Ett kassaskåp för bilen!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ett kassaskåp för bilen!"

Transkript

1 Ett kassaskåp för bilen Hulda Lindgrens gata 8 S Onsala info@compactstoring.se Mobil

2 Parkeringshus för personbilar Parkering av bilar kräver, förutom den plats bilen behöver, tillfartsvägar vilket medför att konventionella parkeringsplatser för många bilar blir stora och parkeringshus blir ineffektiva. Den parkerade bilen är sårbar för skadegörelse och stöld. Med vårt system för parkeringshus minimeras bilens plats och tillfartsvägar samtidigt som bilen är helt skyddad. Parkeringshusets princip är patenterad med nr Grunden är stapling uppifrån, förberedande framplockning, sortering i rätt ordning och flexibel utplockning till bilföraren. All bokning, hantering in och ut, utplockning och betalning sker via en dator. CompactParking är Säkert Bilpool Flexibelt Miljövänligt Kostnadseffektivt Laddning av elbilar Säkert Bilen kan inte stjälas eller skadas i parkeringshuset. Det går inte att stjäla delar av bilen som hjul, radio och GPS. Det går inte heller att komma åt det som finns i bilen vilket är viktigt för servicemän, golfspelare, fotografer och datatekniker. Det är egentligen viktigt för alla att det som finns i bilen när du parkerar den finns kvar när du hämtar den. Bilen och vad den innehåller är säkert i CompactParking parkeringshus. Bilpool Bilpooler finns idag mest i olika typer av bostadsområden. I framtiden kan de även finnas vid kollektivtrafikterminaler. En bilpol administrerad av CompactParking kan vara obemannad. Som medlem i en CompactParking bilpool har du alltid den bil du behöver. 2( 8)

3 Flexibelt CompactParking finns till alla utrymmen. Ett 10 m högt parkeringshus för 300 bilar kan vara 150 m långt och 8 m brett eller 53 m långt och 21 m brett. Det kan innehålla platser för bilar med olika höjd och billiga platser för långtidsparkering. Parkeringsplatserna kan utrustas för säker förvaring när inte vanliga förrådsutrymmen räcker till eller man säkert vill förvara cyklar och motorcyklar. För att minska byggnadshöjden kan parkeringshuset sänkas 6 m ner i marken eller helt under jord. Det finns inget parkeringshus som ger det som CompactParking ger Miljövänligt Parkering i huset föregås av bokning varför man redan innan resan startar vet att man får plats och när bilen skall köras in. Platsbokningen och inkörningstid samt ändringar bokas på husets hemsida eller med SMS. Systemet kan föreslå annan tid. I framtiden kommer det också bokningar att kunna göras med telefon och SMS. Då kommer lämplig körväg att kunna visas. Körning för att leta parkeringsplats upphör. Kommer du utan att ha bokat plats går det också bra om plats finns men du kan få vänta några minuter. Totalt minskar trafiken. Kostnadseffektivt Det långa huset överst på sista sidan 7 är tänkt som en bullervall mot en bullrig miljö som järnväg eller huvudväg. Det gör det möjligt att använda ytor som utan bullervallen inte har kunnat bebyggas. CompactParkings databokning gör att även månadsuthyrda platser kan hyras ut till andra. Vilket parkeringshus du än jämför med är CompactParking effektivare Laddning av elbilar Ger du din bil den tid laddningen behöver är den alltid körklar för dig Förutom allt annat får du bilen laddad också.. Parkeringshuset är flyttbart Parkeringshuset kan avlasta ett område när ett stort byggprojekt pågår Därefter kan de demontera för att användas någon annan stans. Det kan också säljas som begagnat. Hur fungerar det Parkering av bil Plats bokas. Bilen körs in i en lokal som påminner om ett vanligt garage eller en biltvätt. Som i biltvätten ställs bilen på rätt plats på en kassett. Allt som inte behövs för stunden, kameror, datorer och golfklubbor, 3( 8)

4 kan lämnas i bilen. Parkeringen är stöldsäker. När alla lämnat rummet registrerar man det i en dator, portar och dörrar stängs och reglas varefter en automatkran lyfter kassett och bil in i parkeringshuset. I samband med inlyftningen vänds bilen så att den senare kan köras ut. Automatkranar Två eller fler kranar arbetar i parkeringshuset. Varje kran har två omlastningsplatser. Fler kranar ökar kapaciteten. All mekanik finns över bilen och är således skyddad mot snö och annat som bilen bär med sig. Kapacitet Två plock-kranar och styrsystem klarar ca 36 bilar in och 36 ut i timman. Ökning av kapaciteten uppnås med fler sektioner och kranar. Det finns sekunder för att lasta in baggage och personer i en bil och köra ut den samt köra in nästa och lasta bagaget ur den. Hämtning av bil Tid för hämtning av bil bokas och när bilen lämnas. Hämtningstiden kan också bokas och/eller ändras över parkeringshusets hemsida eller SMS. Systemet kan, beroende på belastning, föreslå annan tid. Framplockning till buffert startar omedelbart när utlastningstiden bokats. Vid ankomsten till parkeringshuset identifierar sig föraren för systemet som beordrar fram bilen. Läsaren meddelar i vilket port bilen skall hämtas. När bilen är på plats öppnas dörrarna. Avgifter - Faktura Avgiften och avgiftssystemet kan varieras så att de passar varje parkeringshus och dess användare. Kunder med kundnummer kan få automat-utskriven faktura veckovis eller månadsvis. Kassett Kassetten är 5100 mm lång, 2050 mm bred och 1750 mm hög. Delningen mellan två kassetter är längs 5400 mm, tvärs 2200 mm och vertikalt 1680 mm. Delningen på 1680 mm tillåter 1500 mm höga bilar vilket räcker för alla vanliga. För högre bilar är det möjligt att ersätta fem standardkassetter med fyra som har en vertikal delning på 2100 mm. Delningen på 2100 mm tillåter 1900 mm höga bilar vilket räcker för de flesta SUV:ar och vanliga bilar med takbox. Skalet runt CompactParking Huset som omsluter CompactParking kan vara byggt på många olika sätt. Det kan vara en enkel plåtbyggnad, en avancerad fasad som ger pris, en glasfasad eller lägenheter och kontor runt parkeringshuset. Tekniken är extremt lönsam för underjordiska garage då det endast behövs lite mer än halva volymen. Det ända viktiga är att kranbanorna ligger och groparna under omlastningsplatserna ligger rätt. Jämförelser Med mekaniska parkeringshus minimeras bilens plats och tillfartsvägar samtidigt som bilen är helt skyddad mot skadegörelse och stöld. Vi har försökt att göra en del tekniska jämförelser mellan traditionella och mekaniska parkeringshus som arbetar efter olika principer Här nedan finns några exempel 1 parkeringshus med traditionell inkörning av förare 1a utan tak över översta parkeringsplanet 4( 8)

5 1b med tak över översta parkeringsplanet 2 mekaniskt parkeringshus där bilen står på drivna plattor, 3 mekaniskt parkeringshus CompactParking där bilarna lyfts stående på en enkel platta a Traditionell inkörning 1b Traditionell inkörning 2 Drivna plattor Parkeringshus med traditionell inkörning kräver en fri takhöjd på 2,1 till 2,2 meter för att vi skall kunna gå utan att taket är för nära. Bjälklagen är också förhållandevis tjocka vilket gör att måttet från ett körplan till nästa närmar sig 3 m. Det är vanligt att översta planet inte har något tak. Körande bilar och människor blandas alltid. 2 Parkeringshus som flyttar bilen med "drivna plattor" av olika konstruktion beroende på tillverkare. Tekniken att driva plattorna finns alltid under bilen vilket för våra förhållanden innebär att de utsätts för snö och smuts. Det fria höjdmåttet kan varieras beroende på vilka biltyper som skall kunna finnas i parkeringshuset. Bjälklaget kan vara förhållandevis tunt. Körande bilar och människor kan separeras. 3 CompactParking parkeringshus arbetar med en traversliknande kran som lyfter in bilarna. Tekniken för att flytta bilarna finns alltid i parkeringshusets tak där den är helt skyddad mot alla föroreningar. Stapling från golvet gör att det horisontella avståndet mellan bilarna kan göras litet. Plattan som bilen står på är < 100 mm tjock. Benen på plattformarna kan bytas eller ändras. Det innebär att parkeringshuset alltid kan ändras för olika höga bilar. Körande bilar och människor kan separeras CompactParking 5( 8)

6 platser platser platser Det översta traditionella parkeringshuset rymmer 192 bilar på fyra våningsplan, Det mellersta huset har samma längd, bredd och höjd som det översta men har CompactParking-teknik. Det rymmer 330 bilar i fem plan. Om behovet av platser endast är 192 kan CompactParking-huset göras kortare. Mekaniska parkeringshus kan göras smala. CompactParking kan bygga smalast Säkerhetsavstånd 5000 Ett endast 8 meter brett CompactParking parkeringshus som bullervall mot järnvägen. 6( 8)

7 Kostnader Det går inte att säga vad en parkeringsplats kostar i den ena eller den andra situationen. Ett överslag ger att en parkeringsplats i ett traditionellt parkeringshus kostar mellan 100 och SEK, i ett CompactParking parkeringshus <100 till SEK och i ett hus med drivna plattor 200 till SEK. Youtube Du kan se parkeringshus med bilarna på drivna plattor på om du söker på <Automatic parking>, <Robot parking> eller <Car parking>. Den senast upplagda är m730/index.htm Vem betalar? När bilen blev allmän fanns det ingen annan plats än gatan. Bilägarna vande sig vid att parkeringen skulle vara fri. Som med allt annat är det svårt att komma senare och höja priset. Bilen är egentligen inte annorlunda än mycket annat som tvingats på oss och som vi fått betala. För drygt hundra år sedan började våra befintliga bostäder förses med vatten och avlopp, med el och telefon och nu på senare tid med bredband och kabelkanaler. Detta har fastighetsägaren gjort och hyresgästen har fått betala på hyran. Storstadsbilisterna har lärt sig att inget är gratis. Man betalar för parkeringsrutor och garage samt för gatuparkering. Det är självklart att parkeringshuset skall betalas av dem som parkerar där. Den "gratis" parkeringsyta som finns runt köpcentra är givetvis inte gratis. Parkeringsplatsen betalas av butikerna som i sin tur tar ut betalningen i priset för sina varor. Så kommer också framtidens parkeringshus att betalas. Bilägaren kan hyra en plats per månad eller per timma. Omgivande butiker kan hyra plats och erbjuda sina kunder "gratis parkering" eller "billig parkering". CompactParking parkeringshus har full koll. I databasen registreras när bilen kördes in och när den kördes ut. I databasen registreras vilket avtal som bilägaren har med parkeringshuset. Beroende på avtal betalar bilägaren när han lämnar bilen eller när han hämtar den. Han kan betala fast månadskostnad eller mot en månadsfaktura. Allt är möjligt. 7( 8)

8 Det är lättare att betala när man får något för pengarna. CompactParking ger bilägaren mer än andra parkeringshus. Bilen är fullständigt skyddad. Golfbagen kan ligga kvar lika väl som semesterbagaget. Servicemannen kan lämna verktyg och datorer. Ingen kan röra bilen i parkeringshuset så det går inte heller att skada bilen. Alla uppgifter i detta blad kan ändras utan föregående meddelande. Vill du ha ett förslag eller bara veta mer. Kontakta Compact Parking på eller info@compactstoring.se 8( 8)

Ett kassaskåp för bilen

Ett kassaskåp för bilen Ett kassaskåp för bilen Lindfjällsvägen 18 S-439 31 Onsala bjorn.johanssonl@compactstoring.se Nat Tfn 0300-622 09 Mobil 070-516 97 16 Parkeringshus för personbilar Parkering av bilar kräver, förutom den

Läs mer

Din partner för hållbara mobilitetstjänster

Din partner för hållbara mobilitetstjänster Din partner för hållbara mobilitetstjänster Vi är mycket mer än ett parkeringsbolag Vi var först ut i Sverige med många hållbara mobilitetstjänster i parkeringsanläggningar. I flera fall är vi även ledande

Läs mer

SKYDDSANVISNING FÖR STÄLNNINGSARBETE

SKYDDSANVISNING FÖR STÄLNNINGSARBETE Din säkerhet och framgång är viktigt för oss. Vänligen skriv ut denna skyddsanvisning, läs noggrant och om du har några frågor angående anvisningarna kan du be om hjälp. Vi är här för att tjäna dig. SKYDDSANVISNING

Läs mer

Kv. Rosen. Trafik. Utredare. Iterio AB Östgötagatan 12 116 25 Stockholm 08 410 363 00 info@iterio.se www.iterio.se. Therese Nyman Linda Lundberg

Kv. Rosen. Trafik. Utredare. Iterio AB Östgötagatan 12 116 25 Stockholm 08 410 363 00 info@iterio.se www.iterio.se. Therese Nyman Linda Lundberg Kv. Rosen Trafik Utredare Therese Nyman Linda Lundberg STOCKHOLM 2015-01-23 Bakgrund befintliga vägrum Kvarteret Rosen angränsas av St. Göransgatan och Liljegatan. St. Göransgatan har en karaktär av en

Läs mer

Bli en elbilsvänlig bostadsrättsförening Så här enkelt kan ni ladda elbilar i er fastighet!

Bli en elbilsvänlig bostadsrättsförening Så här enkelt kan ni ladda elbilar i er fastighet! Bli en elbilsvänlig bostadsrättsförening Så här enkelt kan ni ladda elbilar i er fastighet! 2 Elbilarna kommer är ni? redo De senaste 12 månaderna har antalet elfordon ökat med över 140 procent i Sverige.

Läs mer

RAPPORT TRAFIKUTREDNING FÖR DETALJPLAN TUMBA CENTRUM UPPDRAGSNUMMER 2125500000 RAPPORT VER 0.96 STOCKHOLM 2013-05-20 1 (16)

RAPPORT TRAFIKUTREDNING FÖR DETALJPLAN TUMBA CENTRUM UPPDRAGSNUMMER 2125500000 RAPPORT VER 0.96 STOCKHOLM 2013-05-20 1 (16) UPPDRAGSNUMMER 2125500000 TRAFIKUTREDNING FÖR DETALJPLAN TUMBA CENTRUM VER 0.96 STOCKHOLM 1 (16) S w e co Gjörwellsgatan 22 Box 34044 SE-100 26 Stockholm, Sverige Telefon +46 (0)8 6956000 Fax +46 (0)8

Läs mer

Förvaringssystem för långgods och platta material

Förvaringssystem för långgods och platta material Förvaringssystem för långgods och platta material Crane 1200 SS 3042 SS 1042 SS 3062 C SS 3062 SM 3000 Vertical 2000 LSS 5600 CSM 500 Förvaringssystem för, t ex plåtar, skivor, ringar, plattjärn, rör och

Läs mer

Parkeringsstrategi för Sundsvalls kommun

Parkeringsstrategi för Sundsvalls kommun Parkeringsstrategi för Sundsvalls kommun Beslutad av kommunfullmäktige 2017-05-29, dnr KS-2016-00911-2 Namn: Parkeringsstrategi för Sundsvalls kommun Giltighetstid: Tills vidare Ansvarig funktion: Stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Dags att byta port? Allt du behöver veta när du funderar på att byta! Vi gör det lätt.

Dags att byta port? Allt du behöver veta när du funderar på att byta! Vi gör det lätt. Dags att byta port? Allt du behöver veta när du funderar på att byta! Vi gör det lätt. Välj en leverantör som passar dig Det kan vara viktigare än du tror! Hur mår din port? Kanske är det uppenbart dags

Läs mer

Parkeringsstrategi för norra Tyresö centrum

Parkeringsstrategi för norra Tyresö centrum Parkeringsstrategi för norra Tyresö centrum Rapport Norra Tyresö Centrum 2014-05-12 Version 1,0 RAPPORT 2 (12) Datum Författare Version Ändring 2014-05-12 Karl/Hedda 1,0 RAPPORT 3 (12) Innehåll 1 Bakgrund...4

Läs mer

Information om boendet och föreningen. Uppdaterad 2015-03-11

Information om boendet och föreningen. Uppdaterad 2015-03-11 Information om boendet och föreningen Uppdaterad 2015-03-11 Välkommen till Brf. Lillsjönäs 22-28 Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28 köpte i april 2008 fastigheten på Barrstigen i Bromma av Stockholmshem.

Läs mer

Så mäter du din lägenhet HANDLEDNING OCH BESKRIVNING AV REGLER

Så mäter du din lägenhet HANDLEDNING OCH BESKRIVNING AV REGLER Så mäter du din lägenhet HANDLEDNING OCH BESKRIVNING AV REGLER Olika regler för olika byggår Om det uppstår tvist om en lägenhets yta ska lägenheten mätas efter särskilda regler. Det finns olika regler

Läs mer

Sida 1 1 Sida2 2 Sida 3 Som vi såg illustrerat i videon så är det ofta en huggsexa om vem som ska norpa en ledig parkering. Det beror på att dagens parkeringssystem bygger på den planekonomiska modellen,

Läs mer

Välj elbil! Ladda bilen hemma en guide till dig som bor i villa eller hyresrätt

Välj elbil! Ladda bilen hemma en guide till dig som bor i villa eller hyresrätt Välj elbil! Ladda bilen hemma en guide till dig som bor i villa eller hyresrätt 2 Välj eller Mycket har hänt i teknikväg de senaste åren en utveckling som gjort det både enklare och billigare att ladda

Läs mer

Sommarmeddelande. Från styrelsen RB Bostadsförening SKÄRAN

Sommarmeddelande. Från styrelsen RB Bostadsförening SKÄRAN Sommarmeddelande Från styrelsen RB Bostadsförening SKÄRAN Vi i styrelsen vill tacka för att vi fick Ert fortsatta förtroende. Vi vill passa på att önska alla en trevlig sommar och lämna lite information.

Läs mer

TIPS OCH RÅD OM LADDINFRASTRUKTUR. Tips och råd om laddinfrastruktur FÖR DIG SOM VILL INSTALLERA LADDSTATION I DIN BOSTADSRÄTTSFÖRENING

TIPS OCH RÅD OM LADDINFRASTRUKTUR. Tips och råd om laddinfrastruktur FÖR DIG SOM VILL INSTALLERA LADDSTATION I DIN BOSTADSRÄTTSFÖRENING Tips och råd om laddinfrastruktur FÖR DIG SOM VILL INSTALLERA LADDSTATION I DIN BOSTADSRÄTTSFÖRENING Tips och råd till dig som vill installera laddstation i din bostadsrättsförening Förberedelser För att

Läs mer

KRUSEGATAN 19 MALMÖ IN NOTHERN EUROPE m THE FULL SERVICE PROPERTY HOUSE

KRUSEGATAN 19 MALMÖ IN NOTHERN EUROPE m THE FULL SERVICE PROPERTY HOUSE 1 002 m 2 KRUSEGATAN 19 MALMÖ IN NOTHERN EUROPE HYR KONTOR I VÄLKÄNDA HUS 1 FASTIGHETEN Hus 1 är en byggnad med stort kulturvärde och en självklar plats på Malmös karta. Det välkända landmärket är det

Läs mer

Med Skeppsbron återfår göteborgarna kontakten med vattnet. Staden får en ny spännande mötesplats vid älven mitt i centrala Göteborg.

Med Skeppsbron återfår göteborgarna kontakten med vattnet. Staden får en ny spännande mötesplats vid älven mitt i centrala Göteborg. 2015-08-27 Q&A Skeppsbron Med Skeppsbron återfår göteborgarna kontakten med vattnet. Staden får en ny spännande mötesplats vid älven mitt i centrala Göteborg. Detta händer just nu I augusti i år invigdes

Läs mer

I föreliggande detaljplaneförslag uppfylls nedanstående ambitioner enligt stadens riktlinjer:

I föreliggande detaljplaneförslag uppfylls nedanstående ambitioner enligt stadens riktlinjer: Sida 1 (5) Checklista Antas i kommunfullmäktige Detaljplanens namn: Dnr: 2013-09481 Stadsdel: Kista Svar senast: 2016-02-01 Syfte och huvuddrag Stadsbyggnadskontoret har upprättat ett detaljplaneförslag

Läs mer

Tre smarta alternativ när du ska byta garageport

Tre smarta alternativ när du ska byta garageport Från Sveriges största expert på garageportar Tre smarta alternativ när du ska byta garageport GPE 200/300/400 takskjutportar www.garageportexperten.se Tre speciellt utvalda och prisvärda garageportar.

Läs mer

Avfallstaxa 2015 för verksamheter i Varberg och Falkenberg

Avfallstaxa 2015 för verksamheter i Varberg och Falkenberg Avfallstaxa 2015 för verksamheter i Varberg och Falkenberg Antagen av kommunfullmäktige i Varberg 2014-11-25 och i Falkenberg 2014-12-16, att gälla från och med 2015-01-01 Kundtjänst Telefon 0757-27 40

Läs mer

INFORMATIONSMÖTE 100224. Brf Svavlet 4

INFORMATIONSMÖTE 100224. Brf Svavlet 4 INFORMATIONSMÖTE 100224 Brf Svavlet 4 Rikard Johansson Bjurfors & Thörner AB Vi hjälper föreningen. Kontakta oss för alla typer av frågor om ombildningen Syfte med dagens möte Informera om ombildningen

Läs mer

Vi försöker hålla vår hemsida ständigt uppdaterad. Det är viktigt att även du håller dig uppdaterad genom att ibland gå in på hemsidan.

Vi försöker hålla vår hemsida ständigt uppdaterad. Det är viktigt att även du håller dig uppdaterad genom att ibland gå in på hemsidan. Brf Alströmer Alingsås Välkommen till Bostadsrättsföreningen Alströmer Alingsås Välkommen! Styrelsen önskar er välkomna till vår bostadsrättsförening - brf Alströmer - i centrala Alingsås. Området färdigställdes

Läs mer

Industrigatan. Välplanerad 1:a med inglasad balkong. Län Skåne Typ Lägenhet Kommun Lomma Storlek 26.5 m2 Område Centrum Tillträde tidigast

Industrigatan. Välplanerad 1:a med inglasad balkong. Län Skåne Typ Lägenhet Kommun Lomma Storlek 26.5 m2 Område Centrum Tillträde tidigast Industrigatan 8 Län Skåne Typ Lägenhet Kommun Lomma Storlek 26.5 m2 Område Centrum Tillträde tidigast Gatuadress Industrigatan 8 enligt överenskommelse Välplanerad 1:a med inglasad balkong Välplanerad

Läs mer

Frågor och svar Tillståndsparkering i Västra Järnbrott

Frågor och svar Tillståndsparkering i Västra Järnbrott Frågor och svar Tillståndsparkering i Västra Järnbrott Nedan besvarar vi några av de vanligast ställda frågorna under våra informationsmöten. Vart är beslutet taget? Framtidens koncernledning har beslutat

Läs mer

Säbytown. Skala:1:500

Säbytown. Skala:1:500 Säbytown Skala:1:500 I vår stad använder vi oss bara av förnybar energi från sol, vind och vatten. Vi ska utnyttja denna energi effektivare genom att bygga ut nätverket. Med ett nytt slags elnät blir det

Läs mer

S i d a 1. Goda råd. från en erfaren. kranförare

S i d a 1. Goda råd. från en erfaren. kranförare S i d a 1 Goda råd från en erfaren kranförare S i d a 2 Beställning av kranen När du ska beställa kranen för ett lyft, måste du göra klart att lasten är färdig att koppla (eller gärna förbered med stroppar)

Läs mer

Parkeringsnorm för Örebro kommun Antagen av Programnämnd samhällsbyggnad 2010-12-01

Parkeringsnorm för Örebro kommun Antagen av Programnämnd samhällsbyggnad 2010-12-01 Parkeringsnorm för Örebro kommun Antagen av Programnämnd samhällsbyggnad 2010-12-01 Bilparkering Parkering vid bostad Vid beräkning av parkering vid bostäder finns två alternativ. Är antal och typ av lägenheter

Läs mer

Industrilokaler i Vagnhärad Lånesta industriområde

Industrilokaler i Vagnhärad Lånesta industriområde Industrilokaler i Vagnhärad Lånesta industriområde Fem nyproducerade bostadsrättslokaler i en förening utan lån Att äga sin lokal lika självklart som att äga sin bostad Nyproduktion av industrilokaler

Läs mer

LYFTA MED FLEXICRANE. Klicka på Play för att se video på youtube.com/liftsall!

LYFTA MED FLEXICRANE. Klicka på Play för att se video på youtube.com/liftsall! Klicka på Play för att se video på youtube.com/liftsall! LYFTA MED FLEXICRANE Lifts All AB är en av de världsledande tillverkarna av lyftverktyg. Vårt omfattande produktsortiment förser industrier världen

Läs mer

Bullerutredning för kv. Svartmunken, Karl XI m.fl

Bullerutredning för kv. Svartmunken, Karl XI m.fl HALMSTAD KOMMUN 10-20 Bullerutredning för kv. Svartmunken, Karl XI m.fl UPPDRAGSNR 23377006001 1 (9) -14 Sweco Stortorget 8 SE-702 11 Örebro, Sverige Telefon Fax +46 (0)19 161045 www.sweco.se Sweco Civil

Läs mer

MEDBORGARDIALOG SÖDRA CENTRUM

MEDBORGARDIALOG SÖDRA CENTRUM MEDBORGARDIALOG SÖDRA CENTRUM Sammanställning till webbsidan Medborgardialog södra centrum Måndagen den 17 november 2014 genomförde Samhällsbyggnadsnämnden en medborgardialog om hur södra centrum ska utvecklas.

Läs mer

Parkering i kvarteret Biet/Sicklaön 142:2 i Nacka

Parkering i kvarteret Biet/Sicklaön 142:2 i Nacka 1 PM 2015:25 Paulina Soliman Jesper Nordlund 2015-05-04 Parkering i kvarteret Biet/Sicklaön 142:2 i Nacka 1. Bakgrund Diligentia planerar att tillföra 39 hyreslägenheter till befintlig bostadsfastighet

Läs mer

Län Halland Typ Lägenhet Kommun Halmstad Storlek 80 m2 Område Nissastrand Tillträde tidigast Gatuadress Westerbergs gata 2

Län Halland Typ Lägenhet Kommun Halmstad Storlek 80 m2 Område Nissastrand Tillträde tidigast Gatuadress Westerbergs gata 2 Westerbergs gata 2 Län Halland Typ Lägenhet Kommun Halmstad Storlek 80 m2 Område Nissastrand Tillträde tidigast Gatuadress Westerbergs gata 2 Nu finns möjlighet att köpa denna fräscha och ljusa trea med

Läs mer

Sparrisen 1, Anderstorpsvägen 2-6 Ombyggnad av kontor till bostäder

Sparrisen 1, Anderstorpsvägen 2-6 Ombyggnad av kontor till bostäder SOLNA STAD Stadsbyggnadsförvaltningen 2011-10-04 SID 1 (5) SBN/2011:847 TJÄNSTESKRIVELSE Sparrisen 1, Anderstorpsvägen 2-6 Ombyggnad av kontor till bostäder Sammanfattning Wåhlin Byggare AB ansöker om

Läs mer

UPPSATS REDOVISNING FUTURE CITY MODELL "Mothman City"

UPPSATS REDOVISNING FUTURE CITY MODELL Mothman City Estniska skolan i Stockholm Svartmangatan 20-22 111 29 STOCKHOLM 08-412 60 20 exp@estniskaskolan.se Lärare: Patrik Slimane, patrik@parafras.se 800 ord inklusive bildtexter. UPPSATS REDOVISNING FUTURE CITY

Läs mer

Industrilokaler i Järna Tuna industriområde

Industrilokaler i Järna Tuna industriområde Industrilokaler i Järna Tuna industriområde 15 nyproducerade bostadsrättslokaler Att äga sin lokal lika självklart som att äga sin bostad Nyproduktion av industrilokaler i Järna Tuna industriområde Bostadsrättsföreningen

Läs mer

LAGER/PRODUKTION/KONTOR, HEDENSTORPSVÄGEN 5, JÖNKÖPING

LAGER/PRODUKTION/KONTOR, HEDENSTORPSVÄGEN 5, JÖNKÖPING LAGER/PRODUKTION/KONTOR, HEDENSTORPSVÄGEN 5, JÖNKÖPING NYTT LAGER/VERKSTAD & KONTOR PÅ ATTRAKTIVA HEDENSTORP H Här finns en unik möjlighet att få en helt anpassad lokal efter din verksamhet på Norra Hedenstorp

Läs mer

ÖNNERED 2009.03.23 HSB GÖTEBORG/LUNNEPLAN HULTING ARKITEKTER, 02 LANDSKAP

ÖNNERED 2009.03.23 HSB GÖTEBORG/LUNNEPLAN HULTING ARKITEKTER, 02 LANDSKAP HSB GÖTEBORG/LUNNEPLAN TRADITION ÖNNERED Önnered är en mycket attraktiv del av Göteborg, ett stycke bohuslän på cykelavstånd från centrum. En lugn miljö med närhet till både service, bad och båtliv. Bebyggelsen

Läs mer

Parkeringsutredning Lomma

Parkeringsutredning Lomma Parkeringsutredning Lomma Slättäng 2012-05-30 Malmö 2012-05-30 Vectura Consulting AB Box 242, 201 22 Malmö Växel: 0771-159 159 Projektansvarig Jenny Hällstorp, 010-484 62 40 Kontaktpersoner Kristofer Lilja,

Läs mer

Kontaktpersoner. Öppettider. Väktare G4S Tel. 073-315 86 60 vakt.novalund@unibail-rodamco.com. Vardagar Butiker och entréer 10-20

Kontaktpersoner. Öppettider. Väktare G4S Tel. 073-315 86 60 vakt.novalund@unibail-rodamco.com. Vardagar Butiker och entréer 10-20 Eventvillkor Kontaktpersoner Väktare G4S Tel. 073-315 86 60 vakt.novalund@unibail-rodamco.com Brand Events Manager Nordic Linda Jensen 076-525 57 43 Linda.jensen@unibail-rodamco.com Technical Manager Colin

Läs mer

Detaljplan för bostäder inom Utby 3:25 - Älvängen, Ale kommun Parkeringshusutredning

Detaljplan för bostäder inom Utby 3:25 - Älvängen, Ale kommun Parkeringshusutredning Detaljplan för bostäder inom Utby 3:25 - Älvängen, Ale kommun Beställare: ALE KOMMUN Ledetvägen 6 449 80 ALAFORS Beställarens representant: Konsult: Uppdragsledare Handläggare gestaltning Norconsult AB

Läs mer

Varmt välkommen till Brf Västgötagatan 22

Varmt välkommen till Brf Västgötagatan 22 Varmt välkommen till Brf Västgötagatan 22 Brf Västgötagatan 22 förvärvade huset 2001 Det finns 36 bostadsrättslägenheter och 3 lokaler inom fastigheten Att bo i en bostadsrätt är i vissa frågor annorlunda

Läs mer

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman.

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman. VÅRA LÄGENHETER FÖRÄNDRINGAR Ibland vill man förändra och komplettera sin lägenhet. När det gäller väsentliga förändringar tex badrum, kök och väggar måste styrelsen godkänna detta skriftligen. Installationer

Läs mer

Romarbäcken 1:s samfällighetsförening

Romarbäcken 1:s samfällighetsförening Romarbäcken 1:s samfällighetsförening Policydokument Senast uppdaterad 2016-10-18 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INFORMATION TILL SAMFÄLLIGHETENS MEDLEMMAR. 2 SAMFÄLLD ÄGARE TILL FASTIGHET ÄLVESTA 3:22 2 ÅRSSTÄMMA

Läs mer

Om oss. Om Hyresgästföreningen. Innehåll. Var med i Hyresgästföreningen. lättläst

Om oss. Om Hyresgästföreningen. Innehåll. Var med i Hyresgästföreningen. lättläst Om oss Var med i Hyresgästföreningen lättläst Om Hyresgästföreningen I den här broschyren kan du läsa om Hyresgästföreningen. Vi berättar om vilka vi är, vad vi gör och vad vi tror på. Ring oss på telefon

Läs mer

Drachmannsgatan 4 Bromma Blackeberg

Drachmannsgatan 4 Bromma Blackeberg Drachmannsgatan 4 Bromma Blackeberg VÄLKOMMEN HEM Välkommen till en av de bästa lägenheterna i den bästa bostadsrättsföreningen i området! Här finns boendet för dig som vill slippa problem. Med garage

Läs mer

Julmarknad på Oaxen

Julmarknad på Oaxen Oaxen bygdegårdsförenings årliga Julmarknad på Oaxen 2017-12-02 Välkommen som utställare! www.oaxenbygdegard.se Innehåll Inför din bordsbokning... 3 Våra olika platser att boka placering på... 3 Gillet...

Läs mer

FRÅN SMÅHUS TILL FLERBOSTADSHUS. Klippans kommun, 25 maj 2016

FRÅN SMÅHUS TILL FLERBOSTADSHUS. Klippans kommun, 25 maj 2016 FRÅN SMÅHUS TILL FLERBOSTADSHUS Klippans kommun, 25 maj 2016 BAKGRUND bostadsbrist kommuner har ansvar för bosättning av nyanlända med uppehållstillstånd möjligheter att förtäta villastad, vanligt förekommande

Läs mer

Kvarteret Provisorn 4

Kvarteret Provisorn 4 Din fastighet Kvarteret Provisorn 4 Beläget på: Tulegatan 4-8, Kungstensgatan 17, Rådmansgatan 32, Birger Jarlsgatan 57-63. Regler gällande sopor, el, vatten etc finns i Ert kontakt då olika regler gäller

Läs mer

Nytt område för hotell, kontor, handel och bostäder vid Lunds nya entré!

Nytt område för hotell, kontor, handel och bostäder vid Lunds nya entré! driving range bv 1500 bv 10000 3500 lastzoner 10000 2000 gröna skärmar 8000 5000 2000 parkeringar lastzoner 4500 3000 3000 Nytt område för hotell, kontor, handel och bostäder vid Lunds nya entré! Den spännande

Läs mer

Välkommen Till. Brf. Skäcklinge Äng.

Välkommen Till. Brf. Skäcklinge Äng. Välkommen Till rf. Skäcklinge Äng. Medlemskap Som bostadsrättsinnehavare är du medlem i bostadsrättsföreningen Skäcklinge Äng. Medlemskapet innebär att du i demokratisk ordning direkt kan påverka ditt

Läs mer

Hästar, buller och vindkraft. My Helin 15/3-19/3 2010 vid PRAO årkurs 8 på ÅF-Ingemansson Handledare Martin Almgren

Hästar, buller och vindkraft. My Helin 15/3-19/3 2010 vid PRAO årkurs 8 på ÅF-Ingemansson Handledare Martin Almgren Hästar, buller och vindkraft My Helin 15/3-19/3 2010 vid PRAO årkurs 8 på ÅF-Ingemansson Handledare Martin Almgren Hur hästen påverkas av ljud? Hästen är ett väldigt känsligt djur när det gäller ljud och

Läs mer

Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile I samband med planering av nya seniorbostäder.

Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile I samband med planering av nya seniorbostäder. Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile Beställare: Konsult: Uppdragsledare Handläggare Hälle Lider AB Husåsvägen 2 459 30 Ljungskile Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria Young Uppdragsnr: 102

Läs mer

Nu höjer vi hastigheten på din gata till 1000 Mbit/sek! Information till dig som funderar på att skaffa fiber.

Nu höjer vi hastigheten på din gata till 1000 Mbit/sek! Information till dig som funderar på att skaffa fiber. Nu höjer vi hastigheten på din gata till 1000 Mbit/sek! Information till dig som funderar på att skaffa fiber. Hastighetsjämförelser Så lång tid tar det att ladda ner en dvd-film på 4,7 gb eller 1gb filer.

Läs mer

ASSA RX WEB. Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1

ASSA RX WEB. Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 ASSA RX WEB Snabbt - Enkelt - Kostnadseffektivt passersystem ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 En tryggare arbetsplats för alla En person som känner sig trygg på sin arbetsplats

Läs mer

Boendeparkering i Hejdegården

Boendeparkering i Hejdegården Boendeparkering i Hejdegården I Linköping värdesätter vi en grön och skön stad. Från den första oktober 2015 införs boendeparkering i Hejdegården. Boendeparkeringen förenklar parkeringen i området och

Läs mer

Industrilokaler i Nykvarn Mörby industriområde

Industrilokaler i Nykvarn Mörby industriområde Industrilokaler i Nykvarn Mörby industriområde 18 nyproducerade bostadsrättslokaler Att äga sin lokal lika självklart som att äga sin bostad Nyproduktion av industrilokaler i Nykvarn Mörby industriområde

Läs mer

Nya parkeringsregler för Alskärets boende och besökande. Fr.o.m. den 1 mars 2018

Nya parkeringsregler för Alskärets boende och besökande. Fr.o.m. den 1 mars 2018 Nya parkeringsregler för Alskärets boende och besökande Fr.o.m. den 1 mars 2018 Sammanfattning Fr.o.m 1 mars införs parkeringsavgift - 2 kr/ timme, max 20 kr/ dag (boendeparkering med särskilt parkeringstillstånd)

Läs mer

SÅ HÄR FUNGERAR DET VALFRITT ANTAL SUGDOSOR MONTERAS I HUSET CENTRALENHET (DAMMSUGAREN) PLACERAS FAST I BIUTRYMME ELLER VIND/KÄLLARE

SÅ HÄR FUNGERAR DET VALFRITT ANTAL SUGDOSOR MONTERAS I HUSET CENTRALENHET (DAMMSUGAREN) PLACERAS FAST I BIUTRYMME ELLER VIND/KÄLLARE KORTFAKTA Canvac Centraldammsugare för dig som en gång för alla vill göra familjens städning......mycket smidigare...mycket effektivare...mycket tystare...mycket dammfriare SÅ HÄR FUNGERAR DET 1. CENTRALENHET

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Smedjekullsgatan 18B Kommun Malmö Storlek 2 rum (1 sovrum) / 53.5 m² Område Rostorp/Kirseberg Tillträde tidigast

Län Skåne Gatuadress Smedjekullsgatan 18B Kommun Malmö Storlek 2 rum (1 sovrum) / 53.5 m² Område Rostorp/Kirseberg Tillträde tidigast Län Skåne Gatuadress Kommun Malmö Storlek 2 rum (1 sovrum) / 53.5 m² Område Rostorp/Kirseberg Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Lugnt område som gränsar till Rostorps villaområde. Nära både affär

Läs mer

Enkel Digital Skyltning

Enkel Digital Skyltning Enkel Digital Skyltning på några minuter... färdiga, enkla och stabila system från Enkel Digital Skyltning 105mm i litet format... Det finns enkel digital skyltning, med enkla genomtänkta system... Paketen

Läs mer

Galären Dator och Teknik. Hej och välkommen till staden Krulleborg. Staden är bygd i en skala 1:200

Galären Dator och Teknik. Hej och välkommen till staden Krulleborg. Staden är bygd i en skala 1:200 Hej och välkommen till staden Krulleborg. Staden är bygd i en skala 1:200 Som vi ser så finns en trevlig monorailbana som går genom staden och som på ett praktiskt och miljövänligt sätt förbinder stadens

Läs mer

BMW X5. När Sheer du älskar. www.bmw.com. allt annat än statisk elektricitet.

BMW X5. När Sheer du älskar. www.bmw.com. allt annat än statisk elektricitet. Annons Hela denna bilaga är en annons från BMW Annons BMW The all-new i BMW X5 www.bmw.com När Sheer du älskar Driving att köra Pleasure allt annat än statisk elektricitet. BILEN SOM ÄR BYGGD AV KOL ISTÄLLET

Läs mer

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare för ledare Sammanställning Denna guide avser att hjälpa dig som ledare att administrera dina grupp(er) i MyClub. Allt som görs i MyClub är webbaserat vilket innebär att du kan sköta all administrering

Läs mer

PM Parkering Ernst Torulfsgatan

PM Parkering Ernst Torulfsgatan PM 1 (10) Handläggare Henrik Rönnqvist Tel +46 (0)10 505 47 13 Mobil +46 (0)70 373 83 18 Fax +46 10 505 30 09 henrik.ronnqvist@afconsult.com Datum 2012-11-09 Trafikkontoret Göteborg Björn Lindgren Click

Läs mer

Sicklaön 346:1 (Uddvägen 7) Ansökan om bygglov för nybyggnad av kontorslokaler.

Sicklaön 346:1 (Uddvägen 7) Ansökan om bygglov för nybyggnad av kontorslokaler. 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE 2016-01-04 Revidering 2016-01-19 B 2015-001891 Sicklaön 346:1 (Uddvägen 7) Ansökan om bygglov för nybyggnad av kontorslokaler. Förslag till beslut Miljö- och stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Vill du slippa gå ur bilen vid garaget i mörker och oväder?

Vill du slippa gå ur bilen vid garaget i mörker och oväder? Garageportöppnare Sommer och Aperto garageportö Vill du slippa gå ur bilen vid garaget i mörker och oväder? Med en garageportöppnare slipper du gå ur bilen i regn och rusk bara för att öppna porten. Portöppnaren

Läs mer

Framkomlighetsstrategin Sammanfattning

Framkomlighetsstrategin Sammanfattning Framkomlighetsstrategin Sammanfattning stockholm.se/trafiken 1 2 Varför behövs en framkomlighetsstrategi? Stockholm fortsätter att växa. År 2030 kommer Stockholms stads befolkning att ha ökat med cirka

Läs mer

Vi jobbar med framsidan ;D

Vi jobbar med framsidan ;D Vi jobbar med framsidan ;D Utgångspunkt Energiförbrukningen är ett problem i hela världen och nu gör man allt för att förminska den. Vår uppgift i Design Open 2010 är att fundera på om det finns ett sätt

Läs mer

Del av kv. Järva 4:17, P-hus vid Signalbron Gestaltningsprogram och detaljplaneunderlag Upprättat av Archus och Funkia för Fabege

Del av kv. Järva 4:17, P-hus vid Signalbron Gestaltningsprogram och detaljplaneunderlag Upprättat av Archus och Funkia för Fabege Del av kv. Järva 4:17, P-hus vid Signalbron Gestaltningsprogram och detaljplaneunderlag Upprättat av Archus och Funkia för Fabege Archus Arkitektur Brunkebergstorg 5 111 51 Stockholm Tel 08 30 75 00 Platsen

Läs mer

INFORMATION TILL BOENDE OM BLOMLÅDOR. Blomlådor för bättre trafiksäkerhet! Starta en ökad medvetenhet om trafiksäkerhet

INFORMATION TILL BOENDE OM BLOMLÅDOR. Blomlådor för bättre trafiksäkerhet! Starta en ökad medvetenhet om trafiksäkerhet 1 (6) INFORMATION TILL BOENDE OM BLOMLÅDOR Blomlådor för bättre trafiksäkerhet! Starta en ökad medvetenhet om trafiksäkerhet För att få en ökad trafiksäkerhet är det viktigt att vi alla börjar prata om

Läs mer

efem arkitektkontor ab

efem arkitektkontor ab HERRGÅRDSBACKEN FLODA Sävespången Det sägs att man förr var tvungen att ta av mössan vid Floda Portar. På ett likande sätt skall de nya byggnaderna trappa ner och huka sig hövligt, för att inte störa viktiga

Läs mer

Till dig som är medlem i Bostadsrättsföreningen Wahlberget 2015

Till dig som är medlem i Bostadsrättsföreningen Wahlberget 2015 Till dig som är medlem i Bostadsrättsföreningen Wahlberget 2015 Gör din röst hörd! Bostadsrättsföreningen Wahlberget består av 17 lägenheter. Vi är med andra ord en liten förening och möjligheten att prata

Läs mer

ICOPAL FASTLOCK. Fler möjligheter än du kan drömma om FÖR OTRADITIONELLA LÖSNINGAR

ICOPAL FASTLOCK. Fler möjligheter än du kan drömma om FÖR OTRADITIONELLA LÖSNINGAR ICOPAL FASTLOCK Fler möjligheter än du kan drömma om FÖR OTRADITIONELLA LÖSNINGAR Enkla lösningar är oftast vackrast Med Fastlock kan du skapa moderna och spännande tak till uteplatsen, carporten eller

Läs mer

MOTION OM ATT STYRELSEN SKA FÅ TILLÅTELSE ATT TITTA PÅ MÖJLIGHETEN ATT BYGGA OM RÅVIND TILL BOYTA

MOTION OM ATT STYRELSEN SKA FÅ TILLÅTELSE ATT TITTA PÅ MÖJLIGHETEN ATT BYGGA OM RÅVIND TILL BOYTA MOTION OM ATT STYRELSEN SKA FÅ TILLÅTELSE ATT TITTA PÅ MÖJLIGHETEN ATT BYGGA OM RÅVIND TILL BOYTA BAKGRUND OCH INFORMATION Några av oss som bor högst upp i föreningen har gått tillsammans till en vindsgrupp

Läs mer

Placera ditt budskap där din målgrupp finns.

Placera ditt budskap där din målgrupp finns. Placera ditt budskap där din målgrupp finns. Placera ditt budskap där din målgrupp finns. Se till att du finns där din målgrupp finns. Vi kallar det Pinpoint Media. Med Expands bärbara marknadsföringsdisplayer

Läs mer

Växlar - Underhålls strategi slipning av växlar - Med eller utan rörlig korsnings spets?

Växlar - Underhålls strategi slipning av växlar - Med eller utan rörlig korsnings spets? Växlar - Underhålls strategi slipning av växlar - Med eller utan rörlig korsnings spets? Varför Växel slipning? -Växlar genererar en störning i tåg gången => Utmattnings skador, RCF -Dynamisk belastnings

Läs mer

Profila RS: Den perfekta multihusbilen

Profila RS: Den perfekta multihusbilen 14 Eura Mobil 2013/2014 NYHET Profila RS: Den perfekta multihusbilen Du letar efter en husbil som har många goda egenskaper: den ska vara så låg som en halvintegrerad och samtidigt ha ett förvaringsutrymme

Läs mer

since 1870 Duschsystem för seniorer

since 1870 Duschsystem för seniorer since 1870 Duschsystem för seniorer Passar alla rum Glan finns i ett flertal olika utföranden för att passa olika rum. Förutom nedanstående standardutföranden kan vi tillverka specialutföranden såsom anpassning

Läs mer

Parkeringskostnaderna i bostadsproduktionen. Svar på skrivelse från Åke Askensten m.fl. (MP)

Parkeringskostnaderna i bostadsproduktionen. Svar på skrivelse från Åke Askensten m.fl. (MP) Dnr Sida 1 (5) 2013-09-25 Handläggare Anders Hallberg 08-508 26 401 Till Exploateringsnämnden 2013 10 17 Parkeringskostnaderna i bostadsproduktionen. Svar på skrivelse från Åke Askensten m.fl. (MP) Förslag

Läs mer

Orustgatan 14 B. Välplanerad etta nära city! Lägenhet. Götaland. Kommun Göteborg Storlek 37 m2. enligt överenskommelse. tidigast

Orustgatan 14 B. Välplanerad etta nära city! Lägenhet. Götaland. Kommun Göteborg Storlek 37 m2. enligt överenskommelse. tidigast Orustgatan 14 B Län Västra Götaland Typ Lägenhet Kommun Göteborg Storlek 37 m2 Område Gatuadress Orustgatan 14 B Tillträde tidigast enligt överenskommelse Välplanerad etta nära city! Välkommen till denna

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Branteviksgatan 24 Kommun Malmö Storlek 2 rum (1 sovrum) / 43,5 m². Tillträde tidigast

Län Skåne Gatuadress Branteviksgatan 24 Kommun Malmö Storlek 2 rum (1 sovrum) / 43,5 m². Tillträde tidigast Län Skåne Gatuadress Kommun Malmö Storlek 2 rum (1 sovrum) / 43,5 m² Område " Östra Sorgenfri Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Lugnt och grönt område nära till centrala Malmö. Affärer- och serviceinrättningar

Läs mer

Flexibel tillslutning av byggarbetsplatsen. Innovativ systemlösning med fokus på ekonomi och miljö

Flexibel tillslutning av byggarbetsplatsen. Innovativ systemlösning med fokus på ekonomi och miljö Flexibel tillslutning av byggarbetsplatsen Innovativ systemlösning med fokus på ekonomi och miljö Därför ska du välja Altiflex I Lambertssons sortiment finns nu Altiflex interimstillslutning, ett innovativt

Läs mer

2. Får jag bestämma var ni ska gräva? Ja, om det finns något känsligt i vägen vid grävning kan ni påverka var grävning ska ske.

2. Får jag bestämma var ni ska gräva? Ja, om det finns något känsligt i vägen vid grävning kan ni påverka var grävning ska ske. Vanliga frågor Anslutning 1. Ska ni gräva på min tomt eller gör jag det själv? Om det finns behov av grävning så gör vi det. Grävning och återställning ingår i kampanjerbjudandet. Finns det tomrör som

Läs mer

INTELLIGENTA PARKERINGS- SYSTEM INTELLIGENTA STYRSYSTEM FRÅN FOCUS FÖR BÄTTRAR RÖRLIGHET I STÄDER OCH REDUCERAR MILJÖPÅVERKAN FRÅN BILTRAFIKEN.

INTELLIGENTA PARKERINGS- SYSTEM INTELLIGENTA STYRSYSTEM FRÅN FOCUS FÖR BÄTTRAR RÖRLIGHET I STÄDER OCH REDUCERAR MILJÖPÅVERKAN FRÅN BILTRAFIKEN. INTELLIGENTA PARKERINGS- SYSTEM INTELLIGENTA STYRSYSTEM FRÅN FOCUS FÖR BÄTTRAR RÖRLIGHET I STÄDER OCH REDUCERAR MILJÖPÅVERKAN FRÅN BILTRAFIKEN. ParkHelp SMARTA LÖSNINGAR FÖR TRAFIKSTYRNING OCH ÖKAD RÖRLIGHET

Läs mer

MYCKET FIN VERKSTAD-/LAGERLOKAL, KYLVÄGEN 3, JÖNKÖPING

MYCKET FIN VERKSTAD-/LAGERLOKAL, KYLVÄGEN 3, JÖNKÖPING MYCKET FIN VERKSTAD-/LAGERLOKAL, KYLVÄGEN 3, 556 52 JÖNKÖPING EN AVSTICKARE FRÅN E4:AN H Nu finns det möjlighet att hyra en lokal med guldläge på Kylvägen 3 precis vid Torsvik centrum. Fastigheten är på

Läs mer

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem VIMARHEM AB Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem Besittningsskydd Du har rätt att bo kvar i Din lägenhet så länge Du följer de regler och föreskrifter som finns och betalar Din hyra i tid. Du kommer att bli uppsagd

Läs mer

EXTRALJUSTEST Särtryck från. Vi Bilägare nr 18

EXTRALJUSTEST Särtryck från. Vi Bilägare nr 18 EXTRALJUSTEST Särtryck från Vi Bilägare nr 18 test stora extraljus Bländande uppvisning Det är inte extraljus från Hella eller Bosch som når längst på vägen. Där heter vinnaren Lightforce. Men det sker

Läs mer

NOVIPro TELESKOPSTEGE

NOVIPro TELESKOPSTEGE NOVIPro TELESKOPSTEGE TELESKOPSTEGE AV ALUMINIUM, 3,20 M SP typkontrollsnr SC2299-12 Godkänd enligt: SS 2091 Tillverkad enligt: EN 131-1:2007 Tack för att du bestämde dig för att köpa vår produkt! Vi gör

Läs mer

TILLVAL GRUNDUTBUD NÄRVAROHANTERING PÅGÅENDE ORDER FUKTMÄTNING BOKA ONLINE ENERGIMÄTNING ÖVERVAKA BYGGET STATISTIK PRENUMERERA PÅ PÅGÅENDE ORDER

TILLVAL GRUNDUTBUD NÄRVAROHANTERING PÅGÅENDE ORDER FUKTMÄTNING BOKA ONLINE ENERGIMÄTNING ÖVERVAKA BYGGET STATISTIK PRENUMERERA PÅ PÅGÅENDE ORDER GRUNDUTBUD TILLVAL PÅGÅENDE ORDER NÄRVAROHANTERING FUKTMÄTNING BOKA ONLINE STATISTIK ENERGIMÄTNING TEMPERATUR- MÄTNING ÖVERVAKA BYGGET @ PRENUMERERA PÅ PÅGÅENDE ORDER PERSONLIG SÄKER- HETSINTRODUKTION

Läs mer

STRÖMSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSFÖRVALTNINGEN. Parkeringsnorm. Antaget av Kommunfullmäktige 2011-02-17, 93

STRÖMSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSFÖRVALTNINGEN. Parkeringsnorm. Antaget av Kommunfullmäktige 2011-02-17, 93 STRÖMSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSFÖRVALTNINGEN Parkeringsnorm Antaget av Kommunfullmäktige 2011-02-17, 93 Parkeringsnorm vid bygglovsprövning i Strömstads kommun Godkänd av kommunstyrelsen 2011-02-02 Antagen

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande AB Svenska Bostäders nyproduktion av bostäder och garage i Dalen 21, Gamla Enskede

Inriktningsbeslut gällande AB Svenska Bostäders nyproduktion av bostäder och garage i Dalen 21, Gamla Enskede Stadsledningskontoret Stockholms Stadshus AB Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2017-11-22 Ärende 11 Handläggare Stadshus AB: Krister Stralström Telefon: 08-508 29 758 SLK: Ebba Agerman Telefon: 08-508 29 790

Läs mer

RVU - Umeå Airport Var påbörjade du resan till Umeå Airport

RVU - Umeå Airport Var påbörjade du resan till Umeå Airport RVU - Umeå Airport Var påbörjade du resan till Umeå Airport City Rådhuset Rådhuset Skidspåret Hörnefors Stengärdets väg Mariehemsv. Berghem Berghem Storgatan 96 Nygatan 71 Skolgatan 17 Umeå tingsrätt Uman

Läs mer

Förslag till nya bestämmelser för boendeparkering

Förslag till nya bestämmelser för boendeparkering 4 STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Julin Jenny Datum 2016-04-05 Diarienummer GSN-2016-0775 Gatu- och samhällsmiljönämnden Förslag till nya bestämmelser för boendeparkering Förslag till beslut Gatu-

Läs mer

Regler för användning av blomlådor som farthinder

Regler för användning av blomlådor som farthinder 2015-05-11 1 (8) Regler för användning av blomlådor som farthinder Alla vill nog att det ska vara trafiksäkert i sitt bostadsområde. Många tänker nog inte på att precis samma faror som de upplever på sin

Läs mer

Flexibla parkeringsnormer i praktiken

Flexibla parkeringsnormer i praktiken Flexibla parkeringsnormer i praktiken Olov Åslund, projektsamordnare mobility management Eskilstuna kommun Stadsbyggnadsförvaltningen, trafikavdelningen Eskilstuna 100 000 inv. 1922 p-platser (centrum)

Läs mer

Kombinera ett funktionellt arbetsbord efter Ditt eget behov!

Kombinera ett funktionellt arbetsbord efter Ditt eget behov! Alla produkterna på dessa sidor finns även i ESD Förvaringskassetter Stabil stålram pulverlackerad i RAL 7045. Glasklara plastlådor med plastskyddade etiketter och lådstopp. Lådorna finns även i röd, blå

Läs mer

Har kommer lite info om vad vi har att erbjuda. Vi är agenter åt Lambert i Sverige och kan erbjuda ett enormt sortiment av marknadstillbehör.

Har kommer lite info om vad vi har att erbjuda. Vi är agenter åt Lambert i Sverige och kan erbjuda ett enormt sortiment av marknadstillbehör. Försäljningsystem För torg och marknader Mobila Försäljningssystem Hej. Har kommer lite info om vad vi har att erbjuda. Vi är agenter åt Lambert i Sverige och kan erbjuda ett enormt sortiment av marknadstillbehör.

Läs mer

FASTIGHETEN RAPSBAGGEN 13

FASTIGHETEN RAPSBAGGEN 13 FASTIGHETEN RAPSBAGGEN 13 31320.doc Rapsbaggen 13, beskrivning.pdf BARKBORREGATAN 3, VÄSTERÅS VLMT Näringsfastigheter AB Tel 021-30 92 50 Box 2064 Mobil 070-212 92 50 720 02 VÄSTERÅS E-mail johnny@vlmt.se

Läs mer