Detta dokument överrids av stadgarna om en tolkningskonflikt föreligger.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Detta dokument överrids av stadgarna om en tolkningskonflikt föreligger."

Transkript

1 Organisationsbeskrivning Vendelsö Scoutkår Detta dokument överrids av stadgarna om en tolkningskonflikt föreligger. 1. Organisation: Vendelsö scoutkårs arbete organiseras i tre huvuddelar; styrelse, scoutavvdelningar och arbetsgrupper. Kårstämman utser styrelsens medlemmar och styrelsen utser övriga kårfunktionärer. 2. Kårstyrelsen - Ansvarar för kårens operativa verksamhet - Ansvarar för kårens organisation - Planerar kårens inre verksamhet och utveckling (visioner och mål) - Ansvarar för att ajourhålla kårens handbok - Kårstyrelsen är ansvarig för utbildning och fortbildning av kårens ledare och assistenter. Styrelsen skall dels stimulera ledare och assistenter till att delta i någon av de kurser och utbildningar som anordnas av andra kårer och distrikt och dels verkar för utbildning på lokalplanet, t.ex. genom speciella kurser ordnade i kårens regi. Styrelsen håller ett register över vilka utbildningar och kurser kårens ledare och assistenter deltagit i. Styrelsen utser en kårutbildningsledare. - Sammanställer information om utnämningar, förtjänsttecken m.m. - Ansvarar för det systematiska säkerhetsarbetet - Utgör kårens krisorganisation

2 2.1 Kårordförande (KO) - Leder mötena på Kårstyrelsen (KS) - Representerar kåren utåt och inåt - Skall vara myndig - Är tillsammans med vko kontaktperson mot media och samhälle vid kris eller liknande behov 2.2 Kårsekreterare - Ansvarar för kårens korrespondens - Sköter och distribuera kårens protokoll - Ansvarar för kårens arkiv - Är postmottagare - Ansvarar för kårens kontorförråd t.ex. brevpapper och kuvert med logotype - Skickar in stämmoprotokoll, verksamhetsberättelse och andra begärda dokument till distriktet. - Ansvarar för inre och yttre kommunikation 2.3 Kårkassör - Handhar kassan och sköta in och utbetalningar - Sköter bokföring över gjorda transaktioner - Stämmer av in och utbetalningar mot beslut inom kåren - Rapporterar periodvis till kårstyrelsen - Gör årsbokslut - Gör underlag till förslag till budget för kommande år - Ansvarar för att underlag till budget kommer in - Stämmer av sökta och mottagna bidrag - Kontrollerar minst en gång per år att kårens försäkringsskydd motsvarar behoven - Skall vara myndig 2.4 Kårutbildningsledare (KUL) - Ansvarar för att kårens medlemmar har adekvat utbildning - Ansvarar för administration i samband med utbildningar så som anmälning och bidragsansökan - Ger information om och sälja in kursutbudet i sin helhet - Ansvarar för medlemmarnas utbildningsstatus (med hjälp av register över genomförda utbildningar)

3 3. Scoutavdelningar Kåren bedriver avdelningsverksamhet på åtta scoutavdelningar uppdelat på Spårar-, Upptäckar-, Äventyrs- samt Utmanarscouter. Verksamheten bedrivs utifrån tre platser, Svartbäcken, Sågen och Kvarnängen. Styrelsen utser ansvariga avdelningsledare Övriga avdelningsledare och assistenter utses av respektive ansvarig avdelningsledare i samråd med kårstyrelsen och för assistenter även i samråd med ansvarig seniorledare. 3.1 Avdelningsledare Ansvariga avdelningsledare skall dokumentera avdelningens program och föra närvarolistor. Verksamhetsbeskrivningar, närvarolistor och kvitton krävs för att kåren skall kunna få ekonomiska bidrag. Avdelningsledaren sköter avdelningspengen. Avdelningens ekonomi i övrigt sköts via kårens bokföring enl. kassörens anvisningar. Avdelningsledaren ansvarar för kårens och avdelningens materiel som används på avdelningsmöten och hajker respektive övernattningar. Avdelningsledare kontrollerar att ingen materiel saknas efter aktiviteten. Använda lokaler skall vara städade när man lämnar dem. Området utanför stugan skall vara städat och askan i lägerbålsplatsen kall. Lokalens spis, kaffebryggare, belysning etc. skall stängas av och alla fönster och dörrar skall låsas. Kontrollera att ingen låses in, och att siste person har nycklar. Problem och önskemål på lokalerna eller materiel anmäls till lokalgruppen. Kårstyrelsen är enligt stadgarna ansvarig för att utse ledarna på avdelningarna.

4 3.2 Spårarcouting Spårarscoutverksamheten vänder sig till scouter i åldrarna 8-9 (årskurs 2-3) och bedrivs på fyra avdelningar, Finkarna, Lysmaskarna, Gaddarna och Svamparna. 3.3 Upptäckarscouting Upptäckarscoutverksamheten vänder sig till scouter i åldrarna (årskurs 4-5) och bedrivs på två avdelningar, Fiskarna och Vilddjuren. 3.4 Äventyrarscouting Äventyrarscoutverksamheten vänder sig till scouter i åldrarna (årskurs 6-8) och bedrivs på en avdelning, Rovfåglarna/Stigfinnarna. 3.5 Utmanarscouting Utmanarscoutverksamheten vänder sig till scouter i åldrarna (årskurs 9-sista året i gymnasiet) och bedrivs på en avdelning, Särimner. Utmanarscoutavdelningen arbetar aktivt med assistentutbildningen och fördelningen av assistenter sker i samråd med styrelse till scoutavdelningarna.

5 4. Arbetsgrupper All kårverksamhet utanför styrelsen och scoutavdelningarna bedrivs i någon av kårens arbetsgrupper. Kårens arbetsgrupper beslutas av styrelsen. Styrelsen utser gruppansvariga samt övriga medlemmar i arbetsgrupperna på förslag från dem själva. Arbetsgrupperna är fria att organisera sitt interna arbete på bästa sätt. Gruppansvarig ansvar för gruppens ekonomi så att den kan redovisas för kårkassören inom de ramar som har fastställt genom budget eller beslut av styrelsen. Normalt representerar kårkassören styrelsen i dessa ärenden. Gruppansvarig har samma ansvar för kårens materiel och lokaler som ansvarig avdelningsledare. Gruppansvarig skall bidra till den löpande verksamhetsplaneringen och budgetarbetet. 4.1 Grenråd Grenrådet samplanerar avdelningarnas aktiviteter inom grenarna samt planerar brouppgifter mellan grenarna. De ansvariga avdelningsledarna utser representanter till grenråd. Utsträckningen för samplaneringen beslutas av grenrådet. 4.2 Julmarknadsgrupp Julmarknadsgruppen är ansvarig för att ordna en julmarknad 1:a advent Julmarknadsgruppen skall tillsammans med Valborgsgruppen minst möta budgetens krav på intäkter. 4.3 Kvarnängsgrupp Kvarnängsgruppen har i uppgift att etablera en tydlig scoutnärvaro på Kvarnägen och att undersöka möjligheterna och ta fram en plan för en framtida etablering av kåren på Kvarnängen igen.

6 4.4 Lokalgrupp Lokalgruppen har ansvar för underhåll och utveckling av kårens olika lokaler och dess närområde. Gruppen ansvarar också för planeringen av hur våra lokaler utnyttjas för både intern och extern användning. I gruppens ansvar ingår också att ta hand om det material som inte hanteras av materielgruppen eller av de olika avdelningarna, inkl. matförådet. Lokalgruppen ansvarar för lokalernas tekniska skick i samtliga utrymmen. Inga förändringar i lokalerna får ske utan lokalgruppens medverkan. Lokalgruppen ansvarar för gruppens budgetsanslag och att utgifterna redovisas så att de kan bokföras. Stugfogde - Ta beslut för fastighetens räkning i akuta situationer, t.ex. snöröjning, översvämning, inbrott, brand, maskinhaveri - Upprättar underhållsplan - Ansvarar för reparation och underhåll - Ansvarar för upphandlingar, reparationer och skötsel inom lagd budgetram - Ge underlag till budget - Ansvar för säkerheten i lokalerna (utrymning, brandskydd etc.) Husmor / Hustomte - Upprätthålla och köpa material för löpande verksamhet - Kalla till och leda arbetsdagar - Ge underlag till budget 4.5 Materielgrupp - Planerar tillsammans med avdelningarna långsiktigt vilken materiel kåren behöver äga. - Ansvara för underhåll, upprustning, nyanskaffning och in- och utlåning av kårens materiel - Ha kunskap om förrådets innehåll och skick - Vid behov tillsätta materielassistenter (till ex. för ett läger) - Ge underlag för budget Materielgruppen har hand om allt kårgemensamt materiel inklusive tälten. I materielgruppens ansvar ingår bl.a. att tillhandahålla materiel till de olika avdelningarna på ett sådant sätt att behovet av speciellt avdelningsmateriel minimeras. Materielgruppen ansvarar för att kårens materiel är i gott skick och att trasig materiel lagas eller byts ut, samt följer upp gruppens budgetsanslag och att utgifterna redovisas så att de kan bokföras.

7 4.6 Lägergrupp Lägergruppen är ansvarig för att skapa förutsättningar för deltagande i ett eller flera läger under sommarna. Lägergruppen kan också arbeta med andra lägerrelaterade frågor som t.ex. undersöka möjligheterna för gemensamma kårläger eller en långsiktig. Lägergruppen bistår materielgruppen med prognoser på framtida materielbehov. Kårstyrelsen utser förutom lägeransvarig även en lägerkassör som har till uppgift att presentera en lägerbudget samt att följa upp lägerbudgeten och sköta samtliga in- och utbetalningar som rör lägret. Redovisningen konteras enligt kårkassörens anvisningar. Kårstyrelsen beslutar om lägeravgifter för varje enskilt läger. 4.7 Rekryteringsgrupp Kårens rekryteringsgrupp har hand om rekryteringen av scouter till de olika avdelningarna. Viktigast är naturligtvis rekrytering av nya miniorer inför ett nytt verksamhetsår men även löpande rekrytering av scouter i olika åldrar ingår i rekryteringsgruppens ansvarsområde. Gruppen ansvar också för kårens kölista. 4.8 S:t Georgsgrupp S:t Georgsgruppen är ansvarig för att ordna kårens S:t Georgsfirande i samband med S:t Georgsdagen den 23 april Valborgsgrupp Valborgsuppen är ansvarig för kårens deltagade i Valborgsfirandet vid Gårdens bad. Valborgsgruppen skall tillsammans med Julmarknadsgruppen minst möta budgetens krav på intäkter Resursgrupp Resursgruppen är en pool av kårfunktionärer som kan rycka in och stötta avdelningsverksamheten med specifika kunskaper och hålla i delar av ett avdelningsmöte. Resursgruppen håller en lista över kårfunktionärer, vad de kan hjälpa till med och på vilken nivå. När en person från resursgruppen håller i en aktivitet på ett avdelningsmöte innebär detta att man också har med ett färdigt upplägg inklusive allt material.

8 5. Övriga funktionärer 5.1 Medlemsregistreraren - Hålla namnregister över kårens medlemmar - Även registrera medlemmarnas data inom kåren, tex ledaruppdrag kurser mm. - Se till att registret regelbundet uppdateras. - Lämna regelbundna rapporter till KS - Ansvara för väntelistor - Rapportera till förbund 5.2 Ansvarig för kårförsäljning (kårtröjor, märken m.m.) - Beställa de nödvändiga artiklarna - Hålla ett centrallager för kårens behov - Se till att betalning kommer in för sålda artiklar 5.3 Bidragsansvarig - Anmäla avdelningarna inför terminen - Sammanställa ansökningarna från avdelningarna - Hålla sig ajour med reglerna - Söka bidrag för kårgemensamma aktiviteter 5.4 Valberdning - Ser till den långsiktiga utvecklingen av kåren och styrelsen - Ser till att avdelningsverksamheten är starkt förankrad i styrelsen - Ser till att lokalgruppen är starkt förankrad i styrelsen

Göteborgsdistriktet Scouterna Fastställd 2015-08-19

Göteborgsdistriktet Scouterna Fastställd 2015-08-19 Scouterna Landvetter Scoutkår Göteborgsdistriktet Scouterna Förord Syftet är att beskriva de rutiner och förhållningar som gäller inom kåren gällande ekonomi och redovisning. Innehållet revideras av kårstyrelsen

Läs mer

Vår kårhandbok. Organisation sid 2. Uppdragsbeskrivningar för de olika rollerna sid 3. Kårens stadgar sid 22. Kårens vision och mål sid 27

Vår kårhandbok. Organisation sid 2. Uppdragsbeskrivningar för de olika rollerna sid 3. Kårens stadgar sid 22. Kårens vision och mål sid 27 Vår kårhandbok Innehållsförteckning Organisation sid 2 Uppdragsbeskrivningar för de olika rollerna sid 3 Kårens stadgar sid 22 Kårens vision och mål sid 27 Krav på ledare i kåren sid 28 Trygga möten Ledarutbildning

Läs mer

Landvetter Scoutkår. Scouterna. Ekonomiskt PM Ekonomiskt PM. Landvetter Scoutkår. Göteborgsdistriktet Scouterna Fastställd

Landvetter Scoutkår. Scouterna. Ekonomiskt PM Ekonomiskt PM. Landvetter Scoutkår. Göteborgsdistriktet Scouterna Fastställd Ekonomiskt PM Landvetter Scoutkår Göteborgsdistriktet Fastställd 2017-08-29 Amiralsvägen 28 Landvetter Ekonomiskt_PM.odt, sid 1 av 8 Innehållsförteckning 1 Medlemsavgifter...4 1.1 Närvaro...4 2 Redovisning...4

Läs mer

Distriktet. Distriktet förväntar sig att kårerna:

Distriktet. Distriktet förväntar sig att kårerna: Förslag Södra Skånes scoutdistrikt Distriktet Distriktet har idag ett omfattande ansvar för att stödja kårer och kretsar samt andra organisationer inom vår verksamhet. Detta ansvar tar vi genom att under

Läs mer

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 3 feb, kl 16.00. Rotundan. Västertorps kårordförande Gillis skall kontaktas angående skulden för Tintinlägret

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 3 feb, kl 16.00. Rotundan. Västertorps kårordförande Gillis skall kontaktas angående skulden för Tintinlägret Örnsbergs Scoutkår Styrelsemöte 3 feb, kl 16.00 Rotundan Sammanfattning av beslut Västertorps kårordförande Gillis skall kontaktas angående skulden för Tintinlägret 2011. Styrelsen beslutar att skjuta

Läs mer

INNEHÅLL 1. PLANENS SYFTE... 3 2. KÅRENS ORGANISATION... 3 3. KÅRENS REKRYTERING... 4 4. KÅRENS LEDARE... 5 5. SCOUTPROGRAMMET... 6 6. EKONOMI...

INNEHÅLL 1. PLANENS SYFTE... 3 2. KÅRENS ORGANISATION... 3 3. KÅRENS REKRYTERING... 4 4. KÅRENS LEDARE... 5 5. SCOUTPROGRAMMET... 6 6. EKONOMI... Verksamhetsplan 2015 1 INNEHÅLL 1. PLANENS SYFTE... 3 2. KÅRENS ORGANISATION... 3 3. KÅRENS REKRYTERING... 4 4. KÅRENS LEDARE... 5 5. SCOUTPROGRAMMET... 6 6. EKONOMI... 7 2 1. PLANENS SYFTE Planen skall

Läs mer

INNEHÅLL 1. PLANENS SYFTE

INNEHÅLL 1. PLANENS SYFTE Verksamhetsplan 2019 1 INNEHÅLL 1. PLANENS SYFTE... 2 2. KÅRENS ORGANISATION... 3 3. KÅRENS REKRYTERING... 4 4. KÅRENS LEDARE... 4 5. SCOUTPROGRAMMET... 5 6. EKONOMI... 6 1. PLANENS SYFTE Planen skall

Läs mer

Stadgar för scoutkåren Torslanda Sjöscoutkår, organisationsnummer Antagna av kårstämman

Stadgar för scoutkåren Torslanda Sjöscoutkår, organisationsnummer Antagna av kårstämman Stadgar för scoutkåren Torslanda Sjöscoutkår, organisationsnummer 802468-2471 Antagna av kårstämman 2012-1 1-06 1 Allmänt Scoutkåren Torslanda Sjöscoutkår är en sammanslutning av enskilda personer och

Läs mer

Protokoll från Kårstyrelsemöte. (Fika: Utmanarna!) Onsdag 4 juni 2014, kl. 19:00 21:00, Scoutstugan.

Protokoll från Kårstyrelsemöte. (Fika: Utmanarna!) Onsdag 4 juni 2014, kl. 19:00 21:00, Scoutstugan. Protoll från Kårstyrelsemöte. (Fika: Utmanarna!) Onsdag 4 juni 2014, kl. 19:00 21:00, Scoutstugan. Kallade; Namn Kårstyrelsen (Kallade) Johan Amborg Ronnie Ståhle Anders Blidberg Sofia Almer Kårfunktionärer

Läs mer

Kårstyrelsens förslag till årsmötet Onsdagen den 5 mars 2014

Kårstyrelsens förslag till årsmötet Onsdagen den 5 mars 2014 Kårstyrelsens förslag till årsmötet Onsdagen den 5 mars 2014 1. Medlemsavgift 2014 Medlemsavgift per år: 200 kr. Medlemsavgift per år och familj: 500 kr. Medlemsavgift för projekt: 100 kr. (Medlemskap

Läs mer

Landvetter scoutkår av Scouterna Stadgar för Landvetter scoutkår

Landvetter scoutkår av Scouterna Stadgar för Landvetter scoutkår Stadgar för Landvetter scoutkår Organisationsnummer: 852000-3446 Antagna av Kårstämman den 2012-11-08 1 Allmänt Scoutkåren är en sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att bedriva scoutverksamhet

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplanen fastställdes av Distriktsstämman 2014-10-26 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands scoutkårer så att de kan

Läs mer

Handlingar. Mälarscouternas kårstämma 2013. Mälarscouterna Karsviks Hage malarscouterna.se 08-872460. 168 55 Bromma

Handlingar. Mälarscouternas kårstämma 2013. Mälarscouterna Karsviks Hage malarscouterna.se 08-872460. 168 55 Bromma Handlingar Mälarscouternas kårstämma 2013 Innehållsförteckning Förslag till dagordning... 3 Motioner... 4 Motion 1, AL och Ledarutbildningen Scout... 4 Motion 2, Låset i Östergården... 4 Valberedningens

Läs mer

Knivsta Scoutkår. Handlingsplan vid kriser Denna handlingsplan handlar om kriser inom kåren som t ex

Knivsta Scoutkår. Handlingsplan vid kriser Denna handlingsplan handlar om kriser inom kåren som t ex Handlingsplan vid kriser Denna handlingsplan handlar om kriser inom kåren som t ex Olycka (barn eller vuxen) Allvarlig sjukdom Brand Hot/våld Dödsfall (inom eller utom kåren) Självmord Om polis är kontaktad

Läs mer

Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse

Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse Denna uppdragsbeskrivning beskriver ansvarsområden och uppgifter för sektionsstyrelserna inom Konstkåren. Sektionsstyrelsen har ett övergripande ansvar som i första

Läs mer

Verksamhetsplan 2015-2016

Verksamhetsplan 2015-2016 Verksamhetsplan 2015-2016 Västerbotten Ångermanlands Scoutdistrikt Vår vision Det här drömmer vi om: Unga som gör världen bättre If it isn t fun it isn t scouting, Robert Baden-Powell Vår uppgift: Vi ska

Läs mer

Stadga för. Morlanda Scoutkår. Svenska Scoutförbundet

Stadga för. Morlanda Scoutkår. Svenska Scoutförbundet Stadga för Morlanda Scoutkår Av Svenska Scoutförbundet Utarbetad under våren 2005 Kapitel 1 Kårens uppgift och verksamhet Uppgift 1:1 Scoutkåren har till uppgift att bedriva scoutverksamhet i enlighet

Läs mer

Scouterna Västmanland

Scouterna Västmanland Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplanen föreslås av distriktsstyrelsen och fastställdes av distriktsstämman 2013-10-19 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands

Läs mer

ATT ARBETA I STYRELSE. Tips och råd för ledamöter i SPF Seniorernas föreningsstyrelser

ATT ARBETA I STYRELSE. Tips och råd för ledamöter i SPF Seniorernas föreningsstyrelser ATT ARBETA I STYRELSE Tips och råd för ledamöter i SPF Seniorernas föreningsstyrelser SPF Seniorerna Viktiga frågor Hur kan äldre hålla sig friska? Hur kan äldres inkomstnivå förbättras rimligt i takt

Läs mer

Handlingsplan vid kriser för Landvetter Scoutkår

Handlingsplan vid kriser för Landvetter Scoutkår Landvetter Scoutkår Scouterna Handlingsplan vid kriser för Landvetter Scoutkår Innehåll Innehåll... 1 Vilken typ av kriser är det här en handlingsplan för?...2 Vad gör vi först?... 2 Utrymning... 2 Vem

Läs mer

Krisplan för Vårby Gårds Scoutkår Antagen: och godkänd av Kårstyrelsen Reviderad: aldrig och godkänd av

Krisplan för Vårby Gårds Scoutkår Antagen: och godkänd av Kårstyrelsen Reviderad: aldrig och godkänd av Inledning Vad är en kris? En kris är en oväntad händelse som riskerar skada våra medlemmar, vår verksamhet och vårt varumärke. Kriser av olika slag kräver olika typer av åtgärder. I vissa fall omedelbart

Läs mer

Uppdragsbeskrivning Styrelseledamot i Internationella Arbetslag

Uppdragsbeskrivning Styrelseledamot i Internationella Arbetslag Du Uppdragsbeskrivning Styrelseledamot i Internationella Arbetslag IAL:s vision är en fredlig och gränslös värld där människor möts med kärlek, förståelse och respekt för varandra, sig själva och de sociala

Läs mer

Stadgar för Mälarscouterna

Stadgar för Mälarscouterna Stadgar för Mälarscouterna 1 Allmänt Scoutkåren Mälarscouterna är en partipolitisk och religiöst obunden sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att i bedriva scoutverksamhet. Mälarscouterna

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Verksamhetsplan 2019 Verksamhetsplanen fastställdes av Distriktsstämman 2018-11-24 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands scoutkårer så att de kan bedriva bra scouting. Övergripande

Läs mer

Stadgar för Engelbrekt Scoutkår

Stadgar för Engelbrekt Scoutkår Stadgar för Engelbrekt Scoutkår Scouterna Stadgar för Engelbrekt scoutkår, organisationsnummer 875001-8676 Antagna av kårstämman den 2012-03-01 med tillägg vid stämma 2013-03-07 1 Allmänt Engelbrekt scoutkår

Läs mer

Närvarande: Andreas Rubenson, Johan Wadén, Lina Tingström, Peter Kornvi, Sophia Grimmeiss Grahm

Närvarande: Andreas Rubenson, Johan Wadén, Lina Tingström, Peter Kornvi, Sophia Grimmeiss Grahm Närvarande: Andreas Rubenson, Johan Wadén, Lina Tingström, Peter Kornvi, Sophia Grimmeiss Grahm 1. OFMÖ Ordförande förklarade mötet öppnat. 2. Val av justeringsperson Lina Tingström valdes att justera

Läs mer

Örnsköldsviks Brukshundklubb

Örnsköldsviks Brukshundklubb DELEGERINGSORDNING FÖR SAMTLIGA VERKSAMHETER 1. Varje verksamhet skall göra en egen verksamhetsplan med budget för kommande verksamhetsår samt formulera verksamhetens inriktning för de kommande tre åren.

Läs mer

Verksamhetsplan Helsingborgs Scoutkår 2010-2012

Verksamhetsplan Helsingborgs Scoutkår 2010-2012 Verksamhetsplan Helsingborgs Scoutkår 2010-2012 Vision Kåren skall 2012 bedriva den ledande verksamheten inom Kulla Scoutdistrikt med 150 aktiva medlemmar i alla åldersgrupper FLASS (2-4 ggr/år) Valberedning

Läs mer

Uppdragsbeskrivning Scoutkåren A f Chapman

Uppdragsbeskrivning Scoutkåren A f Chapman 1 Uppdragsbeskrivning Scoutkåren A f Chapman A) Uppdragsbeskrivningar Syftet med uppdragsbeskrivningarna för de olika roller sjöscoutkåren Af Chapman är att tydliggöra ansvarsfördelningen inom kåren och

Läs mer

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 4 oktober 2011 kl 19.00. Störtloppsvägen 17, Hägersten

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 4 oktober 2011 kl 19.00. Störtloppsvägen 17, Hägersten Örnsbergs Scoutkår Styrelsemöte 4 oktober 2011 kl 19.00 Störtloppsvägen 17, Hägersten Sammanfattning av beslut 1. Punkten Skrivelser tas bort som fast fråga från dagordningen i fortsättningen. 2. Styrelsen

Läs mer

Stadgar för Scoutkåren Gustaf Vasa Bredäng Antagna av kårstämman , fastställda av Scouterna 2014

Stadgar för Scoutkåren Gustaf Vasa Bredäng Antagna av kårstämman , fastställda av Scouterna 2014 Stadgar för Scoutkåren Gustaf Vasa Bredäng Antagna av kårstämman 2014-08-17, fastställda av Scouterna 2014 1 kap. Allmänt 1 Uppgift och verksamhetsort Scoutkåren Gustaf Vasa Bredäng är en ideell allmännyttig

Läs mer

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 18 nov, kl 16.00. Rotundan. 1. Styrelsen beslutar att stryka punkten Sommarläger 1719 från ärendebevakningen.

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 18 nov, kl 16.00. Rotundan. 1. Styrelsen beslutar att stryka punkten Sommarläger 1719 från ärendebevakningen. Örnsbergs Scoutkår Styrelsemöte 18 nov, kl 16.00 Rotundan Sammanfattning av beslut 1. Styrelsen beslutar att stryka punkten Sommarläger 1719 från ärendebevakningen. 2. Styrelsen beslutar att ta bort garantin

Läs mer

Handlingsplan vid kriser

Handlingsplan vid kriser Scouterna Handlingsplan vid kriser Landvetter Scoutkår Göteborgsdistriktet Scouterna Innehåll Vilken typ av kriser är det här en handlingsplan för?...3 Vad gör vi först?...3 Utrymning...3 Vem ska vi kontakta?...3

Läs mer

Förslag till verksamhetsplan 2015

Förslag till verksamhetsplan 2015 Distriktet Förslag till verksamhetsplan 2015 Det nya distriktet har börjat hitta sina former och under 2015 fortsätter arbetet. Vi arrangerar minst två träffar i varje krets där vi förutsätter att kårerna

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplanen fastställdes av Distriktsstämman 2015-11-22 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands scoutkårer så att de kan

Läs mer

Stadgar för S:t Örjans Scoutkår, Borås

Stadgar för S:t Örjans Scoutkår, Borås Stadgar för S:t Örjans Scoutkår, Borås Örjanshus 12-09-24 1 Allmänt S:t Örjans Scoutkår är en sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att i bedriva scoutverksamhet. Scoutverksamheten bedrivs

Läs mer

Exempelstadga för scoutkår

Exempelstadga för scoutkår Exempelstadga för scoutkår Stadgar för scoutkåren, organisationsnummer [xxxxxx-xxxx] Antagna av kårstämman den [ÅÅÅÅ-MM-DD] 1 Allmänt Scoutkåren [Namn] är en sammanslutning av enskilda personer och har

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2018 FÖRSLAG Tillägg och ändringar från 2017 är kursiva, text som föreslås tas bort är struken Verksamhetsplanen fastställs av Distriktsstämman 2017-11-25 Västmanlands

Läs mer

STENUNGSUNDS SCOUTKÅR

STENUNGSUNDS SCOUTKÅR STENUNGSUNDS SCOUTKÅR 853300-9406 Årsredovisning 2016-12-31 Styrelsen för Stenungsunds Scoutkår avger härmed följande årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari 2016 till 31 december 2016. Innehåll Sida

Läs mer

Verksamhetsberättelse januari 31 december 2016

Verksamhetsberättelse januari 31 december 2016 Verksamhetsberättelse 2016 1 januari 31 december 2016 S:t Örjans Scoutkår i Västerås av Scouterna För tiden 1 januari 2016 31 december 2016 lämnar S:t Örjans scoutkår följande verksamhetsrapport: Styrelse

Läs mer

Verksamhetsberättelse Engelbrekt Scoutkår 2016

Verksamhetsberättelse Engelbrekt Scoutkår 2016 Verksamhetsberättelse Engelbrekt Scoutkår 2016 Kårstyrelsens sammansättning 2016 Kårordförande Tim Swedin (t o m 3/3) (fr o m 4/3) Vice kårordförande Eva-Marie Lennartsson Kårkassör Kårsekreterare Martin

Läs mer

Delegationsordning för Stockholms Scoutdistrikt fastställd av distriktsstyrelsen

Delegationsordning för Stockholms Scoutdistrikt fastställd av distriktsstyrelsen Delegationsordning för Stockholms Scoutdistrikt fastställd av distriktsstyrelsen 2018-02-13 Sammanfattning och bakgrund Det operativa arbetet i Stockholms Scoutdistrikt (nedan kallat distriktet) utgår

Läs mer

Rutin f ör inköp av scoutkläder och märken

Rutin f ör inköp av scoutkläder och märken Rutin f ör inköp av scoutkläder och märken Engelbrekt Scoutkår Version 0. 1 2014-03-03 Scouterna Box 420 34 Telefon: +46 8-555 065 00 Webb: www.scouterna.se The Guides and Scouts of Sweden 126 12 Stockholm

Läs mer

Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen

Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen Närvarande: Kårstyrelsen: Jessica Andersson, Ulla Andersson och Anne Norstedt Revisorer: Gunnel Källstedt Stugkommittén: Thor Andersson och

Läs mer

STADGAR FÖR HÄSSELBY STRANDS SJÖSCOUTKÅR

STADGAR FÖR HÄSSELBY STRANDS SJÖSCOUTKÅR STADGAR FÖR HÄSSELBY STRANDS SJÖSCOUTKÅR 1 Scoutkårens uppgift och verksamhetsort Scoutkårens namn är. Verksamhetsort är Hässelby Strand, Stockholm. Scoutkåren ska vara ansluten till Svenska Scoutförbundet.

Läs mer

Stadgar för S:t Olofs Scoutkår TKÅR VÄSTERÅS. Organisationsnummer: 878001-9124 Antagna av Kårstämman 2012-10-10

Stadgar för S:t Olofs Scoutkår TKÅR VÄSTERÅS. Organisationsnummer: 878001-9124 Antagna av Kårstämman 2012-10-10 Stadgar för S:t Olofs Scoutkår US:T OLOFS SCO TKÅR VÄSTERÅS Organisationsnummer: 878001-9124 Antagna av Kårstämman 2012-10-10 Not: När begreppet Scoutkåren används i dessa stadgar avser detta S:t Olofs

Läs mer

Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015.

Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015. 20150928 Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015. 0 En beskrivning av förtroendeposter i ÖLOF 2015: Ordföranderollen inklusive styrelsens uppdrag och arbetsuppgifter

Läs mer

Kårstyrelsens sammanträde nr 417 Mötesdatum: 2015-04-12 Mötestid: 18:30 Plats: Lokalen Bredängsvägen

Kårstyrelsens sammanträde nr 417 Mötesdatum: 2015-04-12 Mötestid: 18:30 Plats: Lokalen Bredängsvägen PROTOKOLL KS Datum: 2015-04-20 (5) Justerat: nnnn-nn-nn Kårstyrelsens sammanträde nr 417 Mötesdatum: 2015-04-12 Mötestid: 18:30 Plats: Lokalen Bredängsvägen Närvarande: Agnieszka Wrzalik, Peter Gustafsson,

Läs mer

ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen)

ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen) ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen) 1 INLEDNING 1.1 SYFTE Syftet med organisationsguiden (guiden) är att ge föreningens medlemmar och funktionärer en samlad information om hur föreningen

Läs mer

ANDELSÄGAREFÖRENINGEN DEMONSTRATIONEN 5 INSTRUKTION FÖR STYRELSEN

ANDELSÄGAREFÖRENINGEN DEMONSTRATIONEN 5 INSTRUKTION FÖR STYRELSEN Bilaga 1 till Stadgarna ANDELSÄGAREFÖRENINGEN DEMONSTRATIONEN 5 INSTRUKTION FÖR STYRELSEN 1. Styrelsens uppdrag Styrelsens uppdrag att förvalta fastigheten omfattar både byggnad och mark (se bil 1). Uppdraget

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911

Verksamhetsplan 2015. TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911 Verksamhetsplan 2015 TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911 Verksamhetsplan Vi erbjuder barn och unga unika möjligheter till utveckling, äventyr och gemenskap. Vi vill att alla ska få

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2017 FÖRSLAG Tillägg och ändringar från 2016 är kursiva, text som föreslås tas bort är struken Verksamhetsplanen fastställdes av Distriktsstämman 2016-11-12

Läs mer

Reglemente för Förtroenderådet i Ryd

Reglemente för Förtroenderådet i Ryd Styrelsen 2010-11-03 Sida 1 (5) Reglemente för Förtroenderådet i Ryd Detta reglemente är ett komplement till FR Ryds stadgar. Dess syfte är i första hand att vara till hjälp för styrelsen i dess löpande

Läs mer

Lydnads/Bruks-sektor

Lydnads/Bruks-sektor Ordförande Tillsammans med sekreterare göra upp dagordning inför varje möte. Planera, genomföra och leda styrelsemöten och klubbmöten. Se till att alla som vill, kan framföra sin åsikt, idé och liknande

Läs mer

Scouterna, Stadgar Sollentuna Norra scoutkår

Scouterna, Stadgar Sollentuna Norra scoutkår Scouterna, Stadgar Sollentuna Norra scoutkår Stadgar för Sollentuna Norra Scoutkår Organisationsnummer: 814800-3513 Antagna av Kårstämman den 2012-10-10 1 Allmänt Scoutkåren är en sammanslutning av enskilda

Läs mer

Delegationsordning för Stockholms Scoutdistrikt fastställd av distriktsstyrelsen 2015-01-10.

Delegationsordning för Stockholms Scoutdistrikt fastställd av distriktsstyrelsen 2015-01-10. Delegationsordning för Stockholms Scoutdistrikt fastställd av distriktsstyrelsen 2015-01-10. Sammanfattning och bakgrund Det operativa arbetet i Stockholms Scoutdistrikt (nedan kallat distriktet) utgår

Läs mer

Protokoll för Drottningstadens scoutkårs kårstämma 2011

Protokoll för Drottningstadens scoutkårs kårstämma 2011 Protokoll för Drottningstadens scoutkårs kårstämma 2011 Datum: 2011-02-13 Plats: Rårödsstugan Närvarande: Alexander Roselius Amanda Lyons Andreas Rubenson Anja Wadén Annica Lindgren Annika Svensson Aron

Läs mer

Verksamhetsplan 2014. Vi kommer fortsätta vår satsning på att utveckla och behålla både medlemmar och verksamhet i distriktet.

Verksamhetsplan 2014. Vi kommer fortsätta vår satsning på att utveckla och behålla både medlemmar och verksamhet i distriktet. Distriktet Ett gemensamt distrikt har startat 2013. Detta är nytt för alla och under 2014 fortsätter arbetet med att skapa formerna för detta distrikt. Förutom det som direkt berör distriktet, är det viktigt

Läs mer

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011 Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011 1. INLEDNING 1 2. SEKTIONSSTYRELSEN 1 2.1 ORGANISATION 1 2.2 ANSVARSOMRÅDEN 1 ORDFÖRANDE 1 VICE ORDFÖRANDE 1 KASSÖR 1 SEKRETERARE 2 ARBETSMILJÖOMBUD

Läs mer

Protokoll från kårstyrelsemöte söndag 20/02-2012 hemma hos Monica kl 18:30-20:30

Protokoll från kårstyrelsemöte söndag 20/02-2012 hemma hos Monica kl 18:30-20:30 Protokoll från kårstyrelsemöte söndag 20/02-2012 hemma hos Monica kl 18:30-20:30 Närvarande: Martin Fogel Monica Larsson Gustav Karreskog Frida Söderling Eva Kindbladh Linus Behrenfeldt Love Andersson

Läs mer

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 7 mars 2015

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 7 mars 2015 Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 7 mars 2015 Kårstämma Enköpings Scoutkår 7 mars 2015 Förslag till föredragningslista 1 Kårstämman öppnas. 2 Val av mötesordförande. 3 Val av mötessekreterare. 4 Fastställande

Läs mer

Styrelsemöte 14/1-2012

Styrelsemöte 14/1-2012 Styrelsemöte 14/1-2012 Närvarande: Andrén, Adam Axlson-Fisk, Olof Eriksson, Mattias von Essen, Agnes Hansson, Erik Küpier, Martin Lindgren, Samuel Orméus, Christoffer Zettergren, Petter 1. Styrelsen väljer

Läs mer

NORDÖSTRA GÖTALANDS SCOUTDISTRIKT

NORDÖSTRA GÖTALANDS SCOUTDISTRIKT Verksamhetsplan Nordöstra Götalands Scoutdistrikt 2016 NORDÖSTRA GÖTALANDS SCOUTDISTRIKT den 27 februari 2016 Skriven av: Distriktsstyrelsen VERKSAMHETSPLAN Nordöstra Götalands Scoutdistrikt 2016 Innehåll

Läs mer

Stadgar för Scoutkåren Gustaf Vasa-Bredäng

Stadgar för Scoutkåren Gustaf Vasa-Bredäng Stadgar för Scoutkåren Gustaf Vasa-Bredäng Fastställda 2010-08-18 1 kap. Allmänt 1 Uppgift och verksamhetsort Scoutkåren Gustaf Vasa Bredäng är en ideell förening, med uppgift att: ge barn och ungdomar

Läs mer

Kårstyrelsens sammanträde nr 402

Kårstyrelsens sammanträde nr 402 1 Datum Justerat datum Protokoll 2014-01-27 2014-02-10 Kårstyrelsens sammanträde nr 402 Datum: 2013-12-01 Tid: 18:30 Plats: Lokalen Rehnsgatan Närvarande: Åsa Jonsson, Agnieszka Agga Wrzalik, Peter Gustafsson,

Läs mer

Vision för år 2015 och inriktningsplan för 2013

Vision för år 2015 och inriktningsplan för 2013 Vision för år 2015 och inriktningsplan för 2013 Civilförsvarsförbundet i Jönköpings län Innehållsförteckning Självskyddsutbildning sid. 3 Frivilliga resursgrupper sid. 4 Energiinformation sid. 5 Medlemsvård,

Läs mer

Verksamhetsdokument 2014-2015

Verksamhetsdokument 2014-2015 Verksamhetsdokument 2014-2015 N-Sektionen 2014-04-05 Innehåll 1. Inledning... 2 2. Sektionsstyrelsen... 2 2.1 Organisation... 2 2.2 Ansvarsområden... 2 2.2.1 Ordförande... 2 2.2.2 Vice ordförande... 2

Läs mer

Arbetsbeskrivning för Konstkårens Presidium FÖRSLAG

Arbetsbeskrivning för Konstkårens Presidium FÖRSLAG Antagen av Fullmäktige 2014-10-22 Huvudområden Presidiet har följande fem huvudsakliga områden med arbetsuppgifter: 1. Utföra Fullmäktiges och Styrelsens beslut 2. Sköta utbildningsbevakning a. på fakultetsnivå

Läs mer

Lätt och roligt att bilda en förening

Lätt och roligt att bilda en förening Lätt och roligt att bilda en förening Instruktioner till dig som vill starta en förening Vid frågor kontakta på 0155-24 89 01, eller e-post 2 Uppstart av en förening Bjud in de som är intresserade Besluta

Läs mer

Policy. Drottningstadens scoutkår 2013-10-17

Policy. Drottningstadens scoutkår 2013-10-17 Policy Drottningstadens scoutkår 2013-10-17 Scouterna Reimersgården Telefon: +46 46 12 92 92 Webb: www.drottningstaden.se Drottningstadens scoutkår c/o Peter Kornevi E-post: ordförande@drottningstaden.se

Läs mer

VI BILDAR FÖRENING. Information från Kultur och Fritid, Nyköpings kommun

VI BILDAR FÖRENING. Information från Kultur och Fritid, Nyköpings kommun VI BILDAR EN FÖRENING Information från Kultur och Fritid, Nyköpings kommun SAMMANSTÄLLNING I KORTHET ÖVER VAD SOM SKALL GÖRAS NÄR EN FÖRENING BILDAS - Inbjud de som är intresserade - Besluta om att bilda

Läs mer

Avdelningen har två ordinarie revisorer samt två suppleanter, som väljs vid avdelningens årsmöte. Dessa ska granska avdelningen.

Avdelningen har två ordinarie revisorer samt två suppleanter, som väljs vid avdelningens årsmöte. Dessa ska granska avdelningen. EKONOMI Avdelningens kassör ansvarar för att: Avdelningens bokföring sker enligt god redovisningsed. Inför varje styrelsemöte skriftligt presentera aktuell resultatrapport. Att snarast efter prov och utställningar

Läs mer

Sandareds Scoutkår. Datum: Protokoll för styrelsemötet den 23 augusti 2016.

Sandareds Scoutkår. Datum: Protokoll för styrelsemötet den 23 augusti 2016. Sandareds Scoutkår Protokoll för styrelsemötet den 23 augusti 2016. Närvarande: Björn Spånglund, Mia Hansson, Eva Järnfors, Ann Rahn, Per-Erik Palmqvist, Carl Johansson, Daniel Baagöe-Larsen, Johan Nilsson,

Läs mer

Kårstyrelsens sammanträde nr 404

Kårstyrelsens sammanträde nr 404 1 Datum Justerat datum Protokoll 2014-02-02 2014-02-28 Kårstyrelsens sammanträde nr 404 Datum: 2014-02-02 Tid: 18:30 Plats: Lokalen Bredängsvägen Närvarande: Åsa Jonsson, Alexander Vanderwert-Gebert, Serhat

Läs mer

Verksamhetsberättelse och bokslut

Verksamhetsberättelse och bokslut sida 1(11) Verksamhetsberättelse och bokslut för perioden 1 september 2013 31 augusti 2014 Beslutad av kårstämman ht 2014 Kårens jubileumsmärke då kåren firade 60 år under 2014 Organisationsnummer: 91

Läs mer

Handlingar. Mälarscouterna kårstämma Mälarscouterna Karsviks Hage malarscouterna.se Bromma

Handlingar. Mälarscouterna kårstämma Mälarscouterna Karsviks Hage malarscouterna.se Bromma Handlingar Mälarscouterna kårstämma 2017 Innehåll Förslag till dagordning 3 Motioner 4 Motion 1 - Cykelanarkin utanför Östergården måste organiseras 4 Motion 2 - All information bör läggas upp på Snapchat

Läs mer

En information om hur det går till att bilda en förening.

En information om hur det går till att bilda en förening. Bilda förening En information om hur det går till att bilda en förening. Att bilda en förening I Sverige finns det ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. Det innebär

Läs mer

Norra Smålands scoutdistrikt ska öka medlemsantalet med 10 % fram till 31/12 2015.

Norra Smålands scoutdistrikt ska öka medlemsantalet med 10 % fram till 31/12 2015. av verksamhetsplanen inför distriktsstämman 2015. 1 Rekrytera Norra Smålands scoutdistrikt ska öka medlemsantalet med 10 % fram till 31/12 2015. Alla scoutkårer ska utifrån sina egna behov genomföra någon

Läs mer

Kallelse till Kårstämma den 28 mars kl 18:30

Kallelse till Kårstämma den 28 mars kl 18:30 Nyhetsbrev Landeryds Scouter Välkommen till Landeryds scoutkårs nyhetsbrev. Syftet med nyhetsbrevet är att förbättra informationsspridningen inom kåren och ge alla våra medlemmar en bättre möjlighet att

Läs mer

Stadgar för Kallhälls scoutkår

Stadgar för Kallhälls scoutkår Sid 1(7) Stadgar för Kallhälls scoutkår Organisationsnummer: 813200-5128 Antagna av kårstämman den 2014-10-05 1 Allmänt Scoutkåren är en sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att bedriva

Läs mer

Arbetsordning för KogVet

Arbetsordning för KogVet Arbetsordning för KogVet sektionen för det kognitionsvetenskapliga programmet Verksamhetsåret 2017 8 november 2016 Sammanfattning Denna arbetsordning syftar till att ge styrelsen och ordföranden stöd vid

Läs mer

Handlingar. Mälarscouternas kårstämma Mälarscouterna Karsviks Hage malarscouterna.se Bromma

Handlingar. Mälarscouternas kårstämma Mälarscouterna Karsviks Hage malarscouterna.se Bromma Handlingar Mälarscouternas kårstämma 2014 Innehållsförteckning Förslag till dagordning... 3 Motioner... 4 Motion 1, Motion om hållbarhetspolicy för Mälarscouterna... 4 Valberedningens förslag... 6 Bilaga

Läs mer

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013 - en del av Sveriges Läkarförbund Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013 Inledning I enlighet med MSF Stockholms stadgar är verksamheten som bedrivs inriktad på

Läs mer

Distriktsstyrelsen och kansliet har sitt säte i Skara. Distriktets kårer indelas i tre kretsar med följande fördelning:

Distriktsstyrelsen och kansliet har sitt säte i Skara. Distriktets kårer indelas i tre kretsar med följande fördelning: ARBETSORDNING 1. Verksamhetsområde Distriktsstyrelsen och kansliet har sitt säte i Skara. Distriktets kårer indelas i tre kretsar med följande fördelning: Krets 1 Krets 2 Krets 3 Dala KM Falköping Karlsborg

Läs mer

Exempel på att bilda en förening

Exempel på att bilda en förening Exempel på att bilda en förening Information om hur man går till väga för att bilda en förening och information om vad styrelsen och styrelsens ledamöter har för uppgifter. 1. Att bilda en förening I Sverige

Läs mer

Förbundet Vi Ungas arbetsbeskrivningar 2014

Förbundet Vi Ungas arbetsbeskrivningar 2014 Förbundet Vi Ungas arbetsbeskrivningar 2014 Inledning 2 Övergripande utgångspunkter 2-3 Delegationsordning 4-5 Förbundsstyrelsen 6 Arbetsutskottet 7 Förbundsordförande 8 Vice förbundsordförande 9 Arbetsgrupper

Läs mer

Logistiksektionens Verksamhetsdokument

Logistiksektionens Verksamhetsdokument Logistiksektionens Verksamhetsdokument Senast reviderad: 2014-03-03 Lisa Roslund Ordförande 2013/2014 Erik Andersson Sekreterare 2013/2014 Logistiksektionen Linköpings universitet 601 74 Norrköping www.logistiksektionen.se

Läs mer

Brf Sjögläntan Arbetsbeskrivning BRF Sjögläntan

Brf Sjögläntan Arbetsbeskrivning BRF Sjögläntan 2016-08-18 Arbetsbeskrivning BRF Sjögläntan Ordförande Väljs på konstituerande styrelsemöte efter årsmötet Kallar till styrelsesammanträden och leder dem Ser till att sammanträden hålls när det behövs

Läs mer

Roslags Näsby scoutkårs Handbok i scouting En guide för scouter och föräldrar 2012/2013

Roslags Näsby scoutkårs Handbok i scouting En guide för scouter och föräldrar 2012/2013 Roslags Näsby scoutkårs Handbok i scouting En guide för scouter och föräldrar 2012/2013 Version nr 1 1 Hej och välkomna till Roslags Näsby scoutkår! Med det här häftet vill vi ge information och svar på

Läs mer

Distriktsstyrelsemöte Upplandsslättens scoutdistrikt

Distriktsstyrelsemöte Upplandsslättens scoutdistrikt Distriktsstyrelsemöte Upplandsslättens scoutdistrikt 11 september 18.30, Gustaf Kjellbergs väg 28 Närvarande: Mia Köhler, Tomas Ekeberg, August Wollter, Matilda Gustafsson, Anders Wahlund, Petter Zettergren.

Läs mer

Kungshamns samfällighetsförening 2014-06-09 Arbetsbeskrivning ordförande

Kungshamns samfällighetsförening 2014-06-09 Arbetsbeskrivning ordförande Ordförande Externa kontakter Arbetsuppgifter: Leder arbetet inom styrelsen. Är ordförande vid styrelsemöten. Tecknar avtal för föreningen i förening med annan styrelseledamot. Tecknar föreningens bank-

Läs mer

Kårstyrelsens sammanträde nr 362

Kårstyrelsens sammanträde nr 362 1 Datum Protokoll 2010-07-28 Kårstyrelsens sammanträde nr 362 Datum: 2010-06-06 Tid: 18.30 Plats: Scoutlokalen i Bredäng Närvarande: Peter Gustafsson, Daniel Torén, Simon Ström, Konstantin von Josefsson,

Läs mer

Mål och vision Älvsjö scoutkår

Mål och vision Älvsjö scoutkår Mål och vision Älvsjö scoutkår 2014-2018 Under verksamhetsåret 2013-2014 har KS under det under tre tillfället diskuterat kårens framtida mål och visioner. Som en genensam grund har följande nutidsbild

Läs mer

KRISPLAN ALLMÄNNA RÅD OCH MALLAR

KRISPLAN ALLMÄNNA RÅD OCH MALLAR KRISPLAN ALLMÄNNA RÅD OCH MALLAR Dessa råd med tillhörande mall för krisplan och mall för dokumentation, som framtagits av Svenska Aikidoförbundet, kan användas av aikidoklubbar anslutna till förbundet.

Läs mer

Järnbrotts Scoutkår, Scouterna

Järnbrotts Scoutkår, Scouterna Järnbrotts Scoutkår, Scouterna Verksamhetsberättelse 2016/2017 Innehåll Inledning... 4 Styrelsen... 4 Medlemmar... 4 Avdelningsverksamhet... 4 Spårare... 5 Verksamhet... 5 Upptäckare... 6 Höstterminen...

Läs mer

Verksamhetsplan 2017

Verksamhetsplan 2017 Verksamhetsplan 2017 Södertörns scoutdistrikt Distriktsstyrelsen 2016-04-10 Uppdaterad 2016-09-27 Verksamhetsplan 2017 sida 1/10 Verksamhetsplan 2017 Södertörns scoutdistrikt Distriktsstyrelsen 2016-04-10

Läs mer

Verksamhetsplan: 2017

Verksamhetsplan: 2017 Verksamhetsplan: 2017 Inför 2017 har distriktstyrelsen valt att koppla samman verksamhetsplanen och distriktets mål med Scouterna strategi 2015-2025. Distriktet har ett stöttande uppdrag till distriktets

Läs mer

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 21 april, kl 13.00. Rotundan

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 21 april, kl 13.00. Rotundan Örnsbergs Scoutkår Styrelsemöte 21 april, kl 13.00 Rotundan Sammanfattning av beslut Styrelsen beslutar att ta kontakt med geldenärerna till de skulder som finns till kåren. Det överskott som finns från

Läs mer

Verksamhetsplan för 2018

Verksamhetsplan för 2018 Verksamhetsplan för 2018 den 27 januari 2018 Verksamhetsplan för 2018 Innehåll Inledning 3 Ur Scouternas strategi 2015-2025 3 Scouterna utvecklas till förebilder 3 Vi överträffar scouternas förväntningar

Läs mer