REGLER FÖR SKOLSKJUTSAR INOM SKÖVDE KOMMUN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "REGLER FÖR SKOLSKJUTSAR INOM SKÖVDE KOMMUN"

Transkript

1

2 1(6) REGLER FÖR SKOLSKJUTSAR INOM SKÖVDE KOMMUN Dessa regler har antagits av Skövde kommuns kommunstyrelse den 14 mars 2011, (KS 66/2011), reviderade den 7 juni 2011 (KS 109/2011) och den 5 december 2011 (KS 211/2011). Skövde kommun är enligt Skollagen (SFS 2010:800) 10 kap. 32 resp. 11 kap. 31 skyldig att anordna kostnadsfri skolskjuts för elever i grundskola och grundsärskola enligt av kommunen fastställda regler. Dessa regler är följande: 1. Avstånd För att en elev i Skövde kommun ska vara berättigad till skolskjuts till förskoleklass eller grundskola skall väglängden, mätt efter genaste iordningställd gångväg från bostad till skolan, minst vara: Förskoleklass, årskurs 1-3: Årskurs 4-6: Årskurs 7-9: 2,0 km 3,0 km 4,0 km Med bostad avses i dessa regler elevens folkbokföringsadress. För elev i grundsärskolan görs en individuell bedömning av rektor vid berörd skola om färdvägen bostad-skola motiverar att eleven skall tilldelas skolskjuts. Kostnadsfri skolskjuts anordnas till och från den vid planeringen av skolskjutsar fastställda platsen för upphämtning av eleven och till och från anvisad skola. Anvisad skola framgår av den digitala Skolkarta som upprättats av kommunens Plan, Bygg o Lantmäteriförvaltning, vilken finns tillgänglig på Skövde kommuns webbplats, Vid fastställande av avstånd bostad-skola resp. bostad-hållplats sker detta genom uppmätning på den digitala Skolkartan. Undantag från att bevilja skolskjuts på grund av avstånd kan göras i fall som anges under punkt 11 d. 2. Andra skäl än avstånd som ger rätt till skolskjuts En elev kan av annat skäl än avstånd beviljas skolskjuts, nämligen i följande fall: Trafikhållanden Kollektivtrafikenheten har att bedöma om skolvägen är så farlig att skolskjuts bör beviljas. Sådana beslut gäller för det läsår som beslutet fattas. Funktionsnedsättning hos eleven, vilket skall styrkas genom läkarintyg. Andra särskilda omständigheter som kollektivtrafikenheten bedömer motivera att eleven får tillstånd till skolskjuts.

3 2(6) 3. Skolskjuts då elev går på annan skola än anvisad skola Elev som går på annan skola i Skövde kommun kommunal skola eller friskola - än den för elevens folkbokföringsadress anvisade har rätt att få skolskjuts om avståndskriteriet är uppfyllt och då skolskjutsen kan anordnas utan att det för kommunen medför organisatoriska eller ekonomiska svårigheter. Samma sak gäller den som har blivit placerad vid en viss skolenhet och av skolförvaltningen medges att gå kvar där i samband med flytt inom kommunen. Med organisatoriska svårigheter avses främst att elevens val av skola inför ett nytt läsår sker den 1 april eller senare. Detta gäller dock inte nyinflyttad i kommunen som folkbokförs den 1 april eller senare. Med ekonomiska svårigheter menas när skolskjuts inte kan erbjudas med av kommunen upphandlad skolbuss eller med buss i linjetrafik. Dock skall skolskjuts med buss i linjetrafik erbjudas elever som går på annan skola än anvisad skola endast om det är lämpligt med hänsyn till elevens mognad och elevens start- och sluttider samt förutsätts att avståndet bostad hållplats, mätt efter genaste iordningställd gångväg, är mindre än 2 km för elever i förskoleklass och åk 1-6 och mindre än 3 km för elever i åk Skolskjuts vid växelvis boende Elev som på grund av växelvis boende bor på två adresser, båda belägna i Skövde kommun, och går på den för elevens folkbokföringsadress anvisade skolan har rätt till skolskjuts mellan varje adress där avståndet, uppmätt enligt punkt 1, och elevens skola uppfyller kommunens avståndskriterier för skolskjuts eller att målsman vill åberopa omständighet enligt punkt 2. Skulle eleven gå på annan skola än den för folkbokföringsadressen anvisade har eleven rätt till skolskjuts enligt de förutsättningar som anges under punkt 3. Det växelvisa boendet skall vara ett fast arrangemang förankrat i lagstiftningen och eleven skall i princip bo lika mycket hos vardera föräldern. 5. Former för skolskjuts De former av skolskjuts som kan vara aktuella är följande: Buss i linjetrafik Skolbuss Skoltaxi Självskjuts Kollektivtrafikenheten svarar för planeringen av skolskjutsar och väljer den form av skolskjuts som är den för kommunen förmånligaste formen för skolskjuts med hänsyn tagen till de med transportörerna ingångna avtalen och de speciella omständigheter som kan gälla för enskild elev.

4 3(6) 6. Busskort Elev som vid skolskjuts har att använda sig av buss i linjetrafik tilldelas genom skolans försorg Västtrafiks skolkort för läsår. Skulle eleven tappa bort sitt kort eller kortet bli oanvändbart kan eleven få ett ersättande kort. För ersättande kort äger kollektivtrafikenheten av målsman till elev i åk 4-9 rätt att ta ut en administrationsavgift om 100 kr. Om eleven flyttar så att rätt till skolskjuts inte längre föreligger eller om eleven slutar vid skolan skall eleven återlämna busskortet. 7. Tid vid påstigningshållplatser Elev skall finnas på överenskommen påstigningshållplats för skolskjuts minst fem minuter före angiven avgångstid. Har skolskjuts inte anlänt tio minuter efter utsatt avgångstid kan eleven lämna hållplatsen och, om möjlighet finns, meddela sin skola. 8. Skyddsanordningar vid resa med buss, skoltaxi och självskjuts. Skolelev som färdas i en buss på en sådan sittplats som är utrustad med bilbälte ska använda bältet. För elev som åker skoltaxi eller självskjuts och som är kortare än 135 cm gäller Trafikförordningens 4 kap. 10 om att man skall använda bilbarnstol, bälteskudde eller annan särskild skyddsanordning för barn i stället för eller tillsammans med bilbältet. Det är målsmans ansvar att utrusta eleven med vad som behövs för att trafikförordningens föreskrift skall kunna följas. 9. Skyldighet att anmäla frånvaro Målsman till elev som tilldelats skolskjuts med skolbuss eller skoltaxi har att i god tid, minst 30 min före överenskommen hämtningstid, anmäla att elev inte skall följa med skolskjutsen. Anvisningar om till vem anmälan skall göras bifogas beslutet. Om avbeställning av en elevs skolskjuts med taxi inte sker inom föreskriven tid vid mer än ett tillfälle under ett läsår äger kollektivtrafikenheten rätt att efter individuell prövning ta ut en avgift om 150 kr av berörd målsman. 10. Självskjuts Kollektivtrafikenheten kan träffa avtal med målsman om att denne svarar för skjutsning av skolskjutsberättigad elev till och från skolan, s.k. självskjuts. Den ersättning som utbetalas till målsman vid självskjuts är den skattefria delen av den statliga bilersättningen.

5 4(6) 11. Riktlinjer vid planeringen av skolskjutsar Planeringen av skolskjutsar skall ske på ett för kommunen ekonomiskt fördelaktigt sätt med beaktande av trafiksäkerhet och följande riktlinjer. a. Avresetid, restid, väntetid Tidigaste avrestidpunkt från hemmet bör vara kl restiden för elever i förskoleklass och åk 1-6 bör inte överstiga 80 min/dag och för elever i åk 7-9 inte överstiga 100 min/dag. Väntetiden vid skola bör inte överstiga 30 min/dag. Normal tid att anlända till skolan anses vara 10 minuter före första lektionen samt att det behövs 10 minuter efter sista lektionens slut innan bussen kan avgå. Dessa tider räknas inte som väntetider. b. Tid för resa till och från skolan Skjuts till eller från skolan anordnas endast då merparten av eleverna som tillhör samma årskursgrupp skall anlända till skolan eller åka hem. En årskursgrupp kan vara förskoleklass eller åk 1-3 eller åk 4-6 eller åk 7-9. c. Avstånd till anvisad hållplats Gångavståndet bostad-hållplats för buss i linjetrafiken eller skolbuss skall för elever i förskoleklass och åk 1-6 inte överstiga 2 kilometer och för elever i åk 7-9 skall avståndet inte överstiga 3 kilometer. d. Gränsdragning mellan bostadsområden Elever som hör till anvisad förskoleklass eller går på anvisad skola: Gränsdragning för skolskjuts får inte dela ett bostadsområde. Antingen skall samtliga elever i en årskursgrupp enligt 11 b som är folkbokförda i ett visst bostadsområde beviljas rätt till skolskjuts eller skall inte någon elev beviljas. För att samtliga elever skall beviljas skolskjuts skall mer än 50 % av eleverna i en viss årskursgrupp vara skolskjutsberättigade enligt punkt 1. Med bostadsområde menas här kommunens statistikområden på fyrsiffernivå. Dock att del av område 1105, Dälderna, och del av område 1119, Ekängen, utgör i detta sammanhang ett bostadsområde, Övre Dälderna, vilket har särskilt utmärkts på Skolkartan. Elever som inte går på anvisad skola: Avgörande för om skolskjuts skall beviljas eller inte är endast om avståndet bostad-skola är sådant att det berättigar till skolskjuts. 12. Ansökan om skolskjuts Särskild ansökan om skolskjuts behöver endast göras vid omständighet som anges under punkt 2 (trafikförhållanden, funktionsnedsättning, särskilda omständigheter) eller punkt 4 (växelvis boende). Ansökan skall göras skriftligen på blankett som lämnas ut av kollektivtrafikenheten. Vid ansökan om skolskjuts vid växelvis boende skall ansökan vara undertecknad av båda vårdnadshavarna.

6 5(6) 13. Beslut om skolskjuts Delegation att besluta i skolskjutsfrågor har lämnats till kollektivtrafikenheten. Beslut om skolskjuts enligt punkt 1-4 gäller endast för det läsår som anges i beslutet. Om de förutsättningar som beslutet grundar sig på förändras i något avseende upphör dock beslutet att gälla från och med det datum då förändringen sker. Beslut om skolskjutsar fattas på basis av i skolförvaltningens administrativa system, Procapita, registrerade uppgifter om eleverna och i planeringsstödet för skolskjutsar Skjuts+ beräknade avstånd bostad-skola resp. bostad-hållplats. Vid ifrågasättande av avstånd sker uppmätning enligt pkt 1, 4:e stycket. Det beslut som eleverna får om skolskjuts är en s.k. elevskjutslista, vilken är individuell för varje elev och beskriver elevens resor under skolveckan, med tillhörande anvisningar. 14. Planeringsunderlag Elev i förskoleklass eller åk 1-9 i grundskolan som tilldelats taxi för skolskjutsning liksom samtliga elever i grundsärskolans åk 1-10 skall lämna in ett särskilt planeringsunderlag som lämnas ut av kollektivtrafikenheten. 15. Överklagan av beslut Kollektivtrafikenhetens beslut ifråga om skolskjutsar för elever vid anvisad skola kan med hänvisning till 28 kap. 5 pkt 5 Skollagen överklagas hos allmän förvaltningsdomstol enligt anvisningar som bifogas beslutet. För annat beslut enligt dessa regler kan laglighetsprövning begäras enligt 10 kap 8 Kommunallagen. Anvisningar om hur överklagan skall ske bifogas beslutet. 16. Samråd Kollektivtrafikenheten skall samråda med skolförvaltningen när ett beslut om skolskjutsar kan ha en väsentlig påverkan av förutsättningarna för skolans verksamhet. Skolförvaltningen har å sin sida att samråda med kollektivtrafikenheten för den händelse att planeringsförutsättningarna för skolskjutsverksamheten väsentligen förändras eller att skolskjutsuppdrag som inte är av ringa ekonomisk omfattning skulle tillkomma under läsåret Bilaga 1: Riktlinjer vid skolskjutsplanering vad gäller farlig väg.

7 6(6) BILAGA 1 till Regler för skolskjutsar inom Skövde kommun gällande fr.o.m. läsåret 2008/2009 RIKTLINJER VID SKOLSKJUTSPLANERING VAD GÄLLER FARLIG VÄG 1. Väg som elev inte skall passera över Vid planeringen eftersträvas att ingen elev skall behöva korsa eller endast i undantagsfall gå utefter vägarna 26, 49, 194, 200 samt väg 2692 (Regumatorp-Häggum). Det betyder att här planeras skolskjutsarna på så vis att eleverna har på- eller avstigning på ömse sidor om vägen. 2. Väg som elev inte skall behöva gå utefter För väg 2882 (korsningen väg 2889-Varola skola) väg 2889 (Törnestorp-Varola) väg 2891 (Djursätra-Värsås) väg 2931 (Mölltorpskorset-Stöpen och Stöpen-Frösve kyrka) väg 2936/3011 (Ulvåker-väg 49) väg 3007 (Oxelbacka-väg 49) väg 3010 (Igelstorp-väg 200) gäller att så långt som möjligt undvika att elever går utefter dessa vägar. 3. Andra vägar För andra vägar än de som nämnts under punkt 1 och 2 förutsätts att elev kan passera över eller gå utefter för att nå anvisad hållplats

REGLEMENTE FÖR SKOLSKJUTSAR INOM TÖREBODA KOMMUN

REGLEMENTE FÖR SKOLSKJUTSAR INOM TÖREBODA KOMMUN TÖREBODA KOMMUN REGLEMENTE FÖR SKOLSKJUTSAR INOM TÖREBODA KOMMUN Gäller från och med läsåret 2008/2009 Töreboda kommun är enligt skollagen 4 kap. 7 samt 6 kap. 6 skyldig att anordna kostnadsfri skolskjuts

Läs mer

Regler och riktlinjer

Regler och riktlinjer TÖREBODA KOMMUN Regler och riktlinjer För skolskjutsar inom Töreboda kommun Antaget av kommunfullmäktige: 2016-04-25 Inledning Töreboda kommun är enligt skollagen (SFS 2010:800) 10 kap. 32 samt 11 kap.

Läs mer

SKOLSKJUTSREGLEMENTE FÖR GRUNDSKOLAN OCH GRUNDSÄRSKOLAN I

SKOLSKJUTSREGLEMENTE FÖR GRUNDSKOLAN OCH GRUNDSÄRSKOLAN I SKOLSKJUTSREGLEMENTE FÖR GRUNDSKOLAN OCH GRUNDSÄRSKOLAN I GULLSPÅNG KOMMUN GÄLLER FR O M LÄSÅRET 2016-2017 Skolskjutsreglementet ersätter tidigare beslutat dokument kallat Normer för berättigande till

Läs mer

Reglemente. Skolskjutsar. i Mariestads kommun. Gäller för elever i: Grundskolan åk 1-9 Grundsärskolan åk 1-9 Gymnasiesärskolan

Reglemente. Skolskjutsar. i Mariestads kommun. Gäller för elever i: Grundskolan åk 1-9 Grundsärskolan åk 1-9 Gymnasiesärskolan Reglemente Skolskjutsar i Mariestads kommun Gäller för elever i: Grundskolan åk 1-9 Grundsärskolan åk 1-9 Gymnasiesärskolan Antaget av Kommunstyrelsen 2011-0-1 KS 2011/0172 Senast reviderat 2013-05-02

Läs mer

REGLER FÖR SKOLSKJUTS FÖR GRUNDSKOLA OCH GRUND- SÄRSKOLA I TIDAHOLMS KOMMUN

REGLER FÖR SKOLSKJUTS FÖR GRUNDSKOLA OCH GRUND- SÄRSKOLA I TIDAHOLMS KOMMUN REGLER FÖR SKOLSKJUTS FÖR GRUNDSKOLA OCH GRUND- SÄRSKOLA I TIDAHOLMS KOMMUN Gäller från läsåret med början ht 2011 Skolskjuts i Tidaholms kommun Elever i grundskola Tidaholms kommun är enligt Skollagen

Läs mer

Skolskjutsreglemente. Reglemente. Barn och utbildning. Tills vidare. Barn- och utbildningschefen. Dokumenttyp

Skolskjutsreglemente. Reglemente. Barn och utbildning. Tills vidare. Barn- och utbildningschefen. Dokumenttyp Skolskjutsreglemente Dokumenttyp Reglemente Fastställd/upprättad 2009-04-27 av Kommunfullmäktige 39 Senast reviderad 2011-05-02 av Kommunfullmäktige 128 Detta dokument gäller för Barn och utbildning Giltighetstid

Läs mer

SKOLSKJUTSREGLEMENTE FÖR GRUNDSKOLAN, GRUNDSÄRSKOLAN och resa till GYMNASIUM och GYMNASIESÄRSKOLA

SKOLSKJUTSREGLEMENTE FÖR GRUNDSKOLAN, GRUNDSÄRSKOLAN och resa till GYMNASIUM och GYMNASIESÄRSKOLA SKOLSKJUTSREGLEMENTE FÖR GRUNDSKOLAN, GRUNDSÄRSKOLAN och resa till GYMNASIUM och GYMNASIESÄRSKOLA GULLSPÅNG KOMMUN GÄLLER FR O M JAN 2019 Antagen Kommunfullmäktige 2018-12-10, KF 189 Dnr: KS 2018/574 Revideras:

Läs mer

Reglemente. Skolskjuts. Mariestad. Antaget av Kommunstyrelsen Mariestad 2011-06-16

Reglemente. Skolskjuts. Mariestad. Antaget av Kommunstyrelsen Mariestad 2011-06-16 Reglemente Skolskjuts Mariestad Antaget av Kommunstyrelsen Mariestad 2011-06-16 Innehållsförteckning Allmänna lagkrav... 3 Färdvägens längd... 3 Grundskola, grundsärskola, gymnasiesärskolan... 3 Trafikförhållanden,

Läs mer

Regler och riktlinjer Skolskjutsar Mariestads kommun

Regler och riktlinjer Skolskjutsar Mariestads kommun Regler och riktlinjer Skolskjutsar Mariestads kommun Gäller för elever i: Förskoleklass Grundskolan åk 1-9 Grundsärskolan åk 1-9 Gymnasiesärskolan Antaget av kommunstyrelsen 2018-06-18 gällande från: 2018-08-01

Läs mer

Regler och riktlinjer för skolskjutsar i Mariestads kommun

Regler och riktlinjer för skolskjutsar i Mariestads kommun Regler och riktlinjer för skolskjutsar i Mariestads kommun Gäller för elever i: Förskoleklass Grundskolan åk 1-9 Grundsärskolan åk 1-9 Gymnasiesärskolan Antaget av kommunstyrelsen 2017-02-13 Gäller från

Läs mer

Sektor samhällsbyggnad. Regler för skolskjuts

Sektor samhällsbyggnad. Regler för skolskjuts Sektor samhällsbyggnad SKRIVELSE Datum Beteckning 2016-04-15 ADM.2016.9 Ert datum Er beteckning Regler för skolskjuts REGLER FÖR SKOLSKJUTSAR INOM SKÖVDE KOMMUN... 2 Skolskjuts i Skövde kommun... 2 Skolskjuts...

Läs mer

SKOLSKJUTSREGLER. Antagen i kultur- & utbildningsnämnden 2012-11-27

SKOLSKJUTSREGLER. Antagen i kultur- & utbildningsnämnden 2012-11-27 SKOLSKJUTSREGLER Antagen i kultur- & utbildningsnämnden 2012-11-27 SKOLSKJUTSREGLER Bestämmelser om rätt till skolskjuts finns för varje skolform och regleras i skollagen för grundskola samt gymnasiesärskola

Läs mer

Skolskjutsriktlinjer för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola i Nyköpings kommun

Skolskjutsriktlinjer för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola i Nyköpings kommun Dnr KK17/77 RIKTLINJER Skolskjutsriktlinjer för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola i Nyköpings kommun Antagen av kommunstyrelsen 2017-01-30 Dnr KK17/77 2/5 Innehållsförteckning

Läs mer

Skolskjutsregler i Västerviks kommun för elever i grundskola och förskoleklass

Skolskjutsregler i Västerviks kommun för elever i grundskola och förskoleklass 2013-10-04 Skolskjutsregler i Västerviks kommun för elever i grundskola och förskoleklass Allmänt Enligt 10 kap 32, 33, 40 i skollagen är kommunen skyldig att anordna kostnadsfri skolskjuts om det behövs

Läs mer

Skolskjutsreglemente. Timrå kommun

Skolskjutsreglemente. Timrå kommun Skolskjutsreglemente - för grundskola, särskola samt gymnasium - i Timrå kommun Efter beslut i barn- och utbildningsnämnden 2011-06-22 105 Innehållsförteckning Skolskjutsreglemente för Timrå kommun...1

Läs mer

Kommunstyrelsen. Anvisningar för skolskjuts. Kommunstyrelsen 2011-06-08

Kommunstyrelsen. Anvisningar för skolskjuts. Kommunstyrelsen 2011-06-08 Kommunstyrelsen Anvisningar för skolskjuts Kommunstyrelsen 2011-06-08 Lagstiftning Från och med 2011-07-01 gäller en ny skollag. I den nya lagstiftningen lyfts skolskjuts fram som en rättighet för eleven

Läs mer

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Lysekils kommuns. Regler för skolskjuts och elevresor

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Lysekils kommuns. Regler för skolskjuts och elevresor Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Lysekils kommuns Regler för skolskjuts och elevresor Fastställt av: Utbildningsnämnden Datum: 2018-04-25, 36 För revidering ansvarar: Utbildningsförvaltningen

Läs mer

RIKTLINJER FÖR ANORDNANDE AV SKOLSKJUTSAR FÄRGELANDA KOMMUN

RIKTLINJER FÖR ANORDNANDE AV SKOLSKJUTSAR FÄRGELANDA KOMMUN RIKTLINJER Dnr 2016/330 2016-05-25 RIKTLINJER FÖR ANORDNANDE AV SKOLSKJUTSAR I FÄRGELANDA KOMMUN Förskoleklassen Grundskolan Särskolan Gymnasieskolan Gymnasiesärskolan Fastställda av barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

Skolskjutsregler. För- och grundskolenämnden. Dokumentnamn Skolskjutsregler för- och grundskolenämnden. Fastställd Nämndsbeslut

Skolskjutsregler. För- och grundskolenämnden. Dokumentnamn Skolskjutsregler för- och grundskolenämnden. Fastställd Nämndsbeslut Skolskjutsregler För- och grundskolenämnden Dokumentnamn Skolskjutsregler för- och grundskolenämnden Fastställd Nämndsbeslut 2018-06-13 117 Dokumentansvarig Stabschef, skolkontoret Reviderad 2018-06-13

Läs mer

RIKTLINJER FÖR SKOLSKJUTS AVSEENDE GRUNDSKOLA, GRUNDSÄRSKOLA OCH GYMNASIESÄRSKOLA I ÖSTHAMMARS KOMMUN

RIKTLINJER FÖR SKOLSKJUTS AVSEENDE GRUNDSKOLA, GRUNDSÄRSKOLA OCH GYMNASIESÄRSKOLA I ÖSTHAMMARS KOMMUN Barn- och utbildningskontoret BESLUT Datum Sid 2014-06-13 1 (7) RIKTLINJER FÖR SKOLSKJUTS AVSEENDE GRUNDSKOLA, GRUNDSÄRSKOLA OCH GYMNASIESÄRSKOLA I ÖSTHAMMARS KOMMUN 2 (7) VAD SÄGER LAGEN? Skolformer Elever

Läs mer

Regler och riktlinjer

Regler och riktlinjer Regler och riktlinjer för skolskjutsverksamhet för förskoleklasser, grundskolor och grundsärskolor i Skellefteå kommun Dokumentnamn Regler och riktlinjer för skolskjutsverksamhet för förskoleklasser, grundskolor

Läs mer

Regler och riktlinjer för skolskjutsverksamheten i Götene kommun.

Regler och riktlinjer för skolskjutsverksamheten i Götene kommun. Regler och riktlinjer för skolskjutsverksamheten i Götene kommun. Upprättad: 2012-05-08 Antagen av: Kommunstyrelsen Datum för antagande: 2012-03-07, 84 Kontaktperson: Maria Jönsson, 0511-38 68 02 Innehållsförteckning

Läs mer

Skolskjutsreglemente för Hultsfreds kommun

Skolskjutsreglemente för Hultsfreds kommun 1 (5) KF 125/2011 Dnr 2011/95 623 Skolskjutsreglemente för Hultsfreds kommun Kommunfullmäktiges beslut Det reviderade skolskjutsreglementet för Hultsfreds kommun godkänns. Ärendebeskrivning Förslag till

Läs mer

Årskurs Bostad - skola Bostad uppsamlings- /hållplats Förskoleklass Åk 1-3 Åk 4-6 Åk 7-9

Årskurs Bostad - skola Bostad uppsamlings- /hållplats Förskoleklass Åk 1-3 Åk 4-6 Åk 7-9 1(5) (4) SKOLSKJUTSREGLER Grundskola och grundsärskola Allmänt om kommunal skolskjuts Elever som går vid den grundskola eller grundsärskola (gäller ej fritidshem) som kommunen har anvisat eleven, har rätt

Läs mer

Skolskjutsreglemente

Skolskjutsreglemente Datum Sida 11-06-07 1(1) Skolskjutsreglemente för grund- och särskola i Tibro Kommun Fastställt av barn- och utbildningsnämnden 2011-03-22 Datum Sida 11-06-07 1(7) Innehåll Allmänna lagkrav... 2 Färdvägens

Läs mer

Riktlinje för skolskjuts inom grundskola och grundsärskola i Tidaholms kommun

Riktlinje för skolskjuts inom grundskola och grundsärskola i Tidaholms kommun Barn- och utbildningsnämnden Ärendenummer: 2016/255, 2017/95 Fastställd: 2017-04-27 Reviderad: 2017-10-12 Riktlinje för skolskjuts inom grundskola och grundsärskola i Tidaholms kommun 2/12 RIKTLINJE FÖR

Läs mer

SKOLSKJUTSREGLER. Antagen i utbildningsnämnden Reviderad

SKOLSKJUTSREGLER. Antagen i utbildningsnämnden Reviderad SKOLSKJUTSREGLER Antagen i utbildningsnämnden 2012-09-28 Reviderad 2015-08-28 SKOLSKJUTSREGLER Bestämmelser om rätt till skolskjuts finns för varje skolform och regleras i skollagen för grundskola samt

Läs mer

Skolskjutsbestämmelser

Skolskjutsbestämmelser Förskoleklass och grundskola Fastställd av bildningsnämnden 2011-11-08 99 Innehållsförteckning Definitioner...1 Avstånd...2 Form av skolskjuts...3 Restid...3 Tidtabeller...3 Självskjuts...3 Ramscheman...3

Läs mer

Skolskjutsreglemente

Skolskjutsreglemente Skolskjutsreglemente för grundskolan, grundsärskolan och gymnasiesärskolan Beslut i barn- och utbildningsnämnden 2016-09-28 Innehållsförteckning 1. Rätt till skolskjuts... 1 2. Skolskjutsgränser - skolskjutsområden...

Läs mer

SKOLSKJUTSBESTÄMMELSER ORUST KOMMUN

SKOLSKJUTSBESTÄMMELSER ORUST KOMMUN SKOLSKJUTSBESTÄMMELSER I ORUST KOMMUN från och med 2014-04-01 Fastställt av Barn- och utbildningsnämnden 1998-03-23, 50. Reviderat av Barn- och utbildningsnämnden 2000-09-18, 125. Reviderat av Barn- och

Läs mer

Skolskjuts i Kungsbacka regler och anvisningar FÖRSKOLA & GRUNDSKOLA

Skolskjuts i Kungsbacka regler och anvisningar FÖRSKOLA & GRUNDSKOLA Skolskjuts i Kungsbacka regler och anvisningar FÖRSKOLA & GRUNDSKOLA Skolskjutsregler för elever i grundskola och särskola i Kungsbacka Elevs rätt till skolskjuts beskrivs i skollagen, utgångspunkter för

Läs mer

Skolskjutsreglemente Avseende elever i förskoleklass, grundskola och grundsärskola

Skolskjutsreglemente Avseende elever i förskoleklass, grundskola och grundsärskola Skolskjutsreglemente Avseende elever i förskoleklass, grundskola och grundsärskola Reglementet gäller från och med 2017-07-01 Fastställt i Barn- och skolnämnden 2016-05-24 Innehållsförteckning 2 (6) Sida

Läs mer

Skolskjutsreglemente för Vindelns kommun Skolupptagningsområden och regler

Skolskjutsreglemente för Vindelns kommun Skolupptagningsområden och regler Diarienummer: B-2016-126 Skolskjutsreglemente för Vindelns kommun Skolupptagningsområden och regler Fastställd av barn- och utbildningsnämnden 2016-09-14, 64 Planens namn Sida 2(9) Innehållsförteckning

Läs mer

Regler och riktlinjer för skolskjutsverksamhet i Götene kommun

Regler och riktlinjer för skolskjutsverksamhet i Götene kommun Regler och riktlinjer för skolskjutsverksamhet i Götene kommun Antagen av: Barn -och utbildningsnämnden Datum för antagande: 2017-03-21 Innehållsförteckning Vad är skolskjuts?... 3 Ansvar;... 3 Färdvägens

Läs mer

Skolskjuts i Linköpings kommun. Del 1. Lagstiftning, riktlinjer och regler. Del 1. gällande skolskjutsverksamheten. Version december 2018

Skolskjuts i Linköpings kommun. Del 1. Lagstiftning, riktlinjer och regler. Del 1. gällande skolskjutsverksamheten. Version december 2018 Del 1 Skolskjuts i Lagstiftning, riktlinjer och regler gällande skolskjutsverksamheten. linkoping.se Version december 2018 Del 1 Utgiven av För frågor kontakta skolskjutsansvarig via växel 013-20 60 00

Läs mer

REGLER FÖR SKOLSKJUTS ORUST KOMMUN

REGLER FÖR SKOLSKJUTS ORUST KOMMUN Dnr KS/2018:253 REGLER FÖR SKOLSKJUTS I ORUST KOMMUN från och med 2018-04-01 Fastställt av Barn- och utbildningsnämnden 1998-03-23, 50. Reviderat av utskottet för lärande 2018-03-12, 20 Skolskjutsregler

Läs mer

Skolskjutsreglemente för grundskola och grundsärskola samt bilaga med kommunens lokala beslut Reviderad version gällande från ht 2011

Skolskjutsreglemente för grundskola och grundsärskola samt bilaga med kommunens lokala beslut Reviderad version gällande från ht 2011 Skolskjutsreglemente för grundskola och grundsärskola samt bilaga med kommunens lokala beslut Reviderad version gällande från ht 2011 1 LAGTEXT OCH FÖRORDNINGAR sid 2 2 DEFINITIONER sid 2 3 REGLER sid

Läs mer

Antagen av nämnd , 51 UTBILDNINGSKONTORET Dnr Handläggare Eric Berg 1 (7)

Antagen av nämnd , 51 UTBILDNINGSKONTORET Dnr Handläggare Eric Berg 1 (7) 1 (7) UTBILDNINGSKONTORET Handläggare Eric Berg 2019-04-16 Dnr 19-00075 Antagen av nämnd 2019-04-09, 51 Utdelningsadress Besöksadress Webb Telefon E-post Bankgiro 821 80 Bollnäs Stadshustorget 2 www.bollnas.se

Läs mer

Skolskjutsreglemente

Skolskjutsreglemente Skolskjutsreglemente Barn och utbildningsförvaltningen Barn och utbildningsförvaltningen 2015-02-03 Fastställd av barn och utbildningsnämnden 2015-02-23 Sammanfattning Barn och utbildningsförvaltningen

Läs mer

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Styrdokument REGLER FÖR SKOLSKJUTS ANTAGET AV: Kommunstyrelsen DATUM: 2018-03-01, 66, reviderade 2018-06-04, 215 GÄLLER FRÅN OCH MED: 2018-03-01 ANSVAR UPPFÖLJNING/UPPDATERING:

Läs mer

Riktlinjer för skolskjuts

Riktlinjer för skolskjuts Handläggare Datum Ann-Christine Kittel-Olsson 2014-10-10 0480-45 29 04 Riktlinjer för skolskjuts Syfte För elever i grundskola och särskola i Kalmar kommun anordnar Barn-och ungdomsförvaltningen skolskjuts

Läs mer

Skolskjutsregler i Essunga kommun

Skolskjutsregler i Essunga kommun Skolskjutsregler i Essunga kommun Dokumenttyp Fastställd Regler 2016-10-31 51 av Utbildningsnämnden Detta dokument gäller för Utbildningsförvaltningen Giltighetstid Tills vidare Dokumentansvarig Skoloskjutsansvarig

Läs mer

ANVISNINGAR VID HANDLÄGGNING AV ÄRENDEN SOM RÖR GYMNASIEELEVERS RESOR

ANVISNINGAR VID HANDLÄGGNING AV ÄRENDEN SOM RÖR GYMNASIEELEVERS RESOR ANVISNINGAR VID HANDLÄGGNING AV ÄRENDEN SOM RÖR GYMNASIEELEVERS RESOR Antagna av Skövde kommuns kommunstyrelse den 7 juni 2011, (KS 105/2011), att gälla från och med läsåret 2011/2012, reviderade den 5

Läs mer

Regler för skolskjuts. Kl.öööööööööööööö-ä- ÖÖÖ Förskoleklass, grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola

Regler för skolskjuts. Kl.öööööööööööööö-ä- ÖÖÖ Förskoleklass, grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola Regler för skolskjuts Kl.öööööööööööööö-ä- ÖÖÖ Förskoleklass, grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola 1 Innehållsförteckning Skolskjuts... 3 Rese- och väntetid... 3 Resor inom skolans verksamhet...

Läs mer

SKOLSKJUTS I ÖDESHÖGS KOMMUN. SAMMANFATTNING Gäller för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola, från och med

SKOLSKJUTS I ÖDESHÖGS KOMMUN. SAMMANFATTNING Gäller för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola, från och med SAMMANFATTNING Gäller för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola, från och med 2018-08-01 Barn och utbildningsnämnden SKOLSKJUTS I ÖDESHÖGS KOMMUN Regler och riktlinjer Rätt till

Läs mer

Dnr BSN/16/2013. Riktlinjer för SKOLSKJUTS. 2013-2014 Barn- och skolnämnden

Dnr BSN/16/2013. Riktlinjer för SKOLSKJUTS. 2013-2014 Barn- och skolnämnden Dnr BSN/16/2013 Riktlinjer för SKOLSKJUTS 2013-2014 Barn- och skolnämnden Innehållsförteckning Inledning... 3 Rätt till skolskjuts... 3 1. Färdvägens längd... 3 2. Trafikförhållanden... 3 3. Funktionsnedsättning...

Läs mer

Lokala föreskrifter för rätt till kostnadsfri skolskjuts

Lokala föreskrifter för rätt till kostnadsfri skolskjuts 1 (5) Antaget av grundskolenämnden 2015-09-08, 3. Ersätter riktlinjer för kostandsfri skolskjuts. Lokala föreskrifter för rätt till kostnadsfri skolskjuts Rätten till skolskjuts regleras huvudsakligen

Läs mer

Skolskjutsregler för grundskolan och särskolan Ovanåkers kommun

Skolskjutsregler för grundskolan och särskolan Ovanåkers kommun Skolskjutsregler för grundskolan och särskolan Ovanåkers kommun Gäller från och med 15 juni 2012 Antagna av barn- och skolnämnden 14 maj 2012 1 (12) Det här dokumentet beskriver de regler som gäller för

Läs mer

Riktlinjer för skolskjuts

Riktlinjer för skolskjuts 2011-06-13 Dnr: 2011/501-BaUN-610 VÄSTERÅS STAD Riktlinjer för skolskjuts RIKTLINJER FÖR SKOLSKJUTS FÖR GRUNDSKOLA OCH GRUNDSÄRSKOLA 1. ALLMÄNT Skolskjuts är en transport mellan hemmet och skolan av elev

Läs mer

Regler för grundskole- och grundsärskoleskjutsar

Regler för grundskole- och grundsärskoleskjutsar Regler för grundskole- och grundsärskole-skjutsar inom Sjöbo kommun 2011-08-08 Version 1.0 Regler för grundskole- och grundsärskoleskjutsar inom Sjöbo kommun Giltigt från och med höstterminen 2011 Antagen

Läs mer

Del I. Skolskjuts i Linköpings kommun. Lagstiftning, riktlinjer och regler. gällande skolskjutsverksamheten. Linköpings kommun linkoping.

Del I. Skolskjuts i Linköpings kommun. Lagstiftning, riktlinjer och regler. gällande skolskjutsverksamheten. Linköpings kommun linkoping. Del I Skolskjuts i Lagstiftning, riktlinjer och regler gällande skolskjutsverksamheten. linkoping.se Version februari 2016 Utgiven av För frågor kontakta skolskjutsansvarig via växel 013-20 60 00 Foto:

Läs mer

Regler och tillämpningsanvisningar (skolskjutsregler) för skolskjutsverksamheten i Uddevalla kommun

Regler och tillämpningsanvisningar (skolskjutsregler) för skolskjutsverksamheten i Uddevalla kommun 3 (8) Regler och tillämpningsanvisningar (skolskjutsregler) för skolskjutsverksamheten i Uddevalla kommun 1. Vem är berättigad till skolskjuts? Elever i skolan (grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola)

Läs mer

Riktlinjer och reglemente för skolskjuts och elevresor i Söderhamns kommun

Riktlinjer och reglemente för skolskjuts och elevresor i Söderhamns kommun Riktlinjer och reglemente för skolskjuts och elevresor i Söderhamns kommun Antaget av barn- och utbildningsnämnden, 96 BARN OCH UTBILDNING 1 Vad är skolskjuts? Skolskjuts är transport av elev till och

Läs mer

Riktlinjer för skolskjuts och andra elevresor

Riktlinjer för skolskjuts och andra elevresor 1 Riktlinjer för skolskjuts och andra elevresor i Nordanstigs kommun Gäller från 1 juli 2014 Fastställda av Kommunfullmäktige Nordanstigs kommun 2014-06-02 62 2 Innehållsförteckning Inledning sid 3 Avståndsregler

Läs mer

Skolskjutsreglemente för grundskola och särskola i Dalarnas län samt bilaga med kommunens lokala beslut

Skolskjutsreglemente för grundskola och särskola i Dalarnas län samt bilaga med kommunens lokala beslut Skolskjutsreglemente för grundskola och särskola i Dalarnas län samt bilaga med kommunens lokala beslut Innehållsförteckning 1 Lagtext och förordningar 3 2 Definitioner 3 3 Regler 3 4 Ansvarsfördelning

Läs mer

2. Målsättning Syftet med skolskjutsning är att se till att skolplikten kan uppfyllas för de elever, vilka har rätt till skolskjuts.

2. Målsättning Syftet med skolskjutsning är att se till att skolplikten kan uppfyllas för de elever, vilka har rätt till skolskjuts. 1 (6) Antagen av bildningsnämnden den 19 maj 2009, 46 Reviderad av bildningsnämnden den 23 juni 2009, 64 Reviderad av bildningsnämnden den 13 oktober 2009, 96 Dnr: 986/09-623 Reviderad av välfärdsutskottet

Läs mer

Riktlinjer gällande skolskjuts i förskoleklass, grundskola och grundsärskola. Barn- och ungdomsnämnden Gäller fr.o.m. 2011-07-01

Riktlinjer gällande skolskjuts i förskoleklass, grundskola och grundsärskola. Barn- och ungdomsnämnden Gäller fr.o.m. 2011-07-01 Riktlinjer gällande skolskjuts i förskoleklass, grundskola och grundsärskola Barn- och ungdomsnämnden Gäller fr.o.m. 2011-07-01 1. Bakgrund...3 2. Syfte...3 3. Omfattning...3 4. Beslutsfattare...3 5. Rätt

Läs mer

SKOLSKJUTSREGLEMENTE. Kommunfullmäktige, beslut 2011-05-02,

SKOLSKJUTSREGLEMENTE. Kommunfullmäktige, beslut 2011-05-02, SKOLSKJUTSREGLEMENTE Kommunfullmäktige, beslut 2011-05-02, Skolskjutsreglemente för grundskola och särskola i Dalarnas län samt bilaga med kommunens lokala beslut Sidan 1 LAGTEXT OCH FÖRORDNINGAR 2 2 DEFINITIONER

Läs mer

Skolskjutsreglemente. Riktlinjer

Skolskjutsreglemente. Riktlinjer Skolskjutsreglemente Riktlinjer Beslutad av: Barn- och skolnämnden Beslutsdatum: 2018-04-17 Framtagen av: Barn- och skolförvaltningen Dokumentansvarig: Christina Johansson Gäller från: 2018-07-01 Diarienummer:

Läs mer

STRÖMSTADS KOMMUN. Skolskjutsreglemente

STRÖMSTADS KOMMUN. Skolskjutsreglemente STRÖMSTADS KOMMUN Skolskjutsreglemente Antagen 2006-12-20, BUN Reviderad 2007-09-13, BUN Reviderad 2010-09-13, BUN Reviderad 2011-03-10, BUN Reviderad 2014-06-05, BUN Reviderad 2014-08-28, BUN REGLER OCH

Läs mer

Skolskjutsreglemente för Nykvarns kommun NYKVARNS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING

Skolskjutsreglemente för Nykvarns kommun NYKVARNS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING Skolskjutsreglemente för Nykvarns kommun Antagen av kommunfullmäktige den 17 juni 2010 Innehållsförteckning 1 Allmän information... 2 2 Huvudregel avstånd... 2 3 Elevernas tidspassning... 2 4 Sen ankomst...

Läs mer

Skolskjutsreglemente för Ånge kommun

Skolskjutsreglemente för Ånge kommun Skolskjutsreglemente antagen av kommunfullmäktige 2010-02-22, 8 Dnr ks 10/16. Skrivfelsrättad av hum punkt 10 2010-09-29 Skolskjutsreglemente för Ånge kommun 1 LAGTEXT OCH FÖRORDNINGAR 2 2 DEFINITIONER

Läs mer

SKOLSKJUTSREGLEMENTE. Antaget av KF 25/14,

SKOLSKJUTSREGLEMENTE. Antaget av KF 25/14, SKOLSKJUTSREGLEMENTE Antaget av KF 25/14, 2014-10-06 Vem har rätt till skolskjuts? Enligt skollagen är kommunen skyldig att anordna kostnadsfri skolskjuts till elev som går i grundskola, grundsärskola

Läs mer

Riktlinjer för skolskjuts. För förskoleklass, grundskola och grundsärskola.

Riktlinjer för skolskjuts. För förskoleklass, grundskola och grundsärskola. Riktlinjer för skolskjuts För förskoleklass, grundskola och grundsärskola. Innehåll Definition Skolskjuts är kostnadsfri transport av elev från en plats i anslutning till elevens hem till den plats där

Läs mer

Reglemente för skolskjuts och elevresor. För förskoleklass, grundskola, grundsärskola, gymnasiesärskola samt gymnasieskola i Sandvikens kommun

Reglemente för skolskjuts och elevresor. För förskoleklass, grundskola, grundsärskola, gymnasiesärskola samt gymnasieskola i Sandvikens kommun Reglemente för skolskjuts och elevresor För förskoleklass, grundskola, grundsärskola, gymnasiesärskola samt gymnasieskola i Sandvikens kommun Innehållsförteckning: Skolskjutsberedning 1. Skolskjuts och

Läs mer

REGELVERK FÖR SKOLSKJUTS OCH ELEVRESOR

REGELVERK FÖR SKOLSKJUTS OCH ELEVRESOR REGELVERK FÖR SKOLSKJUTS OCH ELEVRESOR Fastställt av: Utbildningsnämnden Datum: 2018-02-13, XX För revidering ansvarar: Utbildningsförvaltningen Dokumentet gäller för: Höganäs kommun 2018-03-05 3 (7) INLEDNING

Läs mer

SKOLSKJUTSENS A-Ö. Kollektivtrafiknämnden, april 2007

SKOLSKJUTSENS A-Ö. Kollektivtrafiknämnden, april 2007 SKOLSKJUTSANSVARIG Varje skola har en skolskjutsansvarig som handlägger skolans skolskjutsfrågor. SKOLSKJUTSFORMER Skolskjuts bedrivs SKOLTAXI Vid skoltaxi skall särskilt beaktas: Skolbarn skall till och

Läs mer

Skolskjutsregler fo r Ljusdals kommun

Skolskjutsregler fo r Ljusdals kommun Skolskjutsregler fo r Ljusdals kommun Vad a r skolskjuts? Skolskjuts är transport av elev mellan en påstigningsplats i närheten av bostaden och skolan. Kommunen är skyldig att anordna kostnadsfri skolskjuts

Läs mer

Skolskjuts i Karlshamns kommun

Skolskjuts i Karlshamns kommun Skolskjuts i Karlshamns kommun Information om Karlshamns kommuns skolskjutsverksamhet inom förskoleklass, grundskola och särskola Karlshamns kommun Utbildningsförvaltningen 374 81 Karlshamn 0454-813 00

Läs mer

Skolskjuts i Karlshamns kommun

Skolskjuts i Karlshamns kommun Skolskjuts i Karlshamns kommun Information om Karlshamns kommuns skolskjutsverksamhet inom förskoleklass, grundskola och särskola Karlshamns kommun Utbildningsförvaltningen 374 81 Karlshamn 0454-810 00

Läs mer

Skolskjutsreglemente för Svedala kommun

Skolskjutsreglemente för Svedala kommun 1(8) 2(8) Lars Steimer, skolskjutsansvarig Lars.steimer@svedala.se Skolskjutsreglemente för Svedala kommun 1. Inledning Varje kommun fastställer regler och riktlinjer för sin skolskjutsverksamhet. Utbildningsnämnden

Läs mer

Riktlinjer gällande skolskjuts i förskoleklass, grundskola och grundsärskola

Riktlinjer gällande skolskjuts i förskoleklass, grundskola och grundsärskola Riktlinjer gällande skolskjuts i förskoleklass, grundskola och grundsärskola Reviderade av barn- och ungdomsnämnden 2017-05-31, 43 Gäller fr.o.m. 2017-08-17 1. Bakgrund... 3 2. Syfte... 3 3. Omfattning...

Läs mer

SKOLSKJUTSREGLEMENTE. Gäller från och med höstterminen 2014. Antaget av Kommunfullmäktige 2014-06-16, 125

SKOLSKJUTSREGLEMENTE. Gäller från och med höstterminen 2014. Antaget av Kommunfullmäktige 2014-06-16, 125 SKOLSKJUTSREGLEMENTE Gäller från och med höstterminen 2014 Antaget av Kommunfullmäktige 2014-06-16, 125 2(9) Innehållsförteckning SKOLSKJUTSREGLEMENTE... 1 1. Allmänna lagkrav... 3 2. Dispens gällande

Läs mer

Beslutat av bildningsnämnden 2011-05-30 SKOLSKJUTSREGLER FÖR ELEVER I GRUNDSKOLA OCH GRUNDSÄRSKOLA I HAMMARÖ KOMMUN

Beslutat av bildningsnämnden 2011-05-30 SKOLSKJUTSREGLER FÖR ELEVER I GRUNDSKOLA OCH GRUNDSÄRSKOLA I HAMMARÖ KOMMUN Beslutat av bildningsnämnden 2011-05-30 SKOLSKJUTSREGLER FÖR ELEVER I GRUNDSKOLA OCH GRUNDSÄRSKOLA I HAMMARÖ KOMMUN Regler Övrig information 1. Fri skolskjuts Rätten till fri skolskjuts omfattar i Hammarö

Läs mer

SKOLSKJUTSREGLEMENTE. Kommunfullmäktige, beslut , 53

SKOLSKJUTSREGLEMENTE. Kommunfullmäktige, beslut , 53 SKOLSKJUTSREGLEMENTE Kommunfullmäktige, beslut 2009-06-22, 53 Innehållsförteckning Innehållsförteckning.. 1 1. Lagtext och förordningar. 2 2. Definitioner 2 3. Regler 3 3.1 Skolskjuts.. 3 3.2 Skolväg (avstånd).

Läs mer

Reglemente för skolskjutsverksamheten i Uppvidinge kommun

Reglemente för skolskjutsverksamheten i Uppvidinge kommun 2013 11 08 Reglemente Reglemente för skolskjutsverksamheten i Uppvidinge kommun Gäller elever i skolår F 9 och barn med särskilda behov inom särskolan. Antagen av barn och utbildningsnämnden 2013 12 11

Läs mer

RIKTLINJER FÖR SKOLSKJUTSAR I GISLAVEDS KOMMUN Antaget av barn- och utbildningsnämnden , 56

RIKTLINJER FÖR SKOLSKJUTSAR I GISLAVEDS KOMMUN Antaget av barn- och utbildningsnämnden , 56 RIKTLINJER FÖR SKOLSKJUTSAR I GISLAVEDS KOMMUN Antaget av barn- och utbildningsnämnden 2017-05-22, 56 Bestämmelser om rätten till skolskjutsning finns för varje skolform i skollagen (SFS 2010:800 10 kap.

Läs mer

Bestämmelser för skolskjuts, elevresor och inackorderingstillägg

Bestämmelser för skolskjuts, elevresor och inackorderingstillägg 1 (6) Lärande Bestämmelser för skolskjuts, elevresor och inackorderingstillägg Antagna av kommunstyrelsen 2012-06-13, 265. Gäller från och med 2012-08-01. A. Skolskjuts - förskoleklass, grundskola och

Läs mer

RIKTLINJER FÖR HANDLÄGGNING AV SKOLSKJUTS OCH RESEERSÄTTNING

RIKTLINJER FÖR HANDLÄGGNING AV SKOLSKJUTS OCH RESEERSÄTTNING RIKTLINJER FÖR HANDLÄGGNING AV SKOLSKJUTS OCH RESEERSÄTTNING 1. VAD ÄR SKOLSKJUTS? Skolskjuts är en resa mellan plats i anslutning till hemmet och skolan, av elev i förskoleklass, grundskola och särskola

Läs mer

RIKTLINJER FÖR HANDLÄGGNING AV SKOLSKJUTS OCH RESEERSÄTTNING

RIKTLINJER FÖR HANDLÄGGNING AV SKOLSKJUTS OCH RESEERSÄTTNING RIKTLINJER FÖR HANDLÄGGNING AV SKOLSKJUTS OCH RESEERSÄTTNING Riktlinjerna är beslutade i Nämnden för bildning, fritid och kultur 2015-10-20. Dnr 014-238-15 Nbfk. 1 1. VAD ÄR SKOLSKJUTS? Skolskjuts är en

Läs mer

Rutiner för skolskjuts Stenungsunds kommun

Rutiner för skolskjuts Stenungsunds kommun Rutiner för skolskjuts Stenungsunds kommun Typ av dokument Beslutat av Beslutsdatum Diarienummer Rutin Dokumentägare Kommunstyrelsen Giltighetstid 2019-04-29 Framtagen av 2019/296 Reviderad Skolskjutshandläggare

Läs mer

Riktlinjer för skolskjuts. säker skolväg skapar vi tillsammans

Riktlinjer för skolskjuts. säker skolväg skapar vi tillsammans Riktlinjer för skolskjuts säker skolväg skapar vi tillsammans gäller från och med läsåret 2012/2013 Vem har rätt till skolskjuts i Lessebo kommun Skolskjuts styrs av skollagens10 kapitel Skollagen (2010:800)

Läs mer

Skolskjutsreglemente för grundskola och särskola i Dalarnas län samt bilaga med kommunens lokala beslut

Skolskjutsreglemente för grundskola och särskola i Dalarnas län samt bilaga med kommunens lokala beslut Antagen av kommunfullmäktige 2011-02-24, 75 Skolskjutsreglemente för grundskola och särskola i Dalarnas län samt bilaga med kommunens lokala beslut SÄTERS KOMMUN 1 Innehållsförteckning 1 Lagtext och förordningar...3

Läs mer

Revidering av HKF 6410 riktlinjer för kostnadsfri skolskjuts.

Revidering av HKF 6410 riktlinjer för kostnadsfri skolskjuts. BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE 2015-05-19 GSN-2015/514.623 1 (3) HANDLÄGGARE Vellner, Jennie Jennie.Vellner@huddinge.se Grundskolenämnden Revidering av HKF 6410 riktlinjer för kostnadsfri

Läs mer

Skolskjutsregler. Dokumenttyp: Regler Antaget av: Samhällsbyggnadsnämnden Status: Antaget Giltighetstid: Gäller tills vidare

Skolskjutsregler. Dokumenttyp: Regler Antaget av: Samhällsbyggnadsnämnden Status: Antaget Giltighetstid: Gäller tills vidare Dokumenttyp: Regler Antaget av: Samhällsbyggnadsnämnden Status: Antaget 2016-04-20 Giltighetstid: Gäller tills vidare Linköpings kommun linkoping.se Diarienummer: SBN 2016-26 Dokumentansvarig: Samhällsbyggnadsdirektör

Läs mer

Riktlinjer och regler för skolskjutsverksamheten. Motala kommun

Riktlinjer och regler för skolskjutsverksamheten. Motala kommun Riktlinjer och regler för skolskjutsverksamheten Motala kommun Beslutsinstans: Bildningsnämnden Diarienummer: 13/BN 0288 Datum: 2005-04-20 Paragraf: Reviderande instans: Bildningsnämnden Diarienummer:

Läs mer

Regler fö r skölskjuts i Enkö pings kömmun

Regler fö r skölskjuts i Enkö pings kömmun SKN 2016/311 Utbildningsförvaltningen Regler fö r skölskjuts i Enkö pings kömmun Beslutade av skolnämnden den 7 december 2016. Ersätter från och med beslutsdatum tidigare regler/reglementen för skolskjuts.

Läs mer

Skolskjutsreglemente för Mörbylånga kommun

Skolskjutsreglemente för Mörbylånga kommun Dokumentansvarig David Idermark, 0485-471 13 david.idermark@morbylanga.se Handbok REGLEMENTE Beslutande Kommunfullmäktige 164 2016-06-21 Giltighetstid 1 juli 2016 1(6) Dnr Dnr 2015/000447-003 Beteckning

Läs mer

Riktlinjer för elevresor och för skolskjuts för elever i gymnasiesärskola

Riktlinjer för elevresor och för skolskjuts för elever i gymnasiesärskola 2011-06-13 Dnr:2011/106-UAN-610 VÄSTERÅS STAD Riktlinjer för elevresor och för skolskjuts för elever i gymnasiesärskola RIKTLINJER FÖR ELEVRESOR I GYMNASIET OCH FÖR SKOLSKJUTS FÖR ELEVER I GYMNASIESÄRSKOLA

Läs mer

Regler och riktlinjer för skolskjutsverksamheten

Regler och riktlinjer för skolskjutsverksamheten Regler och riktlinjer för skolskjutsverksamheten 170626 Ärendenummer 2017.0659 Versionsnummer 1 Regler och riktlinjer för skolskjutsverksamheten Finspångs kommun 612 80 Finspång Telefon 0122-85 000 Fax

Läs mer

Riktlinje för skolskjuts i förskoleklass, grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola

Riktlinje för skolskjuts i förskoleklass, grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola Riktlinje för skolskjuts i förskoleklass, grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola Dokumenttyp Fastställd av Beslutsdatum Reviderat Riktlinje Utbildningsnämnden 2013-05-16 2016-09-26 2015-06-04 2014-09-05

Läs mer

Regler för beviljande av skolskjuts för elever i grundskola, grundsärskola, gymnasium och gymnasiesärskola

Regler för beviljande av skolskjuts för elever i grundskola, grundsärskola, gymnasium och gymnasiesärskola REGELVERK 1[5] Referens Christina Palm Erika Nysäter Mottagare Vårdnadshavare och skolor Regler för beviljande av skolskjuts för elever i grundskola, grundsärskola, gymnasium och gymnasiesärskola Skollagen

Läs mer

Regler för skolskjuts

Regler för skolskjuts Regler för skolskjuts i Skara kommun Beslutade av Barn- och utbildningsnämnden den 22 september 2011 90 Morgondagens skola med lust till livslångt lärande Inledning Gällande skolskjutsregler är beslutade

Läs mer

Skolskjutsbestämmelser - lokala riktlinjer

Skolskjutsbestämmelser - lokala riktlinjer Skolskjutsbestämmelser - lokala riktlinjer Fastställd av kommunfullmäktige 12 juni 2012 70 Skolskjutsbestämmelser Kommunen är enligt Skollagen skyldig att anordna kostnadsfri skolskjuts för elever i grundskolan,

Läs mer

Tillsvidare

Tillsvidare Dokumentnamn RIKTLINJER FÖR SKOLSKJUTS Gällivare Kommun Dokumenttyp Riktlinje Beslutad av Kommunfullmäktige Diarienummer KS/2018:967 Framtagen av Beslutad Giltighetstid 2019-04-15 70 Tillsvidare Barn &

Läs mer

Skolskjuts inom Gällivare kommun

Skolskjuts inom Gällivare kommun Skolskjuts inom Gällivare kommun Skolskjuts Avser resor mellan anvisad på- avstigningsplats i hemmets närhet och av kommunen anvisad eller beviljad skola. Skolskjuts omfattar inte förskola, pedagogisk

Läs mer

Riktlinjer för skolskjuts

Riktlinjer för skolskjuts Antagna av barn- och utbildningsnämnden 2017-03-01 Barn- och utbildningsförvaltningen Riktlinjer för skolskjuts för elever i förskoleklass, grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola i Falkenbergs

Läs mer

Skolskjutsregler för elever i grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola

Skolskjutsregler för elever i grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola 1(6) Datum Diarienummer 2015-04-29 2015/546 611 Fastställd av BUN 2015-05-21, 100 Skolskjutsregler för elever i grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola Lagar och förordningar I lagar,

Läs mer

Riktlinje för handläggning av skolskjuts, elevresor och kommunal service

Riktlinje för handläggning av skolskjuts, elevresor och kommunal service Politisk riktlinje 2018-03-22 Riktlinje för handläggning av skolskjuts, elevresor och kommunal service TN 2017/0749 Beslutad av tekniska nämnden den 22 mars 2018. Dokumentet ersätter tidigare riktlinjer

Läs mer

INFORMATION OM SKOLSKJUTSRUTINER FÖR GRUNDSKOLA OCH GRUNDSÄRSKOLA. Läsåret 2015/2016

INFORMATION OM SKOLSKJUTSRUTINER FÖR GRUNDSKOLA OCH GRUNDSÄRSKOLA. Läsåret 2015/2016 INFORMATION OM SKOLSKJUTSRUTINER FÖR GRUNDSKOLA OCH GRUNDSÄRSKOLA Läsåret 2015/2016 KOMMUNENS SKYLDIGHETER OCH ANSVAR VID SKOLSKJUTS. Enligt skollagen, 10 kap 32 samt 11 kap 31, har elever i grundskola

Läs mer