HÖGSKOLAN I BORÅS VERKSAMHETSPLAN Sid 1 (6) Informationsavdelningen S Dellby Informationsavdelningen år 2010

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HÖGSKOLAN I BORÅS VERKSAMHETSPLAN Sid 1 (6) Informationsavdelningen S Dellby Informationsavdelningen år 2010"

Transkript

1 HÖGSKOLAN I BORÅS VERKSAMHETSPLAN Sid 1 (6) år Uppdraget: Verksamhetsidé och huvuduppgifter är Högskolans i Borås kompetenscentrum för kommunikativa strategier, medierelationer, marknadsföring och varumärkesarbete samt extern och intern information om utbildning, forskning och samverkan. Avdelningen har en stödjande roll i förhållande till rektor och övrig ledning, institutioner och enheter samt den gemensamma förvaltningen. Avdelningen omfattar tre funktioner: Informationsfunktionen ansvarar för högskolegemensam information som innefattar pressbearbetning, egen nyhetsförmedling, framställning av rekryteringsinformation, event samt intern- och externinformation i övrigt. Informationsfunktionen svarar för huvuddelen av kontakterna med institutionerna och är en resurs för hela högskolan vad avser rekrytering av studenter. Webbredaktionen ansvar för den redaktionella driften av högskolans externa webbplats och för samordning av institutionernas och enheternas webbarbete. I den senare uppgiften ingår bland annat hantering av regel- och policyfrågor samt internutbildning. Redaktionen deltar även aktivt i utvecklingen av nya tjänster och funktioner. Strategi- och kommunikationsenheten är ansvarig för att utveckla principer för och svara för konkreta åtgärder inom områden som samhälls-, marknads-, samverkans- och forskningskommunikation. Till enhetens uppgifter hör bland annat PR och opinionsbildning, omvärldskontakter, marknadsföring och rekryteringsstrategier, varumärkesarbete samt att bidra till utvecklingen och bekantgörandet av högskolans kunskapsideologi. Övergripande mål Gemensamma förvaltning har fyra mål för perioden varav två är av särkild betydelse för informationsavdelningenn, nämligen att medverka till att göra högskolan nationellt ledande inom studentrekrytering, välkänd och välrenommerad.

2 HÖGSKOLAN I BORÅS VERKSAMHETSPLAN Sid 2 (6) 2. Resurser: Utgångsläge för år 2010 Personella resurser Antalet tjänster är enligt plan 9 (heltid). En av informatörstjänsterna är inte finansierad till mer än 50% och tjänsten förutsätts finansierad genom uppdrag.. Begränsningar Gemensamma förvaltningens (GF) budget för år 2010 innebär att ersättningsrekryteringar och vikariat prövas och prioriteras. Följande tjänst vid avdelningen har bedömts att inte rymmas i budgeten för 2010: Informatör (vikariat halvtid tillsätt ej första halvåret 2010) Av GF:s verksamhetsplan framgår att "ambitionsnivån för forskningsinformation sänks första halvåret 2010." Vidare påpekas: "Inom ramen för GFs budget finns inte avsatta medel för högskolans åtagande avseende studiesocialt stöd alternativt andra aktiviteter med anledning av kårobligatoriets avskaffande." Avdelningen avser trots uteblivna medel medverka till att dessa problemområden får en god lösning. 3. Särskilda åtaganden och fokusområden Följande kommer under året att påverka avdelningens arbete. Forskarutbildning: Under året kommer HB att ansöka om forskarutbildningsrättigheter. Kårobligatoriet avskaffas. Avgifter för icke-europeiska studenter införs fr om ht 2011; ansökan sker senast 1 december 2010 Härutöver utgör fokusområden: Sociala media samt utveckling av varumärkesrelaterad kommunikation kommer att vara ett fortsatt fokusområde. Utbildningskatalogen tidigareläggs för att underlätta rekryteringsarbetet.

3 HÖGSKOLAN I BORÅS VERKSAMHETSPLAN Sid 3 (6) Högskolans organisation för event och konferensorganisation behöver ses över. Avdelningen kommer att medverka i att närmare utreda den framtida organisationen. 3. Verksamheten 3.1 Rekrytering Under 2009 har ett arbetet med att utveckla en ny plattform för rekrytering av studenter påbörjats. Implementering beräknas ske under vårren Webben utgör ett centralt rekryteringsinstrument och utvecklingsarbete sker i takt med att den nya portalplattformen implementeras. Satsning på sociala medier fortsätter (se endan). Avdelningen fortsätter att ge ut en nationell guide Textil- och designutbildningar i Sverige. Högskoleövergripande projekt Avdelningen publicerar utbildningskataloger och annat informationsmaterial. I samarbete med institutionerna bedrivs ett omfattande rekryteringsarbete. Inom ramen för högskolegemensamma aktiviteter avser avdelningen att genomföra följande projekt. Deltagande i mässan Kunskap och framtid Skolbesök (studentambassadörer) Event i Borås resp. Göteborg Socialt nätverkande webbprojekt Aktivitet riktad till sökande utskick Aktivitet för nyantagna Sommartorsdag Studentring samtliga sökande rings upp av student Programstart information och medverkan Som framgår ovan av avsnitt 2 så har inte GF tillförts några särskilda medel för högskolans åtagande avseende studiesocialt stöd alternativt andra aktiviteter med anledning av kårobligatoriets avskaffande.

4 HÖGSKOLAN I BORÅS VERKSAMHETSPLAN Sid 4 (6) Avdelningen avser dock att inom ramen för sina resurser söka biträda i arbetet med att göra Borås till en attraktiv utbildningsstad och att nyantagna studenter ska få en bra introduktion. 3.2 Statistik, uppföljning och analys Högskolan bör säkerställa rutiner för produktion av vissa grunddata. Det råder brist på reliabla data som visar utvecklingen över tid. Avdelningen vill medverka till ett högskolegemensamt initiativ. 3.3 Strategisk kommunikation/samhällskontakt fortsätter sitt arbete med att genom opinionsbildning, PR-arbete och strategisk kommunikation bistå högskolans ledning i arbetet med att utveckla lärosätets profil och kunskapsideologi. Prioriterade projekt är universitetsvisionen, etablerandet av en polisutbildning och varumärkesarbete. Koncentrerade insatser görs också vid enskilda projekt som anses vara av stor vikt för högskolans framtid, exempelvis Smart Textiles och KK-miljöer. Högskolan i Borås ska fortsatt vara en aktiv deltagare i det offentliga samtalet och finnas närvarande i kulturdebatten. Av särskild vikt är att följa och medverka i den utbildningspolitiska debatten. Här är informations-avdelningen en central resurs liksom för rådgivning vad avser medie- och samhällskontakter. 3.4 Media Arbetet med att utveckla relationerna till media fortsätter. Punktinsatser görs för att bearbeta lokalpress och fackpress genom flera personliga kontakter. Uppföljningsarbetet av pressreleaser kommer att intensifieras. Genom medverkan i olika internutbildningssammanhang är informationsavdelningen en resurs för kunskapsuppbyggnad om media och medierelationer. 3.5 Samverkan med omgivande samhälle Som framgår av planen så är informationsavdelningen angelägen om att i högre grad ta ansvar för och medverka i arbetet med att stärka relationerna mellan Högskolan i Borås och näringsliv, offentlig sektor och kulturliv på lokal, regional och nationell nivå. 3.6 Interninformation Publiceringen av Veckobladet fortsätter i den form som utvecklats under de senare åren. Bladet utkommer med temanummer vid behov. Det elektroniska

5 HÖGSKOLAN I BORÅS VERKSAMHETSPLAN Sid 5 (6) nyhetsbrevet användas för att snabbt sprida angelägen information, bland annat vid krishantering. Publicering av nyheter sker dagligen på webben. 3.7 Forskningsinformation Högskolans doktorander kommer att få ett särskilt stöd för att marknadsföra sina avhandlingar och forskningsresultat. Det nationella TV-programmet Vetenskapslandet i Kunskapskanalen upphör. Avdelningen har bidragit med egenproducerade inslag. Avdelningen kommer publicera motsvarande inslag på den egna webbplatsen.. Som framgår ovan av avsnitt 2 så avdelningen ej heller tillsätta ett vikariat inom området forskningsinformation. En konsekvens av detta är att den rapport om forskningen vid högskolan, som normalt skulle producerats under året inte kommer att ges ut. Avdelningen koncentrerar sig på det kommunikationsarbete som måste göras i samband med att högskolan ansöker om forskarutbildningsrättigheter. Tillsammans med Biblitek- och läranderesurser medverkar avdelningen i att bygga upp en portal för forskningsinformation 3.8 Webbplatsen Under verksamhetsåret fortsätter arbetet med att förbättra och utveckla information, struktur, form och funktioner på webbplatsen. Genomgång och kvalitetssäkring av hanteringen av redaktörsverktygen samt fortsatt spridning av Skribentverktyget. Under året kommer även användartester att slutföras i form av observationer och intervjuer. Resultatet av detta analyseras och en ågärdsplan upprättas. Testerna kompletteras eventuellt med en kvantitativ enkät. 3.9 Sociala medier Nätverkande forum såsom Facebook, Twitter, YouTube, Bambuser utnyttjas i syfte att erbjuda diskussions- och informationsforum för potentiella och nyantagna studenter. Genom detta arbete avser avdelningen att stärka både det gemensamma varumärket och institutioners/utbildningars varumärke. För att visa Borås potential och styrka som studentstad har avdelningen tagit initiativ och på olika sätt stödjer webbsajten I love Borås.

6 HÖGSKOLAN I BORÅS VERKSAMHETSPLAN Sid 6 (6) Avdelningen vill vidare medverka till att högskolans anställda använder sociala medier i sitt interna planeringsarbete och på sikt även som en integrerad del i det pedagogiska arbetet Alumni fungerar som stöd i alumnarbetet till högskolans utvecklingsdirektör som är ansvarig för verksamheten. Tillsammans med den arbetsgrupp som finns kommer arbetet att intensifieras under verksamhetsåret. Starten blir en ny handlingsplan. Idag ligger fokus på att bearbeta avgångsstudenter under deras sista studietid. Ambitionen är att utnyttja webbplattformen och sociala. Ett webbbaserat nyhetsbrev skickas också ut Studieavgifter och rekrytering av betalande studenter Av den information som finns för handen när detta skrivs så synes det vara relativt säkert att regeringen avser att införa studieavgifter för utomeuropeiska studenter fr o m år 2011, vilket i så fall kan kräva åtgärder under Högskolan har ännu ej fastställt vare sig strategi eller plan för rekrytering av betalande studenter. GF har sålunda ej heller erhållit några uppdrag. Inom avdelning upprätthålls dock viss beredskap för att ta emot uppdrag och resurser för att dels kunna informera m de nya villkoren, dels rekrytera studenter till utbildning vid HB. 4 Kompetens- och metodutveckling Nya arbetssätt är under utveckling vid avdelningen i syfte att förbättra bland annat koordinering, informationsutbyte och kompetensutbyte. Varumärkesstrategier avses få ökad betydelse som kommunikativt styrinstrument. Ett viktigt mål med ett nytt arbetssätt är att styra avdelningen från en i huvudsak reaktiv producentroll till en proaktiv konsultroll med tydlig målfokusering i varje enskild informationsinsats. Samtliga medarbetare skall ha en individuell kompetensutvecklingsplan. Chef och medarbetare ansvarar för så sker.

Informationsavdelningen år 2011

Informationsavdelningen år 2011 HÖGSKOLAN I BORÅS VERKSAMHETSPLAN sida 1 (8) Enhetschefen för Gemensamma förvaltningen Informationsavdelningen år 2011 Denna verksamhetsplan har utarbetats tillsammans med medarbetarna vid avdelningen.

Läs mer

Verksamhetsberättelse Kommunikation 2015

Verksamhetsberättelse Kommunikation 2015 HÖGSKOLAN I BORÅS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 (7) Kommunikation Annie Andréasson 2016-02-18 Förvaltningschef Verksamhetsberättelse Kommunikation 2015 1. Uppdrag/Ansvarsområden På Kommunikation jobbar alla

Läs mer

Handlingsplan för Uppsala universitet - Campus Gotland,

Handlingsplan för Uppsala universitet - Campus Gotland, UFV 2016/965 Handlingsplan för Uppsala universitet - Campus Gotland, 2017-2021 Fastställt av rektor 2017-03-27 Inledning I Program för Uppsala universitet- Campus Gotland 2017-2021, fastställt av konsistoriet

Läs mer

Uppföljning verksamhetsplan för avdelningen för utbildningsstöd 2012 (per april)

Uppföljning verksamhetsplan för avdelningen för utbildningsstöd 2012 (per april) HÖGSKOLAN I BORÅS UPPFÖLJNING 1 (5) Gemensamma förvaltningen Avd för utbildningsstöd Jane Edström, tf avdelningschef -05-25 Enhetschefen Gemensamma förvaltningen Uppföljning verksamhetsplan för avdelningen

Läs mer

Kommunikationspolicy Beslut av rektor 2008-03-10, dnr 10-2008-458

Kommunikationspolicy Beslut av rektor 2008-03-10, dnr 10-2008-458 Kommunikationspolicy Beslut av rektor 2008-03-10, dnr 10-2008-458 Kommunikationspolicyn anger Högskolan i Halmstads förhållningssätt till intern och extern kommunikation. Policyn tydliggör dessutom ansvarsfördelning

Läs mer

1(6) Patricia Staaf BESLUT. 2008-11-27 Dnr Mahr 12-2008/621. Handlingsplan för breddad rekrytering 2008 2010

1(6) Patricia Staaf BESLUT. 2008-11-27 Dnr Mahr 12-2008/621. Handlingsplan för breddad rekrytering 2008 2010 MAH /Centrum för kompetensbreddning 1(6) 2008-11-27 Dnr Mahr 12-2008/621 Handlingsplan för breddad rekrytering 2008 2010 Inledning Malmö högskola hade redan vid starten 1998 ett uttalat uppdrag att locka

Läs mer

FSAstuds verksamhetsplan för verksamhetsåret 2015

FSAstuds verksamhetsplan för verksamhetsåret 2015 FSAstuds verksamhetsplan för verksamhetsåret 2015 FSAstuds ska under verksamhetsåret 2015 koncentrera verksamheten till tre fokusområden: En starkare studentorganisation En yrkesidentitet redan under studietiden

Läs mer

Delrapport Internationell marknadsföring

Delrapport Internationell marknadsföring Mittuniversitetet Implementering av utbildningsstrategin Sandra Wåger 2013-04-10 Delrapport Internationell marknadsföring Innehållsförteckning Sammanfattning 1. Bakgrund 1.1 Problemformulering 1.2 Projektets

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPLAN. HELENA GRANATH Innovatum

KOMMUNIKATIONSPLAN. HELENA GRANATH Innovatum KOMMUNIKATIONSPLAN HELENA GRANATH Innovatum SYFTET MED KOMMUNIKATION- OCH INFORMATIONSINSATSER Det övergripande syftet med kommunikationen är att bidra till att projektet når uppsatta mål. STRATEGI För

Läs mer

Verksamhetsplan för avdelningen för utbildningsstöd 2013

Verksamhetsplan för avdelningen för utbildningsstöd 2013 HÖGSKOLAN I BORÅS VERKSAMHETSPLAN 1 (5) Gemensamma förvaltningen Avd för utbildningsstöd Ulrika Bernlo, tf avdelningschef -01-25 Enhetschefen Gemensamma förvaltningen Verksamhetsplan för avdelningen för

Läs mer

Detaljerade mål/aktiviteter för att nå mål Slutdatum Ansvarig Ansvarig för uppföljning UTBILDNING. Diarenr: Akademi 1

Detaljerade mål/aktiviteter för att nå mål Slutdatum Ansvarig Ansvarig för uppföljning UTBILDNING. Diarenr: Akademi 1 Diarenr: Akademi 1 Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2014 2016: A1_fd_THS Detta underlag är baserat på Högskolans övergripande måldokumentet för hållbar utveckling Högskolegemensamma mål för hållbar

Läs mer

Kommunikationsplan Institutionen för hälsa, vård och samhälle

Kommunikationsplan Institutionen för hälsa, vård och samhälle Kommunikationsplan Institutionen för hälsa, vård och samhälle INNEHÅLL Övergripande om kommunikation... 3 Definitioner... 3 Information... 3 Kommunikation... 3 Relation... 3 Kommunikationens innehåll...

Läs mer

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsstrategi HÖGSKOLAN I BORÅS Kommunikationsstrategi Högskolan i Borås Dnr: 295-15 1. Inledning och syfte Denna kommunikationsstrategi är till för alla som arbetar med kommunikation på Högskolan i Borås. Den anger

Läs mer

Verksamhetsplan för personalavdelningen 2013-2015

Verksamhetsplan för personalavdelningen 2013-2015 HÖGSKOLAN I BORÅS 1 (8) Personalavdelningen Personalchef Birgitta Alfraeus 2013-01-15 Verksamhetsplan för personalavdelningen 2013-2015 Verksamhetsplanen har utarbetats tillsammans med personalavdelningens

Läs mer

Uppföljning verksamhetsplan för avdelningen för utbildningsstöd 2012 (per augusti)

Uppföljning verksamhetsplan för avdelningen för utbildningsstöd 2012 (per augusti) HÖGSKOLAN I BORÅS UPPFÖLJNING 1 (5) Gemensamma förvaltningen Avd för utbildningsstöd Ulrika Bernlo, tf avdelningschef -09-12 Enhetschefen Gemensamma förvaltningen Uppföljning verksamhetsplan för avdelningen

Läs mer

Så stärker vi forskningen

Så stärker vi forskningen Externa relationer Madelene Fryklind HANDLINGSPLAN UTIFRÅN KVALITET OCH FÖRNYELSE 2011-03-01 1 / 5 Så stärker vi forskningen Prioritering: Att analysera utfallet från forskningsutvärderingen (RED10) och

Läs mer

Handlingsplan för internationalisering

Handlingsplan för internationalisering Dnr 2015/281 Handlingsplan för internationalisering Fastställd av rektor 2016-06-14 Innehållsförteckning 1. Inledning, utgångspunkt och syfte 3 2 Generella insatser 3 2.1 Nätverk och partnerskap i forskning,

Läs mer

Avtal med Uppsala universitet avseende mångfaldsbyrån ESMeralda

Avtal med Uppsala universitet avseende mångfaldsbyrån ESMeralda UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Karin Stacksteg Katarina Håkansson Datum 2016-10-17 Diarienummer UBN-2016-4120 Utbildningsnämnden Avtal 2017-2018 med Uppsala universitet avseende mångfaldsbyrån ESMeralda

Läs mer

Bilaga 4 Rekryteringskampanj. Bilaga till redovisning av regeringsuppdrag (Dnr Ju2017/06177/PO)

Bilaga 4 Rekryteringskampanj. Bilaga till redovisning av regeringsuppdrag (Dnr Ju2017/06177/PO) 1. Bilaga 4 Rekryteringskampanj Bilaga till redovisning av regeringsuppdrag (Dnr Ju2017/06177/PO) Innehåll Sammanfattning... 3 1 Uppdraget... 3 2 Inledning... 3 3 Bakgrund... 4 4 Kommunikation under 2017

Läs mer

Övergripande och detaljerade mål i denna handlingsplan är hämtade från högskolans övergripande mål för 2015-2017.

Övergripande och detaljerade mål i denna handlingsplan är hämtade från högskolans övergripande mål för 2015-2017. HB Akademin för Bibliotek, information, pedagogik och IT Fastställd av akademichef 2015-06-10 Dnr 286-15 1 (8) Lokal handlingsplan för hållbar utveckling på Akademi A3, 2015-16 Högskolan i Borås arbetar

Läs mer

Samverkansavdelningen

Samverkansavdelningen Samverkansavdelningen Bildades juli 2013 Ur Högskolelagen: I högskolornas uppgift ska ingå att samverka med det omgivande samhället och informera om sin verksamhet samt verka för att forskningsresultat

Läs mer

Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2015 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2015 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Bilaga 5-05-13 Dnr 995-14 1 (5) Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Lotta Dalheim Englund/ASC Lokal handlingsplan för hållbar utveckling vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Högskolan i Borås

Läs mer

Dnr Gemensamma förvaltningen Christina Lindqvist

Dnr Gemensamma förvaltningen Christina Lindqvist Dnr 876-13 Gemensamma förvaltningen Christina Lindqvist Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2014 2016. Detta underlag är baserat på Högskolans övergripande måldokumentet för hållbar utveckling Högskolegemensamma

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Jämställdhetsplan 2014

Tjänsteskrivelse. Jämställdhetsplan 2014 Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (4) Datum 2013-12-16 Vår referens Anna Emelie Caroline Friholm HR-konsult Tjänsteskrivelse Emelie.Friholm@malmo.se Jämställdhetsplan 2014 FRI-2013-3236 Sammanfattning

Läs mer

Innovationsarbete inom Landstinget i Östergötland

Innovationsarbete inom Landstinget i Östergötland 1 (5) Landstingsstyrelsen Innovationsarbete inom Landstinget i Östergötland Bakgrund Innovationer har fått ett allt större politiskt utrymme under de senaste åren. Utgångspunkten är EUs vision om Innovationsunionen

Läs mer

Verksamhetsplan 2011 Förvaltningen

Verksamhetsplan 2011 Förvaltningen Verksamhetsplan 2011 Förvaltningen Fastställd av förvaltningschef 2011-05-25 1 INNEHÅLL Bakgrund 3 Strategiska frågor för högskolan 3 Verksamhetsidé 3 Mål 4 Aktiviteter 6 2 Högskolans förvaltning Bakgrund

Läs mer

Program för samverkan

Program för samverkan Dnr UFV 2008/1615 Program för samverkan Uppsala universitet i dialog med det omgivande samhället Fastställd av Konsistoriet 2009-09-29 Innehållsförteckning Inledning 3 Utgångspunkter 3 Stöd för samverkan

Läs mer

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsstrategi Kommunikationsstrategi 2017 2020 Språkvetenskapliga fakulteten Framtagen av Kommittén för kommunikation och samverkan Fastställd av fakultetsnämnden 2017-05-11 Innehållsförteckning Inledning 3 Kommunikation:

Läs mer

Vision och övergripande mål 2010-2015

Vision och övergripande mål 2010-2015 Vision och övergripande mål 2010-2015 Beslut: Högskolestyrelsen, 2009-12-17 Revidering: - Dnr: DUC 2009/1139/10 Gäller fr o m: 2010-01-01 Ersätter: Dalauniversitetet akademi och yrkesliv i partnerskap.

Läs mer

Kommunikationsplan/-strategi för fakulteten för landskapsarkitektur, trädgårds- och växtproduktionsvetenskap

Kommunikationsplan/-strategi för fakulteten för landskapsarkitektur, trädgårds- och växtproduktionsvetenskap Fakultetsnämnden LTV STYRANDE DOKUMENT SLU ID: 2016.1.1.1-740 Sakområde: Kommunikation och media Dokumenttyp: Måldokument/strategi Beslutsfattare: Fakultetsnämnden LTV Avdelning/kansli: Kommunikationsavd,

Läs mer

Plattform för Strategi 2020

Plattform för Strategi 2020 HIG-STYR 2016/146 Högskolan i Gävle Plattform för Strategi 2020 VERKSAMHETSIDÉ Högskolan i Gävle sätter människan i centrum och utvecklar kunskapen om en hållbar livsmiljö VISION Högskolan i Gävle har

Läs mer

Nationell studentrekrytering

Nationell studentrekrytering UFV 2018/246 Nationell studentrekrytering Fastställt av universitetsdirektören 20xx-xx-xx Beredning har gjorts med portföljledningen 2018-02-08 Innehållsförteckning 1 Bakgrund och syfte 3 2 Mål 3 2.1 Effektmål

Läs mer

UPPFÖLJNING FÖR PERIODEN JUNI - AUGUSTI AV. Uppdrag. Mål

UPPFÖLJNING FÖR PERIODEN JUNI - AUGUSTI AV. Uppdrag. Mål HÖGSKOLAN I BORÅS Gemensamma förvaltningen Högskolekansliet Åsa Dryselius, avdelningschef 2012-09-20 UPPFÖLJNING FÖR PERIODEN JUNI - AUGUSTI AV HÖGSKOLEKANSLIETS MÅL ENLIGT VERKSAMHETSPLAN 2012 Uppföljningen

Läs mer

Kommunikationspolicy för koncernen Karlstads kommun

Kommunikationspolicy för koncernen Karlstads kommun sid 1 (7) Kommunikationspolicy för koncernen Karlstads kommun Postadress: Kommunledningskontoret, informationsenheten, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 32 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post:

Läs mer

Digital strategi 2016-2018

Digital strategi 2016-2018 1 Digital strategi 2016-2018 Antagen av: Kommunfullmäktige Antagningsdatum: 2016-02-17 Diarienummer: 2015/55 Handläggare/författare: Sara Skyttner, webbstrateg 2 Innehåll Inledning och bakgrund... 3 Syfte...

Läs mer

Kvalitetsprogram 2012-2014 Gemensamma förvaltningen. Fastställd av förvaltningschefen 2013-10-24, dnr: 19-2012-2403

Kvalitetsprogram 2012-2014 Gemensamma förvaltningen. Fastställd av förvaltningschefen 2013-10-24, dnr: 19-2012-2403 Kvalitetsprogram 2012-2014 Gemensamma förvaltningen Fastställd av förvaltningschefen 2013-10-24, dnr: 19-2012-2403 Inledning Högskolan i Halmstads 1 kvalitetsarbete vilar på ett flerdimensionellt kvalitetsbegrepp:

Läs mer

Verksamhetsplan för Biblioteket

Verksamhetsplan för Biblioteket Högskolan i Borås Verksamhetsstöd Bibliotek Svante Kristensson 2018-12-20 Verksamhetsplan för Biblioteket 2019-2021 Verksamhetsplanen för biblioteket baseras på Verksamhetsplan 2019-2021 för Verksamhetsstöd

Läs mer

Verksamhetsplan 2015-2017 för Grants and innovation office (förslag)

Verksamhetsplan 2015-2017 för Grants and innovation office (förslag) Verksamhetsplan för Grants and innovation office (förslag) 1 Bakgrund Verksamhetsplan för baseras på förslag till Vision för Högskolan i Borås; Det tredje universitetet i Västsverige (dnr 906-14) och förhåller

Läs mer

Verksamhetsplan Business Region Ska ne AB 2017

Verksamhetsplan Business Region Ska ne AB 2017 Verksamhetsplan Business Region Ska ne AB 2017 Denna plan ska ha som syfte att beskriva de insatser som görs inom BRS AB alternativt som samordnas av BRS AB under verksamhetsåret 2017 och reflekteras i

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Gemensamma förvaltningen DATUM: 2015-10-30 BESLUTAD AV: Universitetsdirektören KONTAKTPERSON: Johan Johansson GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN Mål 1 för 2016 2018

Läs mer

Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1)

Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1) Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1) Kommunikationspolicy antagen av kommunfullmäktige 2016-06-08, 84 En kommunikationspolicy har framtagits eftersom det i samhället skett en betydande utveckling

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Fastslagen 150111 av kårstyrelsen

Verksamhetsplan 2015 Fastslagen 150111 av kårstyrelsen Verksamhetsplan 2015 Fastslagen 150111 av kårstyrelsen 1 Verksamhetsplan Verksamhetsplanen hanterar studentkårens utbildningspolitiska arbete och hanterar därför inte löpande verksamhet eller verksamhet

Läs mer

Sociala medier Antal som gillar oss på Facebook, Twitter och Instagram.

Sociala medier Antal som gillar oss på Facebook, Twitter och Instagram. HÖGSKOLAN I BORÅS VERKSAMHETSPLAN 1 (12) Avdelningen för externa relationer Annie Andréasson 2014-05-15 Förvaltningschef Denna verksamhetsplan har arbetats fram utifrån Verksamhetsstödets verksamhetsplan

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 utkast Beslutas på årsmöte maj 2018

Verksamhetsplan 2018 utkast Beslutas på årsmöte maj 2018 Verksamhetsplan 2018 utkast 20180320 Beslutas på årsmöte maj 2018 Verksamhetsidé Geoforum Sverige är branschorganisationen för geodataområdet Våra medlemmar samlar in, analyserar, berikar och visualiserar

Läs mer

Verksamhetsplan för informationsstaben vid Skolan för industriell teknik och management, ITM 2010/2011.

Verksamhetsplan för informationsstaben vid Skolan för industriell teknik och management, ITM 2010/2011. 12 okt 2010 Verksamhetsplan för informationsstaben vid Skolan för industriell teknik och management, ITM 2010/2011. Förkortningar använda i texten: Verksamhetsåret = verksamhetsplanens giltighetstid. Infostaben

Läs mer

Verksamhetsplan för högskolebiblioteket 2017

Verksamhetsplan för högskolebiblioteket 2017 Verksamhetsplan för högskolebiblioteket 2017 Ur Verksamhetsmål, uppdrag och budget för år 2017: Bibliotekschef Bibliotekschefen ansvarar för att bibliotekets verksamhet bedrivs på ett effektivt och ändamålsenligt

Läs mer

Projekt EU-kompetens Småland Blekinge. Lärande utvärdering, redovisning EU-coachsatsningen maj 2013. Agneta Klippvik, 2013-05-22

Projekt EU-kompetens Småland Blekinge. Lärande utvärdering, redovisning EU-coachsatsningen maj 2013. Agneta Klippvik, 2013-05-22 Projekt EU-kompetens Småland Blekinge Lärande utvärdering, redovisning EU-coachsatsningen maj 2013 Agneta Klippvik, 2013-05-22 1 EU-coach, förankringen - Satsningen politiskt godkänd eller förankrad genom

Läs mer

Förslag till Lokal handlingsplan för Hållbar utveckling på Bibliotek & läranderesurser 2014

Förslag till Lokal handlingsplan för Hållbar utveckling på Bibliotek & läranderesurser 2014 1 (7) 2013-08-15 Dnr 491-13 Bibliotek & läranderesurser Svante Kristensson Förslag till Lokal handlingsplan för Hållbar utveckling på Bibliotek & läranderesurser 2014 Denna handlingsplan tar utgångspunkt

Läs mer

Verksamhetsplan för Grants and innovation office

Verksamhetsplan för Grants and innovation office 1 Verksamhetsplan för Grants and innovation office Bakgrund Verksamhetsplan för baseras på förslag till Vision för Högskolan i Borås; Det tredje universitetet i Västsverige (dnr 906-14) och förhåller sig,

Läs mer

Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar. - Strategisk plan för implementering

Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar. - Strategisk plan för implementering Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Strategisk plan 1 (6) Datum 20141125 Diarienr 2012-1845 version 1.1 Projekt Ledning och samverkan Enheten för samverkan och ledning Bengt Källberg Patrik Hjulström

Läs mer

VARUMÄRKET HÖGSKOLAN I BORÅS. Vilka vi är och vart vi är på väg

VARUMÄRKET HÖGSKOLAN I BORÅS. Vilka vi är och vart vi är på väg VARUMÄRKET HÖGSKOLAN I BORÅS Vilka vi är och vart vi är på väg Inledning INLEDNING Denna skrift beskriver Högskolan i Borås vision, mission och kärnvärden. Syftet är att skapa en ökad samsyn om vad Högskolan

Läs mer

Kommunikationsplan med aktivitetsplanering för Fakultetsnämnden ekonomi och design, FED

Kommunikationsplan med aktivitetsplanering för Fakultetsnämnden ekonomi och design, FED 1(5) ( Växjö och Kalmar 2012-08-23 Kommunikationsplan med aktivitetsplanering för Fakultetsnämnden ekonomi och design, FED Inledning Målet med upprättandet av kommunikationsplanen är att synliggöra kommunikationen

Läs mer

Svar på remiss: Kvalitetssäkring av forskning. Rapportering av ett regeringsuppdrag

Svar på remiss: Kvalitetssäkring av forskning. Rapportering av ett regeringsuppdrag Handläggare Beate Eellend, Jonas Nordin Datum 2018-06-18 Dnr 1.3-2018-322 Universitetskanslersämbetet Box 7703 103 95 Stockholm Svar på remiss: Kvalitetssäkring av forskning. Rapportering av ett regeringsuppdrag

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2014

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2014 HANDLINGSPLAN 2014-2016 & VERKSAMHETSPLAN 2014 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN DATUM: 2013-11- 06 Fastställt av Fakultetsstyrelsen 6 november. KONTAKTPERSON: Ingrid Elam Ingrid.Elam@konst.gu.se FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

Datum Upprättad av Susanne Daregård Pressansvarig har ansvar för uppdateringar av informationen i denna skrift.

Datum Upprättad av Susanne Daregård Pressansvarig har ansvar för uppdateringar av informationen i denna skrift. Datum 2016 10 31 Upprättad av Susanne Daregård Pressansvarig har ansvar för uppdateringar av informationen i denna skrift. Mediestrategi Förord Tillväxtverket arbetar för att stärka företagens konkurrenskraft.

Läs mer

Verksamhetsplan för

Verksamhetsplan för HÖGSKOLAN BORÅS Akademin för bibliotek, information, pedagogik och IT/Bibliotekshögskolan Fastställd av akademichef 2017-01-09 Ann-Sofie Axelsson, akademichef Dnr 913-16 Verksamhetsplan 2017-2019 för Akademin

Läs mer

Regional utvecklingsledare

Regional utvecklingsledare 1 (5) Avdelningen för energieffektivisering Regional utvecklingsledare Energimyndigheten utlyser nu 17 miljoner kronor för de regionala energikontoren i rollen som regional utvecklingsledare (RUL). Sista

Läs mer

Uppföljning Verksamhetsplan juli 2016 Grants and Innovation Office

Uppföljning Verksamhetsplan juli 2016 Grants and Innovation Office Chef Grants and Innovation Office Annika Bergman Uppföljning Verksamhetsplan juli 2016 Grants and Innovation Office Bakgrund Verksamhetsplan för Grants and innovation office 2016-2018 baseras på verksamhetsplan

Läs mer

Verksamhetsplan för Biblioteket

Verksamhetsplan för Biblioteket Högskolan i Borås Dnr: 815-15 Verksamhetsstöd Bibliotek Svante Kristensson Verksamhetsplan för Biblioteket 2016-2018 Verksamhetsplanen för biblioteket baseras på styrdokumentet Verksamhetsplan 2016-2018

Läs mer

Delmål 1: Att implementera den struktur för studentinflytande på programnivå som kårstyrelsen under tidigare år upprättat

Delmål 1: Att implementera den struktur för studentinflytande på programnivå som kårstyrelsen under tidigare år upprättat Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplanen hanterar studentkårens utbildningspolitiska arbete och hanterar därför inte löpande verksamhet eller verksamhet som definieras av stadgan. Studentinflytande Studenterna

Läs mer

Uppföljning Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2016 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

Uppföljning Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2016 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd 1 (5) Bilaga 5 Dnr 550-15 Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Uppföljning Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2016 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Högskolan i Borås arbetar strategiskt

Läs mer

Rättsmedicinalverkets forskningspolicy

Rättsmedicinalverkets forskningspolicy POLICY (PO) 1 (5) Rättsmedicinalverket Beslutsdatum Dnr Robert Kronstrand Beslutsfattare Ikraftträdande Version Lars Werkström 2019-01-29 1.0 - Godkänd Rättsmedicinalverkets forskningspolicy Syfte med

Läs mer

Strategi för samverkan med högskolor och universitet - remissvar

Strategi för samverkan med högskolor och universitet - remissvar SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2015-11-11 SN-2015/3094.103 1 (4) HANDLÄGGARE Nyh, Carin carin.nyh@huddinge.se Socialnämnden Strategi för samverkan med högskolor

Läs mer

BUFFF SVERIGE; PREL VERKSAMHETSPLAN 2017

BUFFF SVERIGE; PREL VERKSAMHETSPLAN 2017 BUFFF SVERIGE; PREL VERKSAMHETSPLAN 2017 FOKUSOMRÅDEN FÖR BUFFF SVERIGE 1. KVALITETSSÄKRING OCH UTBILDNING 2. DRIFT NATIONELLT STÖD 3. LOBBYING/PÅVERKANSARBETE/MARKNADSFÖRING 4. ORGANISATION/DELAKTIGHET

Läs mer

Framtida utmaningar bibliotekets roll SLU-bibliotekets strategi 2013-16

Framtida utmaningar bibliotekets roll SLU-bibliotekets strategi 2013-16 Framtida utmaningar bibliotekets roll SLU-bibliotekets strategi 2013-16 SLU-bibliotekets strategi 2013-16 bygger på SLU:s övergripande strategi för samma period. Biblioteket är en integrerad del av SLU

Läs mer

Ansvar: utbildningsnämnden, sektioner, studerandeavdelning, informationsavdelning

Ansvar: utbildningsnämnden, sektioner, studerandeavdelning, informationsavdelning Dnr 59-2009-252 Handlingsplan för breddad rekrytering 2009-2012 Fastställd av Utbildningsnämnden 2009-02-10 Inledning 1. Utgångspunkter för arbetet med breddad rekrytering 2. Organisation och ansvar 3.

Läs mer

Verksamhetsplan Fastställd av fullmäktige

Verksamhetsplan Fastställd av fullmäktige Verksamhetsplan 2017-2018 Fastställd av fullmäktige 17-05-17 Verksamhetsplan för Studentkåren i Borås Verksamhetsplanen är uppdelad i tre områden: Studentkåren i Borås medlemsorganisationen, studentkår

Läs mer

Arbetsgivarverkets kommunikationspolicy

Arbetsgivarverkets kommunikationspolicy Version 1.0 2013-08-27 Dnr 1308-0342-33 Arbetsgivarverkets kommunikationspolicy Inledning... 2 Styrdokument för vår kommunikation... 2 Kommunikationens förhållningssätt... 2 Framgångsrik kommunikation...

Läs mer

Kommunikationsplan. Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa

Kommunikationsplan. Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa Kommunikationsplan Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa Bakgrund Uppdraget för Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa (SWEAH) är att under de kommande åren utveckla ett effektivt, framgångsrikt

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014-2015

VERKSAMHETSPLAN 2014-2015 VERKSAMHETSPLAN 2014-2015 KOMMUNFÖRBUNDET SKÅNE BRYSSEL Denna verksamhetsplan presenterar verksamhetsinriktning, arbetsmetod och prioriteringar under 2014-.2015 för Kommunförbundet Skånes Brysselrepresentation.

Läs mer

FÖRSTUDIE AVSEENDE DIALOG OCH KOMMUNIKATION MED MEDBORGA- RE OCH MEDARBETARE

FÖRSTUDIE AVSEENDE DIALOG OCH KOMMUNIKATION MED MEDBORGA- RE OCH MEDARBETARE FÖRSTUDIE AVSEENDE DIALOG OCH KOMMUNIKATION MED MEDBORGA- RE OCH MEDARBETARE : 2 (9) 3 (9) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING OCH SYFTE... 4 2 METOD... 4 3 RESULTAT... 4 3.1 STYRDOKUMENT OCH RUTINER FÖR

Läs mer

Övergripande handlingsplan för det systematiska arbetsmiljöarbetet (Ersätter handlingsplan dnr: 34-16)

Övergripande handlingsplan för det systematiska arbetsmiljöarbetet (Ersätter handlingsplan dnr: 34-16) 2017-03-16 Dnr 247-17 Verksamhetsstöd, HR Övergripande handlingsplan för det systematiska arbetsmiljöarbetet 2017-2018 (Ersätter handlingsplan dnr: 34-16) Utifrån högskolans lokala arbetsmiljöavtal (dnr:

Läs mer

Haninge kommuns internationella program

Haninge kommuns internationella program Haninge kommuns internationella program POSTADRESS 136 81 Haninge BESÖKSADRESS Rudsjöterrassen 2 TELEFON 08-606 70 00 E-POST haningekommun@haninge.se Dokumenttyp Dokumentnamn Beslutat datum Gäller från

Läs mer

Kommunikationsplan för Teknisknaturvetenskapliga

Kommunikationsplan för Teknisknaturvetenskapliga Sid 1 (5) för Teknisknaturvetenskapliga fakulteten vid Umeå universitet 2019 Sid 2 (5) 1. Inledning Det behövs en livskraftig kommunikation för att sprida kunskap om fakultetens forskning och utbildning,

Läs mer

Verksamhetsplan för Biblioteket

Verksamhetsplan för Biblioteket Högskolan i Borås Verksamhetsstöd Bibliotek Svante Kristensson 2017-12-19 Verksamhetsplan för Biblioteket 2018-2020 Verksamhetsplanen för biblioteket baseras på Verksamhetsplan 2018-2020 för Verksamhetsstöd

Läs mer

Information och kommunikation. AMM Göteborg

Information och kommunikation. AMM Göteborg Information och kommunikation AMM Göteborg För vem av vem? Hemsida www.amm.se Faktablad Rapporter Nyhetsbrev Bygger på våra nyheter från hemsidan Nyheter om verksamheten, utbildningar, forskning etc Går

Läs mer

Kommunikationsstrategi för Norrbottens läns landsting 2014-2016

Kommunikationsstrategi för Norrbottens läns landsting 2014-2016 Kommunikationsstrategi för Norrbottens läns landsting 2014-2016 Kommunikation är en av ledningsprocesserna i landstinget. Landstinget ska vara en organisation med ett aktivt kommunikationsarbete och en

Läs mer

Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014

Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014 Diarienr: V 2014/195 Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014 Konstnärliga fakultetskansliets verksamhetsidé fastställdes av fakultetsstyrelsen 18 september 2013, där fastställs de grundläggande

Läs mer

Örebros nya webbplats

Örebros nya webbplats Örebros nya webbplats Nätverk 7 Föreläsare Kia Lagerqvist, Informationsstrateg Björn Hagström, Systemintegratör Örebros nya webbplats Nätverksdagen Offentliga rummet 2009 Kia Lagerqvist Informationsstrateg

Läs mer

e-strategi i utbildningen 2013-2016

e-strategi i utbildningen 2013-2016 19 februari 2013 1 (5) e-strategi i utbildningen 2013-2016 Huddinge ska vara en av de tre bästa skol-it-kommunerna i länet. En verksamhet i takt med tiden Vision E-strategi i utbildningen i Huddinge ger

Läs mer

din väg in till Högskolan i Skövde

din väg in till Högskolan i Skövde Externa relationer din väg in till Högskolan i Skövde Externa relationer är den naturliga ingången till Högskolan i skövde och våra ögon och öron utåt Externa relationer är en del av avdelningen Externa

Läs mer

Energieffektiva byggnader i sydost. - en satsning på teknik och FoU

Energieffektiva byggnader i sydost. - en satsning på teknik och FoU Energieffektiva byggnader i sydost - en satsning på teknik och FoU VERKSAMHETSIDÉ Energieffektiva byggnader en mötesplats på Växjö Universitet mellan forskningens och marknadens aktörer såsom Fastighetsägare

Läs mer

Ansvarsbeskrivningar Bibliotek och IT 2010-08-01 Funktioner, funktionsansvariga, team

Ansvarsbeskrivningar Bibliotek och IT 2010-08-01 Funktioner, funktionsansvariga, team Tex i kursiv: Förslag Generellt ansvar för funktionerna planering, genomförande och uppföljning av aktiviteter i funktionen löpande arbetet bedrivs effektivt med hög kvalitet rutiner och logistik kvalitetsarbete

Läs mer

Verksamhetsplan Verksamheten i förhållande till högskolans övergripande mål och fokusområden

Verksamhetsplan Verksamheten i förhållande till högskolans övergripande mål och fokusområden HÖGSKOLAN BORÅS Akademin för bibliotek, information, pedagogik och IT/Bibliotekshögskolan Fastställd av akademichef 2015-12-17 Ann-Sofie Axelsson, akademichef Dnr 811-15 Verksamhetsplan 2016-2018 Verksamheten

Läs mer

Utveckling av SLU:s varumärkesarbete bilden av SLU

Utveckling av SLU:s varumärkesarbete bilden av SLU Kommunikationsavdelningen PROJEKTPLAN SLU ID: SLU.ua2016.1.1.1-4219 2017-03-13 Utveckling av SLU:s varumärkesarbete bilden av SLU Bakgrund I en ökande konkurrens spelar varumärket en allt viktigare roll,

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: 2017-02-15 BESLUTAD AV: Mats Björkin KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt mål är att Göteborgs universitet

Läs mer

Att leva visionen prioriterade inriktningar för Högskolan Dalarna

Att leva visionen prioriterade inriktningar för Högskolan Dalarna Att leva visionen prioriterade inriktningar för Högskolan Dalarna 2016-2019 Beslut: Högskolestyrelsen 2015-12-17 Revidering: - Dnr: DUC 2015/385/10 Gäller fr o m: 2016-01-01 Ersätter: - Relaterade dokument:

Läs mer

Verksamhetsplan 2012. Styrelsen för forskarutbildning. Dnr: 1302/2012-500 Fastställd: 2012-03-09

Verksamhetsplan 2012. Styrelsen för forskarutbildning. Dnr: 1302/2012-500 Fastställd: 2012-03-09 Verksamhetsplan 2012 Styrelsen för forskarutbildning Dnr: 1302/2012-500 Fastställd: 2012-03-09 Styrelsen för forskarutbildning - Verksamhetsplan 2012 2 (5) Verksamhetsplan 2012 - Styrelsen för forskarutbildning

Läs mer

Svenska Cykelstäder. Verksamhetsplan för Antagen vid höstmöte 17 oktober 2017 VERKSAMHETSPLAN SVENSKA CYKELSTÄDER

Svenska Cykelstäder. Verksamhetsplan för Antagen vid höstmöte 17 oktober 2017 VERKSAMHETSPLAN SVENSKA CYKELSTÄDER Kansli Svenska Cykelstäder info@svenskacykelstader.se 073-324 77 84 Svenska Cykelstäder Verksamhetsplan för 2018 2019 Antagen vid höstmöte 17 oktober 2017 Introduktion Svenska Cykelstäder vill öka andelen

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2015 Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: 2016-02-15 BESLUTAD AV: Mats Björkin, prefekt KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt mål är att Göteborgs

Läs mer

Verksamhetsplan 2015/2016

Verksamhetsplan 2015/2016 Verksamhetsplan 2015/2016 Fastställd av fullmäktige 2015-05-20 Bakgrund och Syfte Verksamhetsplanen är det styrdokument som beskriver de frågor Studentkåren i Borås planerar arbeta med under året utöver

Läs mer

Avdelningen för externa relationer. Mission Främja utvecklingen av en ömsesidigt givande relation mellan Linnéuniversitetet och omvärlden.

Avdelningen för externa relationer. Mission Främja utvecklingen av en ömsesidigt givande relation mellan Linnéuniversitetet och omvärlden. Avdelningen för externa relationer Mission Främja utvecklingen av en ömsesidigt givande relation mellan Linnéuniversitetet och omvärlden. Linnéuniversitetets uppdrag Ur högskolelagen(1992:1434): 2 Staten

Läs mer

Stockholms universitets handlingsplan för breddad rekrytering 2009-2012

Stockholms universitets handlingsplan för breddad rekrytering 2009-2012 1 (7) 2009-02-19 Dnr SU 29-0405-09 Stockholms universitet Studentavdelningen Stockholms universitets handlingsplan för breddad rekrytering 2009-2012 1. Inledning Stockholms universitet - Det öppna universitetet

Läs mer

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida 1 (8) 2 (8) Verksamhetsplanen beslutas av fullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka fullmäktige styr LinTek. Verksamhetsplanen tas fram med LinTeks måldokument som grund och aktuella fokusområden.

Läs mer

Företagsekonomiska institutionen

Företagsekonomiska institutionen HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Företagsekonomiska institutionen DATUM: 170222 BESLUTAD AV: Patrik Ström, prefekt KONTAKTPERSON: Linda Vidén Ljungars, administrativ chef FORSKNING SOM

Läs mer

Verksamhetsplan för personalavdelningen 2012

Verksamhetsplan för personalavdelningen 2012 HÖGSKOLAN I BORÅS VERKSAMHETSPLAN 1 (8) Personalavdelningen Personalchef Birgitta Alfraeus 211-12-2 Verksamhetsplan för personalavdelningen 212 Personalavdelningens verksamhetsplan har arbetats fram tillsammans

Läs mer

Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun

Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun Policy 2009-09-14, 120 Kommunfullmäktige

Läs mer

Grundläggande granskning 2017

Grundläggande granskning 2017 Grundläggande granskning 2017 Barn- och utbildningsnämnden Vård- och omsorgsnämnden Socialnämnden Kommunstyrelsen Revisionsrapport 2017-11-21 Sammanfattning I rapporten sammanfattas resultat från granskning

Läs mer

Verksamhetsplan fo r 2018/2019

Verksamhetsplan fo r 2018/2019 Verksamhetsplan fo r 2018/2019 Stockholms studenter erbjuds idag ett brett utbud av utbildningar med hög kvalitet i en attraktiv huvudstad. Samtidigt är bostadsmarkanden fortsatt tuff för Stockholms studenter

Läs mer

SCR:s PUNKTER FÖR 2020

SCR:s PUNKTER FÖR 2020 20 PUNKTER 2020 SCR:s PUNKTER FÖR 2020 Vårt arbete med att utveckla vår bransch tar nu verklig fart. Sedan 2011 har vi tillsammans jobbat med våra framtidsfrågor och lyft fram vad vi vill göra och hur

Läs mer