VFU-guide Socionomprogrammet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VFU-guide Socionomprogrammet"

Transkript

1 Ht-17 VFU-guide Socionomprogrammet 28 augusti - 12 januari (6)

2 VFU - Verksamhetsförlagd utbildning VFU genomförs på Socionomprogrammets femte termin. Kursen Yrkesroll, praxis och utövande i socialt arbete omfattar 30 hp, och innebär 20 veckors VFU heltid på en arbetsplats där det bedrivs socialt arbete. VFU-torget VFU-torget är en webbaserad samlingsplats för VFU inom flera utbildningsprogram vid Örebro universitet. För Socionomprogrammets VFU finns följande information på VFU-torget: Presentationer från verksamheter som har tagit emot socionomstuderande Information om hur man söker/får VFU-plats Datum för sökperiod gällande VFU-platser i Örebro län Blankett för: Egen VFU-plats, VFU utanför Örebro län via Öu, Utlands-VFU (kommer att läggas ut på VFU-torget) Information om: prioritering till ort, resebidrag, jäv, försäkring Arbetsmiljölagen och Diskrimineringslagen - lagstiftning som har betydelse för VFU När placeringarna är klara ser du din VFU-placering på VFU-torget (runt 28 april) Informationsdag för handledare Erbjudande om utbildning för handledare Inbjudan till föreläsningar för studerande och handledare Kontaktuppgifter till oss som arbetar med VFU Registrera din profil på VFU-torget Alla som ska genomföra VFU på termin 5 ht-17 ska senast 24 februari registrera sin profil på VFU-torget. För att logga in använder du den e-postadress du valde när du aktiverade ditt oru-konto samt ett lösenord som du själv väljer. (Manual finns på VFU-torget.) 2(6)

3 Viktigt inför VFU Krav för tillträde till kurs För att bli registrerad och få tillträde till VFU-kursen på termin 5 måste kursens särskilda behörighet vara uppfylld. Den behörighet som gäller finns inskriven i kursplanen. Jäv Tänk på att du inte kan genomföra VFU i en verksamhet där jävsituation föreligger. Jäv är om man på sin VFU-plats har en nära vän/anhörig/tidigare arbetskollega eller är på en tidigare arbetsplats. Prioritering Prioritering innebär förtur till ort, inte till specifik studieplats. Du kan ansöka om förtur till placeringsort om du uppfyller de riktlinjer som finns angivna på blanketten Prioritering (se VFU-torget). Vid brist på VFU-platser kan det även innebära pendlingsavstånd på upp till 5 mil. Resebidrag Om dina reskostnader blir högre under VFU-terminen finns möjlighet att ansöka om resebidrag. Månadskort för lokalbuss/stadsbuss ersätts inte. För regler samt blanketter se VFUtorget. Särskilda behov Meddela VFU-handläggaren i god tid om du har särskilda behov som innebär att VFU-platsen behöver anpassas för att din VFU ska fungera på ett bra sätt. Försäkringsregler Studenter vid svenska universitet och högskolor är försäkrade under skoltid. Försäkringen är en olycksfallsförsäkring under skoltid samt under resan till och från bostaden och den plats där skoltiden tillbringas. Med skoltid avses bl.a. tid då studenten vistas på VFU-plats, eller på en arbetsplats där examensarbete utförs i de fall verksamheten är godkänd av högskolan. Försäkringen gäller inte under din fritid, kom därför ihåg att även teckna en privat olycksfallsförsäkring som gäller under de timmar du inte befinner dig i skolan. Denna försäkring gäller endast i Sverige (studerande som förlägger kursen utomlands kan erhålla försäkringen student-ut ). Mer information om vilka försäkringsregler som gäller för studerande under studie- period finns på kammarkollegiets hemsida Avbruten VFU/Studieuppehåll Om du påbörjar men inte fullgör din VFU eller om du tar studieuppehåll ska du anmäla det till studievägledare för att VFU-tillfället inte ska anses förbrukat, studievagledning.jps.soc@oru.se VFU-handläggare ska också informeras vfu.socionomprogrammet@oru.se 3(6)

4 Information om VFU-platser Exempel på verksamheter inom socialt arbete som ofta tar emot socionomstuderande: Arbetsförmedling, Behandlingshem, Frivilligorganisation, Försäkringskassan, Kriminalvård, Kurator inom skola/sjukvård, Migration/Integration, Psykiatri, Socialt arbete inom kyrka, Socialt arbete inom kommunal socialtjänst, Socialt arbete inom bistånd/funktionshinder/äldreomsorg, Strukturellt socialt arbete. Tillgången på VFU-platser varierar från termin till termin och är beroende av verksamheternas möjligheter att ta emot studerande just den aktuella terminen. VFU-platser med avtal Örebro kommun Socionomprogrammet har avtal med Örebro kommun. Det innebär att vi varje termin tilldelas ett antal VFU-platser inom Socialförvaltningen, Förvaltningen för funktionshinder, Vård- och omsorgsförvaltningen och Förvaltningen för utbildning, försörjning och arbete. VFU-platserna läggs ut på VFU-torget och söks där under sökperioden. PUtC-platser - Praktik- och UtvecklingsCentrum PUtC syftar till att främja samarbetet mellan universitetet och verksamheter inom socialt arbete. Det innebär i korthet att en verksamhet med regelbundenhet tar emot studerande på VFU och att den studerande under sin sjätte termin, på uppdrag av verksamheten, skriver uppsats inom ett område som man tillsammans med verksamheten kommit överens om under VFU-perioden. Socionomprogrammet har PUtC-avtal med de flesta socialförvaltningarna i Örebro län samt en del andra verksamheter i länet. Avtal finns dessutom med socialförvaltningarna i Köping, Mariestad och Motala. Komplett lista över PUtC-platser finns på VFU-torget. Platser i Örebro län söks via VFU-torget, platser utanför länet erbjuds till studerande som anmält intresse för VFU utanför länet. 4(6)

5 VFU-platser utan avtal Varje termin rekryterar vi också VFU-platser som inte är knutna till samarbetsavtal. Platserna fördelas via Öu. Platser i Örebro län söks via VFU-torget, platser utanför länet erbjuds till studerande som anmält intresse för VFU utanför länet. Intervjuplatser Några verksamheter intervjuar intresserade studenter och väljer en för dem lämplig student. Erbjudanden om intervjuplatser meddelas de studerande via kursmail, studenten anmäler intresse direkt till anvisad verksamhet och blir eventuellt kallad till intervju. Huddinge trainee: socionom Huddinge, Nacka, Tyresö och Värmdö kommun erbjuder ett antal VFU-platser till socionomstuderande från Örebro universitet. Ansökan sker direkt till Huddinge kommun, se VFU-torget för mer information. Utlandsplatser Öu kan erbjuda VFU-platser i Indien och Peru. Du söker genom att anmäla intresse för utlandsplats via blankett samt skriva ett personligt brev, se mer information på VFU-torget Det går också att söka egen VFU-plats utomlands. Platsen måste godkännas av VFUhandläggare alt. kursansvarig. Se VFU-torget för mer information. Egen VFU-plats Det finns alltid möjlighet att söka egen VFU-plats både i Sverige och utomlands. Informera VFU-handläggaren om dina planer! Platsen måste godkännas av VFUhandläggare alt. kursansvarig. (Sök ej egen plats vid Öu:s avtalsplatser.) 5(6)

6 Söka VFU-plats utanför Örebro län genom Öu Vid socialtjänsten i Köping, Katrineholm, Mariestad och Motala. har vi ett upparbetat samarbete genom PUtC-avtal och brukar ha tillgång till VFU-platser: Vi brukar också kunna erbjuda några VFU-platser i Västerås (ej avtalsplatser) Anmäl intresse för VFU utanför Örebro län senast 24 februari via blankett (se VFU-torget) till vfu.socionomprogrammet@oru.se alternativt lämna till VFU- handläggare (L2453). Verksamheter som efterfrågar socionomstuderande Verksamheter/arbetsplatser på andra orter hör ibland av sig och anmäler intresse av att ta emot socionomstudenter, senast har Gotlands, Gullspångs Götene och Lidköpings kommun visat intresse för socionomstudenter. Kontakta VFU-handläggare om du vill veta mer. Storstäder och andra utbildningsorter Det råder stor konkurrens om VFU-platser i storstäder och på orter där Socionomprogrammet och liknande utbildning finns. Öu samarbetar med andra universitet/högskolor och har i slutet av termin 4 eventuellt möjlighet att få platser från andra skolor efter att de är klara med placeringen av sina egna studenter. Placeringar utanför Örebro län är ett samarbete mellan VFU-handläggare och studerande. Placeringarna blir klara allt eftersom under terminen. Söka VFU-plats i Örebro län Vill du ha VFU-plats i Örebro län ska du ansöka via VFU-torget under en bestämd sökperiod. Information om datum för sökperioden finns på VFU-torget samt mailas strax innan sökperiodens början till studenter registrerade på Socionomprogrammets fjärde termin. Sökperiod VFU-torget april Logga in på VFU-torget med den e-postadress som du valde när du aktiverade ditt orukonto. (Observera att du först måste registrera din profil på VFU-torget). Under sökperioden syns de studieplatser som finns att söka. Läs informationen om platserna du väljer! I många fall krävs utdrag från polisens belastningsregister, körkort/bil, viss erfarenhet eller ålder/schemalagd arbetstid, c-uppsats på termin 6 etc. Uppfyller inte den studerande kraven brukar verksamheten 6(6)

7 neka den studerande plats. Lägg 15 platser eller fler till din söklista. Söker du bara ett fåtal platser ökar risken att bli utan plats eftersom många studerande söker samma platser. VFU-platserna finns i hela Örebro län. Tar du med verksamheter från fler orter i din söklista ökar chansen att få något av dina val. Efter sökperiodens slut fördelas VFU-platserna av en programfunktion som tilldelar studenten första lediga plats bland de val som studenten har gjort. Av rättviseskäl är det programfunktionen som avgör i vilken ordning studenternas namn dras. Placeringsbesked Du får ett mail när VFU-platserna har fördelats. Logga in på VFU-torget och se vilken plats du har fått. Platsen markeras med en bock. Studerande som saknar VFU-plats efter fördelningen får söka igen vid en ny sökomgång. Information till berörda kommer via mail. Bekräftelse av plats På VFU-torget hittar du kontaktuppgifter till din VFU-plats. Kontakta din handledare och besök din VFU-plats. Efter mötet med din handledare återkopplar du till VFU-handläggare med bekräftelse på att allt är ok med din VFU-plats. Först därefter blir placeringen definitiv. Söka VFU-plats utomlands På VFU-torget hittar du information om vilka länder/studieplatser som finns att söka inför din VFU-termin. Vill du ansöka om VFU utomlands lämnar du in blankett (finns på VFU-torget) senast 24 februari till vfu.socionomprogrammet@oru.se alternativt lämnar till VFUhandläggare L2453. Söka egen VFU-plats Du har möjlighet att söka egen VFU-plats! (OBS! Ej vid verksamheter som Socionomprogrammet har avtal med.) Lämna in blankett senast24 feb om dina planer (VFU-torget) När du hittat en intresserad verksamhet meddela verksamhetens namn, kontaktuppgifter/handledare (namn, telefonnummer, e-post) samt handledarens utbildning/ tjänst till vfu.socionomprogrammet@oru.se VFU-handläggare kontaktar platsen och meddelar dig sedan om den godkänns som VFU-plats. Målsättningen är att egna platser ska vara klara innan sökperioden för platser inom Örebro län startar (senast 7 april). 7(6)

VFU, Verksamhetsförlagd utbildning. Ht augusti 12 januari 2018

VFU, Verksamhetsförlagd utbildning. Ht augusti 12 januari 2018 VFU, Verksamhetsförlagd utbildning termin 5, Socionomprogrammet Ht 2017 28 augusti 12 januari 2018 2017-02-09 1 VFU-torget https://vfu.oru.se Om du ska genomföra VFU Ht2017 registrera din profil på VFU-torget

Läs mer

VFU, Verksamhetsförlagd utbildning. Vt 2018, 15 januari 1 juni

VFU, Verksamhetsförlagd utbildning. Vt 2018, 15 januari 1 juni VFU, Verksamhetsförlagd utbildning Yrkesroll, praxis och utövande i socialt arbete, 30 hp. Vt 2018, 15 januari 1 juni 2017-09-06 1 VFU-torget https://vfu.oru.se INFORMATIONSPLATS FÖR VFU Alla som ska genomföra

Läs mer

Verksamhetsförlagd utbildning i Socionomprogrammet vid Högskolan i Gävle VFU. guiden

Verksamhetsförlagd utbildning i Socionomprogrammet vid Högskolan i Gävle VFU. guiden Verksamhetsförlagd utbildning i Socionomprogrammet vid Högskolan i Gävle VFU guiden Innehåll Vad är VFU? 3 Inom vilka områden kan man göra VFU? 3 Avtalsplatser 3 VFU-handledare på fältet 3 VFU-portal Blackboard

Läs mer

Verksamhetsförlagd utbildning i Socionomprogrammet vid Högskolan i Gävle VFU

Verksamhetsförlagd utbildning i Socionomprogrammet vid Högskolan i Gävle VFU Verksamhetsförlagd utbildning i Socionomprogrammet vid Högskolan i Gävle VFU guid en Innehåll Vad är VFU? 3 Inom vilka områden kan man göra VFU? 3 Avtalsplatser 3 VFU-handledare på fältet 3 VFU-portal

Läs mer

Verksamhetsförlagd utbildning i lärarutbildningen vid Högskolan i Gävle VFU. guiden

Verksamhetsförlagd utbildning i lärarutbildningen vid Högskolan i Gävle VFU. guiden Verksamhetsförlagd utbildning i lärarutbildningen vid Högskolan i Gävle VFU guiden Innehåll Vad är VFU? 3 När är VFU placerad i utbildningen? 3 Hur är VFU organiserad? 3 Ansvarsområden 5 Studenten 5 Skolhuvudman

Läs mer

Studier i utlandet 1

Studier i utlandet 1 Studier i utlandet 1 Möjligheter Sweden-India project Peru Söka egen plats i valfritt land 2 Allmänt om utlandsstudier - Bra merit - en möjlighet till professionell och personlig utveckling. - Förutom

Läs mer

VFU-PM Villkor och riktlinjer för verksamhetsförlagd utbildning inom studie- och yrkesvägledarutbildningen

VFU-PM Villkor och riktlinjer för verksamhetsförlagd utbildning inom studie- och yrkesvägledarutbildningen VFU-PM Villkor och riktlinjer för verksamhetsförlagd utbildning inom studie- och yrkesvägledarutbildningen Inom ramen för studie- och yrkesvägledarutbildningen genomför studenterna 17 veckors verksamhetsförlagd

Läs mer

VFU-PM Villkor och riktlinjer för verksamhetsförlagd utbildning-vfu inom Studie- och yrkesvägledarprogrammet ht 2017/ vt 2018

VFU-PM Villkor och riktlinjer för verksamhetsförlagd utbildning-vfu inom Studie- och yrkesvägledarprogrammet ht 2017/ vt 2018 reviderat jan. 2018 1(12) VFU-PM Villkor och riktlinjer för verksamhetsförlagd utbildning-vfu inom Studie- och yrkesvägledarprogrammet ht 2017/ vt 2018 Inom ramen för studie- och yrkesvägledarprogrammet

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR HUVUDSAMORDNARE/VFU- SAMORDNARE FÖR LÄRARSTUDENTER VID KARLSTADS UNIVERSITET

TILL DIG SOM ÄR HUVUDSAMORDNARE/VFU- SAMORDNARE FÖR LÄRARSTUDENTER VID KARLSTADS UNIVERSITET 1(5) TILL DIG SOM ÄR HUVUDSAMORDNARE/VFU- SAMORDNARE FÖR LÄRARSTUDENTER VID KARLSTADS UNIVERSITET Lärarutbildningen på Karlstads universitet startade redan 1843. På Karlstads universitet utbildas förskollärare,

Läs mer

Villkor och riktlinjer för verksamhetsförlagd utbildning inom studie- och yrkesvägledarutbildningen

Villkor och riktlinjer för verksamhetsförlagd utbildning inom studie- och yrkesvägledarutbildningen 1 (av 10) Malmö universitet Fakulteten för lärande och samhälle Studie- och yrkesvägledarutbildningen Rev. 2019-06-19 PM Vfu-PM Villkor och riktlinjer för verksamhetsförlagd utbildning inom studie- och

Läs mer

Verksamhetsförlagd utbildning i lärarutbildningen vid Högskolan i Gävle VFU. guiden

Verksamhetsförlagd utbildning i lärarutbildningen vid Högskolan i Gävle VFU. guiden Verksamhetsförlagd utbildning i lärarutbildningen vid Högskolan i Gävle VFU guiden Innehåll Vad är VFU? 4 När är VFU placerad i utbildningen? 4 Hur är VFU organiserad? 4 VFU placering 5 Ansvarsområden

Läs mer

Studiesocialt regelverk för program inom PN-ORR MEDICINSKA FAKULTETEN LUNDS UNIVERSITET

Studiesocialt regelverk för program inom PN-ORR MEDICINSKA FAKULTETEN LUNDS UNIVERSITET Studiesocialt regelverk för program inom PN-ORR MEDICINSKA FAKULTETEN LUNDS UNIVERSITET 1 (5) BESLUT 2018-09-20 STYR 2018/1378 Programnämnden för omvårdnad, radiografi samt reproduktiv, perinatal och sexuell

Läs mer

Välkommen till Ämneslärarprogrammet & Institutionen för språkdidaktik, ISD.

Välkommen till Ämneslärarprogrammet & Institutionen för språkdidaktik, ISD. Välkommen till Ämneslärarprogrammet & Institutionen för språkdidaktik, ISD. Heléne Norstedt Studievägledare, utbildningsadministratör amneslarare@isd.su.se Viktigt! www.isd.su.se Ange personnummer Förkunskapskrav

Läs mer

Civilekonomprogrammet

Civilekonomprogrammet Civilekonomprogrammet Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) Nationalekonomi (15 hp, 30 hp) Praktikanvisningar för handledare INNEHÅLLSFÖRTECKNING ALLMÄNT OM VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING PÅ CIVILEKONOMPROGRAMMET

Läs mer

VFU- PM. Studie- och yrkesvägledarprogrammet ht 2014/ vt 2015

VFU- PM. Studie- och yrkesvägledarprogrammet ht 2014/ vt 2015 /rev 14-08-18/ VFU- PM Studie- och yrkesvägledarprogrammet ht 2014/ vt 2015 Inom ramen för studie- och yrkesvägledarprogrammet skall studerande genomföra 17 veckors Verksamhetsförlagd utbildning (VFU).

Läs mer

Verksamhetsförlagd utbildning i lärarutbildningen vid Högskolan i Gävle VFU. guiden

Verksamhetsförlagd utbildning i lärarutbildningen vid Högskolan i Gävle VFU. guiden Verksamhetsförlagd utbildning i lärarutbildningen vid Högskolan i Gävle VFU guiden Innehåll Vad är VFU? 4 När är VFU placerad i utbildningen? 4 Hur är VFU organiserad? 4 VFU placering 5 Ansvarsområden

Läs mer

Information till programstudenter. Söka kurser inför HT2016

Information till programstudenter. Söka kurser inför HT2016 Information till programstudenter Söka kurser inför HT2016 Viktiga datum 15 april sista anmälningsdag Maj & juni kontrollbesked skickas ut 20 juni sista kompletteringsdag 12 juli antagningsbesked 1 skickas

Läs mer

VFU-ansvarig/Koordinator/Samordnare Kommunsamordnare

VFU-ansvarig/Koordinator/Samordnare Kommunsamordnare VFU-ansvarig/Koordinator/Samordnare Kommunsamordnare Malmö universitet Fakulteten för lärande och samhälle Juni 2018 Vid Malmö universitet utbildas lärare för verksamhet i alla skolformer, från förskola

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-koordinator Senast uppdaterad: 2012-01-12 Innehåll 1. Startsidan... 3 2. Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 3. Redigera information för en arbetsplats... 6 4.

Läs mer

REGELVERK FÖR KANDIDATPROGRAMMET I BIOMEDICIN

REGELVERK FÖR KANDIDATPROGRAMMET I BIOMEDICIN REGELVERK FÖR KANDIDATPROGRAMMET I BIOMEDICIN Behörighetskrav och ansökan inom programmet Närvaro vid kursupprop är alltid obligatoriskt. Särskilda behörighetskrav gäller vid övergången till termin tre

Läs mer

Huddingetrainee: socionom

Huddingetrainee: socionom Huddingetrainee: socionom Med Huddinge kommuns traineeprogram får du en bra start på yrkeslivet. Med hjälp av verksamhetsförlagd utbildning, handledning, gruppdiskussioner, studiebesök och mentorer förbereder

Läs mer

HANDLEDARGUIDE HANDLEDD VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING (H-VFU) 28 HP, KURSKOD: 2SC117

HANDLEDARGUIDE HANDLEDD VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING (H-VFU) 28 HP, KURSKOD: 2SC117 CENTRUM FÖR SOCIALT ARBETE SOCIOLOGISKA INSTITUTIONEN HANDLEDARGUIDE HANDLEDD VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING (H-VFU) 28 HP, KURSKOD: 2SC117 HT 2019 Kursansvarig: Clara Iversen, clara.iversen@soc.uu.se,

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen Arbetsplatsansvarig Senast uppdaterad: 2018-05-14 Innehåll Startsidan... 3 Behörighet... 4 Granska en arbetsplats placeringar... 5 Lägg till arbetsplatsansvarig/handledare...

Läs mer

VFU-PM. Villkor och riktlinjer för verksamhetsförlagd utbildning-vfu inom Studie- och yrkesvägledarprogrammet ht 2016/ vt 2017

VFU-PM. Villkor och riktlinjer för verksamhetsförlagd utbildning-vfu inom Studie- och yrkesvägledarprogrammet ht 2016/ vt 2017 Reviderat 1 juni 2016 1(10) VFU-PM Villkor och riktlinjer för verksamhetsförlagd utbildning-vfu inom Studie- och yrkesvägledarprogrammet ht 2016/ vt 2017 Inom ramen för studie- och yrkesvägledarprogrammet

Läs mer

Riktlinjer för verksamhetsförlagd utbildning i programmet för Personal- och arbetslivsfrågor

Riktlinjer för verksamhetsförlagd utbildning i programmet för Personal- och arbetslivsfrågor Riktlinjer för verksamhetsförlagd utbildning i programmet för Personal- och arbetslivsfrågor Målet med verksamhetsförlagd utbildning (VFU) är att studenterna under sin studietid ska få en inblick i och

Läs mer

Information till programstudenter. Söka kurser inför VT2016

Information till programstudenter. Söka kurser inför VT2016 Information till programstudenter Söka kurser inför VT2016 Viktiga datum 15 oktober sista anmälningsdag November kontrollbesked skickas ut 9 december antagningsbesked 1 skickas ut OBS! svarskrav! 18 december

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-samordnare Senast uppdaterad: 2018-05-14 Innehåll Innehåll... 2 Startsidan... 3 Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 Redigera information för en arbetsplats... 6

Läs mer

Civilekonomprogrammet med internationell inriktning

Civilekonomprogrammet med internationell inriktning Sid 1 (6) Civilekonomprogrammet med internationell inriktning International Business Program Omfattning: 240 högskolepoäng Examen: Efter genomgånget utbildningsprogram kan studenten efter ansökan erhålla

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR HUVUDSAMORDNARE/VFU- SAMORDNARE FÖR LÄRARSTUDENTER VID KARLSTADS UNIVERSITET

TILL DIG SOM ÄR HUVUDSAMORDNARE/VFU- SAMORDNARE FÖR LÄRARSTUDENTER VID KARLSTADS UNIVERSITET 1(5) TILL DIG SOM ÄR HUVUDSAMORDNARE/VFU- SAMORDNARE FÖR LÄRARSTUDENTER VID KARLSTADS UNIVERSITET Lärarutbildningen på Karlstads universitet startade redan 1843. På Karlstads universitet utbildas förskollärare,

Läs mer

Bil 1 till utbildningsplan Lärarprogrammet 210-270/300 hp Lärarprogrammet 90 hp

Bil 1 till utbildningsplan Lärarprogrammet 210-270/300 hp Lärarprogrammet 90 hp Utdrag ur PM Den verksamhetsförlagda delen i lärarutbildningen vid Högskolan i Gävle Fastställd av Lärarutbildningsnämnden 2001-09-27 Reviderad 2002-09-12, 2003-11-07, 2004-05-13 Uppdaterad 2008-05-27

Läs mer

AVTAL Verksamhetsförlagd utbildning (VFU)

AVTAL Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) AVTAL Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) 1 Parter Mellan Institutionen för Socialt arbete, Umeå universitet och Västerbottens läns landsting. 2 Syfte och mål Syftet med avtalet är att klarlägga åtaganden

Läs mer

VFU. guiden. Verksamhetsförlagd utbildning i lärarutbildningen vid Högskolan i Gävle

VFU. guiden. Verksamhetsförlagd utbildning i lärarutbildningen vid Högskolan i Gävle VFU guiden Verksamhetsförlagd utbildning i lärarutbildningen vid Högskolan i Gävle INNEHÅLL Vad är VFU? 4 När är VFU placerad i utbildningen? 4 Hur är VFU organiserad? 4 VFU placering 5 Ansvarsområden

Läs mer

Välkommen till Lärarhögskolan!

Välkommen till Lärarhögskolan! Välkommen till! Till dig som är antagen till Yrkeslärarprogrammet 90 hp Varmt välkommen, vi hoppas att du ska få en mycket givande studietid! I det här brevet hittar du viktig information inför programstarten.

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-samordnare Senast uppdaterad: 2013-01-14 Innehåll 1. Startsidan... 3 2. Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 3. Redigera information för en arbetsplats... 6 4. Lägg

Läs mer

Att göra examensarbete

Att göra examensarbete Att göra examensarbete För att ta ut en masterexamen måste du ha genomfört ett examensarbete. Under examensarbetet förväntas du bland annat visa fördjupade teoretiska kunskaper inom någon del av det biologiska

Läs mer

HÖGSKOLAN I GÄVLE AVDELNINGEN FÖR KOMMUNIKATION OCH SAMVERKAN MAJ Anna Efverström Nina Shamirany

HÖGSKOLAN I GÄVLE AVDELNINGEN FÖR KOMMUNIKATION OCH SAMVERKAN MAJ Anna Efverström Nina Shamirany HÖGSKOLAN I GÄVLE AVDELNINGEN FÖR KOMMUNIKATION OCH SAMVERKAN MAJ 2008 Anna Efverström Nina Shamirany Vad är VFU? Utbildning som är förlagd till verksamheten ute i förskola och skola Utgörs av ett samarbete

Läs mer

Huddingetrainee: socionom

Huddingetrainee: socionom Huddingetrainee: socionom Med Huddinge kommuns traineeprogram får du en bra start på yrkeslivet. Med hjälp av verksamhetsförlagd utbildning, handledning, gruppdiskussioner, studiebesök och mentorer förbereder

Läs mer

Farmaceutiska fakulteten Uppsala 19 mars 2013 Studievägledningen

Farmaceutiska fakulteten Uppsala 19 mars 2013 Studievägledningen Farmaceutiska fakulteten Uppsala 19 mars 2013 Studievägledningen Antagning till senare del av Apotekarprogrammet och Receptarieprogrammet för studenter med tidigare högskolestudier Farmaceutiska fakulteten

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN UTBILDNINGSPROGRAM FÖR HÖGSKOLEEXAMEN I PEDAGOGIK MED INRIKTNING MOT UNGDOMS- OCH MISSBRUKARVÅRD 120 POÄNG

UTBILDNINGSPLAN UTBILDNINGSPROGRAM FÖR HÖGSKOLEEXAMEN I PEDAGOGIK MED INRIKTNING MOT UNGDOMS- OCH MISSBRUKARVÅRD 120 POÄNG Institutionen för pedagogik UTBILDNINGSPLAN UTBILDNINGSPROGRAM FÖR HÖGSKOLEEXAMEN I PEDAGOGIK MED INRIKTNING MOT UNGDOMS- OCH MISSBRUKARVÅRD 120 POÄNG 1 UTBILDNINGSPLAN FÖR HÖGSKOLEEXAMEN I PEDAGOGIK MED

Läs mer

Socionomprogrammet med storstadsprofil Socialt arbete med storstadsprofil Betygsalternativ på hel kurs: G

Socionomprogrammet med storstadsprofil Socialt arbete med storstadsprofil Betygsalternativ på hel kurs: G Kursplan Det sociala arbetets praktik, 30 högskolepoäng (Social Work in Practice, 30 credits) Kurskod: 1043SA Ämnesgrupp: Socialt arbete Huvudområde: Socialt arbete Ansvarig institution: Samhällsvetenskaper

Läs mer

Information till programstudenter. Söka kurser inför VT2017

Information till programstudenter. Söka kurser inför VT2017 Information till programstudenter Söka kurser inför VT2017 Viktiga datum 17 oktober sista anmälningsdag Oktober & november kontrollbesked skickas ut 1 december sista kompletteringsdag 8 december antagningsbesked

Läs mer

Programinformation HT 2015 för

Programinformation HT 2015 för Programinformation HT 2015 för Statsvetarprogrammet, start H14, söker till termin 2 Anmälan till kurser inom program hösten 2015 görs via www.antagning.se. För att kunna söka kurser inom program måste

Läs mer

Välkommen till Högskolan i Gävle och Akademin för Utbildning och Ekonomi

Välkommen till Högskolan i Gävle och Akademin för Utbildning och Ekonomi Välkommen till Högskolan i Gävle och Akademin för Utbildning och Ekonomi KURSNAMN Examensarbete i företagsekonomi KURSKOD FEG300 ANMÄLNINGSKOD 11119 och 11118 KURSVECKOR 36-03 KURSPLAN alt. Se Blackboard

Läs mer

VFU. guiden. Verksamhetsförlagd utbildning i lärarutbildningen. vid Högskolan i Gävle

VFU. guiden. Verksamhetsförlagd utbildning i lärarutbildningen. vid Högskolan i Gävle VFU guiden Verksamhetsförlagd utbildning i lärarutbildningen vid Högskolan i Gävle INNEHÅLL Vad är VFU? 4 När är VFU placerad i utbildningen? 4 Hur är VFU organiserad? 4 VFU placering 5 Ansvarsområden

Läs mer

Kursdeltagares rättigheter och skyldigheter vid Glokala folkhögskolan

Kursdeltagares rättigheter och skyldigheter vid Glokala folkhögskolan Kursdeltagares rättigheter och skyldigheter vid Glokala folkhögskolan I det här dokumentet får du som deltagare på Glokala folkhögskolan en översikt för dina rättigheter och skyldigheter. Innehåll: 1.

Läs mer

PEAB09 Pedagogik, psykologi och sociologi. Verksamhetsförlagd utbildning inom personal- och arbetslivsområdet, 15 hp, grundnivå

PEAB09 Pedagogik, psykologi och sociologi. Verksamhetsförlagd utbildning inom personal- och arbetslivsområdet, 15 hp, grundnivå Sociologiska institutionen Avdelningen för pedagogik PEAB09 Pedagogik, psykologi och sociologi Verksamhetsförlagd utbildning inom personal- och arbetslivsområdet, 15 hp, grundnivå Postadress Box 114,221

Läs mer

VFU på LTU. Introduktion till LU-lärare

VFU på LTU. Introduktion till LU-lärare VFU på LTU Introduktion till LU-lärare VFU-organisation vid LTU Greta Rova Lindberg utbildningsledare för VFU Kristina Bäck VFU-handläggare på LTU, projektledare för ÖS/ÖFS Eva Kitok VFU-handläggare för

Läs mer

Riktlinjer för verksamhetsförlagd utbildning i programmet för Personal- och arbetslivsfrågor

Riktlinjer för verksamhetsförlagd utbildning i programmet för Personal- och arbetslivsfrågor Riktlinjer för verksamhetsförlagd utbildning i programmet för Personal- och arbetslivsfrågor Målet med verksamhetsförlagd utbildning (VFU) är att studenterna under sin studietid ska få en inblick i och

Läs mer

Antagningsordning. Föreskrifter för tillträde till utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid Uppsala universitet

Antagningsordning. Föreskrifter för tillträde till utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid Uppsala universitet Dnr UFV 2015/188 Antagningsordning Föreskrifter för tillträde till utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid Uppsala universitet Fastställd av konsistoriet 2015-04-16 Innehållsförteckning 1. Inledning

Läs mer

G2F, Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav

G2F, Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav Ekonomihögskolan FEKH03, Företagsekonomi: Internationellt verksamhetsförlagd utbildning, 30 högskolepoäng Business Administration: International Traineeship, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande

Läs mer

Till studerande på kandidatprogrammet i historia

Till studerande på kandidatprogrammet i historia Kansli HT Till studerande på kandidatprogrammet i historia Du anmäler dig till kurs inom program via http://www.antagning.se/ (välj Logga in på sidans överkant). I Logga in-fönstret under Är du redan student,

Läs mer

Anmälan mot Uppsala universitet vad gäller antagningen till D- kursen i företagsekonomi inom ekonomprogrammet mm

Anmälan mot Uppsala universitet vad gäller antagningen till D- kursen i företagsekonomi inom ekonomprogrammet mm Rektor Uppsala universitet Box 256 751 05 Uppsala Juridiska avdelningen Pontus Kyrk Anmälan mot Uppsala universitet vad gäller antagningen till D- kursen i företagsekonomi inom ekonomprogrammet mm Anmälan

Läs mer

Bokningslista Examinator

Bokningslista Examinator XXX Bokningslista Examinator Manual v. 5 2014-04-23 Innehåll: 1 Inledning... 3 1.1 Inloggning... 3 2 Bokningslistan... 5 2.1.1 Överblick över alla studentgrupper... 5 2.1.2 Enskild studentgrupp... 8 2.1.3

Läs mer

Ansökan om studieuppehåll - anmälan av uppehåll/avbrott från. Program vid institutionen för odontologi:

Ansökan om studieuppehåll - anmälan av uppehåll/avbrott från. Program vid institutionen för odontologi: Ansökan om studieuppehåll - anmälan av uppehåll/avbrott från programstudier vid institutionen för odontologi Efternamn Tilltalsnamn Personnummer Adress Telefon Postnummer Ort Mobiltelefon Program vid institutionen

Läs mer

Hälsoutvecklarprogrammet, inriktning mot folkhälsovetenskap, 120 poäng (Program for Public Health Sciences).

Hälsoutvecklarprogrammet, inriktning mot folkhälsovetenskap, 120 poäng (Program for Public Health Sciences). INSTITUTIONEN FÖR IDROTT OCH HÄLSA UTBILDNINGSPLAN Hälsoutvecklarprogrammet, inriktning mot folkhälsovetenskap, 120 poäng (Program for Public Health Sciences). Utbildningsplanen är fastställd av fakultetsnämnden

Läs mer

Principer och riktlinjer för praktik och uppsatsarbete utomlands HT11 och VT12.

Principer och riktlinjer för praktik och uppsatsarbete utomlands HT11 och VT12. Avdelningen för sociala studier 2011-05-03 Principer och riktlinjer för praktik och uppsatsarbete utomlands HT11 och VT12. Universitetsövergripande riktlinjer Internationalisering är ett viktigt kvalitetsmål

Läs mer

Holmen Skogs anvisningar för examensarbeten 15 högskolepoäng

Holmen Skogs anvisningar för examensarbeten 15 högskolepoäng Holmen Skogs anvisningar för examensarbeten 15 högskolepoäng 1. Allmänt Inom Holmen Skog fyller examensarbeten tre syften: - ett sätt att knyta kontakter med studenter i slutfasen av deras utbildningar

Läs mer

Förskollärarprogrammet. 210 hp

Förskollärarprogrammet. 210 hp Förskollärarprogrammet 210 hp studieort Uppsala Sökanvisningar och kursutbud vt 2016 Detta material vänder sig till dig som läser på förskollärarprogrammet och med studieort Uppsala. För dig som läser

Läs mer

Anvisningar för handläggning och bedömning av reell kompetens vid ansökan om tillgodoräknande av utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Anvisningar för handläggning och bedömning av reell kompetens vid ansökan om tillgodoräknande av utbildning på grundnivå och avancerad nivå Anvisningar för handläggning och bedömning av reell kompetens vid ansökan om tillgodoräknande av utbildning på grundnivå och Dnr 3-1032/2018 2018-02-07 Anvisningar för handläggning och bedömning av reell

Läs mer

Handlingsplan för verksamhetsförlagd undervisning (VFU) inom Ovanåkers kommun. Antaget av barn- och utbildningschef

Handlingsplan för verksamhetsförlagd undervisning (VFU) inom Ovanåkers kommun. Antaget av barn- och utbildningschef Handlingsplan för verksamhetsförlagd undervisning (VFU) inom Ovanåkers kommun Antaget av barn- och utbildningschef 2017-10-20 Den lokala handlingsplanen för den verksamhetsförlagda undervisningen (VFU)

Läs mer

Instruktioner inför anmälan till VAL för verksamma yrkeslärare. (skicka inte in detta försättsblad)

Instruktioner inför anmälan till VAL för verksamma yrkeslärare. (skicka inte in detta försättsblad) Instruktioner inför anmälan till VAL för verksamma yrkeslärare. (skicka inte in detta försättsblad) Studier inom VAL-projektet vänder sig till dig som är verksam som lärare men saknar lärarexamen. För

Läs mer

Uppdaterad mars 2014 Webbanmälan till högskolestudier ht 2014

Uppdaterad mars 2014 Webbanmälan till högskolestudier ht 2014 Uppdaterad mars 2014 Webbanmälan till högskolestudier ht 2014 Inger Ek Studievägledare Inger.ek@linkoping.se 013-20 70 48 Sista anmälningsdag är 15 april Du gör din webbanmälan på Antagning.se. Från den

Läs mer

Handlingsplan för verksamhetsförlagd undervisning (VFU) i Ovanåkers kommun

Handlingsplan för verksamhetsförlagd undervisning (VFU) i Ovanåkers kommun Handlingsplan för verksamhetsförlagd undervisning (VFU) i Ovanåkers kommun Antagen av barn- och utbildningschefen 2017-10-20 Reviderad 2019-01-09 Delgavs barn-och utbildningsförvaltningens samverkansgruppen

Läs mer

Information inför ansökan till kursen Tillämpad apoteksfarmaci med författningar VT-19

Information inför ansökan till kursen Tillämpad apoteksfarmaci med författningar VT-19 Information inför ansökan till kursen Tillämpad apoteksfarmaci med författningar VT-19 TOVE HEDENRUD OCH ANNA NILSSON, ENHETEN FÖR SOCIALMEDICIN OCH EPIDEMIOLOGI (EPSO) VFU vad är det? Universitetskurs

Läs mer

Bokningslista Handledare

Bokningslista Handledare XXX Bokningslista Handledare Manual v. 5 Bokningslista v. 4, Handledarmanual Innehåll: 1 Inledning... 3 1.1 Inloggning... 3 2 Bokningslistan... 5 2.1.1 Överblick över alla studentgrupper... 5 2.1.2 Enskild

Läs mer

2. När kan jag söka feriearbete inför sommaren 2019? Ansökningen öppnar kl. 08:00 den 1 februari och stänger 28 februari.

2. När kan jag söka feriearbete inför sommaren 2019? Ansökningen öppnar kl. 08:00 den 1 februari och stänger 28 februari. Här kan du få svar på en del frågor och funderingar som kan uppkomma inför och under ditt feriearbete. Först hittar du en lista med de frågor som sedan besvaras nedan. Läs gärna svaren här i första hand

Läs mer

HANDBOK FÖR VFU. Verksamhetsförlagd utbildning

HANDBOK FÖR VFU. Verksamhetsförlagd utbildning HANDBOK FÖR VFU Verksamhetsförlagd utbildning Innehåll Inledning...4 Syfte...4 VFU-placering på partnerskola...5 Särskilda skäl för placering VFU i utlandet Belastningsregistret Hälsodeklaration Närvaro

Läs mer

MINOR FIELD STUDIES MFS

MINOR FIELD STUDIES MFS MINOR FIELD STUDIES MFS IEI: fek nek Reviderad 2012-09-17 Till Dig som under Vt-2013 skall skriva en uppsats (Kandidat, Magister eller Master) i företagsekonomi (fek) eller nationalekonomi (nek) En del

Läs mer

Regler för praktik och studieresor vid Umeå universitet

Regler för praktik och studieresor vid Umeå universitet Regler för praktik och studieresor vid Umeå universitet Fastställd av rektor 2014-06-10 Dnr: 500-1021-13 Denna regel ersätter tidigare fastställda beslut av rektor Bidrag till studerande vid praktikoch

Läs mer

Välkommen till Termin 3 vid Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen vid Stockholms universitet, HT 2016.

Välkommen till Termin 3 vid Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen vid Stockholms universitet, HT 2016. juni 2016 Välkommen till Termin 3 vid Barn- och ungdomsvetenskapliga vid Stockholms universitet, HT 2016. I termin 3 kommer begreppet utforskandet vara centralt och fokus riktas mot olika ämnesinnehåll:

Läs mer

Att göra ett examensarbete

Att göra ett examensarbete Att göra ett examensarbete För att ta ut en masterexamen måste du ha genomfört ett examensarbete. Under examensarbetet förväntas du bland annat visa fördjupade teoretiska kunskaper inom någon del av det

Läs mer

VFU på LTU. Introduktion för nya- och nygamla VFUhandledare

VFU på LTU. Introduktion för nya- och nygamla VFUhandledare VFU på LTU Introduktion för nya- och nygamla VFUhandledare VFU-organisation vid LTU Greta Lindberg utbildningsledare för VFU Kristina Bäck VFU-handläggare på LTU, projektledare för ÖS/ÖFS Eva Kitok VFU-handläggare

Läs mer

Praktikantens namn: Praktikantens personnummer: Praktiktid; från: till:

Praktikantens namn: Praktikantens personnummer: Praktiktid; från: till: A V T A L F Ö R P R A K T I K för studerande på Språkvetarprogrammet vid Institutionen för moderna språk, Uppsala universitet. Praktiken är en poänggivande del inom Språkvetarprogrammets kandidatexamen

Läs mer

1 (6) Studieguide. Handledningsmetodik för handledare till socionomstudenter i VFU, 7,5 högskolepoäng

1 (6) Studieguide. Handledningsmetodik för handledare till socionomstudenter i VFU, 7,5 högskolepoäng 1 (6) Studieguide Handledningsmetodik för handledare till socionomstudenter i VFU, 7,5 högskolepoäng HT 2019 2 (6) Kontaktpersoner, kursansvarig lärare, 073-645 95 20, cathrin.kindel61@gmail.com Sofia

Läs mer

VFU utbildning i samverkan

VFU utbildning i samverkan VFU utbildning i samverkan Bli handledare för socionomstudenter i verksamhetsförlagd utbildning (VFU) Institutionen för socialt arbete Socialhögskolan Morgondagens socionomer längtar efter din kunskap

Läs mer

Studentbok för verksamhetsförlagd utbildning

Studentbok för verksamhetsförlagd utbildning Akademin för utbildning, kultur och kommunikation Studentbok för verksamhetsförlagd utbildning Namn: (Textat) Förskollärarprogrammet Grundlärarprogrammet f-3 Grundlärarprogrammet åk 4-6 Ämneslärarprogrammet

Läs mer

Studentbok för verksamhetsförlagd utbildning KPU

Studentbok för verksamhetsförlagd utbildning KPU Akademin för utbildning, kultur och kommunikation Studentbok för verksamhetsförlagd utbildning KPU Namn: (Textat) Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) 1 Tillhörande: Studentens namn Personnummer

Läs mer

Roller och ansvar inom CPU Järfälla

Roller och ansvar inom CPU Järfälla Roller och ansvar inom CPU Järfälla Barn- och ungdomsförvaltningen och kompetensförvaltningen i Järfälla deltar i ett 5- årigt nationellt projekt med övningsskolor och övningsförskolor tillsammans med

Läs mer

Civilekonomprogrammet

Civilekonomprogrammet Civilekonomprogrammet Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) Företagsekonomi (15 hp, 30 hp) Praktikanvisningar för studenter INNEHÅLLSFÖRTECKNING ALLMÄNT OM VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING PÅ CIVILEKONOMPROGRAMMET

Läs mer

Vad är VFU? Lärandemål. VFU-placering

Vad är VFU? Lärandemål. VFU-placering Rev 190828 Innehåll Vad är VFU?... 3 Lärandemål... 3 VFU-placering... 3 VFU-portalen... 3 Eventuell anknytning till VFU-platsen... 4 Vikariat och VFU... 4 Belastningsregistret... 4 Sekretess och tystnadsplikt...

Läs mer

Informationsträff IT-design: Affärssystem och ekonomi och Systemdesign Kull HT 2016

Informationsträff IT-design: Affärssystem och ekonomi och Systemdesign Kull HT 2016 Informationsträff IT-design: Affärssystem och ekonomi och Systemdesign Kull HT 2016 Hur går det? Val inför hösten 2017 Termin 1 Affärssystem och ekonomi Systemdesign 35-39 ISGA90 Introduktion till IT-design

Läs mer

Psykoterapeutprogrammet LATHUND. För studenter och lärare. Läsåret 2010/2011 Uppdaterad december 2010

Psykoterapeutprogrammet LATHUND. För studenter och lärare. Läsåret 2010/2011 Uppdaterad december 2010 Psykoterapeutprogrammet LATHUND För studenter och lärare Läsåret 2010/2011 Uppdaterad december 2010 Avdelningen för klinisk och socialpsykologi Institutionen för beteendevetenskap och lärande Linköpings

Läs mer

Vä lkommen till ekonomprogrämmet pä distäns!

Vä lkommen till ekonomprogrämmet pä distäns! Vä lkommen till ekonomprogrämmet pä distäns! Du är antagen till vårt ekonomprogram som ges på it-distans. Om du blivit antagen eller reservplacerad i urval 1 måste du tacka JA till det antagningsbesked

Läs mer

Linköpings universitet

Linköpings universitet Linköpings universitet En förnyare av forskning och utbildning Annika Holm 013-282615 Jessica Yeh 013-281202 Origo, rum 2201 international@lith.liu.se Vilka är vi och vad gör vi? Vi är internationella

Läs mer

Utformning av den verksamhetsförlagda utbildningen av lärarstudenter (VFU) i Upplands-Bro kommun

Utformning av den verksamhetsförlagda utbildningen av lärarstudenter (VFU) i Upplands-Bro kommun Bildningsförvaltningen 2008-06-24 Handlingsplan för: Utformning av den verksamhetsförlagda utbildningen av lärarstudenter (VFU) i Upplands-Bro kommun Detta dokument är en handlingsplan för genomförandet

Läs mer

Tack för att du handleder våra studenter i deras verksamhetsförlagda utbildning!

Tack för att du handleder våra studenter i deras verksamhetsförlagda utbildning! Tack för att du handleder våra studenter i deras verksamhetsförlagda utbildning! I detta dokument finner du först information om vilka uppgifter du förväntas utföra som handledare se s. 1. Därefter följer

Läs mer

Plan för VFU i Älmhults kommun

Plan för VFU i Älmhults kommun Utbildningsförvaltningen 2015-05-25 Plan för VFU i Älmhults kommun Syfte och uppdrag för den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) I Linnéuniversitetets Handbok för Verksamhetsförlagd utbildning (VFU)

Läs mer

Manual Utbildningsmodulen

Manual Utbildningsmodulen Manual Utbildningsmodulen för Svenska Bouleförbundets distrikt www.svenskboule.se Logga in (låset högst upp till höger på sidan). Använd dina inloggningsuppgifter (personnummer och lösenord) För att få

Läs mer

Tillämpad apoteksfarmaci med författningar, 30hp

Tillämpad apoteksfarmaci med författningar, 30hp Tillämpad apoteksfarmaci med författningar, 30hp www.apoteksfarmaci.se Tove Hedenrud Helena Paulsson Enheten för socialmedicin och epidemiologi (EPSO) Göteborgs universitet www.epso.gu.se Kontaktpersoner

Läs mer

SVERIGEPAKET 4 26.3.2014. Att söka till högskolor och universitet i Sverige

SVERIGEPAKET 4 26.3.2014. Att söka till högskolor och universitet i Sverige SVERIGEPAKET 4 26.3.2014 Att söka till högskolor och universitet i Sverige TVÅ INFORMATIONSKÄLLOR www.studera.nu www.antagning.se Hur gör jag? STEG 1: Skapa konto Skapa ett konto på www.antagning.se OBS:

Läs mer

En kort guide till VFU-portalen. För dig som har tittbehörighet i portalen

En kort guide till VFU-portalen. För dig som har tittbehörighet i portalen En kort guide till VFU-portalen För dig som har tittbehörighet i portalen Version 1.2, uppdaterad maj 2013 Innehåll Adressen till VFU-portalen... 3 Inloggning... 3 Behörighet... 3 Hur får jag behörighet?...

Läs mer

Mina sidor Medlemsmanual

Mina sidor Medlemsmanual Mina sidor Medlemsmanual Innehåll 1. Bra att veta innan du börjar... 2 Navigering... 2 Hjälprutor... 2 Layout & Funktioner... 2 2. Mina uppgifter... 3 Kontrollera och ändra uppgifter... 3 Ändra kontaktuppgifter...

Läs mer

Handledning Time Care Pool inkl. intresseanmälan

Handledning Time Care Pool inkl. intresseanmälan Handledning Time Care Pool inkl. intresseanmälan Starta webläsaren (samtliga webläsare fungerar, även på mobila enheter) Skriv i adressfältet tp.molndal.se (OBS! Inget www.) Skriv in användarnamn och lösenord.

Läs mer

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Manual It s learning Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Rekommenderade webbläsare: Internet Explorer, aktuella versioner (PC) Safari (ipad, Mac) Örebro kommun 20150911 v 1.1 orebro.se 2

Läs mer

Manual Interbook Bygdegårdar

Manual Interbook Bygdegårdar Manual Interbook Bygdegårdar Bidrag och föreningsuppgifter Datum: 2013 01 23 Version 1.0 Sidan 1 (10) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1. 1 Föreningsregistret... 3 1.2 Kontaktpersoner... 3 1.3 Huvudanvändare

Läs mer

Handledning Time Care Pool - Direktbokning

Handledning Time Care Pool - Direktbokning Handledning Time Care Pool - Direktbokning Starta webläsaren (samtliga webläsare fungerar, även på mobila enheter) Skriv i adressfältet tp.molndal.se (OBS! Inget www.) Skriv in användarnamn och lösenord.

Läs mer

Stödmaterial för VFU till studenter, VFU-handledare & universitetslärare

Stödmaterial för VFU till studenter, VFU-handledare & universitetslärare Sid 1 (10) Stödmaterial för VFU till studenter, VFU-handledare & universitetslärare Sid 2 (10) Inledning Det här dokumentet är ett stöd för dig som är student, lokal VFU-handledare eller universitetslärare.

Läs mer

Utdrag ur LiTHs. Civilingenjörsutbildning, Campus Norrköping. Utbildningsplaner för grundläggande utbildning 1997/98

Utdrag ur LiTHs. Civilingenjörsutbildning, Campus Norrköping. Utbildningsplaner för grundläggande utbildning 1997/98 Utdrag ur LiTHs Studiehandbok Civilingenjörsutbildning, Campus Norrköping Utbildningsplaner för grundläggande utbildning 1997/98 Studiehandboken finns på http://www.lith.liu.se/sh/ t LINKÖPINGS TEKNISKA

Läs mer

Ansökan till Arbetsmarknadsenheten Falköpings Kommun

Ansökan till Arbetsmarknadsenheten Falköpings Kommun Ansökan till Arbetsmarknadsenheten Falköpings Kommun Fyll i ansökan och sänd in den till oss. Fyll i ansökan så utförligt du kan. Frågor markerade med * är obligatoriska. När vi fått ansökan kontaktar

Läs mer