BRF Safiren 11 Arbetsordning för mandatperioden 2014/2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BRF Safiren 11 Arbetsordning för mandatperioden 2014/2015"

Transkript

1 BRF Safiren 11 Arbetsordning för mandatperioden 2014/2015 Arbetsordning antagen vid styrelsemöte 17/ Styrelsens ordförande ansvarar för att arbetsordningen uppdateras varje mandatperiod och för att den uppdaterade arbetsordningen distribueras till övriga styrelsemedlemmar. Arbetsordningen ska också distribueras till förvaltare och valberedning och läggas ut på hemsidan. Styrelsens ansvar Styrelsen ansvarar gemensamt för föreningens verksamhet. Detta gäller också i de fall olika ledamöter har olika arbetsuppgifter i styrelsen. Nyvalda ordinarie styrelseledamöter bör så snart som möjligt efter det konstituerande mötet genomgå SBCs kurs "Ny i styrelsen" eller på annat sätt skaffa sig motsvarande kunskaper, t.ex. genom att läsa häftet "Ny i styrelsen". Styrelsens möten protokollförs. Protokollen är inte allmänt tillgängliga men en sammanfattning av dem ges ut i form av Safirenbladet som sätts upp på de tre anslagstavlorna senast en vecka efter varje styrelsemöte. Styrelsens ansvar regleras i flera lagar. De viktigaste är Bostadsrättslagen och Lagen om ekonomiska föreningar. Styrelsen bör känna till lagstiftningen. Styrelsens formella ansvar regleras också i föreningens stadgar. För styrelsen finns ett skadestånds- och straffansvar gentemot föreningen. Detta gäller ordinarie ledamöter samt suppleant som ersatt ordinarie ledamot vid beslutstillfället. När styrelsen beviljas ansvarsfrihet på årsstämman innebär det att medlemmarna avstår från att ställa skadeståndskrav. Styrelsen är kollektivt ansvarig för föreningens ekonomi. Att föreningen har uppdragit åt SBC att sköta den ekonomiska förvaltningen fritar inte styrelsen från ansvar. Styrelsen ska senast den 15 april överlämna årsredovisningshandlingar, dvs. resultaträkning, balansräkning och förvaltningsberättelse, till föreningens revisor samt förvaltningsberättelse till SBC. Styrelsen ska arbeta för att hålla kostnaderna så låga som möjligt i förhållande till rimlig kvalitet. För att möjliggöra detta krävs en noggrann kostnadskontroll. Styrelsens målsättning är att hålla månadsavgifterna så låga som möjligt. Styrelsen ska fastställa budget utifrån denna målsättning. Styrelsens ambition är att vid renoveringar bevara fastighetens tidstypiska funkisstil, när så är möjligt, och att följa gällande regler för grönklassade byggnader.

2 Styrelsen ska löpande utvärdera sitt eget arbete samt det arbete som utförs av fastighetsförvaltare, ekonomisk förvaltare och fastighetsskötare. Styrelsen kan genom enkäter inhämta medlemmarnas åsikter om husets förvaltning och skötsel. Styrelsens arbete Styrelsemöte hålls en gång per månad (normalt måndagar) med uppehåll för sommaren. Kallelse med dagordning och underlag ska sändas ut per e-post senast fem dagar före mötesdagen. Inför beslutspunkter bör underlaget innefatta förslag till beslut. På konstituerande styrelsemöte väljer styrelsen ordförande (eller bekräftar stämmans val) samt fördelar ansvarsområden på övriga ledamöter. De fasta ansvarsområdena beskrivs nedan. Ansvar för ekonomi, drift och underhåll samt medlemsfrågor fördelas mellan de ordinarie ledamöterna. För projekt kan tillfälliga arbetsgrupper bildas. Suppleanterna deltar i styrelsemötena. Suppleanter kan arbeta i permanenta eller tillfälliga arbetsgrupper. I arbetsgrupper kan också medlemmar som inte tillhör styrelsen ingå. Föreningens firma tecknas gemensamt av två av ledamöterna, vanligtvis ordföranden och den ekonomiskt ansvarige. Ordföranden kan besluta om löpande kostnader upp till kr. Åtgärder över detta belopp ska, om de hastar, behandlas av styrelsen via e-post och protokollföras i efterhand. Styrelsens sammanlagda arvode är kronor (2012). Arvodet indexregleras från år till år. Fördelningen på de enskilda ledamöterna bestäms normalt vid verksamhetsårets sista sammanträde. Arbetsfördelning inom styrelsen ina Sjöstrand (ordförande) Ordföranden är arbetsledare inom styrelsen och har det övergripande ansvaret för att styrelsens beslut verkställs samt att stadgar och lagar efterlevs. Ordföranden är i kontakt med mäklare och på annat sätt föreningens ansikte utåt. Justerar styrelsens protokoll tillsammans med ledamot som utsetts därtill samt lämnar synpunkter på Safirenbladet. Upprättar dagordning till styrelsemöte och distribuerar kallelse med dagordning. Besvarar de brev som kommer till föreningen, eller delegerar detta, och hanterar mail och skrivelser från medlemmar, eller delegerar detta. Hanteringen av mail och skrivelser om fastighetsfrågor är för närvarande delegerad till Åke Fors och Göran Palmér. Delegerar sina och övrigas arbetsuppgifter på lämpligt sätt under semestrar. Förvarar de handlingar som inte sköts av den ekonomiansvarige. Har hand om huvudnycklar till fastigheten (för närvarande delegerat till Göran Palmér). Är behörig att beställa nyckel till centrallås till Kungsholms Kyrkoplan från Corells.

3 Ekonomi Per Sjöberg (ledamot) Föreslår i samråd med SBC förslag en budget och långsiktig finansieringsplan som är kopplad till underhållsplanen. Följer kontinuerligt föreningens ekonomi i förhållande till budget. Gör delårsredovisningar i styrelsen två gånger per år. Är kontaktperson gentemot Handelsbanken, bevakar föreningens lån och föreslår vid behov omsättning eller återbetalning. Ansvarar för aktuell förteckning över föreningens lån. Bevakar att revision sker i vederbörlig tid, dvs senast en månad före föreningsstämman, samt har kontakt med revisorn. Är föreningens kontaktperson med SBC i ekonomiska ärenden. Attesterar fakturor tillsammans med ordinarie ledamot och kontrollerar att fakturor från fastighetsförvaltare, SBC och fastighetsskötare är i överensstämmelse med ingångna avtal. Kontrollerar att hyror och månadsavgifter betalas i tid. Godkänner nya medlemmar tillsammans med ordinarie ledamot, sänder överlåtelsehandlingarna till SBC samt förvarar själv en kopia. Ansvarar för föreningens handlingar rörande ekonomi. Administration/sekreterare Pär ordström (ledamot) För protokoll vid styrelsens sammanträden och ser till att protokollet skickas ut för justering senast 10 dagar efter mötet. Justerat protokoll från föregående möte ska i elektronisk form bifogas kallelsen till nästa möte, om det inte redan tidigare skickats ut. Sänder efter föreningsstämman in aktuella uppgifter om föreningen till revisorn, Bolagsverket, SBC och Fastighetsägarföreningen. Håller vid behov kontakt med myndigheter. Aktualiserar avtalen om fastighetsförvaltning senast i september. Ansvarar för nyckelhantering på Kaplansbacken (terrassen, entréerna, vindsförråd etc). Bevakar löpande uppsägningstider för föreningens avtal med olika leverantörer. Fastighetstekniska frågor Åke Fors (ledamot) och Göran Palmer (ledamot) De fastighetsansvariga ska löpande ge styrelsen en så god bild som möjligt av fastighetens tekniska standard. Ansvarar för att fastigheten inspekteras varje år så att fastighetens skick och status kan bestämmas. Resultatet stäms av mot underhållsplanen, som uppdateras varje år. Till underhållsplanen är en finansieringsplan och långsiktig budget kopplad.

4 Ansvarar för att arbeten som utförts noteras i underhållsplanen. Byggdelar som är i bättre eller sämre skick noteras. Detta kan medföra förändringar av årtalen i underhållsplanen. Initierar även justeringar i underhållsplanen, åtminstone vartannat eller vart tredje år. Ser även till att beloppen i underhållsplanen uppdateras vart fjärde år. Deltar i eventuella besiktningar och är kontaktpersoner för fastighetsförvaltaren och firmor/uppdragstagare i samband med renoveringsarbeten. Larmar vid behov klottersanerare och polisanmäler klotter (i samarbete med fastighetsskötaren). Ansvarar i samråd med Driftia - för myndighetskontakter och samordning vid försäkringsärenden. Åke Fors (ledamot) Tar fram offertunderlag inför renovering, sammanställer beslutsunderlag. Ansvarar för OVK-åtgärderna. Göran Palmer (ledamot) Samarbetar med fastighetsskötaren. Tömmer regelbundet föreningens brevlåda. Ansvarar för att ordföranden, ekonomiansvarige och sekreteraren får den post som faller under deras respektive ansvarsområden. Förvarar fastighetens ritningar och är också behörig att beställa nyckel till centrallås. Beställer dörrskyltar hos Driftia och byter namn på namntavlorna i samband med inflyttning. Eva Carlsson (suppleant) Håller medlemsförteckningen/kontaktlistan aktuell med medlemmarnas och hyresgästernas telefonnummer och e-postadresser samt uppgifter om kontaktpersoner som har extranycklar till medlemmar. Ser till att det alltid finns uppgifter om styrelse och förvaltare på de tre anslagstavlorna och att styrelsen har tillgång till aktuell förteckning med telefonnummer och e- postadresser. Skickar uppdateringar till Martin Agfors för upplägg på hemsidan. Uppdaterar löpande förteckningen Förvaltnings- och samarbetsparter som innehåller kontaktuppgifter för föreningens förvaltare, underentreprenörer, leverantörer av el, tele mm. Uppdaterar listor för tvättstugorna och sätter upp dem i respektive tvättstuga.

5 Susanne Zakrisson (suppleant) Sammanfattar i Safirenbladet beslut som tas på styrelsemöten. Safirenbladet ska anslås på de tre anslagstavlorna senast en vecka efter styrelsemötet. Skickar Safirenbladet till Martin Agfors för upplägg på hemsidan. Ansvarar för att kontaktlista i gmail är aktuell samt gör gmail-utskick av Safirenbladet. Skickar välkomstbrev till nya medlemmar när kontrakt har inkommit. Är husvärd för medlemmar på både Kaplansbacken och Kyrkoplan och besöker personligen nya medlemmar för att välkomna dem och informera om tvättstugor, källar- och vindsförråd, cykelförråd, gården och terrassen samt om vad man som medlem får respektive inte får göra i sin lägenhet. Överlämnar Informationsfoldern. Ansvarar för uppdatering av informationsfoldern. Ansvarar för kontinuerlig översyn av anslagstavlorna. Björn Hedlund (suppleant) Ansvarar för att uppdatera och vidareutveckla föreningens hemsida (med bistånd av Martin Agfors). Ansvarar för användningen av cykelförråd och för att rensa bort cyklar som verkar sakna ägare. Elzbieta Sandin (suppleant) Ansvarar för medlemsaktiviteter, t ex städdagar, och för användningen av fastighetens allmänna utrymmen, dvs. källar- och vindsförråd, tvättstugor, piskbalkonger, takterrass och innergård. Beställer bokningscylindrar till tvättstugorna. Fastighetsförvaltning Fastighetsägarna är föreningens fastighetsförvaltare och arbetar på konsultbasis. Nedlagt arbete faktureras per timme. Fastighetsförvaltaren deltar i styrelsemöten när ordföranden kallar och bistår styrelse och medlemmar med råd och stöd i allehanda förvaltningsfrågor. Avtalet löper årsvis per den 31 december 2011 och med tre månaders uppsägning. Fastighetsskötsel Driftia ansvarar för fastighetsskötsel enligt avtal. Fastighetsskötaren ronderar huset varje helgfri tisdag och gör ett kort besök fredagar. I Driftias uppdrag ingår också att effektuera felanmälan från medlemmarna. Medlemmarna kan också privat anlita Driftia för olika sysslor mot timdebitering. Avtalet löper årsvis per den 31 december 2011 och med tre månaders uppsägning.

6 SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning enligt avtal. Avtalet löper årsvis per den 31 december 2010 och med tre månaders uppsägning. Föreningen är medlem i Fastighetsägarna samt SBC, som både erbjuder rådgivning per telefon i juridiska och tekniska frågor. Föreningens bank är Handelsbanken, Strandvägen 5B. Valberedning Lisbeth Rudemo, sammankallande (Kungsholms Kyrkoplan) Yvonne Wendel (Kaplansbacken) Allan Lundgren (Kungsholms Kyrkoplan) Anders Gibson (Kaplansbacken) Valberedningen lämnar förslag till styrelse. Förslaget bör bifogas kallelsen till årsstämman. Medlemmar som är intresserade av att delta i styrelsearbetet uppmanas att ta kontakt med valberedningen. Uppdaterat

Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2013/2014

Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2013/2014 Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2013/2014 Arbetsordning antagen vid konstituerande styrelsemöte den 10 juni 2013 Denna arbetsordning skall uppdateras varje år. Styrelsens ordförande

Läs mer

Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2010/2011

Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2010/2011 Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2010/2011 Arbetsordning antagen vid konstituerande styrelsemöte den 31 maj 2010 Denna arbetsordning skall uppdateras varje år. Styrelsens ordförande

Läs mer

Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2005/2006

Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2005/2006 Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2005/2006 Antagen vid styrelsemöte 26 maj 2005 Denna arbetsordning skall uppdateras varje år. Styrelsens ordförande är ansvarig för att så sker och

Läs mer

Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2008/2009

Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2008/2009 1 Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2008/2009 Arbetsordning antagen vid styrelsemöte 2 juni 2008 Denna arbetsordning skall uppdateras varje år. Styrelsens ordförande är ansvarig för

Läs mer

Arbetsordning för styrelse i Brf Trönninge Äng

Arbetsordning för styrelse i Brf Trönninge Äng Arbetsordning för styrelse i Brf Trönninge Äng 2016-2017 Ansvar Ordförande I ordförandes arbetsuppgifter ingår att vara arbetsledare för styrelsen samt ordförande på styrelsemöten svara för att föreningsstämmans

Läs mer

Arbetsordning för styrelsen

Arbetsordning för styrelsen 1 Arbetsordning för styrelsen Arbetsordning för styrelsen BRF Måttbandet i Stockholm Brf Måttbandet är en bostadsrättsförening vars främsta uppdrag är att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom

Läs mer

ANDELSÄGAREFÖRENINGEN DEMONSTRATIONEN 5 INSTRUKTION FÖR STYRELSEN

ANDELSÄGAREFÖRENINGEN DEMONSTRATIONEN 5 INSTRUKTION FÖR STYRELSEN Bilaga 1 till Stadgarna ANDELSÄGAREFÖRENINGEN DEMONSTRATIONEN 5 INSTRUKTION FÖR STYRELSEN 1. Styrelsens uppdrag Styrelsens uppdrag att förvalta fastigheten omfattar både byggnad och mark (se bil 1). Uppdraget

Läs mer

Arbetsordning för styrelsen BRF Färdknäppen 2 (reviderad )

Arbetsordning för styrelsen BRF Färdknäppen 2 (reviderad ) Arbetsordning för styrelsen BRF Färdknäppen 2 (reviderad 2010-06-12) Denna skrift ska sammanfatta styrelsens arbetsordning samt ansvars-och arbetsfördelning inom styrelsen och mellan styrelsen och övriga

Läs mer

Arbetsfördelning i Brf Ullstämma 2

Arbetsfördelning i Brf Ullstämma 2 Arbetsfördelning i Brf Ullstämma 2 Ordföranden Styrelsens ordförande ska: Regelbundet följa bostadsrättsföreningens verksamhet och se till att rapporteringen till övriga styrelseledamöter är tillfredsställande

Läs mer

Brf Sjögläntan Arbetsbeskrivning BRF Sjögläntan

Brf Sjögläntan Arbetsbeskrivning BRF Sjögläntan 2016-08-18 Arbetsbeskrivning BRF Sjögläntan Ordförande Väljs på konstituerande styrelsemöte efter årsmötet Kallar till styrelsesammanträden och leder dem Ser till att sammanträden hålls när det behövs

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN HAVÄNGS SOMMARBY sid. 1(5)

STADGAR FÖR FÖRENINGEN HAVÄNGS SOMMARBY sid. 1(5) sid. 1(5) ÄNDAMÅL 1 Föreningens namn och firma är Föreningen Havängs Sommarby. Föreningen är en ideell förening med org nr 802449-8878. Föreningens räkenskapsår är kalenderår. 2 Föreningens ändamål är

Läs mer

Styrelsens arbetsordning

Styrelsens arbetsordning 1(8) Styrelsens arbetsordning Styrelseuppdraget Brf Mörbyskogen 2 är en bostadsrättsförening vars främsta uppdrag är att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom kostnadseffektiv förvaltning och

Läs mer

Protokoll Årsstämma Bostadsrättsföreningen Hökboet 2009

Protokoll Årsstämma Bostadsrättsföreningen Hökboet 2009 Protokoll Årsstämma Bostadsrättsföreningen Hökboet 2009 Dag Tisdagen den 2 juni 2009 Tid Kl 18.30 Plats Bondens Bar och Restaurang, Bondegatan 1D 1 Stämmans öppnande Föreningens ekonomiansvarige Mats Brolin

Läs mer

Arbetsordning och styrelseinstruktion

Arbetsordning och styrelseinstruktion För BRF Råsundavägen 69 Sida 1 Arbetsordning och styrelseinstruktion Allmänt 1 Arbetsordning för styrelsen 1 Former för styrelsemöte 2 Arbetsfördelning inom styrelsen 4 Medlemskap, andrahandsupplåtelse

Läs mer

Förslag till val av stämmoordförande. Valberedningen föreslår stämman att välja Ann-Christin Appelgren till mötesordförande för årsstämma

Förslag till val av stämmoordförande. Valberedningen föreslår stämman att välja Ann-Christin Appelgren till mötesordförande för årsstämma Punkt 3: val av stämmoordförande Förslag till val av stämmoordförande Varje föreningsstämma kräver en ordförande, denna kan väljas internt eller externt. Förslag: val av stämmoordförande Ann-Christin Appelgren

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Kantarellen 11

HSB Bostadsrättsförening Kantarellen 11 HSB Bostadsrättsförening Kantarellen 11 Redogörelse av hur HSB brf Kantarellen 11 har tillämpat HSB kod för bostadsrättsföreningar Vid årsstämman 2016 beslutades att styrelsen ska arbeta efter HSB-koden

Läs mer

Stadgar för Branschorganisationen Svensk Elektronik

Stadgar för Branschorganisationen Svensk Elektronik Stadgar för Branschorganisationen Svensk Elektronik Antagna vid konstituerande möte i Stockholm den 2010-01-21 Reviderade vid föreningsmöte i Stockholm 2015-05-21, fastställda den 2015-12-03 Namn 1 Föreningens

Läs mer

Förslag: Ansvarsfördelning Skogsbärens SFF

Förslag: Ansvarsfördelning Skogsbärens SFF Förslag: Ansvarsfördelning Skogsbärens SFF STYRELSEN Ledamöter - Rapportera planerade och utförda aktiviteter till övriga i styrelsen. - Dokumentera sådant som inte dokumenteras i styrelseprotokoll på

Läs mer

Namn 1 Föreningens firma är SkottaNet ekonomisk förening. Säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Kungälvs kommun.

Namn 1 Föreningens firma är SkottaNet ekonomisk förening. Säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Kungälvs kommun. Stadgar för SkottaNet Ekonomisk förening Namn 1 Föreningens firma är SkottaNet ekonomisk förening. Säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Kungälvs kommun. Ändamål 3 Föreningen har till ändamål att

Läs mer

1. Stämmans öppnade Föreningens tf. ordförande Carina Holm hälsade all välkomna och förklarade stämman öppnad.

1. Stämmans öppnade Föreningens tf. ordförande Carina Holm hälsade all välkomna och förklarade stämman öppnad. BRF SÖDRA HAGA Protokoll från ordinarie föreningsstämma tisdagen den 16 juni 2015. Plats: Föreningslokalen, Engelbrektsvägen 157 1. Stämmans öppnade Föreningens tf. ordförande Carina Holm hälsade all välkomna

Läs mer

Arbetsordning för styrelsen i Brf Strandlyckan

Arbetsordning för styrelsen i Brf Strandlyckan i Brf Strandlyckan Styrelsen i Brf Strandlyckan har upprättat denna arbetsordning och policy till ledning för sitt interna arbete. Arbetsordningen har antagits av föreningens styrelse 2013-10-21 och skall

Läs mer

Styrelsens arbetsordning. Reviderad 2014-04-27

Styrelsens arbetsordning. Reviderad 2014-04-27 Styrelsens arbetsordning Reviderad 2014-04-27 Sida 1 av 5 Arbetsordning för FSO:s styrelsearbete Mål FSO ska verka för att få delaktighet i verksamheter och projekt som avser Social Omsorg runt om i landet

Läs mer

STYRELSENS ARBETSORDNING FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN STIGS GÅRD

STYRELSENS ARBETSORDNING FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN STIGS GÅRD STYRELSENS ARBETSORDNING FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN STIGS GÅRD Styrelsen i Bostadsrättsföreningen Stigs Gård har upprättat denna arbetsordning för att utgöra ett komplement till bestämmelserna i bostadsrättslagen

Läs mer

Institutet Mot Mutor. Org. nr. 802001 5882

Institutet Mot Mutor. Org. nr. 802001 5882 Institutet Mot Mutor Org. nr. 802001 5882 I. Styrelsens arbetsordning II. Instruktion för generalsekreteraren III. Instruktion för ekonomisk rapportering 1(10) I. STYRELSENS ARBETSORDNING Styrelsen för

Läs mer

ARBETSORDNING FÖR STYRELSEARBETET VID BRF

ARBETSORDNING FÖR STYRELSEARBETET VID BRF ARBETSORDNING FÖR STYRELSEARBETET VID BRF Älgen nr 16 2017 Beslutad av styrelsen 2017-05-17 Inledning Styrelsen Beslut Brf Älgen nr 16 är en bostadsrättsförening vars främsta uppdrag är att främja medlemmarnas

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma i HSB:s brf Kristinebergshöjden nr 245, org.nr

Ordinarie föreningsstämma i HSB:s brf Kristinebergshöjden nr 245, org.nr Ordinarie föreningsstämma i HSB:s brf Kristinebergshöjden nr 245, org.nr 716417 8183. Protokoll: 1 19 Tid: Måndagen den 18 maj 2015, kl. 19.00 Plats: Föreningslokalen i HSB brf Örnar, Love Almqvists väg

Läs mer

Föreningens firma är Svensk Förening för Regionalanestesi, ideell förening, förkortad SFRA.

Föreningens firma är Svensk Förening för Regionalanestesi, ideell förening, förkortad SFRA. Stadgar för Svensk Förening för Regionalanestesi 1. Firma Föreningens firma är Svensk Förening för Regionalanestesi, ideell förening, förkortad SFRA. 2. Ändamål och verksamhet Föreningens ändamål är att

Läs mer

Arbetsfördelning mellan styrelsen och verkställande direktören för Möja Konsumtionsförening

Arbetsfördelning mellan styrelsen och verkställande direktören för Möja Konsumtionsförening Arbetsfördelning mellan styrelsen och verkställande direktören för Möja Konsumtionsförening Denna arbetsordning gäller för styrelsearbetet i Möja Konsumtionsförening. Arbetsordningen skall bli föremål

Läs mer

Hovgården fiber Ekonomisk förening

Hovgården fiber Ekonomisk förening Hovgården fiber Ekonomisk förening Kallelse till årsmöte Onsdagen den 16 mars 2016 Kl. 18:00 i Björlandagårdens matsal Varmt välkomna!! Eventuella Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 1 vecka

Läs mer

Kungshamns samfällighetsförening 2014-06-09 Arbetsbeskrivning ordförande

Kungshamns samfällighetsförening 2014-06-09 Arbetsbeskrivning ordförande Ordförande Externa kontakter Arbetsuppgifter: Leder arbetet inom styrelsen. Är ordförande vid styrelsemöten. Tecknar avtal för föreningen i förening med annan styrelseledamot. Tecknar föreningens bank-

Läs mer

Simon Haque hälsar alla närvarande välkomna och öppnar mötet. 2 Godkännande av dagordningen.

Simon Haque hälsar alla närvarande välkomna och öppnar mötet. 2 Godkännande av dagordningen. Brf Oljemålningen nr 1 Årsstämma 2018 Närvarolista Simon Sawert Pastellvägen 10 Simon Haque Pastellvägen 8 Billie Stilander Pastellvägen 10 Kim Silverstav Pastellvägen 10 Susanne von Plenker-Tind Pastellvägen

Läs mer

Detta introduktionsprogram är tänkt att kortfattad ge en beskrivning av FSO:s förening och vad du bör tänka på i ditt uppdrag.

Detta introduktionsprogram är tänkt att kortfattad ge en beskrivning av FSO:s förening och vad du bör tänka på i ditt uppdrag. INTRODUKTIONSPROGRAM FÖR NYA FÖRTROENDEVALDA INOM FÖRENINGEN SOCIAL OMSORG (FSO) Grattis till ditt nya förtroendeuppdrag inom FSO Vi hoppas att du ska trivas i ditt nya uppdrag och känna dig välkommen

Läs mer

Föreningens namn är Kreditförsäkringsföreningen (förkortat KFF) med säte i Stockholm, (på engelska: the Swedish Credit Insurance Association).

Föreningens namn är Kreditförsäkringsföreningen (förkortat KFF) med säte i Stockholm, (på engelska: the Swedish Credit Insurance Association). STADGAR Dessa stadgar har antagits vid Föreningsstämma 23:e mars 2015 och är en uppdatering av ursprungliga Stadgar antagna på Ordinarie Föreningsstämma från 26:e juni 2013 samt uppdateringar vid extra

Läs mer

STYRELSENS ARBETSORDNING ARBETSORDNING FÖR HSB BOSTADSRÄTTSFÖRENING MORKULLAN I STOCKHOLM ALLMÄNT STYRELSENS SAMMANKOMSTER

STYRELSENS ARBETSORDNING ARBETSORDNING FÖR HSB BOSTADSRÄTTSFÖRENING MORKULLAN I STOCKHOLM ALLMÄNT STYRELSENS SAMMANKOMSTER STYRELSENS ARBETSORDNING FÖR HSB BOSTADSRÄTTSFÖRENING MORKULLAN I STOCKHOLM Styrelsen i HSB Bostadsrättsförening Morkullan i Stockholm ( Föreningen ) har upprättat denna arbetsordning som ett komplement

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Brf Delfinen Datum 2013-05-28 Ordinarie årsstämma Sidan 1 av 5

Sammanträdesprotokoll Brf Delfinen Datum 2013-05-28 Ordinarie årsstämma Sidan 1 av 5 Ordinarie årsstämma Sidan 1 av 5 Plats och tid: Gemensamhetslokalen, Delfinen, klockan 19.00 Närvarande: Lgh nr: 5, 8, 9, 10, 12, 19, 22, 24, 26, 32, 33, 39, 43, 45, 46, 50, 53, 54, 55, 58, 60, 61, 62,

Läs mer

STADGAR. Rationals användarförening i Norden

STADGAR. Rationals användarförening i Norden STADGAR Nedanstående stadgar 1-26 antogs 1998-02-20 på föreningens konstituerande årsmöte. 27 adderades vid föreningens ordinarie årsmöte 1999-02-25. 19 ändrades vid årsmötet 2002-02- 28. 1 - Firma (Föreningens

Läs mer

Protokoll från årsstämma, Brf Årsta gård 2011

Protokoll från årsstämma, Brf Årsta gård 2011 Protokoll från årsstämma, Brf Årsta gård 2011 Datum: Måndagen den 23 maj 2011 Plats: Gemensamhetslokalen, Svärdlångsvägen 19, Årsta 1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande Ronny Schueler hälsade alla

Läs mer

Föreningens namn är Norra Båven Rockelstad Fiber ekonomisk förening

Föreningens namn är Norra Båven Rockelstad Fiber ekonomisk förening Stadgar Stadgar för Norra Båven Rockelstad Fiber ekonomisk förening Organisations nr: 769628-0515 Reviderade vid extrastämma 2014-11-05 1 Föreningens namn Föreningens namn är Norra Båven Rockelstad Fiber

Läs mer

Exempel på att bilda en förening

Exempel på att bilda en förening Exempel på att bilda en förening Information om hur man går till väga för att bilda en förening och information om vad styrelsen och styrelsens ledamöter har för uppgifter. 1. Att bilda en förening I Sverige

Läs mer

HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats.

HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats. HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats. 1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande fyll i namn hälsar varmt välkomna till den ordinarie föreningsstämman

Läs mer

STADGAR FÖR Västersockens Fibernät EKONOMISK FÖRENING

STADGAR FÖR Västersockens Fibernät EKONOMISK FÖRENING 264025/08 1 STADGAR FÖR Västersockens Fibernät EKONOMISK FÖRENING 1-23 Antagna av föreningens medlemmar vid konstituerande sammanträde 2012-04- 26 1 FIRMA Föreningens namn är Västersockens fibernät ekonomisk

Läs mer

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS).

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). 1(6) FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). INTRESSEFÖRENINGENS NAMN OCH SÄTE 1. Den ideella intresseföreningens namn är KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS) och har sitt

Läs mer

Ideella föreningen Blåshuset

Ideella föreningen Blåshuset Ideella föreningen Blåshuset Stadgar Föreningens ändamål 1 Föreningen har till ändamål att verka för att ett hus, och tillhörande mark, byggs eller köps där föreningen Linköpings Tekniska Högskolas Blåscorps

Läs mer

Stadgar för Leader Kustbygd

Stadgar för Leader Kustbygd Stadgar för Leader Kustbygd 1 Föreningens namn Leader Kustbygd ideell förening 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Hyltebruk i Hylte kommun. 3 Verksamhetsområde Föreningens geografiska verksamhetsområde

Läs mer

Bildandet av en förening.

Bildandet av en förening. Bildandet av en förening. Konstituerande möte är när föreningen bildas och ett första möte hålls. När en förening söker bidrag, hyr lokal, skaffar telefonabonnemang eller liknande frågas det oftast efter

Läs mer

Stadgar för Leader Linné

Stadgar för Leader Linné Stadgar för Leader Linné 1 Föreningens namn Leader Linné ideell förening 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Alvesta, med Alvesta, Ljungby, Markaryd, Värnamo, Växjö och Älmhults kommuner som verksamhetsområde,

Läs mer

Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening.

Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening. Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening. Antagna av föreningsstämman den 26 april 2017. 1 Firma och säte Föreningen driver sin verksamhet under firma Lund Citysamverkan, ideell förening, och har

Läs mer

1 / 5 STADGAR. 1 Namn. 1.1 Den ideella föreningen Intize (Intize) 2 Säte 2.1 Intize har sitt säte i Göteborg.

1 / 5 STADGAR. 1 Namn. 1.1 Den ideella föreningen Intize (Intize) 2 Säte 2.1 Intize har sitt säte i Göteborg. 1 Namn STADGAR 1.1 Den ideella föreningen Intize (Intize) 2 Säte 2.1 Intize har sitt säte i Göteborg. 3 Ändamål 3.1 Föreningens syfte är att inspirera till ett ökat intresse för och öka kunskaperna i matematik

Läs mer

Stadgar för den ideella föreningen Biosfärområde Blekinge Arkipelag, förslag till revision

Stadgar för den ideella föreningen Biosfärområde Blekinge Arkipelag, förslag till revision Stadgar för den ideella föreningen Biosfärområde Blekinge Arkipelag, förslag till revision Antagna xx april 2014. 1 FIRMA Föreningens firma är Biosfärområde Blekinge Arkipelag. 2 FÖRENINGENS SÄTE Föreningen

Läs mer

Stadgar för Älgeby_ Tomtägarförening

Stadgar för Älgeby_ Tomtägarförening Stadgar för Älgeby_ Tomtägarförening Förslag till nya stadgar Ändrade vid föreningsmöte 2008-06-14 (Ändringar med fet stil) ' 1 Föreningens ändamål Älg e by Tomtägarförening har till ändamål att främja

Läs mer

VI BILDAR EN FÖRENING En information om hur det går till att bilda en förening

VI BILDAR EN FÖRENING En information om hur det går till att bilda en förening STOCKHOLMS IDROTTSFÖRVALTNING STABEN FÖR IDROTT OCH FOLKHÄLSA VI BILDAR EN FÖRENING VI BILDAR EN FÖRENING En information om hur det går till att bilda en förening Varför ska vi gå samman i en förening?

Läs mer

Förslag till stadgeförändringar för Bostadsrättsföreningen Runhällen

Förslag till stadgeförändringar för Bostadsrättsföreningen Runhällen Förslag till stadgeförändringar för Bostadsrättsföreningen Runhällen Styrelsen för Brf Runhällen förslår följande stadgeändringar att behandlas på extra föreningsstämma 2017-02-22 samt ordinarie föreningsstämma

Läs mer

Stadgar för Leader Vättern

Stadgar för Leader Vättern Stadgar för Leader Vättern 1 Föreningens namn Leader Vättern 2 Syfte och ändamål Leader Vättern ska bedriva en allmännyttig och ideell verksamhet genom leadermetoden. Leader Vätterns ändamål är att, främst

Läs mer

MISSION POSSIBLE SWEDEN

MISSION POSSIBLE SWEDEN MISSION POSSIBLE SWEDEN Dokument ID: Version: Datum: Org.nr: D9612-1 2.1 2010-05-02 802403-3857 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 2 Föreningens firma och säte 3 Föreningens ändamål 3 Föreningens

Läs mer

Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28.

Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28. Sid 1 Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Forum Östersjön - allmännyttig ideell förening. 2 Föreningens ändamål Föreningens

Läs mer

Styrelse och stadgar ska ett årsmöte ta beslut om. Fram till första årsmötet som föreningen har bildas en tillfällig styrelse.

Styrelse och stadgar ska ett årsmöte ta beslut om. Fram till första årsmötet som föreningen har bildas en tillfällig styrelse. Bilda förening Barn, ungdom eller vuxen, det finns föreningar för alla grupper. Kanske tillhör du en grupp som skulle vinna på att bilda en förening kring ert intresse. Som en ideell förening finns det

Läs mer

Vi välkomnar alla medlemmar till Årsmötet för föreningen Svenska Pride.

Vi välkomnar alla medlemmar till Årsmötet för föreningen Svenska Pride. Kallelse till årsmöte för föreningen Svenska Pride. Vi välkomnar alla medlemmar till Årsmötet för föreningen Svenska Pride. Datum: 29 mars kl 18.00 Var: Internet via appen "Go-to-meeting" Det kommer även

Läs mer

Juridiska föreningen vid Umeå universitet

Juridiska föreningen vid Umeå universitet Juridiska föreningen vid Umeå universitet Om föreningen 1. Juridiska föreningen vid Umeå universitet är en underförening till samhällsvetenskapliga sektionen (Samsek) och ytterst till Umeå studentkår (US).

Läs mer

Arbetsordning Cleantech Östergötland

Arbetsordning Cleantech Östergötland Arbetsordning Cleantech Östergötland Organisationsnr: 802444-9830 1. Arbetsordning för styrelsen 2. Instruktion för verksamhetsansvarig Godkändes av styrelsen i Cleantech Östergötland (Föreningen) vid

Läs mer

Årsstämma 2013-05-14 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick

Årsstämma 2013-05-14 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick Årsstämma 2013-05-14 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick BRF Stångåblick hörnet Nygatan - Hamngatan Plats: Lagerbladet, Snickaregatan 22 Datum: 2013-05-14 Utskriven: 2013-05-15 Närvarande medlemmar: 54

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA INTRESSEFÖRENINGEN BRANSCHORGANISATIONEN FÖR TEKNIKINFORMATION (BOTI)

STADGAR FÖR IDEELLA INTRESSEFÖRENINGEN BRANSCHORGANISATIONEN FÖR TEKNIKINFORMATION (BOTI) STADGAR FÖR IDEELLA INTRESSEFÖRENINGEN BRANSCHORGANISATIONEN FÖR TEKNIKINFORMATION (BOTI) 1 Föreningens firma Föreningens namn är Branschorganisationen för Teknikinformation (BOTI) 2 Föreningens ändamål

Läs mer

Stadgar antagna Stadgar för Vision Bergkvara. 1 Firma Föreningens firma är Vision Bergkvara, ideell förening.

Stadgar antagna Stadgar för Vision Bergkvara. 1 Firma Föreningens firma är Vision Bergkvara, ideell förening. Stadgar antagna 2014-03-05 Stadgar för Vision Bergkvara 1 Firma Föreningens firma är Vision Bergkvara, ideell förening. 2 Ändamål Vision Bergkvara är en opolitisk ideell förening som skall vara en samordningsorganisation

Läs mer

Hovgården fiber Ekonomisk förening

Hovgården fiber Ekonomisk förening Hovgården fiber Ekonomisk förening Kallelse till årsmöte Onsdagen den 18 mars 2015 Kl. 18:15 i Björlandagårdens Café Varmt välkomna!! Eventuella Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 1 vecka innan

Läs mer

STADGAR FÖR EBCC European Bison Conservation Center Scandinavia Ideell Förening

STADGAR FÖR EBCC European Bison Conservation Center Scandinavia Ideell Förening 1(6) STADGAR FÖR EBCC European Bison Conservation Center Scandinavia Ideell Förening 2(6) 1 FIRMA Föreningens firma är, European Bison Conservation Center of Scandinavia, ideell förening 2 ÄNDAMÅL Föreningen

Läs mer

Utgåva B-17. Föreningens firma är Papegojans samfällighetsförening.

Utgåva B-17. Föreningens firma är Papegojans samfällighetsförening. STADGAR Sammanträdesdatum 2017-03-28 Sammanträdesledare Ewon Wall Ärende 1 Firma 2 Samfälligheter 3 Grunderna för förvaltningen 4 Medlem 5 säte, sammansättning Stadgar för samfällighetsförening, bildad

Läs mer

PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018

PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018 PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018 Bostadsrättsföreningen Borgmästaren i Skövde. Dag: Onsdagen den 18 april 2018 Plats: Konferensrummet, Skövde Golfklubb Tid: Klockan 18.00 19.30 Paragraf Anteckning Benämning

Läs mer

Stadgar för Föreningen Hem för Finländska Åldringar

Stadgar för Föreningen Hem för Finländska Åldringar Stadgar för Föreningen Hem för Finländska Åldringar Behandlade för första gången vid mötet 20.11.2009 och antagna vid årsmötet 24.4.2010. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Hem för Finländska

Läs mer

Att bilda förening. ...för dig som vill starta en idéell förening. Allt från hur en interimsstyrelse bildas till hur man skriver stadgar.

Att bilda förening. ...för dig som vill starta en idéell förening. Allt från hur en interimsstyrelse bildas till hur man skriver stadgar. Att bilda förening En enkel guide......för dig som vill starta en idéell förening. Allt från hur en interimsstyrelse bildas till hur man skriver stadgar. Ordförklaringar samt enkla exempel på skrivelser.

Läs mer

Normalstadgar för regional förening inom Sköldkörtelförbundet. Antagna av..

Normalstadgar för regional förening inom Sköldkörtelförbundet. Antagna av.. Sköldkörtelförbundet Normalstadgar för regional förening inom Sköldkörtelförbundet. Antagna av.. 1 Ändamål Sköldkörtelförbundet har till ändamål att stödja personer med sköldkörtelsjukdomar och relaterade

Läs mer

En information om hur det går till att bilda en förening.

En information om hur det går till att bilda en förening. Bilda förening En information om hur det går till att bilda en förening. Att bilda en förening I Sverige finns det ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. Det innebär

Läs mer

STADGAR FÖR LINJEFÖRENINGEN BEWARE

STADGAR FÖR LINJEFÖRENINGEN BEWARE KAPITEL 1 Firma, säte och ändamål STADGAR FÖR LINJEFÖRENINGEN BEWARE 1:1 Namn 1:2 Säte Föreningens namn är Linjeföreningen BEWARE. Föreningens styrelse har sitt säte i Västerås. 1:3 Föreningstyp Linjeföreningen

Läs mer

Stadgar för den ideella föreningen Rådet för främjande av kommunala analyser

Stadgar för den ideella föreningen Rådet för främjande av kommunala analyser Stadgar för den ideella föreningen Rådet för främjande av kommunala analyser Reviderade 2011-04-26 ÄNDAMÅL 1 Rådet för främjande av kommunala analyser (RKA) är en ideell förening. Föreningen ska tillhandahålla

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH Antagna 2008-04- 19 1 FÖRENINGEN 1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun. 1.2 Symbol

Läs mer

STADGAR Föräldraföreningen Sebran. Uppdaterad: 2012-04-25

STADGAR Föräldraföreningen Sebran. Uppdaterad: 2012-04-25 STADGAR Föräldraföreningen Sebran Uppdaterad: 2012-04-25 1 Stadgar för Föräldraföreningen Sebran 1 Firma Föreningens firma är Föräldraföreningen Sebran, ekonomisk förening. 2 Styrelsens säte Styrelsen

Läs mer

Välkommen som sekreterare

Välkommen som sekreterare SID 1 (9) Välkommen som sekreterare Ordning på dokumenten Av din bostadsrättsförening har du blivit utsedd till sekreterare. Det är en viktig uppgift i föreningen! Från Fastighetsägarna vill här ge dig

Läs mer

STADGAR FORUM FÖR HEALTH POLICY

STADGAR FORUM FÖR HEALTH POLICY STADGAR FORUM FÖR HEALTH POLICY 1. ORGANISATIONSFORM OCH FIRMA FORUM FÖR HEALTH POLICY (nedan kallad föreningen) är en ideell förening. 2. INTRÄDE Föreningen består av företag, myndigheter och organisationer

Läs mer

4 Hålla reda på föreningens dokument. 4 Föra protokoll vid styrelsemötena. 4 Föra förteckning över bordlagda ärenden.

4 Hålla reda på föreningens dokument. 4 Föra protokoll vid styrelsemötena. 4 Föra förteckning över bordlagda ärenden. Du och din bostadsrättsförening Välkommen som SEKRETERARE Ordning på dokumenten Av din bostadsrättsförening har du blivit utsedd till sekreterare. Det är en viktig uppgift i föreningen! Från Fastighetsägarna

Läs mer

KIDS FUTURE

KIDS FUTURE STADGAR för KIDS FUTURE Beslutade i Stockholm den 11 maj 2016 1 FIRMA Föreningens firma är Kids Future. 2 ÄNDAMÅL Kids Future är en partipolitiskt och religiöst obunden, ideell förening som bedriver internationellt

Läs mer

Normalstadgar för lokalavdelning inom Sköldkörtelförbundet. Antagna av Årsmöte den 25 mars och Extra Årsmöte den 22 april 2017.

Normalstadgar för lokalavdelning inom Sköldkörtelförbundet. Antagna av Årsmöte den 25 mars och Extra Årsmöte den 22 april 2017. Normalstadgar för lokalavdelning inom Sköldkörtelförbundet. Antagna av Årsmöte den 25 mars och Extra Årsmöte den 22 april 2017. 1 Ändamål Sköldkörtelförbundet har till ändamål att stödja personer med sköldkörtelsjukdomar

Läs mer

Stadgar för föreningen för Byggvarudeklarationer, BVD

Stadgar för föreningen för Byggvarudeklarationer, BVD Stadgar för föreningen för Byggvarudeklarationer, BVD Antagna vid konstituerande stämma 2012-11-15 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen för byggvarudeklarationer. 2 Ändamål och verksamhet

Läs mer

s. 7 Svar angående motion 2013 från Annacarin Wallin angående inrättande av motionsrum s. 8 Fullmakt för de som inte kan närvara vid stämman

s. 7 Svar angående motion 2013 från Annacarin Wallin angående inrättande av motionsrum s. 8 Fullmakt för de som inte kan närvara vid stämman HSB:s bostadsrättsförening Rimsmeden kallas till ordinarie föreningsstämma tisdagen den 20 maj 2014 kl. 19.00 i Ulfåsasalen med efterföljande frågestund till styrelsen samt information från Posten Insläpp

Läs mer

Bentley User Group Sweden BUS. Föreningsstadgar

Bentley User Group Sweden BUS. Föreningsstadgar Bentley User Group Sweden BUS Föreningsstadgar Stadgar för Bentley User Group Sweden 1. Namn och säte Föreningens namn är Bentley User Group Sweden. Förkortas BUS. Föreningen har sitt säte på föreningsordförandens

Läs mer

Avesta Vatten och Avfall AB Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:30 08:35. Beslutande.

Avesta Vatten och Avfall AB Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:30 08:35. Beslutande. Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:30 08:35 ande Lennart Palm (S) Övriga deltagande Göran Johansson, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Erik Nordén, VD Christina Hardyson, sekreterare

Läs mer

KALLELSE Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Hugin kallar härmed föreningens medlemmar till

KALLELSE Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Hugin kallar härmed föreningens medlemmar till 2017-05-15 Bostadsrättsföreningen Hugin, Lund KALLELSE Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Hugin kallar härmed föreningens medlemmar till FÖRENINGSSTÄMMA TID: Tisdagen den 30 maj 2017, kl 19.00 PLATS:

Läs mer

Innehållsförteckning. Styrelsens arbete. Valberedningens arbete. Årsmötet. Arbetsordning för Svenska Nätverket Dubbeldiagnoser SNDD.

Innehållsförteckning. Styrelsens arbete. Valberedningens arbete. Årsmötet. Arbetsordning för Svenska Nätverket Dubbeldiagnoser SNDD. Innehållsförteckning Allmänt Styrelsens arbete 1. Styrelsens sammansättning 2. Styrelsens uppgifter 3. Ordförandens och vice ordförandens uppgifter 4. Kassörens uppgifter 5. Sekreterarens uppgifter 6.

Läs mer

Antagna vid konstituerande stämma den 17 juni 2004, stadgeändring i punkt 5 och 20 vid stämman den 11 februari 2008.

Antagna vid konstituerande stämma den 17 juni 2004, stadgeändring i punkt 5 och 20 vid stämman den 11 februari 2008. Stadgar Antagna vid konstituerande stämma den 17 juni 2004, stadgeändring i punkt 5 och 20 vid stämman den 11 februari 2008. 1 Firma Föreningens firma är Nätverket för Elektroniska Affärer, förkortat NEA.

Läs mer

Trädgårdslundens Samfällighet

Trädgårdslundens Samfällighet Årsstämma 2016 Trädgårdslundens Samfällighet 2016-04-07 1 Dagordning 1 Mötets öppnande 2 Val av ordförande för stämman 3 Val av sekreterare för stämman 4 Val av två justeringsmän 5 Godkännande av dagordning

Läs mer

Protokoll fört vid Fårtickegångens Samfällighetsförenings Årsstämma torsdagen den 26 mars 2009 i Krusbodaskolans elevmatsal.

Protokoll fört vid Fårtickegångens Samfällighetsförenings Årsstämma torsdagen den 26 mars 2009 i Krusbodaskolans elevmatsal. Protokoll Årsstämma 2009 Protokoll fört vid Fårtickegångens Samfällighetsförenings Årsstämma torsdagen den 26 mars 2009 i Krusbodaskolans elevmatsal. 1. MÖTETS ÖPPNANDE Björn Ericsson öppnade stämman och

Läs mer

Att bilda en förening

Att bilda en förening Att bilda en förening Här hittar du information om hur man startar en förening och om vilka uppgifter styrelsen och styrelsens ledamöter har. Förberedelser För att kunna bilda en förening måste det finnas

Läs mer

Uppdaterad ,

Uppdaterad , Styrelsen för Bostadsrättsföreningen i Limhamn (76 96 16 7266) har upprättat denna arbetsordning för att utgöra ett komplement till bestämmelserna i bostadsrättslagen och Föreningens stadgar. Denna arbetsordning

Läs mer

Du och din bostadsrättsförening. Planering inför FÖRENINGSSTÄMMAN

Du och din bostadsrättsförening. Planering inför FÖRENINGSSTÄMMAN Du och din bostadsrättsförening Planering inför FÖRENINGSSTÄMMAN En gång om året ska en föreningsstämma hållas i bostadsrättsföreningen och dit ska alla medlemmar kallas. Här fattas bland annat beslut

Läs mer

4 Val av två justeringsmän Beslut Stämman väljer Hans Thimell och Bo Bergman till justeringsmän.

4 Val av två justeringsmän Beslut Stämman väljer Hans Thimell och Bo Bergman till justeringsmän. 1 Org. nr: 717909-3039 Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma Tid: lördagen den 13 juli 2019 kl. 15.00 17.00. Plats: Änggården, Mollösund. Antal närvarande: 13 delägarfastigheter är företrädda vid

Läs mer

BILDA FÖRENING. Det här behöver ni veta

BILDA FÖRENING. Det här behöver ni veta BILDA FÖRENING Det här behöver ni veta Innehållsförteckning Vad innebär det att bilda en förening?...3 Fördelar...3 Föreningsregister...3 Förberedelser...4 Bildandemötet...4 Stadgar...5 Årsmöte...6 Dagordning

Läs mer

Dagordning HSB Brf Luftskeppet ordinarie föreningsstämma , kl 19:00 i Flygledarens föreningslokal på Luftskeppsgatan.

Dagordning HSB Brf Luftskeppet ordinarie föreningsstämma , kl 19:00 i Flygledarens föreningslokal på Luftskeppsgatan. Dagordning HSB Brf Luftskeppet ordinarie föreningsstämma 2015-05-21, kl 19:00 i Flygledarens föreningslokal på Luftskeppsgatan. 1. föreningsstämmans öppnande 2. val av stämmoordförande 3. anmälan av stämmoordförandens

Läs mer

1 FIRMA 2 2 ÄNDAMÅL 2 3 STYRELSEN SÄTE 2 4 MEDLEMSKAP/INTRÄDE 2 5 UPPSÄGNING, UTTRÄDE OCH UTESLUTNING 2 6 SKOLLEDARE 2 7 FÖRENINGSSTÄMMA 3

1 FIRMA 2 2 ÄNDAMÅL 2 3 STYRELSEN SÄTE 2 4 MEDLEMSKAP/INTRÄDE 2 5 UPPSÄGNING, UTTRÄDE OCH UTESLUTNING 2 6 SKOLLEDARE 2 7 FÖRENINGSSTÄMMA 3 FRÅN 2017-10-24 1 FIRMA 2 2 ÄNDAMÅL 2 3 STYRELSEN SÄTE 2 4 MEDLEMSKAP/INTRÄDE 2 5 UPPSÄGNING, UTTRÄDE OCH UTESLUTNING 2 6 SKOLLEDARE 2 7 FÖRENINGSSTÄMMA 3 8 KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA 3 9 STYRELSEN

Läs mer

Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben

Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben Organisation är en förutsättning för att en verksamhet ska fungera. En bra organisation är nödvändig för att nå bra resultat. I bland fungerar organisationen

Läs mer

Stadgar. 1 Föreningens firma är: Firma Sundbyholms samfällighetsförening ( )

Stadgar. 1 Föreningens firma är: Firma Sundbyholms samfällighetsförening ( ) Stadgar för Sundbyholms samfällighetsförening (716424-4977) enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter (SFL). Lagens bestämmelser om förvaltningen ska gälla. Kommun: Eskilstuna Län: Södermanland

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i HSB Brf Kallkällan i Göteborg

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i HSB Brf Kallkällan i Göteborg Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i HSB Brf Kallkällan i Göteborg Tid: 2016-11-15 kl. 18.30 21.50 Plats: Hotel Gothia Towers, Göteborg Närvarande: 78 personer, varav 63 röstberättigade inklusive

Läs mer

Svensk Miljöbas stadgar (3:2014)

Svensk Miljöbas stadgar (3:2014) Svensk Miljöbas stadgar (3:2014) Antagna 2014-03-20 Innehåll Stadgar för föreningen Svensk Miljöbas... 4 1 Namn och organisationsform... 4 2 Syfte... 4 3 Medlemskap... 4 4 Utträde... 4 5 Uteslutning...

Läs mer