Regelbunden tillsyn i Bildningscentrum Facetten

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Regelbunden tillsyn i Bildningscentrum Facetten"

Transkript

1 Regelbunden tillsyn i Åtvidabergs kommun Bildningscentrum Facetten Dnr :656 Regelbunden tillsyn i Bildningscentrum Facetten Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten i Åtvidabergs kommun och besökt Bildningscentrum Facetten den februari I slutet av denna rapport framgår vilka som varit ansvariga för den regelbundna tillsynen. Den regelbundna tillsynen riktas mot tre huvudområden: Kunskaper, Normer och värden samt Ledning och kvalitetsarbete. Bedömningarna av hur väl verksamheten uppfyller statens krav görs utifrån skollagen, läroplaner och övriga författningar för det offentliga skolväsendet. Information om den regelbundna tillsynen finns i separata material och på Skolinspektionens webbplats ( På de punkter där Skolinspektionen bedömt att åtgärder behövs har huvudmannen och rektorn för skolan ansvar för att åtgärder vidtas. Åtgärderna ska redovisas till Skolinspektionen inom tre månader från dagen för Skolinspektionens beslut, dvs. senast den 26 augusti Denna skriftliga rapport kompletteras med muntlig återrapportering. Underlag Underlaget för inspektörernas bedömning är dels dokument från kommunen och Bildningscentrum Facetten, dels den information som samlats in under besöket. I Bildningscentrum Facetten intervjuades rektorn, tillika enhetschefen och programrektorerna, lärare, annan personal samt elever. Även annan information om kommunen och skolan från Skolverkets nationella uppföljningssystem, eller som finns publicerad på annat sätt, har använts. Rektorn har tagit del av och givits möjlighet att lämna synpunkter på sakuppgifter i rapporten. Beskrivning av skolan/rektorsområdet Tabell 1: Antal elever på Bildningscentrum Facetten Bildningscentrum Facetten Antal elever Källa: Skolans egna uppgifter jan 2009

2 2 (15) Bildningscentrum Facetten erbjuder utbildning i gymnasieskolans nationella program; Barn- och fritidsprogrammet (BF), Byggprogrammet (BP), Elprogrammet (EC), Handels- och administrationsprogrammet (HP), Hotell- och restaurangprogrammet (HR), Industriprogrammet (IP), Naturvetenskapsprogrammet (NV), Samhällsvetenskapsprogrammet (SP), Teknikprogrammet (TE) och Individuella program (IV). Skolan erbjuder utbildning inom gymnasiesärskolan med ett specialutformat program utifrån gymnasiesärskolans Handel- och administrationsprogram. För de elever som önskar finns möjligheter att studera inom gymnasiesärskolan i annan kommun. För skolans ledning finns en enhetschef tillika rektor samt tre rektorer med ansvar för ett eller flera av skolans program. Skolan är förlagd till före detta fabriks- och administrationslokaler i centrala Åtvidaberg. All skolans verksamhet är koncentrerad i området med tillgång till idrottshall och verkstadslokaler för de yrkesförberedande programmen.

3 3 (15) Bedömningar 1 Kunskaper Inom detta granskningsområde behandlas skolans kunskapsresultat och arbetet för att varje elev ska nå de nationella målen för lärandet uttryckta i läroplan och kursplaner. Vidare granskas vilka förutsättningar skolan ger för att eleverna ska nå målen. 1.1 Kunskapsresultat Inom detta bedömningsområde har granskats: - om eleverna tillägnar sig kunskaper i enlighet med läroplanens mål, programmålen och kursplanernas mål. Tabell 2: Resultatmått för elever som fick slutbetyg respektive läsår Åtvidabergs kommun 1 Kommungrupp 2 Riket Genomsnittlig betygspoäng 13,9 13,2 13,8 13,5 13,9 13,9 14,0 Andel (%) med grundläggande behörighet till universitets- och högskolestudier 90,5 86,2 90,9 87,7 87,7. 89,0 Andel (%) som fullföljde utbildningen inom fyra år4 59,7 66,4 67,9 71,3 71,0 72,5 76,0 Källa: Skolverkets databaser = Uppgift saknas Kommentar och bedömning: Skolan har nio nationella program. På flera av de yrkesförberedande programmen är antalet elever så litet att någon nationell statistik inte kan redovisas. Byggprogrammet 1 Uppgifter baserade på samtliga kommunala gymnasieskolor i kommunen 2 Uppgifter baserade på samtliga huvudmän i kommungruppen 3 Uppgifter baserade på samtliga huvudmän i riket 4 Från och med 2006 års officiella statistik inkluderas elever på Individuella programmets introduktionskurs för invandrare (IVIK) i den här variabeln. Detta gör att tidsserien bryts och kan resultera i oväntade trendbrott.

4 4 (15) har nyligen startat och inget slutbetyg har utfärdats. För 2008 finns resultat från Barnoch fritidsprogrammet (BF), Naturvetenskapsprogrammet (NV), Samhällsvetenskapsprogrammet (SP) och Teknikprogrammet (TE). Resultatet från dessa program visar att på NV har samtliga elever nått behörighet till universitet och högskola de fyra senaste åren. SP:s resultat i detta hänseende har varierat under åren men flertalet elever når behörighet till högskola och universitet. Resultatet för BF och TE visar dock att en lägre andel elever når behörighet till universitet och högskola i jämförelse med riket. Hotelloch restaurangprogrammet har ingen statistik för 2008 men har tidigare haft elever som har nått behörighet för högskola och universitet. För skolan som helhet är dock andelen som når behörighet för högskola och universitet något lägre i jämförelse med riket år n Facetten når en måluppfyllelse med avseende på genomsnittlig betygspoäng för hela skolan som ligger i nivå med jämförande värde för kommungruppen och strax under värdet för riket. Betygspoängen har totalt sett varit relativt stabil och visar en liten uppgång inför Den genomsnittliga betygspoängen är högre för kvinnliga studerande, 15,4 mot 12,9 för manliga studerande. Även andelen behöriga till högskola och andelen med slutbetyg inom fyra år är högre för kvinnliga studerande Variabeln som anger andelen med slutbetyg inom fyra år visar att skolan som helhet ligger under motsvarande värde för riket. Skolinspektionen bedömer att åtgärder behövs så att andelen elever med slutbetyg inom fyra år kan öka. Någon uppföljning av gymnasiesärskolans resultat har ej redovisats. 1.2 Uppföljning och kommunikation av kunskapsresultat Lärarna följer fortlöpande upp elevernas kunskapsutveckling och resultat i alla kurser/ämnesområden i förhållande till styrdokumentens krav.

5 5 (15) Varje elev ges minst en gång per termin ett utvecklingssamtal där man med den individuella studieplanen som grund ger en samlad information om elevens kunskapsutveckling och studiesituation/skolsituation. 1.3 Bedömning och betygssättning Lärarna använder resultaten från de nationella kursproven för att bedöma elevers kunskapsutveckling och som stöd för betygssättning Lärarna utgår vid bedömning och betygssättning från de nationella målen i kursplanerna och från betygskriterierna Betyg sätts och utfärdas, intyg och studieomdömen utfärdas samt betygskatalog förs enligt författningarnas krav.

6 6 (15) 1.4 Genomförande av utbildningen Läroplanens strävansmål, programmålen och kursplanernas mål anger inriktningen för skolans utbildning Eleverna har inflytande över hur deras utbildning utformas och ges möjlighet att kunna påverka, vara delaktiga och ta ansvar Skolan strävar mot att varje elev utvecklar en insikt om sitt eget sätt att lära och en förmåga att utvärdera sitt eget lärande. Eleverna i gymnasiesärskolan utvecklar sin självkännedom och sin förmåga till individuell studieplanering De som arbetar i skolan samverkar inom och mellan verksamheterna och med det omgivande samhället för att göra skolan till en god miljö för elevernas utveckling och lärande.

7 7 (15) 1.5 Anpassning av verksamheten till elevernas behov Skolans undervisning anpassas till den enskilde elevens behov, förutsättningar, erfarenheter och tänkande Särskilt stöd ges till elever som har svårigheter i skolarbetet. Enligt 8 kap 1 i gymnasieförordningen ska en elev ges stödundervisning om det kan befaras att eleven inte kommer att nå de kunskapsmål som anges i kursplanerna eller om eleven av andra skäl behöver särskilt stöd. I Bildningscentrum Facetten erbjuds eleverna möjligheter till extra undervisning efter ordinarie lektionstid företrädesvis i matematik och svenska. Det finns också möjligheter till stöd en bestämd dag i veckan. Alla elever erbjuds dock inte särskilt stöd i alla ämnen. Skolinspektionen bedömer att åtgärder måste vidtas för att förbättra elevernas möjligheter till särskilt stöd Vid behov av särskilda stödåtgärder utarbetas alltid åtgärdsprogram som uppfyller författningarnas krav. Enligt kap 8 kap 1a i gymnasieförordningen och 8 kap. 1a i gymnasiesärskoleförordningen ska rektor se till att det utreds om det genom uppgifter från skolans personal, en elev, elevens vårdnadshavare eller på annat sätt framkommer att en elev kan ha behov av särskilda stödåtgärder. Om utredningen visar att eleven behöver särskilt stöd, ska rektorn se till att åtgärdsprogram utarbetas. Av

8 8 (15) programmet ska det framgå vilka behoven är, hur de ska tillgodoses samt hur åtgärderna ska följas upp och utvärderas. Eleven och, om eleven inte fyllt 18 år och inte heller ingått äktenskap, elevens vårdnadshavare ska ges möjligheter att delta när åtgärdsprogrammet utarbetas. Inspektörerna har tagit del av ett urval av den dokumentation som används för att dokumentera elevernas behov av särskilt stöd. I bildningscentrum Facetten utarbetas åtgärdsprogram i form av s.k. åtgärdsplaner som endast delvis uppfyller förordningens krav. Åtgärdsprogrammen har beskrivningar av elevens svårigheter och tider för uppföljning av åtgärderna samt vem eleven kan kontakta för att få stöd. Beskrivningarna av skolans uppdrag och ansvar framgår inte tydligt utan innehållet präglas mer av beskrivningar vad som är elevens ansvar. Skolan använder också elevvårdskonferensprotokoll som åtgärdsprogram. Skolinspektionen bedömer att åtgärdsprogram inte utfärdas enligt förordningen för elever i gymnasie- och gymnasiesärskolan vilket måste åtgärdas. Åtgärder behöver också vidtas så skolan använder benämningen åtgärdsprogram Skolans individuella program förbereder först och främst eleven för studier på ett nationellt eller specialutformat program och följer en fastställd plan. 2 Normer och värden Inom detta granskningsområde behandlas skolans arbete för att påverka och stimulera eleverna att omfatta vårt samhälles gemensamma värderingar och låta dem komma till uttryck i vardaglig handling. 2.1 Normer och värden i studiemiljö och samvaro Skolan utgör en trygg miljö som är inriktad på lärande.

9 9 (15) Skolan och lärarna bedriver ett aktivt värdegrundsarbete Skolan har upprättat en likabehandlingsplan i enlighet med författningarna. De planer som granskats i samband med den regelbundna tillsynen avser läsår 2008/2009 och utarbetades vid en tidpunkt då bestämmelserna om skyldighet att utarbeta en likabehandlingsplan återfanns i lagen om förbud mot diskriminering och annan kränkande behandling av barn och elever. Det som framgår av 14 a kap. 8 skollagen täcks i allt väsentligt av innehållet i den tidigare gällande lagen (upphörde att gälla ). Skolinspektionens bedömning av kommunens planer utgår från 14 a kap. 8 skollagen. Av 14 a kap. 8 skollagen framgår att varje verksamhet ska upprätta en plan med en översikt över de åtgärder som behövs för att förebygga och förhindra kränkande behandling av barn och elever. Planen ska innehålla en redogörelse för vilka av dessa åtgärder som avses påbörjas eller genomföras under det kommande året. En redogörelse för hur de planerade åtgärderna har genomförts ska tas in i efterföljande plan. Bildningscentrum Facettens likabehandlingsplan innehåller vissa delar som motsvarar de krav som anges i lagen. Planen innehåller t.ex. information om förebyggande arbete och tar som utgångspunkt formuleringarna i den nya lagen från Likabehandlingsplanen saknar dock en beskrivning av skolans behov utifrån en kartläggning och ansvarsfrågan när kränkningar uppstår är inte tydlig. Av intervjuer med elever och lärare framgår att dokumentet inte är upprättat under medverkan med eleverna och att det finns behov att förbättra implementeringen av innehållet. Skolinspektionen bedömer att åtgärder behöver vidtas för att skolans likabehandlingsplan ska leva upp till lagens krav både med avseende på innehåll och med avseende på elevernas medverkan i upprättandet.

10 10 (15) 3 Ledning och kvalitetsarbete Inom detta granskningsområde behandlas tillgång till utbildning samt verksamhetens ledning och personal och hur skolan följer de nationella bestämmelserna som omfattar dessa grupper. Den regelbundna tillsynen granskar dessutom rektors och personalens ansvarstagande för skolans målinriktning och myndighetsutövning samt hur skolans kvalitetsarbete fungerar för att säkra och förbättra kvaliteten i utbildningen. 3.1 Tillgång till likvärdig utbildning Varje elev erbjuds det garanterade antalet undervisningstimmar och den erbjudna undervisningstiden kan redovisas Skolan erbjuder eleverna valmöjligheter i enlighet med författningarna Enligt bilaga 2 i skollagen samt bilaga 2 i gymnasiesärskoleförordningen ska eleverna erbjudas möjligheter att välja individuellt val till en poängsumma respektive timantal av 300 poäng respektive 290 timmar. Av den timplan som redovisas för gymnasiesärskolan inför tillsynen framgår att det individuella valet endast omfattar 190 timmar. I poängtablåerna för skolans olika utbildningar inom gymnasieskolan varierar informationen så att det i några framgår att eleverna har möjlighet att välja upp till 300 poäng medan det i andra endast erbjuds hälften av detta. Av lärar- och elevintervjuer framgår att det inte är tydligt att alla elever har 300 poäng individuellt val. Skolinspektionen bedömer att åtgärder behövs för att informera om det individuella valet i syfte att säkerställa eleverna rätt till 300 poäng för gymnasieskolan och 290 timmar för gymnasiesärskolan.

11 11 (15) Skolans specialutformade program uppfyller författningarnas krav Skolans lokala kurser uppfyller författningarnas krav. En lokal kurs ska enligt kap 5 1 i gymnasieförordningen ge kunskaper i ett eller flera ämnen inom ett bestämt kunskapsområde och svara mot sådana behov som inte tillgodoses genom en nationellt fastställd kursplan. En lokal kurs kan förekomma på nationella, specialutformade och individuella program. En lokal kurs får inte ersätta kurser i kärnämnen eller de kurser i karaktärsämnen som är gemensamma för ett nationellt program eller finns inom en nationellt fastställd inriktning. Vidare framgår av 2 kap 15 gymnasieförordningen att styrelsen för utbildningen fastställer det antal gymnasiepoäng som en lokal kurs omfattar. Av 2 kap 16 samma förordning framgår att i de fall en kursplan för en lokal kurs är avsedd att tillämpas inom ett nationellt program ska den vara förenlig med de nationellt fastställda programmålen. Skolan erbjuder ett antal lokala kurser bl.a. inom idrott och hälsa, estetiska ämnen, fordon, trafikkunskap, hotell och restaurang m.m. av vilka inspektörerna har granskat ett urval. Granskningen visar att det för flera av kurserna finns en nationell motsvarighet. Det gäller t.ex. kurser i fotografering och retorik. Den senare ryms inom Svenska C. I några kurser är inte betygskriterierna utformade så att de är i överensstämmelse med förordningen. Detta gäller t.ex. några kurser som anger närvaro som kriterium. Flera kurser fördjupar eller breddar inte kunskapsområdet i jämförelse med kurser som finns att erbjuda på nationell nivå. Skolinspektionen bedömer att de lokala kurserna bör granskas och revideras så att de motsvarar bestämmelsernas krav. Då endast ett urval av kurserna har inspekterats av Skolinspektionen är det nödvändigt att skolan och huvudmannen granskar samtliga lokala kurser som används. (Se vidare i kommunbeslutet)

12 12 (15) Skolans lokala inriktningar uppfyller författningarnas krav Skolan erbjuder eleverna studie- och yrkesorientering och förberedelse för arbete, boende och fritid i vuxenlivet Utbildningen är avgiftsfri för eleverna med undantag för vissa hjälpmedel eller enstaka inslag som kan medföra en obetydlig kostnad för eleverna Ungdomar tas emot i enlighet med författningarna Kommunen erbjuder elever inom gymnasiesärskolan ett urval av olika program och antalet platser på programmen anpassas med hänsyn till elevernas önskemål. 3.2 Personalens utbildning Skolans lärare/pedagogiska personal har utbildning för den undervisning de i huvudsak bedriver.

13 13 (15) Enligt 2 kap. 3 skollagen är kommuner och landsting skyldiga att för undervisningen använda lärare, förskollärare eller fritidspedagoger som har en utbildning avsedd för den undervisning de i huvudsak ska bedriva. Undantag får göras endast om personer med sådan utbildning inte finns att tillgå eller det finns något annat särskilt skäl med hänsyn till eleverna. I bildningscentrum Facetten visar skolans egen statistik att cirka 70 procent av lärarna har utbildning för den undervisning de i huvudsak bedriver. Det är i första hand lärare inom karaktärsämnen och idrott och hälsa som saknar pedagogisk utbildning. Skolinspektionen bedömer att skolan behöver vidta åtgärder så att alla lärare ska ha utbildning för den undervisning de i huvudsak bedriver Rektor har genom utbildning och erfarenhet förvärvat pedagogisk insikt. Kommentar Se vidare i kommunbeslutet. 3.3 Rektors ansvar Rektor håller sig förtrogen med det dagliga arbetet och tar som pedagogisk ledare det övergripande ansvaret för att utbildningen/verksamheten inriktas på att nå de nationella målen Rektor fattar beslut enligt bestämmelserna.

14 14 (15) 3.4 Kvalitetsarbete Skolan bedriver ett systematiskt kvalitetsarbete, det vill säga planerar, följer upp och utvärderar sin verksamhet samt tar tillvara resultaten och omsätter dessa i åtgärder för att förbättra måluppfyllelsen. Av läroplanen för de frivilliga skolformerna Lpf 94, 1 Skolans värdegrund och uppgifter, framgår bl.a. följande. Skolans verksamhet måste utvecklas så att den svarar mot uppställda mål. För att en skola ska utvecklas måste den fortlöpande ifrågasätta sina undervisningsmål och arbetsformer, utvärdera sina resultat och pröva nya metoder. Vidare framgår av Lpf 94, 2.6, Rektors ansvar, att rektorn ansvarar för att en lokal arbetsplan upprättas samt för att skolans resultat följs upp och utvärderas i förhållande till de riksgiltiga målen, målen i skolplanen och den lokala arbetsplanen. I skolan görs uppföljningar av elevernas kunskapsutveckling på individnivå och utvärdering sker efter avslutad kurs av respektive lärare. I arbetsplanen beskrivs t.ex. vilka forum och verktyg som finns för uppföljning och utvärdering. Det är t.ex. klasskonferens och kursutvärderingar och kvalitetsredovisning. Det finns dock ingen beskrivning av målen för utbildningen och det framgår inte om representanter för eleverna har varit med vid utarbetandet av arbetsplanen. Av elevintervjuer bekräftas att det görs utvärderingar och att man besvarar enkäter. Av elev- och lärarintervjuer framgår dock att det saknas underlag för att göra sammanställningar på skolnivå som kan ligga till grund för skolförbättring. Inom gymnasiesärskolan diskuteras verksamheten inom s.k. fokusgrupper men resultatet av detta arbete medför inte att åtgärder för en högre måluppfyllelse blir tydlig för gymnasiesärskolan. Skolinspektionen bedömer att åtgärder behövs för att förbättra skolans kvalitetsarbete.

15 15 (15) Kvalitetsarbetet dokumenteras i en kvalitetsredovisning som uppfyller förordningens krav. Enligt 1 förordningen om kvalitetsredovisning inom skolväsendet m.m. ska varje skola som ingår i det offentliga skolväsendet årligen upprätta en skriftlig kvalitetsredovisning som ett led i den kontinuerliga uppföljningen och utvärderingen av verksamheten. Vidare ska enligt 3 kvalitetsredovisningarna innehålla en bedömning av i vilken utsträckning de nationella målen för utbildningen har förverkligats och en redogörelse för vilka åtgärder skolan avser att vidta för ökad måluppfyllelse. I kvalitetsredovisningarna ska verksamhetens förutsättningar, arbetet i verksamheten och utbildningens måluppfyllelse redovisas. Enligt 4 ska skolans kvalitetsredovisning utarbetas under medverkan av lärare, övrig personal och elever. Elevernas vårdnadshavare ska ges möjlighet att delta i arbetet med kvalitetsredovisning. Bildningscentrum Facetten har en kvalitetsredovisning som delvis motsvarar förordnings krav. Det saknas dock tydliga mål för verksamheten och innehållet beskriver mera processer och händelser. Skolan redovisar svar från skattningar och enkäter samt betygsresultat utifrån nationell statistik. Sammanställningen av betyg ger ingen bild av resultaten på programnivå utan endast skolan som helhet. Kvalitetsredovisning saknas för gymnasiesärskolan. Av intervjuer framgår att dokumentet har utarbetats med representanter för lärarna medan elever inte har deltagit i arbetet. Skolinspektionen bedömer att kvalitetsredovisningens innehåll inte lever upp till förordningens krav vilket måste åtgärdas. Kvalitetsredovisning för gymnasiesärskolan saknas vilket måste åtgärdas. också för att leva upp till förordningens krav om elevers medverkan i upprättandet av kvalitetsredovisningen. Datum Ort Linköping Anders Kennberg Gun Bystedt-Nordqvist

Regelbunden tillsyn i Alléskolan

Regelbunden tillsyn i Alléskolan Regelbunden tillsyn i Sydnärkes Utbildningsförbund Alléskolan Dnr 43-2009:718 Regelbunden tillsyn i Alléskolan Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten i Sydnärkes utbildningsförbund och besökt

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Mjölby gymnasium i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652

Regelbunden tillsyn i Mjölby gymnasium i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652 Regelbunden tillsyn i Mjölby gymnasium i Mjölby kommun Delbeslut Rapport regelbunden tillsyn Dnr 43-2009:1652 Delbeslut Regelbunden tillsyn i Mjölby gymnasium Mjölby kommun Datum 2009-11-06 Dnr 43-2009:1652

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Individuella gymnasiet

Regelbunden tillsyn i Individuella gymnasiet Regelbunden tillsyn i Ekerö kommun Individuella gymnasiet Dnr 43-2009:675 Regelbunden tillsyn i Individuella gymnasiet Gymnasieskola Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten i Ekerö kommun

Läs mer

Delbeslut Tillsyn i Wasaskolan, Tingsryds kommun Datum Dnr :2039

Delbeslut Tillsyn i Wasaskolan, Tingsryds kommun Datum Dnr :2039 Delbeslut Tillsyn i Wasaskolan, Tingsryds kommun Datum 2009-09-25 Dnr 43-2009:2039 Rektorn vid Wasaskolan Wasaskolan Bo 42 362 21 Tingsryd Tillsyn i Wasaskolan Sammanfattande bedömning bedömer att verksamheten

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652

Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652 Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan i Mjölby kommun Delbeslut Rapport regelbunden tillsyn Dnr 43-2009:1652 Delbeslut Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan Mjölby kommun Datum 2009-10-23 Dnr 43-2009:1652

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Ängelholms gymnasieskola

Regelbunden tillsyn i Ängelholms gymnasieskola Regelbunden tillsyn i Ängelholms kommun Ängelholms gymnasieskola Dnr 53-2008:1910 Regelbunden tillsyn i Ängelholms gymnasieskola Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten i och besökt Ängelholms

Läs mer

Regelbunden tillsyn i den fristående gymnasieskolan Helixgymnasiet i Borlänge

Regelbunden tillsyn i den fristående gymnasieskolan Helixgymnasiet i Borlänge Regelbunden tillsyn i den fristående gymnasieskolan Helixgymnasiet i Borlänge Beslut och rapport Rapport regelbunden tillsyn Dnr 44-SV2009:84 Beslut Helixutbildningar AB Hindriksväg 3 795 70 Vikarbyn 2009-02-06

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Förslövs skola årskurs 7 9

Regelbunden tillsyn i Förslövs skola årskurs 7 9 Regelbunden tillsyn i Båstads kommun Förslövs skola årskurs 7 9 Dnr 53-2008:999 Regelbunden tillsyn i Förslövs skola årskurs 7 9 Grundskola årskurs 7 9 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Vasaskeppets skola

Regelbunden tillsyn i Vasaskeppets skola Regelbunden tillsyn i Ludvika kommun Vasaskeppets skola Dnr 43-2008:438 Regelbunden tillsyn i Vasaskeppets skola Förskoleklass Grundskola 1 3 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten i Ludvika

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Futurum

Regelbunden tillsyn i Futurum Regelbunden tillsyn i Bjuvs kommun Futurum Dnr 53-2008:2706 Regelbunden tillsyn i Futurum Gymnasieskolans individuella program Vuxenutbildning Svenska för invandrare Inledning Skolinspektionen har granskat

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Carlsund utbildningscentrum i Motala kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :175

Regelbunden tillsyn i Carlsund utbildningscentrum i Motala kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :175 Regelbunden tillsyn i Carlsund utbildningscentrum i Motala kommun Delbeslut Rapport regelbunden tillsyn Dnr 43-2009:175 Delbeslut Regelbunden tillsyn i Carlsund utbildningscentrum Motala kommun Datum 2009-08-11

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan

Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan Regelbunden tillsyn i Botkyrka kommun Tallidsskolan Dnr 43-SV2008:214 Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan Förskoleklass, årskurs 1-6 Särskola årskurs 1-6 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Platengymnasiet i Motala kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :175

Regelbunden tillsyn i Platengymnasiet i Motala kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :175 Regelbunden tillsyn i Platengymnasiet i Motala kommun Delbeslut Rapport regelbunden tillsyn Dnr 43-2009:175 Delbeslut Regelbunden tillsyn i Platengymnasiet Motala kommun Datum 2009-10-16 Dnr 43-2009:175

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Vasaskolan i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652

Regelbunden tillsyn i Vasaskolan i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652 Regelbunden tillsyn i Vasaskolan i Mjölby kommun Delbeslut Rapport regelbunden tillsyn Dnr 43-2009:1652 Delbeslut Regelbunden tillsyn i Vasaskolan Mjölby kommun Datum 2009-10-23 Dnr 43-2009:1652 Rektorn

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Bjälbotullskolan i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652

Regelbunden tillsyn i Bjälbotullskolan i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652 Regelbunden tillsyn i Bjälbotullskolan i Mjölby kommun Delbeslut Rapport regelbunden tillsyn Dnr 43-2009:1652 Delbeslut Regelbunden tillsyn i Bjälbotullskolan Mjölby kommun Datum 2009-09-16 Dnr 43-2009:1652

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Malung-Sälens gymnasieskola

Regelbunden tillsyn i Malung-Sälens gymnasieskola Regelbunden tillsyn i Malung-Sälens kommun Malung-Sälens gymnasieskola Dnr 43-2009:677 Regelbunden tillsyn i Malung-Sälens gymnasieskola Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten i Malung-Sälens

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Gnosjö kunskapscentrum

Regelbunden tillsyn i Gnosjö kunskapscentrum Regelbunden tillsyn i Gnosjö kommun Gnosjö kunskapscentrum Dnr 43-2009:2039 Regelbunden tillsyn i Gnosjö kunskapscentrum år 1-3 år 1-4 Inledning har granskat verksamheten i Gnosjö kommun under september

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Högbergsskolan, Smeden och Malmen

Regelbunden tillsyn i Högbergsskolan, Smeden och Malmen Regelbunden tillsyn i Västerberg slagens Utbildningscentrum (VBU) Högbergsskolan, Smeden och Malmen Dnr 43-2008:787 Regelbunden tillsyn i Högbergsskolan, Smeden och Malmen Inledning Skolinspektionen har

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Blattnicksele skola

Regelbunden tillsyn i Blattnicksele skola Regelbunden tillsyn i Sorsele kommun Blattnicksele skola Dnr 53-2008:1864 Regelbunden tillsyn i Blattnicksele skola Förskoleklass Årskurserna 1 6 Inledning har granskat verksamheten i Sorsele kommun och

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Lars Erik Larssongymnasiet, Lund Beslut och rapporter

Regelbunden tillsyn i Lars Erik Larssongymnasiet, Lund Beslut och rapporter Regelbunden tillsyn i Lars Erik Larssongymnasiet, Lund Beslut och rapporter Rapport regelbunden tillsyn Dnr 44-2009:1088 Beslut Lars Erik Larssongymnasiet S:t Laurentiigatan 1 222 21 Lund 2009-10-14 1

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Pilagårdsskolan

Regelbunden tillsyn i Pilagårdsskolan Regelbunden tillsyn i Klippans kommun Pilagårdsskolan Dnr 43-2008:441 Regelbunden tillsyn i Pilagårdsskolan Förskoleklass Grundskola, årskurserna 1 5 Inledning har granskat verksamheten i Klippans kommun

Läs mer

Genomförd regelbunden tillsyn i den fristående gymnasieskolan JENSEN gymnasium i Malmö

Genomförd regelbunden tillsyn i den fristående gymnasieskolan JENSEN gymnasium i Malmö Beslut JENSEN education college AB Box 111 24 100 61 Stockholm 17 augusti 2009 1 (3) Dnr 44-2008:703 Genomförd regelbunden tillsyn i den fristående gymnasieskolan JENSEN gymnasium i Malmö Skolinspektionen

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Förslövs skola F 6

Regelbunden tillsyn i Förslövs skola F 6 Regelbunden tillsyn i Båstads kommun Förslövs skola F 6 Dnr 53-2008:999 Regelbunden tillsyn i Förslövs skola F 6 Förskoleklass Grundskola årskurs 1 6 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten

Läs mer

Regelbunden tillsyn i den fristående gymnasieskolan Borås Praktiska Gymnasium i Borås kommun

Regelbunden tillsyn i den fristående gymnasieskolan Borås Praktiska Gymnasium i Borås kommun Regelbunden tillsyn i den fristående gymnasieskolan Borås Praktiska Gymnasium i Borås kommun Beslut och rapport Rapport regelbunden tillsyn Dnr 44-2009:2833 Beslut Baggium AB Ängbackevägen 15 428 34 Kållered

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Sankt Anna skola

Regelbunden tillsyn i Sankt Anna skola Regelbunden tillsyn i Söderköpings kommun Sankt Anna skola Dnr 43-2008:657 Regelbunden tillsyn i Sankt Anna skola Förskoleklass Grundskola 1 6 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten i Söderköpings

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Tunboskolan

Regelbunden tillsyn i Tunboskolan Regelbunden tillsyn i Hallstahammars kommun Tunboskolan Dnr 43-SV2008:221 Regelbunden tillsyn i Tunboskolan Grundskola årskurs 7 9 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten i Hallstahammars

Läs mer

Utbildningsinspektion i Hersby gymnasium. Inledning

Utbildningsinspektion i Hersby gymnasium. Inledning Utbildningsinspektion i Lidingö kommun Hersby gymnasium Dnr 53-2007:3312 Utbildningsinspektion i Hersby gymnasium Inledning Skolverket har granskat verksamheten i Lidingö kommun och besökt Hersby gymnasium

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Herrgärdsskolan

Regelbunden tillsyn i Herrgärdsskolan Regelbunden tillsyn i Västerås kommun Herrgärdsskolan Dnr 43-2008:0138 Regelbunden tillsyn i Herrgärdsskolan Förskoleklass Grundskola årskurs 1-6 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten i

Läs mer

Regelbunden tillsyn i den fristående grundskolan Lunds Montessorigrundskola

Regelbunden tillsyn i den fristående grundskolan Lunds Montessorigrundskola Regelbunden tillsyn i Lunds kommun Lunds Montessorigrundskola Dnr: 44-2009:1675 Regelbunden tillsyn i den fristående grundskolan Lunds Montessorigrundskola Förskoleklass Grundskolan årskurserna 1 9 Inledning

Läs mer

Skolbeslut för gymnasieskola

Skolbeslut för gymnasieskola Beslut 2010-09-30 Dnr 43-2010:2376 Skolbeslut för gymnasieskola efter tillsyn i Vadstenagymnasiet i Vadstena kommun Skolbeslut Tillsyn i Vadstenagymnasiet 2010-09-30 2 (11) Dnr 43-2010: 2376 Vadstena kommun

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Emmaboda kommun kommunen@emmaboda.se Rektorerna vid Vilhelm Mobergsgymnasiet bo.oscarsson@emmaboda.se thomas.claesson@emmaboda.se för gymnasieskola efter tillsyn i Vilhelm Mobergsgymnasiet i Emmaboda Skolinspektionen,

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Kosta glascenter

Regelbunden tillsyn i Kosta glascenter Regelbunden tillsyn i Lessebo kommun Kosta glascenter Dnr 43-2009:2038 Regelbunden tillsyn i Kosta glascenter Gymnasieskola Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten i Lessebo kommun och besökt

Läs mer

Regelbunden tillsyn i den fristående gymnasieskolan NTI-gymnasiet i Eskilstuna kommun

Regelbunden tillsyn i den fristående gymnasieskolan NTI-gymnasiet i Eskilstuna kommun Regelbunden tillsyn i den fristående gymnasieskolan NTI-gymnasiet i Eskilstuna kommun Beslut och rapporter Rapport regelbunden tillsyn Dnr 44-SV2008:1486 Beslut Huvudmannen för NTI fristående gymnasieskola

Läs mer

Skolbeslut för gymnasieskola

Skolbeslut för gymnasieskola Beslut 2010-12-06 Dnr 43-2010:1367 Skolbeslut för gymnasieskola efter tillsyn i Bergska skolan i Finspångs kommun Skolbeslut Tillsyn i Bergska skolan 2010-12-06 2 (16) Dnr 43-2010:1367 Rektorerna vid Bergska

Läs mer

Utbildningsinspektion i gymnasieskolan Forsmarks skola. Inledning

Utbildningsinspektion i gymnasieskolan Forsmarks skola. Inledning Utbildningsinspektion i Östhammars kommun Forsmarks skola Dnr 53-2007:3316 Utbildningsinspektion i gymnasieskolan Forsmarks skola Inledning Skolverket har granskat verksamheten i Östhammars kommun och

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Stenhamreskolan och Tallåsens skola

Regelbunden tillsyn i Stenhamreskolan och Tallåsens skola Regelbunden tillsyn i Ljusdals kommun och Dnr 43-2009:372 Regelbunden tillsyn i och Tallåsens skola Förskoleklass Grundskola 1-6 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten i Ljusdals kommun och

Läs mer

Regelbunden tillsyn i den fristående gymnasieskolan Glada Hudikskolan i Hudiksvall

Regelbunden tillsyn i den fristående gymnasieskolan Glada Hudikskolan i Hudiksvall Regelbunden tillsyn i den fristående gymnasieskolan Glada Hudikskolan i Hudiksvall Beslut och rapport Rapport regelbunden tillsyn Beslut Hudik Friskoleutbildning AB Box 1190 824 14 Hudiksvall 2008-12-08

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Beslut Utbildningsnämnden Lidingö kommun lidingo.stad@lidingo.se Rektor Eva-Lotta Arenander Lidingö vuxenutbildning eva-lotta.arenander@lidingo.se 2012-09-12 Dnr 43-2011:4845 Beslut för vuxenutbildning

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Hålabäcksskolan

Regelbunden tillsyn i Hålabäcksskolan Regelbunden tillsyn i Kungsbacka kommun Hålabäcksskolan Dnr 43-2009:399 Regelbunden tillsyn i Hålabäcksskolan Grundskola årskurserna 6 9 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten i Kungsbacka

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Österstad skola i Motala kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :175

Regelbunden tillsyn i Österstad skola i Motala kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :175 Regelbunden tillsyn i Österstad skola i Motala kommun Delbeslut Rapport regelbunden tillsyn Dnr 43-2009:175 Delbeslut Regelbunden tillsyn i Österstad skola Motala kommun Datum 2009-06-26 Dnr 43-2009:175

Läs mer

Skolbeslut för gymnasieskola

Skolbeslut för gymnasieskola Beslut Bruksgymnasiet Gymnasievägen 1 747 40 Gimo 2011-03-30 Dnr 43-2010:5173 Skolbeslut för gymnasieskola efter tillsyn av Bruksgymnasiet i Östhammars kommun 2011-03-30 Skolbeslut Tillsyn i Bruksgymnasiet

Läs mer

Regelbunden tillsyn i den fristående grundskolan Vårkullen i Falköpings kommun. Beslut och rapport. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1794

Regelbunden tillsyn i den fristående grundskolan Vårkullen i Falköpings kommun. Beslut och rapport. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1794 Regelbunden tillsyn i den fristående grundskolan Vårkullen i Falköpings kommun Beslut och rapport Rapport regelbunden tillsyn Dnr 44-2009:1794 Beslut Vårkullens skolveckohem AB Vasagatan 9 B 521 43 Falköping

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Korsbackaskolan

Regelbunden tillsyn i Korsbackaskolan Regelbunden tillsyn i Kävlinge kommun Korsbackaskolan Dnr 43-2008:440 Regelbunden tillsyn i Korsbackaskolan Grundskola År 7 9 Inledning har granskat verksamheten i Kävlinge kommun under våren 2009 och

Läs mer

Regelbunden tillsyn i de fristående gymnasieskolorna Kitas Gymnasium Samhäll/Affär, Frisör och Natur/Teknik i Göteborgs kommun

Regelbunden tillsyn i de fristående gymnasieskolorna Kitas Gymnasium Samhäll/Affär, Frisör och Natur/Teknik i Göteborgs kommun Regelbunden tillsyn i de fristående gymnasieskolorna Kitas Gymnasium Samhäll/Affär, Frisör och Natur/Teknik i Göteborgs kommun Beslut och rapport Rapport regelbunden tillsyn Dnr 44-2009:2290 Beslut Active

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Dansäter skola i Motala kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :175

Regelbunden tillsyn i Dansäter skola i Motala kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :175 Regelbunden tillsyn i Dansäter skola i Motala kommun Delbeslut Rapport regelbunden tillsyn Dnr 43-2009:175 Delbeslut Regelbunden tillsyn i Dansäter skola Motala kommun Datum 2009-06-18 Dnr 43-2009:175

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Västervångskolan

Regelbunden tillsyn i Västervångskolan Regelbunden tillsyn i Landskrona kommun Västervångskolan Dnr 53-2008:1776 Regelbunden tillsyn i Västervångskolan Förskoleklass Grundskola årskurserna 1-9 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten

Läs mer

Skolbeslut för gymnasieskola och gymnasiesärskola

Skolbeslut för gymnasieskola och gymnasiesärskola Skolbeslut Till Rektorn för Eksjö Gymnasieskola och Eksjö kommun 2010-06-02 Dnr 43-2010:83 Skolbeslut för gymnasieskola och gymnasiesärskola efter tillsyn i Gymnasieskolan i Eksjö kommun Skolbeslut Tillsyn

Läs mer

Regelbunden tillsyn i grundskolan International School of Lund - Katedralskolan

Regelbunden tillsyn i grundskolan International School of Lund - Katedralskolan Regelbunden tillsyn i Lunds kommun International School of Lund Katedralskolan Dnr 43-2008:490 Regelbunden tillsyn i grundskolan International School of Lund - Katedralskolan Förskoleklass Grundskola årskurserna

Läs mer

Regelbunden tillsyn i den fristående grundskolan Skanör Falsterbo Montessoriskola, Vellinge kommun

Regelbunden tillsyn i den fristående grundskolan Skanör Falsterbo Montessoriskola, Vellinge kommun Regelbunden tillsyn i den fristående grundskolan Skanör Falsterbo Montessoriskola, Vellinge kommun Beslut och rapporter Rapport regelbunden tillsyn Dnr 44-2008:697 Beslut Skanör Falsterbo Montessoriskola

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Skanörs skola

Regelbunden tillsyn i Skanörs skola Regelbunden tillsyn i Vellinge kommun Skanörs skola Dnr 43-2008:437 Regelbunden tillsyn i Skanörs skola Förskoleklass Grundskola årskurserna 1 9 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten i Vellinge

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Knutsbo skola

Regelbunden tillsyn i Knutsbo skola Regelbunden tillsyn i Ludvika kommun Knutsbo skola Dnr 43-2008:438 Regelbunden tillsyn i Knutsbo skola Förskoleklass Grundskola årskurs 1 6 Inledning har granskat verksamheten i Ludvika kommun under våren

Läs mer

Skolbeslut för gymnasieskola

Skolbeslut för gymnasieskola Beslut Wendela Hebbegymnasiet Västergatan 2-4 151 89 Södertälje 2011-02-18 Skolbeslut för gymnasieskola efter tillsyn av Wendela Hebbegymnasiet i Södertälje kommun 2011-02-18 Skolbeslut Tillsyn i Wendela

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Slottegymnasiet

Regelbunden tillsyn i Slottegymnasiet Regelbunden tillsyn i Ljusdals kommun Slottegymnasiet Dnr 43-2009:372 Regelbunden tillsyn i Slottegymnasiet Gymnasieskola Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten i Ljusdal kommun under vintern

Läs mer

Skolbeslut för gymnasieskola och gymnasiesärskola

Skolbeslut för gymnasieskola och gymnasiesärskola Beslut Tillsyn i Utsikten Dals-Eds gymnasieskola 2010-04-15 1 (15) Dnr 43-2009:3994 Rektorn vid Utsikten Dals-Eds gymnasieskola Nössemarksvägen 10 668 31 Ed Skolbeslut för gymnasieskola och gymnasiesärskola

Läs mer

Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Rytmus i Göteborgs kommun. Skolinspektionen. Dnr :5384 Rytmus

Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Rytmus i Göteborgs kommun. Skolinspektionen. Dnr :5384 Rytmus Dnr 44-2010:5384 Rytmus 2011-06-15 Theres Svenssons gata 8 417 55 Göteborg info.goteborg@rytmus.se Beslut efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Rytmus i Göteborgs kommun Beslut 2011-06-15 1(9)

Läs mer

Utbildningsinspektion i Kålgårdens skola. Inledning

Utbildningsinspektion i Kålgårdens skola. Inledning Utbildningsinspektion i Jönköpings kommun Kålgårdens skola Dnr 53-2007:3295 Förskoleklass Utbildningsinspektion i Kålgårdens skola Grundskola årskurserna 1 5 Inledning Skolverket har granskat verksamheten

Läs mer

Utbildningsinspektion i Nödingeskolan. Inledning

Utbildningsinspektion i Nödingeskolan. Inledning Utbildningsinspektion i Ale kommun Nödingeskolan Dnr 53-2007:3776 Förskoleklass Utbildningsinspektion i Nödingeskolan Grundskola årskurserna 1 5 Inledning Verksamheten i Nödingeskolan har granskats och

Läs mer

Regelbunden tillsyn i den fristående grundskolan Gårdeby Natur och Musikskola i Söderköpings kommun

Regelbunden tillsyn i den fristående grundskolan Gårdeby Natur och Musikskola i Söderköpings kommun Regelbunden tillsyn i den fristående grundskolan Gårdeby Natur och Musikskola i Söderköpings kommun Beslut och rapport Rapport regelbunden tillsyn Dnr 44-2008:737 Beslut Gårdeby Natur och Musikskola 614

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Älvsåkersskolan

Regelbunden tillsyn i Älvsåkersskolan Regelbunden tillsyn i Kungsbacka kommun Älvsåkersskolan Dnr 43-2009:399 Regelbunden tillsyn i Älvsåkersskolan Förskoleklass Grundskola årskurserna 1 9 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten

Läs mer

Beslut Dnr :5177. Beslut. efter tillsyn av gymnasieskolan Åva gymnasium i Täby kommun

Beslut Dnr :5177. Beslut. efter tillsyn av gymnasieskolan Åva gymnasium i Täby kommun Beslut 2011-06-29 Dnr 43-2010:5177 Beslut efter tillsyn av gymnasieskolan Åva gymnasium i Täby kommun Beslut 2011-06-29 1 (3) Dnr 43-2010:5177 Rektorerna vid Åva gymnasium Box 1450 183 14 Täby Täby kommun

Läs mer

Regelbunden tillsyn i den fristående gymnasieskolan Nyköpings Hotelloch Restaurangskola i Nyköpings kommun Beslut och rapport

Regelbunden tillsyn i den fristående gymnasieskolan Nyköpings Hotelloch Restaurangskola i Nyköpings kommun Beslut och rapport Regelbunden tillsyn i den fristående gymnasieskolan Nyköpings Hotelloch Restaurangskola i Nyköpings kommun Beslut och rapport Rapport regelbunden tillsyn Dnr 44-2008:621 Beslut Nyköping Strand Utbildningscentrum

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Ätranskolan

Regelbunden tillsyn i Ätranskolan Regelbunden tillsyn i Falkenbergs kommun Ätranskolan Dnr 43-SV2008:535 Regelbunden tillsyn i Ätranskolan Förskoleklass Grundskola årskurserna 1 5 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten i

Läs mer

Regelbunden tillsyn i den fristående gymnasieskolan Östersunds gymnasieskola i Östersund

Regelbunden tillsyn i den fristående gymnasieskolan Östersunds gymnasieskola i Östersund Regelbunden tillsyn i den fristående gymnasieskolan Östersunds gymnasieskola i Östersund Beslut och rapport Rapport regelbunden tillsyn Dnr 44-2009:3516 Beslut Östersunds Gymnasieskola Kyrkgatan 47 831

Läs mer

Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Jensen Gymnasium i Göteborg. Beslut. Skolinspektionen 2011-06-14

Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Jensen Gymnasium i Göteborg. Beslut. Skolinspektionen 2011-06-14 Beslut Jensen College Education AB jakob.ladenstedt@jenseneducation.se lars.salbratt@jensengymnasium.se Beslut efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Jensen Gymnasium i Göteborg Tillsyn av den

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Täby Enskilda Gymnasium i Täby kommun Täby Enskilda Gymnasium AB e-post: erik.drakenberg@tabyenskilda.se Rektorn vid Täby Enskilda

Läs mer

Genomförd regelbunden tillsyn i den fristående grundskolan Sveaskolan i Malmö kommun

Genomförd regelbunden tillsyn i den fristående grundskolan Sveaskolan i Malmö kommun Beslut Sveaskolan AB Ringugnsgatan 1 216 16 Limhamn 2009-08-28 1 (4) Dnr 44-2009:569 Genomförd regelbunden tillsyn i den fristående grundskolan Sveaskolan i Malmö kommun Skolinspektionen har genomfört

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Torna Hällestad skola

Regelbunden tillsyn i Torna Hällestad skola Regelbunden tillsyn i Lunds kommun Torna Hällestad skola Dnr 43-2008:490 Regelbunden tillsyn i Torna Hällestad skola Förskoleklass Grundskola, årskurserna 1 3 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Rånnums skola och Mulltorps skola

Regelbunden tillsyn i Rånnums skola och Mulltorps skola Regelbunden tillsyn i Vänersborgs kommun Rånnums skola och Mulltorps skola Dnr 43-SV2008:537 Regelbunden tillsyn i Rånnums skola och Mulltorps skola Förskoleklass Grundskola årskurserna 1 6 Inledning har

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola 2 Viktor Rydberg gymnasium Djursholm Rektorn vid Viktor Rydberg gymnasium Djursholm för gymnasieskola efter tillsyn av Viktor Rydberg gymnasium Djursholm i Danderyds kommun Skolinspektionen, Box 23069,

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Fågelviksgymnasiet

Regelbunden tillsyn i Fågelviksgymnasiet Regelbunden tillsyn i Tibro kommun Fågelviksgymnasiet Dnr 43-2008:357 Regelbunden tillsyn i Fågelviksgymnasiet Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten i Tibro kommun och besökt Fågelviksgymnasiet

Läs mer

Regelbunden tillsyn i den fristående grundskolan Mikaeliskolan i Nyköpings kommun. Beslut och rapport. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :618

Regelbunden tillsyn i den fristående grundskolan Mikaeliskolan i Nyköpings kommun. Beslut och rapport. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :618 Regelbunden tillsyn i den fristående grundskolan Mikaeliskolan i Nyköpings kommun Beslut och rapport Rapport regelbunden tillsyn Dnr 44-2008:618 Beslut Stiftelsen Mikaeliskolan i Nyköping Fåfängans väg

Läs mer

Beslut. Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Helixgymnasiet i Borlänge kommun

Beslut. Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Helixgymnasiet i Borlänge kommun Beslut Dnr 44-2010:1475 2011-01-18 Beslut efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Helixgymnasiet i Borlänge kommun Helixgymnasiet Box 973 781 29 Borlänge Tillsyn i den fristående gymnasieskolan

Läs mer

Utbildningsinspektion i Österlengymnasiet

Utbildningsinspektion i Österlengymnasiet Utbildningsinspektion i Simrishamns kommun Österlengymnasiet Dnr 53-2006:1435 Utbildningsinspektion i Österlengymnasiet Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2 Sammanfattande bedömning...2

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Tjärnö skola

Regelbunden tillsyn i Tjärnö skola Regelbunden tillsyn i Strömstads kommun Tjärnö skola Dnr 43-2008:801 Regelbunden tillsyn i Tjärnö skola Förskoleklass Grundskola årskurserna 1 6 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten i Strömstads

Läs mer

Regelbunden tillsyn i den fristående gymnasieskolan Karlstads Praktiska Gymnasium i Karlstad

Regelbunden tillsyn i den fristående gymnasieskolan Karlstads Praktiska Gymnasium i Karlstad Regelbunden tillsyn i den fristående gymnasieskolan Karlstads Praktiska Gymnasium i Karlstad Beslut och rapport Rapport regelbunden tillsyn Dnr 44-SV2008:357 Beslut Baggium Utbildning AB Ängbackevägen

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Brålanda rektorsområde

Regelbunden tillsyn i Brålanda rektorsområde Regelbunden tillsyn i Vänersborg kommun Brålanda rektorsområde Dnr 43-SV2008:537 Regelbunden tillsyn i Brålanda rektorsområde Förskoleklass Grundskola årskurserna 1 6 Inledning Skolinspektionen har granskat

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Aranäsgymnasiet

Regelbunden tillsyn i Aranäsgymnasiet Regelbunden tillsyn i Kungsbacka kommun Aranäsgymnasiet Dnr 43-2009:399 Regelbunden tillsyn i Aranäsgymnasiet Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten i Kungsbacka kommun under perioden april

Läs mer

Beslut Dnr :5176. Beslut. efter tillsyn av gymnasieskolan Värmdö gymnasium i Värmdö kommun

Beslut Dnr :5176. Beslut. efter tillsyn av gymnasieskolan Värmdö gymnasium i Värmdö kommun Beslut 2011-06-15 Beslut efter tillsyn av gymnasieskolan Värmdö gymnasium i Värmdö kommun Beslut 2011-06-15 1 (3) Rektorn vid Värmdö gymnasium Arne Andersson Simlångsvägen 120 39 ÅRSTA Värmdö kommun 134

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Charlottenborgsskolan i Motala kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :175

Regelbunden tillsyn i Charlottenborgsskolan i Motala kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :175 Regelbunden tillsyn i Charlottenborgsskolan i Motala kommun Delbeslut Rapport regelbunden tillsyn Dnr 43-2009:175 Delbeslut Regelbunden tillsyn i Charlottenborgsskolan Motala kommun Datum 2009-06-26 Dnr

Läs mer

Beslut. Melleruds kommunn. 2011-01-20 Dnr 43-2010:4423. 4644 80 Mellerud. Komm

Beslut. Melleruds kommunn. 2011-01-20 Dnr 43-2010:4423. 4644 80 Mellerud. Komm Beslut Melleruds kommun 4644 80 Mellerud kommunen@mellerud.se 2011-01-20 Dnr 43-2010:4423 Komm munbeslut efter tillsyn av Melleruds kommunn Skolinspektionen, Box 2320, 403 15 Göteborg, Besök: Kungsgatan

Läs mer

Beslut Dnr :2426. Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan NTI-gymnasiet i Karlskrona kommun

Beslut Dnr :2426. Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan NTI-gymnasiet i Karlskrona kommun Beslut 2010-12-13 Dnr 44-2010:2426 Beslut efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan NTI-gymnasiet i Karlskrona kommun Beslut Tillsyn i NTI-gymnasiet 2010-12-13 1 (3) 44-2010:2426 Tillsyn i den fristående

Läs mer

Skolbeslut för gymnasieskolan

Skolbeslut för gymnasieskolan Skolbeslut Tillsyn i Pihlskolan Hällefors kommun 2010-03-24 1 (14) Dnr. 43-2009:3888 Skolbeslut för gymnasieskolan efter tillsyn i Pihlskolan i Hällefors kommun Skolbeslut Tillsyn i Pihlskolan Hällefors

Läs mer

Regelbunden tillsyn i den fristående gymnasieskolan Kitas Gymnasium i Göteborgs kommun

Regelbunden tillsyn i den fristående gymnasieskolan Kitas Gymnasium i Göteborgs kommun Regelbunden tillsyn i den fristående gymnasieskolan Kitas Gymnasium i Göteborgs kommun Beslut och rapport Rapport regelbunden tillsyn Dnr 44-2009:2289 Beslut Kitas Utbildning AB Furuhällsvägen 32 C 435

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Gudlav Bilderskolan

Regelbunden tillsyn i Gudlav Bilderskolan Regelbunden tillsyn vid Ådalens gymnasieskolor Gudlav Bilderskolan Dnr 43-2009:455 Regelbunden tillsyn i Gudlav Bilderskolan Gymnasieskola Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten i gymnasieförbundet

Läs mer

Regelbunden tillsyn i den fristående gymnasieskolan Nackademin Norra i Solna kommun

Regelbunden tillsyn i den fristående gymnasieskolan Nackademin Norra i Solna kommun Regelbunden tillsyn i den fristående gymnasieskolan Nackademin Norra i Solna kommun Beslut och rapport Rapport regelbunden tillsyn Dnr 44-2009:2170 Beslut Nackademin AB Trekronorsväg 34 131 31 NACKA 2009-12-21

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Enskilda gymnasiet info@enskildagymnasiet.se Rektorn vid Enskilda gymnasiet lebi@enskildagymnasiet.se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Enskilda gymnasiet i Stockholm

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Huddinge kommun barn-utbildning@huddinge.se Rektorn vid Sjödalsgymnasiet bo.milton@huddinge.se för gymnasieskola efter tillsyn av Sjödalsgymnasiet i Huddinge kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Bergaskolan

Regelbunden tillsyn i Bergaskolan Regelbunden tillsyn i Smedjebackens kommun Bergaskolan Dnr 43-2008:694 Regelbunden tillsyn i Bergaskolan årskurs 5-9 Grundsärskola årskurs 1-10 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten i Smedjebackens

Läs mer

Regelbunden tillsyn i De la Gardiegymnasiet

Regelbunden tillsyn i De la Gardiegymnasiet Regelbunden tillsyn i Lidköpings kommun De la Gardiegymnasiet Dnr 43-SV2008:1368 Regelbunden tillsyn i De la Gardiegymnasiet Inledning har granskat verksamheten i Lidköpings kommun och besökt De la Gardiegymnasiet

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Vindängens skola

Regelbunden tillsyn i Vindängens skola Regelbunden tillsyn i Falköpings kommun Enhet Vindängen Dnr 43-2008:416 Regelbunden tillsyn i Vindängens skola Förskoleklass Grundskola årskurserna 1 6 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten

Läs mer

Skolbeslut för gymnasieskola

Skolbeslut för gymnasieskola Beslut Voxnadalens gymnasieskola 828 80 Edsbyn 2010-06-23 Dnr: 43-2010:709 Skolbeslut för gymnasieskola efter tillsyn av Voxnadalens gymnasieskola i Ovanåkers kommun 2010-06-23 Skolbeslut Tillsyn i Voxnadalens

Läs mer

Beslut Dnr :5076. Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Drottning Blankas Gymnasieskola i Halmstads kommun

Beslut Dnr :5076. Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Drottning Blankas Gymnasieskola i Halmstads kommun Beslut efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Drottning Blankas Gymnasieskola i Halmstads kommun 1 (4) Huvudmannen för Drottning Blankas Gymnasieskola AB i Varberg david.axklev@dbgy.se Rektorn

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Klockrike skola i Motala kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :175

Regelbunden tillsyn i Klockrike skola i Motala kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :175 Regelbunden tillsyn i Klockrike skola i Motala kommun Delbeslut Rapport regelbunden tillsyn Dnr 43-2009:175 Delbeslut Regelbunden tillsyn i Klockrike skola Motala kommun Datum 2009-06-15 Dnr 43-2009:175

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut 2012-09-19 Dnr 43-2011:5456 Stockholms kommun registrator.utbildning@stockholm.se Rektorn vid Globala gymnasiet pernilla.ericols@stockholm.se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av Globala gymnasiet

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut Skolinspektionen 2013-05-24 Uppsala kommun uppsala.kommun@uppsala.se Rektom vid Katedralskolan helene.lagerquist@katedral.se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av Katedralskolan i Uppsala kommun

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Ekebyhovskolan

Regelbunden tillsyn i Ekebyhovskolan Regelbunden tillsyn i Ekerö kommun Ekebyhovskolan Dnr 43-2009:675 Regelbunden tillsyn i Ekebyhovskolan F-9 Grundsärskola 1-10 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten i Ekerö kommun under september

Läs mer

Skolbeslut för fristående gymnasieskola

Skolbeslut för fristående gymnasieskola Beslut 2010-05-04 Dnr 44-2010:170 Skolbeslut för fristående gymnasieskola efter tillsyn i Elajo Technical gymnasuim i Oskarshamns kommun Skolbeslut 2010-05-04 1 (3) Dnr 44-2010:170 Elajo Technical Education

Läs mer

Skolbeslut för grundskola

Skolbeslut för grundskola Beslut Bergsjö Centralskola Skolvägen 9 820 70 Bergsjö 2010-11-04 Skolbeslut för grundskola efter tillsyn av Bergsjö Centralskola i Nordanstigs kommun 2010-11-05 Skolbeslut Tillsyn i Bergsjö Centralskola

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Seminarieskolan

Regelbunden tillsyn i Seminarieskolan Regelbunden tillsyn i Landskrona kommun Seminarieskolan Dnr 53-2008:1776 Regelbunden tillsyn i Seminarieskolan Förskoleklass Grundskola årskurserna 1 6 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Dingtuna skolor (Dingtuna skola och Ekeby skola)

Regelbunden tillsyn i Dingtuna skolor (Dingtuna skola och Ekeby skola) Regelbunden tillsyn i Dingtuna skolor (Dingtuna skola och Ekeby skola) Förskoleklass Grundskola årskurs 1-6 Inledning Regelbunden tillsyn i Västerås kommun Dingtuna skolor Dnr 43-2008:0138 Skolinspektionen

Läs mer