Protokoll från styrelsemöte med Svenska föreningen för kognitiva och beteendeinriktade terapier

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll från styrelsemöte med Svenska föreningen för kognitiva och beteendeinriktade terapier"

Transkript

1 Protokoll från styrelsemöte med Svenska föreningen för kognitiva och beteendeinriktade terapier Närvarande: Cecilia Svanborg Eva Hedenstedt Per Bergman Kenneth Thorén Poul Perris Billy Larsson Inger Horowitz Robin Åkerlund Gerhard Andersson Ewa Mörtberg Kristoffer Månsson adj. adj. 35. Mötet öppnades av ordförande Cecilia Svanborg 36. Dagordningen godkändes, med anmälan av 3 övriga frågor. 37. Till ordförande för mötet valdes Cecilia Svanborg och till sekreterare valdes Per Bergman. 38. Till att jämte ordförande justera dagens protokoll valdes Eva Hedenstedt. 39. Föregående mötes protokoll genomgicks och godkändes. 40 Kassörens rapport. För närvarande är vi 1017 medlemmar. I övrigt rapporteras att föreningens ekonomi är god. 41. Avrapportering av inre och yttre styrelsearbete Lokalföreningarna. Norra föreningen. Eva Hedenstedt rapporterade. Man har årsmöte den 5/10 med en föreläsning om Neurokognition och KBT. Man försöker få en förnyelse av styrelsen. Mellansvenska: Inger Horowitz rapporterade. Man hade årsmöte i mars. 2 nya i styrelsen. Planerar Sokratiska caféer med Ulla Hoppe och Egil Linge. Östsvenska föreningen: Kenneth Thorén hade inget att rapportera. Han skall stöta på om en årsberättelse. Västsvenska föreningen: Billy Larsson rapporterade. Man håller på att förändra namnet i enlighet med moderföreningen. Sydsvenska föreningen: Robin rapporterade att han inte längre sitter i styrelsen. Man har nu en helt ny styrelse med unga ledamöter. Det konstateras att föreningens sponsring av psykologstudentföreningen har varit en lyckosam strategi. Internationellt. Snart dags för EABCT:s kongress i Dubrovnik. Förelåg broschyr om världskongressen i Boston i juni I övrigt inget att rapportera.

2 Samrådsforum och psykoterapimässan Inom samrådsforum försökte man arbeta fram ett gemensamt remissvar omkring riktlinjerna för behandling av ångestsyndrom och depressioner. Detta lyckades inte men man hade ändå givande diskussioner. Vi saknar representant i arbetet med Psykoterapimässan. Under mötet diskuterades vår medverkan och de förutsättningar vi anser viktiga. Eva Hedenstedt som var mycket aktiv i föreningens lyckosamma medverkan vid förra mässan satte som villkor för förnyat engagemang att våra inslag kan samlas i temablock. BESLUT: Eva Hedenstedt och Billy Larsson arbetar vidare med föreningens medverkan. Kenneth Thorén och Inger Horowitz kommer att arbeta tillsammans med det praktiska om vi finner att vi skall medverka. Samverkan med BTF och utåtriktat arbete. Cecilia rapporterade om det gemensamma remissvaret på riktlinjerna tillsammans med BTF, vilket mött gott gensvar. Cecilia Svanborg har haft ett möte med representanter för KBT-psykologerna. Man har dryftat föreningarnas olika funktion och även tagit upp en del företeelser i debatten som vållat irritation. Man diskuterade också kompetensfrågor. Cecilia rapporterade från 2 möten med SKL kring rehabgarantin och riktlinjerna. Det framgick att läget vad gäller kompetens i KBT inom primärvården är något bättre än förväntat. Diskussionerna har bl.a. rört frågor om behörighet och ansvar. Sammanfattningsvis positiv utveckling vad gäller våra myndighetskontakter i frågor som är väsentliga för KBT och för våra medlemmar. Cecilia informerade om en konferens med temat Framtidens psykoterapi som anordnas av Stockholms universitet den 9 september Vår ordförande skall medverka i Vetenskapsradion den 4/9 klockan Temat är paradigmskiftet inom psykiatrisk behandling och psykoterapi. Utbildningsfrågor Förelåg förslag på rutiner för hanterande av ansökningar om auktorisation av basutbildningar i KBT. BESLUT: Förslaget godkändes. Rutinerna kommer att publiceras på hemsidan. Förelåg ansökan om föreningens auktorisation för basutbildningen vid Center för cognitiv psykoterapi och utbildning i Göteborg. Ansökan har granskats av Gerhard Andersson och Poul Perris. BESLUT: Föreningen godkänner ansökan om auktorisation från Center för cognitiv psykoterapi och utbildning i Göteborg efter att den kompletterats med en lista över kurslitteraturen. Förelåg ansökan om föreningens auktorisation för basutbildningen vid Svenska institutet för kognitiv psykoterapi, Stockholm. Ansökan granskas av Cecilia Svanborg och Gerhard Andersson. BESLUT: Behandlingen av ansökan bordlades på grund av att det givits för lite tid för granskning.

3 Handledarmöten. Eva Hedenstedt rapporterade om läget. I norra lokalföreningen skall man fördjupa sig i konceptualisering och bedömning. Från Gunilla Westling och Gunilla Kenne hade inkommit ett förslag till utbildningsdag för handledare. Det rör sig om en workshop med Glenn Waller kring temat therapy drifts. Det framgår att Glenn Waller kommer till Sverige vid ett annat tillfälle för att i Bengt Westlings regi hålla motsvarande workshop. BESLUT: Att Eva Hedenstedt kontaktar Gunilla och Gunilla med förslag om samordning med Bengt Westling. Kompletteringsutbildning för psykodynamiska psykologer och psykoterapeuter: Billy Larsson berättade att han utvecklat sin planering en del och att han mailar ut förslaget till en del av styrelsemedlemmarna för att få feedback. Kommunikation Sokraten:. Robin Åkerlund rapporterade. Lisa Hedengren har accepterat att bli redaktör efter Conny Thorsson. I sammanhanget framgår en önskan och ett behov av att gå en utbildning i redigering. BESLUT: Beviljades medel på ca: för en sådan utbildning för Lisa Hedengren och eventuellt andra intresserade i redaktionen. Hemsidan: Kristoffer Månsson rapporterade. Hemsidan besöks av ungefär 2500 i månaden; 80 olika individer varje dag. Det har kommit en del ändringsförslag från användare. Mailinglistan har 290 medlemmar. Kristoffer framför ett förslag att ha en monter vid årsmötet där hemsidan visas. Styrelsen är naturligtvis positiva till detta. Policy för annonsering. Frågan har aktualiserats av Eva Hedenstedt. Från Per Bergman förelåg ett förslag till annonspolicy för hemsidan och Sokraten. Annonspolicy för SFKBT. Policyn gäller annonser i tidningen Sokraten och vår web-sida. Mot ersättning tar vi emot annonser från privatpersoner och kommersiella företag. Detta skall ses som en service för våra medlemmar i första hand. Redaktionerna tillgodoser i möjligaste mån annonsörens önskemål om utformning av annonsen, men har i sista hand beslutanderätt vad gäller utformning och placering. Vid annonsering på web-sidan är det många gånger lämpligast med en kort information och sedan en länk till annonsören. I den typ av tidning och web-sida som vår förening har är det oundvikligt att annonser uppfattas som legitimerade av vår förening. SFKBT förbehåller sig därför rätten att bestämma vilka annonser vi tar in i våra media. Vi kan alltså avböja att ta in annonser från aktörer som vi betraktar som oseriösa, eller är uppenbart fientliga mot vår förening eller våra syften såsom de framställs i våra stadgar.

4 Beslut i dessa frågor fattas av web-mastern, redaktör för Sokraten och föreningens sekreterare. I tveksamma fall fattas beslut av ansvarige utgivaren, dvs. föreningens ordförande. BESLUT: Mötet godkände förslaget. Medlemsenkäten. 120 personer har nu besvarat enkäten. Mötet diskuterade olika vägar att öka svarsfrekvensen. Det kommer en separat påminnelse med nästa nummer av Sokraten. Lokalföreningarna har fått påminnelse att använda sina kanaler för att påminna om enkäten. Påminnelse har skickats ut på maillistan. BESLUT: Ett delresultat av enkäten skall tas ut till årsmötet och presenteras där. Billy undersöker möjligheten av att medlemmar ska kunna besvara enkäten på plats i samband med årsmötet. Medlemsregistret. Mötet diskuterade dels konsekvenserna av att Conny Thorsson nu slutar att hålla ett register för utskick av Sokraten, dels hur vi skall få ett mer komplett mailadressregister. BESLUT: Föreningen skall ha ETT register som hålls av kassören. Utskick med Sokraten och välkomnande till föreningen av nya medlemmar skall skötas av sekreteraren. Per Bergman tillskriver lokalföreningarna för att be om deras hjälp med att samla så många mailadresser som möjligt. Forskningskommittén Ewa Mörtberg rapporterade. Det har kommit in 5 ansökningar till Carlo Perris stipendium. Kommittén skall rangordna dessa inför styrelsens beslut. Genom att stipendiet inte delats ut under några år är summan, som skall delas ut Mötet diskuterade också att öka stipendiesumman. BESLUT: Forskningskommittén återkommer till styrelsen med förslag på stipendiat/er. Beslut får fattas via mail. Mötet beslutade att från och med 2010 höja stipendiesumman till Nätverksgrupper inom SFKBT. Ansökan har inkommet från Annika Selstam om att personer med counsellingutbildning skall få bilda en intressegrupp inom SFKBT. Under diskussionen framgick att counsellingbegreppet är nytt och för svenska förhållanden relativt okänt. Med beaktande av föreningens profil vad gäller att slå vakt om kvalitetskraven på utbildningar inom KBT var mötet inte berett att fatta ett beslut i dagsläget. BESLUT: Ansökan avslås just nu, och styrelsen skall ta reda på mer om counsellingbegreppet och den aktuella utbildningen i Sverige. Ordförande skriver till Annika Selstam om beslutet samt styrelsens önskemål om ytterligare information. En ansökan har inkommit från en grupp som arbetar med schematerapi om att få bilda en sektion inom SFKBT. Vid diskussionen diskuterades vad som avses med sektion. Stadgarna ger ju stöd för bildande av arbetsgrupper och kommittéer. Oberoende av benämningen framgick att man t.ex. vill ha ett eget utrymme i Sokraten.

5 BESLUT: Styrelsen ställer sig principiellt positiv till denna ansökan, men vill ha en dialog med de sökande om benämningen och de mer konkreta behoven från en sådan arbetsgrupp. Handbok för arrangörer av årsmöten. Inger Horowitz rapporterade att frågan får tas upp vid nästa möte. Årsmötet Hittills inkommit 28 anmälningar. Mötet diskuterade olika sätt att marknadsföra årsmötet. Cecilia rapporterade om en del problem kring deltagandet i panelerna. Kristoffer håller på med diplomet till David Clark BESLUT: Billy skriver ett inlägg på listan speciellt riktat till dem som aldrig bevistat ett årsmöte. Ewa Mörtberg från valberedningen rapporterade om förberedelserna inför årsmötet. Det förefaller som man endast behöver rekrytera en suppleant. Mötet diskuterade också kandidater till valberedningen efter Ewa Mörtberg som aviserar att hon avgår. 42. Övriga frågor Cecilia rapporterade att den stiftelse för forskningsstipendier som bildades efter ICCP:s kongress i Göteborg 2005 nu vill upplösa sig. Deras förslag är att de pengar som finns inom stiftelsen överförs till SFKBT för att där användas till stipendier som stöd för forskningsprojekt inom KBT-fältet. BESLUT: Styrelsen ställer sig positiv till detta letter of intent. Efter att formellt beslut är fattat planeras att forskningskommittén får ansvar för att hantera utdelning av detta stipendium. Natur och Kultur har anmält intresse av att ha ett bokbord vid årsstämman. BESLUT: Styrelsen godkänner detta. Natur och Kultur har frågat om föreningens intresse av att vara medarrangör till en workshop med dr Robert Leahy i mars BESLUT: Styrelsen välkomnar denna möjlighet att erbjuda något till medlemmarna även på våren. Cecilia meddelar Natur och Kultur. Inger Horowitz anmäler intresse för att arbeta med arrangemanget. Från KUEAB har vi fått en förfrågan om att vara en instans för överklaganden från studerande på KBT-utbildningar som upplever sig felbedömda. BESLUT: Styrelsen avvisar denna begäran, då man inte vill blanda karaktären av intresseförening med myndighetsutövning av detta slag. Cecilia skriver till KUEAB och ger motivering samt råd. 43 Datum och plats för nästa styrelsemöte. Plats: Riverton hotell, Göteborg. Tid: 15 oktober 2009 klockan Samt Konstituerande styrelsemöte 16 oktober 2009 klockan

6 44. Mötet avslutades. Ljungby Justeras: Per Bergman Sekreterare Cecilia Svanborg Eva Hedenstedt

SVENSKA FÖRENINGEN FÖR KOGNITIVA OCH BETEENDEINRIKTADE TERAPIER (SFKBT) S T A D G A R

SVENSKA FÖRENINGEN FÖR KOGNITIVA OCH BETEENDEINRIKTADE TERAPIER (SFKBT) S T A D G A R SVENSKA FÖRENINGEN FÖR KOGNITIVA OCH BETEENDEINRIKTADE TERAPIER (SFKBT) S T A D G A R 1 ÄNDAMÅL Svenska föreningen för kognitiv psykoterapi bildades 1986 och bytte namn till Svenska föreningen för kognitiva

Läs mer

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015 Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015 Närvarande: Karin Andersson, ordförande Agneta Lindmark, sekreterare Elisabeth Wallenbring, ledamot Monica Rohland, ledamot Carolina

Läs mer

Punkter som togs upp enligt på Anteckningar mötet fastställd dagordning 1. Mötet öppnas Mötet öppnades av Jane.

Punkter som togs upp enligt på Anteckningar mötet fastställd dagordning 1. Mötet öppnas Mötet öppnades av Jane. Protokoll EHSS styrelsemöte 25 september 2014 (telefonmöte kl. 15.00-16.30) Närvarande: Jane, Göran, Per-Johan, Susanne, Anna, Mathias. Frånvarande: Cecilia, Anna-Lisa, Hillevi, Olle. Punkter som togs

Läs mer

105 Mötets öppnande Pär Westling hälsade alla välkomna till dagens möte och förklarade det öppnat.

105 Mötets öppnande Pär Westling hälsade alla välkomna till dagens möte och förklarade det öppnat. Styrelsemöte SGDK HS, den 17 augusti 2011 PROTOKOLL 11/2011 Plats: Telefonmöte. Tid: Kl 19:30-22:05 Närvarande: Ordförande, Pär Westling Kassör, Pär Franzen Sekreterare/suppleant, för dagen ledamot plats,

Läs mer

Struktur Yrkesförbundet Översikt & information

Struktur Yrkesförbundet Översikt & information Struktur Yrkesförbundet Översikt & information Sektion SPA Sektion Make- Up SEYF Styrelsen Ordförande: Raija Zallot Sekreterare: Maria Sundberg Kassör: Mia Elisdotter Vice Ordförande: Mia Esperlind Ledamot:

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR Protokoll fört vid :s konstituerande möte i Borlänge 2010-03-06 Närvarande: Ulrica Thorén, Anna Rexlinger, Ingela Plahn Lindström, Carina Johansson, Veronica Nilsson, Patrik Ohlsson, Ann-Sofie Modin, Anna

Läs mer

Svenska Beagleklubben

Svenska Beagleklubben Svenska Beagleklubben Protokoll Art: Styrelsemöte 10 efter BF 2011. Tid: 2011-09-08 Plats: Telefonmöte. Närvarande: Catharina Linde Forsberg Ordförande Sekreterare, Webmaster (AK) Hans Eliasson Ledamot

Läs mer

M-båtsförbundets årsmöte 2012

M-båtsförbundets årsmöte 2012 Protokoll 2012-11-25 M-båtsförbundets årsmöte 2012 Innan mötet öppnas informerar nästa års SM arrangörer om SM i Uppsala 2013. Tävlingarna går av stapeln 4-6 juli. Ankomst och registrering sker den 2a

Läs mer

Styrelsemöte föreningen BiS, den 6 september 2015

Styrelsemöte föreningen BiS, den 6 september 2015 Styrelsemöte föreningen BiS, den 6 september 2015 Närvarande: Christian Forsell, Anna Hallberg, Lena Lundgren (mötesordf.), Martin Persson (mötessekr.) och Tobias Willstedt Plats: Mångkulturellt centrum,

Läs mer

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-04-30 05-01 i Huskvarna

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-04-30 05-01 i Huskvarna Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-04-30 05-01 i Huskvarna Plats: Huskvarna Närvarande: Eva Liljekvist Borg, Anders Sjöberg, Siw Synnerman Nordström, Karin Claesson,

Läs mer

3 Dagordning Dagordningen har skickats ut innan mötet och godkändes efter att 16 lagts till.

3 Dagordning Dagordningen har skickats ut innan mötet och godkändes efter att 16 lagts till. Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 141028 Närvarande Ordinarie ledamöter Torbjörn Håkansson TH Lena Johansson LJ Emelie Carlsson EC Lena Torstensson LT Anne Blomster

Läs mer

Föreningens ordförande Lars Moberger hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. Valdes Lars Moberger till ordförande för årsmötet.

Föreningens ordförande Lars Moberger hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. Valdes Lars Moberger till ordförande för årsmötet. PROTOKOLL fört vid årsmöte med Mejeritekniskt Forum Tid 19 mars 2013, kl 13 Plats ClarionWinn Hotel, Gävle Närvarande 48 medlemmar 1 Årsmötets öppnande Föreningens ordförande Lars Moberger hälsade de närvarande

Läs mer

Svenska Agilityklubben

Svenska Agilityklubben Svenska Agilityklubben 8-2014 2014-09-25 135-159 Protokoll från styrelsemöte via telefon med Svenska Agilityklubbens styrelse torsdag 25 september 2014. Närvarande Per-Inge Johansson ordförande Christianne

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Tid och plats: 1 september 2012 i Malmö Föreningens ordförande Aviva Suskin-Holmqvist öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 1 Val av mötesordförande Som ordförande

Läs mer

Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: 802435 6076 Styrelseprotokoll

Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: 802435 6076 Styrelseprotokoll : 2015 04 19 Möte nr 3/2015 Paragraf 37 Plats och tid: Scandic Star Hotel, Sollentuna, 10:00 Beslutande: Dan Wikström, Jonas Bygdén, Monica Hedquist, Lovisa Björkman, Carina Larsson Suppleanter: Övriga

Läs mer

Protokolljusterare Bodil Berntsson utses till protokolljusterare.

Protokolljusterare Bodil Berntsson utses till protokolljusterare. Protokoll fört vid styrelsemöte för Gymnastikförbundet Väst, torsdag den 2 februari 2012 klockan 17.30 på Östra Hamngatan 52. Närvarande: Christer Holmgren, ordf, Bodil Berntsson, Sofia Blom 3-8, Margaretha

Läs mer

Stadgar för Norbergs Rid- och Travklubb

Stadgar för Norbergs Rid- och Travklubb Stadgar för Norbergs Rid- och Travklubb 1. Föreningens namn Norbergs Rid- och Travklubb. 2. Föreningens syfte Norbergs Rid- och Travklubb är en ideell förening vars syfte är att medlemmarna tillsammans

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH)

Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) Förslag till stadgar antogs av SULF/KTH:s årsmöte 2013-11-05 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX. Allmänna bestämmelser

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) Tid: 18 februari 20 kl 19.00 Plats: Telefonkonferens mellan närvarande styrelsemedlemmar Närvarande: Ledamot / vice ordförande Tommy Malmgren

Läs mer

Protokoll nr 2 2013. Protokoll fört vid möte med Gymnastikförbundet Sydost på GF Sydosts kansli, Växjö. Tid: 2013-03-18, kl.

Protokoll nr 2 2013. Protokoll fört vid möte med Gymnastikförbundet Sydost på GF Sydosts kansli, Växjö. Tid: 2013-03-18, kl. Protokoll nr 2 2013 Protokoll fört vid möte med Gymnastikförbundet Sydost på GF Sydosts kansli, Växjö. Tid: 2013-03-18, kl. 18,30-21,00 Närvarande: Gun Ståhl, ordförande Mats Nydesjö Mimmi Alburg Via sociala

Läs mer

André Lennberth, Reidar Otterbjörk, Caroline Graflund och Solveig Bryn. 132 Mötets öppnande. Jonas Peterson hälsade alla välkomna och öppnade mötet.

André Lennberth, Reidar Otterbjörk, Caroline Graflund och Solveig Bryn. 132 Mötets öppnande. Jonas Peterson hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Protokoll fört vid styrelsemöte för SRRS/C i Stockholm DELTAGARE Ordf. Jonas Peterson, Helena Sirén, Maria Kierkegaard och Karin Nilsson. ANMÄLT FÖRHINDER MÖTESDATUM UTSKRIFTSDATUM SIDA 2007-06-09 2007-06-12

Läs mer

3 Val av Justerare Ewa-Lisa Hoel valdes att jämte mötesordföranden justera dagens protokoll.

3 Val av Justerare Ewa-Lisa Hoel valdes att jämte mötesordföranden justera dagens protokoll. SSRK DALARNA PROTOKOLL1/2018 Sida 1/6 Styrelsemöte Plats: Mårtsbovägen i Bjursås Tid: 18.00-21.30 Närvarande Hans Westblad Gunilla Holm Nyberg Kent Lindström Agne Nyberg Anki Holmgren Ewa-Lisa Hoel Marita

Läs mer

Riksföreningen FTF Arbetsmiljös Årsmöte 2018 Verksamhetsåret 2017

Riksföreningen FTF Arbetsmiljös Årsmöte 2018 Verksamhetsåret 2017 Riksföreningen s Årsmöte 2018 Verksamhetsåret 2017 s Riksförening höll möte den 17 maj 2018 på Ingenjörshuset i Stockholm. Plats: Citykonferensen, Ingenjörshuset, Malmskillnadsgatan 46, Stockholm Närvarande:

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR Protokoll fört vid :s telefonmöte den 29 september 2015. Närvarande: Yvonne Brink, Ordförande, Helen Thorstensson, Kassör, Ulrika Stenholm ledamot, Irene Jonsson, ledamot, Ann-Git Rammus, ledamot, Maria

Läs mer

Stadgar för PTC User Sweden

Stadgar för PTC User Sweden 1 FÖRENINGENS FIRMA Föreningens firma är PTC User Sweden. Dess postadress ska vara ordförandens företagsadress. Dess firma tecknas av ordföranden och kassören var för sig samt av övriga ordinarie styrelseledamöter,

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C. 2004-11-18 kl. 19.00 Telefonmöte.

Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C. 2004-11-18 kl. 19.00 Telefonmöte. Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C 2004-11-18 kl. 19.00 Telefonmöte. Deltagare: Ordf. Magnus Forsberg, Karin Nilsson, Maria Hjelm, Reidar Otterbjörk, Päranders Wärja och fr o m 115 Patrik Steen.

Läs mer

IYFSE s Årsmöte 11 mars 2017, kl , Umeå

IYFSE s Årsmöte 11 mars 2017, kl , Umeå IYFSE s Årsmöte 11 mars 2017, kl 13.15-16.15, Umeå I samband med årsmötet bjöds seniorlärare Ingela Abbot in för att undervisa en workshop 10-12 mars. 1. Mötets öppnande Mötet öppnas av föreningens ordförande

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) Tid: 2 februari 2011 kl 19.45 Plats: Skype-konferens Närvarande: Ordförande Carl-Olov Filipsson () Kassör Börje Andersson (BA) IT-ansvarig

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Föreningen Grävande Journalister

Protokoll från styrelsemöte med Föreningen Grävande Journalister Protokoll från styrelsemöte med Föreningen Grävande Journalister Föreningen Grävande Journalister Orgnr 800301-1429 Protokoll nr: 11, 2018 Datum : 12 december, 2018 Plats: Telefonmöte. Deltagande ledamöter:

Läs mer

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 090204.

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 090204. Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 090204. Deltagare: Sigbritt Bothin, Siv Bringetun, Susanne Rydén, Anna Strömstedt och Åsa Vidman. Dessutom deltog revisorerna Aina

Läs mer

Stadgar F! Västerås Antagna av årsmöte

Stadgar F! Västerås Antagna av årsmöte 1 Föreningens namn och organisationsnummer Föreningens namn är Feministiskt initiativ Västerås (F! Västerås), organisationsnummer 802495-3799. 2 Föreningens säte F! Västerås säte är Västerås kommun. 3

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR Protokoll nr 1/2016 Protokoll fört vid Svenska Rottweilerklubben/AfR:s konstituerande möte i Upplands Väsby 2016-03-05 Närvarande: ordförande Yvonne Brink, vice ordförande Patrik Grönfeldt, kassör Rebecca

Läs mer

Mötesdatum 2014-02-06

Mötesdatum 2014-02-06 (ordförande), (ledamot), Lisa Zingel (ledamot) fr.o.m 177.1 t.o.m 186, Marie Wijkander (ledamot), (ledamot), Marie-Louise Folkesson (ledamot), Kjell Rörström (suppleant) fr.o.m 171 t.o.m 181.3 och Mötet

Läs mer

BLCS Styrelsemöte nr

BLCS Styrelsemöte nr 1 BLCS Styrelsemöte nr 7 2009 Blodcancerföreningen i Stockholms län Styrelsesammanträde nr 8, 2009-09-24, 1800 ca 1930 Mötesplats: Sturegatan 4, 5 tr. Sundbyberg Närvarande Närvarande Frånvarande Lena

Läs mer

Detta introduktionsprogram är tänkt att kortfattad ge en beskrivning av FSO:s förening och vad du bör tänka på i ditt uppdrag.

Detta introduktionsprogram är tänkt att kortfattad ge en beskrivning av FSO:s förening och vad du bör tänka på i ditt uppdrag. INTRODUKTIONSPROGRAM FÖR NYA FÖRTROENDEVALDA INOM FÖRENINGEN SOCIAL OMSORG (FSO) Grattis till ditt nya förtroendeuppdrag inom FSO Vi hoppas att du ska trivas i ditt nya uppdrag och känna dig välkommen

Läs mer

Protokoll vid styrelsemöte ( )

Protokoll vid styrelsemöte ( ) Protokoll vid styrelsemöte 2017-04-20 ( 511-528) Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Adjungerade Suppleant Frånvarande Suppleant Juhani Reinikainen ordförande, Berit Magnusson, Jonny Holm, Barbro

Läs mer

SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND

SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND Södra Älvsborgs distrikt PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-11-17 Plats: Borås Omfattning 1-25 Närvarande: Lars Lyborg, Borås, distriktsordförande Ulla Wahlin, Borås Dick Ylander,

Läs mer

M-båtsförbundets årsmöte 2010

M-båtsförbundets årsmöte 2010 1 (5) Protokoll 2010-11-28 M-båtsförbundets årsmöte 2010 1 Årsmötet öppnades Förbundets ordförande Kristina Lundevall hälsade närvarande medlemmar välkomna till mötet. Erik Persson anmäler frågan om mässan

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro 1 Mötets öppnande Anna Kellin, vice ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande Anna

Läs mer

Mötesdatum

Mötesdatum (ordförande), (ledamot), (ledamot), Susan Falk (ledamot) och 219. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötet noterade att ordinarie ledamot Jazmine Ohgami vid

Läs mer

Rekommenderade stadgar för lokalförening i CISV Sweden

Rekommenderade stadgar för lokalförening i CISV Sweden Sida 1/5 Rekommenderade stadgar för lokalförening i CISV Sweden CISV Sweden har tidigare presenterat normalstadgar eller rekommenderade stadgar för lokalföreningar. Dessa är framtagna som ett verktyg för

Läs mer

Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte 2009-03-08

Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte 2009-03-08 Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte Närvarande: Katarina Swahn (ordförande), Marie Fredlundh, Inger Karlsson, Anna Carlfors Tingstedt, Lotta Vig, Annika Sahl-Kadar och

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Ändring av stadgarna antogs av SULF/GU:s årsmöte 2014-01-28 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX.) Allmänna bestämmelser 1 Ändamål

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21 19.1 Mötets öppnande Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21 Närvaro : Tina Kauppinen, Barbro Collin, Sophia Jarl, Kerstin Nilsson, Anna-Greta Lingebrandt,

Läs mer

PROTOKOLL 2013-03-05. Adelöv Framtidsgrupp. Datum 2013-03-05. Tid 19.00. Adelövs skola. Närvarande

PROTOKOLL 2013-03-05. Adelöv Framtidsgrupp. Datum 2013-03-05. Tid 19.00. Adelövs skola. Närvarande PROTOKOLL 2013-03-05 Adelöv Framtidsgrupp Datum 2013-03-05 Tid 19.00 Plats Närvarande Adjungerad Adelövs skola Ingemar Karlsson Kjell Persson Uno Ljungberg Eva Engström Kristina Karlsson Gunilla Jansson

Läs mer

STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ

STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ Antagna vid årsmöte 2017-04-09 1 Föreningens namn och organisationsnummer Föreningens namn är Feministiskt initiativ Malmö (F!Malmö). Föreningen är registrerad

Läs mer

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 1. Mötet öppnas Kent Strömvall hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Mötesordförande utses Till mötets ordförande valdes Kent Strömvall. 3. Dagordningen

Läs mer

Sällskapet för Göteborg Folkundervisningens befrämjande i Göteborgs stift

Sällskapet för Göteborg Folkundervisningens befrämjande i Göteborgs stift Sällskapet för Göteborg 2017-03-08 Folkundervisningens befrämjande i Göteborgs stift Kallelse till Sällskapets medlemmar Årsmöte för Sällskapets för Folkundervisningens befrämjande i Göteborgs stift Dag:

Läs mer

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 081208

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 081208 Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 081208 Deltagare: Sigbritt Bothin, Siv Bringetun, Susanne Rydén, Anna Strömstedt och Åsa Vidman. Dessutom deltog revisorerna Aina Gustavsson

Läs mer

Styrelseprotokoll nr. 2 Bichon Frisé Ringen

Styrelseprotokoll nr. 2 Bichon Frisé Ringen Styrelseprotokoll nr. 2 Bichon Frisé Ringen 2011-06-04 Varberg Närvarande: Ordf. Barbro Jonsson. Ledamöter: Gunilla Andersson, Inger Butschkau, Gullwi Wintherhamre, Monica Wintherhamre Suppleanter: Tommy

Läs mer

PROTOKOLL Nr: 2013-004

PROTOKOLL Nr: 2013-004 Protokoll fört vid sammanträde med Förbundsstyrelsen för Sveriges Filatelist-Förbund (SFF) enligt följande: Tid: 2013-05-25--26 Plats: Quality Hotell Prisma, Skövde Närvarande: Rangfors Vivi-Ann, ordf.

Läs mer

Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect

Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect Nätverket för kommunala lärcentra Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect Närvarande: Kent Wallén, Katrineholm /Vingåker Agneta Lindqvist, Gotland Jerry Engström, Västervik Mats Larsson,

Läs mer

Styrelsemöte Sverok Väst

Styrelsemöte Sverok Väst Närvarande: Cecilia Hällstrand, Martin Brosser, Joakim Öfverholm, Sigrid Svensson, Svetozar Kljajin, Simon Österlund, Mikael Jönsson 1. Mötet öppnas Cecilia Hällstrand öppnade mötet klockan 18:36. 2. Val

Läs mer

23 Val av justerare Utsågs Annika Bay att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

23 Val av justerare Utsågs Annika Bay att jämte ordföranden justera dagens protokoll. Plats: Telefonmöte 22-50 Beslutande: Ulla Pietarinen Annika Bay Marie Carlsson Andreas Josefsson 22-49 Geir-Ove Andersen Annelie Karlsson Karjalainen Suppleanter: Ingela Karlsson Meddelat förhinder: Susanna

Läs mer

ÅRSMÖTE I RIKSFÖRENINGEN FÖR KLINISK CYTOLOGI DEN 13 MAJ, BROFÄSTET KALMAR.

ÅRSMÖTE I RIKSFÖRENINGEN FÖR KLINISK CYTOLOGI DEN 13 MAJ, BROFÄSTET KALMAR. ÅRSMÖTE I RIKSFÖRENINGEN FÖR KLINISK CYTOLOGI DEN 13 MAJ, BROFÄSTET KALMAR. Närvarande: Styrelsen samt 100 medlemmar. 1. Årsmötet öppnades av Riksföreningens ordförande Gunilla Bergström som hälsade alla

Läs mer

Stadgar för Rydebäcks Byalag

Stadgar för Rydebäcks Byalag Stadgar för Rydebäcks Byalag Antagna vid föreningsstämman 2014-02-25 Tidigare versioner Reviderade och antagna vid föreningsstämma 2012-02-21 Reviderade och antagna vid föreningsstämma 2010-02-16 Reviderade

Läs mer

LJ hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. BLS väljs att jämte ordförande justera protokollet.

LJ hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. BLS väljs att jämte ordförande justera protokollet. Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Fysiskt möte 160619, kl. 12.00, Scandic Jönköping Närvarande Ordinarie ledamöter Lilian Jonsson (LJ) Torbjörn Håkansson (TH) Birgitta Limnefelt

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSEMÖTE FÖR SPECIALKLUBBEN FÖR BEARDED COLLIE I LINKÖPING 02 04-14.

PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSEMÖTE FÖR SPECIALKLUBBEN FÖR BEARDED COLLIE I LINKÖPING 02 04-14. PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSEMÖTE FÖR SPECIALKLUBBEN FÖR BEARDED COLLIE I LINKÖPING 02 04-14. Närvarande: Carina Stääv, Tina Bengtsson, Lisa Löfvenberg, Marie Hellander, Ulf Svanström, Inger Dahl, Liz Rundberg

Läs mer

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet.

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 (3) Datum 2014-03-27 Årsmöte mars 2014 Protokoll fört vid Villaägarföreningen Jakobsbergs 126:e årsmöte torsdagen den 27 mars 2014 kl. 18:30 på Pilbogården, Kristinagatan 14, Västerås.

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID CLUMBER SPANIELKLUBBENS STYRELSEMÖTE 3/ 2014 LÖRDAGEN DEN 29 MARS, SÖNDAGEN DEN 30 MARS I STORVRETA

PROTOKOLL FÖRT VID CLUMBER SPANIELKLUBBENS STYRELSEMÖTE 3/ 2014 LÖRDAGEN DEN 29 MARS, SÖNDAGEN DEN 30 MARS I STORVRETA PROTOKOLL FÖRT VID CLUMBER SPANIELKLUBBENS STYRELSEMÖTE 3/ 2014 LÖRDAGEN DEN 29 MARS, SÖNDAGEN DEN 30 MARS I STORVRETA Närvarande: Charlott Lundberg, Anna Liss-Daniels, Kristina Lindström, Lena Andreasson,

Läs mer

Historisk tillbakablick

Historisk tillbakablick Historisk tillbakablick Svenska Föreningen för Kognitiva och Beteendeinriktade Terapier (sfkbt) Text: Cecilia Svanborg Det är kul att vara historiker. Uppdraget från programkommittén för KBT-dagarna att

Läs mer

Tid 2005-12-03 kl 10.00-15.45 Plats Grand Hotel, Stockholm

Tid 2005-12-03 kl 10.00-15.45 Plats Grand Hotel, Stockholm PROTOKOLL STY 8/2005 1(6) PROTOKOLL STY 8/2005 Sammanträdesdata Tid 2005-12-03 kl 10.00-15.45 Plats Grand Hotel, Stockholm Närvarande Sture Fredell, ordförande Stig Klemetz, vice ordförande Olle Bergman

Läs mer

Tid kl Plats SVEMO kansli, Norrköping

Tid kl Plats SVEMO kansli, Norrköping 1 55111 Sammanträdesdata Tid 2006-11-11 kl 10.00-16.30 Plats SVEMO kansli, Norrköping Närvarande Sture Fredell, ordförande Stig Klemetz, vice ordförande Olle Bergman Bertil Bergström Jörgen Hafström Lisbeth

Läs mer

Ordförande Ina El-Sherif förklarade årsmötet öppnat. Årsmötet beslutade att välja Åsa Andersson till ordförande.

Ordförande Ina El-Sherif förklarade årsmötet öppnat. Årsmötet beslutade att välja Åsa Andersson till ordförande. Protokoll Årsmöte Distriktssköterskeföreningen i Stockholm 2016-04-07 Bygget Fest & Konferens, Norrlandsgatan 11, Stockholm Närvarande: 54 medlemmar 1 Mötets öppnande Ordförande Ina El-Sherif förklarade

Läs mer

Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Gunn Hellbom, Karin Festin, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny Öhqvist

Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Gunn Hellbom, Karin Festin, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny Öhqvist PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR SPECIALKLUBBEN FÖR BEARDED COLLIE 2009-10-20 Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Gunn Hellbom, Karin Festin, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, , (TELEFONMÖTE)

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, , (TELEFONMÖTE) PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-07-14, (TELEFONMÖTE) NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK, LOUISE BUCKAU, JOHANNA WISFELT, SARA HJULSTRÖM SAMT VALBEREDNINGEN

Läs mer

1522 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

1522 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid SMC-Hallands styrelsemöte Datum: 2012-09-20, Tid: kl.18.00 Plats: SMC-Hallands kansli, Halmstad SMC-HALLAND 1522 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Svenska Collieklubben

Protokoll fört vid styrelsemöte i Svenska Collieklubben Protokoll fört vid styrelsemöte i Svenska Collieklubben 2005-12-14 Nr7/2005 Plats: Telefonmöte Närvarande: Anna Wahlström Elisabeth Petersson Monika Johansson (del av mötet) Karin Carlsson Anneli Johansson

Läs mer

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING Dagordning för Hammarby IF Orienteringsförenings årsmöte för 2011 1. Hammarby IF Orienterings 89:e årsmöte öppnas. 2. Fastställande av röstlängd för mötet. 3. Val av ordförande

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Protokoll 6/2014 Datum: 2014-06-09 Tid: 20:00-21:15 Plats: Telefonmöte Närvarande: Ange ev. nedan Ordförande Barbro Olsson Lennart Larsson (UG Bruks)

Läs mer

Tid: Lördagen den 20 februari 2009, kl. 13.00 17.20. Ajournering för mat kl. 16.20 16.55. Plats: Ölrepubliken, Kronhusgatan 2B, Göteborg

Tid: Lördagen den 20 februari 2009, kl. 13.00 17.20. Ajournering för mat kl. 16.20 16.55. Plats: Ölrepubliken, Kronhusgatan 2B, Göteborg Protokoll Svenska Ölfrämjandet SÖ, styrelsen Nr: 9 2009/2010 Tid: Lördagen den 20 februari 2009, kl. 13.00 17.20. Ajournering för mat kl. 16.20 16.55 Plats: Ölrepubliken, Kronhusgatan 2B, Göteborg Ledamöter:

Läs mer

Exempel på att bilda en förening

Exempel på att bilda en förening Exempel på att bilda en förening Information om hur man går till väga för att bilda en förening och information om vad styrelsen och styrelsens ledamöter har för uppgifter. 1. Att bilda en förening I Sverige

Läs mer

Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF)

Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF) Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF) 1 Mål Föreningens mål är: - att sprida intresse för och kunskap om räddningshunden - att anordna lägerverksamhet och lagtävlingar för medlemmarna -

Läs mer

Svensk Miljöbas stadgar (3:2014)

Svensk Miljöbas stadgar (3:2014) Svensk Miljöbas stadgar (3:2014) Antagna 2014-03-20 Innehåll Stadgar för föreningen Svensk Miljöbas... 4 1 Namn och organisationsform... 4 2 Syfte... 4 3 Medlemskap... 4 4 Utträde... 4 5 Uteslutning...

Läs mer

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-10-28

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-10-28 Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-10-28 Plats: Närvarande: Anmält förhinder: Hotell Scandic, Sollentuna Eva Liljekvist Borg, Anders Sjöberg Siw Synnerman Nordström

Läs mer

Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. 1. Ändamål. 2. Uppgifter Riksorganisationens uppgifter är: Lokalföreningens uppgifter är:

Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. 1. Ändamål. 2. Uppgifter Riksorganisationens uppgifter är: Lokalföreningens uppgifter är: Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. Stadgar antagna vid årsmöte den 28 februari 1988 Ändringar av stadgarna antagna vid årsmöte 15 maj 2004 Ändringar av stadgar antagna vi årsmöte

Läs mer

Arbetsordning för Valberedningar inom Hyresgästföreningen

Arbetsordning för Valberedningar inom Hyresgästföreningen Arbetsordning för Valberedningar inom Hyresgästföreningen 2 (26) Inledning En förening blir inte bättre än sina ledare. Valberedningen har en nyckelroll i valen av framtidens ledare. Att hitta rätt personer

Läs mer

Att bilda en förening

Att bilda en förening Att bilda en förening Här hittar du information om hur man startar en förening och om vilka uppgifter styrelsen och styrelsens ledamöter har. Förberedelser För att kunna bilda en förening måste det finnas

Läs mer

3 Dagordning Dagordningen har skickats ut innan mötet och godkändes efter att 18 lagts till.

3 Dagordning Dagordningen har skickats ut innan mötet och godkändes efter att 18 lagts till. Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 150226 Närvarande Ordinarie ledamöter Torbjörn Håkansson TH Janne Gustavsson JG Lena Johansson LJ Lena Torstensson LT Emelie Carlsson

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte , Uppsala

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte , Uppsala Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2016-04-14, Uppsala 1 Mötets öppnande Lars Övergaard, vice ordförande, hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande

Läs mer

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 28 oktober 2014

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 28 oktober 2014 Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 28 oktober 2014 Närvarande: Ej närvarande: Karin Andersson, ordförande Agneta Lindmark, sekreterare Giesela Magnusson, kassör Elin Wallenbring, ledamot

Läs mer

Protokoll för ADADnätverkets ÅRSMÖTE 2015

Protokoll för ADADnätverkets ÅRSMÖTE 2015 Protokoll för ADADnätverkets ÅRSMÖTE 2015 Torsdagen den 26 mars 2015, Karlavägen 66, Östermalm, Stockholm, Klockan 19.35 20.00 Närvarande: Göran Fjällborg, Jenny Kvam, Niklas Waitong, Dani Balladares,

Läs mer

Ann Garö ombudsman 31, 30. Maria Yngvesson ombudsman 31, 30. Styrelsen Sveriges TandhygienistFöretagare 27

Ann Garö ombudsman 31, 30. Maria Yngvesson ombudsman 31, 30. Styrelsen Sveriges TandhygienistFöretagare 27 Styrelseprotokoll nr 2 2013 Plats: SRATs kansli Stockholm Närvarande: Yvonne Nyblom ordförande Ingela Jägestrand vice ordförande Anna Magnusson sekreterare Lillemor Nordenhammar ledamot Monica Ringdahl

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Vinthundklubbens styrelsemöte på Arlanda Hotellby, Arlandastad Lördag Söndag

Protokoll fört vid Svenska Vinthundklubbens styrelsemöte på Arlanda Hotellby, Arlandastad Lördag Söndag Protokoll fört vid Svenska Vinthundklubbens styrelsemöte 2016-04-23 på Arlanda Hotellby, Arlandastad Lördag 15.45 17.30 Söndag 09.00 13.30 Närvarande: Frånvarande: Ledamöter: Jörgen Oinonen Kicki Sandell

Läs mer

Tid: 1/10 kl 16:00 2015 Wilandersalen (M-huset) på Universitetssjukhuset Örebro

Tid: 1/10 kl 16:00 2015 Wilandersalen (M-huset) på Universitetssjukhuset Örebro Svensk Förening för Klinisk Fysiologi Protokoll vid ordinarie föreningsmöte(årsmöte) Tid: 1/10 kl 16:00 2015 Wilandersalen (M-huset) på Universitetssjukhuset Örebro Årsmötets dagordning: 1. Mötets öppnande.

Läs mer

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Stadgar För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Innehåll Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 3 2 Organisation 3 3 Regler för beslut och val 3 Årsmöte 4 Årsmöte 4 5 Årsmötets sammansättning 4 6 Närvarorätt

Läs mer

Stadgar för serieföreningen i Petanca på Costa Blanca

Stadgar för serieföreningen i Petanca på Costa Blanca Stadgar för serieföreningen i Petanca på Costa Blanca 1 Serieföreningen i petanca är en sammanslutning av petancaklubbar som utövar petanca på Costa Blanca kusten. 2 Föreningens ändamål Föreningens ändamål

Läs mer

Årsmöte i Göteborgs go-klubb den 27:e maj kl 18.00

Årsmöte i Göteborgs go-klubb den 27:e maj kl 18.00 Årsmöte i Göteborgs go-klubb den 27:e maj kl 18.00 Närvarande: Ross Linscott, Eskil Varenius, Viktor Kämpe, Anton Sörensen, Erik Engvall, Lukas Lindroos, Magnus Sandén. Bilagor: Antagna stadgar, antagen

Läs mer

GMIC Sweden - Inspiring Sustainability

GMIC Sweden - Inspiring Sustainability GMIC Sweden - Inspiring Sustainability Stadgar för den näringsdrivande ideella föreningen GMIC Sweden 1 Namn Föreningens namn är GMIC Sweden. 2 Ändamål och verksamhetsområde Förening är en ideell icke

Läs mer

CV Eva Bergqvist Boråsgatan 14, 432 45 Varberg Mobil tfn 0707 38 11 23 eva_bergqvist@telia.com. Utbildningar

CV Eva Bergqvist Boråsgatan 14, 432 45 Varberg Mobil tfn 0707 38 11 23 eva_bergqvist@telia.com. Utbildningar CV Eva Bergqvist Boråsgatan 14, 432 45 Varberg Mobil tfn 0707 38 11 23 eva_bergqvist@telia.com Utbildningar Socionomexamen, 1973 1977, Socialhögskolan, Östersund Social metodik, fördjupningskurs, 20 p,

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Föreningen Hälsans Natur, org nr: , verksamhetsåret 2017

Verksamhetsberättelse för Föreningen Hälsans Natur, org nr: , verksamhetsåret 2017 Verksamhetsberättelse för Föreningen Hälsans Natur, org nr: 802432-0544, verksamhetsåret 2017 Ändamål Föreningens syfte enligt stadgarnas 2: Föreningen skall främja och utveckla verksamheter där man använder

Läs mer

Protokoll 3-2014 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 15 mars 2014, STOKKs lokal, Rindögatan 25, Stockholm

Protokoll 3-2014 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 15 mars 2014, STOKKs lokal, Rindögatan 25, Stockholm Protokoll 3-2014 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 15 mars 2014, STOKKs lokal, Rindögatan 25, Stockholm Närvarande: Madeleine Bergendahl, ordförande Marita Simring, kassör

Läs mer

Protokoll fört vid Styrelsesammanträde , protokoll 2/2013.

Protokoll fört vid Styrelsesammanträde , protokoll 2/2013. Protokoll fört vid Styrelsesammanträde 2013-03-13, protokoll 2/2013. Närvarande: Östen Gardfjell, Ruth Hobro (anslöt vis 299 pga. tekniska problem), Håkan Lundkvist, Linda Strand, Thomas Harry (adjungerad).

Läs mer

4.2 Val av justeringsman att jämte ordförande justera protokollet Linnea valdes att jämte ordförande justera protokollet.

4.2 Val av justeringsman att jämte ordförande justera protokollet Linnea valdes att jämte ordförande justera protokollet. Protokoll fört vid telefonmöte i Springerklubbens huvudstyrelse 2014 11 13 Närvaro: Gunnar Petersson, Barbro Collin, Eva Wiklund, Linnea Pettersson, Birgitta Pettersson. Frånvaro: AnnSofie Öhman, Bert

Läs mer

Social metodik, fördjupningskurs, 20 p, 1987, Göteborgs Universitet, Institutionen för socialt arbete, Göteborg

Social metodik, fördjupningskurs, 20 p, 1987, Göteborgs Universitet, Institutionen för socialt arbete, Göteborg CV Eva Bergqvist Boråsgatan 14, 432 45 Varberg Mobil tfn 0707 38 11 23 eva_bergqvist@telia.com Utbildningar Socionomexamen, 1973 1977, Socialhögskolan, Östersund Social metodik, fördjupningskurs, 20 p,

Läs mer

Stadgar för Svenska Marathonsällskapet

Stadgar för Svenska Marathonsällskapet Stadgar för Svenska Marathonsällskapet Svenska Marathonsällskapet, i fortsättningen kallat Sällskapet, bildades den 22 mars 1952 i Stockholm. Nya stadgar godkändes av årsmötet den 23 mars 1972. Därefter

Läs mer

En information om hur det går till att bilda en förening.

En information om hur det går till att bilda en förening. Bilda förening En information om hur det går till att bilda en förening. Att bilda en förening I Sverige finns det ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. Det innebär

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 1

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 1 Plats WSP Stockholm Närvarande Delges: Åsa Vagland Annelie Paavo Ordförande Sekreterare N-dep., Stockholm Trafikverket Region Mitt Tobias Thorsson Vice ordförande WSP, Göteborg Björn Gunnarsson Anna Berlin

Läs mer

Protokolljusterare Margaretha Elfving utses till protokolljusterare.

Protokolljusterare Margaretha Elfving utses till protokolljusterare. Protokoll fört vid styrelsemöte för Gymnastikförbundet Väst, torsdag den 8 mars 2012 klockan 17.30 på Östra Hamngatan 52. Närvarande: Christer Holmgren, ordf, Robert Andersson, Bodil Berntsson, Margaretha

Läs mer