecept

14 enkla Smoothierecept 14 enkla Smoothierecept Blåbär och kokosmjölk En banan 2,5-3 dl färska eller frysta blåbär 1-1,5 dl grekisk yoghurt 1 dl kokosmjölk 2 msk honung 2 msk müsli (alt. havre) 2,5 dl isbitar 2 tsk müsli till

Läs mer

1. 2. 3. 4. VÅRA ESPRESSON ESPRESSO RECEPT FÖR EN PERFEKT ESPRESSO LÄR DIG ALLT OM KAFFE PÅ PAULIG INSTITUTE

1. 2. 3. 4. VÅRA ESPRESSON ESPRESSO RECEPT FÖR EN PERFEKT ESPRESSO LÄR DIG ALLT OM KAFFE PÅ PAULIG INSTITUTE ESPRESSO-KONCEPT VÅRA ESPRESSON På Paulig har vi alltid älskat att lära känna olika smaker och kulturer. Inspirerade av olika kaffestunder, ger våra espresson trevliga och mjuka smaker med minnesvärda

Läs mer

RECEPTFOLDER. Drinkar. med smak av svensk natur

RECEPTFOLDER. Drinkar. med smak av svensk natur RECEPTFOLDER Drinkar med smak av svensk natur Saturnus Drinkmixers Saturnus Kaffesyrups Lappländska högfjäll och skånska slättlandskap. Täta tallskogar och skira björkdungar. Djupa skogstjärnar och saltstänkta

Läs mer

sockrets stora SMAKVÄRLD! Upptäck FARINSOCKER

sockrets stora SMAKVÄRLD! Upptäck FARINSOCKER sockrets Upptäck stora SMAKVÄRLD! FARINSOCKER SMAKCIRKLAR Hur kan man se hur något smakar? Med hjälp av våra smakcirklar får du en bild av sockers olika nyanser och smakrikhet. I broschyren hittar du flera

Läs mer

1 portion Saltå Havregryn... 1 dl Vatten... 2,25 dl Salt. Koka upp havregryn och vatten, låt småputtra i 3-5 minuter. Smaka av med salt.

1 portion Saltå Havregryn... 1 dl Vatten... 2,25 dl Salt. Koka upp havregryn och vatten, låt småputtra i 3-5 minuter. Smaka av med salt. Gott med gröt Gott med gröt Att få börja dagen med en varm och mjuk gröt gör oss så gott. Gröten mättar skönt och vi känner oss stärkta. Och gröt går ju att variera i det oändliga. Här har vi samlat våra

Läs mer

Svarta Teer. Adam - Eve (BF01) Blood Orange (BF02) Goldberry (BF03) Apple Elder (BF04) Sicilian Lemon (BF05) Sweetheart (BF06)

Svarta Teer. Adam - Eve (BF01) Blood Orange (BF02) Goldberry (BF03) Apple Elder (BF04) Sicilian Lemon (BF05) Sweetheart (BF06) Caviarbolaget of Sweden AB www.caviarbolaget.se Produktkatalog 2015-2016 Svarta Teer Adam - Eve (BF01) Smak: Blommig och mjuk, med ton av fikonmarmelad Innehåll: svart te (51%), fikon (15%) (fikon, rismjöl),

Läs mer

Fruktyoghurt. Fruktyoghurt. Hjordnära Ekologisk Yoghurt Persika/Apelsin. Hjordnära Ekologisk Yoghurt Hallon/Rabarber. Extra fin fruktyoghurt Björnbär

Fruktyoghurt. Fruktyoghurt. Hjordnära Ekologisk Yoghurt Persika/Apelsin. Hjordnära Ekologisk Yoghurt Hallon/Rabarber. Extra fin fruktyoghurt Björnbär Vårt sortiment av fruktyoghurt passar människor med smak för livets goda, som också är måna om att få i sig något nyttigt. Här bjuds på smakupplevelser av både kända och mera exotiska frukter, ibland i

Läs mer

Kårleone. Vinlista 2014. Solesole Toscana 320 Druvrent vermentino vin. Passar till både Pesto pasta och något förvånande, Rencarpaccion

Kårleone. Vinlista 2014. Solesole Toscana 320 Druvrent vermentino vin. Passar till både Pesto pasta och något förvånande, Rencarpaccion Kårleone Vinlista 2014 Husets Avignonesi 280 Sauvignon Blanc 2011 Friskt och fräscht husvin Pasqua Soave 160 Enkelt, men mycket prisvärt vin. Codice V 290 Smakfullt aromatiskt vin från Toscana Solesole

Läs mer

Välkommen till Skällinge Hembageri!

Välkommen till Skällinge Hembageri! Leveransbageri Ungefär 85 procent av det vi bakar levererar vi till skolor, förskolor, restauranger, butiker och caféer. ICA och Ullared är två av våra stora kunder på kaffebrödssidan. Vi har fyra bussar

Läs mer

Tips på saker till grillen.

Tips på saker till grillen. Tips på saker till grillen. Det vackra väder som maj månad har bjudit på i år har gjort att efterfrågan på grillar och tillbehör hittills har varit dubbelt så hög som i fjol. Gasolgrillen är förstahandsvalet,

Läs mer