Årsbrev 2016/17 Överförmyndarkansliet. Motala, Mjölby, Vadstena och Ödeshögs kommuner

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Årsbrev 2016/17 Överförmyndarkansliet. Motala, Mjölby, Vadstena och Ödeshögs kommuner"

Transkript

1 Årsbrev 2016/17 Överförmyndarkansliet Motala, Mjölby, Vadstena och Ödeshögs kommuner

2

3 ett händelserikt år Telefonisystem Vi har under våren infört ett nytt telefonisystem, TeleQ. Med det nya telefonisystemet har vi nu utökade inringningstider, menyval och återuppringning. Med det nya telefonisystemet har vi förbättrat vår tillgänglighet. E-tjänster Överförmyndarkansliet har under året arbetet med att utveckla e-tjänster. I dagsläget har vi följande e-tjänster: Anmälan om anstånd, ansökan om överförmyndarens samtycke till uttag av spärrade medel, förteckning över egendom, förteckning över omyndigs egendom, körjournal för ställföreträdare samt intresseanmälan till uppdrag som god man eller förvaltare. Du når våra e-tjänster på följande hemsida: overformyndaren under fliken Blanketter och e-tjänster. E-tjänster är något vi kommer att jobba vidare med. Målet är att års och sluträkning samt redogörelsen för ensamkommande barn ska kunna lämnas in elektroniskt. Rekrytering Under året har vi satsat på rekrytering av ställföreträdare. Vi har fokuserat på att synas ute i våra samverkanskommuner, genom att bland annat ha deltagit på olika evenemang, Vätternrundan, marknader m.m. Intresserad av nya uppdrag? Är du intresserad av fler uppdrag så hör gärna av dig till oss. Vi ser ett ökat behov av ställföreträdare med andra språkkunskaper än svenska. Gillar du utmaningar och vill ha svårare uppdrag, kontakta oss så berättar vi mer.

4 Utbildning/informationsträffar Överförmyndarkansliet har under året bjudit in till informationsträffar för olika aktörer. Under träffarna har vi bland annat informerat om överförmyndarkansliets roll samt om ställföreträdarnas uppdrag m.m. Överförmyndarkansliet har under året bland annat besökt olika boenden för ensamkommande barn och äldreboenden runt om i samverkanskommunerna. Besöken har gjorts för att informera personalen om god mans och förvaltaruppdraget. Under våren och hösten har överförmyndarkansliet erbjudit ställföreträdarna utbildning i ekonomi och juridik. Utbildningen riktade sig först och främst till nya ställföreträdare. Under våren har nya gode män för ensamkommande barn erbjudits en grundutbildning om vad som ingår i godmansuppdraget. Överförmyndarkansliet har även bjudit in socialförvaltningarna i samverkanskommunerna till en informationsträff om överförmyndarnämndens verksamhet och ställföreträdarens uppdrag. Barn och ungdomspsykiatrin (BUP) hade i december en föreläsning om flyktingbarns psykiska hälsa. Föreläsningen riktade in sig till gode män för ensamkommande barn. Årlig uppföljning av förvaltarskap Överförmyndarnämnden ska enligt förmyndarskapsförordningen årligen granska alla förvaltarskap för att pröva om det finns skäl att ansöka om upphörande av förvaltarskap. Överförmyndarnämnden har under hösten granskat totalt 91 förvaltarskap.

5 Aktuellt under 2017 Under februari månad kommer överförmyndarkansliet att flytta till nya lokaler i polishuset. Vi kommer att uppdatera hemsidan med mer information om vår flytt och om eventuellt ändrade telefontider under flyttperioden. Bokade besök kommer även forträttningsvis tas emot i kommunhuset. Vi kommer att erbjuda en föreläsning i neuropsykiatri den 22 mars, 17:00-21:00. Föreläsaren heter Lennart Lindqvist. Mer information om föreläsningen kommer ut på vår hemsida. Under år 2017 kommer överförmyndarkansliet fortsätta att hålla föreläsningar i ekonomi och juridik, som riktar in sig först och främst på nya ställföreträdare. Mer information om utbildningstillfällena kommer att publiceras på vår hemsida. Vi kommer att fortsätta med att informera om ställföreträdarens uppdrag och om överförmyndarkansliets verksamhet för olika aktörer. Mentorskap Överförmyndarkansliet har sedan 2007 använt sig av ett mentorskapssystem. En mentor är en erfaren ställföreträdare som ska vägleda en oerfaren ställföreträdare i uppdraget. Mentorer är inte anställda av eller representanter för överförmyndarkansliet. Under 2016 har vi börjat utveckla mentorskapet vilket vi även kommer att fortsätta jobba med under nästa år. Vi kommer under 2017 att erbjuda mentorerna föreläsningar/ informationsträffar. Om du vill bli mentor eller är ny ställföreträdare och inte har en mentor kan du vända dig till överförmyndarkansliet.

6 Arvode Tidigare har kostnadsersättningen (2 % av prisbasbeloppet) varit inräknad i arvodet. Nytt för 2017 är att kostnadsersättningen kommer att få en egen rad i arvodesbeslutet. Det är därför extra viktigt att du är noga med att kryssa i rutan om du begär kostnadsersättning eller inte. Blanketten Redogörelse för utfört uppdrag har omarbetats och ligger, tillsammans med årsräkningen och andra uppgifter som inkommit under året till grund för överförmyndarkansliets tillsyn. Därför måste alla ställföreträdare lämna in en redogörelse. Om du begär arvode ligger redogörelsen även till grund för bedömningen av arvodet. Överförmyndarkansliet har noterat att det vid några tillfällen inte har betalats in någon skatt och arbetsgivaravgift på arvodet. I de fall huvudmannen betalar arvodet ska ställföreträdaren se till att skatt och arbetsgivaravgift betalas. Mer information kan ni hitta på Skatteverkets hemsida:

7 God man för ensamkommande barn Med start i januari 2017 kommer överförmyndarkansliet att placera ut loggböcker på boenden för ensamkommande där god man kan anteckna sitt besök. Loggböckerna har införts för att överförmyndarkansliet vill förbättre tillsynsverksamheten över godemän för ensamkommande barn. Överförmyndarkansliet har ändrat sitt förhållningssätt till meddelande om uppskriven ålder från Migrationsverket. Tidigare har överförmyndarkansliet skrivit upp åldern i enlighet med meddelandet. Praxis från Justitieombudsmannen (JO) visar att en åldersbedömning som innebär en åldersuppskrivning under Migrationsverkets handläggning inte har någon rättsverkan. Tingsrätterna i landet har ett likande förhållningssätt. Det finns ännu inte praxis från en högre instans. Regeringen har nyligen skickat ett förslag till lagändring (Ds 2016:37 Åldersbedömning tidigare i asylprocessen) på remiss. Förslaget innebär att överklagbara beslut om åldersbedömning ska fattas tidigt i ett asylärende, ett så kallat tillfälligt beslut. Det tillfälliga beslutet ska gälla omedelbart., det vill säga att beslutet får verkan utan att det måste vinna laga kraft först. Den unge kan begära inhibition* hos domstolen. Beviljas inhibition kommer det tillfälliga beslutet ha rättsverkan mot myndigheter, först när beslutet vunnit laga kraft (när beslutet inte längre går att överklaga). Om ni vill läsa mer om förslaget hänvisar vi er vidare till Åldersbedömning tidigare i asylprocessen Ds 2016:37. Överförmyndarkansliet vill återigen påminna er om att det endast är ett lagförslag. *Inhibition - begäran om att beslutet tills vidare inte ska gälla. Inhibition innebär inte att beslutet upphävs.

8 Inför årsredovisningen Under inlämningsperioden (januari februari 2017) har överfömyndarkansliet årsräkningsstugor varje vecka. Här kommer du att erbjudas stöd i hur årsräkningen ska fyllas i. Vid behov kommer vi även visa hur våra nya hjälpmedel fungerar. Deltagandet är frivilligt och kräver ingen anmälan. Följande tider erbjuds: Vi har också sett över granskningsprocessen inför redovisningsår Det har resulterat i att vi har tagit fram två hjälpmedel, broschyren Redovisning av ekonomi - Årsräkning, sluträkning, redogörelse och arvode för godemän och förvaltare samt ett kalkylark för ställföreträdare. Broschyren är till för att vägleda ställföreträdare i att fylla i års eller sluträkningen och vår förhoppning är att instruktionen ska underlätta för dig. I kalkylarket för ställföreträdare kan du fylla i inkomst- och utgiftsposterna för din huvudman löpande under året så att du sedan kan upprätta en års- eller sluträkning. De underlag som ska lämnas in framgår av vår checklista till årsredovisning.

9 Påminnelse avseende ej inkommen årsräkning Årsredovisningen ska lämnas in före den första mars till överförmyndarkansliet. Överförmyndarkansliet kommer att skicka ut en påminnelse om årsräkningen inte inkommit i tid. Påminnelsen kommer att skickas ut under andra veckan i mars. Om du inte har mottagit en påminnelse under mars månad betyder det att vi på överförmyndarkansliet har mottagit din årsräkning. Årsräkningarna kommer att granskas i tur och ordning efter ankomstdatum. Godmansföreningar Det finns en intresseförening för gode män och förvaltare i Motala. Föreningens målsättning är bland annat att skap ett samarbete, en trygghet och en gemenskap för deras medlemmar. Mer information om godmansföreningen i Motala hittar du på följande hemsida:

10 Tips! Glöm inte bort att gå in på vår hemsida för att hålla dig uppdaterad om vad som händer. Där uppdateras nyheter och information om aktuella utbildningar, informationsträffar, händelser m.m. Vi på överförmyndarkansliet och Överförmyndarnämnden vill tacka alla ställföreträdare för era insatser under 2016 och önskar er alla en God jul och ett Gott nytt år!

11

12 Kontaktuppgifter Kommunledningsförvaltningen Överförmyndarkansliet Motala Tel: Växel: Fax: Hemsida: Skicka e-post till Överförmyndarkansliet:

Redovisning av ekonomi Årsräkning, sluträkning, redogörelse och arvode för godemän och förvaltare

Redovisning av ekonomi Årsräkning, sluträkning, redogörelse och arvode för godemän och förvaltare Redovisning av ekonomi Årsräkning, sluträkning, redogörelse och arvode för godemän och förvaltare 1 Instruktion till årsräkning och sluträkning Den här instruktionen vägleder dig i att fylla i årsräkningen

Läs mer

Redovisning av ekonomi Årsräkning, sluträkning, redogörelse och arvode för godemän och förvaltare. Senast reviderad

Redovisning av ekonomi Årsräkning, sluträkning, redogörelse och arvode för godemän och förvaltare. Senast reviderad Redovisning av ekonomi Årsräkning, sluträkning, redogörelse och arvode för godemän och förvaltare Senast reviderad 2017-11-16 1 Instruktion till årsräkning och sluträkning Den här instruktionen vägleder

Läs mer

Överförmyndarens information till dig som är särskilt förordnad vårdnadshavare och förmyndare

Överförmyndarens information till dig som är särskilt förordnad vårdnadshavare och förmyndare Överförmyndarens information till dig som är särskilt förordnad vårdnadshavare och förmyndare Överförmyndarkansliet Motala, Mjölby, Vadstena och Ödeshögs kommuner Särskilt förordnad vårdnadshavare och

Läs mer

Information inför att lämna årsredovisning för 2015

Information inför att lämna årsredovisning för 2015 Information inför att lämna årsredovisning för 2015 Dagens träff Instruktion till års och sluträkning Genomgång av: Redogörelse Årsräkning Arvode Årsräkning med bokföring Fika Info från Hallands godmans

Läs mer

ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN. Anmälan om god man & förvaltare på grund av hälsoskäl

ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN. Anmälan om god man & förvaltare på grund av hälsoskäl Ö ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN Anmälan om god man & förvaltare på grund av hälsoskäl 2 (6) Innehållsförteckning Allmänt... 2 Förordnande av god man.......2 Förordnande av förvaltare... 2 Anmälningsskyldighet...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden Plats och tid Mölndals stadshus, rum 101 kl. 17:00-17:50 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Jan Åke Johansson (S) (ordförande) Ulla Nilmander Jensen (L)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden Plats och tid Mölndals stadshus, rum 101, kl. 17:00-17:45 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Jan Åke Johansson (S), ordförande Ulla Nilmander Jensen (L), vice ordförande Anders Fredén (MP) Maka

Läs mer

ÖVERFÖRMYNDARE/NÄMND. Finns en i varje kommun Obligatorisk verksamhet Väljs av fullmäktige Väljs för 4 år Kontrolleras av länsstyrelsen och JO

ÖVERFÖRMYNDARE/NÄMND. Finns en i varje kommun Obligatorisk verksamhet Väljs av fullmäktige Väljs för 4 år Kontrolleras av länsstyrelsen och JO ÖVERFÖRMYNDARE/NÄMND Finns en i varje kommun Obligatorisk verksamhet Väljs av fullmäktige Väljs för 4 år Kontrolleras av länsstyrelsen och JO ÖVERFÖRMYNDARENS UPPGIFTER Tillsyn Rådgivning Beslut GOD MAN

Läs mer

Nyhetsbrev april 2014 till dig som är god man och förvaltare

Nyhetsbrev april 2014 till dig som är god man och förvaltare Här kommer årets första nyhetsbrev till er som är ställföreträdare under tillsyn av överförmyndarnämnd. Granskning På vår hemsida www.haninge.se/overformyndare publiceras varje vecka aktuella uppgifter

Läs mer

Riktlinjer för särskild förordnad vårdnadshavare

Riktlinjer för särskild förordnad vårdnadshavare Riktlinjer för särskild förordnad Avseende ensamkommande flyktingbarn 2015-04-01 lena.bergstrom@upplands-bro.se 0721-788 059 www.upplands-bro.se Innehåll 1... 3 1.1 Inledning...3 1.2 Återflyttning av vårdnaden

Läs mer

2014-01-22 Ön 195/2012. Riktlinjer för arvode och ersättning till ställföreträdare Örebro kommun

2014-01-22 Ön 195/2012. Riktlinjer för arvode och ersättning till ställföreträdare Örebro kommun 2014-01-22 Ön 195/2012 Riktlinjer för arvode och ersättning till ställföreträdare Örebro kommun Innehållsförteckning Riktlinjer för arvode och ersättning till ställföreträdare...3 1 Ställföreträdare har

Läs mer

Del 10. Skapad och berättad av Rolf Larsson

Del 10. Skapad och berättad av Rolf Larsson Skyldighet att underrätta Överförmyndaren Huvudmannen avlider Ställföreträdaren kommer på obestånd eller avlider Arvode Förenklad arbetsgivardeklaration Del 10. Skapad och berättad av Rolf Larsson 1 Om

Läs mer

Särskild förordnad vårdnadshavare och förmyndare för ensamkommande barn

Särskild förordnad vårdnadshavare och förmyndare för ensamkommande barn Särskild förordnad vårdnadshavare och förmyndare för ensamkommande barn Ett informationshäfte till dig som är god man och vill bli särskild förordnad vårdnadshavare och förmyndare för ensamkommande barn

Läs mer

Bli någon som gör skillnad

Bli någon som gör skillnad Bli någon som gör skillnad Den tillfredsställelse du känner när du märker att du kan hjälpa en människa som är väldigt utsatt i vårt samhälle, när du märker skillnaden och att du ser att de får det bättre.

Läs mer

Åtagande av uppdrag som god man/förvaltare

Åtagande av uppdrag som god man/förvaltare Introduktion Överförmyndaren Varje kommun är ålagd att tillsätta en överförmyndare eller en överförmyndarnämnd. I Lidingö stad finns en överförmyndare vilken är vald av kommunfullmäktige. Med stöd av föräldrabalkens

Läs mer

November Nyhetsblad

November Nyhetsblad November 2016 Nyhetsblad Bergslagens överförmyndarnämnds nyhetsblad Vi inom Bergslagens överförmyndarförvaltning har i samråd med nämnden, beslutat att vi skall ge ut ett nyhets- och informationsblad till

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden Plats och tid Mölndals stadshus, rum 101 kl. 17:00-17:50 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Jan Åke Johansson (S) (ordförande) Ulla Nilmander Jensen (L) (vice ordförande) Maka Achalbedachvili

Läs mer

Linköpings kommun linkoping.se/godmanochförvaltare. God man och förvaltare

Linköpings kommun linkoping.se/godmanochförvaltare. God man och förvaltare Linköpings kommun linkoping.se/godmanochförvaltare God man och förvaltare Den som på grund av sjukdom, psykisk störning, försvagat hälsotillstånd eller liknande förhållanden behöver hjälp att bevaka sin

Läs mer

Delegeringsordning för överförmyndarnämnden i Trollhättans Stad

Delegeringsordning för överförmyndarnämnden i Trollhättans Stad Delegeringsordning överförmyndarnämnden antagen 20 april 2016, diarienummer ÖN 2016/akt 0/288 Anmälan av delegeringsbeslut: Samtliga beslut som fattas med stöd av delegeringsordningen ska för all lagstiftning

Läs mer

Vad gör en förmyndare, god man och förvaltare egentligen?

Vad gör en förmyndare, god man och förvaltare egentligen? Vad gör en förmyndare, god man och förvaltare egentligen? Om någon på grund av sjukdom, psykisk störning, försvagat hälsotillstånd eller liknande förhållande behöver hjälp med att bevaka sin rätt, förvalta

Läs mer

Arvodesreglemente för god man/förvaltare inom överförmyndarverksamheten i Markaryds kommun

Arvodesreglemente för god man/förvaltare inom överförmyndarverksamheten i Markaryds kommun 2017-07-27 1(6) Ansvarig: Överförmyndaren Antagandedatum: KF 2017-09-25 93 Gäller från: 2018-01-01 Revidering: vid behov Arvodesreglemente för god man/förvaltare inom överförmyndarverksamheten i Markaryds

Läs mer

Ljungby kommuns. Arvodesreglemente för god man/förvaltare

Ljungby kommuns. Arvodesreglemente för god man/förvaltare (2016) Ljungby kommuns Arvodesreglemente för god man/förvaltare Fastställt av kommunfullmäktige 2016-04-25 76 1 Arvodesreglemente för god man/förvaltare inom överförmyndarverksamheten i Ljungby kommun

Läs mer

Redogörelse för uppdraget som ställföreträdare för år

Redogörelse för uppdraget som ställföreträdare för år Överförmyndarnämnden Redogörelse för uppdraget som ställföreträdare för år Huvudman/omyndig Fyll i för vilket år redogörelsen gäller 1 Ställföreträdare: god man/förvaltare/förmyndare Ev. ställföreträdare

Läs mer

Åtagande av uppdrag om god man/förvaltare

Åtagande av uppdrag om god man/förvaltare Åtagande av uppdrag om god man/förvaltare * Obligatoriska fält 0 Introduktion 0.1 Genom att jag klickar Slutför i sista steget av denna e-tjänst, eller skriver ut och skickar in underskriven pappersblankett,

Läs mer

ÖVERFÖRMYNDARE/NÄMND. Finns en i varje kommun Obligatorisk verksamhet Väljs av fullmäktige Väljs för 4 år Kontrolleras av länsstyrelsen och JO

ÖVERFÖRMYNDARE/NÄMND. Finns en i varje kommun Obligatorisk verksamhet Väljs av fullmäktige Väljs för 4 år Kontrolleras av länsstyrelsen och JO ÖVERFÖRMYNDARE/NÄMND Finns en i varje kommun Obligatorisk verksamhet Väljs av fullmäktige Väljs för 4 år Kontrolleras av länsstyrelsen och JO ÖVERFÖRMYNDARENS UPPGIFTER Tillsyn Rådgivning Beslut (Förslag

Läs mer

Att vara god man eller förvaltare

Att vara god man eller förvaltare Att vara god man eller förvaltare Information till dig som vill veta vad det innebär att ha ett uppdrag som god man eller förvaltare Vem kan bli god man eller förvaltare? För att vara god man eller förvaltare

Läs mer

Årsredovisning verksamheter 2013. Överförmyndare

Årsredovisning verksamheter 2013. Överförmyndare Årsredovisning verksamheter 2013 Överförmyndare Överförmyndare, Årsredovisning verksamheter 2013 2(8) 1 VERKSAMHETSOMRÅDE Verksamhetsområde Överförmyndare är för kommunen obligatorisk. Överförmyndaren

Läs mer

EN INFORMATION FRÅN ÖVERFÖRMYNDAREN I SALA KOMMUN, 2011-09-15

EN INFORMATION FRÅN ÖVERFÖRMYNDAREN I SALA KOMMUN, 2011-09-15 ÖVERFÖRMYNDAREN EN INFORMATION FRÅN ÖVERFÖRMYNDAREN I SALA KOMMUN, 2011-09-15 Detta är en vägledning där du får information om vilka skyldigheter du har som förmyndare, oavsett om du är förälder eller

Läs mer

Redogörelse för uppdraget som ställföreträdare för år

Redogörelse för uppdraget som ställföreträdare för år Bilaga till årsräkning Överförmyndarnämnden Redogörelse för uppdraget som ställföreträdare för år Huvudman/omyndig Fyll i för vilket år redogörelsen gäller 1 Namn Personnummer Ställföreträdare: god man/förvaltare/förmyndare

Läs mer

Riktlinjer för arvoden till gode män och förvaltare

Riktlinjer för arvoden till gode män och förvaltare Riktlinje Riktlinjer för arvoden till gode män och förvaltare Överförmyndaren I Norrköping 2014-02-20 4.3 Gode mannen har rätt till ett skäligt arvode för sitt uppdrag. När gode mannen årsredovisat uppdraget

Läs mer

1. Personuppgifter Omyndig, namn. Överförmyndarnämndens anteckningar. Redovisningsperiod. Redovisning för pågående uppdrag. År: 20.

1. Personuppgifter Omyndig, namn. Överförmyndarnämndens anteckningar. Redovisningsperiod. Redovisning för pågående uppdrag. År: 20. Redovisning av uppdrag som god man för ensamkommande barn och begäran om arvode Lämnas in till överförmyndaren senast en månad efter redovisningsperiodens slut. Redovisningsperiod År: 20 Period: Redovisning

Läs mer

Handbok för god man till ensamkommande barn

Handbok för god man till ensamkommande barn r Handbok för god man till ensamkommande barn Överförmyndarnämnden i 2011-07-15 ÖVERFÖRMYNDARKONTORET Sida 2(10) Innehållsförteckning 1 Välkommen till ett ideellt åtagande som god man till ensamkommande

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Öf 1. Delegationsordning för Överförmyndaren

FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Öf 1. Delegationsordning för Överförmyndaren Överförmyndaren FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR 160520 FLIK SID Öf 1 Delegationsordning för Överförmyndaren Enligt 19 kap 14 Föräldrabalken får Överförmyndare uppdra åt en kommunal tjänsteman med

Läs mer

Redogörelse för uppdraget som ställföreträdare för år

Redogörelse för uppdraget som ställföreträdare för år Överförmyndarnämnden Redogörelse för uppdraget som ställföreträdare för år Huvudman Fyll i för vilket år redogörelsen gäller 1 Namn Personnummer Ställföreträdare Namn Personnummer Överförmyndaren skall

Läs mer

REDOGÖRELSE FÖR UPPDRAGET SOM STÄLLFÖRETRÄDARE för år ... Huvudman Personnummer. Ställföreträdare

REDOGÖRELSE FÖR UPPDRAGET SOM STÄLLFÖRETRÄDARE för år ... Huvudman Personnummer. Ställföreträdare Box 500 343 23 Älmhult REDOGÖRELSE FÖR UPPDRAGET SOM STÄLLFÖRETRÄDARE för år. Fyll i för vilket år redogörelsen gäller 1) 1 (6) Huvudman Namn Personnummer Ställföreträdare Namn Personnummer Överförmyndaren

Läs mer

Delegeringsordning för den gemensamma överförmyndarnämnden i Flen, Gnesta och Vingåkers kommuner

Delegeringsordning för den gemensamma överförmyndarnämnden i Flen, Gnesta och Vingåkers kommuner KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2019:1-002 Delegeringsordning för den gemensamma överförmyndarnämnden i Flen, Gnesta och Vingåkers kommuner Antagen av överförmyndarnämnden 2019-01-08 1 1 Innehållsförteckning

Läs mer

God man för ensamkommande barn. Linköpings kommun linkoping.se/godmanochforvaltare

God man för ensamkommande barn. Linköpings kommun linkoping.se/godmanochforvaltare God man för ensamkommande barn Linköpings kommun linkoping.se/godmanochforvaltare Ensamkommande barn Ett ensamkommande barn är en asylsökande person under 18 år som är utländsk medborgare eller statslös

Läs mer

Vad gör en god man? Information från

Vad gör en god man? Information från Information från Vad gör en god man? Överförmyndarnämnden en kommunal myndighet I varje kommun ska det enligt lag finnas en överförmyndare eller överförmyndarnämnd. I Värmdö kommun har vi tillsammans med

Läs mer

Årsredovisning facknämnder Överförmyndarnämnden

Årsredovisning facknämnder Överförmyndarnämnden Årsredovisning facknämnder 2012 Överförmyndarnämnden Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Nämndens egna mål... 4 3 Nämndens verksamhet 1... 5 3.1 Resultat... 5 3.2 Budgetavvikelse... 6 3.3 Verksamhetsanalys...

Läs mer

Riktlinjer vid arvodering till förordnade förmyndare, god man och förvaltare

Riktlinjer vid arvodering till förordnade förmyndare, god man och förvaltare Riktlinjer vid arvodering till förordnade förmyndare, god man och förvaltare Förslag till beslut Överförmyndaren föreslås besluta följande: Att anta riktlinjer för arvodering med start 2017-01-01 Allmänt

Läs mer

Ytterligare upplysningar om god man och förvaltare finns i bifogat informationsmaterial. E-postadress Telefon (arbetsplats) Mobiltelefon (arbetsplats)

Ytterligare upplysningar om god man och förvaltare finns i bifogat informationsmaterial. E-postadress Telefon (arbetsplats) Mobiltelefon (arbetsplats) Köping7000, v4.2, 2018-05-30 ANMÄLAN OM BEHOV AV GOD MAN ELLER FÖRVALTARE Blanketten är avsedd för socialtjänsten och sjukvården 1 (6) Västra Mälardalens överförmyndarnämnd Personuppgifterna i denna blankett

Läs mer

1. Personuppgifter Omyndig, namn. Överförmyndarnämndens anteckningar. Redovisningsperiod. Redovisning för pågående uppdrag. År: 20.

1. Personuppgifter Omyndig, namn. Överförmyndarnämndens anteckningar. Redovisningsperiod. Redovisning för pågående uppdrag. År: 20. Redovisning av uppdrag som god man för ensamkommande barn och begäran om arvode Lämnas in till överförmyndaren senast två veckor efter redovisningsperiod slut. Redovisningsperiod År: 20 Kvartal: 1 januari

Läs mer

Handledning till hur du fyller i en årseller. Senast reviderad

Handledning till hur du fyller i en årseller. Senast reviderad Handledning till hur du fyller i en årseller sluträkning Senast reviderad 2018-12-05 1 Instruktion till års-och sluträkning Den här instruktionen vägleder dig i att fylla i en årsräkning eller sluträkning.

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING HÖGANÄS KOMMUN ÖN-bilaga 8/2013 Ersätter KFS 2012:21 KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2013:25 DELEGATIONSORDNING FÖR ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN ÄRENDETYP BESLUTANDE I ANGIVEN ORDNING Föräldrabalken 10 kap 14 Förslag

Läs mer

Checklista för gode män för ensamkommande barn

Checklista för gode män för ensamkommande barn Checklista för gode män för ensamkommande barn (Reservation för att checklistan inte är fullständig, 2014-07-22) Att göra omgående (innan beslut) Träffa barnet för ett första samtal (med tolk) Efter träffen:

Läs mer

EGEN ANSÖKAN OM FÖRORDNANDE AV GOD MAN/FÖRVALTARE

EGEN ANSÖKAN OM FÖRORDNANDE AV GOD MAN/FÖRVALTARE EGEN ANSÖKAN 1(6) EGEN ANSÖKAN OM FÖRORDNANDE AV GOD MAN/FÖRVALTARE Ifylls av tingsrätten: Läs upplysningar och information på sidan 5-6 innan du fyller i blanketten. SÖKANDE/HUVUDMAN BEHÖRIG DOMSTOL Ansökan

Läs mer

Redogörelse samt begäran om arvode för god man till ensamkommande barn

Redogörelse samt begäran om arvode för god man till ensamkommande barn Redogörelse samt begäran om arvode för god man till ensamkommande barn Sida 1 (5) Avser perioden 1 januari 31 mars 1 april 30 juni 1 juli 30 september 1 oktober 31 december Redovisning för pågående uppdrag

Läs mer

Riktlinje för arvode till förordnade förmyndare, vårdnadshavare, god man och förvaltare

Riktlinje för arvode till förordnade förmyndare, vårdnadshavare, god man och förvaltare Kommunledningsförvaltningen Victoria Häggkvist ofnregistrator@kramfors.se STYRDOKUMENT 1(6) Beslutad av ÖFN 2016-12-16, 24 Riktlinje för arvode till förordnade förmyndare, vårdnadshavare, god man och förvaltare

Läs mer

Delegationsordning för överförmyndarnämnden Motala, Mjölby, Vadstena och Ödeshögs kommuner 2018

Delegationsordning för överförmyndarnämnden Motala, Mjölby, Vadstena och Ödeshögs kommuner 2018 Kommunal författningssamling Delegationsordning för överförmyndarnämnden Motala, Mjölby, Vadstena och Ödeshögs kommuner 2018 Gäller fr.o.m. 2018-10-16 Beslutsinstans: Överförmyndarnämnden Diarienummer:

Läs mer

Författningssamling i Borlänge kommun. Dokumenthanteringsplan - Överförmyndaren. Beslutad av Överförmyndare i samverkan

Författningssamling i Borlänge kommun. Dokumenthanteringsplan - Överförmyndaren. Beslutad av Överförmyndare i samverkan Författningssamling i Dokumenthanteringsplan - Överförmyndaren Beslutad av Överförmyndare i samverkan 2016-09-06 Metadata om dokumentet Dokumentnamn Dokumenthanteringsplan Överförmyndare i samverkan Dokumenttyp

Läs mer

ANHÖRIGS ANSÖKAN OM FÖRORDNANDE AV GOD MAN/FÖRVALTARE

ANHÖRIGS ANSÖKAN OM FÖRORDNANDE AV GOD MAN/FÖRVALTARE ANHÖRIGS ANSÖKAN 1(6) ANHÖRIGS ANSÖKAN OM FÖRORDNANDE AV GOD MAN/FÖRVALTARE Ifylls av tingsrätten: Läs upplysningar och information på sidan 5-6 innan du fyller i blanketten. SÖKANDE HUVUDMAN (den som

Läs mer

ANHÖRIGS ANSÖKAN OM FÖRORDNANDE AV GOD MAN/FÖRVALTARE

ANHÖRIGS ANSÖKAN OM FÖRORDNANDE AV GOD MAN/FÖRVALTARE ANHÖRIGS ANSÖKAN 1(6) ANHÖRIGS ANSÖKAN OM FÖRORDNANDE AV GOD MAN/FÖRVALTARE Ifylls av tingsrätten: Läs upplysningar och information på sidan 5-6 innan du fyller i blanketten. SÖKANDE HUVUDMAN (den som

Läs mer

Årsredovisning facknämnder Överförmyndarnämnden

Årsredovisning facknämnder Överförmyndarnämnden Årsredovisning facknämnder 2013 Överförmyndarnämnden Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Nämndens egna mål... 4 2.1 Handläggningstider... 4 3 Nämndens verksamhet 1... 6 3.1 Resultat... 6 3.2 Budgetavvikelse...

Läs mer

Dokumenthanteringsplan Kärnprocesser i Mölndals stad

Dokumenthanteringsplan Kärnprocesser i Mölndals stad ÖM 84/14 Dokumenthanteringsplan Kärnprocesser i Mölndals stad 10.1.1 Tillsyn över ställföreträdare Antagen av överförmyndarnämnden 2014-12-16 Gäller från och med 2015-01-01 3. Kärnprocesser Verksamhetsområde

Läs mer

Vill du göra en insats? Information till dig som vill bli god man/förvaltare

Vill du göra en insats? Information till dig som vill bli god man/förvaltare Vill du göra en insats? Information till dig som vill bli god man/förvaltare I denna informationsbroschyr finner du vilka krav som ställs för att kunna bli god man/förvaltare och vad det innebär att vara

Läs mer

God man och förvaltare

God man och förvaltare Sammanfattning av broschyren God man och förvaltare God man och förvaltare Information från Överförmyndarnämnden i Linköpings kommun God man och förvaltare God man och förvaltare är två former av ställföreträdare.

Läs mer

Information om godmanskap och förvaltarskap. Kortfattad redogörelse

Information om godmanskap och förvaltarskap. Kortfattad redogörelse Information om godmanskap och förvaltarskap Kortfattad redogörelse 1 Godmanskap och förvaltarskap Här lämnas en kortfattad redogörelse om godmanskap och förvaltarskap. Du är alltid välkommen att kontakta

Läs mer

Vissa frågor om gode män och förvaltare (SOU 2013:27)

Vissa frågor om gode män och förvaltare (SOU 2013:27) REMISSVAR Sida 1 av 5 Justitiedepartementet 103 33 STOCKHOLM Vissa frågor om gode män och förvaltare (SOU 2013:27) Sammanfattning är i det stora hela positivt inställd till de förslag till förändringar

Läs mer

Delegationsordning inom Överförmyndarverksamheten i Linköpings kommun

Delegationsordning inom Överförmyndarverksamheten i Linköpings kommun Delegationsordning inom Överförmyndarverksamheten i Linköpings kommun Överförmyndarnämnden i Linköpings kommun uppdrar åt angivna tjänstemän att fatta beslut i angivna ärenden som åvilar överförmyndaren

Läs mer

Redogörelse för uppdraget som ställföreträdare för år

Redogörelse för uppdraget som ställföreträdare för år Överförmyndare Västra Skaraborg 1(5) Redogörelse för uppdraget som ställföreträdare för år Huvudman Namn Personnummer Ställföreträdare Namn Personnummer Överförmyndaren skall granska förmyndares, gode

Läs mer

Antagen av överförmyndarnämnden den 27 oktober 2005

Antagen av överförmyndarnämnden den 27 oktober 2005 Delegeringsordning Antagen av överförmyndarnämnden den 27 oktober 2005 Senast ändrad av överförmyndarnämnden den 24 oktober 2016, 77 Med handläggare i denna delegeringsordning avses tjänsteman hos kommunen

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Öf 1 1. Delegationsordning för Överförmyndaren. Lagrum Innehåll Delegat Ersättare

FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Öf 1 1. Delegationsordning för Överförmyndaren. Lagrum Innehåll Delegat Ersättare HÄRJEDALENS KOMMUN FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Öf 1 1 Delegationsordning för Överförmyndaren Lagrum Innehåll Delegat Ersättare Föräldrabalken 10 kapitlet Om förmyndare 10:14 Förslag till

Läs mer

Överförmyndarnämnden har den beslutat att anta följande delegationsordning.

Överförmyndarnämnden har den beslutat att anta följande delegationsordning. Överförmyndarnämnden har den 2017-11-13 beslutat att anta följande delegationsordning. Allmänt om delegation I 19 kap 14 föräldrabalken finns bestämmelser om vilka beslut som kan delegeras och till vem.

Läs mer

GOD MAN/ FÖRVALTARE. Detta är en informationsskrift om godmanskap/förvaltarskap m m. Överförmyndarkontoret

GOD MAN/ FÖRVALTARE. Detta är en informationsskrift om godmanskap/förvaltarskap m m. Överförmyndarkontoret GOD MAN/ FÖRVALTARE Detta är en informationsskrift om godmanskap/förvaltarskap m m Överförmyndarkontoret Innehållsförteckning Vem kan få god man?...3 God man för omyndiga (FB 11 kap 1 och 2 )...4 God man

Läs mer

HANDBOK E-TJÄNST för redogörelse av god man för ensamkommande barn

HANDBOK E-TJÄNST för redogörelse av god man för ensamkommande barn HANDBOK E-TJÄNST för redogörelse av god man för ensamkommande barn Innehållsförteckning 1. Sammanfattning 3 1.1 God man lämnar in redogörelse 3 1.2 Överförmyndarnämnden granskar redogörelsen 3 1.3 Utbetalning

Läs mer

Läkarintyg för godmanskap och förvaltarskap

Läkarintyg för godmanskap och förvaltarskap Läkarintyg för godmanskap och förvaltarskap 1 september 2016 Hanna Fransson Överförmyndarnämnden Växjö kommun Överförmyndarens verksamhet Se till att underåriga och personer som inte själva kan bevaka

Läs mer

Att vara god man eller förvaltare. Till dig som är nyfiken på vad uppdraget innebär

Att vara god man eller förvaltare. Till dig som är nyfiken på vad uppdraget innebär Att vara god man eller förvaltare Till dig som är nyfiken på vad uppdraget innebär 1 Att vara god man eller förvaltare Till dig som är nyfiken på vad uppdraget innebär Innehåll 3 Att göra till att börja

Läs mer

Överförmyndarnämndens sammanträde

Överförmyndarnämndens sammanträde -3, ÖFM 2017-04-27 08:30 Kallelse till Överförmyndarnämndens sammanträde 2017-04-27 kl 08:30 i Överförmyndarens kansli, Österängsskola -2, ÖFM 2017-04-27 08:30 LEDAMÖTER Närv Jim Nilsson, S, ordförande

Läs mer

1 december 2016

1 december 2016 Informationsmöte Gode män och förvaltare 1 december 2016 Innehåll Lägesuppdatering hos överförmyndaren Info om arvodesbeslut Omkostnadsersättning Nya blanketter Framtida e-tjänster Fördjupning i årsräkning/sluträkning

Läs mer

ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN. Godmanskap för ensamkommande barn

ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN. Godmanskap för ensamkommande barn Ö ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN Godmanskap för ensamkommande barn 2 Innehållsförteckning Sid Allmänt... 2 Vem kan utses till god man......2 Uppdraget som god man... 3 När godmanskapet upphör... 4 Överförmyndarnämndens

Läs mer

Ersättning till ställföreträdare och mentorer inom överförmyndarnämnden för Motala, Mjölby, Vadstena och Ödeshögs kommuner.

Ersättning till ställföreträdare och mentorer inom överförmyndarnämnden för Motala, Mjölby, Vadstena och Ödeshögs kommuner. Ersättning till ställföreträdare och mentorer inom överförmyndarnämnden för Motala, Mjölby, Vadstena och Ödeshögs kommuner Motala kommun Beslutsinstans: Överförmyndarnämnden Diarienummer: 16/ÖN 0042 Datum:

Läs mer

Rapport från inspektion hos Överförmyndarnämnden i Köping, Arboga och Kungsörs kommuner den 19 december 2017

Rapport från inspektion hos Överförmyndarnämnden i Köping, Arboga och Kungsörs kommuner den 19 december 2017 RAPPORT 1 (7) Datum 2018-04-12 Beteckning 203-53046-2017 Enheten för tillsyn Lotta Reimers Rapport från inspektion hos Överförmyndarnämnden i Köping, Arboga och Kungsörs kommuner den 19 december 2017 Sammanfattning

Läs mer

Pärmar finns att hämta på överförmyndarenheten från och med den 23 januari 2013.

Pärmar finns att hämta på överförmyndarenheten från och med den 23 januari 2013. 1 (7) December 2012 GODMANS-NYTT Vi vill tacka er för allt ni gjort under det gångna året! Vi har under 2012 arbetat med förbättringar som vi hoppas kan underlätta för er i ert viktiga uppdrag! Startkit

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (12) DELEGATIONSORDNING FÖR ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN ÄRENDETYP BESLUTANDE I ANGIVEN ORDNING Föräldrabalken 10 kap 14 Förslag till tingsrätten på person lämplig som förmyndare 10 kap 18 Beslut om att ansöka

Läs mer

Information avseende ga vor ÖVERFÖRMYNDAREN EN INFORMATION FRÅN ÖVERFÖRMYNDAREN I SALA KOMMUN, 2012-12-20

Information avseende ga vor ÖVERFÖRMYNDAREN EN INFORMATION FRÅN ÖVERFÖRMYNDAREN I SALA KOMMUN, 2012-12-20 Information avseende ga vor ÖVERFÖRMYNDAREN EN INFORMATION FRÅN ÖVERFÖRMYNDAREN I SALA KOMMUN, 2012-12-20 FÖRORD Detta är en vägledning där du får information om vad som är möjligt enligt lag när det gäller

Läs mer

Anvisningar god man för ensamkommande barn 2014-12-11

Anvisningar god man för ensamkommande barn 2014-12-11 Anvisningar god man för ensamkommande barn 2014-12-11 Dnr 2/10 Nyköpings- Oxelösunds överförmyndarnämnd Besöksadress: Postadress: Överförmyndarkontoret, Stadshuset, Nyköping Nyköpings- Oxelösunds överförmyndarnämnd

Läs mer

Överförmyndarnämndens delegeringsordning

Överförmyndarnämndens delegeringsordning Överförmyndarnämndens delegeringsordning Delegeringsordning Diarienummer: Dokumentansvarig: Beslutad av: Ersätter tidigare beslut: Datum för beslut: Giltighetstid: : ÖN2016/0098 Nämndsekreterare/Kommunkansliet

Läs mer

DELEGATIONSORDNING FÖR ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN I ENKÖPINGS KOMMUN

DELEGATIONSORDNING FÖR ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN I ENKÖPINGS KOMMUN DELEGATIONSORDNING FÖR ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN I ENKÖPINGS KOMMUN Beslutat av överförmyndarnämnden den 13 december 2016. Ersätter från och med beslutsdatum tidigare delegationsordningar. 1 Delegater Enhetschef

Läs mer

Att få hjälp av en god man

Att få hjälp av en god man Information Att få hjälp av en god man INFORMATION OM GODMANSKAP OCH FÖRVALTARSKAP Vem kan få god man En myndig person som är i behov av hjälp i rättsliga eller ekonomiska angelägenheter, eller någon som

Läs mer

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer» Regler

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer» Regler Strategi Program Plan Policy Riktlinjer» Regler Borås Stads Regler för god man, förvaltare och förmyndare God man, förvaltare och förmyndare 1 Fastställt av: Överförmyndarnämnden Datum: 14 juni 2011 För

Läs mer

Delegationsordning för överförmyndarnämnden i Kalmar kommun

Delegationsordning för överförmyndarnämnden i Kalmar kommun STYRANDE DOKUMENT Fastställt av Dokumentansvarig Beslutsdatum Överförmyndarnämnden Chef överförmyndaret Ann Wribe 2016-06-22 Gäller tills vidare 1 (6) Delegationsordning för överförmyndarnämnden i Kalmar

Läs mer

Överförmyndarnämndens regler

Överförmyndarnämndens regler Överförmyndarnämndens regler 088:7 Överförmyndarnämndens regler Fastställt av Överförmyndarnämnden 14 juni 2011, reviderade 9 december 2014 Gäller till och med 2018. God man, förvaltare och särskilt förordnad

Läs mer

Instuktioner för att utföra en årsräkning

Instuktioner för att utföra en årsräkning KIRUNA KOMMUN Överförmyndarnämnden Instuktioner för att utföra en årsräkning Enligt föräldrabalken 16 kap 1 ska överförmyndaren utöva tillsyn av förmyndare, gode män och förvaltarens verksamhet. Det innebär

Läs mer

Delegationsordning för överförmyndarnämnden

Delegationsordning för överförmyndarnämnden Delegationsordning för överförmyndarnämnden Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Delegationsordning för överförmyndarnämnden Riktlinjer 2013-08-14 Överförmyndarnämnden Dokumentansvarig/processägare

Läs mer

Redogörelse för utfört arbete

Redogörelse för utfört arbete 1 Redogörelse för utfört arbete Bilaga till års- och sluträkning för godmanskap/förvaltarskap Period fr.o.m. t.o.m. 20 - - -- 20 - - Huvudman: Personnummer: God man/förvaltare/förmyndare: Personnummer:

Läs mer

Granskning av överförmyndarnämnden

Granskning av överförmyndarnämnden Revisionsrapport Granskning av överförmyndarnämnden Eskilstuna kommun Augusti 2006 Eva Gustafsson Stefan Wik Innehållsförteckning 1 Inledning...3 2 Syfte...3 3 Metod...3 4 Kommunala mål och föräldrabalken...4

Läs mer

Principer för arvoden

Principer för arvoden Principer för arvoden för god man/förvaltare Information från Överförmyndaren Principer för arvoden för god man/förvaltare INNEHÅLL Ett ideellt uppdrag 2 Bevaka rätt 3 Förvalta egendom 4 Sörja för person

Läs mer

Nya arvodesriktlinjer för särskilt förordnad vårdnadshavare för ensamkommande barn

Nya arvodesriktlinjer för särskilt förordnad vårdnadshavare för ensamkommande barn SOCIALFÖRVALTNINGEN Handläggare Eikman Johan Datum 2017-05-15 Diarienummer SCN-2017-0261 Socialnämnden Nya arvodesriktlinjer för särskilt förordnad vårdnadshavare för ensamkommande barn Förslag till beslut

Läs mer

HANDBOK E-TJÄNST för redogörelse av god man för ensamkommande barn

HANDBOK E-TJÄNST för redogörelse av god man för ensamkommande barn HANDBOK E-TJÄNST för redogörelse av god man för ensamkommande barn Innehållsförteckning 1. Sammanfattning 3 1.1 God man lämnar in redogörelse 3 1.2 Överförmyndarnämnden granskar redogörelsen 3 1.3 Utbetalning

Läs mer

Utbildningsdag för blivande gode män för ensamkommande barn/ungdomar. 2 november 2015 KCCC, Karlstad

Utbildningsdag för blivande gode män för ensamkommande barn/ungdomar. 2 november 2015 KCCC, Karlstad Utbildningsdag för blivande gode män för ensamkommande barn/ungdomar 2 november 2015 KCCC, Karlstad Program 8.30 Välkomna 8.45 Överförmyndarnämnden 9.30 Fika 10:00 Gode män för ensamkommande barn 10:30

Läs mer

Delegationsordning för Överförmyndarnämnden, Kristianstads kommun

Delegationsordning för Överförmyndarnämnden, Kristianstads kommun Delegationsordning 2019 1 (17) Delegationsordning för Överförmyndarnämnden, Kristianstads kommun Beslutad 2019-01-09 ÖFN 1 att gälla från 2019-01-10 Inledning Delegationsordning gällande Överförmyndarnämndens

Läs mer

Delegationsordning för överförmyndarnämnden

Delegationsordning för överförmyndarnämnden Författningssamling ÖFN Antaget av överförmyndarnämnden: 2007-08-27 75 Senaste ändring: 2008-12-01 131, 2009-04-02 170, 2011-03-24 28, 2012-11-08 48, 2013-03-26 11 Delegationsordning för överförmyndarnämnden

Läs mer

Riktlinjer vid arvodering till god man och förvaltare

Riktlinjer vid arvodering till god man och förvaltare Kommunstyrelseförvaltningen Riktlinje Riktlinjer vid arvodering till god man och förvaltare Dokumentnamn Riktlinjer vid arvodering till god man och förvaltare Dokumenttyp Riktlinjer Diarienummer Fastställd/upprättad

Läs mer

Redovisning av ekonomi Årsräkning, sluträkning, redogörelse och arvode

Redovisning av ekonomi Årsräkning, sluträkning, redogörelse och arvode Redovisning av ekonomi Årsräkning, sluträkning, redogörelse och arvode Du ska lämna in din årsräkning och redogörelse till överförmyndaren senast den 29 februari 2016. Sluträkning och redogörelse ska vara

Läs mer

Verksamhetsberättelse Utgåva: 2018 Rapportperiod: Organisation: Nyköping o Oxelösunds överförmyndarnämnd

Verksamhetsberättelse Utgåva: 2018 Rapportperiod: Organisation: Nyköping o Oxelösunds överförmyndarnämnd Verksamhetsberättelse Utgåva: Rapportperiod: -12-31 Organisation: Nyköping o Oxelösunds överförmyndarnämnd Uppdrag enligt budget Överförmyndarnämnden har till uppgift att efter anmälan utreda behovet av

Läs mer

k1p' #, - Justerande uidöderström (M)

k1p' #, - Justerande uidöderström (M) 1(16) ÅSTORP S SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Bjömekullasalen, måndagen den I oktober 2018 klockan 17:30-19:45. Ajournering 18:51-18:57 Beslutande Se bilaga. Övriga deltagare Merih Özbalci, administrativ

Läs mer

Överförmyndarnämnd. Ställföreträdarskap Översiktlig kurs

Överförmyndarnämnd. Ställföreträdarskap Översiktlig kurs Ställföreträdarskap Översiktlig kurs Innehållsförteckning 1 God man (FB 11:4)... 4 2 Förvaltare (FB 11:7)... 4 3 Innan åtagande av uppdrag som god man eller förvaltare... 5 4 Hur påbörjas ett uppdrag?...

Läs mer

LAHOLMS KOMMUN Delegationsordning för överförmyndarnämnden

LAHOLMS KOMMUN Delegationsordning för överförmyndarnämnden LAHOLMS KOMMUN Delegationsordning för överförmyndarnämnden Beslutad av överförmyndarnämnden den 4 september 2000, 16. Att besluta på överförmyndarnämndens vägnar i följande ärenden eller grupper av ärenden

Läs mer

NOVEMBERFÖRELÄSNING 2018 TEMA: Redovisning

NOVEMBERFÖRELÄSNING 2018 TEMA: Redovisning NOVEMBERFÖRELÄSNING 2018 TEMA: Redovisning Bakgrund: Ställföreträdare har uttryckligen önskat detta ämne ÖFV har sett ett behov av informationsinsatser Syfte: Vi ska få en inblick och förståelse för varandras

Läs mer

DOKUMENTHANTERINGSPLAN. För överförmyndarnämnden Värmdö Vaxholm

DOKUMENTHANTERINGSPLAN. För överförmyndarnämnden Värmdö Vaxholm DOKUMENTHANTERINGSPLAN För överförmyndarnämnden Värmdö Vaxholm 1 Kansli-och utvecklingsavdelningen Benämning HANDLING Beskrivning Förvaringssätt Överföring till arkiv Arkivläggning Gallring ANMÄRKNING

Läs mer