Kajan Friskola AB Ulleråkersvägen 42 B 1 (8) Uppsala Dnr :965 Att: : :958

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kajan Friskola AB Ulleråkersvägen 42 B 1 (8) Uppsala Dnr :965 Att: : :958"

Transkript

1 Beslut Kajan Friskola AB Ulleråkersvägen 42 B 1 (8) Uppsala Dnr :965 Att: anders.eriksson@kajanfriskola.se : :958 Ansökan om godkännande som huvudman för en nyetablering av en fristående grundskola, grundsärskola, fritidshem och gymnasiesärskola vid Kajan friskola Sundbyberg i Sundbybergs kommun Beslut Skolinspektionen avslår, med stöd av 2 kap. 5 skollagen (2010:800), ansökan om godkännande av Kajan Friskola AB ( ) som huvudman för grundskola årskurserna 1-9, grundsärskola årskurserna 1-9 och fritidshem samt gymnasiesärskola avseende det individuella programmet vid Kajan friskola Sundbyberg i Sundbybergs kommun. Bakgrund Kajan Friskola AB har ansökt om godkännande som huvudman för grundskola årskurserna 1-9, grundsärskola årskurserna 1-9 och fritidshem samt gymnasiesärskola avseende det individuella programmet vid Kajan friskola Sundbyberg i Sundbybergs kommun. Motivering till beslut Enligt 2 kap. 5 skollagen ska godkännande lämnas om den enskilde har förutsättningar att följa de föreskrifter som gäller för utbildningen och utbildningen inte innebär påtagliga negativa följder på lång sikt för eleverna eller för den del av skolväsendet som anordnas av det allmänna i den kommun där utbildningen ska bedrivas. Avser godkännandet grundskola och grundsärskola krävs därutöver att elevunderlaget är tillräckligt för att verksamheten ska kunna bedrivas långsiktigt. Huvudmannens förutsättningar Mot bakgrund av de uppgifter som framgår av ansökan samt av utredningen i ärendet gör Skolinspektionen den sammantagna bedömningen att Kajan Friskola AB inte har förutsättningar att följa de föreskrifter som gäller för de sökta utbildningarna. Skolinspektionen kan därför inte godkänna ansökan som huvudman för grundskola, grundsärskola, fritidshem och gymnasiesärskola. Följande omständigheter ligger till grund för denna bedömning. Skolinspektionen, Box 23069, Stockholm, Besök: Sveavägen 159 Telefon: , Fax:

2 2 (8) Elevprognoslekonomi Enligt 2 kap. 5 skollagen är ett villkor för godkännande att den enskilde har förutsättningar att följa de föreskrifter som gäller för utbildningen. I detta villkor ingår att budget och andra planeringsdokument påvisar att den sökta verksamheten i praktiken har förutsättningar att följa föreskrifterna såväl vid skolstart som på sikt. Se propositionen Den nya skollagen för kunskap, valfrihet och trygghet (prop. 2009/10:165, s. 240). Avser godkännandet grundskola och grundsärskola krävs därutöver att elevunderlaget är tillräckligt för att verksamheten ska kunna bedrivas långsiktigt. Enligt 12 Statens skolinspektions föreskrifter om ansökan om godkännande som huvudman för fristående skola (2011:154) ska huvudmannen inkomma med en intresseundersökning eller därmed jämförbara uppgifter som visar ett riktat intresse från målgruppen till den planerade utbildningen och skolenheten. Sökanden har uppgett att grundskolan ska omfatta 15 elever i årskurserna 1-9, att grundsärskolan ska omfatta 27 elever i årskurserna 1-9, att fritidshemmet ska omfatta 28 elever samt att gymnasiesärskolan ska omfatta 20 elever vid fullt utbyggd verksamhet. Sökanden har för samtliga skolformer uppgett att Autism- och Aspergerföreningen i länet objektivt har yttrat sig angående det rådande behovet och tillgången till liknande verksamhet som riktar in sig på elever med autism och/eller utvecklingsstörning. Sökanden har uppskattat sitt elevunderlag utifrån statistik från SCB. Sökanden har genom uppgifter från Stockholms läns landsting och SCB beräknat hur många av eleverna i kommunen som har en utvecklingsstörning eller ett neuropsykiatriskt funktionshinder. Sökanden hänvisar också till att elevunderlaget kan antas vara större då vissa kranskommuner inte är inräknade och rörligheten hos elevgruppen är stor när det finns kvalitativa alternativ. Enligt Skolinspektionens bedömning visar inte sökandens uppgifter på ett riktat intresse från i ansökan angivet antal elever till de sökta utbildningarna vid Kajan friskola. En förutsättning för godkännande är att sökanden kan uppvisa en realistisk budget. Uppgifterna i elevprognosen ligger till grund för sökandens budget och ska påvisa att sökanden kan få ett tillräckligt stort antal elever till de sökta utbildningarna. Det är enligt Skolinspektionens bedömning inte säkerställt att sökanden kommer att få angivet antal elever till de sökta utbildningarna, sökanden har därmed inte redovisat att elevunderlaget är tillräckligt för att verksamheten ska kunna bedrivas långsiktigt. Då sökandens elevunderlag inte är verifierat innebär det enligt Skolinspektionens bedömning att budgeten inte heller är tillförlitlig.

3 3 (8) Ekonomi Enligt 2 kap. 5 skollagen är ett villkor för godkännande att den enskilde har förutsättningar att följa de föreskrifter som gäller för utbildningen. I detta villkor ingår att budget och andra planeringsdokument påvisar att den sökta verksamheten i praktiken har förutsättningar att följa föreskrifterna såväl vid skolstart som på sikt. Se propositionen Den nya skollagen - för kunskap, valfrihet och trygghet (prop. 2009/10:165, s. 240). Avser godkännandet grundskola eller grundsärskola krävs därutöver att elevunderlaget är tillräckligt för att verksamheten ska kunna bedrivas långsiktigt. Sökanden har i 2015 års ansökningsomgång inkommit med 7 ansökningar avseende grundskola och fritidshem, 7 ansökningar avseende grundsärskola och fritidshem samt 7 ansökningar avseende gymnasiesärskolan. I samtliga likviditetsbudgetar har sökanden tagit upp finansiering av etableringen med egna medel om totalt kronor. Skolinspektionen har bett sökanden redogöra för hur detta ska finansieras samt inkomma med underlag som visar att tillgängliga medel finns. Sökanden hänvisar till en marknadsplan samt att finansiering sker centralt från koncernen. Den marknadsplan som sökanden hänvisar till omnämns "Team Olivia, Kajan 2, Marknadsplan, Nyetablering av skola". Godkännande av marknadsplanen inkluderat investeringar upp till 8 miljoner kronor är undertecknat av Hans Dahlgren, affårsområdeschef. Enligt Skolinspektionen framgår inte av inkommen marknadsplan vilket bolag som ska tillskjuta medel till sökanden. Det framgår inte heller att Hans Dahlgren är behörig firmatecknare för detta bolag eller vilka medel som är tillgängliga i bolaget. I sökandens budget för grundskola och gymnasiesärskola finns poster upptagna under övriga inbetalningar/övriga intäkter som sökanden uppger utgörs av ersättning till en personal med lönebidrag. Skolinspektionen har gett sökanden möjlighet att utveckla vad som inryms i denna post samt inkomma med underlag som verifierar att sökanden kommer att få dessa inbetalningar/intäkter. Sökanden har uppgett att beslutsunderlag inte finns ännu eftersom personen ifråga inte är anställd. Enligt Skolinspektionens bedömning har sökanden inte styrkt att arbetsmarknadsersättning kommer att erhållas eller med vilket belopp. Arbetsmarknadsersättning finns i olika former och anpassas beroende på vilken person som ska anställas och kan bli aktuellt först efter man vet vem som ska anställas. I samtliga resultatbudgetar från sökanden i saknas avskrivningar för telefon/kopiator. Sökanden har heller inte tagit upp någon utbetalning för telefon/kopiator i likviditetsbudgeten. Sökanden har getts möjlighet att lämna en förklaring till hur dessa inventarier ska finansieras. Någon förklaring har sökanden inte lämnat.

4 4 (8) En förutsättning för godkännande är att sökanden kan uppvisa en realistisk budget. Enligt Skolinspektionens sammantagna bedömning är det mot bakgrund av ovanstående inte säkerställt att sökanden har ekonomiska möjligheter att driva verksamheten. Skolbibliotek Enligt 2 kap. 36 skollagen ska eleverna i grundskolan, grundsärskolan och gymnasiesärskolan ha tillgång till skolbibliotek. Enligt propositionen 2009/10:165 avses med skolbibliotek vanligtvis en gemensam och ordnad resurs av medier och information som ställs till elevernas och lärarnas förfogande och som ingår i skolans pedagogiska verksamhet med uppgift att stödja elevernas lärande. Sökanden har uppgett att skolbibliotekstjänst kommer att köpas in och innefatta ett pedagogiskt uppdrag. Skolinspektionen har gett sökanden möjlighet att visa hur skolbibliotekstjänsten kommer att ge eleverna tillgång till ett skolbibliotek både innehållsmässigt och i användningen i den dagliga pedagogiska verksamheten. Sökanden uppger att skolan kan komma med klasser till valfritt bibliotek i kommunen där det finns tillgång till mediebestånd och skolbibliotekarier. Klassbesök, bokprat och bibliotekskunskap bokas in och individuell anpassning av litteratur erbjuds av skolbibliotekarien. Vad sökanden uppger visar enligt Skolinspektionens bedömning inte att eleverna kommer att erbjudas tillgång till skolbibliotek. Enligt Skolinspektionens bedömning är det därmed inte säkerställt att sökanden kommer att följa bestämmelserna avseende tillgång till skolbibliotek. Elevhälsa Enligt 2 kap. 25 skollagen ska det finnas elevhälsa för elever i grundskolan, grundsärskolan och gyrra-tasiesärskolan. Elevhälsan ska omfatta medicinska, psykologiska och specialpedagogiska insatser. Elevhälsan ska främst vara förebyggande och hälsofrämjande. Elevernas utveckling mot utbildningens mål ska stödjas. Sökanden har uppgett att elevhälsoteamet kommer att sammanträda kontinuerligt. Genom hälsobesök och samverkan ska elevhälsoteamet arbeta tillsammans med skolledning, personal, elever och föräldrar för att skapa lärandemiljöer och gynnsamma förutsättningar för eleverna att nå målen för utbildningen, främja elevernas hälsa och lärandeutveckling. Sökanden har, enligt Skolinspektionens bedömning, inte visat hur elevhälsans arbete kommer att vara förebyggande och hälsofrämjande. Enligt Skolinspektionens

5 5 (8) bedömning är det därmed inte säkerställt att sökanden kommer att följa bestämmelserna avseende elevhälsan. Särskilt stöd Enligt 3 kap g skollagen ska elever i behov av särskilt stöd få detta behov utrett samt tillgodosett. Rektorn har ansvar att skyndsamt se till att elevens behov av särskilt stöd utreds. Samråd ska ske med elevhälsan om det inte är uppenbart obehövligt. Åtgärdsprogram ska utarbetas för en elev som ska ges särskilt stöd. Sökanden har uppgett att eftersom skolan företrädesvis kommer att rikta sig mot elever i behov av särskilt stöd kommer det i grunden att finnas en god struktur för att ta emot och individanpassa utbildningen. Skolinspektionen har gett sökanden möjlighet att beskriva hur arbetsgången ser ut efter att behovet av särskilt stöd har identifierats. Sökanden beskriver att när en elevs behov av särskilt stöd identifierats anmäls detta till rektor som ser till att behovet utreds skyndsamt. Elevhälsan spelar sedan en central roll vid upprättandet av åtgärdsprogram, i vilket det framgår vad behovet är samt hur detta ska tillgodoses. Sökanden har inte redogjort för hur skolan ska arbeta med uppföljning och utvärdering av åtgärdsprogram. Enligt Skolinspektionens bedömning är det därmed inte säkerställt att sökanden kommer att följa bestämmelserna avseende särskilt stöd. Rutiner för att anmäla, utreda och vidta åtgärder mot kränkande behandling Enligt 6 kap. 10 skollagen är en lärare eller annan personal som får kännedom om att en elev anser sig ha blivit utsatt för kränkande behandling i samband med verksamheten skyldig att anmäla detta till rektorn. En rektor som får kännedom om att en elev anser sig ha blivit utsatt för kränkande behandling i samband med verksamheten är skyldig att anmäla detta till huvudmannen. Huvudmannen är skyldig att skyndsamt utreda omständigheterna kring de uppgivna kränkningarna och i förekommande fall vidta de åtgärder som skäligen kan krävas för att förhindra kränkande behandling i framtiden. Sökanden har uppgett att alla som arbetar på skolan har ett gemensamt ansvar i arbetet mot kränkande behandling, vilket innebär att den som upptäcker någon form av kränkning ingriper omedelbart. Sökanden hänvisar till en bifogad plan mot kränkande behandling för Kajan friskola. Av denna plan framgår att personal ska informera någon av rektorerna om vad som hänt. Av planen framgår inte att rektor ska anmäla händelser till huvudmannen eller huvudmannens roll i arbetet med att anmäla, utreda och vidta åtgärder mot kränkande behandling.

6 6 (8) Enligt Skolinspektionens bedömning är det därmed inte säkerställt att sökanden kommer att följa bestämmelserna avseende att anmäla, utreda och vidta åtgärder mot kränkande behandling. Fördelningsbar undervisningstid Enligt 10 kap. 10 skolförordningen (2011:185) ska den fördelningsbara undervisningstiden i timplanen för elever som får undervisning i ämnesområden fördelas dels på ämnesområden med hänsyn till elevens behov, dels på praktisk arbetslivsorientering. Sökanden har uppgett att den fördelningsbara undervisningstiden kommer att fördelas individuellt utefter elevens behov. Enligt Skolinspektionens bedömning har sökanden inte visat att den fördelningsbara undervisningstiden för eleverna i grundsärskolan som får undervisning i ämnesområden kommer att fördelas på praktisk arbetslivsorientering. Enligt Skolinspektionens bedömning är det därmed inte säkerställt att sökanden kommer att följa bestämmelserna om fördelningsbar undervisningstid. Målgrupp gymnasiesärskolan Enligt 18 kap. 4 skollagen ska utbildningen i gymnasiesärskolan vara öppen för ungdomar vars skolplikt har upphört och som inte bedöms ha förutsättningar att nå upp till gymnasieskolans kunskapskrav därför att de har en utvecklingsstörning. Enligt 18 kap. 5 skollagen prövar hemkommunen om en sökande tillhör målgruppen. Beslutet ska föregås av en utredning motsvarande den som enligt 7 kap. 5 andra stycket ska göras inför beslut om mottagande i grundsärskolan om utredning saknas eller det av andra skäl bedöms nödvändigt. Enligt 7 kap. 5 andra stycket skollagen ska ett beslut om mottagande i grundsärskolan föregås av en utredning som omfattar en pedagogisk, psykologisk, medicinsk och social bedömning. Sökanden har uppgett att vid ansökan till skolan och mottagande av elev kontrolleras de senaste aktuella utredningarna (pedagogisk, psykologisk, medicinsk och social). Skolinspektionen har gett sökanden möjlighet att förtydliga vad som avses med att de senaste utredningarna kontrolleras. Sökanden uppger att de kommer att säkerställa att eleverna tillhör målgruppen. Sökanden har enligt Skolinspektionen inte visat hur de ska säkerställa att eleverna tillhör målgruppen. Enligt Skolinspektionens bedömning är det därmed inte säkerställt att sökanden kommer att följa bestämmelserna om målgruppen i gymnasiesärskolan.

7 7 (8) Tillsyn Skolinspektionen har genomfört en tillsyn på Magitaskolan i Stockholms kommun, vars huvudman är Magitaskolan AB ( ). Styrelsen för Magitaskolan AB är densamma som för Kajan friskola AB. Skolinspektionen har i komplettering upplyst sökanden om att Skolinspektionens beslut efter tillsyn av Magitaskolan kan komma att ligga till grund vid prövningen av den aktuella ansökan. Skolinspektionen fattade den 12 december 2014 (dnr :4400) beslut om föreläggande, i vilket ett flertal brister konstaterades. I uppföljning av föreläggandet konstateras att flera allvarliga brister kvarstår. Skolinspektionen har den 1 april 2015 fattat ett beslut om föreläggande att Magitaskolan AB vid vite av kronor ska avhjälpa de påtalade bristerna senast den 1 juni Enligt en dom från Förvaltningsrätten den 1 juli 2012 (målnummer ) kan det mot bakgrund av att ett tillsynsärende ännu inte har avslutats, inte anses klarlagt att sökanden har förutsättningar att följa de föreskrifter som gäller för att driva utbildningen. Mot bakgrund av de brister som Skolinspektionen konstaterat vid tillsynen gör Skolinspektionen bedömningen att sökanden i nuläget inte har förutsättningar att starta och driva den planerade verksamheten och följa de föreskrifter som gäller för utbildningen enligt 2 kap. 5 skollagen. Påtagliga negativa följder Med hänsyn till att Skolinspektionen har gjort bedömningen att sökanden inte har förutsättningar att följa de föreskrifter som gäller för grundskola årskurserna 1-9, grundsärskola årskurserna 1-9, fritidshem och gymnasiesärskola avseende det individuella programmet har Skolinspektionen inte prövat om utbildningarna skulle innebära påtagliga negativa följder på lång sikt för eleverna eller för den del av skolväsendet som anordnas av Sundbybergs kommun eller närliggande kommuner i den del som ansökan avser gymnasiesärskolan. Hur an överklagar, e hänvisning. P olins ektionens etschef amilla Rönn erg Utredare/föredragande

8 8 (8) Kopia till Sundbybergs kommun Danderyds kommun Järfälla kommun Sollentuna kommun Solna kommun Stockholms kommun Täby kommun Upplands Väsby kommun SCB Överklagande av beslutet Skolinspektionens beslut får överklagas hos allmän förvaltningsdomstol. Överklagandet ställs till Förvaltningsrätten i Stockholm, men ska skickas eller lämnas till Skolinspektionen, Box 23069, Stockholm. Överklagandet ska ha kommit in till Skolinspektionen inom tre veckor från den dag då klaganden fick del av beslutet. Om klaganden är en part som företräder det allmänna ska överklagandet dock ha kommit in inom tre veckor från den dag då beslutet meddelades. I skrivelsen ska anges vilket beslut som överklagas och vilken ändring som önskas. De skäl som finns för ändring bör också anges. Skrivelsen ska vara undertecknad av klaganden eller dennes ombud.

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Stockholms enskilda gymnasium i Stockholms kommun

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Stockholms enskilda gymnasium i Stockholms kommun Nr, Skolinspektionen Täby enskilda gymnasium AB Box 2800 187 28 Täby Att: poul.sorensen@tabyenskilda.se 1 (6) Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Stockholms enskilda gymnasium i Stockholms

Läs mer

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Rurikgymnasiet i Stockholms kommun

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Rurikgymnasiet i Stockholms kommun Sapientus AB Hummelvägen 3 c/o Ternström 120 60 Årsta Att: Sapientusab@gmail.com 1 (8) Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Rurikgymnasiet i Stockholms kommun avslår, med stöd av 2

Läs mer

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Akademiska Gymnasieskolan Kista i Stockholms kommun

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Akademiska Gymnasieskolan Kista i Stockholms kommun . Frihab AB Sorögatan 21 164 41 Kista Att: a.habib@akademiskaskola.se 1 (6) Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Akademiska Gymnasieskolan Kista i Stockholms kommun avslår ansökan

Läs mer

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Yrkesgymnasiet Stockholm i Stockholms kommun

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Yrkesgymnasiet Stockholm i Stockholms kommun Thorengruppen AB Järnvägsallan 24 903 28 Umeå Att: christina.rosenqvist@thorengruppen.se 1 (5) Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Yrkesgymnasiet Stockholm i Stockholms kommun avslår

Läs mer

Ansökan om godkt'rrmande som huvudman för gymnasieskola vid JENSEN gymnasium,l3rra i Stockholms kommun

Ansökan om godkt'rrmande som huvudman för gymnasieskola vid JENSEN gymnasium,l3rra i Stockholms kommun .kolinspektione JENSEN education college AB Box 111 24 100 61 Stockholm Att: anna.jensen@jenseneducation.se 1 (7) Ansökan om godkt'rrmande som huvudman för gymnasieskola vid JENSEN gymnasium,l3rra i Stockholms

Läs mer

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Thoren Innovation School Stockholm i Stockholms kommun

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Thoren Innovation School Stockholm i Stockholms kommun Thoren Innovation School AB Järnvägsallén 24 903 28 Umeå Att: christina.rosenqvist@thorengruppen.se 1 (7) Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Thoren Innovation School Stockholm i

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Dnr 43-2016:4445 Lidingö kommun för gymnasiesärskola efter tillsyn i Lidingö kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (7) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola rin Skolinspektionen Dnr 43-2016:4444 Lidingö kommun för grundsärskola efter tillsyn i Lidingö kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (7) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Bollnäs kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kilafors skola F 9 i Bollnäs kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (8) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Thoren Business School Nacka i Nacka kommun

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Thoren Business School Nacka i Nacka kommun ThorenGruppen AB Järnvägsallén 24 903 28 Umeå Att: christina.rosenqvist@thorengruppen.se 1 (8) Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Thoren Business School Nacka i Nacka kommun Godkännande

Läs mer

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskoia vid Framtidsgymnasiet Stockholm i Stockholms kommun

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskoia vid Framtidsgymnasiet Stockholm i Stockholms kommun Lcolinspektionen At Framtidsgymnasiet i Göteborg AB Box 213 101 24 Stockholm Att: mattias.flodwall@academedia.se 1(5) Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskoia vid Framtidsgymnasiet Stockholm

Läs mer

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola och gymnasiesärskola i Stockholms kommun

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola och gymnasiesärskola i Stockholms kommun 'kolinspektionen Utvecklingspedagogik Sverige AB Box 418 191 24 Sollentuna Att: niklas.ahlstrom@up.se 1 (5) Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola och gymnasiesärskola i Stockholms kommun

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2016:10793 Gagnefs kommun för grundsärskola efter tillsyn i Gagnefs kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Dnr 43 2016:10793 2 (5) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola n Beslut Halmstads kommun Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Halmstads kommun 2 (9) Uppföljning av tillsyn i Halmstads kommun genomförde tillsyn av Halmstads kommun

Läs mer

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasiesärskola

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasiesärskola Kung Saga AB Midsommargården 126 37 Hägersten Att: jenny@kunqsaqa.se 1(5) Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasiesärskola vid Kung Saga Gymnasium i Stockholms kommun Med ändring av beslut den

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Dnr 43-2016:10446 Norrköpings kommun norrkoping.kommun@norrkoping.se för grundskola efter tillsyn i Djäkneparksskolan 1 i Norrköpings kommun Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2(8) s

Läs mer

Godkännande av Vejbystrands skola och förskola, ekonomisk förening, som huvudman för grundskola årskurserna 7-9 i Ängelholms kommun

Godkännande av Vejbystrands skola och förskola, ekonomisk förening, som huvudman för grundskola årskurserna 7-9 i Ängelholms kommun Skoli spektionen Vejbystrands skola och förskola Skogsvägen 40 266 54 Vejbystrand p,261,2 1 (4) Godkännande av Vejbystrands skola och förskola, ekonomisk förening, som huvudman för grundskola årskurserna

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola r, Skolinspektionen Dnr 43-2016:4388 Järfälla kommun för grundsärskola efter tillsyn i Järfälla kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2(8) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Beslut för grundsärskola och gymnasiesärskola

Beslut för grundsärskola och gymnasiesärskola en i Skolinspektionen Dnr 44-2017:775 44-2015:776 Frösunda Omsorg AB Org.nr. 556509-2482 för grundsärskola och gymnasiesärskola efter tillsyn i Äventyrsskolan i Danderyds kommun Skolinspektionen Box 23069,

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola v Beslut Skolinspektionen 2014-04-25 Internationella Engelska Skolan i Sverige AB info@engelska.se Rektorn vid IES i Skärholmen s te ven.b a tty e. skar holmen@en gel ska. se Beslut för grundskola efter

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut 2013-06-19 Stiftelsen Uppsala Musikklasser thorsson@edwardlynx.com Rektorn vid Uppsala Musikklasser annie.aberg@uppsalamusikklasser.se Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn av Uppsala

Läs mer

ert "13-09-/ J 1520/ Skolinspektionen Beslut Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola i Klippans kommun BUNi i r\ 7'hoirn Dnr Beslut

ert 13-09-/ J 1520/ Skolinspektionen Beslut Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola i Klippans kommun BUNi i r\ 7'hoirn Dnr Beslut ` -... ert Skolinspektionen Sveriges Naturbruksgymnasium AB Farhultsvägen 396 263 93 Höganäs Dnr BUNi i r\ 7'hoirn "13-09-/ J 1520/ 1 (8) Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola i Klippans

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola en jp Ne# Skolinspektionen Dnr 43-2017:5441 Svenljunga kommun kansliet@svenljunga.se för gymnasiesärskola efter tillsyn i Svenljunga kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Dnr 44-2016:11119 Distans Strateg Sweden AB Org.nr. 556583-3562 för grundskola efter tillsyn i Distra IRS i Stockholms kommun Skolinspektionen stockholm Dnr 44-2016:11119 2 (6) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2017:6133 Bollnäs kommun för grundsärskola efter tillsyn i Alirskolan i Bollnäs kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (11) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola r Skolinspektionen Dnr 44-2016:1009 Gnosiaskolan AB Org.nr. 556885-4441 för grundsärskola efter tillsyn i Gnosiaskolan i Stockholms kommun Skolinspektionen stockholm 2 (5) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2016:10801 Leksands kommun för grundsärskola efter tillsyn i Leksands kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (8) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2017:3986 Vänersborgs kommun kommun@vanersborg.se för grundsärskola efter tillsyn i Vänersborgs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 2 (6) Skolinspektionens

Läs mer

ÅTGÄRDSPROGRAM. Skolverket (2013). Arbete med åtgärdsprogram för elever i behov av särskilt stöd

ÅTGÄRDSPROGRAM. Skolverket (2013). Arbete med åtgärdsprogram för elever i behov av särskilt stöd ÅTGÄRDSPROGRAM Skolverket (2013). Arbete med åtgärdsprogram för elever i behov av särskilt stöd Att arbeta med åtgärdsprogram (Skolverket, 2013) Syftet med åtgärdsprogram Redskap för skolpersonal att stödja

Läs mer

Beslut avseende huvudmannens ansvarstagande för grundsärskola

Beslut avseende huvudmannens ansvarstagande för grundsärskola Dnr 43-2017:5800 Nyköpings kommun kommun@nykoping.se avseende huvudmannens ansvarstagande för grundsärskola efter tillsyn i Nyköpings kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2017:5931 Utbildningsservice i Västerås AB Org.nr. 556670-8615 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Västerås Internationella Skola & Förskola i Västerås kommun Skolinspektionen Box 23069,

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2017:5839 Sandvikens kommun för grundsärskola efter tillsyn i Sandvikens kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (4) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Beslut 2014-04-11 Ljusdals kommun Rektorn vid Gärdeåsskolan grundsärskola bodil.grahn@ljusdal.se Beslut för grundsärskola efter tillsyn i Gärdeåsskolan grundsärskola i Ljusdals kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Dnr 43-2016:10517 Ljungby kommun för gymnasieskola efter tillsyn i Ljungby kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2016:10517 2(8) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 44-2016:11271 Morups friskola, förskola o fritidshem ekonomisk förening Org.nr. 769607-4181 st yrelsen@morupsfriskola.se för fritidshem efter tillsyn av Morups friskola, förskola o fritidshem ekonomisk

Läs mer

Beslut efter uppföljning för grundsärskola, gymnasiesärskola och fritidshem

Beslut efter uppföljning för grundsärskola, gymnasiesärskola och fritidshem Frösunda Omsorg AB Org.nr. 556509-2482 Beslut efter uppföljning för grundsärskola, gymnasiesärskola och fritidshem efter tillsyn av Frösunda Omsorg AB 2(14) Uppföljning av tillsyn av Frösunda Omsorg AB

Läs mer

fin Beslut för grundsärskola Skolinspektionen efter tillsyn i Mogaskolan sär i Svenljunga kommun Beslut Dnr :5885

fin Beslut för grundsärskola Skolinspektionen efter tillsyn i Mogaskolan sär i Svenljunga kommun Beslut Dnr :5885 fin Skolinspektionen Dnr 43-2017:5885 Svenljunga kommun kansliet@svenljunga.se för grundsärskola efter tillsyn i Mogaskolan sär i Svenljunga kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola 'N Beslut Dnr 43-2014:7686 Dals-Eds kommun fokusnamndenadalsed.se Beslut för grundsärskola efter tillsyn av skolformen grundsärskola i Dals-Eds kommun Box 23069, 104 35 Stockholm 2(13) Tillsyn i Dals-Eds

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola a No, Skolinspektionen Beslut Move & Walk Sverige AB Org.nr. 556549-5180 Eszter@movewalk.se Rektor vid grundsärskolan Move & Walk Solna szilvia.jozsa@movewalk.se Beslut för grundsärskola efter förstagångstillsyn

Läs mer

Huvudmannabeslut för grundsärskola

Huvudmannabeslut för grundsärskola Dnr 43-2016:10989 Uppsala kommun Huvudmannabeslut för grundsärskola efter tillsyn i Uppsala kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

SKN Ej delegerade beslut 150128

SKN Ej delegerade beslut 150128 SKN j delegerade beslut 150128 Nr Område Lagrum VDR Anmärkning Besvär A 10 ALLMÄNNA ÄRNDN R A 19 Utdelning av stipendier och bidrag ur fonder / V nligt BLN 2014-06-10 p. 10 A 25 Beslut om skolenheter och

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola r Beslut Dnr 44-2015:4063 Villberga Familjecenter Aktiebolag Org.nr. 556571-6650 Beslut för grundskola efter tillsyn i Bergtallens skola belägen i Enköpings kommun 2 (10) Tillsyn i Bergtallens skola har

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut 2012-11-27 Stockholms idrottsgymnasium AB johan@idrottsgymnasiet.se Rektorn vid Stockholms Idrottsgymnasium klas@idrottsgymnasiet.se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Dnr 43-2016:10802 Leksands kommun för gymnasiesärskola efter tillsyn i Leksands kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Ljungby kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Åbyskolan 1 i Ljungby kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2(6) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Dnr 44-2017:1518 Stiftelsen årsta gård Org.nr. 802017-7427 för gymnasiesärskola efter tillsyn av Stiftelsen Årsta gård Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (6) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Dnr 43-2017:4469 Falkenbergs kommun barn.utbildning@falkenberg.se för gymnasiesärskola efter tillsyn i Falkenbergs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 2(7) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2016:11002 Uppsala kommun för grundsärskola efter tillsyn i Östra Stenhagenskolan särskola i Uppsala kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 E-post: skolinspektionen.umeaskolinspektionen.se

Läs mer

Skolfrågor Dammsdal SKOLLAGEN

Skolfrågor Dammsdal SKOLLAGEN H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Eva Andrén 2015-02-16 KN-KUS15-0024 Skolfrågor Dammsdal SKOLLAGEN Uppgift Lagrum Beslutsrätt Delegeras Anm. 1 kap Inledande bestämmelser 2 kap Huvudmän och

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola 6N 1 Skolinspektionen Dnr 43-2017:4467 Falkenbergs kommun barn.utbildning@falkenberg.se för grundsärskola efter tillsyn i Falkenbergs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2016:10412 Eskilstuna kommun info@eskilstuna.se för grundsärskola efter tillsyn i Djurgårdsskolans grundsärskola i Eskilstuna kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan

Läs mer

Elevers rätt till kunskap och särskilt stöd

Elevers rätt till kunskap och särskilt stöd Senast granskad juli 2011 Mer om Elevers rätt till kunskap och särskilt stöd Sammanfattning Alla elever ska ges stöd och stimulans för att utvecklas så långt som möjligt Elever som riskerar att inte nå

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Dnr 43-2014:8687 Åmåls kommun Bam.utbildning@amal.se Beslut för gymnasiesärskola efter tillsyn av skolformen gymnasiesärskola i Åmåls kommun 2(13) Tillsyn av skolformen gymnasiesävslwia Åmåls kommun har

Läs mer

Beslut för fristående grundskola med fritidshem

Beslut för fristående grundskola med fritidshem Inspira Förskolor och skolor AB Marita.Andersson@inspira-fos.se Rektorn vid Silverbäckens skola Ingela.Landen@inspira-fos.se Beslut för fristående grundskola med fritidshem efter tillsyn av Silverbäckens

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Dnr 43-2017:5456 Öckerö kommun kommun@ockero.se för grundskola efter tillsyn i Hedens skola 7-9 i Öckerö kommun Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 2 (5) s beslut Föreläggande förelägger

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Dnr 43-2017:5692 Kristianstads kommun för gymnasiesärskola efter tillsyn i Kristianstads kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2017:5692 2 (5) Skolinspektionens

Läs mer

Elevers rätt till kunskap, extra anpassningar och särskilt stöd

Elevers rätt till kunskap, extra anpassningar och särskilt stöd Juridisk vägledning Reviderad maj 2015 Mer om Elevers rätt till kunskap, extra anpassningar och särskilt stöd Alla elever ska ges stöd och stimulans för att utvecklas så långt som möjligt. Vissa elever

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2017:5858 Solna kommun för grundsärskola efter tillsyn i Solna kommun Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (6) s beslut Föreläggande förelägger med stöd av 26 kap. 10 skollagen

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Beslut 2014-03-18 Yggdrasil resursskola Rektorn vid Yggdrasil resursskola malin.ahlkvist@skolgrunden.se Beslut för grundskola efter tillsyn i Yggdrasil resursskola i Tyresö kommun Skolinspektionen, Box

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2017:5727 Landskrona kommun för grundsärskola efter tillsyn i Landskrona kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande Skolinspektionen

Läs mer

Statistik över förstagångstillsyn läsåret 2017/2018

Statistik över förstagångstillsyn läsåret 2017/2018 Statistik över förstagångstillsyn läsåret 07/08 www.skolinspektionen.se Skolinspektionen, Box 3069, 04 35 Stockholm, Besök: Sveavägen 59 Telefon: 08-586 080 00 Fax: 08-586 080 0 Inledning Skolinspektionen

Läs mer

Beslut efter uppföljning för grundsärskola

Beslut efter uppföljning för grundsärskola Botkyrka kommun Beslut efter uppföljning för grundsärskola efter tillsyn i Björkhaga grundsärskola belägen i Botkyrka kommun 2 (10) Uppföljning av tillsyn i Björkhaga grundsärskola genomförde tillsyn av

Läs mer

Beslut efter uppföljning av förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning av förskoleklass och grundskola rn Beslut Borlänge kommun Beslut efter uppföljning av förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Borlänge kommun 2(8) Uppföljning av tillsyn i Borlänge kommun genomförde tillsyn av Borlänge kommun under

Läs mer

(6) Orsaker till avslag för ansökningar om fristående skola ansökningsomgång 2009

(6) Orsaker till avslag för ansökningar om fristående skola ansökningsomgång 2009 1 (6) Orsaker till avslag för ansökningar om fristående skola ansökningsomgång 2009 2 (6) Sammanfattning Den vanligaste avslagsgrunden är Negativa följder. Huvuddelen av dessa ansökningar gäller start

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Dnr 44-2017:6120 Psykologigymnasiet Sverige AB Org.nr. 556729-5885 för gymnasieskola efter tillsyn i Psykologigymnasiet i Solna kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2015:9598 Stockholms montessoriskola aktiebolag Org.nr. 556460-9666 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Stockholms Montessoriskola Anne Frank belägen i Stockholms kommun 2 (9)

Läs mer

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram Lunds kommun Beslut efter uppföljning för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram efter tillsyn i Gymnasieskolan Vipan belägen i Lunds kommun 2 (11) Uppföljning av tillsyn i Gymnasieskolan Vipan

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Ån %.10 Skolinspektionen Dnr 43-2017:5420 Sotenäs kommun registrator.kommun@sotenas.se för gymnasieskola efter tillsyn i Sotenäs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Skolinspektionen Vikens Montessori Aktiebolag Org.nr. 556497-7121 Beslut för fritidshem efter tillsyn av Vikens Montessori Aktiebolag Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola efter riktad tillsyn av Elma School i Stockholms kommun

Beslut för förskoleklass och grundskola efter riktad tillsyn av Elma School i Stockholms kommun Dnr 44-2018:1250 Elma School AB Org.nr. 556653-1421 för förskoleklass och grundskola efter riktad tillsyn av Elma School i Stockholms kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress:

Läs mer

Rutiner för utredning och beslut om mottagande i grundsärskola och gymnasiesärskola

Rutiner för utredning och beslut om mottagande i grundsärskola och gymnasiesärskola Sektorn för Utbildning och Kultur Rutiner för utredning och beslut om mottagande i grundsärskola och gymnasiesärskola 2017.02.06 Sammanfattande beskrivning av rutiner vid övergång från grundskola till

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut Skolinspektionen Dnr 44-2015:4396 Kuloelidens Montessoriförskola, Grundskola och Fritidshem Org.nr. 769600-8684 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kubelidens Montessoriskola

Läs mer

Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem

Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem Skolinspektionen 2013-11-18 Stockholms kommun Rektorn vid Kvarnbackaskolan Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem efter bastillsyn i Kvarnbackaskolan Stockholms kommun Skolinspektionen, Box

Läs mer

Beslut efter uppföljning för fritidshem, förskola, förskoleklass och grundskola, grundsärskola samt vuxenutbildning

Beslut efter uppföljning för fritidshem, förskola, förskoleklass och grundskola, grundsärskola samt vuxenutbildning 2915-11-17 1 (9) Kils kommun kommun@kil.se Beslut efter uppföljning för fritidshem, förskola, förskoleklass och grundskola, grundsärskola samt vuxenutbildning efter tillsyn i Kils kommun Uppföljning av

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut 2014-02-12 Österåkers kommun ann.bisenius@osteraker.se Rektorn vid Hackstaskolan cbristina.wulff@osteraker.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Hackstaskolan i Österåkers

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Dnr 44-2016:10321 Vackstanäsgymnasiet Org.nr. 815600-0690 för gymnasiesärskola efter tillsyn i Vackstanäsgymnasiet i Södertälje kommun Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (5) s beslut

Läs mer

Föreläggande vid vite

Föreläggande vid vite Beslut Tierps kommun Dnr 43-2013:4718 Föreläggande vid vite efter tillsyn av Tierps kommun 1 (5) Tillsyn i Tierps kommun Beslut Skolinspektionen förelägger med stöd av 26 kap. 10 och 27 skollagen (2010:800)

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2018:7199 Enköpings kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i S:t Iliansskolan i Enköpings kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (7) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10821 Säters kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Stora Skedvi skola i Säters kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (7) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola rn Nee. Skolinspektionen j Strängnäs kommun kommun@strangnas.se för grundsärskola efter tillsyn i Strängnäs kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping 2 (8) Tillsyn i Strängnäs kommun Skolinspektionen

Läs mer

Huvudmannabeslut för grundsärskola

Huvudmannabeslut för grundsärskola Dnr 43-2018:7150 Kiruna kommun Huvudmannabeslut för grundsärskola efter tillsyn i Kiruna kommun Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (5) s beslut Föreläggande förelägger med stöd av 26 kap.

Läs mer

Regelbunden tillsyn statistik 2018

Regelbunden tillsyn statistik 2018 Regelbunden tillsyn statistik 2018 2 (14) Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 Inledning... 4 Vanliga brister inom regelbunden tillsyn 2018... 5 Grundskolan - brister på flera olika områden... 6 Gymnasieskolan

Läs mer

Lokala rutiner för utredning och beslut om mottagande i särskolan i Ljungby kommun

Lokala rutiner för utredning och beslut om mottagande i särskolan i Ljungby kommun Diarienummer: Rutin Lokala rutiner för utredning och beslut om mottagande i särskolan i Ljungby kommun Gäller från: 2012-12-04 Gäller för: Barn- och utbildningsförvaltningen Fastställd av: Expert särskola

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Beslut Skolinspektionen Västerviks kommun vasterviks.kommun@vastervik.se Beslut för grundsärskola efter tillsyn i Västerviks kommun Skolinspektionen box 330, 581 03 Linköping Beslut 2 (6) Tillsyn i Västerviks

Läs mer

r'n Beslut för gymnasieskola med yrkesprog ram Skolinspektionen efter tillsyn i Uddevalla gymnasieskola, Östrabo Y FE i Uddevalla kommun

r'n Beslut för gymnasieskola med yrkesprog ram Skolinspektionen efter tillsyn i Uddevalla gymnasieskola, Östrabo Y FE i Uddevalla kommun r'n Skolinspektionen Dnr 43-2016:10658 Uddevalla kommun barnutbildning@uddevalla.se för gymnasieskola med yrkesprog ram efter tillsyn i Uddevalla gymnasieskola, Östrabo Y FE i Uddevalla kommun Skolinspektionen

Läs mer

Delegationsordning - Skolfrågor Dammsdal

Delegationsordning - Skolfrågor Dammsdal Dokumenttitel: Delegationsordning - Skolfrågor Dammsdal Ämnesområde: Politisk ansvarsfördelning och arbetsordning Nivå: Huvuddokument Författare: Caroline Dexfalk, Juridiska staben Dokumentansvarig: Juridiska

Läs mer

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola ri Uddevalla kommun barnutbildning@uddevalla.se Beslut efter uppföljning för gymnasieskola efter tillsyn i Uddevalla kommun 2(7) Uppföljning av tillsyn i Uddevalla kommun genomförde tillsyn av Uddevalla

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Dnr 44-2016:5086 Humfry Utbildning AB Org.nr. 556729-2478 malmo@humfryskolan.se för grundskola efter tillsyn i den fristående grundskolan Humfryskolan i Malmö kommun Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Grundskolan Äventyret styrelsen@aventyret.net Rektorn vid Grundskolan Äventyret britt-marie.htharnmer@aventyret.net Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Grundskolan Äventyret i Västerås

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Skolinspektionen Dnr 43-2015:9126 Kävlinge kommun Beslut för grundsärskola efter tillsyn i Rinnebäcksskolan belägen i Kävlinge kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Stockholms kommun Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Hammarbyskolan belägen i Stockholms kommun 2 (16) Uppföljning av tillsyn i Hammarbyskolan genomförde tillsyn

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2015:10009 Stockholms kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Gärdesskolan belägen i Stockholms kommun 2 (9) Tillsyn i Gärdesskolan har genomfört tillsyn av Stockholms kommun

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Dnr 43-2017:5401 Kungsbacka kommun info@kungsbacka.se för gymnasiesärskola efter tillsyn i Elof Lindälvs gymnasium Enhet 5 i Kungsbacka kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Vittraskoloma AB Rektorn vid Vittra Luma Park Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Vittra Luma Park i Stockholms kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 44-2017:6204 Inspira förskolor & skolor AB Org.nr. 556609-6516 för grundsärskola efter tillsyn av Inspira förskolor & skolor AB Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola rin Skolinspektionen Dnr 44-2016:11081 Internationella Engelska Skolan i Sverige AB Org.nr. 556462-4368 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Internationella Engelska Skolan i Sverige AB Skolinspektionen

Läs mer

Beslut efter uppföljning av gymnasieskola

Beslut efter uppföljning av gymnasieskola en Borlänge kommun efter uppföljning av gymnasieskola efter tillsyn i Borlänge kommun 2 (6) Uppföljning av tillsyn i Borlänge kommun genomförde tillsyn av Borlänge kommun under hösten 2015. fattade den

Läs mer

Beslut för förskoleklass, grundskola och fritidshem

Beslut för förskoleklass, grundskola och fritidshem Skolinspektionen Dnr 44-2016:11324 Stiftelsen Församlingen Agape Folkborgsvägen 19 603 80 Norrköping jan.rosman@agape.se för förskoleklass, grundskola och fritidshem efter tillsyn i Johannesskolan i Norrköpings

Läs mer

Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan Klara Gymnasium i Karlstads kommun

Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan Klara Gymnasium i Karlstads kommun Information och Kompetens i Sverige AB Box 5066 121 16 JOHANNESHOV 1 (5) Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan Klara Gymnasium i Karlstads kommun Beslut Skolinspektionen bedömer att Information

Läs mer

Beslut efter uppföljning för grundskola

Beslut efter uppföljning för grundskola Landskrona School of Sports AB Org.nr. 556720-6239 Beslut efter uppföljning för grundskola efter tillsyn i Landskrona School of Sports belägen i Landskrona kommun 2 (11) Uppföljning av tillsyn i Landskrona

Läs mer